P-661HNU F1 ve P-660HNU F1 QoS Yönetimi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "P-661HNU F1 ve P-660HNU F1 QoS Yönetimi"

Transkript

1 P-661HNU F1 ve P-660HNU F1 QoS Yönetimi Ürünümüzde QoS nasıl çalışır? Ürünlerimiz mekanizma gereği paket iletim istikametini dikkate alır ve Tampon Yönetim(Buffer Management) algoritması olarak Drop Tail algoritmasını kullanır. Bu bakımdan yapılacak tanımlardan önce trafiğin yönünü belirlemekte fayda vardır. Doküman içerisinde WAN-to-LAN yönü internetten modemin lokaline doğru akan trafiği gösterir. İndirme(Download) yönü de diyebiliriz. LAN-to-WAN yönü ise lokalden internete doğru akan trafiği gösterir ki yükleme(upload) yönü olarak da adlandırabiliriz. QoS ile neler yapılabilir? Download(İndirme) ve Upload(Yükleme) yönündeki trafik üzerinde bant genişliği sınırlaması, DSCP işaretleme ve 802.1p işaretleme yapılabilir. Not : DSCP tıkanıklık durumunda paketlerin düşürülme önceliğini belirlerken, 802.1p paketlerin iletim önceliğini belirlemektedir. Her iki protokol ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak için protokollerin kendi resmi dokümanlarını incelemenizi öneririz. Reel Örnekler : 1- Upload yönü için örnek : Lokalinizde bulunan IP kameranın trafiği için bant genişliği ve 802.1p önceliği atayabilirsiniz. 2- Download yönü için örnek : Lokalinizde torrent ya da Bearshare gibi indirme yöneticisi yardımıyla download yapan PC ler varsa bu PC ler için bant genişliği belirleyebilirsiniz. Not : Download yönündeki bant genişliği yönetiminde Lokal IP belirtilemediği için yapacağınız bant genişliği tanımı lokaldeki tüm PC leri etkileyecektir. Aşağıda konuyla ilgili örnekte daha detaylı anlatılmıştır. QoS Menü Açıklama : Genel

2 WAN Tarafından Yönetilen Yukarı Doğru Bant Genişliği : Burada Yukarı Doğru denilerek Upload(Yükleme) yönü kastedilmiştir. Yükleme yönündeki azami bant genişliği girilir. Örneğin 8Mbps ADSL hattı için bu değer 800Kbps dir. ( 8bit = 1Byte olup, bit b ile Byte ise B ile gösterilir). Trafik önceliği tarafından otomatik olarak ayarlanacaktır : Bu kısımda, yükleme yönündeki trafik için mevcut kurallara uymayan trafik için hangi öncelik algoritmasının kullanılacağı belirlenir. Seçenek olarak Ethernet Önceliği(802.1p), IP Precedence, Paket Genişliği seçilebilir ya da Hiçbiri olarak bırakılabilir. Sıra Kurulumu Cihaz mekanizma gereği olarak paket istikametini dikkate aldığı için Nereden Nereye sorusu önemlidir. Bu bölümde Nereye kısmı yapılandırılır. Varsayılan olarak hem LAN için hem de WAN için bir adet tanım 1 ve 2. sırada yer almaktadır. Bu tanımlar silinemez ancak değiştirilebilir. 3 ve 4.sırada yer alan tanımlar kullanıcı tanımlı olup örnek olarak girilmiştir. Arayüz : Nereye sorusu bu başlık altında belirlenir. LAN seçilmesi durumunda lokale giden trafik dikkate alınırken WAN seçilmesi durumunda internete giden trafik dikkate alınır. Öncelik : 1-7 arası öncelik ataması yapılır. 1 en düşük ve 7 en yüksektir. Ağırlık : Öncelik değeri aynı olan Sıra lardan ağırlık katsayısı daha yüksek olan Sıra, bant genişliğini ağırlık katsayısına göre daha yüksek oranda kullanır. Örneğin öncelik değeri eşit iki kuraldan birinin ağırlık katsayısı 1 diğeri 4 ise Birinci % 20 kullanırken, ikinci %80 kullanır. Hız : Bu kısımda belirtilen değer kullanılabilir maksimum bant genişliği değeridir. Sıra kurulumda belirtilen öncelik atama kısmı oldukça önemlidir. Daha iyi anlayabilmek için aşağıdaki örnek kurulumlar üzerindeki yorumları dikkatle inceleyiniz.

3 Yukarıdaki örneğe baktığımızda MyWAN_Queue, önceliği 1 olduğu için diğerlerinden fırsat buldukça 800Kbps ye kadar kullanım hakkına sahiptir. Bu örnekte önceliği 1 değil de 5 olsaydı bu durumda diğerlerine hiç fırsat vermeden 800Kbps genişliğinde bandın tamamını kullanabilecek idi. Bu örnekte ise bandın tamamını kullanmaya aday iki Sıra görülüyor. Bu durumda cihaz ağırlık değerlerine bakarak bir oranlama yapacaktır. Tabi burada sadece WAN arayüzü için 3 adet Sıra tanımı mevcut ve WAN_Default_Queue nın hiç kullanım hakkı olmayacaktır. Bu karşılaştırmaları aynı arayüz için tanımlı Sıra tanımları için yapmaktayız. Sınıf Kurulumu : Bu kısımda oluşturacağınız kurallar asıl QoS tanımlarını içerecektir. Bu kısımda herhangi bir kural yoksa sadece Genel kısımda girdiğiniz ayarlar dikkate alınır. Bu sayfadaki yapılandırmaları iki başlık altında ayrıca değerlendireceğiz.

