Simplex 410 KULLANIM KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Simplex 410 KULLANIM KILAVUZU"

Transkript

1 Simplex 410 KULLANIM KILAVUZU

2 2 İçindekiler Simplex 410 ÖZELLİKLER... 3 Ön Yüz Görünümü... 3 Tuş Takımı Tanıtımı... 3 Giriş Ekranı... 5 Ana Menü Ekranı... 5 Ana Menü Bölümleri... 6 Program... 6 Servis... 7 Alarm Listesi... 7 Bölümlerin ayrıntılı tanımları... 8 Program... 8 Değiştir... 8 Program yazma veya değiştirme:... 8 Kopyala Sil Gönder Al Servis Sistem parametreleri: Komut parametreleri: Fabrika Sistem Par., Komut Par., Kalibrasyonlar, Hepsi Seçenekleri Programlar Seçeneği Diğerleri Seçeneği ArkaPlan Komutlar KomutUyumlulukList IOLookUpTablosu Komut Seçim tablosu PPL ler Komut İsimleri Kalibrasyon Kalibrasyon Çeşitleri AI (Analog Input) Kalibrasyonu: AO (Analog Output) Kalibrasyonu CNT (Counter) Kalibrasyonu Manual Digital IO Analog IO Uyarı mesajları Program çalıştırma Batch koşma ekranı bölümleri Program duraklatma ve bitirme Ek A: Komut tablosu: Ek B: Sistem Parametreleri Ek C:Komut parametreleri... 37

3 3 Simplex 410 Özellikler Ön Yüz Görünümü

4 4 Tuş Takımı Tanıtımı Bu tuş ile menü ekranına girilir. Sağ-Sol yukarıaşağı yön tuşu ile menü içerisinde dolaşılır, ayrıca sayısal değer girerken sayının negatif/pozitif özelliğini belirlemede kullanılır. Program başlatmak için kullanılır. Cihazda koşulan bir program mevcutsa sol alt köşesindeki yeşil led yanar. Çalışan programı durdurmak için kullanılır. Cihazda koşulan bir program herhangi bir nedenle durmuşsa sağ alt köşesindeki led kırmızı yanar. Yapılan değişiklikleri onaylayıp bir sonraki işleme veya ekrana geçmek için kullanılır. Bir önceki işleme veya ekrana geçmek için kullanılır. Menüde sağa-sola veya bir sayfa aşağı-bir sayfa yukarı gezinmek için kullanılır. Menüde yukarı veya aşağı doğru gezinmek için kullanılır. Cihaz tarafından verilen uyarı listesini gösteren ekrana hızlı ulaşım için kullanır, eğer sistem bir uyarı vermişse sağ alt köşesindeki led kırmızı yanar.

5 5 Giriş Ekranı Şekil 2: Giriş Ekranı Ana kazan, ilave kazan, rezerve kazandaki sıvı miktarı(lt) ve sıcaklık(ºc) bilgilerini, pompanın % de durumunu, koşulan programa ilişkin bilgileri gösterir. Ana Menü ekranı Şekil 3: Ana menü ekranı Giriş ekranında iken menü tuşuna basarak bu ekrana girilebilir, eğer cihazda bir program koşulmakta ise menü tuşu herhangi bir fonksiyona sahip olmayacaktır, menüye girebilmek için koşulan programı durdurmak gerekmektedir.

6 6 Ana Menü Bölümleri Program Şekil 3.1: Program menü ekranı Ana menü ekranında iken yön tuşları ile Program seçeneğinin seçili olmasını sağlayın ve OK tuşuna basın, cihaz Değiştir, Kopyala, Sil, Gönder, Al seçeneklerinden oluşan program menüsünü gösterecektir. Değiştir seçeneği boş bir program adımına yeni bir program eklemek veya var olan bir programı değiştirmek için kullanılır, yeni program oluşturmak için bu seçenek seçilmelidir. Kopyala seçeneği bir program adımındaki programı boş olan başka bir program adımına kopyalamak için kullanılır. Sil seçeneği bir programın silinerek geçerli program adımının boşaltılması için kullanılır. Gönder seçeneği cihaz hafızasındaki bir programı harici bir hafızaya kopyalamak için kullanılır. Al seçeneği harici bir hafızadaki programı cihaz hafızasına kopyalamak için kullanılır.

7 7 Servis Şekil 3.2: Servis menü ekranı Ana menü ekranında iken yön tuşları ile Servis seçeneğinin seçili olmasını sağlayın ve OK tuşuna basın, cihaz Parola ekranını gösterecektir. Servis parolası fabrika ayarlarında 2004 tür. Parola ekranında parola girildikten sonra parola geçerli değil ise yine parola ekranı görülür, geçerli ise cihaz Sistem Parametreleri, Komut Parametreleri, Fabrika, Kalibrasyon, Manual, Uyarı Mesajları seçeneklerinden oluşan SERVİS menüsünü gösterecektir. Alarm Listesi Şekil 3.3: Alarm listesi ekranı Ana menü ekranında iken yön tuşları ile Alarm Listesi seçeneğinin seçili olmasını sağlayın ve OK tuşuna basın. Cihaz, cihaz tarafından verilen hata mesajları ve operatör çağrılarının listesini gösterir ekranı gösterecektir, aynı ekrana INFO tuşuna basarak da ulaşılabilir.

8 8 Bölümlerin Ayrıntılı Tanımları Program Değiştir Şekil 4.1: Program seçim ekranı Şekil 3.1 de görülen PROGRAM ekranında iken yön tuşları ile Değiştir seçeneğinin seçili olmasını sağlayın ve OK tuşuna basın, Cihaz Şekil 4.1 de gösterilen program seçim ekranını gösterecektir. Yeni bir program oluşturmak için boş bir program numarasını seçin ve OK tuşuna basın, boş program numaralarının Program Adı sütunu şeklindedir. Var olan bir programı değiştirmek için yön tuşları ile istenen program adının yazılı olduğu satırının seçili olmasını sağladıktan sonra OK tuşuna basın. Program Yazma veya Değiştirme: Lütfen Program Seçiniz ekranından istenen program adımı seçilip OK tuşuna basıldıktan sonra şekil de gösterilen Program Adı başlıklı ekran görünür, Buradan oluşturulacak programa karakter tuşları kullanılarak bir isim verilir Şekil 4.1.1: Program adı seçim ekranı İsim verildikten sonra OK tuşuna basılır. Cihaz şekil de görülen lütfen Adım Seçiniz başlıklı adım listesi ekranını gösterecektir.

9 9 Şekil 4.1.2: Adım seçim ekranı Yeni bir adım eklemek için boş olan bir adımı seçiniz, boş adımların Komut Adı sütununda karakterleri, dolu adımların aynı sütununda geçerli komutun komut ismi görünür. Yeni bir adım eklemek; Yeni bir adım eklemek için boş olan bir adımı seçip OK tuşuna basınız, cihaz şekil te görülen geçerli komutların bulunduğu KOMUT SEÇ ekranını gösterecektir. Boş adımların Komut Adı sütununda karakterleri görünür. Şekil 4.1.3: Komut seçme ekranı Buradan eklemek istediğiniz komutu seçip OK tuşuna basınız, cihaz şekil de görülen Program Adım Editörü ekranını gösterecektir. Komutların ayrıntılı açıklamaları EK A: KOMUT TABLOSU bölümünde bulunabilir.

10 10 Şekil 4.1.4: Program adım editörü Program adım editörü ana adım bölümü ve paralel adımlar bölümü olmak üzere iki kısımdan oluşur. Ana Adım Bölümü: Ana adım bölümü kendi içinde, şekil te gösterildiği gibi komut adı ve komut parametreleri giriş ekranının bulunduğu iki parçaya ayrılmıştır; Şekil 4.1.5: Ana Adım Bölümü Ana adım bölümünün komut adı bölümünde, bir önceki KOMUT SEÇ ekranında seçilen komutun ismi ve ikonu görünür. İkinci bölümünde ise geçerli komuta özgü komut parametreleri giriş ekranı bulunur, buradan komutun parametreleri istenildiği şekilde düzenlenebilir.

11 11 KOMUT SEÇ ekranında komut seçildiği an bu komuta ait ilk parametre değeri düzenlenmek üzere seçili olarak gelir. Eğer girilmesi gereken değer rakam ise bu değer sayı tuşlarıyla girilip OK tuşu ile kaydedilebilir, seçenek ise OK tuşuyla seçenekler arasında gezinerek seçilebilir. Parametreler arasında yukarı-aşağı yön tuşlarıyla hareket edilir, sağ-sol yön tuşları parametreler arasında geçişi sağlamaz. Ana adım bölümünde gerekli parametre değerleri girildikten sonra bu ana adıma sağsol yön tuşlarıyla paralel adımlar bölümüne geçerek paralel adımlar eklenebilir veya paralel adım eklenmeden ESC tuşuyla kaydedilip çıkılabilir. Paralel Adımlar Bölümü: Simplex bir ana adıma dört ayrı paralel adım eklenmesine olanak tanır, paralel adımlar ana adımla aynı anda başlatılır ve tamamlanabilmesi için gerekli olan süre boyunca çalışırlar, ana programın bitmesi paralel adımların da biteceği manasına gelmez, aslında komut koşma süreci açısından ana adımlarla paralel adımlar arasında hiçbir fark yoktur. Paralel adımlar bölümü ekranı kendi içinde; paralel adım seçme, paralel komut ismi ve komut parametreleri girişi olmak üzere şekil de gösterildiği gibi üç bölüme ayrılır. Şekil 4.1.6: Paralel Adım Bölümü Paralel adım seçme bölümü; Bu bölüm ana adıma eklenebilen dört ayrı adımdan birinin seçilmesi için kullanılır. Ana adım bölümü aktif iken sağ-sol yön tuşlarıyla paralel adım bölümüne geçildiğinde bu bölüm aktif olacaktır. Seçili paralel adım, içi dolu bir kare ikonu ile gösterilir, seçili adım sağ-sol yön tuşlarıyla değiştirilebilir. Paralel adımlara komut eklenmesinde sıra önemli değildir, örneğin birinci paralel adım boş iken ikinci paralel adıma komut eklenebilir. Paralel adımlar arasında gezinmek için sağ-sol yön tuşları kullanılır. Seçili adımı silmek için paralel adım seçme bölümü aktif iken STOP tuşu kullanılır.

