Oryantiring nedir? Harita yardımıyla zamana yön bulma yarışı. On5yirmi5.com

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Oryantiring nedir? Harita yardımıyla zamana yön bulma yarışı. On5yirmi5.com"

Transkript

1 On5yirmi5.com Oryantiring nedir? Harita yardımıyla zamana yön bulma yarışı Yayın Tarihi : 2 Nisan 2015 Perşembe (oluşturma : 10/7/2016) Oryantiring (yönbul, orienteering) harita yardımıyla yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor. Farklı arazi koşullarında yapılabilse de genellikle ormanlık arazide yapılması tercih edilmektedir. Çoğu ülkede federasyonlar halinde örgütlenmiştir ve belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilir. Tarih Oryantiring kelimesi, İngilizce orienteering kelimesi aracılığıyla, İsveççe orientering kelimesinden dilimize geçmiştir. Oryantiring, 20. yy.ın başında İskandinavya da bir spor halini aldı. İlk resmi faaliyet 1918 de İsveç te Albay Ernst Killander tarafından yapıldı. O tarihten sonra ilgi hızla arttı ve ülkedeki en yaygın sporlardan biri halini aldı. Uluslararası Oryantiring Federasyonu 1961 yılında kuruldu. Oryantiring günümüzde pek çok ülkeye yayılmış bir kitle sporudur. İsveç teki O-ringen faaliyeti her yıl onbinlerce sporcuyu bir araya getirmektedir. (McNeill, 1996) Türkiye de oryantiring, 1970 lerden beri silahlı kuvvetlere bağlı kurumlar ve diğer kamu kurumları bünyesinde yapılmaktadır da İstanbul ve Ankara da halka açık oryantiring grupları kurulmuş ve faaliyete başlamıştır. Türkiye de resmi örgütlenme çalışması 2001 yılında başlamış ve 2002 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Dağcılık Federasyonu na bağlı Oryantiring Asbaşkanlığı kurulmuştur. Asbaşkanlık 2004 yılında İzcilik Federasyonu na bağlanmıştır yılında bir Oryantiring Federasyonu kurulması kararı alınmış olup, 28 Mart 2006 tarihinde İzcilik Federasyonu nundan ayrılan Oryantiring, 19 Haziran 2006 tarihinde kurulan Oryantiring Federasyonu na bağlanmıştır yılının son dönemlerinde özerliğini isteyen Federasyon, 2007 mart ayında birinci genel kurulunu yaparak özerk federasyon olmuştur.türkiye deki en önemli oryantiring faaliyeti, uluslararası katılıma sahne olan İstanbul 5 Gün yarışmalarıdır. Kurallar: Hedef Bayrağı Oryantiringde sporcular kendilerine verilen yarışma bölgesinin haritasında belirtilmiş hedeflere (kontrol noktaları) sırasıyla ve en kısa sürede ulaşmaya çalışırlar. Kontrol noktalarında turuncubeyaz bayraklar bulunur. Yarışmacılar bayrağın yanındaki zımbayı ellerindeki fişe (kontrol kartı) basarak kontrol noktasına ulaştıklarını kanıtlarlar. Bazı yarışmalarda zımba ve kontrol kartı yerine elektronik bir sistem de kullanılmaktadır. İki hedef arasında hangi yolu izleyeceğine yarışmacı kendi karar verir. Amaç hedefleri en kısa sürede tamamlamaktır. Tüm hedeflere ulaşamayanlar genellikle

2 diskalifiye edilir. Yarışmacıların birbirini izlememesi için genellikle birkaç dakika arayla çıkış verilir. Yarışmacılar parkur boyunca karşılaşsalar dahi birbirlerini izlemeleri yasaktır. Araçlar: Harita: Oryantiring haritası, topografik haritanın üzerine bitki örtüsü, kayalar, küçük çukur ve tümsekler, kuru dere ve sel yatakları, su kanalları, elektrik telleri, evler vb. unsurların işaretlenmesiyle oluşturulur. Ölçek genellikle 1: : aralığında olur. Eşyükselti eğrileri, arazideki ayrıntıların görülmesine imkân verecek şekilde 5 ila 25 metre sıklığında çizilir. Harita, yarışmayı düzenleyenler tarafından hazırlanarak sporculara yarışma öncesinde verilir. Kontrol kartı: Kontrol noktalarına gittiklerini kanıtlamaları için sporculara yarışma öncesinde verilir. Yarışmacılar kontrol noktalarındaki zımbaları bu karta basar. Pusula: Haritanın doğru yorumlanması ve kerteriz alma amacıyla yaygın olarak kullanılmakla birlikte zorunlu değildir. Gerek tecrübeli gerekse acemi sprocuların sadece harita ile oryantiring yapması mümkündür. Oryantiring pusulaları haritayla birlikte kullanılabilmesi için şeffaf tabanlı yapılırlar. Parmak pusulası tek elde harita ile taşınabilmesi için parmağa takılabilen pusula tipidir. Giyim: Kolay kuruyan sentetik kumaşlar tercih edilir. Kolların ve özellikle bacakların çalı ve dikenlerden korunması için uzun kollu tişört ve pantolon giyilir. Böylece doğada bulunan kene gibi zararlı böceklerin ısırmasına karşı da koruma sağlanır. Çalı ve dikenlerden daha iyi korunmak için tozluk da kullanılabilir. Ayakkabılar: Koşuya uygun ve zemini iyi tutan herhangi bir spor ayakkabısı kullanılabilir. Oryantiring için özel üretilen çivili ayakkabılar da bulunmaktadır Oryantiring türleri Uluslararası Oryantiring Federasyonu nun kabul ettiği dört oryantiring disiplini vardır: Koşu En yaygın oryantiring branşıdır. Yürüyerek veya koşarak yapılabilir. Dağ bisikleti: Kuralları koşu oryantiringine benzer. Mesafeler çoğu kez daha uzun, harita ölçeği daha büyüktür. Yarışmacılar haritalarını gidona tuttururlar. Kayak: Kuzey disiplini kayağıyla yapılır. Patika: Özellikle engellilere yönelik, hız unsurunun geri plana itilip harita okuma unsurunun vurgulandığı oryantiring branşıdır. Tekerlekli sandalye ile katılan bir sporcu ile koşabilen bir sporcu eşit koşullarda yarışabilir.

