Yeni Yaşam Eviniz Sayı: 5 Mayıs 2011

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yeni Yaşam Eviniz Sayı: 5 Mayıs 2011"

Transkript

1 Yeni Yaşam Eviniz Sayı: 5 Mayıs 2011

2

3 BAŞKANDAN İz bırakanlar Kimi akademisyen Kimi iş kadını Kimi işadamı Kimi doktor Kimi öğretmen Kimi sanatçı Kimi ülkemizi uluslararası platformlarda başarıyla temsil etmiş Kimi hukukçu Hepsi kendi alanlarında ayrı ayrı başarılara sahip Onlar, Cumhuriyetin ilk iki kuşağının temsilcileri... Mustafa Kemal Atatürk ün önderliğinde her türlü imkânsızlıklara rağmen yoktan var edilen Cumhuriyetin ilk yıllarında güçlükleri göğüslemişler. Ülke yararına hizmet vermişler, fedakârlıklarda bulunmuşlar, geriye baktıklarında kendilerine ve yakınlarına övünecekleri izler bırakmışlar. Ortak özellikleri; hepsinin yolunun Darüşşafaka da kesişmesi. Yıllar sonra ileri yaşlarında Darüşşafaka hepsinin ortak kimliği haline gelmiş. Adlarını 148 yıllık Darüşşafaka ya yazdırarak tarihimize mal olmuşlar. Bir yandan kendi yerlerini alacak Darüşşafakalı öğrencilere yardım elini uzatırken onları iftiharla izliyorlar, adeta kendi gençliklerinin heyecanını bir daha yaşıyorlar. Bir yandan da Darüşşafaka nın kendilerine sağladığı güvenceyle Rezidansların çatısı altında yeni dostluklar, yeni uğraşılar içerisinde mutlu bir hayat sürüyorlar. Bir yandan kendi yerlerini alacak Darüşşafakalı öğrencilere yardım elini uzatırken onları iftiharla izliyorlar, adeta kendi gençliklerinin heyecanını bir daha yaşıyorlar. Bir yandan da Darüşşafaka nın kendilerine sağladığı güvenceyle Rezidansların çatısı altında yeni dostluklar, yeni uğraşılar içerisinde mutlu bir hayat sürüyorlar. Darüşşafaka Rezidanslarındaki sıcak yuvayı paylaşarak, siz de eğitime destek olmak istemez misiniz? Saygı ve sevgilerimle, Zekeriya Yıldırım Yönetim Kurulu Başkanı Darüşşafaka Cemiyeti

4 Y l: 3, Say : 5, Mayıs 2011 Mayıs 2011 mtiyaz sahibi: Darüşşafaka Cemiyeti ad na Yönetim Kurulu Başkan Zekeriya Y ld r m Darüşşafaka Cemiyeti, Darüşşafaka Cad. No: Maslak- stanbul Sorumlu Yaz şleri Müdürü: M.Talha Çamaş Darüşşafaka Cemiyeti Darüşşafaka Cad. No: Maslak-Sar yer/ stanbul Yay n Kurulu: M.Talha Çamaş Arzu Yağmur Mine Yiş Yönetim Yeri: Darüşşafaka Cemiyeti Darüşşafaka Cad. No: Maslak-Sar yer/ stanbul Tel: Faks: Darüşşafaka Rezidans Dergisi'nde yer alan yazılar, Darüşşafaka Cemiyeti'nin resmi görüşünü yansıtmaz. fade edilen görüşler, görüş sahiplerine aittir. Yay na haz rl k Genel Yönetmen: Metin Gülbay Görsel Yönetmen: Murat Kara Editör: Demet Eyi Grafik Tasar m: Ertuğrul Mürtezaoğlu Düzeltmen Editör: Ersel Ergüz Fotoğraf Editörü: Murat Güney Fotoğraf: Damla Salor, P nar Yanıkgil Tel: Bask : Dünya Yay nc l k A.Ş. Globus Dünya Bas nevi 100.Y l Mahallesi Bağc lar STANBUL Tel: HABERLER 8 REZİDANSLARIMIZ Huzurun, konforun, sağlığın ve güvenin adresi: Darüşşafaka Rezidansları 24 Mehmet Agah- Nuran Bursalı 25 Semih Ünkan 26 Zehra Ulusoy 27 Dr. Hayrünnisa Üstün 28 Cenap Korkmazoğlu 29 Sevgi-Sencer Divitçioğlu 30 Malike Bayülken 31 Sennur Öztap 32 Feruze Tunalıgil 33 Belğı-Kazım Paksoy 34 Mine Seçkinöz 35 Mübeccel Çadırcıoğlu 36 Bedia Akarsu 37 Semiha Büyüköğüt 38 SAĞLIK Rezidanslarda sağlıklı yaşam 40 Günay Etiman 41 Turhan Ergök 42 Süheyla-Hasan Sinangil 43 Fikri Ertükel 44 Halim Erker 45 Ahmet Sükan 46 Saip Tansuk 47 Elie Hillway 48 Mukaddes Prough 49 Aykut Bagana 50 Ekrem Doğanlı 51 Vasfiye Eriş 52 Fahire Bayur 53 İffet Gürbüzer 54 Zuhal Güveniş 55 Huriser Eliuz 56 Selçuk Gündemir 57 Begüm-Mete Erdem 58 Türkan-Ruhi Bengi 59 Mualla Aruz 60 Gönül Akdağ 61 Neriman Fazilet Özban 62 Fatma Bayındır 63 Paşa-Harun Çay 64 Malike Bayülken 65 Ülkü Bora 66 Gülten Ekinci 8 REZİDANSLARIMIZ Darüşşafaka, 148 yıldır yaktığı ışığın sönmemesi için destek veren bağışçılarının ileri yaşlarını huzurlu, güvenli ve konforlu bir ortamda geçirmelerini sağlamak amacıyla açtığı rezidanslarla on dört yıldır eşsiz bir hizmete imza atıyor. 38 SAĞLIK Darüşşafaka Sağlık Ekibi nin amacının rezidans üyelerine sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sunmak olduğunun altını çizen Darüşşafaka Maltepe Özel Bakım Ünitesi Kurum Müdürü Dr. Can Bostancı, Darüşşafaka Rezidanslardaki sağlık hizmetini dergimiz için kaleme aldı.

5 NASIL BA IŞ YAPAB L RS N Z? Darüşşafaka Cemiyeti ne üye olsun olmasın herkes bağış yapabilir. Bağış modeli kişiye özgüdür. Bağışlar nakit olabileceği gibi tereke bağışı, gelir temliki, gayrimenkul bağışı, öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik burs bağışı olabilir. Darüşşafaka Cemiyeti ne her türlü bağış kabul edilmektedir. 1. ONLINE BA IŞ Kredi Kart ile web sitesinden online bağ ş sistemi. 2. NTERNET BANKACILI I Bankalar n internet şubelerindeki bağ ş menüleri arac l ğ ile: -Akbank - Denizbank - Finansbank - Fortisbank - Garanti Bankası - Halk Bankası - HSBC - ING Bank - Şekerbank -T.C. Ziraat Bankası - TEB - Tekstilbank - Türkiye İş Bankası - Vakıfbank- - Yapı Kredi Bankası 3. NAK T Darüşşafaka Cemiyeti Merkezi ne elden yapılacak bağışlar. 4.DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TL HESAP NUMARALARI Darüşşafaka Cemiyeti ne yapılan bağışlardan banka havale ücreti alınmamaktadır. BANKA ADI ŞUBE KODU SWIFT IBAN Akbank / Üstbostancı 695 AKBKTRIS TR Denizbank / Kavacık 2410 DENITRIS TR Finansbank / Bostancı E FNNBTRIS TR Fortis Bank / Şenesenevler 163 DISBTRIS072 TR TRL Garanti Bankası / Sahrayıcedit 277 TGBATRIS TR HSBC Bank / Kozyatağı 757 HSBCTRIX TR ING Bank / Kazasker 198 INGBTRIS TR Şekerbank / Kozyatağı 242 SEKETR2A TR Tekstilbank / Kadıköy 0008 TEKBTRISKDK TR Türkiye Ekonomi Bankası / Taksim 104 TEBUTRIS104 TR Türkiye Halk Bankası / Sahrayıcedit 874 TRHBTR2AAXXX TR Türkiye İş Bankası / Kozyatağı Ticari 1386 ISBKTRIS TR Vakıfbank / Kozyatağı 338 TVBATR2A TR Yapı Kredi Bankası / Bayarcaddesi YAPITRIS TR Ziraat Bankası / Osmanbey 850 TCZBTR2A TR GÜN 24 SAAT ATM LERDEN BA IŞ Garanti Bankası, HSBC Bank, Türkiye İş Bankası ve Yapı ve Kredi Bankası ATM lerinden "bağış" menüsü aracılığıyla Darüşşafaka Cemiyeti' ne 7 gün 24 saat bağış yapabilirsiniz GÜN 24 SAAT TELEFON BANKACILI I Akbank, Denizbank, Finansbank, Fortis Bank, Garanti Bankası, HSBC Bank, Şekerbank, Türkiye Ekonomi Bankası, Yapı Kredi Bankası, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye İş Bankası, telefon bankacılığı aracılığı ile Darüşşafaka Cemiyeti' ne 7 gün 24 saat bağış yapabilirsiniz. 7. SMS İLE BAĞIŞ TURKCELL, VODAFONE ve AVEA faturalı hatlarından bağış yapmak için 1863'e SMS gönderebilirsiniz. Her bir mesaj bedeli 5 TL dir. Turkcell, Vodafone ve Avea faturalı hat sahipleri 1863 e bir kısa mesaj göndererek bağışlarını yapabilirler. Gönderilen mesaj aboneye, 2 SMS bedeli olarak ücretlendirilmektedir. Tüm sorular n z için Darüşşafaka Cemiyeti Kaynak Geliştirme ve letişim Müdürlüğü nü nolu hattan arayabilirsiniz.

