Türkçe. 1. Başlangıç 1.1 Giriş. 1.2 Özellikler:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Türkçe. 1. Başlangıç 1.1 Giriş. 1.2 Özellikler:"

Transkript

1 1. Başlangıç 1.1 Giriş Türkçe Video Wonder DVB-T ile şaşırmaya hazır olun. Bu harika kutu, TV nizden daha güçlü. Hava dijital karasal TV ye özgürce erişiminize ve direkt olarak hava dijital radyo dinlemenize imkan verir. Favori programlarınızı kaçırmaktan dolayı daha fazla üzülmek zorunda değilsiniz, programlı kayıt fonksiyonunu kullanarak TV programlarını MPEG-2 formatında kaydedebilirsiniz. Kendi bilgisayarınızdaki masaüstü resminizi oluşturmak için resimler de çekebilirsiniz. Video Wonder DVB-T herhangi bir zamanda kaydetmiş olduğunuz programları yeniden oynatabilir; aynı zamanda bir DVD/VCD çalar, bir VCR ya da kompozitli /S-Video çıkışı ve Digital TV den video bile izleyebilirsiniz. 1.2 Özellikler: PC nizde Dijital Karasal TV izleyip ve Dijital Radyo dinleyebilirsiniz. Programlı kayıt desteği vardır. Aynı zamanda dijital karasal TV izlenip, DVD/VCD/VHS/camcorder da video programları oynatılabilir. Portatif anten dahildir (alım kalitesi yerel DVB-T sinyaline tabidir) 1.3 Ürün Ambalajının İçindekiler Ürün pakedinde aşağıdaki parçaların bulunduğundan emin olunuz. Video Wonder DVB-T AV Kablo Sürücü Uzaktan kumanda Portatif anten Kullanım Kılavuzu

2 1.4 Sistem Gereklilikleri Video Wonder DVB-T yi başarılı olarak kullanmak için, masaüstü sisteminizin Türkçe aşağıdaki gereklilikleri karşıladığından emin olunuz: PCI slot (v.2.1 ya da daha yükseği) kabiliyetli mevcut busmaster* içeren anakart Pentium III 800 MHz ya da daha hızlı PC MPEG-1 real-time kodlama: PIII 1GHz ya da AMD Athlon 1 veya yükseği MPEG-2 real-time kodlama: P4 1.6GHz ya da AMD Athlon 1.6 veya yükseği DVD real-time kodlama: P4 2GHz ya da AMD Athlon 2GHz veya yükseği 256 MB RAM (minimum), 512 MB RAM tavsiye edilir DirectX 8.1 Destekli VGA-Card Windows 2000 (Service Pack 4), Windows XP (Service Pack 1) DirectX 9 ya da daha yükseği CD-ROM ya da DVD sürücüsü Kurulum için 20 MB kullanılır hard disk alanı Kayıt ve dosyaların düzenlenmesi için hard diskinizde ilave boş alan 16-bit rengi destekleyen DirectShow kurulmuş VGA monitör Ses kartı Audio çıkışı için hoparlörler Mevcut IRQ TV anteni ya da TV kablosu 2. Input & Output Bağlantıları 2.1. Video Wonder Seri Modeli Bağlantıları Video Wonder DVB-T kart, hem S-Video ve hem de Composite girişi destekler. Bağlantı detayları için aşağıdaki şekle bakınız.

3 Remote: Video Wonder DVB-T Uzaktan Kumandanızın sensörüne bağlanır. AV Cable: AV Kablo, Video Wonder DVB-T nin 7 pinli konektörüne bağlanır. Composite Video: VCR, fotoğraf makinesi ya da kamera gibi harici cihazların bağlantısında kullanılır. Audio (L): Harici audio cihazının sol audio kanalına bağlanır. Audio (R): Harici audio cihazının sağ audio kanalına bağlanır. S-Video: VCR ya da kamera gibi harici cihazlara bağlanır. ANT: Ev ya da oda anteninizi bağlamak için bu bağlantıyı kullanınız. Uzaktan kumanda 1.Full Screen 2. POWER 3. Numeric Keypad 5. Mute 4. RECALL 6. TV/Radio 7. SAP 8. CH+/CH- 9. Enter 10. VOL-/VOL+ 11. Source 12. PIP 13. Reserved 14. Record/Pause 15. TimeShift / Pause 16. Rewind 17. Forward 18. Play/Pause 19. End 20. Back 21. Stop

4 1. Full Screen: Tam Ekran ve önceki boyut arasında değişim yapar. 2. Power: Genius DTV Programı açar/kapatır 3. Numeric Keypad: İstenen kanalı direkt olarak seçer. Tarama Modunda, frekansı direkt olarak yazabilir ve bunu Enter ile onaylayabilirsiniz. 4. Recall: Önceki izlenen kanala döner. 5. Mute: Audio kapatılır. 6. TV/Radio: TV ve Radyo alımı arasında değişim yapılır. 7. SAP: Bir İkinci Audio Programa geçilir (eğer yayın yapılıyorsa). 8. CH+/CH-: Bir sonraki / bir önceki kanala geçilir. 9. VOL-/VOL+: Audio Seviyesini azaltır/artırır. 10. Enter: Bir seçimin girişi yapılır. 11. PIP: PIP Modunu açar kapatır ve Ana ve ikinci pencereye geçer. 12. Source: Farklı kaynaklar DVB -> AV-In -> S-Video arasında değişim yapılır. 13. Record/Pause: Geçerli programın kaydını başlatır ve kayda ara verir. 14. Reserved 15. TimeShift / Pause: Geçerli programı başlatır ve programa ara verir. 16. Rewind: Oynatımı geri sarar. 17. Play/Pause: Kayıtlı bir dosyayı oynatır ve oynatıma ara verir. 18. Forward: Oynatımı ya da Time Shifted Kaydı ileri sarar. 19. Back: Oynatım esnasında kayıtlı bir videonun başlangıcına gider. 20. Stop: Oynatımı ya da Kaydı durdurur. 21. End: Oynatım esnasında kayıtlı bir videonun sonuna gider. 3. Donanım ve Sürücülerin Kurulumu Aşağıdaki kısımlar DVB-T kart, aksesuarları ve yazılımının adım adım ayarlanması ve kurulumu ile ilgili talimatları içerir DirectX Yeni Video Wonder DVB-T nizi kurmadan önce, İşletim Sisteminize DirectX 9.0 ya da daha yükseğini kurmanız önerilir. Bu programı CD-ROM da DirectX klasöründe bulacaksınız.

