Tasarım/Bitirme Proje Konuları ( Güz ve Bahar dönemleri)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Tasarım/Bitirme Proje Konuları (2014 2015 Güz ve Bahar dönemleri)"

Transkript

1 Tasarım/Bitirme Proje Konuları ( Güz ve Bahar dönemleri) Bu dosyadaki proje konuları Güz ve Bahar dönemlerinde Tasarım ve Proje derslerini alacak olan öğrencilere önerilen konulardır. Bölüm Öğretim elemanlarımızdan bazıları yaptıracakları proje konularını burada öğrencilere sunmaktadırlar. Öğrencilerimiz Tasarım ve Bitirme Projelerinde danışman tercihi yaparken bu konuları dikkate alarak tercihte bulunabilirler. Danışman görevlendirmelerinde bu tercihlere öncelik verilecektir. Tasarım ve Bitirme Projelerinde danışman tercihi yaparken çalışmak istenilen konuya göre tercih yapılmalıdır. Bunun devamı olarak seçmeli ders tercihlerinde de ders içeriğinin bitirme konularına yönelik olması da bir tercih sebebi olmalıdır. Burada proje konusu önermemiş öğretim elemanlarımızın çalışma konuları hakkında bilgi edinmek isteyen öğrencilerimiz, bölüm web sayfasında öğretim elemanları ve çalışma alanları hakkında bilgilere ulaşabilirler. ( 21 Nisan 2014 Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanlığı

2 Aşağıdaki konular Prof. Dr. İsmail H. ALTAŞ tarafından önerilmektrdir. 1. Uzaktan Kontrollü Akıllı Dijital Elektrik Sayacı (Prof. Dr. İsmail H. ALTAŞ) Mikrodenetleyici ile haberleşebilen GSM modül kullanılarak akıllı bir elektrik sayacı gerçekleştirilecektir. Proje ile elektrik sayaçları kullanılan yerlere (Ev veya İşyerlerine) gitmeye gerek kalmadan uzaktan endeks değerleri okunabilecek, elektrik açma kapama işlemi gerçekleştirilebilecektir. 2. Hareketli nesneleri izleyen Robot (Prof. Dr. İsmail H. ALTAŞ) Mikrodenetleyici ile haberleşebilen GSM modül kullanılarak bir mobil robot geliştirilecektir. Gelen SMS i yorumlayacak robot istenilen hareketi gerçekleştirecektir. 3. Mobil Robot için Akıllı Kumanda (Prof. Dr. İsmail H. ALTAŞ) Mobil robotu uzaktan kumanda ile kontrol ederken kullanılacak hassas tuşlar ile robotun dönüşü, ivmelenmesi ve durdurulması kademeli olarak değiştirilebilecektir. Kumanda üzerindeki Grafik LCD sayesinde robotun hızı ve kontrol kumandasına olan uzaklığı gözlemlenebilecek, robotun çekim alanı dışına çıkması engellenecektir. 4. Rüzgar Enerji Evi Tasarımı ve Gerçeklenmesi (Prof. Dr. İsmail H. ALTAŞ) Bir konutun Rüzgar enerjiinden beslenecek şekilde gerekli enerji gereksinimi hesabı ve bunu sağlayacak bir rüzgar enerji sisteminin tasarlanıp gerçeklenmesi 5. Güneşevi Enerj Evi Tasarımı ve Gerçeklenmesi (Prof. Dr. İsmail H. ALTAŞ) Bir konutun güneş enerjiinden beslenecek şekilde gerekli enerji gereksinimi hesabı ve bunu sağlayacak bir güneş enerji sisteminin tasarlanıp gerçeklenmesi 6. Otomobiller için Güneş Enerji Kaynağı (Prof. Dr. İsmail H. ALTAŞ) Bir otomobilin güneş enerjiinden beslenecek şekilde gerekli enerji gereksinimi hesabı ve bunu sağlayacak bir güneş enerji sisteminin tasarlanıp gerçeklenmesi 7. İnsdansız Otomobil Park Sistemi Geliştirilmesi (Prof. Dr. İsmail H. ALTAŞ) Bir otomobilin insansız olarak kendiliğinden paralel park yapmasını ve kontrolünü sağlayacak yazılım geliştirlmesi ve prototip üretimi. 8. Yeşil Piknik Çadırı Geliştirilmesi (Prof. Dr. İsmail H. ALTAŞ) Güneş enerjili bir piknik çadırınıntasarımı ve prototip üretimi.

3 Aşağıdaki konular Doç. Dr. İsmail KAYA tarafından önerilmektedir. 1. Kablosuz algılayıcı (sensor) ağları: sensör ve kablosuz haberleşme ünitelerinin, kurulumu, kullanımı, tasarımı 2. Mikroişlemci denetimli güç elektroniği devreleri: IGBT esaslı, evirici ve yüksek güçlü kontrol devresi, tasarımı, üretimi, kullanımı 3. Quantum haberleşmeleri üzerine bir araştırma ve deneme çalışması: Başlangıcı basit ancak nihayetinde bir demo oluşturmaya yönelik bir çalışmadır. 4. Mikroişlemci eğitim, geliştirme kit tasarımı: daha çok robotik ve kontrol ünitelerinde kullanıma yönelik, kablosuz ara yüz oluşturabilen bir PCB devre geliştirme projesidir.

4 Aşağıdaki konular Doç. Dr. Ayten ATASOY tarafından önerilmektedir. 1. Mikrodenetleyici Temelli Renk Algılayan Robot Kol Projesi Bir fabrikada renklere göre ürün ayırımı 2. RF-ID ile kapı açma sistemi Site kapılarında kullanılabilecek bir sistem 3. Kan ve idrar tahlilleri kullanılarak hastalık tanısı Sistemi Hastalara ait tahlil sonuçları değerlendirilerek, olması muhtemel hastalıkların tanısına yönelik bir bilgisayar programı yazılacak 4. Görme engelliler için elektronik baston Görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak, engelleri, tehlikeleri algılayan elektronik düzenek 5. Elektronik burun tasarımı Farklı kokuları ayırt edebilen ve sınıflandırma yapabilen elektronik burun (farklı koku sensörleri kullanılacak ). 6. Çizgi izleyen robot ile yolcu taşıma araçların yol ve durak modellemesi Çizgi izleyen robot ile araçların belirli yol boyunca duraklarda yolcu alıp indirme modellemesi 7. Koku algılayan gezgin robot Bir ortamda tehlikeli gaz kaçağının yerini sensörler ile belirleyen gezgin robot 8. Nabız Ölçme ve Takip Sistemi Hastanın nabzını belirli aralıklara ölçen ve kayıt altına alan düzenek 9. Ev Otomasyonu Güvenlik, ısı kontrolü gibi, uzaktan erişimle evdeki bazı cihazların kontrolü

5 Aşağıdaki konular Doç. Dr. H. İbrahim OKUMUŞ tarafından önerilmektedir. 1. Elektrikli Araçlar için Elektronik Vites ve Hız Sabitleme Sistemi Elektrikli araçlarda değişken moment-hız karakteristiği elde etmek ve araç hızını sabitlemek için bir güç elektroniği sistemi tasarlanıp gerçekleştirilecektir. 2. Tam Köprü DA-DA Dönüştürücü Düzensiz ve süreksiz alternatif enerji kaynaklarını kullanan enerji üretim sistemlerinde, üretilen enerjiyi düzenli ve sürekli hale getirmek ve sabit DC bara gerilimi elde etmek için bir tam köprü DA- DA dönüştürücü devresi tasarlanıp gerçekleştirilecektir. 3. Frekans Sabitleyici Hız Regülatörü Lisansız küçük hidroelektrik santrallerinde su debisi ve çok sık değişen yük durumlarında gerilim frekansini sabit tutacak güç elektoniği devresi ve sürücü sistemi tasarlanıp gerçekleştirilecektir. 4. Neodyum Mıknatıslı Adım Motoru Daha küçük hacim ve ağırlıkta daha güçlü ve verimi yüksek bir adım motoru tasarlanıp gerçekleştirilecektir. 5. Akıllı Sokak Aydınlatma Denetim Sistemi Gün ışığının değişimine ve en ekonomik ve verimli bir aydınlatma sağlayacak akıllı bir denetim sistemi tasarlanıp gerçekleştirilecektir. 6. Tümüyle Akülü Engelli Araç Tasarımı ve Gerçeklenmesi Dört tekerlekli olarak tasarlanacak engelli aracı akıllı fonksiyonlara sahip olacaktır. Aracın tahriki elektrik motoru tarafından sağlanacak. Motor enerjisini araç üzerinde bulunan akülerden karşılayacaktır.