6 HABERLER Darüşşafaka daki kulüp çalışmaları öğrencilerin içindeki cevheri ortaya çıkarırken, elli yedi kulüp faaliyetinden dilediğini seçebilen Darüşşafakalı öğrenciler, okulda aldıkları eğitimle geliştirdikleri yeteneklerini, "Küçük Eller Darüşşafaka Rezidanslarında" projesi kapsamında eğitim giderlerine katkı sağlayan rezidans üyelerine sergileme olanağı buluyor. Proje kapsamında son olarak İllüzyon Kulübü üyeleri, 19 Aralık 2010 tarihinde Yakacık Rezidans ı ziyaret ederek hünerlerini rezidans sakinleri için sahneledi. Minik illüzyonistler, öğretmenleri Yasemin Osman ile birlikte gerçekleştirdikleri gösteriyle usta illüzyonistlere taş çıkarttı. Eğlenceli saatlerin yaşandığı gösterinin ardından öğrenciler ile bağışçılar bol bol sohbet etme olanağı da buldu. Minik illüzyonistler, gösterilerini Şenesenevler ve Maltepe Rezidans ta da sergilediler. Darüşşafaka Rezidansları Küçük Eller i ağırladı Rezidanslarda Kurban Bayramı kutlandı Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım, Başkan Vekili Davut Ökütçü, Yönetim Kurulu Üyeleri Fırat Tekin, Tunçer Gömeçli, Genel Sekreter Ahmet Buldam, Başhukuk Müşaviri İnci Ercan, Kurumsal İlişkiler Direktörü Rezidanslar Sorumlusu İlknur Kuzgun, Kurban Bayramı vesilesiyle 15 Kasım 2010 tarihinde Darüşşafaka Rezidanslarını ziyaret etti. Sabah kahvesinde Şenesenevler Rezidans ın sakinleriyle bir araya gelen yöneticiler, öğlen yemeğinde Yakacık Rezidans, ardından da Maltepe Rezidans sakinleriyle buluştu. 4 Darüşşafaka Rezidans / Mayıs 11

7 Darüşşafaka Eğitim Kurumları nda eğitimöğretim gören öğrenciler, 21 Aralık 2010 tarihinde enstrümanlarıyla Maltepe, Şenesenevler ve Yakacık Rezidans sakinlerine keyifli dakikalar yaşattı. İlk olarak Maltepe Rezidans ta başlayan müzik dinletisinde, Klasik Batı Müziği ve Türk Sanat Müziği eserlerinden örnekler sunulurken, öğrencilerin sahne performansı ve özgüvenin yanı sıra başarılı bir deneyim kazanmalarına da olanak sağladı. Yakacık Rezidans ta sonlanan dinletide Darüşşafaka 10. sınıf öğrencisi Mertcan Bilici'nin seslendirdiği solo şarkılara bağışçılar da eşlik etti. HABERLER Rezidanslarda müzik tınıları yükseldi Darüşşafaka nın yeni kurucu bağışçı larına ödülleri takdim edildi Darüşşafaka Velilerini Arıyor programı çerçevesinde, on öğrencinin onar yıllık eğitim gideri olan 1 milyon lirayı bağışlayan hayırseverlerin isimleri, Darüşşafaka nın kurucuları Yusuf Ziya Paşa ve arkadaşlarıyla birlikte anılıyor. Yaptıkları bağışlarla programa ilk desteği veren Dr. Hayrünnisa Üstün ve merhum eşi Prof. Dr. Yusuf Ziyaettin Üstün, Fatımatüzzehra Ulusoy, Nuran- Mehmet Agah Bursalı, Mehmet Semih Ünkan ile Necla Koperler, yeni kurucu bağışçılar olarak adlarını Darüşşafaka tarihine yazdırdı. Darüşşafaka nın yeni kurucu bağışçılarına plaketleri, 7 Aralık 2010 tarihinde Yakacık Rezidans ta düzenlenen ve Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım ile Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulunduğu törenle takdim edildi. Törende; bir öğrencinin on yıllık eğitim giderini karşılayarak "mezun bağışçı" payesine hak kazanan Gökhan Özcan (DŞ'81) ile bir yıllık eğitim giderini karşılayarak "veli" belgesini alan Darüşşafaka Yönetim Kurulu Üyesi A. Müge Özacar (DŞ'85) da unutulmadı. Zekeriya Yıldırım ve üyeler, toplantı sonrasında Yakacık Rezidans bağışçılarıyla birlikte akşam yemeğine katıldı.

8 HABERLER Rezidanslarda yeni yıl coşkusu Darüşşafaka Cemiyeti, Darüşşafaka Eğitim Kurumları öğrenci ve öğretmenleri, 26 Aralık 2010 tarihinde yeni yıl kutlaması için rezidans sakinleriyle buluştu. Günler öncesinden yeni yıl kutlama kartlarını hazırlayan 4. sınıf öğrencileri ziyaret sırasında Yakacık, Maltepe ve Şenesenevler Rezidans sakinlerine bu kartları sundu. Keyifli bir öğle yemeğinden sonra rezidansları gezen minik Darüşşafakalılar, üyelerle okul hayatı, yeni yıl dilekleri üzerine sohbet etti. 27 Aralık 2010 tarihinde ise Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu ve yöneticileri rezidans sakinleriyle bir araya geldi. Yeni yıl yemeğini birlikte yiyen Darüşşafaka Cemiyeti yöneticileri ile bağışçılar, Darüşşafakalı öğrencilerin müzik ve dans gösteriyle 2011 e neşeyle merhaba dedi. 6 Darüşşafaka Rezidans / Mayıs 11

9

10 REZİDANSLARIMIZ Huzurun, konforun, sağlığın ve güvenin adresi: Darüşşafaka Rezidansları Darüşşafaka, 148 yıldır yaktığı ışığın sönmemesi için destek veren bağışçılarının ileri yaşlarını huzurlu, güvenli ve konforlu bir ortamda geçirmelerini sağlamak amacıyla açtığı rezidanslarla on dört yıldır eşsiz bir hizmete imza atıyor. 8 Darüşşafaka Rezidans / Mayıs 11

11 REZİDANSLARIMIZ Mayıs 11 / Darüşşafaka Rezidans 9

12 REZİDANSLARIMIZ Darüşşafaka Cemiyeti, dile kolay tam 148 yıldır yetenekli, babasını yitirmiş, olanakları sınırlı çocukların, çağdaş ve kaliteli, bir eğitimle; düşünen, kendine güvenen ve aydınlık bireyler olarak yetişmesini sağlamak için çalışıyor. Aslında Türkiye tarihinin ilk sivil örgütlenmesine örnektir Darüşşafaka... Yusuf Ziya Paşa, Gazi Ahmed Muhtar Paşa, Vidinli Tevfik Paşa, Sakızlı Ahmet Esad Paşa ve Ali Naki Efendi tarafından 30 Mart 1863 günlü padişah fermanıyla Cemiyet-i Tedrisiye-i İslamiye adıyla kurulan derneğin temel amacı, yoksul ve yetim halk çocuklarının eğitim ve öğretimine destek olmaktı. Bu amaç doğrultusunda 29 Haziran 1873 te Darüşşafakat ül İslamiye, parasız yatılı, özel statülü bir okul olarak 54 öğrencisiyle öğretime başladı ve o günden bugüne Türkiye nin aydınlık geleceğine sevdalı hayırseverlerin desteğiyle binlerce çocuğun hayatını eğitimle değiştirmeyi başardı. Kimler yok ki bu değişimi yaşayanların arasında: Maliyeci Hasan Ferit, tarihçi Osman Nuri Ergin, eğitimci Ali Kamil Akyüz, şair ve yazar Ahmet Rasim, deneysel fizik alanında ultrasonla görüntülemede ilk çalışmaları yapan Prof. Dr. Adnan Sokullu, ressam Mahmut Cûda, yazar Aziz Nesin, tiyatro sanatçısı İhsan Devrim, tiyatrocu Tolga Aşkıner, karikatürist Tekin Aral, ünlü matematikçi Salih Zeki, eski Başbakanlık Müsteşarı Necdet Seçkinöz ve daha niceleri Hep oradaydı Türkiye yi sarsan felaketlerde de Darüşşafaka her zaman yaraları saranlar arasında yer aldı da Erzincanlı depremzede çocuklara, 1974 te Kıbrıs Barış Harekâtı nda şehit olan askerlerin çocuklarına, 1999 da Marmara depreminde ailelerini yitiren çocuklara, 2009 da da Mardin in Bilge köyünde aileleri katledilen çocuklara, şehit asker ve polis çocuklarına kapılarını sınavsız açtı. Türk aydınlarının göz bebeği Darüşşafaka nın tarihi misyonuna saygı duyan Namık Kemal den Ressam Agâh Efendi ye, Ahmet Mithat tan Salih Zeki ye, Yahya Kemal Beyatlı dan Niyazi Akşit e, Tahir Nejat Gencan dan Tahir Sevenay a 10 Darüşşafaka Rezidans / Mayıs 11

13 REZİDANSLARIMIZ Bağışçıların zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmesi için tüm ayrıntılar göz önüne alınarak inşa edilen Darüşşafaka Rezidanslarında; her türlü spor aletinin yer aldığı jimnastik salonu, bilardodan satranca, okeyden tavlaya, masa tenisinden darta kadar sayısız oyuna ev sahipliği yapan oyun salonu, hobi öğretmeni nezaretinde faaliyet gösteren hobi odası, yaz kış yararlanılabilen ısıtmalı havuz gibi pek çok aktivite alanı bulunuyor. Mayıs 11 / Darüşşafaka Rezidans 11