3 Bunlar dışında, yapıldığı araziye, kurallarına, zamana göre pek çok oryantiring türü vardır: Skor oryantiringi: Amaç, belirlenen sürede azami sayıda hedef bulmaktır. Zaman dolduğunda takım ya da bireylerin bulduğu hedef sayısına göre puan değerlendirmesi yapılır. Bayrak oryantiringi: Takımlar halinde yapılır. Her yarışmacı bulması gereken hedefe ulaştığında aynı takımdan başka bir sporcu sonraki hedefi bulmak için çıkar. Gece oryantiringi: Karanlıkta, kafa lambası gibi bir aydınlatma aracı ile yapılır. Park oryantiringi: Şehir içindeki park, kampüs vb. yeşil alanlarda yapılır. Şehir içi oryantiring yarışmaları İstanbul daki Kapalıçarşı gibi labirentimsi mekânlarda da yapılabilmektedir. Bu tür yarışmalar oryantiring meraklılarına farklı bir deneyim sunduğu gibi, bu doğa sporunu şehir içine taşıyarak daha popüler hale getirmekte ve kitlelere tanıtmaktadır. Macera yarışları: Oryantiring, macera yarışlarının önemli bir ögesidir. Bu anlamda macera yarışlarını oryantiring sporunun farklı şekillerde (bisiklet, kano, tırmanış vb.) ve çok daha zor fiziksel ve ruhsal şartlarda yapılanı olarak tanımlayabiliriz. Dağ maratonu (dağ aşma yarışması): Oryantiringe göre daha geniş ve daha sarp arazide yapılan bir dayanıklılık sporudur. Bir günden uzun sürebilir. Yarışmacılar belirli kamp malzemelerini taşımak zorundadır. Oryantiring (Orienteering) Nedir : Oryantiring (Koşarak Yürüyerek Hedef Bulma) her türlü arazide yapılabilen, katılımcıların kontrol noktalarını harita ve pusula yardımı ile en kısa zamanda ziyaret etmeye çalıştığı bir doğa sporudur. Koşarken düşünebilmek, kaybolmadan ilerlemek, araziyi iyi okuyabilmeyi, haritayı üç boyutlu düşünmeyi gerektiriyor. Ve bütün bunları kalbiniz hızlıyken yapacaksınız. Boşuna demiyorlar Orienteering koşarken satranç oynamaktır diye. Bir doğa sporu olarak yediden yetmişe kadar her kesime hitap eden Oryantiring ayrıca bütün ailenin birlikte yapabileceği bir aile sporudur. Oryantiringi benzerlerinden ayıran en önemli unsur koşarken takip edilecek bir liderin veya işaretlenmiş bir parkurun olmamasıdır. Bulunulan yerden gidilecek yere ulaşmak için her sporcuya göre değişen sonsuz sayıda farklı seçenek bulunmaktadır. Sporcuların hem kendi özelliklerini, hem diğer sporcuları, hem de içinde bulundukları arazinin özelliklerini dikkate alarak en doğru kararı en kısa süre içinde vermeleri, bir başka ifade ile atletik kapasitelerine ek olarak mutlaka zihin yeteneklerini kullanmaları gerekmektedir. Oryantiringin bu özelliği yarışmacılar arasındaki fiziksel özellik farkını ortadan kaldırmakta, yarışmanın başında neredeyse tüm sporcuları eşit hale getirmektedir.

4 Oryantiring Tarihçesi : Oryantiring veya doğduğu ülkenin dili olan İsveç çe de Orientering ilk askeri olmayan yön bulma yarışması 1897de yapılmış ama yinede Orienteering in gerçek doğumunun 1918 yılında Stockholm de düzenlenen yarış olduğu kabul ediliyor. Yarışa, çoğu genç 220 kişi katılmış. Bu yarış ile beraber orienteering sporu için kurallar şekillenmeye başlamıştır. İskandinav ülkelerindeki yoğun organizasyonlar ilk önce Sovyetler Birliği, İsviçre ve Macaristan a sıçramıştır. Kuzey insanları bu sporu ne kadar mı sevmiş? 1940 lara doğru sadece İsveç te 380,000 kişinin orienteering yaptığını bilmek bir fikir verecektir yılında kurulan Uluslararası Orienteering Federasyonu (IOF) bugün 60 dan fazla ülkenin üye olduğu bir örgüt. Türkiye de Oryantiring : Oryantiring Türkiye de askerler, polisler, izciler, üniversitelerin spor bölümleri gibi kendi içlerine kapalı çevrelerde 1970 li yıllardan beri yapılmaktadır. Oryantiring in tüm dünyada olduğu gibi Türkiye de de yaygınlaşmasını, her yaştan, her cinsten ve her meslekten insanlar tarafından yapılır hale gelmesini arzu eden bir grup sporsever ilk kez 5 Aralık 1999 tarihinde bir araya gelmiştir. Her iki haftada bir düzenli olarak yapılan etkinliklerin 74 ncüsü 27 Nisan 2003 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Bu etkinliklerden her yıl dört tanesi ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış kupası olarak yarışma şeklinde organize edilmektedir. Orienteering Yarışı Nasıl Yapılır :

5 Önceden özel haritası çıkarılmış olan bir arazide diyelim 15 tane kontrol noktası yerleştirilmiş olsun. Noktalar bir orienteering bayrağı (kavuniçi beyaz 30cmx30m ebadında) ve bir zımbadan oluşmakta. Bu noktalar haritada işaretli. Yarışmacının görevi start aldıktan sonra bu noktaları harita okuyarak, pusula kullanarak bulmak ve en kısa zamanda bitiş noktasına gelmek. Doğru noktayı bulduğunuz anda elinizdeki kontrol kartının ilgili kutusunu o noktadaki zımba ile deliyorsunuz. 15 noktayı da buldu iseniz yani elinizdeki kartın üzerine 15 noktanın zımbasını bastı iseniz bitiş noktasına geldiğinizde hakemler sizin noktaları bulup bulmadığınızı ellerindeki anahtar karttan kontrol ediyorlar. Bu işlemi en kısa sürede yapan kazanıyor.kaynak: besyo.org Bu dökümanı orjinal adreste göster Oryantiring nedir?

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU EĞİTİM KURULU. Eğitici Eğitimleri 3.Gün

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU EĞİTİM KURULU. Eğitici Eğitimleri 3.Gün TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU EĞİTİM KURULU Eğitici Eğitimleri 3.Gün 1 Yarışma sistemleri Antrenman Çeşitleri Yarış Nasıl Olacak? Rota Seçimi Sınıfiçi Çalışmalar SUNU 3 Yarışma Sistemleri Yarışma Sistemleri

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU EĞİTİM KURULU. Eğitici Eğitimleri 1.Gün

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU EĞİTİM KURULU. Eğitici Eğitimleri 1.Gün TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU EĞİTİM KURULU Eğitici Eğitimleri 1.Gün 1 Açılış-Kısa Bilgilendirme, ORYANTİRİNG DERS PLANI 1. GÜN Ön Test, Oryantiringin Tanımı ve Tarihçesi, Oryantiring Türleri ve Yarışma

Detaylı

ODTÜ ORIENTEERING VE NAVİGASYON TAKIMI ODTÜ OPEN 2016 BÜLTEN 1

ODTÜ ORIENTEERING VE NAVİGASYON TAKIMI ODTÜ OPEN 2016 BÜLTEN 1 ODTÜ ORIENTEERING VE NAVİGASYON TAKIMI ODTÜ OPEN 2016 BÜLTEN 1 Organizasyon Yarışmalar, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Orienteering ve Navigasyon Takımı tarafından 2- gün, 2-etap şeklinde 7-8 Mayıs

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU Mehmet GENÇ Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı ORYANTİRİNG: Her türlü arazi ve iklim şartlarında harita ve pusula yardımı ile bir noktadan başka bir noktaya ulaşabilmek

Detaylı

14-16 Ekim 2011 Bursa. 4. Oturum Parkur Tipleri

14-16 Ekim 2011 Bursa. 4. Oturum Parkur Tipleri TOF İleri Düzey Parkur Planlayıcılar için Parkur Planlama Semineri 14-16 Ekim 2011 Bursa 4. Oturum Parkur Tipleri Program ve seminer: Zoran Milovanovic Çeviri: Nermin Fenmen Parkur Tipleri Parkur planlamanın

Detaylı

ODTÜ ORIENTEERING VE NAVİGASYON TAKIMI ODTÜ OPEN 18 SPRINT CUP BÜLTEN 1

ODTÜ ORIENTEERING VE NAVİGASYON TAKIMI ODTÜ OPEN 18 SPRINT CUP BÜLTEN 1 ODTÜ ORIENTEERING VE NAVİGASYON TAKIMI ODTÜ OPEN 18 SPRINT CUP BÜLTEN 1 Organizasyon ODTÜ Orienteering ve Navigasyon Takımı tarafından gerçekleştirilecek olan ODTÜ OPEN 2018 SPRINT CUP, 29-30 Eylül 2018