12 Boş bir paralel adıma komut eklemek için yukarı-aşağı yön tuşları veya OK tuşu kullanılabilir, bu tuşlardan herhangi birine basıldığında sekil de görülen KOMUT SEÇ ekranı görünür olacaktır, bu ekrandan yön tuşlarıyla istenilen komutun seçili olması sağlandıktan sonra OK tuşuyla bu komut seçili paralel adıma eklenir. Paralel Komut Parametreleri Bölümü; Seçili adıma istenilen komutun eklenmesinin ardından komuta özgü parametreler, paralel komut parametreleri bölümünde görünür olacaktır ve komutun ilk parametresi düzenlenmek üzere seçili olacaktır. Paralel adım komut ismi bölümünde komutun ismi, paralel adım seçme ekranında ise seçili komutun ikonu görünür olacaktır. Paralel komut parametreleri bölümünde girilmesi gereken değer rakam ise bu değer sayı tuşlarıyla girilip OK tuşu ile kaydedilebilir, seçenek ise OK tuşuyla seçenekler arasında gezinerek seçilebilir. Parametreler arasında yukarı-aşağı yön tuşlarıyla hareket edilir, herhangi bir sayı girişi etkin ise yukarı-aşağı yön tuşları etkin olmaz, etkin olması için seçili parametrenin değeri OK tuşu ile kaydedilmelidir. Sağ-sol yön tuşları parametreler arasında geçişi sağlamaz. Bu bölümden paralel adım seçme bölümüne geçmek için herhangi bir sayı girişi etkin değil iken sağ-sol yön tuşları kullanılır. Paralel adımlar bölümünden ana adım bölümüne geçmek için ESC tuşu kullanılır, buradan da adımı kaydedip Şekil de görülen adım seçim ekranına dönmek için yine ESC tuşuna basılır. Adım eklenmesinin ardından adım seçim ekranı bir sonraki boş adım seçili olacak şekilde görünecektir, adım seçim ekranı şekil de görüldüğü gibi eklenen adıma ilişkin çeşitli bilgiler verir. 12 Şekil 4.1.7: Adım Seçme Ekranına İlişkin Bilgiler

13 13 Tüm program adım ekleme işlemleri tamamlandıktan sonra program yazmadan çıkmak için ESC tuşuna basılır, cihaz programın kaydedilip kaydedilmeyeceğini soran onaylama penceresini gösterecektir, burada programı kaydetmek için Evet kaydetmeden çıkmak için Hayır seçeneğini yön tuşları ile seçip OK tuşuna basınız. Bu işlemden sonra cihaz şekil 2 de görülen giriş ekranını gösterecektir. Kopyala Şekil 3.1 de görülen PROGRAM ekranında iken yön tuşları ile Kopyala seçeneğinin seçili olmasını sağlayın ve OK tuşuna basın, Cihaz şekil 4.1 de gösterilen program seçim ekranını gösterecektir. Buradan kopyalamak istenen program yön tuşları yardımı ile seçilir ve OK tuşuna basılır, eğer seçilen kaynak boş ise cihaz yine program seçim ekranını gösterecektir, dolu ise şekil de görülen Hedef ekranını gösterecektir Şekil 4.2.1: Hedef Ekranı Buradan programı kopyalamak istediğiniz program numarasını giriniz ve OK tuşuna basınız. Eğer girilen hedefte başka bir program varsa cihaz Hedef Dolu uyarısı verir ve kopyalanacak programın yeniden girilmesi için program seçim ekranını yeniden gösterir, eğer hedef boş ise kaynak program hedef program numarasına kaydedilir ve program seçme ekranı başka bir kopyalama işlemi için yeniden görünür. Sil Şekil 3.1 de görülen PROGRAM ekranında iken yön tuşları ile Sil seçeneğinin seçili olmasını sağlayın ve OK tuşuna basın, cihaz şekil 4.1 de gösterilen program seçim ekranını gösterecektir. Buradan silmek istenen program yön tuşları yardımı ile seçilir ve OK tuşuna basılır. Cihaz silmeyi onaylamanız için Program Sil onay ekranını gösterecektir, buradan seçili programı silmek için Evet silmeden geri dönmek için Hayır seçeneği seçilmelidir. Onay ekranında gerekli seçim yapılıp OK tuşuna basıldığında cihaz başka bir program silmek üzere yine program seçim ekranını gösterecektir. Gönder Şekil 3.1 de görülen PROGRAM ekranında iken yön tuşları ile Gönder seçeneğinin seçili olmasını sağlayın ve OK tuşuna basın, cihaz şekil de gösterilen Hedef ekranını gösterecektir. Simplex yazılan programı başka bir depolama aygıtına depolamaya olanak tanır.

14 14 Al Şekil 4.4.1: hedef ekranı Uzak: birbirine bağlı birden çok simplex olduğu durumda herhangi bir simplex ten diğerine program aktarımı yapılabilir, uzak seçeneği kullanılan simplex ten başka bir simplex e program aktarımı sağlar. Kullanılan simplex ten başka bir simplex e program göndermek için Hedef ekranında Uzak seçeneğinin seçili olmasını sağlayın ve OK tuşuna basınız, cihaz program seçim ekranını gösterecektir. Buradan göndermek istediğiniz programın yön tuşlarıyla seçili olmasını sağladıktan sonra OK tuşuna basın, cihaz şekil de görülen Hedef ekranını gösterecektir, buradan uzak cihazın sistemdeki numarasını girin ve OK tuşuna basın, Harici: simplex harici bir EPPROM hafızaya program aktarımı sağlar, harici hafıza cihaz üzerindeki yuvaya takılarak program aktarımı sağlanabilir. Simplex harici bir EPPROM hafızadan program almaya olanak verir, harici hafıza cihaz üzerindeki yuvaya takılarak program aktarımı sağlanabilir. Şekil 3.1 de görülen PROGRAM ekranında iken yön tuşları ile Al seçeneğinin seçili olmasını sağlayın ve OK tuşuna basın, Cihaz Şekil 4.1 de gösterilen Lütfen Program Seçiniz ekranını gösterecektir, burada dikkat edilmesi gereken nokta burada görülen program listesi cihaz hafızasındaki program listesi değil, harici(epprrom) hafızasındaki program listesidir. Buradan harici hafızadan cihaza kopyalamak istediğiniz programı yön tuşları yardımıyla seçin ve OK tuşuna basın, cihaz yine Lütfen Program Seçiniz ekranını gösterecektir, ancak buradaki program listesi cihazın(simplex) hafızasındaki program listesidir, buradan programı kopyalamak istediğiniz program numarasını seçin ve OK tuşuna basın. Cihaz programı kopyalayıp başka program kopyalamak üzere harici hafızadaki program listesini gösteren Lütfen Program Seçiniz ekranını gösterecektir.

15 15 Servis Sistem parametreleri: Şekil 5.1: Sistem Parametreleri Ekranı Şekil 3.2 de görülen SERVİS ekranında iken yön tuşları ile Sistem Parametreleri seçeneğinin seçili olmasını sağlayın ve OK tuşuna basın, Cihaz Şekil 5.1 de gösterilen sistem parametreleri ekranını gösterecektir. Bu ekrandan sistem parametreleri değiştirilebilir, değiştirmek istediğiniz parametrenin yön tuşlarıyla seçili olmasını sağladıktan sonra OK tuşuna basarak düzenleme moduna geçilebilir, değiştirilmek istenen değer girilmeden önce parametrenin geçerli değeri BACKSPACE tuşuyla silinmelidir. Düzenlemenin ardından OK tuşuna basarak düzenleme modundan çıkıp seçme moduna geçilebilir. Gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra çıkmak için ESC tuşuna basılır, ESC tuşuna basıldıktan sonra cihaz değişikliklerin kaydedilip kaydedilmeyeceğini soracaktır, kaydetmek isteniyorsa evet istenmiyorsa hayır seçeneği işaretlenip ok tuşuna basılır, bu işlemin ardından cihaz giriş ekranını gösterecektir. Sistem parametrelerinin ayrıntıları EK B: SİSTEM PARAMETRELERİ bölümünde bulunabilir

16 16 Komut parametreleri: Şekil 5.2: Komut Parametreleri Ekranı Şekil 3.2 de görülen SERVİS ekranında iken yön tuşları ile Komut Parametreleri seçeneğinin seçili olmasını sağlayın ve OK tuşuna basın, Cihaz Şekil 5.2 de gösterilen komut parametreleri ekranını gösterecektir. Bu ekrandan komut parametreleri değiştirilebilir, değiştirmek istenilen parametrenin yön tuşlarıyla seçili olmasını sağlandıktan sonra OK tuşuna basarak düzenleme moduna geçilebilir, değiştirilmek istenen değer girilmeden önce parametrenin geçerli değeri BACKSPACE tuşuyla silinmelidir. Düzenlemenin ardından OK tuşuna basarak düzenleme modundan çıkıp seçme moduna geçilebilir. Gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra çıkmak için ESC tuşuna basılır, ESC tuşuna basıldıktan sonra cihaz değişikliklerin kaydedilip kaydedilmeyeceğini soracaktır, kaydetmek isteniyorsa Evet istenmiyorsa Hayır seçeneğini işaretleyip OK tuşuna basılır, bu işlemin ardından cihaz giriş ekranını gösterecektir. Komut parametrelerinin ayrıntıları EK C: KOMUT PARAMETRELERİ bölümünde bulunabilir.

17 17 Fabrika Şekil 5.3: Fabrika Ekranı Şekil 3.2 de görülen SERVİS ekranında iken yön tuşları ile Fabrika seçeneğinin seçili olmasını sağlayın ve OK tuşuna basın, Cihaz Şekil 5.3 te gösterilen fabrika ekranını gösterecektir. Bu ekrandan cihazın değiştirilen özellikleri fabrika ayarlarına döndürülebilir. Fabrika ayarlarına döndürmek istenilen özelliğin yön tuşlarıyla seçili olmasını sağlandıktan sonra OK tuşuna basılır. Sistem Par., Komut Par., Kalibrasyonlar, Hepsi Seçenekleri Bu seçeneklerden herhangi biri seçilip OK tuşuna basıldığında cihaz özelliklerin fabrika ayarlarına dönüp dönmeyeceğini soran bir onay ekranı gösterir, eğer bu değerlerin fabrika ayarlarına dönmesi isteniyorsa Evet, bir değişiklik yapılmadan bir önceki menüye geçmek isteniyorsa Hayır seçeneği seçilir ve OK butonuna basılır. Programlar Seçeneği Programlar seçeneği seçildiğinde cihaz şekil de görülen Dahili ve Harici seçeneklerinden oluşan FABRİKA ekranını gösterir. Şekil 5.3.1: Fabrika Program Ekranı Eğer Dahili seçeneği seçilip OK tuşuna basılırsa cihaz hafızasındaki,

18 18 Harici seçeneği seçilip OK tuşuna basılırsa harici hafızadaki(epprom) tüm programlar silinir. Diğerleri Seçeneği ArkaPlan Komutlar Arka plan komutlarını fabrika ayarlarına döndürür. KomutUyumlulukList Komut uyumluluk listesini fabrika ayarlarına döndürür. IOLookUpTablosu Giriş/çıkış ayar(look up) tablosunu fabrika ayarlarına döndürür. Komut Seçim tablosu Komut seçim tablosunu fabrika ayarlarına döndürür PPL ler PPL leri fabrika ayarlarına döndürür. Komut İsimleri Komut isimlerini fabrika ayarlarına döndürür. Kalibrasyon Şekil 5.4: Kalibrasyon Listesi Ekranı Şekil 3.1 de görülen SERVİS ekranında iken yön tuşları ile Kalibrasyon seçeneğinin seçili olmasını sağlayın ve OK tuşuna basın, Cihaz Şekil 5.4 de gösterilen Kalibrasyon Listesi ekranını gösterecektir. Bu ekrandan cihazın doğru çalışabilmesi için ortam koşullarına göre kalibrasyon (ölçümleme) yapılır. Cihaz AI, AO, CNT olmak üzere üç çeşit kalibrasyona izin verir.

19 19 AI kalibrasyonu analog girişleri, AO analog çıkışları, CNT de cihaz sayaçlarını(counter) kalibre etmek için kullanılır Kalibrasyon Çeşitleri AI (Analog Input) Kalibrasyonu: Şekil 5.4 deki kalibrasyon listesi ekranında iken Tip sütunu AI olan 1 den 8 e kadar numaralandırılmış bir kalibrasyonu seçin ve OK butonuna basın, şekil deki Kalibrasyon Tipi ekranı görünür olacaktır. Şekil 5.4.1: Kalibrasyon Tipi Ekranı Analog input kalibrasyonu PT100 ve ma olmak üzere iki çeşittir, PT100 sıcaklık sensör kalibrasyonu, ma ise mili amper kalibrasyonu için kullanılır. PT100 Kalibrasyonu Şekil deki kalibrasyon tipi ekranında PT100 seçeneğinin seçili olmasını sağlayın ve OK tuşuna basın, cihaz şekil deki PT100 Kalibrasyonu ekranını gösterecektir. Şekil 5.4.2: PT100 Kalibrasyonu Ekranı Bu ekranda IO No: düzenlemekte olan IO kalibrasyon numarasını, ki bu numara şekil 5.4 deki Kalibrasyon Listesi ekranında seçilen satırın NO sütunundaki numaraya eşittir.