4 Kriter Yapılandırması : Bu kısımda cihaza gelen paketlerden hangilerinin dikkate alınacağı belirlenir. Temel Arayüzden : Hangi arayüze gelen paketlerin dikkate alınacağı belirlenir. EtherWAN-ADSL seçilmesi durumunda download(indirme) yönü dikkate alınır. Lan seçilmesi durumunda upload(yükleme) yönü dikkate alınır. Local seçilmesi durumunda ise cihazın kendisinden herhangi bir yere gidecek paketler dikkate alınır. Bu listede ilaveten mevcut kablosuz ağ isimlerinizi de görebilirsiniz. Kablosuz ağ adını seçmeniz durumunda kablosuz kullanıcılardan internete giden paketler dikkate alınır. Ethernet Tipi : Bu kısımda hangi paket tiplerinin dikkate alınacağı belirlenir. ARP : Sadece ARP paketleri dikkate alınır. IP : Sadece IP paketleri dikkate alınır Q : Sadece VLAN etiketli paketler dikkate alınır. Bu menüden herhangi bir seçeneği seçtiğinizde daha aşağıdaki bazı seçeneklerden ilgisiz olanların devre dışı olduğu görülecektir. Kaynak, Hedef kısmında gelen paketin MAC,IP ve Port bilgisi dikkate alınır. Diğerleri kısmında ise gelen paket üzerinde Ethernet ve IP paket başlık bilgisi içersindeki daha gelişmiş parametreler seçilebilir. Örneğin Diğerleri başlığı altında TCP seçilir ve port numarası olarak 443 yazılırsa, TCP-443 port numarasına sahip paketler dikkate alınır, diğerleri bu kuralın dışında kalır. Tüm seçeneklerin sonunda görülen Hariç Tut seçeneği, o seçenekte belirlediğiniz durumun dışındaki tüm durumların dikkate alınmasını sağlar. Örneğin TCP-443 seçer ve Hariç Tut dersek, TCP-443 dışındaki tüm portlar dikkate alınır; TCP-443 dikkate alınmaz. Sınıf Yapılandırması : Bu bölümde paket üzerinde, gönderim yapılmadan önce yapılacak değişiklikler belirlenir. Sınıf Adı : Kurala isim verilir. Sınıflama Düzeni : Kuralın listedeki sırası belirtilir. Kurallar sırayla okunduğu için ve ilk eşleşmeden sonra diğer kurallar okunmayacağı için kuralların birbirini ezme durumu olmamasına dikkat edilmesi gerekir. Yani en genel ve kapsayıcı kural en aşağıda olmalıdır. Arayüze Gönder : Bu kısımda paketin farklı bir WAN arayüzüne yönlendirilmesi sağlanır. DSCP İşareti : DSCP Code Point bu kısımda belirlenir. Bu kısmın aktiflenmesi için Kriter Yapılandırma kısmında Ethernet Tipi kısmının IP olarak seçilmiş olması gerekir.

5 802.1p İşareti : 802.1p işaretlemesi bu kısımda belirlenir. Protokol gereği her bir seçeneğin karşılık geldiği bir öncelik hakkı mevcuttur. Örnek olarak Voice için 6 seçilir. Bu protokolün detayını başka kaynaklardan ayrıca inceleyebilirisiniz. Sıraya Gönder : Paketin hangi Sıra ya uygulanacağı belirlenir. Kriter Yapılandırma kısmında Arayüzden kısmında seçilen birime göre bu listed seçilebilir alanlar değişir. Zira Arayüzden kısmı Lan seçilmişse tabiki sadece WAN tarafında tanımlı Sıra tanımları seçilebilir durumda olacaktır. Örnek-1 A- UTorrent uygulaması kullanan PC lerin trafiğini kısıtlamak için band genişliği tanımı : 1- Önce Genel kısımdaki tanımar girilir. 2 Sonra Sıra Kurulumu kısmında bu PC ler için bir Sıra tanımı girilir. Amaç kısıtlama olduğu için girilecek sıra tanımındaki Öncelik değerinin, varsayılan sıra tanımından düşük olması gerekir. Download yönü kullanılacağı için Arayüz kısmı da LAN seçilmelidir. 2- Son olarak Sınıf Kuralı oluşturulur : PC lerin kullandığı UTorrent programının kullandığı portun olduğunu varsayıyoruz. Farklı olabilir hatta program sadece bir portu kullanmıyor olabilir. Birden fazla port aralığı kullanıyorsa, kullanılan tüm portları kapsayacak bir aralık belirlenebilir. Ayrıca cihazda NAT devre dışı ise IP adres kısmına PC nin IP adresi de yazılabilir. NAT devredeyken yazılan IP adresi kuralın tamamen geçersiz olmasına ve dikkate alınmamasına sebep olacaktır. Benzer şekilde WEB download da kısıtlanabilir ancak port bilgisi olarak TCP-80 girileceği için aynı zamanda normal web trafiği de kısıtlanmış olur.

6 Bu kurulumun ardınan lokalde UTorrent ile indirme yapan tüm PC lerin toplam bant genişliği 25 kilobyte ı geçmeyecektir.(200 Kb = 25KB) Eğer WEB download sınırlamak isteseydik port bilgisini Hedef kısmında değil Kaynak kısmında belirtmemiz gerekecekti. Ayrıca Diğerleri başlığı altındaki IP Protokolü bilgisini UDP değil TCP olarak seçmemiz gerekecekti. Örnek -2 : Lokalde kurulu ve IP adresi olan kamera için öncelik ve garanti edilmiş bant genişliği ataması. Yukarıdaki örneğin birinci adımı yapılır. Sonra Sıra Kurulumu kısmında bu kamera için bir Sıra oluşturulur.

7 Seçilen arayüze ve öncelik değerine dikkat ediniz. Son olarak Sınıf Kurulumu kısmında kural oluşturulur. Kaynak Alt Ağ Maskesi kısmının olduğuna dikkate ediniz. Bilindiği gibi tek IP belirtmek gerekiyorsa alt ağ maskesi için girilir. Bu kuralın ardından IP Kamera ya 500 Kb bant tahsis edilmiş olur. Kamera ağdan düşmediği sürece kalan kullanıcılar 300Kb lik kısmı kullanır.

ZyXEL Prestige Trendchip Serisi Modeller de QoS Yönetimi

ZyXEL Prestige Trendchip Serisi Modeller de QoS Yönetimi ZyXEL Prestige Trendchip Serisi Modeller de QoS Yönetimi Dokümanın kapsadığı modellerimiz için aşağıdaki tabloyu inceleyiniz. Model ve Yazılım QoS Bant Genişiliği Yönetimi P-660WT1v2 BGG YOK MBM VAR P-660WT1v2

Detaylı

EC-100. Ethernet RS232/422/485 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri

EC-100. Ethernet RS232/422/485 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri EC-100 Ethernet RS232/422/485 Çevirici İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri EC-100, cihazlarınıza veya bilgisayara RS232/422/485 hattından bağlayarak kullanabileceğiniz tak-kullan şeklinde tasarlanmış

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

EC-485. Ethernet RS485 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri

EC-485. Ethernet RS485 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri EC-485 Ethernet RS485 Çevirici İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri TR+: RS485 TR+ bağlantısı için kullanılır. TR-: RS485 TR- bağlantısı için kullanılır. EC-485, cihazlarınıza veya bilgisayara

