2015 YILLIK FAALİYET BÜLTENİ & 2016 İŞ PROGRAMI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2015 YILLIK FAALİYET BÜLTENİ & 2016 İŞ PROGRAMI"

Transkript

1 2015 YILLIK FAALİYET BÜLTENİ & 2016 İŞ PROGRAMI

2 FAALİYET ÖZETİ İnternet Sitemiz ve Sosyal Medya Sayfalarımız Hayata Geçirildi Tekne İmal ve Bakımlarında Kaliteyi Artırmaya Yönelik Denizin Büyüsü Projesi Gerçekleştirildi. Sürdürebilir Deniz Turizmi Mavi Dalga Bölgemizde Faaliyete Başladı Gemi Acenteliği Yetkili Personel Eğitimi Verildi Şubemiz ISO 9001 Yönetim Sistemleri Belgesini Aldı Şubemiz 2016 dan İtibaren Akredite Bir Kurum Olarak Hizmet Verecek Deniz ve Denizciliğin Tanıtımı Faaliyetleri 2015 Yılında da Devam Etti. Şube Personel Sayısı Akreditasyon Hedefleri Doğrultusunda Artırıldı Yıllarını Kapsayan Odamız Stratejik Planı Tamamlandı Günübirlik Gezi Tekne Kooperatiflerinin Üst Birlik Kurma Çalışmaları Yapıldı Paris Boat Show da Yerimizi Aldık Üye Sorunlarının Çözümüne Yönelik Lobicilik Faaliyetleri yapıldı. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Fethiye ve Göcek te Coşku ile Kutlandı Mavi Kart Broşürü Şube İmkanlarıyla Bastırılarak Tüm Denizcilere Dağıtıldı Yıllık Planlı Mali Denetimimiz yapıldı. Uluslararası Kıyı Temizliği Etkinliği Tüm Akdeniz Ülkelerinde Koordineli Olarak Yapıldı Kanal F Ekranında Denizciliği Sevdirmek Adına Gezgin Balıkçı Programı Hayata Geçti Deniz Temiz Derneği (Fethiye) ile Ortaklaşa Çevre Eğitim Faaliyetleri Yapıldı TCSG-83 Fethiye ye Veda Etti Ramazan Ayında Gıda Yardımları Yapıldı Atık Su Toplama Teknemizin İnşası Tamamlanarak Fethiye ye Geldi Ofis Çalışma Alanlarımız Modern Bir Görünüme Kavuştu. Üye İlişkilerimiz 2015 yılında İvme Kazandı. Yeni Sportif Turizm Parkurlar Kazandırıldı.

3 İNTERNET SİTEMİZ HAYATA GEÇTİ Odamız üyelerine zamanında hizmet verebilmek, güncel paylaşımları güvenilir ve isabetli bir şekilde üyelerine duyurmak maksadıyla mayıs ayı içerisinde IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi adresini aktif hale getirmiştir. Böylelikle odamız daha kurumsal bir yapıya sahip olarak denize ve denizciliğe meraklı vatandaşlarımızı içerisinde ki mevzuatlar, güncel paylaşımlar sayesinde haberdar kılması sağlanmıştır. Bölgemizin turizm açısından uğrak bir yer olmasından dolayı şubemiz, web sitesini yurt dışından gelen deniz dostlarının Fethiye miz, oda mevzuatlarımız ve deniz turizmi açısından yapmaları gereken bilgileri detaylı bir şekilde anlatan İngilizce sayfa da yapmıştır. Şubemiz yaptığı anketler ve analizler neticesinde günümüzde sosyal medyanın gücünün ne kadar etkili olduğunu fark etmiş, buna istinaden bünyesinde web sitesinin yanı sıra sosyal medya hesapları da açmıştır. Twitter, Facebook ve Instagram hesapları bulunan odamız denizcilikle ilgili haberleri, yaptığı faaliyetleri sosyal medya hesaplarından üyelerine ve ilgili vatandaşlara duyurmaktadır. Kapsamlı bir şekilde donatılan web sitemizde odamızın şeffaflığı gözetilerek yapılan faaliyetler ilgililere duyurulmuş ve odamızın önümüzde ki 4 yılı kapsayan stratejik planı da yer almaktadır.

4 DENİZİN BÜYÜSÜ Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Milli Eğitim Bakanlığı nın Operasyon Yararlanıcısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı nın Sözleşme Makamı (İKG PRO) olduğu Türkiye de Meslek ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Hibe Programı tamamlandı. 1 Eylül 2014 de başlayan proje ile Fethiye büyük kazanımlar elde etti. İlk kez Fethiye den hazırlanan bu proje Türkiye geneline de örnek olacak nitelikte bir özellik taşıyor. Projenin uygulama sonrası çıkan sonuçlara bakıldığında, Türkiye de Meslek ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılmasına Denizin Büyüsü projesiyle katkıda bulunulmuştur. Çünkü ülkelerin kalkınması mesleki eğitimin gelişmesine bağlı ve teknolojiyi yakından izleyen teknik elemanlar yetiştirmektir. 26 Ağustos 2015 tarihinde projenin kapanışı gerçekleşmiş, kapanış konuşmasında IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Arıkan Ahşap Tekne imalatı en önemli konu, bu konuda yetişen ara eleman yok. Denizcilik adına yapılan bu proje içinde teşekkür ediyorum. Dünya da sadece Türkiye de Ahşap tekne yapılıyor. Bu projenin önemi bir kez daha ortaya çıkıştır. dedi. kullandı. Konuşmada Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık da, Mesleki Lisemiz yönetimi gerçek bir ekip çalışması ortaya koymuştur. Mesleki eğitimde gençlerin mesleklere yöneltilerek ara eleman sıkıntısı ortadan kaldırılacaktır. Bir taraftan hedefe ulaşmış bir proje bir tarafta Fethiye nin çürük dişi Yat Çekek yeri. Buranın da acilen kaldırılması gerekiyor. Gerekli yazışmalar yapıldı. İnşallah hedefe ulaşılacak. dedi. Çalık Fethiye ye özgü günlük gezi teknelerinin modelleri için de proje hazırlanması önerisinde bulunarak bir sonraki proje bu olmalı ifadesini

5 SÜRDÜRÜLEBİLİR DENİZ TURİZMİ MAVİ DALGA IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi öncülüğünde örnek olarak hazırlanan Mavi Dalga Projesi düzenlenen imza töreni ile resmen başlatıldı. Projeyle bölgede mevcut denizcilik uygulamalarında iyileştirmeler, sürdürülebilir deniz turizmi alanında farkındalık oluşturabilecek çeşitli yeni uygulamaların hayata geçilmesi durumunda, gelişen deniz turizminin yol açtığı çevresel kirlenmenin en aza indirilmesi planlanmıştır. Projemizin tanıtım toplantısına Fethiye Liman Başkanı Cihan Duman, Turizm Danışma Müdürü Güler Uymaz, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, Fethiye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şaban Sarıkaya ve resmi kurum yöneticileri, çevre örgütleri ile deniz ve turizm sektörüne hizmet eden sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar. Fethiye den tüm yurda ve dünyaya yayılması planlanan Mavi Dalga Projesi toplantısı Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi, Deniz Temiz Derneği Fethiye Şubesi, D-Marin Göcek Marina ve Seyahat Vakfı (the Travel Foundation) işbirliğiyle Mavi Dalga Sürdürülebilir Deniz Turizmi Projesi başlatıldı. Mavi Dalga projesi protokolünü Deniz Ticaret Odası ve Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Fethiye Şubeleri başkanı Şaban Arıkan, D-Marin Göcek Marina Müdürü Onur Ugan, Seyahat Vakfı (the Travel Foundation) bölge başkanı Naomi Mcglure tarafından imzalandı. Yapılan ortak basın açıklamasın da Fethiye, Göcek ve çevresinin uzun zamandır deniz turizmi olanakları ile bilinen, içerdiği koy ve marina ağı ile çeşitli türlerde tekne kullanıcıları tarafından kullanımı giderek artan bir bölge olduğunu belirtilmiştir. Deniz turizminin şu anda çevre üzerinde artan bir baskı oluşturan bir turizm türü olduğunu, gelecek on yıl içerisinde büyük bir büyüme göstereceğini düşünülmektedir. Ortak açıklamada teknelerin bağlama yeri ihtiyacının, Muğla bölgesinde yakın gelecekte ikiye katlanacağı bölgede mevcut denizcilik uygulamalarında iyileştirmeler yapılabileceği, sürdürülebilir deniz turizmi alanında farkındalık oluşturabilecek çeşitli yeni uygulamaların hayata geçirilebileceğini ve eyleme geçilmesi durumunda, gelişen deniz turizminin yol açtığı çevresel kirlenmenin en aza indirilebileceği ümit edilmektedir. Uzun soluklu bir proje olan Mavi Dalga Sektör ve turistler nezdinde, deniz turizmi kaynaklı denize ve çevreye verilen zararlarla ilgili farkındalığı arttırmayı amaçlamıştır. Sektör çalışanlarına ve turistlere yönelik sürdürülebilir uygulamaların düzeyini arttırarak daha temiz ve çekici bir turizm ürünü oluşturması düşünülmektedir. Deniz turizminin tahmin edilen büyümesinin çevre üzerindeki etkilerini izlemek üzere yerel paydaşların içinde kapasite oluşturmak şeklindedir.

6 GEMİ ACENTELİĞİ YETKİLİ PERSONLE EĞİTİMİ VERİLDİ IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi olarak üyelerimiz ihtiyacı doğrultusunda Gemi Acenteliği Yetkili Personel Eğitimi kursu açılmıştır. Yoğun bir katılımla gerçekleşen eğitime bölgemizin deneyimli kaptanlarından İlkay Tugay ve Bener Artun ile Fethiye Liman Başkanlığından Özer Sunturlu ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından Musa Ekici tarafından verilen Gemi Acenteliği Yetkili Personel Eğitimi, Şubemizi Eğitim Salonunda Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Bölgemizde yaz aylarında artan deniz trafiği ve gerekli mevzuatların eksiliğinden dolayı bölgemize gelen gemi ve yatların acentecilik faaliyetlerinde bazı aksaklıklar tespit edilmiş ve bu eksikliklerin giderilmesi maksadıyla Gemi Acenteliği Yetkili Personel Eğitimi düzenlenmiştir. Hafta boyunca süren eğitimlerde Gemi Acentesi Önemi ve Acentelik Kavramları, Liman ve Gemi Güvenliği, Gemi Acenteleri Yönetmeliği ve Eğitim Yönergesi, Konteyner ve Elleçlemesi, Gemi Acenteliği ve Hukuk, Çevre ve Denizleri Koruma, Ticaret Gemisi Sertifikaları ve Örnekleri gibi birçok konu üzerinde katılımcılara bilgi verildi. Eğitimin sonunda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından görevlendirilen Musa Ekici katılımcıları sınava tabi tutmuş ve sınavda başarılı olan ve gerekli diğer şartları sağlayan adaylar Gemi Acenteliği Yetki Belgesi almaya hak kazanmıştır.