20 IO No parametresinin paralelinde yazan değer ise PT100 ün o anda ölçtüğü değerin ºC cinsinden değeridir. Eğer cihaza herhangi bir PT100 aygıtı bağlı değil ise bu değer -273 ºC (0 kelvin) görülür, örneğin şekil 5.4 de PT ºC (0 kelvin) değerini göstermektedir. Eğer geçerli IO kalibrasyon numarasına bir isim atanmışsa bu değer IO Adı parametresinde görülür. Maksimum değeri hangi sıcaklık değerinde cihazın uyarı vereceğini belirler. Eğer PT100 den gelen sıcaklık değeri bu değerden büyük veya bu değere eşit ise cihaz Yüksek Sıcaklık uyarısı verecektir. Hat Direnci PT100 ile PIO arasındaki hattın Ω(ohm) cinsinden değeridir, bu değer doğru girilmezse PT100 den tam doğru bir sıcaklık değeri ölçülemez. ma Kalibrasyonu Şekil deki kalibrasyon tipi ekranında ma seçeneğinin seçili olmasını sağlayın ve OK tuşuna basın, cihaz şekil deki ma Kalibrasyonu ekranını gösterecektir. 20 Şekil 5.4.3: ma Kalibrasyonu Ekranı Bu kalibrasyon geçerli analog giriş için ma sütununda girilen mili amper değerin aynı satırdaki Değer sütununda girilen değerin Birim parametresinde girilen birime göre çevrimini sağlamak için yapılır. Cihaz bir analog giriş için 10 adet ma kalibrasyonuna izin verir. Bu ekranda IO No: düzenlemekte olan IO kalibrasyon numarasını, ki bu numara şekil 5.4 deki Kalibrasyon Listesi ekranında seçilen satırın NO sütunundaki numaraya eşittir. Eğer geçerli IO kalibrasyon numarasına bir isim atanmışsa bu değer IO Adı parametresinde görülür. Okunan ma: o an cihaz tarafından geçerli analog girişten okunan değerdir. Burada ma sütunu na girilen değere x aynı satırdaki Değer sütununa girilen değere y ve Birim parametresinde seçilen değere de z dersek bu; x ma z biriminde y değerine karşılık gelir denir.

21 21 Maksimum parametresinin işlevi ise; girilen ma, Değer ikililerine göre, okunan ma karşılığı hesaplanan Değer değeri Maksimum parametresinde girilen değere ulaşırsa cihaz uyarı verir. AO (Analog Output) Kalibrasyonu Şekil 5.4 deki kalibrasyon listesi ekranında iken Tip sütunu AO olan 1 den 8 e kadar numaralandırılmış bir kalibrasyonu seçin ve OK butonuna basın, şekil deki Kalibrasyon Tipi ekranı görünür olacaktır. Şekil 5.4.4: AO Kalibrasyonu Ekranı Bu ekranda IO No: düzenlemekte olan IO numarasını ki bu numara şekil 5.4 deki Kalibrasyon Listesi ekranında seçilen satırın NO sütunundaki numaraya eşittir. Eğer geçerli IO numarasına bir isim atanmışsa bu değer IO Adı parametresinde görülür. CNT (Counter) Kalibrasyonu Şekil 5.4 deki kalibrasyon listesi ekranında iken Tip sütunu CNT olan 1 den 2 ye kadar numaralandırılmış bir kalibrasyonu seçin ve OK butonuna basın, şekil daki Sayaç Kalibrasyonu ekranı görünür olacaktır.

22 22 Şekil 5.4.5: Sayaç Kalibrasyonu Ekranı Bu ekranda IO No: düzenlemekte olan IO numarasını ki bu numara şekil 5.4 deki Kalibrasyon Listesi ekranında seçilen satırın NO sütunundaki numaraya eşittir. Eğer geçerli IO numarasına bir isim atanmışsa bu değer IO Adı parametresinde görülür. Bu kalibrasyon ayarıyla su transferi sırasında 1 litre sıvının kaç sayaç zamanına eşit olduğu belirlenir. Manual Şekil 3.2 de görülen SERVİS ekranında iken yön tuşları ile Manüel seçeneğinin seçili olmasını sağlayın ve OK tuşuna basın, cihaz şekil 6.1 de gösterilen MANUAL ekranını gösterecektir. Şekil 6.1: Manual Ekranı Bu menü sayesinde cihazın çıkışları manüel olarak ayarlanabilir, cihazda 64 adet dijital 8 adet analog olmak üzere 72 adet çıkış bulunur, bu çıkışların tamamı isteğe göre düzenlenebilir. Digital IO Şekil 6.1 de görülen MANUAL ekranında iken yön tuşları ile Digital IO seçeneğinin seçili olmasını sağlayın ve OK tuşuna basın, cihaz şekil de gösterilen Digital IO ekranını gösterecektir.

23 23 Şekil 6.1.1: Digital IO Ekranı Burada DO sütunu düzenlenebilecek 1 den 64 e kadar numaranmış dijital çıkışları, DI sütunu ise cihazın geçerli dijital input tan okuduğu geçerli değeri gösterir. Her satır kendi içinde 1 den 8 e kadar numaralanmıştır, DO ve DI sütunlarında herhangi bir satırdaki ilk değer index sütununda yazılı olan birinci değere, son değer de index sütunundaki ikinci değere karşılık gelir, örneğin 10. digital output ikinci satır ve DO sütununun ikinci sütunundaki değerdir. Burada her çıkış 0 veya 1 değerini alır, değiştirmek istenilen değerin yön tuşlarıyla seçili olmasını sağlandıktan sonra OK tuşuna basarak geçerli değeri değiştirilebilir. Analog IO Şekil 6.1 de görülen MANUAL ekranında iken yön tuşları ile Digital IO seçeneğinin seçili olmasını sağlayın ve OK tuşuna basın, cihaz şekil te gösterilen Analog IO ekranını gösterecektir. Şekil 6.1.2: Analog IO Ekranı

24 24 Burada AO % sütunu düzenlenebilecek, 1 den 8 e kadar numaranmış analog çıkışları, AO sütunu, o an analog çıkıştaki geçerli mili amper değerini AI sütunu ise o an okunan analog input değerinin kalibrasyon çeşidine göre değerini gösterir. Örneğin digital input 1 için PT100 kalibrasyonu yapılmışsa AI sütununun 1. satırındaki değer PT100 den okunan geçerli sıcaklık değeri, ma kalibrasyonu yapılmışsa okunan ma değerinin litre cinsinden karşılığı olacaktır. Burada kullanıcının değiştirmesi için ayrılmış AO % sütunu geçerli değer için OK tuşuna basmayarak düzenleme moduna geçmeden sağ-sol tuşlarıyla 10 birim arttırılarak veya azaltılarak ya da OK tuşuna basıp rakam tuşlarıyla geçerli değeri yazarak değiştirilebilir. (Düzenleme modunda, seçili değerin etrafındaki dikdörtgen alan yanıp söner, aksi durumda böyle bir hareket olmaz) Uyarı mesajları Şekil 3.2 de görülen SERVİS ekranında iken yön tuşları ile Uyarı Mesajları seçeneğinin seçili olmasını sağlayın ve OK tuşuna basın, cihaz şekil 7.1 de gösterilen Uyarı Mesajları ekranını gösterecektir. Şekil 7.1: Uyarı Mesajları Ekranı Bu ekrandan istenilen uyarı mesajının ismi değiştirilebilir, değiştirmek istediğiniz mesajın yön tuşlarıyla seçili olmasını sağladıktan sonra OK butonuna basarak düzenleme moduna geçilebilir, düzenleme moduna geçtikten sonra klavye tuşlarıyla geçerli uyarının ismi değiştirilir. Gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra bu menüden çıkmak için ESC tuşuna basılır cihaz değişikliklerin kaydedilip kaydedilmeyeceğini soran bir onay penceresi gösterir. Eğer değişikliklerin kaydedilmesi isteniyorsa Evet seçeneği, istenmiyorsa Hayır seçeneği seçilip OK tuşuna basılır. Burada herhangi bir uyarının ismi değiştirildiğinde daha önce program yazma veya başka bir menüde kullanılan uyarının da ismi değişecektir.

25 25 Program Çalıştırma Şekil 2 de görülen giriş ekranında iken START butonuna basınız cihaz şekil 4.1 de görülen program seçim ekranını gösterecektir. Yön tuşları ile tanımlı programların herhangi birinin seçili olmasını sağlayıp OK butonuna basınız, eğer seçilen program numarası boş ise cihaz şekil 2 deki giriş ekranını, dolu ise batch başlatma parametrelerinin girileceği Şekil 8.1 deki Batch Başlatma Parame. ekranını gösterecektir. Şekil 8.1: Batch Başlatma Parametreleri Ekranı Burada girilmesi istenilen değerler, parametreler SERVİS Sistem Parametreleri bölümünde anlatılan, EK B: SİSTEM PARAMETRELERİ tablosunda bulunan parametrelerden 9 15 numara aralığındaki BParam Kilo, BParam Oran, BParam Boya, BParam Pompa, BParam Kule, BParam Delta P, BParam Cycle Kontrol parametrelerinden değeri 1 yapılmış olanlardır. Buradan da anlaşılacağı gibi eğer bu parametrelerden herhangi birinin batch başlatma sırasında sorulması istenmiyorsa değeri 0 yapılmalıdır. Bu ekranda gerekli girişler yapıldıktan sonra herhangi bir parametre düzenleme modunda değil iken (tüm parametreler OK tuşuyla gezilmeden düzenleme modundan çıkılamaz) START tuşuna basınız cihaz programı hazırlayıp şekil 8.2 de görülen batch koşma ekranı duraklama moduna geçecektir. Duraklama modunda ekranın sağ ortasındaki ikon şeklinde görülür.

26 26 Şekil 8.2: Batch Koşma Ekranı (Duraklama) START tuşuna bir kere daha basıldığında cihaz şekil 8.2 de görülen batch koşma ekranı çalışma modunu gösterecektir. Çalışma modunda ekranın sağ ortasındaki ikon şeklinde görülür ve hareketlidir. Şekil 8.3: Batch Koşma Ekranı (Çalışma)

27 27 Batch koşma ekranı bölümleri Şekil 8.4: Batch Koşma Ekranı Bölümleri Geçerli Adımın Çalışma Süresi: İşlenmekte olan ana program adımının ne kadar zamandır çalıştığını gösterir, START tuşuna basılarak adım yeniden başlatılırsa bu süre sıfırlanır. Ana Kazandaki Sıvı Miktarı: Ana kazandaki sıvı miktarını gösterir. Ana Kazan Sıcaklığı: Ana kazan sıcaklık değerini gösterir. Program Adı, Süre ve Çalışma Bilgileri: Çalışmakta olan programın adı, başlamasından geçerli zamana kadar geçen süre ve çalışma veya duraklama ikonları bu bölümde sırasıyla görünür. Program Ana Adımları: Geçerli programın ana adımlarının listesini gösterir, herhangi bir adım yön tuşlarıyla seçilip OK butonuna basıldığında şekil 8.5 deki İşlemler menüsü görülür. Bu menüden geçerli adım düzenlenebilir. İşlemler Menüsü: İşlemler menüsü Değiştir, Kopyala, Sil, Ekle, Kaydet, Program ->>, Program <<- seçeneklerinden oluşur.

