Mutlu Çocuklar Derneği

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Mutlu Çocuklar Derneği www.mutlucocuklar.org"

Transkript

1 BİLGİSAYAR İNTERNET CEP TELEFONU TELEVİZYON Mutlu Çocuklar Derneği

2 ''DAHA BİLİNÇLİ VE GÜVENLİ TEKNOLOJİ KULLANICILARI OLMAK SİZLERİN ELİNDE''

3 Merhaba, Değerli anne babalar ve geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklar, Teknolojinin yanlış kullanılmasından dolayı aile yapımızın ve değerlerimizin olumsuz etkilendiği görülmüştür. Örneğin; Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü'nün (ASAGEM) yaptığı araştırmalar, internetin bilinçli ve güvenli kullanılması hususunda duyarlı olunmazsa başta çocuklar olmak üzere tüm aileye zarar verdiğini ortaya koymuştur. Araştırmaya göre Türkiye'de artık bir "internet nesli" var. İnternetin adeta çekirdek ailenin bir üyesi haline gelerek aile değerlerimizin erozyona uğramasına sebep olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle özellikle çocuklar, anne-baba ve öğretmenlerimizin bilgisayar, internet, cep telefonu ve TV nin doğru kullanılması konusunda bilinçlendirilmesini sağlamak amacıyla Mutlu Çocuklar Derneği olarak Mutlu Çocuk Mutlu Aile adıyla bir proje hazırladık. 16 Aralık 2010 tarihinde İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ile Mutlu Çocuklar Derneği arasında imzalanan protokol doğrultusunda projemiz başlamıştır. Derneğimiz tarafından yürütülmekte olan bu proje kapsamında; 1. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ne bağlı 16 okulda Çağımızda Teknolojinin Doğru Kullanılması konulu 80 adet eğitim semineri verilecektir. 2. Eğitimleri müteakiben Teknolojinin Doğru Kullanımı nın tespitine yönelik uzmanlarca hazırlanan anket öğrenciye uygulanacaktır. 3. Proje kapsamında verilen eğitimlerin değerlendirilerek, sonuç bildirgesi hazırlamak maksadıyla uzmanların katılımıyla çalıştaylar yapılması planlanmıştır. 4. Projeye yönelik Teknolojinin Doğru ve Güvenli Kullanımı konulu tanıtım filmi yapılacaktır. 5. Proje kapsamında yapılacak olan bütün faaliyetler adresinde kamuoyu ile paylaşılacaktır. Sosyal sorumluluk gereği, Mutlu Çocuklar Derneği olarak hazırladığımız Mutlu Çocuk Mutlu Aile projesiyle teknolojinin doğru, bilinçli ve güvenli kullanılması hususunda kamuoyunda farkındalık oluşturarak duyarlı bireyler yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçladık. Başta siz yavrularımız olmak üzere ebeveyn ve öğretmenlerimizin bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşmalarını ümit ediyoruz. Saygılarımla Proje Koordinatörü

4 Bilgisayar ve İnternet Bağımlılığı; Sevgili Çocuklar, Günümüz teknolojilerinden olan internetten yararlanmak sizin temel hakkınızdır. İnternet sizi istediğiniz yere ulaştıran uçan halı gibidir. İnternet, dünyamıza açılan büyük bir özgürlük penceresidir. O Halde Arkadaşlar, Bilinmeyen yerlere açılan ve bizi davet eden her kapıdan girecek misiniz? Her pencereden başınızı çıkarıp bakacak mısınız? Tabii ki Hayır! Çünkü sizin seçme özgürlüğünüz vardır. Hangi kapının ardında yolculuk yapacağınıza, Hangi pencereden yıldızları seyredeceğinize, Engin ufuklara doğru hangi halı üzerinde uçacağınıza, siz karar vereceksiniz! Öyleyse Genç İnternet Kullanıcısı, İnternetin uçsuz bucaksız ve zenginliklerle dolu dünyasını keşfetmeye hazır mısınız? Güvenli bir internet kullanıcısının dikkat etmesi gereken konuları birlikte hatırlayalım:

5 Arkadaşlar, Zamanı siz yönetin! Zaman sizin en değerli varlığınızdır. İnternet ve bilgisayar başında kalacağınız zamanı iyi ayarlayın. İnternetin zamanınızı çalmasına izin vermeyin. Dışarıda oyun oynamak, sevdiğiniz sporları yapmak, ailenizle beraber vakit geçirmek, derslerinize çalışmak ve kitap okumak için kendinize zaman ayırın. Vücut Sağlığınızı Koruyun! Sevgili Genç İnternet Kullanıcıları, Bilgisayar karşısında dik konumda olun ve sırtınızı destekleyecek bir sandalyeye oturun. Bilgisayarınızı aydınlık ortamlarda kullanın. Bilgisayarın önünde uzun süreli hareketsiz kalmayın. Bilgisayarın gözlerinize, boynunuza ve belinize zarar vermesine izin vermeyin. Aksi halde bazı fiziksel problemlerle karşılaşabilirsiniz. Bu problemlerin başında; göz rahatsızlıkları, radyasyonun olumsuz etkileri ve iskelet yapısında bozukluklar gelmektedir. Arkadaşınızı Siz Belirleyin! İnternet ortamında sadece tanıdığınız kişilerle sohbet edin ve iletişim kurun. Size teklif edilen siteye değil, kendinizin ve ailenizin tercihlerine önem verin. Evde ve ailenizle birlikte oturduğunuz odada internette gezinmeyi tercih edin. Anne ve babanıza karşı açık, şeffaf ve dürüst olun. İnternette yapacağınız maceralı yolculuklarınızda onları da yanınıza almaktan çekinmeyin. Bilgisayarınızı virüslerden korumak istiyorsanız; güvenli olmayan ve bilmediğiniz sitelere girmeyin, buralardan dosya indirmeyin.

6 Kimliğinizi ve Kişiliğinizi Koruyun! Sevgili Genç İnternet Kullanıcıları, T.C. kimlik numaranız, adresiniz, telefon numaranız, kredi kartı bilgileriniz, okulunuzun adı, anne ve babanızın iş adresleri ve iş yeri telefon numaralarını yabancılarla paylaşmayın. İnternet üzerinden kendi fotoğraflarınızı, ailenizin fotoğraflarını ve video görüntülerinizi yabancılara göndermeyin. HAYIR Deme Hakkınızı ve Özgürlüğünüzü Kullanın! Arkadaşlar, İnternette iken sizi rahatsız eden görüntü, ses ve yazılara rastladığınızda hemen internetten çıkın, Rahatsız edildiğinizde karşılık vermeyin. Hemen ve hiç çekinmeden ailenize haber verin. Zararlı ve rahatsız edici siteleri adresine ya da numaralı telefona hemen şikâyet edin. İyi ve Nazik Bir Kullanıcı Olun! İnternette güzel Türkçemizi nazik bir şekilde kullanın. İnternet özgürlüğünüzü kullanırken başkalarını rahatsız etmeyin. Size yapılmasını istemediğinizi siz de başkasına yapmayın! Hatalıysanız özür dilemekten çekinmeyin. İyi ve nazik olmaktan hiçbir zarar görmezsiniz.

7 Değerli Anne Babalar, Çocuklarımızın teknolojinin doğru kullanılması konusunda duyarlı hale getirilmesi, özellikle sizlere ciddi sorumluluklar yüklemektedir. Peki, ailenizin yeni üyesini, çocuğunuzun yeni arkadaşını ne kadar tanıyorsunuz? Unutmayın ki, internet hakkında siz ne kadar çok bilgi sahibi olursanız, çocuğunuzu da o kadar çok bilgilendirebilir ve internette var olan tehlikelerden o kadar çok koruyabilirsiniz. Bu nedenle siz büyüklere, müsaadenizle bazı hatırlatmalar yapmak istiyoruz. Bilgisayarı mutlaka evinizde ailenizin hep birlikte zaman geçirdiği oturma odanıza koyun. Bu sayede çocuğunuzun internetle ilişkisini kontrol etmeniz çok daha kolay olacaktır. İnterneti ASLA bir çocuk yetiştiricisi olarak düşünmeyin. Size zaman kalması için, çocuğunuzun kendi odasında bilgisayar başında uzun zaman geçirmesine müsaade ettiğinizde çocuğunuza iyilik yapmadığınızı bilin. Sizin bırakacağınız boşluğu internetin dolduracağını unutmayın! Aile Sözleşmesi Yapın! İnternet kullanımı ile ilgili olarak, belirli ve kesin kurallar koyun ve başta kendiniz olmak üzere ailedeki herkesin bu kurallara uyması konusunda kararlı olun. Aile içerisinde, internet kullanımıyla ilgili belirlediğiniz kuralları da içeren bir aile sözleşmesi yapın, ailedeki tüm fertler bu sözleşmeyi imzalasın. Antlaşmayı bilgisayarınızın yakınında görünür bir yere asın.

