İnternet te Güvenli Alışveriş İçin. Alper Başaran

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İnternet te Güvenli Alışveriş İçin. Alper Başaran basaranalper@gmail.com www.alperbasaran.com Twitter: @basaranalper"

Transkript

1 İnternet te Güvenli Alışveriş İçin. Alper Başaran

2 Nasıl okumalı? Slaytlar sırasıyla öneriler ve Hacker ın bakış açısını ortaya koymaktadır. İnternet üzerinden alışveriş yapanların daha güvenli bir alışveriş deneyimi yaşamalarına katkısı olması ümidiyle. Aklınıza takılan her soru/konu için benimle iletişime geçebilirsiniz.

3 Hacker Kimdir? Bu sunumda hacker olarak nitelendirdiğimiz insanlar internet üzerinden dolandırıcılık veya hırsızlık yapan kişilerdir. Hacker lar tembeldir, kolay hedefleri seçerler. Teknik ve sosyal becerileri gelişmiştir, insanları kolayca kandırabilirler. Hacker (Temsili)

4 Kurban Kimdir? Siz, biz, hepimiz kurban olabiliriz Tedbiri elden bıraktığımız, yazılanlara güvendiğimiz, istemediğimiz epostaların ekini açtığımız, bilmediğimiz bir siteye kredi kartımızı verdiğimiz anda kurban olabiliriz. Kurbanlar (Temsili)

5 Bildiğiniz İnternet Sitelerini Kullanın İnternet üzerinden okuduğunuz kullanıcı yorumlarına güvenmeyin Daha önce sorunsuz bir şekilde alışveriş yaptığınız siteleri tercih edin Şahsen tanıdığınız ve sözüne güvenebileceğiniz insanların tavsiyelerini dinleyin

6 Hacker ın Gözüyle Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım platformlarında sahte kullanıcılar açıp bunlara kendim veya sitem ile ilgili olumlu şeyler söyletmek için kullanıyorum. Bu sayede insanların bana veya siteme daha kolay güvenmelerini sağlıyorum.

7 Süper Bu kadar çok insan yanılıyor olamaz :) Çok iyi Kurban Hacker Hacker tarafından oluşturulmuş kullanıcılar

8 Adres Çubuğuna Dikkat Edin Adres çubuğunda mutlaka kilit simgesi olsun Sayfanın içindeki kilit simgelerinin bir önemi yoktur Adresin ile değil ile başladığını kontrol edin. Sadece ile başlayan sayfalarda alışveriş yapmayın, kredi kartı bilgisi veya kişisel bilgi (ad, soyad, doğum tarihi, vs.) paylaşmayın Adres çubuğunun yeşil olduğundan emin olun

9 İdeal Adres Çubuğu: İnternet Explorer Yeşil Sertifika (adres çubuğu) https ile başlayan adres Kilit Simgesi

10 İdeal Adres Çubuğu: Google Chrome Yeşil Sertifika (adres çubuğu) Kilit Simgesi https ile başlayan adres

11 İdeal Adres Çubuğu: Mozilla Firefox Yeşil Sertifika Kilit Simgesi https ile başlayan adres

12 Hacker ın Gözüyle http ile başlayan sayfalara yapılan bağlantılar şifreli olmadığı için bu sayfa ile kurduğunuz iletişimi (sipariş bilgileriniz, kredi kartı numaranız, ev adresiniz, vs.) dinleyebilir ve bu bilgileri sizden para çalmak veya size zarar vermek için kullanabilirim.

13 Site Kurban

14 Site Kurban Hacker

15 Bütün Bilgilerinizi Paylaşmayın Normal bir mağazada alışveriş yaptığınızda sizden istenilenden fazlasını internet te alışveriş yaparken paylaşmayın. Cep telefonu numaranız, T.C. Kimlik numaranız gibi bilgilerin size zarar vermek için kullanılabileceğini unutmayın, bunları paylaşırken dikkatli olun

16 Hacker ın Gözüyle T.C. Kimlik numaranız ile sizin adınıza finansal veya hukuksal sonuçlar doğurabilecek işlemler yapabilirim. Cep telefonu numaranız ile sizi bir terör olayında zanlı durumuna düşürebilir veya sizi ve ailenizi rahatsız edebilirim.

17 Dekontlarınızı İnceleyin Hesap özetinizi düzenli olarak inceleyin Bizzat yapmadığınız bir işlem var mı? Çekilen miktarlar alışverişi yaparken ödemeyi kabul ettiğiniz rakamlarla aynı mı? İşlemi yapan taraf sizin bildiğiniz/tanıdığınız bir yer mi? Tarihler sizin alışveriş yaptığınız tarihlerle aynı mı?

18 Hacker ın Gözüyle İnternet ten düzenli olarak alışveriş yapanlardan para çalmak daha kolay oluyor. Dikkatsiz oluyorlar, yaptıkları yüzlerce liralık alışverişin arasında benim düzenli olarak tırtıkladığım ufak rakamları fark etmiyorlar bile.

19 Bilgisayarınızın Güvenliğini Sağlayın Alışveriş yaparken kullandığınız bilgisayardaki işletim sistemi mutlaka lisanslı olsun Kullandığınız tarayıcının güncel olduğundan emin olun Bilgisayarınızda mutlaka bir antivirüs yazılımı olsun Ortak kullanıma açık bilgisayar ile alışveriş yapmayın

20 Hacker ın Gözüyle Alışveriş siteleri güvenliğe yüzbinlerce lira para harcıyorlar ve benim işimi zorlaştırıyorlar. Lisanssız yazılım kullanan, antivirüs yazılımı olmayan ve tarayıcısını güncellememiş kullanıcılara zarar vermek çok daha kolay. Bu nedenle ilk hedefim kullanıcılar oluyor. Bu kadar savunmasız bilgisayarın kameralarını açık kullananı seyretmek ve dinlemek de ayrıca hoşuma gidiyor. Webcam in açıldığını anlayamadıkları için oldukça rahat davranıyorlar.

21

22 Ne Aldığınızı Bilin Alışveriş yaptığınız sitenin kullanıcı sözleşmesini mutlaka okuyun Teklifin gizli maliyetler içermediğinden emin olun Tekrar eden bir ödeme olmadığından emin olun Teklif gerçek olamayacak kadar iyi görünüyorsa muhtemelen öyledir.