28 28 Şekil 8.5: İşlemler Menüsü Değiştir: Seçili program adımını değiştirmek için kullanılır, bu seçenekle ana adımın komutu değiştirilemez, sadece ana adımın parametreleri ve paralel adımları değiştirilebilir. Seçili adımı değiştirmek için: Şekil 8.5 de işlemler menüsünde iken yön tuşlarını kullanarak Değiştir seçeneğinin seçili olmasını sağlayın ve OK tuşuna basın, cihaz şekil deki Program Adım Editörünü gösterecektir. Bu ekranın kullanımıyla ilgili ayrıntılı bilgi Program yazma veya değiştirme: bölümünde bulunabilir. Kopyala: Seçili program adımını ilk boş program adımına kopyalamak için kullanılır Seçili adımı kopyalamak için: Şekil 8.5 de işlemler menüsünde iken yön tuşlarını kullanarak Kopyala seçeneğinin seçili olmasını sağlayın ve OK tuşuna basın, cihaz geçerli programı ilk boş program adımına kopyalayacaktır. Sil: Seçili program adımını silmek için kullanılır. Seçili adımı silmek için: Şekil 8.5 de işlemler menüsünde iken yön tuşlarını kullanarak Sil seçeneğinin seçili olmasını sağlayın ve OK tuşuna basın, eğer seçilen adım o an koşulmakta olan adım ise cihaz ALARM başlıklı aktif adım silinemez uyarısını gösterecektir, bu uyarıyı kapatmak için OK tuşuna basılır ve cihaz şekil 8.3 deki batch koşma ekranını gösterir. Eğer seçilen adım o an koşulmuyorsa cihaz seçili adımın silinip silinmeyeceğini soran onay penceresini gösterecektir, eğer adımın silinmesi isteniyorsa Evet, silinmeden batch koşma ekranına dönmek isteniyorsa Hayır seçeneği seçilir ve OK tuşuna basılır. Ekle: Seçili adım numarasına adım eklemek için kullanılır. Geçerli adım numarasına yeni adım eklendikten sonra bu adım numarasındaki ve bu numaradan sonraki

29 29 Adımlar bir birim aşağı kaydırılır, yani program eklenen satırda başka bir adım varsa eklenen yeni adım bu adımın üstüne yazılmaz, bu adım ve bu adımdan sonraki adımlar bir numara aşağı kaydırılır. Seçili adım numarasına yeni adım eklemek için: Şekil 8.5 de işlemler menüsünde iken yön tuşlarını kullanarak Ekle seçeneğinin seçili olmasını sağlayın ve OK tuşuna basın, Cihaz şekil deki Komut Seçim Ekranını gösterecektir. Bu ekranın kullanımıyla ilgili ayrıntılı bilgi Program yazma veya değiştirme: bölümünde bulunabilir. Kaydet: Koşulmakta olan programı yapılan değişikliklerle birlikte cihaz hafızasına kaydetmek için kullanılır. Çalışmakta olan programı kaydetmek için: Şekil 8.5 de işlemler menüsünde iken yön tuşlarını kullanarak Kaydet seçeneğinin seçili olmasını sağlayın ve OK tuşuna basın, Cihaz şekil 8.6 daki Hedef ekranını gösterecektir. Şekil 8.6: Hedef Ekranı Bu ekrana cihazın kaydedileceği program numarası girilir, ilk açıldığında çalışan programın numarası yazılı olarak gelir, eğer bu şekilde hiçbir giriş yapmadan OK tuşuna basılırsa program yapılan değişikliklerle eski programın üstüne yazılacaktır. Eğer yazılı numara değiştirilirse ve girilen numarada başka bir program kayıtlıysa cihaz ALARM başlıklı Hedef Dolu ekranını gösterecektir, bu ekran OK tuşuna basılarak onaylandığında cihaz şekil 8.3 deki batch koşma ekranını gösterir ve program kaydedilmez. Eğer girilen program numarasında başka bir program kayıtlı değil ise program girilen program numarasına kaydedilir. Program duraklatma ve bitirme Şekil 8.3 deki batch koşma ekranında(çalışma) iken STOP tuşuna bir kez basılırsa cihaz şekil 8.2 deki batch koşma ekranı(duraklama) ekranını gösterir eğer bu ekranda iken bir kez daha STOP tuşuna basılırsa koşulan program sonlandırılır ve cihaz şekil 2 deki giriş ekranını gösterir. Şekil 8.2 de iken START tuşuna basılırsa duraklatılmış program yeniden koşulmaya başlar ve cihaz şekil 8.3 deki batch koşma ekranını(çalışma) gösterir.

30 30 Ek A : Komut tablosu: Komut adı Litreli Su Al % Su Al Boya Suyu Al Sıc.Kontrol KOMUT TABLOSU Parametre Birim Geçerli değer Açıklama Litre Lt Litre parametresinde belirtilen litre Su - Soğuk, sıcak, miktarı kadar Su para-metresinde yumuşak, T. ozmos belirtilen tipte su alır Oran % Alınacak Su Miktarı = (Oran X Kilo) Su - Soğuk, sıcak, değeri kadar Su parametresinde yumuşak, T. Ozmos belirtilen tipte su alır Oran % Alınacak Su Miktarı = (Oran X Kilo) - Su - Soğuk, sıcak, Boya Suyu değeri kadar Su parametresinde belirtilen tipte su yumuşak, T. Ozmos alır Set ºC Süre dk B. Süre dk KK Su Al Litre lt BK Su Al Litre lt KK Boşalt B. Tip - Normal, Kanala. BK Boşalt B. Tip - Normal, Kanala. KK Isıt Isıt ºC BK Isıt Isıt ºC KK Mikser Süre dk Ana kazan sıcaklığı Süre parametresinde belirtilen süre içinde, Set parametresinde verilen sıcaklığa kadar ısıtılmaya çalışılır ve B. Süre Parametre-sinde belirtilen süre boyunca Set parametresinde verilen değerde tutulmaya çalışılır. Eğer Süre parametresi 0 verilirse sıcaklık en kısa sürede Set parametresinde verilen değere çekilmeye çalışılır. Kimyasal kabına (ilave tankı 1) Litre parametresinde verilen değer kadar su alınır. Boya kabına (ilave tankı 2) Litre parametresinde verilen değer kadar su alınır. Kimyasal kabından (ilave tankı 1) B. Tip parametresinde verilen yöne doğru sıvı aktarılır. Boya kabından (ilave tankı 2) B. Tip parametresinde verilen yöne doğru sıvı aktarılır. Kimyasal kabı (ilave tankı 1) Isıt parametresinde verilen değere kadar ısıtılır Boya kabı (ilave tankı 2) Isıt parametresinde verilen değere kadar ısıtılır Kimyasal kabı (ilave tankı 1) Süre parametresinde verilen süre boyunca karıştırılır

31 31 BK Mikser Süre dk KK Dozaj BK Dozaj Oran % AK->KK Trans Litre Lt AK->BK Trans Litre Lt Süre dk Eğri - -4 ile 4 arasında bir doğru numarası Duşla - Yok, makine, kanala Boya kabı (ilave tankı 2) Süre parametresinde verilen süre boyunca karıştırılır Kimyasal kabından Oran parametresinde verilen oran kadar Süre parametresinde verilen süre içinde Eğri parametresinde belirtilen eğriye göre Ana kazana dozajlama yapılır. Duşla parametresinin seçimine göre işlem sonunda temizleme yapılır, eğer makine seçilirse işlem sonunda alınan su transferi makineye, kanal seçilirse işlem sonunda alınan su transferi kanala yapılır. Oran % Boya kabından Oran Süre dk Eğri - -4 ile 4 arasında bir doğru numarası Duşla - Yok, makine, kanala parametresinde verilen oran kadar Süre parametresinde verilen süre içinde Eğri parametresinde belirtilen eğriye göre Ana kazana sıvı aktarılır. Duşla parametresinin seçimine göre işlem sonunda temizleme yapılır, değer makine seçilirse temizlik sıvısı makineye, kanal seçilirse dışarı gönderilir. Litre parametresinde belirtilen miktar kadar ana kazandan kimyasal kazanına sıvı transfer edilir. Litre parametresinde belirtilen miktar kadar ana kazandan boya kazanına sıvı transfer edilir. KK Sirkülasy Süre dk Duşla - Yok, makine, kanala Belirtilen süre boyunca ana kazanla kimyasal kazanı arasında sıvı sirkülâsyonu yapar. Duşla parametresinin seçimine göre işlem sonunda kanal temizleme yapılır, değer makine seçilirse temizlik sıvısı makineye, kanal seçilirse dışarı gönderilir. Süre dk Belirtilen süre boyunca ana kazanla

32 32 BK Sirkülasy Duşla - Yok, makine, kanala boya kazanı arasında sıvı sirkülâsyonu yapar. Duşla parametresinin seçimine göre işlem sonunda kanal temizleme yapılır, değer makine seçilirse temizlik sıvısı makineye, kanal seçilirse dışarı gönderilir. BK->KK Dozaj RK Doldur/Isı RK->AK Trnsfr KK->RK Transf BK->RK Transf Oran % Boya kabından Oran Süre dk parametresinde verilen oran kadar Eğri - -4 ile 4 arasında bir Süre parametresinde verilen süre doğru numarası içinde Eğri parametresinde belirtilen eğriye göre kimyasal kazana sıvı aktarılır. Duşla parametresinin seçimine göre işlem Duşla - Yok, makine, kanala sonunda temizleme yapılır, değer makine seçilirse temizlik sıvısı makineye, kanal seçilirse dışarı gönderilir. Litre lt Rezerve kazanı Litre Isıt ºC Su - Soğuk, sıcak, yumuşak, T. ozmos Mixer (yok), Litre lt (var) AK Boşalt B. Tip - Normal, Kanala RK Boşalt B. Tip - Normal, Kanala RK->AK %Trans Oran % KK Kimy.İste Kazan KK, BK, RK *** BK Kimy.İste Kazan KK, BK, RK *** Mal Gir, Mal Çık, Tuz Ver, Soda Ver, KK Uyarı Uyarı - Kimyasal, BK Kimyasal, PH Kontrol, (Kullanıcı parametresinde verilen miktar kadar, Su parametresinde seçilen tipte sıvı alır, Isıt parametresinde verilen değer kadar ısıtılır ve Mixer parametresinin seçimine göre karıştırılır. Litre parametresinde belirtilen miktar kadar rezerve kazandan ana kazana sıvı transfer edilir. Kimyasal kazandan rezerve kazanına sıvı transfer edilir. Boya kazanından rezerve kazanına sıvı transfer edilir. B. Tip parametresinde belirtilen yöne göre ana kazan boşaltılır. B. Tip parametresinde belirtilen yöne göre rezerve kazan boşaltılır. Oran parametresinde belirtilen oran kadar rezerve kazanından ana kazana sıvı transfer edilir. Cihaz Uyarı değişkeninde belirtilen uyarıyı gösterir ve uyarı zilini çalar