6 Aşağıdaki konular Yrd. Doç. Dr. Kadir TÜRK tarafından önerilmektedir. 1. 3G tabanlı uzaktan kontrol Akıllı telefon ya da benzeri bir cihazla 3G şebekesi kullanarak herhangi bir cihazın kontrolü gerçekleştirilecektir. Bunun için cihazdan video işareti aktarılacak ve bu akıllı telefonda görüntülenecek devamında ise gerekli kontrol işaretleri cihaza gönderilecektir. 2. Düşük maliyetli harmonik analizör Şebekenin içerdiği harmonikler harmonik analizörler kullanılarak tespit edilebilmektedir. Bu çalışmada ise harmonikler ucuza mal edilebilecek bir cihazla tespit edilecektir. 3. Baz istasyonları için propagasyon haritası çıkarılması Akıllı cep telefonu ya da benzeri bir cihaz ile hazırlanacak bir program yardımıyla cihazın bulunduğu noktanın koordinatları ve bu noktaya ulaşan GSM, 3G ve benzeri şebekelerin sinyal seviyeleri ölçülüp kaydedilecek. Kayıtlar kullanılarak her bir istasyon için propagasyon haritası çıkartılacak. 4. Sualtı akustik haberleşme uygulaması Ses dalgaları kullanılarak sualtında haberleşme uygulaması gerçekleştirilecektir. Bu uygulama sualtı telefonu, sualtı sensor haberleşmesi veya benzeri bir uygulama olabilecektir. 5. Akustik radar Akustik sensor dizisi kullanılarak belirli bir bölgeye yaklaşmakta olan cisimlerin tespiti amaçlanmaktadır. 6. Asansör otomasyonu Bu çalışmada asansörü katlarda bekleyenlerin olup olmaması ve bekleyen sayıları da hesaba katılarak otomasyon yapılması düşünülmektedir. Bahsedilen bilgi katlara yerleştirilecek kameralar aracılığıyla elde edilecektir. 7. Diğerleri Çalışma konularıma yakın olan ve bitirme için yeterli olduğunu düşündüğüm projelere de danışman olarak destek verebilirim.

7 Aşağıdaki konular Yrd. Doç. Dr. Yusuf SEVİM tarafından önerilmektedir. 1. Forum sitesi hazırlanması ve yoklama sistemi ile birleştirilmesi Sitede ders ile ilgili notlara ve bilgilere erişilebilecek. Derse kayıt olan öğrenciler ile bilgiler girileceği database sistemi oluşturulacak ve sistem ile yoklama sistemi birleştirilecek. Yoklama sonuçları direk siteden takip edilebilecek. 2. GPS ile kişi takip sistemi Kişi üzerinde bulunan GPS cihazından alınan bilgilerin google maps üzerinde gösterimi ve diğer bilgilerin işlenmesi 3. Android işletim sistemine sahip pano bilgi sistemi Android sistemine sahip tablet üzerinde yoklama bilgilerini verebilecek ve forum sitesi ile haberleşebilecek android tabanlı bilgi sistemi boyutlu oyma yapabilecek cnc tezgahı 3 boyutlu verilen veriyi işleyebilecek cnc tezgahı için yazılım geliştirilmesi.

8 Aşağıdaki konular Öğr. Gör. Oğuzhan ÇAKIR tarafından önerilmektedir. 1. Elektromıknatıslı Vinç Prototipi Üretimi ve Kontrolü Elektromıknatıslı vinçler, hurdalıklardaki metal atıkların taşınmasında yaygın olarak kullanılmaktadır. Projede, üç eksende hareket edebilen bir elektromıknatıslı vincin tasarımı, üretimi ve kontrolü gerçekleştirilecektir. Kullanıcı, vinç üzerinde bulunan elektromıknatısın konumunu üç eksende gerçek zamanlı olarak kontrol edebilecektir. 2. Mikrofon Dizisi İle Bir Kaynaktan Yayılan Sesin Doğrultusunun Kestirimi İki veya üç boyutlu mikrofon dizileri kullanılarak, bir kaynaktan yayılan sesin doğrultusu bulunabilmektedir. Projede, üç boyutlu mikrofon dizisi ile varış doğrultusu kestirimi yapılacaktır. Öncelikle mikrofonlar arasında oluşan zaman farkları kestirilecek, ardından bu zaman farkları kullanılarak ses kaynağının doğrultusu yanca ve yükselme açıları cinsinden tespit edilecektir. 3. Sesin Havadaki Yayılma Hızının Ortam Parametreleri ile Değişiminin İncelenmesi Sesin yayılma hızı, ortamın yoğunluğu ve elastikiyetine bağlı olarak değişmektedir. Bu projede, yayılma hızının, ortam parametreleriyle değişimi incelenecektir. Yayılma hızı, konumu doğru olarak bilinen bir verici alıcı geometrisiyle ölçülecek ve sıcaklık, nem ve basınç gibi ortam parametreleri ile değişimi analiz edilecektir. 4. Akıllı Sulama Sistemi Tasarımı ve Kontrolü Akıllı sulama sistemleri tarım, inşaat ve çevre düzenleme gibi alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Projede, en az dört adet selenoid vanayı, kullanıcının belirlediği zaman aralıklarında açıp kapatabilen bir sulama kontrol sisteminin tasarımı ve üretimi gerçekleştirilecektir. Kullanıcı, çalışma saatlerini istediği gibi programlayacak ve belirtilen zaman aralıklarında sulama gerçekleştirilecektir.

TASARIM PROJESİ DANIŞMAN ÖN TERCİH İŞLEMLERİ VE TASARIM PROJESİ KONULARI

TASARIM PROJESİ DANIŞMAN ÖN TERCİH İŞLEMLERİ VE TASARIM PROJESİ KONULARI TASARIM PROJESİ DANIŞMAN ÖN TERCİH İŞLEMLERİ VE TASARIM PROJESİ KONULARI Tasarım Projesi ve Bitirme Projesi derslerine yazılan her öğrencinin kendisine bir danışman atanabilmesi için danışman ön tercih

Detaylı

2014-2015 GÜZ DÖNEMİ BİLGİSAYAR PROJESİ KONU ÖNERME FORMU

2014-2015 GÜZ DÖNEMİ BİLGİSAYAR PROJESİ KONU ÖNERME FORMU No: Proje Konusu: Öğrenci Sayısı: Proje Süresi: Proje Özeti: 3G modem ile uzaktan ısı, aydınlatma, hareket, görüntü 1 3G ile Akıllı Ev Uygulaması 1 2 Dönem kontrolü. Gerekli donanımlar Mobil Kablosuz Ağlar

Detaylı

Proje Adı : MATLAB Real-Time Windows Target toolbox kullanımı ve ilişkili bir uygulama geliştirilmesi

Proje Adı : MATLAB Real-Time Windows Target toolbox kullanımı ve ilişkili bir uygulama geliştirilmesi Proje Yöneticisi: Doç.Dr. Cihan KARAKUZU Proje Adı : MATLAB Real-Time Windows Target toolbox kullanımı ve ilişkili bir uygulama geliştirilmesi MATLAB Real-Time Windows Target toolbox kullanımının basit