5 3.2. Video Wonder DVB-T (Digital Video Broadcasting Terrestrial) Kurulumu 1. PC nizi ve printer ya da monitör gibi bağlı olan tüm çevresel cihazları kapatınız. AC elektrik kablosunu, bilgisayarınızı topraklı muhafaza etmek üzere, bir süre için takılı şekilde bırakınız. 2. PC nin arkasındaki metal şasiyi toprağa değdiriniz ve statiği deşarj ediniz. Şimdi kabloyu AC elektrik prizinden çıkarınız. 3. Kapağı PC nizin kasasından çıkarınız. 4. Serbest bir PCI genişletme yuvası arayınız. PCI yuvasını seçerken, DVB-T kartların PCI yuvası 1 e bir AGP grafik kart ile birlikte sokulmaması gerektiğine dikkat ediniz, çünkü, PCI yuvası 1 sık sık AGP yuvası olarak aynı kesilmelerle görevlendirilir. Bu, çalışma esnasında çökmelere neden olabilecek şekilde her iki karta aynı kesilmeyi verebilir! PCI yuvalarına atanan numaralar anakartınızın kılavuzunda listelenmiştir. 5. Kartı pakedinden dikkatlice çıkarınız ve diğer eliniz PC nin metal bir parçasına temas halinde iken tek elinizle köşelerinden tutarak kaldırınız. Bu, TV kartı zarar görmeden, bilgisayarınız yoluyla bedeninizin tamamen deşarj olmasını garanti eder.

6 6. TV kartının arkasındaki tutucu, genişletme yuvasına öyle bir şekilde hizalanmalıdır ki, kart konektörleri yuva soketi ile direkt olarak aynı hatta olmalıdır. 7. DVB-T kartın, iyi temas etmesini sağlayarak, yuvaya sıkıca itiniz. 8. Uygun bir vida ile DVB-T kartı sıkıştırınız. 9. PC kasası kapağını tekrar yerine takınız. 10. Portatif anteni ya da UHF/ VHF anten kablosunu (normalde televizyonunuzdaki anten giriş terminaline bağladığınız kablo) DVB-T kartın TV anten terminaline bağlayınız. Diğer kablolar gibi AC elektrik kablosunu tekrar bağlayınız. Hoparlörlerinizin düşük ses seviyesine ayarlanmış olduğundan emin olunuz.

7 11. Yazılımın kurulumu için bilgisayarınızı tekrar açınız Windows 2000(Service Pack 4) / Windows XP (Service Pack 1) için Sürücü Kurulumu Yeniden başlattıktan sonra, Windows 2000(Service Pack 4) / XP (Service Pack 1), sistemdeki yeni donanım bileşenini otomatik olarak belirleyecek ve Found new Hardware Wizard ibaresi bir pencerede belirecektir. Hangi Windows versiyonuna sahip olduğunuzdan emin değilseniz, my computer klasörü üzerinde sağ klik düğmesine basınız ve versiyonu görmek için Properties seçiniz. Eğer PC niz Windows 2000 (Service Pack 4) ya da Windows XP (Service Pack 1) değilse, Service Pack 4 for Windows 2000 ya da Service Pack 1 for Windows XP Windows versiyonunuzu güncellemek için lütfen İnternet üzerinde Microsoft websitesine ( gidiniz. Bu, Windows 2000 versiyonunun kontrol edilmesine bir örnektir.

8 Bunu gerçekleştirmediyseniz, Kurulum CD sini CD-ROM sürücüsüne yerleştiriniz. Sonra Install from a list or specific location (Advanced) ögesini seçiniz ve Next kısmını tıklayınız. Türkçe Şimdi Search for the best driver in these locations. ögesini seçiniz Next kısmını tıklayınız. Windows, Kurulum CD sindeki sürücüleri bulacaktır ve bunları otomatik olarak kuracaktır. Sürücüyü kurduktan sonra, Windows, işlemin başarılı olarak yapıldığı konusunda sizi uyaracaktır. Finish kısmını tıklayınız. Bu şekilde, sürücülerin kurulumu tamamlanır, şimdi uygulama programının kurulumuna başlayabilirsiniz. 4. Kurulum 4.1. Genius DTV (Digital TV) nin Kurulumu Genius DTV yazılımının kurulumu, tedarik edilmiş olan Sürücü ve Uygulama CD sindeki ( Software Installation ) Auto başlangıç programı kullanılarak ya da program İnternetten indirildi ise tek bir dosya çalıştırılarak yürütülebilir. Genius Kurulum CD sini yerleştirdiğiniz zaman eğer Auto başlangıç prgramı otomatik olarak belirmiyorsa, Genius Kurulum CD sindeki InstallCD.exe dosyasını çalıştırarak manual şekilde işlemi başlatınız..

9 4.2. TV Kanallarının Taranması Dijital TV yi izlemeden önce, alanınızdaki mevcut kanalları taramanız gerekmektedir. Scan (Tarama) Düğmesine erişmek için Window başlık çubuğundaki Tools -> Scan kısmını tıklayınız. Alım Ayarı: Karasal taramayı tıkladığınızda kanallar için taranabilecek minimum ve maksimum frekans alanını girebilirsiniz. Kanal Tarama: Mevcut kanalların taraması için iki olasılık bulunmaktadır: 1. Auto Scan (Otomatik Tarama): Açılan liste alanından ülkenizi seçebilirsiniz. Düğme Auto Scan esnasında, geçerli durumu gösterecek şekilde yukarıdaki resmi görülür. 2. Transponder Scan:

10 Eğer kanal taramasını başarılı olarak gerçekleştirdiyseniz ve başka bir frekansı manual olarak eklemek istiyorsanız, Transponder Scan kısmına frekansı khz olarak yazınız, modülasyon kısmını belirleyiniz (bir çok durumda DVB-T 16QAM ya da 64QAM için) ve tekrar Düğmeye basınız. Bulunan kanallar, TID, SID, Video PID ve Audio PID ilave bilgisi ile birlikte pencerede görüntülenir. Burada ayrıca frekans listenizi kaydetme ve de tekrar ithal etme olasılığına sahipsiniz. Taramadan sonra, Ok kısmını tıkladığınızda aşağıdaki ekranın aynısı belirmelidir DVB-T (Digital Video Broadcasting-Terrestrial) Alımı Sağ tarafta, üzerine gelip çift tıklayarak seçebileceğiniz şekilde, tüm taranmış ve saklanmış kanalları bulacaksınız. Burada, ne tip bir iletim görmek istediğinizi seçebileceğiniz açılan bir menü bulacaksınız: TV (Ücretsiz) Kanallar, karıştırılmış kanallar - TV (CA-Conditional Access)* ya da Radyo arasında seçim yapabilirsiniz.

11 *Karıştırılmış (şifreli) kanalları alabilmeniz için yayıncıya üye olmanız gereklidir Kaynağın seçilmesi Video Wonder DVB-T Kartınız yalnızca Dijital sinyaller almak üzere sınırlandırılmamıştır, farklı bir analog kaynağa da ayarlanabilir. Sol tarafta, sol yönü gösteren oklu bir düğme bulacaksınız. Bu düğmeye tıklanması ile, farklı video kaynaklarına ulaşmak üzere bir kenar çubuğu açılacaktır. Bunlar arasında seçim yapabilirsiniz: AV in; S-Video; DVB; PIP; Scan; Play; Swap AV-In Input (sarı) kısmına bağlı harici bir cihazı ayarlamak için S-Video Input kısmına bağlı harici bir cihazı ayarlamak için Dijital Karasal TV izlemek için (varsayılan olarak ayarlıdır) Dijital Karasal TV izlerken ikinci bir analog kaynak izlemek için Tarama ayarlarına erişim için Kayıtlı dosyaların oynatımı için Ana pencere ve ikinci pencere (PIP modunda) arasında video takası için

12 5. Ayarlar Türkçe Setting Dialog kısmına erişmek için Window başlık çubuğundaki Tools -> Setting kısmını tıklayınız. Kaynağınıza bağlı olarak, ayarlarınızı belirlemek için çeşitli olasılıklara sahipsiniz. 5.1 DVB Mode Directory (Dizin) Ayarları Ana kaynak olarak DVB-T seçildiğinde, sol tarafta gösterildiği gibi bir İletişim kutusu belirir. Burada, çalışma dizini olarak kullanılacak olan klasörü belirleyebilirsiniz Programlı Kayıt Gelecekte kaydedilmesini istediğiniz programların bir listesini buraya girebilirsiniz. Schedule Recording (Porgramlı Kayıt) kısmının nasıl kullanıldığı ile ilgili bir tanım için lütfen 8. kısma bakınız DVB Ayarı Burada farklı ülkeler için bant genişliği ayarlarını kontrol edebilirsiniz.