33 33 Tanımlı uyarı) RCR Isıt ºC *** AK Taşar RK-AK Taşar Süre dk Litre parametresinde belirtilen Litre lt miktar kadar, Su parametresinde Su verilen su tipine göre, Süre Soğuk, sıcak, parametresinde verilen süre yumuşak, T. ozmos boyunca ana kazanda taşar yapar. Litre lt Litre parametresinde belirtilen miktar kadar, Süre parametresinde Süre dk verilen süre boyunca rezerve kazanı kullanarak ana kazanda taşar yapar. AK->RK Transf Litre lt AK->RK Trns % Oran % Bekle 1 Süre dk Bekle komutu 1 Bekle 2 Süre dk Bekle komutu 2 Bekle 3 Süre dk Bekle komutu 3 Bekle *** Bekle *** Bekle *** Hızlı Boşalt - - *** Boş *** Boş *** RK Su Al % RK B.Suyu Al RK->AK B.Suyu PH Kontrol Litre parametresinde belirtilen miktar kadar ana kazandan rezerve kazana sıvı transfer edilir. Oran parametresinde belirtilen oran kadar ana kazandan rezerve kazanına sıvı transfer edilir. Oran % Rezerve kazanı Oran Isıt ºC Su - Soğuk, sıcak, yumuşak, T. ozmos Mixer - (yok), (var) parametresinde verilen oran kadar, Su parametresinde seçilen tipte sıvı alır. Isıt parametresinde verilen değer kadar ısıtılır ve Mixer parametresinin seçimine göre karıştırılır. Oran % Rezerve kazanı Litre Isıt ºC Su - Soğuk, sıcak, yumuşak, T. ozmos Mixer - (yok), (var) Oran % parametresinde verilen miktar kadar, Su parametresinde seçilen tipte boya suyu alır, Isıt parametresinde verilen değer kadar ısıtılır ve Mixer parametresinin seçimine göre karıştırılır. Rezerve kazandan ana kazana Oran parametresinde verilen orana göre boya suyu aktarılır. PH ph Süre parametresinde verilen süre Süre dk zarfında ana kazanın Ph değerini

34 34 PH parametresinde verilen değere getirmeye çalışır. KK->AK Trans - - Kimyasal kazandan ana kazana sıvı transferi BK->AK Trans - - Boya kazanından ana kazana sıvı transferi Bekle Süre dk Cihaz belirtilen süre boyunca bekler Pompa Devir rpm Devir parametresinde verilen değere göre pompanın devrini ayarlar Kule Devir m/d Devir parametresinde verilen değere göre kulenin devrini ayarlar İç. Dı kp Fark Basınç Süre dk Dı. İç kp Süre dk Cycle Kontrol B. Hız m/d TSüre sn İ -> D % % Pompa Süre dk Basınç D -> İ % % Süre dk Program Çalıştır PrgNu - KK Hazırla Uyarı - BK Hazırla Uyarı - Boş olmayan geçerli program numarası Mal Gir, Mal Çık, Tuz Ver, Soda Ver, KK Kimyasal, BK Kimyasal, PH Kontrol, (Kullanıcı Tanımlı uyarı) Mal Gir, Mal Çık, Tuz Ver, Soda Ver, KK Kimyasal, BK Kimyasal, PH Kontrol, (Kullanıcı Tanımlı uyarı) prgnu değişkeninde verilen program numarasındaki programı çalıştırır Cihaz Uyarı değişkeninde belirtilen uyarıyı gösterir ve uyarı zilini çalar Cihaz Uyarı değişkeninde belirtilen uyarıyı gösterir ve uyarı zilini çalar

35 35 Ek B : Sistem Parametreleri (v ) SİSTEM PARAMETRELERİ TABLOSU No Parametre Fabrika Değeri Min. Max. 1 Modül Numarası Dil Seçimi Program Parolası Servis Parolası Yönetici Parolası **** **** **** 6 Haberleşme Hızı Makine Durma Süresi Eşanjör Kapas( C/dk) BParam Kilo BParam Oran BParam Boya BParam Pompa BParam Kule BParam Delta P BParam Cycle Kntrol BParam Fan BParam Durum **** **** **** 18 Siren Aktif Adım Atlatma Şifresi Bitişteki Pompa Dur FM Kalibrasyon Tipi Inverter Tipi Maks.Tambur (rpm) Boş HS Reçete Penceresi Sıcaklık Kntrl Tipi Max. Fan (rpm) Manüel Pompa (rpm) Maks.Pompa (rpm) Pompa Bekleme (sn) Pompa Gecikmesi(sn) PPL F /F Süresi (sn) Maks. Kule Kule Gecikmesi Süre & Tol Alarmı İç Dış Kazanç İç Dış Başlangıç İnt İç Dış İntegral İç Dış Maks. İntegral Dış İç Kazanç

36 36 41 Dış İç Başlangıç İnt Dış İç İntegral Sabiti Dış İç Maks. İntegral FB Örnekleme Zamanı FB Toleransı Uç Bulma Sensörü Uç Bulma Sns. Filtre Akuple Modül No Akuple Modül No Akuple Modül No İç Dış 1234 Pompa İç Dış 123_4 Pompa İç Dış 12_3_4 Pompa İç Dış 12_34 Pompa İç Dış 1_2_3_4 Pompa Dış İç 1234 Pompa Dış İç 123_4 Pompa Dış İç 12_3_4 Pompa Dış İç 12_34 Pompa Dış İç 1_2_3_4 Pompa SK Gösterim Şekli AK Dijital Seviye Sayı Boş KK Dijital Seviye Sayı Boş BK Dijital Seviye Sayı PIO Tipi RK Dijital Seviye Sayı Proje Dil İndeks Proje Ekran İndeks Sıcaklık Kontrol Sıcak Su Stoptaki Pompa Durumu KK Kapasitesi (lt) KK Su Alma Tipi KK Kimyasal İstek BK Kapasite (lt) BK Su Alma Tipi BK Kimyasal İstek 0 0 1

37 37 Ek C :Komut parametreleri (v ) KOMUT PARAMETRELERİ TABLOSU No Parametre Fabrika Değeri Min. Max. 1 SK Alarm Tol. ( C) SK Hedef Tol. ( C) SK Baş.Gecikme (sn) SK Oto.Soğutma (sn) SK PID Periyot (sn) SK PID M. Periyot (sn) SK PID M. İntegral SK PID Kazanç SK PID İntegral SK PID Türev SK Kondens Zamanı (sn) SK Otomatik Soğutma Toleransı ( C) SK Oransal Vana SK Eşanjör SK Kondens Zaman A ATSA Alarm Toleransı (lt) ATSA Hedef Toleransı (lt) ATSA Alarm Süresi (dk) ATSA Denge Süresi (sn) Boş Taşar Üst Seviye (lt) Taşar Alt Seviye (lt) Taşar Alarm Toleransı (lt) Taşar Boş İT1SA Alarm Toleransı (lt) İT1SA Hedef Toleransı (lt) İT1SA Alarm Süresi (dk) İT1SA Denge Süresi (sn) İT1SA Boş İT2SA Alarm Toleransı (lt) İT2SA Hedef Toleransı (lt) İT2SA Alarm Süresi (dk) İT2SA Denge Süresi (sn) İT2SA Boş İT1B Alarm Süresi (dk) İT1B Bitiş Gecikmesi (sn) İT1B Boş İT2B Alarm Süresi (dk) İT2B Bitiş Gecikmesi(sn) İT2B Boş 0 0 0

38 38 41 İT1I Alarm Toleransı ( C) İT1I Hedef Toleransı ( C) İT1I Alarm Süresi (dk) İT1I Denge Süresi (sn) İT1I Boş İT2I Alarm Tol.( C) İT2I Hedef Tol.( C) İT2I Alarm Süresi (dk) İT2I Denge Süresi (sn) İT2I Boş İT1M Mikser Seviye (lt) İT1M Boş İT2M Mikser Seviye (lt) İT2M Boş İT1DZJ Pompa Gecikmesi (sn) İT1DZJ Başlama Gecikmesi (sn) İT1DZJ Alarm Tolerans (lt x10) İT1DZJ PID Kazanç İT1DZJ PID Periyot İT1DZJ Alt Seviye İT1DZJ Duşlama Süresi (sn) İT1DZJ Duşlama Pompa Durumu İT1DZJ Oransal Vana KK Onay Butonu KKDZJ Bitiş Gecikmesi (sn) Manuel Dozaj Katsayısı İT2DZJ Pompa Gecikmesi (sn) İT2DZJ Başlama Gecikmesi (sn) İT2DZJ Alarm Tolerans (lt x10) İT2DZJ PID Kazanç İT2DZJ PID Periyot İT2DZJ Alt Seviye İT2DZJ Duşlama Süresi (sn) İT2DZJ Duşlama Pompa Durumu İT2DZJ Oransal Vana BK Onay Buton DKDZJ Bitiş Gecikmesi (sn) İT2DZJ Boş İT2 İT1DSG Oransal Vana İT1S Üst Seviye (lt) İT1S Orta Seviye (lt) İT1S Tolerans (lt) İT1S Boş İT2S Üst Seviye (lt) İT2S Orta Seviye (lt) İT2S Tolerans (lt)

39 39 87 İT2S Boş ATB Alarm Süresi (dk) ATB Bitiş Gecikmesi (sn) ATB Tolerans (lt) ATB Boş RB Alarm Süresi (dk) RB Bitiş Gecikmesi (sn) RB Tolerans (lt) RT Duşlama Süresi (sn) RDI Mikser Seviyesi (lt) RDI Alarm Toleransı (lt) RDI Alarm Süresi (dk) RDI Denge Süresi (dk) RDI Hedef Toleransı (lt) RDI Hedef Toleransı ( C) RDI Boş OÇ Adım Atlama Tipi OÇ Boş K4 Süre (dk) K4 Boş K5 Süre (dk) K5 Boş K6 Süre (dk) K6 Boş PH Kontrol Başlama Gecikmesi (sn) PH Kontrol Temizleme (sn) PH Kontrol PID Kazanç (%) PH Kontrol PID Periyot (sn) PH Kontrol Bekleme (sn) PH Kontrol Tolerans X10 (ph) Kule Ek Çıkış Çarpan Boş Boş Boş Boş Dağıtma Devri Dağıtma Devri Dağıtma Devri Dağıtma Devri Dağıtma Devri Dağıtma Devri Dağıtma Devri Dağıtma Devri Dağıtma Devri Dağıtma Devri Dağıtma Yükselme

40 Dağıtma Yükselme Dağıtma Yükselme Dağıtma Yükselme Dağıtma Yükselme Dağıtma Yükselme Dağıtma Yükselme Dağıtma Yükselme Dağıtma Yükselme Dağıtma Yükselme Dağıtma Bekleyen Dağıtma Bekleyen Dağıtma Bekleyen Dağıtma Bekleyen Dağıtma Bekleyen Dağıtma Bekleyen Dağıtma Bekleyen Dağıtma Bekleyen Dağıtma Bekleyen Dağıtma Bekleyen Maksimum Titreşim Süresi (sn) Titreşim Sonrası Bekleme (sn) Sıkmaya Karşılık Gelen Dağıtma Devri Boşaltma Tamamlama Süresi (sn) Kapak Açma Süresi (sn) Sıkma Süresi (sn) GDS Sıcaklık Toleransı ( C) GDS RK Seviye Toleransı (lt) GDS KK Seviye Toleransı (lt) GDS BK Seviye Toleransı (lt) GDS AK Seviye Toleransı (lt) GDS AK Sıcaklık Transferi ( C) GDS Başlama Gecikmesi (sn) Seviye Hafıza Gecikmesi (sn) KK Hazırla Alt (lt) KK Hazırla Üst (lt) Boş KK Hazırla Otomatik Atla BK Hazırla Alt (lt) BK Hazırla Üst (lt) Boş BK Hazırla Otomatik Atla 0 0 1

41 41 EK D : Bağlantı Şeması

42 42 EK E : Mekanik Ölçüler

Simplex-1xx KULLANIM KILAVUZU

Simplex-1xx KULLANIM KILAVUZU Simplex-1xx KULLANIM KILAVUZU İçindekiler ÖN YÜZ GÖRÜNÜMÜ... 4 ARKA YÜZ GÖRÜNÜMÜ... 4 TUŞ TAKIMININ KULLANIMI... 5 KISALTMALAR... 5... 6 MENÜ EKRANI... 6 MENÜ AÇIKLAMALARI... 6 BİLGİ MENÜSÜ... 7 PROGRAM

Detaylı

Simplex 6 Serisi KULLANIM KILAVUZU

Simplex 6 Serisi KULLANIM KILAVUZU 1 Simplex 6 Serisi KULLANIM KILAVUZU Simplex 5 serisi Kullanım Kılavuzu REV:0 2 İçindekiler 1. ÖZELLİKLER... 3 2. ÖN YÜZ GÖRÜNÜMÜ / TUŞ TAKIMI TANITIMI... 4 3. MENU AĞAÇ YAPISI... 5 4. ALARM LİSTESİ...