8 Çocuğunuzun internette kalacağı süreleri karşılıklı anlaşarak belirleyin. Onu dışarıda oyun oynamak, spor yapmak, ailesiyle ve arkadaşlarıyla vakit geçirmek, kitap okumak, müzik dinlemek gibi alternatiflere yönlendirin. Çocuğunuza zaman ayırmaya özen gösterin, alternatif faaliyetlere mümkünse siz de onunla birlikte iştirak edin ve özellikle tüm aile bireylerinin katıldığı ortamlar oluşturmaya çalışın. İnternette okuduğunuz, gördüğünüz ve karşılaştığınız her şey doğru değildir gerçeğini aklınızdan çıkarmayın ve çocuğunuzu mutlaka şu şekilde uyarın: Şüpheci ol! Karşındaki kişi her zaman kendisini tanıttığı gibi biri olmayabilir. İnternetten edindiğin bilgiler ve görüntüler ise seni yanıltabilir. Çocuğunuzla, internette neler yaptığı, kimlerle iletişim halinde olduğu konusunda sürekli konuşun. İnternette karşılaşabileceği olası tehlikelerle ilgili olarak onu uyarın ve bilgilendirin. Düzenli aralıklarla çocuğunuzun internet aktivitelerini kontrol edin ve herhangi bir sorun ya da sizi rahatsız eden bir durumla karşılaştığınızda, çocuğunuzla bu konuyu, uygun ve çözüm odaklı bir üslupla konuşun. Şifre ve Kişisel Bilgilerini Paylaşmaması Konusunda Çocuğunuzu Bilgilendirin! İnternetteki kullanıcı adı, şifreler tüm bilgilerin kendisine ait çok özel ve önemli bilgiler olduğu ve bu bilgileri en yakın arkadaşlarıyla bile olsa kimseyle paylaşmaması gerektiği konusunda çocuğunuzu mutlaka uyarın.

9 İnternette yaşadığı herhangi bir sorun olduğunda, çocuğunuzun bu durumu sizinle paylaşabileceği konusunda kendisini rahat hissetmesini sağlayın ve bu durumu sizinle paylaştığında ASLA aşırı tepki vermeyin, onunla birlikte çözüm bulmaya çalışın. İnternette karşılaşabileceğiniz uygunsuz içerikli, zararlı ve rahatsız edici siteleri adresine ya da no lu telefona şikâyet edebilirsiniz. Çocuk ve gençler için bilgisayar oyunları, sevilen ve yaygın bir serbest zaman uğraşıdır. Ebeveyn olarak bilgisayar oyunları ile ilgili olarak şu noktalara dikkat edin: Oynadığı oyunlar hakkında onunla konuşun, birlikte siz de oynamaya çalışın. Bu sayede hem oyun hakkında daha fazla bilgi sahibi olur hem de çocuğunuzla vakit geçirmiş olursunuz. Birlikte oyun oynama süresi kararlaştırıp, onun bu süreye uymasını sağlayın. Oynadığı oyunlardaki yaş sınırlamalarına mutlaka dikkat edin. Oyunları asla eğitim aracı olarak görmeyin. Çocuğunuzun öğretmenleri ile devamlı olarak diyalog halinde olun. Sizlerden sonra çocuğunuzda meydana gelebilecek ruhsal değişiklikleri en iyi onlar anlayacak ve size yardımcı olacaklardır. Çocuğunuza, tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi, internet kullanımında da kuralların olduğunu ve bu kurallara uyulmadığında belli sorumluluklara maruz kalınabileceği konusunda uyarın ve bunu anladıklarından emin olun. Çocuğunuzun iyi ve bilinçli bir internet kullanıcısı olması yolunda adım atmak için geç kalmayın Kaynakça:

10 Cep Telefonu Kullanımı; Sevgili Gençler, Yaşam kalitemizi artıran, günlük hayatımızı kolaylaştıran ve bizi sevdiklerimizle anında konuşma ve hatta görüşme imkanı sunan cep telefonundan daha sağlıklı ve güvenli olarak faydalanmak ister misiniz? Sağlık Bakanlığı, cep telefonun yanlış kullanılması sonucu meydana gelen fiziksel problemlere dikkat çekmek için bir rapor hazırladı. Raporda, şu tespitlere yer veriliyor; Kulaklık Kullanın! Kablolu kulaklık kullanılmasının, cep telefonlarının zararlı etkilerini azalttığı, Kulaklığın olmadığı durumlarda 'hoparlör' ile konuşulması gerektiği, Arama yapıldığında bağlantı kurulduktan sonra cep telefonunun kulağa tutulması gerektiği, Unutmayın! Hamilelerin ve çocukların cep telefonu kullanmaması, bebek odaları, yatak odaları ve çocukların yakınında cep telefonu bulundurulmaması, Özellikle büyümesi ve gelişmesi devam eden çocuklarda cep telefonu kullanım yaşının geciktirilmesi gerektiği belirtiliyor.

11 Çantada Taşıyın! Cep telefonunun üzerinizde değil mümkünse çantada taşınması, Telefon görüşmesi yerine mesajın tercih edilmesi, Telefonların kalp, beyin, böbrek gibi organlardan uzakta tutulması, Üzerinizde taşıyacaksanız tuş takımının bulunduğu taraf dışarı bakmalı. Böylece dalgaların vücudunuza değil dışarı doğru yayılmasının sağlanması, Uyurken cep telefonlarının kapatılması veya kapatılmayacaksa başucundan en az 1m uzağa konulması gerekir. Kısa Konuşun! Acil durumlar dışında cep telefonu kullanılmaması, mümkünse cep telefonu yerine kablolu sabit telefonların tercih edilmesi ve görüşmelerin mümkün olduğunca kısa tutulmasına dikkat edilmesi, Araç içinde metal çeperlerden içeri yansıyan elektromanyetik alanın şiddetinin, açık havadakinden daha fazla elektromanyetik dalgaya yol açması nedeniyle cep telefonlarının hareketli araçlar içerisinde kullanılmaması tavsiye edilmektedir. Çocuklar telefonu açık bırakıp yastık altında saklıyor. Çocukların %85 i telefonlarını pantolon cebinde taşırken, %68 i gece telefonunu kapatmıyor, yastık altında açık olarak saklıyor.

12 Televizyon ve Çocuk; Sevgili Çocuklar Biliyorsunuz çağımızın harika teknolojilerinden biri olan televizyon, hayatımızın olmazsa olmazları arasına girdi. Televizyonsuz günümüzü maalesef düşünemiyoruz. Adeta televizyon bağımlısı olduk. Çünkü televizyonda çizgi film seyretmek, maç izlemek çok zevkli, heyecanlı ve eğlenceli oluyor. Peki, televizyondan daha sağlıklı ve bilinçli olarak faydalanmak ister misiniz? Bu sizin en temel hakkınızdır. Öyleyse şimdi okuyacaklarınızı lütfen anlamaya ve uygulamaya çalışın! Ülkemizde yapılan bir araştırmaya göre, okul çağındaki çocukların ders çalışmalarının dışındaki zamanın %77 sini televizyon izlemeye ayırdıkları belirlenmiştir. Oyun oynamaya ayırdıkları zaman ise %11 dolayındadır.