Detaylı

İSTANBUL BİSİKLETLE ORYANTİRİNG KUPASI DÜNYA SIRALAMASINA PUAN VEREN 2 YARIŞ BİSİKLETLE ORYANTİRİNG TÜRKİYE ŞAMPİYONASI. Belgrad Ormanları, İstanbul

İSTANBUL BİSİKLETLE ORYANTİRİNG KUPASI DÜNYA SIRALAMASINA PUAN VEREN 2 YARIŞ BİSİKLETLE ORYANTİRİNG TÜRKİYE ŞAMPİYONASI. Belgrad Ormanları, İstanbul İSTANBUL BİSİKLETLE ORYANTİRİNG KUPASI DÜNYA SIRALAMASINA PUAN VEREN 2 YARIŞ BİSİKLETLE ORYANTİRİNG TÜRKİYE ŞAMPİYONASI Belgrad Ormanları, İstanbul www.oryantiring.org 1 Haziran 2013 Cumartesi Sürat (WRE)

Detaylı

ODTÜ ORIENTEERING VE NAVİGASYON TAKIMI ODTÜ OPEN 2016 BÜLTEN 2

ODTÜ ORIENTEERING VE NAVİGASYON TAKIMI ODTÜ OPEN 2016 BÜLTEN 2 ODTÜ ORIENTEERING VE NAVİGASYON TAKIMI ODTÜ OPEN 2016 BÜLTEN 2 Organizasyon Yarışmalar, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Orienteering ve Navigasyon Takımı tarafından 2- gün, 2-etap şeklinde7-8 Mayıs

Detaylı

İyi bir kısa mesafe parkurunun özellikleri. David May IOF Koşarak Oryantiring Komisyonu

İyi bir kısa mesafe parkurunun özellikleri. David May IOF Koşarak Oryantiring Komisyonu İyi bir kısa mesafe parkurunun özellikleri David May IOF Koşarak Oryantiring Komisyonu Konuyla ilgili özgeçmişim Kısa mesafe (Sprint) kavramının gelişme aşamasında IOF Koşarak Oryantiring Komisyon üyesi

Detaylı

ATLETİZM OYUN KURALLARI VE DERS NOTLARI

ATLETİZM OYUN KURALLARI VE DERS NOTLARI ATLETİZM OYUN KURALLARI VE DERS NOTLARI İ İ Ş 1 Bir pist veya alanda yapılan, dünyanın en eski sporlarından biridir. Bu oyunlarda atletler koşu, yürüyüş, atlama ve atma yeteneklerini gösterirler. Bu tür

Detaylı

ODTÜ ORIENTEERING VE NAVİGASYON TAKIMI 15. YIL ETKİNLİKLERİ

ODTÜ ORIENTEERING VE NAVİGASYON TAKIMI 15. YIL ETKİNLİKLERİ ODTÜ ORIENTEERING VE NAVİGASYON TAKIMI 15. YIL ETKİNLİKLERİ Uzun mesafe yarışı, Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Ülke Sıralamasına Puan Verecek Özel Yarışma olarak kabul edilmiştir. Organizasyon

Detaylı

ODTÜ ORIENTEERING VE NAVİGASYON TAKIMI 15. YIL ETKİNLİKLERİ

ODTÜ ORIENTEERING VE NAVİGASYON TAKIMI 15. YIL ETKİNLİKLERİ ODTÜ ORIENTEERING VE NAVİGASYON TAKIMI 15. YIL ETKİNLİKLERİ Uzun mesafe yarışı, Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Ülke Sıralamasına Puan Verecek Özel Yarışma olarak kabul edilmiştir. Organizasyon

Detaylı

Yetişkinler için Oryantiring Nermin Fenmen, 2013. Ders #1: Oryantiring haritasının temel özellikleri

Yetişkinler için Oryantiring Nermin Fenmen, 2013. Ders #1: Oryantiring haritasının temel özellikleri Başlangıç Düzeyi Ders #1: Oryantiring haritasının temel özellikleri 1. Giriş Oryantiring, size verilen harita üzerinde işaretli noktaları (hedefleri) haritadaki sembolleri çevrenizle bağdaştırarak bulmaya

Detaylı

14-16 Ekim 2011 Bursa. 1. Oturum Parkur Planlamanın Temel İlkeleri

14-16 Ekim 2011 Bursa. 1. Oturum Parkur Planlamanın Temel İlkeleri TOF İleri Düzey Parkur Planlayıcılar için Parkur Planlama Semineri 14-16 Ekim 2011 Bursa 1. Oturum Parkur Planlamanın Temel İlkeleri Program ve seminer: Zoran Milovanovic Çeviri: Nermin Fenmen Açıklama

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU GELİBOLU BARIŞ KUPASI ve TÜRKİYE ŞAMPİYONASI YARIŞMA BÜLTENİ 01-03 MAYIS 2015/ÇANAKKALE DÜZENLEME KURULU: Türkiye Oryantiring Federasyonu adına Etkinlik Direktörü: Umut

Detaylı

ODTÜ ORIENTEERING VE NAVİGASYON TAKIMI ODTÜ OPEN 2016 BÜLTEN 3

ODTÜ ORIENTEERING VE NAVİGASYON TAKIMI ODTÜ OPEN 2016 BÜLTEN 3 ODTÜ ORIENTEERING VE NAVİGASYON TAKIMI ODTÜ OPEN 2016 BÜLTEN 3 Bu sporu ilk kez yapacakların, yeni başlayan kategorilerini tercih etmeleri önemle hatırlatılır. Bülten 3 ile gelen önemli hususlar 7 Mayıs

Detaylı

BÜLTEN-3- TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 2.KADEME HATAY ORYANTİRİNG YARIŞMASI ARALIK 2015/HATAY YARIŞMA TERTİP KURULU

BÜLTEN-3- TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 2.KADEME HATAY ORYANTİRİNG YARIŞMASI ARALIK 2015/HATAY YARIŞMA TERTİP KURULU TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 2.KADEME HATAY ORYANTİRİNG YARIŞMASI 26-27 ARALIK 2015/HATAY BÜLTEN-3- YARIŞMA TERTİP KURULU Başkan: Tekin ÇOLAKOĞLU Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Kurul üyeleri:

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 3. KADEME ORYANTİRİNG YARIŞMALARI Mart 2017-Kartepe/KOCAELİ BÜLTEN 3

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 3. KADEME ORYANTİRİNG YARIŞMALARI Mart 2017-Kartepe/KOCAELİ BÜLTEN 3 TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 3. KADEME ORYANTİRİNG YARIŞMALARI 25-26 Mart 2017-Kartepe/KOCAELİ BÜLTEN 3 YARIŞMA TERTİP KURULU ÜST KURUL Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Kocaeli Büyükşehir Belediye

Detaylı

TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU KAYAKLI KOŞU VE TEKERLEKLİ KAYAK YARIŞMA TALİMATI

TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU KAYAKLI KOŞU VE TEKERLEKLİ KAYAK YARIŞMA TALİMATI TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU KAYAKLI KOŞU VE TEKERLEKLİ KAYAK YARIŞMA TALİMATI Kayaklı Koşu - Tekerlekli Kayak Yarışmaları Temel Kuralları Kayaklı Koşu Yarışmaları; 1. Kayaklı Koşu yarışmaları; erkekler ve

Detaylı

Android İşletim Sistemi Temelli Oryantiring Oyunu Mobil Uygulaması Android Operating System Based Orienteering Game Mobile Application

Android İşletim Sistemi Temelli Oryantiring Oyunu Mobil Uygulaması Android Operating System Based Orienteering Game Mobile Application Android İşletim Sistemi Temelli Oryantiring Oyunu Mobil Uygulaması Android Operating System Based Orienteering Game Mobile Application Ayşe Satılmış 1, Fatih Kayaalp 1 1 Bilgisayar Mühendisliği Bölümü,