7 ŞUBEMİZ ISO 9001 BELGESİNİ ALDI IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi 1 yıl önce başvurduğu Kalite Yönetim Sisteminden 27 Kasım 2015 tarihinde yapılan denetimden geçerli not aldı. IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi yönetiminin ve personelinin uzun soluklu ve özverili çalışmalarının ardından Türk Loydu denetçisi Orkun Kumral tarafından denetlemenin ardından geçerli not alarak Türkiye de ilk olarak Kalite Yönetim Sistemini uygulayan şube olmuştur. Peki bu kalite yönetim sistemi nedir? Kurumlar neden Kalite Yönetim Sistemine ihtiyaç duymaktadır? Günümüz koşullarında bilgi, teknoloji ve iletişim alanında yaşanan büyük gelişmeler toplumları kıyasıya bir rekabete ve her geçen gün yeni gelişmelerin yaşandığı ekonomik bir yarış içerisine sürüklemektedir. Dünya ticaretinin küreselleşmesi, rekabetin kapsam ve sınırlarını genişletmiş, yarışa katılanların sayısı giderek artmıştır. Üstelik bu yarışa katılanlar her geçen gün daha üstün nitelikli olmaktadır. Müşteriler artık daha bilinçli, daha bilgili hale gelmiş ve müşteri beklentileri en üst seviyeye ulaşmıştır. Artık müşteri beklentilerini karşılamak yeterli olmamakta müşteri beklentilerinin de ötesine geçmek gerekmektedir. Değişim hızı artmış, özellikle teknoloji alanında yaşanan gelişmeler önceden hayal bile edilemeyen uygulamaları mümkün kılmıştır. İşletmelerin ayakta kalabilmeleri ancak tüm sektörlerde müşteri ihtiyaç ve beklentilerine uygun mal üretiminin veya hizmetin sağlanmasıyla gerçekleşebilecektir. Bu sebeple, kuruluşlarda, tasarım aşamasından başlayarak üretim, pazarlama ve satış sonrası hizmetlere kadar tüm aşamaları kapsayan ve sürekli iyileşmeyi hedefleyen Kalite Yönetim Sistemi'nin uygulanması olmazsa olmaz bir şart olmuştur.

8 ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, müşteri beklentileri, ihtiyaçları ve mevzuat şartlarını karşılama yolu ile müşteri memnuniyetinin artırılmasını öngören dünyaca kabul görmüş bir kalite yönetimi sistemi biçimidir. Kuruluşun organizasyonel yapısından müşterilerinin memnuniyet seviyesine, toplanan verilerin analiz edilmesinden süreçlerin etkin yönetimine, iç denetimlerden ürün tasarımına, satın almadan satışa kadar pek çok noktada Kalite Yönetim Sistemi koşullarını belirlemektedir. ISO 9001 Standardı, esas olarak bir kontrol mekanizmasıdır. Bu standardın amacı, hata ve kusurları azaltmak, ortadan kaldırmak ve daha önemlisi oluşabilecek hata ve kusurları önlemektir. Standart, direk olarak ürün ve hizmet kalitesiyle ilgili değil, yönetim sisteminin kalitesi ile ilgilidir. Buradaki temel varsayım, etkin bir Kalite Yönetim Sistemi oluşturulması ve uygulanması halinde müşteri ihtiyaçlarını karşılayacak kaliteli ürün ve hizmetler üretileceğidir. Denize ve Denizciliğe önem veren üyelerimiz, paydaşlarımız ve vatandaşlarımıza daha kaliteli bir hizmet verebilmek, kurumun şeffaflığını ve güvenilirliğini ulusal ve uluslararası platformlarda sunabilmek açısından IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubemiz de Kalite Yönetim Sistemine dahil olmuş ve gerekli standartları sağladığı belgelendirilmiştir. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi'nin Faydaları Nelerdir? Müşteri ilişkilerine odaklanan kuruluştaki müşteri şikâyetleri azalır, müşteri memnuniyeti ve bağlılığı daha da artar. Müşteri istek ve beklentilerini ön planda tutarak, daha iyi ürün tasarımı sağlar. İyi tasarım ve planlama, işlem maliyetlerini azaltır. Kalite problemlerinden kaynaklanan kalitesizlik maliyetlerini minimuma indirir. Faaliyetlerin daha iyi planlanması, sorunların daha hızlı çözülmesi ile etkin bir yönetim sağlanmış olur. Bu şekilde yönetim, tüm boyutlarıyla işletmesini daha net kontrol altında tutar, daha sağlıklı kararlar verir. Tüm sorunlar sistematik şekilde analiz edileceğinden, işletmede sürekli bir gelişme olur. Çalışanların faaliyetlere katılımı sağlanır, isteklendirme ve çalışma heyecanları artar. Her alanda sürekli iyileştirme ile kalifiye eleman oranı artar. Departmanlar arası problemlerin çözümünde sistematik yaklaşım, verimliliği artırır. Süreçler ve fonksiyonlar arasındaki tanımlanmış işleyiş, organizasyon içinde sağlıklı bilgi akışı sağlar. Kuruluşun kalite imajı güçlenir, müşterilerin güveni artar. Yeni pazarlara açılma imkânı sağlayarak, rakipler ile olan farkı artırır. Sistematik ve yönetsel bir altyapı kurarak kurumsallaşma yolunda bir adım daha ileriye gidilmesini sağlar. Kurumsal kimlik, istikrarı da beraberinde getirir.

9 ŞUBEMİZ 2016 DAN İTİBAREN AKREDİTE BİR KURUM IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Kalite Yönetim Sistemi belgesi hak kazandıktan iki hafta sonra 11 Aralık 2015 tarihinde tekrar zorlu bir denetime tabi tutulmuş ve uzun soluklu yaptığı çalışmalarını Türk Loydu Yönetim Sistemleri Baş Denetçisi Uğur Aykaç a sunmuştur. Uğur Aykaç tarafından yapılan denetlemeden de odamız geçerli not almıştır. Denetimin ardından Türk Loydu Baş Denetçisi Uğur Aykaç a bölgemizin tanıtımını içeren ve bir adet Fethiyespor forması da olan hediyeleri Şube Müdürü Sayın Bülent Telli takdim etmiştir. Akreditasyon nedir, odamıza, üyelere ve denizcilere ne gibi faydaları olur? Akreditasyon uygunluk değerlendirme kuruluşlarınca gerçekleştirilen çalışmaların ve dolayısıyla bu çalışmalar sonucunda düzenledikleri uygunluk teyit belgelerinin (ölçümleme sertifikaları, yönetim sistemi belgeleri, ürün belgeleri, personel belgeleri vb.) güvenilirliğini ve geçerliliğini desteklemek amacıyla oluşturulmuş bir kalite altyapısıdır. Uygunluk değerlendirme kuruluşlarının akreditasyonu, ilgili uygunluk değerlendirme kuruluşları için yeterlilik kriterlerini belirleyen uluslararası standartlar, ilgili sektöre özel gereklilikler ve bölgesel veya uluslararası akreditasyon kuruluşları tarafından belirlenmiş rehber dokümanlarda belirlenmiş, dünya genelinde kabul görmekte olan, gereklilikler esas alınarak gerçekleştirilmektedir. Akredite bir uygunluk değerlendirme kuruluşunca verilmiş bir uygunluk belgesine sahip bir ürün veya hizmet, bu ürün veya hizmet için uygulanabilir olan gereklilikleri sağlamakta olduğuna dair güven telkin eder. Bu sistematik sayesinde akreditasyon ticarette teknik engellerin kaldırılmasına katkıda bulunmaktadır.

10 DENİZ VE DENİZCİLİĞİN TANITIMI KAPSAMINDA FAALİYETLER YAPILDI Denizci Millet Denizci Ülke sloganını vizyon olarak belirleyen IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi 2-4 Ekim 2015 tarihleri arasında Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü İkinci Ayak Yelken Yarışlarına Fethiye Çalış Plajında ev sahipliği yaptı. Spora ve sporcuya desteklerini esirgemeyen IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi bu kapsamda yapılan yelken yarışlarına destekleyici olarak ihtiyaç neticesinde kullanılmak üzere, yarışlara tekne tahsis etmiştir. Fethiye Belediyesi ve Belediye Spor Kulübü'nün Çalış Plajı'nda düzenlediği yarışa, 8 kulüpten 96 sporcu katılmıştır. Fethiye Belediye Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Tarakçı, yelken sporunu geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını her fırsatta dile getirmektedir. 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında denize uzak şehirlerde yaşayan öğrencilere denizi ve denizciliği sevdirmek amacıyla 60 kişilik öğrenci gurubu bölgemizde tekne turuna çıkartılmıştır. Engelliler haftası nedeniyle Fethiye Bakım Rehabilitasyon Aile Danışma Merkezinde eğitim gören çocuklara yönelik denizlerden uzak kalmamaları için tekne turu yaptırılmıştır. Turizm haftasında şehit ailelerinin acısına bir nebze su serpebilmek amacıyla şehit ailelerinin katıldığı tekne turu organizasyonu odamız tarafından gerçekleştirilmiştir.

11 2016 YILINDA İSTİHDAM EDİLECEK PERSONEL KADROSU ARTIRILDI Kalite Yönetim Sistemleri ve Akreditasyon sitemlerinin odamıza kazandırılmasının ardından daha kurumsal bir yapıya bürünen IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi, üyelerine daha kaliteli hizmet verebilmek maksadıyla oda bünyesine 2016 yılı itibariyle iki adet personel alımını planlamıştır. Alınacak personelin bir tanesi Denizcilik konusunda uzman yeterliliğine sahip mevcut yönetmelikler ve mevzuatlar hakkında bilgi sahibi olacak ve üye sorunları ile birebir ilgilenerek gerekli yardımları üyelerimize sunma ile görevli olacaktır. Bir diğer alınacak personel ise odamızı ziyaret eden üyelerimizin çay kahve vb. hizmetlerden yararlanması ve odamızın ofis temizliği ile ilgilenmesi planlanmıştır. STRATEJİK PLAN TAMAMLANDI IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu, uzun süredir üzerinde çalıştıkları dönemlerini kapsayan Şubemiz Stratejik Planını hazırlamıştır. IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesinin önümüzdeki 4 yıl içerisinde yapacağı faaliyetleri belirleyen Stratejik Plan 2016 yılı itibari ile odamıza yön vermeye başlamıştır. İçerisinde üye memnuniyetlerinin ölçülmesi, ölçülen memnuniyet oranın durumuna göre iyileştirme çalışmaları, Elektronik ortamda üyelere verilebilecek hizmetlerin iyileştirilmesi, yurt dışı fuarlarına katılımın arttırılması ve bölgede ki turizmi hareketlendirme çalışmaları, sektörel sorunların belirlenmesi ve bu sorunların çözümlerine yönelik çalışma planları oluşturulması, denizcilik sektöründe bölgemize yeni iş alanlarının kazandırılması, üye eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi ve gerekli eğitimlerin sağlanması, Mevcut projelerin devam etmesini sağlamak (UMEM vb.) gibi, üyelerin bilgi ve danışmanlık alanında odamızdan daha aktif yararlanması için yapılacak çalışmalar, çevre ve deniz temizliğine gereken önemin verilmesi için gerekli eğitimler ve seminerlerin verilmesi, denizcilik sektöründe eğitimin gelişmesi için planlanan çalışmalar gibi birçok konuların detaylı çalışmaları planlanmıştır. GÜNÜ BİRLİK GEZİ TEKNE KOOPERATİFLERİ ÜST BİRLİK KURMA ÇALIŞMALARI IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi öncülüğünde toplantıları gerçekleşen günü birlik tekne turu yapan üyelerimizin yaşadıkları sıkıntıların en aza indirilmesi maksadıyla mevcut kooperatiflerin birleşerek bir üst birlik kurmaları yönünde gerekli destek kooperatiflere verilmiştir. Genel olarak alan tahsisi konusunda yaşadıkları sıkıntıları dile getiren günü birlik tekne turu faaliyetleri yürüten üyelerimiz, odamız görüş önerilerini de alarak çalışma başlatmışlardır yılının ilk döneminde kuruluşunu tamamlaması tahmin edilen üst birlik, 2015 yılı içerisinde kaymakamlık, belediye vb. kurumlarda yapılan toplantılarda herkesin olurunu alarak bölgede sorunları en aza indirmeye yönelik örnek bir çalışma olarak takdir toplamıştır. Üst birliğin aktif bir şekilde faaliyetlerine başlamasından sonra bölgemizde ki sorunların kalıcı bir şekilde çözüleceği tahmin edilmektedir.