13 12-17 yaş arası çocukların %99 u ve okul öncesi dönemde olan 3-6 yaş grubundaki çocukların %100 ü televizyon izlemektedir. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi nce yapılan Televizyon ve Çocuk konulu araştırma, çocukların genellikle akşam saatlerinde olmak üzere günde 3-5 saat televizyon izlediklerini ortaya koymuştur. Yine İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi nce yapılan bir araştırma sonucunda, günde 2 saatten fazla televizyon seyreden çocukların %50 sinin, 2 saatten az izleyenlerin de %31 inin dil gelişiminde gecikme olduğu saptanmıştır Televizyon seyretmek üretkenliği azaltır. Televizyonun açık olduğu ortamlarda oynanan oyunların süresinin azaldığı görülmüştür. Yapılan bir araştırmaya göre, günde on dakika bebeklerine yüksek sesle kitap okuyan ailelerin bebeklerinin 20 aylık olduğunda, kitap okunmayan bebeklere göre daha çabuk konuştukları tespit edilmiştir.

14 O halde arkadaşlar, ne yapmamız gerekiyor? Size tavsiyemiz; Televizyon seyredeceğiniz zamanı mümkün olduğu kadar sınırlayın. Alternatif faaliyetler düşünün.(gezmek, oyun oynamak, kitap okumak, müzik dinlemek ve spor yapmak gibi.) Ailenizle televizyon seyredin. Yemek zamanı televizyonu kapalı tutun. Sizin için en önemli olan şeyle zamanınızı değerlendirin. Anne-Baba Olarak Ne Yapabilirsiniz? Televizyonun sizin için ne anlam taşıdığını bir düşünün. Acaba kafanızı dinlemenizi sağlayan bir fırsat mı? Kimi zaman bir çocuk bakıcısı, çocuğunuzun susmasını sağlayan bir araç mı? Televizyonu çocuğunuzla birlikte seyredin. Böylece onu zararlı uyaranlardan koruyabilirsiniz. Televizyonu yasaklamaktansa çocuğunuza alternatif faaliyetler önerin. Okumayı sevdirin. En önemlisi, ona bu konuda model olun. Bir hobi edinmesini sağlayın. Haftada bir gün, ailede hiç kimsenin televizyon seyretmediği bir zaman oluşturmaya ve ailenin bu deneyimden ne öğrenebileceğini görmeye çalışın.

15 '' Teknolojinin gerçek meyvesi, onun doğru kullanılması sonucunda elde edilecektir. Bu nedenle teknolojiyi doğru kullanmak ona sahip olmaktan daha önemlidir.''

16 İNTERNET HAYATINIZ OLMASIN, HAYATINIZDA İNTERNET OLSUN Mutlu Çocuklar Derneği Mebusevleri Şerefli Sokak No. 27/3 Çankaya - ANKARA Tel. +90 (312) Fax. +90 (312) Web.

Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Merhaba Sevgili Arkadaşlar Sevgili Genç Arkadaşlar, İnternetten yararlanmak sizin temel hakkınızdır. İnternet sizi istediğiniz yere götüren uçan halı

Detaylı

Günümüzde her binada elektrik, su ve telefon şebekesi ne kadar zorunlu ise Internet bağlantısı da artık bir zorunluluk haline gelmiştir.

Günümüzde her binada elektrik, su ve telefon şebekesi ne kadar zorunlu ise Internet bağlantısı da artık bir zorunluluk haline gelmiştir. İNTERNET NEDİR Bilgisayarınızın, dünya üzerindeki birbiriyle bağlantılı milyonlarca bilgisayardan herhangi birisiyle veri, ileti ve dosya alış verişi yapmanıza olanak sağlayan, bilgisayarlar sistemidir.

Detaylı

Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü medeni buluşlardan azami derecede yararlanmak zorunludur. Mustafa Kemal ATATÜRK

Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü medeni buluşlardan azami derecede yararlanmak zorunludur. Mustafa Kemal ATATÜRK Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü medeni buluşlardan azami derecede yararlanmak zorunludur. Mustafa Kemal ATATÜRK Yarınlarımızın güvencesi sevgili çocuklar, Çağımız bilgisayar ve İnternet

Detaylı

İNTERNETİN GÜVENLİ KULLANIMI İHTİYACI

İNTERNETİN GÜVENLİ KULLANIMI İHTİYACI İNTERNETİN ÖNEMİ İnternet, Dünyamızı değiştiriyor Ailemizin yeni bir üyesi Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası Bir tıkla dünya ayaklarımızın altında Eşsiz bir kütüphane bir okul Bilinçli kullanıldığı takdirde

Detaylı

Bilişim Teknolojileri

Bilişim Teknolojileri Bilişim Teknolojileri Dünyada İnternet Kullanımı 2 milyardan fazla kişi internet kullanıyor. 1 milyardan fazla kişi sosyal ağ sitelerine üye. 5 milyardan fazla cep telefonu kullanıcısı var. Türkiye de

Detaylı

İNTERNETİN GÜVENLİ KULLANIMI

İNTERNETİN GÜVENLİ KULLANIMI İNTERNETİN GÜVENLİ KULLANIMI İNTERNET ÇOK GENİŞ BİR ALAN (BU ALANDA; BİLGİ, OYUN, ARKADAŞ VB. ŞEYLER VAR) Bu alanı doğru kullanırsanız bilgi de edinirsiniz, oyun da oynarsınız, arkadaşlar da edinilebilirsiniz

Detaylı

ÖZEL EFDAL İLKOKULU VE ORTAOKULU REHBERLİK BÜLTENİ- ŞUBAT / MART 2015 TEKNOLOJİYİ DOĞRU KULLANIYORUM

ÖZEL EFDAL İLKOKULU VE ORTAOKULU REHBERLİK BÜLTENİ- ŞUBAT / MART 2015 TEKNOLOJİYİ DOĞRU KULLANIYORUM TEKNOLOJİYİ DOĞRU KULLANIYORUM Artık birçok ailenin televizyonda haberler de dâhil olmak üzere birçok programa çocukları için sınırlama getirdiğini duymaktayız. Televizyon, internet, bilgisayar oyunlarının

Detaylı

Sizler de biliyorsunuz ki, yaşamın her alanında haklarımız olduğu gibi. haklarımızı/özgürlüklerimizi kullanırken uymamız ve dikkat etmemiz gereken

Sizler de biliyorsunuz ki, yaşamın her alanında haklarımız olduğu gibi. haklarımızı/özgürlüklerimizi kullanırken uymamız ve dikkat etmemiz gereken ÇOCUKLARIN GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI İLE İLGİLİ EBEVEYNLERE ÖNERİLER Sizler de biliyorsunuz ki, yaşamın her alanında haklarımız olduğu gibi haklarımızı/özgürlüklerimizi kullanırken uymamız ve dikkat etmemiz

Detaylı

Güvenli İnternet. Güvenli Web

Güvenli İnternet. Güvenli Web Güvenli İnternet Güvenli Web www.guvenliweb.org.tr www.ihbarweb.org.tr Güvenli İnternet Bilgi Dolabı adlı kitapçığın tüm hakları T.C. Bilgi Teknolojileri ve İletișim Kurumu Telekomünikasyon İletișim Bașkanlığı

Detaylı

ÖZEL EFDAL ĠLKÖĞRETĠM OKULU REHBERLĠK BÜLTENĠ- ARALIK 2010

ÖZEL EFDAL ĠLKÖĞRETĠM OKULU REHBERLĠK BÜLTENĠ- ARALIK 2010 ÇOCUKLAR ĠÇĠN GÜVENLĠ TV VE ĠNTERNET Televizyon izlerken Babam haberde Annem yerli sinemada Dayım da polisiye dizilerde Evde herkesin susmasını isterler Dedemle ben de Balarısı Tombik i izlerken İsteriz

Detaylı

NASIL MÜCADELE EDİLİR?

NASIL MÜCADELE EDİLİR? SİBER ZORBALIK NEDİR? NASIL MÜCADELE EDİLİR? SİBER ZORBALIK NEDİR? NASIL MÜCADELE EDİLİR? HAZIRLAYAN: Prof. Dr. Emel Baştürk Akca Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ve Bilişim Anabilim

Detaylı

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK İnternet ve BİT Kullanım Kuralları Telif Hakları Bilişim Suçları Ahmet SOYARSLAN biltek.info İnternet ve BİT Kullanım Kuralları İNTERNET İnternetin artık

Detaylı

ilkokul Yeşilcan la Zararsız Teknoloji

ilkokul Yeşilcan la Zararsız Teknoloji ilkokul Yeşilcan la Zararsız Teknoloji Sunum İçeriği Bağımlılık Nedir? Teknoloji Bağımlılığı... Teknoloji Derken? Nasıl Bağımlı Olunur? Teknoloji Testi Teknolojiden Yararlanmak Ama Bağımlı Olmamak İçin...