23 Hacker ın Gözüyle 25 liralık fiyatın aslında 12 ay boyunca aylık ödeyecekleri bir para olduğunu o kadar küçük puntolarla yazdım ki çoğu okumadı bile. 200 liralık kargo ücreti de tam bir sürpriz olacak.

24 Parolamı Hatırlama Parolamı hatırla, beni hatırla gibi sonraki ziyaretlerinizde daha kolay giriş yapmanızı sağlayan seçenekleri kullanmayın.

25 Hacker ın Gözüyle Sahibi uyurken veya işteyken ele geçirdiğim bilgisayarda öncelikle sahibinin en sık kullandığı sitelere bakarım. Beni hatırla benzeri seçenekler işaretlendiğinde sitede kullanılan parola bilgisayarda saklanır, bu parolayı alıp kurbanımın başka sitelerde de aynı parolayı kullanıp kullanmadığını kontrol ederim. Böylece birden fazla sitede işlem yapabilir veya epostalarını okuyabilirim.

26 Adresi Kendiniz Yazın Eposta ile veya Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım siteleri üzerinden gelen bağlantılara tıklamayın. Alışveriş yapmak istediğiniz sitenin adresini adres çubuğuna kendiniz yazın.

27 Hacker ın Gözüyle Her zaman alışveriş yaptıkları siteden gönderilmiş gibi hazırladığım eposta üzerindeki bağlantıya tıklarında benim hazırladığım ve gerçeğinden farkı olmayan siteye bağlanıyorlar. Her zamanki gibi alışveriş yaptıklarını zannettikleri için işim çok kolay oluyor.

28 Kredi Kartı Bilgileriniz Eposta yoluyla kredi kartı bilgilerinizi asla paylaşmayın.

29 Hacker in Gözüyle İnsanları bana kredi kartı numaralarını göndermeye ikna etmek için çeşitli numaralarım var. Durum ne olursa olsun (para iadesi, kazanılan bir ödül miktarının yatırılması, rutin kontrol veya güvenlik kontrolü) alışveriş siteleri kullanıcılarından kredi kartı bilgisini eposta yoluyla istemez. İsteyen olursa bilin ki o benim.

30 Bankamatik Kartınızı Kullanmayın İnternet üzerinden yaptığınız alışverişlerde bankamatik kartınızı kullanmayın. Bankamatik kartınızın bilgilerini paylaşmayın. Havale yolu ile ödeme yapmamaya çalışın

31 Hacker ın Gözüyle Kredi kartından daha çok sevdiğim bir şey varsa o da bankamatik kartları ve havalelerdir. Bu sayede para doğrudan benim hesabıma geçer ve kredi kartlarının sağladığı ek güvenlik katmanlarını devreden çıkartmış oluyorum. İnsanları parayı havale ile göndermeye ikna etmek bazen kredi kartıyla ödeme sistemimizde bir sorun yaşanmaktadır, lütfen parayı aşağıdaki hesaba gönderiniz demek kadar kolay oluyor.

32 Çıkış Alışveriş yaptığınız sayfadan çıkış veya logout bağlantısını kullanarak çıkın. Bunu yapmadan tarayıcınızı kapatmanız oturumunuzun açık kalmasına ve kötü niyetli kişilerce kullanılabilmesine imkan verir.

33 Hacker ın Gözüyle Tarayıcıyı kapatmak oturumu kapatmaya yeterli olmaz. Alışverişinizi sizin için tamamlayıp sadece teslimat adresini değiştirerek gardırobumu yenileyebilirim. Siz parasını öderken ben keyfini sürerim.

34 Özetlersek Hacker ı engellemek yakalamaktan daha kolaydır. İçinize sinmeyen, aklınıza yatmayan, hoşunuza gitmeyen bir şey olursa alışveriş yapmayın. Parolanız sizi korur, ona özen gösterin. Hacker tembeldir, kolay hedefleri seçer. Kolay bir hedef olmayın.

35 Grafikler: Alper Başaran Teşekkür Ederim

İnternetin Güvenli Kullanımı. ve Sosyal Ağlar

İnternetin Güvenli Kullanımı. ve Sosyal Ağlar İnternet ve bilgi doğruluğu İnternette yalanları yakalama ve dürüstlük Paylaşımlardaki riskler Sosyal Paylaşım ve Güvenlik Kişisel bilgileriniz İnternetin kötü amaçlı kullanımı Şifre Güvenliği Tanımadığınız

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI RESMİ E-POSTA BAŞVURU ADIMLARI

SAĞLIK BAKANLIĞI RESMİ E-POSTA BAŞVURU ADIMLARI 1. BÖLÜM Bakanlığımızın resmi e-posta hesaplarına kayıt olabilmek için aşağıdaki resimlerde de görüldüğü üzere iki yol izleyebilirsiniz. http://www.saglik.gov.tr http://www.usaksaglik.gov.tr NURGÜL ERDOĞAN

Detaylı

Bilişim Teknolojileri

Bilişim Teknolojileri Bilişim Teknolojileri Dünyada İnternet Kullanımı 2 milyardan fazla kişi internet kullanıyor. 1 milyardan fazla kişi sosyal ağ sitelerine üye. 5 milyardan fazla cep telefonu kullanıcısı var. Türkiye de

Detaylı

------------------------------------------------- [SUB-TITLE 1] Özellikler

------------------------------------------------- [SUB-TITLE 1] Özellikler [TITLE] CitiDirect CitiDirect Online Bankacılık sistemi birçok alanda ödül almış, çok uluslu şirketlere ve finansal kuruluşlara sorunsuz, verimli ve web-tabanlı global bankacılık hizmetlerine güvenli erişim

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA ÜNİVERSİTE DIŞINDAN ERİŞİM

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA ÜNİVERSİTE DIŞINDAN ERİŞİM Celal Bayar Üniversitesi kütüphane veritabanlarına üniversite dışından erişebilmek için kullandığınız internet tarayıcısına uygun olarak bazı ayarlar yapmanız gerekmektedir. Aşağıda tanımlanan ayarlar