12 PARİS BOAT SHOW DA YER ALDIK IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi olarak IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum şubesi koordinesinde 4-13 Aralık 2015 tarihleri arasında Paris Boat Show a katıldık. Bölgemizdeki deniz turizmini geliştirmek, mevcut potansiyelin üzerine çıkartmak ve yeni pazar oluşturmak amaçlı katılınılan fuarda bizleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı Sayın Mehmet Eskici temsil etmiştir. TC.Kültür ve Turizm Bakanlığı Paris Tanıtma Müşavirliği, katılımcılar ve Odamız son derece uyumlu, yapıcı çalışma içindeydiler. Ancak son dönemde artan terör olaylarının olumsuz etkisini fuarda kendini belli etmiştir. Fuara genel ziyaretçi sayısı geçen yıllara oranla oldukça düşük olduğu gözlemlenmiştir. Türkiye ye gerek marina gerekse tekne turu talebi de neredeyse yok denecek kadar az olduğu da fuar da gözlemlenmiştir.

13 IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi ve IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi tarafından; 08 Aralık günü saat da Müşavirliğimizin önceden tespit ve davet ettiği marin basınla kokteyl düzenlendi ve Türkiye Deniz Turizmi hakkında bir sunum yapıldı. Düzenlenen davette aynı zamanda sunum, çeşitli yayınlarda kullanılmasını sağlamak amacıyla Fransız basınına da dağıtılmıştır.

14 ÜYE SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNE YÖNELİK LOBİCİLİK FAALİYETLERİMİZ Bölgemizde kanayan bir yara haline KARAOT, mevcut belirsizliğini hala sürdürmektedir. Aynı şekilde bölgemizdeki eksiklerden biri olarak da kurvaziyer liman projesi için henüz atılmış bir adım yoktur. Karaot projesi gerekli makamlara taşınmış fakat hali hazırda bir gelişme olmamıştır. Bu kapsamda Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Şaban Arıkan, bazı faaliyetlerde bulunmuştur. Konu ile ilgili olarak Arıkan mevcut kooperatifi ve çalışmalarını desteklediğini her fırsatta dile getirerek bölgesel ve ulusal basında verdiği demeçlerde konuyu sıklıkla gündeme taşımaktadır. Arıkan bölgemizde ve bölgemiz dışındaki toplantılarda ilgili kurum yetkililerine sürekli olarak konuyu hatırlatarak bölgedeki rahatsızlığı dile getirmiştir. Kurvaziyer liman projesi hakkında ise, bölgemizdeki çalışmalar halen devam etmektedir. Odamız Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte önceki yıllarda birlikte çalışma yapmış ve mevcut bir durum analizi yapılmıştır. Konu gerekli makamlara iletilmiş fakat atılmış bir adım henüz olmamıştır. IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi konu ile ilgili olarak her fırsatta konuyu gündeme taşımaktadır. Aynı zamanda ilgili kurum ve kuruluşlarla yazışmalar devam etmektedir. Bölgemizde ki deniz turizmini daha ileri seviyeye taşımak adına bu projenin önemi son derece büyüktür. Hali hazırda olan iskelemiz ve mevcut römork hizmetinin yetersizliğinden dolayı limanımıza uğrayan Cruise gemileri açıkta demirlemekte, seyahat eden yolcular filikalar ile karaya çıkmaktadır. Bu durum bölgemizin tanıtımına olumsuz etki etmektedir. Aynı zaman da açıkta bekleyen gemilerden de hiçbir liman hizmeti verilemediğinden dolayı mevcut kurum ve kuruluşların gelirleri de azalmaktadır.

15 DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI FETHİYE VE GÖCEK TE COŞKU İLE KUTLANDI 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile denizciliğimiz de egemenliğine kavuşmuştur. Karasularımızda da egemenlik ve bağımsızlık hakkını kazanarak denizciliğimizi Türkün Büyük Milli Ülküsü olarak görmemizi sağlayan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadelemizde yer alan herkesi bu vesileyle tekrar saygıyla anıyoruz. Eşsiz güzelliğe sahip ülkemiz ve denizlerimiz, deniz ulaşımı, balıkçılık, kıyılarımızda kurulmuş turizm tesisleri, yat limanları ve gemi inşası gibi alanlar vasıtasıyla ülke ekonomisine çok önemli katkılar sağlamaktadır. Bu yadsınamaz katkıyı gerçekleştiren sektörümüzde, büyük emek sarf eden tüm sektör temsilcileri ve denizcilerimizin toplumumuzda hak ettiği değeri bulması ve yeterince desteklemeleri için oda olarak yaptığımız katkılarımız sürecektir. Bölgemizde odamız bütçesinden ayrılan ödeneklerle gerçekleşen etkinliklerde ilk olarak Yelken Yarış ve Gösterileri, Yüzme Yarışları, Kürek Yarışları, Piyade Tekne Yarışları, Denizden Top Toplama Yarışı, Denizden Tabak Çıkarma Yarışı, Yağlı Direk Yarışı gibi aktiviteler olmuştur. Halkın da büyük katılımı ile gerçekleşen etkinliklerde yarışmada birinci gelen Mustafa KAAN (Yüzme 50m), Kaan ÖZPEKİNSEL (Yüzme 100m), Korhan ANGAY ve Celal Hakan GÜNGÖR (Denizden Top Toplama) Altın madalya ile ödüllendirilmiştir. Optimist Junior Kategorisinde Talha YANIK, Optimist Genel Kategoride Kumsal ULAŞ altın madalya ile ödüllendirilmiştir. 2 Temmuz günü gerçekleşen etkinlikler Model Ahşap Yat ve Tekne Sergisi ile başlamış, verilen 1000 kişilik iftar yemeği ve Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Askeri Bandosunun verdiği muhteşem konser ile devam etmiştir. Konser arasında, çeşitli yarışmalarda ödül alanlara ödülleri takdim edilmiştir.

16 MAVİ KART BROŞÜRÜ ŞUBE İMKANLARIYLA BASTIRILARAK TÜM DENİZCİLERE DAĞITILDI Türkiye'nin deniz yetki alanlarında 2872 sayılı Çevre Kanunu ve bu Kanun uyarınca yayımlanan "Gemilerden Atık Alınması ve Atıkların Kontrolü Yönetmeliği" ve Uygulama Genelgesi çerçevesindeki "Gemi Atık Takip Sistemi-GATS" ve "Mavi Kart Sistemi" ile, atıkların alınması, depolanması, bertarafa gönderilmesi ve tesislerin atıklarının etkin olarak takibinin çevrimiçi yapılabilmesi için gerekli alt yapının kurulması çalışmaları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda 2011 tarihinden bu yana sürdürülmektedir. Tekne ve Yatlar gibi Küçük Deniz Araçları için geliştirilen Mavi Kart Sistemi; bayrağı ne olursa olsun Gemi Atık Takip Sistemi-GATS dışında kalan atık üretecek donanıma sahip olan bütün gemiler, atık alım hizmeti veren balıkçı barınakları, yat limanları, çekek yerleri ve buna benzer kıyı tesisleri ile kara ile bağlantısı olmayan yüzer tekne bağlama yerleri ve platformlara uygulanır. Mavi Kart Elektronik Atık Takip Sistemi; küçük deniz araçlarından sintine, pis su ve çöplerin denize deşarjının önlenmesi, ne kadar atık oluştuğu, atığın türü, miktarı, tarihi ve ihtiyaç duyulan diğer bilgiler ile hangi kıyı tesisine verildiğinin elektronik olarak web ortamında çevrimiçi izlenebilmesidir. Denizlerimizin korunması ve temiz kalabilmesi için, Koy ve Körfezlerde oluşturulan Mavi Kart Sistemi uygulamasının çok gerekli olduğu hususunda İMEAK DTO Fethiye, Bodrum, Marmaris, Antalya Şubemiz ev sahipliğinde, sektör temsilcileri, ilgili kurum kuruluşlar ve İMEAK DTO organizasyonu ile, koordinasyon toplantıları yapılmakta sistemin daha iyi işleyebilmesi için ihtiyaçlar belirlenmekte ve bu ihtiyaçların giderilmesine ilişkin gerekli çalışmalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mızca yürütülmektedir. Muğla ve Antalya bölgelerinde uygulanmakta olup, bahse konu Genelge kapsamında diğer kıyı illerimizde de Mavi Kart uygulamasına geçilmesi takip edilmektedir. Bu kapsamda IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi olarak tüm Türkiye genelinde yer alan tüm marinalar ve balıkçı barınaklarına tanıtım amaçlı broşür bastırılıp dağıtılmıştır.

17 YILLIK PLANLI MALİ DENETİM GERÇEKLEŞTİ Mali denetim, bütçe uygulamalarına ilişkin olarak kamu idaresinin mali karar ve işlemlerinin sorgulanmasıdır. Mali denetimin birinci ayağı, harcama yerlerinin (tahakkuk dairelerinin) bağlı olduğu muhasebe biriminde yürütülen muhasebe denetimidir. Bu aşamada muhasebe düzeninin yeterliliği, tekil mali işlemlerin doğruluğu (hatadan arınmışlığı), kanun tüzük ve yönetmeliklere uygunluğu araştırılır. Bu denetimin sonucuna göre sorumluların (tahakkuk memuru, sayman ve diğerlerinin) beraatı veya zimmeti hükme bağlanarak, haklarında yargı ilamı düzenlenir. İkinci ayak, kamu idaresinin genel mali fotoğrafı diye tanımlayabileceğimiz mali tablo, mali rapor ve beyanlarının doğruluk, açıklık ve samimiliğinin tesbitine yönelik çalışmalardır. Kamu idaresi hesabı (bütçe kesin hesabı), o idarenin strateji geliştirme başkanlığı tarafından hazırlanır ve üst yönetici tarafından ilgili mercilere sunulur. Bu bağlamda denetimin sonucu, söz konusu mali tablo ve raporların doğruluğunun ve kaynaklarına uygunluğunun teyit edilip edilmemesidir. Bu teyit işleminin literatürdeki adı Uygunluk Bildirimi dir. Bu kapsamda IMEAK Deniz Ticaret Odası yetkilendirdiği bağımsız denetim kuruluşu Moore Stephens-Türkiye firmasından gelen iki denetim görevlisi tarafından Eylül 2015 tarihlerinde şubemiz planlı bir şekilde denetime tabi tutulmuştur. İlk değerlendirmelere göre, hiçbir usulsüz davranış tespit edilmemiştir.