13 5.2. Analog Mod (AV-In ya da S-Video) Ekran Ayarları AV-In ya da S-Video seçildiği zaman, yukarıdaki gibi bir İletişim kutusu göreceksiniz. Output Size: Burada analog kaynağın ekran boyutu belirlenir. Data Format: Farklı çıkış formatları belirlenir. Color: Brightness, Contrast, Hue, Saturation ve Sharpness gibi ekran özelliklerinin Rengini belirler. Default kısmının tıklanması ile tüm ayarlar gözardı edilir ve Varsayılan Ayarlara dönülür Kayıt Ayarları Kayıt Ayarları, DTV Yazılımı tarafından sağlanan standart ayarları kullanma olasılığı sunar.

14 MPEG: Önceden tanımlanmış ayarlar Good (İyi), Better (Daha iyi) ya da Best Quality (En iyi kalite) kaydı isteyip istemediğinizi tanımlayabilirsiniz. Customized kısmını seçtiğinizde, istediğiniz kayıt standartlarını da seçebilirsiniz. Aşağıdaki formatlar arasında seçim yapabilirsiniz: NTSC ya da PAL MPEG-1 NTSC ya da PAL VCD NTSC ya da PAL MPEG-2 NTSC ya da PAL SVCD NTSC ya da PAL DVD Profiles - Düğmesi Customized Modunda da mevcuttur aşağıdaki Menüyü açar: Yeni bir Profil Create (yaratmak), var olan profilleri Modify (değiştirmek), ya da Duplicate (çoğaltmak) ya da bunları Remove one (tek tek kaldırmak) ya da Remove all (tümünü kaldırmak) istediğinizi burada seçiniz. Profil Yaratımı General: Profil için bir isim giriniz ve bir Comment (yorum) ekleyiniz. Ve bunun bir MPEG-1 ya da MPEG-2 Profil olup olmadığına karar veriniz.

15 System: General Ayarlarında seçmiş olduğunuz Moda bağlı olarak, burada Bitstream Modunu seçebilirsiniz. Video: Video Standardı, çözünürlüğü ve Bit oranı seçilir. Advanced kısmı tıklandığında, Frame Rate (Çerçeve Oranı), Encoder level (Koslayıcı seviyesi) seçimi yağabileceğiniz ve de kaydın Inverted, Deinterlaced ve/veya Off Line olup olmadığını belirleyeceğiniz bir Pencere açılacaktır. Sistem Directory (Dizin) Ayarları Çalışma dizininiz için Klasörü seçiniz.

16 5.2.4 Programlı Kayıt Gelecekte kaydedilmesini istediğiniz programların bir listesini burada bulacaksınız. Schedule Recording (Porgramlı Kayıt) kısmının nasıl kullanıldığı ile ilgili bir tanım için lütfen 8. kısma bakınız DVB Ayarı Farklı ülkeler için bant genişliği ayarlarını kontrol edebilirsiniz. 6. PIP (Picture-In-Picture) (Resim İçinde Resim) Soldaki menü kullanılarak PIP fonksiyonuna erişilebilir. PIP Düğmesine (sağ resimde gösterildiği gibi) tıkladığınızda, dijital TV yi seyrediyorken, sağ taraftaki köşede harici bir kaynaktan ikinci bir canlı akım göreceksiniz. İkinci canlı akım, bir VCR, DVD, video kamera, DV ya da kompozit/s-video çıkışlı herhangi bir cihaz olabilir.

17 PIP-Modunda olduğunuz zaman, harici cihazınız için kullanmakta olduğunuz bağlantıya bağlı olarak S-Video ve AV In arasında değişim yapabilirsiniz. PIP Düğmesine ikinci bir tıklama, pencereleri değiştirecektir, böylece dijital TV küçük pencerede gösterilmekte iken harici cihaz tarafından oynatılan program ana pencerede gösterilecektir. PIP Düğmesine tekrar basılırsa PIP fonksiyonu kapanacaktır. 7. Fonksiyon Düğmeleri Görüntüleme ekranını genişletmek ve kanal listesini gizlemek için bu düğmeye basınız. Ekranı geri getirmek ve kanal listesini tekrar görünür yapmak için bu düğmeye basınız. Tam Ekrana geçiş yapmak için buna tıklayınız; DVB-T TV Sinyali tüm ekranda gösterilecektir. Fareyi hareket ettirdiğiniz zaman başlık çubuğu ve alt çubuk tekrar görünür olacaktır ve bu düğmeye basılması ile tam ekran modu terkedilir. 8. Kayıt 8.1. Kayıt Düğmesi Kayıt düğmesine tıklayarak, ana pencereyi kaydedebilirsiniz. DVBS modunda, öz MPEG-2 Audio ve Video sinyali kaydedebilirsiniz.

18 Analog modda (S-Video ya da AV-In) daha önce 5.2 kısmında belirlemiş olduğunuz formatta sinyal kaydedebilirsiniz. Her iki modda, ve kısımlarında belirlemiş olduğunuz dizinde, kayıtlı dosyaları bulacaksınız Programlı Kayıt kısmında anlatıldığı gibi, Ayarlar menüsünde Schedule Recording (Programlı Kayıt) kısmına erişebilirsiniz. Bu, planlı kayıtlarınızın program listesidir. Add Düğmesine tıkladığınızda yeni bir programlı kayıt ekleyebilirsiniz. Delete Düğmesi üzerine yapılan programlı kaydı iptal eder ve Edit Düğmesi programlı bir kaydın ayarlarının değiştirilmesi opsiyonunu verir. Add ve Edit Düğmeleri ikinci bir menü açar. Yalnızca bir seferinde bir kayıt mı eklemek istediğinizi ya da aynı kaydı aynı kanalda farklı günlerde de yapmak isteyip istemediğinizi seçiniz. Açılan Menüden, istenen kanalı seçiniz, tarihi ve başlangıç zamanını ve kayıt süresini seçiniz ve Programlı Kayda belli bir isim veriniz. Add Düğmesine tıklanmasıyla ayarlar Schedule List (Program Listesi) kısmına eklenir. 8.3 The TimeShift Düğmesi

