2011 yılında kurulan Sonar Diving, kamu ve özel sektörlerde danışmanlık hizmeti vermektedir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2011 yılında kurulan Sonar Diving, kamu ve özel sektörlerde danışmanlık hizmeti vermektedir."

Transkript

1

2 2011 yılında kurulan Sonar Diving, kamu ve özel sektörlerde danışmanlık hizmeti vermektedir. Su altı projeleri ve denizcilik alanında 20 yılı aşkın uzmanlık ile yerli ve uluslararası firmalara; Savunma sanayi ve uluslararası alanda ticari ilişkiler, Askeri alanda, tekstilde donanım ürünleri tedarik ve danışmanlığı, Su altı arama kurtarma, Spor ve outdoor malzeme tedariği, Proje ve yatırım danışmanlığı, Bireysel ve şirketsel güvenlik danışmanlığı sağlar. Sonar Diving, deneyimli kadrosu ile yüksek kalite standartlarında hizmet sunar. Güçlü çözüm ortakları ve temsilcilikleri ile bu kaliteyi garanti eder. Ocak 2013 itibari ile patentli hammaddeden üretilen alev almaz askeri ve endüstriyel giyim üreticisi DRIFIRE'ın Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan'daki tek yetkili distribütörüdür.

3 Alev Almayan Kumaş ve Nefes Alabilen Özelliğiyle Hazır Giyim Markası

4 DRIFIRE ve Sonar Diving Ocak 2013 itibari ile Sonar Diving, DRIFIRE ın Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan bölgelerinde tek yetkili distribütörüdür. Türkiye Azerbaycan Kazakistan Kırgizistan

5 DRIFIRE NEDİR? Elektrik Akım Atlaması (Arc flash) ve aleve dayanıklı askeri ve endüstriyel giysiler üreten DRIFIRE A.B.D menşeili bir firmadır. Yüksek teknoloji ile üretilen patentli kumaşlar ve hazır giyim ürünleri ile çözüm ortaklığı sunar.

6 ÜRÜN ÖZELLİKLERİ Alev almaz Arc flash dayanıklı Yüksek görünürlülük Antibakteriyel Nem kontrolü Hızlı Kuruma drirelease teknolojisi

7 NEDEN DRIFIRE? l Tüm ürünlerimiz ateşe dayanıklı terlemeyi önleyen rahat kumaşlardan oluşur. l Ateşe dayanıklılık ve rahatlık özellikleri yıkanarak veya yıpranarak zaman içinde kaybolmayacaktır. l Erimeyen ve akmayan kumaş yapısına sahiptir. l Nem kontrol özelliği sayesinde mükemmel emme ve hızlı kuruma özelliğine sahiptir. l Bakteri üremesi sonucunda oluşan kokuları engelliyen anti-mikrobiyal özelliğine sahiptir. l Rahatlığını ve işlevselliğini arttıran sürtünmeyen omuz dikişleri mevcuttur.

8 KULLANIM ALANLARI Hava Kuvvetleri Deniz Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Özel Kuvvetler Kolluk Kuvvetleri Deniz Piyadeleri Sahil güvenlik Bakim Tamir ve Yer Hizmetleri Endüstriyel

9 ASKERİ ÜRÜNLER

10 DENİZ PİYADELERİ DRIFIRE 'da görevinizi tamamlayıp evinize, ailenize ve arkadaşlarınıza güvenli bir şekilde dönebilmenize yardımcı olmak için çalışıyoruz. Rahat, yangına dayanıklı Birleşik Devletler Deniz Piyadeleri giysi ve ekipmanlarımız kalıcı, erimeyen, aleve dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır ve sizi güvende tutar. Patentli nem teknolojisi sizi kuru ve rahat tutarken görevinize odaklanmanıza izin verir. Dahili antimikrobiyal koku kontrolu olan giysilerimiz göreviniz ne kadar uzun olursa olsun ve uygun hijyene imkanalarına erişiminiz olmasa bile temiz kalmanıza ve önemli işlerinize odaklanmanıza izin verir. Her görevin farklı olduğunu biliyoruz ve ihtiyacınız olan rahatlık ve güven için size eşleştirilebilen, üst üste veya tek başına giyilebilen Piyade giysileri sunuyoruz.

11 DENİZ PİYADELERİ DRIFIRE giysileri şu özelliklere sahiptir: Giysilerdeki kalıcı alev direnci giysilerin doğal kullanım süresi dolmadan yok olmaz. Erimeyen, sızdırmayan kumaşlar alevle karşılaştığında deriye yapışmaz veya alev almaz, alev kaynağı yok olduğunda kendiliğinden söner. Mükemmel nem kontrolü teri ve nemi derinizden uzağa taşır Pamuğa göre kuruma süresi kayda değer oranda azdır Antimikrobiyal koruma bakteri kokusu oluşmasına engel olur ve sizi ferah tutar Rahatsız etmeyen omuz dikişleri ağır ekipman taşırken veya zırh giyerken rahatlığı artırır Size özel rahatlık ve güvenlik ihtiyacına göre farklı kumaşlardan giysilerle birlikte, üst üste kullanılabilir.

12 DENİZ KUVVETLERİ DRIFIRE 'da işimiz sizi günlük düşmanlardan (ter, nem ve rahatsızlık) koruyacak rahat FR Wear ürünlerini sunmaktır. Kalıcı, erimeyen, aleve dayanıklı Deniz Kuvvetleri üniformalarımız ve giysilerimiz, göreviniz sizi nereye götürürse götürsün açık yangınlardan korunmanızı sağlar. Patentli nem yönetim teknolojisi ve antimikrobiyal koku kontrolü ile, FR Donanma ekipmanlarımız yolculuğunuzun veya görevinizin süresi ne olursa olsun aynı zamanda sizi kuru ve temiz tutmak için çalışacaktır. İklim tahmin edilemez olduğunda DRIFIRE sunduğu sıcaklığı ve korumayı artırmak için üst üste giyilebilen Birleşik Devletler Donanma giysileriyle sizi buna hazır tutar. DRIFIRE Donanma giysileriyle ne olursa olsun doğaya veya düşmana karşı savaşmaya hazır olursunuz.

13 KARA KUVVETLERİ DRIFIRE'ın erimeyen, aleve dayanıklı Ordu ekipmanlarıyla gömlek ve iç giyimlerinizin açık alevler karşısında derinize yapışmayacağı veya yanmayacağı konusunda emin olabilirsiniz. Ordu giysilerimizin kumaşları da aynı zamanda patentli nem yönetim teknolojisi ve antimiktobiyal koku kontrolune sahiptir ve hijyenin lüks olduğu yerlerde kuru, rahat ve temiz kalmanız garantilenir. DRIFIRE 'ın sunduğu Rahat FR Wear giysileri t-shirt ve boxerlardan muharebe parçalarına kadar iklim ve koruma ihtiyaçlarınıza göre üst üste giyinmenize ya da tek tek giyinmenize izin verir.

14 HAVA KUVVETLERİ DRIFIRE'ın erimeyen, aleve dayanıklı ekipmanlarının açık alevler karşısında derinize yapışmayacağı veya yanmayacağı konusunda emin olabilirsiniz. Patentli nem yönetim teknolojimiz ayrıca nemin Hava Kuvvetleri üniformalarınız ve ekipmanlarınız tarafından verimli şekilde emilmesini ve Hava Kuvvetleri giysilerinizin hızlıca kurumasını ve vücut sıcaklığınızın farklı sıcaklıklarda ve iklimlerde düzenlenmesine izin verir. Dahili antimikrobiyal koku kontrolüyle günlerce uçuşun ardından bile temiz ve rahat kalırsınız. DRIFIRE 'ın sunduğu rahat FR Wear giysileri Hava Kuvvetleri gömlekleri, boxerlar ve mürettabatlar tarafından mürettebatlar için tasarlanmış uçuş giysileri vb - iklim ve koruma ihtiyaçlarınıza göre üst üste giyinmenize ya da tek tek giyinmenize izin verir.

