Sahibi: İzmir SMMMO adına Feyzullah TOPÇU. Sorumlu: Yazı İşleri Müdürü Müfit YILDIRIM

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sahibi: İzmir SMMMO adına Feyzullah TOPÇU. Sorumlu: Yazı İşleri Müdürü Müfit YILDIRIM"

Transkript

1

2 Sahibi: İzmir SMMMO adına Feyzullah TOPÇU Sorumlu: Yazı İşleri Müdürü Müfit YILDIRIM Yayın Kurulu: Aslı TENGİZ Lütfi DEMİR Hatice ÖZTEKİN Fatma KİRKİT Yakup SÖNMEZ Grafik Tasarım: Yusuf ALABAĞ

3

4 Yeni Türk Ticaret Kanunu, Şirket Kuruluşları, Tasfiye, Birleşme, Nakil Mersis uygulamaları Semineri.

5

6

7 YILLIK GELİR VERGİSİ BEYANNAME DÜZENLEME ESASLARI VE ÖZELLİKLİ DURUMLAR SEMİNERİ

8

9 .

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23 İZSMMMO İLÇELERDE YAPILAN FARKINDALIK EĞİTİMLERİ

24 İZSMMMO SEMTLERDE YAPILAN FARKINDALIK EĞİTİMLERİ

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40 KDV İADESİ ve YAŞANAN SORUNLARA İLİŞKİN SEMİNER

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53 TAKIM SORUMLUSU ARİFCOŞKUNKAN AHMET DOĞAN AYHAN MUTLU CANER VAKİTSİZ CEVDET ŞENER GÜRKAN ATEŞCAN IRFAN OZTURK MUSTAFA ACAR RAMAZAN ÇALIŞ SALİH İLHAN KAPTAN SİNAN BİLEN YASİN AY TAKIM SORUMLUSU HÜSEYİN ÜZÜM AŞKIN MUTLU KAPTAN H. İBRAHİM AKŞAHİN HASAN KESİN MEHMET POLATKAN M. REŞİT ÇELİK MİDAİ ÖZBEK MURAT ALTUNTAŞ M. OLCAY CANBOLAT NURULLAH POLAT SÜLEYMAN ÜNLÜ TUNCAY TANİŞ TAKIM SORUMLUSU MURAT YETER ANIL YAĞCI ARDA GÜNDÜZ ZBURAK TEK CEM TAŞKIRAN HAKAN EROĞLU MEHMET YAMAN OSMAN AYDIN KAPTAN SEDAT DOĞU SÖZER YILDIRIM ŞEREF YÜCEL EŞME UĞUR AYDIN TAKIM SORUMLUSU MUSTAFA YILMAZ KAPTAN DENİZ YOL ERSAN ASOLAR FIRAT KARABULUT KEMAL KAYA MURAT TAŞ ONUR TAT RIZA TATLI SAMET KABA SERHAT AY TANER KUNT UĞUR MERT

54

55

56 Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Mesleki Yeterlik Sınavları Kurslarımız 12 grup halinde açılmış ve bu kurslarımıza toplam 321 meslek mensubu adaylarımız eğitim görmüştür. GRUP KURS TARİHLERİ KURSİYER SAYISI 2014/01.Grup /02.Grup /03.Grup /04.Grup /05.Grup /06.Grup /08.Grup /09.Grup /10.Grup /11.Grup /13.Grup /14.Grup Modern Sınıflarımızda, Genç Dinamik ve Tecrübeli Eğitmenlerimizle Kurslarımız Yılında da Yoğun Talep Doğrultusunda Devam Etti

57 SMMM Yeterlilik Kurslarımızda İzmir genelinde tek ve lider olmamız 2014 yılında da devam etti.

58 SMMM Staj Başlama Sınavlarına yönelik kurslarımıza 2014 yılında 9 grup açılmış ve gruplarda toplam 257 kişiye kurs verilmiştir. GRUP KURS TARİHLERİ KURSİYER SAYISI 2014/01.GRUP /02.GRUP /03.GRUP /05.GRUP /06.GRUP /07.GRUP /08.GRUP /09.GRUP /12.GRUP

59 SMMM Staj Başlama Sınavlarında başarı oranımız 2014 yılında diğer kurslara nazaran artmaya devam etti Yılında bunun haklı gururunu da yaşadık. Konu anlatımlı soru çözümlü eğitimlerimiz devam 2014 yılında da devam etti Rahat, geniş ve ferah sınıflarımızla uzman kadromuzla eğitimlerden kursiyerlerimiz keyif alarak derslerine devam etmektedir.

60 Gündüz ve akşam etütlerimiz ve Deneme sınavlarımız 2014 yılında devam etti. Tekrar derslerimizle ve Deneme sınavları ile yoğun kurs programı 2014 yılında da devam etti

61 2014/1 Dönem İzmir Genelinde SMMM Yeterlilik Sınavında Muhasebe Eğitim ve Araştırma Enstitümüzden 13 Kursiyerimiz 7 de 7 yaparak Ruhsat almaya hak kazandı. Oda Başkanımız Sayın Feyzullah TOPÇU ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin katılımıyla SMMM Yeterlilik sınavında 7/7 yapma başarısını gösteren Genç meslektaşlarımızla, İzmir Mali Müşavirler Odası Muhasebe Eğitim ve Araştırma Enstitümüzde Ödül töreni ve ardından Pasta merasimi yaptık.

62 Genç meslektaşlarımızdan Fatma AKÇAALAN ödülünü Sayın Oda Başkanımız Feyzullah TOPÇU nun elinden aldı İzmir Mali Müşavirler Odası Haksız Rekabet Kurul üyemiz Sayın Ali Kemal DURDU nun haklı gururu.oğul Ahmet Uğur DURDU SMMM Yeterlilik sınavında 7/7 yapma başarısını gösterdi ve ödülünü babasının elinden aldı.

63 2014/2 Dönemim SMMM Yeterlilik Sınavlarında 7/7 yapan Meslektaşlarımızla da gururlandık. Geleneksel Pasta kesme ve ödül törenimiz 2014/2 Dönemim SMMM Yeterlilik Sınavlarında 7/7 yapan Meslektaşlarımızla, Oda Saymanımız Sayın Mehmet KUZU ve Eğitim Birimi Yönetim Kurulu üyelerimizin katılımıyla gerçekleşti

64 SMMM Yeterlilik Sınavlarında 7/7 yapan Meslektaşlarımızdan ve Futbol takımı oyuncusu Bünyamin YILMAZ Ödülünü İzmir Mali Müşavirler Odası Muhasebe Eğitim ve Araştırma Enstitümüz Sekreteri Sayın Mustafa YILMAZ ın elinden aldı 7/7 Yapan Diğer Genç Meslek mensuplarımıza ise ödüllerini İzmir Mali Müşavirler Odası Muhasebe Eğitim ve Araştırma Enstitümüz Başkan Yardımcımız Sayın Mustafa AKÇALI Yönetim Kurulumuz Saymanı Şehriban ÇÖRDÜK ve Yönetim Kurulu Koordinatör Üyemiz Sayın Tanju ÇINAR verdiler.

65 2014/3.Dönem SMMM Yeterlilik sınavlarını Büyük Başarı ile tamamladık Kasım.2014 Tarihinde Yapılan SMMM Yeterlilik sınavında 7/7 yapma başarısını gösteren 27 kişi, İzmir Mali Müşavirler Odası Muhasebe Eğitim ve Araştırma Enstitümüz Kursiyerleridir.

66 SMMM Yeterlilik sınavında 7/7 yapma başarısını gösteren genç meslek mensuplarımızla beraber Eğitim Enstitümüzde geleneksel hale gelen başarılı meslektaşlarımız için ödül ve ardından bu başarılarını pasta keserek kutladık Bu başarıda katkı koyan değerli hocalarımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz; Genç Meslektaşlarımızla haklı bir gururu yaşadı

67 Yapılan SMMM Yeterlilik sınavlarında Büyük Başarı ile tamamlayan Meslek mensuplarımız için İzmir Mali Müşavirler Odası Muhasebe Eğitim ve Araştırma Enstitümüz de düzenlediğimiz ödül törenimize katılan aileler bir kez daha haklı gururu yaşadılar. Kursumuzun Değerli Hocalarından Erol KUCUR ve Eğitim Danışmanımız Sayın Prof.Dr. Erdal ÖZKOL öğrencilerinin bu başarısından dolayı haklı gururunu yaşadılar. Genç meslektaşlarımızı ödüllendirdiler.

68 Meslektaşımız ve aynı zamanda Avukat Sayın Mustafa ÇOŞKUN ise Vergi kaçakçılık suçları Defter ve belgeleri ibraz etmeme, Sahte fatura düzenleme ve kullanma Çift kayıt tutma, Meslek mensubunun emniyeti suiistimali davaları ve meslek mensupları hakkında düzenlenen sorumluluk raporu hakkında meslek mensuplarımız ve katılımcılara bilgilendirme yaptı. Avukat Mahmut Sektur ise CEZA Mahkemelerinin görevine giren vergi suçlarında Bilirkişilik İncelemede dikkat edilmesi gereken notlar ve örnek rapor düzenlenmesi ile ilgili meslek mensuplarımız ve katılımcılara eğitim verdi.

69 . Kooperatif Uzmanı Mustafa ENGİN Kooperatifler, Dernekler ve Vakıflarda bilirkişilik ve Dosya incelemelerinde dikkat edilmesi gereken notlar ve örnek rapor düzenlenmesi ile ilgili Kursiyerlerimize eğitim verdi Yukarıda düzenlenen Uygulamalı Bilirkişilik Eğitimimize ek olarak SMMM Erkan TATAR Kayyum ataması, Kayyumun görev ve sorumlulukları Şirketlerde Tasfiye İşlemleri konusunda eğitim verdi.

70 Yeni Türk Ticaret Kanunun Yürürlüğe girmesinden itibaren mesleğimiz yeni bir sürece girildi. Şirketlerin kademe kademe Bağımsız Denetime tabi olacağından, Meslek mensuplarımızın da Bağımsız Denetçilik için hazır olması gerekmektedir. Bu nedenle Muhasebe Eğitim ve Araştırma Enstitümüz olarak tarihleri arasında Bağımsız Denetim Uygulamalıları Kursu açarak SMMM ve Bağımsız Baş Denetçi Özkan Cengiz tarafından meslek mensuplarımıza pratiğe yönelik eğitimler ve rapor yazma teknikleri hakkında eğitim verdi.

71 Mesleğimizde, Mali Tabloların analizi, verilere kısa sürede ulaşmak ve bu doğrultuda müşterilerimize rapor sunmak amacıyla Microsoft Excel işimiz için vazgeçilmez programlardan biridir. Bu doğrultuda Muhasebe Eğitim ve Araştırma Enstitümüz geçmiş yıllarda olduğu gibi 2014 Yılında da bu kursları Eğitim Birimimizin Bilgisayar düzenlemeye devam etti. Konusunda Uzman Eğitmenimiz Soykan YANYA ile tarihleri arasında Orta-İleri Düzey Excel tarihleri arasında Orta Düzey Excel Kurslarımız Devam Etmiştir.

72 SMMM Staj kısaltma süresinin 6 aya kadar kısaltmasına imkân tanındıktan sonra, 2 ay ek kısaltma süresine katkı amacıyla ve genç meslek mensubu adaylarımızın dil eğitim ihtiyacını karşılamasına yönelikte düzenlenen İngilizce dil eğitim kurslarımıza 2014 Yılında 3 grup sınıf açılmıştır. Kursa katılan kursiyerlerin staj süreleri 2 ay daha kısaltma imkânın sağlanmıştır.

73 Şirketlere yönelik eğitimlerimiz devam etmiş 2014 Tarihinde TÜPRAŞ Üst Düzey yöneticilerine yönelik SGK Uygulamaları ve Teşvikleri Konulu Eğitim gerçekleştirilmiştir.

74 YMM İBRAHİM DEĞİRMENCİ Meslektaşlarımız ve Stajyerlerimize yönelik Eğitim Birimimiz tarafından tarihinde düzenlediğimiz İnşaat İşlerinde Muhasebe Ve Vergi Uygulamaları Kursu 44 Katılımcı İle Odamız Toplantı Salonunda Gerçekleştirilmiştir.

75 Staj Başlatma Giriş Sınavlarına Hazırlık Kitapları İZSMMO Muhasebe Eğitim ve Araştırma Enstitümüz tarafından son değişiklikler ve yeni sınav sistemi dikkate alınarak hazırlanan SMMM Staj Başlatma Giriş Sınavlarına Hazırlık Kapsamında 4 Adet Kitaptan oluşan setimiz 2014 Yılında Hazırlanmış, Kursiyerlerimize ücretsiz olarak dağıtılmıştır. Ayrıca Bu konuda Kaynak kitap olma özelliği ile Türkiye Geneline Online satışa sunulmuştur. Bu çalışması ile bir ilke imza atmıştır.

76 İZSMMMO Muhasebe Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Bornova Belediyesi standında 6-7 Eylül 2014 tarihlerinde İzmir Fuar Alanında düzenlenen etkinlik çerçevesinde Bornova Belediyesi Standında Eğitim Birimimiz yerini almış Kurslarımız hakkında halkımızı Yönetim Kurulu sekreterimiz Mustafa Yılmaz Fuar katılımcılarımıza bilgilendirmede bulunmuştur

77 İZSMMMO ve İzmir Üniversitesi İşbirliği İle düzenlenen "Ekonomi Hukuku Tezsiz Yüksek Lisans Programı" 2014 Yılında da devam etmiştir. Eğitimler Muhasebe Eğitim ve Araştırma Enstitümüze ait sınıflarımızda gerçekleşmiştir. Bu güne kadar 5 Grup Ekonomi Hukuku Tezsiz Yüksek Eğitim Programı düzenlenmiş 130 meslek mensubumuz yüksek lisansının tamamlamış/tamamlamaktadır.

78 2014 yılında Projelerini tamamlayarak Mezun olan Ekonomi Hukuku 1.grup ve 2.grup Yüksek Lisans Öğrencileri için diploma töreni düzenlenmiştir.

79 EĞİTİM BİRİMİMİZ SOSYAL ETKİNLİK FAALİYETLERİNDE TESMER FUTBOL TURNUVASI İZSMMMO Tesmer 4.Stajyerler Futbol Turnuvasında Eğitim Enstitümüz yerini Almış Ve Turnuvayı Şampiyonlukla tamamlamıştır.

80

81

82

83

84

85

86

87 19 Eylül 2014 İzmirli müşavirlerden farkındalık semineri İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (İZSMMMO) üyelerini bilgilendirme, bilinçlendirmeye yönelik etkinlikleri devam ediyor. Son olarak Oda tarafından düzenlenen "Farkındalık Semineri" üyelerden yoğun ilgi gördü. Fuar İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde yapılan ve Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı'nın da katıldığı etkinlikte, İZSMMMO Başkanı Feyzullah Topçu, TÜRMOB Haksız Rekabet Kurulu Sekreteri Halil Kırlı, İstanbul SMMMO Eğitmeni Nevzat Pamukçu, TÜRMOB Etik Kurulu Üyesi İlhan Bora da konuşmacı olarak yer aldı. Seminerde ayrıca, "Hizmet ve Kalite Güvence İlke Esasları", "Haksız Rekabetle Mücadele Yazılımı", "Etik Eğitim ve Etik Sözleşme" gibi konularda konuşmacılar görüşlerini açıkladılar. İZMİR - Toplantıda konuşan İZSMMMO Başkanı ve TÜRMOB Etik Kurulu Başkanı Feyzullah Topçu, denetim ve kamu gözetimi kavramları üzerinde değerlendirmelerde bulundu ve Oda yönetimi olarak taleplerini dile getirdi. Meslek mensuplarına da önemli uyarılarda bulunan Başkan Topçu, yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) nun yürürlüğe girmesi meslek camiasında heyecan yarattı. Tüm sermaye şirketlerinin UFRS ve Bağımsız Denetime tabi tutulması hem ülkemizin ekonomisi hem de mesleğimizin gelişmesi açısından da önemli bir adımdı. Ancak her zaman olduğu gibi çıkar lobileri ve denetimden kaçan kesimler devreye girdi. Zorunluluk yerine kriterler konuldu. Denetlenecek şirket sayısı ülke genelinde 3.000'i bulmadı talebimiz tüm şirketlerin, kurum ve kuruluşların denetlenmesidir. Biz yetkililerden farklı bir şey istemiyoruz uluslararasında bu meslek nasıl uygulanıyorsa ülkemizde de uygulanmasını istiyoruz, meslek mensuplarının da uluslararası gelişmeler kapsamında muhasebe ve denetim alanlarındaki yeni düzenlemelere uyum sağlaması gerektiğini savundu. ODA OLARAK TALEPLERİMİZ VAR Topçu, Oda yöneticileri olarak bizim birtakım taleplerimiz var. Bağımsız denetçi olunması konusunda 15 yılı dolduran meslek mensupları açısından bir sıkıntı bulunmamaktadır. Ancak bu süreyi doldurmayan genç meslektaşlarımız için yeni bir düzenleme yapılması gerekmektedir. 15 yılını doldurmamış meslektaşlarımızla ilgili iyileştirme istiyor, TÜRMOB tarafından koordine edilen Odalarımız tarafından yapılan eğitimlerinde sayılmasını istiyoruz. 15 yılını doldurmamış ruhsatlı meslek mensuplarının mesleki ehliyetini kazandıktan sonra bağımsız denetim yetkisini kullanmak üzere lisanslanacağı dö nemde ayrıca bir sınava girmesini gerekli görmüyoruz. Çünkü dünya uygulamaları çerçevesinde 3 yıl stajımız ve yeterlilik sınavlarımız vardır. Bunları tamamlamış ve dünya standartlarında bu eğitimi görmüş kişilerin mesleğin ikinci maddesinde olan bağımsız denetim yetkisini kullanırken ayrıca bir sınava tabi tutulması haksızlıktır diye konuştu.

88

89

90

91 Cumhuriyetçi Avukatlar Seçime Hazır Yaklaşık 6 ay önce İzmir Baro yönetimine adaylık için yola koyulan ve o günden bugüne çalışmalarını aralıksız sürdüren Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu destek turlarını tamamladı. Son bir ay içerisinde İzmir'in 30 ilçesini 3 kez dolaşan ve meslektaşlarından destek isteyen Cumhuriyetçi Avukatlar, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarıyla da güçlü bir bağ kurdu. Başkan adayı Aydın Özcan ve yönetim kurulu adayları son olarak İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) ve İzmir Tabip Odası'nı ziyaret ederek destek turunu tamamladılar.

92

93

94

95 28 Ekim 2014 Salı İZMİR HAK ETTİĞİ YERDE OLMAK İSTİYOR Ekonominin nabzını elinde tutan bir kurum olduklarını belirten Feyzullah Topçu, kentin potansiyelinin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini belirtti Hükümetlerin birinci görevi; ülkenin ekonomik hedefleri doğrultusunda, kentlerin sahip oldukları özellikleri dikkate alarak onlara bir gelecek öngörmek ve bu öngörü çerçevesinde de planlamalar yapmaktır. Bunun için genel bütçeden de pay ayrılır. Amaç, ülkenin ekonomik büyüme düzeyinin artırılması ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan ekonomik değerlerin sosyal devlet olma niteliğinin gereği illerin ekonomik, sosyal yapılarına ve ihtiyaçlarına göre adil paylaşımını sağlayarak, vatandaşların refah düzeyini artırmaktır. BÜYÜME MODELİ İzmir'in coğrafi konumu, iklim koşullan, kültürel birikimi, sosyal yapısı ve insan potansiyeli dikkate alınarak bir ekonomik büyüme modeli oluşturulmalıdır. Modeli oluştururken de bölgede bulunan kamu kurumlarının yanı sıra bölgenin üniversitelerinin, yerel yönetimlerinin, sanayi, ticaret ve esnaf Odalarının, meslek odalarının, derneklerin aktif katılımını sağlamalı ve katkılarını almalıdır. Bölge gerçeklerini bilen bu yapıların dahil olmadığı bir model oluşturma süreci mutlaka eksik kalacaktır. Bu katılım sayesinde rakamların, istatistiklerin dışında bölgenin ruhu da projeye yansımış olacaktır. Oluşturulan modelin kabullenilmesi, sahiplenilmesi ve hayata geçirilmesi konusunda bu yöntem rasyonel bir çözüm olarak birincil seçeneğimiz olmalıdır. EKONOMİK İKLİM Konuya ilişkin sorulardan bir tanesi ise, oluşturulan projelerin finansmanının nasıl sağlanacağıdır. Sözünü ettiğimiz projeler çok büyük ekonomik kaynak ihtiyacı olan projelerdir. Bu kadar büyük ve kapsamlı yatırımların genel bütçe kaynaklarının desteği olmadan yürütülmesi, finansmanının tamamının yerel yönetimler ve bölge yatırımcıları tarafından sağlanması mümkün görünmemektedir. Aslında ortak torbaya kattığı ile orantılı olarak kaynaktan yararlandırılmayan, dolayısıyla sadece kendi imkanları ile büyüme mücadelesini vermek zorunda kalan bir kentin hikayesidir İzmir in yaşadığı. Kendi kaderine terk edilmiş, destek olmak yerine engellenen, kimi zaman kendi kaynaklarını kullanmasına bile izin verilmeyen ve geleceğini kendi kaynakları ile kurmaya çalışan bir kenttir İzmir. Olması gereken, şehrin ekonomik gücünün harekete geçirilmesinin yanı sıra kentin beklentisi olan "kamu kaynaklarının adil dağıtımının" da sağlanmasıdır. Ayrıca, bu beklentinin haklı ve makul bir beklenti olduğu da kuşkusuzdur. Finansman sorununu kentin ülke kaynaklarından aldığı pay ve kendi İmkanları ile yarattığı kaynaklan sağlanmasının yanında İzmir in bir başka ihtiyacı, güven içinde yatırım yapılabilecek, ekonominin kurallarına göre işlediği, kısa ve uzun vadede siyasi karar risklerinden arınmış, olumsuz sürprizlere kapalı bir ekonomik iklimdir.

96 OBJEKTİF KRİTERLER İzmir de temel yatırımların yapılmaması başta işsizlik ve yoksulluk olmak üzere tüm ekonomik yapıyı olumsuz etkilemekte, büyümenin ününde en önemli sorun olarak durmaktadır. Yatırım yapına iklimi oluşturulmalı, yatırım yapma kararı, ekonominin genel kurallarına göre alınmalıdır. İzmir'in genel bütçeye yapmış olduğu katkının çok az bir kısmını yatırım olarak almasının temelinde siyaset yatmaktadır. Halbuki teşvikler verilirken, yatırını kararlan alınırken, siyasi bir bakış açısından arınmış, objektif kriterler ve önceden karara bağlanmış kalkınma stratejileri gözetilerek kararlar verilmelidir. İzmir Türkiye'nin 3. büyük kentidir. Coğrafi konumu, iklim koşulları, kültürel birikimi, sosyal yapısı ve yetişmiş insan potansiyeli ile İzmir, ülkenin ekonomik hayatında önemli bir aktör haline getirilmesi gerekirken çeşitli kaygılarla oyunun dışında tutulmaya çalışılması Türkiye kaynaklarının heba edilmesinin göstergesidir. SORUNLAR NELER? İzmir için yapılacak çok şey var; İzmir in bir dünya kenti olması için başta merkezi hükümet olmak üzere yerel yönetimlere ve sivil toplum kuruluşlarına yatırımcılara önemli görevler düşmektedir, İzmir in öncelikli çözülmesi gereken sorunlarına bakacak olursak: 1- İzmir, 8000 yıllık tarihi birikimi, Selçuk ve Bergama gibi kültürel mirası ile turistlerin daima ilgisini çekmiş önemli bir turizm kentidir. Kentin turizm politikası dünya ve ülke turizm sektöründeki trend izlenerek yeniden oluşturulmalıdır. Özellikle sağlık turizmi için en uygun kentlerden birisidir. 2- İzmir bir liman kentidir. Alsancak limanının yolcu ve yük taşıma kapasitesinin artırılması ve modernizasyonu ile kısa sürede karşılık bulacak yatının projeleri hayata geçirilmelidir. Çandarlı limanı tamamlanmalı, ona bağlı olarak kara yolları ve demir yolları yapılmalı, üretimin ihtiyacı olan hammaddeye ulaşım, ihracatın maliyetinin düşürülmesi sağlanmalıdır. 3- İzmir in sahibi olduğu rüzgar, güneş ve jeotermal enerji kaynaklarının kullanılması, günümüz ve gelecek toplumlara önemli maliyetler yükleyen fosil yakıtların kullanımının azaltılması sadece yaşadığımız topluma değil yaşadığımız dünyaya ve geleceğe karşı önemli bir sorumluluğumuzdur. 4- İzmir verimli toprakları, tarıma uygun iklim koşulları ile önemli bir tarım kentidir. Yenilenmiş bir tanım politikası ile organik tarımın yapıldığı, organik besinlerin üretildiği, ülkemiz ihtiyacının dışında yurtdışı ihtiyaçlarını da karşılayabilir hale getirilmelidir. 5-Ekonomik büyümenin yavaşlaması ve hatta bazı sektörlerde durması İzmir ekonomik ve sosyal hayatını zorlaştırmaktadır. Ekonomik sorunlar, istihdam sorunu ve diğer sosyal sorunlar yanında, ticari ve mesleki faaliyetleri yapılamaz hale getirmektedir. TAHSİLAT SORUNU Muhasebeciler penceresinden duruma bakacak olursak, kentin nüfusu ve sosyo ekonomik durumuna göre kıyaslama yaptığımızda muhasebecilik ve müşavirlik alanında İş bulma sıkıntısı olmaması gerekirken kentin ekonomisinin giderek zayıflaması meslek mensuplarımızın da hem iş kaybı hem de tahsilat sorunu yaşamalarına neden olmuştur. Ticari hayatı kayıt altına alan, sonuçları raporlayan, değerlendiren ve ihtiyaç duyan taraflara sunan Mali Müşavirlik mesleği, ticari hayatın küçülmesi ile doğrudan olumsuz etkilenmiş, mesleki faaliyetini sürdürmekte önemli zorlukları göğüslemek zorunda kalmıştır. Meslek mensupları olarak beklentimiz, ülkemizin tarihi, kültürel ve ekonomik hayatında vazgeçilmez olan İzmir'imizin hak ettiği misyonu üslenmesi, buna uygun projelerin hayata geçirilmesi ve İzmir halkı ile birlikte tüm Ülkemiz insanının da kazanmasıdır.

97

98

99 CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray,' Odalar Çalışamaz durumda' CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Başkanı Feyzullah Topçu ve yönetim kurulu üyelerini makamında ziyaret etti İZMİR - Ziyarette Başkan Topçu, muhasebe mesleğinin sorunlarını, meslektaşlarının yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Milletvekili Çıray da hükümetin meslek odalarına yönelik yaptığı yeni düzenlemeleri eleştirdi ve odaların mali kaynaklarının kısılarak çalışamaz duruma getirildiğini savundu. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray ı yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendiren İZSMMMO Başkanı Feyzullah Topçu Oda olarak eğitim çalışmalarına çok önem verdiklerini ve bu konuda çeşitli seminerler, paneller düzenlediklerini, ilgili bakanlıkların ve işveren kesimlerinin yapacağı bilgilendirme ve eğitimlerin de İZSMMMO tarafından yapıldığını söyledi. Başkan Topçu ayrıca, yapılan tüm faaliyetlere ve meslektaşlarının sorunlarını bakanlıklara sunmalarına rağmen bugüne kadar çözüm üretilmemesinden dert yandı. Topçu, İktidarın bu tutumu karşısında muhalefet partileri de sorunlarımızı yeteri kadar mecliste ve kamuoyunda dile getiremiyorlar. Yeterince yanımızda olmadıkları için mesleki sorunlarımız giderek artıyor. Ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan, özveriyle gece gündüz çalışan böylesine saygın bir meslek grubu bu yapılanları hak etmiyor. Odalarımız ve meslektaşlarımız üzerinde sistemli bir şekilde baskılar ve angaryalar devam ediyor. dedi. Odalar perişan durumda CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray da hükümetin meslek odalarına yönelik yaptığı yeni düzenlemeleri eleştirdi ve odaların mali kaynaklarının kısılarak çalışamaz duruma getirildiğini savundu. Milletvekili Çıray ayrıca, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinin yaptıkları çalışmalarla muhasebeci ve mali müşavirlerin de sorunlarını gündeme getirdiğini, hükümeti bu sorunların çözümüne yönelik somut adımlar atması konusunda uyardıklarını söyledi. Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray ın İZSMMMO ziyaretine CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper de katıldı.

100

101

102 TÜRMOB tarafından düzenlenen Farkındalık eğitimi Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirleri Odası (SMMMO) Hizmet binasında gerçekleştirildi. Oturum başkanlığını Konya SMMMO Başkanı İsmail Turan ın yaptığı eğitimine konuşmacı olarak İzmir SMMMO Başkanı Feyzullah Topçu, TÜRMOB Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu Üyesi Antalya SMMMO Başkanı Mustafa Erdem, TÜRMOB Etik Komitesi Üyesi SMMM Latif Taş ve SMMM Halim Bursalı katıldı. Eğitim açılışında konuşan Başkan İsmail Turan, Farkındalık Eğitimi kapsamında meslek mensuplarının mesleki hizmet ve kalite güvence ilke ve esasları, haksız rekabetle mücadele yazılımı, etik eğitimi ve etik sözleşme konularında bilgilendirileceğini belirtti. Meslekteki en önemli sorunlardan birisi olan Haksız Rekabetin engellenmesine yönelik çalışmalara Konya SMMMO olarak her zaman destek verdiklerini ve bu desteğinde aralıksız devam edeceğini belirten Başkan Turan, Haksız Rekabetle ilgili yenilikleri meslektaşlarımız başarıyla uygularsa mesleğimiz yeni bir vizyon, yeni bir bakış açısı kazanacaktır dedi. Eğitim sonunda ise oda üyesi Mali Müşavirlerin soruları konuşmacılar tarafından cevaplandırıldı. SMMMO da farkındalık eğitimi düzenlendi TÜRMOB Etik Kurulu Başkanı ve İzmir SMMM Odası Başkanı Feyzullah Topçu, TÜRMOB Yönetim Kurulu olarak eğitim seferberliği başlattıklarını dile getirerek, Eğitimler 7 ayrı ilde eş zamanlı olarak başladı ve Eylül ayı sonuna kadar devam edecek dedi.

103 17 Aralık 2014 İzmir Makedonya Göçmenleri Derneği 8. yaşında İzmir Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği nin 8. Kuruluş yıldönümü Kuşadası Fantasia Otel de yapılan Gala Yemeği ile kutlandı. IHA İzmir Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği nin 8. Kuruluş yıldönümü Kuşadası Fantasia Otel de yapılan Gala Yemeği ile kutlandı. İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Feyzullah Topçu, Meclis üyeleri, Makedonya Göçmenleri dernek başkanları, sivil toplum örgütleri başkan ve yöneticileri ve işadamlarının da katıldığı gecede konuşan Dernek Başkanı Medet Şenay, 8. Kuruluş yıldönümünü kutlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Derneğin kuruluşundan itibaren görev yaptığını hatırlatan Şenay, şunları söyledi: Altındağ da kurduğumuz dernek kısa sürede büyüdü ve bütün İzmir den üyelerin buluştuğu bir dernek haline geldi. İzmir de çekim merkezi haline gelen derneğimizde kadınlarımız Cuma günleri bir araya gelerek hem sohbet etme imkanı, hem de düzenlediğimiz gezilerle İzmir i ve Ege Bölgesini gezme, tanıma fırsatı buluyor. Bir yandan örf, adet ve geleneklerimizi yaşatırken, bir yandan da üyeler arasında dayanışmayı arttırıyoruz. İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor, üniversitede okuyan öğrencilerimize burslar veriyoruz. Amaçlarının Makedonya göçmenleri arasında birlikteliği sağlamak olduğunu, bu amaçla çalışmalar yaptıklarını belirten Şenay, Ulu önder Atatürk, (Türkiye Cumhuriyeti nin temeli kültürdür) demiş. Bizde kültürümüzü yaşatarak Türkiye Cumhuriyeti nin temeline katkı koymaya çalışıyoruz. Geçmişlerini, benliklerini unutan toplumlar yok olmaya mahkumdur. Çocuklarımız ve gençlerimiz büyüklerimizin yaşadıklarını unutmamalarını istiyoruz. Dil kursları, halk oyunları kursları düzenledik. Türkçe bilmeyen veya az bilen büyüklerimiz ile geçlerimiz, gelinlerimiz, damatlarımız arasında daha iyi bağ kurmalarını hedefledik dedi. Şenay, yönetim kurulunun 3 yıllık görev süresini tamamladığını, Aralık ayı sonunda genel kurul yapılacağını sözlerine ekledi. Gala yemeğine yaklaşık 500 kişi katılırken, halaylar çekilerek Makedonya türküleri okundu, söylendi. Gecede 8. Kuruluş yıldönümü pastası da kesildi.

104

105

S. 3- MUHASEBE STANDARTLARI UYGULAMALARINDA

S. 3- MUHASEBE STANDARTLARI UYGULAMALARINDA 117 Sahibi: İzmir SMMMO adına Feyzullah TOPÇU Sorumlu: Yazı İşleri Müdürü Müfit YILDIRIM S. 3- MUHASEBE STANDARTLARI UYGULAMALARINDA GÜNCEL GELİŞMELER SEMİNERİ S. 4- MÜKELLEF HAKLARI VE USUL İNCELEMELERİ

Detaylı

YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni

YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ... 05.01.2013 Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni 08.01.2013 SM ŞERİF ÖZTÜRK RUHSAT TÖRENİ 22.01.2013 Tarihinde Yalova SGK il Müdürlüğü'nün

Detaylı

S. 3 E-FATURA, E-DEFTER, E-ARŞİV, KAYIT SAKLAMA, ENTEGRASYON VE ARŞİVLEME ÇÖZÜM SEMİNERİ S. 4 İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİ VE SONUÇLARI

S. 3 E-FATURA, E-DEFTER, E-ARŞİV, KAYIT SAKLAMA, ENTEGRASYON VE ARŞİVLEME ÇÖZÜM SEMİNERİ S. 4 İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİ VE SONUÇLARI S. 3 E-FATURA, E-DEFTER, E-ARŞİV, KAYIT SAKLAMA, ENTEGRASYON VE ARŞİVLEME ÇÖZÜM SEMİNERİ S. 4 İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİ VE SONUÇLARI S. 5 KAR DAĞITIMI VE VERGİLENDİRİLMESİ SEMİNERİ Sahibi: İzmir SMMMO adına

Detaylı

Sahibi: Sorumlu: Yayın Kurulu: Grafik Tasarım: İzmir SMMMO adına Feyzullah TOPÇU. Yazı İşleri Müdürü Müfit YILDIRIM

Sahibi: Sorumlu: Yayın Kurulu: Grafik Tasarım: İzmir SMMMO adına Feyzullah TOPÇU. Yazı İşleri Müdürü Müfit YILDIRIM Sahibi: İzmir SMMMO adına Feyzullah TOPÇU Sorumlu: Yazı İşleri Müdürü Müfit YILDIRIM Yayın Kurulu: Aslı TENGİZ Lütfi DEMİR Hatice ÖZTEKİN Fatma KİRKİT Yakup SÖNMEZ Grafik Tasarım: Yusuf Alabağ Oda meclisimiz

Detaylı

S. 8 İLÇE ZİYARETLERİ

S. 8 İLÇE ZİYARETLERİ S. 3 E-TEBLİGAT Sahibi: İzmir SMMMO adına Feyzullah TOPÇU Sorumlu: Yazı İşleri Müdürü Müfit YILDIRIM Yayın Kurulu: Aslı TENGİZ Lütfi DEMİR Hatice ÖZTEKİN Fatma KİRKİT Yakup SÖNMEZ S. 4 E-FATURA, E-DEFTER,

Detaylı

AKSARAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

AKSARAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI AKSARAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 1.AKSARAY SMMM ODASI FAALİYET RAPORU 1.Oda ının Sunuşu 2.Genel ın Sunuşu 1. Odanın Misyonu ve Vizyonu Misyonumuz : Meslek mensupları arasında birlik ve

Detaylı

03 Şubat 2009 tarihinde Meslek Odaları tanışma kokteyline katılınmış tanışma ve kaynaşmanın sağlanması amaçlanmıştır.

03 Şubat 2009 tarihinde Meslek Odaları tanışma kokteyline katılınmış tanışma ve kaynaşmanın sağlanması amaçlanmıştır. Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Alanya Đlçe Temsilciliği olarak 2009 yılında; 2008 yılında yapıcı eleştirilerine, yardımlarına ve desteklerine sık sık başvurduğumuz meslektaşlarımızın

Detaylı

TESMER İstanbul Şubesi Eğitimler

TESMER İstanbul Şubesi Eğitimler TESMER İstanbul Şubesi Eğitimler 2012 48 01 OCAK 2012 31 ARALIK 2012 TARİHLERİ ARASI EĞİTİM ÇALIŞMALARI BORÇLAR HUKUKU UYGULAMALARI YER TARİH KATILIM SAYISI BAĞCILAR TESMER 18/10/12 40 EMİNÖNÜ TESMER 15/11/12

Detaylı

İştirak ve vergi ziyaı cezaları ile ilgili meslektaşların sorunları ve çözüm önerileri

İştirak ve vergi ziyaı cezaları ile ilgili meslektaşların sorunları ve çözüm önerileri ANTALYA S.M.M.M. ODASI EĞİTİM TAKVİMİ EKİM 2008 07.Ekim.2008-5510 Nolu Kanun Ve İlgili Yönetmelikler : Resul KURT ( SGK Başmüfettişi) Toplantı Yeri :Mustafa ÖZYÜREK Toplantı Salonu Toplantı Saati :10.00

Detaylı

2013 YILI Faaliyet. Raporu. 1 Mart Muhasebe Günü. 1 Mart Muhasebe Günü

2013 YILI Faaliyet. Raporu. 1 Mart Muhasebe Günü. 1 Mart Muhasebe Günü YILI YILI R a proayili rpuo r u 188 Raporu 188 YILI Raporu 1 MART MUHASEBE GÜNÜ (1 MART ) Mali Müşavirler 1 Martta Siyahlara Büründü Muhasebe Haftası nedeniyle Takѕim'de beş bin dolayındaki Mali Müşavіr

Detaylı

oda etkinlikleri 2014 oda etkinlikleri

oda etkinlikleri 2014 oda etkinlikleri 2014 1 ORDU ODÜ Rektörü Prof.Dr. Tarık Yarılgaç tan OO Ziyareti Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasını ziyaret etti. Ziyarette Ordu Mali Müşavirler

Detaylı

TESMER İstanbul Şubesi Kurslar ve Yayınlar

TESMER İstanbul Şubesi Kurslar ve Yayınlar TESMER İstanbul Şubesi Kurslar ve Yayınlar YMM Sınavı hazırlık kursumuza Mayıs 2013-Nisan 2016 yılları arasında 275 meslek mensubu katılmıştır. SMMM yeterlilik sınavı hazırlık kursumuza Mayıs 2013-Nisan

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN GÜNDEM -Orhangazi Vizyon Çalıştayı Sonuç sunumlarının yer aldığı toplantının ikinci bölümünü gerçekleştirdik -Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında Gemlik

Detaylı

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ BASIN BÜLTENİ

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ BASIN BÜLTENİ T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ BASIN BÜLTENİ SAYI : 2016/145 TARİH : 07.01.2016 TÜRMOB HEYETİ, GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI TÜFENKCİ'Yİ ZİYARET

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

EDİRNE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2010 YILI FAALİYET RAPORU

EDİRNE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2010 YILI FAALİYET RAPORU 23/05/2010 tarihinde Odamızın 20. Olağan Seçimli Genel Kurulu na göre; oluşturulan Yönetim Kurulumuz, 26/05/2010 tarihinde görev dağılımı yaparak, Enver ÇEVİK Başkan, Nuri ÖZKAN Başkan Yardımcısı, Metin

Detaylı

Oda Faaliyetleri 2012 YILI. Faaliyet Raporu

Oda Faaliyetleri 2012 YILI. Faaliyet Raporu 2012 TESMER İstanbul Şubesi Eğitim Birimleri TESMER İstanbul Şubesi Eğitimler TTK, TFRS ve Denetim Eğitimleri İSMMMO Akademi Üye ve Stajyer Bilgileri Danışma Birimi Bilgiye Erişim Merkezi Hukuk Birimi

Detaylı

bülten 2016 Yılı Vergi Rekortmenleri Bilirkişi Temel Eğitimleri Yapıldı Mersin SMMM Odası

bülten 2016 Yılı Vergi Rekortmenleri Bilirkişi Temel Eğitimleri Yapıldı Mersin SMMM Odası 2016 Yılı Vergi Rekortmenleri Bilirkişi Temel Eğitimleri Yapıldı Kasım 2017 Sevgili Meslektaşlarım, Uzun bir aradan sonra dijital ortamdan Merhaba! 2000 yılından itibaren yayınladığımız dergimiz Bülten,

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2015 Yılı İçinde Gerçekleşen Faaliyetlerden fotoğraflar 74 Slayt 16.01.2015 Saadet Partisi Yetkililerinden Odamıza

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (28.04.2017-25.05.2017) Oda Meclisimizin 25 Mayıs 2017 tarih ve 51 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 28.04.2017-25.05.2017

Detaylı

BİLECİK SMMM ODASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

BİLECİK SMMM ODASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU BİLECİK SMMM ODASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU 07/01/2014 Salı Yönetim Kurulu Toplantımızı Osmaneli İlçesinde yaptık, Yönetim Kurulu Toplantısı sonrasında Osmaneli ndeki meslektaşlar ile bir araya gelip

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (27.10.2017-23.11.2017) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 23 Kasım 2017 tarih ve 57 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 27.10.2017-23.11.2017

Detaylı

AFYONKARAHİSAR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2012-31.12.2012 YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

AFYONKARAHİSAR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2012-31.12.2012 YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ AFYONKARAHİSAR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2012-31.12.2012 YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ Tarih : 27.01.2012 : Dönem Sonu İşlemleri Eğitmen : Vergi Müfettişi(Hesap Uzmanı) Nusret BULUT

Detaylı

Seminerin açılışı konuşmasından,samsun Oda Başkanı Hayrul Kayar; Şehrimizde misafir oda başkanlarımız demeyeceğim çünkü coğrafi bölgenin getirdiği

Seminerin açılışı konuşmasından,samsun Oda Başkanı Hayrul Kayar; Şehrimizde misafir oda başkanlarımız demeyeceğim çünkü coğrafi bölgenin getirdiği Oda Başkanımız Bahadır BAŞ, Samsun SMMM Odası nda Düzenlenen Vergi Mevzuatındaki Güncel Gelişmeler ve Vergi İncelemelerinde Yeni Dönem Seminerine Katıldı. 11 Ocak 2018 Perşembe Günü Samsun SMMM Odasında

Detaylı

BİLECİK SMMM ODASININ 2013 YILI FAALİYET RAPORU

BİLECİK SMMM ODASININ 2013 YILI FAALİYET RAPORU BİLECİK SMMM ODASININ 2013 YILI FAALİYET RAPORU 1-05/01/2013 tarihinde, Sakarya SMMM Odasının yeni edindiği bina açılışına Yönetim Kurulu olarak iştirak edildi. 2-29/01/2013 tarihinde, Bilecik SGK İl Müdürü

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (26.07.2018-16.08.2018) Oda Meclisimizin 16 Ağustos 2018 tarih ve 06 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 26.07.2018-16.08.2018 tarihleri arasındaki

Detaylı

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Misyon ve Vizyonumuz Müşterilerine en yüksek standartlarda kişisel hizmetler sağlamaya adanmış profesyonel kadro ile küresel bir iş ağı oluşturmaktır. Türkiye nin, yakın gelecekte AB ile üyeliğe varabilecek

Detaylı

3ncü Uluslararası Türk Coğrafyasında UFRS Sempozyumu Sonuç Bildirgesi Eylül Balıkesir

3ncü Uluslararası Türk Coğrafyasında UFRS Sempozyumu Sonuç Bildirgesi Eylül Balıkesir MUMEYEK VAKFI Sonuç Bildirgesi 07-08 Eylül 2013 - Balıkesir 1nci Uluslararası Türk Coğrafyasında UFRS 25-26 Ekim 2011 tarihlerinde Sinop ilinde MUMEYEK Vakfı tarafından ve 2nci Uluslararası Türk Coğrafyasında

Detaylı

ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 1 Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır BAŞ, Disiplin Kurulu Başkanı Murat BAŞARAN SAĞRA, Haksız Rekabet Kurulu Başkanı Sayit GÜLTEPE, Etik Kurulu Başkanı

Detaylı

RİZE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

RİZE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI RİZE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI FAALİYET RAPORU 2013 İÇİNDEKİLER Sayfa No Başkan ın Sunuşu 3-4 Oda Kurulları Yönetim Kurulu 5 Denetleme Kurulu 6 Disiplin Kurulu 7 Haksız Rekabetle Mücadele

Detaylı

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS 2018 YILI Faaliyet Raporu

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS 2018 YILI Faaliyet Raporu www.ismmmo.org.tr Faaliyet Raporu MISYONUMUZ VE VIZYONUMUZ ODA KURULLARI - Yönetim Kurulu - Denetleme Kurulu - Disiplin Kurulu - TESMER İstanbul Şubesi - Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu - Mesleki Gelişmeleri

Detaylı

DİDİM. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim de anıldı

DİDİM. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim de anıldı Sayfa 4 15 Temmuz Demokrasi Parkı törenle açıldı Hafta içi 08:00 / 17.30 saatleri arasında hizmet vermekteyiz 3 10/Kasım/2016 DİDİM VATANDAŞLARIMIZIN DAİMA HİZMETİNDE... Çağrı Merkezi ve Halk Masası 444

Detaylı

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2012 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yenice Belde Belediye Başkanı Ali Kuru yu makamında ziyaret

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN 2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.02.2017-30.03.2017) Oda Meclisimizin 30 Mart 2017 tarih ve 49 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.04.2015 Mayıs ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

ÇORUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI YÖNETİM KURULU (01.01.2013 31.12.2013) DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

ÇORUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI YÖNETİM KURULU (01.01.2013 31.12.2013) DÖNEMİ FAALİYET RAPORU ÇORUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI YÖNETİM KURULU (01.01.2013 31.12.2013) DÖNEMİ FAALİYET RAPORU 1. UZUN ZAMANDIR BEKLEDİĞİMİZ TESMER ÇORUM ŞUBESİ BÜNYESİNDE; ODAMIZ 3 MART 2013 TARİHİNDE YAPILACAK

Detaylı

Oda Eğitimleri İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS

Oda Eğitimleri İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS Oda Eğitimleri Elektronik Ticaret Uygulaması ve Vergilendirilmesi konusunda düzenlenen 1 seminere 864 meslek mensubu ve stajyerimiz katılmıştır. SGK, İş Hukuku ve İşkur Güncel Uygulama Ve Teşvikler konusunda

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

2-AKADEMİK BİLGİLER. Lisans İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi- Maliye BölümüFakültesi/Maliye

2-AKADEMİK BİLGİLER. Lisans İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi- Maliye BölümüFakültesi/Maliye 1970 Ankara doğumlu, MERSİN Gülnar nüfusuna kayıtlı, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunuyum. Mersin Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Bölümünde 2002 yılından itibaren Öğretim Görevlisi

Detaylı

Sosyal Güvenlik Haftası Çeşitli Etkinlik ve Ziyaretlerle Kutlandı

Sosyal Güvenlik Haftası Çeşitli Etkinlik ve Ziyaretlerle Kutlandı Sosyal Güvenlik Haftası Çeşitli Etkinlik ve Ziyaretlerle Kutlandı Sosyal Güvenlik Haftası 11-15 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinlik ve ziyaretlerle kutlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Başkanı Yadigar

Detaylı

BAŞKAN : Özcan KALAYCI Bülent YILDIRIM BAŞKAN: SAYMAN : Nesrin FİDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMİTELER TOPLANTI BİLGİLERİ

BAŞKAN : Özcan KALAYCI Bülent YILDIRIM BAŞKAN: SAYMAN : Nesrin FİDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMİTELER TOPLANTI BİLGİLERİ Binota-Kalyan BANERJEE Nilüfer&İsmail KAHYAOĞLU Demet Salih PEKER Bilge & Özcan KALAYCI U.R ve BÖLGE YÖNETİMİ YÖNETİM KURULU U.R. BAŞKANI Binota Kalyan BANERJEE 2430 GUVARNÖRÜ Nilüfer İsmail KAHYAOĞLU

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

TESMER İstanbul Şubesi Kurslar ve Yayınlar

TESMER İstanbul Şubesi Kurslar ve Yayınlar TESMER İstanbul Şubesi Kurslar ve Yayınlar YMM Sınavı hazırlık kursumuza yılında açılan 3 gruba 115 meslek mensubu katılmıştır. SMMM yeterlilik sınavı hazırlık kursumuza yılında açılan 24 gruba 611 stajyer

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI TEMEL EĞĐTĐM VE STAJ MERKEZĐ ANTALYA ŞUBESĐ ÇALIŞMA RAPORU

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI TEMEL EĞĐTĐM VE STAJ MERKEZĐ ANTALYA ŞUBESĐ ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI TEMEL EĞĐTĐM VE STAJ MERKEZĐ ANTALYA ŞUBESĐ ÇALIŞMA RAPORU Meslek mensuplarımız ve meslek mensubu adaylarımızın eğitimi amacını taşıyan Temel Eğitim ve

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2012 YILI ÇALIŞMA RAPORU SUNUŞ Uşak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının Sayın Üyelerine; Odalarımız, T.C. Anayasası nın 135. maddesinde belirtilen devletin temel kuruluşlarından kamu tüzel kimliğine

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

2014 YILI FAALİYET RAPORU 2014 YILI FAALİYET RAPORU ODA EĞİTİMLERİ

2014 YILI FAALİYET RAPORU 2014 YILI FAALİYET RAPORU ODA EĞİTİMLERİ 2014 YILI FAALİYET RAPORU ODA EĞİTİMLERİ Oda Eğitimleri Oda Faaliyetleri 41 LER 2014 YILINDA; E-Devlet projesinin müşterilerimize ve muhasebe mesleğine etkileri ve Yeniden yapılanma süreci konusunda düzenlenen

Detaylı

Mobil SGK Araçları Yollarda

Mobil SGK Araçları Yollarda Mobil SGK Araçları Yollarda ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: -SOSYAL GÜVENLİKTEKİ GÜVENSİZLİK DÖNEMİNİ KAPATIP, SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİNİ YENİDEN İNŞA ETMİŞ BULUNMAKTAYIZ -HEDEFİMİZ CUMHURİYETİMİZİN

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN OCAK 2016 YIL 1 SAYI 10 03.02.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:10 5 MAYIS 2015 Trakya Kalkınma Ajansı ndan Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası

Detaylı

TEMEL EĞİTİM STAJYER ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ ANTALYA ŞUBESİ ÇALIŞMA RAPORU

TEMEL EĞİTİM STAJYER ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ ANTALYA ŞUBESİ ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ ANTALYA ŞUBESİ 01.01.2017 31.12.2017 ÇALIŞMA RAPORU Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

GENEL BAŞKANIN MESAJI

GENEL BAŞKANIN MESAJI GENEL BAŞKANIN MESAJI Küresel ekonomik kriz, ekonomiyi kalıcı olarak küresel dünyanın birinci önceliği haline getirdi. İkibinli yılların ilk dönemine yıkıcı bir savaş olan ABD nin Irak işgali damgasını

Detaylı

Eğitmenler Prof. Dr. Mehmet YÜCE Doç. Dr. Adnan GERÇEK

Eğitmenler Prof. Dr. Mehmet YÜCE Doç. Dr. Adnan GERÇEK Eğitmenler Prof. Dr. Mehmet YÜCE Doç. Dr. Adnan GERÇEK 14 Temmuz 2011 Perşembe 18:30 / 22:00 15 Temmuz 2011 Cuma 18:30 / 22:00 18 Temmuz 2011 Pazartesi 21 Temmuz 2011 Perşembe 22 Temmuz 2011 Cuma 28 Temmuz

Detaylı

ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2013 YILI FAALİYET RAPORU

ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2013 YILI FAALİYET RAPORU ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2013 YILI FAALİYET RAPORU Yönetim Kurulu BAŞKAN S. İlker ÖZOKCU BAŞKAN YARDIMCISI Servet ONURLU SEKRETER Neşet ERTOY SAYMAN İlhan GÜLCÜ ÜYE Bekir KIR

Detaylı

YENI TTK DA BUDAMA VE BAĞIMSIZ DENETIM DE TARIHI SORUMLULUK

YENI TTK DA BUDAMA VE BAĞIMSIZ DENETIM DE TARIHI SORUMLULUK YENI TTK DA BUDAMA VE BAĞIMSIZ DENETIM DE TARIHI SORUMLULUK Yahya ARIKAN * Yeni Türk Ticaret Kanunu nda taşıyıcı ana kolonlara vurulan darbeyle yapılan budama, ekonomide güç kaybı yaratacak. Bugün ise

Detaylı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Ocak Ayı Bülteni

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Ocak Ayı Bülteni REKTÖR SABRİ GÖKMEN DEN KTSO BAŞKANI MUSTAFA TOKTAY A VEDA ZİYARETİ Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Sabri Gökmen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay'a veda ziyaretinde bulundu. Görev süresi

Detaylı

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA İLGİLİ HER BİREYİN VE TOPLUMUN BİR TAKIM ÇALIŞMALARDA BULUNMASI

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (31.03.2017-27.04.2017) Oda Meclisimizin 27 Nisan 2017 tarih ve 50 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 31.03.2017-27.04.2017 tarihleri arasındaki

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 27-30 Nisan tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açtı. Üreticinin yeni teknolojilerle buluştuğu fuarı ilk gün

Detaylı

ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ YAPILDI ANTALYA İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ YAPILDI ANTALYA İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ 3 Nisan 2014 tarihinde TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu yeni dönem Sekretarya seçimi için yapılan toplantıya Başkan Ömer Pınar Afşar katıldı.

Detaylı

2013 YILI Faaliyet. Raporu. İSMMMO Akademi. İSMMMO Akademi

2013 YILI Faaliyet. Raporu. İSMMMO Akademi. İSMMMO Akademi 2013 YILI Faaliyet 2013 R ayili poru Faaliyet Raporu 55 Yahya ARIKAN Başkan Arif MERT Başkan Yardımcısı Ayşin HANGÜL Sekreter Coşkun KOLSO Sayman Emine ÖZTÜRK Üye 56 İSMMMO AKADEMİ (01.01.2013-31.12.2013)

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (27.04.2018-24.05.2018) 27.04.2018-24.05.2018 tarihleri arasındaki faaliyetleri ve çalışmalarımız bilgilerinize sunulmaktadır. AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY

Detaylı

ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞA

ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞA 01.01.2011 ve 31.12.2011 Döneminde Odamızın Katıldığı Etkinlikler 26 MART 2011 / ANKARA 60. BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI 08 NİSAN 2011 / HATAY TÜRMOB III TÜRKİYE HAKSIZ REKABET VE ETİK KONGRESİ 06-07 MAYIS

Detaylı

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 14.05.2014 Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürlüğü işbirliğinde alternatif iş fırsatları yaratmak, öğrenciler ile

Detaylı

2nci Uluslararası Türk Coğrafyasında UFRS Sempozyumu Sonuç Bildirgesi 17 Haziran 2012 - Trabzon

2nci Uluslararası Türk Coğrafyasında UFRS Sempozyumu Sonuç Bildirgesi 17 Haziran 2012 - Trabzon ---- 2nci Uluslararası Türk Coğrafyasında UFRS Sempozyumu Sonuç Bildirgesi 17 Haziran 2012 - Trabzon 01 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek 6102 sayılı TTK nun özellikle 01 Ocak 2013 itibari ile başlayacak

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI 02 No.lu Meclis Toplantısı 1 Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (23.03.2018-26.04.2018) Oda Meclisimizin

Detaylı

Faaliyet Raporu 2015

Faaliyet Raporu 2015 Faaliyet Raporu 2015 İç Yazışma Kime: Yönetim Kurulu, Genel Sekreter Bilgi: Meclis Başkanı Kimden: Semra Ispartaloğlu Tarih: 28.01.2015 Konu: 27.01.2015 tarihli memnuniyet anketine ilişkin değerlendirme

Detaylı

ISPARTA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU 01.01.2014 31.12.2014 DÖNEMİ

ISPARTA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU 01.01.2014 31.12.2014 DÖNEMİ 7.5. HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU ÇALIŞMA RAPORU ISPARTA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU 01.01.2014 31.12.2014 DÖNEMİ TÜRMOB tarafından haksız

Detaylı

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Öğretim Üyemizden Seminer Üniversitemiz İİBF öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Murat AYAN fakültemiz öğrencilerine hizmet kalitesi ile ilgili seminer verdi.

Detaylı

Emeğin İktidarını Birlikte Kuracağız

Emeğin İktidarını Birlikte Kuracağız Emeğin İktidarını Birlikte Kuracağız 1 MAYIS Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Bayramı 1 Mayıs nedeniyle yayınladığı mesaj şöyle: İşçilerin birlik ve dayanışma günü olan, 1 Mayıs ın, tüm dünya ve ülkemiz

Detaylı

Eğitmen. Eğitmenler Emekli Hakim Mevci ERGÜN Prof.Dr. Mehmet YÜCE Smmm.Önder TÜREMEN Program 03 Ocak 2011 - Pazartesi 05 Ocak 2011 - Çarşamba

Eğitmen. Eğitmenler Emekli Hakim Mevci ERGÜN Prof.Dr. Mehmet YÜCE Smmm.Önder TÜREMEN Program 03 Ocak 2011 - Pazartesi 05 Ocak 2011 - Çarşamba Mesleki Uzmanlık Sertifika ları Mesleki Uzmanlık Sertifika ları Emekli Hakim Mevci ERGÜN Prof.Dr. Mehmet YÜCE Smmm.Önder TÜREMEN 03 Ocak 2011 - Pazartesi 05 Ocak 2011 - Çarşamba 10 Oca 2011 - Pazartesi

Detaylı

6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı

6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı 6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) ve Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı(ISSA) işbirliği ile Stratejik İnsan Kaynakları Politikaları ve İyi Yönetişim

Detaylı

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı.

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. 2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. Binanın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul

Detaylı

O d a Fa a l i y e t l e r i

O d a Fa a l i y e t l e r i Oda Faaliyetleri TESMER İstanbul Şubesi Eğitim Birimleri İSMMMO Akademi Üye ve Stajyer Bilgileri Danışma Birimi Raporu Bilgiye Erişim Merkezi Raporu Hukuk Birimi Raporu Oda Sekreterliği TESMER İstanbul

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 16.03.2010 20.04.2010 BAŞIMIZ SAĞ OLSUN.. 1 46.CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU YÜZAKIMIZ OLDU 46. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURNUVASI FİNALLERİNE ALANYA OLARAK YİNE BAŞARI

Detaylı

1-7 MART MUHASEBE HAFTASI KUTLANIYOR

1-7 MART MUHASEBE HAFTASI KUTLANIYOR 1-7 MART MUHASEBE HAFTASI KUTLANIYOR Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Uslu, 1-7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda muhasebe meslek mensuplarının, Muhasebe

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 17/05/2012 TOPLANTI SAYISI : 2012/8 Enstitü Yönetim Kurulu 17.05.2012 Perşembe günü Enstitü Müdürü Doç.Dr.Mehmet

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 21.04.2015 26.05.2015 GÖÇ İDARESİ NEZDİNDE YAPTIĞIMIZ GİRİŞİMLER SONUÇ VERDİ ÖZELLİKLE EMLAK VE İNŞAAT SEKTÖRÜNDE FAALİYET GÖSTEREN ÜYELERİMİZDEN TARAFIMIZA İLETİLEN SORUNLAR

Detaylı

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası Öğrenmek İstiyorum Kampanyası TRABZON DA KAMPANYAYA İLGİ ARTIYOR sağlık üreme sağlığı bilgilerinin girmesine yönelik olarak başlanan Öğrenmek İstiyorum Kampanyası kapsamında Trabzon da ilgi gün geçtikçe

Detaylı

YILLARI. Faaliyet Raporu 1 İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS

YILLARI. Faaliyet Raporu 1 İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS www.ismmmo.org.tr Faaliyet Raporu 1 İSMMMO Yayın No: 165 Grafik ve Uygulama: Alican SEZER Baskı ve Cilt TOR OFSET SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Akçaburgaz Mahallesi 116 Sokak No:2 Esenyurt / İSTANBUL

Detaylı

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012 İTO BİLİŞİM Sayı 37 Ekim 2012 Her ayın ilk haftası İTO web sitesinde yayınlanır. YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012 Ülkemizin 2023 yılında dünyanın en büyük 10

Detaylı

Askerlik Durumu : Tamamladı (20.11.1999-20.03.2001)

Askerlik Durumu : Tamamladı (20.11.1999-20.03.2001) Adı ve Soyadı : Gökhan TENİKLER Doğum Tarihi : 11/10/1974 Medeni Durumu : Evli Uyruğu : T.C. Askerlik Durumu : Tamamladı (20.11.1999-20.03.2001) EĞİTİM DURUMU İlk ve Ortaöğrenimini İzmir de Tamamlamıştır.

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 30.09.2014 27.10.2014 PARİS SİAL GIDA FUARINDA ALTSO STANDI İLE YERİMİZİ ALDIK-19-23 EKİM 2014 6552 SAYILI İŞ KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

BAKA BULUŞMALARI -I-

BAKA BULUŞMALARI -I- BAKA BULUŞMALARI -I- Onur Konuğu Isparta Belediye Başkanı Y. Mimar Yusuf Ziya GÜNAYDIN Tarih 01 Ekim 2010 Cuma Saat 10:00 Katılımcılar Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve Uzmanları Batı Akdeniz

Detaylı

Ankara da yaşanan terör olayında kaybettiğimiz 105 can arasında Oda Üyemiz Ayşe DENİZ in de olması acımızı kat ve kat arttırdı. Ailesine, yakınlarına

Ankara da yaşanan terör olayında kaybettiğimiz 105 can arasında Oda Üyemiz Ayşe DENİZ in de olması acımızı kat ve kat arttırdı. Ailesine, yakınlarına Ankara da yaşanan terör olayında kaybettiğimiz 105 can arasında Oda Üyemiz Ayşe DENİZ in de olması acımızı kat ve kat arttırdı. Ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Detaylı

Emekliler Gelecek Stratejileri Konferansı

Emekliler Gelecek Stratejileri Konferansı Emekliler Gelecek Stratejileri Konferansı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -EMEKLİLERİMİZİN, EMEKLİLİK HAKLARINI EN İYİ ŞEKİLDE KULLANABİLMELERİ DEVLETİN ÖNDE GELEN GÖREVLERİ ARASINDADIR -EMEKLİLERİMİZ

Detaylı

En Yüksek Prim Ödeyen 10 İşverene Ödül Verildi

En Yüksek Prim Ödeyen 10 İşverene Ödül Verildi En Yüksek Prim Ödeyen 10 İşverene Ödül Verildi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -2008 YILINDA YAŞANAN OLUMSUZLUKLARA ARTIK RASTLAMIYORUZ -PLAKET VERDİĞİMİZ İŞVERENLER DÜZENLİ PRİMLERİNİ ÖDEYEN,

Detaylı

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Ağustos ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 40 Kapasite Raporu, 7 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

Faaliyet Raporu 01.01.2010-31.12.2010 Dönemi

Faaliyet Raporu 01.01.2010-31.12.2010 Dönemi Faaliyet Raporu 01.01.2010-31.12.2010 Dönemi Temel Eğitim ve Staj Merkezi (TESMER) Bursa ġubesi YÖNETĠM KURULU Şube Başkanı Şube Başkan Yrd. Şube Sekreteri Şube Saymanı Şube Üye Şube Üye Şube Üye : Mesut

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (23.06.2017-27.07.2017) I- KAYIT, DEĞİŞİKLİK ve TERKLER: 23.06.2017-27.07.2017 tarihleri arasında Odamıza; 42 yeni üye kaydedilmiş, 71 üyenin kayıtlarında değişiklik yapılmış,

Detaylı

Salı İzmir Gündemi

Salı İzmir Gündemi 23.09.2014 Salı İzmir Gündemi Katip Çelebi Üniversitesi nde rektöre rakip çıktı! İzmir in 4. devlet üniversitesi Katip Çelebi de rektörlük yarışı kızıştı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi nde ilk kez yapılacak

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry EKİM 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 EYLÜL / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

Başkan Acar, TÜRMOB Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Başkan Acar, TÜRMOB Üyeleriyle Bir Araya Geldi Başkan Acar, TÜRMOB Üyeleriyle Bir Araya Geldi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: - BU KADAR AĞIR BİR SORUMLULUĞUN GEREĞİ OLARAK, İŞİMİZİ ÇOK DAHA İYİ YAPABİLMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ -

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK 2014 0 İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2014 EKİM / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin Ekim ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 artışla

Detaylı

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ S.NO TARİH KONU İLETİŞİME GEÇİLEN/GÖRÜŞ BİLDİRİLEN MAKAM SONUÇ GÖZDEN GEÇİRMEYE YÖNELİK DEĞERLENDİRME 1 10/01/2017 6802 Sayılı Gider Vergisi Kanunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hukuk Müşavirliğimiz

Detaylı

Yükseköğretim Kurumlarımızın Mühendislik Fakültelerinin Kıymetli Dekanları ve Çok Değerli Hocalarım..

Yükseköğretim Kurumlarımızın Mühendislik Fakültelerinin Kıymetli Dekanları ve Çok Değerli Hocalarım.. Yükseköğretim Kurumlarımızın Mühendislik Fakültelerinin Kıymetli Dekanları ve Çok Değerli Hocalarım.. Sizlerle tekrar bir arada olmaktan mutluluk duyduğumuzu ifade ederek, hoş geldiniz diyor; şahsım ve

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI AMAÇ Bu faaliyette verilecek bilgiler sonunda muhasebe ve finansman alanındaki meslekleri ve meslek elemanlarını tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Türkiye

Detaylı