Detaylı

BĠLGĠ GÜVENLĠĞĠ,KĠŞĠSEL MAHREMĠYET VE BĠLĠŞĠM SUÇLARI ALĠ ÜLKER ORTAOKULU 2015-2016 BĠLĠŞĠM DERSLERĠ

BĠLGĠ GÜVENLĠĞĠ,KĠŞĠSEL MAHREMĠYET VE BĠLĠŞĠM SUÇLARI ALĠ ÜLKER ORTAOKULU 2015-2016 BĠLĠŞĠM DERSLERĠ BĠLGĠ GÜVENLĠĞĠ,KĠŞĠSEL MAHREMĠYET VE BĠLĠŞĠM SUÇLARI Bilişim Suçu Nedir? Bilgisayar, çevre birimleri, pos makinesi, cep telefonu gibi her türlü teknolojinin kullanılması ile işlenen suçlardır. Kullanıcı

Detaylı

ING Bank Güvenlik Bildirimi

ING Bank Güvenlik Bildirimi ING Bank Güvenlik Bildirimi ING Bank olarak, internet ortamında kullandığınız verilerinizi ve tüm işlemlerinizi en yüksek seviyede korunmasını sağlamak için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Fakat yine de

Detaylı

KAMPÜS DIŞINDAN PROXY (VEKİL) AYARLARI İLE KAMPÜS AĞINA BAĞLANMAK

KAMPÜS DIŞINDAN PROXY (VEKİL) AYARLARI İLE KAMPÜS AĞINA BAĞLANMAK UŞAK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI SİSTEM VE AĞ YÖNETİMİ KAMPÜS DIŞINDAN PROXY (VEKİL) AYARLARI İLE KAMPÜS AĞINA BAĞLANMAK 1- TANIMLAR Vekil (Proxy) : Bir ağa, o ağın dışından bağlanmak ve

Detaylı

İnternet ve BİT Kullanım Kuralları

İnternet ve BİT Kullanım Kuralları İnternet ve BİT Kullanım Kuralları İnterneti ve Bilişim Tekolojilerini kullanırken dikkat etmemiz gereken kurallar İnternette sohbet ederken, mesaj panosuna mesaj gönderirken, TC kimlik numaranız, adınız,

Detaylı

İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI

İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI İNTERNET NEDİR? Dünya genelindeki bilgisayar ağlarını ve kurumsal bilgisayar sistemlerini birbirine bağlayan elektronik iletişim ağıdır. BİLGİSAYAR AĞI NEDİR? İki ya da daha

Detaylı

İnternetin Güvenli Kullanımı ve Sosyal Ağlar

İnternetin Güvenli Kullanımı ve Sosyal Ağlar İnternet ve bilgi doğruluğu İnternette yalanları yakalama ve dürüstlük Paylaşımlardaki riskler Sosyal Paylaşım ve Güvenlik Kişisel bilgileriniz İnternetin kötü amaçlı kullanımı Şifre Güvenliği Tanımadığınız

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ E-İMZA KURULUM AŞAMALARI Birimimizden almış olduğunuz e-imzanızı

Detaylı

Bilgisayar Ağları ve İletişim (bagil.net)

Bilgisayar Ağları ve İletişim (bagil.net) Bilgisayar Ağları ve İletişim (bagil.net) Ders Ortamı Tanıtım Kılavuzu Bu dönem Bilgisayar Ağları ve İletişim dersini, açık kaynak kodlu bir öğrenme yönetim sistemi üzerinden uzaktan eğitim ile yürüteceğiz.

Detaylı

İnternetin Güvenli Kullanımı. ve Sosyal Ağlar

İnternetin Güvenli Kullanımı. ve Sosyal Ağlar İnternet ve bilgi doğruluğu İnternette yalanları yakalama ve dürüstlük Paylaşımlardaki riskler Sosyal Paylaşım ve Güvenlik Kişisel bilgileriniz İnternetin kötü amaçlı kullanımı Şifre Güvenliği Tanımadığınız

Detaylı

BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI. İşbirlikli Yazarlık Çoklu Ortam Paylaşımları Web Günceleri Etiketleme ve Sosyal İmleme Sosyal Medya Dijital Kimlik

BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI. İşbirlikli Yazarlık Çoklu Ortam Paylaşımları Web Günceleri Etiketleme ve Sosyal İmleme Sosyal Medya Dijital Kimlik BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI İşbirlikli Yazarlık Çoklu Ortam Paylaşımları Web Günceleri Etiketleme ve Sosyal İmleme Sosyal Medya Dijital Kimlik İŞBİRLİKLİ YAZARLIK İçeriğinin kullanıcıların katkılarıyla oluşturulduğu

Detaylı

Lisanssız yazılımlar ve içerikler (müzik, resim, fotoğraf video vs.) kullanmayın. Çeşitli yollarla kırılmış, içeriği değiştirilmiş veya güvenilir

Lisanssız yazılımlar ve içerikler (müzik, resim, fotoğraf video vs.) kullanmayın. Çeşitli yollarla kırılmış, içeriği değiştirilmiş veya güvenilir Lisanssız yazılımlar ve içerikler (müzik, resim, fotoğraf video vs.) kullanmayın. Çeşitli yollarla kırılmış, içeriği değiştirilmiş veya güvenilir olmayan yazılımlar yüklemeyin. Bilgisayar sistemini korumaya

Detaylı

Ajanda. Siber Güvenlik Nedir? Siber Suç Ne Demek7r? Sosyal Ağlardaki Tehditler Nelerdir? Nasıl Önlem Alabiliriz? Bilgisayar Kullanımında E7k Değerler

Ajanda. Siber Güvenlik Nedir? Siber Suç Ne Demek7r? Sosyal Ağlardaki Tehditler Nelerdir? Nasıl Önlem Alabiliriz? Bilgisayar Kullanımında E7k Değerler Bülent Şenver 1 Ajanda Siber Güvenlik Nedir? Siber Suç Ne Demek7r? Sosyal Ağlardaki Tehditler Nelerdir? Nasıl Önlem Alabiliriz? Bilgisayar Kullanımında E7k Değerler Siber Güvenlik İh7yacı Aşağıdaki linkteki

Detaylı

BİLİŞİM SUÇLARI ve ALINACAK TEDBİRLER

BİLİŞİM SUÇLARI ve ALINACAK TEDBİRLER BİLİŞİM SUÇLARI ve ALINACAK TEDBİRLER Bilişim Suçu Nedir? Bilgisayar, çevre birimleri, pos makinesi, cep telefonu gibi her türlü teknolojinin kullanılması ile işlenen suçlardır. Kullanıcı Hesapları İle

