T.C. ADIYAMAN VALİLİĞİ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. ADIYAMAN VALİLİĞİ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü"

Transkript

1 T.C. ADIYAMAN VALİLİĞİ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü GEÇİCİ BARINMA MERKEZLERİNİN YÖNETİMİ VE İŞLETİLMESİ Osman Ertuğrul ALTUĞ Adıyaman İl AFAD Müdürü 30 Kasım 2016

2 İç karışıklıklar başlamadan önce 20 milyon civarında bir nüfusa sahip olan Suriye de bugün yaklaşık 13.5 milyon kişi acil insani yardıma ihtiyaç duymaktadır. Bu süreçte yaklaşık 7.65 milyon Suriyeli evini terk etmek zorunda kalmış, bunun 4.8 milyonu aşkını kurtuluşu komşu ülkelere sığınmakta bulmuştur. Türkiye, uyguladığı «Açık Kapı» politikası çerçevesinde giriş yapan hiçbir Suriyeliyi geri göndermemiş, onlara «Geçici Koruma Statüsü» vermiştir.

3 Suriyeli misafirlerimiz, ülkemizin afet ve acil durumlarla ilgili koordinatör kurumu «AFAD» tarafından kurulan ve Valilikler tarafından yönetilen 10 ilimizdeki 24 Geçici Barınma Merkezlerinde misafir edilmektedir. Bu güne kadar Türkiye ülkelerindeki savaştan kaçarak ülkemize sığınan Suriye vatandaşları için uluslararası standartlara göre 25 milyar ABD Dolarını aşkın tutarda bir kaynak kullanmıştır. Uluslararası camia ise Suriyeliler için yalnızca 512 milyon ABD doları katkıda bulunmuştur.

4 Ülkemize sığınan Suriyeli misafirlerin iş ve işlemlerini düzenlemek ve yürütmek amacıyla Mart 2012 tarihinde Başkanlığımız koordinasyonunda, Bakanlık, Kurum ve Kuruluşlarımızın katkılarıyla «Türkiye ye Toplu Sığınma Amacıyla Gelen Suriye Arap Cumhuriyeti Vatandaşlarının ve Suriye Arap Cumhuriyeti nde İkamet Eden Vatansız Kişilerin Kabulüne ve Barındırılmasına İlişkin Yönerge» hazırlanmıştır.

5 Suriyeli misafirlerimizin tüm ihtiyaçları, AFAD ın koordinasyonunda; İçişleri, Dışişleri, Sağlık, Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Ulaştırma ve Maliye Bakanlıkları, Genel Kurmay Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Gümrük Müsteşarlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Kızılay ın ortak çalışmalarıyla yürütülmektedir.

6 Geçici Barınma Merkezleri Valilikler tarafından yönetilir. Vali bir Vali Yardımcısını veya Mülki İdare Amirini geçici barınma merkezi yöneticisi olarak görevlendirir. Bunun sebebi Geçici Barınma Merkezlerinin bünyesinde bulunan diğer kurumlara ait Hizmet Bürolarıyla gerçekleştirilecek her tür iş ve işlemde sıkıntı yaşanmaması; koordinasyonun etkin ve hızlı bir şekilde yürütülmesidir.

7 VALİ GEÇİCİ BARINMA MERKEZİ TEŞKİLAT ŞEMASI MERKEZ YÖNETİCİ VALİ YARDIMCISI MERKEZ KOMİSYONU DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI TEMSİLCİSİ İL AFAD MD.TEMSİLCİSİ İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ TEÖSİLCİSİ İL JANDARMA KOM.TEMSİLCİSİ İL EMNİYET MÜDÜR.TEMSİL. İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TEMS İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TEM. İL MÜFTÜĞÜ TEMSİLCİSİ AİLE VE SOSYAL POL.MD.TEM. TÜRK KIZILAY DERNEĞİ TEM. MERKEZ YÖNETİCİ YARDIMCISI LOJİSTİK HİZMETLERİ BÜROSU DAĞITIM HİZMETLERİ BÜROSU SAĞLIK HİZMETLERİ BÜROSU SORUMLU EĞİTİM HİZ.VE SPOR FAALİYETLERİ BÜROSU DİN HİZMET.VE TERCÜMAN HİZMETLERİ BÜROSU İTFAİYE HİZMETLERİ BÜROSU TEMİZLİK VE ÇEVRE SAĞLIĞI HİZMETLERİ BÜROSU MERKEZ YÖNETİCİ YARDIMCISI HABERLEŞME ENFORMASYON HİZMETLERİ BÜROSU MUHASEBE HİZMETLERİ BÜROSU YAZI İŞLERİ BÜROSU ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİ JANDARMA KOMUTANLIĞI ULAŞTIRMA HİZMETLERİ BÜROSU TEKNİK HİZMETLERİ BÜROSU KAYIT KABUL HİZMETLERİ BÜROSU KORDİNATÖR SORUMLU SORUMLU YARDIMCISI ÇADIR NUMARALANDIRMA AİLE TOPLAMA İLK YEMEK TERCÜMAN SORUMLUSU YEMEK HİZMETLERİ BÜROSU A MAHALLESİ SORUMLUSU B MAHALLESİ SORUMLUSU C MAHALLESİ SORUMLUSU D E MAHALLESİ SORUMLUSU PERSONEL YEMEK HANE SORUMLUSU

8 ADIYAMAN AFAD GBM YÖNETİMİ

9 Türkiye Cumhuriyeti Devleti; hem barınma merkezlerindeki misafirlerimiz, hem de Suriye de yaşam savaşı veren komşularımızın hayatlarını sürdürebilmeleri için olağanüstü bir gayret sarf etmektedir. Ülkemizdeki Geçici Barınma Merkezlerinin dünyadaki en iyi barınma merkezleri oldukları BM yetkilileri ve yabancı devlet adamları tarafından her fırsatta vurgulanan bu merkezlerde; temel ihtiyaçların yanı sıra eğitim, sağlık, tercümanlık, psiko-sosyal danışmanlık gibi servislerde dünya standartlarının üzerinde bir hizmet sunulmaktadır.

10 Geçici Barınma Merkezlerinde Son Durum İL GEÇİCİ BARINMA MERKEZİ BARINMA TİPİ GBM MEVCUDU TOPLAM MEVCUT HATAY GAZİANTEP ŞANLIURFA KİLİS Altınözü Konteynerkenti konteyner Suriyeli Yayladağı 1 Çadırkenti 255 çadır 310 bölme Suriyeli Yayladağı 2 Konteynerkenti 776 konteyner Suriyeli Apaydın Konteynerkenti konteyner Suriyeli Güveççi Çadırkenti 824 çadır Suriyeli İslahiye 1 Çadırkenti çadır Suriyeli İslahiye 2 Çadırkenti bölme Suriyeli Iraklı Karkamış Çadırkenti çadır Suriyeli Nizip 1 Çadırkenti çadır Suriyeli Nizip 2 Konteynerkenti 908 konteyner Suriyeli Ceylanpınar Çadırkenti çadır Suriyeli Akçakale Çadırkenti çadır Suriyeli Harran Konteynerkenti konteyner Suriyeli Viranşehir Çadırkenti çadır Suriyeli Suruç Çadırkenti çadır Suriyeli Öncüpınar Konteynerkenti konteyner Suriyeli Elbeyli Beşiriye Konteynerkenti konteyner Suriyeli MARDİN Midyat Çadırkenti çadır Suriyeli 613 Iraklı KAHRAMANMARAŞ Merkez Konteynerkenti konteyner Suriyeli OSMANİYE Cevdetiye Çadırkenti (Osmaniye iline geçici yerleştirme) Suriyeli ADIYAMAN Merkez Çadırkenti çadır Suriyeli ADANA Sarıçam Çadırkenti 91 çadır 341 Suriyeli 341 MALATYA Beydağı Konteynerkenti konteyner Suriyeli TOPLAM : kişi

11 Barınma Merkezlerinde okul, cami, polis ve sağlık hizmetleri, basın birimi, çocuk oyun alanları, TV izleme üniteleri, market, biçki-dikiş kursları, halı kursları, su deposu, arıtma merkezi, trafo ve jeneratör gibi donatılar yer almaktadır.

