BODRUMDA, ÇABALARI İLE, OLTA CARETTA YI SÖRFÇÜLER KURTARDI. Bodrum da sörf okulu sahipleri çabaları ile balıkçı oltasına yutan Caretta yı kurtardılar.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BODRUMDA, ÇABALARI İLE, OLTA CARETTA YI SÖRFÇÜLER KURTARDI. Bodrum da sörf okulu sahipleri çabaları ile balıkçı oltasına yutan Caretta yı kurtardılar."

Transkript

1 CARETTA YI KURTARDILAR SÖRFÇÜLER BODRUMDA, ÇABALARI İLE, OLTA CARETTA YI SÖRFÇÜLER KURTARDI YUTAN Bodrum da sörf okulu sahipleri çabaları ile balıkçı oltasına yutan Caretta yı kurtardılar. Bodrum Yahşi Camel Beach plajında yaralı halde bulunan caretta Caretta türü deniz kaplumbağası duyarlı vatandaşların çabaları sonucunda DEKAMER e ulaştırarak kurtarılmasını sağladılar. Karya Sailing School sahibi ve eğitmenlerinden İlkut Dümeke sahilden 200 metre açıkta eğitim verirlerken ; can çekişirken, kan revan içinde buldukları deniz kaplumbağasını çabaları sonucu kurtardı. Dümeke, kaplumbağayı yaralı halde bulup, sürat teknesine alıp karaya getirdikten sonra, önce vücuduna dolanan balıkçı parekete misine ve oltalarından temizlediler. Daha sonra Bodrum Konacık ta bulunan Pethane adlı bir veteriner Kliniğine götürerek güvenli ellere teslim ettiler. Bu arada Muğla Köyceğiz de bulunan ve kısa adı DEKAMER olan Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon merkezi yetkilileri ile irtibata geçerler. DEKAMER yetkililerinin yaralı deniz kaplımbağasını Dalyan da bulunan merkeze getirmelerini isterler. Bunun üzerine Dalyan a getirilen Caretta Caretta nın ağzında bulunan ve kanamaya neden olan 10 santimli olta çıkarılarak merkezde tedavi altına alınır. DEKAMER yetkililerinden alınan bilgiye göre sağlık durumu kontrol altına alınan Caretta Caretta DEKAMER de kontrol altında tedavi edildikten bir süre sonra tekrar doğa ya salıverileceği öğrenildi.

2

3 KÖYLÜ AİLESİNİN ACI GÜNÜ Bodrum ve Muğla siyasetinin popüler yüzü geçmiş dönem Muğla İl Genel Meclisi Başkanı, Ticaret Odası Meclis Başkanı olan Zeki Köylü ve kardeşi Hatice Vartel in babaları Hüseyin Köylü 87 yaşında vefat etti. Hüseyin Köylü nün, Yeniköy mahallesi Fırkateyn sokağında bulunan evinde gece geçirdiği kalp krizi sonunda hayatını kaybettiği öğrenildi. Sevilen, çalışkan kişiliği ile tanınan Hüseyin Köylü nin vefatı ailesini ve yakınlarını üzüntüye boğdu. Hüseyin Köylü nün cenazesi, Yeniköy Mahallesi camisinde öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Bitez Mahallesi Mezarlığı na defnedildi. Cenaze törenine CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Belediye Meclis Üyesi Ali Öztürk, Mustafafa Saruhan, Mustafa Paşalı, geçmiş Bodrum belediye Başkanlarından Cevat Bilkiç, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt BODER Genel Sekreteri Orhan Kavala nın da aralarında yer aldığı çok sayıda kişi katıldı. Natika hanım ile evli olan Hüseyin Köylü nün oğlu Zeki ve gelini Yurdagül hanımdan; Itır ve Hüseyin Cem ile, Hatice ve Oktay Vartel in; Hüseyin ile Meriç adında toplam dört torunu bulunuyor.

4 Hüseyin Köylü

5

6

7

8

9

10 ÇYDD Bodrum sona erdi yaz etkinliği Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bodrum Şubesi nin öğrencilere yönelik düzenlediği, bu yıl 20. kez gerçekleştirilen yaz etkinliğine Bodrum Belediyesi de destek verdi. Okulların tatile girmesinin ardından çocukların boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmelerinin sağlanması için ÇYDD tarafından 9-14 yaşları arasındaki çocuk ve gençler için yaz etkinliği düzenlendi. Bodrum Belediyesi nin de destekleriyle düzenlenen etkinlik boyunca toplam 36 öğrenciye gönüllü öğretmenler tarafından dersler verildi. Bir buçuk aylık çalışmanın finali, Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Cevat Şakir Çok Amaçlı Salonu nda gerçekleşti. Türkçe, drama, müzik ve matematik derslerinin verildiği ve çeşitli oyunların oynandığı yaz kampı niteliğindeki etkinlik; Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Nadiye Sarıtosun ve dernek üyeleri ile öğretmen, öğrenci ve öğrenci velilerinin bir araya geldiği veda partisi ile son buldu. Bir buçuk ay süren etkinliğin çok keyifli geçtiğini, çocukların hiç ayrılmak istemediğini ve okullar açılınca çocuk kulübünde tekrar bir araya geleceklerini ifade eden Nadiye Sarıtosun, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi olarak bu sene 20. yaz etkinliğimizi yapıyoruz. Bu arada şunu da belirtmek isterim: biz bu gönüllü sivil toplum örgütünde her ne kadar çalışsak da, eğer toplumun desteği olmazsa çalışmalarımız tam olarak amacına ulaşamaz. İşte bu konuda Bodrum Belediyesi ne çok teşekkür ediyorum çünkü biz Anadolu da ilçe bazında kurulmuş ilk şubeyiz. Hatta 25. yılımızı kutluyoruz. Bu 25 yıl boyunca, tüm belediye başkanlarından çok büyük destek gördük. Bu yaz okulunda da şu

11 anda bulunduğumuz yer Bodrum Belediyesi nin çok amaçlı salonudur ve bu destekle yaz okulumuzu tamamladık. Ve ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum bütün öğretmenlere ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi nin eğitim komisyonuna. Her gün sabah buraya gelen sevgili arkadaşlarıma, teşekkürlerimi sunuyorum. şeklinde konuştu. Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ da, etkinliğe katılan ve çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederek, Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon şu an burada değil ancak selam ve sevgilerini getirdim sizlere. Kendisi çok arzu ediyordu burada olmayı, gelmeyi ama maalesef gelemedi. Ben bu çalışmalardan dolayı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ne, öğretmenlerine, emeğe geçen herkese ve siz geleceğimiz olan çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonların belediyemiz ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile ilgili birlik beraberlik içinde önümüzdeki yıllarda da devam etmesini diliyor ve bunu önemsiyorum. Çünkü gerçekten ÇYDD nin ve onun bu yolda açmış olduğu -ve tabi burada Sayın Gündüz Bey i de anmadan geçemeyeceğim- onun ablasının açtığı yolda, onun önderliğinde, bu çizdiği yolda emin adımlarla gitmek istiyoruz. Ruhu şad olsun. İnşallah onun elindeki meşaleyi hiç yere düşürmeden devam ettiririz. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum ve saygılarımı sunuyorum. dedi.

12

13 TANER USLU : BODRUM İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları, Bodrum Belediyesi birimlerinin yaptığı çalışmaları anlattılar. Bodrum Belediyesi Trafo Kültür Sanat Galerisinde düzenlenen basın toplantısında Başkan Yardımcıları, Taner Uslu, İsmail Altındağ ve Kemal Orman katıldılar. Taner Uslu aşağıdaki metni okuduktan sonra basın mensuplarının sorularını da cevapladılar Ağustos Ayı Basın Toplantısı metni şöyle: Ramazan Bayramı öncesinde düzenlediğimiz toplantıda bir araya gelerek, son 6 ayın değerlendirmesini sizlerle paylaşmıştık. Bugün de Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde Bodrum Belediyesi olarak yapmış olduğumuz faaliyetlerimizi sizlere aktaracağız. Ancak; öncelikle, 15 teşebbüsünü şiddetle kınadığımızı belirtmek demokratik hak ve Temmuz da yaşadığımız istiyorum. Bu darbe hain darbe girişimini, özgürlüklere, seçilmişlere yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyoruz. 15 Temmuz gecesi darbeyi önlemek uğruna sokaklara, meydanlara çıkan ve bu

14 uğurda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı saygıyla anıyor, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. İçinde bulunduğumuz son bir aylık dönem, adeta bir dönüm noktası olarak belleklerimize kazındı. Tüm halkımız bir araya gelerek, meydanlarda demokrasi için yürüdü, iktidarı muhalefeti birlik beraberlik örneği sergiledi. En kısa sürede ülkemizde yaşanan bu kaosun sona ermesini, tüm dünyada yaşanan terör olaylarının bir daha yaşanmamasını temenni ederim. Ülkemizde ve dünyada yaşanan tüm bu olumsuz süreçlere rağmen Bodrum Belediyesi olarak çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Özellikle yaz sezonunda tatil için Bodrum u misafirlerimize daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaktayız. Özveri seçen gecemizi yerli ve yabancı gündüzümüze katarak ile, birlik ve beraberlik içinde çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bodrum Tanıtma Vakfının da başkanlığını yapan Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocadon, yaz sezonu öncesinde olduğu gibi, içinde bulunduğumuz yaz ayları da dahil olmak üzere Bodrum un tanıtım

15 çalışmalarını hız kesmeden sürdürmektedir. Bu kapsamında, Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kırk, OTSAD Yetkilileri ve TAV Havalimanları Pazarlama Koordinatörü Serkan Karahatay, geçtiğimiz günlerde Başkanımızı Bodrum u daha iyi ziyaret tanıtmak için kendisiyle Başkanımız, Bodrum a ve ederek fikir Arap yarımadasında alışverişinde bulundu. ülkemize ekonomik getiri sağlayacak bu çalışmaya Ekim ayında başlayacaklarını duyurdu. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Temmuz ayında yaklaşık ton ambalaj atığı toplandı. Ortalama ton evsel atık ile 1340 ton park bahçe atığı da toplanarak çöp döküm alanına nakledildi. Atık Getirme Merkezi Tebliği gereğince vatandaşların evlerinde oluşan 14 grup 43 grup atık için 1. Atık Getirme Merkezi kurulma Mahallesi Gaz Deresi çalışmaları Mevkii'nde yaklaşık 2000 yapılması için alan tahsis başlatıldı. m²'lik ilgili Konacık merkezin edilmiş olup ilgili alanın projeleri Belediye birimlerimiz tarafından çizildi.

16 Alanın temizlenmesi ve tesviye çalışmaları yine Belediye birimlerimizce tamamlandı. Açılımı Hotel Restoran Cafe olan HORECA Projesi, Bodrum Belediyesi mücavir alanı sınırları içerisindeki gerekli ekipman desteği sağlanarak, belirlenen 10 otel ve 10 gece kulübünden, Cam ambalaj atığının etkin toplanması projesidir. Yürütülen proje kapsamında otellere 10 adet kumbara dağıtılmış, sabah erken saatlerde barlardan haftada 4 gün boyunca yapılan toplama işlemiyle proje devam ettirilmektedir. YOL ÇALIŞMALARI TÜM YARIMADADA DEVAM EDİYOR Fen İşleri Müdürlüğümüz, Temmuz ayı içerisinde de yarımada genelindeki yolların bakımlarına hız kesmeden devam etmektedir. Gümüşlük Zübeyde Hanım Caddesi, Konacık Mimar Sinan Caddesi ve Bitez Şah Caddesi nde kaldırım betonu yapımı, Gümüşlük Koyunbaba Mevkii 30 Ağustos Sokak ta, Koyunbaba Mahallesi Çağlayan Sokak ta, Akyarlar Kemer 1. Cadde de, Mumcular Bayır Mahallesi nde, Gökçenler Sokak ta ve Yokuşbaşı 2221

17 Sokak ta yol betonu çalışmaları yapılmıştır. Bu çalışmalar kapsamında toplam 2359 m³ beton dökülmüştür. Yine Temmuz ayı içinde, belediyemize ait asfalt şantiyemizde ürettiğimiz toplamda yaklaşık 10 bin ton sıcak asfalt ile ilçe genelindeki yollarımızın bakımlarına devam edilmiştir. Sıcak asfalt çalışmaları kapsamında; Gümüşlük Adalar Denizi Sokak, Akyarlar Mahallesi Fenerburnu Caddesi, Koyunbaba Mahallesi Gazi Sevinç Sarıkaya Sokak, Kumbahçe Mahallesi Akçabük 1 ve Akçabük 2 Sokak ile Nevzat Günel Sokak ta yapılmıştır. Aydem kazıları sonrasında ise yolların kullanıma hazır hale getirilmesi için acilen Torba Mahallesi nde ve Turgutreis Mahallesi nde sıcak asfalt çalışmaları gerçekleşmiştir. Turgutreis Mahallesi Aydem kazısı sonrası tamirat çalışması ve Gümüşlük Kayacan Sokak kilit parke döşeme çalışmalarında da toplam 4500 m2 lik beton bordür ve parke çalışması yapılmıştır. Asfalt Plent Şantiyesi çalışmalarında 500 m² taş duvar imalatı, 100 m² yakıt tankı için beton dökümü ve 1000 m³ hafriyat işleri; Yalıkavak

18 Mahallesi Ömerefendi Caddesi, Mazı Mahallesi-Armutçuk Mevki, Konacık Esnaf Sanatkarlar Odası okul alanı, Gümüşlük futbol sahası yanı ile Koyunbaba da ve İslamhaneleri yapılmıştır. Mahallesi nde ise yol açma çalışmaları Toplam 1500 m 2 taş duvar yapım çalışmaları kapsamında Karakaya Sokak ta duvar çalışması, 2060 sokakta da park duvarı çalışması yapılmıştır. Ayrıca 5 inci bölge ağırlıklı olarak 37 km, toplamda ise 144 km sathi kaplama çalışması yapılmıştır. Torba ve Turgutreis teki çöplük yolu çalışması kapsamında ise Torba da 1500 metre, Turgutreis te de yine 1500 metre çöplük yolu çalışması yapılmış; yollar, çıkma asfalt malzemesi ile onarım yapılarak düzenlenmiştir. VATANDAŞLARIN İSTEK VE TALEPLERİ ÇÖZÜME KAVUŞTURULUYOR Çözüm Merkezimiz aracılığıyla temmuz ve ağustos aylarında, kurumumuzda bulunan BİMER e toplam 177 şikayet gelirken, bunlardan 122 şikayet cevaplandırıldı, 65 şikayet ise yasal süresi içerisinde beklemektedir. Ayrıca

19 Bodrum Belediyesi, Muğla ve Bodrum da Başbakanlık İletişim Merkezi olan BİMER İ en iyi, en hızlı takip eden kurumdur ile tarihleri arasında toplam 977 şikâyet alan Çözüm Merkezi, bu şikâyetlerin 669 adedini çözüme ulaştırarak geri dönüşleri sağlanmıştır. Kalan 307 şikâyet beklemede olup en kısa sürede sonuçlandırılacaktır. PLAJLARIMIZ DÜZENLENİYOR Bodrum Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından halk plajlarımıza 2000 adet şezlong ve şemsiye konulmuş, temizlik ve bakımları da periyodik olarak yapılmaktadır. Özel Kalem e bağlı Cenaze Hizmetleri Birimimiz, temmuz ayı içinde 65 defin 28 nakil işlemi gerçekleştirmiştir. DÜZENİ SAĞLAMAK İÇİN İŞLETMELERİMİZ DENETLENİYOR Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından 129 işyerine İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı belediyelerinin vermiş olduğu 64 adet İşyeri Açma güncellemesi yapılmıştır. verilmiş, ve kapanan Çalıştırma belde Ruhsatının 33 işletmeye açılış-kapanış saatine uymama, müzik yayın belgesi ve mesul

20 müdür belgesi bulunmama ve mevzuata aykırı işletmecilik gibi durumlar nedeniyle ceza kesildi. 34 işletmeye 394 Sayılı hafta tatili kanunu kapsamında ruhsat düzenlendi. Ruhsat müracaatında bulunan gıda üretimi ve yeme içme faaliyetinde bulunan İşyerleri ile Gayrı Sıhhi Müessese Ruhsatı verilen İşletmelerin Ruhsatlandırma aşamasında 55 mekanda kontrollerde bulunuldu. BODRUM BELEDİYESİ WEB TV TEST YAYININA BAŞLADI Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz, temmuz ayı içerisinde Bodrum Belediyesi Başkanımı faaliyetleri takip Sayın Mehmet Kocadon un katıldığı ederek sizlerle paylaşımda bulundu. Bodrum Belediyesi nin aylık yayını olan Halikarnas bülteni yayınlanmaya devam etti. Bodrum Belediyesi Mobil Uygulaması da düzenli şekilde güncellenerek, vatandaşlarımızın Bodrum ile ilgili pratik bilgilere kolayca ulaşımları sağlandı. Vee Bodrum Belediyesi Web TV çalışmalarında sona gelindi, WEB TV de test yayınına başlandı. Ayrıca belediyenin düzenlediği ve billboard, afiş ve raketin destek verdiği etkinlikler

21 yanı sıra SMS ile ve sosyal medya hesaplarından vatandaşlara duyuruldu. İMAR KONUSUNDAKİ BAŞVURULARA DETAYLI İNCELEME Temmuz ayında İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz, vatandaşlardan gelen talepler üzerine 19 adet imar durumu ve 4 adet imar uygulaması hazırlamış, 102 ruhsat başvurusunu da incelemiş olup, 14 ruhsat ise yazım aşamasındadır. Bunlardan 51 adedi mevzuata evraklardan oluştuğu uygun olmadığı ve eksik için iade edilmiştir. Toplam 71 adet yapı ruhsatı, toplam 91 adet yapı kullanım izni verilmiştir. Ve toplam 59 adet de mühürleme işlemi yapılmıştır. Vatandaşlardan, kurumlardan ve mahkemelerden gelen 164 adet yazıya cevap verilmiştir. 13 adet yıkım takvimi oluşturulup bunlardan 3 adet yıkım gerçekleştirilmiş, alınmıştır. 9 adet yürütmeyi durdurma kararı HEDEF; TEKNOLOJİ İLE UYUMLU BELEDİYECİLİK Bilgi İşlem Müdürlüğümüz tarafından Bodrum Belediyesinin teknolojik alt yapısı her geçen gün yenilenmekte, müdürlüklerin ihtiyaçları doğrultusunda yazılım çalışmaları da sürmektedir.

22 35 SOKAK HAYVANI SAHİPLENDİRİLDİ Bodrum Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Merkezimizde 600 civarında sokak hayvanının bakımları yapılmaktadır. Geçtiğimiz ay içinde yapılan çalışmalarda; 35 köpek sahiplendirilmiş, 315 hayvan kısırlaştırılmış, 421 de aşılama işlemi yapılmıştır. 27 sokak hayvanı da gerekli bakımlarının ardından doğal ortamlarına bırakılmıştır. BODRUM YEŞİLLENDİRİLİYOR Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından adet mevsimlik bitkinin, adet çalı grubu bitkinin ve 40 adet ağacın dikimi yapıldı adet palmiye, hurma ağacı ve yeşil yapraklı ağaçlar ile 771 adet çalı grubu bitkinin budaması yapıldı. 30 adet palmiye ve 5 adet ağaç sökülerek başka alanlara dikildi. İlçe genelinde mahallelere ihtiyaçlar ve talepler doğrultusunda çocuk parkı malzemeleri ile spor aletlerinin de montajı yapıldı. Yeni parklar oluşturuldu. ÇEVRE VE GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNE YÖNELİK DENETİMLER SÜRÜYOR

23 Çevre Koruma ve işletmeye Canlı Kontrol Müdürlüğümüzün denetiminde 42 Müzik Ruhsatı verildi. 53 işletmeye Canlı Müzik Ruhsatı alması için sure verildi Sayılı Çevre Kanunu Kapsamında 14 adet idari Yaptırım uygulandı. Çevre Kirliliği yaptığı için Hafriyat Firmalarına, şahıslara ve Site Yönetimlerine cezai işlem uygulandı. Bodrum genelinde 270 işletme kontrol edildi. Yarımadamızda bulunan mavi bayraklı plajların bakımları ve denetimleri gerçekleştirilmektedir. MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ Kendi kendine yeten bir mali yapı oluşturulması yönünde sürekli olarak kendini yenileyen bir hizmet anlayışı ile çalışmalarına devam etmektedir. GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELEKTRİK ÜRETİMİNDE FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR Çevre Koruma ve Ortakent hizmet Kontrol Müdürlüğümüz tarafından ayrıca binası çatısına yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisi ile elektrik üretimi ile ilgili fizibilite çalışması devam etmektedir. Bu proje ile 60 Kw lık kurulu güç ile Ortakent hizmet binası elektrik ihtiyacının

24 tamamının karşılanması amaçlanmaktadır. ÇEŞİTLİ KURUMLARIN İHTİYAÇLARINA CEVAP VERİLİYOR Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz Belediyemizin, özel şahısların, Kaymakamlığın, diğer kamu kurum ve kuruluşların, dernek ve kulüplerin düzenlediği etkinlikler için gerekli olan masa sandal kürsü, şemsiye, branda, platform, seyyar tuvalet, araç veya kırtasiye malzemesi gibi ihtiyaçlarının karşılama işlerini gerçekleştirmektedir. Müdürlük bünyesindeki İhale Birimi tarafından toplam 7 adet hizmet alımı, 9 mal alımı ve 4 yapım işi ( ) ihaleleri yapılmış ve sonuçlanmıştır. Satın Alma Birimi tarafından da 1328 adet ( ) mal ve hizmet alımı satın alma işlemleri gerçekleştirildi. Depo birimi de kamu kurum ve kuruluşları ile derneklerin ihtiyaçları doğrultusunda uygun görülen malzemelerin temini yaptı. Atölyeler biriminde marangozhane, demirhane, elektrik işleri, klima ekibi, oto tamiri ve boya-badana atölyelerinde dahilinde belediyenin ve bulunan personel kamu kurumlarının ihtiyaçlarını karşılaşmıştır. ihtiyaçlar

25 SOSYAL VE KÜLTÜREL PROJELER HAYATA GEÇİRİLİYOR Etüt Proje Müdürlüğümüzün Etnografya Müzesi ve yapmış olduğu çalışmalarda; Kent Arşivi (Eski Kaymakam Evi) Proje Çalışması tamamlandı. Kadın Konuk Evi nin Proje Çalışması tamamlandı, şu an uygulama aşamasında. Yalıkavak Gökçebel Kazı Alanı proje aşamasında. El Sanatları Stant Tasarımı Projesi tamamlandı. Muhtarlık Binaları Tip Proje Çalışması Projesi tamamlanmak üzere Atık Getirme Merkezi projesi tamamlandı, proje uygulama aşamasında. Saray Sokak Projesi tamamlandı, konu kurul aşamasında. ETKİNLİKLER DESTEKLENİYOR Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzce Temmuz-Ağustos ayları içerisinde 1 Şenlik, 1 Seminer/Konferans, 2 Konser, 20 Açılış/ Kokteyl/ Yemek/ Gösteri/ Toplantı olmak üzere toplam 24 Adet Etkinlik düzenlenmiş ve destek verilmiştir. Etkinlik duyuları için de afiş ve davetiyeler basılmıştır. Ambulans, hasta ve engelli nakil araçları ile 115 kez hasta transfer edilerek, sağlık kuruluşlarına ulaştırılmıştır. Ortakent Sağlık Binasında ise; 31 hasta muayene

26 edilmiş, sağlık kabininde 320 tıbbi uygulama yapılmış, 12 adet ölüm belgesi düzenlenmiş, 10 adet cenaze nakil belgesi düzenlenmiş ve 60 adet gıdayla ilgili işyeri ve ruhsat denetlenmesi yapılmıştır. Ayrıca birimimizde görev yapan Diyetisyenimiz tarafından 135 danışana destek verilmiştir. SOSYAL YARDIMLAR SÜRÜYOR Sosyal yardımlar kapsamında; 30 adet gıda yardımı, 5 adet tam donanımlı bebek eşyası, 12 adet hasta bezi, 5 adet eşya temini, 3 adet hasta yatağı verilmiş ve 15 kişiden eşya ve kıyafet bağışı alınmıştır. İhtiyacı olan engelli vatandaşlarımız için 12 adet manuel tekerlekli sandalye ve 5 adet akülü tekerlekli sandalye anılarak, teslim edilmiştir Sayılı Asker Ailelerinden Muhtaç Olanlara Yardım Hakkında Kanun gereğince ve Muğla Valiliği İl İdare Kurulu nun kararıyla tespit tarafından yardıma edilen miktara istinaden, Belediyemiz muhtaç 35 asker ailesine yardım yapılmıştır. Yalıkavak Düğün Salonunda 16 adet düğün, Mumcular Düğün Salonunda 8 adet düğün, Turgutreis Akyarlar Düğün Salonunda 5 adet düğün ve Turgutreis Akçaalan Düğün

27 Salonunda 21 adet düğün olmak üzere toplam 50 adet düğün yapılmıştır. İlçemizde faaliyet gösteren spor kulüplerine 550 adet çeşitli spor malzemesi desteği verilmiştir. Ayrıca müsabakalara katılımları için sporcuların ulaşımları sağlanmıştır. KAZI ÇALIŞMALARINA TAM DESTEK Bodrum Belediye Başkanlığınca, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Pedasa Kazı Başkanlığı tarafından yürütülen Pedasa Kazı, Restorasyon ve Çevre Düzenleme çalışmalarına destek verilmeye devam edilmektedir. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Pedasa Kazı Başkanlığı tarafından çeşitli tarihlerde Belediyemize verilen dilekçelerdeki kazı çalışmaları için gerekli olan malzeme talepleri alınarak, destek sağlanmıştır. Ayrıca, Pedasa kazı ekibinin konaklaması ise Belediyeye ait Yalıkavak mahallesinde bulunan lojmanlar aracılığıyla sağlanarak, destek verilmeye devam edilmektedir. Emlak ve İstimlak Müdürlüğümüz, 2016 yılı temmuz ayından itibaren 3 dosyanın satış işlemine Belediyesi ve diğer devam etti. Muğla Büyükşehir

28 kurumlarla olan tapu devir işlemleri de devam etmekte olup güncellenme çalışmaları da sürüyor. Temmuz ayından itibaren 3 adet ihdas tapuları çıkartıldı, aynı zamanda talep edilen satışlar gerçekleştiriliyor yılı içerisinde mülkiyeti belediyemize tarihinde ait Herodot Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek. Bu olan taşınmazlar bulunan ile kafenin ilgili ihalesi zaman zarfında Bodrum yarımadasında mülkiyeti belediyemize ait olan taşınmazlardaki kiraların tespitleri yapılmış, kira süresi dolanların yenileme çalışmaları da yapılmaktadır. Ayrıca 21 Ağustos Pazar günü Karaovaspor yararına 1. Karaova Boğa güreşleri Mumcular güreş alanında gerçekleştirilecektir. Ayrıca Bodrum 2. Karaova Bağbozumu buluşması gerçekleştirilecektir. da 3-4 Eylül tarihlerinde Kısaca BODRUM İÇİN, BODRUMLULAR İÇİN ÇALIŞTIK BERABERCE BODRUM İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ Her zaman olduğu gibi sizlerin sorularını cevaplamaktan büyük mutluluk duyacağız.

29

30 Bodrum da asfalt çalışmaları sürüyor Bodrum da sıcak asfalt çalışmaları, hava sıcaklıklarının en yüksek oranda seyrettiği şu günlerde de hız kesmeden sürüyor. Çalışmalarına Gümüşlük ve İçmeler yanı sıra tüm yarımada genelinde devam eden Bodrum Belediyesi ekipleri, bölge bölge yolların bakım ve onarımlarını yapıyor. Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda, Bodrum yarımadasının tamamında

31 yaşanan yol problemlerine en kısa sürede çözüm getirilmesi hedefleniyor. Bu nedenle belediye ekipleri, vatandaşların mağduriyetlerini de önlemek için hava şartları da müsait olduğu müddetçe çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında; Bodrum 3. Bölge deki Gümüşlük Mahallesi deforme olan yollar asfaltlanarak bakıma aldı; yol zemininde, Bodrum Belediyesi ne ait asfalt şantiyesinde üretilen 960 ton sıcak asfalt kullanıldı. Ayrıca İçmeler Mevkii Akçabük Sokak taki 1300 metrelik yol, 520 ton sıcak asfalt malzemeyle kaplandı. Çalışmaları yerinde inceleyen Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcı Taner Uslu, çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağının bilgisini vererek, ilçe genelinde gerek duyulan zeminlerdeki sıcak asfalt uygulamalarını ve bakım onarım faaliyetlerini, aciliyeti bulunan bölgelere önceliği vererek hızla sürdürdüklerini söyledi.

32

33

34

35 Bekir Şerif Kocadon dualarla anıldı Ortakent eşrafından, Bodrum un tanınmış ailelerinden merhum Bekir Şerif Kocadon un ruhuna, ölümünün 1. yıl dönümünde mevlidi şerif okutuldu. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon ve Dilek Kocadon un babaları ve Fatma Kocadon un eşi, geçtiğimiz yıl hayata veda eden Bekir Şerif Kocadon, mevlidi şerif ve Kuran-ı Kerim okutularak dualarla anıldı. Merhum Bekir Şerif Kocadon un evinde yapılan mevlidi şerife, Kocadon ailesinin yakınları ve akrabalarının yanı sıra Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcıları Kemal Orman, İsmail Altındağ, Turgay Kaya ve Taner Uslu, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Kablı, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, belediye meclis üyeleri, Bodrum Belediyesi Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya, Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Cemil Gündüz, yarımada genelindeki mahalle muhtarları, Bodrum Belediyesi müdürleri ve birim sorumluları ile çok sayıda seveni katıldı. Mevlidi şerifte İstanbul Eyüp Sultan Camii nin müezzinlerinden Halit Törün ve Hasan Tok un okuduğu dualara vatandaşlar da eşlik etti. Merhum Bekir Şerif Kocadon un eşi Fatma Kocadon, çocukları Mehmet Kocadon, Mahmut Kocadon ve Dilek Kocadon, mevlidi

36 şerife katılan herkese teşekkür etti.

37 Bodrum da coşkulu Mitingi Demokrasi Bodrum da düzenlenen Demokrasi Mitingi ne çok sayıda ünlü sanatçı katıldı. Demet Akalın dan, Serdar Ortaç a, Oktay Kaynarca dan, Muazzez Ersoya a birçok sanatçı demokrasi mitingi için bir araya geldi. Bodrum Kaymakamlığı tarafından Kumbahçe Meydanı nda düzenlenen Demokrasi Mitingi ne coşkuyla düzenlendi. Miting Bodrum Belediye Meydanı önünden başladı. Ellerinde Türk bayraklarıyla teknelere binen vatandaşlar Kumbahçe meydanına denizden geldi. Bazı vatandaşlar da Türk bayraklı tişörtleriyle yürüyerek miting alanına ulaştı. Bayraklarla donatılan tur tekneleri de denizden mitinge destek verdi. Teknelere binen ünlüler ve çok sayıda vatandaş bayraklarla Bodrum yarım adasını dolaştı. Bodrum Kalesi ne çıkan

38 vatandaşlar dev Türk bayrakları salladı. Milli İradeye Saygı, Demokrasinin yanındayız, O halde, bu halde, herhalde yanındayız Reis yazılı pankartların taşındığı mitinge Bodrum protokolünün yanı sıra bazı meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ve eşi miting alanına tekneyle geldi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve belediye başkan yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp ve partililer, MHP İlçe Başkanı Cengizhan Sancar ve yönetim kurulu üyeleri de miting alanında hazır bulundu. Ak Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan da mitinge katılanlar arasında yer aldı. Toplu halde sahneye çıkan ünlüler ellerinde Türk bayraklarıyla onuncu yıl marşını seslendirdiler. Daha sonra Kumbahçe Cami İmamı Fatih Şimşek tarafından 15 Temmuz şehitleri için kuran okundu. Kuran okumasının ardından vatandaşlara seslenen Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, günlerdir sokakları boş bırakmayan ve istikbaline sahip çıkma kararlılığı gösteren Bodrumlulara teşekkür etti. Gödekmerdan, Gün milli iradeye sahip çıkma günüdür. Devletimize ve demokrasimize hep birlikte sahip çıkıyoruz. Bu karanlık günleri aydınlığa kavuşturmak, ben, sen değil, biz demek için burada toplandık. Hepinize teşekkür ediyorum dedi. Mitinge katılan sanatçılarda kısa birer konuşma yaparak destek verdiler. Bodrum daki demokrasi mitingine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da telekonferans sistemiyle katılarak halkı selamladı. Soylu, demokrasi nöbetine katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti.

39 ????????????????????????????????????????????????????????????????????????

40 ????????????????????????????????????????????????????????????????????????

41 BODRUM DA ÇÖPLÜK YANGINI Bodrum merkezde bulunan çöplük alanında belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangının, kısa sürede büyümesi nedeni ile dumanlar gökyüzünü kapladı. Yokuşbaşı mevkisinde bulunan katı atık vahşi depolama alanında bugün öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangında gökyüzü dumanla kaplandı. Yangına çok sayıda 2 yengın söndürme helikopteri ile itfaiye ekipleri ve iş makineleri ile müdahale ediliyor. Zaman zaman yön değiştiren rüzgar nedeniyle ekipler yangını kontrol altına almaya çalışırken, zor anlar yaşadı. Çöplük bölgesinde bulunan birçok baraka ise yanarak kül oldu. Metan gazının yoğun olarak etkili olduğu çöplük alanında yangın söndürme çalışmaları sürüyor. HER DUVAR BİR ORJİNALİ HAK EDER Her duvar bir orijinali hak eder sloganı ile Oasis Alışveriş Kültür ve Eğlence Merkezi nde yapılan yaz sezonunun ikinci müzayedesi gerçekleştirildi. RC Müzayede işbirliği ile Rahmi Çöğendez yönetiminde gerçekleştirilen eser sanatseverlerle buluştu. müzayedede çok sayıda

42 Önceki akşam Oasis Toplantı Salonu nda çok sayıda sanatseverin katılımıyla gerçekleştirilen müzayedede Hikmet Çetinkaya, Selim Güventürk, Nihat Taşkıran, Orhan Gürel, Neşe Evitan, Rıfat Koçak gibi ünlü isimlerin yaklaşı 81 eseri sergilendi. Sergilenen eserlerin sembolik olarak belirlenen fiyatlar üzerinden teklif verilerek satışlar gerçekleştirildi. Etkinlik hakkında konuşan Çöğendez şunları söyledi: RC Müzayede nin sahibi Rahmi Buradaki müzayedemiz herkesi katılabildiği halka açık bir müzayede. Çünkü bizim bir misyonumuz var Her duvar bir orijinali hak eder diye. Müzayede kanalıyla hem çağdaş sanatçıları tanıtıyoruz, hem de insanların orjinal bir eser sahibi olmasını istiyoruz dedi. Çöğendez 14 ağustos tarihinde dünyada bir ilk olarak çocuk müzayedesi de gerçekleştireceklerinin bilgisi vererek konuşmasını şöyle sürdürdü: Bu müzayedeler Bodrum da sürecek. Bundan sonra 4 müzayedemiz daha var. Esas önemli olan müzayede 14 ağustos tarihinde dünyada bir ilk olarak gerçekleştireceğimiz çocuk müzayedesi. Ünlü ressamların çocuklar için yaptığı resimlerle çocukların da katılımıyla yapılacak diye konuştu.

43 Gümüşlük te Gitaristler Antik Taş Ocağında buluştu Denizbank ana sponsorluğunda düzenlenen 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamındaki Kumda Gitar Konserleri serisinde sahne alan gitaristler, 26 Temmuz Salı akşamı, Kumda Gitar Final Konserinde, festivalin ana sahnesi Koyunbaba Antik Taş Ocağında konser verdi. Bridgestone ana sponsorluğunda düzenlenen Kumda Gitar serisinde sahneye çıkan Güney Afrikalı Derek Girepper, Ayşegül Koca, Cenk Erdoğan ve Polonyalı Marek Pasieczny nin sahne performansı, izleyiciden alkış aldı. Bridgestone ana sponsorluğuyla bu yıl ilk defa düzenlenen Kumda Gitar Konserleri, Bodrumlu gitar meraklılarını bir araya getirdi. Güney Afrikalı Derek Girpper la başlayan Kumda Gitar konserleri serisinde, Ayşegül Koca, Cenk Erdoğan, Polonyalı gitarist Marek Pasieczny ve Erkan Oğur birer konser vermişti. 5 konserlik seride yer alan gitaristler bir de kapanış konseri düzenleyerek, festivalin ana sahnesinde daha geniş bir izleyici kitlesine hitap etti. Ayşegül Koca nın hayali gerçek oldu Çok sayıdaki sanatseverin karşısına bazen solo, bazen ikili olarak çıkan gitaristler, sahnede klasikten, etnik müziğe uzanan geniş bir yelpazede performans sergilediler. Ara ara gerçekleştirdikleri jam sessionlar ise izleyici tarafından beğeniyle karşılandı. İlk olarak Sahneye çıkan Polanyalı gitarist Marek Pasieczny, kendi bestelediği bir eseri seslendirdi. Daha sonra sahneye gelen Ayşegül Koca, Carlo Domeniconi nin Koyunbaba gitar konçertosunu seslendirdi. Ayşegül Koca, bu konserin kendisi için çok önemli bir yeri olduğunu söyleyerek; Uzun bir zaman Gümüşlük te yaşayan besteci Carlo Domeniconi nin burada bestelediği bu eseri Koyunbaba Antik Taş Ocağında seslendiriyor olmak benim en büyük hayalimdi dedi. Genç gitaristin Koyunbaba yorumu

44 izleyenlerden büyük alkış aldı. Pasieczny ve Koca, sırayla 2 şer eser seslendirdikten sonra, sahneye birlikte çıktılar ve festival süresince spontane olarak uyarladıkları Polonya halk ezgilerini seslendirdiler. Ardından sahneye gelen Cenk Erdoğan, Yağmurla gelen ve Re isimli bestelerini seslendirdi. Erdoğan, seyircilere Gümüşlük te ve festivalde olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyerek, Harika bir hafta geçirdim, festival çok güzel ve üretken geçti diyerek festival komitesine teşekkür etti. Programın sonunda Koyunbaba Antik Taş Ocağının sahnesine gelen Güney Afrikalı gitarist Derek Gripper, Cenk Erdoğan la jam session yaptı. Gümüşlük sahilinde yer alan Festival merkezinde düzenlenen Gümüşlük Festival Akademisine eğitimci olarak katılan müzisyenlerin düzenledikleri gitar masterclassları ise katılımcılar açısında çok verimli geçti. Farklı ekollerden olmalarına karşın ortak bir dille ders veren gitaristlerin ustalık sınıfı kursları bir hafta sürdü. Festivalin sponsorları; 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivaline ana sponsor olarak destek veren Denizbank ın yanı sıra Bridgestone, Kumda Gitar konserlerinin; Bosch ise Taşta Klasik konserlerinin ana sponsorluğunu üstleniyor. Norveç Büyükelçiliği etkinlik sponsoru olarak festivale destek veriyor. T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi ve BODTO, festivalin kurumsal sponsorları arasında yer alırken; THY, festivalin resmi ulaşım sponsorluğunu; Roots of Highlife ve Cactus Hotels ise konaklama sponsorluğunu; Piernet sosyal medya sponsorluğunu üstleniyor. Ayrıca Uludağ İçecek, Türkmen Çiçekçilik, Sibel Senna Landscape Design, Music Norway, Mas Matbaa, Mimoza, Limon Gümüşlük, Umurbey Wineyards, Permisan Perde, Julius Meinl Coffee ve Çıngıloğlu festivalin servis sponsorları arasında yer alıyor.

45 Antik Taş Ocağında gerçekleşecek Taşta Klasik konserlerinin başlama saati 21:15; diğer konserler 20:30 da başlayacaktır. Biletler, Festival Merkezi, Gümüşlük sahili; Roots of Highlife Ortakent ( ) ve Biletix den temin edilebilir. Bilet iletişim:

46

47

Gümüşlük te Gitaristler Antik Taş Ocağında buluştu

Gümüşlük te Gitaristler Antik Taş Ocağında buluştu Gümüşlük te Gitaristler Antik Taş Ocağında buluştu Denizbank ana sponsorluğunda düzenlenen 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamındaki Kumda Gitar Konserleri serisinde sahne alan gitaristler,

Detaylı

Potrum Taş Limanı açılıyor

Potrum Taş Limanı açılıyor Potrum Taş Limanı açılıyor Bodrum da dekoratif yapılar için emsali olmaya bir mekan.. Potrum Taş Limanı Bodrum mimarisine uygun dekoratif taşlar, doğal taşlardan ilham alınarak elde edilen zengin renk

Detaylı

BODRUM DA, YİNE DSİ NİN YARIM

BODRUM DA, YİNE DSİ NİN YARIM BODRUM DA, YİNE DSİ NİN YARIM BIRAKTIĞI ŞEBEKE BORUSU PATLADI Bodrum da, Devlet Su İşlerine (DSİ) ait içme suyu hattında meydana gelen patlama nedeniyle, bir işletmenin bahçe kısmında büyük çapta hasar

Detaylı

CARETTA YI SÖRFÇÜLER KURTARDILAR

CARETTA YI SÖRFÇÜLER KURTARDILAR CARETTA YI SÖRFÇÜLER KURTARDILAR BODRUMDA, ÇABALARI İLE, OLTA YUTAN CARETTA YI SÖRFÇÜLER KURTARDI Bodrum da sörf okulu sahipleri çabaları ile balıkçı oltasına yutan Caretta yı kurtardılar. Bodrum Yahşi

Detaylı

Şerif Kocadon için mevlit

Şerif Kocadon için mevlit Şerif Kocadon için mevlit 85 yaşında aramızdan ayrılan Bekir Şerif Kocadon için evinde mevlit okundu. Bodrum eşrafından merhum Mehmet Kocadon un oğlu, Fatma Kocadon un eşi; Bodrum Belediye Başkanı Mehmet

Detaylı

Torba Cafe Plaj hizmete açıldı

Torba Cafe Plaj hizmete açıldı Torba Cafe Plaj hizmete açıldı Bodrum yarımadası genelinde hizmet veren Bodrum Belediye A.Ş. kafelerine bir yenisi daha eklendi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un da katılımıyla kafelerin 17 ncisi

Detaylı

Kumbahçe de otel inşaatında göçük meydana geldi

Kumbahçe de otel inşaatında göçük meydana geldi Kumbahçe de otel inşaatında göçük meydana geldi Bodrum Belediyesi önlemler alınıncaya kadar inşaatı durdurdu Bodrum un en işlek yerleşim yerlerinden biri olan Kumbahçe Plajı yakınında Cumhuriyet Caddesi

Detaylı

Muğla Gelişiyor Muğla Değişiyor. Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet...

Muğla Gelişiyor Muğla Değişiyor. Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet... Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet... 1 Büyükşehir den Yollara 360 Milyon TL Yatırım Vatandaşlarımızın daha güvenli yollarda seyahat edebilmeleri için bugüne kadar 360 Milyon TL yatırımla 2 bin 210

Detaylı

Gümüşlük, te Simin Tander le doğudan batıya caz yolculuğu

Gümüşlük, te Simin Tander le doğudan batıya caz yolculuğu Gümüşlük, te Simin Tander le doğudan batıya caz yolculuğu 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinde Suda Caz konserleri, Alman-Afgan kökenli caz sanatçısı Simin Tander konseriyle devam etti.

Detaylı

Emeğin İktidarını Birlikte Kuracağız

Emeğin İktidarını Birlikte Kuracağız Emeğin İktidarını Birlikte Kuracağız 1 MAYIS Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Bayramı 1 Mayıs nedeniyle yayınladığı mesaj şöyle: İşçilerin birlik ve dayanışma günü olan, 1 Mayıs ın, tüm dünya ve ülkemiz

Detaylı

BODRUM BELEDİYESİ EKİPLERİ TÜM YARIMADA

BODRUM BELEDİYESİ EKİPLERİ TÜM YARIMADA BODRUM BELEDİYESİ EKİPLERİ TÜM YARIMADA Bodrum Belediyesi nin tüm birimleri Bodrum Merkez ve mahallelerdeki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü

Detaylı

ESENLER MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı AHMET KARAGÖZ. Cadde Sayısı: 1 Sokak Sayısı: 15 Nüfus: 851

ESENLER MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı AHMET KARAGÖZ. Cadde Sayısı: 1 Sokak Sayısı: 15 Nüfus: 851 Mahalle Muhtarı AHMET KARAGÖZ Cadde Sayısı: 1 Sokak Sayısı: 15 Nüfus: 851 TARİHÇE:Ergene nin köylerindendir. Tipik Trakya köy yerleşimi özellikleri göstermektedir. 19. Yy sonu 20. Yy başından itibaren

Detaylı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Nejat İşler in başkanı olduğu Gümüşlükspor Kulübü Futbol Yaz Okulu nun açılışına, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yanı sıra ünlü teknik direktör Aykut Kocaman da

Detaylı

Büyükşehir Bodrum u güvenli yollarla birleştiriyor

Büyükşehir Bodrum u güvenli yollarla birleştiriyor Büyükşehir Bodrum u güvenli yollarla birleştiriyor Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum İlçesinde sorumluluğunda olan yollarda vatandaşların yıllardır yaşadıkları ulaşım sorununu sona erdiriyor. Muğla Büyükşehir

Detaylı

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR: PLANLARI TAMAMLADIK

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR: PLANLARI TAMAMLADIK MUĞLA BÜYÜKŞEHİR: PLANLARI TAMAMLADIK Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum muhtarlarıyla buluştu. Bitez deki Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında

Detaylı

Başkan Kocadon, Fen İşleri Müdürü ile toplantı yaptı

Başkan Kocadon, Fen İşleri Müdürü ile toplantı yaptı Başkan Kocadon, Fen İşleri Müdürü ile toplantı yaptı Yaz sezonunun son günlerinde Belediye Fen İşleri Müdürü ile görüşen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yeni dönemde yapılacak işler ve projelerle

Detaylı

Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi

Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası çalışmaları kapsamında belediye personelinden oluşan Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi, bu hafta Turgutreis

Detaylı

BODRUM DA ÇÖPLÜK YANGINI

BODRUM DA ÇÖPLÜK YANGINI BODRUM DA ÇÖPLÜK YANGINI Bodrum merkezde bulunan çöplük alanında belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangının, kısa sürede büyümesi nedeni ile dumanlar gökyüzünü kapladı. Yokuşbaşı mevkisinde bulunan katı

Detaylı

BODRUM MAHALLELER ARASI FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ

BODRUM MAHALLELER ARASI FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ BODRUM MAHALLELER ARASI FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ Bodrum Kaymakamlığı tarafından geleneksel hale getirilen mahalleler arası futbol turnuvasında şampiyon Yalıkavak Mahallesi takımı oldu. Bodrum İlçe Stadı

Detaylı

Başkan Kocadon, personelinin yeni yılını kutladı

Başkan Kocadon, personelinin yeni yılını kutladı Başkan Kocadon, personelinin yeni yılını kutladı MAZLUM AĞAN DA KUTLAMAYA KATILDI Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, düzenlediğini davette Bodrum Belediyesi personelinin yeni yılını kutladı. Bodrum

Detaylı

BAŞKAN YARDIMCISI TANER USLU SON BİR YILI DEĞERLENDİRDİ

BAŞKAN YARDIMCISI TANER USLU SON BİR YILI DEĞERLENDİRDİ BAŞKAN YARDIMCISI TANER USLU SON BİR YILI DEĞERLENDİRDİ Bodrum Belediyesi 2015 Aralık Ayı Basın toplantısında son bir yıl değerlendirildi Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum Belediyesi

Detaylı

BODRUM BELEDİYESİ NDE GÖREVLENDİRMELER YAPILDI

BODRUM BELEDİYESİ NDE GÖREVLENDİRMELER YAPILDI BODRUM BELEDİYESİ NDE GÖREVLENDİRMELER YAPILDI Başkan Kocadon Muğla genelinde müdürlüklerini oluşturmuş, bütçelerini ilçe ve büyükşehir belediye meclisinden geçirebilmiş tek belediyeyiz Kocadon: Özlenen

Detaylı

Bodrum Deniz Dibi Temizlik

Bodrum Deniz Dibi Temizlik Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Gümüşlük ten başladı Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un da katılımıyla Gümüşlük

Detaylı

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor ADA DA ŞENLİK VARDI Bu yıl 6 ncısı düzenlenen Karaada Şenlikleri nde Bodrum un eski gelenekleri canlandırıldı. Şenliklerde, yelken, oltayla balık avlama ve çocuk oyunları gibi pek çok etkinlikte dereceye

Detaylı

Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi

Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi Denize en çok MAVİ yakışır sloganıyla Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen ve Bodrum Belediyesi Dalış Ekibinin çalışmalarıyla gerçekleştirilen Bodrum Deniz Dibi

Detaylı

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2015 YILI OCAK AYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2015 YILI OCAK AYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2015 YILI OCAK AYI FAALİYET RAPORU A- KİLİT PARKE TAŞI İLE YOL YAPIM-ÇEVRE DÜZENLEMESİHİZMETLERİ : 1- İlçemiz Temaşalık Mahallesi İlçe Jandarma binası yanı Çamdibi Mahallesi yolu

Detaylı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bakım ve rehabilitasyon çalışmaları tamamlanarak dünya standartlarında bir tesis haline getirilen Bodrum Belediyesi

Detaylı

İĞNELER MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı HALİT DİNDAR. Cadde Sayısı: 2 Sokak Sayısı: 4 Nüfus:452

İĞNELER MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı HALİT DİNDAR. Cadde Sayısı: 2 Sokak Sayısı: 4 Nüfus:452 Mahalle Muhtarı HALİT DİNDAR Cadde Sayısı: 2 Sokak Sayısı: 4 Nüfus:452 TARİHÇE: Çok eski zamanlardan günümüze iskan göre Büyükkarıştıran ile yol bağlantısı olup, geçiş güzergahında bulunan köy, 19. Yy.dan

Detaylı

SWİSSOTEL DE, YAZA MERHABA DEDİLER

SWİSSOTEL DE, YAZA MERHABA DEDİLER SWİSSOTEL DE, YAZA MERHABA DEDİLER Çağdaş Holding bünyesinde yer alan Swissotel Resort Bodrum Beach personeli yaza merhaba partisinde buluştu. Muhteşem deniz ve ada manzarasıyla Bodrum un en güzel lokasyonunda

Detaylı

Bodrum aşığı yabancıların buluşması

Bodrum aşığı yabancıların buluşması Bodrum aşığı yabancıların buluşması Bodrum da yaşayan, çoğunluğu yabancı uyruklu olan Internations üyeleri, Bodrum Eski Çeşme Mahallesi ndeki Sugar and Salt restoranda düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Detaylı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Muğla Büyükşehir Belediyesi nin il genelinde sürdürdüğü Ulaşımda Dönüşüm Projesi ne Fethiye İlçesinde faaliyet gösteren 7 kooperatif daha katıldı. Muğla

Detaylı

MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU

MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU Bodrum da yaşanan motosiklet kazası nda 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Konacık mahallesi Atatürk bulvarında süratli bir şekilde ilerleyen İsmet Özbaş yönetimindeki

Detaylı

BAKIRÇA MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı MEHMET AÇIKGÖZ. Cadde Sayısı: 4 Sokak Sayısı: 9 Nüfus: 638

BAKIRÇA MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı MEHMET AÇIKGÖZ. Cadde Sayısı: 4 Sokak Sayısı: 9 Nüfus: 638 Mahalle Muhtarı MEHMET AÇIKGÖZ Cadde Sayısı: 4 Sokak Sayısı: 9 Nüfus: 638 TARİHÇE: Bakırca Mahallemiz 18. Yy.dan günümüze değin iskan gören ve tipik Trakya Köy özelliklerini BAKIRÇA MAHALLESİ bünyesinde

Detaylı

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin CHP İl Kongresine katılarak bir konuşma

Detaylı

Muğla Gelişiyor Muğla Değişiyor. Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet...

Muğla Gelişiyor Muğla Değişiyor. Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet... Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet... 1 Büyükşehir den Yollara 360 Milyon TL Yatırım Vatandaşlarımızın daha güvenli yollarda seyahat edebilmeleri için bugüne kadar 360 Milyon TL yatırımla 2 bin 210

Detaylı

Bodrum Katı Atık projesinde yeni bilgilendirmeler

Bodrum Katı Atık projesinde yeni bilgilendirmeler Bodrum Katı Atık projesinde yeni bilgilendirmeler CHP İlçe Başkanı Recai Seymen Bodrum Katı Atık projesinde yeni bilgilendirmeler de bulundu. CHP İlçe binasında düzenlenen ve parti yöneticilerinin de katıldığı

Detaylı

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 1- Beyaz Masaya gelen 59 telefon şikâyetinin, tamamı sonuçlandırıldı. 2- Temizlikle ilgili şikâyetlerin yerinde incelenmesi ve

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 1- Beyaz Masaya gelen 59 telefon şikâyetinin, tamamı sonuçlandırıldı. 2- Temizlikle ilgili şikâyetlerin yerinde incelenmesi ve ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 1- Beyaz Masaya gelen 59 telefon şikâyetinin, tamamı sonuçlandırıldı. 2- Temizlikle ilgili şikâyetlerin yerinde incelenmesi ve gereğinin yaptırılması sağlanmıştır. 3- Su ve kanal arızaları

Detaylı

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU A-KİLİT PARKE TAŞI İLE YOL YAPIM-ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE PARK YAPIMI HİZMETLERİ : 1- İlçemize bağlı Çamdibi mahallesi meydanı çevre düzenlemesi

Detaylı

AHİMEHMET MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı MEHMET ERTAŞ. Cadde Sayısı: 9 Sokak Sayısı: 54 Nüfus: 591

AHİMEHMET MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı MEHMET ERTAŞ. Cadde Sayısı: 9 Sokak Sayısı: 54 Nüfus: 591 Mahalle Muhtarı MEHMET ERTAŞ Cadde Sayısı: 9 Sokak Sayısı: 54 Nüfus: 591 TARİHÇE: 1820 yıllara ait haritada Büyükkarıştıran Merkez konumda olup, daha büyük yazılmıştır. Hemen yakınında Misinli (Missinli),

Detaylı

BODTO, HİJYEN EĞİTİMLERİ BAŞLADI

BODTO, HİJYEN EĞİTİMLERİ BAŞLADI BODTO, HİJYEN LERİ BAŞLADI Bodrum Ticaret Odası BODTO, Yönetmenliği kapsamında, gıda hijyeni konusunda Muğla Üniversitesi ile işbirliği içerisinde verilen eğitim çalışmaları başladı. Muğla Üniversitesi

Detaylı

SULTANGAZİ BELEDİYESİ

SULTANGAZİ BELEDİYESİ 2018 YILI SULTANGAZİ BELEDİYESİ MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU YAYINA HAZIRLIK T.C. SULTANGAZİ BELEDİYESİ 2018 Yılı Mali Durum ve Beklentiler Raporu Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanmıştır.

Detaylı

Bodrum da Şenlik gibi golf turnuvası

Bodrum da Şenlik gibi golf turnuvası Bodrum da Şenlik gibi golf turnuvası Bodrum Golf ve Tenis Kulübü tarafından düzenlenen Ulusal egemenlik ve Çocuk Tenis Turnuvası, çok renkli görüntülere sahne oldu. Turnuvaya 60 çocuk katıldı. Bodrum Golf

Detaylı

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Bodrum Antik Tiyatro da sanatseverlerle buluştu. 12 yıldır Bodrum un Gümüşlük beldesinde gerçekleştirilen

Detaylı

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren AKM Klasik Türk Sanat Müziği Korosunun Şef Mitat

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL IŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ HAZİRAN 2015

KÜLTÜR VE SOSYAL IŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ HAZİRAN 2015 KÜLTÜR VE SOSYAL IŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ HAZİRAN 2015 65 YAŞ ÜSTÜ İLE ENGELLİ VATANDAŞLARA ZİYARETLERİMİZ 28 Mayıs 2015 Perşembe günü Müstecep, Vakıfiğdemir ve Deliler Mahallelerine gidip, ihtiyaç

Detaylı

18. YILINDA; 17 AĞUSTOS 1999 UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ

18. YILINDA; 17 AĞUSTOS 1999 UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ 18. YILINDA; 17 AĞUSTOS 1999 BÜYÜK MARMARA DEPREMİ UNUTMADIK!!! UNUTTURMAYACAĞIZ Tmmob Jeofizik Mühendisleri Odası Bodrum İlçe Temsilcisi Taner Uslu yazılı bir basın açıklaması yaparak 17 ağustos depreminin

Detaylı

YULAFLI MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı HÜSAMETTİN BİNNAZ. Cadde Sayısı: 7 Sokak Sayısı35 Nüfus: 630

YULAFLI MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı HÜSAMETTİN BİNNAZ. Cadde Sayısı: 7 Sokak Sayısı35 Nüfus: 630 Mahalle Muhtarı HÜSAMETTİN BİNNAZ Cadde Sayısı: 7 Sokak Sayısı35 Nüfus: 630 TARİHÇE: 20. Yy da iskan görmüş bir mahalledir. 06.12.2012 tarih ve 28489 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6360 Sayılı kanun

Detaylı

Kasım 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Kasım 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Kasım 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli İlçesi CHP Belediye Başkanı aday adaylarının

Detaylı

Bodrum yeni parklar ve sosyal alanlar kazanıyor

Bodrum yeni parklar ve sosyal alanlar kazanıyor Bodrum yeni parklar ve sosyal alanlar kazanıyor Bodrum Belediyesi, yarımada genelinde çocuk oyun gruplarının da yer aldığı; dinlenme, yürüyüş, bisiklet ve spor alanlarından oluşan yeşilliklerle kaplı park

Detaylı

Koruyucuları na plaket

Koruyucuları na plaket Taner Uslu dan Çevre Koruyucuları na plaket Bodrum da İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Çevre Koruyucuları kitabının tanıtımı yapıldı. Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi nde gerçekleşen

Detaylı

Afrikalı gitarist Gripper Gümüşlük te Kumda Gitar Konserlerinde

Afrikalı gitarist Gripper Gümüşlük te Kumda Gitar Konserlerinde Afrikalı gitarist Gripper Gümüşlük te Kumda Gitar Konserlerinde Denizbank ana sponsorluğunda devam eden 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Güney Afrikalı gitarist Derek Gripper ı Bridgestone

Detaylı

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali Karnaval Havasında Uçurtma Festivali Bodrum da bu yıl 6 ıncısı gerçekleştirilen Ver elini Bodrum, Çocuklar Ölmesin Uçurtma Uçursun festivali renkli görüntülere sahne oldu. Sabah erken saatlerden akşama

Detaylı

Bodrum dan Adana ya yardım eli

Bodrum dan Adana ya yardım eli Bodrum dan Adana ya yardım eli Geçtiğimiz günlerde Adana da ortaokul öğrencilerinin kaldığı kız yurdunda meydana gelen ve 12 kişinin ölümüyle tüm ülkeyi yasa boğan yangın faciasının ardından yardım kampanyası

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL IŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ EYLÜL 2015

KÜLTÜR VE SOSYAL IŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ EYLÜL 2015 KÜLTÜR VE SOSYAL IŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ EYLÜL 2015 MALKARA BELEDİYESİ DÜNYA BARIŞ GÜNÜ ETKİNLİĞİ Malkara Belediyesi tarafından Dünya Barış günü sebebiyle 1 Eylül 2015 Salı günü saat 10.00'da Şehitlik

Detaylı

GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI Bodrum, Global Run ile festival coşkusuna hazırlanıyor Global Yatırım Holding in, Bodrum Cruise Port ev sahipliğinde 4 üncü kez gerçekleştireceği Global Run Bodrum

Detaylı

Bodrum da bir ilk, kapalı kort hizmete girdi

Bodrum da bir ilk, kapalı kort hizmete girdi Bodrum da bir ilk, kapalı kort hizmete girdi Bodrum Golf Tenis A.Ş. tarafından Bodrum Golf ve Tenis Kulübü nde yapılan ve Bodrum da bir ilk olan kapalı kort, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon tarafından

Detaylı

Denize En Çok Mavi Yakışır

Denize En Çok Mavi Yakışır Denize En Çok Mavi Yakışır Belediyesi tarafından bu Bodrum Deniz Dibi Temizlik çalışmalarla bu yıl için İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi ödülünü de alan yakışır

Detaylı

2013 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

2013 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU İÇİNDEKİLER GİRİŞ.. 3 I-OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI.4-20 Bütçe Giderleri ve Gelirleri.. 4 Gider Gerçekleşme ve Başlangıç Ödeneği Karşılaştırma

Detaylı

2014 YEREL SEÇİM FAALİYET RAPORU

2014 YEREL SEÇİM FAALİYET RAPORU AK PARTİ PENDİK İLÇE KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞI 2014 YEREL SEÇİM FAALİYET RAPORU (30 Aralık 2013 29 Mart 2014) Hazırlayan: Ayser SOY Pendik İlçe Kadın Kolları Başkanı (07 Nisan 2014) GİRİŞ Pendik İlçe Kadın

Detaylı

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği Klasik Müzik Korosu tarafından Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği nde Bestekar Erol Sayan Özel Konseri düzenlendi.

Detaylı

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Mersin Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının

Detaylı

Başkan Kocadon, gazetecilerin Basın Bayramı nı kutladı

Başkan Kocadon, gazetecilerin Basın Bayramı nı kutladı Başkan Kocadon, gazetecilerin Basın Bayramı nı kutladı Basında Sansürün Kaldırılışının 106. Yıldönümü nde Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bir basın toplantısı düzenleyerek Bodrum daki yerel ve

Detaylı

OTEL SATIN ALMA MÜDÜRLERİ BULUŞTU

OTEL SATIN ALMA MÜDÜRLERİ BULUŞTU OTEL SATIN ALMA MÜDÜRLERİ BULUŞTU OSMED, BODRUM DA SEKTÖRÜ BULUŞTURDU Merkezi Antalya da bulunan Otel Satın Alma Müdürleri ve Eğitimi Derneği (OSMED), Bodrum da sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

Detaylı

SULTANGAZİ BELEDİYESİ

SULTANGAZİ BELEDİYESİ 2017 YILI SULTANGAZİ BELEDİYESİ MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU Temmuz 2017 Sultangazi YAYINA HAZIRLIK T.C. SULTANGAZİ BELEDİYESİ 2017 Yılı Mali Durum ve Beklentiler Raporu Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından

Detaylı

BODRUM YENİ MUHTARLARINI SEÇTİ

BODRUM YENİ MUHTARLARINI SEÇTİ BODRUM YENİ MUHTARLARINI SEÇTİ ROCK SANATÇISI ÖZLEM TEKİN SEÇİLDİĞİ SANDIK TA OY KULLANMAYA GELMEDİ Bodrum Belediye Meclisinin 7 Mayıs 2015 tarihinde aldığı ve Kaymakamlık Makamınca onaylanan yeni mahallelerde

Detaylı

Hollanda Fuarı ndaki çekilişte 9 talihli Bodrum tatili kazandı

Hollanda Fuarı ndaki çekilişte 9 talihli Bodrum tatili kazandı Hollanda Fuarı ndaki çekilişte 9 talihli Bodrum tatili kazandı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un da katıldığı Hollanda Utrecht Turizm Fuarı nda, Bodrum standında yapılan çekiliş ile 9 talihliye

Detaylı

BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu

BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu B.B. Bodrumspor ile Ortakent Yahşi mahallesinde bulunan Bimeks Teknoloji Mağazaları arasında sponsorluk anlaşması yapıldı. B.B. Bodrumspor un Gümbet Mahallesinde

Detaylı

Gümüşlük Festivali, Gülsin Onay ın iki bininci konseriyle başladı

Gümüşlük Festivali, Gülsin Onay ın iki bininci konseriyle başladı Gümüşlük Festivali, Gülsin Onay ın iki bininci konseriyle başladı Denizbank ana sponsorluğunda Gümüşlük tarihi taş ocağında 13. Uluslararası Gümüşlük Festivali, Gülsin Onay ın iki bininci konseriyle başladı.

Detaylı

Başkan Atabay, Bayramda huzurevlerini ziyaret etti

Başkan Atabay, Bayramda huzurevlerini ziyaret etti Kurban Bayramında Didim Protokolü bayramlaştı sayfa 3 Hafta içi 08:00 / 17.30 saatleri arasında hizmet vermekteyiz Yıl : 1 Sayı : 47 10/Eylül/2016 DIDIM VATANDAŞLARIMIZIN DAİMA HİZMETİNDE... Çağrı Merkezi

Detaylı

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi, Bodrum Ticarete Odası ve Bodrum Belediyesinin katkıları ile tamamlanan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Detaylı

Nils Petter Molvær, Gümüşlük te Norveç rüzgarları estirdi

Nils Petter Molvær, Gümüşlük te Norveç rüzgarları estirdi Nils Petter Molvær, Gümüşlük te Norveç rüzgarları estirdi Gümüşlük ten Norveçli bir trompet ustası Nils Petter Molvær, Gümüşlük te Norveç rüzgarları estirdi. ENKA Kültür Sanat işbirliğiyle Türkiye ye davet

Detaylı

ÖZLEN AYATA Kİ SHE SEL 3 ADLI DEFİLE

ÖZLEN AYATA Kİ SHE SEL 3 ADLI DEFİLE ÖZLEN AYATA Kİ SHE SEL 3 ADLI DEFİLE Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü nde Özlen Ayata Tasarım Atölyesi adı ile kendi mağazası bulunan Özlen Ayata nın, tasarımları ve el işçiliği tamamen kendisine ait ve

Detaylı

PINARBAŞI MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı FİKRİ GÖKDUMAN. Sokak Sayısı: 11 Nüfus: 836

PINARBAŞI MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı FİKRİ GÖKDUMAN. Sokak Sayısı: 11 Nüfus: 836 Mahalle Muhtarı FİKRİ GÖKDUMAN Sokak Sayısı: 11 Nüfus: 836 TARİHÇE: PINARBAŞI MAHALLESİ Pınarbaşı Köyünü Kırcaali ve Harmanlı yöresinden göç eden aileler kurmuştur. Burası daha önce çiftlik arazisidir.

Detaylı

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET S. ESKİCİ GÖREVİNDEN AYRILDI. ÜYELERİMİZİ İLGİLENDİREN MEVZUAT DEĞİŞİKLİKLEİNİN DUYURULARI YAPILDI

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET S. ESKİCİ GÖREVİNDEN AYRILDI. ÜYELERİMİZİ İLGİLENDİREN MEVZUAT DEĞİŞİKLİKLEİNİN DUYURULARI YAPILDI Faaliyet Bülteni Nisan 2016 FAALİYETLER YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET S. ESKİCİ GÖREVİNDEN AYRILDI. ÜYELERİMİZİ İLGİLENDİREN MEVZUAT DEĞİŞİKLİKLEİNİN DUYURULARI YAPILDI. TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Detaylı

BY BYY DEMET ÖĞRETMENİM

BY BYY DEMET ÖĞRETMENİM BY BYY DEMET ÖĞRETMENİM Bodrum un sevilen öğretmeni, sporcu Demet Tezgider sevenlerinin ellerinde, gözyaşları ve dualar ile son yolculuğuna uğurlandı. Demet Yorgancı Tezgider, dün sabah saatlerinde İzmir

Detaylı

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali Karnaval Havasında Uçurtma Festivali Bodrum da bu yıl 6 ıncısı gerçekleştirilen Ver elini Bodrum, Çocuklar Ölmesin Uçurtma Uçursun festivali renkli görüntülere sahne oldu. Sabah erken saatlerden akşama

Detaylı

Toplantı Katılım Sonuç Raporu*

Toplantı Katılım Sonuç Raporu* Sayfa : 1 / 5 Konu: Yer : Tarih: Saat: Sayı : Türü: Görevli Personel: Katılımcılar: Adı/Soyadı AHMET MERT GÜNGÖR (MESLEK KOMİTESİ BAŞKANI) 5 NOLU MESLEK KOMİTESİ OLAĞAN TOPLANTISI BODTO TOPLANTI SALONU

Detaylı

2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU İÇİNDEKİLER ÜST YÖNETİCİ SUNUŞ...3 I. OCAK-HAZİRAN 2017 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI...4 1. BÜTÇE GİDERLERİ...4 2. BÜTÇE GELİRLERİ...4 3. FİNANSMAN...5

Detaylı

SANAYİ CAMİ İBADETE AÇILDI

SANAYİ CAMİ İBADETE AÇILDI SANAYİ CAMİ İBADETE AÇILDI Konacık Beldesi sanayi bölgesinde yaklaşık 7 ay önce yapımına başlanan Sariye-Saffet Çebi Cami ibadete açıldı. Bodrum İlçe Müftü Vekili Dursun Boz un kıldırdığı öğlen namazı

Detaylı

DİDİM. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim de anıldı

DİDİM. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim de anıldı Sayfa 4 15 Temmuz Demokrasi Parkı törenle açıldı Hafta içi 08:00 / 17.30 saatleri arasında hizmet vermekteyiz 3 10/Kasım/2016 DİDİM VATANDAŞLARIMIZIN DAİMA HİZMETİNDE... Çağrı Merkezi ve Halk Masası 444

Detaylı

BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK

BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK OLDU KOCADON: HALKIN İSTEMEDİĞİ PROJE, BODRUM DA OLMAZ BODRUM BELEDİYE BAŞKANI KOCADON, RES KONUSUNDAKİ TAVRINI KOYDU: MÜCADELEYE DEVAM KOCADON, ŞİRKETİN BELEDİYE BİZİ BAĞLAMAZ

Detaylı

HOLLANDALI ENGELLİ FUTBOLCULAR BODRUM DA DOSTLUK MAÇI YAPTI

HOLLANDALI ENGELLİ FUTBOLCULAR BODRUM DA DOSTLUK MAÇI YAPTI HOLLANDALI ENGELLİ FUTBOLCULAR BODRUM DA DOSTLUK MAÇI YAPTI Engelli futbolcular ın dostluk maçı Bodrum da, Hollanda dan gelen zihinsel engelli futbolcular takımı ile Dalaman, Ortaca Bölgesi Engelliler

Detaylı

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2012 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yenice Belde Belediye Başkanı Ali Kuru yu makamında ziyaret

Detaylı

T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü ARALIK AYI 1. BİLEŞİM MECLİS KARAR ÖZETLERİ Gündem Maddelerinin Görüşülmesine Geçildi; KARAR 110: Gündemin birinci maddesi; Yapılan müzakere ve oylamada;

Detaylı

VAKIFLAR MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı VAHDET AKSAN. Cadde Sayısı: 6 Sokak Sayısı: 19 Nüfus: 2304

VAKIFLAR MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı VAHDET AKSAN. Cadde Sayısı: 6 Sokak Sayısı: 19 Nüfus: 2304 Mahalle Muhtarı VAHDET AKSAN Cadde Sayısı: 6 Sokak Sayısı: 19 Nüfus: 2304 TARİHÇE: Vakıflar köyü 1900 yılında Bulgaristan Hasköy'den gelen Mümin Ağa tarafından kurulmuştur. Tipik Trakya köy yerleşimi özelliklerini

Detaylı

OTELCİLER VE BAŞKAN KOCADON, 2016 İÇİN KOLLARI SIVADI

OTELCİLER VE BAŞKAN KOCADON, 2016 İÇİN KOLLARI SIVADI OTELCİLER VE BAŞKAN KOCADON, 2016 İÇİN KOLLARI SIVADI Otelcilerden Başkan Kocadon a ziyaret Bodrum Otelciler Derneği (BODER) yönetim kurulu, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon u makamında ziyaret etti.

Detaylı

GÜLNAR BELEDİYE BAŞKANI AHMET GÜNEL, 6 AYIN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI

GÜLNAR BELEDİYE BAŞKANI AHMET GÜNEL, 6 AYIN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI 29 EYLÜL 2014 HABERLER HABERLER Gül-Ay - Sayfa 4 GÜLNAR BELEDİYE BAŞKANI AHMET GÜNEL, 6 AYIN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, 30 Mart 2014'den bugüne kadar geçen 6 ayın Gülnar

Detaylı

KASIM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz Karaduvar Mahallesinde muhtarları

Detaylı

BODRUM GARNİZON KOMUTANI VEDA ETTİ

BODRUM GARNİZON KOMUTANI VEDA ETTİ BODRUM GARNİZON KOMUTANI VEDA ETTİ Bodrum Özel Eğitim Merkez Komutanı Albay Atilla Göksel Oral görev süresinin sona ermesi ve emekliliğe ayrılacak olması sebebi ile Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan

Detaylı

Gümüşlük Festival Akademisi Flüt konseriyle son buldu

Gümüşlük Festival Akademisi Flüt konseriyle son buldu Gümüşlük Festival Akademisi Flüt konseriyle son buldu Piyanist Gülsin Onay ve Piyanist Eren Levendoğlu nun verdikleri konserle bir önceki akşam son bulan 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

Detaylı

The Bodrum Cup kortejle başladı

The Bodrum Cup kortejle başladı The Bodrum Cup kortejle başladı Era Bodrum Yelken Kulübü nün çatısı altında organize edilen 28. The Bodrum Cup Uluslararası Deniz Festivali ve Regatta düzenlenen kortej yürüyüşü ve kampana çanının çalınmasıyla

Detaylı

Bodrum Yarımadası nın Başkanı Mehmet Kocadon

Bodrum Yarımadası nın Başkanı Mehmet Kocadon Bodrum Yarımadası nın Başkanı Mehmet Kocadon Seçim sonuçlarını CHP Bodrum Merkez Seçim Ofisi Yağhane de takip eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, rakamların belli olmaya başlamasının ardından

Detaylı

YEŞİLTEPE MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı HÜSEYİN DOĞRU. Cadde Sayısı: 28 Sokak Sayısı: 111 Nüfus: 14436

YEŞİLTEPE MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı HÜSEYİN DOĞRU. Cadde Sayısı: 28 Sokak Sayısı: 111 Nüfus: 14436 Mahalle Muhtarı HÜSEYİN DOĞRU Cadde Sayısı: 28 Sokak Sayısı: 111 Nüfus: 14436 TARİHÇE: 06.12.2012 tarih ve 28489 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6360 Sayılı kanun ve kanun hükmündeki kararname ile Ergene

Detaylı

Destek Hizmetleri Müdürlüğü

Destek Hizmetleri Müdürlüğü Destek Hizmetleri Müdürlüğü 2016 Faaliyet Raporu 76 Destek Hizmetleri Müdürlüğü 2016 Faaliyet Raporu I - GENEL BİLGİLER A - MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI 1 Müdürlüğümüzün Görevleri: Destek

Detaylı

MİSİNLİ MAHALLESİ. Mahalle Muhtar Vekili CUMHUR ÇİBUK. Cadde Sayısı: 5 Sokak Sayısı: 91 Nüfus: 1461

MİSİNLİ MAHALLESİ. Mahalle Muhtar Vekili CUMHUR ÇİBUK. Cadde Sayısı: 5 Sokak Sayısı: 91 Nüfus: 1461 Mahalle Muhtar Vekili CUMHUR ÇİBUK Cadde Sayısı: 5 Sokak Sayısı: 91 Nüfus: 1461 Eski Mahalle Muhtarı MUSTAFA KORKMAZ Mustafa Korkmaz Muhtarımızı 15 Haziran 2017 tarihinde kaybettik. Yerine muhtar vekili

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL 7. DÖNEM HAZİRAN AYININ 1. TOPLANTISI'NIN 2. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL 7. DÖNEM HAZİRAN AYININ 1. TOPLANTISI'NIN 2. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R Evrak Tarih ve Sayısı: 05/06/2015-E. T.C. KARARIN ÖZÜ: 2016 Yılı Yatırım Programı TEKLİF: Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün 27/05/2015 tarih, 2015/14044 sayılı teklifi. BAŞKANLIK MAKAMI'NA; 2016 Mali Yılı Bütçesi

Detaylı

YELKEN YARIŞLARINDA KAZA İKİ AHŞAP TEKNE ÇARPIŞTI

YELKEN YARIŞLARINDA KAZA İKİ AHŞAP TEKNE ÇARPIŞTI YELKEN YARIŞLARINDA KAZA İKİ AHŞAP TEKNE ÇARPIŞTI Bodrum da bu yıl ilk kez düzenlenen tirhandil tipi ahşap yelken yarışlarında iki tekne çarpıştı. Yarışın ikinci etabında şamandırayı erken dönme çabası

Detaylı

PAŞAKÖY MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı REMZİ KILIÇ. Cadde Sayısı: 3 Sokak Sayısı: 3 Nüfus:161

PAŞAKÖY MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı REMZİ KILIÇ. Cadde Sayısı: 3 Sokak Sayısı: 3 Nüfus:161 Mahalle Muhtarı REMZİ KILIÇ Cadde Sayısı: 3 Sokak Sayısı: 3 Nüfus:161 TARİHÇE: PAŞAKÖY MAHALLESİ Osmanlı döneminde doğrudan Paşa ya tahsis edilmiş olan bir alandır. Burada Paşa nın çitliği yer almaktaydı.

Detaylı

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ Organ bağışı BODRUM BAHÇEŞEHİR KOLEJİ NDE ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ Bodrum Bahçeşehir Koleji Ortaokul öğrencileri, Fen ve Teknoloji dersi kapsamında Bodrum Acıbadem Hastanesi Anestezi

Detaylı

Bodrum a gönül veren ünlüler Trafo da buluştu

Bodrum a gönül veren ünlüler Trafo da buluştu Bodrum a gönül veren ünlüler Trafo da buluştu Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ve Bodrum Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen organizasyon ile yaşamının bir bölümünü Bodrum da geçirmiş ve Bodrum a gönül

Detaylı