BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL"

Transkript

1 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No GAYRİMENKUL EKONOMİSİ GENEL MUHASEBE-II FİNANS MATEMATİĞİ TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-II SINAVDA UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. Sınavda Uygulanacak Genel Kurallar soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1268-A 1. Kısa vadeli fon arz ve talebinin karşılaştığı piyasa aşağıdakilerden hangisidir? A) Mal piyasaları B) Gayrimenkul piyasaları C) Para piyasaları D) Sermaye piyasaları E) Faktör piyasaları 2. Finansal piyasaların temel işlevi aşağıdakilerden hangisidir? GAYRİMENKUL EKONOMİSİ 6. Bir yatırımcı Türk Lirası anaparasını yıllık %10 faiz oranıyla 2 yıllık mevduat hesabına yatırmaktadır. 2 yıllık vadenin sonunda yatırımcının elde edeceği bileşik faiz miktarı kaç Türk Lirası dır? A) B) C) D) E) A A) Kredi vermesi B) Tasarruf fazlası olanlar ile açığı olanlar arasında fon akışı sağlaması C) Mevduat kabul etmesi D) Finansal varlık sahiplerini örgütlemesi E) Para bulması 3. Kapitalizasyon oranının doğru tanımı aşağıdakilerden hangisidir? A) Gayrimenkulün birim alan başına brüt kira gelirinin, birim alan piyasa fiyatına oranıdır. B) Gayrimenkulün birim alan piyasa fiyatının, birim alan başına brüt kira gelirine oranıdır. C) Gayrimenkulün birim alan başına net kira gelirinin, birim alan piyasa fiyatına oranıdır. D) Gayrimenkulün birim alan piyasa fiyatının, birim alan başına net kira gelirine oranıdır. E) Gayrimenkulün piyasa fiyatının, gayrimenkulün yıllık net kira gelirine oranıdır. 4. Türkiye deki konut finansmanı kurumsal ve kurumsal olmayan kaynaklarla gerçekleşmektedir. Aşağıdakilerden hangisi kurumsal kaynaklar arasında yer alır? A) Hisse paylaşımı anlaşmaları - Kooperatifler B) Proje finansmanı - Kooperatifler C) Hisse paylaşımı anlaşmaları Mortgage kredileri D) Mortgage kredileri E) Proje finansmanı Mortgage kredileri 5. Finansal sermayeyi fiziksel sermayeye dönüştürerek mekan piyasasındaki kullanım alanı arz miktarını belirleyen piyasa aşağıdakilerden hangisidir? A) Mekan Piyasası B) Gayrimenkul Varlık Piyasası C) Gayrimenkul Geliştirme Piyasası D) Sermaye Piyasası E) Kira Piyasası 7. Bir bankaya olan borç için her yıl sonunda Türk Lirası ödenmesi gerekmektedir. Piyasa faiz oranının yıllık %10 olduğu ve değişmeyeceği düşünülürse, borcun bugün kapatılması durumunda bankaya kaç Türk Lirası ödenmesi gerekir? A) B) C) D) E) Bir yatırımcının Türk Lirası anaparasını yıllık %8 basit faiz oranından 2 yıllık mevduat hesabına yatırdığında iki yılın sonunda eline geçecek toplam anapara kaç Türk Lirası dır? A) B) C) D) E) Bina ve arsa getirilerinin bilinmesi koşullarında bunlardan birinin diğerinden çıkartılarak elde edilen getirinin hesaplanması yöntemi aşağıdakilerden hangisidir? A) Yatırım Bandı Yöntemi B) Maliyet Yöntemi C) CBS Yöntemi D) Artık Değer Yöntemi E) Emsal Yöntemi 10. Hedonik fiyatlama fonksiyonunda aşağıdakilerden hangisi yer alır? A) Katsayı B) Derlenmiş veri C) Bilgi D) Modelleme E) Karşılaştırma 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

3 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1268-A A 11. Bugünkü Değer Matematiği yöntemini kullanan değerleme yöntemi aşağıdakilerden hangisidir? A) Maliyet Yöntemi B) CBS Yöntemi C) Fizibilite Yöntemi D) Gelir Kapitalizasyonu E) Satış Değerleri Karşılaştırması 17. Değerlemeye tabii tutulacak gayrimenkulun kesin coğrafi lokasyonunu belirlemek için aşağıdaki veri tiplerinden hangisi kullanılır? A) Raster veri B) Derlenmiş veri C) Maliyet verisi D) Satış değerleri verisi E) Vektör veri 12. Aşağıdakilerden hangisi CBS temelli bir gayrimenkul değerleme veritabanında grafik veri olarak depolanmaz? A) Ofis binaları B) Ulaşım güzergahları C) Otobüs durak noktaları D) Parseller E) Ofis binasında çalışan kişi sayısı 13. Bir gayrimenkulun gölge, ışık ve görünüm konularındaki özelliklerini CBS yöntemi ile değerlemesini yapacak bir uzmanın aşağıdakilerden hangisini seçmesi daha uygundur? A) İstatistiksel analiz B) Mekansal modelleme C) 3B modelleme D) Çapraz sorgulama E) Mekansal analiz Marmara ve Düzce depremlerinin ardından, depremlerin etkilerinin giderilmesinin yanı sıra, konut üretimini ve konut sahipliğini artırma amacına ilk olarak yer veren kalınma planı hangisidir? A) 8.Plan B) 7.Plan C) 6.Plan D) 5.Plan E) 4.Plan 14. Aşağıdakilerden hangisi kısa dönemde konut arz eğrisinin dikey eksene paralel olmasının nedenidir? A) Konut miktarı ile konut fiyatları arasındaki negatif ilişki B) Konut arzının esnek olması C) Konut talebinin esnek olması D) Kısa dönemde konut sayısını değiştirmenin mümkün olmaması E) Konut miktarı ile konut fiyatları arasındaki pozitif ilişki 19. Doğal afetlerden zarar görmüş olan yerlerdeki konut açığının kapatılması için konut üretmek görevi, hangi kuruluşa, kendi kuruluş yasası ile görev olarak verilmiştir? A) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı B) Konut kooperatifleri C) Belediyeler D) TOKİ (Toplu Konut İdaresi) E) Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı 15. Kısa dönem konut arz eğrisinin şekli nasıldır? A) Fiyat eksenine paralel bir eğridir. B) Pozitif eğimli bir eğridir. C) Negatif eğimli bir eğridir. D) Konut miktarı eksenine paralel bir eğridir. E) Fiyat eksenine dik bir eğridir. 16. Aşağıdaki faktörlerden hangisi hem konut arzını hem de konut talebini etkiler? A) Reel gelir B) Konut fiyatları ile ilgili beklentiler C) İnşaat maliyetleri D) Nüfus E) Arsa maliyetleri 20. Türkiye de işçi konut kooperatiflerini yılları arasında elverişli konut kredisi vererek destekleyen kuruluş aşağıdakilerden hangisidir? A) İşçi Sigortaları Kurumu (SSK,SGK) B) İmar ve İskan Bakanlığı C) Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu D) Türkiye Emlak Kredi Bankası E) Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

4 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1268-A 1. Bir finansal varlığın gerçeğe uygun değeri kolayca ve güvenilir bir şekilde ölçülemiyorsa aşağıdakilerden hangisi kullanılır? A) Tasfiye değeri B) İtfa edilmiş maliyet değeri C) Maliyet değeri D) Net gerçekleşebilir değer E) Piyasa değeri 2. İşletme kiralayarak kullandığı bir duran varlık için, varlığın değerini, ömrünü, verimini artıran nitelikte bir harcama yaptığında, bunu aşağıdaki hesaplardan hangisine kaydetmelidir? A) Binalar Hesabına B) Yatırım Amaçlı Gayrimenkuller Hesabına C) Özel Maliyet Hesabına D) Haklar Hesabına E) Genel Giderler Hesabına GENEL MUHASEBE-II 5. Ticari Borçlar aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak tanımlanmıştır? A) İşletmenin faaliyet konusu ile ilgili her türlü mal ve hizmet alımlarından kaynaklanan senetsiz borçlar B) İşletmenin esas faaliyet konusu dışındaki kredili alımları nedeniyle doğan kısa vadeli senetli ve senetsiz borçlar C) İşletmenin esas faaliyet konusu dışındaki kredili alımları nedeniyle doğan kısa vadeli senetsiz borçlar D) İşletmenin esas ticari faaliyetlerini sürdürmek amacıyla yaptığı kredili alışlarından doğan borçlar E) Bir yıl içinde veya bir faaliyet dönemi içinde (hangisi uzunsa) ödenecek borçlar 6. Aşağıdakilerden hangisi Tekdüzen Hesap Planı nda Diğer Borçlar grubunun unsurlarından biri değildir? A) Bağlı Ortaklıklara Borçlar B) Personele Borçlar C) Alınan Avanslar D) Ortaklara Borçlar E) İştiraklere Borçlar A 3. Tahviller nominal değerinin altında ihraç edildiğinde nominal değer ile satış fiyatı arasındaki farkın gelecek yıllara ait olan kısmı aşağıdaki hesaplardan hangisinde izlenir? A) 304 Tahvil Anapara Borç, Taksit ve Faizleri B) 308 Menkul Kıymetler İhraç Farkları C) 407 Çıkarılmış Diğer Menkul Kıymetler D) 408 Menkul Kıymetler İhraç Farkı E) 241 Bağlı Menkul Kıymetler Değer Düşüklüğü Karşılığı 4. Satıcılar Hesabı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Pasif karakterli bir hesaptır ve borç kalanı verir. B) Pasif karakterli bir hesaptır ve alacak kalanı verir. C) Aktif karakterli bir hesaptır ve alacak kalanı verir. D) Aktif karakterli bir hesaptır ve borç kalanı verir. E) Aktifi düzenleyici bir hesaptır ve borç kalanı verir. 7. A işletmesinin, Ocak ayına ilişkin ücret bordroları hazırlanmış ve işçilerin toplam brüt ücretleri Türk Lirası, işçilere ait kesintiler toplamı Türk Lirası ve işverene ait maliyetlerin toplamı Türk Lirasıdır. Bu bilgilere göre işletmenin işçilerine ödemesi gereken net ücret kaç Türk Lirasıdır? A) B) C) D) E) Belirli bir dönemde ortaklardan ve ortakların ilişkili olduğu kişilerden doğrudan veya dolaylı olarak alınan borçların özsermayenin üç katını aşan kısmına ne ad verilir? A) Kayıtlı sermaye B) Ödenmiş sermaye C) Çıkarılmış sermaye D) Nakit sermaye E) Örtülü sermaye 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

5 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1268-A A 9. Aşağıdaki hesaplardan hangisi Borç ve Gider Karşılıkları grubunda yer almaz? A) Maliyet Giderleri Karşılığı Hesabı B) Dönem Kârının Peşin Ödenen Vergi ve Diğer Yükümlülükleri Hesabı C) Alınan Sipariş Avansları Hesabı D) Kıdem Tazminatı Karşılığı Hesabı E) Dönem Kârı Vergi ve Diğer Yasal Yükümlülükler Karşılığı Hesabı Dönem Net Kârı veya Zararı Hesabı dönem sonunda alacak kalanı veriyorsa hangi hesaba devredilerek kapatılır? A) Geçmiş Yıllar Kârları Hesabına B) Geçmiş Yıllar Zararı Hesabına C) Dönem Kârı Vergi ve Diğer Yükümlülük Karşılıkları Hesabına D) Dönem Net Zararı Hesabına E) Dönem Net Kârı Hesabına 10. A işletmesi, Türk Lirası sermaye taahhüdü ile bir yıl önce kurulmuştur. İşletmenin beş ortağı vardır ve ortaklık payları eşittir. İşletme ortaklarından Can İpek sermaye payının sadece Türk Liralık kısmını yerine getirebilmiş olması nedeniyle, diğer ortaklar tarafından ortaklıktan çıkarılma kararı alınmıştır. Bu bilgilere göre ortak Can İpek in ortaklıktan çıkarılmasıyla ilgili yapılacak yevmiye kaydı aşağıdakilerden hangisidir? 13. İşletmenin dönem sonu 692 Dönem Net Kârı veya Zararı Hesabı nın borç kalanı Tük Lirası olarak hesaplanmıştır. Bu durumda dönem sonunda yapılacak yevmiye kaydı aşağıdakilerden hangisidir? A) 691 DÖNEM KÂRI VERGİ VE DİĞ.YASAL YÜKÜM. KARŞ. HS. 692 DÖNEM NET KÂRI VEYA ZARARI HS. A) 500 SERMAYE HS Can İpek 100 KASA HS B) 591 DÖNEM NET ZARARI HS. 692 DÖNEM NET KÂRI VEYA ZARARI HS. B) 500 SERMAYE HS Can İpek 501 ÖDENMEMİŞ SERMAYE HS Can İpek C) 690 DÖNEM KÂRI VEYA ZARARI HS. 692 DÖNEM NET KÂRI VEYA ZARARI HS. C) 331 ORTAKLARA BORÇLAR HS ÖDENMEMİŞ SERMAYE HS Can İpek D) 690 DÖNEM KÂRI VEYA ZARARI HS. 590 DÖNEM NET KÂRI HS. D) 500 SERMAYE HS Can İpek 331 ORTAKLARA BORÇLAR HS E) 692 DÖNEM NET KÂRI VEYA ZARARI HS. 590 DÖNEM NET KÂRI HS. E) 500 SERMAYE HS Can İpek 501 ÖDENMEMİŞ SERMAYE HS Can İpek 331 ORTAKLARA BORÇLAR HS HİSSE SENEDİ İHRAÇ PRİMLERİ HS. XXX 500 SERMAYE HS. XXX Bu yevmiye kaydı aşağıdaki işlemlerden hangisine aittir? 11. Aşağıdakilerden hangisi kâr yedekleri grubunda yer almaz? A) Statü yedekleri B) Hisse senedi ihraç primleri C) Olağanüstü yedekler D) Özel fonlar E) Yasal yedekler A) Sermaye artırımı ve ortaklara bedelsiz hisse senedi ihracına B) Sermaye artırımı ve hisse senedi satışına C) Sermayenin taahhüt edilmesi ve taahhüdünün yerine getirilmesine D) Hisse senedi iptaline dayalı sermaye artırımına E) Hisse senedi iptaline dayalı ortak alımına 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

6 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1268-A A 15. Anonim şirketin ödenmiş sermaye içinde yer alan hesaplarına ait bilgileri aşağıdaki gibidir: Türk Lirası Sermaye Ödenmemiş sermaye Sermaye düzeltmesi olumlu farkı Sermaye düzeltmesi olumsuz farkı ---- Bu bilgilere göre şirketin ödenmiş sermayesi kaç Türk Lirasıdır? A) B) C) D) E) İşletmenin Diğer Olağan Gelir ve Kârlar Hesabında görülen 1000 Türk Lirasının 320 Türk Lirası gelecek hesap dönemine ait olduğu belirlenmiştir. Bu durumda yapılacak muhasebe kaydında hangi hesap borçlu olarak kaydedilecektir? A) Gelecek Aylara Ait Gelir ve Kârlar B) Gelir Tahakkukları C) Kasa D) Dönem Kâr veya Zararı E) Diğer Olağan Gelir ve Kârlar 16. İşletme aylığı 600 Türk Lirasından 1 Ağustos 2011 de kiraya verdiği binasının kira bedellerini 12 aylık olarak Temmuz 2012 de tahsil edecektir. Bu durumda 1 Ağustos 2011 tarihinde yapılacak muhasebe kaydında borçlu olarak kaydedilecek hesap aşağıdakilerden hangisidir? A) Gelir Tahakkukları B) Gelecek Aylara Ait Gelirler C) Diğer Olağan Gelir ve Kârlar D) Kasa E) Dönem Kârı veya Zararı 19. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin ana faaliyet konusu dışındaki işlemler kapsamında yer almaz? A) Yurtdışı Satışlar B) Kambiyo Kârları C) Faiz Gelirleri D) Konusu Kalmayan Karşılıklar E) Komisyon Gelirleri 17. Bir dekorasyon şirketi Türk Liralık büro dekorasyonu işine yönelik hizmet sözleşmesi yapmıştır. Dönem sonunda işin %70 oranında tamamlandığı ve bunun için Türk Lirası maliyete katlandığı belirlenmişse hasılat olarak kaydedilecek tutar kaç Türk Lirasıdır? A) B) C) D) E) Sonuç hesapları ile aşağıdakilerden hangisi ifade edilmektedir? A) Ödenecek vergilerle ilgili hesaplar B) Bankalar ile ilgili hesaplar C) Yatırımlarla ilgili hesaplar D) Gelir ve gider hesapları E) KDV ile ilgili hesaplar 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

7 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1268-A 1. Fiyatı TL olan bir araba belli bir indirim yapılarak TL ye satılıyor. İndirim oranı yüzde kaçtır? FİNANS MATEMATİĞİ 5. Yıllık nominal faiz oranı %15 ve 4 ayda bir faizlendirme yapılması halinde yıllık efektif faiz oranı aşağıdakilerden hangisi olur? A A) 15 B) 20 C) 25 D) 30 E) 35 A) %14,32 B) %14,85 C) %15,76 D) %16,24 E) %17,35 2. Bir fatura bedeli üzerinden % 4 iskonto yapıldıktan sonra fatura tutarı TL olduğuna göre, iskonto tutarı kaç TL dir? A) B) C) D) E) Yıllık %12 faiz oranıyla 6 aylığına bankaya yatırılan bir miktar para süre sonunda TL faiz geliri sağlamıştır TL tutarındaki bir para ilk iki yıl %12 faiz oranıyla, takip eden üçüncü yıl %15 faiz oranıyla faizlendirilirse 3. yılın sonunda kaç TL ye ulaşır? A) B) C) D) E) Buna göre, bankaya kaç TL para yatırılmıştır? A) B) C) D) E) Bir firma 8 ay vadeli TL vade değerli bir senedini kırdırmak istiyor. İç iskonto yöntemine göre senedin peşin değeri kaç TL dir? (İskonto oranı %20 dir.) A) B) C) D) E) Bir firma bir bankaya her ayın başında eşit ödemeler yaparak 4. yılın sonunda TL lik bir yatırım gerçekleştirmek istiyor. Bu paranın birikebilmesi için aylık %2 faiz uygulayan bu bankaya her ay kaç TL ödenmesi gerekir? ((1,02) 48 = 2,587 alınız.) A) B) C) D) E) İzleyen sayfaya geçiniz.

8 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1268-A A 8. Her bir devrenin ödemesinin o devrenin sonunda yapıldığı, ödemelerin eşit aralıklarla ve eşit miktarlı olarak yapıldığı anüite türü aşağıdakilerden hangisidir? A) Peşin anüite B) Geciktirilmiş anüite C) Çabuklaştırılmış anüite D) Normal anüite E) Daimi anüite 11. Bir firma bankadan aldığı bir krediyi her 3 ayda bir yatıracağı TL lik taksitlerle 4 yılda geri ödeyecektir. Yıllık faiz oranı %16 ise, alınan kredi tutarı kaç TL dir?((1,04) 16 =1,8730 alınız.) A) B) C) D) E) Bir yatırımcı bir yatırım aracından sürekli olarak her yıl 800 TL almayı beklemektedir. Bu geliri elde edebilmek için bu yatırım aracına TL ödemede bulunmuş ise, yıllık sağlayacağı getiri oranı aşağıdakilerden hangisidir? A) %7,2 B) %7,6 C) %8 D) %8,5 E) %9 12. Bir işletme almış olduğu TL lik krediyi 3 yıl içinde, her yıl sadece faizini vade bitiminde ise anaparasını ödemek üzere geri ödeyecektir. Yıllık faiz oranı %15 ise, üç yıl boyunca her yıl kaç TL faiz ödeyecektir? A) B) C) D) E) Mustafa Naim, bir bankada TL tutarında açtırmış olduğu hesap karşılığında 2 yıl boyunca her ay sonunda eşit ödemeler almayı istemektedir. Aylık faiz oranı %2 ise, eşit ödemeler kaç TL olacaktır? ((1,02) 24 = 1,6084 alınız.) A) B) C) D) E) Bir işletme 3 yıl vadeli olarak almış olduğu TL lik krediyi 3. yılın sonunda bir defada geri ödeyecektir. Yıllık faiz oranı %10 ise, işletme toplam kaç TL ödeme yapacaktır? A) B) C) D) E) İzleyen sayfaya geçiniz.

9 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1268-A A 14. Alınan TL lik bir kredi eşit anapara paylı olarak 20 taksitle geri ödenecektir. Eşit anapara payı kaç TL dir? (Devre faiz oranı %2 dir.) A) B) C) D) E) TL nominal değerli, %10 nominal faizli bir tahvilin piyasa fiyatı 667 TL ise, bu tahvilin cari getiri oranı aşağıdakilerden hangisidir? A) %15 B) %15,7 C) %16 D) %16,5 E) % Sektördeki işletmelerin F/K oranları ortalaması 7, bir işletmenin hisse başı kârı 5 TL ise, bu işletmenin hisse senedi değeri kaç TL olur? 15. Üç yıl vadeli, TL nominal değerli, %12 nominal faizli tahvilden %15 getiri bekleyen tasarruf sahibi Ege bu tahvili kaç TL den satın almalıdır?((1,15) 3 = 1,5209) A) 920 B) 931 C) 945 D) 955 E) A) 32 B) 34 C) 35 D) 38 E) Sahibine kâra iştirak ya da benzeri konularda farklı haklar veren hisse senetlerine ne ad verilir? A) Bedelli hisse senedi B) Primsiz hisse senedi C) İntifa hisse senedi D) İmtiyazlı hisse senedi E) Primli hisse senedi Mayıs 2012 tarihinde ihraç edilmiş, TL nominal değerli, %10 nominal faizli bir tahvilin vade tarihi 10 Mayıs 2015 tir. Bu tahvili 15 Haziran 2013 tarihinde satın almak isteyen bir yatırımcı son faiz ödemesinden kaç gün sonra satın almış olacaktır? (yıl=365 gün) A) 32 B) 34 C) 36 D) 38 E) Piyasadaki karşılaştırılabilir işletmelerden elde edilen verileri, değerlenen işletmenin verileri ile karşılaştırarak söz konusu işletmenin değerini belirlemeyi amaçlayan yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir? A) Maliyet Yaklaşımı B) Piyasa Yaklaşımı C) Değerleme Yaklaşımı D) Getiri Yaklaşımı E) Risk Yaklaşımı 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

10 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1268-A 1. Kablosuz bir bağlantı üzerinden iletilen IP ağ trafiğini, telefon hattı veya kablo üzerinden gönderilen ve yüksek hızda alınan sinyallere dönüştüren araca ne ad verilir? A) SSID B) Router C) Encryption D) WEP E) WPA TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-II 6. İnternet aracılığıyla telif haklarına aykırılık halinde uygulanacak yaptırımların düzenlendiği kanun aşağıdakilerden hangisidir? A) Basın Kanunu B) İnternet Kanunu C) Türk Ceza Kanunu D) Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu E) Türk Ticaret Kanunu A 2. Bilgisayar ve ağ güvenliği ile ilgili olarak bilgilerin, sadece o bilgilere erişim ve kullanım hakkına sahip olan kişilerce sahip olunması kavramının en iyi karşılığı aşağıdakilerden hangisidir? A) Bütünlük B) Kullanılabilirlik C) Ölçülebilirlik D) Verimlilik E) Gizlilik 7. Halkın kısıtlama olmadan kullanabileceği, yeniden düzenleyebileceği ve kısıtsız ya da düşük kısıtla tekrar dağıtabileceği yazılım türü aşağıdakilerden hangisidir? A) Ücretsiz yazılım B) Bağımsız yazılım C) Mutlak yazılım D) Özgür yazılım E) Sınırsız yazılım 3. Kişilerin İnternet üzerinde takip etmek istedikleri yüzlerce siteyi düzenli olarak tarayarak yeni eklenen web sayfalarını, blogları, podcastları, haberleri ve wiki maddelerini kişinin bilgisayarına getiren belge türü aşağıdakilerden hangisidir? A) RSS beslemesi B) Microblog C) Web 2.0 D) Bulut bilişim E) Açık eğitsel kaynak 8. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayara zarar veren durumlardan biri değildir? A) Bilgisayarın aniden elektrik kesilerek kapatılması B) Bilgisayar işlemci fanının tozlarla tıkanması C) DVD-ROM a CD takılarak çalıştırılması D) Güç kaynağı fanının çalışmaması E) Anakarta takılacak kartların anakart üzerinde statik elektrik varken takılması 4. Akıllı telefon güvenliğine ilişkin ilk ve öncelikli olarak alınması gereken güvenlik önlemi aşağıdakilerden hangisidir? A) Yasal olmayan indirmelerden kaçınmak B) Antivirüs yazılımları kullanmak C) Bluetooth ve wi-fi yi kullanılmadığı zamanlarda kapalı tutmak D) Güncel yazılım kullanmak E) Pin kodu kullanmak 9. Aşağıdakilerden hangisi Bilgi Toplumu Stratejisi ( ): Problemlerin Değerlendirilmesi çerçevesinde incelenen başlıklardan biri değildir? A) Kurumiçi koordinasyon B) Teknoloji C) Personel D) Mali E) Diğer kurumlarla koordinasyon 5. Virüslerin yayılma yöntemlerinden en fazla bilineni aşağıdakilerden hangisidir? A) Sesli ve görüntülü sohbet B) Bilgisayar oyunları C) E-posta D) Sosyal ağlar E) İnternet ten film ve müzik indirme 10. Aşağıdakilerden hangisi Bulut Bilişimin kurulum modellerinden biridir? A) Özel bulut kurulumu B) Çok kullanıcılı bulut kurulumu C) Kamu bulut kurulumu D) Sanal bulut kurulumu E) Disk bulut kurulumu 10 İzleyen sayfaya geçiniz.

11 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1268-A A 11. Aşağıdakilerden hangisi yapısal olmayan veriye örnektir? A) Nüfus kayıtları B) Kütüphane katalogları C) Telefon numaraları D) Kurum alacak kayıtları E) Facebook yorumları 16. Aşağıdakilerden hangisi video taşıyıcı formatlardan biridir? A) HTTP B) Java C) Endnote D) AVI E) HTML 12. Öğrenmenin planlanması, tasarlanması, geliştirilmesi, uygulanması, değerlendirilmesi ve denetlenmesi gibi faaliyetleri bütünleşik olarak yerine getiren web tabanlı yazılım sistemi aşağıdakilerden hangisidir? A) Sanal öğrenme sistemi B) Kişisel öğrenme sistemi C) Öğrenme yönetim sistemi D) e-öğrenme 2.0 sistemi E) Web 2.0 sistemi 17. Öğrenme ve öğretme süreçlerinde elektronik teknolojilerin kullanımına genel olarak ne ad verilir? A) e-öğrenme B) Mobil öğrenme C) 3G ve WiFi D) Bulut bilişim E) HTML 13. Virüs tarama tekniklerinden olan Dosya taraması nın özellikle tercih edilen tarama sıklığı aşağıdakilerden hangisidir? A) Haftalık B) Günlük C) Aylık D) 3 Aylık E) Yıllık 18. Aşağıdakilerden hangisi bulut bilişimin kullanıcılara sağladığı faydalara ilişkin başlıklardan biri değildir? A) Maliyet Düşüşü B) Veri Depolama C) Esneklik D) Taşınabilirlik E) Üstün Devamlılık ve Güvenlik 14. Abone olunduğunda her bir bilgisayara gönderilen, isteğe göre ayarlanabilen haber aracı içeriği türü aşağıdakilerden hangisidir? A) Etkin içerikli B) Özel içerikli C) Dijital içerikli D) Yükleme içerikli E) Etkileşim içerikli 19. Aşağıdakilerden hangisi İnternet Explorer in web sitelerini sınıflandırmak amacıyla sunduğu güvenlik bölgelerinden biri değildir? A) İnternet B) Seçili Siteler C) Yerel İntranet D) Güvenilen Siteler E) Yasak Siteler 15. Bir uygulama Google Maps üzerinde geliştiriliyor ve harita alt yapısı hazır hizmet olarak Google dan alınıyorsa, kullanılan bulut iş modeli aşağıdakilerden hangisidir? A) Altyapı Bulut Servisi (IaaS) B) Uygulama Bulut Servisi (SaaS) C) Otomasyon Bulut Servisi (AaaS) D) Karma Bulut Servisi (BaaS) E) Platform Bulut Servisi (PaaS) 20. TUENA nedir? A) Uluslararası enformasyon altyapısı ana planıdır. B) Türkiye ulusal e-devlet organizasyonudur. C) Ulusal enformasyon altyapısı ana planıdır. D) Türkiye uluslararası e-devlet organizasyonudur. E) Ulusal e-devlet ağı koordinasyon merkezidir. 11 TEST BİTTİ.

12 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

13 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

14 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

15 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

16 SINAVDA UYGULANACAK KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, sınava devam etmenize izin verilmez. 2. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 3. Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. 4. Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 5. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 6. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 7. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 8. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır: a) Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazlarını; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak, c) Alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak, d) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek, g) Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak, h) Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak. 9. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler. 10. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır. 11. Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi, Öğrenci Kimlik Kartınızı (veya Öğrenci Tanıtım Kartı veya Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi), Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız. 12. Soru kitapçığındaki her bir derse ait testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 13. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 14. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 15. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz. 16. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 17. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız. 18. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 19. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 20. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. 21. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır. SINAV KURALLARINA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

17 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ B BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No GAYRİMENKUL EKONOMİSİ GENEL MUHASEBE-II FİNANS MATEMATİĞİ TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-II SINAVDA UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. Sınavda Uygulanacak Genel Kurallar soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

18 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1268-B 1. Doğal afetlerden zarar görmüş olan yerlerdeki konut açığının kapatılması için konut üretmek görevi, hangi kuruluşa, kendi kuruluş yasası ile görev olarak verilmiştir? A) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı B) Konut kooperatifleri C) TOKİ (Toplu Konut İdaresi) D) Belediyeler E) Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı GAYRİMENKUL EKONOMİSİ 7. Finansal piyasaların temel işlevi aşağıdakilerden hangisidir? A) Kredi vermesi B) Mevduat kabul etmesi C) Tasarruf fazlası olanlar ile açığı olanlar arasında fon akışı sağlaması D) Finansal varlık sahiplerini örgütlemesi E) Para bulması B 2. Türkiye deki konut finansmanı kurumsal ve kurumsal olmayan kaynaklarla gerçekleşmektedir. Aşağıdakilerden hangisi kurumsal kaynaklar arasında yer alır? A) Hisse paylaşımı anlaşmaları - Kooperatifler B) Proje finansmanı - Kooperatifler C) Hisse paylaşımı anlaşmaları Mortgage kredileri D) Proje finansmanı Mortgage kredileri E) Mortgage kredileri 3. Kısa dönem konut arz eğrisinin şekli nasıldır? A) Pozitif eğimli bir eğridir. B) Negatif eğimli bir eğridir. C) Fiyat eksenine paralel bir eğridir. D) Konut miktarı eksenine paralel bir eğridir. E) Fiyat eksenine dik bir eğridir. 4. Finansal sermayeyi fiziksel sermayeye dönüştürerek mekan piyasasındaki kullanım alanı arz miktarını belirleyen piyasa aşağıdakilerden hangisidir? A) Gayrimenkul Geliştirme Piyasası B) Mekan Piyasası C) Gayrimenkul Varlık Piyasası D) Sermaye Piyasası E) Kira Piyasası 5. Aşağıdakilerden hangisi CBS temelli bir gayrimenkul değerleme veritabanında grafik veri olarak depolanmaz? A) Ofis binaları B) Ulaşım güzergahları C) Otobüs durak noktaları D) Ofis binasında çalışan kişi sayısı E) Parseller 6. Bina ve arsa getirilerinin bilinmesi koşullarında bunlardan birinin diğerinden çıkartılarak elde edilen getirinin hesaplanması yöntemi aşağıdakilerden hangisidir? A) Yatırım Bandı Yöntemi B) Maliyet Yöntemi C) CBS Yöntemi D) Emsal Yöntemi E) Artık Değer Yöntemi 8. Kapitalizasyon oranının doğru tanımı aşağıdakilerden hangisidir? A) Gayrimenkulün birim alan başına brüt kira gelirinin, birim alan piyasa fiyatına oranıdır. B) Gayrimenkulün birim alan piyasa fiyatının, birim alan başına brüt kira gelirine oranıdır. C) Gayrimenkulün birim alan piyasa fiyatının, birim alan başına net kira gelirine oranıdır. D) Gayrimenkulün piyasa fiyatının, gayrimenkulün yıllık net kira gelirine oranıdır. E) Gayrimenkulün birim alan başına net kira gelirinin, birim alan piyasa fiyatına oranıdır. 9. Hedonik fiyatlama fonksiyonunda aşağıdakilerden hangisi yer alır? A) Derlenmiş veri B) Bilgi C) Katsayı D) Modelleme E) Karşılaştırma Marmara ve Düzce depremlerinin ardından, depremlerin etkilerinin giderilmesinin yanı sıra, konut üretimini ve konut sahipliğini artırma amacına ilk olarak yer veren kalınma planı hangisidir? A) 8.Plan B) 7.Plan C) 6.Plan D) 5.Plan E) 4.Plan 11. Aşağıdakilerden hangisi kısa dönemde konut arz eğrisinin dikey eksene paralel olmasının nedenidir? A) Konut miktarı ile konut fiyatları arasındaki negatif ilişki B) Konut arzının esnek olması C) Konut talebinin esnek olması D) Konut miktarı ile konut fiyatları arasındaki pozitif ilişki E) Kısa dönemde konut sayısını değiştirmenin mümkün olmaması 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

19 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1268-B B 12. Bir gayrimenkulun gölge, ışık ve görünüm konularındaki özelliklerini CBS yöntemi ile değerlemesini yapacak bir uzmanın aşağıdakilerden hangisini seçmesi daha uygundur? A) İstatistiksel analiz B) 3B modelleme C) Mekansal modelleme D) Çapraz sorgulama E) Mekansal analiz 18. Bir yatırımcının Türk Lirası anaparasını yıllık %8 basit faiz oranından 2 yıllık mevduat hesabına yatırdığında iki yılın sonunda eline geçecek toplam anapara kaç Türk Lirası dır? A) B) C) D) E) Değerlemeye tabii tutulacak gayrimenkulun kesin coğrafi lokasyonunu belirlemek için aşağıdaki veri tiplerinden hangisi kullanılır? A) Vektör veri B) Raster veri C) Derlenmiş veri D) Maliyet verisi E) Satış değerleri verisi 14. Aşağıdaki faktörlerden hangisi hem konut arzını hem de konut talebini etkiler? A) Reel gelir B) İnşaat maliyetleri C) Nüfus D) Konut fiyatları ile ilgili beklentiler E) Arsa maliyetleri 15. Bir yatırımcı Türk Lirası anaparasını yıllık %10 faiz oranıyla 2 yıllık mevduat hesabına yatırmaktadır. 2 yıllık vadenin sonunda yatırımcının elde edeceği bileşik faiz miktarı kaç Türk Lirası dır? A) B) C) D) E) Bir bankaya olan borç için her yıl sonunda Türk Lirası ödenmesi gerekmektedir. Piyasa faiz oranının yıllık %10 olduğu ve değişmeyeceği düşünülürse, borcun bugün kapatılması durumunda bankaya kaç Türk Lirası ödenmesi gerekir? A) B) C) D) E) Türkiye de işçi konut kooperatiflerini yılları arasında elverişli konut kredisi vererek destekleyen kuruluş aşağıdakilerden hangisidir? A) İmar ve İskan Bakanlığı B) Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu C) Türkiye Emlak Kredi Bankası D) İşçi Sigortaları Kurumu (SSK,SGK) E) Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) 17. Kısa vadeli fon arz ve talebinin karşılaştığı piyasa aşağıdakilerden hangisidir? A) Para piyasaları B) Mal piyasaları C) Gayrimenkul piyasaları D) Sermaye piyasaları E) Faktör piyasaları 20. Bugünkü Değer Matematiği yöntemini kullanan değerleme yöntemi aşağıdakilerden hangisidir? A) Maliyet Yöntemi B) Gelir Kapitalizasyonu C) CBS Yöntemi D) Fizibilite Yöntemi E) Satış Değerleri Karşılaştırması 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

20 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1268-B 1. Sonuç hesapları ile aşağıdakilerden hangisi ifade edilmektedir? A) Ödenecek vergilerle ilgili hesaplar B) Bankalar ile ilgili hesaplar C) Yatırımlarla ilgili hesaplar D) Gelir ve gider hesapları E) KDV ile ilgili hesaplar GENEL MUHASEBE-II 4. İşletmenin Diğer Olağan Gelir ve Kârlar Hesabında görülen 1000 Türk Lirasının 320 Türk Lirası gelecek hesap dönemine ait olduğu belirlenmiştir. Bu durumda yapılacak muhasebe kaydında hangi hesap borçlu olarak kaydedilecektir? A) Gelecek Aylara Ait Gelir ve Kârlar B) Gelir Tahakkukları C) Kasa D) Dönem Kâr veya Zararı E) Diğer Olağan Gelir ve Kârlar B 2. İşletmenin dönem sonu 692 Dönem Net Kârı veya Zararı Hesabı nın borç kalanı Tük Lirası olarak hesaplanmıştır. Bu durumda dönem sonunda yapılacak yevmiye kaydı aşağıdakilerden hangisidir? A) 591 DÖNEM NET ZARARI HS. 692 DÖNEM NET KÂRI B) VEYA ZARARI HS. 691 DÖNEM KÂRI VERGİ VE DİĞ.YASAL YÜKÜM. KARŞ. HS. 692 DÖNEM NET KÂRI VEYA ZARARI HS. 5. Bir finansal varlığın gerçeğe uygun değeri kolayca ve güvenilir bir şekilde ölçülemiyorsa aşağıdakilerden hangisi kullanılır? A) Tasfiye değeri B) İtfa edilmiş maliyet değeri C) Maliyet değeri D) Net gerçekleşebilir değer E) Piyasa değeri C) D) 690 DÖNEM KÂRI VEYA ZARARI HS. 692 DÖNEM NET KÂRI VEYA ZARARI HS. 690 DÖNEM KÂRI VEYA ZARARI HS. 590 DÖNEM NET KÂRI HS. 6. İşletme kiralayarak kullandığı bir duran varlık için, varlığın değerini, ömrünü, verimini artıran nitelikte bir harcama yaptığında, bunu aşağıdaki hesaplardan hangisine kaydetmelidir? E) 692 DÖNEM NET KÂRI VEYA ZARARI HS. 590 DÖNEM NET KÂRI HS. A) Binalar Hesabına B) Yatırım Amaçlı Gayrimenkuller Hesabına C) Haklar Hesabına D) Genel Giderler Hesabına E) Özel Maliyet Hesabına 3. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin ana faaliyet konusu dışındaki işlemler kapsamında yer almaz? A) Kambiyo Kârları B) Yurtdışı Satışlar C) Faiz Gelirleri D) Konusu Kalmayan Karşılıklar E) Komisyon Gelirleri Dönem Net Kârı veya Zararı Hesabı dönem sonunda alacak kalanı veriyorsa hangi hesaba devredilerek kapatılır? A) Geçmiş Yıllar Kârları Hesabına B) Geçmiş Yıllar Zararı Hesabına C) Dönem Net Kârı Hesabına D) Dönem Kârı Vergi ve Diğer Yükümlülük Karşılıkları Hesabına E) Dönem Net Zararı Hesabına 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

21 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1268-B B 8. Aşağıdaki hesaplardan hangisi Borç ve Gider Karşılıkları grubunda yer almaz? A) Alınan Sipariş Avansları Hesabı B) Maliyet Giderleri Karşılığı Hesabı C) Dönem Kârının Peşin Ödenen Vergi ve Diğer Yükümlülükleri Hesabı D) Kıdem Tazminatı Karşılığı Hesabı E) Dönem Kârı Vergi ve Diğer Yasal Yükümlülükler Karşılığı Hesabı 9. Satıcılar Hesabı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Pasif karakterli bir hesaptır ve borç kalanı verir. B) Pasif karakterli bir hesaptır ve alacak kalanı verir. C) Aktif karakterli bir hesaptır ve alacak kalanı verir. D) Aktif karakterli bir hesaptır ve borç kalanı verir. E) Aktifi düzenleyici bir hesaptır ve borç kalanı verir. 10. Ticari Borçlar aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak tanımlanmıştır? A) İşletmenin faaliyet konusu ile ilgili her türlü mal ve hizmet alımlarından kaynaklanan senetsiz borçlar B) İşletmenin esas faaliyet konusu dışındaki kredili alımları nedeniyle doğan kısa vadeli senetli ve senetsiz borçlar C) İşletmenin esas faaliyet konusu dışındaki kredili alımları nedeniyle doğan kısa vadeli senetsiz borçlar D) İşletmenin esas ticari faaliyetlerini sürdürmek amacıyla yaptığı kredili alışlarından doğan borçlar E) Bir yıl içinde veya bir faaliyet dönemi içinde (hangisi uzunsa) ödenecek borçlar 12. A işletmesi, Türk Lirası sermaye taahhüdü ile bir yıl önce kurulmuştur. İşletmenin beş ortağı vardır ve ortaklık payları eşittir. İşletme ortaklarından Can İpek sermaye payının sadece Türk Liralık kısmını yerine getirebilmiş olması nedeniyle, diğer ortaklar tarafından ortaklıktan çıkarılma kararı alınmıştır. Bu bilgilere göre ortak Can İpek in ortaklıktan çıkarılmasıyla ilgili yapılacak yevmiye kaydı aşağıdakilerden hangisidir? A) 500 SERMAYE HS Can İpek 100 KASA HS B) 500 SERMAYE HS Can İpek 501 ÖDENMEMİŞ SERMAYE HS Can İpek C) 500 SERMAYE HS Can İpek 501 ÖDENMEMİŞ SERMAYE HS Can İpek 331 ORTAKLARA BORÇLAR HS D) 331 ORTAKLARA BORÇLAR HS ÖDENMEMİŞ SERMAYE HS Can İpek E) 500 SERMAYE HS Can İpek 331 ORTAKLARA BORÇLAR HS Belirli bir dönemde ortaklardan ve ortakların ilişkili olduğu kişilerden doğrudan veya dolaylı olarak alınan borçların özsermayenin üç katını aşan kısmına ne ad verilir? A) Örtülü sermaye B) Kayıtlı sermaye C) Ödenmiş sermaye D) Çıkarılmış sermaye E) Nakit sermaye 13. Bir dekorasyon şirketi Türk Liralık büro dekorasyonu işine yönelik hizmet sözleşmesi yapmıştır. Dönem sonunda işin %70 oranında tamamlandığı ve bunun için Türk Lirası maliyete katlandığı belirlenmişse hasılat olarak kaydedilecek tutar kaç Türk Lirasıdır? A) B) C) D) E) İzleyen sayfaya geçiniz.

22 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1268-B B HİSSE SENEDİ İHRAÇ PRİMLERİ HS. XXX 500 SERMAYE HS. XXX Bu yevmiye kaydı aşağıdaki işlemlerden hangisine aittir? A) Sermaye artırımı ve hisse senedi satışına B) Sermayenin taahhüt edilmesi ve taahhüdünün yerine getirilmesine C) Hisse senedi iptaline dayalı sermaye artırımına D) Hisse senedi iptaline dayalı ortak alımına E) Sermaye artırımı ve ortaklara bedelsiz hisse senedi ihracına 18. İşletme aylığı 600 Türk Lirasından 1 Ağustos 2011 de kiraya verdiği binasının kira bedellerini 12 aylık olarak Temmuz 2012 de tahsil edecektir. Bu durumda 1 Ağustos 2011 tarihinde yapılacak muhasebe kaydında borçlu olarak kaydedilecek hesap aşağıdakilerden hangisidir? A) Gelecek Aylara Ait Gelirler B) Gelir Tahakkukları C) Diğer Olağan Gelir ve Kârlar D) Kasa E) Dönem Kârı veya Zararı 15. Anonim şirketin ödenmiş sermaye içinde yer alan hesaplarına ait bilgileri aşağıdaki gibidir: Türk Lirası Sermaye Ödenmemiş sermaye Sermaye düzeltmesi olumlu farkı Sermaye düzeltmesi olumsuz farkı ---- Bu bilgilere göre şirketin ödenmiş sermayesi kaç Türk Lirasıdır? A) B) C) D) E) Tahviller nominal değerinin altında ihraç edildiğinde nominal değer ile satış fiyatı arasındaki farkın gelecek yıllara ait olan kısmı aşağıdaki hesaplardan hangisinde izlenir? A) 304 Tahvil Anapara Borç, Taksit ve Faizleri B) 308 Menkul Kıymetler İhraç Farkları C) 407 Çıkarılmış Diğer Menkul Kıymetler D) 241 Bağlı Menkul Kıymetler Değer Düşüklüğü Karşılığı E) 408 Menkul Kıymetler İhraç Farkı 16. Aşağıdakilerden hangisi kâr yedekleri grubunda yer almaz? A) Statü yedekleri B) Olağanüstü yedekler C) Hisse senedi ihraç primleri D) Özel fonlar E) Yasal yedekler 17. Aşağıdakilerden hangisi Tekdüzen Hesap Planı nda Diğer Borçlar grubunun unsurlarından biri değildir? A) Bağlı Ortaklıklara Borçlar B) Personele Borçlar C) Ortaklara Borçlar D) Alınan Avanslar E) İştiraklere Borçlar 20. A işletmesinin, Ocak ayına ilişkin ücret bordroları hazırlanmış ve işçilerin toplam brüt ücretleri Türk Lirası, işçilere ait kesintiler toplamı Türk Lirası ve işverene ait maliyetlerin toplamı Türk Lirasıdır. Bu bilgilere göre işletmenin işçilerine ödemesi gereken net ücret kaç Türk Lirasıdır? A) B) C) D) E) İzleyen sayfaya geçiniz.

23 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1268-B 1. Piyasadaki karşılaştırılabilir işletmelerden elde edilen verileri, değerlenen işletmenin verileri ile karşılaştırarak söz konusu işletmenin değerini belirlemeyi amaçlayan yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir? A) Maliyet Yaklaşımı B) Değerleme Yaklaşımı C) Getiri Yaklaşımı D) Risk Yaklaşımı E) Piyasa Yaklaşımı FİNANS MATEMATİĞİ 5. Bir firma bankadan aldığı bir krediyi her 3 ayda bir yatıracağı TL lik taksitlerle 4 yılda geri ödeyecektir. Yıllık faiz oranı %16 ise, alınan kredi tutarı kaç TL dir?((1,04) 16 =1,8730 alınız.) A) B) C) D) E) B 2. Yıllık nominal faiz oranı %15 ve 4 ayda bir faizlendirme yapılması halinde yıllık efektif faiz oranı aşağıdakilerden hangisi olur? A) %14,32 B) %14,85 C) %15,76 D) %16,24 E) %17,35 3. Üç yıl vadeli, TL nominal değerli, %12 nominal faizli tahvilden %15 getiri bekleyen tasarruf sahibi Ege bu tahvili kaç TL den satın almalıdır?((1,15) 3 = 1,5209) A) 920 B) 931 C) 945 D) 955 E) Mayıs 2012 tarihinde ihraç edilmiş, TL nominal değerli, %10 nominal faizli bir tahvilin vade tarihi 10 Mayıs 2015 tir. Bu tahvili 15 Haziran 2013 tarihinde satın almak isteyen bir yatırımcı son faiz ödemesinden kaç gün sonra satın almış olacaktır? (yıl=365 gün) A) 32 B) 34 C) 36 D) 38 E) Bir işletme almış olduğu TL lik krediyi 3 yıl içinde, her yıl sadece faizini vade bitiminde ise anaparasını ödemek üzere geri ödeyecektir. Yıllık faiz oranı %15 ise, üç yıl boyunca her yıl kaç TL faiz ödeyecektir? A) B) C) D) E) TL nominal değerli, %10 nominal faizli bir tahvilin piyasa fiyatı 667 TL ise, bu tahvilin cari getiri oranı aşağıdakilerden hangisidir? A) %15 B) %15,7 C) %16 D) %16,5 E) %17 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

24 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1268-B B 8. Fiyatı TL olan bir araba belli bir indirim yapılarak TL ye satılıyor. İndirim oranı yüzde kaçtır? A) 15 B) 20 C) 25 D) 30 E) Sektördeki işletmelerin F/K oranları ortalaması 7, bir işletmenin hisse başı kârı 5 TL ise, bu işletmenin hisse senedi değeri kaç TL olur? A) 32 B) 34 C) 35 D) 38 E) Her bir devrenin ödemesinin o devrenin sonunda yapıldığı, ödemelerin eşit aralıklarla ve eşit miktarlı olarak yapıldığı anüite türü aşağıdakilerden hangisidir? A) Peşin anüite B) Geciktirilmiş anüite C) Çabuklaştırılmış anüite D) Normal anüite E) Daimi anüite 10. Bir firma 8 ay vadeli TL vade değerli bir senedini kırdırmak istiyor. İç iskonto yöntemine göre senedin peşin değeri kaç TL dir? (İskonto oranı %20 dir.) 13. Bir işletme 3 yıl vadeli olarak almış olduğu TL lik krediyi 3. yılın sonunda bir defada geri ödeyecektir. Yıllık faiz oranı %10 ise, işletme toplam kaç TL ödeme yapacaktır? A) B) C) D) E) A) B) C) D) E) Bir fatura bedeli üzerinden % 4 iskonto yapıldıktan sonra fatura tutarı TL olduğuna göre, iskonto tutarı kaç TL dir? A) B) C) D) E) Bir firma bir bankaya her ayın başında eşit ödemeler yaparak 4. yılın sonunda TL lik bir yatırım gerçekleştirmek istiyor. Bu paranın birikebilmesi için aylık %2 faiz uygulayan bu bankaya her ay kaç TL ödenmesi gerekir? ((1,02) 48 = 2,587 alınız.) A) B) C) D) E) İzleyen sayfaya geçiniz.

25 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1268-B B 15. Mustafa Naim, bir bankada TL tutarında açtırmış olduğu hesap karşılığında 2 yıl boyunca her ay sonunda eşit ödemeler almayı istemektedir. Aylık faiz oranı %2 ise, eşit ödemeler kaç TL olacaktır? ((1,02) 24 = 1,6084 alınız.) A) B) C) D) E) Sahibine kâra iştirak ya da benzeri konularda farklı haklar veren hisse senetlerine ne ad verilir? A) Bedelli hisse senedi B) İmtiyazlı hisse senedi C) Primsiz hisse senedi D) İntifa hisse senedi E) Primli hisse senedi 16. Yıllık %12 faiz oranıyla 6 aylığına bankaya yatırılan bir miktar para süre sonunda TL faiz geliri sağlamıştır. Buna göre, bankaya kaç TL para yatırılmıştır? A) B) C) D) E) Alınan TL lik bir kredi eşit anapara paylı olarak 20 taksitle geri ödenecektir. Eşit anapara payı kaç TL dir? (Devre faiz oranı %2 dir.) A) B) C) D) E) Bir yatırımcı bir yatırım aracından sürekli olarak her yıl 800 TL almayı beklemektedir. Bu geliri elde edebilmek için bu yatırım aracına TL ödemede bulunmuş ise, yıllık sağlayacağı getiri oranı aşağıdakilerden hangisidir? A) %7,2 B) %7,6 C) %8 D) %8,5 E) % TL tutarındaki bir para ilk iki yıl %12 faiz oranıyla, takip eden üçüncü yıl %15 faiz oranıyla faizlendirilirse 3. yılın sonunda kaç TL ye ulaşır? A) B) C) D) E) İzleyen sayfaya geçiniz.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu 2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu Emniyet Teşkilatı Mensubu Adayların (Polis Memuru, Başpolis Memuru, Kıdemli Başpolis Memuru) girecekleri İlk

Detaylı

A MUHASEBE KPSS-AB-PS/2007. 1. İşletmede satılan ticari mallar maliyeti tutarı kaç YTL dir? 1. - 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ.

A MUHASEBE KPSS-AB-PS/2007. 1. İşletmede satılan ticari mallar maliyeti tutarı kaç YTL dir? 1. - 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ. 1. - 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE Bir işletmenin 2006 yılı genel geçici mizanında yer alan bilgilerden bazıları aşağıdadır: Borç Tutarı (Bin YTL) A MUHASEBE Alacak Tutarı Kasa 6.770 6.762 Ticari Mallar

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

5.Hafta Mali Borçlar ve Ticari Borçlar. Dr. Şuayyip Doğuş DEMİRCİ

5.Hafta Mali Borçlar ve Ticari Borçlar. Dr. Şuayyip Doğuş DEMİRCİ 5.Hafta Mali Borçlar ve Ticari Borçlar Dr. Şuayyip Doğuş DEMİRCİ Soru 1: Aşağıdaki hesaplardan hangisi kısa vadeli yabancı kaynaklar arasında yer almaz? a. Banka kredileri b. Çıkarılmış tahviller c. Uzun

Detaylı

TUNA FAKTORİNG HİZMETLERİ A.Ş. 31/12/2007 AYRINTILI BİLANÇOSU(YTL)

TUNA FAKTORİNG HİZMETLERİ A.Ş. 31/12/2007 AYRINTILI BİLANÇOSU(YTL) AKTİF (VARLIKLAR) 31/12/2007 31/12/2007 AYRINTILI BİLANÇOSU(YTL) I- DÖNEN VARLIKLAR A- Hazır Değerler 403.030,45 725.183,53 1- Kasa 12.368,77 2.498,62 2- Alınan Çekler 0,00 0,00 3- Bankalar 390.661,68

Detaylı

Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103.

Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103. Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103. Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri(-) 108. Diğer Hazır Değerler 11. Menkul

Detaylı

Muhasebe ve Finansal Raporlama Dönem Deneme Sınavı

Muhasebe ve Finansal Raporlama Dönem Deneme Sınavı 1. Aşağıdakilerden hangisi muhasebenin temel kavramları arasında yer almaz? A. Maliyet esası B. Sosyal sorumluluk C. Raporlama D. Hesap verebilirlik E. Tam açıklama 2. Hesapların çalışma kuralları ile

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1206 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ

Detaylı

102 BANKALAR HESABI TL MEVDUAT 642. FAİZ GELİRİ

102 BANKALAR HESABI TL MEVDUAT 642. FAİZ GELİRİ 102 BANKALAR HESABI TL MEVDUAT 642. FAİZ GELİRİ DÖNEM İÇİ X işletmesi 01.02.2014 tarihinde A Bankasında 100 000 TL lik 6 ay vadeli %12 faiz oranlı vadeli mevduat hesabı açtırmıştır. İKİ DÖNEM ARASI tarihinde

Detaylı

2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00

2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00 2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00 SORU:1: TANIR Ticaret AŞ nin 31.12.2013 tarihinde düzenlenen genel geçici mizanı ve 31.12.2013

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

A MUHASEBE KPSS-AB-PS / 2008

A MUHASEBE KPSS-AB-PS / 2008 1. İşletmede kasa hesabının kalanı 79.600 YTL, kasa sayımında belirlenen tutar ise 76.900 YTL dir. Farkın nedeni belirlenememiştir. A MUHASEBE KPSS-AB-PS 2008 3. VE 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE Buna

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

XYZ ŞİRKETİ BİLANÇOSU (TL) A K T İ F (VARLIKLAR) I. DÖNEN VARLIKLAR A. Hazır Değerler 1. Kasa 2. Alınan Çekler 3. Bankalar 4.

XYZ ŞİRKETİ BİLANÇOSU (TL) A K T İ F (VARLIKLAR) I. DÖNEN VARLIKLAR A. Hazır Değerler 1. Kasa 2. Alınan Çekler 3. Bankalar 4. XYZ ŞİRKETİ 31.12017 BİLANÇOSU (TL) A K T İ F (VARLIKLAR) 2016 2017 I. DÖNEN VARLIKLAR A. Hazır Değerler 1. Kasa Alınan Çekler 3. Bankalar Verilen Çek ve Ödeme Emirleri 5. Diğer Hazır Değerler B. Menkul

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1243 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

GENEL MUHASEBE - I / FİNAL DENEME

GENEL MUHASEBE - I / FİNAL DENEME 1. Aşağıdakilerden hangisi sınırsız kabul edilen işletme ömrünün, belli dönemlere bölünmesi ve her dönemin faaliyet sonuçlarının diğer dönemlerden bağımsız olarak ele alınması, gelir, hâsılat ve karların

Detaylı

2019/1 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORU VE CEVAPLARI

2019/1 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORU VE CEVAPLARI 2019/1 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORU VE CEVAPLARI SORU: X Ticaret İşletmesi nin muhasebe dönemine ilişkin işlemleri aşağıdaki gibidir; 1. İşletme, 230.000

Detaylı

BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR...III

BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR...III İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR...III 1.1. MUHASEBENİN TANIMI... 1 1.2. MUHASEBENİN KURAMSAL YAPISI... 4 1.3. MUHASEBE UYGULAMASINI ZORUNLU KILAN NEDENLER... 5 1.3.1. Yasal Nedenler... 5 1.3.2. İlgili

Detaylı

A MUHASEBE KPSS/1-AB-PS/2006. 3. Kayıtlarında nâzım hesapları kullanan bir işletmenin, 1. I. Amortisman ayrılması

A MUHASEBE KPSS/1-AB-PS/2006. 3. Kayıtlarında nâzım hesapları kullanan bir işletmenin, 1. I. Amortisman ayrılması MUHASEBE 1. I. Amortisman ayrılması II. Özel fon ayrılması III. Karşılık ayrılması IV. Reeskont ayrılması Yukarıdaki muhasebe işlemlerinden hangileri ihtiyatlılık kavramı gereği yapılır? A) Yalnız I B)

Detaylı

MUHASEBE UYGULAMALARI

MUHASEBE UYGULAMALARI MUHASEBE UYGULAMALARI İşletmeler işe yeni başladıklarında yapacaklarıilk işlem Kuruluşenvanteri çıkarmaktır. Birleşen işletmelerin her biri devir envanteri çıkarır. İşletmeler kapanmalarıhalinde tasfiye

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem 31 Aralık Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2017

VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem 31 Aralık Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2017 VARLIKLAR 31 Aralık 2018 31 Aralık 2017 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 1.120.707.680 948.408.737 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 1.083.885.628 917.590.909 4-

Detaylı

30 EYLÜL 2016 VE 31 ARALIK 2015 TARİHLERİ İTİBARIYLA AYRINTILI BİLANÇOLAR (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir.

30 EYLÜL 2016 VE 31 ARALIK 2015 TARİHLERİ İTİBARIYLA AYRINTILI BİLANÇOLAR (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12, 4.2 198,312,375 265,650,443 1- Kasa 1,883 1,066 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 126,104,557 132,620,174 4- Verilen Çekler ve Ödeme

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 634.168.416 400.623.476 1- Kasa 14 204 46 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 606.968.203 376.688.815

Detaylı

SS KORU SİGORTA KOOPERATİFİ'nin 31.3.2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU

SS KORU SİGORTA KOOPERATİFİ'nin 31.3.2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU SS KORU SİGORTA KOOPERATİFİ'nin 31.3.213 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU (TL) VARLIKLAR TOPLAMI Cari Varlıklar Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar Kasa Alınan Çekler Bankalar Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... XVII BİRİNCİ BÖLÜM MUHASEBE

İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... XVII BİRİNCİ BÖLÜM MUHASEBE İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... XVII BİRİNCİ BÖLÜM MUHASEBE 1.1. Muhasebenin Sorumluluk Alanı...3 1.2. Muhasebenin Ülke ve Dünya Ekonomisindeki Yeri...4 1.3. Muhasebe Verilerinin İlgi Çevreleri...7 1.4. Muhasebenin

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmemiş Dipnot 31 Aralık 2014 31 Aralık 2013

VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmemiş Dipnot 31 Aralık 2014 31 Aralık 2013 VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 5,304,441 300,000 1 Kasa 2.12 ve 14 885 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 2.12 ve 14 5,291,898 300,000 4 Verilen Çekler ve Ödeme

Detaylı

ZURICH SİGORTA A.Ş. 31 ARALIK 2017 TARİHİ İTİBARIYLA AYRINTILI BİLANÇO (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir.

ZURICH SİGORTA A.Ş. 31 ARALIK 2017 TARİHİ İTİBARIYLA AYRINTILI BİLANÇO (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12 ve 14 523.915.494 450.117.063 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12 ve 14 508.904.067 432.161.889 4- Verilen Çekler ve Ödeme

Detaylı

GÜNLÜK DEFTER (YEVMİYE) KAYITLARI 100 KASA HESABI 15.900,- 101 ALINAN ÇEKLER 33.000,- 102 BANKALAR HESABI 100.500,- 120 ALICILAR 90.700,- 121 ALACAK SENETLERİ HESABI 132.600,- 128 ŞÜPHELİ TİCARİ ALACAKLAR

Detaylı

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA KARŞILAŞTIRMALI SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası "TL" olarak ifade edilmiştir.

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA KARŞILAŞTIRMALI SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası TL olarak ifade edilmiştir. S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA KARŞILAŞTIRMALI SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası "TL" olarak ifade edilmiştir.) VARLIKLAR I. CARİ VARLIKLAR A. Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar

Detaylı

VARLIKLAR. Dip Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar

VARLIKLAR. Dip Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 10.205.868

Detaylı

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2017 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.)

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2017 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.) S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2017 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 760.847.182

Detaylı

GENERALİ SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ

GENERALİ SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 184.782.893 180.481.778 1- Kasa 2.12, 14 771 2.801 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12, 14 162.305.351 157.252.850 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.)

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.) S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.) I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 307.075.700 172.765.991

Detaylı

ZURICH SİGORTA A.Ş. I- Cari Varlıklar Toplamı 600,034, ,893,564. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar.

ZURICH SİGORTA A.Ş. I- Cari Varlıklar Toplamı 600,034, ,893,564. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar. VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 309,044,079 266,916,929 1- Kasa 2.12 13 43 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12 ve 14 287,777,816 251,924,017 4- Verilen

Detaylı

ÖRNEK 1. X işletmesi 01.02.2014 tarihinde A Bankasında 100 000 TL lik 6 ay vadeli %12 faiz oranlı vadeli mevduat hesabı açtırmıştır.

ÖRNEK 1. X işletmesi 01.02.2014 tarihinde A Bankasında 100 000 TL lik 6 ay vadeli %12 faiz oranlı vadeli mevduat hesabı açtırmıştır. ÖRNEK 1 X işletmesi 01.02.2014 tarihinde A Bankasında 100 000 TL lik 6 ay vadeli %12 faiz oranlı vadeli mevduat hesabı açtırmıştır. VB VS 102 Bankalar Hs. 100 000 - Vadeli Mevduat 102 Bankalar Hs. 100

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 31 Mart Aralık 2016

VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 31 Mart Aralık 2016 VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12, 4.2, 14 150,426,391 177,237,086 1- Kasa 14 1,384 1,170 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 77,298,776 97,248,492 4- Verilen Çekler

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1260 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmemiş Dipnot 30 Haziran 2014 31 Aralık 2013

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmemiş Dipnot 30 Haziran 2014 31 Aralık 2013 VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmemiş I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 4 ve 14 5,055,181 300,000 1- Kasa 972-2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12

Detaylı

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 30 HAZİRAN 2014-30 HAZİRAN 2015 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.)

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 30 HAZİRAN 2014-30 HAZİRAN 2015 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 30 HAZİRAN 2014 30 HAZİRAN 2015 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) VARLIKLAR I Cari ( Dönen ) Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar ( Hazır Değerler ) 44.570.887 46.750.559

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Ocak- 31 Aralık 2017 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 1,046,857,838 948.408.737 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

VARLIKLAR Sigortacılık Faaliyetlerinden Alacaklar 12.1

VARLIKLAR Sigortacılık Faaliyetlerinden Alacaklar 12.1 VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Sınırlı A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 400.336.146 356.748.314 1- Kasa 2.12 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12 ve 14 382.043.864 337.414.881 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri

Detaylı

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL EYLÜL 2014 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.)

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL EYLÜL 2014 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2013-30 EYLÜL 2014 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) VARLIKLAR I- Cari ( Dönen ) Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar ( Hazır Değerler ) 44,485,342.44 48,577,535.61

Detaylı

VARLIKLAR. Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar

VARLIKLAR. Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 263.491.975 248.320.045 1- Kasa 14 4.366 716 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 227.301.590 214.496.725 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri

Detaylı

VARLIKLAR Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmiş

VARLIKLAR Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmiş (Bağımsız ) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 180.132.508 148.412.597 1- Kasa 2.574 1.519 2- Alınan Çekler 198.000-3- Bankalar 154.566.102 127.975.131 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem 31 Aralık 2015

VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem 31 Aralık 2015 VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 21,075,452 13,452,895 1- Kasa 14 338 643 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 17,502,814 9,333,800 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri 5- Banka

Detaylı

Dipnot 30 Haziran Aralık 2015

Dipnot 30 Haziran Aralık 2015 I- Cari Varlıklar VARLIKLAR Sınırlı * A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 277.365.269 248.320.045 1- Kasa 14 6.567 716 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 232.594.351 214.496.725 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TURİZM VE ORG. A.Ş. 31 ARALIK 1998 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (MİLYON TL)

HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TURİZM VE ORG. A.Ş. 31 ARALIK 1998 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (MİLYON TL) AKTİF (VARLIKLAR) HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TURİZM VE ORG. A.Ş. 31 ARALIK 1998 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO I.DÖNEN VARLIKLAR 2,433,801 2,919,245 A- HAZIR DEĞERLER 57,865 424,947 1- Kasa 3,507 614 2- Bankalar

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

30 EYLÜL 2018 TARİHİ İTİBARIYLA FİNANSAL TABLOLARA AİT DİPNOTLAR (Tutarlar, aksi belirtilmedikçe, Türk Lirası ( TL ) olarak belirtilmiştir)

30 EYLÜL 2018 TARİHİ İTİBARIYLA FİNANSAL TABLOLARA AİT DİPNOTLAR (Tutarlar, aksi belirtilmedikçe, Türk Lirası ( TL ) olarak belirtilmiştir) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 468.956.471 370.097.549 1- Kasa 14 3.917 3.160 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 395.555.595 303.989.622 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Mart 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 701.787.908 634.168.416 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 670.263.584 606.968.203

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 400.623.476 329.752.725 1- Kasa 14 46 2.079 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 376.688.815 316.697.160 4- Verilen

Detaylı

VARLIKLAR. Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar

VARLIKLAR. Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar VARLIKLAR Sınırlı I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 226.230.862 208.419.503 1- Kasa 14 4.723 4.295 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 201.568.745 177.740.692 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

ERGO SİGORTA A.Ş. 1 OCAK - 30 EYLÜL 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VARLIKLAR

ERGO SİGORTA A.Ş. 1 OCAK - 30 EYLÜL 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VARLIKLAR VARLIKLAR 1 Cari Dönem Önceki Dönem A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12 ve 4.2 140,189,744 84,308,388 1- Kasa 1,241 1,451 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 55,478,005 40,790,095 4- Verilen Çekler ve

Detaylı

ZURICH SİGORTA A.Ş. I- Cari Varlıklar Toplamı 617.508.806 600.034.422. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar.

ZURICH SİGORTA A.Ş. I- Cari Varlıklar Toplamı 617.508.806 600.034.422. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar. VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 330.158.076 309.044.079 1- Kasa 2.12 (7) 13 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12 ve 14 308.139.310 287.777.816 4- Verilen

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

ZURICH SİGORTA A.Ş. VARLIKLAR

ZURICH SİGORTA A.Ş. VARLIKLAR VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 369.427.908 356.748.314 1- Kasa 2.12 - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12 ve 14 350.799.509 337.414.881 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri

Detaylı

Turkland Sigorta Anonim Şirketi (eski adıyla Demir Sigorta Anonim Şirketi)

Turkland Sigorta Anonim Şirketi (eski adıyla Demir Sigorta Anonim Şirketi) VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 39.720.884 21.838.791 1- Kasa 14 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 34.992.866 19.459.108 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri (-) 5- Banka Garantili

Detaylı

Turkland Sigorta Anonim Şirketi. 31 Mart 2018 Tarihi İtibariyle Ayrıntılı Bilanço (Tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir)

Turkland Sigorta Anonim Şirketi. 31 Mart 2018 Tarihi İtibariyle Ayrıntılı Bilanço (Tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir) VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 73.404.028 67.172.141 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 62.403.846 54.645.148 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri (-) 5- Banka Garantili

Detaylı

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL EYLÜL 2016 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) I- Cari ( Dönen ) Varlıklar Dip Not

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL EYLÜL 2016 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) I- Cari ( Dönen ) Varlıklar Dip Not DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2015-30 EYLÜL 2016 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) VARLIKLAR I- Cari ( Dönen ) Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar ( Hazır Değerler ) 48.997.077,59 46.524.971,56

Detaylı

Denetimden Geçmemiş Yeniden düzenlenmiş (*) I- Cari Varlıklar

Denetimden Geçmemiş Yeniden düzenlenmiş (*) I- Cari Varlıklar VARLIKLAR Denetimden Denetimden Yeniden düzenlenmiş (*) I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 352.550.496 307.043.536 1- Kasa 14 4.727 5.457 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 302.706.781

Detaylı

ANKARA ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmemiş) VARLIKLAR

ANKARA ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmemiş) VARLIKLAR ( ) VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 152.512.035 95.726.964 1- Kasa 843 798 2- Alınan Çekler 48.000-3- Bankalar 133.412.126 81.779.922 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri

Detaylı

ANKARA ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş)

ANKARA ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş) ( ) VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 148.412.597 97.070.280 1- Kasa 1.519 230 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 127.975.131 84.166.580 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-)

Detaylı

VARLIKLAR. Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar

VARLIKLAR. Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 329.164.600 307.043.536 1- Kasa 14 16.631 5.457 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 264.017.020 252.152.612 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri

Detaylı

SS KORU SİGORTA KOOPERATİFİ'nin TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU

SS KORU SİGORTA KOOPERATİFİ'nin TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU SS KORU SİGORTA KOOPERATİFİ'nin 31.3.2012 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU (TL) VARLIKLAR TOPLAMI Cari Varlıklar Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar Kasa Alınan Çekler Bankalar Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri

Detaylı

ZURICH SİGORTA A.Ş. I- Cari Varlıklar Toplamı

ZURICH SİGORTA A.Ş. I- Cari Varlıklar Toplamı VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 286.142.880 266.916.929 1- Kasa 2.12 13 43 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12 ve 14 267.800.986 251.924.017 4- Verilen

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

İlişikteki dipnotlar finansal tabloların ayrılmaz bir parçasıdır. METLIFE EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR

İlişikteki dipnotlar finansal tabloların ayrılmaz bir parçasıdır. METLIFE EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 377.696.718 286.947.210 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 349.257.089 260.688.056 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri (-) 5- Banka

Detaylı

İlişikteki dipnotlar finansal tabloların ayrılmaz bir parçasıdır. METLIFE EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR

İlişikteki dipnotlar finansal tabloların ayrılmaz bir parçasıdır. METLIFE EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 293.589.058 164.377.494 1- Kasa - 871 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 270.038.310 140.890.987 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri (-) 5-

Detaylı

2014 YILI FAALİYET RAPORU

2014 YILI FAALİYET RAPORU 2014 YILI FAALİYET RAPORU Mali Tablolar 15 31.12.2014 TARİHLİ BİLANÇOSU AKTİF(VARLIKLAR) PASİF ( KAYNAKLAR) 31.12.2014 31.12.2014 I -DÖNEN VARLIKLAR 1.282.406,66 III-KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR 1.033.073,38

Detaylı

VARLIKLAR. Denetimden GeçmişÖnceki Dönem (Yeniden düzenlenmiş) I- Cari Varlıklar

VARLIKLAR. Denetimden GeçmişÖnceki Dönem (Yeniden düzenlenmiş) I- Cari Varlıklar VARLIKLAR Geçmiş Cari Dönem GeçmişÖnceki Dönem (Yeniden I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 370.097.549 307.043.536 1- Kasa 14 3.160 5.457 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 303.989.622

Detaylı

VARLIKLAR Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Dipnot 30 Haziran Aralık 2017

VARLIKLAR Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Dipnot 30 Haziran Aralık 2017 VARLIKLAR I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 1 Kasa 491.097.756 22.407 523.915.494 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 14 472.394.435 50.904.067 4 Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri () 5 Banka Garantili

Detaylı

VARLIKLAR Sınırlı Bağımsız Bağımsız

VARLIKLAR Sınırlı Bağımsız Bağımsız 0 HAZİRAN 07 VE ARALIK 0 TARİHLERİ İTİBARIYLA VARLIKLAR Sınırlı Bağımsız Bağımsız Dipnot 0 Haziran 07 Aralık 0 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 08..7 0.7.0 - Kasa - - - Alınan Çekler

Detaylı

VARLIKLAR Sınırlı Bağımsız Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 30 Eylül Aralık 2016

VARLIKLAR Sınırlı Bağımsız Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 30 Eylül Aralık 2016 VARLIKLAR Sınırlı Bağımsız Bağımsız I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 497.264.432 450.117.063 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12 ve 14 481.172.930 432.161.889 4- Verilen

Detaylı

Demir Hayat Sigorta A.Ş.

Demir Hayat Sigorta A.Ş. Tarihi İtibariyle VARLIKLAR I- Cari ( Dönen ) Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar ( Hazır Değerler ) 53.844.966 56.354.409 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12, 14 51.178.406 54.766.047

Detaylı

S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO VARLIKLAR

S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO VARLIKLAR S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 55.766.232 1- Kasa 2.255 2- Alınan Çekler 0 3- Bankalar 42.617.409

Detaylı

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. - BİLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiştir) İncelemeden Bağımsız Denetimden

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. - BİLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiştir) İncelemeden Bağımsız Denetimden İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. - BİLANÇO İncelemeden Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem Önceki Dönem Notlar 31.12.2011 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 31.968.524 19.723.168 Nakit ve Nakit Benzerleri Not.6

Detaylı

Denetimden Geçmemiş Yeniden düzenlenmiş I- Cari Varlıklar

Denetimden Geçmemiş Yeniden düzenlenmiş I- Cari Varlıklar VARLIKLAR Denetimden I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 405.247.238 370.097.549 1- Kasa 14 11.874 3.160 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 324.725.343 303.989.622 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

İSTANBUL YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BİLANÇOSU. Cari Dönem 2012

İSTANBUL YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BİLANÇOSU. Cari Dönem 2012 31.12. BİLANÇOSU AKTİF(ODA MALVARLIĞI) I -DÖNEN VARLIKLAR PASİF ( ODA MALVARLIĞI KAYNAĞI) 3-KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR A-Hazır Değerler 3.308.696,38 3.158.473,43 A-Kısa Süreli Borçlar 651.546,98 634.987,98

Detaylı

Yeniden Düzenlenmiş. I- Cari Varlıklar Toplamı

Yeniden Düzenlenmiş. I- Cari Varlıklar Toplamı VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 322.320.147 309.044.079 1- Kasa 2.12-13 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12 ve 14 299.899.151 287.777.816 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri

Detaylı

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 3.775.262.937 3.504.676.959 1- Kasa 14 54.840 62.857 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 3.388.494.332 3.105.334.647 4- Verilen Çekler

Detaylı

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 31 ARALIK ARALIK 2016 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.)

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 31 ARALIK ARALIK 2016 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 31 ARALIK 2015-31 ARALIK 2016 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) VARLIKLAR I- Cari ( Dönen ) Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar ( Hazır Değerler ) 56,354,409.59

Detaylı

4 40 400 401 402 4. UZUN VADELİ YABANCI KAYNAKLAR Kredi kurumlarından, sermaye piyasasından ve işletmenin ilişkide bulunduğu üçüncü kişilerden sağlanan ve bir yıldan fazla vadeli olan işletme borçlarını

Detaylı

USUL İNCELEMELERİ KİTABI (TEK DÜZEN HESAP PLANI ÇERCEVESİNDE) Doç. Dr. Özgür ÇATIKKAŞ 12.10.2015 1

USUL İNCELEMELERİ KİTABI (TEK DÜZEN HESAP PLANI ÇERCEVESİNDE) Doç. Dr. Özgür ÇATIKKAŞ 12.10.2015 1 USUL İNCELEMELERİ KİTABI (TEK DÜZEN HESAP PLANI ÇERCEVESİNDE) Doç. Dr. Özgür ÇATIKKAŞ 12.10.2015 1 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR, UZUN VADELİ YABANCI KAYNAKLAR VE ÖZKAYNAKLAR 12.10.2015 2 Örnek 1 ABC Ltd

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 31 Mart Aralık 2017

VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 31 Mart Aralık 2017 VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12 ve 14 542.352.390 523.915.494 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12 ve 14 521.547.304 508.904.067 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri

Detaylı

ERGO SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar finansal tabloların ayrılmaz parçasını oluşturur. VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Geçmiş Önceki Cari Dönem

ERGO SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar finansal tabloların ayrılmaz parçasını oluşturur. VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Geçmiş Önceki Cari Dönem VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12, 4.2 213,507,060 133,722,172 1- Kasa 14 2,413 2,067 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 156,849,494 70,133,616 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri 5- Banka

Detaylı

S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 31 MART 2017 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.

S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 31 MART 2017 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir. 31 MART 201 TARİHİ İTİBARİYLE VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Not 31 Mart 201 31.12.2016 A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 65.422.068 3.511.126 1- Kasa 14 522 99 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 21.23.244

Detaylı

S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.

S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 42.525.805 59.566.747 1- Kasa 14 1.057 712 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 15.724.816 5.185.303 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri (-) 5-Banka

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Geçmiş Önceki Dönem I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 192.979.883 155.736.446 1- Kasa 14 203 2.165 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 186.395.687

Detaylı

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR. I. CARİ VARLIKLAR Aralık 2016 Aralık 2015

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR. I. CARİ VARLIKLAR Aralık 2016 Aralık 2015 VARLIKLAR I. CARİ VARLIKLAR Aralık 2016 Aralık 2015 A. Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 408.289.979 172.765.990 1- Kasa 10.722 6.568 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 197.051.975 39.428.140 4- Verilen Çekler

Detaylı

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR. I. CARİ VARLIKLAR Mart 2017 Mart 2016

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR. I. CARİ VARLIKLAR Mart 2017 Mart 2016 VARLIKLAR I. CARİ VARLIKLAR Mart 2017 Mart 2016 A. Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 446.289.168 246.733.845 1- Kasa 10.316 8.338 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 240.867.622 77.882.656 4- Verilen Çekler

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Aralık 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Ocak 31 Aralık 2017 1 Ocak 31 Aralık 2016 I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 948.408.737 634.168.416 1 Kasa 14 204 204 2 Alınan

Detaylı

ANKARA ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş)

ANKARA ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş) VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 121.197.413 129.963.191 1- Kasa 14 1.418 367 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 107.346.002 98.612.577 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri 14

Detaylı

31 MART 2016 VE 31 ARALIK 2015 TARİHLERİ İTİBARIYLA AYRINTILI BİLANÇOLAR (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir.

31 MART 2016 VE 31 ARALIK 2015 TARİHLERİ İTİBARIYLA AYRINTILI BİLANÇOLAR (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR Dipnot 31-Mart-2016 31-Aralık-2015 A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12, 4.2, 14 218,469,092 265,650,443 1- Kasa 14 1,386 1,066 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 136,663,768 132,620,174 4-

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Dipnot (31/12/2012) (31/12/2011) A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 133.722.404 86.360.135 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 125.778.170 81.142.222

Detaylı