14 REZİDANSLARIMIZ kadar sayısız aydın gönüllü öğretmenlik yaparak bu misyona destek verdi. Darüşşafaka ruhunu yaşatanlar için Darüşşafaka Eğitim Kurumları nda bugün, yetenekli ancak babası hayatta olmayan, ailelerinin imkânlarının yetersizliği nedeniyle iyi eğitim alma fırsatı bulunmayan 800 ün üzerinde çocuk, Atatürk ilkeleri doğrultusunda ilköğretim dördüncü sınıftan liseyi bitirinceye dek yatılı eğitim görüyor. Üniversiteyi kazanan öğrencilerini de yalnız bırakmayan Darüşşafaka, tüm bunları hayırseverlerin bağışlarıyla gerçekleştiriyor. Atatürk ün annesi Zübeyde Hanım dan edebiyatımızın büyük üstadı Sait Faik Abasıyanık a kadar Türkiye nin aydınlık geleceğine sevdalı sayısız ismin bağışlarıyla bir buçuk asırdır yoluna devam eden Darüşşafaka, 1997 de bağışçılarının karşısına yepyeni bir hizmet ve vefa anlayışıyla çıktı: Darüşşafaka Rezidansları Kurum, 148 yıldır yaktığı ışığın sönmemesi için destek veren bağışçılarının ileri yaşlarını huzurlu ve güvenli bir ortamda geçirmelerini sağlamak amacıyla hazırladığı huzurevleri projesinin ilk örneğini 1997 de Darüşşafaka Yakacık Rezidans ı açarak uygulamaya koydu. Bunu Maltepe, Şenesenevler ve Urla Rezidans izledi. Böylelikle bağışçılarına hem ihtiyaç sahibi çocukları okutmanın huzurunu veren hem de ileri yaşlarında son derece konforlu bir yaşam sürme olanağı sunan Darüşşafaka, Türkiye de başka örneği olmayan bir hizmete de imza atmış oldu. Dört farklı yaşam durağı: Darüşşafaka Rezidansları Darüşşafaka nın her rezidansı, kuruldukları lokasyon itibarıyla farklı beklentilere yanıt veriyor. Yakacık 12 Darüşşafaka Rezidans / Mayıs 11

15 REZİDANSLARIMIZ Rezidans, bol oksijenli havası nedeniyle bir zamanlar İstanbulluların tercih ettiği sayfiye yerlerin başında gelen Yakacık ta konumlanıyor. İstanbul un en merkezi noktalarından Bostancı da konumlanan Şenesenevler Rezidans, şehir hayatından vazgeçmeden rezidans konforunu yaşamak isteyenlere hitap ediyor. Hem kent yaşamıyla iç içe olmak hem de yanı başındaki Darüşşafaka Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi nin olanaklarından her an faydalanmak isteyenlerin tercihi ise elbette ki Maltepe Rezidans oluyor. Ege nin incisi İzmir de kapılarını açan Urla Rezidans ise, çam ormanlarının ortasında doğayla baş başa olmak isteyenlerin beklentilerine yanıt veriyor. Sizin ikinci baharınız, çocukların yaşamını değiştiriyor Batı standartlarında konfor ve estetiğe bağlı kalınarak inşa edilen ve yönetilen Darüşşafaka Rezidanslarında bireysel yaşam mekânları, kişiye özel daireler olarak tasarlanırken, bağışçılar her biri farklı temada 1+1, 2+1 ve süit daire alternatifleri arasından istediğini seçebiliyor. Rezidans üyesi isterse dairesinin dekorasyonunu değiştirebiliyor ya da evindeki eşyaları rezidanstaki dairesine getirebiliyor. Cemiyet, bu konuda da üyelerine yardımcı olurken bağışçılar, dilediklerinde evlerinde dilediklerinde de rezidansta kalabiliyor. Üyelerin emniyetini sağlamak için her türlü önlemin alındığı Darüşşafaka Rezidanslarında 7 gün 24 saat güvenlik ve resepsiyon hizmeti veriliyor. Fitness, bilardo, yüzme havuzu, hobi odası Bağışçılarının zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmesi için tüm ayrıntılar göz önüne alınarak inşa edilen Darüşşafaka Mayıs 11 / Darüşşafaka Rezidans 13

16 REZİDANSLARIMIZ Rezidanslarında; her türlü spor aletinin yer aldığı jimnastik salonu, bilardodan satranca, okeyden tavlaya, masa tenisinden darta kadar sayısız oyuna ev sahipliği yapan oyun salonu, bağışçıların yeni hobiler öğrenmesi ve mevcut hobilerini geliştirmelerine yardımcı olan bir hobi öğretmeni nezaretinde faaliyet gösteren hobi odası, yaz kış yararlanılabilen ısıtmalı havuz, bağışçıların istedikleri bitkileri yetiştirebilmelerine olanak tanıyan küçük bahçeler, sinema ve tiyatro salonları gibi pek çok aktivite alanı bulunuyor. Bunların yanı sıra rezidans kuaförleri, bağışçıların her daim bakımlı görünmesini sağlıyor. Rezidansta güne başlamak Rezidanslarda gün, isteyen için sabah sporu, isteyen için kahvaltıyla başlıyor. Kimi bağışçılar günün ilk ışıklarıyla uyanıp, havuzun keyfini çıkarıyor, kimi her türlü jimnastik aletiyle donatılmış spor salonunda uzman bir fizyoterapist eşliğinde sabah sporunu yapıyor. Rezidans sakinleri açık büfe kahvaltısını yaparken, daireleri temizleniyor, her bağışçının çamaşırları ayrı makinelerde yıkanıyor, kurutuluyor ve ütüleniyor. Kahvaltının ardından rezidans sakinleri, isterlerse odalarında isterlerse insanın içinde oturma isteğini uyandıracak rahatlıkta dizayn edilmiş olan dinlenme salonlarında çay ya da kahvelerini yudumlayarak, günlük gazeteleri okuyabiliyor ya da televizyon izliyor. Sağlıklı hayat, sağlıklı beslenmeden geçer Gerek dekorasyonuyla gerek personeliyle önünde bol yıldız bulunan bir otelin 14 Darüşşafaka Rezidans / Mayıs 11

17 REZİDANSLARIMIZ Rezidanslarda gün, isteyen için sabah sporu, isteyen için kahvaltıyla başlıyor. Kimi bağışçılar günün ilk ışıklarıyla uyanıp havuzun keyfini çıkarıyor; kimi her türlü jimnastik aletiyle donatılmış spor salonunda uzman bir fizyoterapist eşliğinde sabah sporunu yapıyor. Mayıs 11 / Darüşşafaka Rezidans 15

18 REZİDANSLARIMIZ restoranlarından farksız olan rezidansların restoranlarında menüler uzman diyetisyen kontrolünde hazırlanıyor. Bağışçıların yaş ve sağlık problemlerinin yanı sıra, günlük almaları gereken kalori miktarı göz önüne alınarak oluşturulan menüler, rezidansların mutfağında profesyonel ekipler tarafından hazırlanıyor. Dünya mutfaklarından yemekler, günde üç öğün servis yapılıyor. Salata, zeytinyağlı ve diyet tatlı seçeneklerinin açık büfe olarak sunulduğu restoranlarda, yemek servisi ise garsonlar tarafından yapılıyor. Sağlıklı beslenme ilkesine göre hizmet veren rezidans mutfaklarının temel hedefi ise bağışçılara ev yemeğinin lezzeti ve kalitesini sunabilmek. Doktor tarafından özel bir diyet uygulaması istenen bağışçılar için listeye göre yemek hazırlanırken, gerekli durumlarda bağışçıların odasına da yemek servisi yapılıyor. Rezidansların mutfağı gibi kafeteryalarının da menüleri, diyetisyen kontrolünde oluşturuluyor. Bol aktiviteli canlı bir hayat Rezidans sakinlerinin günleri sosyal, kültürel ve sanatsal aktivitelerle dolu dolu geçiyor. Sosyal ve kültürel etkinlikler, bağışçılardan gelen istek ve öneriler doğrultusunda psikososyal servisler tarafından yıllık olarak planlanıyor. Bu nedenle her rezidansta bağışçıların taleplerini kurum yönetimine bildirmek üzere Bağışçı Temsilcileri Kurulu bulunuyor. Rezidanslardaki sinema salonlarında hem vizyondaki hem de klasikleşmiş filmlerin gösterimi yapılırken, rezidans sakinlerini sevdikleri sanatçılarla buluşturan söyleşiler, müzik dinletileri ve konferanslar da organize ediliyor. Gerek dini gerekse milli bayramlarda bağışçıların günü anlamına uygun şekilde geçirmeleri için farklı etkinlikler organize edilirken, Yılbaşı, Anneler Günü, Öğretmenler Günü ve doğum günleri asla unutulmuyor. Bağışçılar, profesyonel hobi öğretmeni eşliğindeki resim, örgü, nakış, filografi, kolye, maket, yemek yapımı gibi farklı uğraşlarla zamanlarını renklendirebiliyor. Geniş bir yelpazede sunulan rezidans içi etkinliklerin yanı sıra Darüşşafaka Rezidanslarında hemen her gün farklı bir dış etkinlik de gerçekleştiriliyor. Sosyal hizmet uzmanı kontrolünde bağışçılar gezilere, konserlere, tiyatroya, sinemaya, 16 Darüşşafaka Rezidans / Mayıs 11

19 REZİDANSLARIMIZ Darüşşafaka Rezidansları üyelerine ömür boyu sağlık güvencesi, beş yıldızlı otel konforu, canlı sosyal aktiviteler, Fizik Tedavi Merkezi ve Özel Bakım Ünitesi nde hayatlarının ileri safhalarını güvence altına alma olanağı sunuyor. bale ve opera gösterilerine gidiyor. Mevsime bağlı olarak da sabah yürüyüşlerine, pikniğe ya da denize götürülen bağışçılar, Darüşşafaka Eğitim Kurumları nda düzenlenen törenlere ve Darüşşafaka Spor Kulübü nün maçlarına da katılıyor. Ayrıca rezidanslarda yaşayan emekli profesör, bilim insanı, öğretmen, hukukçu, doktor, iktisatçı, mühendis, tiyatrocu, diplomat, müzisyen gibi her biri alanında uzman olan bağışçıların bilgi birikimlerinden ve hayat tecrübelerinden faydalanmak için farklı projeler de gerçekleştiriliyor. Bunlardan biri de Hayat Öğretmenlerim projesi Bu proje kapsamında isteyen bağışçı, Darüşşafaka Eğitim Kurumları ndaki öğrencilerle uzmanlık alanları doğrultusunda söyleşiler yapıyor. Rezidansların kapasitesi Yakacık 79 oda/suit Maltepe 108 oda/suit Şenesenevler 62 oda/suit İzmir Urla 171 oda/suit Maltepe Özel Bakım Ünitesi 39 oda Fizik Tedavi Merkezi 16 yatak İzmir Urla Özel Bakım Ünitesi 8 oda Mayıs 11 / Darüşşafaka Rezidans 17