Detaylı

YARIŞMA TERTİP KURULU

YARIŞMA TERTİP KURULU YARIŞMA TERTİP KURULU Başkan: Tekin ÇOLAKOĞLU Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Kurul Üyeleri: Mustafa BOZBEY, Nilüfer Belediye Başkanı Süleyman ŞAHİN, Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü

Detaylı

SPOR ORYANTİRİNG PATİKA (TRAİL) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

SPOR ORYANTİRİNG PATİKA (TRAİL) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü SPOR ORYANTİRİNG PATİKA (TRAİL) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya olması

Detaylı

TÜRKĠYE DAĞCILIK FEDERASYONU ÖDÜL TALĠMATI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Hükümler. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKĠYE DAĞCILIK FEDERASYONU ÖDÜL TALĠMATI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Hükümler. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKĠYE DAĞCILIK FEDERASYONU ÖDÜL TALĠMATI BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde:1-Bu talimatın amacı, Türkiye Dağcılık Federasyonu bünyesinde yer alan dağcılık, spor

Detaylı

BÜLTEN 2-3 YARIŞMA ORGANİZASYON KURULU YARIŞMA TEKNİK KURULU. Yarışmayı Düzenleyen Kurum: Yakamoz Gençlik ve Spor Kulübü Derneği

BÜLTEN 2-3 YARIŞMA ORGANİZASYON KURULU YARIŞMA TEKNİK KURULU. Yarışmayı Düzenleyen Kurum: Yakamoz Gençlik ve Spor Kulübü Derneği BÜLTEN 2-3 YARIŞMA ORGANİZASYON KURULU Yarışmayı Düzenleyen Kurum: Yakamoz Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Proje Ortağı :Buca Belediyesi Etkinlik Direktörü: Suray DURAN Etkinlik Koordinatörü:Türker MURATDAĞ

Detaylı

YEREL YÖNETİMLERDE REKREASYON YEREL PROGRAM YÖNETİMLERDE VE REKREASYON

YEREL YÖNETİMLERDE REKREASYON YEREL PROGRAM YÖNETİMLERDE VE REKREASYON YEREL YÖNETİMLERDE REKREASYON YEREL PROGRAM YÖNETİMLERDE VE REKREASYON PROGRAM HİZMETLERİ VE HİZMETLERİ Yrd.Doç.Dr.Ümit KESİM Marmara Üniversitesi BESYO Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Ümit KESİM TMOK ve SBD

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 2. KADEME ORYANTİRİNG YARIŞMALARI Ocak 2017-Kartepe/KOCAELİ BÜLTEN 2

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 2. KADEME ORYANTİRİNG YARIŞMALARI Ocak 2017-Kartepe/KOCAELİ BÜLTEN 2 TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 2. KADEME ORYANTİRİNG YARIŞMALARI 07-08 Ocak 2017-Kartepe/KOCAELİ BÜLTEN 2 YARIŞMA TERTİP KURULU ÜST KURUL Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Kocaeli Büyükşehir Belediye

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU ULUSLARARASI FİNİKE ORYANTİRİNG GÜNLERİ & 3.KADEME YARIŞI BÜLTEN 4-

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU ULUSLARARASI FİNİKE ORYANTİRİNG GÜNLERİ & 3.KADEME YARIŞI BÜLTEN 4- TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU ULUSLARARASI FİNİKE ORYANTİRİNG GÜNLERİ & 3.KADEME YARIŞI BÜLTEN 4- 1. YARIŞMA TERTİP KURULU BÜLTEN 4- Başkan : Hacer AKYÜZ, Türkiye Oryantiring Federasyonu BaĢkanı Kurul

Detaylı

INDOOR CUP 2014 TEKNİK KURALLAR

INDOOR CUP 2014 TEKNİK KURALLAR INDOOR CUP 2014 TEKNİK KURALLAR 1. BRANŞLAR Yarışmalar aşağıdaki branşlarda düzenlenecektir: 1.1. Pist yarışmaları: 60m, 200m, 400m, 800m, 1000m, 2000m, 4x200m bayrak. 1.2. Alan yarışmaları: Uzun atlama,

Detaylı

İçindekiler. Organizasyon Komitesi...4 Etkinlik Programı...4 Bölge Haritası...5. Etkinlik Merkezi, İletişim...5 Park Alanları, Ulaşım...

İçindekiler. Organizasyon Komitesi...4 Etkinlik Programı...4 Bölge Haritası...5. Etkinlik Merkezi, İletişim...5 Park Alanları, Ulaşım... BÜLTEN 3 1 2 İçindekiler Organizasyon Komitesi...4 Etkinlik Programı...4 Bölge Haritası...5 Etkinlik Merkezi, İletişim...5 Park Alanları, Ulaşım...6 Yarış Kuralları, Zamanlama Sistemi...7 Sportmenlik...7

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 1. KADEME ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI Kasım 2016-Bergama/İZMİR BÜLTEN 1/2

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 1. KADEME ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI Kasım 2016-Bergama/İZMİR BÜLTEN 1/2 TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 1. KADEME ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI 26-27 Kasım 2016-Bergama/İZMİR BÜLTEN 1/2 YARIŞMA TERTİP KURULU BAŞKAN KURUL ÜYELERİ: Bergama Kaymakamı Bergama Belediye Başkanı Bergama

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ VE ALT KATEGORİLERİ GENEL YARIŞ KURALLARI 1. Amaç: Bu Yarışma Kurallarının amacı; Genel Yarış Talimatı gereğince düzenlenen ve yapılmasına izin verilen 14 Yaş ve Alt Kategorileri Oryantiring yarışmaları

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ VE ALT GRUPLARI 8. BÖLGE 1. KADEME BÖLGESEL ORYANTİRİNG YARIŞMASI OSMANİYE BÜLTEN 1

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ VE ALT GRUPLARI 8. BÖLGE 1. KADEME BÖLGESEL ORYANTİRİNG YARIŞMASI OSMANİYE BÜLTEN 1 TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ VE ALT GRUPLARI 8. BÖLGE 1. KADEME BÖLGESEL ORYANTİRİNG YARIŞMASI OSMANİYE BÜLTEN 1 TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ VE ALT GRUPLARI 8. BÖLGE 1. KADEME BÖLGESEL

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 4. KADEME YARIŞI 6-7 MAYIS 2017 BÜLTEN 3

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 4. KADEME YARIŞI 6-7 MAYIS 2017 BÜLTEN 3 TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 4. KADEME YARIŞI 6-7 MAYIS 2017 BÜLTEN 3 TRABZON Tertip Kurulu: Hacer AKYÜZ Nusret ŞAHİN Av. Ahmet Metin GENÇ Birdal ÖZTÜRK Fatih BEKTAŞ Ali AYVAZOĞLU Özgür MORBEL Ömer

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU SAYI : TOF/868 14.04.2017 KONU : Patika -O Türkiye Şampiyonası Yarışma Talimatı.. SPOR KULÜBÜ BAŞKANLIĞINA. GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNE YARIŞIN TANIMI: a. nun 2016-2017 yılı faaliyet programında

Detaylı

Yarışma ile ilgili bazı değişiklikler yapılmış olup en güncel bilgiler bu bültende yer almaktadır.

Yarışma ile ilgili bazı değişiklikler yapılmış olup en güncel bilgiler bu bültende yer almaktadır. ODTÜ 321 Macera Yarışı 2. Bülten (Detaylar) Yarışma ile ilgili bazı değişiklikler yapılmış olup en güncel bilgiler bu bültende yer almaktadır. Genel Detaylar kısmının ardından, her takım bulunduğu kategorinin

Detaylı

TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU GÖZLEMCİ RAPORU 2015 TOSFED RAID KUPASI 1. YARIŞI (TRAKOFF) RAID 20-21 / 06 /2015

TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU GÖZLEMCİ RAPORU 2015 TOSFED RAID KUPASI 1. YARIŞI (TRAKOFF) RAID 20-21 / 06 /2015 TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU GÖZLEMCİ RAPORU 2015 TOSFED RAID KUPASI 1. YARIŞI (TRAKOFF) RAID 20-21 / 06 /2015 ORGANİZATOR : TRAKYA OFFROAD KULÜBÜ (TRAKOFF) KATSAYI : 1 GÖZLEMCİ : Kemal KURTAGİÇ

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU TÜRKİYE ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI VE BALIKESİR ORYANTİRİNG FESTİVALİ 19/20/21/22 MAYIS 2016 BÜLTEN 3

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU TÜRKİYE ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI VE BALIKESİR ORYANTİRİNG FESTİVALİ 19/20/21/22 MAYIS 2016 BÜLTEN 3 TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU TÜRKİYE ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI VE BALIKESİR ORYANTİRİNG FESTİVALİ 19/20/21/22 MAYIS 2016 BÜLTEN 3 YARIŞMA TERTİP KURULU Başkan: Doç. Dr. Tekin ÇOLAKOĞLU, Türkiye Oryantiring

Detaylı

NG FEDERASYONU 2. KADEME ORYANT

NG FEDERASYONU 2. KADEME ORYANT TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 2. KADEME ORYANTİRİNG YARIŞMALARI 07-08 Ocak 2017-Kartepe/KOCAELİ BÜLTEN 1 YARIŞMA TERTİP KURULU BAŞKAN : Hacer AKYÜZ KURUL ÜYELERİ: Kartepe Kaymakamı Kartepe Belediye Başkanı

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ ALTI ŞİRİNCE/İZMİR 1.KADEME YARIŞI BÜLTEN 3

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ ALTI ŞİRİNCE/İZMİR 1.KADEME YARIŞI BÜLTEN 3 TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ ALTI ŞİRİNCE/İZMİR 1.KADEME YARIŞI BÜLTEN 3 YARIŞMA TARİHİ: 11/KASIM /2017 1. YARIŞMA TERTİP KURULU Başkan : Hacer AKYÜZ, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı

Detaylı

8 Eylül sabahı saat 08 00 'de tüm yarışmacı arkadaşlarımızla beraber, yarışmanın başlayacağı Burgazada ya motorla hareket edeceğiz.

8 Eylül sabahı saat 08 00 'de tüm yarışmacı arkadaşlarımızla beraber, yarışmanın başlayacağı Burgazada ya motorla hareket edeceğiz. , TANITIM DOSYASI Parkurlar: Burgaz Adası ndan yüzme ile start alacak ve Heybeliada ya ulaşacak yarışmacılar önce bisiklet sonra da oryantiring ile Heybeliada meydanındaki Finish çizgisine ulaşmaya çalışacaklar.

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU EĞİTİM KURULU. Eğitici Eğitimleri 4.Gün

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU EĞİTİM KURULU. Eğitici Eğitimleri 4.Gün TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU EĞİTİM KURULU Eğitici Eğitimleri 4.Gün 1 Hedef: MEB Eğitim Müfredatı içinde olması Kazanımlar: Çocuk ve genç yaştaki bireylerin günlük yaşamında düzenli egzersiz yapması

Detaylı

PATİKA ORIENTEERING E GİRİŞ

PATİKA ORIENTEERING E GİRİŞ PATİKA ORIENTEERING E GİRİŞ Banja Luka Şubat 2012 Eğitmen: Tomislav Varnica, IOF Etkinlik Danışmanı; OK Vihor, Zagreb, Hırvatistan İllüstrasyon & Sunum: Ivana Gobec, OK Vihor, Zagreb, Hırvatistan Yardımcı

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ANABİLİM DALI ANTRENMAN VE HAREKET BİLİMLERİ

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ANABİLİM DALI ANTRENMAN VE HAREKET BİLİMLERİ T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ANABİLİM DALI ANTRENMAN VE HAREKET BİLİMLERİ ORYANTİRİNG SPORCULARI İLE SPORCU OLMAYAN BİREYLERİN STRESLE BAŞA ÇIKABİLME BECERİLERİ

Detaylı

Yetişkinler için Oryantiring Nermin Fenmen, 2013

Yetişkinler için Oryantiring Nermin Fenmen, 2013 Başlangıç Düzeyi Ders #3: Kentsel Oryantiring haritası 1. Kentsel Oryantiringde sık kullanılan semboller Birinci dersimizde haritamızın genel özelliklerini, bitki örtüsünü simgeleyen renkleri, mavinin

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI Mayıs Selçuk Üniversitesi/KONYA

TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI Mayıs Selçuk Üniversitesi/KONYA TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI 02-03 Mayıs 2017 Selçuk Üniversitesi/KONYA YARIŞMA BÜLTENİ 1/2 YARIŞMA TERTİP KURULU Başkan : Nasuh Evrim ACAR (Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanını temsilen)

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU. ERGAN KAYAK ORYANTİRİNG YARIŞMALARI Şubat 2017 ERZİNCAN BÜLTEN 3

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU. ERGAN KAYAK ORYANTİRİNG YARIŞMALARI Şubat 2017 ERZİNCAN BÜLTEN 3 TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU ERGAN KAYAK ORYANTİRİNG YARIŞMALARI 12-13 Şubat 2017 ERZİNCAN BÜLTEN 3 YARIŞMA TERTİP KURULU Başkan : Hacer AKYÜZ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erzincan İl Temsilcisi

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU SAYI : TOF/415 02 Mart 2016 KONU : MTB-O Masterlar Dünya Kupası 2. Serisi, Bisiklet -O Kapadokya Kupası ve 1.Kademe Yarışma Talimatı... SPOR KULÜBÜ BAŞKANLIĞINA. GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNE YARIŞIN

Detaylı

neler

neler www.broevent.com bizkimiz? Bro event ülkemizdeki en önemli spor organizasyonlarını planlayan ve yöneten, deneyimli kadrosu ile Türk sporunun gelişmesinde hizmet ederken sektöründe en yüksek müşteri hizmetleri

Detaylı

BÜLTEN. : Ramazan KULAKOGLU. : Yefim SHTEMPLER ve Fırat CANİKLİ. : Yüksel KÖSEM

BÜLTEN. : Ramazan KULAKOGLU. : Yefim SHTEMPLER ve Fırat CANİKLİ. : Yüksel KÖSEM BÜLTEN TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU BAYRAK, GECE ORYANTİRİNG MÜSABAKASI VE ESKİŞEHİR ÖZEL YARIŞI ( 17-18 EKİM 2015, ESKİŞEHİR ) Etkinlik Direktörü : Fırat CANİKLİ Harita: Bayrak Yarış Haritası : Ramazan

Detaylı

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ İKİNCİ ÖĞRETİM SPORDA YETENEK SEÇİMİ ORYANTİRİNG BRANŞI İÇİN YETENEK SEÇİMİ Kahraman GÖÇMEZOĞLU 118428005 DERS SORUMLUSU Yrd.

