KASIM-ARALIK 2015 Web:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KASIM-ARALIK 2015 Web:"

Transkript

1 KASIM-ARALIK 2015 Web:

2 Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Meclis ve Komite Üyelerinden oluşan bir grup Antakya ASF Hilton Müze Otel i ziyaret etti. ATSO Heyetini ASF Hilton Müze Otel sahibi Necmi Asfuroğlu karşıladı. Ziyarette konuşan ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Necmi Asfuroğlu nun örneğine çok az rastlanır bir yatırım yaptığını ve bundan dolayı teşekkür ettiğini ifade etti. Hristiyan dünyasının önemli hac noktalarından biri olan St.Pierre Kilisesi'nin yakınındaki araziye 5 yıldızlı yapılan müze otelin Hatay turizmine büyük bir ivme kazandıracağını ifade etti. Çinçin, Necmi Asfuroğlu nun yaptığı projenin diğer işadamlarımıza da örnek olmasını dilemekteyiz. Bir ilin en önemli yapı taşı olan ticaret erbabının ilin tanıtımındaki katkılarının çok önemli ol- duğunu söyleyerek sözlerini sonlandırdı. Necmi Asfuroğlu da ATSO heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, heyete proje ilgili geniş bilgiler verdi.

3 İl Jandarma Komutanımızı Ziyaret Ettik Antakya Ticaret ve Sanayi Odası olarak İl Jandarma Komutanı Sayın Jandarma Kıdemli Albay Turgay Aras ı makamında ziyaret ettik. Komutanımıza görevinde başarılar diledik. ATSO DAN Toplantısı Üyelerini Bilgilendirme ATSO-KOSGEB ile ortaklaşa olarak üyelerine Pazartesi günü Erol Bilecik Kongre Merkezi nde geniş bir katılım ile KOSGEB'in Kobilere Yönelik Verdiği Destekler İle İlgili Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirdi. ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, KOSGEB in ülkemizdeki öneminin gün geçtikçe arttığını ve devlet ile kobilerin arasında bir iletişim köprüsü haline geldiğini ifade etti. Çinçin, Bizi desteklerle ilgili bilgilendiren KOSGEB Hatay Hizmet Merkezi Müdürü Kenan Sert e şahsım ve üyelerimiz adına teşekkür ediyorum diyerek sözlerini sonlandırdı. DOĞAKA 68. Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay da Yapıldı Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 68. Yönetim Kurulu Toplantısı 01 Aralık 2015 saat 10:30 da Sayın Hatay Valisi Ercan Topaca başkanlığında Ottoman Palace Otel de gerçekleştirildi. Çukurova Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Toplantısı ve Gıda Fuarı Açılışı

4 Antakya Mobilyacılığını Geliştirme Projesi nin ikinci WYG İdari Temsilcileri Sayın Levent Erkan ve Sayın Tunç Yönlendirme Komitesi Toplantısı, 06 Kasım 2015 Kayalar ile WYG Teknik Ekibi katılmışlardır. Açılış Cuma günü Savon Otel de gerçekleştirilmiştir. konuşmasını ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Toplantıya, AB Delegasyonundan Sayın Burak Boysan, Hikmet Çinçin in yaptığı toplantıda, İnşaat Bileşeni, T.C Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uygulama Birimi nden Sayın Özden Karadağ, ATSO Meclis Üyesi Sayın Durmuş Görür, Proje Ortaklarımız Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Onur Yıldız, Antakya Belediyesi Başkan Yrd. Sayın Yakup Çil, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sayın Kadir Teksöz, Antakya Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Sayın Mehmet Ali Kanlı, Antakya Marangozlar ve Hızarcılar Odası Başkanı Sayın Mehmet Ali Yapar, Proje Yüklenicilerinin Temsilcileri, İşletme Planı ve Teknik Destek Bileşeni (Gelinen Durum, Mobilya Tasarımı Aktivitesinin Planı, Bir Sonraki Dönem İçin Diğer Aktivitelerin Planı) konularında bilgiler verilmiştir.

5 Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Tekstil Meslek Grubu (17. Meslek Komite Üyeleri) İspanya nın Barcelona Kentine İş Gezisi ve Fuar Ziyareti gerçekleştirdi. Düzenlenen geziye ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Ekşi, ATSO Meclis Üyeleri Ali Açıkgöz, Ali Çemtaş, ATSO Komite Üyeleri ve Oda Üyeleri katıldı. Tekstilciler Sami Ekşi başkanlığında yapılan gezide DENIM BY PV 2015 Tekstil Fuarı nı ziyaret ederken, İş Gezileri ve ikili görüşmelerde bulundular. Geziye katılan firmalar Fuar ın sektör açısından çok verimli olduğunu ve 2016 yılında tekstil sektöründeki gelişmeleri yakından görme fırsatı bulduklarını ifade ettiler. Markalaşma ve Kurumsallaşma ile ilgili bir çok bilgi edindiklerini belirten firmalar Yurtdışı gezilerinin tüm sektörler açısından önemli olduğunu ifade ettiler. Katılımcı firmalar üyelerine yapmış olduğu Yurtdışı Fuar ve İş gezilerinden dolayı ATSO ya teşekkür etti.

6 T.C.Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından finanse edilen, Odamız tarafından yürütülmekte olan, referans numaralı GELECEK YOLUNDA ENGELSİZ ÜRETİM projesinin ilk izleme ziyareti Vali Yardımcımız Sayın Bilal BOZDEMİR öncülüğünde gerçekleştirilmiştir. İlk izleme ziyaretine Hatay Valiliği SODES Birim Sorumlusu Mehmet KOCA ve Birim Uzmanı Cemil ŞEKERCİ projenin ilk izleme işlemlerini yerine getirmişlerdir. Ziyarette Vali Yardımcımız Sayın Bilal BOZDEMİR ve beraberindeki Heyeti, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, ATSO Genel Sekreteri Serdar Yılmaz Saraç, Genel Sekreter Yrd. Erhan Yağız karşılamıştır. Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürlüğü nden Cihangir Girişken, Hatay Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi nden Sabri Tümer, Antakya Hürriyet İşitme Engelliler Ortaokulu ndan Türkan Elçi, Proje Kursiyerleri, ATSO Proje Koordinasyon ve Araştırma Birimi Şefi Ecem Gaye Yeşil ve Alaattin Eskiocak katılmıştır. Toplantıda ATSO Proje Koordinasyon ve Araştırma Birimi Şefi Ecem Gaye Yeşil tarafından, proje ön bilgilendirmesi, proje faaliyetleri, engellilere toplumsal farkındalık yaratma ve istihdam konusunda sağlanacak ATSO destekler ile diğer sosyal faaliyetler üzerine bir sunum yapılmıştır. Projeye kursiyer alımı devam etmektedir. Eğitimler 26 /11/2015 tarihinde, Hatay Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi nde başlayacaktır.