20 REZİDANSLARIMIZ Her işin başı sağlık Uzman doktor ve sağlık ekibiyle bağışçılara 7 gün 24 saat sağlık hizmetinin verildiği rezidanslarda, ihtiyaç duyulduğunda Türkiye nin önde gelen A1 sınıfı özel sağlık kuruluşlarında tedavi olanağı ile ömür boyu sağlık güvencesi sağlanıyor. Tüm rezidans klinikleri bünyesinde acil müdahale odası bulunurken, her bağışçının dairesinde ve ortak kullanım alanlarında rezidans kliniğine bağlı olan çağrı cihazları mevcut. Bağışçılar, bu cihazları kullanarak, anında doktor ve hemşirelere ulaşabiliyor. Darüşşafaka Ömran ve Yahya Hamuluoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Özel Bakım Ünitesi de ihtiyaç duydukları her an rezidans sakinlerine hizmet veriyor. Rezidanslarda verilen sağlık hizmetini standardize etmek ve sistematik hale getirmek amacıyla 2009 da uygulamaya konulan Sağlık Hizmetleri Kuruluş Yönergesi, üyelerin sağlık geçmişlerine ulaşımı kolaylaştırırken, yeni yapılacak işlemlerin hızını da artırdı. Son olarak rezidanslarda bağışçıların sağlık durumları ile sosyal etkinliklere katılımlarının sürekli izlenmesine imkân veren Dr. Plazma yazılımı da uygulamaya konuldu. Yakacık Rezidans Darüşşafaka Rezidanslarının ilk halkasını oluşturan Yakacık, 1997 yılından beri konuklarına ev sahipliği yapıyor. Osmanlı İmparatorluğu döneminde av alanı olarak kullanılan ve çam ağaçlarından oluşan ormanıyla 18 Darüşşafaka Rezidans / Mayıs 11

21 REZİDANSLARIMIZ Sağlık her an yanı başınızda! Darüşşafaka Rezidanslarında ömür boyu sağlık hizmetleri veriliyor. Her rezidansta 24 saat hizmet veren doktor ve sağlık ekibi bulunuyor. İhtiyaç duyulması halinde Türkiye nin önde gelen sağlık kuruluşlarında tedavi imkânı sağlanıyor. Rezidans bağışçıları ihtiyaç duydukları her an Türkiye nin en gelişmiş fizik tedavi hastanesi olan Darüşşafaka Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi nden yararlanabiliyor. Rezidans bağışçıları ihtiyaç halinde ülkemizde ikinci bir örneği daha olmayan ve yoğun bakımı konforla birleştiren Maltepe Özel Bakım Ünitesi nden yararlanabiliyor. İstanbul un bol oksijenli son duraklarından Aydos un yakınındaki Yakacık Rezidans, şehre yakın olup geniş alanlarda yaşam sürmek isteyenler için ideal Adalara nazır manzarasıyla Yakacık Rezidans, istenildiğinde çift kişilik de kullanılabilen 79 süit daireden oluşuyor. Toplam 95 kişi kapasiteye sahip Rezidans, üyelerine 41 personeliyle hizmet veriyor. Yakacık Rezidans ta, bağışçıların günlerini dolu dolu geçirmelerine katkı sunmak amacıyla 2010 da 155 sosyal etkinlik düzenlenirken, bağışçıların Rezidans içinde yapılan etkinlikleri daha yoğun ilgi gösterdiğinin tespit edilmesinden dolayı, iç aktivitelere daha fazla ağırlık veriliyor. Maltepe Rezidans Kapılarını 2004 yılında açan Maltepe Rezidans, dört farklı tipte toplam 108 daireden oluşuyor. 41 personelle hizmet veren Maltepe Rezidans ta bağışçıların boş zamanlarını verimli geçirmeleri için psikososyal servis tarafından çok sayıda etkinlik organize ediliyor yılında üyelerinden gelen talepler de göz önüne alınarak Rezidans içinde 418, Rezidans dışında 256 olmak üzere toplam 674 etkinlik gerçekleştirildi. Bağışçılardan gelen talepler doğrultusunda Rezidans dışında gerçekleştirilen kültür-sanat etkinliklerini çeşitlendiren Maltepe Rezidans ın en yoğun ilgi gören etkinliği Mayıs 11 / Darüşşafaka Rezidans 19

22 REZİDANSLARIMIZ ise deniz kıyısında yapılan sabah yürüyüşleri Hobi salonunu en aktif kullanan rezidansların başında gelen Maltepe de filografi, maket yapımı, yemek yapımı gibi yeni hobi alanları oluşturulurken, her sene üyelerin yıl içinde yaptığı ürünlerden oluşan bir kermes de düzenliyor. Şenesenevler Rezidans 2005 yılında kapılarını açan Şenesenevler Rezidans, Bağdat Caddesi ne beş, Kadıköy e 15 dakikalık mesafede bulunuyor. Kent yaşamından kopmayanların tercih ettiği Şenesenevler Rezidans, 62 süit odadan oluşuyor ve üyelerine 30 personelle hizmet veriyor. Rezidans, bünyesindeki psikolog ve sosyal hizmet uzmanları tarafından planlanan 108 etkinliği 2010 yılı içinde gerçekleştiren Şenesenevler, üyelerinden gelen talepler doğrultusunda özellikle kış aylarında alışveriş merkezlerine, kafetaryalara, restoranlara ve kent dışına geziler organize ediyor. Urla Rezidans Önce zamana meydan okuyan zeytin ağaçları arasından geçiyorsunuz Urla Rezidans a ulaşmak için, ardından da yaz kış yeşilliğini koruyan çam ormanları karşılıyor sizi Bol oksijenli havayla ciğerleriniz bayram ederken, büyük kentlerde yaşayanların artık unuttukları doğanın seslerinin muhteşem ezgisi geliyor kulağınıza Tüm börtü böcek şarkıya durmuş sanki Rengârenk çiçekler ve çam ağaçlarının gölgesinde ilerleyenleri, beş yıldızlı otel konforuyla karşılıyor Urla Rezidans Darüşşafaka nın en büyük rezidansı olan ve 2007 de kapılarını açan Urla, standart odaların yanı sıra 1+1, 2+1 ve 80 metrekare büyüklüğünde süitler olmak üzere toplam 171 odadan oluşuyor. 44 personelle bağışçılarına hizmet veren Urla Rezidans ın Ara Bakım Ünitesi ile Fizik Tedavi Ünitesi de uzman kadrosu ve son teknoloji cihazlarıyla ihtiyaç duydukları her an bağışçıların hizmetinde Maltepe Özel Bakım Ünitesi (Nursing Home) Alzhemier, demans, MS gibi hastalıklar ile ameliyat sonrası geriatrik hastaların bakımlarını Darüşşafaka şefkati ve güveniyle sağlayan Maltepe Özel Bakım Ünitesi, rezidans bağışçılarının özel bakım ihtiyaçlarını 24 saat ücretsiz karşılıyor. Maltepe Özel Bakım Ünitesi, 20 Darüşşafaka Rezidans / Mayıs 11

23 REZİDANSLARIMIZ konfor ve en son teknolojiyi bir arada sunuyor. Darüşşafaka Maltepe Özel Bakım Ünitesi nde her hastanın odası, yatağından nakle gerek kalmadan birkaç dakikada yoğun bakım merkezine dönüşebilen bir altyapıya sahip. Özel yıkama sedyesi ile odalarından alınıp özel banyo odasında yıkanan konuklar, gerektiğinde gezgin röntgen cihazlarıyla bu hizmeti yataklarında alabiliyor. Tüm odalarda özel üretim, yara yapmayan ortopedik yataklar, gezgin röntgen cihazları ve hastaları sürekli gözlem imkânı sağlayan merkezi monitör sistemi bulunuyor. Merkezdeki enterkonnekte (interconnect) sistem aracılığıyla hastaların hayati fonksiyonları 24 saat gözlem ve kontrol altında tutulurken, hasta yakınları alacakları özel şifreyle dünyanın her yerinden kendi hastalarını internet üzerinden izleyebiliyor. Özel Bakım Ünitesi nde rehabilitasyon ve iyileşme sürecinde hastaları yormayan küçük eğlenceler düzenlenerek, hayata daha sıkı sarılmalarına destek de veriliyor. Nasıl rezidans bağışçısı olabilirsiniz? Darüşşafaka Cemiyeti ne yapacağınız bir kereye mahsus toplu bağışla; ömür boyu sağlık güvencesi, beş yıldızlı otel konforu, canlı sosyal aktiviteler, Fizik Tedavi Merkezi ve Özel Bakım Ünitesi nde hayatınızın ileri safhalarını güvence altına alabilirsiniz. Rezidansların üyelik standartlarına göre, 65 yaşını geçmiş, tek seferlik bir bağışta bulunan kişiler, Darüşşafaka üyesi ve rezidans sakini olabiliyor. Bağışın tamamı nakit olabileceği gibi bir kısmı nakit, kalanı mülk ve arsa gibi taşınmaz varlıklar da olabiliyor. Rezidans işlerinin yürütülmesi, denetimi ve organizasyonu rezidans yönetimleri tarafından yerine getiriliyor. Darüşşafaka Rezidanslarının bağışçısı olarak geleceğini emniyete almak isteyen 65 yaş altındaki kişiler için de alternatifli sözleşmeler ve opsiyonlar var. Örneğin, 65 yaşın altındakiler geleceğe yönelik sözleşme yapabiliyor. Bunun en basit yolu vasiyet bağışı şeklinde olabiliyor. Vasiyet bağışında bulunan kişiler eğer rezidansta yaşamayı isterlerse, bunu tam mülkiyet bağışına çevirerek rezidansa gelebiliyor. Rezidans bağışçıları sağlık, yeme-içme, temizlik, çamaşır, ütü, kuaför gibi tüm hizmetlerden ömürlerinin sonuna kadar ücretsiz yararlanıyor. Mayıs 11 / Darüşşafaka Rezidans 21

www.avrasyatermal.com www.avrasyatermal.com 0850 811 84 34 Sizlerin Mutlu, Huzurlu ve Sağlıklı Olmanız İçin Sağlık, otel, devre mülk ve devre tatil olarak projelendirilen Avrasya Termal, Marmara nın

Detaylı

FURYA hakkında. geleceğinize DEĞECEK. Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık

FURYA hakkında. geleceğinize DEĞECEK. Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık FURYA hakkında Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık İnsanların hayatına nasıl daha fazla dokunabiliriz düşüncesiyle, markamızı sevilen ve sayılan ulusal bir konuma getirmek için durmaksızın çalışıyoruz.