18 ULUSLARARASI KIYI TEMİZLİĞİ ETKİNLİĞİNE VATANDAŞLARDAN BÜYÜK İLGİ Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası, ilk olarak The Ocean Conservancy adlı sivil toplum kuruluşu tarafından 1986 yılında, ABD nin Texas eyaletinde düzenlendi. Gördüğü yoğun ilgi sonrası önce ABD eyaletlerine ve daha sonra tüm dünyaya yayılarak bir dünya kıyı temizleme gününe dönüşen kampanya, daha sonra uluslararası bir nitelik kazanarak International Coastal Cleanup (ICC) adını aldı. Türkiye de 2002 yılından bu yana TURMEPA himayesinde gerçekleştirilen ve deniz ve kıyı temizliği alanında bilinen en eski ve en büyük gönüllü katılımı olan etkinlik, ülkemizde Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası olarak anılıyor. Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası nda toplanan katı atıkların kayıtları incelenerek atıkların cins ve kaynağının istatistiği yapılıyor ve kampanyaya katılan ulusal ve uluslararası tüm ülkelere bir rapor halinde sunuluyor. Bu rapor sonucunda, tüm dünya genelinde denizlerdeki kirliliğin kaynakları ve atıkların yıllara göre gösterdiği değişkenlik saptanıyor. Tüm dünyadan gelen bilgilerden elde edilen sonuçlar doğrultusunda da alınması gereken önlemler tespit ediliyor ve denizlerdeki kirliliğin önlenmesi yönünde çalışmalar yapılıyor. Bölgemizde ise 19 Eylül 2015 Cumartesi günü Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Fethiye Kıyı ve Deniz Merkezi, Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi işbirliği ile Fethiye (Çalış, Ölüdeniz ve Göcek dahil), Seydikemer, Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinde eş zamanlı olarak gerçekleşti.

19 GEZGİN BALIKÇI BÖLGEMİZDE DENİZCİLİĞİ SEVDİRİYOR IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi olarak Kanal F ile ortaklaşa başlattığımız Gezgin Balıkçı projesi hız kazandı. Geçtiğimiz günlerde IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban ARIKAN ve Meclis Başkanı Murat ÖNER ile yapılan röportajda Fethiye deki problemlerden bahsedildi. Balıkçılığın bölgemizin coğrafi yapısından kaynaklanan nedenlerden dolayı diğer il ve ilçelere göre daha geri planda kaldığı bahsedildi. Balıkçılığın bölgemizde zenginleştirilmesi açısından farklı metotların gerçekleştirilmesi ve geliştirilmesinin IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi olarak Stratejik Planlarının arasında olduğu vurgulandı. Fethiye de ki Deniz Turizminin de konuşulduğu konularda; uzun zamandır bölgenin büyük problemi olan yat çekek yerlerinin eksikliğinden ve Kurvaziyer limanın halen bölgemize kazandırılmamasından bahsedildi. İlerleyen zamanlarda bölgemizde bu çalışma ile ilgili detaylı bir belgesel filmi çekilecektir.

20 ÇEVRE EĞİTİM FAALİYETLERİMİZ Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) Fethiye Şubesinin Muğla Valiliği ile yapılan protokol çerçevesinde 5 ayrı ilçede yapacağı deniz ve çevre eğitimi/bilinçlendirme faaliyetlerine destek verilmektedir. Bu kapsamda eğitimcilerin Fethiye, Ortaca ve Ula bölge eğitimlerine ulaşım ve iaşe desteği sağlanmıştır. TCSG-83 FETHİYE YE VEDA ETTİ TCSG-83 konuş yerinin değişmesi nedeniyle Fethiye den ayrılmıştır. Şube olarak ayrılan tüm personele birer teşekkür plaketi takdim edilmiş ve ilçe protokolünün de katıldığı duygulu bir veda töreni düzenlenmiştir. Fethiye den ayrılan TCSG-83'ün yerine modernize edilen TCSG-65 gelerek görevine başlamıştır. RAMAZAAN AYINDA GIDA YARDIMLARI YAPILDI Ramazan ayı münasebetiyle İMEAK DTO dan tahsis edilen ödenek ile alınan gıda yardımlarına ilaveten aynı kriterler çerçevesinde şubemiz bütçesinden de belirli bir fon ayrılarak alınan 24 gıda paketi ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmıştır.

21 ATIK SU TOPLAMA TEKNEMİZ FETHİYE YE GELDİ İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Turizm Altyapısı Mali Destek Programından sağlanan destek ile Fethiye/Muğla da Mavi Yolculuk Artık Daha Mavi Projesi kapsamında yaptırılan atık su toplama teknesi kabul işlemleri tamamlanarak Şubemiz demirbaşına alınmış, DTO FETHİYE adı verilen teknenin Fethiye Limanına kayıt işlemleri tamamlanmıştır. Bu kapsamda merkez DTO hukuk birimi görüşü alınan ve TURMEPA ile koordine edilen taslak protokol kapsamında devir teslim aşamasına gelinmiştir.

22 ŞUBE ÇALIŞMA ALANLARIMIZ YENİLENDİ Şube çalışma alanları tadilatı İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Tamirat ve Tadilat İşi Özel Teknik Şartnamesi esaslarına göre ve 2015 bütçesinde planlandığı şekliyle tamamlanmıştır. Böylelikle siz değerli üyelerimize daha ferah, daha şık ve daha uygun bir ortamda hizmet verilmeye başlanmıştır. ÜYE İLİŞKİLERİ HIZ KAZANDI Yapılan anket çalışmalarında odamızın en önemli zafiyet alanı olarak ortaya çıkan üye ilişkileri konusunda çözüme yönelik olarak Kurumsal İletişim ve Proje Sorumlusu kadrosu açtırılmış ve işe alım süreçleri sonrasında Zeki İzzet ÇAĞMAN 10 Ağustos 2015 tarihinden itibaren Kurumsal İletişim ve Proje Sorumlusu olarak göreve başlamıştır. Yeni personelimizin de katılımı ile üye ziyaretleri, üye memnuniyet ve beklenti anketleri yapılması çalışmalarımız hız kazanmıştır. SPORTİF TURİZM FAALİYETLERİ Fethiye, Köyceğiz, Dalaman ve Ortaca İlçe Kaymakamlığınca 2015 yılında Sportif Turizm faaliyeti yapmak maksadıyla müracaat eden firmaların taleplerinin değerlendirilmesi, Sportif Turizm Yönergesi gereğince Sportif Turizm Kurulunca yerinde denetimleri, bir önceki denetimlerde eksik görülen hususların kontrolü maksadıyla kurul üyelerinin katılımı ile icra edilen denetimler sektörü temsilen odamızın da katılımı ile gerçekleştirilmiştir. YILSONU MECLİS YEMEĞİ VERİLDİ 2015 yılının son meclis toplantısının yapılmasının akabinde İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye şubesi Meclis Başkanı Murat Öner, Meclis üyeleri, Bölge Liman Başkanlıkları ve denizcilik sektörü temsilcilerine yönelik yemek vermiştir. IMEAK Deniz Ticaret Odası Genel sekreteri Murat Tuncerin de katılı ile gerçekleşen organizasyonda sektör temsilcilerinin bir araya gelmesi sağlanmıştır. YENİ YÖNETMELİK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 28 Haziran 2015 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yeri Hakkında Yönetmelik yürürlüğe girmiştir. Bu kapsamda Bakanlık projelerince uygun görülen kooperatiflere üye olan mevcut tesisler iş sağlığı ve güvenliğine yönelik tedbirleri almak kaydıyla tarihine kadar işletme izni almak zorundadır. İdare uygun gördüğü sıklıkla bu tesisleri denetler ifadeleri yer almaktadır. SPORTİF TURİZM FAALİYETLERİNE KATKI SAĞLIYORUZ Yakın zaman içerisinde Fethiye den ayrılarak ilçe konumuna geçen Seydikemer deniz turizmi faaliyetleri kapmasında çalışmalar başlatmıştır. Bu kapsamda sorumluluk sahamızda yer alan Serdikemer sahillerinde yeni kurulacak ve faaliyete açılacak olan sportif turizm alanları belirlenmesi konusunda Serdikemer Kaymakamlığı, Seydikemer Belediyesi ve IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi ortak çalışmalar yürütmektedir.

23 2016 YILI İŞ PROGRAMI Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi İMEAK Deniz Ticaret Odasına bağlı olarak, 5174 Sayılı Kanunla belirlenen asli görevlerini yerine getirmekte, denizcilik sektörünün gelişmesi doğrultusunda politikalar üretilmesine, deniz ticaretimizin, Dünya denizciliği içinde rekabet edebilirliğinin artması için gösterilen çabaya katkı sağlamaktadır. Buna ilave olarak, bağlısı olduğumuz İMEAK Deniz Ticaret Odasının üyesi olduğu TOBB, DEİK gibi kuruluşlar ile başta Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olmak üzere, Dışişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı gibi üst kurumlar tarafından verilen diğer işlevleri de yerine getirmektedir yılında kurulan Odamız, her yıl daha verimli ve çağdaş bir çalışma standardına ulaşma gayreti içinde olmaktadır. Her geçen yıl gerek teknoloji ve gerekse yapısal yönden kendini yenilemekte, sektörümüzün bölgesel gelişimine çeşitli alanlarda önemli katkılarda bulunmaktadır. Deniz turizm gelirinden ülkemizin de azami şekilde fayda sağlaması için teknelerimizin gerek kapasite ve gerekse teknoloji yönünden rekabet sağlamak üzere, sürekli bir gelişme trendi içinde olması gerekmektedir. Artan deniz turizmi faaliyetleri ile yeni iş sahaları açılmakta ve ekonomik faaliyetler canlanmaktadır Yılı İş Programı yapılırken, denizcilik sektörünün ve özellikle deniz turizminin temel öncelikli sorunları ele alınmış, altyapı eksiklerinin, eğitimli personel ihtiyacının giderilmesine yönelik programlar öncelikli olarak ele alınmıştır. Türk bayraklı teknelerin payını arttırarak yabancı bayrağa ödenen dövizin yurtta kalmasını sağlamak esas kriterleri oluşturmuştur. Yıllık program hedeflerini saptarken, Türkiye deki ve bölgemizdeki mevcut durum ortaya konmuş, hatırı sayılır deniz turizm noktaları ve kıyı şeridi olan bölgemizin temel sektör değerlendirilmesi yapılmıştır. Şubemizin 2016 Yılı İş Programı, sektörümüzün kısa vadedeki hedeflerinin gerçekleştirilmesini sağlamanın yanı sıra, deniz turizminin uzun bir zaman periyodunda devam eden kronik sorunları da bir çözüme kavuşturmak amacıyla hazırlanmıştır. Program, öncelikle mümkün olan en kısa zamanda sektörün ana sorunlarına çözüm üretmek amacını gütmektedir.

24 1. Eğitim Faaliyetleri: 2016 YILI İŞ PROGRAMI Personel eğitim ihtiyaçlarının tespit edilerek, eğitim takviminin oluşturulması ve uygulanması sağlanacaktır. Gemi Acenteliği Yetkili Personel Eğitimi ve Gemi Acenteliği Yenileme Eğitim Semineri alanındaki ihtiyaç göz önüne alınarak ilgili eğitimlerin Şubemiz bünyesinde verilmesine devam edilecektir. GEKA Teknik Destek Faaliyet Desteği kapsamında üyelerimizin talep ve ihtiyaçları paralelinde eğitimler planlanacaktır. Mesleki eğitimlere ve bölgesel eğitim imkanlarının artırılması çalışmalarına devam edilecek, bu kapsamda bir okul binasının tahsisine yönelik girişimlerimiz planlandığı şekilde sürdürülecektir. Üye ve personele yönelik yabancı dil eğitimlerinin İngiliz ve Amerikan Kültür imkanlarıyla verilmesine yönelik olarak protokol düzenlenecektir. Halk Eğitim Merkezi ile şubemiz arasında imzalanan mevcut protokol kapsamında İletişim, Servis Hizmetleri, Amatör Denizcilik eğitimlerinin verilmesine devam edilecektir. Fethiye de Gemiadamları Sınav Merkezi açılması kapsamında 2015 yılında yaptığımız başvurunun takibi yapılacaktır. Üyelerimize yönelik olarak Gemi Hareket Jurnali ve ÖTV siz Yakıt Jurnali Doldurma Eğitimi düzenlenecektir. Günübirlik ve Mavi Tur tekne çalışanları ile Yat İmal ve Çekek yerlerindeki çalışanlara yönelik olarak İş Sağlığı ve Güvenliği ve Çevre Eğitimleri verilecektir. Devam edilmesi halinde Bodrum, Marmaris ve Fethiye Turizm Koordinasyon Toplantılarına iştirak edilecektir. Fethiye Meslek odalarının bir araya gelmesi ile oluşan Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Platformunun aylık toplantılarına iştirak edilecektir. Muğla ili genelinde yapılacak olan Turizmde Eşgüdüm ve İl Koordinasyon toplantılarına iştirak edilecektir. Yıllık Eğitim Planı nın en az %90 ının gerçekleştirilmesi sağlanacaktır. 2. Organizasyonlar 1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı, kutlamalarının daha etkin ve kapsamlı yapılması planlanmaktadır. Bu kapsamda Mustafa Kemal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Tekne-Yat Modelleri Yarışması düzenlenmesine devam edilecektir. Muğla Odaları ve Borsası Ortak Toplantılarına katılım sağlanacaktır. 3. Toplantı-Çalıştay ve Seminerler Fethiye Körfezinde Sığlaşma ve Kirliliğin Önlenmesi konulu bir Çalıştay planlanacaktır.