15 ÖZEL KUVVETLER DRIFIRE 'ın rahat FR Wear giysileri yüksek riskli operasyonlarda ihtiyacınız olan korumayı size vererek dikkatinizin dağılmasını en aza indirger. Erimeyen, aleve dayanıklı giysilerimiz (Özel Kuvvetler T-shirtleriniz vb) aleve veya yangına maruz kalmanız durumunda ve pantalonlarınız yapışmaz veya alev almaz ve derinizi yakmaz.

16 SAHİL GÜVENLİK DRIFIRE 'ın rahat FR Wear giysileri üstünüzde olduğunda, güvende ve kuru kalacağınızdan emin olabilir ve asıl işlerinize odaklanabilirsiniz. Erimeyen kumaşlarımız açık alev karşısında deriye yapışmaz ve patentli nem yönetim teknolojimiz hızla kuruma sağlar ve deri sıcaklığını düzenler.

17 KOLLUK KUVVETLERİ Şehrin sokaklarında çalışırken sizi hem soğuktan ve değişen mevsimlerden hem de günlük işlerdeki beklenmedik koşullardan sizi koruyacak rahat giysilere ihtiyacınız olur. Uygun güvenlik güçleri giysileri sizi yüksek riskli durumlarda güvende ve rahat tutar. İnsanların hayatları doğru kararı hızla almanızın gerektiği durumlada size bağlıyken, üstünüzde olan giysilerin kafanızı kurcalayan en son şey olması gerekir. Korumalı ve Rahat Tutan Polis Kıyafetlerini Seçin DRIFIRE 'ın güvenlik güçleri ve polis giysileri her gün güvenebileceğiniz kalıcı alev direncini ve rahatlığını sunar. Rahat FR giysilerimiz nemi emer ve pamuktan daha hızlı kurur. DRIFIRE 'ın güvenlik güçleri giysileri aynı zamanda kokuya karşı özelliklere sahiptir ve bunlar giysilerinizin tekrar tekrar giyilmesi ya da zırh altında kalması durumunda bile daha temiz kalmasına izin verir. En önemlisi bu özellikler eskimez veya yok olmaz, sizi her şartta rahat ve temiz tutacak en iyi polis giysilerini sunar.

18 BAKIM TAMİR VE YER HİZMETLERİ DRIFIRE 'ın antimikrobiyal koku kontrolü çalışanları temiz ve rahat tutarken patentli nem yönetim sistemi sayesinde giysiler hızla kurur ve farklı koşullarda deri sıcaklığını düzenler.

19 ASKERİ ÜRÜN GAMI FLEECE JOB SHIRTS DRIFIRE FORTREX 2PIECEFLIGHT SUIT NAVAIR 2-PIECE FLIGHT SUIT NAVAIR 1PIECEFLIGHT SUIT UTILITY SHIRT HI-VIZ PULLOVER DRIFIRE COMBAT SHIRT HI-VIZ UTILITY SHIRT NAVAIR COMBAT SHIRT

20 ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER

21 ELEKTRİK Elektrik Elektrik akim atlamasi(arc Flash)tehlikesinin olduğu koşullarda çalışıyorsanız NFPA 70E'yi biliyor olabilirsiniz. NFPA 70E iş yerlerindeki elektrik güvenliği standartıdır ve Ulusal Yangından Korunma Ajansı (NFPA) tarafından yaratılmış arc flash riski olan yerlerde çalışanlar için getirilmiş güvenlik önlemleridir. NFPA 70E, elektrik işlerinde çalışanlar için detaylı olarak kişisel korunma ekipmanlarının standartlarını belirler ve bunların Tehlike Risk Kategorilerine göre uygunluğunu denetler. Uyum Rahatlıkla Buluştu DRIFIRE, HRC 1 ve HRC 2 koruması sunan giysilerle elektriğe karşı önlemler sunar. Sağladığı aleve dayanıklı, erimeyen, kendiliğinden sönen kumaşlarıyla DRIFIRE size iş yerlerindeki HRC talimatlarına uyum için gerekli olan her şeyi sunar. Örme giysilerden arc ratingli iç giysilerine kadar DRIFIRE 70E uyumlu giysilerimizle en iyi derecede koruma ve rahatlık sunulur. Terin ve kokunun bazı kumaşlarda sorun yarattığını ve işinizde en iyi verimi vermenizi engellediğini biliyoruz. Pamuktan daha hızlı kuruyan giysilerle daha rahat olacaksınız. NFPA 70E uyumlu giysilerimiz dikkat dağıtıcı bu faktörleri minimuma indirgeyerek işinizi en iyi şekilde yapmanıza izin verir.

22 ELEKTRİK Giysilerimiz aşağıdaki özellikleri ve faydaları sunar: Giysilerdeki kalıcı alev direnci giysilerin doğal kullanım süresi dolmadan yok olmaz. Erimeyen, kumaşlar alevle karşılaştığında deriye yapışmaz veya alec almaz, alev kaynağı yok olduğunda kendiliğinden söner. Mükemmel nem kontrolü teri ve nemi derinizden uzağa taşır Hızlı kuruma - pamuklu giysilere göre çok daha hızlı kuruma Koku geçirmez kumaşlar sizi daha uzun süre temiz tutar Size özel rahatlık ve güvenlik ihtiyacına göre farklı kumaşlardan giysiler birlikte, üst üste kullanılabilir Yüksek görünürlüklü FR giysileri ANSI Class 2 ve Class 3 talimatlarına uygundur ve yüksek görünürlüğün ihtiyaç olduğu durumlarda en iyi güvenlik şartlarını sağlar.

23 KAMU HİZMETLERİ Özel çalışma koşulları özel koruyucu giysiler gerektirir ve DRIFIRE'ın rahat FR Wear ürünleri bunu sağlar. Arc ratingli giysilerimiz çalışanları özellikle arc flash ve aleve karşı korumak üzere tasarlanmıştır. Giysilerimiz ihtiyacınız olan koruma ve rahatlığı sunarken aynı zamanda HRC Seviye 1 ve Seviye 2 korumasını sağlar. Elektrikten Koruyucu Giyimin Gücü Tehlikeli koşullara maruz kalmak günlük bir endişe olduğunda, güvenlik kurallarına uyumluluk çok önemlidir. Elektrik akım atlaması(arc flash) ve elektrik korumalı giysiler nem yönetim teknolojisinde ve tasarımda en iyisini sunarken rahatlık sağlar ve işinize odaklanmanızı kolaylaştırır. Çünkü rahat olmak sizi daha verimli hale getirir ve meydana gelebilecek iş kazalarını önlemek için çalışanların fokus ve uyanık kalmalarına izin verir.

24 İTFAİYE Yangın söndürmek çok zor bir iştir ve DRIFIRE 'ın sunduğu ürünler deriniz kadar rahattır. Yanmazlar, erimezler ve derinize yapışmazlar. Teçhizatınız yangına karşı hayati önem taşıyan ilk savunma hattınızdır. Ama bunların altında ne giydiğiniz de önemlidir çünkü alevlerle savaşırken veya kurtarma operasyonları yaparken odaklanabilmek çok önemlidir. Pamuk giysiler istasyonda rahat olabilir ancak aksiyon esnasında nemi tutar ve alev alır. DRIFIRE itfayeci giysileri pamuklu gibi rahattır ve size yangına karşı koruma, mükemmel emme ve pamuklulara göre daha hızlı kuruma süreleri sağlar. Deriniz kadar rahat giysilerimiz aynı zamanda koku önleyicidir ve uzun günlerde ve gecelerde sizi temiz tutar.

