Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır."

Transkript

1 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No FİNANS MATEMATİĞİ FİNANSAL KURUMLAR ÇALIŞMA PSİKOLOJİSİ TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-II SINAVDA UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. Sınavda Uygulanacak Genel Kurallar soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1202-A 1. Fiyatı TL olan bir araba belli bir indirim yapılarak TL ye satılıyor. İndirim oranı yüzde kaçtır? A) 15 B) 20 C) 25 D) 30 E) Bir fatura bedeli üzerinden % 4 iskonto yapıldıktan sonra fatura tutarı TL olduğuna göre, iskonto tutarı kaç TL dir? A) B) C) D) E) Yıllık %12 faiz oranıyla 6 aylığına bankaya yatırılan bir miktar para süre sonunda TL faiz geliri sağlamıştır. Buna göre, bankaya kaç TL para yatırılmıştır? A) B) C) D) E) FİNANS MATEMATİĞİ 5. Yıllık nominal faiz oranı %15 ve 4 ayda bir faizlendirme yapılması halinde yıllık efektif faiz oranı aşağıdakilerden hangisi olur? A) %14,32 B) %14,85 C) %15,76 D) %16,24 E) %17, TL tutarındaki bir para ilk iki yıl %12 faiz oranıyla, takip eden üçüncü yıl %15 faiz oranıyla faizlendirilirse 3. yılın sonunda kaç TL ye ulaşır? A) B) C) D) E) A 4. Bir firma 8 ay vadeli TL vade değerli bir senedini kırdırmak istiyor. İç iskonto yöntemine göre senedin peşin değeri kaç TL dir? (İskonto oranı %20 dir.) A) B) C) D) E) Bir firma bir bankaya her ayın başında eşit ödemeler yaparak 4. yılın sonunda TL lik bir yatırım gerçekleştirmek istiyor. Bu paranın birikebilmesi için aylık %2 faiz uygulayan bu bankaya her ay kaç TL ödenmesi gerekir? ((1,02) 48 = 2,587 alınız.) A) B) C) D) E) İzleyen sayfaya geçiniz.

3 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1202-A A 8. Her bir devrenin ödemesinin o devrenin sonunda yapıldığı, ödemelerin eşit aralıklarla ve eşit miktarlı olarak yapıldığı anüite türü aşağıdakilerden A) Peşin anüite B) Geciktirilmiş anüite C) Çabuklaştırılmış anüite D) Normal anüite E) Daimi anüite 9. Bir yatırımcı bir yatırım aracından sürekli olarak her yıl 800 TL almayı beklemektedir. Bu geliri elde edebilmek için bu yatırım aracına TL ödemede bulunmuş ise, yıllık sağlayacağı getiri oranı aşağıdakilerden A) %7,2 B) %7,6 C) %8 D) %8,5 E) %9 11. Bir firma bankadan aldığı bir krediyi her 3 ayda bir yatıracağı TL lik taksitlerle 4 yılda geri ödeyecektir. Yıllık faiz oranı %16 ise, alınan kredi tutarı kaç TL dir?((1,04) 16 =1,8730 alınız.) A) B) C) D) E) Bir işletme almış olduğu TL lik krediyi 3 yıl içinde, her yıl sadece faizini vade bitiminde ise anaparasını ödemek üzere geri ödeyecektir. Yıllık faiz oranı %15 ise, üç yıl boyunca her yıl kaç TL faiz ödeyecektir? A) B) C) D) E) Mustafa Naim, bir bankada TL tutarında açtırmış olduğu hesap karşılığında 2 yıl boyunca her ay sonunda eşit ödemeler almayı istemektedir. Aylık faiz oranı %2 ise, eşit ödemeler kaç TL olacaktır? ((1,02) 24 = 1,6084 alınız.) A) B) C) D) E) Bir işletme 3 yıl vadeli olarak almış olduğu TL lik krediyi 3. yılın sonunda bir defada geri ödeyecektir. Yıllık faiz oranı %10 ise, işletme toplam kaç TL ödeme yapacaktır? A) B) C) D) E) İzleyen sayfaya geçiniz.

4 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1202-A A 14. Alınan TL lik bir kredi eşit anapara paylı olarak 20 taksitle geri ödenecektir. Eşit anapara payı kaç TL dir? (Devre faiz oranı %2 dir.) A) B) C) D) E) Üç yıl vadeli, TL nominal değerli, %12 nominal faizli tahvilden %15 getiri bekleyen tasarruf sahibi Ege bu tahvili kaç TL den satın almalıdır?((1,15) 3 = 1,5209) A) 920 B) 931 C) 945 D) 955 E) TL nominal değerli, %10 nominal faizli bir tahvilin piyasa fiyatı 667 TL ise, bu tahvilin cari getiri oranı aşağıdakilerden A) %15 B) %15,7 C) %16 D) %16,5 E) % Sektördeki işletmelerin F/K oranları ortalaması 7, bir işletmenin hisse başı kârı 5 TL ise, bu işletmenin hisse senedi değeri kaç TL olur? A) 32 B) 34 C) 35 D) 38 E) Sahibine kâra iştirak ya da benzeri konularda farklı haklar veren hisse senetlerine ne ad verilir? A) Bedelli hisse senedi B) Primsiz hisse senedi C) İntifa hisse senedi D) İmtiyazlı hisse senedi E) Primli hisse senedi Mayıs 2012 tarihinde ihraç edilmiş, TL nominal değerli, %10 nominal faizli bir tahvilin vade tarihi 10 Mayıs 2015 tir. Bu tahvili 15 Haziran 2013 tarihinde satın almak isteyen bir yatırımcı son faiz ödemesinden kaç gün sonra satın almış olacaktır? (yıl=365 gün) A) 32 B) 34 C) 36 D) 38 E) Piyasadaki karşılaştırılabilir işletmelerden elde edilen verileri, değerlenen işletmenin verileri ile karşılaştırarak söz konusu işletmenin değerini belirlemeyi amaçlayan yaklaşım aşağıdakilerden A) Maliyet Yaklaşımı B) Piyasa Yaklaşımı C) Değerleme Yaklaşımı D) Getiri Yaklaşımı E) Risk Yaklaşımı 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