Detaylı

2015/2016 Bahar Yarıyılı Bitirme Çalışması Konuları. (Doç.Dr. M. Kemal GÜLLÜ)

2015/2016 Bahar Yarıyılı Bitirme Çalışması Konuları. (Doç.Dr. M. Kemal GÜLLÜ) 2015/2016 Bahar Yarıyılı Bitirme Çalışması Konuları (Doç.Dr. M. Kemal GÜLLÜ) 1. Ses temelli malzeme tanıma Malzemelerin çarpma etkisi ile çıkarttıkları seslerin mikrofon ile bir PC ye alınması ve işaretten

Detaylı

2015/2016 Bahar Yarıyılı Bitirme Çalışması Konuları. (Doç.Dr. M. Kemal GÜLLÜ)

2015/2016 Bahar Yarıyılı Bitirme Çalışması Konuları. (Doç.Dr. M. Kemal GÜLLÜ) 2015/2016 Bahar Yarıyılı Bitirme Çalışması Konuları (Doç.Dr. M. Kemal GÜLLÜ) 1. Ses temelli malzeme tanıma Malzemelerin çarpma etkisi ile çıkarttıkları seslerin mikrofon ile bir PC ye alınması ve işaretten

Detaylı

Çalışma Adı : Uzaktan programlanabilir kayan yazı sistemi

Çalışma Adı : Uzaktan programlanabilir kayan yazı sistemi Yönetici: Doç.Dr. Cihan KARAKUZU Çalışma Adı : Lego robot uygulaması Bölümümüzde mevcut lego robotlardan biri üzerinde muhtelif senaryoları gerçeklemek Genel programlama ve el becerisi gerektirir Lego

Detaylı

BİTİRME PROJESİ ALAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

BİTİRME PROJESİ ALAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE TARİH: 21.01.2008 Pazartesi M0310546 Doğan AYDIN M0310558 Mahir YAŞAR M0410068 Fatich AMET M0210062 Renat BUTS M0310555 Barış KOÇ M0210551 Berat Güvenç GENÇ M0310006 O. Gökay DEMİR Uzaktan denetimli işçi

Detaylı

Onur ELMA TÜRKIYE DE AKILLI ŞEBEKELER ALT YAPISINA UYGUN AKILLI EV LABORATUVARI. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği

Onur ELMA TÜRKIYE DE AKILLI ŞEBEKELER ALT YAPISINA UYGUN AKILLI EV LABORATUVARI. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği 1 TÜRKIYE DE AKILLI ŞEBEKELER ALT YAPISINA UYGUN AKILLI EV LABORATUVARI SMART HOME LABORATORY FOR SMART GRID INFRASTRUCTURE IN TURKEY Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Sunan Onur ELMA 2

Detaylı

MEKATRONİĞİN TEMELLERİ

MEKATRONİĞİN TEMELLERİ MEKATRONİĞİN TEMELLERİ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mekatronik Programı Yrd. Doç. Dr. İlker ÜNAL Vize %30 Dersin Koşulları Final %60 Ödev %10 Dersin Konuları Mekatronik Sistemler Birimler ve Ölçme

Detaylı

Yeni Nesil TOPLU KONUTLAR. Akıllı Ev Sistemleri Çözümleri

Yeni Nesil TOPLU KONUTLAR. Akıllı Ev Sistemleri Çözümleri Yeni Nesil TOPLU KONUTLAR Akıllı Ev Sistemleri Çözümleri Akıllı Ev ÇÖZÜMLERİ Güvenlik Sistemi Aydınlatma Otomasyonu Priz Kontrol Isıtma Otomasyonu Senaryolar İklimlendirme Enerji Tasarufu Smart BS Kurumsal

Detaylı

Prof. Dr. Oğuzhan Urhan GYY Müh.Tas 3 ve Tez Konusu Önerileri

Prof. Dr. Oğuzhan Urhan GYY Müh.Tas 3 ve Tez Konusu Önerileri Prof. Dr. Oğuzhan Urhan 2018-2019 GYY Müh.Tas 3 ve Tez Konusu Önerileri Mobil platformlarda Derin Öğrenme (Deep Learning) uygulaması Geleneksel örüntü tanıma yaklaşımları yerine geçmeye başlayan derin

Detaylı

TANSİYON HASTALARINA YÖNELİK MOBİL UYGULAMA. Hande Başak YILMAZ. Danışman : Prof.Dr. Ömer Nezih GEREK

TANSİYON HASTALARINA YÖNELİK MOBİL UYGULAMA. Hande Başak YILMAZ. Danışman : Prof.Dr. Ömer Nezih GEREK TANSİYON HASTALARINA YÖNELİK MOBİL UYGULAMA Hande Başak YILMAZ Danışman : Prof.Dr. Ömer Nezih GEREK Elektrik-Elektronik Mühendisliği Sağlık problemleri, tüm zamanların en önemli sorunlarındandır. Günümüzde

Detaylı

Prof. Dr. Fuat ANDAY

Prof. Dr. Fuat ANDAY 0-0 Güz Yarıyılı ELK 48 Mezuniyet Projesi I Dersi Konuları Prof. Dr. Fuat ANDAY İşaret-akış diyagramlarından yararlanarak işlemsel kuvvetlendiricili Öğrenci sayısı: devrelerin analizi ve sentezi. İşlemsel

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi Konu Başlıkları Enerjide değişim Enerji sistemleri mühendisliği Rüzgar enerjisi Rüzgar enerjisi eğitim müfredatı Eğitim

Detaylı

Çözümleri TRAFİK ÖLÇÜM SİSTEMLERİ. İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir.

Çözümleri TRAFİK ÖLÇÜM SİSTEMLERİ. İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir. Çözümleri TRAFİK ÖLÇÜM SİSTEMLERİ İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir. Trafik Ölçüm Sistemleri Akıllı Ulaşım Sistemleri nin temel bileşenlerinden biri olan trafik ölçüm dedektörleri;

Detaylı

Bilgisayar, elektronik bir cihazdır ve kendi belleğinde depolanan talimatları sırasıyla uygulayarak çalışır. İşler. Bilgi İşlem Çevrimi

Bilgisayar, elektronik bir cihazdır ve kendi belleğinde depolanan talimatları sırasıyla uygulayarak çalışır. İşler. Bilgi İşlem Çevrimi Bilgisayar nedir? Bilgisayar, elektronik bir cihazdır ve kendi belleğinde depolanan talimatları sırasıyla uygulayarak çalışır. Veriyi toplar (girdi) İşler Bilgi üretir (çıktı) Bilgi İşlem Çevrimi 1 Bir

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. BÖLÜMÜ MÜHENDİSLİK TASARIMI DERSİ KONULARI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. BÖLÜMÜ MÜHENDİSLİK TASARIMI DERSİ KONULARI 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Mühendislik Tasarım dersi konuları aşağıda verilmiş olup, öğrenciler ilgili Öğretim Üyeleri ile görüşerek Mühendislik Tasarım Dersi Konu Önerme Formu nu doldurarak

Detaylı

TASARIM PROJE KONULARI DOÇ.DR. SEZAİ TAŞKIN. HAYAL ET-PLANLA-TASARLA-HESAPLA-GERÇEKLEŞTİR

TASARIM PROJE KONULARI DOÇ.DR. SEZAİ TAŞKIN. HAYAL ET-PLANLA-TASARLA-HESAPLA-GERÇEKLEŞTİR 2016-2017 TASARIM PROJE KONULARI DOÇ.DR. SEZAİ TAŞKIN sezai.taskin@cbu.edu.tr HAYAL ET-PLANLA-TASARLA-HESAPLA-GERÇEKLEŞTİR Not: Öğrencilerin önereceği konular da tartışılarak proje olarak teklif edilebilecektir.

Detaylı

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ DOKTORA DERS PROGRAMI (Lisanstan gelenler için)

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ DOKTORA DERS PROGRAMI (Lisanstan gelenler için) BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ DOKTORA DERS PROGRAMI (Lisanstan gelenler için) HAZIRLIK PROGRAMI COME 27 İleri Nesneye Yönelik Programlama 5 COME 21 Veri Yapıları ve Algoritmalar COME 22 COME 1 COME 1 COME 411

Detaylı

OTONOM ÇĐM BĐÇME MAKĐNESĐ GELĐŞTĐRĐLMESĐ DEVELOPING OF AUTONOMOUS LAWN MOVER. Danışman: Prof.Dr. Koray TUNÇALP, Marmara Üniversitesi Đstanbul

OTONOM ÇĐM BĐÇME MAKĐNESĐ GELĐŞTĐRĐLMESĐ DEVELOPING OF AUTONOMOUS LAWN MOVER. Danışman: Prof.Dr. Koray TUNÇALP, Marmara Üniversitesi Đstanbul OTONOM ÇĐM BĐÇME MAKĐNESĐ GELĐŞTĐRĐLMESĐ DEVELOPING OF AUTONOMOUS LAWN MOVER Danışman: Prof.Dr. Koray TUNÇALP, Marmara Üniversitesi Đstanbul Cihan ÇATALTEPE, Marmara Üniversitesi-Mekatronik Öğrt.4.Sınıf

Detaylı

ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE 2018 2019 ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI Hazırlayan : Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZKURBİR) Dersin Adı : Bilişim

Detaylı

BİLGİSAYAR VE ENFORMASYON BİLİMLERİ YÜKSEK LİSANS DERS PROGRAMI (Tezli Program)

BİLGİSAYAR VE ENFORMASYON BİLİMLERİ YÜKSEK LİSANS DERS PROGRAMI (Tezli Program) BİLGİSAYAR VE ENFORMASYON BİLİMLERİ YÜKSEK LİSANS DERS PROGRAMI (Tezli Program) HAZIRLIK PROGRAMI COME 27 İleri Nesneye Yönelik Programlama 2+2 3 5 COME 218 Veri Yapıları ve Algoritmalar 2+2 3 6 COME 226

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ Yenilenebilir enerji sistemleri eğitim seti temel olarak rüzgar türbini ve güneş panelleri ile elektrik üretimini uygulamalı eğitime taşımak amacıyla tasarlanmış, kapalı

Detaylı

GÖRÜNTÜ TABANLI ALGILAMA İLE QUADROTORUN HAREKETLİ BİR CİSMİ TAKİBİ

GÖRÜNTÜ TABANLI ALGILAMA İLE QUADROTORUN HAREKETLİ BİR CİSMİ TAKİBİ GÖRÜNTÜ TABANLI ALGILAMA İLE QUADROTORUN HAREKETLİ BİR CİSMİ TAKİBİ 1 PROJENİN TANIMI Bu projede bir quadrotora, görüntü tabanlı algılama ile hareketli bir nesneyi otonom olarak takip etme özelliği kazandırılmıştır.

Detaylı

Derste Neler Anlatılacak? Temel Mekatronik Birimler,temel birim dönüşümü Güncel konular(hes,termik Santral,Rüzgar Enerjisi,Güneş

Derste Neler Anlatılacak? Temel Mekatronik Birimler,temel birim dönüşümü Güncel konular(hes,termik Santral,Rüzgar Enerjisi,Güneş Derste Neler Anlatılacak? Temel Mekatronik Birimler,temel birim dönüşümü Güncel konular(hes,termik Santral,Rüzgar Enerjisi,Güneş Enerjisi,Doğalgaz,Biyogaz vs.) Mekatroniğin uygulama alanları Temel Mekanik

Detaylı

Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011

Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011 Bölüm 1 Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011 Dijital Dünyada Yaşamak Hedefler Bilgisayar kullanabilmenin günümüzde başarılı olmak için neden son derece önemli olduğu Bilgisayar sözcüğünün tanımlanması

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI Y. YIL ÖN KOŞUL DERSİN KODU DERSİN ADI Z/S T U L TOPLAM KREDİ AKTS

1. SINIF GÜZ YARIYILI Y. YIL ÖN KOŞUL DERSİN KODU DERSİN ADI Z/S T U L TOPLAM KREDİ AKTS III.YARI II.YARI I.YARI 1. SINIF GÜZ YARII ADI Z/S T U L KREDİ AKTS UNV13101 TÜRK DİLİ-I Z 2 0 0 2 2 2 UNV13103 ATATÜRK İLKELERİ VE INKILAP TARİHİ-I Z 2 0 0 2 2 2 UNV13105 İNGİLİZCE-I Z 4 0 0 4 4 4 MUF16101

Detaylı

Android Telefonlarla Yol Bozukluklarının Takibi: Kitle Kaynaklı Alternatif Çözüm

Android Telefonlarla Yol Bozukluklarının Takibi: Kitle Kaynaklı Alternatif Çözüm Galatasaray Üniversitesi Android Telefonlarla Yol Bozukluklarının Takibi: Kitle Kaynaklı Alternatif Çözüm Mustafa Tekeli, Özlem Durmaz İncel İçerik Giriş Literatür Özeti Sistem Mimarisi / Metodoloji Öncül

Detaylı

COK-0240K Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti

COK-0240K Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti COK-0240K Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti, gerçek bir otomobildeki elektrik tesisatını incelemeye, oluşturulacak arızaları gözlemlemeye uygun yapıdadır. Tüm modüller

Detaylı

Proje No: 1516 007. Programlanabilir Kullanıcı Özellikli GSM Sistemli Demiryolu Güvenliğinin İzlenmesi

Proje No: 1516 007. Programlanabilir Kullanıcı Özellikli GSM Sistemli Demiryolu Güvenliğinin İzlenmesi 2015-2016 Öğretim yılında öğretim elemanlarımız tarafından önerilen Tasarım Projesi ve ve Bitirme Çalışması konuları aşağıdadır. Öğrencilerin öğretrim elemanını değil de öğretim üyesini seçmeleri için

Detaylı

ED12-REGÜLATÖRLER 2013

ED12-REGÜLATÖRLER 2013 ED12-REGÜLATÖRLER 2013 Regülatörler Şebeke gerilimindeki yükselme düşme gibi dengesizlikleri önleyip gerilim regülasyonu yapan elektriksel cihazlara regülatör denir. Regülatörler elektrik enerjisini içerisindeki

Detaylı

I. YARIYIL DERSLER KODU ADI TEORİK UYG./LAB. TOPLAM KREDİ AKTS

I. YARIYIL DERSLER KODU ADI TEORİK UYG./LAB. TOPLAM KREDİ AKTS GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS DAĞILIMI - KASIM 2018 TAR ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ-I TD TÜRK DİLİ-I ENG-101 İNGİLİZCE 1 4 0 4 3 2 FİZ-103

Detaylı

T+U+L KREDİ AKTS GRUP ÖĞRETİM ELEMANI

T+U+L KREDİ AKTS GRUP ÖĞRETİM ELEMANI 1.YARIYIL 1222102 Elektroteknik 1222104 Matematik I 1222105 Fizik I 122210 Kimya T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İKİNCİ ÖĞRETİM 2017-2018 ÖĞRETİM

Detaylı

Kre di. Ders Kodu BIL-107. Açıklama Eşdeğer Akademik Araştırma ve EHB-119 Sunum I. MAT-151 Matematik I MAT-152 Matematik II

Kre di. Ders Kodu BIL-107. Açıklama Eşdeğer Akademik Araştırma ve EHB-119 Sunum I. MAT-151 Matematik I MAT-152 Matematik II 1. Yarıyıl Adı Kre di AK TS EHB-105 Algoritma ve Programlama 2+2 5 BIL-107 Bilgisayar Mühendisliği in Adı Algoritma ve Programlama 3+1 7 Akademik Araştırma ve EHB-119 Sunum I 1+1 2 FIZ-145 Fizik I 3+0

Detaylı

JENERATÖR VE KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞİ

JENERATÖR VE KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞİ M FS FSM Jİ LO O KN TE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ TİC. LTD. ŞTİ. JENERATÖR VE KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞİ UZAKTAN KONTROL VE İZLEME SİSTEMİ Uzaktan Kontrol ve İzleme Sistemleri Fsm Jeneratör ve Kesintisiz Güç Kaynağı

Detaylı

Bir bölgede başka bir bölgeye karşılıklı olarak, veri veya haberin gönderilmesini sağlayan.sistemlerdir.

Bir bölgede başka bir bölgeye karşılıklı olarak, veri veya haberin gönderilmesini sağlayan.sistemlerdir. 1.1.3. Scada Yazılımından Beklenenler Hızlı ve kolay uygulama tasarımı Dinamik grafik çizim araçları Çizim kütüphaneleri Alarm yönetimi Tarih bilgilerinin toplanması Rapor üretimi 1.1.4. Scada Sistemleri

Detaylı

PROJEDE YAZILAN MATERYALLER DETAY Sıra No MALZEMENİN Adı Adedi 1 Güneş Enerji sistemi 1 Tk. 2 Ana boru (f 75 mm ) PE100 10 atü 240 mt. 3 Manifold Boru(f 63 mm ) PE100 6 atü 280 mt. 4 1 lik drenaj vanası

Detaylı

PWM Doğrultucular. AA/DA güç dönüşümü - mikroelektronik devrelerin güç kaynaklarında, - elektrikli ev aletlerinde,

PWM Doğrultucular. AA/DA güç dönüşümü - mikroelektronik devrelerin güç kaynaklarında, - elektrikli ev aletlerinde, PWM DOĞRULTUCULAR PWM Doğrultucular AA/DA güç dönüşümü - mikroelektronik devrelerin güç kaynaklarında, - elektrikli ev aletlerinde, - elektronik balastlarda, - akü şarj sistemlerinde, - motor sürücülerinde,

Detaylı

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.B.1. Tasarım Odaklı Süreç Burdur İl Koordinatörleri Bu ünitede tasarım süreci ve tanıtımın, problem tanımlama, araştırma, planlama, oluşturma ve değerlendirme basamaklarından

Detaylı

Neden CnlnlRTID. Elektronik Sinyalizasyon. Kontrol. Estetik. Tümüyle Endüstriyel. Kontrol ve Koruma Gerçek Verme. Karar

Neden CnlnlRTID. Elektronik Sinyalizasyon. Kontrol. Estetik. Tümüyle Endüstriyel. Kontrol ve Koruma Gerçek Verme. Karar Kavşak Neden CnlnlRTID Estetik Kontrol Cihaziarı? Tasarım Tümüyle Endüstriyel Donanım TAM Adaptif Kontrol ve Koruma Gerçek Verme Zamanlı Planları Karar Mekanizması Matematiksel Modeller ve Algoritmalar

Detaylı

Before the light. www.logiba.com. AKILLI ŞEHiR AYDINLATMA SiSTEMi

Before the light. www.logiba.com. AKILLI ŞEHiR AYDINLATMA SiSTEMi Before the light www.logiba.com AKILLI ŞEHiR AYDINLATMA SiSTEMi Sanayi Siteleri Depolar Otopark Alanları Alışveriş Merkezleri Hayat ışığın kontrolünde, ışık ise sizin... Sokak Aydınlatmaları Park ve Bahçeler

Detaylı

kw Konvansiyonel Hermetik Kombiler

kw Konvansiyonel Hermetik Kombiler 24-28-31 kw Konvansiyonel Hermetik Kombiler Konvansiyonel Hermetik Kombiler 24-28-31 kw Parametre ayarları Lawa Beyaz dijitli koyu mavi aydınlatmalı LCD ekran Basma butonlu MODE ve RESET Çevirme düğmeli

Detaylı

24/30-28/35-32/40 kw Premix Sistemli Yoğuşmalı Kombiler

24/30-28/35-32/40 kw Premix Sistemli Yoğuşmalı Kombiler 24/30-28/35-32/40 kw Premix Sistemli Yoğuşmalı Kombiler Yoğuşmalı Premix Sistem Kombiler 24/30-28/35-32/40 kw Parametre ayarları Priwa Beyaz dijitli koyu mavi aydınlatmalı LCD ekran Basma butonlu MODE

Detaylı

LABORATUAR TİPİ TEPSİLİ KURUTMA SİSTEMİ TK-LAB

LABORATUAR TİPİ TEPSİLİ KURUTMA SİSTEMİ TK-LAB TK-LAB EKSİS ENDÜSTRİYEL KURUTMA SİSTEMLERİ Adres: Yeni Sanayi Sitesi 16. Blok no:29 ISPARTA Tel: 0 246 233 07 90 Web: http://www.kurutma.net E-mail: info@kurutma.net MAKİNE ÜZERİNDE BULUNAN EKİPMANLAR

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI 1. YARIYIL

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI 1. YARIYIL ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2011-2012 ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI 1. YARIYIL MAT101 GENEL MATEMATİK I 4 0 4 6 FİZ101 FİZİK I 4 0 4 6 KİM101 KİMYA 4

Detaylı

Hazırlayan: Tugay ARSLAN

Hazırlayan: Tugay ARSLAN Hazırlayan: Tugay ARSLAN ELEKTRİKSEL TERİMLER Nikola Tesla Thomas Edison KONULAR VOLTAJ AKIM DİRENÇ GÜÇ KISA DEVRE AÇIK DEVRE AC DC VOLTAJ Gerilim ya da voltaj (elektrik potansiyeli farkı) elektronları

Detaylı

Taşınabilir Teknolojiler

Taşınabilir Teknolojiler Taşınabilir Teknolojiler Nelerdir? Akıllı cep telefonları Dizüstü bilgisayarlar Tablet PC ler Giyilebilir teknolojiler Akıllı cep telefonları Fotoğraf makinesi, video kamera, sesli ve görüntülü ortam oynatıcılar,

Detaylı

Lineer Pivot Sulama ve Center Pivot Sulama Sistemlerinde Uzaktan RF Kontrol & İzleme & Pozisyon Kontrol Sistemleri

Lineer Pivot Sulama ve Center Pivot Sulama Sistemlerinde Uzaktan RF Kontrol & İzleme & Pozisyon Kontrol Sistemleri Lineer Pivot Sulama ve Center Pivot Sulama Sistemlerinde Uzaktan RF Kontrol & İzleme & Pozisyon Kontrol Sistemleri 1 -Makineların sulama oranı 2-Nem oranı 3-PIVOT Çalış / Dur 4- Pivot Enerjisini Aç / Kapat

Detaylı

Havuz suyunun dezenfeksiyonu için kullanılan en yaygın yöntem klor ile dezenfeksiyondur.

Havuz suyunun dezenfeksiyonu için kullanılan en yaygın yöntem klor ile dezenfeksiyondur. Havuz suyunun dezenfeksiyonu için kullanılan en yaygın yöntem klor ile dezenfeksiyondur. DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜNE GÖRE, Etkin bir klorlama için, ph 7.2-7.8 arasında tutulmalıdır. Bütün havuz tipleri için

Detaylı

ELKE 304 Kontrol Sistemlerine Giriş

ELKE 304 Kontrol Sistemlerine Giriş Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ELKE 304 Kontrol Sistemlerine Giriş Prof. Dr. İsmail H. ALTAŞ Son Teslim Tarihi: Derslerin son günü İsmail H.

Detaylı

TÜBİTAK BIT-MNOE

TÜBİTAK BIT-MNOE TÜBİTAK 1511 1511-BIT-MNOE-2015-2 Havacılık ve Uzay Sektörlerine Yönelik MEMS Tabanlı Sistemlerin, Alt Bileşenlerin ve Devrelerin Geliştirilmesi Programın Amacı Nedir? Havacılık ve uzay sektörleri için

Detaylı

Koordinatör Yrd. Doc. Dr. Emre Yörük

Koordinatör Yrd. Doc. Dr. Emre Yörük Koordinatör Yrd. Doc. Dr. Emre Yörük http://yyuzem.yeniyuzyil.edu.tr emre.yoruk@yeniyuzyil.edu.tr 1 İçindekiler 1. Ders ve Kullanıcı Bilgileri Hakkında... 3 1.1. Derslere Giriş Saatleri... 3 2. Kişisel

Detaylı

HSV PROJE ARGE YAZILIM DANIŞMANLIK İZMİR TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ A8 NO:2 İYTE KAMPÜSÜ GÜLBAHÇE URLA / İZMİR

HSV PROJE ARGE YAZILIM DANIŞMANLIK İZMİR TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ A8 NO:2 İYTE KAMPÜSÜ GÜLBAHÇE URLA / İZMİR PROJE ARGE YAZILIM DANIŞMANLIK İZMİR TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ A8 NO:2 İYTE KAMPÜSÜ GÜLBAHÇE URLA / İZMİR Tel: 0232 382 00 35 Fax: 0232 382 00 38 www.hsvarge.com PROJE ARGE YAZILIM - DANIŞMANLIK Mobil

Detaylı

FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ

FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ ermaksan.com.tr 1 FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ FIBERMAK G-FORCE FIBERMAK SL G-FORCE Hızınıza Hız Katacak... 4 2,5-18 m boy seçenekleri 1000-24000 kg yük kapasitesi Eksenel hareketler

Detaylı

YILI TAMAMLANAN ÖRNEK PROJELER

YILI TAMAMLANAN ÖRNEK PROJELER 2014 YILI TAMAMLANAN ÖRNEK PROJELER Akıllı Kontrolde Teknoloji Devi İŞİN ADI: Hükümet Harekât Merkezi Sığınak Otomasyonu İŞİN SAHİBİ: T.C. BAŞBAKANLIK İlk yerli sığınak otomasyon sistemi Türkiye' nin en

Detaylı

Doğal Gaz Akıllı Şebeke Uygulamaları & Sayaç Kalibrasyon Kazanımları. Dr. Cevat ÖZARPA Teknik İşler ve Onarım Müdürü cozarpa@igdas.com.

Doğal Gaz Akıllı Şebeke Uygulamaları & Sayaç Kalibrasyon Kazanımları. Dr. Cevat ÖZARPA Teknik İşler ve Onarım Müdürü cozarpa@igdas.com. Doğal Gaz Akıllı Şebeke Uygulamaları & Sayaç Kalibrasyon Kazanımları Dr. Cevat ÖZARPA Teknik İşler ve Onarım Müdürü cozarpa@igdas.com.tr 1 İÇERİK KISACA İGDAŞ SCADA UYGULAMAMIZ GAZ KONTROL VE SEVKİYAT

Detaylı

Veri toplama ve kontrolör sistemleri elektrik, elektronik, mekanik ve bilgisayar tabanlı tüm askeri,tıp,araştırma ve endüstriyel üretim sistemlerinin

Veri toplama ve kontrolör sistemleri elektrik, elektronik, mekanik ve bilgisayar tabanlı tüm askeri,tıp,araştırma ve endüstriyel üretim sistemlerinin Veri toplama ve kontrolör sistemleri elektrik, elektronik, mekanik ve bilgisayar tabanlı tüm askeri,tıp,araştırma ve endüstriyel üretim sistemlerinin ve hizmet sektörünün amaçlanan ve planlanan biçimde

Detaylı

1.SINIF 1. YARIYIL Matematik I Fizik I Yabancı Dil I Türk Dili I

1.SINIF 1. YARIYIL Matematik I Fizik I Yabancı Dil I Türk Dili I 1.SINIF 1. YARIYIL 0507101 Matematik I 4 0 0 4 6 0507102 Fizik I 4 0 0 4 6 0507103 Yabancı Dil I 2 0 0 2 2 0507104 Türk Dili I 2 0 0 2 2 0507105 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 0 2 2 0507106 Bilgisayar

Detaylı

Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. / 25

Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. / 25 Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. 2 Bakım yerleri Android uygulama Ödemeler Raporlama Arızalar Faturalar Aylık bakım

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI 1. YARIYIL

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI 1. YARIYIL ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1-13 ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI 1. YARIYIL MAT11 GENEL MATEMATİK I 6 FİZ11 FİZİK I 3 1 6 KİM11 KİMYA 3 1 6 EM11 BİLGİSAYAR

Detaylı

KLEA Enerji Analizörü

KLEA Enerji Analizörü KLEA Enerji Analizörü Kolay panel montajı sistem bağlantısı Modüler tasarım Soket kablosu gerektirmez Tespit vidası gerektirmez En yeni teknoloji Veri Toplama Platformu Tüm enerji tüketimleri bir KLEA

Detaylı

ELEKTRİK - ELEKTRONİK FAKÜLTESİ

ELEKTRİK - ELEKTRONİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ KONTROL VE OTOMASYON MÜHENDİSLİĞİ İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr ELEKTRİK - ELEKTRONİK FAKÜLTESİ

Detaylı

YAKIT PİLİ DENEY SETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

YAKIT PİLİ DENEY SETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ YENİLENEBİLİR ENERJİ LABORATUVARINA ALINACAK DENEY SETLERİ ŞARTNAMELERİ YAKIT PİLİ DENEY SETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Genel Açıklamalar Deney setindeki tüm parçaların; en az 2(iki) yıl garantisi ve en az

Detaylı

FOTOVOLTAİK SİSTEMLER ŞEBEKEYE BAĞLI OLDUĞUNDA OLUŞAN SORUNLAR Çiğdem KANDEMİR Doç.Dr.Mehmet BAYRAK

FOTOVOLTAİK SİSTEMLER ŞEBEKEYE BAĞLI OLDUĞUNDA OLUŞAN SORUNLAR Çiğdem KANDEMİR Doç.Dr.Mehmet BAYRAK FOTOVOLTAİK SİSTEMLER ŞEBEKEYE BAĞLI OLDUĞUNDA OLUŞAN SORUNLAR Çiğdem KANDEMİR Doç.Dr.Mehmet BAYRAK YENİLENEBİLİR ENERJİ Elektrik enerjisinin büyük çoğunluğunun fosil esaslı kaynaklardan üretilmesi sonucunda

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2018/2019 GYY BİTİRME ÇALIŞMASI ÖNERİ FORMU. (Doç.Dr. M.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2018/2019 GYY BİTİRME ÇALIŞMASI ÖNERİ FORMU. (Doç.Dr. M. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2018/2019 GYY BİTİRME ÇALIŞMASI ÖNERİ FORMU (Doç.Dr. M. Kemal GÜLLÜ) Derinlik kamerası ile alınan modellerin birleştirilmesi Derinlik kamerası,

Detaylı

Mikrotek A.Ş. kendi üretimi olan DC motor sürücü panoları ile haddehane sektöründe PLC ve bilgisayar destekli otomasyon çözümleri üretmektedir.

Mikrotek A.Ş. kendi üretimi olan DC motor sürücü panoları ile haddehane sektöründe PLC ve bilgisayar destekli otomasyon çözümleri üretmektedir. Mikrotek Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. 2827 sokak No:28/3 1.Sanayi Sitesi 35110 İ Z M İR TÜRKİYE Tel:90-232-458 92 73 Fax:90-232-433 74 78 E-mail:info@mikrotek.com Internet:www.mikrotek.com GİRİŞ Mikrotek

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ Elektrik ve Elektronik Ölçmeler Laboratuvarı Deney Adı: Sensörler. Deney 5: Sensörler. Deneyin Amacı: A.

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ Elektrik ve Elektronik Ölçmeler Laboratuvarı Deney Adı: Sensörler. Deney 5: Sensörler. Deneyin Amacı: A. Deneyin Amacı: Deney 5: Sensörler Sensör kavramının anlaşılması, kullanım alanlarının ve kullanım yerine göre çeşitlerinin öğrenilmesi. Çeşitli sensör tipleri için çalışma mantığı anlaşılıp sağlamlık testi

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Misyonumuz Öğrencilerine mühendislik için gerekli bilgi ve beceriyi yüksek kalitede sağlayarak

Detaylı

DENEY 3 HAVALI KONUM KONTROL SİSTEMİ DENEY FÖYÜ

DENEY 3 HAVALI KONUM KONTROL SİSTEMİ DENEY FÖYÜ DENEY 3 HAVALI KONUM KONTROL SİSTEMİ DENEY FÖYÜ 1. Deneyin Amacı Bu deneyde, bir fiziksel sistem verildiğinde, bu sistemi kontrol etmek için temelde hangi adımların izlenmesi gerektiğinin kavranması amaçlanmaktadır.

Detaylı

SAYFA NO: 2/8 1.2 Genel Özellikler Dış Görünüş İncelemeye alınan parçaların yüzeyinde oksidasyon, deformasyon, hasar olmayacaktır İşaretl

SAYFA NO: 2/8 1.2 Genel Özellikler Dış Görünüş İncelemeye alınan parçaların yüzeyinde oksidasyon, deformasyon, hasar olmayacaktır İşaretl SAYFA NO: 1/8 AMAÇ Araç kapılarının kilitlenmesi ve kilitlerinin açılmasını amacıyla elektrikli merkezi kilit motorlarına komuta eden; UK-004 kodlu, RF transmitter ve receiver setinin fonksiyonlarını ve

Detaylı

Sayılar, cebir, denklemler ve eşitsizlikler, fonksiyonlar, trigonometri, komplerks sayılar, logaritma

Sayılar, cebir, denklemler ve eşitsizlikler, fonksiyonlar, trigonometri, komplerks sayılar, logaritma KONTROL ve OTOMASYON TEKNOLOJİSİ DERS İÇERİKLERİ I. Yarıyıl Matematik - I Sayılar, cebir, denklemler ve eşitsizlikler, fonksiyonlar, trigonometri, komplerks sayılar, logaritma Bilgisayar - I Wındows işletim

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ GÜNEBAKAN PANELLER

ÖZEL EGE LİSESİ GÜNEBAKAN PANELLER ÖZEL EGE LİSESİ GÜNEBAKAN PANELLER HAZIRLAYAN ÖĞRENCİLER: Eren Ege AKAR Atlas Ferhat HACIMUSALAR DANIŞMAN ÖĞRETMEN: Nilüfer DEMİR İZMİR 2016 İÇİNDEKİLER 1.Projenin amacı...2 2. Giriş...2 3.Sonuçlar...5

Detaylı

Profesyonel Çözümler.

Profesyonel Çözümler. Asi-dex Elektrik Elektronik Asansör Kumanda Panoları Profesyonel Çözümler. www.asi-dex.com Asi-dex Elektrik Elektronik Emek Mh.Pınar Cd.Sırtdaş Sk.No:28/A Sancaktepe/İstanbul Türkiye T:0216 314 38 33 F:0216

Detaylı

Kablolu Şebekelerde Şeffaflık Birleştirilmiş Denetleme Sistemi BDS

Kablolu Şebekelerde Şeffaflık Birleştirilmiş Denetleme Sistemi BDS Kablolu Şebekelerde Şeffaflık Birleştirilmiş Denetleme Sistemi BDS Arızanın tanımlanması, yerinin tespiti ve rapor edilmesi BDS Üniversal kablo şebekesi ve donanımların denetimi Kablo şebekelerinin ve

Detaylı

İzlleme 2. Solar Monitor s.r.o. 28. října 17, 51101 Turnov www.solarmonitor.cz. tel. : +420 481 313 661 email: info@solarmonitor.

İzlleme 2. Solar Monitor s.r.o. 28. října 17, 51101 Turnov www.solarmonitor.cz. tel. : +420 481 313 661 email: info@solarmonitor. İzlleme 2 Solar Monitor s.r.o. 28. října 17, 51101 Turnov tel. : +420 481 313 661 email: info@solarmonitor.cz Solar Monitor Küçük ve Orta ölçekli PVP Solar Parklar Makinalar arası iletişim Tesisler Hizmetler

Detaylı

TELEKOMÜNİKASYON MÜHENDİSİ

TELEKOMÜNİKASYON MÜHENDİSİ TANIM Haberleşme sektöründe, bir noktadan birçok noktaya veya noktadan noktaya ağlar üzerinden, bilginin iletilmesi, işlenmesi depolanması ve kullanılması için gerekli olan sistemlerin analizini, tasarımını

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI Y. YIL ÖN KOŞUL DERSİN KODU DERSİN ADI Z/S T U L TOPLAM KREDİ AKTS

1. SINIF GÜZ YARIYILI Y. YIL ÖN KOŞUL DERSİN KODU DERSİN ADI Z/S T U L TOPLAM KREDİ AKTS 1. SINIF GÜZ YARII I.YARI ADI Z/S T U L KREDİ AKTS UNV13101 TÜRK DİLİ-I Z 2 0 0 2 2 2 UNV13103 ATATÜRK İLKELERİ VE INKILAP TARİHİ-I Z 2 0 0 2 2 2 UNV13105 İNGİLİZCE-I Z 4 0 0 4 4 4 UNV13107 TEMEL BİLGİ

Detaylı

2014 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op.

2014 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op. 2014 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ AI 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - I 2014 2 0 2 2 Z ETM 101 MATEMATİK - I 2014 3 0 4 4

Detaylı

ŞEBEKE BAĞLANTILI FOTOVOLTAİK ELEKTRİK ÜRETİM SİSTEMLERİNİN GÜÇ KALİTESİNE ETKİLERİ VE PERFORMANS ANALİZİ

ŞEBEKE BAĞLANTILI FOTOVOLTAİK ELEKTRİK ÜRETİM SİSTEMLERİNİN GÜÇ KALİTESİNE ETKİLERİ VE PERFORMANS ANALİZİ VI. Enerji Verimliliği, Kalitesi Sempozyumu& Sergisi 4-6 Haziran 2015, Sakarya ŞEBEKE BAĞLANTILI FOTOVOLTAİK ELEKTRİK ÜRETİM SİSTEMLERİNİN GÜÇ KALİTESİNE ETKİLERİ VE PERFORMANS ANALİZİ Selma ERKURT 2015

Detaylı

AKILLI EV OTOMASYONU (Analiz)

AKILLI EV OTOMASYONU (Analiz) T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ AKILLI EV OTOMASYONU (Analiz) Danışman Meltem Turhan Yöndem Hazırlayan Hüseyin Serkan Özaydin İstanbul-2017 1.Akıllı Ev Sistemi Nedir?

Detaylı

SONUÇ RAPORU EK: Ürüne CLEVER adı verilmiştir. Geliştirilen model C15 olarak tanımlanmıştır.

