Görevli İşletim Sistemi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Görevli İşletim Sistemi"

Transkript

1 Görevli İşletim Sistemi ÖSYM Görevlisi Olabilmek ÖSYM sınavlarında görev alabilmek için önce en yakın başvuru merkezine giderek sisteme kayıt olunması, fotoğraf çektirilmesi ve gerekli bilgilerin (IBAN gibi) sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Başvuru merkezinden alınacak şifre ile adresine girilerek gerekli işlemler yapılmalıdır.

2 Sisteme Giriş Daha önceden size verilen şifre ile TC Kimlik Numaranızı kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme ilk kez giriş yaptığınızda, şifrenizin değiştirilmesi istenecektir.

3 Kişisel Bilgiler Bu menüde, daha önceden kayıt esnasında sizden alınan bilgilerinizi görebilirsiniz. Bu menüde; Kimlik Bilgileri, Banka Hesap Bilgileri, İletişim Bilgileri, Kurum Hizmet Bilgileri gösterilmektedir.

4 Görev ve Bina Tercihleri Sistem üzerinden görev talep edilen sınavlar ve görev binaları tercih edilebilir. Görev yerleriyle ilgili olarak 10 adet bina tercihi yapabilir. Bina tercihi yapılması durumunda en az beş tercih zorunludur. Sınav tercih edilip bina tercihi yapılmaz ise ÖSYM istediği yere atama yapar.

5 Bina Sınav Sorumlusu Binadaki salonların sınav koşullarına göre hazırlanmasından ve sınavın bütün salonlarda Sınav Uygulama Yönergesine uygun biçimde yürütülmesinden birinci derecede sorumludur. Üniversitelerde görev yapan öğretim görevlilerinden görevlendirilir. Bina Yöneticisi ile koordineli bir şekilde görev yürütür.

6 Sınav Binası Sorumluları Bina Yöneticisi Sınav yapılacak binadaki kurumun yetkili bir yöneticisidir. Bina Sınav Sorumlusu ile yakın iş birliği yapar. Binadaki salonların sınav koşullarına göre hazırlanmasından sorumludur. Bina Yöneticisi Yardımcısı Bina Yöneticisine yardım eder. Aynı zamanda bina sınav denetim görevlerini de üstlenir.

7 Salon Görevlileri Salon Başkanı Sınavın, salonda kurallara uygun biçimde uygulanması yetki ve sorumluluğu Salon Başkanına verilmiştir. Gözetmen/Yedek Gözetmen Salon Başkanının yetki ve sorumluluğunda olmak üzere, görevlendirildiği salonda, sınavın kurallara uygun olarak yürütülmesini gözetir ve Salon Başkanına her konuda yardım eder.

8 Sınav Evrakı Nakil Kuryesi Sınav Evrakı Nakil Görevlileri Sınav evrakını, kapalı ve mühürlü kamyonlarla, sınav merkezlerine götürür ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticisine teslim eder. Sınavdan sonra aynı sınav evrakını ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticisinden teslim alarak ÖSYM ye getirir. Sınav Evrakı Nakil Güvenlik Görevlisi Sınav Evrakı Nakil Kuryesi ile aynı görev ve sorumluluğu paylaşır. ÖSYM Başkanlığınca atanır. Sınav evrakını, kapalı ve mühürlü kamyonlarla, sınav merkezlerine götürür ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticisine teslim eder. Sınavdan sonra evrakları ÖSYM ye getirir.

9 Kent İçi Nakil ve Koruma Görevlileri Sınav Evrakı Koruma Görevlisi ÖSYM Başkanlığınca atanır. Koruma görevlileri sınav evrakının, sınav merkezlerinde, sınav öncesinde ve sonrasında korunmasında birinci derecede sorumludur. Kent İçi Sınav Evrakı Nakil Kuryesi ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticisinden kendi dağıtım/toplama grubuna giren binaların sınav evrakını imza karşılığında teslim alarak yine imza karşılığında ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticisinin belirlediği sırada olmak üzere, kendi dağıtım/toplama grubuna giren binaların Bina Sınav Sorumlularına, sınav yapılacak binada imza karşılığında teslim eder. Sınavdan hemen sonra, aynı evrakı, ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliğine getirmek üzere Bina Sınav Sorumlularından imza karşılığında teslim alır. ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticisi tarafından belirlenir. 21/22

10 Diğer Görevliler Sınav Güvenlik Görevlileri Sınavın her aşamasında sınavın huzurlu ve güvenli bir şekilde uygulanmasında yetkilidirler. Sınav evrakının nakli, korunması, sınav yapılacak binalarda güvenlik önlemlerinin sağlanması amacıyla görevlendirilirler. Hâkem/Şahitler Sınav öncesinde sınav evrakının basılması ve sınav sonrası sınav merkezlerinden ÖSYM ye ulaştırılan sınav evrakının açılması ve cevap kâğıtlarının optik okuyucularda okunması sürecinde denetim görevi yapar. 20/23

11 Tüm sınav görevlileri mutlaka sınav yönergelerini ve ÖSYM nin sınavlarına yönelik yönetmeliklerini okumalıdır. Yönergede belirtilen davranışları eksiksiz yerine getirmelidir. Sınav görevlilerinin dikkat etmesi gereken konular

12 Mesela; Salon görevlileri Sınav görevlilerinin dikkat etmesi gereken konular Yoklama almalı, kimlik belgelerini kontrol etmeli, tuvalete gitmeye izin vermemeli, kalan sınav sürelerini tahtaya yazmalı, zamanında gelmeyen adayı almamalı ve son 15 dakika kimseyi dışarı çıkarmamalıdır. Yönerge dışı durumları ve gelmeyen adayların bilgilerini tutanağa yazmalıdır vb. Emniyet görevlileri Görevliler dâhil herkesi mutlaka aramalı ve elektronik taramadan geçirmelidirler. Burada sorun olmaz dememelidir. Diğer görevliler de benzeri şekilde kendi sorumluluklarını yerine getirmelidir.

13 Sınav görevlilerinin dikkat etmesi gereken konular Sınav görevlileri adayların durumunu dikkate alarak, onlara acıyarak, onların faydasına olduğunu düşünerek vb. her ne sebeple olursa olsun yönergeye aykırı davranmamalıdır. Sınav görevlilerinin kendilerinin inisiyatif kullanma hakları yoktur. Sınav Güvenliği ve Koordinasyon Kurulu gereken önlemleri almakla yükümlü olduğundan her türlü durumun oraya rapor edilmesi gerekmektedir. Tüm sınav görevlileri sınava yönergelerde belirtildiği saatlerde gelmeli, kesinlikle geç kalmamalıdır. Sınav süresince bütün sınav görevlilerinin görev kartları yakalarına görünür bir şekilde takılı olmalıdır.

14 Sınav görevlilerinin dikkat etmesi gereken konular Görevliler sınav sırasında kendi görevlerinin dışında bir iş ile uğraşmamalı, sınav salonlarında gazete, ödev, kitap vb. okumamalı, yüksek sesle konuşmamalı, sürekli camdan dışarıyı seyretmemeli ve adayların dikkatini bozacak hareketlerden kaçınmalıdırlar. Görevliler sınava gelirken, sınav sırasında adayları rahatsız edecek, dikkatlerini dağıtacak şekilde ses yapan ayakkabı giymemeye özen göstermelidir. Özellikle bayan görevlilerin yüksek topuklu ayakkabı giymemeleri gerekmektedir. Sınavın uygulanmasında yapılacak yanlışlıktan dolayı adayın uğrayacağı mağduriyetten, sınav görevlileri sorumlu olacaktır. Görevde kusuru saptanan görevliler kurumlarına bildirilerek bunlar hakkında soruşturma açılması istenecek ve görevli kartları iptal edilerek tekrar görevlendirilmeyeceklerdir.

15 Sınav görevlilerinin dikkat etmesi gereken konular Tüm sınav görevlileri sınav güvenliği ile ilgili ÖSYM tarafından uygulamaya konulan tedbirlere uymalıdır. Adaylar için sınav yasağı olarak ilan edilen her şey (tuvalete gitmek gibi) sınav görevlileri için de yasaktır. Sınav binasında sadece emniyet görevlileri ile Bina Sınav Sorumlusunda cep telefonu bulunabilecektir. Sınav görevlileri kendi araba anahtarları dâhil binalara metal eşya getirmemeli zorunlu durumları Bina Yöneticisi ile çözmelidir.

16 Sınav görevlilerinin dikkat etmesi gereken konular Sınav görevlileri, ÖSYM ce alınan güvenlik tedbirlerine uymakla yükümlüdür. Bu güvenlik tedbirleri çerçevesinde sınava girecek adaylar ve sınav görevlileri sınav binalarında görevli emniyet görevlileri tarafından elle veya dedektörle aranacaktır. Bu önlemler, sınav güvenliğini zedeleyecek durumların ortaya çıkmasını önlemeye yönelik olduğundan, sınav görevlileri bu durumu anlayışla karşılamalıdır.