25 Sezon öncesi mevzuatta meydana gelen konular ve bir önceki sezonda karşılaşılan sorunlara çözüm aramak maksadıyla Sahil Güvenlik Bot Komutanlıkları ile Liman Başkanlığı ve İl/İlçe kamu ilgililerinin de katıldığı Sahil Güvenlik Bilgilendirme Semineri düzenlenecektir. Muğla Deniz Turizmi Çalıştayı planlanacaktır. 4. Çevre ve Projeler GEKA Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında sağlanan hibe desteği ile alınan DTO Fethiye adlı atık su toplama teknesinin bedelsiz olarak kamu yararına çalışan bölgesel dernek, vakıf ya da kamu kuruluşlarınca işletilmesi planlanmaktadır. Fethiye Turizmine katkısı tartışılmaz olan Kruvaziyer iskele ve marina yapımı için gerekli desteğin verilmesini sağlanacaktır. İlçemizdeki yat inşa sektörünün önünün açılması için Karaot projesinin acilen hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle çalışmalarımız ve katkılarımız bu dönemde de sürdürülecektir. Bölgemiz koylarında tekne bağlamak için anale monte edilmesine yönelik ihtiyaçların karşılanması çalışmalarına katkı sağlanması planlanmaktadır. Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) ve D-Marin Göcek ile işbirliği halinde Akdeniz'i Temiz Tutalım (Clean Up the Med) ve Uluslararası Kıyı Temizliği (ICC) etkinliklerine katılım sağlanacaktır. Deniz Temiz Derneği (TURMEPA)ve Belediyeler ve Orman Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa Kıyı Temizliği Etkinliği gerçekleştirilecektir. Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) Fethiye Şubesinin yapacağı deniz ve çevre eğitimi/bilinçlendirme faaliyetlerine destek verilmeye devam edilecektir. Çevre ve Deniz Sevgisi eğitimleri alan çocuklara tekne gezisi yaptırılması planlanacaktır. Fethiye ve Göcek Koylar ile Ölüdeniz bölgesinde oluşabilecek görsel kirliliklerin önlenmesi amacıyla periyodik olarak kontrol edilecektir. Karaot Yat İnşa, Bakım Onarım Çekek Yeri Kompleksi projesi takip edilecektir. 5. Yönetmelikler Günübirlik tekne standartlarının belirlenmesi kapsamında ikincil mevzuatta gerekli değişme ve düzeltmelerin yapılmasına yönelik çalışmalarımız 2016 yılında da devam edecektir. Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği ve Kıyı İmar Planı hazırlık çalışmalarına destek verilecektir. Çekek yerleri yönetmeliği KDV oranının düşürülmesi İmalattan kaynaklanan ÖTV Sorununun Çözülmesi Yat gümrük mevzuatı uygulama sorunları çalışmaları. (Transit, Damga Vergisi vb. sorunlar)

26 6. Tanıtım ve Sosyal Faaliyetler Kanal F ile ortaklaşa yürüttüğümüz ve bölgemizdeki sektörel problemleri ele alırken aynı zaman da güzel coğrafyamızda denizciliği sevdirmek, genç nesillere daha temiz bir deniz bırakabilmek ve bölgemizde deniz turizmini canlı tutabilmeyi amaçlayan Gezgin Balıkçı adlı belgeselinin kalan 39 bölümüne 2016 yılında devam edecektir.. Bölgemizde bulunan Yelken ve Kürek Takımı Kulüpleri ne yapmış olduğumuz malzeme alımı ve faaliyetlerine desteğimiz her zaman olduğu gibi devam edecektir. Bölgemizde bulunan çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarının talepleri doğrultusunda ve gerçekleştirilen etkinlikler esnasında Şubemizce tekne tahsisi yapılmıştır. Bu türden katkılarımız bu dönemde de devam edecektir yılında aşağıda listelenen Tanıtım, Bağış, Organizasyon, Yardım ve Sponsorluk faaliyetlerinin yapılması planlanmaktadır. Fethiye ve Göcek Liman Başkanlığı, Deniz Temiz Derneği-TURMEPA, Şehit Ailelerine Tekne Tahsisi, 23 Nisan, Sakatlar haftası ve Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor bayramı etkinlikleri kapsamında tekne Tahsisi, Kırsal Kesim Öğrencilerine Tekne Tahsisi, Üniversitelerin Bilimsel Deniz Araştırmalarına Destek, Deniz ve Kıyı Temizliği Tekne Tahsisi, Fethiye Festivali, Fethiye Kültür ve Sanat Günleri, Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Deniz Sevgisi Temalı Projelere Sponsorluk. Odamızın tanıtımına katkı sağlayacağı, sosyal sorumluluk projesi olarak ele alınabileceği değerlendirilen tüm projelere şube bütçesinin el verdiği ölçüde katkı sağlanmaya devam edilecektir. Üyelerimize dağıtılmak üzere takvim ve fuarlarda dağıtılmak üzere bölgemizi ve yatçılığını tanıtmak amacıyla Tanıtım Broşürü basımına devam edilecektir. Meclis Üyelerine yönelik sosyal aktivite ve projelerin oluşturulması (çeşitli kültürel ve eğitsel faaliyetler, toplantı mahallerinin farklı yerlerde düzenlenmesi gibi) bu amaçla yapılacak faaliyet ve toplantıların yakınlaştırıcı ve dostlukları arttırıcı yönetmelerle daha cazip hale getirilmesi sağlanacaktır. 7. Temel Üye Hizmetlerinin Geliştirilmesi Temel üye hizmetlerinin üyelerin ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak ve en az %85 memnuniyetini sağlayacak derecede geliştirilmesi ve bu konuda süreklilik sağlanacaktır. 8. Stratejik Üye Hizmetlerinin Geliştirilmesi Üyelerin yurtdışı fuarlara katılımının teşvik edilmesi ve Şube nin organizasyonuyla üyelere yönelik yurtdışı fuar ziyaretlerinin düzenlenmesi sağlanacaktır. Sektörel sorunların tespit edilerek (yat limanı, yat imal, bakım, çekek yeri yetersizliği gibi süregelen ve çözülmesi için çalışmaların sürdürüldüğü sektörel sorunların yanısıra), çözüm önerileri geliştirilmesi ve ilgili kurumlarla paylaşılması yolu ile Şube nin politika geliştirme ve temsil kapasitesinin arttırılması sağlanacaktır. Üyelerin eğitim ihtiyaçlarının anket (her yıl yapılacak olan üye beklenti ve memnuniyet anketleri kapsamında) yoluyla tespit edilerek eğitim takviminin oluşturulması ve uygulanması hedeflenmektedir.

27 Üyelerin meslek gruplarına göre farklılaşan kalifiye personel ihtiyaçlarına cevap vermek üzere UMEM Projesi ile uyumlu çalışmalar yürütülecektir. Fethiye Denizcilik Sektörü İşgücü Piyasası İhtiyaç Analizi çalışması yapılacaktır. Üyelerin bilgi ve danışmanlık taleplerinin karşılanması maksadıyla üyelerin talep ettiği bilgilerin edinilip üyelerle paylaşılması ve web sitesi üzerinden düzenli bilgi erişiminin sağlanması takip edilecektir. Üyelerin talep ettiği danışmanlık hizmetlerinin Oda bünyesinde kurulacak Proje/danışmanlık ofisi bünyesinde verilmesi ya da ilgili kişi/kurumlara yönlendirilmesi planlanmaktadır. 9. Bölgesel Denizcilik Sektörünün Gelişimine Destek Verilmesi Deniz çevresinin korunması ve deniz kültürünün gelişmesi için çalışmalar yürütülecek, bu kapsamda TURMEPA ve diğer ilgili kurumlarla işbirliği içinde deniz kirliliğinin önlenmesi ve deniz çevresinin korunmasına yönelik faaliyetler planlanacak, proje geliştirilecektir. Deniz çevresi ve deniz kültürü bilincinin arttırılmasına yönelik eğitim ve seminer faaliyetleri planlanacaktır. Denizcilik eğitiminin gelişmesi kapsamında Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi Tekne ve Yat Yapımı eğitiminin desteklenmesi ve eğitim kalitesinin arttırılmasına yönelik faaliyetler planlanacaktır. Orta ve uzun vadede yerel işgücü potansiyelinin sektörün ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde kullanılabilmesi için denizcilik kültürü ve denizcilik mesleğinin tanıtılması ile ilgili ilköğretim düzeyinde bilinçlendirme faaliyetleri planlanacaktır. İlgili kurumlarla işbirliği yapılarak Fethiye bölgesi denizcilik sektörü rekabet analizi projelendirilecektir. 10. Temel Yeterliliklerin ve Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Mali kaynak yönetiminin etkinliğinin arttırılması ve gelir arttırıcı faaliyetlerin tespit edilerek uygulamaya geçilmesi, mali yönetim politikasına bağlı olarak yapılan çalışmaların etkinliğinin düzenli olarak her yıl analiz edilmesi ve gerektiğinde etkinliği arttırıcı önlemlerin alınması çalışmaları düzenli olarak yürütülmeye devam edilecektir. Merkeze bağlı olarak etkin bir insan kaynakları yönetim sistemi oluşturulması ve şube insan kaynakları kapasitesinin (nitelik ve nicelik) güçlendirilmesi, yapılan çalışmaların ve personel performans sisteminin etkinliğinin düzenli olarak her yıl analiz edilmesi ve gerektiğinde etkinliği arttırıcı önlemlerin alınması sağlanacaktır. Şube nin hizmet ve faaliyetleri çerçevesinde insan kaynağı ihtiyacının tespit edilerek istihdam planı geliştirilecektir. Şube nin, uzman desteğiyle, Kurumsal Yönetim Uygulama Planının oluşturulacak ve uygulamaya konulacaktır. Düzenli olarak tüm yönetici ve çalışanlara kurumsal yönetim ve uygulamaları konusunda eğitim verilmesine çalışılacaktır.