Detaylı

Simplex 5 Serisi KULLANIM KILAVUZU. Simplex 5 serisi Kullanım Kılavuzu REV:0

Simplex 5 Serisi KULLANIM KILAVUZU. Simplex 5 serisi Kullanım Kılavuzu REV:0 1 Simplex 5 Serisi KULLANIM KILAVUZU 2 İçindekiler ÖZELLİKLER... 3 ÖN YÜZ GÖRÜNÜMÜ / TUŞ TAKIMI TANITIMI... 4 ANA EKRAN GÖSTERİMİ... 5 MENU AĞAÇ YAPISI... 6 ALARM LİSTESİ... 7 INFO MENÜSÜ... 7 Tur Süreleri...

Detaylı

Simplex 2XX Serisi KULLANIM KILAVUZU

Simplex 2XX Serisi KULLANIM KILAVUZU Simplex 2XX Serisi KULLANIM KILAVUZU İçindekiler SİMPLEX 210, 220, 230 ÖZELLİKLER... 3 ARKA YÜZ GÖRÜNÜMÜ... 4 TUŞ TAKIMININ KULLANIMI... 5 KISALTMALAR... 6 HARFLERİN SEMBOL KARŞILIKLARI... 6 PROGRAM ÇALIŞIYORSA...

Detaylı

Felis-D3 KULLANIM KILAVUZU

Felis-D3 KULLANIM KILAVUZU Felis-D3 KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Özellikler......3 Önyüz Görünümü... 3 Tuş Takımı Kullanımı... 3 Program Seçme Ekranı... 3 Parola Ekranı... 4 Program Yazma... 4 Program Çalıştırma... 5 Sistem Parametreleri

Detaylı

DTB B Serisi Sıcaklık Kontrol Cihazı

DTB B Serisi Sıcaklık Kontrol Cihazı DTB B Serisi Sıcaklık Kontrol Cihazı 1-) GİRİŞ SENSÖR TİPİ SEÇİMİ: DTB de giriş sensör tipi akım, gerilim, PT100 veya Termokupl olabilir. : Çalışma ekranından tuşu ile ulaşılır. B,S,R tipi termokupllar

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9 İçindekiler Tablosu Kantar Otomasyonu... 3 1.Özellikler... 3 2.Kullanım... 3 2.1. Satış... 4 2.2. Kamyon Hareketleri... 8 2.2.1. Ağırlık Bilgisi... 9 2.3. Ayarlar... 10 2.3.1. Kullanıcı Tanımlama... 11

Detaylı

Elektrik Bağlantı Şeması ve Sensor Ayarları

Elektrik Bağlantı Şeması ve Sensor Ayarları Teknik Özellikler: Mikrobilgisayar kontrollü Gerçek zaman saati Kalibrasyon gerektirmeyen hassas nem ve ısı sensörü (Nem hassasiyeti %3 sıcaklık %0,5) 2 farklı program kontrollü, 4 vana çıkışı (24 Vac

Detaylı

EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ. 1 - Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma:

EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ. 1 - Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma: EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ 1 Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma 2 Web Sayfasına Yeni Element Ekleme Ve Özelliklerini Belirleme Değişiklik Yapma 3 Web Sayfası Tasarımını

Detaylı

1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur.

1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur. MMO Asansör Tablet Kullanım Dokümanı Uyarılar 1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur. 2) Tablet yazılımı sadece sahadaki kullanıma yöneliktir. Onaycının onaylaması tablet

Detaylı

STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1

STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1 STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1 STK6 KONTROL ÜNİTESİ TUŞ TAKIMI Bir numaralı program tuşu. Birinci programın parametrelerine ulaşmak için kullanılan tuştur. İki numaralı program tuşu.

Detaylı

STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 1 TUŞLAR: START : Program çalıştırmak için kullanılır. STOP: Çalışmakta olan programı sonlandırmak için kullanılır. Stop tuşuna 1 kez basıldığında program

Detaylı

Felis W Kullanım Kılavuzu

Felis W Kullanım Kılavuzu Felis W Kullanım Kılavuzu 2 İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER... 3 ÖNYÜZ GÖRÜNÜMÜ... 3 TUŞ TAKIMININ KULLANIMI... 4 PROGRAM SEÇME EKRANI... 5 ANA FAZLAR... 5 PAROLA EKRANI... 6 PROGRAM YAZMA... 6 BİLGİ EKRANI...

Detaylı

: WEST SOUND : TKS 207 R (RACK TİPİ) WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI:

: WEST SOUND : TKS 207 R (RACK TİPİ) WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: MARKA : WEST SOUND MODEL : TKS 207 R (RACK TİPİ) ÜRÜN CİNSİ : PROGRAMLI OKUL SAATİ WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: Okullar, Dershaneler, Fabrikalar, Halı sahalar vb. alanlarda

Detaylı

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1 ML TFT 5 Genel Özellikleri... 3 2 Arayüz... 3 2.1 Arayüz Hakkında... 3 2.2 Cihaz Haberleşmesi... 4 2.3 Kat Görselleri ve Ok Tipi Seçenekleri... 4 2.4 Tema

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı

ETHK-20 MEYVE SEBZE KURUTUCU ISI POMPASI PLC KULLANIM KLAVUZU

ETHK-20 MEYVE SEBZE KURUTUCU ISI POMPASI PLC KULLANIM KLAVUZU ETHK-20 MEYVE SEBZE KURUTUCU ISI POMPASI PLC KULLANIM KLAVUZU 1. Manuel Mod Şekil I Manuel Mod geçmek için Manuel Moda Geç butonuna dokununuz. Karşımıza gelen ekranda ki fonksiyonları değiştirmek için

Detaylı

PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU

PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU Tesisler için Kullanım Kılavuzu 1. Çevre Bilgi Sistemi için sahip olduğunuz ya da Đl Müdürlüğü nden yeni aldığınız kullanıcı kodu ve parolayı kullanarak

Detaylı

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU ŞUBAT - 2014 PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA GELİŞTİRME VE DESTEK ŞUBESİ 1 İçindekiler GİRİŞ......3 1. HARCAMA BİRİMLERİNCE YAPILACAK İŞLEMLER..3 1.1.

Detaylı

Simplex 232 Fikse KULLANIM KILAVUZU

Simplex 232 Fikse KULLANIM KILAVUZU Simplex 232 Fikse KULLANIM KILAVUZU 2 İçindekiler ARKA YÜZ GÖRÜNÜMÜ... 4 TUŞ TAKIMININ KULLANIMI... 5 KISALTMALAR... 6 HARFLERİN SEMBOL KARŞILIKLARI... 6 PROGRAM ÇALIŞIYORSA... 7 PROGRAM ÇALIŞMIYORSA...

Detaylı

GERGİ DENETİM CİHAZI KULLANIM KLAVUZU

GERGİ DENETİM CİHAZI KULLANIM KLAVUZU GERGİ DENETİM CİHAZI KULLANIM KLAVUZU Cihaz üzerinde görülen tuşların fonksiyonları aşağıda detaylı olarak açıklanmıştır. Programa giriş ve çıkış yapmayı sağlar.5 sn basılı tutmak gerekir Dara alma işlemini

Detaylı

Felis T / T+ KULLANIM KILAVUZU

Felis T / T+ KULLANIM KILAVUZU Felis T / T+ KULLANIM KILAVUZU 2 İÇİNDEKİLER FELIS T KULLANIM KILAVUZU... 1 İÇİNDEKİLER... 2 ÖN YÜZ GÖRÜNÜMÜ... 3 TUŞ TAKIMININ KULLANIMI... 4 MENÜLER... 6 İZLEME EKRANLARI VE EDİTÖRLER... 9 MANUEL DEĞER

Detaylı

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU AGRİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MAKİNE SAN.TİC.LTD.ŞTİ. KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU EKİM 2014 AKHİSAR 1 ) Kuluçka Makinesi Sürüm 14.04 ın Temel Özellikleri 1. Gelişim makineleri 115200,57600,38400,19200,9600

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/36 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU S İS O F T S AĞ L I K BİL G İ S İS T E ML E R İ 2019 - ANK AR A 1. SUNUM 1.1. Genel Hususlar İlaç Muafiyet Raporu, hastanın muayenesi sonrasında uzun süreli ilaç kullanımına karar verildiği durumlarda

Detaylı

E5_C Serisi Hızlı Başlangıç Kılavuzu

E5_C Serisi Hızlı Başlangıç Kılavuzu E5_C Serisi Hızlı Başlangıç Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. Giriş 2. Sensör Bağlantı Şekilleri 3. Sensör Tipi Seçimi 4. Kontrol Metodunun PID Olarak Ayarlanması 5. Auto-Tuning Yapılması 6. Alarm Tipinin Değiştirilmesi

Detaylı

PİLSAY KULLANMA KILAVUZU

PİLSAY KULLANMA KILAVUZU PİLSAY KULLANMA KILAVUZU V:1.0 1 İÇİNDEKİLER SAYFA Cihazın Genel Özellikleri... 3 Çağrıların Ücretlendirilmesi... 4 Sayaçların Takibi ve Silinmesi... 5 Aranan Numaraların Takibi... 6 Program Moduna Girme...

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

AGSoft Çocuk Gelişim Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Çocuk Gelişim Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş Bölümü: Program ilk açıldığında karşımıza Kullanıcı Adı ve Şifre giriş bölümü gelir. Kullanıcı Adı: Programa giriş yapacak kullanıcının kodunu ve şifresini yazdıktan sonra Tamam tuşu ile programa

Detaylı

Alarm. numarası. Alarm. Mesaj

Alarm. numarası. Alarm. Mesaj İçindekiler Simplex,2,3,4 Özellikler... Ön yüz görünümü... Arka yüz görünümü.... Tuş Takımı Kullanımı 2. Menü Ekranı 2.. Menü Açıklamaları 2... Bilgi Ekranı 2..2. Program Çalışıyorsa 2..3. Program Çalışmıyorsa

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

Sistem Bilgisayar ve Teknik Hizmetler SAN. A. Ş. Eskişehir Yolu Üzeri Ankaralılar caddesi 499. sokak Azatbey sitesi No: 26 Tel: (Pbx)

Sistem Bilgisayar ve Teknik Hizmetler SAN. A. Ş. Eskişehir Yolu Üzeri Ankaralılar caddesi 499. sokak Azatbey sitesi No: 26 Tel: (Pbx) L Sistem Bilgisayar ve Teknik Hizmetler SAN. A. Ş. Eskişehir Yolu Üzeri Ankaralılar caddesi 499. sokak Azatbey sitesi No: 26 Tel: 0312 235 10 11 (Pbx) Fax: 0312 235 05 50 Çayyolu / ANKARA Web: www.sistemas.com.tr

Detaylı

MMO Asansör Tablet Kullanım Dokümanı. Uyarılar

MMO Asansör Tablet Kullanım Dokümanı. Uyarılar MMO Asansör Tablet Kullanım Dokümanı Uyarılar 1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur. 2) Tablet yazılımı sadece sahadaki kullanıma yöneliktir. Onaycının onaylaması tablet

Detaylı

BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK

BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Genel Bilgi... 3 2. Program Ayarlarının ve Cihaz Bağlantısının

Detaylı

SIMMAG Kullanım Kılavuzu. Adem Ayhan Karmış. Ana Ekran

SIMMAG Kullanım Kılavuzu. Adem Ayhan Karmış. Ana Ekran SIMMAG Kullanım Kılavuzu Adem Ayhan Karmış Ana Ekran Program çalıştırıldığında tek bir form uygulaması olarak açılmaktadır. Sol tarafta bulunan menü den menü elemanları kullanılarak gerekli olan formlar

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir.

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Programın Ekran görüntüsü şekildeki gibidir: KULLANIM KILAVUZU Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Banka: Program kurulduğunda

Detaylı

OBS 1211 üç menüden oluşur. Yukarı tuşuna basıldığı sürece menüler, şekle göre saat yönünde değişir. Alt menülere girmek için enter, ana menülere

OBS 1211 üç menüden oluşur. Yukarı tuşuna basıldığı sürece menüler, şekle göre saat yönünde değişir. Alt menülere girmek için enter, ana menülere Menüler OBS 1211 üç menüden oluşur. Yukarı tuşuna basıldığı sürece menüler, şekle göre saat yönünde değişir. Alt menülere girmek için enter, ana menülere dönmek için esc tuşuna basılması gerekir. Cihaz

Detaylı

İçindekiler. Giriş. www.ontrol.com.tr. KP0061A Haber vermeden değiştirilebilir

İçindekiler. Giriş. www.ontrol.com.tr. KP0061A Haber vermeden değiştirilebilir LIONEP/EF İçindekiler Giriş...1 Ana işlemler...2 Ana menü yapısı...3 Ayarlar menüsü...3 Raporlar menüsü...4 Giriş / çıkış menüsü...6 Kayıtlar menüsü...6 Zaman programı menüsü...6 Giriş LION, ısıtma soğutma

Detaylı

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1.1. Microsoft Excel Penceresi ve Temel Kavramlar Excel, Microsoft firması tarafından yazılmış elektronik hesaplama, tablolama ve grafik programıdır. Excel de çalışılan

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

Seri Takibi Yenilikleri

Seri Takibi Yenilikleri Seri Takibi Yenilikleri Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Yeni Fonksiyon @6 Uygulama Yardımcı Programlar/ Şirket/Şube/Parametre Tanımlamaları bölümünde

Detaylı

EKOM MANAGER PROGRAMI KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

EKOM MANAGER PROGRAMI KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU EKOM MANAGER PROGRAMI KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 1 Programın Kurulumu 2 Programın Kullanımı 2-1 Kullanıcı Girişi ve Şifre Değitirme 2-2 Yeni Proje Oluşturma 2-3 Varolan Proje Üzerinde Değişiklik Yapma

Detaylı

ART S602W Standalone Kart Okuyucu

ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU

ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU Bilgisayar üzerinden analog adresli yangın algılama sisteminde bulunan detektörlere yer atama, kontak izleme modülünün senaryo belirtilmesi

Detaylı

RS-232 ile Seviye Ölçüm Cihazı Kullanım Talimatnamesi

RS-232 ile Seviye Ölçüm Cihazı Kullanım Talimatnamesi RS-232 ile Seviye Ölçüm Cihazı Kullanım Talimatnamesi......... RS - 232 Cihazın ön görüntüsü. +5V -5V NC 0V +5V Ölçüm Cihazın arka görüntüsü. Cihazın ön yüzündeki RS-232 bağlantısı bilgisayarın seri (COM)

Detaylı

Teknosem ANASAYFA. Program komut butonları ve program zaman parametrelerinin bulunduğu sayfadır.

Teknosem ANASAYFA. Program komut butonları ve program zaman parametrelerinin bulunduğu sayfadır. ANASAYFA 1 2 3 4 5 6 7 Sayfa Geçiş Tuşları Program komut butonları ve program zaman parametrelerinin bulunduğu sayfadır. Teknosem 1 Eksenleri Sıfırla Butonu: Sistemin ilk açılışında eksenleri sıfırla (homing)

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinden de hatırlanacağı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel butonlardan Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala ile kasa tahsilat ödeme ekranı açılır. Kasa tahsilat ve ödeme fişleri

Detaylı

DİKON KULLANMA KILAVUZU

DİKON KULLANMA KILAVUZU DİKON KULLANMA KILAVUZU Cihaz, kontör ve dialer özelliklerini bir arada bulundurur, dialer fonksiyonu devre dışı ( by-pass) bırakılabilir. Besleme ünitesi, Kontör cihazı, Eksay Cihazı ( opsiyonel ) ve

Detaylı

PH/EC KALİBRASYON(Ayarlar ekranında PH/EC Kalibrasyon Ayarlar üzerine basılarak, şifresi ile ulaşılır)

PH/EC KALİBRASYON(Ayarlar ekranında PH/EC Kalibrasyon Ayarlar üzerine basılarak, şifresi ile ulaşılır) AYARLAR(Giriş ekranında üzerine basılarak ulaşılır) Sulama ve gübreleme birlikte seçilirse vana kontrolü ve dozlama birlikte yapılır. Sulama ve gübreleme ayrı seçilirse vana kontrolü ve dozlama ayrı yapılır.

Detaylı

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ Önbilgi : Yapılan düzenlemenin devreye alınması neticesinde Distribütör Sistem Sorumluları tarafından öncelikli olarak, yeni modüle uygun fiş numaraları tanımlamaları yapılmalıdır.

Detaylı

PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3

PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3 İçindekiler Tablosu PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3 1.Özellikler.3 2.Kullanım..4 2.1. Çalışma Takvimi..5 2.2. Giriş ve Çıkışlar.6 2.3. İzin ve Tatil..7 2.4. Personel 8 2.5. Rapor 11 2.5.1. Günlük Rapor Durumu...11

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI ANKET YÖNETİMİ. Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür.

DESTEK DOKÜMANI ANKET YÖNETİMİ. Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür. Bölüm ANKET YÖNETİMİ Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür. Anket uygulaması için aşağıdaki işlem adımlarını uygulamak gerekmektedir.

Detaylı

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz.

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. GW420 Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. KATALOG Bölüm 1 Klavye Arayüzü... 1 Bölüm 2 Çalışma Talimatı... 2 1. Sistem Başlatma... 2 2. Parametre Ayarları...

Detaylı

ideal Sistem Tester Kullanım Klavuzu

ideal Sistem Tester Kullanım Klavuzu 1- Sistem Modülüne Giriş ideal Sistem Tester Kullanım Klavuzu Herhangi bir Grafik penceresinin başlığındaki S harfine basılarak açılan menüden yapılabilen seçimlerle kullanılmaya başlanır. Bu menüden,

Detaylı

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek muayeneye başlanır. Anamnez Toplu Metin sekmesinde kullanıcı

Detaylı

Bilgi & İletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sayfa 1 / 33

Bilgi & İletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sayfa 1 / 33 Bilgi & İletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sayfa 1 / 33 Atılım Üniversitesi Bilgi & İletişim Teknolojileri Müdürlüğü Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi (ÖİBS - Student Information System - SIS 2.0) HAZIRLIK OKULU,

Detaylı

OTOMATİK KAPI KONTROL CİHAZI

OTOMATİK KAPI KONTROL CİHAZI OTOMATİK KAPI KONTROL CİHAZI EKONT Otomatik kapı kontrol cihaz her türlü tam otomatik kapı otomasyonu uygulamalarında kullanılmak üzere tasarlanmış, çok fonksiyonelli ve her türlü güvenlik önlemleri düşünülmüş

Detaylı

SYC / SYT / SYP ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1

SYC / SYT / SYP ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1 SYC / SYT / SYP ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1 AYBEY ELEKTRONİK SAN. TİC. A.Ş. Sanayi Mah. Hızır Reis Cad. No:26 34906 Pendik İstanbul / Türkiye Tel: (90)

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Kampanya Yönetimi Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 14 İÇİNDEKİLER A. SES KAMPANYASI

Detaylı

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır.

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. BA&BS MUTABAKAT PROGRAMI Kurulumu 1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. 3. Server ayarlarının yapılacağı pencere açılır. 3.1 Server Adı\instance

Detaylı

BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK

BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK Belli bir düzen içerisinde yan yana ve alt alta sıralanmış veya hizalı şekilde oluşturulması gereken bilgiler word de tablo kullanılarak hazırlanırlar. Örneğin bir sınıfa ait

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24

İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24 ULD-25AL ÇAP ÖLÇER 2016 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ... 5-13 HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ... 14-22 BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24 2 ÖZELLİKLER ÖZELLİKLER MODEL : U25AL ÖLÇÜM YÖNTEMİ.:

Detaylı

GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0

GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0 GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0 1 1. TUŞLAR : YUKARI/AŞAĞI TUŞLARI: Cihaza yeni değer girişi bu tuşlar ile yapılır. SICAKLIK AYARI: Kazan sıcaklık set değeri bu tuş ile

Detaylı

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız MHRS (MERKEZİ HASTANE RANDEVU SİSTEMİ) Kurum üzerinden MHRS entegrasyonunun yapılabilmesi için ; WEB Tabanlı Sistemimizi kullanan Kurumlar WebHBYS ekranından Menü / Program Parametreleri ekranından Sağlık

Detaylı

PRO NA011 DĐJĐTAL OTOMATĐK TEKRAR KAPAMALI 3 FAZ AŞIRI AKIM

PRO NA011 DĐJĐTAL OTOMATĐK TEKRAR KAPAMALI 3 FAZ AŞIRI AKIM PRO NA011 DĐJĐTAL OTOMATĐK TEKRAR KAPAMALI 3 FAZ AŞIRI AKIM ve TOPRAK KORUMA RÖLESĐ HIZLI KULLANIM KILAVUZU (TEDAŞ MYD-96/27B UYGUN) VERSĐYON 1.01 OCAK 2011 1 RÖLE TUŞ TAKIMI ve LEDLER (MMI) Menü içinde

Detaylı

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU Sürüm 0.0.1 İçindekiler Firma İşlemleri :. 1. Firmalar Firma Kayıt Firma Bilgisi Değiştirme 2. Tesisler Tesis Ekle Tesis Düzenle 3. Bölümler Bölüm Ekle Bölüm Düzenle 4. Birimler

Detaylı

Mod Hotel Package MilkyWay Windows Ver.

Mod Hotel Package MilkyWay Windows Ver. Ana Bilgiler Menü Bilgileri : Program açıldığında ilgili Şirkete bağlı tüm personeller listelenir.başlıklar (Dep.,Sicil,Adı,Soy ) tıklanarak istenilen kritere göre gelen listede arama yapılabilir.ilgili

Detaylı

ÖZKAY ELEKTRONİK. BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU

ÖZKAY ELEKTRONİK. BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU ÖZKAY ELEKTRONİK BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU 1. GİRİŞ BK-103 asansör kumanda kartında kumanda ayarlarını yapabilmek ve arıza kayıtlarını izleyebilmek gibi fonksiyonlar için 2x16 LCD

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU

HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU MERKEZ SERVİS: 0216 435 70 48 www.merihvideo.com.tr DİKKAT EDİNİZ Bu talimatları okuyun ve saklayın.. Cihazı sudan ve ısıdan uzak yerde kullanın. Cihazı sadece kuru bir

Detaylı

İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri...

İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri... 1 İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri... 5 Cihazdan Sayım İşlemleri... 8 Sayım Dosyasının Hitit e Okutulması...

Detaylı

CAEeda TM GENEL TANITIM. EDA Tasarım Analiz Mühendislik

CAEeda TM GENEL TANITIM. EDA Tasarım Analiz Mühendislik CAEeda TM GENEL TANITIM EDA Tasarım Analiz Mühendislik İÇİNDEKİLER 1. FARE TUŞLARININ GÖSTERİMİ...2 2. CAEeda TM YAZILIMININ GÖRSEL ARAYÜZ YAPISI...3 3. CAEeda TM VARSAYILAN İKON PANELİ TANIMLAMALARI...4

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI İşletim Sisteminde Yapılan Uygulamalar Bir Bilgisayarda Hangi İşletim Sistemi Yüklü Olduğunu

Detaylı

İG 150 TEK KULLANIMLIK SICAKLIK KAYIT CİHAZI KULLANIM KILAVUZU

İG 150 TEK KULLANIMLIK SICAKLIK KAYIT CİHAZI KULLANIM KILAVUZU İG 150 TEK KULLANIMLIK SICAKLIK KAYIT CİHAZI KULLANIM KILAVUZU KAYIT BAŞLATMA ig-150 nin üzerindeki START butonuna tüm led ler yanana kadar 3 defa basarak cihazın kayıt almaya başlaması sağlanır. Cihaz

Detaylı

BÖLÜM 1 GİRİŞ 1.1 GİRİŞ

BÖLÜM 1 GİRİŞ 1.1 GİRİŞ BÖLÜM 1 GİRİŞ 1.1 GİRİŞ Microsoft Excel de dosyalar çalışma kitabı olarak isimlendirilir. Bu dosyalar normal belge türüdür. Dosya ismi üzerine fare ile tıklandığında dosya açılır. Excel dosyaları tablolardan

Detaylı

Ipad,Ipone ve Android Mobil Aygıtlar İçin İş Zekası Mobil Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu

Ipad,Ipone ve Android Mobil Aygıtlar İçin İş Zekası Mobil Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu Ipad,Ipone ve Android Mobil Aygıtlar İçin İş Zekası Mobil Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu https://mobiliz.sbm.org.tr/ İçindekiler. Uygulamanın mobil aygıtlara yüklenmesi... 3. Uygulamanın başlatılması ve

Detaylı

PROFİL KONTROL CİHAZI

PROFİL KONTROL CİHAZI Profile Controller ESM-9995 ESM-9995 96 x 96 DIN 1/4 Üniversal Girişli Profil Kontrol Cihazı C Toplam 1000 Adımı Maksimum 100 Program Kullanarak Kontrol Edebilme, 1. Adım 2. Adım 3. Adım 4. Adım PV-1 Her

Detaylı

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3 AYBEY ELEKTRONİK MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU MFS GÜVENLİK SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU SÜRÜM : 1.3 AYBEY ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. Fabrika : Merkez Mah. Güney Yanyol Cad. No:17 B/1 Orhanlı-Tuzla-İstanbul

Detaylı

TOP 20. Bu kısım en çok dinlenen eserlerin günlük veya haftalık olarak değiştirilmesine olanak verir.

TOP 20. Bu kısım en çok dinlenen eserlerin günlük veya haftalık olarak değiştirilmesine olanak verir. TOP 20 Aşağı resimde genel görünümü görmektesiniz. Bu kısım en çok dinlenen eserlerin günlük veya haftalık olarak değiştirilmesine olanak verir. Ekranda görüldüğü üzere liste değişikliği için 2 kısım bulunmaktadır.

Detaylı

AYBEY ELEKTRONİK MFR/PSI Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:4

AYBEY ELEKTRONİK MFR/PSI Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:4 AYBEY ELEKTRONİK MFR/PSI Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU MFR/PSI GÜVENLİK SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU SÜRÜM : 1.4 AYBEY ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. Orhanlı Mah. Katip Çelebi Cad. No:17/B Tuzla-İstanbul / Türkiye

Detaylı

Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016

Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016 Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016 İçindekiler Bakım Yönetimi... 4 Bakım Yönetimini Etkileyen Öndeğer ve Parametreler... 4 Tanımlar... 5 Bakım Parametreleri... 5 Parametre Bilgileri... 6 Arıza Kodları... 8

Detaylı

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI Kurulum 1..zip dosyasını açınız. 2. Açılan dosyanın içindeki Yedekleme klasörünü açınız. 3. Yedekleme.exe dosyasını açınız. 4. Üst pencerede ki ekran gözükecektir.

Detaylı

Kırklareli Üniversitesi

Kırklareli Üniversitesi Evrak Kayıt Programı Kullanım Kılavuzu Kırklareli Üniversitesi Evrak takibi açısından kullanıcıya büyük ölçüde hız ve evrakın kolay bulunabilme özelliği vermiştir. Deftere yapılan kayıt esnasında yaşanılan

Detaylı

DD2 DOT MATRIX DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1

DD2 DOT MATRIX DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1 DOT MATRIX DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1 AYBEY ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. Fabrika : Merkez Mah. Güney Yanyol Cad. No:17 B/1 Orhanlı-Tuzla-İstanbul / Türkiye Tel: (90) (216) 394 50 55-56-57

Detaylı

Taşınmaz sahibi veya yetkili temsilcilerinin Kimlik belgeleri. alınmış

Taşınmaz sahibi veya yetkili temsilcilerinin Kimlik belgeleri. alınmış PAYLAŞMA (TAKSİM), tapuda hisseli olarak tescilli taşınmazdaki ortaklığın sona erdirilmesi amacıyla, her hissedara en azından bir mal düşecek şekilde paylaştırılması işlemidir. GEREKLİ BELGELER AÇIKLAMALAR

Detaylı

Runner 4-8. Kullanım Kitapçığı. 4/8 Bölgeli Kontrol Paneli

Runner 4-8. Kullanım Kitapçığı. 4/8 Bölgeli Kontrol Paneli Runner 4-8 4/8 Bölgeli Kontrol Paneli Her türlü sorun ve sorularınız için teknik@alarmdestek.com adresine mail atınız. Satış ve pazarlama için lütfen 0532 605 13 45 numaralı telefon ile irtibata geçin

Detaylı

AKIM ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. PLT-02 DATA LOGGER. Kullanım Kılavuzu. Rev PLT Basınç Sensörlü Limnigraf User Manuel

AKIM ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. PLT-02 DATA LOGGER. Kullanım Kılavuzu. Rev PLT Basınç Sensörlü Limnigraf User Manuel AKIM ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. PLT-02 DATA LOGGER Kullanım Kılavuzu Rev. 1.0 8.09.2016 PLT Basınç Sensörlü Limnigraf User Manuel i İçindekiler Giriş... 1 1. MENÜLER... 2 1.1. Tuş Takımı Menüsü... 3 1.2. Parametre

Detaylı

Ücret Simülasyonu LOGO

Ücret Simülasyonu LOGO Ücret Simülasyonu LOGO KASIM 2011 İçindekiler Ücret Bütçe Simülasyonu...3 Senaryo Kanun Parametreleri...4 Senaryo Kanun Parametresi Bilgileri...5 Senaryo Sanal Sicil Kartları...7 Sanal Sicil Bilgileri...8

Detaylı

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.2.1.1.4.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1/28

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.2.1.1.4.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1/28 Başvuru Fişleri ekranında talep edilen İcrai Haciz Terkini işlemi için başvuru oluşturulurken, (Ekle) butonuna basılarak ilgili bölümlere girişler yapılır. Başvuruya Ait Taşınmaz Mal (Zemin Tanım) bölümüne

Detaylı

Kullanım Kitapçığı KIT FW8. 8 Bölgeli Kontrol Paneli REV NO : 01 / 18.03.2008

Kullanım Kitapçığı KIT FW8. 8 Bölgeli Kontrol Paneli REV NO : 01 / 18.03.2008 Kullanım Kitapçığı KIT FW8 8 Bölgeli Kontrol Paneli [PROGRAM] tuşuna basıp MASTER Kod girilir ve [ENTER] tuşuna basılır. [Program] göstergesi yanarak kullanıcının programa girdiği belirtilir. Program moduna

Detaylı

PELETLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU

PELETLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU PELETLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0 1. TUŞLAR : ENTER - ESC - YUKARI/AŞAĞI : 1 Cihaza yeni değer girişlerinde, kullanılır. YUKARI ve AŞAĞI tuşları ile değer girişi yapılır. ENTER tuşu

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS)

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) AGENT KULLANIM DOKÜMANI HİZMETE ÖZEL 1/21 Rev. 1 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER 2 1.1. AYARLAR... 3 1.2. YENİLE... 7 1.3. BİLDİRİM VE GÖREVLER... 9 1.4. ENVİSİON ANA

Detaylı

Swansoft Fanuc OiM Kullanımı

Swansoft Fanuc OiM Kullanımı SWANSOFT Sol ve üst taraftaki araç çubukları aktif değildir. Acil stop butonuna basıldığında aktif olur. Görünüm çek menüsünden tezgaha bakış yönü değiştirilebilir. Göster menüsü, tezgahta görünmesi istenilen

Detaylı

EWD8989 KULLANIM KILAVUZU

EWD8989 KULLANIM KILAVUZU EWD8989 KULLANIM KILAVUZU ÖNEMLİ 1: Saatte kullanılacak kart, Mikro Sim olmalıdır. ÖNEMLİ2: Mikro Sim kartın PIN kodu bir telefon yardımıyla kaldırıldıktan sonra saate takılmalı. Uygulamayı Akıllı Telefonunuza

Detaylı

HM150 ZEMİN KAT 1. KAT 2. KAT KUMANDA PANOSU 031 032 02 12 100 A B C D E F G 2BC 2G İBRAHİMOĞLU MÜHENDİSLİK ÇAĞRI BAĞLANTILARI

HM150 ZEMİN KAT 1. KAT 2. KAT KUMANDA PANOSU 031 032 02 12 100 A B C D E F G 2BC 2G İBRAHİMOĞLU MÜHENDİSLİK ÇAĞRI BAĞLANTILARI ZEMİN KAT 1. KAT 2. KAT KUMANDA PANOSU 031 032 02 12 SDS MEŞGUL SDS MEŞGUL SDS MEŞGUL 1000 816 YK YK YK 100 A B C D E F G 2BC 2G g 2g ORTAK ANOT DISPLAY e d c d 2g ef f g b a bc a g 2g ORTAK ANOT DISPLAY

Detaylı

AKIM ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. WLR-01 DATA LOGGER. Kullanım Kılavuzu. Rev WLR Radar Sensörlü Limnigraf User Manuel

AKIM ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. WLR-01 DATA LOGGER. Kullanım Kılavuzu. Rev WLR Radar Sensörlü Limnigraf User Manuel AKIM ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. WLR-01 DATA LOGGER Kullanım Kılavuzu Rev. 1.0 8.09.2016 WLR Radar Sensörlü Limnigraf User Manuel i İçindekiler Giriş... 1 1. MENÜLER... 2 1.1. Tuş Takımı Menüsü... 3 1.2. Parametre

Detaylı