19 TimeShift fonksiyonu ile, canlı TV yayınına ara verebilir, ayrılabilir ve geri dönüp bıraktığınız yerden itibaren programınızı izleyebilirsiniz. Daha sonra, önceki reklamları ileri sarabilir ya da belli bir sahneyi tekrar görüntülemek için geri sarabilirsiniz. TimeShift başlangıcı için, basitçe TimeShift düğmesine tıklayınız. Sonrasında TimeShift düğmesi, videoya ara vermenizi sağlayacak şekilde bir Pause/Play düğmesine dönüşecektir ve sonrasında buna tekrar tıklanması ile daha önce bıraktığınız noktadan itibaren oynatım tekrar başlar. Videoyu geri ya da ileri sarmak için kaydırıcıyı hareket ettiriniz. TimeShifted dosyasının başlangıcına gitmek için Skip to Beginning düğmesine basınız ve mevcut gösterilene geri dönmek için Skip to End düğmesine basınız. TimeShift fonksiyonunu durdurmak istediğiniz zaman, Stop düğmesine basınız. TimeShift esnasında kanal değişimi yapamazsınız. 8.4 Snapshots (Enstantane Çekim) düğmesi Durağan görüntülü video enstantane çekimleri yapabilir ve bunları hard diskinizde saklayabilirsiniz. Bir enstantane çekimi yapmak için, Snapshot düğmesine tıklayınız. Dizin Ayarlarında belirlemiş olduğunuz çalışma dizinine göre geçerli video resmi hard diske kaydedilecektir. Çekimlerinizi daha sonra gözden geçirebilirsiniz.

Türkçe. 1. Başlangıç 1.1 Giriş

Türkçe. 1. Başlangıç 1.1 Giriş 1. Başlangıç 1.1 Giriş VideoWonder CardBus Dual TV ayarlayıcısını ve video çekim kartını seçtiğiniz için size teşekkür ederiz. Bu ürün hızlıca ve kolayca PC nizi güçlü bir masaüstü multimedya sistemine

Detaylı

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler KWorld PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV Hybrid PCI Kartın Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm 2 : PlusTV

Detaylı

rkçe 1. Başlangıç 1.1 Giriş 1.2 Özellikler: 1.3 Ürün Ambalajının İçindekiler 1.4 Sistem Gereklilikleri

rkçe 1. Başlangıç 1.1 Giriş 1.2 Özellikler: 1.3 Ürün Ambalajının İçindekiler 1.4 Sistem Gereklilikleri 1. Başlangıç 1.1 Giriş VideoWonder ProTV, PC monitörünüzü bir TV setine dönüştürebilir. Eviniz için artık ilave bir TV satın almanıza gerek yok çünkü bu kart sizin ve aileniz için idealdir. VideoWonder

Detaylı

KWorld PlusTV Analog USB Stick

KWorld PlusTV Analog USB Stick KWorld PlusTV Analog USB Stick PlusTV Analog USB Stick Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.5 Bölüm 1 : PlusTV Analog USB Stick Donanım Kurulumu Kurulum...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2

Detaylı

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler KWorld PlusTV DVB-S USB PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV DVB-S USB Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm

Detaylı

KWorld PlusTV Analog Lite PCI

KWorld PlusTV Analog Lite PCI KWorld PlusTV Analog Lite PCI PlusTV Analog Lite PCI Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.2 Bölüm 1 : PlusTV Analog Lite PCI Kartın Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3

Detaylı

1. Bölüm: Giriş. 1.1 Ürün Ambalajının İçindekiler. 1.2 Sistem Gereklilikleri. Türkçe

1. Bölüm: Giriş. 1.1 Ürün Ambalajının İçindekiler. 1.2 Sistem Gereklilikleri. Türkçe 1. Bölüm: Giriş 1.1 Ürün Ambalajının İçindekiler TVGo A03 ünüzü aldığınız zaman, aşağıdaki ögelerin USB TV Süper Mini paketinde bulunduğundan emin olunuz. TVGo A03 Sürücü CD si Uzaktan Kumanda Hızlı Kılavuz

Detaylı

Türkçe. VideoCAM GE111 özellikleri. VideoCAM GE111 in Kurulumu. 1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif

Türkçe. VideoCAM GE111 özellikleri. VideoCAM GE111 in Kurulumu. 1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif VideoCAM GE111 özellikleri 1 Snapshot (Çekim) Tuşu 2 LED Göstergesi 3 Objektif VideoCAM GE111 in Kurulumu 1. Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM GE111 ı USB portuna bağlayın. 2. VideoCAM GE111 sürücüsünün

Detaylı

HyperMedia Center Kullanım Kılavuzu İçindekiler V1.5

HyperMedia Center Kullanım Kılavuzu İçindekiler V1.5 HyperMedia Center Kullanım Kılavuzu İçindekiler V1.5 GIRIŞ...1 OYNATICI KONTROLLERI...2 NAVIGATION BAR...2 TV...3 SOURCE INPUT-KAYNAK SEÇIMI...3 CHANNEL LIST-KANAL LISTESI...3 SCHEDULE - PROGRAMLAMA...4

Detaylı

2. TV In: NTSC ya da PAL adaptörünü TV kaynağına bağlamak üzere kullanılır.

2. TV In: NTSC ya da PAL adaptörünü TV kaynağına bağlamak üzere kullanılır. 1. Başlangıç 1.1 Giriş Genius TVGo-U202 capture cihazı, farklı ortam tiplerinin tadını çıkarmak istediğinizde ideal bir arkadaştır. Geleneksel TV lerin sağlayamadığı geniş özelliklere sahiptir. Yalnızca

Detaylı

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış Özelliklere Genel Bakış Giriş 7-inç TFT LCD Görüntü çözünürlüğü: 480(En) x 234(Boy) Görüntü modu: 4:3 ve 16:9 Desteklenen dosya biçimleri: JPEG & Hareketli-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.)

Detaylı

KWorld PlusTV Hybrid Stick

KWorld PlusTV Hybrid Stick KWorld PlusTV Hybrid Stick PlusTV Hybrid Stick Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.3 Bölüm 1 : PlusTV Hybrid Stick Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanımı Kurulumu...2

Detaylı

1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif. 4 Döner Taban

1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif. 4 Döner Taban VideoCAM Eye özellikleri 1 Snapshot (Çekim) Tuşu 2 LED Göstergesi 3 Objektif 4 Döner Taban VideoCAM Eye in Kurulumu 1. Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM Eye ı USB portuna bağlayın. 2. VideoCAM

Detaylı

USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 2000/XP DA-70159

USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 2000/XP DA-70159 USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 2000/XP DA-70159 Adım 1: Adım 2: Adım 3: Bu ürünün Sürücü CD sini CD-ROM sürücüsüne yerleştirin. Aygıtı, bilgisayarınızda boş bir USB bağlantı noktasına

Detaylı

1. Bölüm: Giriş. 1.3 Uzaktan Kumandanın Kullanımı. Türkçe. 1.1 Ürün Ambalajının İçindekiler. 1.2 Sistem Gereklilikleri

1. Bölüm: Giriş. 1.3 Uzaktan Kumandanın Kullanımı. Türkçe. 1.1 Ürün Ambalajının İçindekiler. 1.2 Sistem Gereklilikleri 1. Bölüm: Giriş 1.1 Ürün Ambalajının İçindekiler TVGo A03MCE ünüzü aldığınız zaman, aşağıdaki ögelerin paketinde bulunduğundan emin olunuz. TVGo A03MCE Sürücü CD si Uzaktan Kumanda Hızlı Kılavuz Konektörde