17 Çakmak görünümlü kamera

18 Çakmak görünümlü kamera

19 Düğme görünümlü dinleme cihazı

20 Mikro Bluetooth Kulaklık

21 Kalem görünümlü kamera

22 Kalem görünümlü kamera

23 5 Ekim 2010 itibarıyla ÖSYM ce alınan yeni güvenlik tedbirleri Adaylar sınavın yapılacağı binaya, sadece sınava giriş belgesi ve özel kimlik belgesi (nüfus cüzdanı veya pasaport) ile alınmaktadır. Sınav için gerekli olan iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ve şekerleme ÖSYM tarafından her bir aday için sınav evrakı ile birlikte verilmektedir. Sınavın yapıldığı her bir salona bir adet duvar saati ÖSYM tarafından temin edilmektedir. Adaylar binaya sadece şeffaf pet şişe ile su getirebilmektedirler.

24 Saat görünümlü cep telefonu

25 Saat görünümlü cep telefonu

26 5 Ekim 2010 itibarıyla ÖSYM ce alınan yeni güvenlik tedbirleri Sınava giren adaylardan fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi olarak sadece Nüfus Cüzdanı ve Pasaport kabul edilir başka hiçbir kimlik belgesi kabul edilmez. Zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ve askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi de özel kimlik belgesi olarak kabul edilir. Bu belgeleri yanında olmayan aday kesinlikle sınav binalarına alınmaz. Nüfus cüzdanı üzerinde fotoğraf, T.C. Kimlik Numarası veya soğuk damga bulunmayan adayların kimlikleri tutanağa yazılacak ve sınavları ÖSYM ce geçersiz sayılacaktır. Bir istisna olmak üzere yaşları nedeniyle nüfus cüzdanı üzerinde fotoğrafı bulunmayan Askeri Lise Sınavı (ALS) adayları sınava alınmalıdır. Sınavdan önce tüm sınav yapılacak binalar güvenlik güçleri ve bina sınav görevlileri tarafından detaylı biçimde aranır ve bina içinde bulunan her türlü cep telefonu ve kablosuz iletişim aracı sınav güvenliğini tehlikeye düşürmeyecek şekilde etkisiz hale getirilir.

27 5 Ekim 2010 itibarıyla ÖSYM ce alınan yeni güvenlik tedbirleri Sınav süresince, sınav binasında Bina Sınav Sorumlusu ve emniyet görevlileri dışında hiç kimsede cep telefonu ve iletişim aracı bulunmaz. Sınav başladıktan sonra, sınavın toplam süresinin 3/4 ü kadar zaman geçmeden (toplam süresi 120 dakika olan sınavda 90 dakika geçmeden) ve son 15 dakika içerisinde adaylar sınav salonundan dışarıya çıkarılmaz. Sınav başladıktan sonra adaylar tuvalet ihtiyacı için sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacaktır. Sınav salonundan dışarıya çıkan aday sınav salonuna kesinlikle geri alınmaz. Sağlık nedeniyle sınav süresince tuvalet ihtiyacı olanlar bu durumlarını geçerli sağlık kurulu raporu ile ÖSYM ye bildirecekler ve kendilerinin özel bir sınav binasında sınava alınmalarını talep edebilirler.

28 Getirilen Ceza Hükümleri Gizlilik hükümlerini ihlal edenler Gizli olan bilgileri, elde edenler, bunları ifşa edenler Sınavın yapıldığı binaya ses veya görüntü nakleden cihaz sokan veya bulunduran kişiler Başka birinin yerine sınava girenler ile yerine başkasını sınava sokanlar Sınavda kopya çektirilmesine imkân sağlayanlar Sınav sonuç verilerini gerçeğe aykırı bir şekilde değiştirenler Sınav sonuçlarını adayın lehine veya aleyhine değiştirenler Kopya çektiği tespit edilenler için hapis cezası başta olmak üzere cezai hükümler getirilmiştir.

29 Sınava Giriş Belgesi Yeni Sınava Giriş Belgesi (SGB) uygulaması SGB lerin adaylara posta yoluyla gönderilmesi uygulamasına son verilmiştir. Adaylar adresinden TC Kimlik Numarası ve şifre girişi yaparak SGB dökümü alıp sınava geleceklerdir. NOT: Adayların internetten edindiği Sınava Giriş Belgesinin renkli olması gerekmez. Bir diğer değişiklik de sınav esnasında adaylardan Sınava Giriş Belgelerinin toplanması işlemine son verilmiş olmasıdır. Dolayısıyla SGB Toplama Zarfı artık Salon Sınav Evrakı arasında yer almayacaktır. Yalnız kimlik bilgilerinde veya fotoğrafında bir tutarsızlık görülen, şüphe duyulan adayların Sınava Giriş Belgesi alınarak, Salon Sınav Tutanağına eklenecektir.

30 Sınava Giriş Belgesi- Örnektir

31 Adayın Bilgilerini Değiştirmesi Belgeye dayalı bir değişiklik ise kanıtlayıcı belgeyle birlikte ÖSYM ye başvurulmalıdır. Belgeye dayalı olmayan değişiklikler internet üzerinden yapılabilir. Adaylar kendi bilgilerindeki değişiklikleri kendilerine tanınan süre içerisinde gerçekleştirmelidirler. Süresinde yapılamayan değişikliklerden ÖSYM sorumlu tutulamaz.

32 Adaylardan gelen talepler ÖSYM ye örneği internette bulunan dilekçeler ile iletilir. Dilekçe ile Başvuru

33 Kent İçi Sınav Evrakı Nakil Kuryesi, kendi dağıtım/toplama grubuna giren binaların (HAT) sınav evrakını kapalı olarak ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticisinden sınav günü sınavın başlama saatinden 2,5 saat önce imza karşılığında teslim alır. Sınav Evrakının Binalara Ulaştırılması Sınav evrakını, ÖSYM tarafından sağlanan araç ve önlemlerle sınavın başlama saatinin 2 saat öncesinden başlayarak, belirlenen HAT üzerinde ilgili dağıtım/toplama grubuna giren binaların Bina Sınav Sorumlularına, sınav yapılacak binada imza karşılığında teslim eder. Sınav evrakı binada, Bina Sınav Sorumlusu dışında hiç kimseye teslim edilemez.

34 Binaların Sınava Hazırlanması-1 Bina Yöneticisi; bina ve salonlarının sınav koşullarına göre hazırlanmasını, bir gün öncesinden sınava girecek aday sayısına uygun olarak sınav salonlarındaki sıralara Sıra Numarası verilmesini ve her sınav salonuna bir adet duvar saati asılmasını sağlar. Sınavın başlama saatinden en az 2 saat önce görevli olduğu binayı kullanıma açar. Binanın ve salonların temizliği, ısınması vb. durumları gözden geçirir, gerekli önlemi alır.

35 Binaların Sınava Hazırlanması-2 Bina Yöneticisi Sınav binasında sınavın başlayış ve bitiş saatini belirtmek için kesinlikle zil çalınmamasını, Sınav süresince binadaki faks, telefon ve cep telefonları ile her türlü elektronik cihazın kullanılmamasını, bilgisayar ve fotokopi makinelerinin kapalı konumda tutulmasını, Kış aylarında yapılan sınavlarda sınav salonlarının yeterli düzeyde ısıtılmasını sağlar. Sınav binası içerisinde sınav süresince çay, kahve vb. içeceklerin yapılmasına ve tüketilmesine izin vermez.

36 Sınav Evrakının Teslim Alınması Bina Sınav Sorumlusu sınav günü Kent İçi Sınav Evrakı Nakil Kuryesinden binaya ait sınav evrakını imza karşılığı teslim alır.teslim alma işleminde kimliğini ve görevlendirildiğini gösteren görev kartını yanında bulundurur. Bina Sınav Evrakı Kutularını binada uygun bir odada koruma altına alır. Binaya ait 1 numaralı kutu içinde Salon Sınav Evrakı Poşetleri ile her salonun, salondaki aday sayısı kadar içerisinde kalem, silgi vb. bulunan paketleri, binadaki her salon için ayrı ayrı Aday Kontrol Listesi, Bina Sınav Formları ve İzin Formu bulunmaktadır.