28 Şube bünyesinde bir proje/danışmanlık ofisi kurularak Şube nin proje geliştirme ve danışmanlık kapasitesinin arttırılması ve oluşturulacak bir proje grubuyla Proje/danışmanlık ofisinin kurulması sağlanacaktır. Üye ihtiyaç, beklenti ve memnuniyetinin belirlenmiş kanallar yardımıyla izlenmesi ve geribildirimlere göre önlem alınmasına gayret gösterilecektir. Üyelerle iletişimin etkinliğinin ölçülmesi ve tercih edilen iletişim kanallarının (anket, üye ziyareti, meslek komiteleri, telefon, SMS, web sayfası) belirlenmesi için anket uygulanacak ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Gelişim Planı ile uyumlu güncel üye iletişim veri tabanının oluşturulacaktır. Üye ihtiyaç, beklenti ve memnuniyeti konusunda en etkin stratejinin ne olduğu konusunda çalışma yapılacaktır. Meslek Gruplarının etkinliğinin arttırılmasına yönelik faaliyetler planlanacaktır. Bu kapsamda meslek gruplarına mensup üyeler arasındaki iletişimin arttırılması, üyelerin uzmanlık bilgilerinden üye tabanının faydalanmasını sağlamaya yönelik faaliyetler düzenlenecektir. 11. Diğer Faaliyetler: Sektörün değişen ve gelişen ihtiyaçları doğrultusunda organizasyon yapısının güncellenmesi sağlanacaktır. Ücret Yönetim Sisteminin etkin olarak işlemesinin sağlamak maksadıyla görüş öneriler hazırlanarak merkeze gönderilecektir. Personel memnuniyet oranının %70 in üzerinde tutulması hedeflenecektir. Hizmet alanları için kiraladığımız mülklere ait kira sözleşmelerinin takip ve yenileme işlemleri gerçekleştirilecektir. Oda bünyesinde yer alan tüm cihazların periyodik kontrolleri, bakım ve onarımlarının takibi ile yıllık bakım sözleşmeleri yapılacaktır. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama faaliyetleri kapsamında ihtiyaç duyulan malzeme ve ekipmanların temin edilmesi, dağıtımının sağlanması ile ihtiyaç duyulan tüm organizasyon koordinasyon hizmetleri verilecektir. Şube kütüphanesi kurularak geliştirilmesi sağlanacaktır. Şube faaliyet bülteninin de içinde yer alacağı bir dergi çıkarılacaktır. Denizcilik konulu tez kaynakları temin edilecektir. Odamızın yerel, ulusal ve uluslararası kamuoyunda tanınırlığının arttırılması amacıyla açılan Sosyal Medya hesaplarında takipçi sayısının arttırılması yönünde çalışmalar yapılacaktır. Web sayfasının güncelliğinin sağlanması ve güncel tutulması sağlanacaktır.

DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI ETKİNLİKLERİ BÖLGEMİZDE COŞKU İLE KUTLANDI

DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI ETKİNLİKLERİ BÖLGEMİZDE COŞKU İLE KUTLANDI Temmuz Ağustos Eylül 2015 DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI ETKİNLİKLERİ BÖLGEMİZDE COŞKU İLE KUTLANDI 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlu Olsun 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile

Detaylı

FAALİYET BÜLTENİ FAALİYETLERİMİZ FETHİYE ŞUBESİ. Temmuz 2017

FAALİYET BÜLTENİ FAALİYETLERİMİZ FETHİYE ŞUBESİ. Temmuz 2017 FAALİYET BÜLTENİ Temmuz 2017 FETHİYE ŞUBESİ FAALİYETLERİMİZ 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI GÖCEK TE ÜYELERLERLE BİR ARAYA GELİNDİ İNGİLİZ TUR OPERATÖR FİRMASI FETHİYE Yİ ZİYARET ETTİ YUNANİSTAN

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Mart 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ Seydikemer Bölgesinde Balıkçılık Faaliyetinde Bulunan Firmalar Ziyaret Edildi Fethiye ve Seydikemer Meslek Kuruluşları

Detaylı

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ.

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ. Faaliyet Raporu Ocak 2016 FAALİYETLER AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. TEKNE İMALATINDAN KAYNAKLANAN ÖTV SORUNUNA ÇÖZÜM ARANDI UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ ODAMIZDA

Detaylı

FETHİYE ŞUBESİ / FETHİYE BRANCH

FETHİYE ŞUBESİ / FETHİYE BRANCH FAALİYET BÜLTENİ Ocak 2017 FETHİYE ŞUBESİ / FETHİYE BRANCH 2017 Duvar Takvimlerimiz Dağıtıldı Mavi Kart Toplantısı Ankara da Yapıldı. FAALİYETLERİMİZ Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Toplantısı

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Nisan 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ DENİZCİLİK KOORDİNASYON KURULU DENİZ TURİZMİ ALT KOMİSYON TOPLANTISI ANKARA DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ İLÇE SPORTİF TURİZM

Detaylı

FAALİYET BÜLTENİ. Haziran İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

FAALİYET BÜLTENİ. Haziran İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Haziran 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ TİCARİ YATLARIN TUTULMALARININ ÖNLENMESİ FETHİYE YE ÜNİVERSİTE YAKIŞIR İMZA KAMPANYASI DİP TEMİZLİĞİ ETKİNLİĞİ YAPILDI

Detaylı

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI Oranı Planlanan Maliyet STRATEJİK ALAN 1. HİZMET KALİTESİNİ YÜKSELTME Stratejik Amaç 1.1. Temel Üye Hizmetlerinin

Detaylı

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Aralık 2016 FAALİYETLER TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI GEÇEKLEŞTİRİLDİ PARİS BOAT SHOW DA ÜLKEMİZ TANITIMINA KATKI SAĞLADIK 2017 ÜYE EĞİTİMLERİ BELİRLENDİ

Detaylı

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak Kurumsal Yapının Güçlendirilmesine İlişkin Amaç Stratejik Amaç 1.1 Borsanın Kurumsal Yönetim Yaklaşımı ile Yönetilmesi Hedef 1.1.1 Borsada Kurumsal Yönetim İlkeleri Konusunda Farkındalık Oluşturmak Strateji

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Mayıs 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi TÜRK P&I BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FAALİYETLERİMİZ DENİZ TURİZM ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI ATIK SU OTOMASYON SİSTEMLERİ YENİLEREK HİZMETE

Detaylı

FAALİYET BÜLTENİ FAALİYETLERİMİZ FETHİYE ŞUBESİ. Eylül 2017

FAALİYET BÜLTENİ FAALİYETLERİMİZ FETHİYE ŞUBESİ. Eylül 2017 FAALİYET BÜLTENİ Eylül 2017 FETHİYE ŞUBESİ FAALİYETLERİMİZ ODA ORGAN SEÇİMLERİ 6 AY ERTELENDİ TİCARİ YATLARIN YUNAN ADALARINDA TUTULMASINA YÖNELİK TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ MAVİ DALGA SÜRDÜRÜLEBİLİR DENİZ

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Kasım 2016 EGE İLLERİ TANITIM GÜNLERİ ETKİNLİĞİ STAND AFİŞİMİZ FAALİYETLER EGE İLLERİ TANITIM GÜNLERİ ETKİNLİĞİ ANKARA DA YAPILDI YILLIK MALİ DENETİMİMİZ

Detaylı

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Ekim 2016

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Ekim 2016 İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Ekim 2016 FAALİYETLER Gemi Acenteliği Yetkili Personel Eğitimi Tamamlandı Fethiye Vergi Dairesi Müdürlüğü Odamızı Ziyaret Etti Bazı Alacakların

Detaylı

TOBB tarafından yıl içinde açılan eğitim seminer vb. çalışmalar takip edilerek uygun olan eğitimlere azami düzeyde katılım sağlanacaktır.

TOBB tarafından yıl içinde açılan eğitim seminer vb. çalışmalar takip edilerek uygun olan eğitimlere azami düzeyde katılım sağlanacaktır. Faaliyet 1.1.1 TOBB vb. kuruluşlar tarafından düzenlenen eğitimlere katılım sağlanması TOBB tarafından yıl içinde açılan eğitim seminer vb. çalışmalar takip edilerek uygun olan eğitimlere azami düzeyde

Detaylı

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET S. ESKİCİ GÖREVİNDEN AYRILDI. ÜYELERİMİZİ İLGİLENDİREN MEVZUAT DEĞİŞİKLİKLEİNİN DUYURULARI YAPILDI

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET S. ESKİCİ GÖREVİNDEN AYRILDI. ÜYELERİMİZİ İLGİLENDİREN MEVZUAT DEĞİŞİKLİKLEİNİN DUYURULARI YAPILDI Faaliyet Bülteni Nisan 2016 FAALİYETLER YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET S. ESKİCİ GÖREVİNDEN AYRILDI. ÜYELERİMİZİ İLGİLENDİREN MEVZUAT DEĞİŞİKLİKLEİNİN DUYURULARI YAPILDI. TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Detaylı

TÜRKİYE DE YATÇILIK FAALİYETLERİNDE MAVİ KART UYGULAMASI VE UYGULAMADA YAŞANAN SORUNLAR

TÜRKİYE DE YATÇILIK FAALİYETLERİNDE MAVİ KART UYGULAMASI VE UYGULAMADA YAŞANAN SORUNLAR TÜRKİYE DE YATÇILIK FAALİYETLERİNDE MAVİ KART UYGULAMASI VE UYGULAMADA YAŞANAN SORUNLAR Yrd. Doç. Dr. İlke KOŞAR DANIŞMAN Araş.Gör. Elif KOÇ Yrd. Doç. Dr. Alper KILIÇ 26-27 Şubat 2016 SUNUM PLANI Giriş

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ BİRLİĞİN VİZYONU Akdeniz Belediyeler Birliği, Yerel Yönetimler Reformu ve AB ile bütünleme süreçlerine destek sağlayan, hizmetlerinde kalite, verimlilik ve güvenirliği esas

Detaylı

NİZİP TİCARET BORSASI STRATEJİK HEDEFLER ve GERÇEKLEŞME DURUMLARI TABLOSU 2015

NİZİP TİCARET BORSASI STRATEJİK HEDEFLER ve GERÇEKLEŞME DURUMLARI TABLOSU 2015 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 STRATEJİK AMAÇ 1 STRATEJİK Stratejik plandaki hedeflere yenilerini ekleyerek İş Planları ile takibini sağlamak TSE ISO EN 9001 Kalite Yönetim Sistemi nin Gerektirdiği Standartları

Detaylı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji KASIM 2014 KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Akdeniz Belediyeler Birliği, üyelerine üst düzey hizmet sunan, yerel ölçekteki Reform süreçlerine ve Ülkemizin AB ile bütünleşme sürecine destek

Detaylı

MANİSA TİCARET BORSASI 2017 YILI İŞ PLANI

MANİSA TİCARET BORSASI 2017 YILI İŞ PLANI MANİSA TİCARET BORSASI YILI İŞ PLANI STRATEJİK AMAÇ 1: MANİSA TİCARET BORSASI NIN KURUMSAL KAPASİTESİNİN GELİŞTİRİLMESİ Sorumlu Göstergesi Eylem Tarihi ve Süresi Hedef Durumu Bütçe Faslı Oranı Planlanan

Detaylı

MANİSA TİCARET BORSASI 2018 YILI İŞ PLANI

MANİSA TİCARET BORSASI 2018 YILI İŞ PLANI MANİSA TİCARET BORSASI YILI İŞ PLANI Yayın Tarihi: 01.10.2013 Revizyon Tarihi: 28.12.2017 Revizyon No: 4 Form No: F.12 AMAÇ 1: MANİSA TİCARET BORSASI NIN KURUMSAL KAPASİTESİNİN GELİŞTİRİLMESİ Ödenek) (

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI 2010 Faaliyet Programı İçindekiler 1- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu 2010 Yılı Faaliyet 1-2 Programı 2- EBSO Üyelerine Yönelik Faaliyetler 3-4 3- EBSO Dışı Kuruluşlarla

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü DENİZ TURİZMİNDE YEREL YÖNETİMLERİN ROLÜ Hazırlayan ve Sunan Kpt. Cem HODOĞLUGİL Muğla Muğla 1480 km ile Türkiye nin en uzun kıyı