Detaylı

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK İnternet ve BİT Kullanım Kuralları Telif Hakları Bilişim Suçları Ahmet SOYARSLAN biltek.info İnternet ve BİT Kullanım Kuralları İNTERNET İnternetin artık

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA KAMPÜS DIŞINDAN ERİŞİM REHBERİ

BATMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA KAMPÜS DIŞINDAN ERİŞİM REHBERİ BATMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA KAMPÜS DIŞINDAN ERİŞİM REHBERİ Batman Üniversitesi Kütüphanesi veritabanlarına kampüs dışından erişebilmek için Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Detaylı

Google Chrome Kullanıyorsanız; Microsoft Internet Explorer Kullanıyorsanız;

Google Chrome Kullanıyorsanız; Microsoft Internet Explorer Kullanıyorsanız; Öncelikle şöyle kısaca değinelim Proxy (Vekil sunucu) Nedir? Zaman zaman yetkili sunucu veya proxy olarak da anılan Vekil sunucu, internete erişim sırasında kullanılan bir ara sunucudur. Bu durumda, örneğin

Detaylı

EkoPC Bilişim Hizmetleri San. ve Tic. Ltd. Güvenli İnternet Kullanımı

EkoPC Bilişim Hizmetleri San. ve Tic. Ltd. Güvenli İnternet Kullanımı Güvenli İnternet Kullanımı Mahir B. Aşut Şirket Müdürü EkoPC Bilişim Hizmetleri www.ekopc.com Gündem İnternet vazgeçilmez; problem ne? İnternet'te Çocuk Güvenliği Çevrimiçi ( Online ) Bankacılık İnternet

Detaylı

8. 2 Nasıl Banka Servisini Kullanabilir ve Faturalarımı Online Ödeyebilirim?

8. 2 Nasıl Banka Servisini Kullanabilir ve Faturalarımı Online Ödeyebilirim? 8.Ünite- E BANKACILIK VE BANKA HESABI NASIL İDARE EDİLİR. 8.1 İnternet Bankacılığı/ Telefon bankacılığı İnternetin hayatımıza girmesiyle, geleneksel bankacılık elektronik bankacılık tarafından e- bankacılık

Detaylı

KonAHED E-imza Yenileme İşlemleri Yardım Kılavuzu

KonAHED E-imza Yenileme İşlemleri Yardım Kılavuzu KonAHED E-imza Yenileme İşlemleri Yardım Kılavuzu 1. Nitelikli E-imza Kullanım Süresi ne kadardır? Yenileme Başvurusu ne zaman yapılmalıdır? Nitelikli E-imza kullanım süresi 3 yıldır. Bu nedenle 3 yılda

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KULLANIM REHBERİ. uzaktanegitim.harran.edu.tr

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KULLANIM REHBERİ. uzaktanegitim.harran.edu.tr T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KULLANIM REHBERİ uzaktanegitim.harran.edu.tr 28 EYLÜL 2018 1. HESABINIZ Uzaktan Eğitim Uygulama VE Araştırma Merkezi Tarafından Verilen

Detaylı

Twitter da bu durumla karşılaşan başka kullanıcılar var mı diye twitter virüs anahtar kelimeleri ile genel bir arama yaptığımda ise bu durumun Nisan

Twitter da bu durumla karşılaşan başka kullanıcılar var mı diye twitter virüs anahtar kelimeleri ile genel bir arama yaptığımda ise bu durumun Nisan Sosyal Ağ Hırsızları Bundan üç yıl önce yine Haziran ayında yayımlamış olduğum Jeton Hırsızları başlıklı blog yazımda, art niyetli kişilerin zararlı Chrome ve Firefox eklentiler ile kullanıcıların Facebook

Detaylı

İNTERNETİN GÜVENLİ KULLANIMI

İNTERNETİN GÜVENLİ KULLANIMI İNTERNETİN GÜVENLİ KULLANIMI İNTERNET ÇOK GENİŞ BİR ALAN (BU ALANDA; BİLGİ, OYUN, ARKADAŞ VB. ŞEYLER VAR) Bu alanı doğru kullanırsanız bilgi de edinirsiniz, oyun da oynarsınız, arkadaşlar da edinilebilirsiniz

Detaylı

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK. İnternet ve BİT Kullanım Kuralları Telif Hakları Bilişim Suçları

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK. İnternet ve BİT Kullanım Kuralları Telif Hakları Bilişim Suçları BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK İnternet ve BİT Kullanım Kuralları Telif Hakları Bilişim Suçları Etik Nedir? Adem Fırat Etik: Etik; doğruyla yanlışı, haklı ile haksızı, iyiyle kötüyü,

Detaylı

Ortak Dersler Sanal Sınıf Sistemi Kullanım Kılavuzu

Ortak Dersler Sanal Sınıf Sistemi Kullanım Kılavuzu Ortak Dersler Sanal Sınıf Sistemi Kullanım Kılavuzu Ortak Dersler, tüm üniversite bölümlerinde fakülte ve meslek yüksekokulu farkı gözetmeksizin, aynı olan bazı derslerin tek bir sistem üzerinden öğretimin

Detaylı

CEPIS e-yetkinlik Karşılaştırması Kullanım Kılavuzu

CEPIS e-yetkinlik Karşılaştırması Kullanım Kılavuzu CEPIS e-yetkinlik Karşılaştırması Kullanım Kılavuzu İçindekiler: 1 Giriş 3 2 Nasıl Kayıt Olunur 3 3 Belirlenen Parolanızı Kullanarak İlk Giriş 5 4 Kıyaslamanın Kullanımı 6 4 Kişisel Sonuçlarınız 9 6 Parola

Detaylı

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İçindekiler E-İmza PIN Kodunun Alınması...2 Windows İşletim Sisteminde Yapılması Gereken işlemler...8 Windows XP ve 7 için Sürücü Kurulumu...8 Microsoft.NET

Detaylı

YILDIZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ

YILDIZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ YILDIZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ E - POSTA KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Adı ve Şifrenin Öğrenilmesi E-Posta Hesabına Giriş Ad.soyad@ E-posta Hesaplarını Öğrenme ve Geçiş Şifre Yenileme (Resetleme) veya

Detaylı

Gizlilik ve Güvenlik GİZLİLİK VE GÜVENLİK POLİTİKASI

Gizlilik ve Güvenlik GİZLİLİK VE GÜVENLİK POLİTİKASI Gizlilik ve Güvenlik GİZLİLİK VE GÜVENLİK POLİTİKASI Firmamız,çeşitli amaçlarla kişisel veriler toplayabilir. Aşağıda, toplanan kişisel verilerin nasıl ve ne şekilde toplandığı, bu verilerin nasıl ve ne

Detaylı

Kamuoyu Duyurusu. 16 Aralık 2009

Kamuoyu Duyurusu. 16 Aralık 2009 Kamuoyu Duyurusu 16 Aralık 2009 İnternet Bankacılığına Girişlerde Tek Kullanımlık Şifre Uygulaması Bankacılık hizmetlerine kullanıcının istediği zaman ve yerden erişim imkanı sağlayan internet bankacılığı

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YABANCI DİL SINAVI (İNGİLİZCE) İÇİN SORU ÇÖZÜM TEKNİKLERİ KURSU

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YABANCI DİL SINAVI (İNGİLİZCE) İÇİN SORU ÇÖZÜM TEKNİKLERİ KURSU T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YABANCI DİL SINAVI (İNGİLİZCE) İÇİN SORU ÇÖZÜM TEKNİKLERİ KURSU 02 MART 2018 1. HESABINIZ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Detaylı

Akademik Bilişim 2009 LOSTAR Bilgi Güvenliği A.Ş. Teknoloji: Kontrol Kimde?

Akademik Bilişim 2009 LOSTAR Bilgi Güvenliği A.Ş. Teknoloji: Kontrol Kimde? Akademik Bilişim 2009 LOSTAR Bilgi Güvenliği A.Ş. Teknoloji: Kontrol Kimde? İçerik Kötü Amaçlı Yazılımlar Kötü Niyetli Davranışlar Kötü Amaçlı Donanımlar Bilgisayar Kullanıcıları için 11 Altın Kural guvenlik.info

Detaylı

SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ HAFTA 1 İÇERİĞİNE AİT UYGULAMA FÖYÜ

SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ HAFTA 1 İÇERİĞİNE AİT UYGULAMA FÖYÜ SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ HAFTA 1 İÇERİĞİNE AİT UYGULAMA FÖYÜ Ek Uygulama 1. Bilgisayar temel bileşenlerinin öğrenilmesi, Windows işletim sisteminde

Detaylı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması KULLANIM KILAVUZU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması KULLANIM KILAVUZU Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması KULLANIM KILAVUZU 1 Başlamadan Önce... Bu hizmeti kullanarak, imar kurallarına aykırı yapılarınız için kayıt başvurusunda bulunabilir

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB İçindekiler MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA... 3 MEB Yeni E-posta Sistemi Kullanım Detayları;... 4 MEBBİS ile Giriş... 5 E-posta Şifresi İle Giriş... 6 Şifre Hatırlatma Ekranında Karşılaşılan

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ E - POSTA KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Adı ve Şifrenin Öğrenilmesi E-Posta Hesabına Giriş Ad ve Soyad E-posta Hesaplarını Öğrenme ve Geçiş Hesabına Kolay Erişmek İçin

Detaylı

e-trakya Uzaktan Eğitim Sistemi

e-trakya Uzaktan Eğitim Sistemi e-trakya Uzaktan Eğitim Sistemi Trakya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Balkan Yerleşkesi Tıp Fakültesi Dekanlık Binası 0(284) 236 23 41 tuzem@trakya.edu.tr http://tuzem.trakya.edu.tr Uzaktan Eğitim

Detaylı

Güvenliğiniz için aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi tavsiye edilmektedir:

Güvenliğiniz için aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi tavsiye edilmektedir: İnternet Bankacılığı, bankacılık hizmetlerinin internet üzerinden sunulduğu bir alternatif dağıtım kanalıdır. Türkiye'de bugün internet bankacılığı, herhangi bir banka şubesinin size sağlayacağı hizmetlerin

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR ların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: lar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer

Detaylı

Günümüzde her binada elektrik, su ve telefon şebekesi ne kadar zorunlu ise Internet bağlantısı da artık bir zorunluluk haline gelmiştir.

Günümüzde her binada elektrik, su ve telefon şebekesi ne kadar zorunlu ise Internet bağlantısı da artık bir zorunluluk haline gelmiştir. İNTERNET NEDİR Bilgisayarınızın, dünya üzerindeki birbiriyle bağlantılı milyonlarca bilgisayardan herhangi birisiyle veri, ileti ve dosya alış verişi yapmanıza olanak sağlayan, bilgisayarlar sistemidir.

Detaylı

Windows İşletim Sistemi

Windows İşletim Sistemi Windows İşletim Sistemi Bilgisayar (Özellikler) Bilgisayarınızın özelliklerini görüntülemek için : Masaüstünde Bilgisayar simgesine sağ tıklayarak Özellikler e tıklayın. Çıkan pencerede bilgisayarınızda

Detaylı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu IMEI Kayıt Hizmeti KULLANIM KILAVUZU

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu IMEI Kayıt Hizmeti KULLANIM KILAVUZU Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu IMEI Kayıt Hizmeti KULLANIM KILAVUZU 1 Başlamadan Önce... Bu hizmetten faydalanarak, yurt dışından kişisel kullanım amacı ile yanınızda getirdiğiniz cep telefonlarını

Detaylı

Office 365. Kullanım Kılavuzu. Öğrenci

Office 365. Kullanım Kılavuzu. Öğrenci Office 365 Kullanım Kılavuzu Öğrenci İÇİNDEKİLER 1. Office 365 Hesabına Giriş Yapma... 2 2. Office 365 Uygulamaları... 7 2.1. Office Ürünleri Yükleme... 7 2.2. Kullanılabilecek Uygulamalar... 8 3. KAYNAKLAR...