12 GEÇİCİ BARINMA MERKEZLERİNDE VERİLEN HİZMETLER GEÇİCİ BARINMA MERKEZLERİ HİZMET BÜROLARI Geçici barınma merkezlerinde sağlanacak hizmetlerin etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla hizmet büroları oluşturulmuştur. Geçici barınma merkezlerinin tamamında sağlık hizmetleri, eğitim hizmetleri ve spor faaliyetleri, tercümanlık hizmetleri, temizlik ve çevre sağlığı hizmetleri, lojistik, depo ve dağıtım hizmetleri, din hizmetleri, teknik hizmetler, bilgi sistemleri ve iletişim hizmetleri, muhasebe ve satın alma hizmetleri, itfaiye hizmetleri, özel güvenlik hizmetleri, yazı işleri ve psikososyal hizmetler bürosunun bulunması esastır. Gerek duyulması halinde yöneticinin teklifi üzerine vali onayı ile yeni hizmet büroları kurulabilir.

13 KAYIT KABUL HİZMETLERİ

14 KAYIT KABUL HİZMETLERİ Geçici barınma merkezlerine gelen Suriyelilerin kayıt işlemi yapıldıktan sonra çadır-konteynere yerleştirilmeleri sağlanmaktadır.

15 Kayıt işlemleri yapılan yabancıların geçici barınma merkezlerine yerleştirilmeleri yapılırken engelliler, yaşlılar, yalnız yaşayan kadınlar, hamileler gibi özel ihtiyaç sahiplerine öncelik tanınır. Geçici barınma merkezlerine yerleştirme yapılırken engelli yabancıların banyo, tuvalet, çamaşırhane gibi sosyal donatı ve tesislere yakın bölümlere yerleştirilmelerine de dikkat edilmektedir.

16 Eşini kaybetmiş veya yalnız yaşayan kadınların aydınlatılmış ve güvenlik tedbirlerinin daha yoğun olduğu bölümlere yerleştirilmesi esastır. Refakatsiz çocukların, uluslararası hukukun gereklerine ve çocuğun yüksek yararına uygun olarak barındırılması amacıyla geçici barınma merkezlerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Valilikler işbirliği ile kapasite oluşturulur.

17 SAĞLIK HİZMETLERİ

18 SAĞLIK HİZMETLERİ Suriye vatandaşlarına, barınma merkezlerimizde kurulan Sağlık Merkezlerinde görev yapmakta olan 93 doktor ve 174 sağlık personelleri tarafından sağlık hizmeti verilmektedir.

19 SAĞLIK HİZMETLERİ Toplamda 20 milyon civarında tedavi ve 777 binden fazla ameliyat gerçekleştirilmiştir. 177 bini aşkın Suriyeli bebek ülkemizde hayata gözlerini açmıştır.

20 SAĞLIK HİZMETLERİ Sağlık merkezlerinin kapasitesini aşan vakalarda ise hastalar sevk zincirine bağlı olarak, şehirlerimizdeki hastanelere nakledilmektedir.

21 SAĞLIK HİZMETLERİ 7/24 acil sağlık hizmetinin sağlanamadığı merkezlerde, kesintisiz sağlık hizmetinin sunulması amacıyla Sağlık Bakanlığı standartları çerçevesinde yeterli miktarda ambulans bulundurulmaktadır.

22 SAĞLIK HİZMETLERİ Suriye den ülkemize yönelik nüfus hareketlerinin artması ve söz konusu kişilerin büyükşehirlerimiz başta olmak üzere tüm illerimize yayılması nedeniyle ortaya çıkan sağlık sorunlarının çözülmesi amacıyla, AFAD tarafından çıkarılan genelgelerle ülkemizdeki Suriyelilerin tüm sağlık giderleri ücretsiz hale getirilmiştir.

23 SAĞLIK HİZMETLERİ Aile planlaması ve üreme sağlığıyla ilgili olarak bilgilendirme yapılmakta ve destek faaliyetleri yürütülmektedir.

24 SAĞLIK HİZMETLERİ Yeni doğan bebekler için düzenli olarak aşılama hizmetleri verilmektedir. Ayrıca Geçici Barınma Merkezlerinde barındırılanların ihtiyaçlarına binaen ilaç temini de yapılmaktadır.

25 EĞİTİM HİZMETLERİ

26 EĞİTİM HİZMETLERİ Yaklaşık 79 bini Geçici Barınma Merkezlerinde olmak üzere toplamda 508 binden fazla Suriyeli çocuk; anaokulu, ilköğretim, lise ve seviyesindeki okullarına devam etmektedirler. Okullarımızda; fen bilimleri, sosyal bilimler, matematik, bilgisayar ve Türkçe eğitimi verilmektedir.

27 EĞİTİM HİZMETLERİ Okullar

28 EĞİTİM HİZMETLERİ

29 EĞİTİM HİZMETLERİ

30 EĞİTİM HİZMETLERİ

31 EĞİTİM HİZMETLERİ

32 EĞİTİM HİZMETLERİ ENGELLİ SINIFI

33 KÜTÜPHANE

34 EĞİTİM HİZMETLERİ Suriye den ülkemize yönelik nüfus hareketleri sonucu ülkemize giren Suriyelilerin(üniversite çağındaki),üniversite sıkıntıları giderilmiş ve Suriyelilerin de ülkemiz üniversitelerinden yararlanabilmeleri sağlanmıştır.

35 KURS HİZMETLERİ

36 KURSLAR Barınma merkezlerinde insani ihtiyaçların dışında Suriyeli misafirlerin sosyal ihtiyaçlarına yönelik eğitim ve mesleki kurs faaliyetleri de yürütülmektedir.

37 KURSLAR 75 binin üzerinde Suriyeli misafirimizin katıldığı meslek edindirme, beceri ve hobi kurslarına ilişkin diğer kurum ve kuruluşlarla gerekli işbirliği sağlanarak protokoller düzenlenmektedir.

38 KURSLAR Açılan mesleki eğitim kursları kapsamında; halı dokuma, kuaförlük, biçki-dikiş, dokumacılık, bilgisayar, el sanatları, Türkçe, Arapça, İngilizce, Halk Oyunları, Resim kursları ve okur-yazarlık kursları bulunmaktadır.

39 KURSLAR Halk Oyunları Kursu

40 KURSLAR El işi Kursu

41 KURSLAR Trikotaj ve Örgü Kursu

42 KURSLAR Kuaför Kursu

43 KURSLAR Bilgisayar Kursu

44 KURSLAR Resim Kursu

45 KURSLAR Tekstil Kursu

46 KURSLAR Tekstil Kursu

47 KURSLAR HALICILIK KURSU

48 MÜZİK KURSU Müzik Kursu

49 Adıyaman Çadırkent Korosu; 2 Ekim 2016 Pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Yavuz Bingöl Sanat Merkezi nin koordinasyonuyla İstanbul Kongre Merkezi nde düzenlenen 15 Temmuz Kahramanlarının Türkülerini Söylüyoruz etkinliğine katıldılar.

50 Daha önce Mayıs tarihinde Birleşmiş Milletler in ilk kez düzenlediği ve Türkiye nin ev sahipliği yaptığı Dünya İnsani Zirvesi nde de konser veren Adıyaman Çadırkent Korosu, TRT de yayınlanan programda seyircilerden alkış alarak, performanslarıyla göz doldurdular.

51

52

53

54 SPOR FAALİYETLERİ

55 SPOR FAALİYETLERİ Geçici barınma merkezlerinde spor alanı olarak sahalara ve çocuk oyun alanlarına yer verilmiştir. Söz konusu sahalar zaman zaman futbol turnuvası ve maçlar gibi aktivitelere de ev sahipliği yapmaktadır.

56

57 SPOR FAALİYETLERİ

58 ÇOCUK OYUN ALANLARI

59 ÇOCUK OYUN ALANLARI Dinlenme merkezleri, çocuk oyun parkları, televizyon odaları ve internet hizmetiyle Suriyeli misafirlerimizin boş zamanlarını değerlendirmeleri sağlanmaktadır.

60

61 TERCÜMAN HİZMETLERİ

62 TERCÜMAN HİZMETLERİ Geçici barınma merkezlerinde barındırılanlardan tercüman hizmetine ihtiyaç duyanlara; ihtiyaç duyulan yabancı dili bilen tercümanlar aracılığıyla gerekli hizmet sağlanmaktadır.

63 TEMİZLİK VE ÇEVRE SAĞLIĞI HİZMETLERİ

64 TEMİZLİK HİZMETLERİ Geçici barınma merkezlerinde bulunan ortak alanların (wc-banyobulaşıkhane) temizlikleri ve ilaçlaması yapılmaktadır.