37 Bina Sınav Formları nın içinde; Bina Özet Bilgileri Görevli Listesi Bina Sınav Sorumlusu ile Salon Başkanı arasında sınav salon evrakının tesliminde kullanılacak Salon Sınav Evrakı Teslim Tutanağı Sınavda Uyulacak Kuralların listesi vardır. Sınav Evrakının Teslim Alınması

38 Sınav Evrakının Teslim Alınması Bina Sınav Sorumlusu Görevli Listesinden sınav görevlilerinin görevli oldukları salonları kontrol eder ve görevlileri yönlendirir. Aday Kontrol Listelerini ilgili Salon Başkanlarına verir. Bina Sınav Sorumlusu Salon Başkanlarına sınav evrakını Salon Sınav Evrakı Teslim Tutanağını imzalatarak verir.

39 Salon Başkanı ve gözetmenler hangi salonda görevli olduğunu Bina Sınav Sorumlusundan öğrenir. Aday Kontrol Listesini alan Salon Başkanı sınav salonuna adayları bu listeden kontrol ederek alır. Salon yerleşimi tamamlandıktan sonra Salon Başkanı Salon Sınav Evrakı Poşetini imza karşılığında Bina Sınav Sorumlusundan teslim alır. Sınav Evrakının Teslim Alınması

40 Adayların ve Görevlilerin Binaya Alınması Kolluk kuvvetleri adayları ve görevlileri bina girişinde arar, elektronik taramadan geçirir ve sınav binasına alınması yasak olan eşyalarla gelenlerin sınav binasına alınmamalarını sağlar. Sınav binasına girişte adayların Sınava Giriş Belgeleri ile görevlilerin Görev Kartlarının kontrol edilmesini sağlayarak ilgisiz kişilerin binaya girişine engel olurlar. Sınav binasında sadece emniyet görevlileri ile Bina Sınav Sorumlusu cep telefonu bulundurabilirler.

41 Görevlilerin Binaya Girişi-1 Bina Sınav Sorumlusu; binaya ait ilk kutudan çıkması gereken Bina Sınav Formları içindeki Görevli Listesini esas alarak binada göreve gelen kişilere görev kartları ile özel kimlik belgelerini kontrol ederek görevli oldukları salonları bildirir. Sınav Görev Kartlarını görevlilere verir. Salon Başkanlarına Aday Kontrol Listesini verir. Salon Başkanları adayları salona bu Listedeki Yönergeyi takip ederek alır. Salon Başkanlarına sınav başlama saatinden 30 dakika önce Salon Sınav Evrakı Teslim Tutanağı imzalatılarak ve kimlik denetimi yapılarak Salon Sınav Evrakı Poşetleri teslim edilir.

42 Görevlilerin Binaya Girişi-2 Göreve gelmeyenlerin yerine, Sınav Merkezi Yöneticisi ile bağlantı kurarak yedek gözetmenlerin görevlendirilmesini sağlar. Sınav başladıktan sonra sadece ilk 15 dakika içinde gelen adaylar sınava alınır. Salon Başkanı ve Gözetmenler sınavın başlama saatinden en az 1 saat 15 dakika önce görev yapacağı binaya gelir. Salon Başkanı ve Gözetmenlerin sınav binasına vaktinde gelmeleri son derece önemlidir. Geç gelenlere tekrar görev verilmeyecek

43 Adayların Salona Alınması-1 Salon Başkanları sınavın başlama saatinden 1 saat önce adayları kimlik kontrolü yaparak sınav salonuna alır. Adayları salona alırken adayın Sınava Giriş Belgesine, özel kimlik belgesine (Nüfus cüzdanı veya pasaport ile zorunlu askerlik görevini ifa eden er ve erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi) ve Aday Kontrol Listesindeki fotoğrafına bakıp dikkatle inceleyerek tek tek salona alır. Nüfus cüzdanında adayın TC Kimlik Numarası ve fotoğrafı bulunmalıdır. Ancak Askeri Lise Sınavı (ALS) adaylarının yaşının küçük olması nedeniyle nüfus cüzdanlarında adayın fotoğrafı bulunmayabilir. Bu adaylar sınava alınmalıdır.

44 Adayların Salona Alınması-2 Hiç kimse bir adayı Sınava Giriş Belgesinde belirtilen salondan başka bir salonda sınava almaya yetkili değildir. Atandığı salonda sınava girmeyen adayın sınavı geçersiz sayılır. Aday, Sınav Giriş Belgesinde bulunan salon ve sıra numarasına göre oturtulur. Sınav görevlilerinin adayın yerini değiştirme yetkileri yoktur. Zorunlu hallerde bu durum sınav tutanağına mutlaka yazılmalıdır. Cep telefonu, her türlü elektronik cihaz, çanta vb. eşya yanında olan adayı sınav salonuna kesinlikle almaz. Sınav süresince zorunlu bir neden olmadıkça salon kapılarının açık olmasını sağlar. Kapalı olursa nedenini tutanağa yazar.

45 Salon Sınav Evrakı-1 Salon Başkanı sınavın başlama saatinden 30 dakika önce Bina Sınav Sorumlusuna giderek Salon Sınav Evrakı Poşetini teslim alır. Salon Sınav Evrakı Poşetini adayların önünde açar. Her salonun Salon Sınav Evrakı Poşetinden : Her bir adaya ait soru kitapçığı ve cevap kâğıdı (Adaya özel kapalı poşet içindedir. Soru kitapçığı ve cevap kâğıdı üzerinde adayın fotoğrafı, kimlik bilgileri ve soru kitapçığı numarası bulunur.) Salon Sınav Tutanağı Cevap Kâğıtları Dönüş Poşeti Mukavva Plakalar Lastik bant bulunmaktadır.

46 Salon Sınav Evrakı-2 Salon Başkanı Aday Kontrol Listesine göre yoklama yapar. Soru kitapçığı ve cevap kâğıtlarını ad ve soyadı denetimi yaparak adaylara dağıtır. Eksik veya hatalı evrak yerine, sınava girmeyen başka bir adaya ait evrak kesinlikle kullanılmamalıdır. Yedek evrak gerektiğinde Bina Sınav Sorumlusuna bildirir. Yedek evrak kullanıldı ise kullanıldığı salondaki evrak ile birlikte sırasında paketlenmeli ve Salon Sınav Tutanağında mutlaka belirtilmelidir. Sınav bitince soru kitapçıklarını, cevap kağıtlarını ve var ise hatalı sınav evrakını ilgili dönüş poşetlerine koyar.

47 Salon Sınav Evrakı-3 Soru kitapçığı ve cevap kâğıdı poşeti adaya kapalı olarak verilmeli, poşet sadece aday tarafından açılmalıdır. Bu dağıtım sırasında kalem, silgi vb. bulunan kutular da adaylara dağıtılır.

48 Salon Sınav Evrakı-3 Kendine ait sınav evrakında hata olması nedeniyle yedek evrak verilen adayların hatalı sınav evrakı (soru kitapçığı veya cevap kâğıdı) Hatalı Sınav Evrakı Dönüş Poşeti içine konularak poşet kapatılmalıdır. Yedek evrak kullanıldığı durumlar da dâhil her durumda adaya verilen soru kitapçığının üzerinde basılı olan soru kitapçığı numarasıyla cevap kâğıdı üzerindeki numaranın aynı olmasına çok dikkat edilmelidir. Eksik veya hatalı evrak yedek evrak ile tamamlanacaksa, eksiklik giderilene kadar salonda sınav başlatılmamalıdır. Sınav başladıktan sonra yedek evrak ihtiyacı belirdiyse (sınav sırasında evrakta tahribat oluştuysa vb.) yedek evrak temin edilene kadar geçen süre, ilgili adayın mağduriyetini önlemek amacıyla sadece bu aday için sınav süresine eklenmelidir.

49 Soru Kitapçığı Örneği Adayın fotoğrafı ve kimlik bilgileri soru kitapçığının kapağına önceden basılmaktadır. Burada basılı olan Soru Kitapçık numarası ile adaya verilen Cevap Kağıdının üzerindeki Soru Kitapçık Numarası aynı olmalıdır. 49

50 Soru Kitapçığı Kitapçığın kapağındaki «Soru Kitapçık Numarası», mutlaka adaya verilen Cevap Kağıdında basılı bulunan Soru Kitapçık Numarası ile aynı olmadır. Bu hususta salon başkanlarının azami özen göstermeleri, sınav başlamadan önce soru kitapçıkları dağıtılırken bu uyuma dikkat etmeleri, hemen sonrasında da adaylardan bu numaraların uyumlu olup olmadığını kontrol etmelerini istemeleri gerekmektedir. Birbiriyle eş olmayan soru kitapçığı ve cevap kağıdı kullanımının telafisi mümkün olmamakta ve adayın sınavı geçersiz sayılmaktadır. Bu durum da adaylara açıkça belirtilmelidir. Hiçbir adaya, üzerinde kendisine ait olmayan fotoğraf ve kimlik bilgileri basılı bulunan Soru Kitapçığı verilmemelidir.