25 AKARYAKIT TESİSLERİ DRIFIRE nefes alan giysilere olan ihtiyacı anlar ve size sektör standartlarında kaliteye, korumaya ve rahatlığa sahip giysiler sunar. Bu nedenlerle aleve dayanıklı FR iş giysilerimizi verimli emiş, hızlı kuruma ve kokuya dayanıklı şekilde geliştirdik. Çünkü ağır işler esnasında kuru, rahat ve korumada kalmak önemlidir. Yok olmayan veya azalmayan alev direnci yanında erimeyen kumaşlar, giysilerin alev karşısında derinize yapışmasını engeller ve DRIFIRE sizi her türlü koşulda korur.

26 ENDÜSTRİYEL ÜRÜN GAMI FLEECE JOB SHIRT UTILITY SHIRT LEIGHT WEIGHT''LONG JOHNS''STYLE PANT LIGHT WEIGHT SHIRT HI-VIZ PULLOVER HI-VIZ ORANGE PULLOVER ULTRA-LIGHT HOT WEATHER BALACLAVA WEIGHT BOXER WOMEN'S SPORTS BRIEF BRA DRIFIRE FLIGHT DECK HEAVY WEIGHT ''LONG PANT JOHNS"STYLE PANT DUAL COOL COVERALL

27 ÖZETLE Patentli alev almaz, nefes alabilen kumaşlardan üretilen askeri ve endüstriyel giyim üreticisi DRIFIRE ürünleri, bölge temsilcisi Sonar Diving aracılığı ile edinilebilir. Sonar Diving güçlü çözüm ortakları ve temsilcilikleri ile kaliteyi garanti eder.

28 Teşekkürler...

Alev Almayan Kumaş ve Nefes Alabilen Özelliğiyle Hazır Giyim Markası

Alev Almayan Kumaş ve Nefes Alabilen Özelliğiyle Hazır Giyim Markası Alev Almayan Kumaş ve Nefes Alabilen Özelliğiyle Hazır Giyim Markası DRIFIRE ve Sonar Diving Ocak 2013 itibari ile Sonar Diving, DRIFIRE ın Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan bölgelerinde tek

Detaylı

KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM KULLANIMI (Kişisel Koruyucu Ekipmanlar)

KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM KULLANIMI (Kişisel Koruyucu Ekipmanlar) KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM KULLANIMI (Kişisel Koruyucu Ekipmanlar) İÇERİK KKE LERİN GENEL ÖZELLİKLERİ KAFA KORUMA GÖZ KORUMA KULAK KORUMA SOLUNUM KORUMA EL KORUMA AYAK KORUMA DÜŞÜŞ ENGELLEYİCİLER VÜCUT KORUMA

Detaylı

ELEKTRİK ARKLARININ TERMAL ETKİLERİNE KARŞI KORUYUCU GİYSİLER

ELEKTRİK ARKLARININ TERMAL ETKİLERİNE KARŞI KORUYUCU GİYSİLER ELEKTRİK ARKLARININ TERMAL ETKİLERİNE KARŞI KORUYUCU GİYSİLER ELEKTRİK ARKININ OLUŞTURDUĞU TEHLİKELER KİMLER RİSK ALTINDA? ARABA TAMİR BAKIM SERVİSLERİ KİMYA TESİSLERİ GIDA İŞLEME FABRİKALARI HASTANELER

Detaylı

SECURITAS İTFAİYE, KURTARMA VE ÇEVRE KORUMA HİZMETLERİ

SECURITAS İTFAİYE, KURTARMA VE ÇEVRE KORUMA HİZMETLERİ SECURITAS İTFAİYE, KURTARMA VE ÇEVRE KORUMA HİZMETLERİ Securitas İtfaiye Hizmetleri A.Ş. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Cevat Muratal İş Mrk. Kat:2 No: 15 06520 Balgat / Ankara / Türkiye www.securitasitfaiye.com

Detaylı

Tornado inanılmaz derecede güçlü, süper sessiz

Tornado inanılmaz derecede güçlü, süper sessiz Tornado inanılmaz derecede güçlü, süper sessiz En yüksek beklentiler için dental basınçlı hava Basınçlı hava Aspirasyon Görüntüleme DİşçİLİK Hİjyen Performans ve hava kalitesi Yarım asrı aşkın süredir...

Detaylı

h e r ş e y z a m a n ı n d a

h e r ş e y z a m a n ı n d a h e r ş e y z a m a n ı n d a ÖNSÖZ; 2005 Yılında bir damla olarak çıktığımız lezzet yolculuğunda ; çalışanlarımızın emekleri, tedarikçilerimizin destekleri ve müşterilerimizin memnuniyeti sayesinde zamanla

Detaylı

Canlan ve Işılda. Restretto ile canlanmış olarak uyanırsınız ve tüm gün ışıldarsınız.

Canlan ve Işılda. Restretto ile canlanmış olarak uyanırsınız ve tüm gün ışıldarsınız. Canlan ve Işılda Restretto, öğütülmüş kahveden yapılan özel bir iplik olan S.Café ile üretilen ilk yüksek kaliteli dokuma veya örgü yatak kumaşıdır*. S.Café P4DRY teknolojisi, öğütülmüş kahveye özel karakteristiklerden

Detaylı

İşçi ve İşveren Tanımları

İşçi ve İşveren Tanımları Kanun un Amacı Bu Kanunun amacı; işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve

Detaylı

Kaynak metalin lokal eritilmesi yoluyla metal parçaların birleştirilmesi işlemidir.

Kaynak metalin lokal eritilmesi yoluyla metal parçaların birleştirilmesi işlemidir. Kaynak metalin lokal eritilmesi yoluyla metal parçaların birleştirilmesi işlemidir. Kaynak işlemi sırasında oluşan metal parçalarının sıçraması, kaynak dumanı, radyan ışınları, gürültü, yüksek sıcaklığa

Detaylı

ZABITA MONT ZABITA PANTOLON ZABITA GÖMLEK ZABITA KIŞLIK BOT ZABITA AYAKKABI ESN1021 ESN1022 ESN1023 ESN1024 ESN1025

ZABITA MONT ZABITA PANTOLON ZABITA GÖMLEK ZABITA KIŞLIK BOT ZABITA AYAKKABI ESN1021 ESN1022 ESN1023 ESN1024 ESN1025 ÜNİFORMA KATALOĞU ZABITA MONT ESN1021 Bonding Kumaştan imal edilmiştir. Su geçirmezlik özelliğine sahiptir. İçi Kapitoneli ve elyaf takviyeli olup reflektörlüdür. ZABITA PANTOLON ZABITA GÖMLEK ESN1022

Detaylı

İntİm Temİzleme Ürünlerİ

İntİm Temİzleme Ürünlerİ İntİm Temİzleme Ürünlerİ 2 Gvyna, özel bölgenizin günlük bakım ve temizliğini sağlamak için güvenebileceğiniz bir yardımcıya ihtiyacınız olduğunun farkındadır. Bu nedenle size özellikle ihtiyaçlarınıza

Detaylı

Kaynak ve ilgili işlemlerde kullanılan koruyucu giyecekler için aranması gereken standart EN ISO 11611:2007 dir.

Kaynak ve ilgili işlemlerde kullanılan koruyucu giyecekler için aranması gereken standart EN ISO 11611:2007 dir. KAYNAK VE ERİMİŞ METAL SIÇRAMALARINA KARŞI KORUYUCU GİYSİLER Kaynak işlemi, birleştirilecek materyallerin dokunma yerlerinin ısı etkisiyle eritilerek birbirine kalıcı bir şekilde birleştirilmesi işlemidir.

Detaylı

HAKKIMIZDA NEDEN BAŞAT?

HAKKIMIZDA NEDEN BAŞAT? HAKKIMIZDA Firmamız uzun yıllardır DAMLA LAMİNASYON adı altında tekstil sektöründe hizmet vermektedir. Yüksek kalitede hizmet vermeyi ilke edinen firmamız yapmış olduğu AR-GE araştırmaları sonucu izolasyon

Detaylı

Yüksek Performanslı Yüzey Koruma Sistemleri.

Yüksek Performanslı Yüzey Koruma Sistemleri. Yüksek Performanslı Yüzey Koruma Sistemleri. Sağlık ve Güvenlik Alman Teknolojisi Alman Kalitesi Gündem 1. VIP Çözümler 2. Sağlık ve Güvenlik 3. Yüzeyler ve Yüzey Hazırlığı 1. Beton Yüzeyler 2. Çelik Yüzeyler

Detaylı

Şirketimiz haddelemeyle kaplama teknolojisi kullanarak plastize edilmiş PVC membran ürünleri konusunda uzmanlaşmıştır.

Şirketimiz haddelemeyle kaplama teknolojisi kullanarak plastize edilmiş PVC membran ürünleri konusunda uzmanlaşmıştır. Ruvitex İndustry AD şirketi, anonim ortaklık olarak 2011 yılında Ruse şehrinde kurulmuştur. Orta ve Doğu Avrupa nın en büyük plastize edilmiş polivinil klorür (PVC) fabrikalarından biri olan Ruvitex İndustry

Detaylı

Power. POWER Katman Nedir? Isı Yönü

Power. POWER Katman Nedir? Isı Yönü Power 832147 POWER Katman Nedir? 4 6 5 Isı Yönü 1. Katman - Dış Kumaş Nomex Outershell Tough %75 Meta-Aramid, %23 Para-Aramid, +2 Antistatik Elyaf 2. Katman - Nem Bariyeri Isıya dayanıklı Nonwovena lamine

Detaylı

Biyosidal Laboratuvar Çalışanlarında İş Sağlığı ve Güvenliği

Biyosidal Laboratuvar Çalışanlarında İş Sağlığı ve Güvenliği Biyosidal Laboratuvar Çalışanlarında İş Sağlığı ve Güvenliği Yrd.Doç.Dr. (Dr. Öğr. Ü.) Vugar Ali TÜRKSOY Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Laboratuvar çalışanları, kimyasal, biyolojik,

Detaylı

Power. POWER Katman Nedir? Fener askı şeklidir. Isı Yönü

Power. POWER Katman Nedir? Fener askı şeklidir. Isı Yönü Power 832143 OMUZDA İLAVE TAKVİYE umaş POWER Katman Nedir? 10 oven 4 Isı Yönü 1. Katman - Dış Kumaş Nomex Outershell Tough %75 Meta-Aramid, %23 Para-Aramid, %2 Antistatik Elyaf 2. Katman - Nem Bariyeri

Detaylı

www.scalaturkiye.com.tr

www.scalaturkiye.com.tr www.scalaturkiye.com.tr Giriş Bayan iç çamaşırları, gecelikleri ve korse alanında dünyanın en ünlü üreticilerinden olan Scala, yıllar süren araştırma ve geliştirme faaliyetlerinden sonra, devrim niteliği

Detaylı

HEM FONKSİYONEL, HEM MODA. İŞTE MODA!

HEM FONKSİYONEL, HEM MODA. İŞTE MODA! İŞTE HEM FONKSİYONEL, HEM MODA. İŞTE MODA! TASARIMCI ÖZGÜNLÜĞÜ, MÜHENDİS ZEKÂSIYLA BİRLEŞTİ. 20 sektör, 200 den fazla marka, 10 milyondan fazla üretim adedi. İş te 10 yılın özeti. İnfo Tekstil olarak

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. ÜRÜN VE TEDARİKÇİ TANIMLAMA Ürün Adı Üretici : İzocam Ekspande Polistren (EPS) : İzocam Ticaret ve Sanayi A.Ş. 41455 Gebze - Kocaeli TÜRKİYE Telefon Numarası : + 90 262

Detaylı

Setler. www.oztaskin.com.tr

Setler. www.oztaskin.com.tr Setler 4 Asos Set 5 6 Royal Silver Set 7 8 Royal Bamboo Set 9 10 Visco Royal Set 11 12 Cashmere Set 13 14 Cool Set 15 16 Capri Soft Set 17 18 Leon Set 19 20 Smartwool Set 21 Nilüfer King Baza 22 Yataklar

Detaylı

Kalibre Zımparalama için Abranet Max

Kalibre Zımparalama için Abranet Max Kalibre Zımparalama için Abranet Max Mirka Hakkında KWH MIRKA LTD., yenilikçi zımpara teknolojisinde bir dünya lideri olan Finlandiyalı bir aile şirketidir. Size teknik açıdan üstün, yüksek kaliteli komple

Detaylı

DAVRANIŞ ODAKLI İŞ GÜVENLİĞİ. Daha Güvenli İş Yerleri İçin Davranışların Şekillendirilmesi

DAVRANIŞ ODAKLI İŞ GÜVENLİĞİ. Daha Güvenli İş Yerleri İçin Davranışların Şekillendirilmesi Adana, Ekim 2013 DAVRANIŞ ODAKLI İŞ GÜVENLİĞİ Daha Güvenli İş Yerleri İçin Davranışların Şekillendirilmesi Konu Başlıkları; 1. Davranış nedir? 2. Davranış odaklı iş güvenliği tam olarak ne yapar? 3. Gözlem

Detaylı

Enerji dağıtım tesisleri ve elektrikle çalışma

Enerji dağıtım tesisleri ve elektrikle çalışma 1 Enerji dağıtım tesisleri ve elektrikle çalışma 13. Enerji dağıtım tesisleri, yangın veya patlama riski oluşturmayacak şekilde tasarlanarak kurulur ve işletilir. Kişilerin, doğrudan veya dolaylı teması

Detaylı

HAZİRAN 2013 MEVZUAT BÜLTENİ. Çevre & İş Güvenliği

HAZİRAN 2013 MEVZUAT BÜLTENİ. Çevre & İş Güvenliği HAZİRAN 2013 MEVZUAT BÜLTENİ Çevre & İş Güvenliği MEVZUATIN ADI : ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE GÖREVLENDİRİLEBİLECEK (C) SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI HAKKINDA TEBLİĞ R. G. TARİHİ / SAYISI : 14.06.2013 / 28677

Detaylı

Venatron Enterprise Security Services W: P: M:

Venatron Enterprise Security Services W:  P: M: VENATRON Enterprise Security Services Ltd. Şti. Danger is a click away. (Tehlike bir tık ötede ) sloganı ile 2011 de Siber Güvenlik sektöründe yerini alan Venatron Security güvenlik ihlallerini önlemek

Detaylı

People. Passion. Performance. RX Hidrolik Kırıcılar Her Türlü Zorlu İş İçin

People. Passion. Performance. RX Hidrolik Kırıcılar Her Türlü Zorlu İş İçin People. Passion. Performance. RX Hidrolik Kırıcılar Her Türlü Zorlu İş İçin CHICAGO PNÖMATİK TAŞIYICIYA MONTELİ HİDROLİK KIRICILAR GÜVENİLİRDİR, SAĞLAMDIR DAYANIKLIDIR. İş yaparken arıza ya da bakım için

Detaylı

İhmal hataları: Görev (grup) hataları: Sıralama hataları: Zamanlama hataları:

İhmal hataları: Görev (grup) hataları: Sıralama hataları: Zamanlama hataları: İNSAN HATALARI İhmal hataları: Görev (grup) hataları: Sıralama hataları: Zamanlama hataları: Hataların Değerlendirilmesi Seçim: Eğitim: Tasarım: İŞ KAZALARI İnsan Hataları ve Kazalar Kazaların Oluşumu

Detaylı

Çatılarda Tam Koruma CONIROOF

Çatılarda Tam Koruma CONIROOF Çatılarda Tam Koruma CONIROOF En Tepeden Başlayın Bir binanın en önemli bölümlerinden biri çatısıdır. Yetersiz çatılar, yapının yalnızca işlevselliğini etkilemekle kalmaz, aynı zamanda bakım zorunluluğuyla

Detaylı

Hotpoint. hotpoint.com.tr

Hotpoint. hotpoint.com.tr Hotpoint hotpoint.com.tr HOTPOİNT YENİ NESİL BUZDOLABI HIGH DEFINITION SOĞUTMA FONKSİYONEL DİZAYN STİL HIGH DEFINITION SOĞUTMA Maksimum besin tazeliğini sağlama Bakteri ve kötü kokuları önleme ve dolap

Detaylı

MALZEME VERİ TABLOSU 1

MALZEME VERİ TABLOSU 1 KE-no.: 257 MALZEME VERİ TABLOSU 1 Trevira CS olyester kumaş (HDC) Ağırlık g/m²: 4 (%) - 5/+ 5 Kalınlık mm:,7 (%) -1/+1 Çekme Dayanımı atkı/çözgü N/5 mm: 27 / 22 (%) -1/+1 Koma anındaki uzama %: 44 / 36

Detaylı

İntİm Temİzleme Ürünlerİ. Sabun ve alkol içermez Hipoalerjeniktir Jinekolojik olarak test edilmiştir

İntİm Temİzleme Ürünlerİ. Sabun ve alkol içermez Hipoalerjeniktir Jinekolojik olarak test edilmiştir İntİm Temİzleme Ürünlerİ Sabun ve alkol içermez Hipoalerjeniktir Jinekolojik olarak test edilmiştir Sadece Eczanelerde Gvyna, özel bölgenizin günlük bakım ve temizliğini sağlamak için güvenebileceğiniz

Detaylı

PENYE %100 PAMUK - COTTON PENYE COMPACT ELASTAN %94 PAMUK - COTTON %6 ELASTAN - ELASTANE %96 PAMUK - COTTON %4 ELASTAN - ELASTANE RİBANA

PENYE %100 PAMUK - COTTON PENYE COMPACT ELASTAN %94 PAMUK - COTTON %6 ELASTAN - ELASTANE %96 PAMUK - COTTON %4 ELASTAN - ELASTANE RİBANA libertylife.com.tr PENYE %100 PAMUK - COTTON 30/1 Penye ipliğinden üretilen bu ürünler doğal olması sebebiyle rahat bir giyim konforu sunmaktadır. İnsan sağlığına zarar verecek hiçbir katkı maddesi

Detaylı

«İş Güvenliğine Dair Herşey»

«İş Güvenliğine Dair Herşey» Akut Özel Sağlık Hiz. Tur. ve Sos. Hiz. San. Ltd. Şti. Akut Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi «İş Güvenliğine Dair Herşey» Vizyonumuz Profesyonel, tecrübeli ve çözüm odaklı A, B ve C sınıfı iş güvenliği

Detaylı

KANSEROJEN VEYA MUTAJEN MADDELERLE ÇALIŞMALARDA SAĞLIK VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK

KANSEROJEN VEYA MUTAJEN MADDELERLE ÇALIŞMALARDA SAĞLIK VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK KANSEROJEN VEYA MUTAJEN MADDELERLE ÇALIŞMALARDA SAĞLIK VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç Bu Yönetmeliğin amacı; çalışanların kanserojen veya mutajen maddelere maruziyetinden kaynaklanabilecek

Detaylı

> HEr Güçlüğün. GElEn EldivEnlEr. İnşaat EldivEnlEri PERSONAL PROTECTIVE GEAR

> HEr Güçlüğün. GElEn EldivEnlEr. İnşaat EldivEnlEri PERSONAL PROTECTIVE GEAR > HEr Güçlüğün üstesinden GElEn EldivEnlEr PERSONAL PROTECTIVE GEAR İnşaat EldivEnlEri Bu EldİvEnlErİ Bütün Gün takabilirim. Bu, EllErİmİn BİçİmİnE uyan ve İşİmİ yapmama İzİn veren BulaBİldİğİm tek EldİvEn.

Detaylı

People. Passion. Performance. RX Hidrolik Kırıcılar Her Türlü Zorlu İş İçin

People. Passion. Performance. RX Hidrolik Kırıcılar Her Türlü Zorlu İş İçin People. Passion. Performance. RX Hidrolik Kırıcılar Her Türlü Zorlu İş İçin CHICAGO PNÖMATİK TAŞIYICIYA MONTELİ HİDROLİK KIRICILAR GÜVENİLİRDİR, SAĞLAMDIR DAYANIKLIDIR. İş yaparken arıza ya da bakım için

Detaylı

YANGINLA MÜCADELEDE ULAŞILAN EN ÜST SEVİYE

YANGINLA MÜCADELEDE ULAŞILAN EN ÜST SEVİYE YANGINLA MÜCADELEDE ULAŞILAN EN ÜST SEVİYE SPIROCOM İLE YANGIN ESNASINDA EN ETKİN İLETİŞİM Ekip çalışması iyi, açık bir iletişim gerektirir ve SpiroCom bunu kolay ve etkin hale getirir. Maskeye monte edilen

Detaylı

TEKSTİL ÜRÜNLERİ ANTİBAKTERİYEL HİJYEN UYGULAMASI

TEKSTİL ÜRÜNLERİ ANTİBAKTERİYEL HİJYEN UYGULAMASI TEKSTİL ÜRÜNLERİ ANTİBAKTERİYEL HİJYEN UYGULAMASI Oh hijyende ile TEKSTİL ÜRÜNLERİNE ANTİBAKTERİYEL UYGULAMA TEKSTİLDE HİJYENİN ÖNEMİ Kullanıcıyı korumak; Patojen (hastalık yapıcı) veya kötü koku oluşturan

Detaylı

Bosch 1200 Serisi Yangın Paneli Değer verdiklerinizi koruyun

Bosch 1200 Serisi Yangın Paneli Değer verdiklerinizi koruyun Bosch 1200 Serisi Yangın Paneli Değer verdiklerinizi koruyun 2 1200 Serisi Yangın Paneli Rahatlık kurmak İhtiyaçlarınıza göre tasarlanmış eksiksiz koruma 1200 Serisi Yangın Paneli, yangın koruma için esnek,

Detaylı

KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLAR (ELDİVENLER)

KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLAR (ELDİVENLER) KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ YÜKSEK LİSANS (İ.Ö) SONER AKSAL 145148043 KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLAR (ELDİVENLER) HEDEF veamaç. Kullanıma uygun eldiven seçimini yapabilmek

Detaylı

T.C. ALANYA BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ALANYA BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ALANYA BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ALANYA BELEDİYESİ FAALİYET RAPORU 2013 İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ İtfaiye hizmetlerimiz, günün 24 saati kesintisiz olarak etkin bir şekilde yürütülerek halkın canını-

Detaylı

TEHLİKELİ ENERJİNİN KONTROLÜ. ETİKETLEME ve KİLİTLEME SİSTEMLERİ. Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için eğitim Seti

TEHLİKELİ ENERJİNİN KONTROLÜ. ETİKETLEME ve KİLİTLEME SİSTEMLERİ. Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için eğitim Seti TEHLİKELİ ENERJİNİN KONTROLÜ ETİKETLEME ve KİLİTLEME SİSTEMLERİ Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için eğitim Seti NEDEN ENERJİNİN KONTROLÜ? Kontrolsüz Enerji Ölümcüldür! TEHLİKELİ

Detaylı

Kalça koroyuculu pantolon

Kalça koroyuculu pantolon Kalça koroyuculu pantolon tr Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 81972AB5X6V 2015-05 Değerli Müşterimiz! Kayak ve Snowboard için kullanabileceğiniz yeni pantolonunuz hafif, anatomik şekilli kalça

Detaylı

Türkiye nin İlk Özel İtfaiye Girişimi İtfaiye, Kurtarma ve Çevre Koruma Hizmetleri

Türkiye nin İlk Özel İtfaiye Girişimi İtfaiye, Kurtarma ve Çevre Koruma Hizmetleri Türkiye nin İlk Özel İtfaiye Girişimi İtfaiye, Kurtarma ve Çevre Koruma Hizmetleri 3 Bizim işimiz korumak! Siz ve değerleriniz için tehdit oluşturabilecek her alanda çözüm üretmeyi hedefliyor ve bunun

Detaylı

TÜRKİYE EŞLEŞTİRME. Tehlikeli Mal Taşımacılığı Konusunda Destek Ankara 2014 Taşıma sırasında evraklar. Yazılı talimatlar.

TÜRKİYE EŞLEŞTİRME. Tehlikeli Mal Taşımacılığı Konusunda Destek Ankara 2014 Taşıma sırasında evraklar. Yazılı talimatlar. TÜRKİYE EŞLEŞTİRME Tehlikeli Mal Taşımacılığı Konusunda Destek Ankara 2014 Taşıma sırasında evraklar Yazılı talimatlar SÜRÜCÜ İÇİN YAZILI TALİMATLAR SÜRÜCÜ TARAFINDAN ANŞILACAK BİR DİLDE TAŞIMACILIĞIN

Detaylı

AHŞAP KOMPOZİT NEDİR?

AHŞAP KOMPOZİT NEDİR? Apika ahşap kompozit, mikro ahşap talaşı ve kaliteli plastik malzemenin belli bir oranda ileri teknoloji kullanılarak, bir araya getirilmesiyle oluşan, ahşap sektörünün neredeyse bütün ürünlerinde ağaç

Detaylı

AMEX-10. Boru içten tamir elemanları

AMEX-10. Boru içten tamir elemanları -10 Boru içten tamir elemanları . Şirket Tanıtımı., 30 yılı aşkın süredir bütün boru hattı uygulamalarının rehabilitasyon ve tamirinde uzmanlaşmış bir şirkettir. Uygulamalarımız, 30 yılı aşkın süredir

Detaylı

COTTON USA BAŞARI ÖYKÜSÜ: ÇİN MODA HAFTASI 2018

COTTON USA BAŞARI ÖYKÜSÜ: ÇİN MODA HAFTASI 2018 COTTON USA BAŞARI ÖYKÜSÜ: ÇİN MODA HAFTASI 2018 ADRIANO GOLDSCHMIED VE CHEN WEN ILE DENIM İNOVASYONU LİSANS VE ORTAKLIK FIRSATLARI HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ ALMAK İÇİN LÜTFEN YEREL CCI TEMSİLCİSİNİZLE

Detaylı

Konfor Tasarımı Gürültü Kontrolu Yangın Güvenliği

Konfor Tasarımı Gürültü Kontrolu Yangın Güvenliği Konfor Tasarımı Gürültü Kontrolu Yangın Güvenliği Mühendislik ve mimari yaklaşımların proje sayfalarından yaşanacak alanlar haline gelmesinin bütün süreçlerini yaşayarak edindiğimiz tecrübe ile müşterilerimizin

Detaylı

İşveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemektir

İşveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemektir İş Güvenliği Uzmanları İle Kısmi Süreli Sözleşme Yapılabilir Mehmet Fatih GELERİ İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı fatihgeleri@ikplatform.com 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu "işyerlerinde iş sağlığı

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 05.10.2009 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: SEWER LINE Biyolojik Atık Su Arıtma Sistemleri İçin Ön Arıtma ve Koku Giderme Ürünün uygulama alanı:

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MSDS)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MSDS) BÖLÜM 1. ÜRÜN VE ÜRETİCİ TANITIMI Ürünlerin Ticari Adı: İZOSEÇKİN SYP 300 Ataktik Polipropilen SOĞUK UYGULAMALI BİTÜM EMİSYONU Üretici Adı: TEKNOSİS İZOLASYON MAD. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Üretim Yeri: 19 MAYIS

Detaylı

TCDD. KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM ve EĞİTİM (KKD VE YÜKSEKTE ÇALIŞMA) TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TCDD. KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM ve EĞİTİM (KKD VE YÜKSEKTE ÇALIŞMA) TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TCDD TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEKNİK ŞARTNAME SİVAS BETON TRAVERS FABRİKASI MÜDÜRLÜĞÜ KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM ve EĞİTİM (KKD VE YÜKSEKTE ÇALIŞMA) TEKNİK ŞARTNAMESİ

Detaylı

Fire. FIRE Katman Nedir? Isı Yönü

Fire. FIRE Katman Nedir? Isı Yönü Fire 832134 FIRE Katman Nedir? Isı Yönü 9 4 1. Katman - Dış Kumaş Nomex Outershell Tough (Ripstop) %75 Meta-Aramid, %23 Para-Aramid, %2 Antistatik Elyaf 2. Katman - Nem Bariyeri Isıya dayanıklı Nonwovena

Detaylı

Aks Körük takımları / Aletler

Aks Körük takımları / Aletler Aks Körük takımları / Aletler LÖBRO Aks Körük takımları LÖBRO Aks Körük takımları Orijinal Parça Üreticisinden Aks mafsal körüklerı, transmisyon mili mafsallarının işlevlerini güvenilir biçimde yerine

Detaylı

QUICK-R Yelek OPERASYONAL PERFORMANS ÇÖZÜMLERİ TEKNİK ÖZELLİKLER. Renk Kodları : TÜM RENKLER MEVCUTTUR

QUICK-R Yelek OPERASYONAL PERFORMANS ÇÖZÜMLERİ TEKNİK ÖZELLİKLER. Renk Kodları : TÜM RENKLER MEVCUTTUR QUICK-R Yelek Yüksek Dayanıma Sahip 600 Denye Nylon Kodra Kumaş, Yırtığa karşı takviyeli (RIPSTOP), Görünmez ve Alev Almaz Kumaş, Amax Sırt Sistemi Bir File Yardımıyla Terlemeyi Azaltır. Alev Almaz Amax

Detaylı

Ticari araçlarda yüklerin korunması ve muhafazasına yönelik ekipman www.vanycare.com

Ticari araçlarda yüklerin korunması ve muhafazasına yönelik ekipman www.vanycare.com Ticari araçlarda yüklerin korunması ve muhafazasına yönelik ekipman www.vanycare.com Bir Blomberger Holzindustrie B. Hausmann GmbH & Co. KG markasıdır 1 2 3 4 5 Imalatçi DELIGNIT teknik özel kontrplağı

Detaylı

ALKAN 590T KILAVUZ. İçindekiler. [Cilt 1, Sayı 1] 2015 ALKAN GAZ ALETLERİ (PBX)

ALKAN 590T KILAVUZ. İçindekiler. [Cilt 1, Sayı 1] 2015 ALKAN GAZ ALETLERİ (PBX) 2015 ALKAN GAZ ALETLERİ 444 5 168 (PBX) [Cilt 1, Sayı 1] ALKAN 590T KILAVUZ İçindekiler ALKAN KILAVUZ 590T S Serisi Paslanmaz Regülatör İçindekiler 1.1 Uygulama 1.2 Önsöz 1.2 Teknik Veriler 2 1.3 Malzemeler

Detaylı

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU Dr. Buhara ÖNAL İSGÜM Antalya, Eylül 2012 İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin

Detaylı

Dräger SPC 2400 PVC / Fleksotan Sıçramaya Karşı Korumalı Giysi

Dräger SPC 2400 PVC / Fleksotan Sıçramaya Karşı Korumalı Giysi Dräger SPC 2400 PVC / Fleksotan Sıçramaya Karşı Korumalı Giysi Dräger SPC 2400 yeniden kullanılabilir bir giysidir ve sizi sıvılardan ve tozlardan güvenilir şekilde korur. Giysi, PVC'den üretilmiş özellikle

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu EC Direktifi 91/155/EEC ye uygun Yeni düzenleme tarihi: 04.08.2005 Hazırlama tarihi: 22.01.2004

Güvenlik Bilgi Formu EC Direktifi 91/155/EEC ye uygun Yeni düzenleme tarihi: 04.08.2005 Hazırlama tarihi: 22.01.2004 Güvenlik Bilgi Formu Yeni düzenleme tarihi: 04.08.2005 Hazırlama tarihi: 22.01.2004 1. Madde/müstahzar ve şirket ve iş sahininin tanıtımı Madde/müstahzarın tanıtılması SMAC agar base for direct isolation

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Baskı tarihi : 05/11/2010

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Baskı tarihi : 05/11/2010 Sayfa: 1/5 BÖLÜM 1: MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞIRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması Ürün adı: GBF No: SDS_003R_CLP Kimyasal tanımı: Cas No. 007440-37-1 EC No. 231-147-0 Index No. - 1.2.

Detaylı

Akılcı Çözümler Sunar...

Akılcı Çözümler Sunar... ol oj i Kü lle D Te o rin kn ğa de n n Akılcı Çözümler Sunar... TSE/UTO/14-035 VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI POZ NUMARAMIZ 07.750 / 200 Köpük Beton Kagir Birim Türkiye'nin Yeni Nesil Yalıtım Bloğu IQ BLOK Ürünü,

Detaylı

DPU 90. DPU90: Kumlu zeminler için yüksek frekans

DPU 90. DPU90: Kumlu zeminler için yüksek frekans DPU 90 Ters Çevrilebilir Vibrasyonlu Kompaktörler DPU90: Kumlu zeminler için yüksek frekans DPU90 vibrasyonlu kompaktör, kumlu zeminlerin sıkıştırılması için uzmandır. Alt gövde dengelidir, hafiftir ve

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ HİZMETLERİMİZ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI HİZMETLERİ: MEGA çözümler için TEK ortağınız. Tehlike sınıfınızı biliyor musunuz?

ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ HİZMETLERİMİZ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI HİZMETLERİ: MEGA çözümler için TEK ortağınız. Tehlike sınıfınızı biliyor musunuz? ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ HİZMETLERİMİZ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) olarak siz değerli danışanlarımızın İş güvenliği Uzmanı,

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi KALSİYUM SİLİKAT Yüksek mukavemetli,

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Risk Değerlendirme Yükümlülüğü İLKER KIYAK MAKİNA MÜHENDİSİ İSG UZMANI ( A SINIFI ) www.ilkmak.com Risk Tehlikeden kaynaklanacak kayıp, yaralanma ya da başka

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

TÜV SÜD. İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Danışmanlık Çözümleri TÜV SÜD

TÜV SÜD. İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Danışmanlık Çözümleri TÜV SÜD İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Danışmanlık Çözümleri 149 yıllık uzmanlık ile gelen başarı 1866 21 teknisyen ve buhar kazanı sahibi tarafından Mannheim da, teknolojinin bilinmeyen formundan

Detaylı

ÇEVRE VE İŞ GÜVENLİĞİ DAN. MÜH. BEL. LTD. ŞTİ.

ÇEVRE VE İŞ GÜVENLİĞİ DAN. MÜH. BEL. LTD. ŞTİ. ÇEVRE VE İŞ GÜVENLİĞİ DAN. MÜH. BEL. LTD. ŞTİ. Hakkımızda UZD sürdürülebilirlik konusunda, özellikle çevre, iş sağlığı ve güvenliği alanlarında uzmanlaşmış bir yönetim danışmanlığı firmasıdır. İş Sağlığı

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre Düzenleme tarihi 1/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR DAİLY MAT Ürün Tanımı Otomatlar için Günlük Temizlik ve Bakım Maddesi Ürün Kodu ZH-008 Ürünün Uygulama Alanı Zemin Hijyeni Üretici/Tedarikçi

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ KODU: YÖN.PR.09 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05 1. AMAÇ:

Detaylı

ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER

ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER 30.06.2012 Resmi Gazete 01.01.2013 yürürlüğe girdi KAPSAM Kamu ve özel bütün işyerleri Memur ve işçi bütün çalışanlar Çırak ve stajyerler de dahil İLGİLİ MEVZUAT 6331

Detaylı

Uniwest UW 320 Tek Renk Parka

Uniwest UW 320 Tek Renk Parka Uniwest UW 320 Tek Renk Parka * Önde sağ ve sol cepler (fermuarlı, koruyucu kapaklı) * Alt cırt cırt bantlı cepler ve cep içinde Seffaf isimlik Sertifika: EN471 Class 2:2 / EN343 Class 3:1 Uniwest UW 321

Detaylı

DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı

DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı 1 İÇİNDEKİLER İş Sağlığı ve Güvenliği nedir?... Kurum tehlike sınıfı belirleme... Çalışan temsilcisi belirleme. İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu

Detaylı

Sıcak Sulu Isıtma Sistemleri

Sıcak Sulu Isıtma Sistemleri VERİMLİ KÜMES SİSTEMLERİ Sıcak Sulu Isıtma Sistemleri www.tavsan.com.tr Tek bir hava dağıtım ünitesinden kuru ısı. Sadece mükemmel! Kümesler için sıcak sulu ısıtma sistemleri Kümeste canlı sağlığı ve verimliliği

Detaylı

bakır tercih etmek ve kullanmak için 10 iyi neden

bakır tercih etmek ve kullanmak için 10 iyi neden bakır tercih etmek ve kullanmak için 10 iyi neden Copper Connects life. TM Denenmiş ve test edilmiştir Konu, kanıtlanmış performans olduğunda bakır boru ve bağlantı elemanlarının hiçbir rakibi yoktur.

Detaylı

KÖMÜR MADENLERİNDE EXPROOF TEÇHİZAT KULLANIMINA İLİŞKİN MEVZUAT (ATEX) SÜRECİ. 7 Aralık ATEX Sempozyumu BEÜ - ZONGULDAK

KÖMÜR MADENLERİNDE EXPROOF TEÇHİZAT KULLANIMINA İLİŞKİN MEVZUAT (ATEX) SÜRECİ. 7 Aralık ATEX Sempozyumu BEÜ - ZONGULDAK 1 KÖMÜR MADENLERİNDE EXPROOF TEÇHİZAT KULLANIMINA İLİŞKİN MEVZUAT (ATEX) SÜRECİ SUNUM İÇERİĞİ 2 ATEX NEDİR? ATEX YÖNETMELİKLERİ TEÇHİZATIN GRUPLANDIRILMASI ATEX İŞARETLEME MADENLERDE ATEX SÜRECİ ÖRNEK

Detaylı

Her uygulama için optimum bir çözüm

Her uygulama için optimum bir çözüm Technical Textiles Benninger Technical Textiles Proses iş akışı Her uygulama için optimum bir çözüm Yağ sökme Ön yıkama Hazırlık yıkaması Elastanın serbest bırakılması Yağ kalıntılarının miktarını azaltır

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: Kanserojen ve Mutajen Maddelerle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik* (*26/12/2003 tarih ve 25328 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır)

Detaylı

SİSTEM EMNİYET FAALİYETLERİ. İstanbul Ulaşım A.ş. Osman SAYAR Msc. İş Güvenliği Uzmanı (B) İSGDER Başkan Yardımcısı

SİSTEM EMNİYET FAALİYETLERİ. İstanbul Ulaşım A.ş. Osman SAYAR Msc. İş Güvenliği Uzmanı (B) İSGDER Başkan Yardımcısı SİSTEM EMNİYET FAALİYETLERİ İstanbul Ulaşım A.ş. Osman SAYAR Msc. İş Güvenliği Uzmanı (B) İSGDER Başkan Yardımcısı İÇERİK İstanbul Ulaşım A.Ş. Hakkında Organizasyon Yapısında İş Güvenliğinin Yeri Temel

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Burhanettin KURT, İSG Uzmanı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Burhanettin KURT, İSG Uzmanı T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Burhanettin KURT, İSG Uzmanı Mayıs, 2013 Büyük zarar veya yok olmaya yol açabilecek durum; gerçekleşme ihtimali bulunan

Detaylı

ÇALIŞANLARIN PATLAYICI ORTAMLARIN TEHLİKELERİNDEN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

ÇALIŞANLARIN PATLAYICI ORTAMLARIN TEHLİKELERİNDEN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK ÇALIŞANLARIN PATLAYICI ORTAMLARIN TEHLİKELERİNDEN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK Y r d. D o ç. D r. Fu a t Y I L MAZ G a z iantep Ü n i versitesi M a k ine M ü h endi sliği B ö lümü PATLAYICI ORTAM Patlayıcı

Detaylı

ELDİVEN SEÇİM KILAVUZU Kesilme Direnci

ELDİVEN SEÇİM KILAVUZU Kesilme Direnci ELDİVEN SEÇİM KILAVUZU Kesilme Direnci KESİLMELERE KARŞI KORUYUCU ELDİVEN SEÇİM KILAVUZU YENİ EN388:2016 STANDARTLARINA GÖRE Eldiven seçiminde kullanılan 3 adım metodunu kullanın. yapılan işi, tehlikeyi

Detaylı

BİYOLOJİK RİSK ETMENLERİ

BİYOLOJİK RİSK ETMENLERİ Bu mikroorganizmalar; 1 Doğrudan temas Hava ve vektörleri Ortak kullanılan canlı veya cansız maddeler vasıtasıyla insanlara bulaşırlar. MESLEKİ BİYOLOJİK RİSKLERE MARUZ KALINAN SEKTÖRLER Tarım Ürünün yetiştirilmesi

Detaylı

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ak Uzay OSGB (Ortak Sağlık Güvenlik Birimi) 1. TEKLİF TALEBİNDE BULUNAN FİRMANIN BİLGİLERİ TEKLİF ALANIN Kurum Ünvanı Mersin Diş Hekimleri Odası Telefon (0324)

Detaylı

Vaatler kağıt üzerinde kalmasın, kaliteli hizmet alayım diyorsanız, İş güvenliği uzmanınız ve işyeri hekiminiz işyerinize gelsin istiyorsanız.

Vaatler kağıt üzerinde kalmasın, kaliteli hizmet alayım diyorsanız, İş güvenliği uzmanınız ve işyeri hekiminiz işyerinize gelsin istiyorsanız. DİKKAT!!!! İŞ GÜVENLİĞİ HİZMETİ ALMAYA BAŞLAMADINIZ MI???? İşyeriniz Çok Tehlikeli ve Tehlikeli işler kapsamında ise ya da, İşyeriniz Az Tehlikeli İşler kapsamında ancak çalışan sayınız 50 nin üstünde

Detaylı

GAZBETONLU. HAFİF ÇELiK YAPI. SiSTEMLERİ

GAZBETONLU. HAFİF ÇELiK YAPI. SiSTEMLERİ GAZBETONLU HAFİF ÇELiK YAPI SiSTEMLERİ Patentli Sistemimiz PACKET Gazbetonlu ÇELİK YAPI MESKEN Çelik Yapı nın kendine ait patentli yapı sistemi olan PACKET, çelik yapının bildiğiniz tüm avantajlarından

Detaylı

%8-10 13845-36-8 237-574-9 S 26 S 36 1% 28348-53-0 248-983-7 _ 2% _

%8-10 13845-36-8 237-574-9 S 26 S 36 1% 28348-53-0 248-983-7 _ 2% _ Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı ENDÜSTRİYEL BULAŞIK MAKİNASI DETERJANI Kimyasal Adı KARIŞIM CAS No :YOK EINECS No :YOK 1.2. Madde

Detaylı

Eczacıbaşı Profesyonel ekibi için: Mevcut ve potansiyel müşteriler için:

Eczacıbaşı Profesyonel ekibi için: Mevcut ve potansiyel müşteriler için: Dersimiz Hijyen! Hakkında Maratem Akademi, endüstriyel temizlik sektörüne her düzeyde eğitim, danışmanlık ve teknik destek hizmetleri sunabilmek amacı ile kurulmuş profesyonel bir hizmet departmanıdır.

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/7 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: DONA KLOR 90 Ürünün uygulama alanı: Havuz Kimyasalı Üretici/Tedarikçi:UKM Uğur Kimya Makina Bilgi merkezi:

Detaylı

ZIEL TEKNOLOJİ VE ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER Perpa Tic. Merk. B Blok Kat:13 No:2418 34384 Şişli/İstanbul Tel : +90 212 210 63 23 Fax: +90 212 210 63 24

ZIEL TEKNOLOJİ VE ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER Perpa Tic. Merk. B Blok Kat:13 No:2418 34384 Şişli/İstanbul Tel : +90 212 210 63 23 Fax: +90 212 210 63 24 ZIEL TEKNOLOJİ VE ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER Perpa Tic. Merk. B Blok Kat:13 No:2418 34384 Şişli/İstanbul Tel : +90 212 210 63 23 Fax: +90 212 210 63 24 info@ www. Özel Başlık Dizaynı ULTITEC ÖZEL DİZAYNI ultitec-protection.com

Detaylı

Gerçek Profesyonellerin Dünyasına Hoşgeldiniz yılında üretime başlayan Türkiye nin ilk termoplastik toz kaplama ürünleri üreticisi

Gerçek Profesyonellerin Dünyasına Hoşgeldiniz yılında üretime başlayan Türkiye nin ilk termoplastik toz kaplama ürünleri üreticisi Gerçek Profesyonellerin Dünyasına Hoşgeldiniz 2012 yılında üretime başlayan Türkiye nin ilk termoplastik toz kaplama ürünleri üreticisi Korotek termoplastik toz kaplama ürünleri, uzun süre dayanım gerektiren

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR. 1 İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminin Temel Amacı Nedir? CEVAP:

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR. 1 İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminin Temel Amacı Nedir? CEVAP: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR 1 İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminin Temel Amacı Nedir? 1 İş Sağlığı ve Güvenliğinin Tanımı. 2 İş Sağlığı ve Güvenliği faaliyetlerinin yürütülmesi.

Detaylı

EA-910 Yangına Dayanıklı Boya

EA-910 Yangına Dayanıklı Boya EA-910 Yangına Dayanıklı Boya ÇALIŞMALARIMIZ Araştırma, yenilik, danışmanlık, sertifikalı ürünler, siparişten uygulamaya sonuna kadar bütün istekleriniz Yapı sektöründeyiz ama ulaşım, üretim, elektronik

Detaylı

Rüyalarınız için temiz hava akımı

Rüyalarınız için temiz hava akımı Rüyalarınız için temiz hava akımı Daha iyi bir uyku için temiz hava Temiz hava, Dünya üzerindeki en temel unsurlardan biridir ve insanlar için hayati önem taşır. Akciğerlerimizi günde 25,000 kereden daha

Detaylı