5 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1202-A 1. Aşağıdakilerden hangisi para yaratmayan finansal kurumların temel özelliklerinden biridir? A) Fon arz ve talebinin büyük bir kısmını karşılaştırmaları B) Satın alma gücü yaratmaları C) Kayıtsal para yaratmaları D) Satın alma gücü yaratmaksızın, topladıkları fonları ödünç olarak vermeleri E) Para basma yetkisine sahip olmaları 2. Fon arz ve talebinin karşılaştığı piyasalara ne ad verilir? A) Fonlama piyasası B) Vadeli piyasa C) Tezgâhüstü piyasa D) Tasarruf piyasası E) Finansal piyasa 3. Aşağıdakilerden hangisi Sermaye Piyasası Kurulu'nun düzenleme alanlarından biri değildir? A) Sorunlu bankalara ilişkin düzenlemeler B) Menkul kıymetlere ilişkin düzenlemeler C) Sermaye piyasası kurumları ile ilgili düzenlemeler D) Borsalara ilişkin düzenlemeler E) Menkul kıymet ihracına ilişkin düzenlemeler 4. Aşağıdakilerden hangisinin düzenleme ve denetiminden Sermaye Piyasası Kurulu sorumludur? A) Katılım bankaları B) Sigorta şirketleri C) Girişim sermayesi yatırım ortakları D) Leasing şirketleri E) Faktoring şirketleri 5. Merkez bankalarını diğer bankalardan farklı kılan en önemli faktör aşağıdakilerden A) İşlem hacminin yüksek olması B) Emisyon yetkisine sahip olması C) Halka arz işlemlerine aracılık yapması D) Uzun süreli kredi vermesi E) Yatırım kredisi vermesi FİNANSAL KURUMLAR 7. Aşağıdakilerden hangisi kalkınma bankalarının fonksiyonlarından biridir? A) Özelleştirme işlemlerine aracılık etmek B) Sermaye piyasasının gelişmesine katkı sağlamak C) Geri kalmış bölgeler için fizibilite etütleri yaptırarak, girişimcileri bu alanlara yönlendirmek D) Menkul kıymetlere yatırım yapan tasarruf sahiplerinin çıkarlarını korumak E) Menkul kıymet yönetimi ve tasarruf sahiplerine tasarruflarını yönlendirmede danışmanlık hizmeti vermek 8. Türkiye deki kamu sermayeli bankalar içinde, klasik kalkınma bankacılığı fonksiyonlarına ilave olarak yatırım bankacılığı da yapan tek banka aşağıdakilerden A) Türkiye Kalkınma Bankası B) Türk Eximbank C) İller Bankası D) GSD Yatırım Bankası E) Aktif Yatırım Bankası 9. Az gelişmiş ülkelerde ekonomik gelişme sağlamak amacıyla, söz konusu ülkelerin finansal kurumlarına kredi desteği veren banka aşağıdakilerden A) Avrupa Sınai ve Yatırım Bankası B) Avrupa Kalkınma Bankası C) Devlet Yatırım Bankası D) İslâm Bankası E) Dünya Bankası 10. Bölge ülkelerinin kalkınmalarını ve bütünleşmelerini sağlamak amacıyla kurulan kalkınma bankaları aşağıdakilerden A) Uluslararası kalkınma bankaları B) Ulusal kalkınma bankaları C) Uluslararası Kalkınma Birliği D) Bölgesel kalkınma bankaları E) Uluslararası Finansman Kurumu A 6. Belirli bir süre sonunda veya istenildiğinde çekilmek üzere, bankalara faizle yatırılan paraya ne ad verilir? A) Çek B) Mevduat C) İştira D) Kambiyo E) Plasman 11. Finansal kiralamada ekonomik mülkiyet kime aittir? A) Kiralayana B) Kiracıya C) Aracıya D) Factore E) Forfaitira 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

6 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1202-A A 12. Faktoringin tanımı aşağıdakilerden A) Alacakların vadesinden önce tahsil edilmesini sağlayan finansman tekniğidir. B) Alacakları sigortalayan finansman tekniğidir. C) Ticari borçların vadesinden önce ödenmesini sağlayan finansman tekniğidir. D) Alacakların belli bir düzeyde kalmasını sağlayan finansman tekniğidir. E) Satıcı kredilerinin vadesinden önce ödenmesini sağlayan finansman tekniğidir. 13. Varlık yönetim şirketleri, aşağıdakilerden hangisinin alacak ve varlıklarının satın alınması, yeniden yapılandırılması ve satılmasına yönelik faaliyette bulunmak üzere kurulmuştur? A) Sanayi şirketlerinin B) Hizmet şirketlerinin C) Mali kurumların D) Ticaret şirketlerinin E) Otomobil şirketlerinin 14. Sigorta ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Temel işlevi, zararı tamamen üstlenmektir. B) Risk transfer sistemidir. C) Sigorta ettiren ile sigortalı aynı kişi olabilir. D) Sigortacı, sigortalıyı korumakla, sigortalı ise sözleşmede belirlenen primi ödemekle yükümlüdür. E) Risk bir havuzda toplanır ve yönetilir. 15. Türkiye'de bireysel emeklilik sistemi hangi yıl faaliyete geçmiştir? A) 1980 B) 1982 C) 1993 D) 2000 E) Bir sigorta şirketinin, üstlendiği risklerden başka şirketlere devretmeyip üzerinde tuttuğu kısıma ne ad verilir? A) Finansal kaldıraç B) Sedan C) Reasürans D) Konservasyon E) Muallak hasar 18. Aşağıdakilerden hangisi, bankacılıkta yönetim kalitesinin ölçümünde kullanılan oranlardan biridir? A) Net faiz geliri / Toplam aktifler B) Net kâr / Özsermaye C) Net faiz geliri / Özsermaye D) Net kâr / Toplam aktifler E) Takipteki krediler / Toplam krediler 19. Kredi riskinin temel nedeni aşağıdakilerden A) Bankanın iyi yönetilmemesi B) Basel kriterlerine uyulmaması C) Kredi vadesinin kısaltılması D) Borçlunun ödeme performansının yetersiz olması E) Kredi vadesinin uzatılması 16. Emeklilik yatırım fonları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Portföy yönetim şirketi tarafından yönetilir. B) Diğer sigorta fonlarından daha kısa vadelidir. C) Emeklilik şirketleri tarafından kurulur. D) Finansal sistemin derinleşmesine katkı sağlar. E) Tüzel kişiliği yoktur. 20. Aşağıdakilerden hangisi bankacılık sektörünün karşılaştığı sistematik risklerden biridir? A) Yönetim hataları B) Grevler C) Enflasyon D) Teknolojik gelişmeler E) Tüketici tercihlerinde değişmeler 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

7 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1202-A 1. İş analizi yapılırken anketin kullanılmasının sakıncası aşağıdakilerden A) Gözleme kıyasla uzun zaman alması B) Kullanımının zor olması C) Yanıtlarda toplumsal beklentilerin etkisinin görülmesi D) Maliyetli olması E) Görevi bilen kişi tarafından doldurulmasının gerekmesi 2. İşin gerektirdiği niteliklerin çok üzerinde niteliklere sahip bir adayı işe almak, görüşmecilerden kaynaklanan hatalardan hangisine örnektir? A) Güçlü bir özgeçmişin etkisi B) Hale etkisi C) Boynuz etkisi D) Klon etkisi E) Zıtlık etkisi 3. Bireyin görevindeki başarısını, işteki tutum ve davranışlarını, ahlak durumunu ve özelliklerini belirleyen ve örgütün başarısına olan katkılarını değerlendiren sürece ne ad verilir? A) Performans Değerlendirme B) İş Analizi C) Personel Seçimi D) Aday Temini E) Eğitim ÇALIŞMA PSİKOLOJİSİ 5. Çalışanın yeni bilgiyi öğrenme yeteneğine ne ad verilir? A) Çalışanın direnci B) Çalışanın motivasyonu C) İşyeri kültürü D) Kişisel etki E) Çalışanın eğitilebilirliği 6. Aşağıdakilerden hangisi eğitim sürecinin planlanması aşamalarından biri değildir? A) Eğitim alacak hedef kitlenin belirlenmesi B) Eğitim planının oluşturulması C) Eğitim planının denenmesi ve gerekli iyileştirmelerin yapılması D) Eğitime katılımcı davet edilmesi E) Eğitim programının gerçekleştirilmesi 7. İşe yeni başlayan çalışanların işe ve örgüte uyumunu sağlamak için tasarlanan uyum ve alıştırma programlarına ne ad verilir? A) Oryantasyon eğitimi B) Tazeleme eğitimi C) Çıraklık eğitimi D) Kariyer geliştirme eğitimi E) İş yerinde sosyalleşme eğitimi A 4. Bireyin işine karşı olan değerlendirmesi sonucu ortaya çıkan duygusal duruma ne ad verilir? A) Örgütsel bağlılık B) Psikolojik sözleşme C) İş tatmini D) Örgütsel vatandaşlık davranışı E) İşe katılım 8. Aşağıdakilerden hangisi eğitim ihtiyaç analizi çeşitlerinden biri değildir? A) Demografik analiz B) İstatistiksel analiz C) Örgütsel analiz D) Kişisel analiz E) Görev analizi 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