Detaylı

Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu Hakkında

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KULLANIM REHBERİ CANLI DERSLERE ERİŞİM (ÜCRETSİZ) CONNECT.HARRAN.EDU.TR DERS MATERYALLERİNE VE DERS KAYITLARINA ERİŞİM (5 TL) UE.HARRAN.EDU.TR

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi KNet Veli Yardım Kılavuzu KNet e Erişim KNet Erişim Bilgilerini Güncelleme KNet te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme KNet Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme KNet te

Detaylı

Sık Sorulan Sorular TR.MYHERBALIFE.COM'DAN SİPARİŞ TÜRKİYE, 14 Kasım 2014

Sık Sorulan Sorular TR.MYHERBALIFE.COM'DAN SİPARİŞ TÜRKİYE, 14 Kasım 2014 Cevabını görüntülemek için aşağıdaki sık sorulan sorulardan herhangi birine tıklayın. Sorunuzun cevabını bulamıyorsanız Pazartesi - Cuma günleri 08:30 ile 17:30 arasında arasında +90 216 542 75 90 numaralı

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Derslere Erişim... 3 Ders Kayıtlarına Erişim... 9 Eğitmene Ulaşma/ Mesaj Gönderme...

Detaylı

Bütün beyanlarınızı görebilir, yazıcıdan makbuz ve örnek çıktılarını alabilirsiniz.

Bütün beyanlarınızı görebilir, yazıcıdan makbuz ve örnek çıktılarını alabilirsiniz. E- BELEDIYE NEDIR? Yüreğir Belediyesi "İnternet Belediyeciliği" uygulaması ile Tahakkuk, Tahsilat ve Borç bilgilerinizi öğrenebilir, kredi kartınız ile 256 bit güvenlik sistemi ile borçlarınızı ödeyebilirsiniz.

Detaylı

İnternet te Bireysel Güvenliği Nasıl Sağlarız? Rauf Dilsiz Bilgi Güvenliği Uzmanı

İnternet te Bireysel Güvenliği Nasıl Sağlarız? Rauf Dilsiz Bilgi Güvenliği Uzmanı İnternet te Bireysel Güvenliği Nasıl Sağlarız? Rauf Dilsiz Bilgi Güvenliği Uzmanı İçerik Kişisel Bilgilerin Korunması İnternet üzerinden saldırganların kullandığı yöntemler Virüsler Trojan (Truva Atı)

Detaylı

EPC-N KÜMES OTOMASYONU. Cloud. EPC-N Uygulama Notu 03 - Cloud

EPC-N KÜMES OTOMASYONU. Cloud. EPC-N Uygulama Notu 03 - Cloud EPC-N KÜMES OTOMASYONU Cloud EPC-N Uygulama Notu 03 - Cloud 1. Bağlantı EPC-N cihazını EMKO CLOUD uygulamasına bağlanamak için öncelikle eternet bağlantısını yapmalısınız. Aşağıdaki resimlerde eternet

Detaylı

Konu: Bilgi Paylaşım Araçları. Aydın MUTLU İstanbul

Konu: Bilgi Paylaşım Araçları. Aydın MUTLU İstanbul Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 6.Sınıf Konu: Bilgi Paylaşım Araçları 8.-14.Hafta Aydın MUTLU 2016 - İstanbul 1- İŞBİRLİKLİ YAZARLIK İçeriğinin kullanıcıların katkılarıyla oluşturulduğu bilgi paylaşım

Detaylı

Bir Bilgisayar Bağlanıyor Diğeri Bağlanmıyor

Bir Bilgisayar Bağlanıyor Diğeri Bağlanmıyor Bir Bilgisayar Bağlanıyor Diğeri Bağlanmıyor Değerli Müşterimiz, Ağınızda bir bilgisayarda internet bağlantısı mevcut, diğerinde mevcut değilse bazı ayarları kontrol etmeniz gerekebilir. Kontrol etmeniz

Detaylı

ÜYE LOGIN. Oda tarafından verilen kullanıcı adı, parola ve şifre ile üyelerin bilgilerini kendilerinin güncellemesini sağlayan bölümdür.

ÜYE LOGIN. Oda tarafından verilen kullanıcı adı, parola ve şifre ile üyelerin bilgilerini kendilerinin güncellemesini sağlayan bölümdür. ÜYE LOGIN Oda tarafından verilen kullanıcı adı, parola ve şifre ile üyelerin bilgilerini kendilerinin güncellemesini sağlayan bölümdür. İnternet tarayıcınızdan http://jfmobis.jfmo.org.tr/uye/ adresine

Detaylı

Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Merhaba Sevgili Arkadaşlar Sevgili Genç Arkadaşlar, İnternetten yararlanmak sizin temel hakkınızdır. İnternet sizi istediğiniz yere götüren uçan halı

Detaylı

Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Elektronik İşlemler - III

Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Elektronik İşlemler - III Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Elektronik İşlemler - III İÇİNDEKİLER DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR... 2 1. ADIM: KULLANICI GİRİŞİ... 3 2. ADIM: TAAHHÜTNAME İŞLEMLERİ... 6 3. ADIM: DOKÜMANLARIN İNCELENMESİ...

Detaylı

MOBİL CİHAZLARDA KULLANIM REHBERİ

MOBİL CİHAZLARDA KULLANIM REHBERİ MOBİL CİHAZLARDA KULLANIM REHBERİ (Öğrenciler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi MOBİL CİHAZLARDAN UZAKTAN EĞİTİM ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Web ortamında ilgili

Detaylı

Çerezleri (Cookie) ve Önbelleği (Cache) Temizleme

Çerezleri (Cookie) ve Önbelleği (Cache) Temizleme Çerezleri (Cookie) ve Önbelleği (Cache) Temizleme Kullandığınız tarayıcıda veya görüntülediğiniz sayfada sorun varsa, öncelikle tarayıcının önbelleğini temizlemeyi deneyin. Önbelleği temizledikten sonra

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU (ÖĞRENCİ)

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU (ÖĞRENCİ) 01 Tarayıcınızın adres çubuğuna http://uzem.ogu.edu.tr yazıp açılan sayfada Giriş (Log in) bağlantısına tıklayınız. Kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizi yazıp Giriş yap butonuna tıklayın. 02 Kullanıcı

Detaylı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu 1.Moodle Uzaktan Eğitim Sistemine nasıl giriş yapılır? 2. Derse giriş yapma ve yeni bir sanal

Detaylı

Gizlilik Sözleşmesi. Şirketimizde verilen tüm servisler ve hizmetler Orhaniye Mah Cumhuriyet Cad 25/4 Menteşe

Gizlilik Sözleşmesi. Şirketimizde verilen tüm servisler ve hizmetler Orhaniye Mah Cumhuriyet Cad 25/4 Menteşe Gizlilik Sözleşmesi GİZLİLİK VE GÜVENLİK POLİTİKASI Şirketimizde verilen tüm servisler ve hizmetler Orhaniye Mah Cumhuriyet Cad 25/4 Menteşe /Muğla adresinde kayıtlı Mikron Bilişim Teknoloji Tur. İnş.