SONUÇ RAPORU EK: Ürüne CLEVER adı verilmiştir. Geliştirilen model C15 olarak tanımlanmıştır. SONUÇ RAPORU EK: İŞ FİKRİ ÇIKTISI HAKKINDA BİLGİLER ve TEKNİK DETAYLAR (Bu bölümde çıkan ürüne ait teknik resim, prototip fotoğrafları, uygulama şekilleri, eğer ürün piyasaya sunulmuşsa teknik özellikleri-kapasitesi,

Detaylı

MİLLİ TREN ve TÜBİTAK. Milli ve Özgün Modern Trenlerin Geliştirilmesi

MİLLİ TREN ve TÜBİTAK. Milli ve Özgün Modern Trenlerin Geliştirilmesi MİLLİ TREN ve TÜBİTAK Milli ve Özgün Modern Trenlerin Geliştirilmesi İçerik Günümüzde Kullanılan Modern Trenler. Milli Tren için Milli ArGe. YHT alt bileşenleri ve maliyet yüzdeleri. TÜBİTAK Enstitüleri

Detaylı

Koordinatör Yrd. Doc. Dr. Emre Yörük

Koordinatör Yrd. Doc. Dr. Emre Yörük Koordinatör Yrd. Doc. Dr. Emre Yörük http://yyuzem.yeniyuzyil.edu.tr emre.yoruk@yeniyuzyil.edu.tr 1 İçindekiler 1. Ders ve Kullanıcı Bilgileri Hakkında... 3 1.1. Derslere Giriş Saatleri... 3 2. Kişisel

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu 14. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri - 2017 Otonom İnsansız Hava Aracı Kategorisi Kuralları 1. AMAÇ Belirtilen parkuru en kısa sürede tamamlamaktır. 2. PİST

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KONTROL VE OTOMASYON LABORATUVARI

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KONTROL VE OTOMASYON LABORATUVARI CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KONTROL VE OTOMASYON LABORATUVARI Kuruluş Amacı Celal Bayar Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Kontrol

Detaylı

EKS modülleri (Elektronik Koruma Sistemleri) ve Motor daimi yön kontrol üniteleri;

EKS modülleri (Elektronik Koruma Sistemleri) ve Motor daimi yön kontrol üniteleri; EKS modülleri (Elektronik Koruma Sistemleri) ve Motor daimi yön kontrol üniteleri; Elektronik cihazların yüksek voltaj piklerine karşı korunması amaçlı olarak değişik tip ve modellerde ürünler geliştirdik.

Detaylı

24-28 kw Konvansiyonel Kombi. Lawa / LawaPlus

24-28 kw Konvansiyonel Kombi. Lawa / LawaPlus 24-28 kw Konvansiyonel Kombi Lawa / LawaPlus LawaPlus Çift Eşanjörlü Konvansiyonel Kombiler 288 mm derinliği ile kompakt boyutlara sahip Lawa ve LawaPlus; kısıtlı alanlara dahi kolayca monte edilebilir

Detaylı

ELEKTRİK ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

ELEKTRİK ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ELEKTRİK ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ HAKKIMIZDA 2012 ELECREATE 2010 Misyonumuz: Yeni teknolojiler ile yüksek katma değerli, kullanıcı memnuniyetini ön planda tutan ürün ve hizmetler sunarak

Detaylı

(20/07/2017 tarih, 82 sayılı Senato toplantısının 18 nolu karar ekidir.)

(20/07/2017 tarih, 82 sayılı Senato toplantısının 18 nolu karar ekidir.) (20/07/2017 tarih, 82 sayılı Senato toplantısının 18 nolu karar ekidir.) KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ÖRGÜN ÖĞRETİM DERS PLANI (2017-2018 eğitim-öğretim

Detaylı

SES KAYDEDİCİ KORELATÖR AKUSTİK DİNLEME MİKROFONU. Temel Özellikler ve Çalışma Prensibi

SES KAYDEDİCİ KORELATÖR AKUSTİK DİNLEME MİKROFONU. Temel Özellikler ve Çalışma Prensibi 2 3 SES KAYDEDİCİ KORELATÖR Daha kaçaklar oluşmadan tespit yapmanıza imkan tanıyan ALPHA karşınızda Temel Özellikler ve Çalışma Prensibi Sabit ve portatif kullanımlara uygun Bilgisayar, tablet, telefon

Detaylı

Robot Bilimi. Robotların Sınıflandırılması

Robot Bilimi. Robotların Sınıflandırılması Robot Bilimi Robotların Sınıflandırılması Öğr. Gör. M. Ozan AKI r1.0 Robot Teknolojisinin Temelleri Robot bilimi, birçok mühendislik dalını kapsar. Teknoloji Düzeyi Hareket Güç Açık Çevrim Denetim Dış

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Temizlik Robotu Yetkin AKKAŞ (2015210225003) Danışman Prof. Dr. Ahmet DEMİR 2018 ÖZET Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte insanların

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 4 YILLIK DERS PLANI

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 4 YILLIK DERS PLANI İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHİSLİK FAKÜLTESİ 2017-2018 ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHİSLİĞİ BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 4 YILLIK DERS PLANI (Eğitim planı toplamda 138 ve 240 den oluşmaktadır. Yarıyıllara göre alınması

Detaylı

ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDSİLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YENİ MÜFREDATI

ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDSİLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YENİ MÜFREDATI ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDSİLİĞİ BÖLÜMÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YENİ MÜFREDATI 1. YARIYIL Adı Z/S T U L K AKTS 1 0500101 Fizik I Z 4 2 0 5 6 2 0500102 Kimya I Z 3 2 0 4 6 3 0500103 Matematik I Z

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ALİAĞA MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ALİAĞA MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2013 / 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ 1. SINIF 1. YARIYIL 107 Matematik-I 3 0 3 3 Sayılar,olasılık ile ilgili temel esasları uygulamak, cebir çözümlerini yapmak, geometri

Detaylı

HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVAR CİHAZLARI ALIM İŞİ TEKNİK ŞARTNAME. Genel Çalışma Koşulları: 0-40 C. Sıcaklık

HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVAR CİHAZLARI ALIM İŞİ TEKNİK ŞARTNAME. Genel Çalışma Koşulları: 0-40 C. Sıcaklık HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVAR CİHAZLARI ALIM İŞİ TEKNİK ŞARTNAME Genel Çalışma Koşulları: Sıcaklık 0-40 C Nem 80% (31 C altında) 50% (40 C da) Elektrik Teknik şartnamede listelenen CİHAZ 1-12

Detaylı

Crown Plaza Hotel İzmir Akıllı Su Yönetim Sistemi

Crown Plaza Hotel İzmir Akıllı Su Yönetim Sistemi Crown Plaza Hotel İzmir Akıllı Su Yönetim Sistemi Akıllı Su Yönetim Sistemi Şebekelerde veya boru hatlarındaki suyun zapturapt altına alınmasıdır. Ana şebekeden gelen suyun miktarı ilgili idarenin takmış

Detaylı

PLC (Programlanabilir Kontrol Cihazı) TABANLI SİSTEMLERİN İNTERNET ÜZERİNDEN İZLENMESİ

PLC (Programlanabilir Kontrol Cihazı) TABANLI SİSTEMLERİN İNTERNET ÜZERİNDEN İZLENMESİ PLC (Programlanabilir Kontrol Cihazı) TABANLI SİSTEMLERİN İNTERNET ÜZERİNDEN İZLENMESİ Derya Birant, Alp Kut Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü İÇERİK Giriş PLC nedir? PLC lerin Uygulama

Detaylı

Sınav Tarihi : 15.09.2014

Sınav Tarihi : 15.09.2014 Tarihi : 15.09.2014 Tarihi 1 15.09.2014 17:00 Sorumluluk ı L1 GEOMETRİ YAZILI A208- A208 2 15.09.2014 17:00 Sorumluluk ı L1 KİMYA YAZILI A207- A207 3 15.09.2014 17:00 Sorumluluk ı L1 YABANCI DİL YAZILI

Detaylı

Mekatronik Teknolojisi Programı. Kuruluş Yılı : 2015 Eğitime Başlama Yılı : Mezun Sayımız : 59

Mekatronik Teknolojisi Programı. Kuruluş Yılı : 2015 Eğitime Başlama Yılı : Mezun Sayımız : 59 Mekatronik Teknolojisi Programı Kuruluş Yılı : 2015 Eğitime Başlama Yılı : 2015 Mezun Sayımız : 59 Yer : Burdur Eğitim Süresi : 2 Yıl Puan Türü : YGS-1 Kontenjan : 50+50 (2017-2018) : Taban Puan 183,455

Detaylı