Detaylı

Zilabs VoIP uygulaması için ADSL Ayarları

Zilabs VoIP uygulaması için ADSL Ayarları Zilabs VoIP uygulaması için ADSL Ayarları VoIP üzerinden santralinize çağrıların gelebilmesi için yapılması gereken iki temel aşama vardır: Statik IP adresine sahip olmak ve ADSL modeminizde port yönlendirmesi

Detaylı

Simülasyona Dayalı Ağ Temelleri Dersi Eğitimi

Simülasyona Dayalı Ağ Temelleri Dersi Eğitimi Simülasyona Dayalı Ağ Temelleri Dersi Eğitimi HEDEF Bilgisayar Programcılığı bölümünde yürütülen Ağ Temelleri dersi içeriğini incelemek Bilgisayar Ağları öğretiminde Simülasyon/emülasyon kullanımı hakkında

Detaylı

EC-232C. Ethernet RS232 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri

EC-232C. Ethernet RS232 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri EC-232C Ethernet RS232 Çevirici İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri ACT: Veri alınırken/yollanırken yanıp söner. DCD: Bağlantı kurulduğunda aktif olur. Bu sinyal RS232 portunun DCD pininden okunabilir.

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

Quedra L MON Log Yönetim ve Güvenli Kayıt Yazılımı

Quedra L MON Log Yönetim ve Güvenli Kayıt Yazılımı PC veya Server Üzerinde Quedra Kurulumu Önemli Notlar : Kurulum sırasında Quedra a vereceğiniz IP adresinin internete çıkışında bir kısıtlama olmadığından emin olunuz. Özellikle Firewall veya modem içerisindeki

Detaylı

Kurumsal Güvenlik ve Web Filtreleme

Kurumsal Güvenlik ve Web Filtreleme S a y f a 1 antikor Kurumsal Güvenlik ve Web Filtreleme SshClient, Putty v.s. S a y f a 2 S a y f a 3 Yönetici olarak AntiKor a girmek için SshClient veya Putty programı kullanılır. IP olarak kurum içinden

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

Kurumsal Güvenlik ve Web Filtreleme

Kurumsal Güvenlik ve Web Filtreleme S a y f a 1 antikor Kurumsal Güvenlik ve Web Filtreleme SshClient, Putty v.s. S a y f a 2 S a y f a 3 S a y f a 4 S a y f a 5 S a y f a 6 S a y f a 7 şeklini alır. Bu durumda kullanıcı yasaklı konumdadır.

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

Firewall Log Server. Kurulum Kılavuzu

Firewall Log Server. Kurulum Kılavuzu Firewall Log Server Kurulum Kılavuzu 1 Kurulum Seri Port Adaptör Girişi OPT Port WAN Portu LAN Portu 1 Bağlantı: - Kutu içerisinden çıkan Coslat cihazınızı çalıştırdıktan sonra ilk kurulum için bilgisayarınızın

Detaylı

5651 ve 5070 Sayılı Kanun Tanımlar Yükümlülükler ve Sorumluluklar Logix v2.3 Firewall. Rekare Bilgi Teknolojileri

5651 ve 5070 Sayılı Kanun Tanımlar Yükümlülükler ve Sorumluluklar Logix v2.3 Firewall. Rekare Bilgi Teknolojileri 5651 ve 5070 Sayılı Kanun Tanımlar Yükümlülükler ve Sorumluluklar Logix v2.3 Firewall 5651 Sayılı Kanun Kanunun Tanımı : İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen

Detaylı

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router BİLGİ NOTU SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router SpeedTouch 585 Kablolu Ethernet Kurulumu (MS Windows 98) 1. 2. SpeedTouch Kurulum CD sini taktıktan sonra lütfen bekleyiniz. SpeedTouch Kurulum Sihirbazı

Detaylı

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları. Xpeech VoIP ( Voice Over IP ) Gateway Cihazları Hakkında Genel Bilgiler

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları. Xpeech VoIP ( Voice Over IP ) Gateway Cihazları Hakkında Genel Bilgiler Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Bölüm 4 Xpeech VoIP ( Voice Over IP ) Gateway Cihazları Hakkında Genel Bilgiler Bu bölümde Xpeech VoIP Gateway cihazları ile herhangi bir STH operatörüne gerek

Detaylı

BİH 605 Bilgi Teknolojisi Bahar Dönemi 2015

BİH 605 Bilgi Teknolojisi Bahar Dönemi 2015 BİH 605 Bilgi Teknolojisi Bahar Dönemi 2015 Ders- 12 Bilgisayar Ağları Yrd. Doç. Dr. Burcu Can Buğlalılar Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Katmanları İçerik Bilgisayar ağı nedir? Yerel alan ağları

Detaylı

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP ( Voice Over IP ) Gateway Cihazları Hakkında Genel Bilgiler Bölüm 2 Bu bölümde Xpeech VoIP Gateway cihazlarının kullanım alanlarıyla ilgili olarak

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI ANKET YÖNETİMİ. Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür.

DESTEK DOKÜMANI ANKET YÖNETİMİ. Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür. Bölüm ANKET YÖNETİMİ Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür. Anket uygulaması için aşağıdaki işlem adımlarını uygulamak gerekmektedir.

Detaylı

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP ( Voice Over IP ) Gateway Cihazları Hakkında Genel Bilgiler Bölüm 3 Bu bölümde Xpeech VoIP Gateway cihazları ile herhangi bir UMTH operatörüne gerek

Detaylı

MCR02-AE Ethernet Temassız Kart Okuyucu

MCR02-AE Ethernet Temassız Kart Okuyucu MCR02-AE Ethernet Temassız Kart Okuyucu Teknik Özellikleri Ethernet 10BaseT Dahili TCP/IP Stack TCP/IP Client-Server Bağlantı Özelliği Dahili DNS İstemcisi DHCP veya Statik IP ile çalışabilme UDP, TCP,ARP,ICMP(ping)

Detaylı

Virtual Router Redundancy Protocol (VRRP)

Virtual Router Redundancy Protocol (VRRP) Virtual Router Redundancy Protocol (VRRP) VRRP teknolojisi IEEE temel alınarak geliştirilmiştir.[13] VRRP, HSRP gibi teknolojilerde olduğu gibi birden fazla yönlendiricinin veya üçüncü seviye bir anahtarlayıcının

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinden de hatırlanacağı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel butonlardan Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala ile kasa tahsilat ödeme ekranı açılır. Kasa tahsilat ve ödeme fişleri

Detaylı

AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU:

AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU: AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU: Eğer AirTies RT-210 veya birden fazla AP-300 e sahipsiniz yeni AP- 300 ünüzü Tekrarlayıcı modunda kullanarak AirTies Mesh Networks oluşturur ve kablosuz kapsama alanınızı

Detaylı

FortiGate (Terminal Server) Terminal Sunucu Üzerinden Gelen Kullanıcılar

FortiGate (Terminal Server) Terminal Sunucu Üzerinden Gelen Kullanıcılar 2011 FortiGate (Terminal Server) [Bu dökümanda Terminal Server üzerinden internete çıkan kullanıcılara, kullanıcı bazında kural ve UTM işlemlerinin nasıl uygulandığı anlatılmıştır.] v400-build0328-rev.01

Detaylı

Bölüm3 Taşıma Katmanı. Transport Layer 3-1

Bölüm3 Taşıma Katmanı. Transport Layer 3-1 Bölüm3 Taşıma Katmanı Transport Layer 3-1 Bölüm 3: Taşıma Katmanı Amaç: Taşıma katmanı servisleri arkasındaki prensipleri anlamak multiplexing/ demultiplexing (çoklama) Güvenilir data transferi Akış kontrolü

Detaylı

INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK

INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 da (IIS 6.0) Web Sayfası yayınlamak için ilk olarak IIS 6.0 ın kurulu olması gereklidir. IIS Windows ta default

Detaylı

5.Port Yönlendirme ve Firewall

5.Port Yönlendirme ve Firewall 5.Port Yönlendirme ve Firewall Zywall üzerinde port yönlendirme işlemleri için Network_Virtual Server menüsü kullanılır. Örnek olarak içerideki bir sunucuya iç network dışından bir Uzak masaüstü bağlantısı

Detaylı

FOUR FAITH ROUTER LAR İÇİN BACKUP WAN KILAVUZU

FOUR FAITH ROUTER LAR İÇİN BACKUP WAN KILAVUZU FOUR FAITH ROUTER LAR İÇİN BACKUP WAN KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417

Detaylı

5. Bu alt butonlardan Kanal ve SSID isimli butona tıklayınız. B. AP-300 AYARLARI Bu bölümde 2 AP-300 ün Kanal ve SSID bölümü ile kablosuz ayarları LAN

5. Bu alt butonlardan Kanal ve SSID isimli butona tıklayınız. B. AP-300 AYARLARI Bu bölümde 2 AP-300 ün Kanal ve SSID bölümü ile kablosuz ayarları LAN AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU AirTies WAR-140 ile (veya birden fazla AP-300 e sahipseniz) kapsamış olduğunuz kablosuz ağınızı genişletmek isterseniz bir adet AirTies AP-300 alıp yeni AP-300 ünüzü Tekrarlayıcı

Detaylı

HP PROCURVE SWITCHLERDE 802.1X KİMLİK DOĞRULAMA KONFİGÜRASYONU. Levent Gönenç GÜLSOY 27.01.2014

HP PROCURVE SWITCHLERDE 802.1X KİMLİK DOĞRULAMA KONFİGÜRASYONU. Levent Gönenç GÜLSOY 27.01.2014 HP PROCURVE SWITCHLERDE 802.1X KİMLİK DOĞRULAMA KONFİGÜRASYONU Levent Gönenç GÜLSOY 27.01.2014 1. GİRİŞ 1.1 Network Access Control (NAC) Metodları MAC Doğrulaması: 802.1x ve Web Kimlik doğrulaması desteklemeyen

Detaylı

Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı

Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı AirLink ES4X0, diğer bir router ile birlikte kullanıldığında birden fazla bilgisayar veya cihaz için esas bağlantı noktası ve internet üzerinden yedekleme

Detaylı

IP Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri

IP Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri IP AKS Sistemi IP Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri Özellikleri: Sınırsız kapasite Daireler arası görüşme Çevre birimi olarak sadece switch kullanılır Bloklar birbiriyle switchler üzerinden bağlanır

Detaylı

BĠLGĠSAYARIN TEMELLERĠ

BĠLGĠSAYARIN TEMELLERĠ BĠLGĠSAYARIN TEMELLERĠ Bölüm-1 Resul DAġ rdas@firat.edu.tr BİLGİSAYARIN TEMELLERİ Bilgisayar Donanımının Temelleri Bilgisayar Yazılımının Temelleri Binary Sayı Sistemleri Network Teknolojilerinin Temelleri

Detaylı

EFT-POS ÖZELLİKLİ MALİ YAZAR KASA CİHAZ EŞLEŞTİRME İŞLEM AKIŞLARI

EFT-POS ÖZELLİKLİ MALİ YAZAR KASA CİHAZ EŞLEŞTİRME İŞLEM AKIŞLARI EFT-POS ÖZELLİKLİ MALİ YAZAR KASA CİHAZ EŞLEŞTİRME İŞLEM AKIŞLARI 1 s 1 EFT-POS özellikli mali yazarkasa kasiyer girişi gerekiyor ekranında iken KASİYER KASİYER GİRİŞİ GEREKİYOR Gelen ekranda kasiyer girişi

Detaylı

-Floating, Wan ve Lan arayüzleri için ayrı kural yazma alanı vardır.

-Floating, Wan ve Lan arayüzleri için ayrı kural yazma alanı vardır. PfSense, FreeBSD tabanlı bir dağıtım olarak, BSD sağlamlığını taşıyan, son zamanlarda adından sıkça söz ettiren oldukça gelişmiş ve yetenekli bir güvenlik duvarı dağıtımıdır. Psense kullanılmaya başlandığı

Detaylı

AirTies RT-212 Modem Kurulum Kılavuzu. Vodafone Teknoloji Servisleri

AirTies RT-212 Modem Kurulum Kılavuzu. Vodafone Teknoloji Servisleri AirTies RT-212 Modem Kurulum Kılavuzu Vodafone Teknoloji Servisleri 1.Adım 3.Adım Web Ara Yüzünden Kurulum Web ara yüzünden hızlı kurulum yapmak için internet tarayıcınız açın 1. İnternet tarayıcınızın

Detaylı

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 15.11.2014 1 1. KULLANIM AMACI Personel takip sistemi kullanmak isteyen tüm işletmeler için geliştirilmiştir. WOLVOX İnsan Kaynakları programı

Detaylı

VS-858(Veri Toplama Terminali)

VS-858(Veri Toplama Terminali) (Veri Toplama Terminali) V01_01 Sayfa 1 VS-858 Veri Toplama Terminallerinde Kart Tanımlamaları, Parmak izi Tanımlamaları, Şifreli Geçişler için Id Şifre Tanımlamaları yapılmaktadır. MENÜ alanından bulunan

Detaylı

Alt Ağ Maskesi (Subnet Mask)

Alt Ağ Maskesi (Subnet Mask) TCP/IP (Devam) Alt Ağ Maskesi (Subnet Mask) Ağdaki iki bilgisayarın veya cihazın aynı ağda olduklarını anlamalarını sağlar. Sınıf IP adres Ağ No Host No Ağ bit sayısı Host bit sayısı Varsayılan Ağ Maskesi

Detaylı

KAMPÜS AĞLARINDA ETKİN BANT GENİŞLİĞİ YÖNETİMİ

KAMPÜS AĞLARINDA ETKİN BANT GENİŞLİĞİ YÖNETİMİ KAMPÜS AĞLARINDA ETKİN BANT GENİŞLİĞİ YÖNETİMİ Enis Karaarslan Muğla Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Vedat Fetah Ege Üniversitesi, BİTAM Kampüs Network Yönetim Grubu Gökhan Akın İstanbul Teknik

Detaylı

İÇİNDEKİLER Ön söz... İçindekiler...

İÇİNDEKİLER Ön söz... İçindekiler... İÇİNDEKİLER Ön söz... İçindekiler... 1.BÖLÜM: BASİT BİR AĞ OLUŞTURMAK 1.1.AĞ NEDİR? 1.2.AĞ FONKSİYONLARINI KEŞFETME 1.3.BİR AĞI OLUŞTURAN FİZİKSEL BİLEŞENLER 1.4. BİR AĞIN ÖZELLİKLERİ 1.5. FİZİKSEL VE

Detaylı

F3938 OTOBÜS MODEMİ KULLANIM KILAVUZU

F3938 OTOBÜS MODEMİ KULLANIM KILAVUZU F3938 OTOBÜS MODEMİ KULLANIM KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. Şti. info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417 1243 www.ztelemetry.com 01 GENEL ÖZELLIKLER F3938 özellikle otobüs gibi

Detaylı

İnternet ortamından iç ağa nasıl port yönlendirmesi yapılır (Virtual Host nasıl oluşturulur)

İnternet ortamından iç ağa nasıl port yönlendirmesi yapılır (Virtual Host nasıl oluşturulur) İnternet ortamından iç ağa nasıl port yönlendirmesi yapılır (Virtual Host nasıl oluşturulur) Cyberoam cihazınız üzerindeki portları faklı bölgeler (zone) olarak tanımlayabilirsiniz. Bu tanımladığınız farklı

Detaylı

INHAND ROUTER LAR İÇİN PORT YÖNLENDİRME KILAVUZU

INHAND ROUTER LAR İÇİN PORT YÖNLENDİRME KILAVUZU INHAND ROUTER LAR İÇİN PORT YÖNLENDİRME KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90 312

Detaylı

AĞ TEMELLERI. İSİM SOYİSİM: EMRE BOSTAN BÖLÜM: BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI ÜNİVERSİTE: NİŞANTAŞI KONU: Konu 5. TCP/IP

AĞ TEMELLERI. İSİM SOYİSİM: EMRE BOSTAN BÖLÜM: BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI ÜNİVERSİTE: NİŞANTAŞI KONU: Konu 5. TCP/IP AĞ TEMELLERI İSİM SOYİSİM: EMRE BOSTAN BÖLÜM: BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI ÜNİVERSİTE: NİŞANTAŞI KONU: Konu 5. TCP/IP 1 İÇİNDEKİLER 4.1. İnternet Adresleri 3 4.2. Ip Adresleme 3 4.3. Ip Adresi Çeşitleri 4

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR. www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.D00REV01102010 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu

Detaylı

VS-A61. Parmak Okuma Cihazı VİZYOTEK

VS-A61. Parmak Okuma Cihazı VİZYOTEK VS-A61 Parmak Okuma Cihazı VİZYOTEK VS-A61 Parmak Okuma Cihazı MENÜ alanından bulunan seçenekler aşağıdaki gibidir; Kayıt Sil Saat Ayarla Log İncele USB Bellek Ayarlar Menü-Kayıt Kullanıcı Kayıtları: Kullanıcılar

Detaylı

WorkFlow. dinamo Work Flow

WorkFlow. dinamo Work Flow dinamo Work Flow 1 Ön Tanımlar Work Flow /Ön Tanımlar e-mail, sms gönderilecek alanın işaretli olmasıyla ilgili tanımlar yapılır. Her süreç adımı yaratılırken varsayılan değerler için oluşturulan tablodur.

Detaylı

AntiKor Güvenlik Sunucumu nereye yerleştirmeliyim?

AntiKor Güvenlik Sunucumu nereye yerleştirmeliyim? AntiKor Güvenlik Sunucumu nereye yerleştirmeliyim? AntiKor Güvenlik sunucusu, yerel ağ ile interneti sağlayan DSL modem veya Router arasına girerek bütün İnternet trafiğinin üzerinden geçmesini sağlar

Detaylı

Kategori:Allplan->Teknik Destek ve Kurulum->SSS_Allplan_2016_Server_Lisans_Kurulumu

Kategori:Allplan->Teknik Destek ve Kurulum->SSS_Allplan_2016_Server_Lisans_Kurulumu Lisans Serverin Kurulumu ve Konfigürasyonu SSS Teknik Destek Kategori:Allplan->Teknik Destek ve Kurulum->SSS_Allplan_2016_Server_Lisans_Kurulumu Program: Allplan 2016 Tarih: 10.12.2015 Döküman-TN: İnternet:

Detaylı

OSI REFERANS MODELI-II

OSI REFERANS MODELI-II OSI REFERANS MODELI-II Ö Ğ R. G Ö R. V O L K A N A L T ı N T A Ş OSI REFERANS MODELI VERİBAĞı KATMANI Veri hattı katmanında, fiziksel katmanda elektronik medyanın üzerinde verilerin nasıl iletileceği ve

Detaylı

AirTies Rt-204. Modem Kurulum Kılavuzu. Vodafone Teknoloji Servisleri

AirTies Rt-204. Modem Kurulum Kılavuzu. Vodafone Teknoloji Servisleri AirTies Rt-204 Modem Kurulum Kılavuzu Vodafone Teknoloji Servisleri 1.Adım Web Ara Yüzünden Kurulum Web ara yüzünden hızlı kurulum yapmak için internet tarayıcınız açın 1. İnternet tarayıcınızın adres

Detaylı

Doğru Adaptor soket kutuplaması.

Doğru Adaptor soket kutuplaması. 1. Tanıtım Next YE-11G WiFi Bridge satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu portatif cihaz ile, IP Kamera ve internet teknolojilerini kullanan Ethernet RJ45 portlu cihazların kablosuz ağlara kolayca erişimi

Detaylı

Öğrencilerin Canlı derslere katılması, * Sisteme giriş

Öğrencilerin Canlı derslere katılması, * Sisteme giriş Öğrencilerin Canlı derslere katılması, * Sisteme giriş Öncelikle bilgisayarlarınızda bulunan internete girmenizi sağlayacak olan tarayıcıyı açmanız gerekmektedir. Hangi tarayıcıyı kullanırsanız kullanın,

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü. Cisco PT Kullanımı. Arzu Kakışım BİL 372 Bilgisayar Ağları. GYTE - Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü. Cisco PT Kullanımı. Arzu Kakışım BİL 372 Bilgisayar Ağları. GYTE - Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Cisco PT Kullanımı Arzu Kakışım BİL 372 Bilgisayar Ağları Cisco Packet Tracer Cisco Packet Tracer programı, hiç bir fiziki makine veya araç kullanmadan cisco işlemlerinin

Detaylı

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 580. Kablosuz ADSL Modem

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 580. Kablosuz ADSL Modem BİLGİ NOTU SpeedTouch 580 Kablosuz ADSL Modem SpeedTouch 580 Kablolu USB Kurulumu (MS Windows 98) 1. 2. SpeedTouch Kurulum CD sini taktıktan sonra lütfen bekleyiniz. SpeedTouch Kurulum Sihirbazı ekranı

Detaylı

Airties Air5442 Modem Kurulum Kılavuzu

Airties Air5442 Modem Kurulum Kılavuzu Airties Air5442 Modem Kurulum Kılavuzu CİHAZIN ÖN PANELİNDEKİ LED lerin ANLAMI 1.Adım Web ara yüzünden hızlı kurulum yapmak için internet tarayıcınız açın 1. Modeminizi ethernet kablosu ile bağlayınız.

Detaylı

Siemens SINEMA RC Sertifika Geçerlilik, Otomatik Güncelleme ve NTP zaman senkronizasyonu

Siemens SINEMA RC Sertifika Geçerlilik, Otomatik Güncelleme ve NTP zaman senkronizasyonu 2018 Siemens SINEMA RC Sertifika Geçerlilik, Otomatik Güncelleme ve NTP zaman senkronizasyonu Eren, Ilker (RC-TR PD PA CI) Unrestricted Ilke.eren@siemens.com wwww.siemens.com/.tyr.simatic.net[type text]

Detaylı

FOUR FAITH ROUTER LAR İLE SERİ HABERLEŞME KILAVUZU

FOUR FAITH ROUTER LAR İLE SERİ HABERLEŞME KILAVUZU FOUR FAITH ROUTER LAR İLE SERİ HABERLEŞME KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LT. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90 312

Detaylı

Bridge Mod Modem ve Firewall Ayarları

Bridge Mod Modem ve Firewall Ayarları Bridge Mod Modem ve Firewall Ayarları Public (WAN) IP Private (LAN) IP 88.34.45.43 192.168.1.1 192.168.1.33--- ZyWALL cihazınız öncesi yapınız; yukarıdaki şemada anlatılan; modeminizin sizi internete bağlayan

Detaylı

TEMEL NETWORK CİHAZLARI

TEMEL NETWORK CİHAZLARI TEMEL NETWORK CİHAZLARI LAN (Local Area Network); yüksek hızlı, düşük hatalı ve küçük coğrafi alan kaplayan (bir uçtan diğer uca beş bin metreye kadar) ağlardır. Yani LAN; bir binadaki ya da küçük bir

Detaylı

United Security. Akış Ayarları

United Security. Akış Ayarları Akış Ayarları kayıt cihazınız Ana Akış, Alt Akış ve Mobil Akış olmak üzere 3 farklı görüntü akışını destekler. Ancak akış ayarlarının değişmesi, kayıt cihazınızın kaydını durdurabilir, network üzerinden

Detaylı

D-Link DSL-6740U KOLAY KURULUM KILAVUZU. TEKN K SERV S ve DESTEK. Kablosuz N300 ADSL/ADSL2+ VDSL/VDSL2 Router (D-Smart İnternet Kullanıcıları için)

D-Link DSL-6740U KOLAY KURULUM KILAVUZU. TEKN K SERV S ve DESTEK. Kablosuz N300 ADSL/ADSL2+ VDSL/VDSL2 Router (D-Smart İnternet Kullanıcıları için) D-Link DSL-6740U Kablosuz N300 ADSL/ADSL2+ VDSL/VDSL2 Router (D-Smart İnternet Kullanıcıları için) KOLAY KURULUM KILAVUZU TEKN K SERV S ve DESTEK 1 PAKET İÇERİĞİ * DSL-6740NRU ADSL/ADSL2+ VDSL/VDSL2 Router

Detaylı

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Kampanya Yönetimi Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 14 İÇİNDEKİLER A. SES KAMPANYASI

Detaylı

Huawei HG655d Teknik Döküman

Huawei HG655d Teknik Döküman Huawei HG655d Teknik Döküman GENEL BİLGİLER Modem ile beraber verilecek olan Türkçe sesli interaktif kolay kurulum CD' si olacaktır. CD ile de kurulum yapılabilmektedir. Kolay Kurulum cd si, kurulum dökümanı

Detaylı

Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu

Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu 06-2016 / v1.0 I. Ü rün Bilgileri I-1. Paket İçeriği - RE11S x 2 - Çok Dilli Hızlı Kurulum Kılavuzu (HKR) ve Kullanım Kılavuzu

Detaylı

Aktif Dizin Logon/Logoff Script Ayarları Versiyon 0.0.1. http://support.labrisnetworks.com/index.php?/knowledgebase/list

Aktif Dizin Logon/Logoff Script Ayarları Versiyon 0.0.1. http://support.labrisnetworks.com/index.php?/knowledgebase/list Aktif Dizin Logon/Logoff Script Ayarları Versiyon 0.0.1 http://support.labrisnetworks.com/index.php?/knowledgebase/list Genel Bakış Labris ürünlerinin Aktif Dizin ile entegrasyonu yapılarak Güvenlik Duvarı,

Detaylı

Toplu İleti Gönderimi

Toplu İleti Gönderimi Toplu İleti Gönderimi İK ve Bordro Plus ürünlerinde; personelin doğum günü, işe giriş kutlaması gibi özel tarihlerde çalışanlara e-posta ile kutlama mesajları otomatik olarak gönderilebilir. Bu işlem Sicil

Detaylı

United Security. Kayıt Ayarları

United Security. Kayıt Ayarları Kayıt Ayarları kayıt cihazınızın sağlıklı olarak kayıt yapabilmesi için bu bölümdeki ayarların yapılandırılmış olması gerekir. Ancak bu işlem uzmanlık gerektiren bir konudur ve mutlaka cihazı satın almış

Detaylı

Coslat Monitor (Raporcu)

Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor, Coslat Firewall, Hotspot ve Mirror uygulamalarında oluşturulan zaman damgalı kayıtların analiz edilmesini ve raporlanmasını sağlayan uygulamadır. Coslat Monitor

Detaylı

Ağ Nedir? Birden fazla bilgisayarın iletişimini sağlayan printer vb. kaynakları, daha iyi ve ortaklaşa kullanımı sağlayan yapılara denir.

Ağ Nedir? Birden fazla bilgisayarın iletişimini sağlayan printer vb. kaynakları, daha iyi ve ortaklaşa kullanımı sağlayan yapılara denir. TEMEL AĞ TANIMLARI Ağ Nedir? Birden fazla bilgisayarın iletişimini sağlayan printer vb kaynakları, daha iyi ve ortaklaşa kullanımı sağlayan yapılara denir WAN ve LAN Kavramları Bilgisayarlar ve paylaşılan

Detaylı

Türkiye Mümessili. F.A.S.T Fabrika Aygıtları Sistem Teknolojisi Ltd.Şti. FAST PLAZA Karaman Çiftlik Yolu No:51 Küçükbakalköy / Kadıköy / İstanbul

Türkiye Mümessili. F.A.S.T Fabrika Aygıtları Sistem Teknolojisi Ltd.Şti. FAST PLAZA Karaman Çiftlik Yolu No:51 Küçükbakalköy / Kadıköy / İstanbul Türkiye Mümessili F.A.S.T Fabrika Aygıtları Sistem Teknolojisi Ltd.Şti FAST PLAZA Karaman Çiftlik Yolu No:51 Küçükbakalköy / Kadıköy / İstanbul Tel: 0216 574 9434 pbx Fax: 0216 574 1660 Web: http://www.fastltd.net

Detaylı

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9 İçindekiler Tablosu Kantar Otomasyonu... 3 1.Özellikler... 3 2.Kullanım... 3 2.1. Satış... 4 2.2. Kamyon Hareketleri... 8 2.2.1. Ağırlık Bilgisi... 9 2.3. Ayarlar... 10 2.3.1. Kullanıcı Tanımlama... 11

Detaylı

IPv6 Ağlarında VoIP NETAŞ. 12-13 Ocak 2011. Ulusal IPv6 Protokol Altyapısı Tasarımı ve Geçiş Projesi

IPv6 Ağlarında VoIP NETAŞ. 12-13 Ocak 2011. Ulusal IPv6 Protokol Altyapısı Tasarımı ve Geçiş Projesi Ulusal IPv6 Protokol Altyapısı Tasarımı ve Geçiş Projesi 12-13 Ocak 2011 IPv6 Ağlarında VoIP Ali Katkar Hakkı Asım Terci Ceyda Gülen Akyıldız Rıdvan Özaydın İçerik Giriş VoIP Kavramları IPv4 ile Yaşanan

Detaylı

Xpectia-CP1L-E Ethernet Haberleşmesi (TCP/IP) Giriş Xpectia Haberleşme Ayarları PLC Haberleşme Ayarları Referanslar

Xpectia-CP1L-E Ethernet Haberleşmesi (TCP/IP) Giriş Xpectia Haberleşme Ayarları PLC Haberleşme Ayarları Referanslar Xpectia-CP1L-E Ethernet Haberleşmesi (TCP/IP) Giriş Xpectia Haberleşme Ayarları PLC Haberleşme Ayarları Referanslar Kamera dan Gelen Bilgiyi PLC ye Aktarma Bu dökümanda CP1L-E üzerinden kamera ile PLC

Detaylı

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP ( Voice Over IP ) Gateway Cihazları Hakkında Genel Bilgiler Bölüm 1 Tüm modellerimizde cihazların WEB arayüzlerine erişim sağlayarak konfigurasyonları

Detaylı

Turk Telekom A.S. BuluTT Konferans. Sık Sorulan Sorular

Turk Telekom A.S. BuluTT Konferans. Sık Sorulan Sorular Turk Telekom A.S. BuluTT Konferans Sık Sorulan Sorular 1. BuluTT Konferans nedir? Bulutt Konferans Türk Telekom Veri Merkezinde kurulmuş olan Video Konferans ve Web Konferans uygulamaları sayesinde; kullanıcıların

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 içindekiler Turkcell Hizmetleri...3 Toplu Mesaj Gönderimleri...4 Sicil Kartları Listesi nden SMS Gönderimleri...5 Raporlar...7 Durum Bilgisi...7 Başvurular...9 Turkcell

Detaylı

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x.

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır.  KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x. KURULUM ŞEMASI 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x ANA BİLGİSAYAR Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM SİHİRBAZI adresine girerek aktahta_kur.exe dosyasını

Detaylı

ZyXEL P-660HN-F1Z Modem ve VLAN Gerekliliği

ZyXEL P-660HN-F1Z Modem ve VLAN Gerekliliği ZyXEL P-660HN-F1Z Modem ve VLAN Gerekliliği Diyelim ki; küçük bir şirketimiz var ve P-660HN-F1Z modem kullanıyoruz. Çalışanlarımız bu modem üzerinden internete çıkabildikleri gibi aynı zamanda ağımızda

Detaylı

Kullanıcı Ayarları. Resim 89. United Security. Kullanici Adi Seviye Etkin. No.

Kullanıcı Ayarları. Resim 89. United Security. Kullanici Adi Seviye Etkin. No. Kullanıcı Ayarları kayıt cihazınız 1 adet tam yetkili yönetici (Admin) ve buna ilaveten 6 adet kullanıcıyı desteklemektedir. Kullanıcıları görüntülemek için; Cihazınızın [Ana Menü] => [Sistem] =>[Kullanıcılar]

Detaylı

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu Sayfa 1 / 22 Kutu Đçeriği 1-) Smartnet PRO-W Kablosuz Adsl2+ 1Port Modem 2-) Güç adaptörü 3-) Sesli görüntülü interaktif kurulum CD si 4-) Türkçe Kulanım kitapçığı ve Garanti Belgesi 5-) Ayırıcı Splitter.

Detaylı

NBG416N. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Kartı NBG416N

NBG416N. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Kartı NBG416N NBG416N Kullanım Kılavuzu ve Garanti Kartı NBG416N Ürün Bakım ve Muhafaza Ürünü sadece orijinal adaptörü ile çalıştırınız. Ürünün kasasını hiçbir koşulda açmayınız, herhangi bir parçasını sökmeyiniz. Arıza

Detaylı

Ayni sistem(host) üzerinde IPC. Ağ(network) aracılığı ile IPC

Ayni sistem(host) üzerinde IPC. Ağ(network) aracılığı ile IPC Ayni sistem(host) üzerinde IPC Prosesler Host P 1 P 2 P 3 IPC mekanizması OS kernel Ağ(network) aracılığı ile IPC Host A Host B Host C P 1 P 2 P 3 Ağ(Network) 1 Temel TCP/IP protokolleri OSI katmanları(layers)

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS)

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) AGENT KULLANIM DOKÜMANI HİZMETE ÖZEL 1/21 Rev. 1 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER 2 1.1. AYARLAR... 3 1.2. YENİLE... 7 1.3. BİLDİRİM VE GÖREVLER... 9 1.4. ENVİSİON ANA

Detaylı

CLR-CNS-H500 @ Endüstriyel Tip 5Port 10/100M RJ45 3G UMTS / HSPA + Router

CLR-CNS-H500 @ Endüstriyel Tip 5Port 10/100M RJ45 3G UMTS / HSPA + Router Telkolink Kurumsal Bilgi Teknolojileri www.telkolink.com CLR-CNS-H500 @ Endüstriyel Tip 5Port 10/100M RJ45 3G UMTS / HSPA + Router Ethernet Mesafe Uzatıcılar & IP Kamera Çözümleri # Port Bilgileri WAN

Detaylı

Access Point Mod Kurulumu

Access Point Mod Kurulumu Access Point Mod Kurulumu A. Kurulum Öncesi 1. Statik IP Tanımlama Cihazın ayarlarını yapılandırabilmeniz için cihazda varsayılan olarak tanımlı IP adresi (ör:192.168.1.254) ile aynı network bloğundan

Detaylı

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır.

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. BA&BS MUTABAKAT PROGRAMI Kurulumu 1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. 3. Server ayarlarının yapılacağı pencere açılır. 3.1 Server Adı\instance

Detaylı

Port Yönlendirme ve Firewall Kuralı Oluşturma

Port Yönlendirme ve Firewall Kuralı Oluşturma Port Yönlendirme ve Firewall Kuralı Oluşturma Zywall üzerinde port yönlendirme işlemleri için Network_NAT menüsü kullanılır. Örnek olarak içerideki bir sunucuya iç network dışından bir Uzak masaüstü bağlantısı

Detaylı

Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016

Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016 Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016 İçindekiler Bakım Yönetimi... 4 Bakım Yönetimini Etkileyen Öndeğer ve Parametreler... 4 Tanımlar... 5 Bakım Parametreleri... 5 Parametre Bilgileri... 6 Arıza Kodları... 8

Detaylı

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır:

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır: E L K I TA B I N I - 7 0 7 5 0 2 1 P A K E T I N I Ç I N D E K I L E R 4 T E K N I K Ö Z E L L I K L E R 4 U Y G U L A M A Y E L P A Z E S I 4 D O N A N I M K U R U L U M U 5 Y Ö N L E N D I R I C I YA

Detaylı

Doç.Dr. Cüneyt BAYILMIŞ

Doç.Dr. Cüneyt BAYILMIŞ BSM 453 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI Kablosuz Ağ Teknolojileri ve Uygulamaları 1 BSM 453 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI KABLOSUZ YEREL ALAN AĞ KURULUMLARI Kablosuz Ağ Teknolojileri

Detaylı

Scream! e gelen veri akışlarından bazılarını diğer bir kurum yada bilgisayarla paylaşmak için kullanılabilir.

Scream! e gelen veri akışlarından bazılarını diğer bir kurum yada bilgisayarla paylaşmak için kullanılabilir. Eş zamanlı Scream! kullanımı Scream!, sismik ağın güçlü bir parçası olacak şekilde tasarlanmıştır. Varsayılan yapılandırma dosyası scream.ini dir ve ilk kullanım sırasında kendini otomatik olarak oluşturur.

Detaylı

Ağ Temelleri. Murat Ozdemir Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı 15 Ocak 2013. Ref: HNet.23

Ağ Temelleri. Murat Ozdemir Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı 15 Ocak 2013. Ref: HNet.23 Ağ Temelleri Murat Ozdemir Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı 15 Ocak 2013 Ref: HNet.23 Ağ Nedir Ağ, iki yada daha fazla cihazın kablolu veya kablosuz olarak birbirleri ile belirli protokoller

Detaylı

İleri Düzey Bilgisayar Ağları

İleri Düzey Bilgisayar Ağları İleri Düzey Bilgisayar Ağları Ders 5 İnternet te Ses ve Görüntü Transferi İçerik Dağıtım Ağları ve Eşler Arası Ağlar Mehmet Demirci 1 Bugün Multimedia Streaming İçerik Dağıtım Ağları (CDN) Eşler arası

Detaylı

11 SÜRÜM İLE EKLENEN ÖZELLİKLER/DEĞİŞİKLİKLER ( V7 (B1554) )

11 SÜRÜM İLE EKLENEN ÖZELLİKLER/DEĞİŞİKLİKLER ( V7 (B1554) ) 11 SÜRÜM İLE EKLENEN ÖZELLİKLER/DEĞİŞİKLİKLER ( V7 (B1554) ) Evrak dağıtımlarında oluşan PDF içerisinde alt kısımda gösterdiğimiz ek listesi, evrak meta alanlarından ek metin kutusu ile manuel olarak girildiğinde,

Detaylı