65 Geçici barınma merkezlerinde çöplerin düzenli toplanması sağlanarak; yemekhane yatakhane ve buna benzer ortak alanların hijyen kurallarına uygun olup olmadığı kontrol edilmektedir. Yine ortak kullanım alanlarında bulunması gereken temizlik malzemelerinin bulundurulması sağlanarak, tespit edilen aksaklıkların giderilmesi de yine bu büronun görevleri arasındadır.

66 İÇME SUYU VE KLORLAMA HİZMETLERİ

67 Geçici Barınma Merkezlerindeki içme suyunun kontrolü belli periyotlarla yapılarak, gerekli klorlama işlemleri yapılmaktadır.

68 LOJİSTİK, DEPO VE DAĞITIM HİZMETLERİ

69 LOJİSTİK DEPO VE DAĞITIM HİZMETLERİ Geçici barınma merkezlerinde barındırılanların temel ihtiyaçlarına ilişkin talepleri alınarak, uygun görülenlerin karşılanması sağlanmaktadır.

70 LOJİSTİK DEPO VE DAĞITIM HİZMETLERİ Gelen ayni yardımların kayıt altına alınarak ihtiyaç sahiplerine dağıtımı gerçekleştirilmektedir.

71 BİR ÇADIRDA BULUNMASI GEREKEN ASGARİ İHTİYAÇLAR Sıra İhtiyaçlar Adet 1. Tava 1 2. Tencere 2 3. Battaniye Temizlik seti 1 5. Çamaşır leğeni 1 6. Faraş 1 7. Katalitik soba (Tüp ile) - Elektrik bağlantısı bulunan yerlerde elektrikli soba 1 8. Nevresim takımı 4 9. Yorgan Tas Yastık Su bidonu Hah Tek kişilik yatak Çift kişilik yatak Süpürge Yemek takımı (5 kişilik) Çamaşır kurutma askısı Mini buzdolabı Vantilatör Çöp kovası metre kablolu üçlü priz 1

72 DİN HİZMETLERİ BÜROSU

73 DİN HİZMETLERİ BÜROSU Geçici barınma merkezinde barındırılanların dini vecibelerini yerine getirmeleri için gerekli her türlü ortam sağlanarak dini konularda kurs açılmasıyla ilgili talepleri yerine getirilmektedir.

74 KUR AN-I KERİM DERSLERİ

75 TEKNİK HİZMETLER

76 TEKNİK HİZMETLER Geçici Barınma merkezlerindeki elektrik, kanalizasyon, su, arıtma, çadır ve konteyner onarımı, aydınlatma, prefabrik tuvalet ve duşlar, bulaşıkhane ve çamaşırhaneler vb tüm bakım ve onarım işlerini yapan birimdir.

77 TEKNİK HİZMETLER

78 MUHASEBE VE SATIN ALMA HİZMETLERİ

79 Geçici barınma merkezinde kullanılmak üzere afet ve acil durum faaliyetleri ödeneği tahsislerinin 6/3/2011 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Afet ve Acil Durum Harcamaları Yönetmeliğine uygun olarak harcanması sağlanmaktadır. AFAD kart ile ilgili iş ve işlemler yapılmaktadır. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) koordinasyonunda Türk Kızılay ı ve Dünya Gıda Programı'nca (WFP) yürütülen uygulama kapsamında; Suriyeliler, verilen AFAD kartlarla geçici barınma merkezinde bulunan marketlerde temel gıda ve temizlik malzemesi ihtiyaçlarını karşılayabilmektedirler. Böylece kendi damak tatlarına uygun yemekler yapabilmektedirler.

80 MARKETLER

81 MARKETLER

82

83 İTFAİYE HİZMETLERİ

84 İTFAİYE HİZMETLERİ Barınma merkezlerindeki itfaiye hizmetleri 7/24 esasına göre yürütülmekte olup (3 vardiya ); hizmetler, kamu ve hizmet alımı ile görevlendirilen personellerce sağlanmaktadır.

85 Bunun dışında Çadırkentlerin potansiyel yangın tehlikesine karşı oluşturulan mahallelerdeki her parsele 1 er yangın söndürme tüpü konulup, söz konusu parsellerden sorumlu kişiler belirlenerek yangın söndürme tüpü kullanma eğitimi verilmektedir. Bu suretle çadırların ani tutuşması sebebiyle itfaiye araçları gelene kadar, ilk müdahalenin yapılarak meydana gelebilecek can ve mal kaybının en aza indirgenmesi sağlanmaktadır.

86 GÜVENLİK HİZMETLERİ

87 GÜVENLİK HİZMETLERİ Barınma merkezlerinde güvenlik hizmetleri yeterli sayıdaki Jandarma ve özel güvenlik personeli tarafından sağlanmaktadır.

88 GÜVENLİK HİZMETLERİ Barınma merkezlerimiz 7/24 güvenlik kameralarıyla izlenmektedir.

89 ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİ

90 GÜVENLİK HİZMETLERİ Geçici barınma merkezleri girişlerinde güvenliğin sağlanması amacıyla gerekli aramalar yapılmakta olup geçişler x-ray cihazı kontrolünde gerçekleştirilmektedir.

91 PSİKOSOSYAL HİZMETLER

92 PSİKOSOSYAL HİZMETLER Bu bürolarda geçici barınma merkezinde barındırılanlara psikososyal destek sağlamak, bireysel görüşmeler yapmak, gerekli rehberlik çalışmalarını yürütmek, hassas gruplar öncelikli olmak üzere çocuklara, kadınlara, engellilere, yaşlılara, yetişkinlere yönelik sosyal destek faaliyetleri gibi hizmetler verilmektedir.

93 PSİKOSOSYAL HİZMETLER Refakatsiz çocuklar, engelliler gibi özel ihtiyaç sahiplerinin barındırılması bakım ve gözetim hizmetlerini yürütmekte bu büronun görevleri arasındadır.

94 DANIŞMA-TALEP TOPLAMA HİZMETLERİ

95 TALEP TOPLAMA VE DANIŞMA MERKEZİ Geçici barınma merkezlerinde misafir edilen Suriyelilerin talepleri alınarak yönetimce uygun görülenler imkanlar dahilinde yerine getirilmektedir.

96 KOMİTELER Geçici Barınma merkezleri yönetimi söz konusu merkezlerde bulunan mahalle sakinlerinin yönetime dahil edilebilmesi için demokratik yönetim usulleri çerçevesinde gençlik, çocuk, kadın meclisleri gibi meclisler ile mahalle temsilcilerinin oluşturulmasına imkan tanır.

97 Akil İnsanlar Komitesi Sorunlara ortak ve hızlı çözüm bulma adına oluşturulan akil insanlar komitesi ile, kadın ve gençlik komiteleri de aktif olarak görev almaktadır.

98 Gençlik Komitesi

99 Kadınlar Komitesi

100 Geçici Barınma Merkezlerinde kalanların yönetime katılımı ve sorunlarına daha hızlı çözüm üretebilmesi adına kendilerinin seçtiği muhtarlar bulunmaktadır.

101 AFKEN (Afet Geçici Kent Yönetim Sistemi)

102 AFKEN; Afetlerden sonra afetzedelerin geçici olarak barındırılmaları için kurulacak Konteyner kent ve çadır kent gibi geçici barınma merkezlerine yönelik tüm Çalışmaların AFAD merkezinden Coğrafi Bilgi Sistemi altyapısı üzerinden Yönetilmesini ve izlenmesini ve bunula birlikte istatistiki bilgilerin ve raporların tek bir merkezden elektronik platformda yönetilmesini sağlayan ve alanında bir ilk olma özelliğini taşıyan sistemdir. AFKEN sisteminin yaygınlaştırılması ile geçici barınma merkezlerinin yönetimi, idaresi kolaylaştırılmış ve tüm geçici barınma merkezlerinde standart bir yönetim modeline geçilmesi sağlanmıştır. BM nin kamu hizmetlerinde yeniliği geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla dünya genelinde BM kamu hizmeti 2015 ödüllerinde Türkiye, Afet Geçici Kent Yönetimi Sistemi (AFKEN) projesi ile Batı Asya Bölgesinde Kamu Hizmeti Sunumunun Geliştirilmesi kategorisinde birincilik ödülünü almıştır.

103

104 ETKİNLİKLER

105 23 NİSAN KUTLAMALARI

106 23 NİSAN KUTLAMALARI

107 23 NİSAN KUTLAMALARI

108 23 NİSAN KUTLAMALARI

109 KERMES AÇILIŞI Suriyelilerin boş zamanlarını değerlendirmeleri ve üretime katkı sağlamaları için, dönem dönem tekrarlanan kermesten elde edilen tüm gelir, Suriyeli sığınmacılara verilmiştir.