Detaylı

geleceğinize DEĞECEK

geleceğinize DEĞECEK geleceğinize DEĞECEK FURYA hakkında Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık İnsanların hayatına nasıl daha fazla dokunabiliriz düşüncesiyle, markamızı sevilen ve sayılan ulusal bir konuma getirmek için durmaksızın

Detaylı

Her detayında size özel şıklık...

Her detayında size özel şıklık... Her detayında size özel şıklık... BURADA YAŞAM VAR bilgi@lemaevleri.com www.lemaevleri.com Yeni bir hayata ilk adım burada Ayrıcalık her adımda... LEMA Ayrıcalık her adımda... Hayattan daha iyisini bekleyenler

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

Darmstadt daki yeni AWO»Johannesviertel«huzur evinde. Yan yana yılları paylaşalım

Darmstadt daki yeni AWO»Johannesviertel«huzur evinde. Yan yana yılları paylaşalım Darmstadt daki yeni AWO»Johannesviertel«huzur evinde Yan yana yılları paylaşalım »Burada her zaman benimle ilgilenen birileri var. Bu da kendimi iyi hissetmemi sağlıyor« Sayın Bayanlar ve Baylar, 2012

Detaylı

Bağlıca nın En Kapsamlı Projesi

Bağlıca nın En Kapsamlı Projesi Bağlıca nın En Kapsamlı Projesi YAZICI GRUP / YAZICI İNŞAAT Yazıcı İnşaat, Hasan Yazıcı nın 1954 yılında Trabzon dan iş hayatına atılmak üzere yaptığı göçle başlamıştır. Başlangıçta taşeron olarak çalıştığı

Detaylı

Önce insan. Çünkü insana verilen değer her şeyden önce gelir.

Önce insan. Çünkü insana verilen değer her şeyden önce gelir. Önce insan Hangi yaşta olursak olalım, sağlıklı, mutlu ve onurlu bir yaşam en doğal hakkımız. Yaşımız ilerlediği zaman bir taraftan muhtemel sağlık ihtiyaçlarımıza en hızlı, en kaliteli, ve en uygun çözümü

Detaylı

NORMLARI SİZ BELİRLEDİNİZ

NORMLARI SİZ BELİRLEDİNİZ NORMLARI SİZ BELİRLEDİNİZ MSY Yapı olarak 12 yıl önce kurduğumuz hayallerin, attığımız adımların gururunu; ellinin üzerinde projemiz, bini aşkın konut satışımızla yaşıyoruz. Kaliteli ve modern yaşamı evlerimize,

Detaylı

TABURCUYUZ, YA SONRASI?

TABURCUYUZ, YA SONRASI? TABURCUYUZ, YA SONRASI? Uzm. Hemş. Emel DİLEK Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları ABD Annem, 67 yaşında, Emekli öğretmen, HT hastası, 2002 yılında geçirmiş olduğu beyin ameliyatı sonrası

Detaylı

+90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R

+90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R /elaresort Zarafet ve kaliteyle zenginleşen kusursuz bir dünya... Mükemmellik üzerine kurulu yeni bir kavramla

Detaylı

İstanbul da, Bursa da, Çanakkale de, Sakarya da. Ve şimdi Konya da.

İstanbul da, Bursa da, Çanakkale de, Sakarya da. Ve şimdi Konya da. İstanbul da, Bursa da, Çanakkale de, Sakarya da Ve şimdi Konya da. 23 Bursa Prestij Modern 23 yıllık İstanbul Prestij Park Bakyapı Uzmanlığıyla Prestijli Bir Hayat Sakarya Çamlıca Apart Evleri Çanakkale

Detaylı

Kıbrıstaki Eviniz Premium.indd 1 20.08.2015 11:34:20

Kıbrıstaki Eviniz Premium.indd 1 20.08.2015 11:34:20 Kıbrıstaki Eviniz Premium.indd 1 20.08.2015 11:34:20 Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz. Mustafa Kemal Atatürk Premium.indd 2 20.08.2015

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Hayallere inanmam, insan çok çalışırsa başarır Pelin Tüzün, Bebek te üç ay önce hizmete giren Şef makbul Ev Yemekleri nin

Detaylı

Hayal gücünüzden ilham alınarak inşa edilmiş bir yaşam.

Hayal gücünüzden ilham alınarak inşa edilmiş bir yaşam. Hayal gücünüzden ilham alınarak inşa edilmiş bir yaşam. Kartal ın hayata bakış açısı değişiyor... Hayat yeni bir anlam kazanıyor. 01 Rezidans yaşamının ışıltılı dünyası içinde, tüm ayrıcalıkların elinizin

Detaylı

Kağıthane nin en kıymetlisi

Kağıthane nin en kıymetlisi B L O X H A L İ Ç Kağıthane nin en kıymetlisi 01 02 PROJE HAKKINDA Kağıthane nin en kıymetli lokasyonlarından birinde yüksek inşaat teknikleri ve birinci sınıf malzeme kullanılarak yapılmakta olan projemiz,

Detaylı

OLİMPA PARK PLUS TA. 488 23 61 www.olimpapark.com. plus 0212

OLİMPA PARK PLUS TA. 488 23 61 www.olimpapark.com. plus 0212 Başakşehir in gözdesi Olimpa Park ın zengin sosyal olanaklarla donatılmış yeni etabı Olimpa Park Plus, Başakşehir in ünlü mimarı Fuzul Yapı güvencesiyle Kat Kat Yaşam, Kat Kat Kazanç sunuyor. OLİMPA PARK

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi Sık Sorulan Sorular

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi Sık Sorulan Sorular 1 VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi Sık Sorulan Sorular Şubat 2016 Anasınıfına kaç öğrenci alınır? Alım süreci nasıldır? Yapılan randevulu görüşmelerle aday öğrencilerin okula bilişsel, fiziksel,

Detaylı

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi, Bodrum Ticarete Odası ve Bodrum Belediyesinin katkıları ile tamamlanan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Detaylı

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu adına hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu adına hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Sayın Kaymakamım, Sayın Milli Eğitim Müdürüm, Sayın Belediye Başkanım, Okul Aile Birliğimizin değerli yöneticileri, Saygıdeğer Velilerimiz, Sevgili öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz, Saygıdeğer Bağışçılarımız,

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI T105004 ADI SOYADI NOSU UYRUĞU SINAV TARİHİ ÖĞRENCİNİN BÖLÜM Okuma Dinleme Yazma Karşılıklı Konuşma Sözlü Anlatım TOPLAM

Detaylı

www.momentistanbul.com

www.momentistanbul.com www.momentistanbul.com Kartal ın en çok konuşulan projesi: Moment İstanbul İki kule olarak inşa edilen Moment İstanbul, sıra dışı dikey mimarisiyle ne kadar prestijli bir proje olduğunu daha ilk bakışta

Detaylı

Kendisi de prestiji de çok yüksek

Kendisi de prestiji de çok yüksek 02 Kendisi de prestiji de çok yüksek İki kule olarak inşa edilen Moment İstanbul, sıra dışı dikey mimarisiyle ne kadar prestijli bir proje olduğunu daha ilk bakışta gözler önüne seriyor. Ama Moment İstanbul

Detaylı

TERMAL SU NEDİR? Termal sular, sıcaklıkları 20 C nin üzerinde ve mineral yönünden zengin olan doğal kaynak sularıdır.

TERMAL SU NEDİR? Termal sular, sıcaklıkları 20 C nin üzerinde ve mineral yönünden zengin olan doğal kaynak sularıdır. Su olmadan medeniyet olmaz. Tarih boyu kurulan bütün medeniyetler su etrafında şekillenmiştir. Su kemerleri, sarnıçlar, çeşmeler ve hamamlar medeniyetin olmazsa olmaz unsurları haline gelmiştir. Özellikle

Detaylı

parkresidencescadde.com

parkresidencescadde.com parkresidencescadde.com SİZE ÖZEL AYRICALIKLI BİR YAŞAM... Moderni, klasiği, özel hissetmeyi, hayatın merkezinde olmayı, kendini şımartmayı, modayı, sanatı, güneşi, gökyüzünü, ayrıcalıklı yaşamayı

Detaylı

TUVAL GARDEN, bir TPD GRUP Projesidir.

TUVAL GARDEN, bir TPD GRUP Projesidir. TUVAL GARDEN, bir TPD GRUP Projesidir. TPD GRUP Köklerine bağlı, geleneksel değerlerini çağımız gerekleriyle harmanlamış, her geçen gün daha da profesyonelleşen, yaptığı işi en iyi şekilde bitirmeye çabalayan,

Detaylı

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ OKULLAR HAYAT OLSUN OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ Okullarımız halka açıldı Okullar eğitim-öğretim saatleri dışında; akşam saatleri, hafta sonları ve yaz aylarında halkımızın hizmetine açıldı. Derslikler,

Detaylı

HAYATTAN KEYİF ALMANIZ İÇİN HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ...

HAYATTAN KEYİF ALMANIZ İÇİN HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ... HAYATTAN KEYİF ALMANIZ İÇİN HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ... ÖNSÖZ Maranda Yellow ile Çerkezköy ün tepe bölgesinde, farklı bir yaşam tarzına hazır mısınız? Muhteşem orman manzarası ile lüksü yeni lükse taşıyoruz.