Detaylı

MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları

MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları 29 Mayıs 2013 tarihinde MMKD Stratejik İletişim Planı nı oluşturmak amacıyla bir toplantı yapıldı. Toplantının ardından, dernek amaç ve faaliyetlerinin

Detaylı

GENÇLĐK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR HĐZMETLERĐ DAĐRESĐ BAŞKANLIĞININ GÖREV, YETKĐ VE SORUMLULUKLARINA DAĐR YÖNERGE

GENÇLĐK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR HĐZMETLERĐ DAĐRESĐ BAŞKANLIĞININ GÖREV, YETKĐ VE SORUMLULUKLARINA DAĐR YÖNERGE GENÇLĐK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR HĐZMETLERĐ DAĐRESĐ BAŞKANLIĞININ GÖREV, YETKĐ VE SORUMLULUKLARINA DAĐR YÖNERGE BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Spor

Detaylı

«MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR»

«MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR» MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI «MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR» ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI MUĞLA İLİ Muğla Muğla, 895.000 kişilik nüfusu ve 12.975 km 2

Detaylı

TÜRÇEV 20 YAŞINDA! ÜÇ AYLIK TÜRÇEV E-BÜLTENİ 30 Eylül 2013. www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr. Çevrenin Genç Sözcüleri

TÜRÇEV 20 YAŞINDA! ÜÇ AYLIK TÜRÇEV E-BÜLTENİ 30 Eylül 2013. www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr. Çevrenin Genç Sözcüleri TÜRÇEV 20 YAŞINDA! www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr İÇİNDEKİLER 2014 Yılı Mavi Bayrak Başvuruları- Son Gün 15 Kasım 2013! Plajlarda Çevre Bilinçlendirme Projesi'nin Dördüncüsü

Detaylı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Sakarya Ticaret Borsası Sakarya da Tarım ve Hayvancılık Sektör Analizi ve Öneriler Raporu Projesi 1. Proje fikrini oluşturan sorunları nasıl

Detaylı

Türkiye de Stratejik Çevresel Değerlendirme: İhtiyaçlar, Zorluklar ve Fırsatlar

Türkiye de Stratejik Çevresel Değerlendirme: İhtiyaçlar, Zorluklar ve Fırsatlar Technical Assistance for Implementation of the By-Law on Strategic Environmental Assessment EuropeAid/133447/D/SER/TR Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği'nin Uygulanması Teknik Yardım Projesi

Detaylı

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ Doç. Dr. Mustafa Türkmen ERÜ Mühendislik Fak. 20 Mayıs 2016 KAYSO Sunum Planı KÜSİ Çalışma Grubu KÜSİ İl Planlama

Detaylı

Kapsam MADDE 2- (1) Bu yönerge, Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğünün teşkilatı ile bu teşkilatta görevli personeli kapsar.

Kapsam MADDE 2- (1) Bu yönerge, Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğünün teşkilatı ile bu teşkilatta görevli personeli kapsar. SAĞLIK ARAŞTIRMALARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DAİRE BAŞKANLIKLARI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge, Sağlık Bakanlığı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğünün teşkilat yapısını, görevlerini, yetkilerini ve

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2014 2016) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2017 2019) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

2018 YILI İŞ EYLEM PLANI Sayfa 1 / 11

2018 YILI İŞ EYLEM PLANI Sayfa 1 / 11 2018 YILI İŞ EYLEM PLANI Sayfa 1 / 11 PROSES HEDEFİ 1.1 YÖNETİM ODA/BORSA MEVZUATI PROSESİNİ İYİLEŞTİRMEK Yönetici Eğitimleri Düzenlemek Eğitim sayısı 2 eğitim F.14 Eğitim / Etkinlik Planı F.08 Yönetici/Personel

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI PROJE HAZIRLAMA, GELİŞTİRME VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI PROJE HAZIRLAMA, GELİŞTİRME VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Başkanlık Divanı Karar Tarihi : 02.04.2013 Sayı : 45 Resmi Gazete Yayım Tarihi : 07.06.2013 Sayı : 28670 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI PROJE HAZIRLAMA, GELİŞTİRME VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu

TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İstanbul 12 Eylül 2008 Çalışma Grubu Amacı Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele M Çalışma Grubu nun amacı; Türkiye

Detaylı

BAKANLIĞIMIZ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMALARININ TAMAMLANMASI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI

BAKANLIĞIMIZ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMALARININ TAMAMLANMASI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI BAKANLIĞIMIZ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMALARININ TAMAMLANMASI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI OCAK 2015 Sunum Planı İç Kontrol ün Tanımı ve Amaçları Birimlerin Sorumlulukları İç Kontrol Standartları Bakanlıkta

Detaylı

T. C. İzmir Bornova Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM

T. C. İzmir Bornova Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM T. C. İzmir Bornova Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Bornova Belediye

Detaylı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi Dr. Muhyettin SĐRER Saha Koordinatörü GAP Bölge Kalkınma Đdaresi Başkanlığı / Birleşmiş

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr ANKARA KALKINMA AJANSI www.ankaraka.org.tr TÜRKİYE'NİN En Genç Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, bölgenin rekabet gücünü artırmak ve gelişimini hızlandırmak

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ TORBALI SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ TORBALI SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ TORBALI SONUÇ RAPORU Tarih: 16 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 25 Katılımcı listesindeki Sayı: 20 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

2013/101 (Y) BTYK nın 25. Toplantısı. Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] KARAR

2013/101 (Y) BTYK nın 25. Toplantısı. Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] KARAR 2013/101 (Y) Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] BTYK nın 2009/102 no.lu kararı kapsamında hazırlanan ve 25. toplantısında onaylanan Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin koordinasyonunun

Detaylı

Hedef 1: KAPASİTE GELİŞTİRME

Hedef 1: KAPASİTE GELİŞTİRME Proje, Küresel Çevre Fonu (GEF) mali desteğiyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık

Detaylı

FAALİYET BÜLTENİ. Ekim 2017 FETHİYE ŞUBESİ FAALİYETLERİMİZ

FAALİYET BÜLTENİ. Ekim 2017 FETHİYE ŞUBESİ FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Ekim 2017 FETHİYE ŞUBESİ FAALİYETLERİMİZ ODA ORGAN SEÇİMLERİ ERTELENDİ GÜNÜBİRLİK GEZİ TEKNELERİ KONULU TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ MARİNA İŞLETMECİLİĞİ MESLEK KOMİTE TOPLANTISI FETHİYE

Detaylı

EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ KAYITLI KADIN İSTİHDAMINI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTTIRDI

EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ KAYITLI KADIN İSTİHDAMINI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTTIRDI EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ KAYITLI KADIN İSTİHDAMINI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTTIRDI Sosyal Güvenlik Kurumu nun yürüttüğü, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti nin ortaklaşa finanse ettiği Evde Çocuk Bakım Hizmetleri

Detaylı

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI DIŞ PAYDAŞ ANKET ANALİZ RAPORU

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI DIŞ PAYDAŞ ANKET ANALİZ RAPORU ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI DIŞ PAYDAŞ ANKET ANALİZ RAPORU 1.Araştırmanın Amacı ve Önemi Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası nın verdiği hizmetlerin kapsamı içindeki dış paydaşlarının müşterek ihtiyaçlarının

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Kalitesini Arttırmak HEDEF 1.1. Lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin niteliklerini artırmak. HEDEF 1.2. Öğretim

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

YENİŞEHİR BELEDİYESİ ENGELLİLER RAPORU - 2014

YENİŞEHİR BELEDİYESİ ENGELLİLER RAPORU - 2014 1. ENGELLİLER PARKI : 2007 yılından; buyana Engellilere Yönelik Psikolojik Destek ve Yaşam Kalitesinin Artırılması Projesi kapsamında; Menteş Mahallesi, Engellilere tahsisli, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü,

Detaylı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Çankırı Yatırım Destek Ofisi Ara Faaliyet Raporu 01.01.2011 30.06.2011 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... i TABLOLAR LİSTESİ... ii 1. Çankırı Yatırım Destek Ofisine İlişkin

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) 2018 Yılı Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) 2018 Yılı Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu A1. ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SAĞLAMAK H1.1. Öğretim programlarının

Detaylı

2016 YILI İŞ/EYLEM PLANI

2016 YILI İŞ/EYLEM PLANI AMAÇ 1. SÜRDÜRÜLEBİLİR İŞ HAYATINA YÖNELİK AMAÇLAR Stratejik Hedef Strateji Faaliyetler Göstergeleri Hedef Dokümantasyon Kayıt 1.1.1. Ulaşım ve Lojistik Olanaklarını Niğde ye Hava Alanı Yapılmasını Sağlamak

Detaylı

MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı. 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya

MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı. 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya 1 1) Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal STK ların Kapasitesinin Güçlendirilmesi

Detaylı

STRATEJĠ GELĠġTĠRME MÜDÜRLÜĞÜ PROSEDÜRÜ

STRATEJĠ GELĠġTĠRME MÜDÜRLÜĞÜ PROSEDÜRÜ Hazırlayan Strateji Geliştirme Müdürü Kontrol Başkanlık Hukuk Danışmanı Onay Belediye Başkanı Yürürlük Tarihi 01.02.2010 Sayfa 1 / 9 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Kartal Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü

Detaylı

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu (ECZACILIK FAKÜLTESİ) A1. ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SAĞLAMAK H1.1. Öğretim programlarının niteliğinin 2021

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI 2012 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

ANKARA KALKINMA AJANSI 2012 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI ANKARA KALKINMA AJANSI 2012 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI Ankara Kalkınma Ajansı, 2012 yılı teklif çağrısı kapsamında, mali destek programı ile dört ayrı başlıkta toplam 27.000.000 TL tutarında destek sağlayacaktır.

Detaylı

ELAZIĞ TİCARET BORSASI 2018 İŞ PLANI

ELAZIĞ TİCARET BORSASI 2018 İŞ PLANI ELAZIĞ TİCARET BORSASI 2018 İŞ PLANI Elazığ, 2018 STRATEJİ 1: Elazığ Ticaret Borsası kimliğinin daha ön plana çıkarılması, Hedef 1.1: Tarımsal ve kırsal kalkınmanın 1.1.1 Yapılacak ler Tarıma dayalı sanayinin

Detaylı

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI 1. Amaç Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurullarının amacı, uyuşturucu ile mücadele sürecinde mevcut durumu tespit etmek ve hazırlanan eylem

Detaylı

2017 YILLIK İŞ PLANI

2017 YILLIK İŞ PLANI 2017 YILLIK İŞ PLANI A.1. Borsanın Temel Yeterliliklerinin ve Kurumsal Kapasitesinin k Hedef Kodu Faaliyetler Göstergeleri Hedef Durumu Oranı Planlanan Maliyet Gerçekleşen Maliyet Termin Tarihi Bütçe Kalite

Detaylı

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 -

Detaylı

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları Aralık 2004 AB Bölgesel Programları Dairesi Başkanlığı

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ. Nispetiye Cad. Belediye Sitesi A4 Blok No:14A Etiler İstanbul Telefon: / Faks:

AVRUPA BİRLİĞİ. Nispetiye Cad. Belediye Sitesi A4 Blok No:14A Etiler İstanbul Telefon: / Faks: AVRUPA BİRLİĞİ VE KALKINMA AJANSLARI İÇİN UYGULAMALI PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ Avrupa Birliği; Türkiye de her yıl farklı katılım öncesi mali yardım programları kapsamında Türkiye de çeşitli konularda hibe

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BT Strateji Yönetimi BT Hizmet Yönetim Politikası Sürüm No: 6.0 Yayın Tarihi: 26.02.2015 444 0 545 2012 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

KUDAKA 2012 YILI FAALİYET TAKVİMİ. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI 2012 YILI FAALİYETLERİ Takvim (Ay)

KUDAKA 2012 YILI FAALİYET TAKVİMİ. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI 2012 YILI FAALİYETLERİ Takvim (Ay) KUDAKA 2012 YILI FAALİYET TAKVİMİ Faaliyet 3.1. KURUMSAL GELİŞİM VE YÖNETİM 3.1.1. Alt Faaliyetler 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Sorumlu Uygulama İnsan Kaynakları ve Kurumsallaşmaya İlişkin Faaliyetler Uzman

Detaylı

KEŞAN AVRUPA BİRLİĞİ VE PROJE ARAŞTIRMA GELİŞTİRME UYGULAMA MERKEZİ (KAPUM) KURULUŞ GEREKÇESİ

KEŞAN AVRUPA BİRLİĞİ VE PROJE ARAŞTIRMA GELİŞTİRME UYGULAMA MERKEZİ (KAPUM) KURULUŞ GEREKÇESİ KEŞAN AVRUPA BİRLİĞİ VE PROJE ARAŞTIRMA GELİŞTİRME UYGULAMA MERKEZİ (KAPUM) KURULUŞ GEREKÇESİ İlgi: a. 5449 Sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve görevleri hakkında kanun, b. 17 Aralık

Detaylı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMALARI SUNUCU AYDIN GÜZHAN MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANI

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMALARI SUNUCU AYDIN GÜZHAN MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANI İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMALARI SUNUCU AYDIN GÜZHAN MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANI * 5018 Sayılı Kanun Md.55 İç Kontrol Nedir? İç kontrol;idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.07.2016 2016 Temmuz Ayı Faaliyet Raporu 25 Haziran 22 Temmuz 2016 Tarihleri Arasında Odamızda Gerçekleştirilen Faaliyetler Ülkemizin birliğine ve demokrasisine karşı

Detaylı

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ 2012-2016 İzlem Tasarımı, Amaçlar, Hedefler, Proje ve Faaliyetler

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ 2012-2016 İzlem Tasarımı, Amaçlar, Hedefler, Proje ve Faaliyetler EKLER 58 ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ 2012-2016 İzlem Tasarımı, Amaçlar, Hedefler, Proje ve Faaliyetler No. Bitiş AMAÇ 1. TÜRK KÜLTÜRÜ ÜZERİNDE BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR YAPMAK VE YAPILMASINI SAĞLAMAK Hedef 1.1.

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KARŞIYAKA SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KARŞIYAKA SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KARŞIYAKA SONUÇ RAPORU Tarih: 8 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 40 Katılımcı listesindeki Sayı: 36 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan

Detaylı

ELAZIĞ TİCARET BORSASI 2017 İŞ PLANI

ELAZIĞ TİCARET BORSASI 2017 İŞ PLANI ELAZIĞ TİCARET BORSASI 2017 İŞ PLANI Elazığ, 2017 STRATEJİ 1: Elazığ Ticaret Borsası kimliğinin daha ön plana çıkarılması, Hedef 1.1: Tarımsal ve kırsal kalkınmanın desteklenmesi 1.1.1 Yapılacak ler Tarıma

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Türkiye Cumhuriyeti Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Sürdürülebilir Bir Üretim Altyapısı Çevreye Duyarlı VGM Güvenli Verimli BSTB İleri Teknoloji Yüksek Katma Değer 2 20 nün Kuruluşu 17 Ağustos

Detaylı

BİRİM KALİTE GÜVENCESİ DEĞERLENDİRME RAPORU. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

BİRİM KALİTE GÜVENCESİ DEĞERLENDİRME RAPORU. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı BİRİM KALİTE GÜVENCESİ DEĞERLENDİRME RAPORU Bilgi İşlem Daire Başkanlığı 2018 Birim Kalite Politikası Üniversitemiz ve birimimiz misyonu, vizyonu doğrultusunda; eğitim, araştırma ve yönetim faaliyetlerine

Detaylı

KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI

KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI 1. Programın Amacı ve Kapsamı 2013 yılı itibarıyla yaklaşık 105 milyar TL ile GSYH nin yaklaşık yüzde 7 si olarak gerçekleşen

Detaylı

GENEL MERKEZ ÇALIŞAN GENÇLİK KOMİSYONU

GENEL MERKEZ ÇALIŞAN GENÇLİK KOMİSYONU Şube Çalışan Gençlik Komisyonu Dernek tüzüğümüzün 3. maddesinde ifade edilen gayelerin tahakkuku için çalışma sahalarında yer alan hizmetleri yürüten, çalışan gençliğin milli-manevi değerlerle donatılması

Detaylı

2013 YILI ATB YILLIK İŞ PLANI

2013 YILI ATB YILLIK İŞ PLANI Sayfa No /5 Stratejik Amaç : SH. Merkez ve Ahiboz hizmet binası ile sosyal tesislerin inşasını ve hizmete girişini öngören bir projenin hazırlanarak yürürlüğe girmesini sağlamak STRATEJİK HEDEF VE PERFORMANS

Detaylı

2014 yılı Durumu Neden 2015 yılı Durumu Neden

2014 yılı Durumu Neden 2015 yılı Durumu Neden 1.KURUMSALLAŞMA DÖNGÜSÜNÜN HIZLANDIRILMASI 1.1. Akreditasyon, Yönetim Sistemlerinin revize edilmesi ve yeni yönetim sistemlerinin kurulması 1.1.1. Yönetim sistemi konusunda danışmanlık hizmeti alınması

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 29361

Resmî Gazete Sayı : 29361 20 Mayıs 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29361 TEBLİĞ Orman ve Su İşleri Bakanlığından: HAVZA YÖNETİM HEYETLERİNİN TEŞEKKÜLÜ, GÖREVLERİ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

İSTANBUL BÖLGE PLANI. 27 Haziran 2013

İSTANBUL BÖLGE PLANI. 27 Haziran 2013 2014-2023 İSTANBUL BÖLGE PLANI 27 Haziran 2013 1 2014-2023 İstanbul Bölge Planı Hazırlık Çalışmaları 2014-2023 İstanbul Bölge Planı; 3194 sayılı İmar Kanunu çerçevesinde, Kalkınma Bakanlığı nın 15/11/2012

Detaylı

AKHİSAR TİCARET BORSASI

AKHİSAR TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI STRATEJİK AMAÇ 1: HEDEF 1.1 HEDEF 1.2 HEDEF 1.3 HEDEF 1.4 Üyeler ile iletişim verimliliğini arttırmak Üyelerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak Üyelere danışmanlık hizmeti sunmak Lobi

Detaylı

MUĞLA DENİZ TURİZM STRATEJİSİ ÇALIŞTAYI ODAMIZ KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE GERÇEKLEŞTİ

MUĞLA DENİZ TURİZM STRATEJİSİ ÇALIŞTAYI ODAMIZ KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE GERÇEKLEŞTİ Faaliyet Bülteni Mayıs 2016 FAALİYETLER MUĞLA DENİZ TURİZM STRATEJİSİ ÇALIŞTAYI ODAMIZ KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE GERÇEKLEŞTİ 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI ETKİNLİKLERİ İÇİN ÇALIŞAMLAR BAŞLATILDI ÜYELERİMİZE

Detaylı

Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi (DATUR)

Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi (DATUR) Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi (DATUR) 1. Dönem İlerlemesi ve 2. Dönem Önerileri Proje neyi hedefledi? Temel vurgu Çoruh vadisinde turizm aracılığıyla yerel ekonomik kalkınmanın sağlanması için

Detaylı

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar UNIDO EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar Ferda Ulutaş, Emrah Alkaya Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Ankara, 20 Mayıs 2009 KAPSAM

Detaylı

SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI

SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI 2017-2021 ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI ssm.gov.tr SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI 2017-2021 ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI ssm.gov.tr

Detaylı

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİ

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİ Türkiyenin döviz kazandırıcı hizmet gelirlerinin arttırılması ve film sektörünün uluslararası rekabet gücünü geliştirilmesi için, Türkiyede yerleşik, film sektöründe faaliyet gösteren şirketler (film yapımcısı

Detaylı

İŞLETME İZİNLERİ / DENETİMLER

İŞLETME İZİNLERİ / DENETİMLER İŞLETME İZİNLERİ / DENETİMLER 1-KIYI TESİSLERİ İşletme İzni Yönetmeliği değişikliği İşletme İzni taleplerinin gecikmeksizin yapılmasının sağlanması Liman tesisi Program Dışı denetim sonuçları Liman tesisi

Detaylı

ÇADED ÇARDAK AĞAÇLANDIRMA, DOĞA VE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ STRATEJİK EYLEM PLANI ÇALIŞTAY RAPORU

ÇADED ÇARDAK AĞAÇLANDIRMA, DOĞA VE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ STRATEJİK EYLEM PLANI ÇALIŞTAY RAPORU ÇADED ÇARDAK AĞAÇLANDIRMA, DOĞA VE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ STRATEJİK EYLEM PLANI ÇALIŞTAY RAPORU Çardak, DENİZLİ Kasım 2013 1 1. ÇALIŞTAYIN AMACI VE YÖNTEMİ ÇADED in kuruluş amaçlarına ulaşabilmesi

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU FAKÜLTE/BÖLÜM ADI: STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU Stj. Amaç No Hedef No Faaliyet No Performans no Stratejik Amaç / Hedef / Faaliyet Tanımı 2008 mevcut durum 2009 2010 2011 2012 2013 Faaliyet

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler

ORDU ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler ORDU ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler Amaç MADDE 1 Bu yönerge Üniversitenin Stratejik Planı kapsamında; misyon, vizyon ve temel değerlerinin

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KALİTE YÖNETİM VE AR-GE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KALİTE YÖNETİM VE AR-GE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KALİTE YÖNETİM VE AR-GE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞUBAT 2012 ADANA SAĞLIK TURĠZMĠ DERNEĞĠ ġubat AYI FAALĠYET RAPORU 1. Sektörel Brifingler, GerçekleĢtirilen Toplantılar ve Bilgilendirmeler Göreve yeni gelmiş olan Çukurova

Detaylı

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VATANDAŞ MEMNUNİYET ANKETİ/ANKETLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI Haziran 214 1 Sayfa İçindekiler 1 ANKETE/ANKETLERE İLİŞKİN GENEL BİLGİLER...

Detaylı

Kamu Hastaneleri Birliklerinde. Genel Sekreterlik Mali Hizmetlerinin Yürütülmesine Yönelik Rehber

Kamu Hastaneleri Birliklerinde. Genel Sekreterlik Mali Hizmetlerinin Yürütülmesine Yönelik Rehber Kamu Hastaneleri Birliklerinde Genel Sekreterlik Mali Hizmetlerinin Yürütülmesine Yönelik Rehber 15.08.2013 KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİK I - MALİ HİZMETLERİN YÜRÜTÜLMESİNE YÖNELİK YAPILANMA

Detaylı

ÖĞRENCİLERE ENGELLİLER İLE İLGİLİ TOPLUMSAL BİLİNÇ OLUŞTURULMASI

ÖĞRENCİLERE ENGELLİLER İLE İLGİLİ TOPLUMSAL BİLİNÇ OLUŞTURULMASI Faaliyet Ve Proje Bilgileri Özürlülük sadece belli bir kesimin çalışma konusu değildir, tüm toplumun her alanını ilgilendiren sosyal bir konudur. Özürlü bireyleri ihtiyaç sahibi olarak değil, eşit haklara

Detaylı