Detaylı

ULUSLARARASI AUDI AQUAMASTERS KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI

ULUSLARARASI AUDI AQUAMASTERS KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI 19 MAYIS ATATÜRK Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ULUSLARARASI KISA KULVAR AQUAMASTERS YÜZME ŞAMPİYONASI 18-21 Mayıs 2016 ULUSLARARASI AQUAMASTERS AÇIK SU MARATONU 22 Mayıs 2016 19 MAYIS ATATÜRK Ü ANMA,

Detaylı

KUŞADASI TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI

KUŞADASI TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI KUŞADASI TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI Türkiye Triatlon Federasyonu nun 2018 faaliyet takviminde yer alan Kuşadası Triatlonu, 10-12 Ağustos 2018 tarihlerinde Aydın-Kuşadası ında yapılacaktır. YARIŞMA BİLGİLERİ

Detaylı

YURTİÇİ FAALİYETLER FAALİYETİN ADI YERİ TARİHİ ÖNGÖRÜLEN HARCAMA

YURTİÇİ FAALİYETLER FAALİYETİN ADI YERİ TARİHİ ÖNGÖRÜLEN HARCAMA 2016 YILI FAALİYET PROGRAMI YURTİÇİ FAALİYETLER FAALİYETİN ADI YERİ TARİHİ ÖNGÖRÜLEN 2016-2017 SEZONU 1.KADEME İZMİR- 26-27 KASIM 2016 90.000,00 BERGAMA 2016-2017 SEZONU 2.KADEME MERSIN 24-25 ARALIK 2016

Detaylı

Bülten 3 İstanbul Spring 2015

Bülten 3 İstanbul Spring 2015 Bülten 3 İstanbul Spring 2015 Etkinlik Bilgisi Bu güzel bahar ayında sizi bir kez daha İstanbul da karşılamaktan mutluluk duyuyoruz. Bahar yarışmamız artık gelenekselleşmeye başladı. Avrupa hala kar etkisi

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU BİSİKLET- O TÜRKİYE ŞAMPİYONASI YARIŞMA BÜLTENİ 16-17 MAYIS 2015 BOLU

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU BİSİKLET- O TÜRKİYE ŞAMPİYONASI YARIŞMA BÜLTENİ 16-17 MAYIS 2015 BOLU TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU BİSİKLET- O TÜRKİYE ŞAMPİYONASI YARIŞMA BÜLTENİ 16-17 MAYIS 2015 BOLU ORGANİZASYON: TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU TERTİP KURULU: Başkan: İlker BURGAÇ - Türkiye Oryantiring

Detaylı

ÇOCUKLARA ORYANTİRİNG EĞİTİMİ

ÇOCUKLARA ORYANTİRİNG EĞİTİMİ ÇOCUKLARA ORYANTİRİNG EĞİTİMİ İKİNCİ BASKI Ekrem DENİZ Gülsen KARAMAN Fatih BEKTAŞ Oğuzhan YONCALIK Veysel GÜLER Ali KILINÇ Adem ATEŞ Ankara 2012 1 Kültür Ajans Yayınları No: 129 ISBN: 978 605 4432 37

Detaylı

2016 İSTANBUL HALK TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI

2016 İSTANBUL HALK TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI 2016 İSTANBUL HALK TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI Federasyonumuzun 2016 sezonu faaliyet programında yer alan İstanbul Triatlonu 21 Ağustos 2016 tarihinde İstanbul ilinde yapılacaktır. Yarışmaların festival

Detaylı

EĞİRDİR TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI

EĞİRDİR TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI EĞİRDİR TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI Türkiye Triatlon Federasyonu nun 2018 faaliyet takviminde yer alan Eğirdir Triatlonu, 31 Ağustos -02 Eylül 2018 tarihlerinde Isparta - Eğirdir de yapılacaktır. YARIŞMA

Detaylı

ÜNYE TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI

ÜNYE TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI ÜNYE TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI Türkiye Triatlon Federasyonu nun 2018 faaliyet takviminde yer alan Ünye Triatlonu, 20-22 Temmuz 2018 tarihlerinde Ordu-Ünye de yapılacaktır. YARIŞMA BİLGİLERİ KATEGORİLER

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ANA BİLİM DALI ORYANTİRİNG SPORUNDA KENT İÇİ ORGANİZASYONLAR ÜZERİNE BİR

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ANA BİLİM DALI ORYANTİRİNG SPORUNDA KENT İÇİ ORGANİZASYONLAR ÜZERİNE BİR T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ANA BİLİM DALI ORYANTİRİNG SPORUNDA KENT İÇİ ORGANİZASYONLAR ÜZERİNE BİR İNCELEME YÜKSEK LİSANS TEZİ Kenan AKSIN Tez Danışmanı Prof.

Detaylı

ATLETİZM BAYRAK KOŞULARI.

ATLETİZM BAYRAK KOŞULARI. ATLETİZM BAYRAK KOŞULARI www.heranbilgi.com Bayrak koşuları atletizm yarışmalarının sevilen bir dalıdır. Atletizm yarışmalarının son karşılaşması olarak uygulanır. Yüksek puan getirmesi ve takım yarışı

Detaylı

BÖLÜM - 1 SPORCU PERFORMANSINDA ORTAYA ÇIKAN GELİŞMELER NASIL AÇIKLANABİLİR?

BÖLÜM - 1 SPORCU PERFORMANSINDA ORTAYA ÇIKAN GELİŞMELER NASIL AÇIKLANABİLİR? BÖLÜM - 1 SPORCU PERFORMANSINDA ORTAYA ÇIKAN GELİŞMELER NASIL AÇIKLANABİLİR? 2 SPORCU PERFORMANSINDA ORTAYA ÇIKAN GELİŞMELER NASIL AÇIKLANABİLİR? Bilgi çağı olarak adlandırdığımız bu zamanlarda üretilen

Detaylı

Denizli Aquatlonu Küçükler Türkiye Finali Ve Yıldızlar, Gençler, Elitler Yarış Talimatı

Denizli Aquatlonu Küçükler Türkiye Finali Ve Yıldızlar, Gençler, Elitler Yarış Talimatı Denizli Aquatlonu Küçükler Türkiye Finali Ve Yıldızlar, Gençler, Elitler Yarış Talimatı Federasyonumuzun faaliyet programında yer alan Denizli Aquatlon yarışları 01-02 Kasım 2014 tarihinde Denizli Pamukkale

Detaylı

Talep edilmekte ise düzenleyicinin önerisi (*) : Yarışmaya ait internet sitesinin adresi. Başlama tarihi:

Talep edilmekte ise düzenleyicinin önerisi (*) : Yarışmaya ait internet sitesinin adresi. Başlama tarihi: EK-1 Yarışmanın adı Yarışmanın türü ÖZEL YARIŞMA DÜZENLEME BAŞVURU FORMU Yerel ( ) Ulusal ( ) Uluslararası ( ) WRE ( ) Ülke sıralamasına puan etkisi Talep edilmektedir ( ) Talep edilmemektedir ( ) Talep

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU TÜRKİYE BİSİKLETLE ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI Haziran 2017 BOLU YARIŞMA BÜLTENİ 3

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU TÜRKİYE BİSİKLETLE ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI Haziran 2017 BOLU YARIŞMA BÜLTENİ 3 TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU TÜRKİYE BİSİKLETLE ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI 03-04 Haziran 2017 BOLU YARIŞMA BÜLTENİ 3 YARIŞMA TERTİP KURULU BAŞKAN: Hacer AKYÜZ : Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU TÜRKİYE ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI VE BALIKESİR ORYANTİRİNG FESTİVALİ 19/20/21/22 MAYIS 2016 BÜLTEN 3

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU TÜRKİYE ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI VE BALIKESİR ORYANTİRİNG FESTİVALİ 19/20/21/22 MAYIS 2016 BÜLTEN 3 TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU TÜRKİYE ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI VE BALIKESİR ORYANTİRİNG FESTİVALİ 19/20/21/22 MAYIS 2016 BÜLTEN 3 YARIŞMA TERTİP KURULU Başkan: Doç. Dr. Tekin ÇOLAKOĞLU, Türkiye Oryantiring

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ ALTI KIRMIZI BÖLGE 1.KADEME YARIŞI KONYA / BEYŞEHİR BÜLTEN-2. Yarışma Tarihi: 11/11/2017

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ ALTI KIRMIZI BÖLGE 1.KADEME YARIŞI KONYA / BEYŞEHİR BÜLTEN-2. Yarışma Tarihi: 11/11/2017 TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ ALTI KIRMIZI BÖLGE 1.KADEME YARIŞI KONYA / BEYŞEHİR BÜLTEN-2 Yarışma Tarihi: 11/11/2017 1. YARIŞMA TERTİP KURULU Başkan : Hacer AKYÜZ, Türkiye Oryantiring Federasyonu

Detaylı

AREL KOLEJİ Spor Salonu 7-8 Ekim 2017

AREL KOLEJİ Spor Salonu 7-8 Ekim 2017 AREL KOLEJİ Spor Salonu 7-8 Ekim 2017 ARELMEDSpor Festivali 2017 ile dünden bugüne Arel Eğitim Kurumlarından mezun olmuş tüm mezunlarımızı, ailelerini ve arkadaşlarını keyifli bir hafta sonu etkinliğine

Detaylı

ORIENTEERING SEMBOLLERİ VE AÇIKLAMALARI

ORIENTEERING SEMBOLLERİ VE AÇIKLAMALARI NOTLAR ORIENTEERING SEMBOLLERİ VE AÇIKLAMALARI Büyük Kaya => Belirgin,ayakta duran kaya kütlesi. Kayalık, sarp kayalık => Geçilebilir ya da geçilemez büyük kayalık. Kaya Kümesi => Haritada tek tek işaretlenemeyecek

Detaylı

KARADENİZ MAHALLİ OFFROAD KUPASI YÖNETMELİĞİ

KARADENİZ MAHALLİ OFFROAD KUPASI YÖNETMELİĞİ KUPANIN TANIMI KARADENİZ MAHALLİ OFFROAD KUPASI YÖNETMELİĞİ Madde 1 :Karadeniz Bölgesinde yapılacak olan organizasyon Karadeniz Mahalli Offroad Kupası adı altında yürütülecektir. KUPANIN ORGANİZATÖR KULÜPLERİ,

Detaylı

14-16 Ekim 2011 Bursa

14-16 Ekim 2011 Bursa TOF İleri Düzey Parkur Planlayıcılar için Parkur Planlama Semineri 14-16 Ekim 2011 Bursa 3. Oturum: İyi Bir Parkurun Genel Özellikleri Ne Olmalı? Program ve seminer: Zoran Milovanovic Çeviri: Nermin Fenmen

Detaylı

Doğal ve doğal olmayan yapı ve tesisler, özel işaretler, çizgiler, renkler ve şekillerle gösterilmektedir.

Doğal ve doğal olmayan yapı ve tesisler, özel işaretler, çizgiler, renkler ve şekillerle gösterilmektedir. HARİTA NEDİR? Yeryüzünün tamamının veya bir parçasının kuşbakışı görünümünün, istenilen ölçeğe göre özel işaretler yardımı ile küçültülerek çizilmiş örneğidir. H A R İ T A Yeryüzü şekillerinin, yerleşim

Detaylı

Buenos Aires 2018 Gençlik Olimpiyat Oyunları (YOG) Bilgi Notu

Buenos Aires 2018 Gençlik Olimpiyat Oyunları (YOG) Bilgi Notu Buenos Aires 2018 Gençlik Olimpiyat Oyunları (YOG) Bilgi Notu Organizasyon 6-18 Ekim 2018 tarihleri arasında aşağıda yer alan 33 spor dalında Arjantin in Buenos Aires kentinin ev sahipliğinde düzenlenecektir.

Detaylı

1. Atletizm yarışmalarının hakem görevlendirmeleri kimler tarafından yapılır?

1. Atletizm yarışmalarının hakem görevlendirmeleri kimler tarafından yapılır? 1. Atletizm yarışmalarının hakem görevlendirmeleri kimler tarafından yapılır? a) Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü tarafından b) İl Atletizm Tertip Kurulu tarafından c) Hakemler toplanarak kendi aralarında

Detaylı

YARIŞMA TERTİP KURULU

YARIŞMA TERTİP KURULU YARIŞMA TERTİP KURULU Başkan: Tekin ÇOLAKOĞLU Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Kurul Üyeleri: Mustafa BOZBEY, Nilüfer Belediye Başkanı Süleyman ŞAHİN, Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü

Detaylı

CAK 2018 TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU KAYAKLA ORYANTİRİNG

CAK 2018 TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU KAYAKLA ORYANTİRİNG 13-14 0CAK 2018 TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU KAYAKLA ORYANTİRİNG TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BÜLTEN 3- BÜLTEN 31. YARIŞMA TERTİP KURULU Başkan : Hacer AKYÜZ, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Kurul Üyeleri

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU MİLLİ TAKIM SPORCUSU SEÇME/SEÇİLME KRİTERLERİ Genel Hükümler: Milli Takım aday havuzuna sporcuların seçilmesinde esas sporcular arasında adil bir seçim yapmaktır. Sezon boyunca sporcuların durumunu gözlemlemek

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ VE ALT GRUPLARI 12. BÖLGE 1. KADEME BÖLGESEL ORYANTİRİNG YARIŞMASI

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ VE ALT GRUPLARI 12. BÖLGE 1. KADEME BÖLGESEL ORYANTİRİNG YARIŞMASI TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ VE ALT GRUPLARI 12. BÖLGE 1. KADEME BÖLGESEL ORYANTİRİNG YARIŞMASI BÜLTEN 1 TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ VE ALT GRUPLARI 12. BÖLGE 1. KADEME BÖLGESEL ORYANTİRİNG

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU GENEL YARIŞMA KURALLARI

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU GENEL YARIŞMA KURALLARI TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU GENEL YARIŞMA KURALLARI Madde 1 Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen ve yapılmasına izin verilen Oryantiring yarışmaları ile bu yarışmalara hazırlık amacıyla

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 1. KADEME ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI Kasım 2016-Bergama/İZMİR BÜLTEN 3

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 1. KADEME ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI Kasım 2016-Bergama/İZMİR BÜLTEN 3 TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 1. KADEME ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI 26-27 Kasım 2016-Bergama/İZMİR BÜLTEN 3 YARIŞMA TERTİP KURULU Başkan : Hacer AKYÜZ, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Kurul Üyeleri

Detaylı

BÜLTEN 2 ISF Oryantiring 2015 Dünya Okullar Şampiyonası Antalya-Kemer TÜRKİYE

BÜLTEN 2 ISF Oryantiring 2015 Dünya Okullar Şampiyonası Antalya-Kemer TÜRKİYE BÜLTEN 2 ISF Oryantiring 2015 Dünya Okullar Şampiyonası Antalya-Kemer TÜRKİYE 18/04-24/04/2015 1 ULUSLARARASI OKUL SPORLARI FEDERASYONU & TÜRKİYE OKUL SPORLARI FEDERASYONU 18/04 24/04/2015 Antalya-Kemer-Tekirova,

Detaylı

İZMİR DUATLONU YARIŞMA TALİMATI

İZMİR DUATLONU YARIŞMA TALİMATI İZMİR DUATLONU YARIŞMA TALİMATI Federasyonumuzun 2015 faaliyet programında yer alan İzmir Duatlonu 07-08 Mart 2015 tarihinde İzmir ilinde İnciraltı Kent ormanı mevkiinde yapılacaktır. İZMİR DUATLONU (PUANLI)YARIŞMA

Detaylı

13. ULUSAL AÇIK SU YÜZME YARIŞLARI DEĞİRMENDERE GÖLCÜK KOCAELİ

13. ULUSAL AÇIK SU YÜZME YARIŞLARI DEĞİRMENDERE GÖLCÜK KOCAELİ 13. ULUSAL AÇIK SU YÜZME YARIŞLARI DEĞİRMENDERE GÖLCÜK KOCAELİ Yarışma Tarihi : 04 Ağustos 2018 Cumartesi Yer : Çınarlık Meydanı Değirmendere - Gölcük Kocaeli / Türkiye Son Başvuru : 02 Ağustos 2018 Perşembe

Detaylı

Buenos Aires 2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları Disiplinler ve Maksimum Ülke Kotaları

Buenos Aires 2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları Disiplinler ve Maksimum Ülke Kotaları Buenos Aires 2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları Disiplinler ve Maksimum Ülke Kotaları *Takım Sporlarıyla İlgili Önemli Not Buenos Aires 2018 YOG programında yer alan takım sporlarının Futbol, Hokey, Plaj

Detaylı

ÇOCUKLARA ORYANTİRİNG EĞİTİMİ. Ekrem DENİZ Gülsen KARAMAN Fatih BEKTAŞ Oğuzhan YONCALIK Veysel GÜLER Ali KILINÇ Adem ATEŞ

ÇOCUKLARA ORYANTİRİNG EĞİTİMİ. Ekrem DENİZ Gülsen KARAMAN Fatih BEKTAŞ Oğuzhan YONCALIK Veysel GÜLER Ali KILINÇ Adem ATEŞ ÇOCUKLARA ORYANTİRİNG EĞİTİMİ Ekrem DENİZ Gülsen KARAMAN Fatih BEKTAŞ Oğuzhan YONCALIK Veysel GÜLER Ali KILINÇ Adem ATEŞ Ankara 2011 Kültür Ajans Yayınları No: 125 ISBN: 978 605 4432 37 0 Kültür Ajans

Detaylı

Telefon : 210 21 96 Faks : 210 79 81

Telefon : 210 21 96 Faks : 210 79 81 Telefon : 210 21 96 Faks : 210 79 81 Büyük Spor Salonu : 210 21 98 Baraka Spor Salonu : 210 21 94 Spor Merkezi : 210 78 50 Havuz Müdürlüğü : 210 27 36 Tenis Kortları : 210 21 93 Internet Adresi E-posta

Detaylı

TUNCELİ SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 2015

TUNCELİ SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 2015 TUNCELİ SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 2015 SINAV TARİHİ : 01-3 TEMMUZ.2015 SINAV SAATİ : 09 : 00 SINAV YERİ : TUNCELİ SPOR LİSESİ SPOR SALONU TUNCELİ SPOR LİSESİ 2015-2016 YETENEK SINAVI BAŞVURU

Detaylı

TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU ÖZEL YARIŞMALAR UYGULAMA TALİMATI

TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU ÖZEL YARIŞMALAR UYGULAMA TALİMATI Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığından: TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU ÖZEL YARIŞMALAR UYGULAMA TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu Talimatın amacı; Federasyonun

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ ALTI KIRMIZI BÖLGE 1.KADEME YARIŞI KONYA / BEYŞEHİR BÜLTEN-3. Yarışma Tarihi: 11/11/2017

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ ALTI KIRMIZI BÖLGE 1.KADEME YARIŞI KONYA / BEYŞEHİR BÜLTEN-3. Yarışma Tarihi: 11/11/2017 TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ ALTI KIRMIZI BÖLGE 1.KADEME YARIŞI KONYA / BEYŞEHİR BÜLTEN-3 Yarışma Tarihi: 11/11/2017 1. YARIġMA TERTĠP KURULU BaĢkan : Hacer AKYÜZ, Türkiye Oryantiring Federasyonu

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 2.KADEME ŞEHİT DİLAY&CEM KERMAN YARIŞI

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 2.KADEME ŞEHİT DİLAY&CEM KERMAN YARIŞI TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 2.KADEME ŞEHİT DİLAY&CEM KERMAN YARIŞI Bülten 4 18-19/11/ 2017 1. YARIŞMA TERTİP KURULU Başkan : Hacer AKYÜZ, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Kurul Üyeleri : ORHAN

Detaylı

MARMARİS DUATLONU YARIŞMA TALİMATI

MARMARİS DUATLONU YARIŞMA TALİMATI MARMARİS DUATLONU YARIŞMA TALİMATI Türkiye Triatlon Federasyonu 2019 faaliyet planında yer alan Marmaris Duatlonu, 9-10 Mart 2019 tarihlerinde Marmaris'te yapılacaktır. YARIŞMA BİLGİLERİ KATEGORİLER KOŞU

Detaylı

ISPARTA NIN DOĞA SPORLARI

ISPARTA NIN DOĞA SPORLARI ISPARTA NIN DOĞA SPORLARI 25 doğa sporu baz alınarak, Isparta nın doğa sporları potansiyeli ve bu potansiyelin ne kadar oranda etkili kullanıldığının ölçümüne yönelik gerçekleştirilen iki araştırmada*,

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Test Parkuru

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Test Parkuru BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Test Parkuru Özel Yetenek Sınavı; adaylardaki esneklik, denge, kuvvet, dayanıklılık,

Detaylı

1. Gün Yarışma Takım Puanları

1. Gün Yarışma Takım Puanları 1. Gün Yarışma Takım Puanları K10 Kulüp sayısı: 5, Tasnif için geçerli puan alması gereken sporcu sayısı: 3 1. DEMİRTAŞ SK-BURSA 2909,37 2909,37 3 (tümü alınmıştır) - GÖMEÇ BELEDİYE SK. 0 0 0 (takım diskalifiye)

Detaylı

GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI Bodrum, Global Run ile festival coşkusuna hazırlanıyor Global Yatırım Holding in, Bodrum Cruise Port ev sahipliğinde 4 üncü kez gerçekleştireceği Global Run Bodrum

Detaylı

14-16 Ekim 2011 Bursa. 2. Oturum Etkinliğin Planlanması

14-16 Ekim 2011 Bursa. 2. Oturum Etkinliğin Planlanması TOF İleri Düzey Parkur Planlayıcılar için Parkur Planlama Semineri 14-16 Ekim 2011 Bursa 2. Oturum Etkinliğin Planlanması Program ve seminer: Zoran Milovanovic Çeviri: Nermin Fenmen Benim Kurallarım: Planlamaya

Detaylı

GAZİPAŞA DUATLONU YARIŞMA TALİMATI

GAZİPAŞA DUATLONU YARIŞMA TALİMATI GAZİPAŞA DUATLONU YARIŞMA TALİMATI Türkiye Triatlon Federasyonu nun 2018 faaliyet takviminde yer alan Gazipaşa Duatlonu Türkiye Finali, 3-4 Kasım 2018 tarihlerinde Antalya - Gazipaşa da yapılacaktır. YARIŞMA

Detaylı

Yetişkinler için Oryantiring Nermin Fenmen, 2013

Yetişkinler için Oryantiring Nermin Fenmen, 2013 1 Orta Düzey I Ders #1: Basit düzeyde rota belirleme 1. Giriş Oryantiring sporunda başarınızı belirleyecek olan en önemli etmen, rota seçimidir. Kentsel oryantiringde bir hedeften diğerine giden pembe

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 2. KADEME & AKDENİZ ÜLKELERİ ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI & ANTALYA O DAYS ORYANTİRİNG YARIŞMALARI 23-26 Şubat 2017 ANTALYA BÜLTEN 1&2 YARIŞMA TERTİP KURULU Başkan Sportif Direktör

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ VE ALT YAŞ GRUPLARI BÖLGESEL YARIŞ TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ: Madde 1- Bu talimatın amacı, Türkiye Oryantiring federasyonu faaliyet alanında bulunan

Detaylı