8 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1202-A A 9. Aşağıdakilerden hangisi iş yerinde şiddete en çok maruz kalan meslek veya çalışma alanlarından biri değildir? A) Sağlık alanında çalışanlar B) Öğretmenler C) Polisler D) Taksi ve toplu taşıma araç şoförleri E) Mühendisler 10. Bir çalışanın tek bir işte uzmanlaşması yerine birkaç işi öğrenerek yapmasına ne ad verilir? A) İş basitleştirme B) İş zenginleştirme C) İş genişletme D) İş rotasyonu E) İş güçleştirme 12. Çalışma alanlarının düzenlenmesi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Çalışanların birbiriyle iletişimini teşvik etmelidir. B) Astlar ve üstler arasındaki iletişimi teşvik etmelidir. C) Grup bağlılığını artırarak çalışanlarda birlikte çalışma arzusu uyandırmalıdır. D) Çalışanları yemekhaneye kolay ulaştırmalıdır. E) İş akışını kolaylaştırmalıdır. 13. Birbirlerine bağlı olarak karar verme durumunda olan iki ya da daha fazla taraf arasındaki karşılıklı stratejik etkileşimle ilgili olan teoriye ne ad verilir? A) Toplu Görüşmelerin Oyun Teorisi B) Toplu Görüşmelerin Davranışsal Teorisi C) Toplu Görüşmelerin Ekonomik Teorisi D) Toplu Görüşmelerin Sosyolojik Teorisi E) Toplu Görüşmelerin Psikolojik Teorisi 11. Dinlenme molaları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Dinlenme molaları fiziksel olarak ağır işlerde çalışanların kaslarını dinlendirmesini sağlar. B) Dinlenme molalarında sosyalleşen çalışanların işlerine etkili bir şekilde dönmeleri zorlaşır. C) Dinlenme molaları, tekrarlı işler yapan çalışanların el ve bileklerini rahatlatır. D) Dinlenme molaları zihinsel işlerle ilgilenen ve oturarak çalışan ofis çalışanlarına yeniden işe canlı olarak başlayacak bir uyarım ve enerji katar. E) Resmi molalar, çalışanların kendi inisiyatifleri ile aldıkları molaları azaltır. 14. İşçi sendikası ve işveren veya işveren kuruluşları arasında sürdürülen ve işyeri veya işkolu düzeyinde ücret ve çalışma koşullarını belirlemeye yönelik olan toplu pazarlığa ne ad verilir? A) Geniş anlamda toplu pazarlık B) Dar anlamda toplu pazarlık C) Mikro düzeyde toplu pazarlık D) Orta düzeyde toplu pazarlık E) Makro düzeyde toplu pazarlık 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

9 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1202-A A 15. İşçi ve işveren tarafların birbirlerinden birtakım ödünler elde etmeye çalıştığı toplu görüşme alt sürecine ne ad verilir? A) Birleştirici B) Tutum biçimlendirme C) Bölüştürücü D) Örgüt içi E) Erdemli 16. Karşı tarafı ödün verme konusunda ikna etmeye çalışma şeklindeki toplu görüşme stratejisi aşağıdakilerden A) Ödünde bulunma B) Sorun çözme C) Hareketsiz olma D) Mücadele etme E) Çekilme 17. Fabrikalarda artan robotlaşma nedeniyle ortaya çıkan işsizlik türü aşağıdakilerden A) Gizli işsizlik B) İradi işsizlik C) Mevsime bağlı işsizlik D) Gayriiradi işsizlik E) Yapısal işsizlik 19. Aşağıdaki kavramlardan hangisi işsizlik riskini azaltmaya yardımcı olur? A) İzlenim taktikleri B) Yaşam boyu öğrenme C) Sosyal dışlanma D) Örgütsel bağlılık E) Örgütsel vatandaşlık 18. Aşağıdakilerden hangisi emeklilikte karşılaşılan sorunlardan biri değildir? A) Sağlık sorunlarının artması B) Gelir azalması C) Evde geçirilen zamanın artması D) Zamanın hızlı akması E) Terk edilmişlik hissinin yaşanması 20. Aşağıdakilerden hangisi işsizliğin toplumsal maliyetlerinden biri değildir? A) Sosyal harcamaların artması B) Vergi kayıplarının olması C) Sosyal barışın tehlikeye girmesi D) Suç oranlarının artması E) İşsizlik sigorta fonunun büyümesi 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

10 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1202-A 1. Kablosuz bir bağlantı üzerinden iletilen IP ağ trafiğini, telefon hattı veya kablo üzerinden gönderilen ve yüksek hızda alınan sinyallere dönüştüren araca ne ad verilir? A) SSID B) Router C) Encryption D) WEP E) WPA 2. Bilgisayar ve ağ güvenliği ile ilgili olarak bilgilerin, sadece o bilgilere erişim ve kullanım hakkına sahip olan kişilerce sahip olunması kavramının en iyi karşılığı aşağıdakilerden A) Bütünlük B) Kullanılabilirlik C) Ölçülebilirlik D) Verimlilik E) Gizlilik 3. Kişilerin İnternet üzerinde takip etmek istedikleri yüzlerce siteyi düzenli olarak tarayarak yeni eklenen web sayfalarını, blogları, podcastları, haberleri ve wiki maddelerini kişinin bilgisayarına getiren belge türü aşağıdakilerden A) RSS beslemesi B) Microblog C) Web 2.0 D) Bulut bilişim E) Açık eğitsel kaynak TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-II 6. İnternet aracılığıyla telif haklarına aykırılık halinde uygulanacak yaptırımların düzenlendiği kanun aşağıdakilerden A) Basın Kanunu B) İnternet Kanunu C) Türk Ceza Kanunu D) Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu E) Türk Ticaret Kanunu 7. Halkın kısıtlama olmadan kullanabileceği, yeniden düzenleyebileceği ve kısıtsız ya da düşük kısıtla tekrar dağıtabileceği yazılım türü aşağıdakilerden A) Ücretsiz yazılım B) Bağımsız yazılım C) Mutlak yazılım D) Özgür yazılım E) Sınırsız yazılım 8. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayara zarar veren durumlardan biri değildir? A) Bilgisayarın aniden elektrik kesilerek kapatılması B) Bilgisayar işlemci fanının tozlarla tıkanması C) DVD-ROM a CD takılarak çalıştırılması D) Güç kaynağı fanının çalışmaması E) Anakarta takılacak kartların anakart üzerinde statik elektrik varken takılması A 4. Akıllı telefon güvenliğine ilişkin ilk ve öncelikli olarak alınması gereken güvenlik önlemi aşağıdakilerden A) Yasal olmayan indirmelerden kaçınmak B) Antivirüs yazılımları kullanmak C) Bluetooth ve wi-fi yi kullanılmadığı zamanlarda kapalı tutmak D) Güncel yazılım kullanmak E) Pin kodu kullanmak 9. Aşağıdakilerden hangisi Bilgi Toplumu Stratejisi ( ): Problemlerin Değerlendirilmesi çerçevesinde incelenen başlıklardan biri değildir? A) Kurumiçi koordinasyon B) Teknoloji C) Personel D) Mali E) Diğer kurumlarla koordinasyon 5. Virüslerin yayılma yöntemlerinden en fazla bilineni aşağıdakilerden A) Sesli ve görüntülü sohbet B) Bilgisayar oyunları C) E-posta D) Sosyal ağlar E) İnternet ten film ve müzik indirme 10. Aşağıdakilerden hangisi Bulut Bilişimin kurulum modellerinden biridir? A) Özel bulut kurulumu B) Çok kullanıcılı bulut kurulumu C) Kamu bulut kurulumu D) Sanal bulut kurulumu E) Disk bulut kurulumu 10 İzleyen sayfaya geçiniz.

11 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1202-A A 11. Aşağıdakilerden hangisi yapısal olmayan veriye örnektir? A) Nüfus kayıtları B) Kütüphane katalogları C) Telefon numaraları D) Kurum alacak kayıtları E) Facebook yorumları 12. Öğrenmenin planlanması, tasarlanması, geliştirilmesi, uygulanması, değerlendirilmesi ve denetlenmesi gibi faaliyetleri bütünleşik olarak yerine getiren web tabanlı yazılım sistemi aşağıdakilerden A) Sanal öğrenme sistemi B) Kişisel öğrenme sistemi C) Öğrenme yönetim sistemi D) e-öğrenme 2.0 sistemi E) Web 2.0 sistemi 13. Virüs tarama tekniklerinden olan Dosya taraması nın özellikle tercih edilen tarama sıklığı aşağıdakilerden A) Haftalık B) Günlük C) Aylık D) 3 Aylık E) Yıllık 16. Aşağıdakilerden hangisi video taşıyıcı formatlardan biridir? A) HTTP B) Java C) Endnote D) AVI E) HTML 17. Öğrenme ve öğretme süreçlerinde elektronik teknolojilerin kullanımına genel olarak ne ad verilir? A) e-öğrenme B) Mobil öğrenme C) 3G ve WiFi D) Bulut bilişim E) HTML 18. Aşağıdakilerden hangisi bulut bilişimin kullanıcılara sağladığı faydalara ilişkin başlıklardan biri değildir? A) Maliyet Düşüşü B) Veri Depolama C) Esneklik D) Taşınabilirlik E) Üstün Devamlılık ve Güvenlik 14. Abone olunduğunda her bir bilgisayara gönderilen, isteğe göre ayarlanabilen haber aracı içeriği türü aşağıdakilerden A) Etkin içerikli B) Özel içerikli C) Dijital içerikli D) Yükleme içerikli E) Etkileşim içerikli 19. Aşağıdakilerden hangisi İnternet Explorer in web sitelerini sınıflandırmak amacıyla sunduğu güvenlik bölgelerinden biri değildir? A) İnternet B) Seçili Siteler C) Yerel İntranet D) Güvenilen Siteler E) Yasak Siteler 15. Bir uygulama Google Maps üzerinde geliştiriliyor ve harita alt yapısı hazır hizmet olarak Google dan alınıyorsa, kullanılan bulut iş modeli aşağıdakilerden A) Altyapı Bulut Servisi (IaaS) B) Uygulama Bulut Servisi (SaaS) C) Otomasyon Bulut Servisi (AaaS) D) Karma Bulut Servisi (BaaS) E) Platform Bulut Servisi (PaaS) 20. TUENA nedir? A) Uluslararası enformasyon altyapısı ana planıdır. B) Türkiye ulusal e-devlet organizasyonudur. C) Ulusal enformasyon altyapısı ana planıdır. D) Türkiye uluslararası e-devlet organizasyonudur. E) Ulusal e-devlet ağı koordinasyon merkezidir. 11 TEST BİTTİ.

12 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

13 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

14 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

15 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

16 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, sınava devam etmenize izin verilmez. 2. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 3. Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. 4. Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 5. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 6. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 7. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 8. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır: a) Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazlarını; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak, c) Alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak, d) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek, g) Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak, h) Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak. SINAVDA UYGULANACAK KURALLAR 9. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler. 10. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır. 11. Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi, Öğrenci Kimlik Kartınızı (veya Öğrenci Tanıtım Kartı veya Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi), Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız. 12. Soru kitapçığındaki her bir derse ait testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 13. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 14. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 15. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz. 16. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 17. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız. 18. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 19. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 20. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. 21. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır. SINAV KURALLARINA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

17 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ B BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No FİNANS MATEMATİĞİ FİNANSAL KURUMLAR ÇALIŞMA PSİKOLOJİSİ TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-II SINAVDA UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. Sınavda Uygulanacak Genel Kurallar soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

18 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1202-B 1. Piyasadaki karşılaştırılabilir işletmelerden elde edilen verileri, değerlenen işletmenin verileri ile karşılaştırarak söz konusu işletmenin değerini belirlemeyi amaçlayan yaklaşım aşağıdakilerden A) Maliyet Yaklaşımı B) Değerleme Yaklaşımı C) Getiri Yaklaşımı D) Risk Yaklaşımı E) Piyasa Yaklaşımı 2. Yıllık nominal faiz oranı %15 ve 4 ayda bir faizlendirme yapılması halinde yıllık efektif faiz oranı aşağıdakilerden hangisi olur? A) %14,32 B) %14,85 C) %15,76 D) %16,24 E) %17,35 3. Üç yıl vadeli, TL nominal değerli, %12 nominal faizli tahvilden %15 getiri bekleyen tasarruf sahibi Ege bu tahvili kaç TL den satın almalıdır?((1,15) 3 = 1,5209) A) 920 B) 931 C) 945 D) 955 E) FİNANS MATEMATİĞİ 5. Bir firma bankadan aldığı bir krediyi her 3 ayda bir yatıracağı TL lik taksitlerle 4 yılda geri ödeyecektir. Yıllık faiz oranı %16 ise, alınan kredi tutarı kaç TL dir?((1,04) 16 =1,8730 alınız.) A) B) C) D) E) Mayıs 2012 tarihinde ihraç edilmiş, TL nominal değerli, %10 nominal faizli bir tahvilin vade tarihi 10 Mayıs 2015 tir. Bu tahvili 15 Haziran 2013 tarihinde satın almak isteyen bir yatırımcı son faiz ödemesinden kaç gün sonra satın almış olacaktır? (yıl=365 gün) A) 32 B) 34 C) 36 D) 38 E) 40 B 4. Bir işletme almış olduğu TL lik krediyi 3 yıl içinde, her yıl sadece faizini vade bitiminde ise anaparasını ödemek üzere geri ödeyecektir. Yıllık faiz oranı %15 ise, üç yıl boyunca her yıl kaç TL faiz ödeyecektir? A) B) C) D) E) TL nominal değerli, %10 nominal faizli bir tahvilin piyasa fiyatı 667 TL ise, bu tahvilin cari getiri oranı aşağıdakilerden A) %15 B) %15,7 C) %16 D) %16,5 E) %17 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

19 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1202-B B 8. Fiyatı TL olan bir araba belli bir indirim yapılarak TL ye satılıyor. İndirim oranı yüzde kaçtır? A) 15 B) 20 C) 25 D) 30 E) Her bir devrenin ödemesinin o devrenin sonunda yapıldığı, ödemelerin eşit aralıklarla ve eşit miktarlı olarak yapıldığı anüite türü aşağıdakilerden A) Peşin anüite B) Geciktirilmiş anüite C) Çabuklaştırılmış anüite D) Normal anüite E) Daimi anüite 10. Bir firma 8 ay vadeli TL vade değerli bir senedini kırdırmak istiyor. İç iskonto yöntemine göre senedin peşin değeri kaç TL dir? (İskonto oranı %20 dir.) 12. Sektördeki işletmelerin F/K oranları ortalaması 7, bir işletmenin hisse başı kârı 5 TL ise, bu işletmenin hisse senedi değeri kaç TL olur? A) 32 B) 34 C) 35 D) 38 E) Bir işletme 3 yıl vadeli olarak almış olduğu TL lik krediyi 3. yılın sonunda bir defada geri ödeyecektir. Yıllık faiz oranı %10 ise, işletme toplam kaç TL ödeme yapacaktır? A) B) C) D) E) A) B) C) D) E) Bir fatura bedeli üzerinden % 4 iskonto yapıldıktan sonra fatura tutarı TL olduğuna göre, iskonto tutarı kaç TL dir? A) B) C) D) E) Bir firma bir bankaya her ayın başında eşit ödemeler yaparak 4. yılın sonunda TL lik bir yatırım gerçekleştirmek istiyor. Bu paranın birikebilmesi için aylık %2 faiz uygulayan bu bankaya her ay kaç TL ödenmesi gerekir? ((1,02) 48 = 2,587 alınız.) A) B) C) D) E) İzleyen sayfaya geçiniz.

20 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1202-B B 15. Mustafa Naim, bir bankada TL tutarında açtırmış olduğu hesap karşılığında 2 yıl boyunca her ay sonunda eşit ödemeler almayı istemektedir. Aylık faiz oranı %2 ise, eşit ödemeler kaç TL olacaktır? ((1,02) 24 = 1,6084 alınız.) A) B) C) D) E) Yıllık %12 faiz oranıyla 6 aylığına bankaya yatırılan bir miktar para süre sonunda TL faiz geliri sağlamıştır. Buna göre, bankaya kaç TL para yatırılmıştır? A) B) C) D) E) Sahibine kâra iştirak ya da benzeri konularda farklı haklar veren hisse senetlerine ne ad verilir? A) Bedelli hisse senedi B) İmtiyazlı hisse senedi C) Primsiz hisse senedi D) İntifa hisse senedi E) Primli hisse senedi 19. Alınan TL lik bir kredi eşit anapara paylı olarak 20 taksitle geri ödenecektir. Eşit anapara payı kaç TL dir? (Devre faiz oranı %2 dir.) A) B) C) D) E) Bir yatırımcı bir yatırım aracından sürekli olarak her yıl 800 TL almayı beklemektedir. Bu geliri elde edebilmek için bu yatırım aracına TL ödemede bulunmuş ise, yıllık sağlayacağı getiri oranı aşağıdakilerden A) %7,2 B) %7,6 C) %8 D) %8,5 E) % TL tutarındaki bir para ilk iki yıl %12 faiz oranıyla, takip eden üçüncü yıl %15 faiz oranıyla faizlendirilirse 3. yılın sonunda kaç TL ye ulaşır? A) B) C) D) E) İzleyen sayfaya geçiniz.

21 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1202-B 1. Aşağıdakilerden hangisinin düzenleme ve denetiminden Sermaye Piyasası Kurulu sorumludur? A) Girişim sermayesi yatırım ortakları B) Katılım bankaları C) Sigorta şirketleri D) Leasing şirketleri E) Faktoring şirketleri 2. Aşağıdakilerden hangisi para yaratmayan finansal kurumların temel özelliklerinden biridir? A) Fon arz ve talebinin büyük bir kısmını karşılaştırmaları B) Satın alma gücü yaratmaksızın, topladıkları fonları ödünç olarak vermeleri C) Satın alma gücü yaratmaları D) Kayıtsal para yaratmaları E) Para basma yetkisine sahip olmaları 3. Merkez bankalarını diğer bankalardan farklı kılan en önemli faktör aşağıdakilerden A) İşlem hacminin yüksek olması B) Halka arz işlemlerine aracılık yapması C) Emisyon yetkisine sahip olması D) Uzun süreli kredi vermesi E) Yatırım kredisi vermesi FİNANSAL KURUMLAR 6. Fon arz ve talebinin karşılaştığı piyasalara ne ad verilir? A) Fonlama piyasası B) Finansal piyasa C) Vadeli piyasa D) Tezgâhüstü piyasa E) Tasarruf piyasası 7. Aşağıdakilerden hangisi kalkınma bankalarının fonksiyonlarından biridir? A) Özelleştirme işlemlerine aracılık etmek B) Sermaye piyasasının gelişmesine katkı sağlamak C) Menkul kıymetlere yatırım yapan tasarruf sahiplerinin çıkarlarını korumak D) Geri kalmış bölgeler için fizibilite etütleri yaptırarak, girişimcileri bu alanlara yönlendirmek E) Menkul kıymet yönetimi ve tasarruf sahiplerine tasarruflarını yönlendirmede danışmanlık hizmeti vermek 8. Finansal kiralamada ekonomik mülkiyet kime aittir? A) Kiracıya B) Kiralayana C) Aracıya D) Factore E) Forfaitira B 4. Bölge ülkelerinin kalkınmalarını ve bütünleşmelerini sağlamak amacıyla kurulan kalkınma bankaları aşağıdakilerden A) Uluslararası kalkınma bankaları B) Ulusal kalkınma bankaları C) Uluslararası Kalkınma Birliği D) Bölgesel kalkınma bankaları E) Uluslararası Finansman Kurumu 5. Belirli bir süre sonunda veya istenildiğinde çekilmek üzere, bankalara faizle yatırılan paraya ne ad verilir? A) Çek B) İştira C) Kambiyo D) Plasman E) Mevduat 9. Az gelişmiş ülkelerde ekonomik gelişme sağlamak amacıyla, söz konusu ülkelerin finansal kurumlarına kredi desteği veren banka aşağıdakilerden A) Avrupa Sınai ve Yatırım Bankası B) Avrupa Kalkınma Bankası C) Dünya Bankası D) Devlet Yatırım Bankası E) İslâm Bankası 10. Faktoringin tanımı aşağıdakilerden A) Alacakları sigortalayan finansman tekniğidir. B) Ticari borçların vadesinden önce ödenmesini sağlayan finansman tekniğidir. C) Alacakların belli bir düzeyde kalmasını sağlayan finansman tekniğidir. D) Satıcı kredilerinin vadesinden önce ödenmesini sağlayan finansman tekniğidir. E) Alacakların vadesinden önce tahsil edilmesini sağlayan finansman tekniğidir. 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

22 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1202-B B 11. Aşağıdakilerden hangisi Sermaye Piyasası Kurulu'nun düzenleme alanlarından biri değildir? A) Menkul kıymetlere ilişkin düzenlemeler B) Sorunlu bankalara ilişkin düzenlemeler C) Sermaye piyasası kurumları ile ilgili düzenlemeler D) Borsalara ilişkin düzenlemeler E) Menkul kıymet ihracına ilişkin düzenlemeler 12. Türkiye deki kamu sermayeli bankalar içinde, klasik kalkınma bankacılığı fonksiyonlarına ilave olarak yatırım bankacılığı da yapan tek banka aşağıdakilerden A) Türk Eximbank B) İller Bankası C) GSD Yatırım Bankası D) Türkiye Kalkınma Bankası E) Aktif Yatırım Bankası 13. Varlık yönetim şirketleri, aşağıdakilerden hangisinin alacak ve varlıklarının satın alınması, yeniden yapılandırılması ve satılmasına yönelik faaliyette bulunmak üzere kurulmuştur? A) Sanayi şirketlerinin B) Hizmet şirketlerinin C) Mali kurumların D) Ticaret şirketlerinin E) Otomobil şirketlerinin 16. Kredi riskinin temel nedeni aşağıdakilerden A) Bankanın iyi yönetilmemesi B) Basel kriterlerine uyulmaması C) Kredi vadesinin kısaltılması D) Borçlunun ödeme performansının yetersiz olması E) Kredi vadesinin uzatılması 17. Aşağıdakilerden hangisi, bankacılıkta yönetim kalitesinin ölçümünde kullanılan oranlardan biridir? A) Net faiz geliri / Toplam aktifler B) Net kâr / Özsermaye C) Takipteki krediler / Toplam krediler D) Net faiz geliri / Özsermaye E) Net kâr / Toplam aktifler 18. Emeklilik yatırım fonları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Diğer sigorta fonlarından daha kısa vadelidir. B) Portföy yönetim şirketi tarafından yönetilir. C) Emeklilik şirketleri tarafından kurulur. D) Finansal sistemin derinleşmesine katkı sağlar. E) Tüzel kişiliği yoktur. 14. Sigorta ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Temel işlevi, zararı tamamen üstlenmektir. B) Risk transfer sistemidir. C) Sigorta ettiren ile sigortalı aynı kişi olabilir. D) Sigortacı, sigortalıyı korumakla, sigortalı ise sözleşmede belirlenen primi ödemekle yükümlüdür. E) Risk bir havuzda toplanır ve yönetilir. 19. Aşağıdakilerden hangisi bankacılık sektörünün karşılaştığı sistematik risklerden biridir? A) Yönetim hataları B) Enflasyon C) Grevler D) Teknolojik gelişmeler E) Tüketici tercihlerinde değişmeler 15. Bir sigorta şirketinin, üstlendiği risklerden başka şirketlere devretmeyip üzerinde tuttuğu kısıma ne ad verilir? A) Finansal kaldıraç B) Sedan C) Reasürans D) Muallak hasar E) Konservasyon 20. Türkiye'de bireysel emeklilik sistemi hangi yıl faaliyete geçmiştir? A) 1980 B) 1982 C) 1993 D) 2000 E) İzleyen sayfaya geçiniz.

23 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1202-B 1. İşin gerektirdiği niteliklerin çok üzerinde niteliklere sahip bir adayı işe almak, görüşmecilerden kaynaklanan hatalardan hangisine örnektir? A) Hale etkisi B) Boynuz etkisi C) Güçlü bir özgeçmişin etkisi D) Klon etkisi E) Zıtlık etkisi 2. İş analizi yapılırken anketin kullanılmasının sakıncası aşağıdakilerden A) Gözleme kıyasla uzun zaman alması B) Yanıtlarda toplumsal beklentilerin etkisinin görülmesi C) Kullanımının zor olması D) Maliyetli olması E) Görevi bilen kişi tarafından doldurulmasının gerekmesi 3. Bireyin işine karşı olan değerlendirmesi sonucu ortaya çıkan duygusal duruma ne ad verilir? A) Örgütsel bağlılık B) Psikolojik sözleşme C) Örgütsel vatandaşlık davranışı D) İşe katılım E) İş tatmini ÇALIŞMA PSİKOLOJİSİ 5. Aşağıdakilerden hangisi eğitim sürecinin planlanması aşamalarından biri değildir? A) Eğitime katılımcı davet edilmesi B) Eğitim alacak hedef kitlenin belirlenmesi C) Eğitim planının oluşturulması D) Eğitim planının denenmesi ve gerekli iyileştirmelerin yapılması E) Eğitim programının gerçekleştirilmesi 6. Çalışanın yeni bilgiyi öğrenme yeteneğine ne ad verilir? A) Çalışanın direnci B) Çalışanın eğitilebilirliği C) Çalışanın motivasyonu D) İşyeri kültürü E) Kişisel etki 7. İşe yeni başlayan çalışanların işe ve örgüte uyumunu sağlamak için tasarlanan uyum ve alıştırma programlarına ne ad verilir? A) Oryantasyon eğitimi B) Tazeleme eğitimi C) Çıraklık eğitimi D) Kariyer geliştirme eğitimi E) İş yerinde sosyalleşme eğitimi B 4. Bireyin görevindeki başarısını, işteki tutum ve davranışlarını, ahlak durumunu ve özelliklerini belirleyen ve örgütün başarısına olan katkılarını değerlendiren sürece ne ad verilir? A) İş Analizi B) Performans Değerlendirme C) Personel Seçimi D) Aday Temini E) Eğitim 8. Çalışma alanlarının düzenlenmesi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Çalışanların birbiriyle iletişimini teşvik etmelidir. B) Astlar ve üstler arasındaki iletişimi teşvik etmelidir. C) Çalışanları yemekhaneye kolay ulaştırmalıdır. D) Grup bağlılığını artırarak çalışanlarda birlikte çalışma arzusu uyandırmalıdır. E) İş akışını kolaylaştırmalıdır. 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

24 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1202-B B 9. Aşağıdakilerden hangisi eğitim ihtiyaç analizi çeşitlerinden biri değildir? A) Demografik analiz B) Örgütsel analiz C) Kişisel analiz D) İstatistiksel analiz E) Görev analizi 10. Dinlenme molaları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Dinlenme molaları fiziksel olarak ağır işlerde çalışanların kaslarını dinlendirmesini sağlar. B) Dinlenme molalarında sosyalleşen çalışanların işlerine etkili bir şekilde dönmeleri zorlaşır. C) Dinlenme molaları, tekrarlı işler yapan çalışanların el ve bileklerini rahatlatır. D) Dinlenme molaları zihinsel işlerle ilgilenen ve oturarak çalışan ofis çalışanlarına yeniden işe canlı olarak başlayacak bir uyarım ve enerji katar. E) Resmi molalar, çalışanların kendi inisiyatifleri ile aldıkları molaları azaltır. 12. İşçi sendikası ve işveren veya işveren kuruluşları arasında sürdürülen ve işyeri veya işkolu düzeyinde ücret ve çalışma koşullarını belirlemeye yönelik olan toplu pazarlığa ne ad verilir? A) Geniş anlamda toplu pazarlık B) Mikro düzeyde toplu pazarlık C) Orta düzeyde toplu pazarlık D) Dar anlamda toplu pazarlık E) Makro düzeyde toplu pazarlık 13. Bir çalışanın tek bir işte uzmanlaşması yerine birkaç işi öğrenerek yapmasına ne ad verilir? A) İş basitleştirme B) İş zenginleştirme C) İş genişletme D) İş rotasyonu E) İş güçleştirme 14. Birbirlerine bağlı olarak karar verme durumunda olan iki ya da daha fazla taraf arasındaki karşılıklı stratejik etkileşimle ilgili olan teoriye ne ad verilir? A) Toplu Görüşmelerin Davranışsal Teorisi B) Toplu Görüşmelerin Ekonomik Teorisi C) Toplu Görüşmelerin Sosyolojik Teorisi D) Toplu Görüşmelerin Oyun Teorisi E) Toplu Görüşmelerin Psikolojik Teorisi 11. Aşağıdakilerden hangisi iş yerinde şiddete en çok maruz kalan meslek veya çalışma alanlarından biri değildir? A) Sağlık alanında çalışanlar B) Öğretmenler C) Polisler D) Taksi ve toplu taşıma araç şoförleri E) Mühendisler 15. Karşı tarafı ödün verme konusunda ikna etmeye çalışma şeklindeki toplu görüşme stratejisi aşağıdakilerden A) Ödünde bulunma B) Sorun çözme C) Hareketsiz olma D) Çekilme E) Mücadele etme 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

25 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1202-B B 16. Aşağıdaki kavramlardan hangisi işsizlik riskini azaltmaya yardımcı olur? A) İzlenim taktikleri B) Sosyal dışlanma C) Örgütsel bağlılık D) Yaşam boyu öğrenme E) Örgütsel vatandaşlık 17. İşçi ve işveren tarafların birbirlerinden birtakım ödünler elde etmeye çalıştığı toplu görüşme alt sürecine ne ad verilir? A) Birleştirici B) Tutum biçimlendirme C) Bölüştürücü D) Örgüt içi E) Erdemli 18. Aşağıdakilerden hangisi emeklilikte karşılaşılan sorunlardan biri değildir? 20. Fabrikalarda artan robotlaşma nedeniyle ortaya çıkan işsizlik türü aşağıdakilerden A) Yapısal işsizlik B) Gizli işsizlik C) İradi işsizlik D) Mevsime bağlı işsizlik E) Gayriiradi işsizlik A) Sağlık sorunlarının artması B) Gelir azalması C) Evde geçirilen zamanın artması D) Terk edilmişlik hissinin yaşanması E) Zamanın hızlı akması 19. Aşağıdakilerden hangisi işsizliğin toplumsal maliyetlerinden biri değildir? A) İşsizlik sigorta fonunun büyümesi B) Sosyal harcamaların artması C) Vergi kayıplarının olması D) Sosyal barışın tehlikeye girmesi E) Suç oranlarının artması 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

26 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1202-B 1. İnternet aracılığıyla telif haklarına aykırılık halinde uygulanacak yaptırımların düzenlendiği kanun aşağıdakilerden A) Basın Kanunu B) İnternet Kanunu C) Türk Ceza Kanunu D) Türk Ticaret Kanunu E) Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 2. Kişilerin İnternet üzerinde takip etmek istedikleri yüzlerce siteyi düzenli olarak tarayarak yeni eklenen web sayfalarını, blogları, podcastları, haberleri ve wiki maddelerini kişinin bilgisayarına getiren belge türü aşağıdakilerden A) Microblog B) Web 2.0 C) Bulut bilişim D) RSS beslemesi E) Açık eğitsel kaynak 3. Aşağıdakilerden hangisi Bilgi Toplumu Stratejisi ( ): Problemlerin Değerlendirilmesi çerçevesinde incelenen başlıklardan biri değildir? A) Kurumiçi koordinasyon B) Personel C) Mali D) Diğer kurumlarla koordinasyon E) Teknoloji 4. Aşağıdakilerden hangisi bulut bilişimin kullanıcılara sağladığı faydalara ilişkin başlıklardan biri değildir? A) Maliyet Düşüşü B) Veri Depolama C) Esneklik D) Taşınabilirlik E) Üstün Devamlılık ve Güvenlik TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-II 6. Kablosuz bir bağlantı üzerinden iletilen IP ağ trafiğini, telefon hattı veya kablo üzerinden gönderilen ve yüksek hızda alınan sinyallere dönüştüren araca ne ad verilir? A) SSID B) Encryption C) WEP D) Router E) WPA 7. Akıllı telefon güvenliğine ilişkin ilk ve öncelikli olarak alınması gereken güvenlik önlemi aşağıdakilerden A) Yasal olmayan indirmelerden kaçınmak B) Pin kodu kullanmak C) Antivirüs yazılımları kullanmak D) Bluetooth ve wi-fi yi kullanılmadığı zamanlarda kapalı tutmak E) Güncel yazılım kullanmak 8. Öğrenmenin planlanması, tasarlanması, geliştirilmesi, uygulanması, değerlendirilmesi ve denetlenmesi gibi faaliyetleri bütünleşik olarak yerine getiren web tabanlı yazılım sistemi aşağıdakilerden A) Öğrenme yönetim sistemi B) Sanal öğrenme sistemi C) Kişisel öğrenme sistemi D) e-öğrenme 2.0 sistemi E) Web 2.0 sistemi 9. Bir uygulama Google Maps üzerinde geliştiriliyor ve harita alt yapısı hazır hizmet olarak Google dan alınıyorsa, kullanılan bulut iş modeli aşağıdakilerden A) Altyapı Bulut Servisi (IaaS) B) Uygulama Bulut Servisi (SaaS) C) Platform Bulut Servisi (PaaS) D) Otomasyon Bulut Servisi (AaaS) E) Karma Bulut Servisi (BaaS) B 5. Aşağıdakilerden hangisi yapısal olmayan veriye örnektir? A) Nüfus kayıtları B) Facebook yorumları C) Kütüphane katalogları D) Telefon numaraları E) Kurum alacak kayıtları 10. Abone olunduğunda her bir bilgisayara gönderilen, isteğe göre ayarlanabilen haber aracı içeriği türü aşağıdakilerden A) Yükleme içerikli B) Etkin içerikli C) Özel içerikli D) Dijital içerikli E) Etkileşim içerikli 10 İzleyen sayfaya geçiniz.

27 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1202-B B 11. Öğrenme ve öğretme süreçlerinde elektronik teknolojilerin kullanımına genel olarak ne ad verilir? A) Mobil öğrenme B) 3G ve WiFi C) Bulut bilişim D) HTML E) e-öğrenme 12. Aşağıdakilerden hangisi Bulut Bilişimin kurulum modellerinden biridir? A) Çok kullanıcılı bulut kurulumu B) Kamu bulut kurulumu C) Sanal bulut kurulumu D) Özel bulut kurulumu E) Disk bulut kurulumu 13. Bilgisayar ve ağ güvenliği ile ilgili olarak bilgilerin, sadece o bilgilere erişim ve kullanım hakkına sahip olan kişilerce sahip olunması kavramının en iyi karşılığı aşağıdakilerden A) Bütünlük B) Gizlilik C) Kullanılabilirlik D) Ölçülebilirlik E) Verimlilik 16. Halkın kısıtlama olmadan kullanabileceği, yeniden düzenleyebileceği ve kısıtsız ya da düşük kısıtla tekrar dağıtabileceği yazılım türü aşağıdakilerden A) Ücretsiz yazılım B) Bağımsız yazılım C) Özgür yazılım D) Mutlak yazılım E) Sınırsız yazılım 17. Aşağıdakilerden hangisi video taşıyıcı formatlardan biridir? A) HTTP B) Java C) AVI D) Endnote E) HTML 18. Aşağıdakilerden hangisi İnternet Explorer in web sitelerini sınıflandırmak amacıyla sunduğu güvenlik bölgelerinden biri değildir? A) Seçili Siteler B) İnternet C) Yerel İntranet D) Güvenilen Siteler E) Yasak Siteler 14. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayara zarar veren durumlardan biri değildir? A) DVD-ROM a CD takılarak çalıştırılması B) Bilgisayarın aniden elektrik kesilerek kapatılması C) Bilgisayar işlemci fanının tozlarla tıkanması D) Güç kaynağı fanının çalışmaması E) Anakarta takılacak kartların anakart üzerinde statik elektrik varken takılması 19. Virüs tarama tekniklerinden olan Dosya taraması nın özellikle tercih edilen tarama sıklığı aşağıdakilerden A) Günlük B) Aylık C) Haftalık D) 3 Aylık E) Yıllık 15. Virüslerin yayılma yöntemlerinden en fazla bilineni aşağıdakilerden A) Sesli ve görüntülü sohbet B) Bilgisayar oyunları C) Sosyal ağlar D) İnternet ten film ve müzik indirme E) E-posta 20. TUENA nedir? A) Uluslararası enformasyon altyapısı ana planıdır. B) Türkiye ulusal e-devlet organizasyonudur. C) Türkiye uluslararası e-devlet organizasyonudur. D) Ulusal enformasyon altyapısı ana planıdır. E) Ulusal e-devlet ağı koordinasyon merkezidir. 11 TEST BİTTİ.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu 2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu Emniyet Teşkilatı Mensubu Adayların (Polis Memuru, Başpolis Memuru, Kıdemli Başpolis Memuru) girecekleri İlk

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1268 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1206 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1243 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1260 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ R SINVI - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN 3. YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2102 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1283 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 17/11/2015-50328 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı *BE6L3D5CD* Sayı :65182052/100/ Konu :İmtihan Kuralları ÖZEL EĞİTİM BÖLÜM BAŞKANLIĞINA İlköğretim

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1271 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1202 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 2.DÖNEM SINAV TARİHİ: 14.07.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 2.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 31 MAYIS

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 4484 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 ÖĞRENCİNİN 4. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

2018 BİRİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI FİNANSAL MATEMATİK 28 NİSAN 2018

2018 BİRİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI FİNANSAL MATEMATİK 28 NİSAN 2018 2018 BİRİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI FİNANSAL MATEMATİK 28 NİSAN 2018 Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) tarafından hazırlanmış olan bu sınav sorularının her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) TEMMUZ 00 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (ERMENİ OKULLARI İÇİN) 2015 A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI MATEMATİK 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 23 KASIM 2016 Saat: 10.10 Adı

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

ÜNİTE:6 Teknik Analiz ÜNİTE:7 Yatırım Politikaları ÜNİTE:8 Yatırım Şirketleri

ÜNİTE:6 Teknik Analiz ÜNİTE:7 Yatırım Politikaları ÜNİTE:8 Yatırım Şirketleri ÜNİTE:1 Finansal Piyasaların Organizasyonu/Yapısı ÜNİTE:2 Menkul Kıymetlerin Fiyatlanması ÜNİTE:3 Menkul Kıymet Yatırımları ÜNİTE:4 Yatırım İçin Bilgi Kaynakları ÜNİTE:5 Temel Analiz 1 ÜNİTE:6 Teknik Analiz

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 3. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

KURUMLAR KISA ÖZET KOLAYAOF

KURUMLAR KISA ÖZET KOLAYAOF DİKKATİNİZE: BURADA SADECE ÖZETİN İLK ÜNİTESİ SİZE ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLMİŞTİR. ÖZETİN TAMAMININ KAÇ SAYFA OLDUĞUNU ÜNİTELERİ İÇİNDEKİLER BÖLÜMÜNDEN GÖREBİLİRSİNİZ. FİNANSAL KURUMLAR KISA ÖZET KOLAYAOF

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 4. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 BU SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 LYS MATEMATİK

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1270 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

İÇİNDEKİLER SUNUŞ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM KALKINMA VE FİNANS

İÇİNDEKİLER SUNUŞ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM KALKINMA VE FİNANS SUNUŞ İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM KALKINMA VE FİNANS I- Ekonomik kalkınma/1 II- Tasarruf/4 1- İç tasarruf/5 1.1. Bireysel tasarruf/5 1.2. Kurumsal tasarruf7 1.3. Devletin bütçe fazlası/8 2- Dış

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1252 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ DÜZEY SINAVI

SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ DÜZEY SINAVI S P K SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ DÜZEY 1 2 3 SINAVI GENEL AÇIKLAMA Bu soru kitapçığındaki testler şunlardır: Modül Adı Soru Sayısı 1003 Sermaye Piyasası Araçları 1 25 Bu kitapçıkta yer alan testlerin

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Tüm hakları SEGEM tarafına aittir. İzinsiz kopyalanamaz veya çoğaltılamaz.

Tüm hakları SEGEM tarafına aittir. İzinsiz kopyalanamaz veya çoğaltılamaz. FİNANSAL MATEMATİK SINAV SORULARI WEB SORU 1 Bir banka kredi kartı gecikmelerinde yıllık %14,5 faiz oranı ile aylık faizlendirme tahakkuk etmektedir. Bu tahakkukta bankanın yıllık etkin faiz oranı (%)

Detaylı

102 BANKALAR HESABI TL MEVDUAT 642. FAİZ GELİRİ

102 BANKALAR HESABI TL MEVDUAT 642. FAİZ GELİRİ 102 BANKALAR HESABI TL MEVDUAT 642. FAİZ GELİRİ DÖNEM İÇİ X işletmesi 01.02.2014 tarihinde A Bankasında 100 000 TL lik 6 ay vadeli %12 faiz oranlı vadeli mevduat hesabı açtırmıştır. İKİ DÖNEM ARASI tarihinde

Detaylı

1. BÖLÜM: FİNANSAL YÖNETİM VE FİNANS KESİMİ

1. BÖLÜM: FİNANSAL YÖNETİM VE FİNANS KESİMİ İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM: FİNANSAL YÖNETİM VE FİNANS KESİMİ 1.Finansal Yönetim Olgusu... 1 1.1. Finans Bilimi... 1 1.2. Neden Finans Yöneticisine İhtiyaç Var?... 1 Karar Süreçleri) 1.3. Finans Yöneticisinin

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

2018 İKİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI MUHASEBE VE FİNANSAL RAPORLAMA 28 NİSAN 2018

2018 İKİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI MUHASEBE VE FİNANSAL RAPORLAMA 28 NİSAN 2018 2018 İKİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI MUHASEBE VE FİNANSAL RAPORLAMA 28 NİSAN 2018 Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) tarafından hazırlanmış olan bu sınav sorularının her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI 1) GENEL

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2113 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI. 22 Eylül 2013 Pazar İKİNCİ OTURUM TEST GRUBUNUZ

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI. 22 Eylül 2013 Pazar İKİNCİ OTURUM TEST GRUBUNUZ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 304 GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI 22 Eylül 2013 Pazar 09.30 İKİNCİ OTURUM TEST GRUBUNUZ A CEVAP KÂĞIDINIZA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. ADAYIN SOYADI :... ADI :...

Detaylı

A MUHASEBE KPSS-AB-PS/2007. 1. İşletmede satılan ticari mallar maliyeti tutarı kaç YTL dir? 1. - 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ.

A MUHASEBE KPSS-AB-PS/2007. 1. İşletmede satılan ticari mallar maliyeti tutarı kaç YTL dir? 1. - 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ. 1. - 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE Bir işletmenin 2006 yılı genel geçici mizanında yer alan bilgilerden bazıları aşağıdadır: Borç Tutarı (Bin YTL) A MUHASEBE Alacak Tutarı Kasa 6.770 6.762 Ticari Mallar

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.. YÜKSKÖĞRTİM KURULU ÖĞRNİ SÇM V YRLŞTİRM MRKZİ LİSNS YRLŞTİRM SINVI MTMTİK SINVI GOMTRİ TSTİ SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 U SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 LYS GOMTRİ TSTİ SORULRINI İÇRMKTİR. u testlerin

Detaylı