Detaylı

E-Ticaret Ödeme Sürecini Etkileyen Faktörler

E-Ticaret Ödeme Sürecini Etkileyen Faktörler E-Ticaret Ödeme Sürecini Etkileyen Faktörler Mükemmel Ödeme Hız : Satın alma butonuna bastıktan sonra yaşanan duraksamalar güveni sarsan en büyük etkenlerden biridir. Sayfa açılırken yaşanan beklemeler

Detaylı

Web Tarayıcıları ve Arama Motorları

Web Tarayıcıları ve Arama Motorları 1 Web Tarayıcıları ve Arama Motorları Web Tarayıcıları 2 İnternette yer alan web sitelerindeki bilgileri girilen anahtar kelimelere göre arayan ve görmemizi sağlayan programlardır. Bu programlar ile web

Detaylı

İNTERNETİN FIRSATLARI

İNTERNETİN FIRSATLARI 1 İNTERNETİN FIRSATLARI 2 TÜRKİYE DE İNTERNET KULLANIMI 25 20 Genişbant Abone Sayısı (milyon) 20,03 15 10 5 0 14,05 8,56 6,78 5,99 4,61 2,86 1,59 0,02 0,51 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011

Detaylı

İnternetin Güvenli Kullanımı. ve Sosyal Ağlar

İnternetin Güvenli Kullanımı. ve Sosyal Ağlar İnternet ve bilgi doğruluğu İnternette yalanları yakalama ve dürüstlük Paylaşımlardaki riskler Sosyal Paylaşım ve Güvenlik Kişisel bilgileriniz İnternetin kötü amaçlı kullanımı Şifre Güvenliği Tanımadığınız

Detaylı

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz, ilimiz Derince ilçesinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde faaliyet göstermektedir.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz, ilimiz Derince ilçesinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde faaliyet göstermektedir. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz, ilimiz Derince ilçesinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde faaliyet göstermektedir. Telefon & Faks : 0(262) 229 0706 e-posta:kocaeli155@egm.gov.tr siber.kocaeli@egm.gov.tr

Detaylı

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019)

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) 27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) F. +90 212 440 00 00 https://tubitak.istanbul.edu.tr tubitaksinav@istanbul.edu.tr İçindekiler I. Genel Bilgiler... 1 Sınav Ücreti...

Detaylı

Bu sayfanın en alt kısmında Duyuru ve Kullanıcı Girişi bulunmaktadır.

Bu sayfanın en alt kısmında Duyuru ve Kullanıcı Girişi bulunmaktadır. BİREYSEL KAYIT EKRANI KULLANIMI Adres satırına ute.ybu.edu.tr yazınız ve bireysel başvuru sayfamıza giriniz. Açılan sayfa aşağıdaki gibi olacaktır. Bu sayfanın en alt kısmında Duyuru ve Kullanıcı Girişi

Detaylı

İade talebi onaylandıktan sonra ürün bedeli, kredi kartınız veya banka kartınız üzerinden iade edilecektir.

İade talebi onaylandıktan sonra ürün bedeli, kredi kartınız veya banka kartınız üzerinden iade edilecektir. İade veya değişim sürecini başlatabilmek için; Sipariş sayfasından ürünün yanındaki İade Et butonuna basıp formu doldurarak talebinizi iletirsiniz. postalardaki Sipariş Detayı linkinden İade Et butonuna

Detaylı

(Bilgisayar ağlarının birbirine bağlanarak büyük bir ağ oluşturmasıdır)

(Bilgisayar ağlarının birbirine bağlanarak büyük bir ağ oluşturmasıdır) İnternet ve WWW İnternet Dünyadaki en büyük bilgisayar ağı, (Bilgisayar ağlarının birbirine bağlanarak büyük bir ağ oluşturmasıdır) İnternet teki web site sayısının yüksek bir hızla artması ve beraberinde

Detaylı

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi 1. Amaç: Bir bilgiçiftligi servisi olan, AntalyaList.com internet sitesini ziyaret ettiğiniz için teşekkürler. Bu genel gizlilik bildirimi.

Detaylı

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ BAŞLANGIÇ Bilgisayarınızı açtıktan sonra masaüstünde yer alan tarayıcılardan birini seçiniz. İşlemlerimizi yaparken sizlere Google Chrome

Detaylı

Araç Karşılaştırma Programı

Araç Karşılaştırma Programı 1 Araç Karşılaştırma Programı Sık Sorulan Sorular 01 Ocak 2015 2 Konu: Genel 1. Soru: Sistemdeki bilgiler nereden geliyor? Cevap: Görüntüleme ve karşılaştırma yapılan programda yer alan tüm bilgiler (sonuç

Detaylı

Bireysel Değerlendirme Sistemi

Bireysel Değerlendirme Sistemi Bireysel Değerlendirme Sistemi Kullanma Kılavuzu Bilgilendirme Metni Bireysel Değerlendirme Sistemi, internet aracılığıyla test çözebilmeniz amacıyla oluşturulmuş bir sistemdir. Bu sistemde, Türkçe dersinde

Detaylı

VPN KURULUM ve KULLANIM REHBERİ

VPN KURULUM ve KULLANIM REHBERİ VPN KURULUM ve KULLANIM REHBERİ VPN Nedir Neden Kullanılır? VPN, birçok farklı protokol ve teknolojiyi kullansa da temel olarak bilgisayarınızın fiziksel olarak bulunduğu yerden karşıdaki ağa şifreli (kripto

Detaylı

İnternet'te Bireysel Gizlilik ve Güvenlik

İnternet'te Bireysel Gizlilik ve Güvenlik İnternet'te Bireysel Gizlilik ve Güvenlik 1/28 İçerik Web Tarayıcısı Güvenliği Şifreler Sosyal Mühendislik Virüs, Kurtçuk, Keylogger,vs... E-Posta Güvenliği ve Gizliliği E-Ticaret Şüpheli Bakış 2/28 Web

Detaylı

20. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 23. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu)

20. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 23. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu) 20. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 23. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu) F. +90 212 44 000 45 http://tubitak.istanbul.edu.tr tubitaksinav@auzef.istanbul.edu.tr İçindekiler I.

Detaylı

SOSYAL MEDYA. Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir? Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir?

SOSYAL MEDYA. Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir? Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir? SOSYAL MEDYA Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir? Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir? Sosyal Medya Nedir? Sosyal medya, kişilerin internet üzerinden birbiriyle

Detaylı

1.adım. 2.adım. eruzem.erciyes.edu.tr adresine girin CANLI DERS LİNKİNE TIKLAYINIZ.

1.adım. 2.adım. eruzem.erciyes.edu.tr adresine girin CANLI DERS LİNKİNE TIKLAYINIZ. UZAKTAN EĞİTİM YÖNTEMİYLE VERİLECEK OLAN TÜRK DİLİ I, YABANCI DİL I VE ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I DERSLERİNE ÖĞRENCİLERİNİN ERİŞİM YAPABİLMELERİ İÇİN KULLANILACAK YÖNTEM. 1. Adım eruzem.erciyes.edu.tr

Detaylı

Mini rehber. Online Ödemeler.

Mini rehber. Online Ödemeler. Mini rehber Online Ödemeler. İçindekiler Giriş 3 Nasıl çalışır? 4 Neden online ödemeleri sağlıyoruz? 5 Booking.com sanal kredi kartları hakkında 6 Sıkça sorulan sorular için cevaplar 8 2 Online Ödemeler:

Detaylı

TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ(TKYS)KULLANMA KILAVUZU

TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ(TKYS)KULLANMA KILAVUZU TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ(TKYS)KULLANMA KILAVUZU (Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü nce hazırlanmıştır) Taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemi sayfası, en iyi Mozilla Firefox tarayıcısında

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

Sosyal Güvenlik Kurumu Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama KULLANIM KILAVUZU

Sosyal Güvenlik Kurumu Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama KULLANIM KILAVUZU Sosyal Güvenlik Kurumu Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama KULLANIM KILAVUZU 1 Başlamadan Önce... Bu hizmeti kullanarak, şahıs ödemeleri için geçmişte yaptığınız banka hesabı tanımlama işlemlerini görüntüleyebilirsiniz.

Detaylı

İNTERNETİN GÜVENLİ KULLANIMI İHTİYACI

İNTERNETİN GÜVENLİ KULLANIMI İHTİYACI İNTERNETİN ÖNEMİ İnternet, Dünyamızı değiştiriyor Ailemizin yeni bir üyesi Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası Bir tıkla dünya ayaklarımızın altında Eşsiz bir kütüphane bir okul Bilinçli kullanıldığı takdirde

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile ilgili her türlü teknik destek için Bilgi İşlem Daire

Detaylı

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Android telefonunuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması Nedir? Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması na Nasıl Ulaşırsınız?

Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması Nedir? Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması na Nasıl Ulaşırsınız? Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması Nedir? Ege Orman Vakfı E-Kart uygulaması; kişi veya firmaların sisteme üye olarak sevdiklerine, dostlarına, çözüm ortaklarına, personeline fidan bağışını e-kart olarak

Detaylı

TALİMAT. Doküman No: PT Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: -- Revizyon No: -- Sayfa 1 / 6

TALİMAT. Doküman No: PT Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: -- Revizyon No: -- Sayfa 1 / 6 Sayfa 1 / 6 Doküman Yönetim Yazılımlarına erişilebilmesi için aşağıda belirtilmiş olan sıralama ile işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Aksi durumda yazılıma erişim, kullanılan programlar tarafından

Detaylı

Kullanıcı el kitabı. Online halı eğitimi

Kullanıcı el kitabı. Online halı eğitimi Kullanıcı el kitabı Online halı eğitimi Proje ortakları Türkiye Gaziantep Üniversitesi Web: http://www.gantep.edu.tr E-posta: agir@gantep.edu.tr Telefon: +90 (342) 317 17 00 Romanya Georghe Asachi Techical

Detaylı

Internete Guvenli Dolasma Bolum - 1: VPN nasıl kullanılır?

Internete Guvenli Dolasma Bolum - 1: VPN nasıl kullanılır? Internete Guvenli Dolasma Bolum - 1: VPN nasıl kullanılır? İnternette, akıllı telefon ve tablette bir ürünü bedava kullanıyorsanız ürün sizsiniz! İnternette sizi takip ediyorlar, çünkü kişisel bilgilerinizi

Detaylı

Samsun Çocuk Hizmetleri İ l Koordinasyon Sekretarya Birimi

Samsun Çocuk Hizmetleri İ l Koordinasyon Sekretarya Birimi Samsun Çocuk Hizmetleri İ l Koordinasyon Sekretarya Birimi Veri Giriş Sistemi Klavuzu Amaç Veri Giriş Sistemi, koruyucu ve destekleyici tedbir kararlarının takibinde ve uygulamasında ilgili kurumları daha

Detaylı

TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU KULLANIM KILAVUZU

TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU KULLANIM KILAVUZU TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU KULLANIM KILAVUZU Sisteme Giriş ve Kullanıcı Tipleri Ölüm Kaydı Bildirim Sistemi www.obs.gov.tr üzerinden hizmet vermektedir. Sistem internet explorer, Mozilla Firefox, Google

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ. Ahmet SOYARSLAN biltek.info. Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar Alınacak Tedbirler Güvenlik Yazılımları

BİLGİ GÜVENLİĞİ. Ahmet SOYARSLAN biltek.info. Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar Alınacak Tedbirler Güvenlik Yazılımları BİLGİ GÜVENLİĞİ Ahmet SOYARSLAN biltek.info Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar Alınacak Tedbirler Güvenlik Yazılımları BİLGİYE ULAŞMAK ÇOK KOLAY! Teknolojinin sürekli gelişmesi, bilgi ve iletişim

Detaylı