51 Aday fotoğrafı Soru ve kimlik Kitapçık Numarası bilgileri Adayın T.C. Kimlik Numarasını kodlayacağı Adayın alan Soru Kitapçık Numarasını kodlayacağı Adayın alan T.C. Kimlik Numarasının ve atandığı salon bilgilerinin basılı olduğu alan Cevap Kağıdı Örneği Adayın kimlik bilgilerini yazarak imzaladığı Adayın alan kullandığı Cevap Kâğıdı kendi adına düzenlenmemiş ise işaretlenecek alan 51

52 Cevap Kağıdı-1 Hiçbir adaya, başka bir adaya ait soru kitapçığı ve cevap kağıdı verilmemelidir. Başkasına ait soru kitapçığı ve cevap kâğıdı kullanan adayın sınavı geçersiz sayılır. Adaylar cevap kâğıdının üzerindeki gerekli alanları doldurarak imzalamalıdırlar. Adayın kendi cevap kâğıdını kullandığına dair kuşku duyulduğunda ilk önce bakılacak olan buradaki bilgi ve imzadır. Adayların mutlaka T.C. Kimlik Numaralarını ve soru kitapçığı numarasını yazmaları ve kodlamaları gerekmektedir.

53 Cevap Kağıdı-2 ÖSYM ce özel olarak kodlanmış alana dokunulmamalıdır. Burada kodlama yapılır ise kodlanan bilgi bozulacağından cevap kâğıdının işleme alınması mümkün olmaz. Adayların her test için verdikleri yanıtlarını cevap kağıdında o teste ayrılmış alana işaretlemeleri gerektiği konusunda uyarı yapılmalıdır. Cevap kâğıdında cevapları işaretlerken alanın dışına taşırılmadan işaretlemeye dikkat edilmesi vurgulanmalıdır. Silme işlemi çok iyi yapılmalıdır. İyi silinmemiş işaret optik okuyucuda okunabilir. Sınavdan erken çıkan adaylar cevap kâğıdını teslim ederken salon başkanı, cevap kâğıdı üzerindeki tüm bilgilerin doğru şekilde doldurulup doldurulmadığını kontrol etmelidir.

54 Sınavın Başlatılması-1 Adayların kendilerine verilen soru kitapçığı ve cevap kağıdının kendi adlarına düzenlenmiş olup olmadığını kontrol etmelerini ve ilgili yerleri doldurmalarını söyler. Sınavda Uyulacak Kurallar ı adaylara yüksek sesle okur. Adayları Sınav başlamıştır. denmedikçe kitapçıkları okumamaları konusunda uyarır. Hızlıca soru kitapçıklarının kontrol edilmesini ister.

55 Sınavın Başlatılması-2 Yüksek sesle "Sınav başlamıştır" diyerek sınavı başlatır ve sınavın başlama ve bitiş saatlerini tahtaya yazar. Sınav başladıktan sonraki ilk 15 dakika içinde Bina Sınav Sorumlusunun izniyle gelen adayları sınava alır. (Ek süre verilmez.) İlk 15 dakikadan daha geç gelen adaylar sınav salonuna alınmaz. Sınava girmeyen adayların soru kitapçığı ve cevap kâğıdı poşeti kesinlikle açılmamalıdır.

56 Sınavın Başlatılması-3 Her 10 dakikada bir, saati tahtaya yazar, sınavın bitimine 30, 15 ve 5 dakika kaldığını adaylara hatırlatır. Salonda dolaşırken ses çıkarmamaya, yüksek topuklu ayakkabı giymemeye, gazete, dergi vb. okumamaya, diğer görevlilerle konuşmamaya, bir adayın çok yakınında uzun süre durmamaya özen gösterir. Adayların tuvalet, sağlık, su içmek vb. ihtiyaçları için sınav salonundan kısa bir süre için dahi çıkmalarına izin verilmez ve sınav salonundan kısa bir süre için dahi çıkan aday kesinlikle sınav salonuna alınmaz. Sınavın güvenliği ve adayların tedirgin olmamaları açısından, ÖSYM Temsilcisi ve Bina Sınav Sorumlusu dışında hiç kimsenin sınav salonuna girmesine izin vermez.

57 Sınavın Başlatılması-4 ÖZEL BİR DURUM 27 Mart 2011 tarihinde ileri saat uygulamasına geçileceğinden saatlerin 1 saat ileri alınacağını önemle hatırlatırız. SINAVA GEÇ KALMAYINIZ!

58 Adayın Kimlik Kontrolü-1 Sınava giren adayın, Sınava Giriş Belgesi ile Aday Kontrol Listesinde fotoğrafı bulunan kişi olmadığı konusunda kesin bir yargıya varılır ise, Bina Sınav Sorumlusu ile binadaki emniyet görevlilerine durum bildirilmeli ve aday sessizce salondan çıkartılarak görevlilere teslim edilmelidir. Adayın Sınava Giriş Belgesindeki fotoğrafa benzerliği konusunda bir kuşku duyar fakat kesin karara varamazsanız veya belgedeki fotoğrafın baskı kalitesinin bozuk, kötü olması nedeniyle adayı tanımakta güçlük çekerseniz sınav sonunda adaya bir kâğıt vererek, kendi el yazısıyla ve tükenmez kalemle kimliğini açıklayan birkaç cümle yazdırınız (adı-soyadı, doğum yeri ve tarihi, ana-baba adı, okuduğu okul vb.).

59 Adayın Kimlik Kontrolü-2 Bu yazıyı, varsa adayın yanında bulunan bir adet fotoğrafını ve Sınava Giriş Belgesini Salon Sınav Tutanağına ekleyiniz. Yanında fotoğrafı bulunmayan adaylara fotoğraflarını 5 gün içinde ÖSYM'ye bir dilekçe ekinde ulaştırmalarını, ulaştırmadıkları taktirde sınavlarının iptal edileceğini söyleyiniz ve bu durumu tutanakta belirtiniz. Fotoğraf, son altı ay içinde adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.

60 Adayın Kimlik Kontrolü-3 Genel olarak, yerine başkasını sınava sokmak isteyen sahteciler kendi Sınava Giriş Belgesini, yerlerine sınava giren adaylara vermektedirler. Bu durumda sınava giren aday her iki belgeyi de yanında bulundurmaktadır. Bu nedenle kimlik denetimi sırasında adayın fotoğraf ve kimlik bilgileri yanında Aday Kontrol Listesine de bakılmalıdır. Sınava Giriş Belgelerini kontrol ederken görevlilerin çok dikkatli olmaları, her adayın yüzüne iyice bakarak adayı belgedeki fotoğraf ve özel kimlik belgesindeki fotoğrafla karşılaştırmaları son derece önemlidir.

61 Salon Sınav Tutanağı Salon Sınav Tutanağını dikkatle inceleyiniz. Sınava girmeyen adayların T.C. Kimlik Numaralarını Aday Kontrol Listesinden bulup tutanakta ayrılmış özel yerlere yazınız. Bu yerin altındaki kutulara, sınava giren ve girmeyen aday sayılarını kaydediniz. Sınav giriş belgeleri toplanmayacaktır.

62 Salon Sınav Tutanağı-1 Tutanaktaki sorular titizlik gösterilerek cevaplandırılmalı, Okunaklı ve hatasız olmalı, Dolma kalem veya tükenmez kalem kullanılmalı, Sınava girmeyen adayların T.C. Kimlik Numaraları yazılmalı, Sınav kurallarına aykırı her durum ayrıntılı olarak mutlaka belirtilmeli, Tutanak imzalanmalıdır. Sınavı iptal edilecek olan adayların durumları hakkında karar verilebilmesi için şüpheye yer bırakmayacak şekilde durumun tespit edilmesi gerekir. Mesela tuvalete gitmek üzere salonu terk eden adayın tekrar geri dönüp dönmediğinin yazılması gerekir. Binanın dışına zamanından önce çıkıp çıkmadığının belirtilmesi gerekir.

63 Sınav Salon Tutanağı-2 Kopya ya da başka bir nedenle sınavının geçersiz sayılması istenen adaylar olursa TC Kimlik Numaraları, ad ve soyadları Tutanağa açıkça yazılmalı ve adayların ne yaptıkları, kopya çekmişlerse nasıl çektikleri açıkça belirtilmeli ve Tutanakta Adayın sınavı geçersiz sayılacaktır." ifadesi bulunmalıdır. Bir salondaki adaylar topluca sınav kurallarına aykırı bir tutum içine girecek olurlarsa durum Salon Sınav Tutanağına açıkça yazılmalı ve "Salondaki bütün adayların sınavı geçersiz sayılacaktır." ifadesi mutlaka yazılmalıdır. Burada belirtilenler dışında sınavın iptalini gerektirecek kural dışı bir olay olursa iptal gerekçeleri ve adayların TC Kimlik Numaraları ile ad ve soyadları Salon Sınav Tutanağına mutlaka yazılmalıdır.