7 Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelerek ilimiz ile ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptı. Kaya, Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İlçe Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanaat önderleri katıldı. Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, hem 2015 yılını değerlendirmek hem de 2016 yılında kentimizle ilgili yapılması gerekenleri görüşerek bilgi alışverişinde bulunmak için bu toplantıyı düzenlendiklerini ifade etti. 30 Kasım 2015 Pazartesi saat da Ottoman Otel de düzenlenen toplantıya Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca nın yanı sıra 121. Jandarma Er Eğitim Alay ve Garnizon Komutanı J. Kur. Alb. Erdem Özcan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan

8 ATSO Meslek Komitelerinin Kararlarını Üstünde Titizlikle Durmaya Devam Ediyor Antakya Ticaret ve Sanayi Odası 11. Meslek Komitesi (Sigorta Acenteleri) Komite toplantısında almış oldukları karar doğrultusunda, yetkisiz çalışan ve kayıt dışı poliçe kesen sigorta acentelerinin tespit edilmesini ATSO Yönetim Kurulu'ndan talep etmiştir. Bunun üzerine ATSO Yönetim Kurulu Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Yağız ve ilgili personel Serkan Altunkaya'yı görevlendirmiştir. Erhan Yağız ve Serkan Altunkaya tarafından denetleme başarıyla tamamlanmış ve komiteye yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verilmiştir. Komite başkanı Halet Güçlü ATSO tarafından çalışmalardan dolayı ATSO Yönetimine ve ilgili personellere teşekkürlerini sunmuştur. ATSO DA Gıda Toplantısı Yapıldı Antakya Ticaret ve Sanayi Odası nda tarihinde 16. Meslek Komite Üyeleri ve Oda Üyesi Gıda Toptancıları ile bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, ATSO Üyeleri, Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Yağız, ABİGEM Eski Direktörü Bülent Yüce ve ABİGEM Direktörü İdil Teoman katıldı. Toplantıda Çek Kanunu ile tanıtım filmi izletilirken, ABİGEM Eski Direktörü Bülent Yüce ve Direktör İdil Teoman ın KOSGEB Destekleri ile ilgili firmalara bilgilendirme sunumu yaptı. ATSO nun Gıda sektörüne yönelik çalışmaları ile ilgilide sunum yapan Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Yağız, Gıda sektöründeki sorunların çözümleri konusunda odamızın yaptığı çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.

9 İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası nda son günlerde çelik sektöründe yaşanan sıkıntılar gündeme getirildi. İTSO nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Antakya Ticaret Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Dörtyol Ticaret Odası Başkanı Cemal Talay, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkan yardımcıları Ahmet Hasoğlu, Ercan Yıldırım, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri Mehmet Ertunç, Ayhan Özüren, Hacı Dede Tokgöz, Ak Parti Dörtyol İlçe Başkan yardımcısı Hüseyin Özen ve Ticaret odası üyeleri katıldı. İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz toplantıda yaptığı konuşmasında: Bölgemizde yaşanan sıkıntıların başında demir çelikte yaşanan problemler gelmekte. Geçen ay İsdemir genel müdür yardımcısı Şafak Çapar ın katılımı ile odamızda toplantı yaptık ve sanayicilerimizin sorunları ve 2016 yılından beklentileri ile ilgili bilgiler verildi. Yapılan toplantıda çelik sektörünün 2016 yılında beklentilerinin umut verici olduğu ifade edilmişti ve karamsar bir tablo çizilmemesi gerektiği belirtilmişti. Bir aylık süreçten sonra şu anki geldiğimiz noktada her geçen gün bu sektörde sıkıntılı sürecin devam ettiğini gözlemleyebiliyoruz. Bizim bugün burada toplanmamızın amacı bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine katma değer sağlayan işletmelerimizin kapanmaması onlara hükümet nezdinde gerekli desteğin verilmesidir. Bizler oda olarak üyelerimizin haklarını korumak ve sorunlarını en yetkili birimlere iletmek için buradayız. Bu işletmelerimizin faaliyetlerine devam etmelerini diliyoruz. Suriye ve Ortadoğu da yaşanan sorunların bölgemiz ve özellikle çelik sektörünü etkilediğini biliyoruz. dedi. Çelik sektörünün İskenderun ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten İTSO Başkanı Yılmaz: Yaşanan sorunları tam olarak bilmiyoruz duyumlar alıyoruz ama bizim bölgemizin en güzide sektörlerinden olan işletmelerimize de zarar gelmesini istemeyiz. Çünkü binlerce kişi bu işlerden ekmek yiyor. dedi. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ise: Sorunların tartışılarak çözülmesini temenni ediyoruz, hükümet yetkilileri ile bir araya gelinmeli konu ele alınmalı, geçmişte yaşadığımız dedikodular yüzünden değil firmalar bankalar bile zor durumda kaldı. İflasını ilan eden bankalar bile oldu. Dolayısıyla basının ve firmaların bu konularda hassas olması gerektiğine inanıyorum. Bir diğer konu TR63 bölgesindeyiz. Hatay Kahramanmaraş, Osmaniye Hatay da da işsizlik ortalaması her zaman Türkiye Ortalamasının bir iki puan üzerinde seyreden bir bölgedir. Suriye nin misafir yoğunluğunun Türkiye nin diğer coğrafyasında daha yoğun yaşandığı bir bölgedeyiz. Dolayısıyla istihdam çok önemlidir. Bu nedenle sorunun çözümü için bölgemizde önemli bir Çalıştay toplantısı ile sorunu tekrar gündeme taşıyabiliriz. Temennimiz, istihdam alanlarının devam etmesidir. Şeklinde görüşlerini ifade etmiştir. Toplantının ikinci bölümü ise basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

10 2015 Yılını üyelerine Eğitim Yılı ilan eden Antakya Ticaret ve Sanayi Odası 2015 Yılını iki önemli eğitimle kapattı. ATSO- Hatay KAGİD işbirliği ile Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Öğretim Üyelerinin verdiği Kadın Girişimcilik Okulu eğitimi ve ATSO- ABİGEM işbirliği ile İnsan Kaynakları Sertifika Programı gerçekleştirildi. ATSO 2015 eğitim yılı kapsamında Üyelerine Kalifiye Eleman, Markalaşma, Kurumsal Kimlik, KOSGEB Destekleri ile İlgili Proje Hazırlama, Dış Ticaret Semineri, Tır IRU EPD Sistemi, AB Ülkelerine İhracat Semineri, Uygulamalı Girişimcilik konularında eğitimler verirken, bu eğitimleri üyelerinin ihtiyaç duydukları alanları tespit ederek gerçekleştirdi yılı içerisinde Yapılan eğitimlere yoğun ilgi gösteren üyeler, eğitimlerden duydukları memnuniyeti yapılan anketlerde dile getirerek, ATSO Yönetim Kuruluna ve Personellerine teşekkür ettiler. ATSO 2016 yılında da eğitimlere hız kesmeden devam edecektir.

11 Hatay Valiliği himayesinde Hatay Çalışma ve İş Kurumu tarafından düzenlenen 8. Hatay İnsan Kaynakları, İstihdam Fuarı Ve Kariyer Günleri başladı. Bin ve üzeri istihdam sağlayan 70 firmanın stant açtığı fuar, öğrenciler ve vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. 23 Aralık 2015 Çarşamba günü saat da Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu nda düzenlenen fuarın açılış törenine Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Defne Kaymakamı Hakkı Uzun, Altınözü Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ve Hatay Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin in yanı sıra akademisyenler, işveren temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının coşkulu gösterisinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, günümüzde iş alanlarının sadece kamuda değil özel sektörler bazında da genişlediğine dikkat çekerek Kamunun sağlayacağı istihdam kapasitesi bellidir. O yüzden gençlerimiz artık devlet dairelerini iş kapısı olarak görmekten çıkarıp özel sektörlere de yönelmelerini tavsiye ediyorum. Zira gerek kullandığı kaynaklar ve teknolojiler, gerekse de yaptığı yatırımlar itibariyle özel teşebbüsler de istihdam sağlama konusunda yeterli düzeye erişmiştir diye düşünüyorum. Kendinizi iyi geliştirdiğiniz takdirde, analitik düşünme kapasitesine sahipseniz iş bulma konusunda daha yüksek bir şansa sahipsiniz demektir. Nihayetinde işverenler sizde gördükleri ışığa bakarak sizi, o şirkete kazandıracaklarınızla değerlendirir. Bu yüzden gelecek planlarınızı gelişen ve büyüyen özel sektör odaklı olarak yapın. şeklinde konuştu. Gençlerin kendilerini işverenlerin yerine koyarak olaya yaklaşmaları ve kendilerini ona göre yetiştirmeleri, varsa eksiklerini o yönde gidermeleri gerektiğinin altını çizen Sayın Topaca bu yıl 8. sini düzenlediğimiz fuarı ve buna benzer etkinlikleri iyi değerlendirin. İşverenlerimizin de gençlerimizi doğru yönlendirmelerini ve özel sektör mantığını doğru anlatmalarını istiyorum. Amacımız gençlerimizi nitelikli hale getirmek. Bu fuarın gençlerimize yeni iş imkânları ve yeni ufuklar açmasını diliyorum. diyerek sözlerini noktaladı. Hatay Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karaveli ise girişimci gençlerimizin ayaklarına kadar gelen bu

12 fırsatı iyi değerlendirmeleri gerektiğini vurgulayarak Savaşmayı bırakmayın. Savaşmayı bıraktığınız yer, hayallerinizin bittiği yer olur. Düştüğünüzde neden başladığınızı hatırlayın. diyerek gençlere mesaj verdi. Günümüzde işsizliğin dünyanın sorunu olduğunun altını çizen Antakya Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin de Bizim en öncelikli görevimiz gençlerimize istihdam alanları yaratmaktır. Her ay Sayın Valimizin başkanlığında toplantılar yapıyoruz. Çalışma arkadaşlarımızla bir araya gelerek bu sorunu çözme noktasında neler yapabileceğimizi masaya yatırıyoruz. Artık özel sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek mezunlar yetiştiriyoruz. Yaptığımız bu çalışmaların işsizliğin azaltılmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum. ifadelerine yer verdi. Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya ise ülkelerin güçlü ekonomilere sahip olması, nitelikli iş gücüne sahip olmasıyla ilintilidir. Yeni ve genç girişimciler için atılacak adımlar, yapılacak yatırımların altında en önemli faktör olarak eğitimin kaliteli olması yatmaktadır. Bununla ilgili olarak bu yıl yürürlüğe giren Eğitimde Kalite Yönetmeliği, bu hususta atılmış önemli bir adımdır. Bu kapsamda hazırlanacak raporlar sayesinde her üniversitenin eğitim konusunda kalite standartlarına ulaşması sağlanacaktır. dedi. Konuşmaların ardından sözü alan Davranış Bilimleri Uzmanı Psikolog Kunter Kurt ise kalitenin ailede başladığının altını çizerek, gençlere bilgiye ve sorunlara odaklanarak kariyerlerine yön verme ve beyinlerini doğru kullanma konusunda önemli tavsiyelerde bulundu. Günün anısına Sayın Topaca tarafından Kunter Kurt a ve bu yıl istihdam konusunda Hatay a sağladığı katkılarından dolayı Necmettin Çalışkan a plaket verilmesinin ardından buradaki program sona erdi ve fuarın açılış kurdelesini kesmek üzere stantların kurulduğu Ziraat Fakültesi ne geçildi. Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, gençlerimize ve iş dünyasına hayırlara vesile olması temennisiyle fuarın açılış kurdelesini keserek stantları tek tek dolaştı Aralık 2015 tarihlerinde 10:00-17:00 saatleri arasında ziyarete açık olacak fuar kapsamında paneller ve söyleşiler de düzenlenecek. Fuarda iş arayan vatandaşlarla işveren temsilcileri yüz yüze görüşecektir.

13 İTSO da 2. Hatay İş Dünyası ve Çözüm Buluşması toplantısı düzenlendi Hatay İş Dünyası Çözüm Buluşması etkinliğinin ikinci toplantısı, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafında gerçekleştirildi. Birincisi HASİAD tarafından Antakya da düzenlenen toplantının ikincisinin, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde İskenderun da düzenlendiğini ifade eden İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz toplantının açılış konuşmasını yaptı. İTSO Başkanı Yılmaz, Bu toplantı Bölgemizin geleceğini belirleyecek İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, konuşmasında, bu tür toplantıların bölgenin geleceğini belirlemesi açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, Hatay İş Dünyası nın temsilcileri olarak bugün burada düzenlemiş olduğumuz toplantıda birlikteyiz. Toplantının amacı; bölgemizde yaşanan sorunların öncelik sırasına göre belirlenerek, alternatif çözüm önerileri sunmak ve belirlenen çözüm önerilerinin; ilgili kurum ve kuruluşlar ile paylaşılarak hızlı sonuçlar alınmasını sağlamaktır. Bu tarz toplantıların bölgemizin geleceği açısından oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. Yerel kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla, bölgemize katma değer sağlayacak projelerin birlik ve beraberlik içerisinde görüşülmesi, bizleri daha güçlü yapacaktır. Dolayısıyla bu gücün bir parçası olan, bugün burada bulunan ve çok değerli katkılar sağlayan tüm temsilcilere teşekkürlerimi sunuyorum dedi. İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Toplantının gündem maddelerini şu şekilde sıraladı: 1-Hatay İş Dünyası Çözüm Buluşmalarının önümüzdeki dönemlerdeki yol haritasının görüşüldü ve bundan sonraki toplantının Şubat Ayı içerisinde Reyhanlı Ticaret Odasının ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi kararı alındı. 2- Hatay Büyükşehir Belediyesi Hatsu da yaşanan sorunların, farklı konularda da yaşanmaması için atılması gereken adımların görüşüldü ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığınca uygulanan sanayi ve ticaret parsellerinin çevre düzeni planı değişikliği ile nazım imar planı için m² bazında alınan harç tutarlarının makul seviyeye çekilmesinin görüşülmesi. Değerlendirdi. Toplantıya katılan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 3-Komşu ülkelerle olan kötü ilişkilerden olumsuz etkilenen bölge ekonomisinin düzelmesi için devletten alınabilecek desteklerin görüşüldü. 4- Bölgemizde bulunan Suriyeli misafirlerin durumu, istihdamı ve bölgemize uyum sağlaması hususunda yaşanan sıkıntılar toplantıda en çok konuşulan konular oldu. Suriye de yaşanan olayların bölge ve ülke ekonomisine zor anlar yaşattığı belirtilen toplantıda hükümetin bir an önce tedbir alması gerektiği ifade edildi. Toplantının Gündem maddelerinin okunmasının ardından Hatay ile ilgili sonlar, çözüm önerileri hakkında oda başkanları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri sorunlarını dile getirdiler.

14 HASİAD Başkanı Yağcıoğlu, Birlikteliğimiz sorunların üstesinden gelecek HASİAD Başkanı Halit Yağcıoğlu ise, toplantıda söz alarak, Bugün burada bulunmamızdan dolayı çok onur duydum. Ben burada bu tabloyu görünce mutlu oluyorum. Hatay ve tüm ilçeleri herkes burada. Yani Hatay ın sahipleri burda. Biz Hatay ın sahipleri olarak bir araya gelme kültürünü yerleştirmemiz lazım. Daha sık bir araya gelmemiz lazım. Hem bölgesel, hem de ilçeler anlamında sorunlarımızı bu toplantılarda masaya yatırarak sorunların çözümünde mutlaka katkıda bulunulacağına inanıyorum. Bu birlikteliğimiz sürekli olsun. Burdan çıkan sonuçlar önemli ve Hatay ın sorunlarına karşı el birliği ile duyarlı olmamız lazım. Bölgemizde sanayici ve iş adamları olarak bölgemizin çok ciddi sıkıntılar var. Ancak bunların yanında son süreçte yaşadığımız Büyükşehirle birlikte farklı sorunlar yaşıyoruz. Bu nedenle karşılıklı iyi niyet çerçevesinde bölgemizin sorunlarının çözümü için masaya oturup, muhakkak kısa sürede bitirilmesi lazım. Bu konuda bizler üzerimize düşen ne görev varsa onları yapacağız. Bunun için bizim kaybedecek zaman gibi bir lüksümüz yok. O nun için karşılıklı iyi niyet çerçevesinde işleri çözmek üzere masaya oturup, bu işlerin muhakkak kısa sürede bitirilmesi lazım. Bu konuda bizler üzerimize düşen ne görev varsa onları yapacağız. Ama bu işin asıl sorumluları olarak bizler gerekçe değil sonuç istiyoruz, çözüm istiyoruz. Bununla ilgili adımların atılmasını bekliyoruz dedi. Şekip Abacı, Suriye Türkiye nin ve Bölgemizin sorunu Toplantıda ağırlıklı olarak Suriye de yaşanan sorunlar ve bölge ekonomisine etkileri ele alındı. Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Şekip Abacı Suriye nin Türkiye ve bölgenin sorunu olduğunu belirterek, Hemen yanı başımızda Suriye de yaşanan olaylardan ilimizin ne kadar etkilendiğini hepimiz biliyoruz. Buna nasıl bir çözüm getireceğimiz konusunda aslında bazı fikirlerimiz var. Bunları konuşalım. Burada toplanmamızın amacı düşüncemiz zaten buydu. Hatay esnafı ile ilgili bu oluşan algının değişmesi noktasında iş adamlarımızın katkılarının olacağı kanısındayım. Dolayısıyla Hatay sanki bir savaşın içerisindeymiş gibi değerlendiriliyor. Bu da hem ticareti, hem de turizmi olumsuz yönde etkiliyor. İşyerlerinden ve işletmelerden işçilerin çıkartıldığı, kapasitelerinin düşürüldüğünü duyuyoruz. Dışarıya mal gönderememenin sıkıntısı, pazarlama sıkıntısı hepimiz tarafından hissedilmektedir. Bununla ilgili bizim çözüm önerilerimiz var. Bun bu konuların konuşularak çözümü konusunda hareket edilmesi gerektiğine inanıyorum. Spesifik olaylara girmeden, Biz siyasilere sadece bizim arzumuz budur, düşüncelerimiz bu dur diyebiliriz, çözüm onlarındır tabi ki. Teşekkür ediyorum dedi. OSB Başkanı Tosyalı: Dört gözle Hassa tünelini bekliyoruz İskenderun Organize Sanayi Bölgesi ve MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı ise toplantıda Çelik sektörü ile ilgili konulara değindi. Tosyalı yaptığı konuşmasında, Suriye ile demir ticaretimiz yok denecek kadar az. Irak ise bizim bölgemizin en dinamik pazarı. Bölgemiz açısından önemli bir Pazar ve hala ticaretimiz güçlü bir şekilde devam ediyor ve bölgemiz bir cazibe merkezi. Her ne kadar sıkıntılardan bahsetsek de şu an bölgemizde yatırım yapmak isteyen bir çok firma yer talep ediyor. Ben İskenderun OSB Başkanıyım ve etrafımızdaki OSB başkanları olarak yer bulamıyoruz. Biz hayırlısıyla Dörtyol Hassa Tünel projesini bekliyoruz, Bir an önce dağın öteki tarafına gidip arsa ve yerlerin yatırımcıya açılmasını bekliyoruz. O nun için bölge ve oda başkanları olarak alınabilecek her türlü hakları almamız gerekiyor. Bunlar bizleri daha güçlü avantajlı konuma getirebilir. Bu nedenle her türlü girişimde bulunulması gerektiğini de ifade etmek isterim. Ama bunları yaparken de bölgemizde bizler demir-çelik sektöründe faaliyet gösteriyoruz ve çok şükür tezgahlarımız çalışıyor. Yani üretim yapabiliyoruz, sattığımız mallara müşteri bulabiliyoruz. Daha iyi olabilir mi tabi ki olabilir. Bu tamamen konjektörel bir durum Suriye ve Irak pazarını ildelerken, azalmalarda olan sektörleri irdelememiz lazım. Bunların önü nasıl açılır, bunları tartışabilmemiz lazım. Bu nedenle Suriye demir-çelik yönünden bizim için çok iyi bir Pazar değil. Bizim için Irak çok iyi bir Pazar Irak kapısının düzenlenmesi ve iyileştirilmesi lazım. Sınırda zaman zaman tıkanmalar oluşuyor bu da nakliye fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Bizim bu tür konuları hızlandırabilecek girişimlerde bulunabilirsek daha iyi olacağı kanısındayım dedi. Dörtyol ve Erzin de Narenciye sektörünü Rusya krizi vurdu Toplantıda Suriye olaylarının yanı sıra Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizi nedeniyle Erzin ve Dörtyol bölgesinde narenciye sektörünün çok büyük zararlara uğradığı, narenciyenin iç piyasa çok ucuz fiyata sürüldüğü ve üreticinin ürünlerinin ağaçların dallarında kaldığı belirtilirken, hükümet yetkililerinden konu ile ilgili acil çözüm bulunması çağrısı yapıldı.

15 GÜNCEL HABERLER... DUYURULAR TOPLANTILAR... ÜYE İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ BİLGİLER... VE DAHA BİR ÇOK BİLGİ İÇİN WEB SİTEMİZİ ZİYARET EDİNİZ.

OCAK 2016 Web:

OCAK 2016 Web: OCAK 2016 Web: www.antakyatso.org.tr E-mail: antakyatso@tobb.org.tr ATSO DA EKONOMİ ÇALIŞTAYI Antakya Ticaret ve Sanayi Odası nda Hatay İlinin Ekonomisini, İstihdam Yapısını ve Bunlara Göçmen Etkilerini

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2016 YIL 1 SAYI 15 10.06.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:15 ERCAN İHTİYAR, ONUR ÖZÇELİKÇİ NİN İŞYERİ AÇILIŞINA KATILDI 06.05.2016

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN GÜNDEM -Orhangazi Vizyon Çalıştayı Sonuç sunumlarının yer aldığı toplantının ikinci bölümünü gerçekleştirdik -Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında Gemlik

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN MART AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 13-16 NİSAN

Detaylı

İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı!

İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı! İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı! Türkiye ve Kıbrıs'ta lisans düzeyinde denizcilik eğitimi veren 20 Üniversitenin yanı sıra Ulaştırma,

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Eylül/2017 ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU

Detaylı

ANTAKYA TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 ODA FAALİYETLERİ

ANTAKYA TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 ODA FAALİYETLERİ ANTAKYA TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 ODA FAALİYETLERİ Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformu Toplantısı Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Evsahipliğinde Yapıldı Gaziantep Ticaret Odası (GTO) öncülüğünde

Detaylı

Hatay Afet Planının Hazırlanması Projesi

Hatay Afet Planının Hazırlanması Projesi HATAY İL AFET ve ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ Hatay Afet Planının Hazırlanması Projesi Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 2010 Yılı Teknik Destek Programı Belediye Kanunu, Büyükşehir Belediyesi Kanunu, İl Özel İdaresi

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

Samandağ da İpekböcekçiliğinin Canlandırılması Projesi Sertifika T öreni

Samandağ da İpekböcekçiliğinin Canlandırılması Projesi Sertifika T öreni Samandağ da İpekböcekçiliğinin Canlandırılması Projesi Sertifika T öreni Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın desteklediği Samandağ Kaymakamlığı, Antakya Belediyesi, üniversitemiz Ziraat Fakültesi nin ve Samandağ

Detaylı

İş Dünyasının Kalbi İSTE de attı!

İş Dünyasının Kalbi İSTE de attı! İş Dünyasının Kalbi İSTE de attı! Hatay Valiliği himayelerinde, Çalışma ve İş Kurumu Hatay İl Müdürlüğü ve İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) işbirliği ile organize edilen 10. Hatay İnsan Kaynakları

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN TEMMUZ 2016 YIL 1 SAYI 17 10.08.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:17 UZUNKÖPRÜ DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKIYOR (18.07.2016) 18 Temmuz 2016 Pazartesi

Detaylı

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 14.05.2014 Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürlüğü işbirliğinde alternatif iş fırsatları yaratmak, öğrenciler ile

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Haziran/2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

Sanayicilerden destek

Sanayicilerden destek Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) üyeleriyle bir araya geldi. Uğur, Balıkesir Sanayi Odası'nın, iş dünyası ile sürekli istişare halinde

Detaylı

Faaliyet Raporu 2015

Faaliyet Raporu 2015 Faaliyet Raporu 2015 İç Yazışma Kime: Yönetim Kurulu, Genel Sekreter Bilgi: Meclis Başkanı Kimden: Semra Ispartaloğlu Tarih: 28.01.2015 Konu: 27.01.2015 tarihli memnuniyet anketine ilişkin değerlendirme

Detaylı

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ KURULUŞ 2 Temmuz 2010 tarihinde Devlet Bakanı Sayın Cevdet YILMAZ ve Mardin Valisi Sayın Hasan DURUER tarafından resmi açılışı gerçekleştirilmiştir. Mardin

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 17 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri sektörel

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 26.10.2015 Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 38 üyeye Kapasite Raporu, 3 üyemize Ekspertiz Raporu ve 3

Detaylı

NUSAYBİN TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 OCAK AYI BÜLTENİ

NUSAYBİN TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 OCAK AYI BÜLTENİ NUSAYBİN TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 OCAK AYI BÜLTENİ Sayı 01 DİLUCU GÜMRÜK KAPISINDA İNCELEME Dilucu gümrük kapısında, 21-23 Ocak 2015 tarihlerinde yapılan incelemede Yönetim Kurulu başkanı ve Dilucu

Detaylı

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/mesleki-egitim-tanitim-ve-isbirligi-protokolu-balikesir- 1685591/ Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü Meslek lisesi Organize Sanayi Bölgesi ile İl Milli

Detaylı

http://www.yeniasir.com.tr/surmanset/2017/02/21/istihdam-icin-sahaya-indiler Cumhurbaşkanı Erdoğan ın istihdam seferberliği çağrısına Balıkesir den tam destek geldi. Balıkesir Valisi Yazıcı, Sanayi Odası

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

E-BÜLTEN. tw tter.com/edrem tt caret

E-BÜLTEN. tw tter.com/edrem tt caret Edremit Zey ni İnegöl Mobilya Kümelenmesi'ni Örnek Alıyor 02 Ağustos 2018 tarihinde Edremit Ticaret Odamız Meclis Başkanı Mehmet Hakkı Semerci, Edremit Ziraat Odası Başkan Vekili Ali Yılmaz Diker, Edremit

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (25.05.2018-28.06.2018) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 28 Haziran 2018 tarih ve 04 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 25.05.2018-28.06.2018

Detaylı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Ocak Ayı Bülteni

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Ocak Ayı Bülteni REKTÖR SABRİ GÖKMEN DEN KTSO BAŞKANI MUSTAFA TOKTAY A VEDA ZİYARETİ Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Sabri Gökmen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay'a veda ziyaretinde bulundu. Görev süresi

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ARALIK AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 15 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

Almanya Devlet Bakanı

Almanya Devlet Bakanı 2 ANTAKYA TİCARET VE SANAYİ ODASI Almanya Devlet Bakanı Prof.Dr.BÖHMER ATSO'DA A lmanya Federal Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer ve beraberindeki Heyet Arkeoloji

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI 2010 Faaliyet Programı İçindekiler 1- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu 2010 Yılı Faaliyet 1-2 Programı 2- EBSO Üyelerine Yönelik Faaliyetler 3-4 3- EBSO Dışı Kuruluşlarla

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN HAZİRAN 2016 YIL 1 SAYI 15 10.07.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:15 03.06.2016 SINIR TANIMAYAN PROJE SON BULDU Uzunköprü Ticaret ve Sanayi

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 28.03.2017 18.04.2017 ODAMIZ VE ALANYA SOSYAL HİZMET MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLEN PROJE ÜYELERİMİZE VE VATANDAŞLARIMIZA TANITILDI- 12.04.2017 ODAMIZ VE ALANYA

Detaylı

BODRUMUN GİRİŞİMCİ KADINLARI YÜZDE 90 BAŞARILI

BODRUMUN GİRİŞİMCİ KADINLARI YÜZDE 90 BAŞARILI BODRUMUN GİRİŞİMCİ KADINLARI YÜZDE 90 BAŞARILI BODTO da gerçekleştirilen ve 50 saat süren eğitimlerde, kadın girişimcilerin, işletmelerinin sürdürülebilirliği için ihtiyaç duyduğu bilgi birikimini ve vizyonu

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU KOMİTE ÜYELERİ SEKTÖREL

Detaylı

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ.

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ. Faaliyet Raporu Ocak 2016 FAALİYETLER AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. TEKNE İMALATINDAN KAYNAKLANAN ÖTV SORUNUNA ÇÖZÜM ARANDI UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ ODAMIZDA

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN 2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.02.2017-30.03.2017) Oda Meclisimizin 30 Mart 2017 tarih ve 49 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Isparta Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce düzenlenen Sosyal Güvenlik Reformunun

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret. ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLER AĞINA (OriGIn) ÜYE OLDUK

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret. ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLER AĞINA (OriGIn) ÜYE OLDUK ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLER AĞINA (OriGIn) ÜYE OLDUK Edremit Ticaret Odası, Coğrafi İşaret çalışmaları kapsamında, Uluslararası Coğrafi İşaretler Ağı'na (OriGIn) üye oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Mart 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ Seydikemer Bölgesinde Balıkçılık Faaliyetinde Bulunan Firmalar Ziyaret Edildi Fethiye ve Seydikemer Meslek Kuruluşları

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.11.2017-28.12.2017) Oda Meclisimizin 28 Aralık 2017 tarih ve 58 sayılı toplantısının gündeminde yer alan,

Detaylı

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI 01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI ALIŞVERİŞ GÜNLERİ YAKINDA BAŞLIYOR SAYFA 1 EĞİTİM İÇİN AKSARAY'A GELDİLER SAYFA 2 ATSO SENDİKA ZİYARETLERİ SAYFA 3 ATSO'DAN ALMANYA'YA ÇIKARMA SAYFA 4 KOÇAŞ AYKAŞ'I

Detaylı

Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı

Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı Muğla Valisi Amir Çiçek in katılımı ile Menteşe Belediyesi nin katkıları ile Konakaltı Kültür Merkezi nde gerçekleştirilen törenle sanatçı Eda Özdemir in Bir Kadın Üç Sanat

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

TRAVEL TURKEY İZMİR 10 13 ARALIK 2015 TURİZM FUAR RAPORU

TRAVEL TURKEY İZMİR 10 13 ARALIK 2015 TURİZM FUAR RAPORU TRAVEL TURKEY İZMİR 10 13 ARALIK 2015 TURİZM FUAR RAPORU TRAVEL TURKEY İZMİR Bu yıl 10 13 Aralık 2015 tarihlerinde İzmir in yeni fuar alanı olan FUAR İZMİR de kapılarını katılımcılara ve ziyaretcilere

Detaylı

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Tarafından Hazırlanacak) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI İRAN STH İŞ GEZİSİ RAPOR ŞABLONU: GİRİŞ:

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN HAZİRAN 2017 YIL 2 SAYI 28

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN HAZİRAN 2017 YIL 2 SAYI 28 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN HAZİRAN 2017 YIL 2 SAYI 28 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:28 (02.06.2017) SÜLEYBE-ŞEFİK ÖZTÜRK HUZUREVİ MÜDÜRÜNDEN YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ

Detaylı

26.11.2015 22.12.2015 RUS KÖKENLİ VATANDAŞLARLA BİRLİK-BERABERLİK KAHVALTISI 05.12.2015 RUSYA İLE YAŞANAN UÇAK KRİZİ VE SONRASINDA YAŞANAN GELİŞMELER İLE İLGİLİ ALANYA DA YAŞAYAN RUS VATANDAŞLARINA YÖNELİK

Detaylı

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Ağustos ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 40 Kapasite Raporu, 7 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

ordumuhtarlarderneği tarafından yazıldı Pazartesi, 03 Kasım :00 - Son Güncelleme Perşembe, 06 Kasım :10

ordumuhtarlarderneği tarafından yazıldı Pazartesi, 03 Kasım :00 - Son Güncelleme Perşembe, 06 Kasım :10 Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu, Başiskele'de ''Uluslararası Yerel Yönetimlerde Muhtarlığın Yeri ve Önemi'' çalıştayı düzenledi. Başiskele Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Türkiye'nin

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri 2017

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013) 11 MART 2013 PAZARTESİ 09:45-17:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanı M. Süreyya Süner ve beraberindeki

Detaylı

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan "Çanakkale Tanıtım Günleri"nde Gelibolu standı ilgi odağı oldu. Kazan başına

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 16.03.2010 20.04.2010 BAŞIMIZ SAĞ OLSUN.. 1 46.CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU YÜZAKIMIZ OLDU 46. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURNUVASI FİNALLERİNE ALANYA OLARAK YİNE BAŞARI

Detaylı

30.06.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI

30.06.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI 30.06.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI ATSO BAŞKAN YARDIMCILIĞINA KOYUNCU SEÇİLDİ SGK PANELİ ATSO'DA DÜZENLENDİ EMNİYET MÜDÜRÜ ATSO'DA AHİKA'DA ASLAN PAYI AKSARAY'IN ELEMAN SIKINTISI UMEM'LE ÇÖZÜLÜYOR

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 27-30 Nisan tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açtı. Üreticinin yeni teknolojilerle buluştuğu fuarı ilk gün

Detaylı

http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/is-dunyasi-bso-iftarinda-bulustu-balikesir-1730409/ Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur un ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar yemeğinde

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

http://www.tv100.com.tr/guclu-sanayi-guclu-balikesir/12798/ SANAYİCİLER GÖNEN DE BİR ARAYA GELDİ Hem Türkiye hem de Balıkesir in 2023 hedeflerini gerçekleştirmesi için yoğun çaba sarfeden Balıkesir sanayicisi

Detaylı

BALIKESİR TABİP ODASI

BALIKESİR TABİP ODASI BALIKESİR TABİP ODASI 4. HEKİM MECLİSİ SONUÇ BİLDİRGESİ Balıkesir Tabip Odası olarak, yapılacak çalışmalar ile ilgili yol haritası belirlenerek sorunlara gerek İl, gerekse merkezi düzeyde çözüm bulunmaya

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (27.10.2017-23.11.2017) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 23 Kasım 2017 tarih ve 57 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 27.10.2017-23.11.2017

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 30.05.2016 2016 Mayıs Ayı Faaliyet Raporu 25 Nisan 30 Mayıs 2016 Tarihleri Arasında Odamızda Gerçekleştirilen Faaliyetler Odamız ile Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği

Detaylı

4. Habib-i Neccar Hz. Anma Etkinlikleri

4. Habib-i Neccar Hz. Anma Etkinlikleri 4. Habib-i Neccar Hz. Anma Etkinlikleri Habib-i Neccar Hz. Çeşit li Et kinliklerle Anıldı Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Üniversitemiz tarafından 26-28 Mayıs tarihleri arasında

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

Kalkınma Ajansları. Belli bir coğrafi alanın, sektörel ve genel kalkınma problemlerini belirleyip, bunların çözümüne yönelik olanakları saptar.

Kalkınma Ajansları. Belli bir coğrafi alanın, sektörel ve genel kalkınma problemlerini belirleyip, bunların çözümüne yönelik olanakları saptar. Kalkınma Ajansları Belli bir coğrafi alanın, sektörel ve genel kalkınma problemlerini belirleyip, bunların çözümüne yönelik olanakları saptar. Türkiye de Kalkınma Ajansları İlk Kalkınma Ajansı İzmir de

Detaylı

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İKÇÜ ile Putra Üniversitesi arasında 'Mevlana Değişim Programı' İzmir Kâtip Çelebi

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :15. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :5. Syf. SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :5. Syf. Sportmen ilavesi Sayfası :2. Syf Sayfası :31. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :İnternet Sitesi İZTO dan Selvitopu ve ekibine

Detaylı

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ 1. 2014 Türkiye Kitap Pazarı İstatistikleri Açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ISBN Ajansı, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü ve Yayımcı Meslek

Detaylı

Tarımsal Girişimcilik Destek Sisteminin Geliştirilmesi için Akdeniz Odaları İş Birliği Ağı Projesi

Tarımsal Girişimcilik Destek Sisteminin Geliştirilmesi için Akdeniz Odaları İş Birliği Ağı Projesi Tarımsal Girişimcilik Destek Sisteminin Geliştirilmesi için Akdeniz Odaları İş Birliği Ağı Projesi Mart 2012 tarihinde Avrupa Birliği Sivil toplum Diyaloğu Kapsamında AB-Türk Odalar Forumu-II Proje Çağrısına

Detaylı

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU OCAK 2013 FAALİYET RAPORU 03 Ocak 2013 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı 2012 Yılının İstanbul Turizmi açısından değerlendirilmesinin yapıldığı, İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu nun teşrifleri

Detaylı

DEVLET SANAYİCİNİN YANINDA

DEVLET SANAYİCİNİN YANINDA DEVLET SANAYİCİNİN YANINDA Marmara nın ulaşım üçgeninde yer alan Balıkesir, Organize Sanayi Bölgesi ile yatırımlar açısından büyük bir heyecan uyandırmaya başladı. Son zamanlarda bölgeye yapılan yatırımlar

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 30.12.2014 27.01.2015 T.C.KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ABDURRAHMAN ARICI DAN ODAMIZA ZİYARET-13 OCAK 2015 KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ABDURRAHMAN ARICI 13 OCAK

Detaylı

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ NİN (İSTE) AKADEMİK YILI KAPANIŞ TÖRENİ COŞKU İÇİNDE YAPILDI

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ NİN (İSTE) AKADEMİK YILI KAPANIŞ TÖRENİ COŞKU İÇİNDE YAPILDI İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ NİN (İSTE) 2015 2016 AKADEMİK YILI KAPANIŞ TÖRENİ COŞKU İÇİNDE YAPILDI İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 2015 2016 Eğitim-Öğretim Yılı Kapanış Töreni Hatay Vali Yardımcısı

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu

8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu 8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu 29-30 Mayıs 2016, Kudüs, Ramallah, Nablus Türkiye-Filistin İş Forumu Ramallah Toplantısı 1 29-30 Mayıs 2016, Kudüs, Ramallah, Nablus Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)

Detaylı

TEKNOVERSİTE YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA!

TEKNOVERSİTE YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA! TEKNOVERSİTE YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA! KOSGEB ile İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) arasında Ar-Ge ve İnovasyon İşbirliği protokolü imzalandı Küçük

Detaylı

TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Temmuz ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 65 Kapasite Raporu, 18 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

T.C. DİCLE KALKINMA AJANSI (Tigris Development Agency) KALKINMA KURULU TOPLANTISI KARAR TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 02/07/2013 TOPLANTI NO : 2013/1

T.C. DİCLE KALKINMA AJANSI (Tigris Development Agency) KALKINMA KURULU TOPLANTISI KARAR TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 02/07/2013 TOPLANTI NO : 2013/1 KALKINMA KURULU TOPLANTISI KARAR TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 02/07/2013 TOPLANTI NO : 2013/1 Dicle Kalkınma Ajansı 2013 yılı 1 inci Olağan Kalkınma Kurulu, 25.01.2006 tarih ve 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının

Detaylı

ADANA MOBİLYA - DEKORASYON FUARI

ADANA MOBİLYA - DEKORASYON FUARI ADANA MOBİLYA - DEKORASYON FUARI Adana 8. Ev ve Ofis Mobilyaları, Dekorasyon, Aydınlatma, Ev Tekstili, Bahçe Mobilyaları, Ev Elektroniği ve Aksesuarları Fuarı 24 28 Eylül 2014 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (23.06.2017-27.07.2017) I- KAYIT, DEĞİŞİKLİK ve TERKLER: 23.06.2017-27.07.2017 tarihleri arasında Odamıza; 42 yeni üye kaydedilmiş, 71 üyenin kayıtlarında değişiklik yapılmış,

Detaylı

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ KARAMAN ELMA PANELİ PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ 25 NİSAN 2016 Hazırlayanlar Uzman İsmail ARAS Uzman Hakan ANAÇ Araştırma, Etüt ve Planlama Birimi GİRİŞ Dünyanın en büyük elma üreticilerinden olan ülkemiz ve

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 26.08.2014 30.09.2014 TORBA YASA 11 EYLÜL 2014 TARİHLİ RESMİ GAZETEDE YAYMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ-11 EYLÜL 2014 6552 SAYILI İŞ KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE

Detaylı

Hassas Tarım Teknolojileri

Hassas Tarım Teknolojileri Hassas Tarım Teknolojileri Ziraat Fakült esi Biyosist em Mühendisliği nden Tarıma Hassas Müdahele Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği tarafından Hassas Tarım Teknolojileri konulu panel

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Kasım 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Kasım 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Kasım 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli İlçesi CHP Belediye Başkanı aday adaylarının

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27.11.2015 Kasım ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 39 üyeye Kapasite Raporu, 11 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

NİSAN 2015 Web: www.antakyatso.org.tr E-mail: antakyatso@tobb.org.tr

NİSAN 2015 Web: www.antakyatso.org.tr E-mail: antakyatso@tobb.org.tr NİSAN 2015 Web: www.antakyatso.org.tr E-mail: antakyatso@tobb.org.tr TOBB Genç Girişimciler Akdeniz Bölge Başkanlığına seçilen Serdal Şahutoğlu ve beraberindeki Hatay Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri ile

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ OCAK AYI PERSONEL TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK 14.01.2015 orsamızın 2015 yılı ocak ayı personel Btoplantısı Yönetim Kurulu Başkanımız Egemen Aslan ın başkanlığında Bölüm Sorumluları

Detaylı

MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI HAZİRAN AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 13 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı