TÜRK BİYOKİMYA DERNEĞİ YÖNETİM KURULU DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRK BİYOKİMYA DERNEĞİ YÖNETİM KURULU 2010 2012 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU"

Transkript

1 TÜRK BİYOKİMYA DERNEĞİ YÖNETİM KURULU DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Türk Biyokimya Derneği Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsündedir. Bu yüzden İçişleri Bakanlığı İl Dernekler Müdürlüğü nün çok sıkı denetim altındadır. Bu kapsamda Temmuz 2011 de derneğimiz baştan sona teftiş edilmiş ve aklanmıştır Yılı Olağan Genel Kurulu: Seçim ve Görev Dağılımı Türk Biyokimya Derneği nin tarihli Olağan Genel Kurulu nda seçilen Yönetim Kurulu nun tarihli ilk toplantısında üyelerinin görev dağılımı yapılmıştır. Buna göre: Başkanlığa Prof. Dr. Nazmi Özer (HÜTF, Biyokimya Anabilim Dalı, daha sonra Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesi Tıp Fakültesi), II. Başkanlığa Doç. Dr. Doğan Yücel (SB Ankara EAH Tıbbi Biyokimya Bölümü), Genel Sekreterliğe Doç. Dr. Z. Günnur Dikmen (HÜTF, Biyokimya Anabilim Dalı), Saymanlık görevine Dr. Mehmet Şeneş (S.B. Ankara EAH Tıbbi Biyokimya Bölümü) getirilmiştir. Dr. Gülsevim Saydam (TYİH Tıbbi Biyokimya Bölümü), Prof. Dr. Leyla Açık (Gazi Ü. FF Biyoloji Bölümü), Doç. Dr. Kadir Okhan Akın (Keçiören EAH Tıbbi Biyokimya Bölümü), Prof. Dr. Ayşe Bilgihan (Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya AD), Doç Dr. Güler Buğdaycı (Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya AD) ise kurul üyesi olarak görev almışlardır. Daha sonra tarihinde yönetim kurulundan ayrılan Prof. Dr. Ayşe Bilgihan ve Doç. Dr. Güler Buğdaycı nın yerine yedek yönetim kurulu üyelerinden Prof. Dr. Orhan Değer (Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya AD) ve Prof. Dr. Orhan Canpolat (Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya AD) görevlendirilmiştir.

2 Genel Kurulda Denetleme Kurulu üyeliklerine ise Prof. Dr. Şerafettin Özkurt, Dr. Doğan Cengiz, Prof. Dr. Orhan Adalı seçilmişlerdir. 2. Yeni Üyelikler ve Kayıplar Bu dönemde ( ) Türk Biyokimya Derneği ne toplam 149 yeni üye kaydedilmiştir. Derneğimiz eski yönetim kurulu üyelerinden ve Türk Biyokimya Dergisi eski Editörlerinden Prof. Dr. İnci Özer i 15 Eylül 2011 tarihinde, kurucu üyemiz Prof. Dr. İsmail Hakkı Gökhun u 19 Ekim 2011 tarihinde yitirdik. Kendilerini saygıyla anıyoruz. 3. Yurt Dışı Kuruluşlarla İlişkiler ve Temsilcilerimiz Bu dönemde üyesi olduğumuz yurt dışı kuruluşların (IFCC, EFCC, BCLF, IUBMB ve FEBS) temsilciliğini aşağıdaki üyelerimiz yapmıştır: Prof. Dr. Diler Aslan: International Federation of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine (IFCC) Prof. Dr. Yahya Laleli: European Federation of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine (EFLM) Prof. Dr. Tomris Özben: Balkan Clinical Laboratory Federation (BCLF) Doç. Dr. Z. Günnur Dikmen: International Union of Biochemistry and Molecular Biology (IUBMB) Prof. Dr. Nazmi Özer: Federation of European Biochemical Societies (FEBS) Yurt dışı kuruluşlarda görev alan üyelerimiz ise şöyledir:

3 Prof. Dr. Tomris Özben: IFCC Congress and Conference Division (CCD) Başkanı Prof. Dr. Diler Aslan: IFCC Kanıta Dayalı Laboratuvar Tıbbı Komitesi Üyesi IFCC HbA1c Çalışma Grubu Ulusal Kurumsal Üyesi Prof. Dr. Gül Güner: Federation of European Biochemical Societies (FEBS) Eğitim Komitesi Başkanlığı (Prof. Güner 9 Temmuz 2009 dan beri komite başkanlığı görevini yürütmektedir) Prof. Dr. Eser Sözmen: EFLM- Working Group on Postanalytical External Quality Assessment üyesi Prof. Dr. Yeşim Özarda İlçöl: IFCC Reference Intervals and Decision Limits (C- RIDL) Komitesi Ulusal üyesi Doç. Dr. Muhittin Serdar: IFCC Committee on Distance Learning (C-DL) kurumsal üyesi (corporate member) Uzm. Dr. Özlem Görüroğlu Öztürk: EFLM Working Group of Biological Variation (WG-BV) bağlantılı üyesi (Corresponding Member) 4. Yurt İçi Kuruluşlar İle İlişkiler Bu dönemde Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile ilişkiler sürdürülmüştür. Türk Tabipleri Birliği Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu nda derneğimiz Doç. Dr. Muhittin Serdar tarafından temsil edilmiştir. TTB-UDEK tarafından 23 Ekim 2010 da yapılan ve 22 Kasım 2010, 22 Ocak 2011 tarihli çalışmalarla devam eden Mezuniyet Sonrası Tıp Eğitiminde Standardizasyon Çalıştayı na Dr. Mehmet Şeneş ve Doç. Dr. Doğan Yücel katıldı; ortak hazırlanan çeviri metin adapte edilerek yayımlandı. Aralık 2010 da başlatılan ve Şubat 2011 e dek süren TTB Asgari Fiyat Çalışmasına derneğimizi temsilen Doç. Dr. Muhittin Serdar ve Doç. Dr. Doğan Yücel katılmış olup, fiyat listesinde yer alan tüm laboratuvar testleri gözden geçirilerek gerekli düzeltmeler yapılmış ve hazırlanan taslakla gerçekçi fiyat önerilerinde bulunulmuştur (Ek1A ve Ek1B).

4 7 Ocak 2011 de yapılan TTB-UDEK-UYEK Yeterlik Kurulları İçin Yol Haritası Toplantısı na derneğimizi temsilen Doç. Dr. Z. Günnur Dikmen katılmıştır. TTB-UDEK tarafından 9 Nisan 2011 tarihinde dizenlenen Medya ve İletişim çalıştayı na derneğimizi temsilen Doç. Dr. Z. Günnur Dikmen katılmıştır. TTB tarafından 11 Mayıs 2011 tarihinde yapılan Temel Tıp Bilimlerinde Uzmanlık konulu toplantıya derneğimizi temsilen Dr. Gülsevim Saydam, Doç. Dr. Muhittin Serdar, Doç. Dr. Z. Günnur Dikmen, Prof. Dr. Naime Canoruç ve Dr. Aylin Haklıgör katılmış olup bu konuda derneğimizin görüşleri yazılı olarak da verilmiştir (Ek 2) TTB tarafından 17 Ocak 2012 tarihinde yapılan Süt ve Sağlık Çalıştayı na derneğimizi temsilen Dr. M. Zahit Koçak ve Dr. Yekbun Adıgüzel katılmıştır. TTB-UDEK tarafından 20 Şubat 2012 tarihinde yapılan Temel Tıp Bilimlerinde Uzmanlık konulu toplantıya derneğimiz TTB-UDEK temsilcisi Doç. Dr. Muhittin Serdar katılmıştır. TTB-UDEK tarafından 7 Nisan 2012 de yapılan Uzmanlık Eğitimi Özgün Standartlar ve Yetkinlikler Çalıştayı na derneğimizi temsilen Doç. Dr. Muhittin Serdar katılmıştır. 5. Sağlık Bakanlığı ile Diğer Kamu Kurumlarının Uygulamaları ve Özlük Hakları Konusundaki Faaliyetler Üyelerimizin özlük haklarını savunmak ve tıbbi laboratuvar alanındaki düzenlemelere katılmak başta gelen görevlerimizden olmuştur. Bu kapsamda şu çalışmalar yapılmıştır: 5.1. Hazırlanmakta olan Tıbbi Laboratuvarlar Yönetmeliği ile ilgili görüşlerimiz tarihinde yetkililere verilmiştir (Ek3) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 25 Kasım 2010 tarihinde düzenlenen Türkiye de Meslek Hastalıkları Konusunda Tespit, Tanı ve İSG Profesyonellerinin Duyarlılığının Arttırılması I. Aşama adlı proje ile ilgili toplantıya derneğimizi temsilen Dr. Gülsevim Saydam katılmıştır Mayıs 2010 da Ankara da yapılan Tıbbi Laboratuvarlarda Bilişim Teknolojileri Sempozyumu Raporu ve bu sempozyumda alınan karar gereğince hazırlanan LBYS Çerçeve Alım İlkeleri başlıklı doküman tarihinde S.B. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı na teslim edilmiştir (Ek4A ve Ek4B). Bakanlığın bu çalışmaya teşekkür yazısı ektedir (Ek4C).

5 5.4. Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Hizmet Kalite Standartları Pilot Çalışması hakkında derneğimizin görüşleri tarihinde S.B. Tedavi Hizmetleri Genel Md ne verilmiştir (Ek5) Tıbbi Biyokimya ve Tıbbi Mikrobiyoloji uzmanlık alanlarında çalışılacak testlerin ayrımı konusunda görüşlerimiz tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu na teslim edilmiştir (Ek6) Tıbbi Biyokimya Uzmanları tarafından yapılabilecek testler, Sağlık Uygulama Tebliği EK8 listesi esas alınarak Doç. Dr. Muhittin Serdar ve Doç. Dr. Doğan Yücel tarafından hazırlanarak tarihinde SGK ya verilmiştir (Ek7) Sağlık Bakanlığı tarafından 6 Ocak 2011 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hakkında derneğimizin görüşleri tarihinde Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü ne verilmiştir (Ek8) Ağustos 2011 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Tıbbi Laboratuvarlar Yönetmeliği konusunda derneğimizin görüşleri yetkililere sözlü ve yazılı olarak iletilmiştir (Ek9) Kasım 2011 tarih ve (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname) hakkında görüşlerimiz TTB ile tartışılmıştır Sağlık Bakanlığı hastanelerinde görev yapmakta olan meslektaşlarımızın ek ödemeleri konusunda Sağlık Bakanlığı Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı na, daha önceki dönemde, birisi tarihinde, diğeri tarihinde gönderilen görüşlerimizin dikkate alınması ve 6 Temmuz 2011 tarih ve sayılı Resmi Gazete de ve daha sonra 8 Şubat 2012 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Döner Sermaye Gelirlerinden Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik nispeten yüz güldürücü olmuştur Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik üzerine görüşlerimiz, söz konusu yönetmeliğin yanlış uygulamalarının yapılması üzerine, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü ne daha önce verilmiş ve bu konuda ilgili Genel Müdür Yardımcısı tarafından görüşlerimizin dikkate alınacağı belirtilmişti; tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik te eleştirdiğimiz kısımların düzeltilmesi yüz güldürücü olmuştur.

6 5.12. Derneğimizin yıllardan beri önerdiği ve geçen yıl Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Laboratuvar Hizmetleri Daire Başkanlığı na katkılarımız sürmektedir; özellikle test kategorizasyonu, test onaylama yetkisi, dış kalite kontrol ve hizmet kalite standartları alanında çok sayıda dernek üyemiz büyük çaba sarfetmektedir Üyelerimizce belirli konularda istenen özlük hakları ile ilgili bilgiler, gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra sağlanmıştır Gaziantep te öldürülen Dr. Ersin Arslan ile ilgili TTB nin öncülüğünde ortak verilen gazete ilanına derneğimiz de katılmıştır (Ek10) 7. Eğitim Alanındaki Düzenlemeler ve TBD nin Görüşleri Temel Tıp Bilimlerinde (Anatomi, Fizyoloji, Farmakoloji, Histoloji-Embriyoloji, Mikrobiyoloji ve Biyokimya) uzmanlık eğitimi konusunda görüşlerimiz tarihinde TTB-UDEK e verilmişti (Ek1). TBD nin Tıbbi Biyokimya Uzmanlık Eğitiminin Standardizasyonuna yönelik çalışmaları [Asistan Eğitim Müfredatı, Pratik Eğitim Çizelgesi (Asistan Karnesi), Etik İlkeler] eş zamanlı olarak ( ) S.B. Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü Tıpta Uzmanlık Kurulu Sekreteryası na ve TTB-UDEK e verilmiştir (Ek11, Ek12, Ek13, Ek14). Temel Tıp Bilimlerinde Uzmanlık Eğitiminin Durumu konusunda derneğimizin görüşleri 12 Mart 2012 tarihinde S.B. Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü ne verilmiştir (Ek15). OECD ülkelerinde Tıbbi Biyokimya/Tıbbi Laboratuvar uzmanlık eğitiminin Türkiye deki denkliği açısından yapılan araştırma sonuçları 28 Mart 2012 tarihinde S.B. Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü ne ve TTB-UDEK e teslim edilmiştir (Ek16 ve Ek17). 8. TBD nin Dönemindeki Eğitim Çalışmaları 8.1. Kurs ve Sempozyumlar Oksidatif Stres, DNA Onarımı, Hastalıklarla İlişkisi Kursu, Haziran 2010, DEÜ, İzmir.

7 XI. Biyokimya Yaz Okulu: Tanıda Moleküler Yöntemler, Eylül 2010, Ç.Ü., Adana. XII. Biyokimya Yaz Okulu: Anornal Hemoglobinler ve Talasemi Tanısında Kullanılan Yöntemler, Eylül 2010, Ç.Ü., Adana. Yöntem Geçerliliğinin Kanıtlanması Kursu (Metot Validasyonu Kursu), 27 Ekim 2010, Eskişehir. Prokaryotik ve Ökaryotik Hücrelere Gen Aktarımı Kursu, 27 Ekim 2010, Eskişehir. Klinik Laboratuvarlarda Analitik Kalite Yönetimi ve Referans Aralıkları Hesaplama Kursları, Aralık 2010, İzmir. Kanıta Dayalı Laboratuvar Tıbbı Kursu, Ocak 2011, İzmir. TS EN ISO/IEC ve Klinik Laboratuvarlarda Akreditasyon Kursu, Mart 2011, İzmir. TS EN ISO/IEC ve Klinik Laboratuvarlarda Akreditasyon Kursu, Eylül 2011, İzmir. İnteraktif Laboratuvar Uygulamaları Kursu: Tarama, Tanı, Tedavi ve Risk Analizleri, 29 Kasım 2011, Adana. Laboratuvarcı Gözüyle PCR ın Görünmeyen Yüzü; 29 Kasım 2011, Adana. Klinik Laboratuvarlarda Analitik Kalite Yönetimi ve Referans Aralıkları Hesaplama Kursları, Ocak 2012, İzmir. Bilimsel Çalışmalarda İstatistiğin Rolü: Bilinmesi Gereken Yöntemler ve Uygulama Alanları, Mart 2012, İstanbul. FEBS İzmir Eğitim Çalıştayı, Mart 2012, İzmir. Kanıta Dayalı Tıp ve Laboratuvar Tıbbı Uygulamaları Sistematiği: Tanısal Doğruluk Çalışmaları Kursu, Nisan 2012, İzmir. Biyokimya Laboratuvar Eğitimine Çok Disiplinli Yaklaşım Çalıştayı, 3-4 Mayıs 2012, Ankara. Kalite Kılavuzları Temelinde Laboratuvar Hesaplamaları ve Değerlendirmeleri Kursu, Mayıs 2012, Ankara.

8 8.2. Kongreler TBD 22. Ulusal Kongresi, Eskişehir, Ekim Açılış konuşmasını Ian Watson un yaptığı kongreye yaklaşık olarak 600 civarında katılım olmuştur. TÜBİTAK tarafından 70 genç katılımcıya konaklama ve/veya kayıt desteği sağlanmış, 330 sunum (konferans, sözlü bildiri, poster) yapılmıştır. ORPHEUS Kongresi (Organisation for PhD Education in Biomedicine and Health Sciences in the European System), Nisan 2011, İzmir si yurt dışından olmak üzere toplam 300 katılımcı ile gerçekleşmiştir. TBD 23. Ulusal Kongresi, 29 Kasım 2 Aralık. Açılış konuşması Mario Plebani tarafından yapılan kongreye 677 kişi katılmış 98 genç katılımcıya konaklama ve/veya kayıt bursu sağlanmıştır. TBD 24. Kongresi Eylül 2012 tarihinde Konya da yapılacaktır, bu yönde çalışmalar devam etmektedir. Uluslararası IFCC Kongresi Worldlab 2014, İstanbul Uluslararası Toplantı Merkezi nde Haziran tarihinde yapılacaktır. Genellikle sonbaharda yapılan ve daha önce 2007 de Antalya da yapılan BCLF Kongresi de Worldlab ile birlikte yapılacaktır. Türk Biyokimya Derneği nin Ulusal Kongresi de Worldlab 2014 ile birleştirilmiştir. Bu büyük toplantı için çalışmalar sürdürülmektedir Konferanslar ve Paneller Koagülasyon Testleri ve Tıbbi Laboratuvar, Metodoloji, Klinik Önemi, Olgu Sunumları, 2 Şubat 2011, Ankara. Prof. Dr. Cumhur Bilgi Doc. Dr. Erdinç Çakır Y.Doç. Dr. Yasemin Gülcan Kurt Kalıtsal Metabolik Hastalıklar: Klinik ve Laboratuvar Yaklaşım, 2 Mart 2011, Ankara Prof. Dr. Gürsel Biberoglu

9 Kalıtsal Metabolik Hastalıklarin Genişletilmiş Yenidoğan Taraması ve Uygulamaları, 2 Mart 2011, Ankara Doc. Dr. Muhittin Serdar Yenidoğan Metabolik Hastalıklarında Kullanılan Laboratuvar Testlerinin Performansı, 2 Mart 2011, Ankara Dr. Murat Öktem Klinisyen Gözüyle Dislipidemilere Yaklaşım, 6 Nisan 2011 Ankara Doç. Dr. Sinan Aydoğdu Biyokimyasal Açıdan Kolesterol Gerçeği, 6 Nisan 2011, Ankara Doç. Dr. Doğan Yücel, Romatolojik Otoimmün Hastalıklar, 11 Mayıs 2011, Ankara Prof. Dr. Nurşen Düzgün Romatolojik Otoimmün Hastalıklarda Laboratuvar Testleri, 11 Mayıs 2011, Ankara Prof. Dr. Hüseyin Tutkak What s New in Prenatal Screening?, 22 Şubat 2012, Ankara Dr. Filip de Pillecijn Klinik Laboratuvarda Kanıta Dayalı Kaynaklar Eşliğinde, Risk Analizleri ve Tarama Testlerine Yaklaşım, 22 Şubat 2012, Ankara Doç. Dr. Muhittin A. Serdar The Worldwide Multicenter Studies for Derivation of Reference Intervals, 8 Mayıs 2012, İstanbul Prof. Dr. Kiyoshi Ichihara Yeni Keşfedilen Yönleriyle Vitamin D, 16 Mayıs 2012, Ankara Doç. Dr. Aysel Kıyıcı

10 Vitamin D: Doğruluk, Analitik Sorunlar, Referans Aralığı, 16 Mayıs 2012, Ankara Doç. Dr. Metin Yıldırımkaya Vitamin D?, 16 Mayıs 2012, Ankara Prof. Dr. Ali Ünlü TBD eğitim çalışmalarına desteklerinden ötürü bu konuşmacılarımıza teşekkür ederiz. Diğer şubelerimiz de benzer şekilde yerel konferanslar düzenlemektedirler. İstanbul Şubemiz tarafından Prof. Dr. Emin Kansu, Prof. Dr. Dildar Konukoğlu, Dr. Ömer Güzel ve Prof. Dr. Gül Güner Akdoğan tarafından konferanslar verilmiştir. İzmir Şubemiz tarafından akademik döneminde 5 konferans, akademik döneminde 4 konferans düzenlenmiştir. Adana Şubemiz tarafından her ay düzenli olarak eğitim toplantıları yapılmaktadır; ayrıca şu konferanslar yapılmıştır: Biyomalzemeler: Prof. Dr. Vasıf Hasırcı Biyosensörler: Prof. Dr. Sema Timur Preimplantasyon: Prof. Dr. Cumhur Gündüz Stres Proteinleri: Prof. Dr. Nuray Ulusu Derneğimizin üyelerinden Prof. Dr. Süleyman Demir in mikrobik.net i, bizce diğer önemli ve izlenmesi gereken bir eğitim faaliyetidir. 9. Türk Biyokimya Derneği Yayın Etkinlikleri Derneğimizin yayın organı Türk Biyokimya Dergisi (Turk J Biochem), 2007 Ocak ayından beri SCI-E kapsamına alınmıştır. Dergiye gönderilen yurt içi ve yurt dışı makale sayısı çok artmış, gelen makalelerin kalitesi yükselmiştir. Mayıs 2012 den itibaren online makale gönderme sistemine geçilmiştir (Journal Agent).

11 Turk J Biochem in Pubmed de indekslenmesi için de girişimler sürdürülmektedir. Türk Biyokimya Dergisi nin uluslararası yayınevi DeGruyter çatısı altına alınması için DeGruyter tarafından yapılan öneri konusunda değerlendirmeler yapılmaktadır. Eylül 2011 den başlayarak derneğimizin bir resmi yayın organı daha olmuştur: Clinical Chemistry and Laboratory Medicine (CCLM) CCLM özellikle Avrupa da 8 farklı ülke derneğinin daha yayın organı durumundadır. Impact factor ü en yüksek ikinci aylık tıbbi biyokimya ve laboratuvar dergisi olan CCLM elektronik ortamda tüm üyelerimize açılmıştır. Dernek merkezimizden şifre alarak tüm yeni ve eski makaleleri PDF formatında edinmek mümkündür. 10. Türk Biyokimya Derneği nin Diğer Etkinlikleri TTB-UDEK tarafından İstanbul da Aralık 2010 tarihinde düzenlenen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Kurultayı nda derneğimiz adına Prof. Dr. Yahya Laleli bir sunum yapmıştır. İstanbul da Mart 2011 tarihinde yapılan MedicRes International Conference on Good Medical Research toplantısında Türk Biyokimya Dergisi adına Prof. Dr. N. Leyla Açan tarafından bir poster sunumu yapılmıştır. Derneğimizin IFCC Referans Aralıkları ve Karar Sınırları Komitesi üyesi Prof. Dr. Yeşim Özarda tarafından yürütülen Ulusal Referans Aralıklar Projesi tamamlanmış olup sonuçlar 24. Ulusal Biyokimya Kongresi nde tartışılacaktır. Derneğimizin web sitesi yeniden düzenlenmiş olup profesyonel bir ekip tarafından sürekli hizmet verilmektedir. Saygılarımızla, Türk Biyokimya Derneği Yönetim Kurulu

ÖZGEÇMİŞ. Araştırma Hastanesi, Acil Tıp Kliniği. /

ÖZGEÇMİŞ. Araştırma Hastanesi, Acil Tıp Kliniği. / ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Akademik Durum: Çalıştığı Kurum: Serkan Emre EROĞLU Doçent Doktor, Acil Tıp Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Acil Tıp Kliniği İletişim: +90 (216)

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Okul Adı Bölüm Mezuniyet Yılı Bahçelievler Deneme

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Okul Adı Bölüm Mezuniyet Yılı Bahçelievler Deneme ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı: Kübra YILMAZ ŞENYÜZ Doğum Tarihi: 28/05/1987 Derece Okul Adı Bölüm Mezuniyet Yılı Lise Bahçelievler Deneme 2004 - Mezun Lisesi Lisans Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik

Detaylı

KLİMUD HABERLERİ. KLİMUD Bölge Toplantısı. KLİMUD Çalışma Grupları Sanal Genel Kurulları Yapıldı! 14 Eylül, Van. HIV/AIDS Tanı Klavuzu 2018

KLİMUD HABERLERİ. KLİMUD Bölge Toplantısı. KLİMUD Çalışma Grupları Sanal Genel Kurulları Yapıldı! 14 Eylül, Van. HIV/AIDS Tanı Klavuzu 2018 1 2 3 KLİMUD HABERLERİ KLİMUD Bölge Toplantısı 14 Eylül, Van 14 Eylül 2018 Cuma günü Van da gerçekleştirdiğimiz KLİMUD - Kan Kültürü Çalışma Grubu işbirliği ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıbbi Mikrobiyoloji

Detaylı

TÜRK BİYOKİMYA DERNEĞİ 2012 2015 FAALİYET RAPORU

TÜRK BİYOKİMYA DERNEĞİ 2012 2015 FAALİYET RAPORU TÜRK BİYOKİMYA DERNEĞİ 2012 2015 FAALİYET RAPORU Kamu Yararına Dernek Türk Biyokimya Derneği Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsündedir Bu yüzden İçişleri Bakanlığı İl Dernekler Müdürlüğü nün çok sıkı

Detaylı

AGUH HAZİRAN BULUŞMASI İSTANBUL 06.06.2015 DR. ALTAN GÖKGÖZ

AGUH HAZİRAN BULUŞMASI İSTANBUL 06.06.2015 DR. ALTAN GÖKGÖZ AGUH HAZİRAN BULUŞMASI İSTANBUL 06.06.2015 DR. ALTAN GÖKGÖZ AGUH SUNUM PLANI Asistan hekim ve genç uzman hekimler ( AGUH ) komisyonu hakkında AGUH toplantıları AGUH yurt içi ve dışındaki etkinlikleri Geçmişi

Detaylı

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018 TURKLAB Bülten 2018 Ocak-Şubat-Mart Metot Validasyonu Eğitimi 13-14 Şubat 2018 13-14 Şubat 2018 tarihlerinde Metot Validasyonu konulu eğitim gerçekleştirilmiştir. Katılımcılara, TS EN ISO/IEC 17025 standardı

Detaylı

28 Şubat 2018, Çarşamba

28 Şubat 2018, Çarşamba ENDOKRİN VE METABOLİK HASTALIKLAR TANIDAN TEDAVİYE BİYOBELİRTEÇLER 3. TÜRKİYE in vitro DİYAGNOSTİK SEMPOZYUMU BİLİMSEL PROGRAM 28 Şubat 2018, Çarşamba 08.30 09.30 Kayıt 09.30 10.00 Açılış ve Açılış Konuşmaları

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIBBİ BİYOKİMYA ANABİLİM DALI TIBBİ BİYOKİMYA UZMANLIK EĞİTİMİ ÇEKİRDEK PROGRAMI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIBBİ BİYOKİMYA ANABİLİM DALI TIBBİ BİYOKİMYA UZMANLIK EĞİTİMİ ÇEKİRDEK PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIBBİ BİYOKİMYA ANABİLİM DALI TIBBİ BİYOKİMYA UZMANLIK EĞİTİMİ ÇEKİRDEK PROGRAMI AMAÇ: Anabilim Dalımızda tıpta uzmanlık eğitiminin amacı, temel ve tıbbi biyokimya

Detaylı

TÜRK DERMATOLOJİ YETERLİK KURULU ÇALIŞMA RAPORU (2012-2014)

TÜRK DERMATOLOJİ YETERLİK KURULU ÇALIŞMA RAPORU (2012-2014) TÜRK DERMATOLOJİ YETERLİK KURULU ÇALIŞMA RAPORU (2012-2014) Türk Dermatoloji Yeterlik Kurulu (TDYK), Ekim 2012 de yapılan seçim sonrasında çalışmalarına devam etmiştir. Çalışma raporunda 2012-2014 döneminde

Detaylı

Klinik Laboratuvarlarda Kalite Spesifikasyonlarının Yeniden Belirlenmesi ve Biyolojik Varyasyon

Klinik Laboratuvarlarda Kalite Spesifikasyonlarının Yeniden Belirlenmesi ve Biyolojik Varyasyon Klinik Laboratuvarlarda Kalite Spesifikasyonlarının Yeniden Belirlenmesi ve Biyolojik Varyasyon Abdurrahman Coşkun Acıbadem Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sunum

Detaylı

Derya Murat Özgün. Eğitim Bilgilerim

Derya Murat Özgün. Eğitim Bilgilerim Derya Murat Özgün deryamuratozgun@esenyurt.edu.tr Eğitim Bilgilerim 2.Şubat.2010 20. (Mezuniyet tez sunumu için tarih bekleniyor) 24.eylül.2007-7.Ekim.2008 (Eğitime Dokuz Eylül Üniv. de devam edildi) Eylül.2002-15.Haziran.2007

Detaylı

Değerli Genç Meslektaşlarımız,

Değerli Genç Meslektaşlarımız, Değerli Genç Meslektaşlarımız, TTB-UDEK Asistan ve Genç Uzman Hekim Çalışma Grubu tarafından planlanan ve genş meslektaşlarımızın sürekli mesleki gelişmelerine katkı sağlamayı hedefleyen bir çalışma olarak

Detaylı

Öğr. Gör. Dilruba BİNBOĞA

Öğr. Gör. Dilruba BİNBOĞA Öğr. Gör. Dilruba BİNBOĞA ÖZGEÇMİŞ 1958 Eskişehir doğumludur. 1982. Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Lisans, 2002 Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde hemşirelik esaslarında yüksek

Detaylı

ŞİFA ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YILLIK ÇALIŞMA RAPORU

ŞİFA ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YILLIK ÇALIŞMA RAPORU ŞİFA ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YILLIK ÇALIŞMA RAPORU Adı Soyadı : Ünvanı : Görevi : Fakültesi : Bölümü : Anabilim Dalı : Akademik Yılı : Eğitim Öğretim Çalışmaları Öğrenci eğitimi Verilen dersler

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Yardımcı Doçent Sınıf Öğretmenliği Ondokuz Mayıs Üniversitesi 2003-

ÖZGEÇMİŞ. Yardımcı Doçent Sınıf Öğretmenliği Ondokuz Mayıs Üniversitesi 2003- ı. Adı Soyadı: Cevat ELMA ÖZGEÇMİŞ 2. Doğum Tarihi: 16.04.1972 3. Unvanı: Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Eğitim Yönetimi ve Planlaması Ankara Üniversitesi 1993 Y.

Detaylı

TURKLAB Bülten Nisan-Mayıs-Haziran

TURKLAB Bülten Nisan-Mayıs-Haziran TURKLAB Bülten 2018 Nisan-Mayıs-Haziran TURKLAB Akademi ISO/IEC 17025:2017 Revizyon Geçiş Eğitimi TURKLAB Akademi tarafından 17-18 Nisan 2018 tarihlerinde düzenlenen, ISO/IEC 17025:2017 Deney ve Kalibrasyon

Detaylı

NE OLDU? NE OLACAK? Kasım 2011-Ocak 2012. Ocak 2012. Oturum ve Sunum Kayıtları, İnfeksiyon Dünyası, Online TV ve Sunu Merkezi nde

NE OLDU? NE OLACAK? Kasım 2011-Ocak 2012. Ocak 2012. Oturum ve Sunum Kayıtları, İnfeksiyon Dünyası, Online TV ve Sunu Merkezi nde Kasım 2011-Ocak 2012 Oturum ve Sunum Kayıtları, İnfeksiyon Dünyası, Online TV ve Sunu Merkezi nde 26-27 Kasım 2011 de, Hatay da yapılan Klinik HIV/AIDS Sempozyumu 2011, 10 Ocak 2012 de, Ankara da yapılan

Detaylı

TÜRK ELEKTRON MİKROSKOPİ DERNEĞİ 2012-2014 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ

TÜRK ELEKTRON MİKROSKOPİ DERNEĞİ 2012-2014 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ TÜRK ELEKTRON MİKROSKOPİ DERNEĞİ 2012-2014 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ Prof. Dr.Yurdagül CANBERK ONURSAL BAŞKAN Prof. Dr. Selma YILMAZER BAŞKAN Prof. Dr. Serap ARBAK İKİNCİ BAŞKAN Prof. Dr. Melek ÖZTÜRK SEZGİN

Detaylı

İyi Yararlanılabilir?

İyi Yararlanılabilir? Lisansüstü Eğitimde FEBS'den Nasıl Daha İyi Yararlanılabilir? Gül Güner Akdoğan FEBS Eğitim Kurulu Başkanı Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı, İzmir SUNUM AKIŞI FEBS (Federation

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Selden Coşkun 2. Doğum tarihi : 25.01.1977 3. Unvanı : Öğr. Gör. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Lisans Derece Bölüm Üniversite Yıl Yüksek lisans Yüksek lisans Doktora Müh. Mim. Fak. Kimya

Detaylı

29 Ocak İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün

29 Ocak İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün 29 Ocak1993 - İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık 2008 - Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün 29 Aralık 1995 gün ve 51748 sayılı Genelgesi İlaç ve

Detaylı

İSTANBUL BAROSU SAĞLIK HUKUKU MERKEZİ

İSTANBUL BAROSU SAĞLIK HUKUKU MERKEZİ 1 İSTANBUL BAROSU SAĞLIK HUKUKU MERKEZİ FAALİYET RAPORU (Eylül 2014 Haziran 2015) 1.) İstanbul Barosu Yönetim Kurulu nun 15.01.2015 tarihli Kararı ile; Sağlık Hukuku Merkezi Başkanlığı görevine Av. Ümit

Detaylı

Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği 7nci İç Anadolu Bölgesi Travma ve Acil Cerrahi Toplantısı ANKARA

Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği 7nci İç Anadolu Bölgesi Travma ve Acil Cerrahi Toplantısı ANKARA Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği 7nci İç Anadolu Bölgesi Travma ve Acil Cerrahi Toplantısı ANKARA SBÜ Keçiören EAH Konferans Salonu 08 Eylül 2018 Cumartesi TOPLANTI SONUÇ RAPORU Ulusal Travma ve Acil

Detaylı

TÜRK BİYOKİMYA DERNEĞİ PREANALİTİK EVRE ÇALIŞMA GRUBU ÇALIŞMALARI

TÜRK BİYOKİMYA DERNEĞİ PREANALİTİK EVRE ÇALIŞMA GRUBU ÇALIŞMALARI TÜRK BİYOKİMYA DERNEĞİ PREANALİTİK EVRE ÇALIŞMA GRUBU ÇALIŞMALARI Mehmet ŞENEŞ TBD Pre-Analitik Evre Çalışma Grubu XXVII. Ulusal Biyokimya Kongresi 5 Kasım 2015 ABD Tıp Enistitüsünün (The Institute of

Detaylı

27.Ulusal Biyokimya Kongresi 3 Kasım da Başlıyor

27.Ulusal Biyokimya Kongresi 3 Kasım da Başlıyor 27.Ulusal Biyokimya Kongresi 3 Kasım da Başlıyor 27.Ulusal Biyokimya Kongresi 3 Kasım da Başlıyor. Türk Biyokimya Derneği yönetim kurulu adına Başkan Doğan Yücel in yapmış olduğu kongreye davet mesajı

Detaylı

16/11/15 ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HİSTOLOJİ EMBRİYOLOJİ ABD

16/11/15 ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HİSTOLOJİ EMBRİYOLOJİ ABD 16/11/15 ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HİSTOLOJİ EMBRİYOLOJİ ABD 1 16/11/15 ACIBADEM ÜN. TIP FAKÜLTESİ HİSTOLOJİ VE EMBRİYOLOJİ ABD Anabilim Dalımız, 2009 yılında üniversitemizin kuruluşu ile birlikte

Detaylı

1. Ulusal Viroloji Günleri ve Kursu, Şubat 2015, Ankara

1. Ulusal Viroloji Günleri ve Kursu, Şubat 2015, Ankara Selda ERENSOY Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Ne e KAKLIKKAYA Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı 1. Ulusal Viroloji Günleri ve

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ EĞİTİM İŞ DENEYİMİ

ÖZGEÇMİŞ EĞİTİM İŞ DENEYİMİ ÖZGEÇMİŞ KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı : Nihan Demirkasımoğlu Unvan : Araştırma Görevlisi Dr. Bölüm : Eğitim Yönetimi ve Politikası Telefon : +903123633350 / 3017 E-posta : demirkasimoglu@ankara.edu.tr nihansal@yahoo.com

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK HİZMETLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ARALIK 2011 Firma, Üniversite, Sağlık Bakanlığı hastaneleri tarafından, SUT a ilave edilmesi istenen parametrelere

Detaylı

17 Aralık 2004-23 Aralık 2006

17 Aralık 2004-23 Aralık 2006 17 Aralık 2004-23 Aralık 2006 Tıbbi Onkoloji Derneği Demokratik Katılımcı Şeffaf Kişilere bağlı olmayan kurumsal kimlik Yönetim Kurulu Haluk Onat (Başkan) Fikri İçli (Seçilmiş Başkan) Pınar Saip (Genel

Detaylı

D-Tek Uzaktan Eğitim Kursları

D-Tek Uzaktan Eğitim Kursları D-Tek Uzaktan Eğitim Kursları Prof. Dr. Diler Aslan D-Tek Teknoloji Geliştirme, Üretim, Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Sn. ve Tc. Ltd. Şti. Pamukkale Teknokent Denizli Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi

Detaylı

TOPLANTI TUTANAĞI "Tıbbi laboratuar bıranşları tanısal ve tedaviyi yönlendiren moleküler testler için ortak görüş toplantısı" Toplantıya katılanlar:

TOPLANTI TUTANAĞI Tıbbi laboratuar bıranşları tanısal ve tedaviyi yönlendiren moleküler testler için ortak görüş toplantısı Toplantıya katılanlar: TOPLANTI TUTANAĞI "Tıbbi laboratuar bıranşları tanısal ve tedaviyi yönlendiren moleküler testler için ortak görüş toplantısı" Sağlık Bakanlığının başlattığı 'Hangi laboratuar testlerini hangi laboratuar

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite Öğretim Yılı

Derece Bölüm/Program Üniversite Öğretim Yılı ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı: Yrd. Doç. Dr. Ebru Erek Kazan Doğum Tarihi: 15 Kasım 1978 Derece Bölüm/Program Üniversite Öğretim Yılı Lisans Hemşirelik Bölümü Hacettepe Üniversitesi 1995-1999

Detaylı

Laboratuvar Tıbbında İzlenebilirlik

Laboratuvar Tıbbında İzlenebilirlik Laboratuvar Tıbbında İzlenebilirlik Medikal Metroloji Çalıştayı TÜBİTAK-UME, İstanbul Dr. Diler Aslan Pamukkale Üniversitesi 13 Şubat 2013, İstanbul İçerik Adlandırma,Tanım, kavram, sektör, segment: Tıbbi

Detaylı

TÜRK TORAKS DERNEĞİ DENEYSEL ARAŞTIRMALAR ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI

TÜRK TORAKS DERNEĞİ DENEYSEL ARAŞTIRMALAR ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI TÜRK TORAKS DERNEĞİ DENEYSEL ARAŞTIRMALAR ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI -2020 ÇALIŞMA GRUBU PROJELERİ Proje Adı Tarih Hedef İzlenecek strateji Sorumlu kişiler Vardiyalı Çalışanlarda Stres Ocak Belirlenmiş

Detaylı

EĞİTİM KURUMLARININ AKREDİTASYONU KURUM ZİYARETİ KONTROL LİSTESİ (TTMYK-AKREDİTASYON KOMİSYONU)

EĞİTİM KURUMLARININ AKREDİTASYONU KURUM ZİYARETİ KONTROL LİSTESİ (TTMYK-AKREDİTASYON KOMİSYONU) KURUM ZİYARET EKİBİ Üniversitenin adı : Anabilim Dalı Başkanı : Eğitim Araştırma Hastanesi : Eğitim Sorumlusu : Ziyarete Eşlik Eden Sorumlu/Sorumlular : Ad Soyadı : Ünvanı: Ad Soyadı : Ünvanı: Ad Soyadı

Detaylı

Sayın Hocalarım, Sevgili Meslektaşlarım ve Değerli Kongre Katılımcıları, Türk Nefroloji Derneği olarak Antalya nın Belek beldesindeki Kaya Palazzo

Sayın Hocalarım, Sevgili Meslektaşlarım ve Değerli Kongre Katılımcıları, Türk Nefroloji Derneği olarak Antalya nın Belek beldesindeki Kaya Palazzo Sayın Hocalarım, Sevgili Meslektaşlarım ve Değerli Kongre Katılımcıları, Türk Nefroloji Derneği olarak Antalya nın Belek beldesindeki Kaya Palazzo Otel Kongre Merkezinde gerçekleştirdiğimiz 34. Ulusal

Detaylı

SEMA AYHAN. Balıkesir Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. Balıkesir Üniversitesi Kütüphane ve

SEMA AYHAN. Balıkesir Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. Balıkesir Üniversitesi Kütüphane ve SEMA AYHAN Balıkesir Üniversitesi Kütüphane ve Balıkesir Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Dokümantasyon Daire Başkanlığı Unvanı Unvanı : Daire : Daire Başkanı Başkanı Adres : Çağış

Detaylı

İdari Görevler Görev Dönemi Görev 2008-01.02.2012 Müdür Yardımcısı Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

İdari Görevler Görev Dönemi Görev 2008-01.02.2012 Müdür Yardımcısı Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 1 Öğr.Gör.Türkan AKYOL GÜNER AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Düzenleme Tarihi : 30.11.2012 İletişim Bilgileri Yazışma Adresi : Bülent Ecevit Üniversitesi Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri

Detaylı

TUTD Dernek yönetimi seçimi, perspektif

TUTD Dernek yönetimi seçimi, perspektif TUTD o Dernek yönetimi seçimi, perspektif o Ulusal Kongre, o Bölge toplantıları o Temel uyku Kursu, o İleri uyku Kursu, o Ulusal epidemiyolojik araştırma, o Uyku merkezleri akreditasyonu, o Temel Uyku

Detaylı

D-Tek Uzaktan Eğitim Platformu

D-Tek Uzaktan Eğitim Platformu D-Tek Uzaktan Eğitim Platformu Prof. Dr. Diler Aslan D-Tek Teknoloji Geliştirme, Üretim, Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Sn. ve Tc. Ltd. Şti. Pamukkale Teknokent Denizli Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ SAĞLIK VE TIP ALANINDA BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU DAVET

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ SAĞLIK VE TIP ALANINDA BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU DAVET AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ SAĞLIK VE TIP ALANINDA BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU Değerli Meslektaşlarımız, DAVET Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırmaları Geliştirme Komisyonu nun Akdeniz

Detaylı

- Klinik Mikrobiyoloji ve Laboratuvar Uygulamalari Sempozyumu,Ankara

- Klinik Mikrobiyoloji ve Laboratuvar Uygulamalari Sempozyumu,Ankara EĞİTİMLER VE UZMANLARLA TOPLANTILAR 27.06.2009 KLİMUD ve genis katilimli uzmanlar toplantisi- Ankara 27.07.2009 KLİMUD ve genis katilimli uzmanlar toplantisi- Eskisehir 31.08.2009 KLİMUD ve genis katilimli

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ ve ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ

ÖZGEÇMİŞ ve ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ ÖZGEÇMİŞ ve ESERLER LİSTESİ Dr. Yasin KELEŞ Öğretim Görevlisi, Giresun Üniversitesi Bulancak Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü KİŞİSEL BİLGİLER ÖZGEÇMİŞ

Detaylı

HOŞGELDİNİZ Haziran 2017 İstanbul

HOŞGELDİNİZ Haziran 2017 İstanbul TÜRK KLİNİK MİKROBİYOLOJİ VE İNFEKSİYON HASTALIKLARI DERNEĞİ ASİSTAN VE GENÇ UZMAN HEKİM KOMİSYONU TEMEL EĞİTİM PROGRAMI MİKROBİYOLOJİNİN RENKLİ DÜNYASI HOŞGELDİNİZ 10-11 Haziran 2017 İstanbul TANIŞALIM

Detaylı

TIBBİ ONKOLOJİ DERNEĞİ 2006-2008 FAALİYET RAPORU

TIBBİ ONKOLOJİ DERNEĞİ 2006-2008 FAALİYET RAPORU TIBBİ ONKOLOJİ DERNEĞİ 2006-2008 FAALİYET RAPORU 23 Aralık 2006 tarihinde yapılan Genel Kurulda seçimle işbaşına gelen Yönetim Kurulunun en önemli amaç ve hedefi demokratik, katılımcı şeffaf ve kişilere

Detaylı

22 Eylül 2006. Dr. Atay Atabey Dr. Cemil Dalay Dr. Ferit Demirkan Dr. Ahmet Terzioğlu

22 Eylül 2006. Dr. Atay Atabey Dr. Cemil Dalay Dr. Ferit Demirkan Dr. Ahmet Terzioğlu 22 Eylül 2006 Dr. Lütfü Baş Dr. Figen Özgür Dr. Akın Yücel Dr. Atay Atabey Dr. Cemil Dalay Dr. Ferit Demirkan Dr. Ahmet Terzioğlu Başkan 2. Başkan, Sayman Genel Sekreter Yeterlik Kurulu Dr. Lütfü Baş Yeterlik

Detaylı

KARAR 42.01- Tıp Fakültesi Dekanlığı nın 30.10.2013 tarih ve 2233 sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR 42.01- Tıp Fakültesi Dekanlığı nın 30.10.2013 tarih ve 2233 sayılı yazısı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Yönetim Kurulu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN Başkanlığında toplandı. KARAR 42.01- Tıp Fakültesi

Detaylı

ASİSTAN VE GENÇ UZMAN HEKİMLER (AGUH) KOMİSYONU

ASİSTAN VE GENÇ UZMAN HEKİMLER (AGUH) KOMİSYONU ASİSTAN VE GENÇ UZMAN HEKİMLER (AGUH) KOMİSYONU KLİMİK Kongresi AGUH Toplantısı 28.03.2015 Dr.Şafak Göktaş AGUH SON 1,5 SENEDE NELER YAPTI? SON 6 AYINDA NELER YAPACAK? 10 yıl öncesine uzanan İnfeksiyon

Detaylı

PDF Yeterlik Kurulu Tarihçesi

PDF Yeterlik Kurulu Tarihçesi PDF Yeterlik Kurulu Tarihçesi Hazırlayan: Figen Söylemezoğlu 12/12/2016 Patoloji camiası, Patoloji Dernekleri Federasyonu (PDF) çatısı altında bir araya gelmeden önceleri de ülkemizdeki patoloji eğitimini

Detaylı

sendika haberleri İSG HABERLERİ İş Sağlığı ve Güvenliği Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

sendika haberleri İSG HABERLERİ İş Sağlığı ve Güvenliği Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi İş Sağlığı ve Güvenliği Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarının iş sağlığı ve güvenliği açısından 2010 yılı performans değerlendirme toplantısı 21 Aralık 2010 tarihinde

Detaylı

TÜRK DERMATOLOJİ YETERLİK KURULU ÇALIŞMA RAPORU ( )

TÜRK DERMATOLOJİ YETERLİK KURULU ÇALIŞMA RAPORU ( ) TÜRK DERMATOLOJİ YETERLİK KURULU ÇALIŞMA RAPORU (2008-2010) Türk Dermatoloji Yeterlik Kurulu (TDYK), Kasım 2008 de yapılan seçim sonrasında çalışmalarına başlamıştır. Çalışma raporunda bu iki içinde yürütülen

Detaylı

19-21 MAYIS 2017 TEKİRDAĞ

19-21 MAYIS 2017 TEKİRDAĞ TÜRK KLİNİK BİYOKİMYA DERNEĞİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 19-21 MAYIS 2017 TEKİRDAĞ Değerli üyelerimiz, Türk Klinik Biyokimya Derneği tarafından Namık Kemal Üniversitesi ile birlikte 19-21 Mayıs

Detaylı

Antibiyotik Duyarlılık Testlerinin Standardizasyonu (ADTS) çalışma grubu raporu 1994-2010

Antibiyotik Duyarlılık Testlerinin Standardizasyonu (ADTS) çalışma grubu raporu 1994-2010 Antibiyotik Duyarlılık Testlerinin Standardizasyonu (ADTS) çalışma grubu raporu 1994-2010 Çalışma Grubunun Adı: Antibiyotik Duyarlılık Testlerinin Standardizasyonu (ADTS) çalışma grubu Grup başkanı: Prof.Dr.Deniz

Detaylı

EĞİTİMİNDE TFD nin ROLÜ

EĞİTİMİNDE TFD nin ROLÜ İLAÇLA AKILCI TEDAVİ EĞİTİMİNDE TFD nin ROLÜ Prof. Dr. Ersin Yarış Karadeniz adeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Ab.D. Türk Farmakoloji Derneği Akılcı İlaç Eğitimi Kurulu Başkanı ICIUM

Detaylı

1- Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı:

1- Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı: 1- Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı: 2- Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı: 3- Ankara Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim

Detaylı

Sema AYHAN Daire Başkanı

Sema AYHAN Daire Başkanı İletişim Kütüphane ve Dokümanasyon Daire Başkanlığı Çağış Yerleşkesi 10145-BALIKESİR Tel : +90.0266.61214 34 Fax :+ 90.0266.6121435 e-posta: sayhan@balikesir.edu.tr Sema AYHAN Daire Başkanı EĞİTİM Yüksek

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATANMA MÜRACAAT FORMU

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATANMA MÜRACAAT FORMU KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATANMA MÜRACAAT FORMU A. YAYIN VE ATIFLAR ALINAN 1. SCI (Science Citation Index), SCI-Expanded, SSCI (Social Science Citation Index), AHCI (Arts and Humanities

Detaylı

Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar Çalışma Grubu Faaliyet Raporu Hazırlayan: Prof. Dr. Pınar Zarakolu (Kurucu, Başkan)

Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar Çalışma Grubu Faaliyet Raporu Hazırlayan: Prof. Dr. Pınar Zarakolu (Kurucu, Başkan) Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar Çalışma Grubu Faaliyet Raporu 2009-2015 Hazırlayan: Prof. Dr. Pınar Zarakolu (Kurucu, Başkan) Vizyonumuz Ülkemizde CYBE ın kontrolü ve önlenmesi amacıyla eğitim, araştırma

Detaylı

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR 19 20 TMMOB Makina Mühendisleri Odası, her çalışma döneminde olduğu gibi bu dönemde de örgütsel birikimiyle,

Detaylı

Arş. Gör. Abdullah KALDIRIM

Arş. Gör. Abdullah KALDIRIM Arş. Gör. Abdullah KALDIRIM Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Evliya Çelebi Yerleşkesi (43100) KÜTAHYA Cep Telefonu: Telefon: Faks: E-posta: Web:

Detaylı

2014 YILI EĞİTİMDE VE PSİKOLOJİDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME DERNEĞİ FAALİYET RAPORU

2014 YILI EĞİTİMDE VE PSİKOLOJİDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME DERNEĞİ FAALİYET RAPORU 2014 YILI EĞİTİMDE VE PSİKOLOJİDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME DERNEĞİ FAALİYET RAPORU Derneğin Kuruluşu (28 Mart 2013) 06-106-093 kütük numarası ile 28 Mart 2013 tarihinde derneğimiz resmen kurulmuştur. Olağan

Detaylı

Bilimin ışığında adalet KONGRE PROGRAMI

Bilimin ışığında adalet KONGRE PROGRAMI Bilimin ışığında adalet KONGRE PROGRAMI 1 ONURSAL BAŞKAN Abdulhamit GÜL Adalet Bakanı BAŞKAN Yalçın BÜYÜK Adli Tıp Kurumu Başkanı KONGRE SEKRETERİ Ömer H.A. MÜSLÜMANOĞLU Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ. Doç.Dr. Yunus KOÇ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ. Doç.Dr. Yunus KOÇ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ Doç.Dr. Yunus KOÇ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ÖĞRETİM ÜYESİ SAYILARI/İSTATİSTİKLER Görevlendirme: 1 profesör (yabancı

Detaylı

HOŞGELDİNİZ 30 Haziran 2018

HOŞGELDİNİZ 30 Haziran 2018 TÜRK KLİNİK MİKROBİYOLOJİ VE İNFEKSİYON HASTALIKLARI DERNEĞİ ASİSTAN VE GENÇ UZMAN HEKİM KOMİSYONU TEMEL EĞİTİM PROGRAMI Olgular Eşliğinde- Bir gün tek başına HOŞGELDİNİZ 30 Haziran 2018 Koç Üniversitesi

Detaylı

TÜRKİYE NÜKLEER TIP DERNEĞİ YÖNETİM KURULU (2012-2014) ÇALIŞMA RAPORU

TÜRKİYE NÜKLEER TIP DERNEĞİ YÖNETİM KURULU (2012-2014) ÇALIŞMA RAPORU TÜRKİYE NÜKLEER TIP DERNEĞİ YÖNETİM KURULU (2012-2014) ÇALIŞMA RAPORU NİSAN 2014 Veda ederken... Değerli meslektaşlarım ve üyelerimiz, 1990 yılında rahmetli Prof. Dr. Coşkun Bekdik hocamın referansı ile

Detaylı

KLİMUD Haydi Okula, Bir Daha DİYOR

KLİMUD Haydi Okula, Bir Daha DİYOR KLİMUD OKULLARI-4 Bahar Okulu: Laboratuvar Yönetimi KLİMUD Haydi Okula, Bir Daha DİYOR KLİMUD OKULLARI-4 Bahar Okulu: Laboratuvar Yönetimi KLİMUD Okulları yönetimi olarak sizlerle yeni bir heyecanı paylaşmanın

Detaylı

Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar Çalışma Grubu Faaliyet Raporu Hazırlayan: Prof. Dr. Pınar Zarakolu (Kurucu, Başkan)

Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar Çalışma Grubu Faaliyet Raporu Hazırlayan: Prof. Dr. Pınar Zarakolu (Kurucu, Başkan) Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar Çalışma Grubu Faaliyet Raporu 2009-2015 Hazırlayan: Prof. Dr. Pınar Zarakolu (Kurucu, Başkan) Vizyonumuz Ülkemizde CYBE ın kontrolü ve önlenmesi amacıyla eğitim, araştırma

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu. Lisans Hemşirelik Hemşirelik Bölümü Lisans Programı

ÖZGEÇMİŞ. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu. Lisans Hemşirelik Hemşirelik Bölümü Lisans Programı ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Hatice Dilek DOĞAN 2. Doğum Yeri. Afyonkarahisar/ Merkez 3. Unvanı: Dr. Öğr. Üyesi. 4. Öğrenim Durumu: Doktora Mezunu Derece Alan Üniversite Yıl Lisans lik Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

Detaylı

TIPTA HALK SAĞLIĞI UZMANLIĞI ve GELECEK SEÇENEKLERİ/BEKLENTİLERİ/ÖNGÖRÜLERİ

TIPTA HALK SAĞLIĞI UZMANLIĞI ve GELECEK SEÇENEKLERİ/BEKLENTİLERİ/ÖNGÖRÜLERİ TIPTA HALK SAĞLIĞI UZMANLIĞI ve GELECEK SEÇENEKLERİ/BEKLENTİLERİ/ÖNGÖRÜLERİ Dilek ASLAN HÜTF Halk Sağlığı Anabilim Dalı Prof. Dr. Nusret Fişek Eğitim Salonu Şubat 2017, Ankara Canlı yayın için: http://www.halksagligi.hacettepe.edu.tr/canliyayın/canliyayin.php

Detaylı

PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015

PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015 PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015 Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Sosyal Pediyatri Bilim Dalı ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Detaylı

Akılcı İlaç Kullanımı. Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar Lefke Avrupa Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Kurucu Dekan

Akılcı İlaç Kullanımı. Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar Lefke Avrupa Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Kurucu Dekan Akılcı İlaç Kullanımı Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar Lefke Avrupa Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Kurucu Dekan 23.09.2016 Akılcı İlaç Kullanımı Kişilerin uygun ilacı, uygun süre ve dozda, en düşük fiyata

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Levent İNCEDERE 2. Doğum Tarihi : 01.09.1974 3. Ünvanı : Öğretim Görevlisi 4.Öğrenim Durumu : Doktora 5. Eğitim Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Yüksek Lisans Yüksek Lisans Doktora

Detaylı

TIBBİ MİKROBİYOLOJİ UZMANLIK EĞİTİMİ BEKLENTİLER/ ÖNERİLER EĞİTİM HASTANESİ GÖZÜYLE

TIBBİ MİKROBİYOLOJİ UZMANLIK EĞİTİMİ BEKLENTİLER/ ÖNERİLER EĞİTİM HASTANESİ GÖZÜYLE TIBBİ MİKROBİYOLOJİ UZMANLIK EĞİTİMİ BEKLENTİLER/ ÖNERİLER EĞİTİM HASTANESİ GÖZÜYLE 10.9.1982 tarih ve 8/5319 sayılı kararı ile, Resmi Gazete nin 13.1.1983 tarih ve 1927 (Mükerrer) sayısında yürürlüğe

Detaylı

7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler:*

7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler:* Sevtap YILDIRIR dryildirir@gmail.com ORCID ID: 0000-0002-0766-178X (505) 799 23 35 1. Doğum Tarihi : 06 / 06 / 1969 2. Unvanı : Pratisyen Hekim 3. Öğrenim Durumu : Yüksek Lisans 4. Çalıştığı Kurum : İstanbul

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler

ÖZGEÇMİŞ. 7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler 1. Adı Soyadı: Hale TOSUN 2. Doğum Tarihi: 07.07.1970 3. Unvanı: Yard. Doç. 4. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl Lise Hemşirelik Kızılay Özel Hemşirelik Lisesi 1988 Lisans Hemşirelik

Detaylı

2. Eğitici Gelişimi Kursu

2. Eğitici Gelişimi Kursu TÜRK KLİNİK MİKROBİYOLOJİ VE İNFEKSİYON HASTALIKLARI DERNEĞİ İNFEKSİYON HASTALIKLARI VE KLİNİK MİKROBİYOLOJİ EĞİTİM VE YETERLİLİK KURULU (İHKMEYK) 2. Eğitici Gelişimi Kursu 27-29 Mart 2008 Türk Klinik

Detaylı

7. Ulusal Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları ve Kistik Fibrozis Kongresi

7. Ulusal Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları ve Kistik Fibrozis Kongresi www.cocuksolunum2016.org Uygulamalı Pediatrik Fleksibl Bronkoskopi Kursu 30 Mart 02 Nisan 2016 RIXOS DOWNTOWN ANTALYA 1 DAVET YAZISI Sayın meslektaşlarımız, Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları Kistik Fibrozis

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET YÖNETİMİ KURSU RAPORU

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET YÖNETİMİ KURSU RAPORU TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET YÖNETİMİ KURSU RAPORU (AİLE HEKİMİ, AİLE SAĞLIĞI ELEMANI, TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ HEKİMİ, TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ SAĞLIK PERSONELİ) Prof.

Detaylı

1. Adı - Soyadı : Perihan EREN BANA 2. Doğum Tarihi : Ünvanı : Uzman 4. Öğrenim Durumu : Yüksek Lisans

1. Adı - Soyadı : Perihan EREN BANA 2. Doğum Tarihi : Ünvanı : Uzman 4. Öğrenim Durumu : Yüksek Lisans 1. Adı - Soyadı : Perihan EREN BANA 2. Doğum Tarihi : 19.08.1978 3. Ünvanı : Uzman 4. Öğrenim Durumu : Yüksek Lisans Derece Bölüm Üniversite Lisans İşletme Fakültesi Anadolu Üniversitesi 2006 Lisansüstü

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 2. Kurum:BeykentÜniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu

ÖZGEÇMİŞ. 2. Kurum:BeykentÜniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: M. Süheyl Pozantı 2. Kurum:BeykentÜniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu 3. Görev : Yardımcı Doçent Doktor Telefon: 444 1997 E-mail: suheylpozanti@beykent.edu.tr 4. Doğum Tarihi:

Detaylı

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAġ BOYUN CERRAHĠSĠ DERNEĞĠ YETERLĠK KURULU YENĠDEN BELGELENDĠRME YÖNERGESĠ

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAġ BOYUN CERRAHĠSĠ DERNEĞĠ YETERLĠK KURULU YENĠDEN BELGELENDĠRME YÖNERGESĠ Sayfa 1 / 5 BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- Yaşam boyu öğrenmeyi ve sürekli mesleki gelişimi teşvik etmek, bilgi ve beceri düzeyini artırıp koruyucu ve tedavi edici

Detaylı

EĞİTİM KURUMU ve PROGRAMI DEĞERLENDİRME FORMU (Akreditasyon için başvuracak kurum için Form)

EĞİTİM KURUMU ve PROGRAMI DEĞERLENDİRME FORMU (Akreditasyon için başvuracak kurum için Form) EĞİTİM KURUMU ve PROGRAMI DEĞERLENDİRME FORMU (Akreditasyon için başvuracak kurum için Form) 1. Kurum Adı: 2. Eğitim programınız asistan karnesinde yazılı amaç ve hedeflere uygun mudur? 3. Kurumdan son

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Lisans Hukuk Ankara Üniversitesi Y.Lisans Özel Hukuk Selçuk Üniversitesi Doktora Özel Hukuku Selçuk Üniversitesi 1995

ÖZGEÇMİŞ. Lisans Hukuk Ankara Üniversitesi Y.Lisans Özel Hukuk Selçuk Üniversitesi Doktora Özel Hukuku Selçuk Üniversitesi 1995 ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı : Vahit DOĞAN Doğum Tarihi : 06.03.1964 Unvanı : Profesör Öğrenim Durumu Derece Alan Üniversite yıl Lisans Hukuk Ankara Üniversitesi 1986 Y.Lisans Özel Hukuk Selçuk Üniversitesi 1988

Detaylı

TÜRKİYE EKMUD KONGRESİ. 11-15 Mayıs 2016 Kaya Palazzo Kongre Merkezi Belek, Antalya BİRİNCİ DUYURU. www.ekmud2016.org www.ekmud.org.

TÜRKİYE EKMUD KONGRESİ. 11-15 Mayıs 2016 Kaya Palazzo Kongre Merkezi Belek, Antalya BİRİNCİ DUYURU. www.ekmud2016.org www.ekmud.org. TÜRKİYE EKMUD KONGRESİ 11-15 Mayıs 2016 Kaya Palazzo Kongre Merkezi Belek, Antalya BİRİNCİ DUYURU www.ekmud2016.org www.ekmud.org.tr GENEL BİLGİLER Değerli Meslektaşlarımız, Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HIV/AIDS TEDAVİ VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (HATAM) OCAK 2009 ARALIK 2009 FAALİYET RAPORU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HIV/AIDS TEDAVİ VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (HATAM) OCAK 2009 ARALIK 2009 FAALİYET RAPORU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HIV/AIDS TEDAVİ VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (HATAM) OCAK 2009 ARALIK 2009 FAALİYET RAPORU HATAM web sayfasının güncelleştirilmesi, www.hatam.hacettepe.edu.tr Danışmanlık Hizmeti Yüzyüze

Detaylı

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ YETERLİK KURULU YENİDEN BELGELENDİRME YÖNERGESİ

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ YETERLİK KURULU YENİDEN BELGELENDİRME YÖNERGESİ TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ YETERLİK KURULU YENİDEN BELGELENDİRME YÖNERGESİ Madde 1. Dayanak: Bu yönerge Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi (Türk KBB ve BBC) Yeterlik Kurulu

Detaylı

11-14 EKİM 2017 AYDIN

11-14 EKİM 2017 AYDIN Türk Klinik Biyokimya Derneği Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi 11-14 EKİM 2017 AYDIN Değerli Üyelerimiz, Türk Klinik Biyokimya Derneği tarafından Adnan Menderes Üniversitesi ile birlikte 11-14

Detaylı

28 Şubat 2018, Çarşamba

28 Şubat 2018, Çarşamba ENDOKRİN VE METABOLİK HASTALIKLAR TANIDAN TEDAVİYE BİYOBELİRTEÇLER 3. TÜRKİYE in vitro DİYAGNOSTİK SEMPOZYUMU BİLİMSEL PROGRAM 28 Şubat 2018, Çarşamba 08.30 09.30 Kayıt 09.30 10.00 Açılış ve Açılış Konuşmaları

Detaylı

2-4 MART 2018 ANKARA

2-4 MART 2018 ANKARA TÜRK KLİNİK BİYOKİMYA DERNEĞİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2-4 MART 2018 ANKARA Değerli Üyelerimiz, Türk Klinik Biyokimya Derneği tarafından Gazi Üniversitesi ile birlikte 2-4 Mart 2018 tarihlerinde

Detaylı

ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ YAPILDI ANTALYA İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ YAPILDI ANTALYA İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ 3 Nisan 2014 tarihinde TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu yeni dönem Sekretarya seçimi için yapılan toplantıya Başkan Ömer Pınar Afşar katıldı.

Detaylı

DOÇ. DR. OĞUZ KARADENİZ

DOÇ. DR. OĞUZ KARADENİZ DOÇ. DR. OĞUZ KARADENİZ ADRES: PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İİBF KINIKLI KAMPÜSÜ, 20020 DENİZLİ TELEFON: 0 258 296 2678 e-mail: oguzk@pau.edu.tr Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Maliye

Detaylı

Onaylayan: Doç.Dr.M. Murat KOÇAK İmza: Tarih:

Onaylayan: Doç.Dr.M. Murat KOÇAK İmza: Tarih: İdari ve Mali İşleri İdari ve Mali İşler Görevin Bağlı Bulunduğu Enstitü Sekreteri Temel Görev ve Sorumluklar Yetkiler Beceri ve Yetenekler İletişim İçerisinden Olunan BEÜ İdari ve Mali İşler birimince

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği 19 ARALIK 2010, PAZAR Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) 18:00-20:00 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci

Detaylı

Doç. Dr. Turgay TEKİNAY. GÜDAM Müdürü ARA

Doç. Dr. Turgay TEKİNAY. GÜDAM Müdürü ARA 23 MAYIS 2016 PAZARTESİ 08.30-08.45 Açılış Konuşması Doç. Dr. Turgay TEKİNAY GÜDAM Müdürü 08.45-09.00 Deney Hayvanları Uygulama ve Etik Kursu nun Amacı, GÜDAM Tanıtımı ve Laboratuvar İşletmesi Doç. Dr.

Detaylı

20. Dönem Çalışma Raporu İçindekiler Dönem Çalışma Programı Çalışma Döneminde Örgütsel Durum ve İşleyiş...

20. Dönem Çalışma Raporu İçindekiler Dönem Çalışma Programı Çalışma Döneminde Örgütsel Durum ve İşleyiş... İçindekiler 1-Sunuş... 1 2-Jeoloji ve Jeoloji Mühendisliğine Genel Bir Bakış... 15 2.1-Jeoloji... 15 2.1.1-Jeolojinin Diyalektiği... 16 2.2-Jeoloji Mühendisliği... 26 3-TMMOB-Jeoloji Mühendisleri Odası

Detaylı

Kapsam MADDE 2- (1) Bu yönerge, Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğünün teşkilatı ile bu teşkilatta görevli personeli kapsar.

Kapsam MADDE 2- (1) Bu yönerge, Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğünün teşkilatı ile bu teşkilatta görevli personeli kapsar. SAĞLIK ARAŞTIRMALARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DAİRE BAŞKANLIKLARI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge, Sağlık Bakanlığı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğünün teşkilat yapısını, görevlerini, yetkilerini ve

Detaylı

AKILCI İLAÇ KULLANIMININ YAYGINLAŞTIRILMASI

AKILCI İLAÇ KULLANIMININ YAYGINLAŞTIRILMASI AKILCI İLAÇ KULLANIMININ YAYGINLAŞTIRILMASI Uzm. Dr. Burçak Deniz DEDEOĞLU Akılcı İlaç Kullanımı Şube Müdürü AKILCI İLAÇ KULLANIMI Kişilerin klinik bulgularına ve bireysel özelliklerine göre uygun ilacı,

Detaylı

Gaziantep Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Ana Bilim Dalı Halk (2006-Mart) Sağlığı Hemşireliği

Gaziantep Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Ana Bilim Dalı Halk (2006-Mart) Sağlığı Hemşireliği Ünvanı Adı-Soyadı Doğum Tarihi ve Yeri Fakülte Bölüm E-posta/Web Öğretim Görevlisi Nuriye Nesrin İPEKÇİ 15.12.1976-ADANA Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü / İlk ve

Detaylı

TIBBİ BİYOKİMYA ANABİLİM DALI MEZUNİYET SONRASI (UZMANLIK) EĞİTİMİ DERS MÜFREDATI

TIBBİ BİYOKİMYA ANABİLİM DALI MEZUNİYET SONRASI (UZMANLIK) EĞİTİMİ DERS MÜFREDATI TIBBİ BİYOKİMYA ANABİLİM DALI MEZUNİYET SONRASI (UZMANLIK) EĞİTİMİ DERS MÜFREDATI DERS KODU BİY 0001 BİY 0002 BİY 0003 BİY 0004 BİY 0005 BİY 0006 BİY 1000 BİY 4000 BİY 5000 KONU ADI Vaka Değerlendirme

Detaylı