Detaylı

DVB-S 100 PCI Digital Uydu Kartı Kurulum Rehberi

DVB-S 100 PCI Digital Uydu Kartı Kurulum Rehberi DVB-S 100 PCI Digital Uydu Kartı Kurulum Rehberi İçindekiler Ver 2.0 Bölüm 1 : DVB-S 100 PCI Kartı Donanım Kurulumu...2 1. Paket İçerikleri...2 2. Sistem Gereklilikleri....2 3. Donanım Kurulumu...2 Bölüm

Detaylı

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS DS150E Kullanıcı El Kitabı 1 Ana bileşen...3 Kurulum talimatları...5 Bluetooth Ayarları...26 Arıza Teşhis Programı...39 Dosya...41 Ayarlar...43 Belgeler...51 Yardım...53 OBD İletişimi...56 Yazdır ve Kaydet...66

Detaylı

Kurulum (Windows)...3

Kurulum (Windows)...3 Kurulum (Windows)...3 1. StarBoard Software Kurulumu...4 1.1 Sistem Gereksinimleri...4 1.2 Kurulumu Başlatma...5 1.3 Windows Media Encoder Kurulumu (Yalnızca Windows XP/Vista)...6 1.4 Kurulumu Sonlandırma...6

Detaylı

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler WeldEYE Kurulum Kılavuzu İçindekiler Giriş... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kurulum... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Sistem/Ortam gerekleri... 3 Yazılımın kurulması... 3 Kamera sürücüsünün kurulumu...

Detaylı

1. Bölüm: Giriş. Türkçe. Giriş: Özellikler:

1. Bölüm: Giriş. Türkçe. Giriş: Özellikler: 1. Bölüm: Giriş Giriş: TVGo A11, PC nizi bir TV haline dönüştürür. Bu şekilde hem alandan ve elektrik tüketiminden tasarruf sağlayacağınız için evinizde ayrı bir TV satın almanıza gerek kalmayacaktır.

Detaylı

1. Bölüm: Giriş. Türkçe. Giriş: Özellikler:

1. Bölüm: Giriş. Türkçe. Giriş: Özellikler: 1. Bölüm: Giriş Giriş: TVGo A11MCE, PC nizi bir TV haline dönüştürür. Bu şekilde hem alandan ve elektrik tüketiminden tasarruf sağlayacağınız için evinizde ayrı bir TV satın almanıza gerek kalmayacaktır.

Detaylı

USB 2.0 External HDD Enclosure 3.5" (8,89cm)

USB 2.0 External HDD Enclosure 3.5 (8,89cm) USB 2.0 External HDD Enclosure 3.5" (8,89cm) Kullanım Kılavuzu DA-71051 Önsöz Ürünümüzü satın aldığınız için tebrik ederiz! Güvenilir ve sağlam yeni depolama konseptini göstereceğiz. HDD kapasitenizi artırmak

Detaylı

DA-70200-1 Kullanım Kılavuzu. USB 2.0 - IDE ve SATA Kablosu

DA-70200-1 Kullanım Kılavuzu. USB 2.0 - IDE ve SATA Kablosu DA-70200-1 Kullanım Kılavuzu USB 2.0 - IDE ve SATA Kablosu 1. Karakteristikler SATA yayılı spektrum iletici desteği SATA II Eşzamansız Sinyal Kurtarma (Tak-Çıkar) özelliği desteği USB 2.0 (Yüksek Hız USB)

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir. razor u type Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir.

Detaylı

USB Portu SlimClip>Uninstall VideoCAM SlimClip yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin.

USB Portu SlimClip>Uninstall VideoCAM SlimClip yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin. Önemli Not: Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM SlimClip ı USB portuna bağlayın. Lütfen kurulumdan önce bu önemli notu okuyun. 1. VideoCAM SlimClip yazılımının kurulması 1. VideoCAM SlimClip yazılım

Detaylı

Hızlı kullanım kılavuzu

Hızlı kullanım kılavuzu LX7500R Sağlanan Aksesuarlar Hızlı kullanım kılavuzu 1 1 1 1 Türkçe 2 1 3 3 3 3 3 3 4 5 6 7 9! 8 0 DVD kayıt sisteminiz ile birlikte aşağıdaki aksesuarlar teslim edilir: 1 2 ön, 1 merkez ve 2 arka hoparlör

Detaylı

Kworld NB-TV 100 Kurulum Rehberi

Kworld NB-TV 100 Kurulum Rehberi Kworld NB-TV 100 Kurulum Rehberi İçindekiler Ver 2.0 Bölüm 1 : NB-TV 100 Cardbus Donanım Kurulumu...2 1.1 Paketin içindekiler... 2 1.2 Sistem Gereklilikleri... 2 1.3 Donanım Kurulumu... 2 Bölüm 2 : NB-TV

Detaylı

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI License manager ile lisanslamanın tamamlandığına emin olunduktan sonra son kullanıcıların makinalarına IBM SPSS Statistics 21 client kurulumu yapılabilir.

Detaylı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı 2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı Kullanım Kılavuzu DS-11900 Sürüm 1.0 İçindekiler 1 GİRİŞ... 3 1.1 ÖZELLİKLER... 3 1.2 FİZİKSEL ÇİZİMİ... 3 1.3 PAKET İÇİNDEKİLER... 4 2 TEKNİK ÖZELLİKLER...

Detaylı

1 Çekim Düğmesi 2 LED Göstergesi 3 Kırmızı-Kızılötesi ışık 4 Mikrofon 5 Döndürme ve Klip Tabanı

1 Çekim Düğmesi 2 LED Göstergesi 3 Kırmızı-Kızılötesi ışık 4 Mikrofon 5 Döndürme ve Klip Tabanı Trek 310 özellikleri 1 Çekim Düğmesi 2 LED Göstergesi 3 Kırmızı-Kızılötesi ışık 4 Mikrofon 5 Döndürme ve Klip Tabanı NOT Işık yetersiz olduğunda kırmızı-kızılötesi fonksiyonunun otomatik olarak etkin olacağını

Detaylı

Türkçe. Look 312P özellikleri. Look 312P in Kurulumu

Türkçe. Look 312P özellikleri. Look 312P in Kurulumu Look 312P özellikleri 1 2 3 Objektif Objektifin ayarlanması ile manuel odak Cep Kabloyu cebe yerleştirebilirsiniz. Bükülebilir Gövde Look 312P yi farklı konumlara ayarlayabilirsiniz. Look 312P in Kurulumu

Detaylı

OTOsuite. Kurulum Kılavuzu. Türk

OTOsuite. Kurulum Kılavuzu. Türk OTOsuite Kurulum Kılavuzu Türk Bu belgede, DVD'den, flaş diskten veya sıkıştırılmış dosyadan OTOsuite yazılımını nasıl kuracağınızı açıklanır. Sistem gereksinimleri 1,5 GHz işlemci veya üzeri (2 GHz önerilir)

Detaylı

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Cihazınızın kurulumunu tamamlamak için bu ilave talimatları kullanın. Disc Publisher cihazınızdaki Blu- ray sürücü (leri) bilgisayara bağlamak için esata kullanılır.

Detaylı

tarantula serisi pc kameralar

tarantula serisi pc kameralar tarantula serisi pc kameralar Bu kullanma kılavuzu Tarantula Serisi PC Kameralar için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar

Detaylı

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 1 KURULUM VE SISTEM GEREKLILIKLERI...2 1.1 DONANIM VE YAZILIM GEREKLILIKLERI...2 1.2 KURULUM...3 1.3 LIFTDESIGNER 5 UYGULAMASINI İLK DEFA BAŞLATMA...6 1.4 DIGIPARA SUITE

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM SlimClip>Uninstall VideoCAM SlimClip yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin.

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM SlimClip>Uninstall VideoCAM SlimClip yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin. Önemli Not: Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM SlimClip ı USB portuna bağlayın. Lütfen kurulumdan önce bu önemli notu okuyun. 1. VideoCAM SlimClip yazılımının kurulması 1. VideoCAM SlimClip yazılım

Detaylı

USB 2.0 Harici Disk Koruncağı 2.5"

USB 2.0 Harici Disk Koruncağı 2.5 USB 2.0 Harici Disk Koruncağı 2.5" Kullanım Kılavuzu DA-71001 DA-71002 Önsöz Ürünümüzü satın aldığınız için tebrik ederiz! Güvenilir ve sağlam yeni depolama konseptini göstereceğiz. HDD kapasitenizi artırmak

Detaylı

Bu 7.1 Ses Kartı ev sinema ve eğlence sistemleri için mükemmeldir. Doyurucu ve benzersiz 3B ses deneyimi.

Bu 7.1 Ses Kartı ev sinema ve eğlence sistemleri için mükemmeldir. Doyurucu ve benzersiz 3B ses deneyimi. A U D I O S U P P O R T A U D I O S U P P O R T 7. 1 S O U N D C A R D SP CD I F AI N D/ OA UPT T E R S P D I F I N / O U T E L K I T A B I M I - 7 0 7 2 1 0 A U D I O S U P P O R T 7. 1 S O U N D C A

Detaylı

KABLOSUZ TV AKTARMA KUTUSU

KABLOSUZ TV AKTARMA KUTUSU KABLOSUZ TV AKTARMA KUTUSU Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-70310 1. Ürün tanıtımı DIGITUS Kablosuz TV aktarma kutusunu seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Kullanımı için lütfen kullanma kılavuzundaki talimatlara

Detaylı

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır:

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır: K A B L O S U Z N I - 7 0 7 5 0 3 N I - 7 0 7 5 0 7 N I - 7 0 7 5 0 8 1 PA K E T I N I Ç I N D E K I L E R 4 T E K N I K Ö Z E L L I K L E R 5 U Y G U L A M A Y E L PA Z E S I 6 P C / P C I K A R T I D

Detaylı

X-107 KULLANMA KILAVUZU

X-107 KULLANMA KILAVUZU X-107 KULLANMA KILAVUZU Ekran ölçüsü 7inç Çözünürlülük 480 X ( RGB) X 234 Parlaklık 350cd/m2 Kontrast 300 : 1 Görüntü açısı ( L/R / T / B) : 60/ 60/40/60 Güç kaynağı 8~17V ( tipik DV 12V) Güç sarfiyatı

Detaylı

HIZLI BAşVURU KILAVUZU

HIZLI BAşVURU KILAVUZU HIZLI BAşVURU KILAVUZU Windows Vista için İçindekiler Bölüm 1: Sistem Gereksinimleri...1 Bölüm 2:...2 Yerel Yazdırma Yazılımını Yükleme... 2 Ağdan Yazdırma Yazılımını Yükleme... 5 Bölüm 3: WIA Sürücüsünü

Detaylı

JAMESON JS-1025. 10.2 Aşağı çevrilebilen LCD Ekran KULLANIM KILAVUZU

JAMESON JS-1025. 10.2 Aşağı çevrilebilen LCD Ekran KULLANIM KILAVUZU JAMESON JS-1025 10.2 Aşağı çevrilebilen LCD Ekran KULLANIM KILAVUZU Sevgili müşterilerimiz, Öncelikle sizi,yeni mobil TFT monitörü satın aldığınız için tebrik etmek isteriz.çekici dizayn ile tam donanımlı

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN.

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE yükleme Sayfa 8: INSITE kaldırma NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM YANLIŞ VERİLERE VEYA EKİPMANIN ARIZALANMASINA

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ

USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ Kullanıcı kılavuzu DA-70156 Rev.5 Windows 7/8/8.1 Kurulum Kılavuzu Adım 1: Bu ürünün CD Sürücüsünü CD-ROM a yerleştirin. Bilgisayarınızdaki boş bir USB bağlantı noktasına cihazı takın.

Detaylı

MAGIC MOTION UZAKTAN KUMANDA

MAGIC MOTION UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KILAVUZU MAGIC MOTION UZAKTAN KUMANDA Setinizi çalıştırmadan önce bu kılavuzu lütfen dikkatle okuyun ve ileride başvurmak için saklayın. AN-MR200 Magic Motion Uzaktan Kumanda (AKB732955) Dongle

Detaylı

BenQ projektör ile 3D içeriği oynatmak için en düşük bilgisayar sistemi gereksinimleri:

BenQ projektör ile 3D içeriği oynatmak için en düşük bilgisayar sistemi gereksinimleri: BenQ projektör ile 3D içerik nasıl izlenir: BenQ projektörünüz D-Sub, Komponent, HDMI, Video ve S-Video olarak aktarılan üç boyutlu (3D) içeriğin oynatılmasını destekler. Ancak BenQ projektör ile 3D içeriği

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme

WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme Bir Nikon ürünü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kılavuz WR-1 ve WR-R10 kablosuz uzaktan kumandalar için donanım yazılımının

Detaylı

Quick Installation Guide. Central Management Software

Quick Installation Guide. Central Management Software Quick Installation Guide English 繁 中 簡 中 日 本 語 Français Español Deutsch Português Italiano Türkçe Polski Русский Česky Svenska Central Management Software Ambalajın İçindekileri Kontrol Edin Yazılım CD

Detaylı

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU Prestigio GeoVision 150 Kontrollerin yerleşimi 1. Açma/kapama düğmesi 2. SD Kart Yuvası 3. Dokunma Paneli 4. Menü Butonu 5. Işıklı Gösterge (Şarj olurken kırmızı

Detaylı

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM Messenger>Uninstall VideoCAM Messenger yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin.

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM Messenger>Uninstall VideoCAM Messenger yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin. Önemli Not: Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM Messenger ı USB portuna bağlayın. Lütfen kurulumdan önce bu önemli notu okuyun. 1. VideoCAM Messenger yazılımının kurulması 1. VideoCAM Messenger

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU GREEN BUTTON YAZILIMI

KULLANIM KILAVUZU GREEN BUTTON YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU GREEN BUTTON YAZILIMI Rev. 143/PC Uyarı! Her hakkı saklıdır. Bu kılavuzda adı geçen ürünler yalnızca tanıtım amaçları için kullanılır ve ilgili firmaların ticari markaları ya da kayıtlı

Detaylı

PARALEL PCI ARABİRİM KARTI

PARALEL PCI ARABİRİM KARTI PARALEL PCI ARABİRİM KARTI Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş IEEE1284 arabirim PCI eklenti kartını satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu kart, kullanıcıların paralel aygıtlarını bağlamak üzere bilgisayar

Detaylı

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları LMS PC aracı ACS420 LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı Kurlum ve çalıştırma talimatları 1 İçindekiler 1. ACS420 programının kurulumu.. 3 2. OCI430 ara yüzün sürücü kurulumu.. 7 OCI430

Detaylı

Türkçe. Eye 311Q özellikleri. Eye 311Q in Kurulumu. 1. Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra Eye 311Q ı USB portuna

Türkçe. Eye 311Q özellikleri. Eye 311Q in Kurulumu. 1. Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra Eye 311Q ı USB portuna Eye 311Q özellikleri 1 2 3 4 Çekim Düğmesi Fotoğraf çekmek üzere çekim düğmesine basabilirsiniz. Objektif Objektifi çevirerek odağı ayarlayınız. LED göstergesi Eye 311Q bağlı olduğu zaman LED göstergesi

Detaylı

Archive Player Divar Series. Kullanım kılavuzu

Archive Player Divar Series. Kullanım kılavuzu Archive Player Divar Series tr Kullanım kılavuzu Archive Player İçindekiler tr 3 İçindekiler 1 Giriş 4 2 Çalışma 5 2.1 Programın başlatılması 5 2.2 Ana pencere tanıtımı 6 2.3 Açma düğmesi 6 2.4 Kamera

Detaylı

HP Elite Autofocus Web Kamerası Kullanıcı Kılavuzu

HP Elite Autofocus Web Kamerası Kullanıcı Kılavuzu HP Elite Autofocus Web Kamerası Kullanıcı Kılavuzu v4.2.tr Part number: 5992-2507 Copyright 2007 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Buradaki bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir.

Detaylı

10x Zoom Multiple Streams PoE PZ8111/21/11W/21W

10x Zoom Multiple Streams PoE PZ8111/21/11W/21W 10x Zoom Multiple Streams PoE PZ8111/21/11W/21W This guide describes the basic functions of PZ8111/21/11W/21W. All detailed information is described in the user s manual. Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından

Detaylı

1. Başlarken. 1.1 Güvenlik Önlemleri. 1.2 Sistem Gereksinimleri. 1.3 Paket İçeriği

1. Başlarken. 1.1 Güvenlik Önlemleri. 1.2 Sistem Gereksinimleri. 1.3 Paket İçeriği 1. Başlarken 1.1 Güvenlik Önlemleri Prestigio Data Racer I ın kullanımından önce lütfen tüm güvenlik önlemlerini inceleyin. Cihazı doğru şekilde çalıştırmak için bu kitapçıkta belirtilen tüm prosedürleri

Detaylı

USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 7 DA-70158

USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 7 DA-70158 USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 7 DA-70158 Adım 1: Bu ürünün Sürücü CD sini CD-ROM sürücüsüne yerleştirin. Cihazı, bilgisayarınızın boş bir USB bağlantı noktasına takın. Adım 2: Mevcut

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU

XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER İlgili bölümü göstermesi için içindekiler tablosundaki bir başlığı tıklayın 1. GİRİŞ... 3 2. TRAVELLING ZOOM ÖZELLİĞİ... 5 3. CHAT AND SHOW FOTOĞRAF/VİDEO/MÜZİK

Detaylı

HP Web Kamerası 2100 Kullanıcı Kılavuzu

HP Web Kamerası 2100 Kullanıcı Kılavuzu HP Web Kamerası 2100 Kullanıcı Kılavuzu Version 1.0.TR Copyright 2010 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Buradaki bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünlerine ve hizmetlerine

Detaylı

NOT: BU BELGEYİ OKUMADAN LÜTFEN YAZILIMI YÜKLEMEYE ÇALIŞMAYIN.

NOT: BU BELGEYİ OKUMADAN LÜTFEN YAZILIMI YÜKLEMEYE ÇALIŞMAYIN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE programını yükleme Sayfa 8: INSITE programını kaldırma NOT: BU BELGEYİ OKUMADAN LÜTFEN YAZILIMI YÜKLEMEYE ÇALIŞMAYIN. AÇABİLİR. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM HATALI

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

Çok Kanallı AV Alıcısı. Buradan başlayın Merhaba, bu belge Hızlı Kurulum Kılavuzunuzdur

Çok Kanallı AV Alıcısı. Buradan başlayın Merhaba, bu belge Hızlı Kurulum Kılavuzunuzdur Çok Kanallı AV Alıcısı STR-DN1020 Buradan başlayın Merhaba, bu belge Hızlı Kurulum Kılavuzunuzdur 1 Hoparlörlerin ayarlanması 2 TV'nizin ve diğer cihazların bağlanması 3 Diğer bağlantılar 4 Hoparlörlerin

Detaylı

Kayıt İzleme (Playback)

Kayıt İzleme (Playback) Kayıt İzleme (Playback) Saat Aralığına Göre Kayıt İzleme Cihazın kayıt oynatma menüsüne erişmek için; 1- Ekranın altında açılan menü ikonlarından United Security Ana Menü ikonuna tıklayınız. 2- Kayıt Arama

Detaylı

Şekil 2.1 : Şekil 2.2 : Şekil 2.3 :

Şekil 2.1 : Şekil 2.2 : Şekil 2.3 : BÖLÜM 2 MĐCROWIN 32 PROGRAMININ BĐLGĐSAYARA YÜKLENMESĐ 2.1 - Giriş: PLC de tasarlanan projeyi çalıştırabilmek için Micro/WIN 32 veya Micro/WIN 16 paket programın öncelikle bilgisayara yüklenmesi gerekmektedir.

Detaylı

Bu bölümde Trend Micro Internet Security nin nasıl yüklendiği anlatılıyor. Bu bölümün içindeki başlıklar;

Bu bölümde Trend Micro Internet Security nin nasıl yüklendiği anlatılıyor. Bu bölümün içindeki başlıklar; Kurulum Rehberi Bu bölümde Trend Micro Internet Security nin nasıl yüklendiği anlatılıyor. Bu bölümün içindeki başlıklar; 1) Bilgisayar Gereksinimleri 2) Yüklemeden önce Trend Micro Internet Security Yükleme

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Kamerasının elektrik bağlantısını kesin. Ağ Kamerasını sudan uzak tutun. Ağ Kamerası ıslanırsa, kamerayı

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI DERS NOTLARI Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders Notları-

Detaylı

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI. Enformatik Bölümü

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI. Enformatik Bölümü TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI Enformatik Bölümü - Bilgisayarın tanımı ve tarihçesi Bilgisayar, belirli komutlara göre veri işleyen ve depolayan bir makinedir. İlk bilgisayar 1950 yılında yapılmıştır.

Detaylı

WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme

WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme Bir Nikon ürünü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kılavuz WR-1 ve WR-R10 kablosuz uzaktan kumandalar için donanım yazılımının

Detaylı

Tak ve Çalıştır USB2.0 USB Video Sınıfı Web Kamerası

Tak ve Çalıştır USB2.0 USB Video Sınıfı Web Kamerası Tak ve Çalıştır USB2.0 USB Video Sınıfı Web Kamerası Eye 320 ile gerçek tak ve çalıştır özelliğini yaşayın! Bu USB Video Sınıfı web kamerası için hiçbir sürücü gerekmez. Her yerde, her türlü dizüstü, masaüstü

Detaylı

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanmaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereksinimlerine sahip olup olmadığını ve internet bağlantınızın kabul edilebilir

Detaylı

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe HDD Password Tool Kullanıcı Elkitabı Türkçe 1 İçindekiler Bölüm 1: Giriş... 3 Ticâri markalar... 4 Bölüm 2: Gereken İşletim Sistemi... 5 - HDD Password Tool for Windows... 5 - HDD Password Tool for Mac...

Detaylı

Quick Installation Guide

Quick Installation Guide Indoor/2.6x Zoom/Dual Streams Quick Installation Guide English Français Español Deutsch Português Italiano Türkçe Polski Русский Česky Svenska PZ7131/PZ7132 This guide describes the basic functions of

Detaylı

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari DVD-ROM u kullanma Touchstone Self Study DVD-ROM Kopyasını iki şekilde çalıştırabilirsiniz: 1. Programı

Detaylı

1 Paket. Kurma Kılavuzu. Renk Yönetimi LCD Monitörü. Önemli

1 Paket. Kurma Kılavuzu. Renk Yönetimi LCD Monitörü. Önemli Kurma Kılavuzu Renk Yönetimi LCD Monitörü Önemli Lütfen kendinizi güvenli ve etkin kullanıma alıştırmak için ÖNLEMLERİ, bu Kurma Kılavuzunu ve CD-ROM da yüklü olan Kullanım Kılavuzunu dikkatle okuyun.

Detaylı

Kablosuz 802.11N USB Adaptör

Kablosuz 802.11N USB Adaptör Kablosuz 802.11N USB Adaptör Hızlı Kurulum Kılavuzu ve Garanti Belgesi NWD-270N Kablosuz 802.11n USB Adaptör Genel Bakış NWD-270N, WPS (Kablosuz Gu venlik Yapılandırması) destekli USB arayu zu ne sahip

Detaylı

CHATEAUXP Version 5.11

CHATEAUXP Version 5.11 CHATEAUXP Version 5.11 ChateauXp Versiyon 5.11 yazılımını kullanarak Vguard VG4C-EXP ve VG8C-XP-Tv DVR Kart a takılı kameraları uzak bilgisayar (local networkte ya da internet aracılığı ile başka bir yerde)

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3

ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 AMAÇ Bu öğrenme faaliyeti ile tasarım düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Tema ne demektir? Temayı oluşturan ögeler nelerdir? Araştırınız. Arka plan ne demektir?

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu ZELARIS ELEMENTS

Hızlı Kurulum Kılavuzu ZELARIS ELEMENTS Hızlı Kurulum Kılavuzu ZELARIS ELEMENTS İçindekiler 1. Kurulum... 3 2. Kayıt / Aktivasyon... 4 3. Kamera ekleme... 5 4. Canlı görüntü... 6 5. Kaydetme... 6 6. Oynatma... 7 7. Teknik Özellikler... 8 Komplette

Detaylı

Doğru Adaptor soket kutuplaması.

Doğru Adaptor soket kutuplaması. 1. Tanıtım Next YE-11G WiFi Bridge satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu portatif cihaz ile, IP Kamera ve internet teknolojilerini kullanan Ethernet RJ45 portlu cihazların kablosuz ağlara kolayca erişimi

Detaylı

MY APPS MAGIC. RF Dongle (AN-MR300C) P/NO : MBM51168845(1204-REV01)

MY APPS MAGIC. RF Dongle (AN-MR300C) P/NO : MBM51168845(1204-REV01) MY APPS MAGIC RF Dongle (AN-MR300C) P/NO : MBM51168845(1204-REV01) Uzaktan Kumanda Açıklaması GÜÇ : TV yi açar veya kapatır. BACK (GERİ): Önceki seviyeye döner. Tekerlek (OK) (Tamam): Menüleri ve opsiyonları

Detaylı

TV-1800 PCTV Tuner Ürün Bilgileri Bağlantı. Denetim Masası

TV-1800 PCTV Tuner Ürün Bilgileri Bağlantı. Denetim Masası Ürün Bilgileri Bağlantılar Bağlantı VGA IN PC AUDIO IN VGA OUT STEREO OUT TV OUT ANTENNA DC-IN AUDIO-L IN AUDIO-R IN VIDEO IN S-VIDEO IN Tanım Bilgisayar bağlantısı (VGA kartı). Ses kartı bağlantısı. Monitör

Detaylı

Kurma Kılavuzu. 1. Paket. Renk Yönetimi LCD Monitörü. Önemli

Kurma Kılavuzu. 1. Paket. Renk Yönetimi LCD Monitörü. Önemli Kurma Kılavuzu Renk Yönetimi LCD Monitörü Önemli Lütfen kendinizi güvenli ve etkin kullanıma alıştırmak için ÖNLEMLERİ, bu Kurma Kılavuzunu ve CD-ROM'da yüklü olan Kullanıcı Kılavuzu dikkatle okuyun. 1.

Detaylı

Göz yorulmasına karşı büyütme ve ekran uyarlama desteği. Başvuru Kitapçığı

Göz yorulmasına karşı büyütme ve ekran uyarlama desteği. Başvuru Kitapçığı Göz yorulmasına karşı büyütme ve ekran uyarlama desteği Başvuru Kitapçığı ZoomText Express programına hoş geldiniz ZoomText Express bilgisayarınızda rahatlıkla ve kolayca kullanabileceğiniz bir ekran büyütme

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

FlyTV CardBus User Manual Animation Technologies Inc. www.lifeview.com.tw

FlyTV CardBus User Manual Animation Technologies Inc. www.lifeview.com.tw FlyTV CardBus User Manual Animation Technologies Inc. www.lifeview.com.tw Ver: 1.400.00.0 Telif Hakkı ve Ticari Marka Bildirisi Bütün hakları saklıdır 2004 Animation Technologies Inc. Bu belge içersindeki

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Power POE Status HDD WAN LAN1 LAN2 LAN3 LAN4 NR7401 Network Video Recorder Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Video Kayıt Cihazından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Video Kayıt

Detaylı

USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851

USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851 USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851 1. Sürücüyü Yükleme İkaz: Verilen sürücüyü bağlamadan adaptörü bilgisayarınıza BAĞLAMAYIN. Verilen CD yi disk sürücünüze yerleştirin ve

Detaylı

Yazan: Farid Khoshnevissan

Yazan: Farid Khoshnevissan HP Pavilion Fan Değiştirme DV5000 Dizüstü bilgisayar fanları toz toplamak ve sonunda yıkmak. senin laptop eski fanı değiştirilmesi dizüstü bilgisayarınızın performansını artırmak ve ömrünü uzatabilirsiniz.

Detaylı

Avrupa Ülkelerindeki Ayrı Toplama Sembolü

Avrupa Ülkelerindeki Ayrı Toplama Sembolü Avrupa Ülkelerindeki Ayrı Toplama Sembolü Bu sembol, bu ürünün ayrı olarak toplanması gerektiğini göstermektedir. Aşağıdakiler yalnızca Avrupa ülkelerindeki kullanıcılara uygulanmaktadır: Bu ürün, uygun

Detaylı