Detaylı

KENTİN YENİ ARMASI. YUNUS YUNUSOĞLU NDAN YENİ BİR PROJE

KENTİN YENİ ARMASI.  YUNUS YUNUSOĞLU NDAN YENİ BİR PROJE KENTİN YENİ ARMASI www.yunusoglu.com.tr YUNUS YUNUSOĞLU NDAN YENİ BİR PROJE HER AÇIDAN KUSURSUZ İzmir in en hızlı büyüyen bölgesi Gaziemir de, çok özel bir proje yükseliyor. Site içerisinde, rezidans konseptinde

Detaylı

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Devlet Dil Sertifikası DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM

Detaylı

Ankara nın Yeni Vadisi

Ankara nın Yeni Vadisi Ankara nın Yeni Vadisi Ankara nın Yeni Vadisi Doğaya dönebileceğiniz yeşil alanların ve modern, konforlu, güvenli ve keyifli bir yaşam alanının herkesin hakkı olduğuna inanarak tasarladık bu projeyi. Keçiören

Detaylı

OSAGRUPYAPI OSALIFE. Mimarın Gözünden. Mimar Salih Zeki SALALI

OSAGRUPYAPI OSALIFE. Mimarın Gözünden. Mimar Salih Zeki SALALI hayal edenlere... Neden? Neden? OSAGRUPYAPI İşyerlerimizde insan sağlığını, insan hayatını ve can güvenliğini ön planda tutuyoruz. Birçok alanda yol gösterici ilkelere ve değerlere sahibiz. Yenilikten

Detaylı

YENİ TRADEMARK YİNE BORNOVA!

YENİ TRADEMARK YİNE BORNOVA! YENİ TRADEMARK YİNE BORNOVA! Bornova da markalı yaşam kaldığı yerden devam ediyor. TRADEMARK Studio Bornova, kusursuz tasarımı ve sosyal donatıları ile beklentilerinizi bir adım öteye taşıyor. İZMİR ŞEHİR

Detaylı

La Blanche Turgutreis merkezinde, Bodrum a 18 km Milas hava alanına 50 km mesafededir.

La Blanche Turgutreis merkezinde, Bodrum a 18 km Milas hava alanına 50 km mesafededir. KATEGORİ: 5 Yıldızlı bir oteldir.( ULTRA ALL INCLUSIVE ) ADRES: Bahçelievler Cad.No 119 Turgutreis / TELEFON : +90 252 /3820000 FAX:+90 252/3820101 WEB SİTESİ:www.lablanchehotel.com E.MAİL: info@lablanchehotel.com

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ : 2014 2015 Μάθημα : Τουρκικά Επίπεδο : Ε1 Διάρκεια : 2 ώρες

Detaylı

Yasamaya, deger yatırıma deger...

Yasamaya, deger yatırıma deger... Yasamaya, deger yatırıma deger...,, Doga - ve sehir, bir arada... Geniş vadi ve orman manzarasına sahip, mevcut orman alanları ile komşu olan projemizde, doğanın zarafeti her sabah sizi pencerenizde karşılayacak...

Detaylı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Nejat İşler in başkanı olduğu Gümüşlükspor Kulübü Futbol Yaz Okulu nun açılışına, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yanı sıra ünlü teknik direktör Aykut Kocaman da

Detaylı

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor.

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor. OKUMA - ANLAMA: ÖĞRENCİLER HER GÜN NELER YAPIYORLAR? 1 Türkçe dersleri başladı. Öğrenciler her gün okula gidiyorlar, yeni şeyler öğreniyorlar. Öğretmenleri, Nazlı Hanım, her Salı ve her Cuma günü sınav

Detaylı

Stillistanbul. Sabiha gökçen Hava Limanı. Neomarin AVM. Pendik Marina. Divan Otel. Modern istanbul un Kalbindeyiz

Stillistanbul. Sabiha gökçen Hava Limanı. Neomarin AVM. Pendik Marina. Divan Otel. Modern istanbul un Kalbindeyiz Stillistanbul Sabiha gökçen Hava Limanı Neomarin AVM Pendik Marina Divan Otel Modern istanbul un Kalbindeyiz Okan üniversitesi Via Port Alışveriş Merkezi istanbul Park F1 Pisti Koç Lisesi Teknopark Sabancı

Detaylı

Isparta nın Yeni Yaşam Merkezi İYİ FİKİRLER, İYİ HAYATLAR

Isparta nın Yeni Yaşam Merkezi İYİ FİKİRLER, İYİ HAYATLAR Isparta nın Yeni Yaşam Merkezi İYİ FİKİRLER, İYİ HAYATLAR MERHABA ISPARTA Isparta da yakında yepyeni bir yaşam başlayacak. Konut standartlarını yükselten modern mimarisi, olanakları ve kalitesiyle Centrum

Detaylı

www

www HUZURLU BİR HAYAT EVİNİZDEN BAŞLAR 2 1 7.400 m² alan üzerine ayrık nizam 3 blok toplamda 60 daire şeklinde inşa edilecek olan Hanedan Konakları şehrin gürültüsünden uzak, manzara ve doğayı karşısına alan

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :5. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :İnternet Sitesi SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar Belediyesi Farkındalık Yaratacak

Detaylı

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi 80 EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi Sayın İnşaat Mühendisi Adayı, İnşaat Mühendisliği Eğitimi Kurulu, İMO 40. Dönem Çalışma Programı çerçevesinde İMO Yönetim Kurulu nca İnşaat Mühendisliği Eğitimi

Detaylı

northernland tan MAĞUSA YA ARTI BİR DEĞER Herkes ev sahibi oluncaya kadar...

northernland tan MAĞUSA YA ARTI BİR DEĞER Herkes ev sahibi oluncaya kadar... northernland tan MAĞUSA YA ARTI BİR DEĞER 520 KONUT luk yepyeni bir KENT Herkes ev sahibi oluncaya kadar... 50 44 51 45 52 46 43 53 55 54 49 48 47 35 34 42 33 41 32 40 39 38 31 30 37 36 22 29 21 11 28

Detaylı

Böylesine anlamlı ve sevinçli bir günde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Türkiye İş Bankası adına sizleri kutluyorum.

Böylesine anlamlı ve sevinçli bir günde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Türkiye İş Bankası adına sizleri kutluyorum. Sayın Kaymakam, Sayın Belediye Başkanı, Sayın Milli Eğitim Müdürü, Darüşşafaka Cemiyeti nin Sayın Başkanı ve Yöneticileri, Saygıdeğer Öğretmenlerimiz, Darüşşafaka daki temel öğrenimlerini başarıyla tamamlayıp,

Detaylı

ÇOK AMAÇLI SALONUMUZA KAVUŞTUK OKUL MÜDÜRÜMÜZ TURGAY YOLCU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINI DEĞERLENDİRDİ. Hazırlayan: MÜCAHİT KARAKUŞ Sayfa: 1

ÇOK AMAÇLI SALONUMUZA KAVUŞTUK OKUL MÜDÜRÜMÜZ TURGAY YOLCU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINI DEĞERLENDİRDİ. Hazırlayan: MÜCAHİT KARAKUŞ Sayfa: 1 Y A K A M O Z G A Z E T E S İ HAZİRAN 2013 EĞERCİ İLKOKULU / ORTAOKULU YIL: 2 SAYI: 4 OKUL MÜDÜRÜMÜZ TURGAY YOLCU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINI DEĞERLENDİRDİ Saygıdeğer öğretmenlerimiz, sevgili öğrenciler

Detaylı

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da 21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da geleceğin mimarı nesiller artık bizim ellerimizde, güvenle... Keşke Hep Çocuk Kalsak! Büyüyünce ne olacaksın diye sorarlar. Oysa çocuk kalmak en güzel şey değil midir?

Detaylı

Hoş geldiniz. İsmail Hakkı ŞAHİN, Dip-TEFL/MBA Managing Director

Hoş geldiniz. İsmail Hakkı ŞAHİN, Dip-TEFL/MBA Managing Director Residental Executive Programme İNGİLİZCE probleminize profesyonelce çözüm... Dile kolay, dil eğitiminde 26 yıl... KENT SCHOOL OF ENGLISH ISTANBUL www.kentenglish.com Hoş geldiniz Global bir köye dönüşen

Detaylı

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

Hayat boyu, hayat dolu!..

Hayat boyu, hayat dolu!.. Hayat boyu, hayat dolu!.. KAYSERİ: Sivas Caddesi İpeksaray AVM A Kule 5. Kat Melikgazi - Kayseri Tel. +90352 224 24 10 Fax. +90352 224 2412 İSTANBUL: İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Turgut Özal Caddesi

Detaylı

2. ETAP YATIRIM FIRSATI BAŞLADI

2. ETAP YATIRIM FIRSATI BAŞLADI 2. ETAP YATIRIM FIRSATI BAŞLADI 444 47 55 GELECEĞENİZE DOĞRU YATIRIM YAPIN... Samsun un en hızlı gelişen Atakum un en yeşil ve merkezi noktalarından biri, sizin için hayatı kolaylaştırırken, aynı zamanda

Detaylı

1977 yılında, insanımızın kendine ait huzur dolu bir ev hayaline, nitelikli ve güvenli yaşam alanları idealimizle cevap vermek için yola koyulduk.

1977 yılında, insanımızın kendine ait huzur dolu bir ev hayaline, nitelikli ve güvenli yaşam alanları idealimizle cevap vermek için yola koyulduk. 1977 yılında, insanımızın kendine ait huzur dolu bir ev hayaline, nitelikli ve güvenli yaşam alanları idealimizle cevap vermek için yola koyulduk. Günümüze geldiğimizde, binlerce konut teslimi gerçekleştiren

Detaylı

İSTANBUL MARKASI GERÇEK YAŞAM İSTEKLERİN EN BÜYÜK SINIRI LÜKS BEŞ YILDIZLI AYRICALIKLI İÇ DÜNYA HAYAT

İSTANBUL MARKASI GERÇEK YAŞAM İSTEKLERİN EN BÜYÜK SINIRI LÜKS BEŞ YILDIZLI AYRICALIKLI İÇ DÜNYA HAYAT 01. YAŞAM MARKASI 03. EN BÜYÜK LÜKS 05. AYRICALIKLI İÇ DÜNYA 02. GERÇEK İSTANBUL 04. İSTEKLERİN SINIRI 06. BEŞ YILDIZLI HAYAT 01. Gayrimenkul sektöründeki yaklaşık yarım asırlık deneyimi ve 4.000 kişiden

Detaylı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bakım ve rehabilitasyon çalışmaları tamamlanarak dünya standartlarında bir tesis haline getirilen Bodrum Belediyesi

Detaylı

"Nereden başlasam, nasıl anlatsam..."

Nereden başlasam, nasıl anlatsam... Bu yaz Bodrum'suz geçmez! Turgutreis Lagina Bodrum Boutique Hotel'de bir gece çift kişilik konaklama, açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği 240 TL yerine 119 TL! (15 Haziran - 27 Ağustos arasında geçerlidir.)

Detaylı

Hobi Kulüpleri. Psikolojik Destek. Kişisel Çözüm Danışmanı VIP Hizmetler Alışveriş İndirimi. Medikal Asistans

Hobi Kulüpleri. Psikolojik Destek. Kişisel Çözüm Danışmanı VIP Hizmetler Alışveriş İndirimi. Medikal Asistans Hobi Kulüpleri Vakıf Emeklilik te bireysel emeklilik sözleşmesi bulunanlar ayrıcalıklı Yaşam Kulüpleri dünyasında kapsamlı sağlık hizmetlerinden danışmanlığa, eğitimden spora birçok alanda hayatlarına

Detaylı

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI Türkiye İstatistik Kurumu ve Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan Türkiye Özürlüler Araştırması sonuçlarına göre, ülkemizde yaklaşık 8,4 milyon

Detaylı

KIPTAS LA ISTANBUL SIZE KALBINI ACIYOR

KIPTAS LA ISTANBUL SIZE KALBINI ACIYOR KIPTAS LA ISTANBUL SIZE KALBINI ACIYOR İnşa ettiği 75.000 konutla İstanbul da kaliteli yaşama yeni bir boyut kazandıran Kiptaş, şimdi İstanbul un kalbi Veliefendi ye geliyor. İstanbul un merkezinde; Veliefendi

Detaylı

MODERN ÇİZGİLERİN ÇEKİCİ YANSIMASI

MODERN ÇİZGİLERİN ÇEKİCİ YANSIMASI MODERN ÇİZGİLERİN ÇEKİCİ YANSIMASI KONUM BEYTEPE 02 Ankara nın yeni yaşam merkezi haline gelen Çayyolu ve İncek bölgelerini birbirine bağlayan ana bulvar üzerinde yer alan Konum Beytepe; estetik mimarisi,

Detaylı

Lobi ve Resepsiyon / Lobby & Reception

Lobi ve Resepsiyon / Lobby & Reception Lobi ve Resepsiyon / Lobby & Reception Denize sıfır konumlanan Sahil Martı Otel, konforlu odaları ve deneyimli kadrosu ile 30 yıldan bu yana konuklarını ağırlıyor. Eşsiz kumsalı ve deniz manzarası ile

Detaylı

Yaşam. Kandilli si. Hayalinizdeki. Yatırımın. Yaşamın ve

Yaşam. Kandilli si. Hayalinizdeki. Yatırımın. Yaşamın ve Hayalinizdeki Yaşamın ve Hep hayalini kurduğunuz o ev artık gerçek oluyor. Şehrin merkezinde, her yere yakın, bir o kadar da şehrin gürültüsünden uzakta, doğayla iç içe, sakin ve konforlu bir yaşam Yatırımın

Detaylı

Daha fazlası için. Daha iyisini istemek doğamızda var. Kendimiz ve sevdiklerimiz için daha fazlasını sunabilmek

Daha fazlası için. Daha iyisini istemek doğamızda var. Kendimiz ve sevdiklerimiz için daha fazlasını sunabilmek Daha iyisini istemek doğamızda var. Kendimiz ve sevdiklerimiz için daha fazlasını sunabilmek Önay Life işte bu anlayıştan doğdu: Size ve sevdiklerinize hayal ettiğiniz gibi bir yaşamı ve geleceği sunabilmek

Detaylı

Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim Velimizi Sen Bilmezsin Biz Bağış Alamıyoruz Cümlelerini kurarken bir daha düşüneceksiniz.

Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim Velimizi Sen Bilmezsin Biz Bağış Alamıyoruz Cümlelerini kurarken bir daha düşüneceksiniz. Aşağıda Emek vererek Yazmış olduğumuz yazı ve bilgileri 5 dakika ayırıp okur inceler ve bizden ücretsiz bir örnek kayıt dosyası talep ederseniz. Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim

Detaylı

R E Z İ D A N S - O F İ S - Ç A R Ş I

R E Z İ D A N S - O F İ S - Ç A R Ş I REZİDANS-OFİS-ÇARŞI Turgutlu ya Yeni Bir Bakış Açısı Alphard İnşaat A.Ş. ALPHARD REZİDANS Projesini Ege nin yükselen yıldızı Turgutlu da inşa ediyor. Ege ekonomisinin başkent adayı Turgutlu, rahat ve

Detaylı

İŞ GARANTİLİ ÖZEL LİSE

İŞ GARANTİLİ ÖZEL LİSE ÖZEL DOSYA Özel ANADOLU ÖZEL DOSYA SAĞLIK MESLEK LİSESİ Geleceğin Mesleği eğitim kurumları İŞ GARANTİLİ ÖZEL LİSE Özel DOSYA ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ: HEDEFLER; ÖZEL DOSYA Mezuniyette Hemen İş Gelecek

Detaylı

100. Yılında Çanakkale ye Develi den güzel bir ziyaret gerçekleştirildi. Fethinin 562. Yılı olması münasebetiyle gezinin ilk yarısı İstanbul a

100. Yılında Çanakkale ye Develi den güzel bir ziyaret gerçekleştirildi. Fethinin 562. Yılı olması münasebetiyle gezinin ilk yarısı İstanbul a 100. Yılında Çanakkale ye Develi den güzel bir ziyaret gerçekleştirildi. Fethinin 562. Yılı olması münasebetiyle gezinin ilk yarısı İstanbul a ayrıldı. İki önemli tarih, iki önemli şehir bu gezide buluştu.

Detaylı

MAVİ İLE YEŞİLİN, DOĞA İLE ŞEHRİN BULUŞTUĞU YERDESİNİZ! Yürüyüş ve koşu yapmak ya da bisiklete binmek isterseniz sahil, evinize çok yakın mesafede...

MAVİ İLE YEŞİLİN, DOĞA İLE ŞEHRİN BULUŞTUĞU YERDESİNİZ! Yürüyüş ve koşu yapmak ya da bisiklete binmek isterseniz sahil, evinize çok yakın mesafede... MAVİ İLE YEŞİLİN, DOĞA İLE ŞEHRİN BULUŞTUĞU YERDESİNİZ! Yürüyüş ve koşu yapmak ya da bisiklete binmek isterseniz sahil, evinize çok yakın mesafede... 07 deniz 09 ÖZEL HAYATLARA, ÖZEL BİR YER! Hayal ettiğiniz

Detaylı

Bir evden öte; cennetten ilham almış bir köşeye hoş geldiniz.

Bir evden öte; cennetten ilham almış bir köşeye hoş geldiniz. Bir evden öte; cennetten ilham almış bir köşeye hoş geldiniz. 29.000 metrekarede, 32 konutluk ilk etabını sizlerle buluşturan Aden Ballıkpınarı, toplam 78 adet özel villa ile kurgusunu tamamlayacak. 4

Detaylı

Diğer: Diğer:... Diğer:...

Diğer: Diğer:... Diğer:... Anket Üniversite Bu anket formu, işitme engellilerin üniversite eğitimlerini desteklemeyi amaçlayan bir proje çerçevesinde sizlerin sorunlarını değerlendirmek için hazırlanmıştır. Ad Soyad: Devam ettiğiniz

Detaylı

www.esmarinkonaklari.com

www.esmarinkonaklari.com www.esmarinkonaklari.com GENEL BİLGİLER ES MARIN KONAKLARI 8262 m 2 arsa alanı, 23754,68 m 2 inşaat alanından oluşuyor. Ferah bir yaşam sürmeniz için sitenin %60 ı yeşil alanlar ve sosyal aktiviteleriniz

Detaylı

YAŞAMAYA BEKLERİZ! 6. KISIM

YAŞAMAYA BEKLERİZ! 6. KISIM YAŞAMAYA BEKLERİZ! Özenli tasarımıyla size özel bir yapı. Arterium 6. Kısım, butik ve modern bir proje. Az sayıda daireden oluşuyor ama büyük bir projenin tüm imkanlarını da sunuyor! Geniş iç mekanları

Detaylı

ÖĞRENCİ YURTLARI. www.yurtburs.itu.edu.tr. www.yurtburs.itu.edu.tr 1

ÖĞRENCİ YURTLARI. www.yurtburs.itu.edu.tr. www.yurtburs.itu.edu.tr 1 ÖĞRENCİ YURTLARI www.yurtburs.itu.edu.tr www.yurtburs.itu.edu.tr 1 İTÜ Öğrenci Yurtlarımız Öğrenci Yurtlarımız yaklaşık 3.700 yatak kapasitesi ile öğrencilerine Gümüşsuyu ve Ayazağa yerleşkeleri içerisinde

Detaylı

BURJ ANTEP F&H Y PI. www.burjantep.com

BURJ ANTEP F&H Y PI. www.burjantep.com F&H Y PI BURJ ANTEP Adres : Zübeyde Hanım bul. Masal Park karşısı No:38 GAZİANTEP Tel : +90 342 322 43 00 (3 hat) Fax : +90 342 322 43 03 E-mail : info@fhyapi.com www.burjantep.com BurjAntep Bir Fh Yapı

Detaylı

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı.

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. 2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. Binanın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul

Detaylı

İkinci Baharınızda; 2 katlı evinizde, huzur içinde yaşamanız için, size çok özel fırsatlar sunuyoruz. Gelin; sevdiklerinizle birlikte, İstanbul un

İkinci Baharınızda; 2 katlı evinizde, huzur içinde yaşamanız için, size çok özel fırsatlar sunuyoruz. Gelin; sevdiklerinizle birlikte, İstanbul un İkinci Baharınızda; 2 katlı evinizde, huzur içinde yaşamanız için, size çok özel fırsatlar sunuyoruz. Gelin; sevdiklerinizle birlikte, İstanbul un hengamesinden uzak ama yine İstanbul un içinde bir yaşam

Detaylı

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi.

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. ANKET SONUÇLARI Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. Bu anket, çoğunluğu Ankara Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Meslek Lisesi öğrencisi olmak üzere toplam 130 öğrenci üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmaya

Detaylı

RASİM ÖNEL MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ

RASİM ÖNEL MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ RASİM ÖNEL MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ YALNIZ DEĞİLSİNİZ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ YALNIZ DEĞİLSİNİZ sosyal sorumluluk projesi kapsamında HALKLA İLİŞKİLER ve ORGANİZASYON ALANI öğrencilerimiz Sığacık

Detaylı

Yaşamın Rengi. Topraktan Yaşama

Yaşamın Rengi. Topraktan Yaşama Yaşamın Rengi Yaşamın Rengi Tasarım & Basım : Demirkolbasim.com Topraktan Yaşama Seydioğlu Grup Yatırım A.Ş. Merkez Ofis Tel : 0216 307 61 96 Fax : 0216 307 61 97 Adres : Velibaba mah.dolayoba Cad. Tolga

Detaylı

KALBİNDE HAYALLERİNİZİ İNŞA EDİYORUZ!

KALBİNDE HAYALLERİNİZİ İNŞA EDİYORUZ! Balat BALAT IN KALBİNDE HAYALLERİNİZİ İNŞA EDİYORUZ! Bursa nın en prestijli yaşam merkezlerinden biri olan Balat ta huzurlu, kaliteli ve ayrıcalıklı bir yaşamın temelleri atılıyor. KONFOR & KALİTE Balat

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

DOĞANIN YEŞİLİNDEN ŞEHRİN MAVİSİNE DOKUNUN!

DOĞANIN YEŞİLİNDEN ŞEHRİN MAVİSİNE DOKUNUN! DOĞANIN YEŞİLİNDEN ŞEHRİN MAVİSİNE DOKUNUN! YENİ BİR DASİF! Yine şehir kültürüyle uyumlu, insana ve çevreye değer veren, mükemmel bir yaşam alanı. DASİF BlueBell. Yeniden kalbiniz çarpacak, heyecanlanacaksınız!

Detaylı

Silivri. Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk

Silivri. Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk Silivri Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk Yapı sektöründeki teknolojik yenilikleri ve gelişmeleri takip eden Yazıcı Yapı, çevreye saygılı, modern mimariyi temsil eden özgün yapılar tasarlamak

Detaylı

ÇEVREMİZ VE BİZ 1.park 2.büfe 3.okul 4.banka 5.otel 6.market 7.alışveriş merkezi 8.kafe 9.hastane 10.köprü 11.nehir 12.kafe 13.spor salonu 14.

ÇEVREMİZ VE BİZ 1.park 2.büfe 3.okul 4.banka 5.otel 6.market 7.alışveriş merkezi 8.kafe 9.hastane 10.köprü 11.nehir 12.kafe 13.spor salonu 14. ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάθηµα : ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ II ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟ (70005Γ) ÇEVREMİZ VE BİZ 1.park 2.büfe 3.okul

Detaylı

DÖRT BİR YANINIZDA ŞEHRİN AYRICALIKLARI...

DÖRT BİR YANINIZDA ŞEHRİN AYRICALIKLARI... DÖRT BİR YANINIZDA ŞEHRİN AYRICALIKLARI... ARY Poyraz, Anadolu Yakasının farklı güzelliğini her yönüyle taşıyan Bostancı da hayata geçireceği projeyle, sizi ayrıcalıklı bir hayata davet ediyor. Bir yandan

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :15. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :5. Syf. SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :5. Syf. Sportmen ilavesi Sayfası :2. Syf Sayfası :31. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :İnternet Sitesi İZTO dan Selvitopu ve ekibine

Detaylı

İSTANBUL DA, İSTANBUL UN ÜSTÜNDE BİR YAŞAM!

İSTANBUL DA, İSTANBUL UN ÜSTÜNDE BİR YAŞAM! ADI BİZİM İSTANBUL DA, İSTANBUL UN ÜSTÜNDE BİR YAŞAM! ADI BİZİM. GERİ KALAN HER ŞEY SİZİN. İhlas Yapı nın Ispartakule de Bizim Evler 1 le başlayan ve Bizim Evler 6 ile 5.000 konutu bulan masalsı yolculuğu,

Detaylı

www.alwaleedinvest.com Modern, konforlu, çevreyle dost, güvenilir, çağdaş yaşam alanları inşa eden Mayra Yapı, sevdiklerinize ve sizlere en iyisini yaşatmak için özenle hazırladığı projelerine, bir yenisini

Detaylı

SAĞLIK KULÜBÜ. Pacific Wellness & Spa her gün saat 07:30-22:00 arası özel egzersiz hocaları ile hizmet vermektedir.

SAĞLIK KULÜBÜ. Pacific Wellness & Spa her gün saat 07:30-22:00 arası özel egzersiz hocaları ile hizmet vermektedir. LOKASYON Dünyanın en büyük otel zincirlerinden Inter Continental Hotels Group un bir üyesi olan Crowne Plaza Istanbul-Old City, tarihi yarımadanın merkezinde lüks hizmet veren 5 yıldızlı bir oteldir. Crowne

Detaylı

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ!

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! EĞİTİMİN ALTIN MARKASINDA BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! %100 ÖĞRENİM BURSU FIRSATI ANADOLU LİSESİ TEOG PUANINLA SÜRESİZ BURS KAZAN! GELECEĞE GÜÇLÜ BAŞLA! EN İYİSİNİ SEÇ, DOĞRU KARAR VER ŞANSA İHTİYACIN YOK EĞİTİME

Detaylı

N L O NİYİSİNE LAYIK OLDUĞUNUZ İÇİN... 3 F T

N L O NİYİSİNE LAYIK OLDUĞUNUZ İÇİN... 3 F T 1 2. diyelim oturmuş yazıyorum birden duruyor kalem bir görüntü ak kâğıtlarda ev ev sokak sokak yine Urla oluyor konum. Necati Cumalı NİYİSİNE LAYIK OLDUĞUNUZ İÇİN... 3 N LOFT, İzmir de yeni bir yaşantının

Detaylı

AK PARTİ YURT DIŞINDAKİ

AK PARTİ YURT DIŞINDAKİ AK PARTİ YURT DIŞINDAKİ... GENÇLERIMIZIN YANINDA 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri Yurt Dışı Gençler Seçim Beyannamesi ... IÇINDEKILER MUSTAFA YENEROĞLU SUNUS 04 --------------------------------- YURT DIŞINDAKİ

Detaylı

Önsöz Chios 360 İç Mekan Lokasyon Kat Planları

Önsöz Chios 360 İç Mekan Lokasyon Kat Planları 01 02 03 04 05 Önsöz Chios 360 İç Mekan Lokasyon Kat Planları Bazen hayatımıza yeni bir yön vermek, yaşamımızı yeniden inşa etmek isteriz. Yeni ufuklara doğru yol alırken en güçlü destekçimiz her zaman

Detaylı

#kaliteyikesfet. #teknolojiyikesfet. #mutlulugukesfet. #degisimikesfet #konforuk. #dostlugukesfet. #tarzınıkesfet. #sagligikesfet.

#kaliteyikesfet. #teknolojiyikesfet. #mutlulugukesfet. #degisimikesfet #konforuk. #dostlugukesfet. #tarzınıkesfet. #sagligikesfet. sfe e ik in t a y a ih n e y # t #teknolojiyikesfet #sagligikesfet #dostlugukesfet #kolayligikesfet #degisimikesfet es #konforuk f et #tarzınıkesfet #mutlulugukesfet #tasarimikesfet #kaliteyikesfet 03

Detaylı

55 Yıllık. bir markanın, 270 dairelik. fırsatı

55 Yıllık. bir markanın, 270 dairelik. fırsatı marka270.com 3 55 Yıllık bir markanın, 270 dairelik fırsatı Bu katalogta yer alan görseller, sadece MARKA 270 projesi hakkında genel bilgi ve tanıtım için kullanılmış olup, taahhüt niteliğinde değildir.

Detaylı

Sayın Başkanım, Sayın Müdürüm, Protokolümüzün Değerli Mensupları, Çok kıymetli Hocalarım, Değerli Öğrenci Arkadaşlarım, Velilerimiz

Sayın Başkanım, Sayın Müdürüm, Protokolümüzün Değerli Mensupları, Çok kıymetli Hocalarım, Değerli Öğrenci Arkadaşlarım, Velilerimiz Sayın Başkanım, Sayın Müdürüm, Protokolümüzün Değerli Mensupları, Çok kıymetli Hocalarım, Değerli Öğrenci Arkadaşlarım, Velilerimiz ve Özellikle Canım Annem 1 Üniversite tercihlerini yaptığımız zaman,

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti

Başbakan Yıldırım, Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti Başbakan Yıldırım, Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti Ekim 01, 2016-1:20:00 Başbakan Binali Yıldırım, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Seyranbağları Huzurevi

Detaylı

VRD GROUP İNŞAAT. www.vardargroups.com

VRD GROUP İNŞAAT. www.vardargroups.com V VRD GROUP İNŞAAT www.vardargroups.com YUVACIK GARDEN İLE STANDARTLAR YÜKSELİYOR! HAKKIMIZDA VRD Group un temeli 2000 de atıldı. O tarihten günümüze inşaat sektöründe hizmet vermekte olan VRD Group bu

Detaylı

AHMET ÖNERBAY GÖRELE'DE

AHMET ÖNERBAY GÖRELE'DE Portal Adres AHMET ÖNERBAY GÖRELE'DE : www.gorelesol.com İçeriği : Gündem Tarih : 06.10.2014 : http://www.gorelesol.com/haber/haber_detay.asp?haberid=19336 1/3 AHMET ÖNERBAY GÖRELE'DE 2/3 AHMET ÖNERBAY

Detaylı