Detaylı

İnternet ve BİT Kullanım Kuralları

İnternet ve BİT Kullanım Kuralları İnternet ve BİT Kullanım Kuralları İnterneti ve Bilişim Tekolojilerini kullanırken dikkat etmemiz gereken kurallar İnternette sohbet ederken, mesaj panosuna mesaj gönderirken, TC kimlik numaranız, adınız,

Detaylı

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK. İnternet ve BİT Kullanım Kuralları Telif Hakları Bilişim Suçları

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK. İnternet ve BİT Kullanım Kuralları Telif Hakları Bilişim Suçları BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK İnternet ve BİT Kullanım Kuralları Telif Hakları Bilişim Suçları Etik Nedir? Adem Fırat Etik: Etik; doğruyla yanlışı, haklı ile haksızı, iyiyle kötüyü,

Detaylı

Kamuoyu Duyurusu. 16 Aralık 2009

Kamuoyu Duyurusu. 16 Aralık 2009 Kamuoyu Duyurusu 16 Aralık 2009 İnternet Bankacılığına Girişlerde Tek Kullanımlık Şifre Uygulaması Bankacılık hizmetlerine kullanıcının istediği zaman ve yerden erişim imkanı sağlayan internet bankacılığı

Detaylı

ÖZEL BİLGİ KÖPRÜSÜ MONTESSORİ ANAOKULU

ÖZEL BİLGİ KÖPRÜSÜ MONTESSORİ ANAOKULU ÖZEL BİLGİ KÖPRÜSÜ MONTESSORİ ANAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ -MAYIS AYI VELİ BÜLTENİ- OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE ÇOCUK VE TELEVİZYON OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE ÇOCUK VE TELEVİZYON Televizyonun kullanım

Detaylı

İNTERNET VE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI. Rehberlik Servisi Selçuk ÖZTÜRK

İNTERNET VE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI. Rehberlik Servisi Selçuk ÖZTÜRK İNTERNET VE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Rehberlik Servisi Selçuk ÖZTÜRK HAYAT TARZI DEĞİŞTİ 3 EĞİTİM SİSTEMİ DEĞİŞTİ 4 AİLELERİNİZİN BEKLENTİLERİ DEĞİŞTİ 5 ZAMAN DA DEĞİŞTİ 6 7 DAHA YALNİZ 8 HAYVANLARI GÖRMEDEN,

Detaylı

REHBERLİK SERVİSİMİZDEN VELİLERİMİZE YARIYIL TATİLİ İÇİN ALTIN ÖNERİLER

REHBERLİK SERVİSİMİZDEN VELİLERİMİZE YARIYIL TATİLİ İÇİN ALTIN ÖNERİLER REHBERLİK SERVİSİMİZDEN VELİLERİMİZE YARIYIL TATİLİ İÇİN ALTIN ÖNERİLER Yarı yıl tatili başlarken anne babaları da bir telaş sardı. "2 hafta sürecek tatil boyunca çocuğum derslerinden uzak kalacak mı,

Detaylı

PROJE: WEBWISE PARENTS (WEB UZMANI EBEVEYNLER) EBEVEYNLER İÇİN ANKET

PROJE: WEBWISE PARENTS (WEB UZMANI EBEVEYNLER) EBEVEYNLER İÇİN ANKET PROJE: WEBWISE PARENTS (WEB UZMANI EBEVEYNLER) EBEVEYNLER İÇİN ANKET Yaşınız: Mezuniyet: İlkokul / Lise / Üniversite Baba Anne 1- Kaç çocuğunuz var? Kız(lar). Erkek(ler). 2- Kaç yaşındalar? Kız(lar)...

Detaylı

BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI. İşbirlikli Yazarlık Çoklu Ortam Paylaşımları Web Günceleri Etiketleme ve Sosyal İmleme Sosyal Medya Dijital Kimlik

BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI. İşbirlikli Yazarlık Çoklu Ortam Paylaşımları Web Günceleri Etiketleme ve Sosyal İmleme Sosyal Medya Dijital Kimlik BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI İşbirlikli Yazarlık Çoklu Ortam Paylaşımları Web Günceleri Etiketleme ve Sosyal İmleme Sosyal Medya Dijital Kimlik İŞBİRLİKLİ YAZARLIK İçeriğinin kullanıcıların katkılarıyla oluşturulduğu

Detaylı

İnternet ve BİT Kullanım Kuralları

İnternet ve BİT Kullanım Kuralları ANKARA MAMAK MEHMET ÇEKİÇ ORTAOKULU 1.6. BİT Nİ KULLANIRKEN 1.6. BİT Nİ KULLANIRKEN ETİK ve SOSYAL DEĞERLER Ankara, 2014 ETİK ve SOSYAL DEĞERLER Hazırlayan: Mustafa KATLANÇ www 1.6.1. İNTERNET ve BİT KULLANIM

Detaylı

Çocuklar ve Ebeveynler için İnternet Güvenliği. halil.ozturkci@adeo.com.tr www.adeo.com.tr www.halilozturkci.com www.twitter.

Çocuklar ve Ebeveynler için İnternet Güvenliği. halil.ozturkci@adeo.com.tr www.adeo.com.tr www.halilozturkci.com www.twitter. Çocuklar ve Ebeveynler için İnternet Güvenliği @ADEO Security Labs, 2014 halil.ozturkci@adeo.com.tr www.adeo.com.tr www.halilozturkci.com www.twitter.com/halilozturkci ADEO Kurucu Ortak&Güvenlik Birimi

Detaylı

Çağımızın en güçlü kitle iletişim kaynaklarından biri olan bilgisayarlar ve yaşamımıza birden bire giren internet, hayatımızın ayrılmaz bir parçası

Çağımızın en güçlü kitle iletişim kaynaklarından biri olan bilgisayarlar ve yaşamımıza birden bire giren internet, hayatımızın ayrılmaz bir parçası Kişisel Bilgiler Öğrencinin Adı ve Soyadı: Umay KINAY Okulu: Manisa Bilim ve Sanat Merkezi Okul Tlf:0 236 239 00 79 Yaşı : 11 (9-12 Yaş grubu) E-posta: idriskinay@gmail.com Sınıfı :5 Danışman Öğretmeni:

Detaylı

Konu: Bilgi Paylaşım Araçları. Aydın MUTLU İstanbul

Konu: Bilgi Paylaşım Araçları. Aydın MUTLU İstanbul Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 6.Sınıf Konu: Bilgi Paylaşım Araçları 8.-14.Hafta Aydın MUTLU 2016 - İstanbul 1- İŞBİRLİKLİ YAZARLIK İçeriğinin kullanıcıların katkılarıyla oluşturulduğu bilgi paylaşım

Detaylı

Çocuklar Tatilde! Plansız tatil olmaz! Spor ve oyun iç içe Kitaplar her zaman en iyi dostlarımız!

Çocuklar Tatilde! Plansız tatil olmaz! Spor ve oyun iç içe Kitaplar her zaman en iyi dostlarımız! Çocuklar Tatilde! Biten ders yılının ardından, çocukların sabırsızlıkla ve özlemle beklediği yaz tatili başlıyor. Tatil dönemleri çocuklara dinlenmek, eğlenmek ve yeni deneyimler kazanmak için harika fırsatlar

Detaylı

2014 / 2015 SAYI: 13. Haftanın Bazı Başlıkları

2014 / 2015 SAYI: 13. Haftanın Bazı Başlıkları 2014 / 2015 SAYI: 13 Haftanın Bazı Başlıkları Çocuklar Televizyonu Çok Seviyor Ama... Mudanya Mütareke Müzesi Gezisi Üniversite Tanıtım Günü Aşılarımızı Olduk Çocuklar Televizyonu Çok Seviyor Ama... Çocuklar

Detaylı

Bu resmi ne yönden yada nasıl gördüğünüz,nasıl yorumladığınız çok önemli! Çünkü medya artık hayatımızın her alanında ve her an yanı başımızda!

Bu resmi ne yönden yada nasıl gördüğünüz,nasıl yorumladığınız çok önemli! Çünkü medya artık hayatımızın her alanında ve her an yanı başımızda! SUNUMUMUZA HOŞGELDİNİZ Bu resmi ne yönden yada nasıl gördüğünüz,nasıl yorumladığınız çok önemli! Çünkü medya artık hayatımızın her alanında ve her an yanı başımızda! Haber ve bilgi verme amacı başta olmak

Detaylı

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK. Telif Hakları Bilişim Suçları

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK. Telif Hakları Bilişim Suçları BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK Telif Hakları Bilişim Suçları TELİF HAKKI TELİF HAKKI NEDİR? Herhangi bir bilgi veya düşünce ürününün kullanılması ve yayılması ile ilgili hakların, yasalarla

Detaylı

İNTERNETİN GÜVENLİ KULLANIMI VE GÜVENLİ İNTERNET HİZMETİ

İNTERNETİN GÜVENLİ KULLANIMI VE GÜVENLİ İNTERNET HİZMETİ İNTERNETİN GÜVENLİ KULLANIMI VE GÜVENLİ İNTERNET HİZMETİ İNTERNETİN ÖNEMİ ve Güvenli İnternet Hizmeti İnternet Dünyamızı değiştiriyor Ailenin yeni bir üyesi Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası Bir tıkla

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Bağımlılık kişinin kullandığı bir nesne veya yaptığı bir eylem üzerinde kontrolünü kaybetmesi ve onsuz bir yaşam sürememeye başlamasıdır.

Bağımlılık kişinin kullandığı bir nesne veya yaptığı bir eylem üzerinde kontrolünü kaybetmesi ve onsuz bir yaşam sürememeye başlamasıdır. Nedir? Bağımlılık Bağımlılık kişinin kullandığı bir nesne veya yaptığı bir eylem üzerinde kontrolünü kaybetmesi ve onsuz bir yaşam sürememeye başlamasıdır. Ne Zararı Var? Teknolojinin insan hayatına sağladığı

Detaylı

BİLİŞİM SUÇLARI ve ALINACAK TEDBİRLER

BİLİŞİM SUÇLARI ve ALINACAK TEDBİRLER BİLİŞİM SUÇLARI ve ALINACAK TEDBİRLER Bilişim Suçu Nedir? Bilgisayar, çevre birimleri, pos makinesi, cep telefonu gibi her türlü teknolojinin kullanılması ile işlenen suçlardır. Kullanıcı Hesapları İle

Detaylı

GENÇLER ARASINDA İNTERNET BAĞIMLILIĞI FARKINDA MIYIZ?

GENÇLER ARASINDA İNTERNET BAĞIMLILIĞI FARKINDA MIYIZ? farkında mıyız? GENÇLER ARASINDA İNTERNET BAĞIMLILIĞI FARKINDA MIYIZ? genclerfarkindamiyiz.com İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) tarafından yürütülecek olan Gençler Arasında İnternet Bağımlılığı-

Detaylı

Bilgisayarın Yararları ve Zararları

Bilgisayarın Yararları ve Zararları BİLGİSAYAR NEDİR? Bilgisayarın Yararları ve Zararları ŞEYDA BETÜL KÖSE UFUK TAŞDURMAZLI 1 www.bilgisayarnedir.net 2 Bilgisayarın Yararları ve Zararları Bilgisayarın Yararları ve Zararları Nelerdir? 2006

Detaylı

Lisanssız yazılımlar ve içerikler (müzik, resim, fotoğraf video vs.) kullanmayın. Çeşitli yollarla kırılmış, içeriği değiştirilmiş veya güvenilir

Lisanssız yazılımlar ve içerikler (müzik, resim, fotoğraf video vs.) kullanmayın. Çeşitli yollarla kırılmış, içeriği değiştirilmiş veya güvenilir Lisanssız yazılımlar ve içerikler (müzik, resim, fotoğraf video vs.) kullanmayın. Çeşitli yollarla kırılmış, içeriği değiştirilmiş veya güvenilir olmayan yazılımlar yüklemeyin. Bilgisayar sistemini korumaya

Detaylı

AVRUPA ÇEVRİMİÇİ ÇOCUKLAR (EU KIDS ONLINE) PROJESİ ve SONUÇLAR

AVRUPA ÇEVRİMİÇİ ÇOCUKLAR (EU KIDS ONLINE) PROJESİ ve SONUÇLAR AVRUPA ÇEVRİMİÇİ ÇOCUKLAR (EU KIDS ONLINE) PROJESİ ve SONUÇLAR Projenin Amacı Çocuklar ve çevrimiçi teknolojiler konusunda Avrupa çapındaki sosyal, kültürel ve düzenleyici etkilerin neler olduğunu belirlemek

Detaylı

ÖNSÖZ. GKV Özel Ortaokulu Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi

ÖNSÖZ. GKV Özel Ortaokulu Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi ÖNSÖZ Günümüzde internet; iş, iletişim, eğlence, alışveriş ve en önemlisi bilgiye ulaşmak için en sık kullanılan platformlardan biri halini almıştır. İnternetin insanların hayatında bu kadar önemli alanlarda

Detaylı

WEB GÜVENLİĞİ WEB GÜVENLİĞİ HAZIRLAYAN: TEAM VOLTRAN BARTIN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ

WEB GÜVENLİĞİ WEB GÜVENLİĞİ HAZIRLAYAN: TEAM VOLTRAN BARTIN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ WEB GÜVENLİĞİ WEB GÜVENLİĞİ HAZIRLAYAN: TEAM VOLTRAN BARTIN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ WEB GÜVENLİĞİ İÇİNDEKİLER 1. HEDEFLER 2. İNTERNETTE GÜVENLİ GEZİNEBİLİRMİYİZ?

Detaylı

TAT İ L ÖNER İ LER İ

TAT İ L ÖNER İ LER İ TATİL ÖNERİLERİ 20 OCAK 2017 GÜNÜ SÖMESTR TATİLİ BAŞLIYOR! Yoğun geçen bir döneminin ardından karneler alınıyor ve sömestr tatili başlıyor! Karne ne anlama gelir? Geçen bir dönemin ardından öğrenim sürecinin

Detaylı

SOSYAL MEDYA. Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir? Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir?

SOSYAL MEDYA. Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir? Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir? SOSYAL MEDYA Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir? Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir? Sosyal Medya Nedir? Sosyal medya, kişilerin internet üzerinden birbiriyle

Detaylı

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI (TV, İNTERNET, BİLGİSAYAR VE TELEFON) ALİ PARMAKSIZ Rehberlik Öğretmeni BAĞIMLILIK NEDİR? Bağımlılık kişinin kullandığı bir nesne üstünde kontrolünü kaybetmesi ve onsuz bir yaşam

Detaylı

Türkiye de Güvenli İnternet ve Uygulamaları

Türkiye de Güvenli İnternet ve Uygulamaları . Türkiye de Güvenli İnternet ve Uygulamaları Dijital Medya İçerikleri Ne Kadar Güvenli? Dr. Şahin BAYZAN İnternet Daire Başkanlığı 06/12/2016 - İstanbul TÜRKİYE DE İNTERNET KULLANICILARI İnternet Kullanıcı

Detaylı

İnternetin Güvenli Kullanımı. ve Sosyal Ağlar

İnternetin Güvenli Kullanımı. ve Sosyal Ağlar İnternet ve bilgi doğruluğu İnternette yalanları yakalama ve dürüstlük Paylaşımlardaki riskler Sosyal Paylaşım ve Güvenlik Kişisel bilgileriniz İnternetin kötü amaçlı kullanımı Şifre Güvenliği Tanımadığınız

Detaylı

Zorbalık Türleri Nelerdir?

Zorbalık Türleri Nelerdir? Zorbalık Türleri Nelerdir? Fiziksel İlişkisel Sözel Siber Siber Zorbalık elektronik iletişim araçları yoluyla tehdit etmek ve kötü sözler içeren mesajlar göndermek internet ortamında dedikodu yapmak ya

Detaylı

ÇOCUĞUMUN OKUMA ALIġKANLIĞINI VE DÜġÜNME BECERĠSĠNĠ DESTEKLĠYORUZ

ÇOCUĞUMUN OKUMA ALIġKANLIĞINI VE DÜġÜNME BECERĠSĠNĠ DESTEKLĠYORUZ Sayfa1 ÇOCUĞUMUN OKUMA ALIġKANLIĞINI VE DÜġÜNME BECERĠSĠNĠ DESTEKLĠYORUZ Çocuğunuzun Planlı ÇalıĢmasını Destekleyiniz. Bu amaçla, oyun ve çalışma saatlerini önceden düzenleyiniz. Çalışma kadar dinlenmenin

Detaylı

OSMANGAZİ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ŞUBAT AYI BÜLTENİ İÇİNDEKİLER

OSMANGAZİ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ŞUBAT AYI BÜLTENİ İÇİNDEKİLER 1 OSMANGAZİ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ŞUBAT AYI BÜLTENİ İÇİNDEKİLER Çocuk Hakları.2 Pozitif Disiplin 3 Ailemizin Afacan Çocuğu- İnternet..4 Film Önerileri..8 Kitap Önerileri

Detaylı

ANOREKTAL MALFORMASYON DERNEĞİ

ANOREKTAL MALFORMASYON DERNEĞİ ANOREKTAL MALFORMASYON DERNEĞİ www.armtr.org Yazan: Billur Demiroğulları Çizen: Yasemin Erdem Kontrol: Özlem Küçükfırat Bilgi (Çocuk Gelişim Uzmanı) Bu hikaye kitabının her türlü yayın hakkı Anorektal

Detaylı

KENDİNİZE KARŞI BAHİS OYNAMAYINIZ!

KENDİNİZE KARŞI BAHİS OYNAMAYINIZ! KENDİNİZE KARŞI BAHİS OYNAMAYINIZ! KUMAR BAĞIMLILIĞINI ENGELLEME HAKKINDA ÖNEMLİ UYARILAR ŞANS OYUNLARI RİSKLERİ DE BERABERİNDE GETİRİR AŞAĞIDAKİ TEMEL PRENSİPLERE UYMANIZI TAVSİYE EDERİZ: Spor bahisleri

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY Odanızı yeniden düzenlemek, ne zamandır ertelediğiniz işleri gerçekleştirmek, yeni bir dil öğrenmek, bir spora başlamak bir enstrüman çalmayı öğrenmek. Okul dışında etkinliklere

Detaylı

SAĞLIKLI MEDYA ALIŞKANLIKLARI BIRLIKTE YARATALIM yaş grubundaki çocukların aileleri için tavsiyeler

SAĞLIKLI MEDYA ALIŞKANLIKLARI BIRLIKTE YARATALIM yaş grubundaki çocukların aileleri için tavsiyeler SAĞLIKLI MEDYA ALIŞKANLIKLARI BIRLIKTE YARATALIM 0-18 yaş grubundaki çocukların aileleri için tavsiyeler İYI SINIRLARI IYI BELIRLER, BÖYLECE BIZLER DE BÜYÜRKEN NASIL DAVRANACAĞIMIZI IYI BILIRIZ 5. SINIFTAKI

Detaylı

BĠLGĠ GÜVENLĠĞĠ,KĠŞĠSEL MAHREMĠYET VE BĠLĠŞĠM SUÇLARI ALĠ ÜLKER ORTAOKULU 2015-2016 BĠLĠŞĠM DERSLERĠ

BĠLGĠ GÜVENLĠĞĠ,KĠŞĠSEL MAHREMĠYET VE BĠLĠŞĠM SUÇLARI ALĠ ÜLKER ORTAOKULU 2015-2016 BĠLĠŞĠM DERSLERĠ BĠLGĠ GÜVENLĠĞĠ,KĠŞĠSEL MAHREMĠYET VE BĠLĠŞĠM SUÇLARI Bilişim Suçu Nedir? Bilgisayar, çevre birimleri, pos makinesi, cep telefonu gibi her türlü teknolojinin kullanılması ile işlenen suçlardır. Kullanıcı

Detaylı

ÇOCUĞUMUN ÖĞRENMESİNİ NASIL ARTIRIRIM?

ÇOCUĞUMUN ÖĞRENMESİNİ NASIL ARTIRIRIM? ÇOCUĞUMUN ÖĞRENMESİNİ NASIL ARTIRIRIM? 1. Planlarınızı Paylaşın: Düzenli olarak yaptığınız aile toplantılarında, çocuğunuza model rolünde bir ebeveyn olarak kendi planlarınızdan bahsedin. Planlı olunduğu

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

İnternetin Güvenli Kullanımı. ve Sosyal Ağlar

İnternetin Güvenli Kullanımı. ve Sosyal Ağlar İnternet ve bilgi doğruluğu İnternette yalanları yakalama ve dürüstlük Paylaşımlardaki riskler Sosyal Paylaşım ve Güvenlik Kişisel bilgileriniz İnternetin kötü amaçlı kullanımı Şifre Güvenliği Tanımadığınız

Detaylı

2013 / 2014 SAYI: 17. Haftanın Bazı Başlıkları

2013 / 2014 SAYI: 17. Haftanın Bazı Başlıkları 2013 / 2014 SAYI: 17 Haftanın Bazı Başlıkları Çocukla İyi Zaman Geçirmenin 10 Yolu VI. Geleneksel Piyano Resitali Miniklere Anlamlı Hediye Okul Küçük Erkek Basketbol Takımı mızdan Başarı Çocukla İyi Zaman

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ÖZEL 3 MART AZİZOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU REHBERLİK SERVİSİ BÜLTENİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VERİMLİ DERS ÇALIŞMA Verimli çalışma, ZAMANI amacımız doğrultusunda planlı ve programlı kullanmaktır. Okula başlamayla

Detaylı

2 de PDR ÇALIŞMALARIMIZ. 6 da ARALIK AYI 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ ARALIK AYI ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ. sayfa. sayfa

2 de PDR ÇALIŞMALARIMIZ. 6 da ARALIK AYI 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ ARALIK AYI ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ. sayfa. sayfa ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ sayfa 2 de PDR ÇALIŞMALARIMIZ 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ sayfa 6 da ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ Sınıflarımızda "Duygularımı Tanıyorum" etkinliğini uyguladık. Etkinlikte öğrencilerimizin

Detaylı

Alberta. Kanada'nın. Eyaletinde Eğitim Alın. Sizi eyaletimizde eğitim görmeye davet ediyoruz!

Alberta. Kanada'nın. Eyaletinde Eğitim Alın. Sizi eyaletimizde eğitim görmeye davet ediyoruz! Alberta'da Eğitim Kanada'nın Alberta Eyaletinde Eğitim Alın Sizi eyaletimizde eğitim görmeye davet ediyoruz! Dünyanın en iyileri arasında yer alan bir eğitim sistemine kayıt olun. Alberta Hükümeti tarafından

Detaylı

İnternetin Güvenli Kullanımı. ve Sosyal Ağlar

İnternetin Güvenli Kullanımı. ve Sosyal Ağlar İnternet ve bilgi doğruluğu İnternette yalanları yakalama ve dürüstlük Paylaşımlardaki riskler Sosyal Paylaşım ve Güvenlik Kişisel bilgileriniz İnternetin kötü amaçlı kullanımı Şifre Güvenliği Tanımadığınız

Detaylı

PDR ÇALIŞMALARIMIZ. 3. Sayı / Şubat - Mart 2016 ŞUBAT AYI ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ ŞUBAT AYI. sayfa 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ. 2 de. sayfa.

PDR ÇALIŞMALARIMIZ. 3. Sayı / Şubat - Mart 2016 ŞUBAT AYI ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ ŞUBAT AYI. sayfa 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ. 2 de. sayfa. ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ sayfa 2 de PDR ÇALIŞMALARIMIZ 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ sayfa 4 te ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ Sınıflarımızda Ben Yapabilirim etkinliğini uyguladık. Etkinlikte; öğrencilerimizin

Detaylı

30.12.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ

30.12.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 30.12.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ Uzmanından 'elektromanyetik' uyarı! İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Pediatri A.B.D, Tepecik Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Klinikleri

Detaylı

Tüm bunların yanında internetin çocuk ve ergenler için olumlu yanlarının olduğu göz ardı edilmemelidir. İnternetin olumlu yanları:

Tüm bunların yanında internetin çocuk ve ergenler için olumlu yanlarının olduğu göz ardı edilmemelidir. İnternetin olumlu yanları: Değerli Velilerimiz, İnternet, birçok bilgisayar sisteminin birbirine bağlı olduğu, dünya çapında yaygın olan ve sürekli büyüyen bir iletişim ağı ve insanların her geçen gün gittikçe artan üretilen bilgiyi

Detaylı

2014 / 2015 SAYI: 18. Haftanın Bazı Başlıkları Model Aileler! Gürültü Yapma! Hem Eğleniyor Hem Tasarlıyoruz Görsel Sanatlar Fen ve Teknoloji

2014 / 2015 SAYI: 18. Haftanın Bazı Başlıkları Model Aileler! Gürültü Yapma! Hem Eğleniyor Hem Tasarlıyoruz Görsel Sanatlar Fen ve Teknoloji 2014 / 2015 SAYI: 18 Haftanın Bazı Başlıkları 2015 Model Aileler! Gürültü Yapma! Hem Eğleniyor Hem Tasarlıyoruz Görsel Sanatlar Fen ve Teknoloji 2015 Model Aileler! 2015 Model Aileler! Yıl 2015 Teknoloji

Detaylı

REHBERLİK POSTASI -1

REHBERLİK POSTASI -1 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI -1 TARİH: 02.11.2012 Sayın Velimiz, Anaokullarımızda, öğrencilerimizin katılımlarıyla renklenen, çeşitli branş dersleri,

Detaylı

1. Emir vermek yönlendirmek 2. Uyarmak gözdağı vermek 3. Ahlak dersi vermek 4. Öğüt vermek 5. Öğretme, nutuk çekme, mantıklı düşünceler önerme

1. Emir vermek yönlendirmek 2. Uyarmak gözdağı vermek 3. Ahlak dersi vermek 4. Öğüt vermek 5. Öğretme, nutuk çekme, mantıklı düşünceler önerme 1. Emir vermek yönlendirmek 2. Uyarmak gözdağı vermek 3. Ahlak dersi vermek 4. Öğüt vermek 5. Öğretme, nutuk çekme, mantıklı düşünceler önerme 6. Yargılamak, eleştirmek,suçlamak 7. Övmek, aynı düşüncede

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 2

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 2 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 2 14 Aralık 2012 Sayın Velimiz, İkinci rehberlik postamızda sizlerle Davranış ve Değerler Eğitimi Programımız kapsamında

Detaylı

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz,

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 10 Aralık - 18

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI TEKNOLOJİ KULLANIMI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI TEKNOLOJİ KULLANIMI se Li ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI TEKNOLOJİ KULLANIMI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ - EKİM 2015 TEKNOLOJİ KULLANIMI Gelişen teknoloji çağında bilgisayarın rolü hiç kuşku yok ki ergenin akranlarından

Detaylı

İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması

İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması Türkiye nin ilk ve öncü dijital ajansı adinteractive in Türk internet kullanıcısının davranış alışkanlıklarına ışık tuttuğu araştırması İnteraktif

Detaylı

İnternetin Güvenli Kullanımı ve Sosyal Ağlar

İnternetin Güvenli Kullanımı ve Sosyal Ağlar İnternet ve bilgi doğruluğu İnternette yalanları yakalama ve dürüstlük Paylaşımlardaki riskler Sosyal Paylaşım ve Güvenlik Kişisel bilgileriniz İnternetin kötü amaçlı kullanımı Şifre Güvenliği Tanımadığınız

Detaylı

2.SINIFLAR 21.HAFTA (18-22 şubat) GÜNLER 1.DERS 2.DERS 3.DERS 4.DERS 5.DERS 6.DERS

2.SINIFLAR 21.HAFTA (18-22 şubat) GÜNLER 1.DERS 2.DERS 3.DERS 4.DERS 5.DERS 6.DERS PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE 2.SINIFLAR 21.HAFTA (18-22 şubat) GÜNLER 1.DERS 2.DERS 3.DERS 4.DERS 5.DERS 6.DERS TÜRKÇE MATEMATİK İNG İNG TÜRKÇE B.E.O Dinlediklerinde /izlediklerinde geçen olayların

Detaylı

Sosyolinguistik Görüşme. 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum Tarihiniz:.. Yaşınız:. Milliyetiniz:.

Sosyolinguistik Görüşme. 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum Tarihiniz:.. Yaşınız:. Milliyetiniz:. Sosyolinguistik Görüşme 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum Tarihiniz:.. Yaşınız:. Milliyetiniz:. 2) Nerede doğdunuz? Yer:. Bölge:. Eyalet: Ülke:... 3) İkamet (yaşadığınız) ettiğiniz şehir... yılından

Detaylı

A LEM Z N AFACAN ÇOCU U: NTERNET. nternetin Güvenli Kullan m için Anne-babalara Öneriler

A LEM Z N AFACAN ÇOCU U: NTERNET. nternetin Güvenli Kullan m için Anne-babalara Öneriler A LEM Z N AFACAN ÇOCU U: NTERNET nternetin Güvenli Kullan m için Anne-babalara Öneriler A LEM Z N AFACAN ÇOCU U: NTERNET nternetin Güvenli Kullan m için Anne-babalara Öneriler KEND N Z E T N, NTERNET Ö

Detaylı

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz,

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık.

Detaylı

HİKAYE TAHTASI ETKİNLİĞİ. Yetişkinler İçin Güvenli İnternet Hilal Seda Yıldız

HİKAYE TAHTASI ETKİNLİĞİ. Yetişkinler İçin Güvenli İnternet Hilal Seda Yıldız HİKAYE TAHTASI ETKİNLİĞİ Yetişkinler İçin Güvenli İnternet Hilal Seda Yıldız Güvenli internet nedir? Güvenlik Sertifikası Güvenilmez içerikler Arama araçları Güvenli internet nedir? İnternetten korkmayın!

Detaylı

Türkiye nin En Fazla İzlenen Çizgi Filmi. Türkiye nin En Sevilen Çizgi Filmi. Türkiye nin En Kaliteli Çizgi Filmi

Türkiye nin En Fazla İzlenen Çizgi Filmi. Türkiye nin En Sevilen Çizgi Filmi. Türkiye nin En Kaliteli Çizgi Filmi Rafadan Tayfa, iyi kötü şeklinde sınıflandırmadan, olaylar, yaşantılar içinde öğrenmeye ve problem çözmeye odaklıdır. Karşısındakine duyarlı, etkili insan ilişkileri edinmeye yöneliktir. Yalnızlaşma, dünyaya

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 1

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 1 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 1 15 Kasım 2013 Sayın Velimiz, Anabilim Anaokulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri kapsamında, öğretim

Detaylı

ODTÜ SPOR KULÜBÜ SPORCU KAYIT FORMU

ODTÜ SPOR KULÜBÜ SPORCU KAYIT FORMU ODTÜ SPOR KULÜBÜ SPORCU KAYIT FORMU FOTOĞRAF SPORCUNUN Doğum Yeri : Doğum Tarihi : / / VELİSİNİN Telefon :Ev / İş yeri / Cep Adres : Kayıt Tarihi : / / Velisi olduğum çocuğumun yüzme sporu yapmasında sağlık

Detaylı

Serbest Yazma Konuları. Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar

Serbest Yazma Konuları. Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar Serbest Yazma Konuları Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar Biletinize piyango çıksaydı ne(ler) yapardınız? Favoriniz olan film nedir ya da favoriniz olan film karakteri kimdir? Neden? Hayalimdeki ev. Kendini

Detaylı

RTÜK ARAŞTIRMASI MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİNİN ÖĞRENCİLERİN İÇERİK SEÇİMİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

RTÜK ARAŞTIRMASI MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİNİN ÖĞRENCİLERİN İÇERİK SEÇİMİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ RTÜK ARAŞTIRMASI MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİNİN ÖĞRENCİLERİN İÇERİK SEÇİMİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ SUNUM PLANI Medya Okuryazarlığı Nedir? RTÜK ve Medya Okuryazarlığı Süreci Medya Okuryazarlığı Araştırması İletişim

Detaylı

NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR?

NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? BEYNİ ÖĞRENMEYE HAZIRLAMAK 1. Fizyolojik Hazırlık Duruşunuzu Düzeltin İyi Beslenin Sağlığınıza Dikkat Edin Olumlu Yüz İfadesi Oluşturun Hareket Edin Gerginlikten

Detaylı

Birinci kadın; Oğlunun çok hareketli olduğunu, ellerinin üzerinde dakikalarca yürüyebileceğini söyledi.

Birinci kadın; Oğlunun çok hareketli olduğunu, ellerinin üzerinde dakikalarca yürüyebileceğini söyledi. Marifetli Çocuk Üç kadın ellerinde sepetleriyle pazardan dönüyorlardı. Dinlenmek için yolun kenarındaki kanepeye oturdular. Çocukları hakkında sohbet etmeye başladılar. Birinci kadın; Oğlunun çok hareketli

Detaylı

Kişisel Mahremiyet ve Taciz

Kişisel Mahremiyet ve Taciz Kişisel Mahremiyet ve Taciz Eğer birileri zarar vermek veya kötülük amacı ile size ait bilgileri yasal olmayan yollardan elde etmek veya çalışmanızı engellemek için bilgisayarlar kullanıyorsa bu bir elektronik

Detaylı

İNTERNETİN YARARLARI ZARARLARI

İNTERNETİN YARARLARI ZARARLARI İNTERNETİN YARARLARI ZARARLARI İÇERIK İnternet Nedir? İnternetin Yararları İnternet in Zararları İnternet in Zararlarından Çocuğumu Nasıl Koruyabilirim? 2 İnternet Nedir? İnternet, birçok bilgisayar sisteminin

Detaylı

Sevgili kızım, sevgili oğlum, Benim yaşlandığımı düşündüğün gün sabırlı ol ve lütfen beni anlamaya çalış. Yemek yerken üstümü kirletirsem üzerimi değiştirecek gücüm yoksa lütfen sabırlı ol. Benim sana

Detaylı

ÇOCUĞUNUZLA BİRLİKTE OYNAMANIN YARARLARI

ÇOCUĞUNUZLA BİRLİKTE OYNAMANIN YARARLARI ÇOCUĞUNUZLA BİRLİKTE OYNAMANIN YARARLARI Çocuğunuzla oyun oynamak anne babalara neler kazandırır? Ondaki değişimleri ve gelişimleri gözlemleyebilir, Oyun yoluyla çocuğundaki sınır ve kuralların oluşmasına

Detaylı

R E H B E R L Đ K B Ü L T E N Đ - 3

R E H B E R L Đ K B Ü L T E N Đ - 3 1886 ÖZEL GETRONAGAN ERMENĐ LĐSESĐ R E H B E R L Đ K B Ü L T E N Đ - 3 2010 2011 Kız olursa Sarin, erkek olursa Masis Erkek olursa doktor, kız olursa öğretmen KENDĐNĐ TANIMA VE MESLEK SEÇĐMĐ Sevgili veliler,

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK SPOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BİRİMİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ PLANLI DERS ÇALIŞMA

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK SPOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BİRİMİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ PLANLI DERS ÇALIŞMA YAŞAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK SPOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BİRİMİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ PLANLI DERS ÇALIŞMA Planlı Çalışma Nedir? Amacımıza ulaşmak için hangi dersi ne kadar

Detaylı

Ücretsiz bir hizmet. Yemek masrafınız ayırdığınız bütçe kadar olsun.

Ücretsiz bir hizmet. Yemek masrafınız ayırdığınız bütçe kadar olsun. Ücretsiz bir hizmet. Yemek masrafınız ayırdığınız bütçe kadar olsun. Nasıl Çalışır? Herhangi bir yere giderken yolda acıktınız ve yemek yemeniz gerekiyor. Yemek bütçenizi 20 TL olarak belirlediniz ancak

Detaylı

ÖĞRENCİNİN HAK VE SORUMLULUKLARI

ÖĞRENCİNİN HAK VE SORUMLULUKLARI Okul - veli iş birliği, öğrenci başarısını artıran önemli etmenlerden biridir. Güvenli ve düzenli bir okul ortamının sağlanmasında velilerin rolü büyüktür. Veli katılımının öncelikli amacı, okulun eğitim

Detaylı

Çocuklarınıza interneti yasaklamayın; yaptıklarını takip edin. 12 Ocak 2014 Pazar günü, İELEV Eğitim Kurumları Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi

Çocuklarınıza interneti yasaklamayın; yaptıklarını takip edin. 12 Ocak 2014 Pazar günü, İELEV Eğitim Kurumları Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi Çocuklarınıza interneti yasaklamayın; yaptıklarını takip edin 12 Ocak 2014 Pazar günü, İELEV Eğitim Kurumları Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi, çağımızın vazgeçilmez gelişim aracı bilgisayar ve

Detaylı

ÇOKLU ZEKA ÖZELLİKLERİ

ÇOKLU ZEKA ÖZELLİKLERİ ÇOKLU ZEKA ÖZELLİKLERİ I- Açıklama Sizi tam olarak tanımladığına inandığınız her cümlenin yanına 1 yazın. Eğer ifade size uygun değilse, boş bırakın. Sonra her bölümdeki sayıları toplayın. Bölüm 1 Nesneleri

Detaylı

KULLANMADIĞINIZ HAT İPTAL OLMASIN ve BEDAVA SMS SİTESİ

KULLANMADIĞINIZ HAT İPTAL OLMASIN ve BEDAVA SMS SİTESİ KULLANMADIĞINIZ HAT İPTAL OLMASIN ve BEDAVA SMS SİTESİ Belli bir süre kullandığımız daha sonra kullanmaktan vazgeçtiğimiz hazır kart numaralarımız olur. Numaramızı değiştirmeyi düşünmemize karşın eski

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı şubat dönemi yarıyıl tatili Psikolojik Danışma Rehberlik ve Araştırma Şubesi BASIN bildirisi:

Eğitim Öğretim Yılı şubat dönemi yarıyıl tatili Psikolojik Danışma Rehberlik ve Araştırma Şubesi BASIN bildirisi: KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI EĞİTİM ORTAK HİZMETLER DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA ŞUBESİ 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı şubat dönemi yarıyıl

Detaylı

İnternet te Güvenli Alışveriş İçin. Alper Başaran basaranalper@gmail.com www.alperbasaran.com Twitter: @basaranalper

İnternet te Güvenli Alışveriş İçin. Alper Başaran basaranalper@gmail.com www.alperbasaran.com Twitter: @basaranalper İnternet te Güvenli Alışveriş İçin. Alper Başaran basaranalper@gmail.com www.alperbasaran.com Twitter: @basaranalper Nasıl okumalı? Slaytlar sırasıyla öneriler ve Hacker ın bakış açısını ortaya koymaktadır.

Detaylı

Facebook a 600.000 giriş yapılıyor Instagram a 67.000 fotoğraf yükleniyor Twitter da 433.000 twit atılıyor YouTube a 306 Saatlik video içeriği yükleniyor AppStore da 50.200 uygulama indiriliyor Amazon

Detaylı

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Çalışma Soruları

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Çalışma Soruları Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Çalışma Soruları 1.) Bilgisayarlar ve internet hayatımızın büyük bölümünde karşımıza çıkmaktadır. Bu teknolojileri kullanabilmek yaşam kalitemizi artırmaktadır. Aşağıda

Detaylı

Kadın sağlığı konusunda küçük bir rehber

Kadın sağlığı konusunda küçük bir rehber Kadın sağlığı konusunda küçük bir rehber Skåne deki Temel Bakımda bulunan Ebe muayenehaneleri (Barnmorskemottagningarna) NEREYE BAŞ- VURABILIRIM? IKIZLERIM OLUR MU? BENİM İÇİN UYGUN MU? NORMAL MI? KAÇA

Detaylı

ÇOCUKLARIMIZ VE TEKNOLOJİ

ÇOCUKLARIMIZ VE TEKNOLOJİ TERAKKİ VAKFI ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ ANAOKULU 2013-2014 EĞİTİM YILI Bilgi Bülten Sayı:2 ÇOCUKLARIMIZ VE TEKNOLOJİ Hızla gelişen dünyada teknolojik ürünler hayatımızın büyük bir kısmını kapsamakta. İş ortamında

Detaylı