110 KERMESLER

111 BABALAR GÜNÜ UÇURTMA ŞENLİĞİ

112 AŞURE DAĞITIMI Dini inanç ve geleneklerinin yaşatılması adına barınma merkezlerinde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

113 DÜNYA İNSANİ ZİRVESİ Birleşmiş Milletler in ilk kez düzenlediği ve Türkiye nin ev sahipliği yaptığı Dünya İnsani Zirvesi, Mayıs 2016 tarihlerinde 60 a yakın devlet ve hükümet başkanının katılımıyla İstanbul da gerçekleşmiştir.

114 DÜNYA İNSANİ ZİRVESİ BM Genel Sekreteri Sn. Ban Ki-mun un girişimiyle BM İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi nin (UNOCHA) organizasyonunda yapılan zirvede, küresel insani yardım sistemi masaya yatırılarak, sorunlara çözüm yollarının bulunması amaçlanmıştır.

115 DÜNYA İNSANİ ZİRVESİ Bm Genel Sekreteri Sn. Ban Ki-mun ile Sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın açılış konuşmalarıyla başlayan zirvede iki gün boyunca 7 yuvarlak masa toplantısı, 15 özel oturum ve 130 yan etkinlik düzenlenmiştir.

116 DÜNYA İNSANİ ZİRVESİ Ayrıca zirvede Adıyaman ve Şanlıurfa AFAD Müdürleri de konuşmalar gerçekleştirmiştir olup, 10 ilde 24 geçici barınma merkezinin varlığına dikkat çekerek, AFAD ve Türkiye olarak hem barınma merkezlerindeki misafirlerin, hem de GBM dışında kalan misafirlerin ihtiyaçları için elinden gelenin yapıldığı ve standartların üzerinde hizmet verildiği belirtilmiştir.

117 DÜNYA İNSANİ ZİRVESİ Zirvenin kapanışında ise Adıyaman Geçici Barınma Merkezi Korosu bir konser vererek seyircilerden tam not almıştır.

118 Bu güne kadar Türkiye, Ülkelerindeki savaşlarından kaçarak ülkemize sığınan Suriye vatandaşları için uluslararası standartlara göre yaklaşık 25 milyar ABD dolarını aşkın tutarında bir kaynak kullanmıştır. Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisinde Kalkınma İnisiyatifleri kuruluşunun hazırladıkları Küresel İnsani Yardım Raporlarına göre milli gelirine oranla Ülkemiz en çok insani yardım yapan ülkeler arasında ön sıralarda yer almaktadır.

119 AFAD Barınma merkezlerinde son derece etkin ve entegre bir sistem geliştirilmiştir. Uygulamaya konulan Barınma Merkezleri Standartları en ince ayrıntısına kadar planlanmıştır. Sonuçta ortaya çıkan uygulamalar Suriyeli misafirlerimize yüksek kalitede hizmetler sunulmasını sağlamaktadır.

120 Dönem dönem devlet büyüklerimiz bu barınma merkezlerine ziyaretler gerçekleştirerek, Suriyeli misafirlerimizin morallerini yükseltmektedirler.

121

122

123 Daha önce de belirttiğimiz gibi BM yetkilileri ve yabancı devlet adamlarının ülkemizi insani yardımlar konusunda örnek göstermiş olması bizi mutlu etmekle beraber, elimizden gelen en iyi hizmeti insanlık adına ve geleneğimizden gelen Ensar olma hisleriyle yerine getirmeye devam edeceğiz. Kalıcı çözümün sağlanması çerçevesinde bu çalışmaların insani değerler adına farkındalık yaratması temenisiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum.

124 Teşekkür Ederim

BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI (AFAD)

BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI (AFAD) BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI (AFAD) 22-26 EKİM 2014 58. MİLLİ PEDİATRİ KONGRESİ İlk sığınma 29 Nisan 2011 tarihinde başlamıştır Nüfus Hareketleri - Mevzuat «Açık kapı politikası»

Detaylı

Göçmen Sağlığı Merkezi Saha Deneyimleri Gaziantep- Kilis Örneği

Göçmen Sağlığı Merkezi Saha Deneyimleri Gaziantep- Kilis Örneği Göçmen Sağlığı Merkezi Saha Deneyimleri Gaziantep- Kilis Örneği T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı 02.10.2017 GEÇİCİ BARINMA MERKEZLERİ ÜLKEMİZDEKİ TOPLAM SURİYELİ SAYISI * GEÇİCİ

Detaylı

Ülkemizde Geçici Koruma Altına Alınan Suriye Arap Cumhuriyeti Vatandaşlarına Sunulan Sağlık Hizmetleri

Ülkemizde Geçici Koruma Altına Alınan Suriye Arap Cumhuriyeti Vatandaşlarına Sunulan Sağlık Hizmetleri Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Ülkemizde Geçici Koruma Altına Alınan Suriye Arap Cumhuriyeti Vatandaşlarına Sunulan Sağlık Hizmetleri Demet TAŞ Hastane Hizmetleri Daire Başkanlığı Sağlık Turizmi Birimi

Detaylı

ÜLKEMİZDE GEÇİCİ KORUMA ALTINA ALINANLARA SUNULAN SAĞLIK HİZMETLERİ

ÜLKEMİZDE GEÇİCİ KORUMA ALTINA ALINANLARA SUNULAN SAĞLIK HİZMETLERİ ÜLKEMİZDE GEÇİCİ KORUMA ALTINA ALINANLARA SUNULAN SAĞLIK HİZMETLERİ Dr. Kanuni KEKLİK Daire Başkanı 14 Nisan 2015 1 SUNUM PLANI Göç ve Geçici Koruma Statüsü Suriyelilere Sunulan Hizmetler ve Organizasyonu

Detaylı

T.C. ŞANLIURFA VALİLİĞİ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü

T.C. ŞANLIURFA VALİLİĞİ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü T.C. ŞANLIURFA VALİLİĞİ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü GEÇİCİ BARINMA MERKEZLERİNİN KURULUMU Mahmut SÖNMEZ Şanlıurfa İl AFAD Müdürü 29/11/2016 BİRİNCİ BÖLÜM 1-DAYANAK 1- AFAD BAŞKANLIĞININ ARALIK 2012

Detaylı

Ülkemize Sığınan Suriye Vatandaşlarının Barındıkları Çadırkentler Hakkında İnceleme Raporu -3-

Ülkemize Sığınan Suriye Vatandaşlarının Barındıkları Çadırkentler Hakkında İnceleme Raporu -3- TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ İNSAN HAKLARINI İNCELEME KOMİSYONU Ülkemize Sığınan Suriye Vatandaşlarının Barındıkları Çadırkentler Hakkında İnceleme Raporu -3-24. Dönem 3. Yasama Yılı 2013 Rapor, Komisyonun

Detaylı

TÜRKİYE DE BULUNAN SURİYELİ MÜLTECİLER

TÜRKİYE DE BULUNAN SURİYELİ MÜLTECİLER TÜRKİYE DE BULUNAN SURİYELİ MÜLTECİLER Merve Nur Bulut, Kübra Sezgin www.improkul.impr.org.tr facebook.com/improkul @improkul improkul@gmail.com SURİYE KRİZİ VE TÜRKİYE DE BULUNAN SURİYELİ MÜLTECİLER 2011

Detaylı

ÜLKEMİZE SIĞINAN SURİYE VE IRAK VATANDAŞLARININ BARINDIKLARI ÇADIRKENTLER HAKKINDA İNCELEME RAPORU -5-

ÜLKEMİZE SIĞINAN SURİYE VE IRAK VATANDAŞLARININ BARINDIKLARI ÇADIRKENTLER HAKKINDA İNCELEME RAPORU -5- ÜLKEMİZE SIĞINAN SURİYE VE IRAK VATANDAŞLARININ BARINDIKLARI ÇADIRKENTLER HAKKINDA İNCELEME RAPORU -5-24. Dönem 5. Yasama Yılı 2014 ÜLKEMİZE SIĞINAN SURİYE VE IRAK VATANDAŞLARININ BARINDIKLARI ÇADIRKENTLER

Detaylı

GADEM AÇILIŞ. Meclis üyelerimizin vermiş olduğu soru önergesi ile GADEM in temeli atılmıştır.

GADEM AÇILIŞ. Meclis üyelerimizin vermiş olduğu soru önergesi ile GADEM in temeli atılmıştır. KONU BAŞLIKLARIMIZ GADEM Açılış Misyonumuz Hedef kitlemiz İşleyişimiz İşbirliği yaptığımız kurumlar Mobil Ekip Uygulamamız Bütünşehir Sistemi Etkinliklerimiz Ödül Sistemimiz Danışan İstatistiklerimiz GADEM

Detaylı

SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU ( ) YALNIZ DEĞİLSİNİZ

SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU ( ) YALNIZ DEĞİLSİNİZ SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU (14.01.2014) YALNIZ DEĞİLSİNİZ GENEL DURUM 2010 yılında başlayan ve Arap halklarının demokrasi, özgürlük ve insan hakları taleplerinden ortaya çıkan olaylar, 15 Mart

Detaylı

KASIM 2014 SURİYE İNSANİ YARDIM OPERASYONU YÖNETMELİĞİ KİRAYA VERME ALIM, SATIM,

KASIM 2014 SURİYE İNSANİ YARDIM OPERASYONU YÖNETMELİĞİ KİRAYA VERME ALIM, SATIM, ALIM, SATIM, KİRAYA VERME KASIM 2014 SURİYE İNSANİ YARDIM OPERASYONU YÖNETMELİĞİ GENEL DURUM 2010 yılında başlayan ve Arap halklarının demokrasi, özgürlük ve insan hakları taleplerinden ortaya çıkan olaylar,

Detaylı

MART 2015 SURİYE İNSANİ YARDIM OPERASYONU YÖNETMELİĞİ KİRAYA VERME ALIM, SATIM,

MART 2015 SURİYE İNSANİ YARDIM OPERASYONU YÖNETMELİĞİ KİRAYA VERME ALIM, SATIM, ALIM, SATIM, KİRAYA VERME MART 2015 SURİYE İNSANİ YARDIM OPERASYONU YÖNETMELİĞİ GENEL DURUM 2010 yılında başlayan ve Arap halklarının demokrasi, özgürlük ve insan hakları taleplerinden ortaya çıkan olaylar,

Detaylı

KİTLESEL GÖÇLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ. Uzm. Dr. Muzaffer AKKOCA

KİTLESEL GÖÇLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ. Uzm. Dr. Muzaffer AKKOCA KİTLESEL GÖÇLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ Uzm. Dr. Muzaffer AKKOCA 20.05.2016 GİRİŞ İnsanlar neden ülkelerini terk ederler? Savaş Doğal afet Ekonomik nedenler Can güvenliği ULUSLAR ARASI MEVZUAT Devlet Koruması:

Detaylı

SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU

SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU YALNIZ DEĞİLSİNİZ Haziran 2014 GENEL DURUM 2010 yılında başlayan ve Arap halklarının demokrasi, özgürlük ve insan hakları taleplerinden ortaya çıkan olaylar, 15 Mart

Detaylı

1. TÜRK KIZILAYI FAALİYETLERİ

1. TÜRK KIZILAYI FAALİYETLERİ GENEL DURUM 2010 yılında başlayan ve Arap halklarının demokrasi, özgürlük ve insan hakları taleplerinden ortaya çıkan olaylar, 15 Mart 2011 tarihi itibariyle Suriye Arap Cumhuriyeti ni de etkisi altına

Detaylı

KISALTMALAR. * Bu raporda geçen misafir kelimesi, geçici koruma statüsü altındaki Suriyelileri ve kamp kelimesi

KISALTMALAR. * Bu raporda geçen misafir kelimesi, geçici koruma statüsü altındaki Suriyelileri ve kamp kelimesi www.afad.gov.tr KISALTMALAR AFAD: Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AB: Avrupa Birliği BM: Birleşmiş Milletler BMMYK: Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği STK: Sivil Toplum Kuruluşu GSYH:

Detaylı

HAZİRAN 2015 SURİYE İNSANİ YARDIM OPERASYONU YÖNETMELİĞİ KİRAYA VERME ALIM, SATIM,

HAZİRAN 2015 SURİYE İNSANİ YARDIM OPERASYONU YÖNETMELİĞİ KİRAYA VERME ALIM, SATIM, ALIM, SATIM, KİRAYA VERME HAZİRAN 2015 SURİYE İNSANİ YARDIM OPERASYONU YÖNETMELİĞİ GENEL DURUM 2010 yılında başlayan ve Arap halklarının demokrasi, özgürlük ve insan hakları taleplerinden ortaya çıkan

Detaylı

SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU

SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU YALNIZ DEĞİLSİNİZ 1 1.GENEL DURUM 2010 yılında başlayan ve Arap halklarının demokrasi, özgürlük ve insan hakları taleplerinden ortaya çıkan olaylar, 15 Mart 2011 tarihi

Detaylı

SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU

SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU YALNIZ DEĞİLSİNİZ Şubat 2014 GENEL DURUM 2010 yılında başlayan ve Arap halklarının demokrasi, özgürlük ve insan hakları taleplerinden ortaya çıkan olaylar, 15 Mart

Detaylı

TEMMUZ 2014 IRAK İNSANİ YARDIM OPERASYONU ÖNETMELİĞ KİRA YA VERM E ALIM, S ATIM,

TEMMUZ 2014 IRAK İNSANİ YARDIM OPERASYONU ÖNETMELİĞ KİRA YA VERM E ALIM, S ATIM, ALIM, S ATIM, KİRA YA VERM E TEMMUZ 2014 ÖNETMELİĞ İ Y IRAK İNSANİ YARDIM OPERASYONU 1. GENEL DURUM Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) isimli örgütün Musul u ele geçirmesinin ardından Musul da bulunan Türkmen

Detaylı

GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞRA TEŞKİLATI KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 14.11.2013, Sayısı: 28821

GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞRA TEŞKİLATI KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 14.11.2013, Sayısı: 28821 GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞRA TEŞKİLATI KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 14.11.2013, Sayısı: 28821 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1)

Detaylı

Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI

Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI Afet nedir? Toplumun tamamı veya belli kesimleri için fiziksel, ekonomik

Detaylı

KİRAYA VERME YÖNETMELİĞİ EYLÜL 2014 SURİYE İNSANİ YARDIM OPERASYONU

KİRAYA VERME YÖNETMELİĞİ EYLÜL 2014 SURİYE İNSANİ YARDIM OPERASYONU KİRAYA VERME YÖNETMELİĞİ EYLÜL 2014 SATIM, ALIM, SURİYE İNSANİ YARDIM OPERASYONU GENEL DURUM 2010 yılında başlayan ve Arap halklarının demokrasi, özgürlük ve insan hakları taleplerinden ortaya çıkan olaylar,

Detaylı

2014 YILI HATAY ÇALIŞMASI

2014 YILI HATAY ÇALIŞMASI 2014 YILI HATAY ÇALIŞMASI HATAY Yüzölçümü 5524 Nüfusu(2014) 1 519 836 15 ilçesi mevcut Hatay ın Doğusunda ve güneyinde Suriye Batısında Akdeniz Kuzeybatısında Adana Kuzeyinde Osmaniye Kuzeydoğusunda Gaziantep

Detaylı

BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. Türkiye Afet Müdahale Planı

BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. Türkiye Afet Müdahale Planı BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Türkiye Afet Müdahale Planı Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Hizmetleri Eğitimi Limak Limra, Kiriş, Antalya 19-22.03.2015 Türkiye Afet Müdahale

Detaylı

AFAD Başkanlığı. A. Kerim GÜNEŞ Sivil Savunma İşleri Grup Başkanı

AFAD Başkanlığı. A. Kerim GÜNEŞ Sivil Savunma İşleri Grup Başkanı AFAD Başkanlığı A. Kerim GÜNEŞ Sivil Savunma İşleri Grup Başkanı AFAD Başkanlığı nin Görev, Yetki ve Sorumluluğu AFAD Başkanlığı SUNU AKIŞI Konu Başlıkları Kurumlarda hizmetlerin ilk sorumlusu nin seçilme

Detaylı

Afetlere İlişkin Acil Yardım Teşkilatı ve Planlama Esaslarına Dair Yönetmelik

Afetlere İlişkin Acil Yardım Teşkilatı ve Planlama Esaslarına Dair Yönetmelik Afetlere İlişkin Acil Yardım Teşkilatı ve Planlama Esaslarına Dair Yönetmelik R.G. Tarihi:08.05.1988 R.G. Sayısı:19808 BİRİNCİ KISIM Genel Esaslar Amaç: MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı, devletin tüm güç

Detaylı

Sayın Mehmet CEYLAN BakanYardımcısı Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Sayın Mehmet CEYLAN BakanYardımcısı Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sayın Mehmet CEYLAN BakanYardımcısı Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Üçüncü Birleşmiş Milletler Konut ve Sürdürülebilir Kentsel Gelişme Konferansı Habitat III 17-20 Ekim 2016, Kito Sayfa1

Detaylı

Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51

Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51 Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51 Ocak 08, 2013-7:10:56 Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ''Bugün itibarıyla Suriye'den ülkemize gelmiş, kamplarımızda kalan sığınmacı sayısı 152 bin 51'dir'' dedi.

Detaylı

İNSANİ ACİL DURUMLARDA SU YÖNETİMİ

İNSANİ ACİL DURUMLARDA SU YÖNETİMİ İNSANİ ACİL DURUMLARDA SU YÖNETİMİ Misafir Kamplar Örneği Dr. Mehmet Yaşar Şimşek Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürü Su insanın en temel fizyolojik ihtiyacıdır. İnsanlar suyu temizlenmede ve temizlemede kullanır.

Detaylı

VAN ERCiŞ DEPREMi FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI

VAN ERCiŞ DEPREMi FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI VAN DEPREMi 23 Ekim de Van da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde şehir merkezinde ve çevre yerleşimlerde çok sayıda bina yerle bir oldu. Başbakanlık ve

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Ülkemizde Tehlikenin yeni adı sentetik uyuşturucular

Ülkemizde Tehlikenin yeni adı sentetik uyuşturucular SAĞLIKLI YAŞAM Ülkemizde Tehlikenin yeni adı sentetik uyuşturucular NELER YAPTIK METRUK BİNALAR Kötü alışkanlıklara eğilimi olan kişilerin barınmasına müsait, harabe halindeki metruk binalar tespit edilip

Detaylı

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER MAHALLİ HEYETLERİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER MAHALLİ HEYETLERİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 04.04.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28608 ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER MAHALLİ HEYETLERİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

İL GÖÇ İDARESI MÜDÜRLÜĞÜMÜZ TEŞKILAT ŞEMASI AŞAĞIDAKI ŞEKILDEDIR;

İL GÖÇ İDARESI MÜDÜRLÜĞÜMÜZ TEŞKILAT ŞEMASI AŞAĞIDAKI ŞEKILDEDIR; İL GÖÇ İDARESI MÜDÜRLÜĞÜMÜZ TEŞKILAT ŞEMASI AŞAĞIDAKI ŞEKILDEDIR; İl Göç İdaresi Müdürü Araştırma İstatistik ve Projeler Grup Başkanlığı Uluslararası Koruma Grup Başkanlığı Yabancılar Grup Başkanlığı Yönetim

Detaylı

KIZILHAÇ-KIZILAY HAREKETİ İS BİRLİKLERİ PROGRAMI

KIZILHAÇ-KIZILAY HAREKETİ İS BİRLİKLERİ PROGRAMI KIZILHAÇKIZILAY HAREKETİ İS BİRLİKLERİ PROGRAMI KIZILHAÇKIZILAY HAREKETİ is BiRLiKLERi PROGRAMI 5 Mart 0 tarihinde başlamış olan ve Nisan 0 de ülke çapına yayılan gösterilerin neticesinde Suriye hükümetiyle

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

Ayvacık Depremi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çalışmalarının Değerlendirilmesi Raporu (07 Şubat 2017) Ayvacık Depremi

Ayvacık Depremi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çalışmalarının Değerlendirilmesi Raporu (07 Şubat 2017) Ayvacık Depremi Ayvacık Depremi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çalışmalarının Değerlendirilmesi Raporu (07 Şubat 2017) Ayvacık Depremi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi

Detaylı

Türkiye de Adalete Erişim için Adli Yardım Uygulamalarının Geliştirilmesine Destek Projesi

Türkiye de Adalete Erişim için Adli Yardım Uygulamalarının Geliştirilmesine Destek Projesi Türkiye de Adalete Erişim için Adli Yardım Uygulamalarının Geliştirilmesine Destek Projesi Adli Yardım «Ortak Sorunlar, Ortak Çözümler» Konferansı 10-11 Aralık Antalya Proje detayları Proje adı: Toplam

Detaylı

Suriyeli. Misafirlerimiz

Suriyeli. Misafirlerimiz Misafirlerimiz KARDEŞ 2 TO PRAK L ARINDA 0 1 4 Misafirlerimiz KARDEŞ TOPRAKLARINDA 2 0 1 4 SUNUŞ Yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle sınırlarımızdan giriş yapan Suriye vatandaşları, ülkemizde Geçici Koruma

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. TAMP ve Kurumlarda Uygulaması Antalya 2016

T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. TAMP ve Kurumlarda Uygulaması Antalya 2016 T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı TAMP ve Kurumlarda Uygulaması Antalya 2016 1 Afet Yönetiminde Süreç Döngüsü Risk Yönetimi Risk Azaltma Ortaya Çıkışı Hayatını kaybeden kişi sayısı

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

KİTLESEL GÖÇLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ. Uzm. Dr. Muzaffer AKKOCA T.C. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

KİTLESEL GÖÇLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ. Uzm. Dr. Muzaffer AKKOCA T.C. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü KİTLESEL GÖÇLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ Uzm. Dr. Muzaffer AKKOCA T.C. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü 17.04.2015 GİRİŞ İnsanlar neden ülkelerini terk ederler? Savaş Doğal afet Ekonomik

Detaylı

SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU. Mayıs 2017

SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU. Mayıs 2017 SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU Mayıs 2017 Mart 2011 de Suriye içerisinde meydana gelen iç çatışmalar neticesinde 11 milyondan fazla Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşı evlerini terk etmek durumunda

Detaylı

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana SEDAŞ Enerji Hizmet Grubu İle Tatbikata Katıldı TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) Sakarya İçin '2018 Yılı Bölgesel Saha Uzantılı Masabaşı Tatbikatı' 293 Kamu Personeli ve 60 AFAD Gönüllüsü olmak üzere

Detaylı

Akademisyen Gözüyle Toplum Sağlığı Merkezleri. Dr.Melikşah Ertem

Akademisyen Gözüyle Toplum Sağlığı Merkezleri. Dr.Melikşah Ertem Akademisyen Gözüyle Toplum Sağlığı Merkezleri Dr.Melikşah Ertem Amaç: Toplum Sağlığı Merkezlerinin tanımlanması, yeni örgüt içindeki yeri ve görevlerinin irdelenmesi Sunum Planı: TSM tanımı ve örgütlenme

Detaylı

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Acil Sağlık Hizmetleri

Detaylı

TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ LİSE OKUL AİLE BİRLİĞİ SINIF TEMSİLCİLERİ TANIŞMA TOPLANTISI 26.12.2014

TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ LİSE OKUL AİLE BİRLİĞİ SINIF TEMSİLCİLERİ TANIŞMA TOPLANTISI 26.12.2014 TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ LİSE OKUL AİLE BİRLİĞİ SINIF TEMSİLCİLERİ TANIŞMA TOPLANTISI 26.12.2014 TED KDZ. EREĞLİ OKUL AİLE BİRLİĞİ GÜNDEM OAB Yönetim Kurulu ve Sınıf Temsilcilerinin Tanıtımı OAB Gerçekleştirilen

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 5. Hafta (31 Ocak 6 Şubat 2011)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 5. Hafta (31 Ocak 6 Şubat 2011) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 5. Hafta (31 Ocak 6 Şubat 2011) 31 OCAK 2011, PAZARTESİ 09:30-12:30 Avrupa Birliği Genel

Detaylı

ÖĞRENCİLERE ENGELLİLER İLE İLGİLİ TOPLUMSAL BİLİNÇ OLUŞTURULMASI

ÖĞRENCİLERE ENGELLİLER İLE İLGİLİ TOPLUMSAL BİLİNÇ OLUŞTURULMASI Faaliyet Ve Proje Bilgileri Özürlülük sadece belli bir kesimin çalışma konusu değildir, tüm toplumun her alanını ilgilendiren sosyal bir konudur. Özürlü bireyleri ihtiyaç sahibi olarak değil, eşit haklara

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI İDARİ VE HİZMET BİRİMLERİ KADRO STANDARTLARI YÖNETMELİĞİ

SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI İDARİ VE HİZMET BİRİMLERİ KADRO STANDARTLARI YÖNETMELİĞİ SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI İDARİ VE HİZMET BİRİMLERİ KADRO STANDARTLARI YÖNETME SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI İDARİ VE HİZMET BİRİMLERİ KADRO STANDARTLARI YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete: 04.01.2012-28163

Detaylı

SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK AMAÇ MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN TEŞKİLAT VE GÖREVLERİNE DAİR YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN TEŞKİLAT VE GÖREVLERİNE DAİR YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN TEŞKİLAT VE GÖREVLERİNE DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Acil Sağlık Hizmetleri

Detaylı

AFAD Başkanlığı. A. Kerim GÜNEŞ Sivil Savunma İşleri Grup Başkanı

AFAD Başkanlığı. A. Kerim GÜNEŞ Sivil Savunma İşleri Grup Başkanı AFAD Başkanlığı A. Kerim GÜNEŞ Sivil Savunma İşleri Grup Başkanı AFAD Başkanlığı nın Görev, Yetki ve Sorumluluğu ÜST YÖNETİCİ Üst Yöneticinin Sorumluluğu Sivil savunma Afet Acil durum Seferberlik ve Savaş

Detaylı

SOSYAL HĠZMETLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE

SOSYAL HĠZMETLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE Amaç SOSYAL HĠZMETLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKĠ DAYANAK, ĠLKELER ve TANIMLAR Madde 1-

Detaylı

SU ŞEBEKE VE ARITMA TESİSLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUK YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Teşkilat

SU ŞEBEKE VE ARITMA TESİSLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUK YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Teşkilat SU ŞEBEKE VE ARITMA TESİSLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Teşkilat Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Su Şebeke ve Arıtma

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

KOBANÊ VE ŞENGAL HALKI KAMPLARI SAYILAR VE İHTİYAÇLAR RAPORU

KOBANÊ VE ŞENGAL HALKI KAMPLARI SAYILAR VE İHTİYAÇLAR RAPORU KOBANÊ VE ŞENGAL HALKI KAMPLARI SAYILAR VE İHTİYAÇLAR RAPORU GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ BELEDİYELER BİRLİĞİ Kasım, 2014 www.gabb.gov.tr bilgi@gabb.gov.tr gabbinternational@gmail.com KOBANÊ VE ŞENGAL HALKININ

Detaylı

KAMU YÖNETİMİ KAMU YÖNETİMİ YRD.DOÇ.DR. BİLAL ŞİNİK

KAMU YÖNETİMİ KAMU YÖNETİMİ YRD.DOÇ.DR. BİLAL ŞİNİK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ KAMU YÖNETİMİ KAMU YÖNETİMİ YRD.DOÇ.DR. BİLAL ŞİNİK BAKANLAR KURULU Bakanlar Kurulu, Başbakan ve bakanlardan kurulur. Cumhurbaşkanı bakanlar kurulunun

Detaylı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI KENT KOLEJİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI KENT KOLEJİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI KENT KOLEJİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ KADIN SIĞINMA EVİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİĞİ BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLERİ

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ KADIN SIĞINMA EVİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİĞİ BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLERİ TEPEBAŞI BELEDİYE MECLİSİNİN 06.09.2012 TARİH VE 179 SAYILI MECLİS KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR. T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ KADIN SIĞINMA EVİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİĞİ BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLERİ AMAÇ

Detaylı

Suriyeli Göçmenler Özelinde Türkiye de Göçmenlerin Sağlık Gereksinimleri. Dr.Melikşah Ertem

Suriyeli Göçmenler Özelinde Türkiye de Göçmenlerin Sağlık Gereksinimleri. Dr.Melikşah Ertem Suriyeli Göçmenler Özelinde Türkiye de Göçmenlerin Sağlık Gereksinimleri Dr.Melikşah Ertem Göçmenler/sağlık hizmetleri ilkeler neler olmalı? Sağlık hizmetleri insan hakları temelinde değerlendirilmeli

Detaylı

Kasım i Kasım personeli

Kasım i Kasım personeli Mart 2011 de Suriye içerisinde meydana gelen iç çatışmalar neticesinde 11 milyondan fazla Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşı evlerini terk etmek durumunda kalmış olup, 13.6 milyon kişi ise insani yardıma

Detaylı

MUĞLA VALĠLĠĞĠ YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI ĠLE ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA DAĠR YÖNERGE

MUĞLA VALĠLĠĞĠ YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI ĠLE ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA DAĠR YÖNERGE MUĞLA VALĠLĠĞĠ YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI ĠLE ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA DAĠR YÖNERGE BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.haberler.com

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.haberler.com Günlük Haber Bülteni 24.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.haberler.com Tarih:23.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 23.02.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

ŞEHİRSEL TEKNİK ALTYAPI ( ) Prof. Dr. Hülya DEMİR

ŞEHİRSEL TEKNİK ALTYAPI ( ) Prof. Dr. Hülya DEMİR ŞEHİRSEL TEKNİK ALTYAPI (2017-2018) Prof. Dr. Hülya DEMİR Mekânsal kullanım tanımları ve esasları (madde 5) i) Sosyal altyapı alanları (kentsel sosyal altyapı alanları) Birey ve toplumun kültürel, sosyal

Detaylı

FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ENERJİ YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ENERJİ YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ENERJİ YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE Amaç BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK ve TANIMLAR Madde 1- Bu yönergenin amacı;

Detaylı

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI GÖREV, SORUMLULUK VE YETKİ ESASLARINI BELİRLEYEN İÇ YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI GÖREV, SORUMLULUK VE YETKİ ESASLARINI BELİRLEYEN İÇ YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI GÖREV, SORUMLULUK VE YETKİ ESASLARINI BELİRLEYEN İÇ YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1- Bu yönetmelik Kayseri Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI DEPREM VE RİSK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI DEPREM VE RİSK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI DEPREM VE RİSK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin

Detaylı

SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU. Aralık 2016

SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU. Aralık 2016 SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU Aralık 2016 Mart 2011 de Suriye içerisinde meydana gelen iç çatışmalar neticesinde 11 milyondan fazla Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşı evlerini terk etmek durumunda

Detaylı

Destek Hizmetleri Müdürlüğü

Destek Hizmetleri Müdürlüğü Destek Hizmetleri Müdürlüğü 2016 Faaliyet Raporu 76 Destek Hizmetleri Müdürlüğü 2016 Faaliyet Raporu I - GENEL BİLGİLER A - MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI 1 Müdürlüğümüzün Görevleri: Destek

Detaylı

KIZILAYKART. Nakit Temelli Destek Programları

KIZILAYKART. Nakit Temelli Destek Programları Nakit Temelli Destek Programları İçerik Sosyal Uyum Yardım Programı "SUY" Şartlı Eğitim Yardımı "ŞEY" Nedir? İnsani nakit yardım programı Türkiye de Uluslararası Koruma ve Geçici Koruma altında olup, yardıma

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği 19 ARALIK 2010, PAZAR Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) 18:00-20:00 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

Kardeşlik Sınır Tanımaz

Kardeşlik Sınır Tanımaz Kardeşlik Sınır Tanımaz Bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mazlumlara elimizi uzatıyor ve dertlerine derman olmaya çalışıyoruz. Biz ensar bilincine sahip bir milletiz. Ülkemize gelen her kardeşimizi muhacir

Detaylı

ÇABUK Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı: Türkiye-Nijer Dostluk Ormanı Açılışı Yapıldı

ÇABUK Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı: Türkiye-Nijer Dostluk Ormanı Açılışı Yapıldı ÇABUK Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı: Türkiye-Nijer Dostluk Ormanı Açılışı Yapıldı Bakanlığımız ve TİKA İşbirliğinde kurulan dostluk ormanı Nijer Devlet Başkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, tüm Bakanlar,

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi nde öğrenim gören engelli öğrencilerin öğrenim

Detaylı

Keçiören Göçmen Hizmetleri Merkezi Projesi Örnekliğinde Göçmen Bilgilendirmesinde Yerel Yönetimlerin Rolü

Keçiören Göçmen Hizmetleri Merkezi Projesi Örnekliğinde Göçmen Bilgilendirmesinde Yerel Yönetimlerin Rolü Keçiören Göçmen Hizmetleri Merkezi Projesi Örnekliğinde Göçmen Bilgilendirmesinde Yerel Yönetimlerin Rolü Keçiören Göçmen Hizmetleri Merkezi Projesi Nedir? Keçiören Belediyesi, Keçiören Kaymakamlığı, Sosyal

Detaylı

GÜVENLİ LİMAN TÜRKİYE

GÜVENLİ LİMAN TÜRKİYE GÜVENLİ LİMAN TÜRKİYE Misafirlerimiz KARDEŞ TOPRAKLARINDA 2 0 1 6 SUNUŞ Yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle sınırlarımızdan giriş yapan Suriye vatandaşları, ülkemizde Geçici Koruma Statüsü ile barınmaktadır.

Detaylı

1 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29254

1 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29254 1 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29254 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ VE İL ÖZEL İDARELERİ TARAFINDAN AFET VE ACİL DURUMLAR İLE SİVİL SAVUNMAYA İLİŞKİN YATIRIMLARA AYRILAN BÜTÇEDEN YAPILACAK HARCAMALARA

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ AFETLER VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ AFETLER VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ AFETLER VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI Abdurrahman GÜLDOĞAN İzmir AFAD Şube Müdürü AFETLER VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI Afetler ve sivil toplum kuruluşları

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 29361

Resmî Gazete Sayı : 29361 20 Mayıs 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29361 TEBLİĞ Orman ve Su İşleri Bakanlığından: HAVZA YÖNETİM HEYETLERİNİN TEŞEKKÜLÜ, GÖREVLERİ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE İÇİN KADIN KONUKEVLERİ PROJESİ 7 MAYIS 2014-ANKARA. Saygıdeğer Misafirler, Değerli Basın Mensupları

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE İÇİN KADIN KONUKEVLERİ PROJESİ 7 MAYIS 2014-ANKARA. Saygıdeğer Misafirler, Değerli Basın Mensupları KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE İÇİN KADIN KONUKEVLERİ PROJESİ 7 MAYIS 2014-ANKARA Saygıdeğer Misafirler, Değerli Basın Mensupları Aile içi Şiddetle Mücadele İçin Kadın Konukevleri Projesi nin açılış

Detaylı

GEMEREK TOPLU AÇILIŞ PROGRAMI. (14 Aralık 2013) 1) 10 Adet Sosyal Konut Açılışı. 2) Gemerek Futbol Sahası Açılışı. 3) Yeniçubuk Anaokulu Açılışı

GEMEREK TOPLU AÇILIŞ PROGRAMI. (14 Aralık 2013) 1) 10 Adet Sosyal Konut Açılışı. 2) Gemerek Futbol Sahası Açılışı. 3) Yeniçubuk Anaokulu Açılışı GEMEREK TOPLU AÇILIŞ PROGRAMI 1) 10 Adet Sosyal Konut Açılışı 2) Gemerek Futbol Sahası Açılışı 3) Yeniçubuk Anaokulu Açılışı (14 Aralık 2013) 4) Yeniçubuk Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu Açılışı 5) Gemerek

Detaylı

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Giresun Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

(31.12.2005 tarih ve 26040 4. Mükerrer Sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) Harcama Yetkilileri Hakkında Genel Tebliğ (Seri No: 1)

(31.12.2005 tarih ve 26040 4. Mükerrer Sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) Harcama Yetkilileri Hakkında Genel Tebliğ (Seri No: 1) (31.12.2005 tarih ve 26040 4. Mükerrer Sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) Maliye Bakanlığından : Harcama Yetkilileri Hakkında Genel Tebliğ (Seri No: 1) 1. Giriş Bilindiği üzere, 24/12/2003 tarihli

Detaylı

KAPSAM TOPLUM MERKEZLERİ

KAPSAM TOPLUM MERKEZLERİ TÜRK KIZILAYI TOPLUM MERKEZLERİ Ağustos 2018 KAPSAM Toplum Merkezleri ile yönlendirme hizmetleri, eğitim faaliyetleri, geçim kaynağını geliştirme çalışmaları, beslenme ve sağlık hizmetleri, sosyal etkinlikler,

Detaylı

İNFOGRAFİK. Sayılarla Suriyeli Mülteciler UKAM YAYINLARI EYLÜL 2015. www.ukam.org

İNFOGRAFİK. Sayılarla Suriyeli Mülteciler UKAM YAYINLARI EYLÜL 2015. www.ukam.org İNFOGRAFİK Sayılarla UKAM YAYINLARI EYLÜL 2015 ISBN: UKAM YAYINLARI YAYIN NO: 13, İNFOGRAFİK NO: 01 KAPAK TASARIMI ve MİZANPAJ: Hamdi Alanay ULUSLARARASI KÜLTÜREL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ Maltepe Mah. Edirne

Detaylı

İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN AFET, ACİL DURUM VE SİVİL SAVUNMAYA İLİŞKİN YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİNE DAİR USUL VE ESASLAR

İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN AFET, ACİL DURUM VE SİVİL SAVUNMAYA İLİŞKİN YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİNE DAİR USUL VE ESASLAR İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN AFET, ACİL DURUM VE SİVİL SAVUNMAYA İLİŞKİN YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİNE DAİR USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) İl Afet ve Acil Durum

Detaylı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji KASIM 2014 KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ

Detaylı

Maliye Bakanlığı Tebliğin Adı. Kurum

Maliye Bakanlığı Tebliğin Adı. Kurum Resmi Gazete Tarihi: 31.12.2005 Resmi Gazete Sayısı: 26040 Maliye Bakanlığı Tebliğin Adı Harcama Yetkilileri Hakkında Genel Tebliğ Tebliğ No (Seri No: 1) Resmî Gazete Tarihi 31/12/2005 Resmî Gazete Sayısı

Detaylı

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 -

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON VE DANIŞMANLIK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

FIRAT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON VE DANIŞMANLIK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar FIRAT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON VE DANIŞMANLIK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Fırat Üniversitesine bağlı olarak kurulan Proje

Detaylı

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Sağlık Turizmi - İkili İşbirliği Kapsamındaki Hastaların Koordinasyon Eğitimi ve Değerlendirme Toplantısı

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Sağlık Turizmi - İkili İşbirliği Kapsamındaki Hastaların Koordinasyon Eğitimi ve Değerlendirme Toplantısı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Sağlık Turizmi - İkili İşbirliği Kapsamındaki Hastaların Koordinasyon Eğitimi ve Değerlendirme Toplantısı 04 06 Aralık 2013_Antalya Medikal Turizmde Kamu Hastane Birliklerinin

Detaylı

TÜRKİYE BRİÇ FEDERASYONU BÖLGE TEMSİLCİLİKLERİ TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

TÜRKİYE BRİÇ FEDERASYONU BÖLGE TEMSİLCİLİKLERİ TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER TÜRKİYE BRİÇ FEDERASYONU BÖLGE TEMSİLCİLİKLERİ TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1- Talimatın amacı Türkiye Briç Federasyonuna bağlı bölge temsilcilerinin görev, yetki ve sorumlulukları

Detaylı

UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi. Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017

UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi. Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017 UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017 AMAÇ Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında kurulan Afet Birimi nin ve Ulusal Medikal

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM ŞÛRASI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİLLÎ EĞİTİM ŞÛRASI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÖNETMELİK MİLLÎ EĞİTİM ŞÛRASI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Millî Eğitim Şûrasının teşkili ile çalışma esas ve usullerini belirlemektir.

Detaylı

SURİYELİ MİSAFİR ÖĞRENCİLERE TÜRKÇE ÖĞRETİMİ PROJESİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME

SURİYELİ MİSAFİR ÖĞRENCİLERE TÜRKÇE ÖĞRETİMİ PROJESİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME BÜYÜKİKİZ, K. K. ve ÇANGAL, Ö. (2016). Suriyeli Misafir Öğrencilere Türkçe Öğretimi Projesi Üzerine Bir Değerlendirme. Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim Dergisi, 5(3), 1414-1430. SURİYELİ MİSAFİR

Detaylı

Proje. Yardım Operasyonları Proje Ortakları: Birleşmiş Milletler Dünya Nüfus Fonu (UNFPA), Ankara İl Halk Sağlığı Müdürlüğü

Proje. Yardım Operasyonları Proje Ortakları: Birleşmiş Milletler Dünya Nüfus Fonu (UNFPA), Ankara İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Proje «Kadın ve Kız Çocukları İçin Güvenli Alanlar ve Kadın Sağlığı Danışma Merkezleri Oluşturmak Suretiyle Suriyeli ve Diğer Göçmen Kadınların Üreme Sağlığı ve Cinsiyete Dayalı Şiddet Hizmetlerine Erişimlerini

Detaylı