64 Sınavın Sonlandırılması Cevaplama işlemini erken tamamlayan adayların, sınav süresinin ¾ ü tamamlanmadan ve son 15 dakika içerisinde sınav salonundan çıkmalarına izin verilmez. Bu süreler dışında adaylar isterlerse salonu terk edebilirler. Ancak her aday cevap kağıdını ve soru kitapçığını mutlaka görevlilere teslim etmelidir. Sınav için tanınan süre sona erdiğinde, adaylardan, cevap kâğıtları ve soru kitapçıkları toplanıncaya kadar beklemeleri istenir. Adaylar sınav sırasında cevaplarını sadece soru kitapçığına işaretleyip sınav sonunda toplu olarak cevap kâğıdına geçirmek için ek süre isterlerse buna izin verilmeyecektir.

65 Önemli Bir Not Sınav görevlilerinin inisiyatif kullanma durumları yoktur. Görevli, adayın hasta olduğu gerekçesi ile tuvalete gitmesine müsaade etmek, ehliyet ile sınava almak gibi kural dışı durumlara karar veremez. Ancak hastalık ve acil durumlarda Bina Sınav Sorumlusu ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticisi ile görüşerek inisiyatif alabilirler. Durumun anında ilgili Sınav Güvenliği ve Koordinasyon Kuruluna ve ÖSYM Merkez Sınav Güvenliği ve Koordinasyon Kuruluna bildirilmesi gerekmektedir.

66 Tutanak Yazılması Gereken Özel Durumlar-1 Yedek cevap kağıdı ve soru kitapçığı kullanıldıysa gerekçesi ve kullanan adayın TC kimlik numarası, adı ve soyadı mutlaka yazılmalıdır. Aday sınav başladıktan sonraki ilk 15 dakika içinde geldiyse Tutanağa TC Kimlik Numarası, adı, soyadı ve salona giriş saati tam olarak yazılmalıdır. Bina Sınav Sorumlusundan aldığı izin kağıdı da Tutanağa ilave edilmelidir. Adayın kimliğinden şüphe duyduğunuz takdirde Sınava Giriş Belgesi de adaydan alınarak tutanağa eklenmelidir.

67 Tutanak Yazılması Gereken Özel Durumlar-2 Sınavda kopya almaya ya da vermeye kalkışan adaylar bulunabilir. Kopya girişimi saptanan adayların elinden soru kitapçığını, cevap kâğıdını ve varsa kopya kanıtını alıp adayı dışarı çıkarmak en doğru yoldur. Bazı durumlarda bu yola gitmek sakıncalı olabilir. Karar yetkisi Salon Başkanına aittir. Ancak kopya eylemine karıştığı saptanan adayın /adayların T.C. Kimlik Numarası, adı ve soyadı Salon Sınav Tutanağına mutlaka yazılmalı, nasıl kopya çektiği kısaca belirtilmeli ve "Sınavı geçersiz sayılacaktır." kaydı konulmalıdır.

68 Tutanak Yazılması Gereken Özel Durumlar-3 Sınavda kural dışı davranışlarıyla sınavın düzenini bozan olursa bunların da kimlik bilgilerinin olayla birlikte Salon Sınav Tutanağına yazılması ve "Sınavı geçersiz sayılacaktır." kaydının konulması gereklidir. Bu gibilerin salondan dışarı çıkarılması sağlanmalıdır. Böyle durumlarda gerekirse Bina Sınav Sorumlusuna haber gönderip yardım istenmesi mümkündür. Binalarda sınav süresince emniyet görevlileri hazır bulunacaktır.

69 Tutanak Yazılması Gereken Özel Durumlar-4 Bir adayın Sınava Giriş Belgesinde sınava gireceği salon olarak görevli olduğunuz salon yazılı olduğu hâlde, adayın adı Aday Kontrol Listesinde bulunmuyorsa bu aday sınava alınacak, T.C. Kimlik Numarası, adı ve soyadı Listenin sonuna eklenecektir. Bu durumdaki adaylara verilmek üzere yedek cevap kâğıdı ve soru kitapçığı talebini Bina Sınav Sorumlusuna bildirerek ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliğinden teminini ister. Kullanılan yedek sınav evrakı, salona ait cevap kâğıtları arasında ve sırasında Salon Sınav Evrakı Poşeti içine konulacaktır.

70 İtirazlar Sorulara ilişkin itirazlarda, Salon Başkanı, "Yanlışlık olması çok zayıf bir olasılıktır. Olsa bile ÖSYM gerekeni yapar. Size düşen iş, her soruyu cevaplamaya çalışmak ve en doğru kabul ettiğiniz cevabı işaretlemekten ibarettir." diyecektir. Salon Başkanı, soruyu okuyup adayların ileri sürdükleri iddiaların doğru olup olmadığını araştırma ve soruyu kendine göre yorumlayıp karar verme yoluna gitmeyecektir.

71 Görevli İhmalleri Görevliler arasında sınav kurallarına uymayanlar olursa; Sınav salonuna cep telefonu veya herhangi bir elektronik cihaz ile gelmek, Gazete ve kitap vb. okumak, birbirleriyle konuşmak, Sınava girmeyen adayın sınav evrakı poşetini açmak Soru kitapçıklarını incelemek, soru kitapçığını dışarıya çıkarmak ve fotokopisini çekmek Adaylara cevaplamada yardım etmeye kalkışmak Görevli olduğu salonun dışında dolaşmak, vb. durumlar tutanağa eklenmeli ve ayrıca yazılı olarak Bina Sınav Sorumlusuna bildirilmelidir. Bina Sınav Sorumlusu durumu il güvenlik ve koordinasyon kuruluna onlar da ÖSYM Merkez Sınav Güvenliği ve Koordinasyon Kuruluna bildirmelidir.

72 ÖSYM SINAV SONRASI UYGULAMALARI Modül 6

73 Salon Başkanı ve Gözetmen-1 Sınav sona erdiğinde; adayların cevap kâğıtları ve soru kitapçıkları toplanır. Soru kitapçıkları ve cevap kâğıtları dikkatle sayılır. Adaylara, sayım işlemleri bitmeden yerlerinden kalkmamaları gerektiği söylenir. Adayların cevap kâğıtlarına yazmaları gereken (T.C. Kimlik Numarası, ad, soyadı, soru kitapçığı numarası) bilgilerde eksikler varsa bunların aday tarafından tamamlanması sağlanır. İsteyen adaylar cevap kâğıdı paketleme işlemini izleyebilir.

74 Salon Başkanı ve Gözetmen-2 Kullanılmış cevap kâğıtlarını SIRA NUMARASI düzeninde sıralar. Adayların kullandığı kalem, silgi gibi kırtasiye malzemelerini geri toplamaz. Salon Sınav Tutanağını, Salon Başkanı ve Gözetmen/Gözetmenlerle birlikte dikkatle okuyarak eksiksiz doldurup imzalar. Salon Sınav Tutanağını bu listedeki sıra numarasına göre sıralanmış cevap kâğıtları destesi üzerine koyup hepsini ait oldukları mukavva plakalar arasına yerleştirir.

75 Cevap Kağıdı Kartonu Salon Başkanı, mukavva plakanın üst kısmına yapıştırılmış olan cevap kâğıdı karton etiketini üzerindeki açıklamalara uygun olarak doldurup bir Gözetmenle birlikte imzaladıktan sonra mukavva plakanın üstüne sınava girmeyen adaylara ait açılmamış poşetleri koyar ve lastik bantla kuşatarak cevap kâğıtları paketini oluşturur. 4/22

76 Cevap Kağıtları Dönüş Poşeti Cevap Kâğıtları Dönüş Poşeti içine, Cevap Kâğıtları Paketi Aday Kontrol Listesi Varsa Hatalı Sınav Evrakı Dönüş Poşeti ve Varsa kopya kanıtları konur ve bu poşet kapatılır. Bu poşet kapatıldıktan sonra tekrar açılamaz. Bu nedenle masaların üzerinde cevap kâğıdı kalmadığından emin olduktan sonra bu poşetin ağzı kapatılır. 5/22

77 Salon Sınav Evrakı Poşeti Cevap Kağıtları Dönüş Poşeti ve soru kitapçıkları Salon Sınav Evrakı Poşetinin içine konulur. Salon Sınav Evrakı Poşetinin içine bunların dışında herhangi bir şey (kalem, silgi vb.) konulmaz. 5/22

78 Hatalı Sınav Evrakı Dönüş Poşeti Hatalı olması nedeniyle yedek evrakın kullanıldığı durumlarda (örneğin basım hatası olan soru kitapçığı gibi) kullanılamayan hatalı evrak Hatalı Sınav Evrakı Dönüş Poşeti içine konur.

79 Sınav Bitiminde Salon Başkanı Gözetmenler ile birlikte Salon Sınav Evrakı Poşetini Bina Sınav Sorumlusuna Salon Sınav Evrakı Teslim Tutanağını imzalayarak teslim eder. Bina Yönetici Yardımcısı sınav bitiminde sınav salonlarını dolaşarak görevlilerin ve adayların unuttukları belge, eşya vb. olup olmadığı kontrol eder.

80 Bina Sınav Evrakı Kutusu Bina Sınav Evrakı Kutusu Salon Başkanlarının geri getirecekleri Salon Sınav Evrakı Poşetlerini Bina Sınav Sorumlusu teslim alır. Salon Sınav Evrakı Teslim Tutanağını imzalatır. Sınav salonlarından gelen Salon Sınav Evrakı Poşetlerini Bina Sınav Evrakı Kutularına koyar. Son olarak da kutuları ÖSYM den gönderilen özel kilitle kapatır. Bina Sınav Evrakı Kutularının içine bunların dışında herhangi bir şey (kalem, silgi vb) koyulmaz.

81 Bina Sınav Sorumlusu, Bina Sınav Formları içinde bulunan Tutanağın doldurulduğundan emin olmalıdır. Salon Sınav Evrakı Teslim Tutanağı

82 Sınav Evrakının Gönderilmesi Bina Sınav Sorumlusu; Bina Yöneticisi ile birlikte Bina Sınav Evrakı Kutularını binaya gelecek Kent İçi Sınav Evrakı Nakil Kuryesine imza karşılığında teslim eder. Kent içi Sınav Evrakı Nakil Kuryesi Bina Sınav Sorumlusundan imza karşılığı aldığı sınav evrakını ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliğine Emniyet Görevlisi eşliğinde imza karşılığında teslim eder. ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliğine getirilen sınav evrakı kapalı ve mühürlü kamyonlarla Sınav Evrakı Nakil Kuryesi ve Güvenlik Görevlileri eşliğinde ÖSYM ye getirilir. ÖSYM ye gelen sınav evrakı hakem/şahit gözetiminde il bazında bina sırasına konur, her bina kendi içinde sıralanır. Cevap Kâğıtları Dönüş Poşetleri sınav evrakı paketlerinden çıkarılır ve sıralanır.

83 Evraklar ÖSYM ye geldiğinde Sıralanan cevap kâğıtları kapalı ve kilitli kamyonlarla hakem/şahit gözetiminde cevap kâğıdı teslim alma salonuna getirilir. Cevap kâğıdı teslim alma salonunda; hakem/şahit gözetiminde cevap kağıdı teslim alma sorumlularının eşliğinde Cevap Kâğıdı Dönüş Poşetleri tek tek açılır. Salon Sınav Tutanakları, Aday Kontrol Listeleri ayrılır. Cevap kağıtları arşiv sırasında görüntüleri alınarak kutulanır. Kutulanan ve görüntüleri alınan cevap kâğıtları imza karşılığı okunmak üzere optik alanına teslim edilir. Cevap kâğıtları optik alanında farklı makinelerde iki kez okutulur.

84 Tutanakların İncelenmesi Salon Sınav Tutanakları il bazında dosyalanır ve okunur. Dosyalanan Salon Sınav Tutanakları oluşturulan komisyon tarafından incelenir ve incelenen tutanaklar kılavuzlardaki ve sınav yönergelerindeki kurallara göre ayrılır. (Kopya, kendi yerine başkasını sınava sokma, cep telefonu bulundurma, ehliyet ile sınava girme vb.) Sınavı iptal edilmesi gereken adayların durumu Yürütme Kuruluna sunulur. Yürütme Kurulu son kararı verir. ÖSYM Yürütme Kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda sınavı iptal edilecek aday listesi gereği yapılmak üzere ilgili birime gönderilir.

85 Cevap Kağıtlarının ilanı ve İtiraz-1 Adayların Cevap Kağıtları sınav bittikten en geç 20 gün sonra adayların görmesi için internete konulur. Kendi sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından internet ortamında açıklanmasından itibaren en geç 30 gün içinde, Genel Amaçlı Dilekçe Örneği ni kullanarak Merkezimize başvurmalıdırlar Bu adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Güvenevler Şubesi numaralı hesabına 5,00 TL yatırdıklarını gösteren dekontu dilekçelerine eklemeleri gerekir. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi dikkate alınır.

86 Sonuçlara İtiraz-2 Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın adresi, T.C. Kimlik Numarası, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış, ekinde banka dekontu bulunmayan dilekçeler kesinlikle işleme alınmaz. Dilekçeler Merkezimize geldikten sonra tasnifleri yapılır ve itiraz durumlarına bakılarak gerekli incelemeler (cevap kâğıdı kontrolü ve hatalı soru iddialarının incelenmesi vb.) ilgili birimler tarafından yapılır. İncelemesi yapılan dilekçeler inceleme sonucunu yansıtacak şekilde adaylara resmi yazı ile duyurulur.

87 Sınav Evraklarının Korunması Sınavlarda kullanılan soru kitapçıkları, sınav sonuçlarının ilanından bir yıl sonra, cevap kâğıtları ise iki yıl sonra imha edilebilir. Merkezimizde bulunan her türlü sınav evrakının aslı, yargı organlarının aksi kararları olmadıkça, aday dâhil hiçbir kişi ya da kuruma gösterilmez veya verilmez.

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI GÖREVLİ EĞİTİMİ. ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI GÖREVLİ EĞİTİMİ. ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı 2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI GÖREVLİ EĞİTİMİ ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı GENEL BİLGİLER 2018 YKS 1. OTURUM TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT)

Detaylı

03-04 OCAK 2015 AÖL VE MAÖL BİRİNCİ DÖNEM SINAVLARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

03-04 OCAK 2015 AÖL VE MAÖL BİRİNCİ DÖNEM SINAVLARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR SINAV TARİH VE SAATLERİ 1.Oturum- 03 Ocak 2015 Cumartesi 09: 30 (180 dakika) 2.Oturum- 03 Ocak 2015 Cumartesi 14: 00 (180 dakika) 3.Oturum- 04 Ocak 2015 Pazar 09: 30 (180 dakika) GENEL I. Bina Sınav Komisyonunun

Detaylı

2017-YGS Görevli Eğitimi. ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı

2017-YGS Görevli Eğitimi. ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı 2017-YGS Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı 2017 YGS GENEL BİLGİLER 2017 YGS Atanan Aday Sayısı : 2.265.908 Sınav Tarihi : 12 Mart

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ/STANDARDI

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ/STANDARDI Dök. No: AUZEF-SS-2.3.-07 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:01 Rev Tarihi: 29.12.2014 Sayfa 1 / 9 İÇİNDEKİLER 1. GENEL BİLGİLER... 1 1.1. Sınav Görevlilerinin Dikkat Etmesi Gereken Genel Kurallar,... 2 1.2.

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

21 Mayıs 2017 Tarihinde Yapılacak Olan (KPSS) Kamu Personel Seçme Sınavında Görev Alanlar için Duyuru PAZAR SABAH

21 Mayıs 2017 Tarihinde Yapılacak Olan (KPSS) Kamu Personel Seçme Sınavında Görev Alanlar için Duyuru PAZAR SABAH 21 Mayıs 2017 Tarihinde Yapılacak Olan (KPSS) Kamu Personel Seçme Sınavında Görev Alanlar için Duyuru PAZAR SABAH GENEL YETENEK 60 SORU (130 dk.) GENEL KÜLTÜR 60 SORU PAZAR ÖĞLEDEN SONRA EĞİTİM BİLİMLERİ

Detaylı

2016 YILI SINAV GÖREVLİLERİ EĞİTİMİ. ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı

2016 YILI SINAV GÖREVLİLERİ EĞİTİMİ. ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı 2016 YILI SINAV GÖREVLİLERİ EĞİTİMİ ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı 2016 KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI GENEL BİLGİLER Sınav Tarihi : 20 Kasım 2016 Sınav

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

ÖSYM SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

ÖSYM SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ ÖSYM SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ (Kurallara uygun bir sınav yapılabilmesi için bu yönergenin tüm görevliler tarafından dikkatle okunması ve uygulanması gerekmektedir.) SINAV GÖREVLİLERİ ÖSYM tarafından yapılan

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

YGS SÜRECİ. Psk.Dan. Nalan ÖZGÜLER

YGS SÜRECİ. Psk.Dan. Nalan ÖZGÜLER YGS SÜRECİ Psk.Dan. Nalan ÖZGÜLER 2012- ÖSYS Birinci Aşama : Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Sınav Tarihi : 01.04.2012 Testler ve Soru Sayıları Türkçe testi : 40 soru Temel Matematik Testi : 40 Soru

Detaylı

08 EKİM 2016 MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSİYERLERİ SINAVINDA (MTSKS-5 ) DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

08 EKİM 2016 MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSİYERLERİ SINAVINDA (MTSKS-5 ) DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 08 Ekim 2016 Cumartesi - Saat: 11: 00 SINAV BİLGİLERİ Sınavda K, L, M, N türlerinde kitapçık kullanılacaktır. Adayların kitapçık türü cevap kâğıdında kodlu olarak yer almaktadır. 1.Grup; 2015 yılı ve daha

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ÖSYM SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

ÖSYM SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ ÖSYM SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ (Kurallara uygun bir sınav yapılabilmesi için bu yönergenin tüm görevliler tarafından dikkatle okunması ve uygulanması gerekmektedir.) SINAV GÖREVLİLERİ ÖSYM tarafından yapılan

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI 1) GENEL

Detaylı

ÖSYS YE BAŞVURUBAŞVURU SÜRESİ

ÖSYS YE BAŞVURUBAŞVURU SÜRESİ ÖSYS YE BAŞVURUBAŞVURU SÜRESİ ÖSYS ye Başvurular, ilgili kılavuz yayımlandıktan sonra yazılı ve görsel medya aracılığı ile duyurulan başvuru tarihleri arasında yapılmakta olup, 2016-YGS başvuruları, 06-20

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

ÖSYM SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

ÖSYM SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ ÖSYM SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ (Kurallara uygun bir sınav yapılabilmesi için bu yönergenin tüm görevliler tarafından dikkatle okunması ve uygulanması gerekmektedir.) SINAV GÖREVLİLERİ ÖSYM tarafından yapılan

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

20 MAYIS 2017 MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSİYERLERİ SINAVINDA (MTSKS-2 ) DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

20 MAYIS 2017 MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSİYERLERİ SINAVINDA (MTSKS-2 ) DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR SINAV BİLGİLERİ 20 Mayıs 2017 Cumartesi - Saat: 14: 00 Sınavda K, L, M, N türlerinde kitapçık kullanılacaktır. Adayların kitapçık türü cevap kâğıdında kodlu olarak yer almaktadır. 1.Grup; 2015 yılı ve

Detaylı

DÜZEY BELİRLEME SINAVI

DÜZEY BELİRLEME SINAVI ÖZEL KÜLTÜR LİSESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI HAZIRLIK, 9, 10 VE 11. SINIFLAR DÜZEY BELİRLEME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU 2015-İSTANBUL 1 KÜLTÜR LİSESİ HAZIRLIK-9-10-11. SINIFLAR OKUYACAK ÖĞRENCİLER İÇİN DÜZEY

Detaylı

ÖSYM SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

ÖSYM SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ ÖSYM SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ (Kurallara uygun bir sınav yapılabilmesi için bu yönergenin tüm görevliler tarafından dikkatle okunması ve uygulanması gerekmektedir.) SINAV GÖREVLİLERİ ÖSYM tarafından yapılan

Detaylı

2012-Lys. LYS-5: Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil) 16 Haziran 2012, Cumartesi, Saat 14.30, 120 dakika

2012-Lys. LYS-5: Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil) 16 Haziran 2012, Cumartesi, Saat 14.30, 120 dakika 2012-Lys LYS-1: Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik) 16 Haziran 2012, Cumartesi, Saat 10.00, 120 LYS-5: Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil) 16 Haziran 2012, Cumartesi, Saat 14.30, 120 LYS-4: Lisans

Detaylı

ÖSYM SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

ÖSYM SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ ÖSYM SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ (Kurallara uygun bir sınav yapılabilmesi için bu yönergenin tüm görevliler tarafından dikkatle okunması ve uygulanması gerekmektedir.) SINAV GÖREVLİLERİ ÖSYM tarafından yapılan

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ BİLGE EĞİTİM KURUMLARI

T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ BİLGE EĞİTİM KURUMLARI T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ BİLGE EĞİTİM KURUMLARI 2014 2015 ÖĞRETİM YILI 4, 5, 6 ve 7. SINIFLAR BİLGE GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU www.ozelbilge.k12.tr BAŞVURU TARİHİ : 25MART 2014 18 NİSAN 2014 SINAV TARİHİ

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

ORTAK SINAV YÖNERGESİ ORTAK SINAV KOMİSYONU

ORTAK SINAV YÖNERGESİ ORTAK SINAV KOMİSYONU E S K İ Ş E H İ R A N A D O L U L İ S E S İ ORTAK SINAV YÖNERGESİ ORTAK SINAV KOMİSYONU 2012-2013 ESKİŞEHİR ANADOLU LİSESİ SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ Yönergenin Amacı Madde:1-Bu yönergenin Amacı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ DEĞİŞİKLİK İZLEME FORMU

SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ DEĞİŞİKLİK İZLEME FORMU T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ DEĞİŞİKLİK İZLEME FORMU Tarih Değişiklik yapılan Bölüm/Yer Eski Yeni e) Bina Sınav Sorumlusu (BSS) e) Bina Sınav Sorumlusu (BSS) i) Gözetmen/Yedek

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

ÖĞRETİM YILI 4, 5, 6, 7, 8 ve 9. SINIFLAR ANABİLİM GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU.

ÖĞRETİM YILI 4, 5, 6, 7, 8 ve 9. SINIFLAR ANABİLİM GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU. 2019 2020 ÖĞRETİM YILI 4, 5, 6, 7, 8 ve 9. SINIFLAR ANABİLİM GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU www.anabilim.k12.tr SINAV BAŞVURU TARİHİ : 24 ARALIK 2018 22 ŞUBAT 2019 SINAV TARİHİ : 24 ŞUBAT 2019 PAZAR Sınavlarımız

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE

Detaylı

1.2. Sınav Merkezleri AUZEF sınavları 82 Şehir 89 merkezde gerçekleşmektedir.

1.2. Sınav Merkezleri AUZEF sınavları 82 Şehir 89 merkezde gerçekleşmektedir. 1 1.GENEL BİLGİLER 1.1. Sınav Günü ve Saati İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi sınavları Akademik Takvim de belirtilen tarih ve saatlerde cumartesi ve pazar günleri 4 oturum şeklinde

Detaylı

201 201 ÖĞRETİM YILI 4 SINIFLAR ATABEY' E GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

201 201 ÖĞRETİM YILI 4 SINIFLAR ATABEY' E GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU 201 201 ÖĞRETİM YILI 4 SINIFLAR ATABEY' E GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU ATABEY'E GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU BAŞVURU TARİHİ : 19 OCAK 20 28 ŞUBAT 20 SINAV TARİHİ : 07 MART 20 CUMARTESİ SINAV BAŞLAMA

Detaylı

T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ BİLGE EĞİTİM KURUMLARI

T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ BİLGE EĞİTİM KURUMLARI T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ BİLGE EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 ÖĞRETİM YILI 4, 5, 6 ve 7. SINIFLAR BİLGE GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU www.ozelbilge.k12.tr BAŞVURU TARİHİ: 16 ŞUBAT 2015 21 MART 2015 SINAV TARİHİ:

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ SINAV KILAVUZU HAZIRLAYAN: TIP EĞİTİMİ VE BİLİŞİMİ ANABİLİM DALI

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ SINAV KILAVUZU HAZIRLAYAN: TIP EĞİTİMİ VE BİLİŞİMİ ANABİLİM DALI MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ SINAV KILAVUZU HAZIRLAYAN: TIP EĞİTİMİ VE BİLİŞİMİ ANABİLİM DALI İÇİNDEKİLER SAYFA KOORDİNATÖR VE YARDIMCILARI GÖREVLERİ 1 KOORDİNATÖR VE YARDIMCILARI İŞ AKIŞ

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 22/01/2015 Toplantı Sayısı : 405 Karar Sayısı : 3432 3432- Üniversitemizce kurum ve kuruluşlar adına yapılacak sınavlarda uygulanmak üzere hazırlanan

Detaylı

ÖSYM Bina Yöneticileri Eğitimi Haziran 2013 LYS Haziran 2013 LYS 2-3

ÖSYM Bina Yöneticileri Eğitimi Haziran 2013 LYS Haziran 2013 LYS 2-3 ÖSYM Bina Yöneticileri Eğitimi 15-16 Haziran 2013 LYS 4-1-5 22-23 Haziran 2013 LYS 2-3 Prof.Dr.Hasan Rüştü Kutlu ÖSYM İl Sınav Koordinatörü 1 GÖREVLİ EĞİTİMİ 27 Şubat 2013 tarihinde Ankara da, Bina Sınav

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

ÖSYM SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

ÖSYM SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ ÖSYM SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ (Kurallara uygun bir sınav yapılabilmesi için bu yönergenin tüm görevliler tarafından dikkatle okunması ve uygulanması gerekmektedir.) SINAV GÖREVLİLERİ ÖSYM tarafından yapılan

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI III. DÖNEM KAYIT YENİLEME İŞLEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI III. DÖNEM KAYIT YENİLEME İŞLEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI III. DÖNEM KAYIT YENİLEME İŞLEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR Mesleki Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme ücreti 25 TL dir. Öğrenci adayları, kayıt ücretinin

Detaylı

ÖZÜRLÜ MEMUR SEÇME SINAVI (ÖMSS) SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

ÖZÜRLÜ MEMUR SEÇME SINAVI (ÖMSS) SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ ÖZÜRLÜ MEMUR SEÇME SINAVI (ÖMSS) SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ ÖMSS, sadece özürlü adayların girebileceği bir sınavdır. Bu sınavda; ÖSYM nin genel sınav uygulamalarından farklı sınav uygulamaları bulunmaktadır.

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI İKİ ALANDA PERSONEL ALIM SINAVI

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YGS ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ - MART 2017 YGS ÖNCESİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER VE SINAV SİSTEMİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLER YÜKSEKÖĞRETİME

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar SAKARYA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi nde yapılacak

Detaylı

ÖSYM SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

ÖSYM SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ İçindekiler Sayfa 1. Sınav Görevlileri 1 2. Genel Bilgiler 5 3. Sınav Evrakı 7 4. Sınavın Uygulanması 8 5. Salon Görevlilerinin Karşılaşabilecekleri Özel Durumlar 13 6. Adayların Kimliklerinin Denetlenmesine

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 2.DÖNEM SINAV TARİHİ: 14.07.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 2.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 31 MAYIS

Detaylı

ÖSYM SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

ÖSYM SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ İÇİNDEKİLER SAYFA 1) SINAV GÖREVLİLERİ 1 2) GENEL BİLGİLER 5 3) SINAV EVRAKI 7 4) SINAVIN UYGULANMASI 8 5) SALON GÖREVLİLERİNİN KARŞILAŞABİLECEKLERİ ÖZEL DURUMLAR 13 6) ADAYLARIN KİMLİKLERİNİN DENETLENMESİNE

Detaylı

Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır.

Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır. Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır. İÇİNDEKİLER SAYFA 1- BAŞVURU İŞLEMLERİ 4 Ön Kayıt Koşulları 4 Ön Kayıt İçin Gerekli Belgeler 5 Önemli Uyarılar 6 2-

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

Revizyon Tarihi : MYB tarafından gerçekleştirilen teorik ve performans ve mülakat sınav kurallarını tanımlamaktır.

Revizyon Tarihi : MYB tarafından gerçekleştirilen teorik ve performans ve mülakat sınav kurallarını tanımlamaktır. 1.0 AMAÇ: MYB tarafından gerçekleştirilen teorik ve performans ve mülakat sınav kurallarını tanımlamaktır. 2.0 KAPSAM: Sınavlara giren tüm adayların,gözetmen ve değerlendiricilerin faaliyetlerini kapsar.

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ-MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EK SINAVINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ-MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EK SINAVINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ-MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 1.Oturum- 21 Ağustos 2016 Pazar 09: 30 (180 dakika-en fazla 10 ders) 2.Oturum- 21 Ağustos 2016 Pazar 14: 00 (180 dakika-en fazla 10 ders) YEDEK SALON UYGULAMALARI

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

SALON TUTANAĞI YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 12 MART 2017 SALONA ATANAN ADAY SAYISI SINAVDAN SONRA CEVAP KÂĞITLARI DÖNÜŞ POŞETİNE KONULACAKTIR.

SALON TUTANAĞI YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 12 MART 2017 SALONA ATANAN ADAY SAYISI SINAVDAN SONRA CEVAP KÂĞITLARI DÖNÜŞ POŞETİNE KONULACAKTIR. T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 12 MART 2017 SALON TUTANAĞI SINAV MERKEZİ KODU : SINAV MERKEZİ ADI : BİNA KODU : SALON KODU : SALON ADI : BİNA ADI : SALONA ATANAN

Detaylı

Asil öğretmenliğe geçiş sınav yerleri açıklandı

Asil öğretmenliğe geçiş sınav yerleri açıklandı On5yirmi5.com Asil öğretmenliğe geçiş sınav yerleri açıklandı MEB asil öğretmenliğe geçiş sınav yerlerini açıkladı. Yayın Tarihi : 12 Mart 2016 Cumartesi (oluşturma : 2/3/2017) Milli Eğitim Bakanlığı asil

Detaylı

MTSAS-6 SINAVINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

MTSAS-6 SINAVINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR GENEL HUSUSLAR I. Bina Sınav Komisyonunun Dikkat Edeceği Hususlar: Bölge sınav yürütme komisyonunun sınavla ilgili yapacağı toplantıya, bina sınav komisyonu başkanı temsilci olarak katılınız. Toplantıda

Detaylı

UFUK ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

UFUK ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ UFUK ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- (1)Bu yönergenin Amacı, Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi sınavlarında sınav düzenini sağlamak, öğrencilerin sınav hakkını

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi Amaç ve Kapsam: MADDE 1 - (1) İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Plastik

Detaylı

2012 YILINDA YAPILACAK MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ÖNEMLİ NOT:

2012 YILINDA YAPILACAK MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ÖNEMLİ NOT: ÖNEMLİ NOT: MTSAS Modülünden MTSK Müdürlükleri tarafından fotoğraflı olarak alınacak olan sınav giriş belgesini il/ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından İLSİS veri tabanındaki fotoğrafın belge üzerindeki

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE KALKINMA BANKASI UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE KALKINMA BANKASI UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE KALKINMA BANKASI UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE KALKINMA BANKASI UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

A S Y M ASYM T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU KÜLTÜR VE TURİZM

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ Merkezi Sınavla Öğrenci Alacak Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Özel Program ve Proje Uygulayan Ortaöğretim Kurumları

LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ Merkezi Sınavla Öğrenci Alacak Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Özel Program ve Proje Uygulayan Ortaöğretim Kurumları LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ Merkezi Sınavla Öğrenci Alacak Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Özel Program ve Proje Uygulayan Ortaöğretim Kurumları na öğrenci seçmek amacıyla yapılacak Merkezi Sınav ile

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ YAZILI SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ YAZILI SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ YAZILI SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1: Hazırlanan bu yönerge, Selçuk Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi, lisans eğitimi ile ilgili

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DİRİLİŞ KOLEJİ. 4.,5.,6., ve 10 SINIFLAR İÇİN BURSLULUK SINAVI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DİRİLİŞ KOLEJİ. 4.,5.,6., ve 10 SINIFLAR İÇİN BURSLULUK SINAVI 17-18 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DİRİLİŞ KOLEJİ 4.,5.,6.,7.8.9. ve SINIFLAR İÇİN BURSLULUK SINAVI Başvuru Süresi Sınav Tarihi ve Saati Sınav Yeri Sınav Ücreti Aralık 17 Ocak 18 13 Ocak 18 Cumartesi 8.9. ve. Sınıflar

Detaylı

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ Sınav Uygulama Esasları Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı, İstanbul Aydın Üniversitesinde ön lisans, lisans ve

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ Sınav Uygulama Esasları Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı, İstanbul Aydın Üniversitesinde ön lisans, lisans ve T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ Sınav Uygulama Esasları Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı, İstanbul Aydın Üniversitesinde ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarına kayıtlı öğrencilerin ve öğretim elemanlarının,

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı

2015 AĞUSTOS DÖNEMİ KILAVUZU

2015 AĞUSTOS DÖNEMİ KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ TIPTA UZMANLIK İÇİN YABANCI DİL A S Y M ASYM ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TIPDİL SINAVI 2015 AĞUSTOS DÖNEMİ KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ 2015 AĞUSTOS DÖNEMİ TÖMER

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL İLGİ İLKOKULU 4. SINIFLAR ÖZEL İLGİ ORTAOKULU ve 7. SINIFLAR ÖZEL İLGİ ANADOLU LİSESİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL İLGİ İLKOKULU 4. SINIFLAR ÖZEL İLGİ ORTAOKULU ve 7. SINIFLAR ÖZEL İLGİ ANADOLU LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL İLGİ İLKOKULU 4. SINIFLAR ÖZEL İLGİ ORTAOKULU 5.6. ve 7. SINIFLAR ÖZEL İLGİ ANADOLU LİSESİ 8-9.-10. ve 11. SINIFLAR DENEME VE GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU BAŞVURU TARİHİ

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı