T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ"

Transkript

1 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ

2 FAKÜLTEMİZ 4 TEMMUZ 1997 TARİHİNDE KURULMUŞTUR EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İTİBARİYLE 2425 ÖĞRENCİSİ BULUNMAKTADIR. HALKA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜN DE KAYITLI 683, GAZETECİLİK BÖLÜMÜ NDE KAYITLI 720, RADYO TELEVİZYON SİNEMA BÖLÜMÜ NDE 673, GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ NDE 202, REKLAMCILIK BÖLÜMÜ NDE 147 ÖĞRENCİ MEVCUDUMUZ VARDIR EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİMİ BULUNMAKTADIR.

3 FAKÜLTEMİZ FAKÜLTEMİZİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA, ÇİFT ANADAL PROGRAMINI YÜRÜTMEYE BAŞLADIĞI FAKÜLTELER VE BÖLÜMLER İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ *İŞLETME BÖLÜMÜ *İKTİSAT BÖLÜMÜ *ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ *ÇALIŞMA EKONOMİSİ BÖLÜMÜ *SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ *FELSEFE BÖLÜMÜ *TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ

4 FAKÜLTEMİZ BİREYSEL YETENEK VE NİTELİKLERİ ZENGİN, KÜLTÜREL BİRİKİMİ YÜKSEK, EN AZ BİR YABANCI DİL BİLGİSİNE SAHİP, TOPLUMSAL OLGULARI KOLAYLIKLA YORUMLAYABİLECEK, DUYARLI, BİREYSEL VE TOPLUMSAL HAKLARA SAYGILI, BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNE VE BİLGİSAYARA HAKİM, VİZYONU GENİŞ, İLETİŞİM ALANINDA ARANILAN İLETİŞİMCİLER YETİŞTİRMEYİ HEDEFLEMEKTEDİR.

5 FAKÜLTE YÖNETİMİMİZ DEKAN PROF. DR. HASAN AKBULUT DEKAN YARDIMCISI DOÇ. DR. İDİL SAYIMER DEKAN YARDIMCISI DOÇ.DR. EMEL BAŞTÜRK AKÇA

6 BÖLÜMLERİMİZ

7 GAZETECİLİK HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA REKLAMCILIK GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI

8 GAZETECİLİK BÖLÜMÜ

9 GAZETECİLİK BÖLÜMÜ AKADEMİK KADROMUZ PROF. DR. FÜSUN ALVER (BÖLÜM BAŞKANI) DOÇ. DR. EMEL BAŞTÜRK AKÇA YRD. DOÇ. DR. KERİM KARAGÖZ YRD. DOÇ. DR. BETÜL PAZARBAŞI YRD. DOÇ. DR. SELMA KOÇAKGÜL YRD. DOÇ. DR. İHSAN KARLI YRD. DOÇ. DR. GÜRSOY DEĞİRMENCİOĞLU ÖĞR. GÖR. FEHMİ KETENCİ ARŞ. GÖR. DR. YUSUF BUDAK ARŞ. GÖR. EBRU TURANLI ARŞ. GÖR. NESLİHAN YOLÇU

10 GAZETECİLİK BÖLÜMÜ HEDEFLERİMİZ OLAYLARIN AYRINTILARINI, NEDEN SONUÇ İLİŞKİLERİNİ, KİŞİLER VE OLAYLAR ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ OBJEKTİF OLARAK YANSITAN, TARAFSIZ-NESNEL HABER VERMEYİ İLKE EDİNEN, BASIN AHLAK VE MESLEK İLKELERİNE BAĞLI, TEKNİK BECERİ VE BİLGİSİ YÜKSEK İLETİŞİMCİLER YETİŞTİRMEKTİR.

11 GAZETECİLİK BÖLÜMÜ ANABİLİM DALLARI GENEL GAZETECİLİK, BASIN EKONOMİSİ VE İŞLETMECİLİĞİ, BİLİŞİM, BASIN YAYIN TEKNİĞİ

12 GAZETECİLİK BÖLÜMÜ DÜNYA BASINININ, ULUSAL BASININ, YEREL BASININ, İÇİNDE BULUNDUĞU KONUMU DİKKATE ALARAK; ÇOK YÖNLÜ BİR EĞİTİM VE ÖĞRETİM ANLAYIŞINI HEDEFLEMEKTEDİR.

13 GAZETECİLİK BÖLÜMÜ KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMEK, AYDINLATMAK VE KAMUOYU OLUŞTURMAK HABER AJANSININ ANA HEDEFİDİR. HABER AJANSI İLE ÖĞRENCİLERİN; İLETİ, HABER VE HABER VERMEK KAVRAMLARINI UYGULAMA YOLUYLA ALGILAMALARINI VE ÖZÜMSEMELERİNİ SAĞLAMAKTADIR.

14 GAZETECİLİK BÖLÜMÜ MASAÜSTÜ YAYINCILIK, FOTOĞRAFÇILIK VE BİLGİSAYAR UYGULAMALARI ALANLARINDA ÖĞRENCİLERİMİZE HER AY HAZIRLANAN YENİ SAYISIYLA KENDİLERİNİ GELİŞTİREBİLME OLANAĞI SAĞLAMAKTADIR.

15 GAZETECİLİK BÖLÜMÜ FOTOĞRAF ATÖLYESİ ÖĞRENCİLERİN FOTOĞRAF BİLGİSİNİ GELİŞTİRMEYE YÖNELİK ÇEKİM, BASKI, SERGİ VE PORTFOLYO HAZIRLAMA, FOTOĞRAF GEZİLERİ VE SÖYLEŞİLER DÜZENLEMEKTEDİR.

16 HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ

17 HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ AKADEMİK KADROMUZ DOÇ. DR. İDİL SAYIMER ÖĞR. GÖR. MERAL BERZAH ÖĞR. GÖR. TÜMAY CİĞERDELEN YRD. DOÇ. DR. SEVİM KOÇER YRD. DOÇ. DR. AYBİKE PELENK ARŞ. GÖR. KAAN BAYAR (GEÇİCİ GÖR.) ARŞ. GÖR. BANU KÜÇÜKSARAÇ ARŞ. GÖR. GÜLDEN ÖZKAN ARŞ. GÖR. DENİZ GÜVEN

18 HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ HEDEFLERİMİZ MESLEKİ ETİK DEĞERLERE BAĞLI, ÖZGÜR BİLİMİN IŞIĞINDA, SORGULAYAN, KENDİNİ ALANINDA GELİŞTİREN VE YENİLEYEN HALKLA İLİŞKİLER UZMANLARI YETİŞTİRMEKTİR.

19 HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ ANABİLİM DALLARI HALKLA İLİŞKİLER, REKLAMCILIK VE TANITIM, KİŞİLERARASI İLETİŞİM, ARAŞTIRMA YÖNTEM VE ÇÖZÜMLERİ

20 İletişim Yönetimi Olarak Halkla İlişkiler Günümüzde halkla ilişkiler, organizasyonların gelişmesini ve çalışanlar, gönüllüler, toplum, medya, kamu, müşteri, üyeler, finansal destekçiler gibi sosyal paydaşlarıyla karşılıklı ilişkilerini sürdürmesini destekleyen, özel ve kamu kuruluşları içinde bir yönetim fonksiyonudur. Çağdaş bir kuruluşla hedef kitlesi arasındaki karşılıklı iletişimi, anlayışı, kabulü ve isbirliğini oluşturmaya ve sürdürmeye yardımcı olan, sorun ve problemlerin yönetimini içeren, kamuoyuna cevap veren, kamuoyunun bilgilendirilmesi için yönetime yardımcı olan, kamu yararına hizmet etmek için yönetimin sorumluluğunu tanımlayan ve vurgulayan, eğilimleri önceden tahmin etmeye yardımcı olmak için bir erken uyarı sistemi gibi hizmette bulunan, değişikliklerden etkin bir biçimde faydalanmak için yönetime yardımcı olan ve baslıca araçları olarak ahlaki iletişim tekniklerini ve araştırmayı kullanan ayrıcalıklı bir yönetim fonksiyonudur halkla ilişkiler uzmanları yönetime stratejik danışmanlık yaparlar.

21 İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü halkla ilişkiler alanının akademik ve pratik tüm boyutlarında uzmanlaşmışiletişim profesyonelleri yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda öğrencilerimiz halkla ilişkiler, pazarlama iletişimi, kurumsal iletişim gibi temel derslerin yanısıra akademik becerilerini çeşitlendirmeye yönelik sponsorluk, halkla ilişkilerde imaj tasarımı, kamu kurumlarında halkla ilişkiler, sağlık iletişimi, fuar iletişimi gibi seçimlik dersler de almaktadırlar. Yeni iletişim teknolojilerinin gelişimiyle öne çıkan çalışma alanlarına yönelik olarak sanal ortamda halkla ilişkiler, görsel iletişim tasarımı, grafik animasyon ve illustürasyonverilen dersler arasında yer almaktadır.

22 İletişim etiği, sosyal sorumluluk stratejik yönetim derslerimizle halkla ilişkilerin kamu yararına yönelik pratikleri ön plana çıkartılmakta; medya pedagojisi dersi ile eleştirel açıdan bakabilmeyi, mesleğin kötü uygulamalarının önüne geçebilmek amaçlamaktadır. Lisans öğrencilerimiz beşinci ve altıncı yarı dönemlerde aldıkları halkla ilişkiler uygulamaları ve atölye uygulamaları dersleri ile sektörden önemli kişilerle buluşma, tanışma ve tartışma fırsatını yakalamaktadırlar. Açık ve net yazma, etkili konuşma, eleştirel düşünme öğrencilerimize kazandırmayı hedeflediğimiz temel becerilerdir. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri teori ve pratik eğitimi bütünleşik olarak almakta, başarılı bir kariyerin ilk adımını bilgi birikimi tam, uygulama becerileri gelişmiş olarak atmaktadırlar. Mezunlarımız; halkla ilişkiler şirketlerinde, reklam ajanslarında, siyasi partilerde, sivil toplum örgütlerinde, kamu kuruluşlarında ve birçok ticari işletmede halkla ilişkiler uzmanı, marka yöneticisi ve insan kaynakları yetkilisi olarak çalışmaktadır.

23 HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM DERGİSİ, HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN AYLIK OLARAK ÇIKARILAN BİR UYGULAMA DERGİSİDİR. SEKTÖRDEN HABERLERİ, İLETİŞİMLE İLGİLİ EN SON ÇIKAN KİTAPLARIN TANITIMLARINI, VİZYONA GİREN SİNEMA FİLMLERİNİN PAZARLAMA TEKNİKLERİNİN İNCELEMESİNİ İÇERMEKTEDİR.

24 HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ MEDYA İZLEME VE DEĞERLENDİRME GRUBU GRUP; SADECE İNTERNET ORTAMINDA VE 7 GÜN 24 SAAT MEDYA İÇERİĞİ İZLEME VE ANALİZİ YAPMAKTADIR. AMAÇ, İZLEME VE DEĞERLENDİRME SONUÇLARI İSTATİSTİKİ VERİLER HALİNE DÖNÜŞTÜREREK BİLİMSEL ÇALIŞMALAR İÇİN KULLANILABİLİR HALE GETİRMEK VE ÖĞRENCİLER İÇİN ÖNEMLİ BİR UYGULAMA OLANAĞI SUNMAKTIR.

25 HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ II. ULUSAL HALKLA İLİŞKİLER SEMPOZYUMU NİSAN 2006 TARİHLERİ ARASINDA YAPILAN HALKLA İLİŞKİLER SEMPOZYUMU NDA 21. YÜZYILDA HALKLA İLİŞKİLERİN YENİ YÖNELİMLERİ, SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİAKADEMİSYENLER VE SEKTÖR TEMSİLCİLERİYLE BİRLİKTE ELE ALINMIŞTIR.

26 RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ

27 RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ AKADEMİK KADROMUZ PROF. DR. HASAN AKBULUT(BÖLÜM BAŞKANI) DOÇ. DR. NURDAN TAŞKIRAN DOÇ. DR. NİGAR PÖSTEKİ DOÇ. DR. İNCİ YAKUT YRD. DOÇ. DR. MEHMET ASLANTEPE ÖĞR. GÖR. HAMZA ÖZBAL ARŞ. GÖR. DR. SEDAT ÖZEL UZM. DR. ÖZGÜR VELİOĞLU ARŞ. GÖR. ALİMURAT VARLI ARŞ. GÖR. DR. MERT GÜRER ARŞ. GÖR. İREMCAN GÜNGÖR ARŞ. GÖR. SEDA ERGÜL

28 RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ HEDEFLERİMİZ 21 İNCİ YÜZYIL İHTİYAÇLARINA UYGUN, EVRENSEL DEĞERLERE BAĞLI, ARAŞTIRAN VE SÜREKLİ SORGULAYAN, RADYO, TELEVİZYON, SİNEMA ALANINDA YARATICI VE YAPICI, KAMU HİZMETİ KAVRAMINI BENİMSEMİŞ VE KAMU YARARINI GÖZETEN, İLETİŞİMCİLER YETİŞTİRMEKTİR.

29 RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ ANABİLİM DALLARI RADYO VE TELEVİZYON, İLETİŞİM BİLİMLERİ, FOTOĞRAFÇILIK VE GRAFİK SİNEMA

30 RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA RADYOSU RADYO Kİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA DENEME YAYINLARINA BAŞLAMIŞTIR. UYGULAMA RADYOMUZ, YEREL DÜZEYDE DÜZENLİ RADYO YAYINI YAPMAKTADIR.

31 RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA TELEVİZYONU TEKNİK ALTYAPI VE PROGRAM HAZIRLIK ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRMEKTEDİR.

32 REKLAMCILIK BÖLÜMÜ

33 REKLAMCILIK BÖLÜMÜ AKADEMİK KADROMUZ DOÇ. DR. EMEL KARAGÖZ(BÖLÜM BAŞKANI) YRD. DOÇ. DR. GAMZE Y. CILIZOĞLU YRD. DOÇ. DR. ÜMİT ALNIAÇIK ARŞ. GÖR. AKIN DEVECİ

34 REKLAMCILIK BÖLÜMÜ ANABİLİM DALLARI GENEL REKLAMCILIK MEDYA PLANLAMA VE STRATEJİSİ BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YENİ TEKNOLOJİLER VE REKLAM YÖNETİMİ TASARIM VE YARATICILIK

35 REKLAMCILIK BÖLÜMÜ REKLAMCILIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN REKLAMLARLA İLGİLİ ÜRETİM VE UYGULAMALARIN YAPILDIĞI AJANSTIR. ÖĞRENCİLERİMİZİN REKLAMCILIK BİLGİLERİNİ ARTTIRMAK, TAKIM RUHUNU AŞILAMAK, YETENEK VE İLGİLERİNİ YARATICI BİÇİMDE KULLANMALARINI SAĞLAMAK AMACIYLA İDEAL BİR ÇALIŞMA ORTAMIDIR. REKLAMLA İLGİLİ DERGİ, KİTAP VE FİLM ARŞİVİ OLUŞTURULMA AŞAMASINDADIR.

36 REKLAMCILIK BÖLÜMÜ Kİ MEDYA KAMUOYU ARAŞTIRMALARI BİRİMİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA KURULAN UYGULAMA AĞIRLIKLI ARAŞTIRMA BİRİMİDİR. ÜNİVERSİTE BÜNYESİNDE KENTE VE HALKA YÖNELİK, HALKIN SORUNLARINA ÇÖZÜM OLUŞTURMAK AMACIYLA KAMUOYU ARAŞTIRMALARI YAPMAKTADIR.

37 GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ

38 GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI Görsel İletişim Tasarımı, iletiyi yani mesajı alıcıya ulaştırabilmek için etkili görsel metinler oluşturmaktır. Görsel metinler, görsel her türlüobjenin kullanıldığıverilerdir. Bunlar, afiş, broşür, kısa film, jenerik, animasyon vb. olabilir. Burada amaçlanan en önemli unsur, oluşturulan görsel metinler ile hedef kitle arasında etkili iletişim kurulabilinmesini sağlamaktır.

39 BÖLÜMÜN AMACI Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim TasarımıBölümü, yaşanan teknolojik değişimleri yakından takip edebilen, teori ile uygulamayı harmanlayabilen, zamanıiyi kullanan, pratik çözümler üretebilen, yaratıcı, açık fikirli iletişim tasarımcılarıyetiştirmeyi amaçlamaktadır.

40 GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI Üniversite bünyesinde Eğitim- Öğretim Yılında uygulanmaya başlayan Eğitimde Yeniden Yapılanma Süreci ile, demokratik yaşam felsefesine sahip bireyler yetiştirerek toplumsal değişime katkı sağlanmasıhedeflenmektedir. Bu bağlamda ders planları ve ders içerikleri iç ve dış paydaşların istekleri ve beklentileri doğrultusunda oluşturulmuştur.

41 GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ AKADEMİK KADROMUZ YRD. DOÇ. DR. KERİM KARAGÖZ (BÖLÜM BAŞKANI) ÖĞR. GÖR. İSMAİL KESKİN ARŞ. GÖR.DR. S. ZEYNEP VARLI

42 GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ HEDEFLERİMİZ TASARIM VE ÜRETİM YÖNÜ GÜÇLÜ, İLGİLİ BİLGİSAYAR PROGRAMLARINA VE TEKNOLOJİYE HAKİM, İLETİŞİME VE YENİLİKLERE AÇIK, GÖRSEL ALGI DÜZEYİ VE YARATICILIĞI YÜKSEK, SANATIN HER DALINA İLGİ DUYAN, TASARIMCILAR YETİŞTİRMEKTİR.

43 GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ ANABİLİM DALLARI İLETİŞİM SANATLARI VE TASARIM GÖRSEL SANATLAR VE KÜLTÜR, MULTİMEDYA (ÇOKLU ORTAM) TEKNOLOJİLERİ VE ETKİLEŞİMLİ MEDYA ELEKTRONİK MEDYA ARAÇLARI VE INTERNET YAYINCILIĞI ÇİZGİ FİLM, İLLÜSTRASYON VE ANİMASYON TASARIMI

44 GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ Bölüme, özel yetenek sınavı ile öğrenci alınmaktadır. Ön koşul olarak YGS baz alınmaktadır döneminde başvuru için en az 250 PUAN istenmektedir.

45 GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVLARI 1. GÜN Genel Kültür Testi : Bu test, en son yaşanan ve dünyayı etkileyen olaylar, gündem başlıkları, sanatsal ve kültürel etkinlikler gibi konulardan oluşan çeşitli soruları kapsayacaktır. Görsel Algı Sınavı : Herhangi bir resim ya da fotoğrafı yorumlamanız istenecektir. Burada önemli olan fotoğrafta ya da resimde ne göründüğü, bunun nasıl algılandığıve nasıl bir metinle açıklandığıdır.

46 GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVLARI 2. GÜN Çizim Sınavı : Ortaya konan objelerin vs., bulunulan konumdaki bakış açısına göre çizilmesi istenecektir. 3. GÜN Portfolyo Sunumu ve Mülakat : Bu zamana kadar hazırlanmış olan çalışmalardan oluşan dosyanın sunumu. Bu dosya içinde, çizim, fotoğraf, web tasarımı vs. gibi çalışmalar bulunabilir. Unutulmaması gereken en önemli noktalardan biri dosyanın Görsel İletişimle ilgili çalışmalardan oluşması gerektiğidir. Mülakatta da, sunulan portfolyo ile ilgili ve kişiyi tanımaya yönelik görüşmeler yapılacaktır.

47 GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ UYGULAMA ALANLARI GÖRSEL İLETİŞİM TASARIM ATÖLYESİ İLERİ DÜZEYDE TASARIM UYGULAMALARI YAPILARAK FAKÜLTEDE KULLANILACAK GÖRSEL MALZEMELERİN HAZIRLANDIĞI, ÖĞRENCİLERİN İLETİŞİM SÜRECİNDE KULLANILAN GÖRSEL MATERYALLERLE İLGİLİ BİLGİ VE DENEYİMLERİNİ GELİŞTİRDİKLERİ BİR BİRİMDİR.

48 GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ RESİM ATÖLYESİ NDE ÖĞRENCİLERİN YARATICILIĞINI GÖZLEM VE UYGULAMA ÇALIŞMALARIYLA SANATSAL BAKIŞ AÇILARINI GELİŞTİRMEK AMAÇLANMAKTADIR.

49 YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

50 İLETİŞİM BİLİMLERİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM GAZETECİLİK RADYO TELEVİZYON

51 GAZETECİLİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMININ TEMEL HEDEFİ; İLETİŞİMİN KÜLTÜREL BOYUTLARINI GÖZ ÖNÜNE ALARAK; GAZETECİLİK BİLİMİNİN GELİŞİMİNİ, ÖNEMİNİ VE TOPLUMSAL ETKİLERİNİ İNCELEYEBİLECEK, BU KONULARDA AKADEMİK ÇALIŞMALAR YAPABİLECEK, ARAŞTIRMACILAR YETİŞTİRMEKTİR.

52 İLETİŞİM BİLİMLERİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMININ TEMEL HEDEFİ; İLETİŞİM ALANININ KÜLTÜREL BOYUTLARINI GÖZ ÖNÜNE ALARAK; İLETİŞİM BİLİMİNİN ÖNEMİNİ, GELİŞİMİNİ VE TOPLUMSAL ETKİLERİNİ İNCELEYEBİLECEK, BU KONULARDA AKADEMİK ÇALIŞMA YAPABİLECEK, ARAŞTIRMACILAR YETİŞTİRMEKTİR.

53 HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM YÜKSEK LİSANS PROGRAMININ TEMEL HEDEFİ; HALKLA İLİŞKİLER ALANINDAKİ GÜNCEL GELİŞMELERİ TAKİP EDEBİLECEK, OLAYLARA ANALİTİK YAKLAŞABİLECEK, DONANIMLI BİLİMSEL TEMELLİ ARAŞTIRMA VE İNCELEME YAPABİLEN AKADEMİK ALIŞKANLIKLARI BİR YAŞAM BİÇİMİ HALİNE GETİREN NİTELİKLİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ADAYLAR YETİŞTİRMEKTİR.

54 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA İLETİŞİM BİLİMİ DOKTORA PROGRAMIMIZA ÖĞRENCİ ALINMIŞTIR EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA HALKLA İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMINA ÖĞRENCİ ALINMIŞTIR.

55 İLETİŞİM FAKÜLTELERİ ARASINDA BİLGİ VE İLETİŞİM PLATFORMU İNTERNET SİTESİ

56 İLETİŞİM FAKÜLTELERİ ARASINDA ORTAK ORGANİZASYON VE ÇALIŞMALAR YÜRÜTMEK VE BU KAPSAMDA; ÖĞRENCİ VE ÖĞRETİM ELEMANI DEĞİŞİMİ, BİLGİ VE DENEYİM PAYLAŞIMI, HIZLI VE ETKİLİ İLETİŞİM, MEDYA İÇERİKLİ GELİŞMELERDE BİLGİ ALIŞVERİŞİNİ SAĞLAMAK AMAÇLARIYLA OLUŞTURULMUŞTUR.

57 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA DERGİSİ; kilad İLETİŞİM BİLİMLERİ ALANINDA ULUSAL HAKEMLİ BİR DERGİ OLAN KİLAD IN İLK SAYISI 2002 YILINDA YAYIMLANMIŞTIR. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA DERGİSİ KİLAD DÜZENLİ YAYINLARINI SÜRDÜRMEKTEDİR.

58 SONUÇ FAKÜLTEMİZİN ÖNCELİKLİ HEDEFİ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCENİN IŞIĞI ALTINDA BİLİMSEL ÇALIŞMALARA ÖNCÜLÜK EDEREK SAYGINLIĞINI YÜKSELTMEKTİR. BU HEDEFE BAĞLI OLARAK YAPACAĞI UYGULAMALI EĞİTİM İLE MESLEK ÖĞRENİMİNİ İLETİŞİM SİSTEMİYLE İŞBİRLİĞİ YAPABİLİR KONUMA GETİRMEK VE MEZUNLARININ TALEP GÖRDÜĞÜ BİR FAKÜLTE OLMASINI SAĞLAMAKTIR.

59

60 2011 Yılı Taban ve Tavan Puanları Üniversite/Fakülte Puan Türü Kontenjan Yerleşen Taban Puan Tavan Puan Gazetecilik TS , ,173 Gazetecilik (İÖ) TS , ,804 Halkla İlişkiler ve Tanıtım TS , ,253 Halkla İlişkiler ve Tanıtım TS , ,266 (İÖ) Radyo, Televizyon ve Sinema TS , ,797 Radyo, Televizyon ve Sinema TS , ,790 (İÖ) Reklamcılık TM , ,400

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrencilerimiz; 2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi nin dünyaya açılan penceresi sloganıyla kısa sürede büyük gelişim sağlayan Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi,

Detaylı

Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ. Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü

Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ. Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü Bilginin sürekli bir gelişme içinde bulunduğu ve bilgi

Detaylı

İletişim Fakültesi Reklamcılık Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Reklamcılık) Genel Toplam Ders Adedi : 55 T : 142 U : 5 Kredi : 97 ECTS : 240 T+U : 147

İletişim Fakültesi Reklamcılık Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Reklamcılık) Genel Toplam Ders Adedi : 55 T : 142 U : 5 Kredi : 97 ECTS : 240 T+U : 147 11 Yılı Müfredatı () YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ1 HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL T U L 1 8511 9 TÜRK DİLİ I 851 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP 9 TARİHİ I 851 9 EKONOMİYE GİRİŞ 8515 9 İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ

Detaylı

Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası

Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası HUKUK FAKÜLTESİ 206010503 HUKUK FAKÜLTESİ (ÜCRETLİ) 148 TM-3 388,90573 70.400 206010487 HUKUK FAKÜLTESİ (TAM BURSLU) 17 TM-3 440,51513

Detaylı

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YIL KODU BİRİNCİ YARIYIL BES - 105 Beden Eğitimi ve Spor 0 2 0 GZT - 101 Temel Gazetecilik 3 0 3 GZT - 105 Yazılı ve Sözlü Anlatım 2 2 3 HİL - 107 İşletme Bilimine Giriş 3 0 3 HİL - 111 Sosyal

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI. Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans Programı (Tezli)

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI. Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans Programı (Tezli) SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans Programı (Tezli) Ülkemizde Sanat ve Tasarım alanında yetişmiş uzman kişiler sınırlıdır. Üniversitelerimizde Güzel Sanatlar

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

İLETİŞİM FAKÜLTESİ. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Halkla İlişkiler Bölümü 0 İngilizce) Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü Reklamcılık Bölümü

İLETİŞİM FAKÜLTESİ. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Halkla İlişkiler Bölümü 0 İngilizce) Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü Reklamcılık Bölümü İLETİŞİM FAKÜLTESİ İ (%30 İngi İLETİŞİM FAKÜLTESİ Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Halkla İlişkiler Bölümü 0 İngilizce) Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü Reklamcılık Bölümü Sütlüce Yerleşkesi İLETİŞİM

Detaylı

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaçlar: Medya ve İletişim Yönetimi Yüksek Lisans Programı na bağlı

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ 2014-2015 FAKÜLTEMİZ HAKKINDA Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi 1998 yılında kuruldu. Genç bir fakülte olmamıza karşın gelişen bir akademik kadroya sahibiz.

Detaylı

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİRİM TANITIMI ( 2018 )

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİRİM TANITIMI ( 2018 ) ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİRİM TANITIMI ( 2018 ) TARİHÇE Adıyaman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2008 yılında kurulmuş olup 2009 yılında İktisat, İşletme

Detaylı

İLETİŞİM TASARIMI UZMANI

İLETİŞİM TASARIMI UZMANI TANIM Kurum, kuruluş ve işletmelerin politikaları doğrultusunda, teknoloji kullanımını tasarım becerisiyle birleştirerek etkili mesaj hazırlayan ve bu mesajı sunan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ,

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri alanı, küreselleşen dünya içinde kurum ve kuruluşlar için bir ihtiyaç olarak

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ ALANI

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ ALANI HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ ALANI Halkla İlişkiler ve organizasyon Hizmetleri nedir? Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri alanı altında yer alan dalların Nitelikli Eleman kazandırmaya

Detaylı

İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bö)

İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bö) 11 Yılı Müfredatı ( Bö) Genel Toplam Ders Adedi : 8 T : 18 U : 7 : 1 : T+U : 1 YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ1 HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL T U L 1 811 TÜRK DİLİ I 81 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I

Detaylı

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Gazetecilik Lisans 2011 Yılı Müfredatı. Genel Toplam Ders Adedi : 60 T : 158 U : 5 Kredi : 113 ECTS : 240 T+U : 163

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Gazetecilik Lisans 2011 Yılı Müfredatı. Genel Toplam Ders Adedi : 60 T : 158 U : 5 Kredi : 113 ECTS : 240 T+U : 163 Genel Toplam Ders Adedi : 60 T : 18 U : : 11 : 20 T+U : 16 YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ001 HAZIRLIK SINIFI 0 0 0 0 1. YARIYIL T U L 1 2220201E YABANCI DİL I 0 0 1111 2 2220201T TÜRK DİLİ I 2 0 0 2 2

Detaylı

İLETİŞİM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL PROGRAMI

İLETİŞİM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL PROGRAMI 6- EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL PROGRAMI 93-5 5- -5 5-3 3-355 45-45 5-45 555-64 SINIF,, SINIF 3 SINIF 4 SINIF Masaüstü Yayıncılık Öğr Gör Hasan Asan Lab III Tüketici Davranışları Öğr GörDidem Aşçı

Detaylı

İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL PROGRAMI

İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL PROGRAMI İLETİŞİM FAKÜLTESİ 6 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL PROGRAMI 93 5 5 5 5 3 3 355 45 45 5 45 555 64,, 3 SINIF SINIF SINIF Masaüstü Yayıncılık Muhabirlik Öğr Gör Hasan Asan Öğr Gör Çağla Öztek Lab III A Tüketici

Detaylı

Ülkemizin okumuş insan ihtiyacının olduğunun farkına varılarak; Yüce önder M.K.Atatürk ün Büyük Türkiye idealine ulaşmayı hedefleyen Türkiye

Ülkemizin okumuş insan ihtiyacının olduğunun farkına varılarak; Yüce önder M.K.Atatürk ün Büyük Türkiye idealine ulaşmayı hedefleyen Türkiye Ülkemizin okumuş insan ihtiyacının olduğunun farkına varılarak; Yüce önder M.K.Atatürk ün Büyük Türkiye idealine ulaşmayı hedefleyen Türkiye Cumhuriyeti ne karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde olan

Detaylı

YÜKSEK LİSANS 1/8 İŞLETME

YÜKSEK LİSANS 1/8 İŞLETME KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI YÜKSEK LİSANS İŞLETME TEZLİ KONTENJAN TEZSİZ

Detaylı

GRAFİK VE FOTOĞRAF A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ

GRAFİK VE FOTOĞRAF A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ GRAFİK VE FOTOĞRAF A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Günümüzde her alanda yaşanan bilimsel, teknolojik, kültürel ve ekonomik gelişmeler bütün sektörleri etkilemekte ve bu durum doğal olarak mesleki eğitimi

Detaylı

Özel Yetenek Sınavı 2014

Özel Yetenek Sınavı 2014 Özel Yetenek Sınavı 2014 Özel Yetenek Sınavı Başvuru, Ön Kayıt ve Kesin Kayıt İşlemleri Başvuru Koşulları 2014 yılı Özel Yetenek Sınavına ön kayıt yaptırabilmek için, adayların 2014 YGS puan türlerinin

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER I-II

HALKLA İLİŞKİLER I-II Editörler Yrd.Doç.Dr. Gonca Yıldırım & Seçil Utma HALKLA İLİŞKİLER I-II Yazarlar Yrd.Doç.Dr.Gonca Yıldırım Yrd.Doç.Dr.İlker Özdemir Hasan Çiftçi Hatice Aydoğmuş Özcan Kahraman Koktürk Melis Yalçın Seçil

Detaylı

AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ÖLÇÜT 2 PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI. Hazırlayan : Öğr. Gör. Feride GİRENİZ

AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ÖLÇÜT 2 PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI. Hazırlayan : Öğr. Gör. Feride GİRENİZ AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ÖLÇÜT 2 PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI Hazırlayan : Öğr. Gör. Feride GİRENİZ Öğretmen Eğitimi Programı Özdeğerlendirme Raporu PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI : Programın

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ ANABİLİM DALI BAŞKANI VE AKTS KOORDİNATÖRÜ Prof. Dr. Saffet Babür Tel: (0216) 578 08 87 Faks: (0216) 578 08 99 E-mail: sbabur@yeditepe.edu.tr

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm HALKLA İLİŞKİLER KAVRAMI, TARİHÇESİ VE İLİŞKİLİ OLDUĞU ALANLAR

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm HALKLA İLİŞKİLER KAVRAMI, TARİHÇESİ VE İLİŞKİLİ OLDUĞU ALANLAR İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm HALKLA İLİŞKİLER KAVRAMI, TARİHÇESİ VE İLİŞKİLİ OLDUĞU ALANLAR 1.1. Halkla İlişkiler Kavramı ve Tanımı... 1 1.2. Halkla İlişkilerin Tarihsel Gelişimi... 3 1.2.1. Dünyada Halkla

Detaylı

Ek-1. İktisat Doktora BANKACILIK VE FİNANS / BANKACILIK VE FİNANSMAN Lisans Doğrudan Başvurabilir.

Ek-1. İktisat Doktora BANKACILIK VE FİNANS / BANKACILIK VE FİNANSMAN Lisans Doğrudan Başvurabilir. Ek-1 İktisat Doktora BANKACILIK İktisat Doktora BANKACILIK VE SİGORTACILIK İktisat Doktora EKONOMETRİ İktisat Doktora EKONOMİ İktisat Doktora İKTİSAT İktisat Doktora EKONOMİ VE FİNANS İktisat Doktora BANKACILIK

Detaylı

ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ, EĞİTİM ÖĞRETİM YILI, FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI, GELEN ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ, EĞİTİM ÖĞRETİM YILI, FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI, GELEN ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ, 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI, FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI, GELEN ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Üniversitemiz, belirlemiş olduğu kontenjana göre üniversitelerden gelen başvuruları

Detaylı

Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası

Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası HUKUK FAKÜLTESİ 206010503 HUKUK FAKÜLTESİ (ÜCRETLİ) 154 TM-3 388,90573 70.400 206010487 HUKUK FAKÜLTESİ (TAM BURSLU) 18 TM-3 440,51513 16.900 206010496 HUKUK FAKÜLTESİ (%50 BURSLU) 4 TM-3 439,22937 17.700

Detaylı

GAZETECİLİK ALANI. Bu faaliyet sonucunda gazetecilik alanındaki meslekleri tanıyabileceksiniz.

GAZETECİLİK ALANI. Bu faaliyet sonucunda gazetecilik alanındaki meslekleri tanıyabileceksiniz. GAZETECİLİK ALANI AMAÇ Bu faaliyet sonucunda gazetecilik alanındaki meslekleri tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Gazetecilik alanı, kamuya ve özel sektöre ait kurum ve kuruluşların

Detaylı

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaçlar: Medya ve İletişim Yönetimi Yüksek Lisans Programına

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM ELEMANI

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM ELEMANI HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM ELEMANI TANIM Çalıştığı kurumun tanınmasını, çalışmalarına karşı insanlarda olumlu izlenimler uyandırmasını, çevresiyle iyi ilişkiler kurmasını ve saygınlığını artırmasını sağlamak

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 AKADEMİK YILI

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 AKADEMİK YILI T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 AKADEMİK YILI İKİNCİ ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS, UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI- KONTENJANLARI PSİKOLOJİ ANABİLİM DALI Aile

Detaylı

Görsel İletişim Tasarımı. Medya ve İletişim Sistemleri. Halkla İlişkiler. Reklamcılık. Prof. Dr. Mete ÇAMDERELİ. Hoşgeldiniz,

Görsel İletişim Tasarımı. Medya ve İletişim Sistemleri. Halkla İlişkiler. Reklamcılık. Prof. Dr. Mete ÇAMDERELİ. Hoşgeldiniz, Hoşgeldiniz, Günümüz dünyası bilginin hızla aktığı, bilgiyi üretmenin, ona sahip olmanın önem kazandığı ve iletişim çağı olarak adlandırılan bir dönemdir. İletişimi yönetmenin ve tasarlamanın önem kazandığı

Detaylı

BAŞVURU KLAVUZU. YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI

BAŞVURU KLAVUZU. YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI BAŞVURU KLAVUZU A- ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI a.1 - İşletme Anabilim Dalı a.2 - İletişim Tasarımı ve Bilişim Teknolojileri Anabilim Dalı a.3 - Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı a.4 - İç Mimarlık

Detaylı

TÜRK DÜNYASI ANABİLİM DALLARI. Türk Tarihi. ALES Puan Türü:SÖZEL. Lisans Derecesi ile Doktora. Yabancı Uyruklu

TÜRK DÜNYASI ANABİLİM DALLARI. Türk Tarihi. ALES Puan Türü:SÖZEL. Lisans Derecesi ile Doktora. Yabancı Uyruklu E.Ü.SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 AKADEMİK YILI DOKTORA PROGRAMLARI I TÜRK DÜNYASI ANABİLİM DALLARI Türk Tarihi T.C T.C 1-2 1 Lisans mezunlarında aranacak şartlar : Üniversitelerin Tarih,Tarih Eğitimi

Detaylı

GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ.

GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ. GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ www.ticaret.edu.tr BAŞKAN IN MESAJI Yoğun bir sınav dönemine hazırlanacak ve sonrasında geleceğinize yön vereceğiniz bir tercih yapacaksınız. İstediğiniz bölümü kazanmak için

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ STRATEJİK PLANI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ STRATEJİK PLANI GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ 2007 2010 STRATEJİK PLANI 1. GİRİŞ 1982 yılında kurulan İlişkiler Bölümümüzün 2007 2010 yılları stratejik plan ve hedeflerini ortaya koymayı amaçlayan bu

Detaylı

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy. RADYO ve TELEVĠZYON PROGRAMCILIĞI (YGS-4)

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy. RADYO ve TELEVĠZYON PROGRAMCILIĞI (YGS-4) Deneme Doç.Dr. Güner Gürsoy RADYO ve TELEVĠZYON PROGRAMCILIĞI (YGS-4) Radyo ve Televizyon Programcılığı Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü günlük yaşamın her alanına giren radyolardan ve televizyonlardan

Detaylı

YÜKSEK LİSANS KONTENJAN 1/8

YÜKSEK LİSANS KONTENJAN 1/8 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2007 2008 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI YÜKSEK LİSANS KONTENJAN TEZLİ TEZSİZ TOPLAM Başvuru

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Gazetecilik Bölüm Başkanlığı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Gazetecilik Bölüm Başkanlığı T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Gazetecilik Bölüm Başkanlığı GAZETECİLİK BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM VE İKİNCİ ÖĞRETİM SN ÖĞRENCİ NUMARASI 1 120801023 Kübra GÜLER 2 130801096

Detaylı

EDEBİYAT. Edebiyat okumak bakmak ve görmek arasındaki hassas çizgiyi anlamayı sağlayan bir yolculuğa çıkmaktır. (By Oleg Shuplyak)

EDEBİYAT. Edebiyat okumak bakmak ve görmek arasındaki hassas çizgiyi anlamayı sağlayan bir yolculuğa çıkmaktır. (By Oleg Shuplyak) Hoş geldiniz. 19. YIL EDEBİYAT Edebiyat okumak bakmak ve görmek arasındaki hassas çizgiyi anlamayı sağlayan bir yolculuğa çıkmaktır. (By Oleg Shuplyak) NEDEN EDEBİYAT? Edebiyat en iyi dil öğrenme yoludur.

Detaylı

GalataMOON Neler Yapar?

GalataMOON Neler Yapar? GalataMOON 2011 yılında farklı bir isimle faaliyete başlayan firmamız, 2014 yılından itibaren yeni bir yapılanmaya girerek GalataMOON ismiyle, hizmet vermeye başlamıştır. Uzun yıllar televizyon, yapım

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm. Halkla İlişkiler Kavramı, Tarihçesi ve İlişkili Olduğu Alanlar

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm. Halkla İlişkiler Kavramı, Tarihçesi ve İlişkili Olduğu Alanlar İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm Halkla İlişkiler Kavramı, Tarihçesi ve İlişkili Olduğu Alanlar 1.1. Halkla İlişkiler Kavramı ve Tanımı... 1 1.2. Halkla İlişkilerin Tarihsel Gelişimi... 3 1.2.1. Dünyada Halkla

Detaylı

Atatürk Üniversitesi (erzurum) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası

Atatürk Üniversitesi (erzurum) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası On5yirmi5.com Atatürk Üniversitesi (erzurum) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası Atatürk Üniversitesi (erzurum) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası OSYS 2016 sınavları için Atatürk Üniversitesi

Detaylı

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4)

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Deneme Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Çocuk Gelişimi Misyonumuz; değişen bilim, teknoloji, eğitim ve sağlık gereksinimleri doğrultusunda 0-18 yaş sağlıklı/özel gereksinimli çocuk ve gençlerin

Detaylı

YÜKSEK LİSANS KONTENJAN 1/8 İŞLETME

YÜKSEK LİSANS KONTENJAN 1/8 İŞLETME KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI YÜKSEK LİSANS İŞLETME KONTENJAN TEZLİ TEZSİZ

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI ARKEOLOJİ Klasik Arkeoloji 5 1 5 1 E.A. SÖZ. Yüksek Lisans Programına: Arkeoloji, Klasik Arkeoloji, Protohistorya ve

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GAZETECİLİK ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -14 AMAÇ GAZETECİLİK Bu faaliyet sonucunda gazetecilik alanındaki

Detaylı

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ A. Kuruluş 1998 yılında kurulan Fakültemiz, lisans ve lisansüstü eğitim programlarıyla güçlenerek gelişmektedir. Fakültemiz lisans programlarına 1999-2000 öğretim

Detaylı

Ü N İ V E R S İ T E S İ GÖLPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU.

Ü N İ V E R S İ T E S İ GÖLPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ Ü N İ V E R S İ T E S İ GÖLPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU http://bilecik.edu.tr/ Gölpazarı Meslek Yüksekokulu 29 Mayıs 2007 tarihinde kurulmuştur. Yüksekokulumuzun hizmet binasında eğitim

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER: TEORİK ÇERÇEVE...

HALKLA İLİŞKİLER: TEORİK ÇERÇEVE... İÇİNDEKİLER 1. Bölüm: HALKLA İLİŞKİLER: TEORİK ÇERÇEVE... 1 1.1. HALKLA İLİŞKİLERİN TANIMI... 1 1.1.1. Halkla İlişkilerin Farklı Tanımları... 2 1.1.2. Farklı Tanımlarda Halkla İlişkilerin Ortak Özellikleri

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Yrd. Doç. Dr. Hamdi ERCAN Dekan Yrd. IX. Ulusal Uçak Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı, 6 Mayıs 2017 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Erciyes Üniversitesi

Detaylı

2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU

2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU 2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI (Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü) BİRİM FAALİYET RAPORU Manisa / 2019 1 İ Ç İ N D E K İ L E R I. GENEL BİLGİLER... 3 A. Misyon ve Vizyon... 3 1. Misyon...

Detaylı

C 01 C 02 C 03 C 04 C05 C06 C07 C106 C109 C110. * Final sınav süresi 75 dakikadır. 10:00 BTU100 BTU110 11:00 İTA431 PROJE 12:00 13:00 15:00 16:30

C 01 C 02 C 03 C 04 C05 C06 C07 C106 C109 C110. * Final sınav süresi 75 dakikadır. 10:00 BTU100 BTU110 11:00 İTA431 PROJE 12:00 13:00 15:00 16:30 FAKÜLTESİ 06 Ocak 2018, Cumartesi / 10:00-11:15 (ENG 131, CENG 101) 07 Ocak 2018, Pazar / 10:00-11:30 (ENG 231, CENG 201) 06 Ocak 2018, Cumartesi / 10:00-11:30 (ENG 143) 07 Ocak 2018, Pazar/ 10:00-11:30

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) FOTOĞRAF VE GRAFİK ALANI ANKARA 2007 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ -17 FOTOĞRAF VE GRAFİK Bu faaliyet sonucunda

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER PAZARLAMA İLETİŞİMİ ARAÇLARI. (Bölüm 5)

HALKLA İLİŞKİLER PAZARLAMA İLETİŞİMİ ARAÇLARI. (Bölüm 5) HALKLA İLİŞKİLER PAZARLAMA İLETİŞİMİ ARAÇLARI (Bölüm 5) Bu bölümde incelenecek başlıklar; 1. Halkla İlişkiler 2. Halkla ilişkiler faaliyetleri 3. Hedef kitle grupları 4. Halkla İlişkilerde amaçlar ve görevler

Detaylı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UYGULADIĞI EĞİTİM, ULUSAL TIP EĞİTİMİ AKREDİTASYON KURULU (UTEAK) TARAFINDAN AKREDİTE EDİLEN ÜLKEMİZDEKİ SAYILI TIP FAKÜLTELERİNDEN BİRİSİ http://tip.marmara.edu.tr

Detaylı

Fakültemiz; Fakültemiz yeni kurulmasına rağmen hızla büyümekte ve kadrolarını genişletmektedir.

Fakültemiz; Fakültemiz yeni kurulmasına rağmen hızla büyümekte ve kadrolarını genişletmektedir. HOŞGELDİNİZ Fakültemiz; Bilimsel tutum ve becerileri kazanmış, mesleki donanım sahibi, içinde bulunduğu eğitimsel süreçlerle ilgili, toplumsal meselelere duyarlı, hür düşünen, demokratik ilkelere bağlı,

Detaylı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı Yeni Nesil Devlet Üniversitesi SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı 2015-2016 Tanıtım Broşürü Bölüm Hakkında Genel Bilgiler Kamu Yönetimi, işlevsel anlamda kamu politikaları

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım İstanbul Ü. 2007

ÖZGEÇMİŞ. İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım İstanbul Ü. 2007 ÖZGEÇMİŞ 1.Adı Soyadı : Gülnur KAPLAN ESEN 2.Doğum Tarihi : 29 Ekim 1968 3.Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4.Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Mimar Sinan

Detaylı

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemizin çeşitli birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun ve Öğretim Üyesi Dışındaki

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemizin çeşitli birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun ve Öğretim Üyesi Dışındaki Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemizin çeşitli birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun ve Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI

2015-2016 AKADEMİK YILI T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 201 2016 AKADEMİK YILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI KONTENJANLARI HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM Kurumsal İletişim İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler, Reklamcılık,

Detaylı

İnsan Kayn. Yönetimi Doç. Dr. Murat Güreşçi İnternet Yayıncılığı Yrd. Doç. Dr. Orhan Kemal Koçak

İnsan Kayn. Yönetimi Doç. Dr. Murat Güreşçi İnternet Yayıncılığı Yrd. Doç. Dr. Orhan Kemal Koçak SINIF TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ 2016-2017 Güz Dönemi Vize Sınav Takvimi 1 2 3 4 5 6 09:00-09:50 10:00-10:50 11:00-11:50 12:00-12:50 13:00-13:50 14:00-14:50 15:00-15:50 16:00-16:50 17:00-17:50 Sponsorluk

Detaylı

2014-ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI Program Adı Puan Türü İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi

2014-ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI Program Adı Puan Türü İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Program Kodu 2014-ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI Program Adı Puan Türü Kontenjan İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Yerleşen Aday Sayısı En Küçük Puan En Büyük Puan 203410059 Psikoloji

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKUZEM) DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKUZEM) DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI 1. MODÜL: STRATEJİK İLETİŞİM YÖNETİMİ PAZARLAMA İLETİŞİMİ PROF. DR. MUSTAFA GÜLMEZ 1. İletişim Kavramı ve İletişim Süreci 2. Pazarlama

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

AKADEMİK YILI LİSANS BÖLÜMLERİ PUAN VE KONTENJAN TABLOSU FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

AKADEMİK YILI LİSANS BÖLÜMLERİ PUAN VE KONTENJAN TABLOSU FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2016-2017 AKADEMİK YILI LİSANS BÖLÜMLERİ PUAN VE KONTENJAN TABLOSU FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Taban Başarı Sırası Kontenjan İşletme ( %75 Burslu ) TM1 208,18995 466407 36 İşletme

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım İstanbul Ü. 2007

ÖZGEÇMİŞ. İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım İstanbul Ü. 2007 ÖZGEÇMİŞ 1.Adı Soyadı : Gülnur KAPLAN ESEN 2.Doğum Tarihi : 29 Ekim 1968 3.Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4.Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Mimar Sinan

Detaylı

AKADEMİK YILI EK KONTENJAN SAYILARI

AKADEMİK YILI EK KONTENJAN SAYILARI 2016-2017 AKADEMİK YILI EK KONTENJAN SAYILARI Puan Min. Mak. Boş DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Türü Puan Puan Kontenjan Diş Hekimliği MF-3 433,492 449,361 0 Diş Hekimliği (%100 Burslu) MF-3 468,077 488,285 0

Detaylı

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI FİNAL PROGRAMI 2. SINIF NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI FİNAL PROGRAMI 2. SINIF NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ 2016-2017 YILI GÜZ YARIYILI FİNAL PROGRAMI 1.SINIF 09.00-10.00 SİYASAL İLETİŞİM Doç. Dr. Murat SEZGİN Murat S. 10.00-11.00 STRATEJİK HALKLA İLİŞKİLER YÖNETİMİ Doç.

Detaylı

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI VİZE PROGRAMI

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI VİZE PROGRAMI UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ 2018-2019 YILI GÜZ YARIYILI VİZE PROGRAMI SİYASET BİLİMİ PROF. DR. MURAT MUSTAFA ÖNTUĞ / 104-101- MEDYA VE DİJİTAL KÜLTÜR DR.ÖĞR. ÜYESİ EMRE VADİ BALCI BİLGİSAYAR UYGULAMALARI

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2015 ÖSYS İLE ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLERİN PUAN BİLGİLERİ VE EĞİTİM DİLLERİ

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2015 ÖSYS İLE ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLERİN PUAN BİLGİLERİ VE EĞİTİM DİLLERİ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2015 ÖSYS İLE ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLERİN PUAN BİLGİLERİ VE EĞİTİM DİLLERİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ KONTENJAN PUAN TÜRÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı (Tam Burslu) 6 DİL-1 421,83026 İNGİLİZCE

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 1/10

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 1/10 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI Anadal Bölümü Anadal Bölümü Kurum İçi Yatay Geçiş Yapılabilecek Bölüm İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi GÜZ EĞİTİM FAKÜLTESİ

Detaylı

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI VİZE PROGRAMI

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI VİZE PROGRAMI UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ 2018-2019 YILI GÜZ YARIYILI VİZE PROGRAMI GÜN SAAT DERSİN ADI SİYASET BİLİMİ PROF. DR. MURAT MUSTAFA ÖNTUĞ / 104-102- 101- MEDYA VE DİJİTAL KÜLTÜR DR.ÖĞR. ÜYESİ EMRE

Detaylı

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KONTENJANLAR/BURSLAR/PUAN TÜRLERİ (2011)

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KONTENJANLAR/BURSLAR/PUAN TÜRLERİ (2011) İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KONTENJANLAR/BURSLAR/PUAN TÜRLERİ () LİSANS PROGRAMLARI (öğrenim süresi: 4 yıl) * Finans Matematiği MF- 1 %50 Burslu 22 Ücretli 12 İngilizce Öğretmenliği DİL- 1 %25 Burslu 17

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ İletişim Fakültesi Birinci Dönem İletişim 1. Sınıf

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ İletişim Fakültesi Birinci Dönem İletişim 1. Sınıf İletişim 1. Sınıf PZT/LUND SAL/MARD ÇARŞ./MERC. PERŞ./JEUD CUMA/VENDRED 09:00 09:50 COM 135 Temel Tasarım 10:00 10:50 COM 135 Temel Tasarım COM 133 Siyaset Bilimi COM 171 Makro Ekonomi Doç.Dr. Saadet İyidoğan

Detaylı

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi 80 EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi Sayın İnşaat Mühendisi Adayı, İnşaat Mühendisliği Eğitimi Kurulu, İMO 40. Dönem Çalışma Programı çerçevesinde İMO Yönetim Kurulu nca İnşaat Mühendisliği Eğitimi

Detaylı

KADRO SAYISI ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

KADRO SAYISI ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ Başkent Üniversitesinden: DÜZELTME İLANI 07..08 tarihli ve 3068 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Başkent Üniversitesi Fakülte/Meslek Yüksekokullarına Öğretim Görevlileri ve Araştırma Görevlileri Alım

Detaylı

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4)

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Deneme Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Çocuk Gelişimi Misyonumuz; değişen bilim, teknoloji, eğitim ve sağlık gereksinimleri doğrultusunda 0-18 yaş sağlıklı/özel gereksinimli çocuk ve gençlerin

Detaylı

Tanıtım Sunumu. Prof.Dr.Hüseyin KARA

Tanıtım Sunumu. Prof.Dr.Hüseyin KARA Tanıtım Sunumu Prof.Dr.Hüseyin KARA FEN FAKÜLTESİ İçindekiler Söylem ve Vizyon Temaları 2023 Vizyonu Temel Alanlar, Stratejik Alanlar Bölümler ve Kontenjanları Öğretim Elemanları Lisans üstü çalışmalar

Detaylı

2012 ÖSYS YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA EK YERLEŞTİRME KILAVUZ BİLGİLERİ TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI

2012 ÖSYS YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA EK YERLEŞTİRME KILAVUZ BİLGİLERİ TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI 2012 ÖSYS YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA EK YERLEŞTİRME KILAVUZ BİLGİLERİ TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI Hukuk Fakültesi Kod-Program Adı Süre Puan Türü Ek Kontenjan

Detaylı

ANTROPOLOG TANIM A- GÖREVLER

ANTROPOLOG TANIM A- GÖREVLER TANIM Antropolog, evrenin ve dünyanın oluşumu, yaşamın başlangıcı ve gelişimi, insanın biyolojik evrimi, ırkların doğuşu, insan topluluklarının fiziki yapı, kültür ve davranış özelliklerini ve diğer topluluklarla

Detaylı

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI FİNAL PROGRAMI

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI FİNAL PROGRAMI UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ 2018-2019 YILI GÜZ YARIYILI FİNAL PROGRAMI 09.00-10.00 SİYASET BİLİMİ PROF. DR. MURAT MUSTAFA ÖNTUĞ / 104- Meral Ö. Emre B. 102-101- MEDYA VE DİJİTAL KÜLTÜR DR.ÖĞR.

Detaylı

Bahçeşehir Üniversitesi (istanbul) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası

Bahçeşehir Üniversitesi (istanbul) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası On5yirmi5.com Bahçeşehir Üniversitesi (istanbul) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası Bahçeşehir Üniversitesi (istanbul) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası OSYS 2016 sınavları için Bahçeşehir

Detaylı

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU 1. Genel Bilgiler a) Misyon Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, bilim ve teknolojiden yararlanan, evrensel ve toplumsal değerlere

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ANADOLUYÖS KONTENJANI PROGRAM SÜRESİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ANADOLUYÖS KONTENJANI PROGRAM SÜRESİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI BİRİM ID BİRİM PROGRAM SÜRESİ ANADOLUYÖS KONTENJANI ULUSLARARASI SINAV VE DİPLOMA PUANI KONTENJANI ÖZEL KOŞUL

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI tarihinde yapılan Fakülte Yönetim Kurulu Kararları onaylandı.

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI tarihinde yapılan Fakülte Yönetim Kurulu Kararları onaylandı. Fakültemiz Yönetim Kurulu 11.05.2017 tarihinde Saat 12:30 de Dekan V. Prof. Dr. Niyazi USTA Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Seminer salonunda toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI (NORMAL ÖĞRETİM İKİNCİ ÖĞRETİM)

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI (NORMAL ÖĞRETİM İKİNCİ ÖĞRETİM) T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI (NORMAL ÖĞRETİM İKİNCİ ÖĞRETİM) KOD I.DÖNEM T U K ACTS KOD II.DÖNEM T U K ACTS HİT 101 İletişim Bilimi 2 0

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI tarihinde yapılan Fakülte Yönetim Kurulu Kararları onaylandı.

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI tarihinde yapılan Fakülte Yönetim Kurulu Kararları onaylandı. Fakültemiz Yönetim Kurulu 19.01.2017 tarihinde Saat 12:00 de Dekan V. Prof. Dr. Niyazi USTA başkanlığında İletişim Fakültesi toplantı salonunda toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem onaylanarak

Detaylı

Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015

Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015 Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015 T.C. BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz aşağıda belirtilen birimlerine 2547 Sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü 2008 yılında kurulmuş ve 2009

Detaylı

Sınav Tarihi Öğretim Elemanı Dersin Adı Sınav Saati Sınav Yeri Gözetmen Perşembe Öğr. Gör. Deniz Maden Değer İngilizce I 10.

Sınav Tarihi Öğretim Elemanı Dersin Adı Sınav Saati Sınav Yeri Gözetmen Perşembe Öğr. Gör. Deniz Maden Değer İngilizce I 10. T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GAZETECİLİK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI 1. SINIF I. ÖĞRETİM BÜT SINAV PROGRAMI 24.01.2019 Perşembe Öğr. Gör. Deniz

Detaylı

AKADEMİK YILI PUAN TABLOSU LİSANS BÖLÜMLERİ FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Bölümler Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası

AKADEMİK YILI PUAN TABLOSU LİSANS BÖLÜMLERİ FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Bölümler Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası 2016-2017 AKADEMİK YILI PUAN TABLOSU LİSANS BÖLÜMLERİ FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İşletme ( %75 Burslu ) TM-1 199,39971 596,825 İşletme ( Tam Burslu ) TM-1 311,02958 196,259 İşletme

Detaylı

İSTATİSTİKLERLE MANAS

İSTATİSTİKLERLE MANAS KЫРГЫЗ-ТYРK МАНАС УНИВЕРСИТЕТИ KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İSTATİSTİKLERLE MANAS 2017 2011-2012 2012-2013 2013-2014 2014-2015 2015-2016 2016-2017 www.manas.edu.kg ÖN SÖZ Çağımızın en önemli

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU Dikey Geçiş Sınavı Nedir? Dikey Geçiş Sınavı, 4 senelik lisans öğrenimine geçiş yapmak için her sene ÖSYM tarafından

Detaylı

T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN

T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN İÇİNDEKİLER 1. ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ... 2 1.1. ELEKTRİK-ELEKTRONİK

Detaylı

2014-2015 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME PROGRAMI 22 HAZİRAN 2015 PAZARTESİ

2014-2015 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME PROGRAMI 22 HAZİRAN 2015 PAZARTESİ 22 HAZİRAN 2015 PAZARTESİ A205 REKLAMCILIK REKLAMCILIK 2 HİR/GZT 1 SİNEMA KURAMLARI ÖĞR. GÖR. ELİF KAHRAMAN İNTERNET DEMOKRASİ ÖĞR. GÖR. ELİF KAHRAMAN DAVRANIŞ BİLİMLERİ HİR 2 YRD. DOÇ.DR. ARZU KIZBAZ

Detaylı