PİYASALARA GENEL BAKIŞ :

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PİYASALARA GENEL BAKIŞ :"

Transkript

1 PİYASALARA GENEL BAKIŞ : Nisan ayında yerel gündemde enflasyon, cari işlemler dengesi ve işsizlik açıklandı. Enflasyon Dolar paritesinde yaşanan oynaklık artışı ve gıda fiyatlarındaki yükseliş sonrası yukarı yönlü hareket devam etti ve Manşet enflasyon Nisan ayında 11,87% seviyesine yükseldi. Çekirdek enflasyon kanadında ise 9,42% seviyesinde açıklandı. İşsizlik Ocak ayında 13% seviyesinde gerçekleşti. Genç işsizlik oranı ise 24,5% oranında. Ancak verinin gecikmeli olması ve hükümet tarafından desteklenen istihdam politikalarının etkisini göstereceği beklentisi sebebiyle piyasalar tarafından risk iştahını düşürücü bir etki yaratmadı. Mart ayı cari işlemler dengesi geçen yılın aynı dönemine göre %28,7 artışla, piyasa beklentisine paralel 2,53 Milyar Dolar açık verdi. Cari işlemler açığının yıllık bazda artış göstermesinde ihracatın gerilemesi, ithalatın enerji kaynaklı artış göstermesi etkili oldu. Net hizmet gelirlerindeki artış ise 2014 yılı Aralık ayından bu yana görülen en yüksek seviyede gerçekleşti. Yıllıklandırılmış cari işlemler açığı ise geçen yılın aynı dönemine göre %10,7 artışla 33,7 Milyar Dolara yükseldi. Yıllık enerji ve altın hariç cari işlemler açığı ise 2016 yılı Şubat ayında 2,7 Milyar Dolar iken, 2017 yılı Şubat ayında 8,8 Milyar Dolar oldu. Şubat ayında doğrudan yatırımlar kaleminde yaşanan döviz girişi geçen yılın aynı dönemine göre çok sınırlı artış göstererek 270 Milyon Dolar oldu. Portföy yatırımlarında Ocak ayındaki 1,6 Milyar Dolarlık sermaye girişinin ardından Şubat ayında 907 Milyar Dolar döviz girişi yaşandı. Bütçe ise Mart ayında 19,5 Milyar TL açık vermiştir. Faiz dışı açık ise 12,4 Milyar TL dir. Bütçe gelirleri 3% artarken bütçe giderlerindeki artış 25% olmuştur. Böylelikle ilk çeyrekte bütçe 14,9 Milyar TL açık vermiştir. Bankacılık sektörü Mart ayı net karı 5,063 Milyon TL açıklandı. Net kar Şubat ayı 4,758 Milyon TL idi. Net kar bir önceki aya göre 6,4% artış yaşanmışken, bir önceki yılın aynı ayına göre 39,2%, çeyreklik bazda 65,0% artış yaşanmıştır. Faiz Gelirleri 20,7% artarken, faiz giderleri 12,3% artmıştır. Net faiz marjı 4,06% seviyesine yük-seldi. Komisyon gelirleri ve temettü gelirlerinin de katkısı, karşılıklardan gelen çözülmeyle birlikte net kar artışı dikkat çekmektedir. Böylelikle ilk çeyrek bankacılık sektörünün güçlü performans gösterdiği teyit edilmiş oldu. Markit PMI verisi Nisan ayında 51,7% açıklanırken, bir önceki ay 52,3% idi. Ancak 50 seviyesinin üzerinde kalması olumlu algılanacaktır. Kredi derecelendirme kurulu S&P ise yabancı ve yerel para cinsinden notu ve görünümü değiştirmedi. Böylelikle yabancı para cinsinden notu BB iken, yerli para cinsinden notu BB+ oldu ve görü-nüm negatif olarak kaldı. Gerekçe olarak TL deki oynaklık, enflasyon baskısı ve büyümenin zayıf olduğu belirtildi. Ancak piyasanın risk iştahında bir değişim olması beklenmiyor.

2 Avrupa bölgesinde Fransa seçimlerinde Macron başkan olurken, küresel risk iştahı olumlu yönde devam ediyor. ABD piyasalarında ise istihdam güçlü seyrini sürdürürken büyüme tarafında istenilen ivmeyi yakalayamadılar. Ancak haziran ortasında yapılacak toplantıda faiz artırım beklentisi 100% seviyesindedir. Nisan ayında Borsa İstanbul 100 endeksi 6,40% değer kazancıyla 94,655 seviyesinden kapattı. Dolar/TL kuru ise ay sonunda 3,55 seviyesine geriledi. Gösterge tahvil faizi de 11,30% seviyesinden 11,34% seviyesine yükselmiş oldu. Yurt içi ve yurt dışı seçim süreci sona erdi. Aynı zamanda ilk çeyrek mali tabloları Mayıs ayında tamamlanacaktır. Bu ay veri seti yurt içi ve yurt dışında görece sakin, aynı zamanda Mayıs ayı endeks tarafında satış baskısı olan bir ay olması (5 yıllık ortalama düşüş 2,2%) sebebiyle riskli enstrümanlarda kısmi düzeltme meydana gelmesi olası görülmektedir. Nisan Ayında yurt içindeki gündem konusu, referandum sonucu ve bu çıkacak sonucun piyasalara olan yansımalarına ilişkin beklentilerdi. Referandum sonrasındaki tabloya bakıldığında, yurt dışı piyasalardaki risk iştahına da bağlı olarak pozitif bir görünüm oluşmuş durumda. Referandum sonrasında iç gündemdeki haber akışının azalmış olması, piyasaların yurt dışı gelişmelere olan duyarlılığının artmasına neden olabilir. Yurt dışına bakıldığında; Avrupa Bölgesinde gözler Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeydi. Piyasa dostu Macron un kazanmasının ardından, tedirginlik vermesi muhtemel olan bir senaryo ortadan kalkmış oldu. Bunun dışında İngiltere deki erken seçim süreci ve erken seçim sonrasında Brexit sürecinin ne şekilde uygulanacağı konusu önemli bir gündem oluşturacak ki bu konu, İngiltere AB ilişkilerine birebir yansayacak nitelikte olacaktır. ABD tarafında Trump reform tasarılarının kongre tarafında onay görmesi hususu ve bunun yanı sıra özellikle yaz aylarına kalması beklenen Fed in bilanço küçültmesi beklentilerine ilişkin olan gelişmeler, önümüzdeki dönem için piyasalar tarafında takip edilecek temel faktörler olarak göze çarpıyor. Tabii ABD Kuzey Kore gerginliği, Kuzey Irak ve Suriye deki gelişmeler de Dünya daki jeopolitik risk unsurları olması dolayısıyla piyasalara tedirginlik vermeye devam edebilir..

3 BİST 100 ENDEKSİ : Referandum sonrasında genel havanın olumlu olması ve Dünya da özellikle gelişmekte olan piyasaların risk iştahının artmasına paralel olarak TL bazlı en yüksek seviyelerini test eden BİST 100 endeksi, yeni bir trend kanalı oluşturmuş durumda. Teknik göstergelerin de düzelmesiyle beraber Dolar bazlı direnç seviyesi olan USD ve USD seviyeleri kısa vadeli test edilmesi muhtemel seviyeler olarak ön plana çıkıyor ki bu seviyeler TL bazlı olarak sırasıyla ve seviyelerine denk geliyor. Piyasada kısa vadede oluşan bu yükseliş kanalının bozulmaması, endeksin geri çekilmesi durumunda yükseliş kanalının alt bandında bulunan seviyesindeki önemli destek noktasını kırmamasıyla bire bir bağlantılı olarak görünüyor. KATILIM ENDEKSİ : Katılım 30 endeksi, geçen toplantıda aralığındaki bant içerisinde seyrini devam ettiriyordu. Referandum sonrasında bu bant dışına çıkma ihtimali yüksekti. Nitekim, gerek referandum sonrasında oluşan tablo, gerekse gelişen piyasalardaki risk iştahının artmasına paralel olarak yatay bant kanalı yukarı doğru kırıldı ve kısa vadeli yükseliş kanalı oluştu. Büyük resme bakıldığında yükseliş seyrinin devam edeceğini söylemek yerinde olacaktır. Yükseliş kanalının bozulmaması ve hareketin sağlıklı olabilmesi açısından geri çekilmelerde, katılım 30 endeksinin seviyesinin altına gelmemesi gerekiyor. Yakın vadede hedefler ise dolar bazlı olarak , ve seviyelerinde bulunuyor ki, bu seviyeler TL bazlı olarak sırasıyla , ve seviyelerine tekabül ediyor.

4 ALTIN : Nisan Ayının başında altın fiyatlarında, genel anlamda yükseliş hareketleri devam etmişti, bunun en önemli nedenini Dünya daki jeopolitik risklerle beraber, ABD 10 yıllık tahvil faiz hareketleriyle altın fiyatları arasında oluşan negatif korelasyondan kaynaklanıyordu. Mart ve Nisan Aylarında süregelen bu negatif korelasyonla beraber, ABD 10 yıllık faizlerde, Trump reform yasalarının yürürlüğe girememesinden kaynaklı olan düşüş hareketi oluşmuş, altın fiyatlarındaki yükseliş yönlü seyir tetiklenmişti. Nisan sonu ve Mayıs başsından itibaren ise özellikle jeopolitik risklerden kaynaklanan tedirginliklerin azalması, yatırımcıların da bu konudan dolayı riskli varlıklara doğru sermaye hareketlerini yönlendirmeleriyle Dünya piyasalarında düşüş yönünde seyir izlenmeye başladı. Bu seyir yükseliş kanalının alt bandına doğru bir hareketi sağlarken, yükseliş kanalının daha henüz bozulmadığını belirtmek yerinde olacak. Altının onsunda 1200 USD seviyesi önemli bir destek noktası olarak gözükmekte. Bu seviyenin altına gelip gelmemesi hususu önem arz ediyor. Öte yandan, Dünya da jeopolitik riskler, son dönemde etkisini kaybetmiş gibi görünse de, tamamen ortadan kalkmış değil. Özellikle Kuzey Kore ABD gerginliği ve Kuzey Irak ve Suriye deki ara ara inen ama bazı dönemlerde de hızlı bir şekilde yükselebilen tansiyon, altın fiyatlarında yeniden yükselişe zemin hazırlayabilir. Bu noktada USD seviyesindeki önemli destek kırılmadan kanıya varmak erken diye düşünüyoruz. Öte yandan gram altında da gerek Dünya altın fiyatlarındaki gerileme, gerekse Dolar ın son dönemdeki değer kaybından dolayı düşüş içerisine girdiği göze çarpıyor. Burada da önemli seviye 139 TL seviyesi olarak gözüküyor. Bu seviyenin altında oluşabilecek olası durumlarda satışlar hızlanabilir.

5 TAHVİL BONO : Tahvil bono tarafında referandumun hemen sonrasında 2 yıllık faizler %11,32 ve 10 yıllık faizler %10,87 seviyelerindeydi. Şu anda ise sırasıyla 11,32 ve 10,50 seviyelerinde bulunuyor. Buradan da görüldüğü üzere, kısa vadeli kağıtta çok fazla hareket oluşmamış olmasına karşın, uzun vadeli kağıtta alış yönlü hareketlilik ön plana çıkmış durumda. Kısa vadeli kağıtta faizin geri çekilmesi, Merkez Bankası fonlama maliyetlerinde düşüş yaşanabilmesi hususuyla bağlantılı. Dolayısıyla şu an için kısa vadeli kağıtta faizin geri çekilme ihtimali nispeten zayıf görünüyor. Öte yandan özellikle 10 yıllıklarda oluşan düşüş hareketinin devamı ve teknik olarak 10 seviyesinde bulunan güçlü direncin aşılması hususları USD/TL nin 3,50 seviyesinin altına gelmesi durumuyla birebir bağlantılı olarak görünüyor. Gelişen piyasalarda artan risk iştahı, pariteye bağlı olarak USD de düşüş yaşanabileceğine yönelik beklentiler, USD/TL de de düşüşün devamının geleceğine yönelik oluşan önemli göstergeler olarak göze çarpıyor. Öte yandan Hazine nin takvimine bakıldığında Mayıs ayı, itfalar konusunda rahat bir ay olarak da görünüyor. Mayıs Ayında Hazine nin 4,5 milyar TL tutarında itfası var. Burada piyasayı geçen ay da olduğu gibi tedirgin edecek konu, mevduat faiz hadlerinin yukarıda kalmasından dolayı faizlerin yükselme ihtimalidir. Bu arada Dünya da jeopolitik risklerden kaynaklı oluşabilecek negatif risk algısı, faiz hadlerinde yeniden yükseliş denemelerini gündeme getirebilir. STRATEJİ : Yatırımcılarımızın risk profillerine uygun ve yatırım yapmayı düşündükleri enstrümanlara bağlı olarak çeşitli emeklilik fonları öneri paketleri sunduk. Faizsiz Enstrümanlar İçin İlgilenen Yatırımcılara Yönelik Olarak Öneri Paketimiz: % 40 Büyüme Amaçlı Katılım Esnek - % 30 Altın EYF - %30 Gelir Amaçlı Alternatif Kamu Borçlanma Araçları Standard EYF (VEB VGA VGB) Yüksek Risk Algısı Olan Yatırımcılara Yönelik Olarak Öneri Paketimiz: % 50 Esnek EYF - % 20 Büyüme Amaçlı Hisse Senedi EYF - %20 Gelir Amaçlı Kamu Dış Borçlanma Araçları Standart EYF - %10 Para Piyasası Likit Esnek (VEE VEH VET - VEL) Orta ve Düşük Risk Algısı Olan Yatırımcılara Yönelik Olarak Öneri Paketimiz: % 50 Gelir Amaçlı Kamu Borçlanma Araçları Fonları - % 30 Esnek EYF - %20 Likit Esnek (VEK VEE VEL) Şeklinde fon yapılandırması düzenledik.

6

PİYASALARA GENEL BAKIŞ :

PİYASALARA GENEL BAKIŞ : PİYASALARA GENEL BAKIŞ : Mart Ayına ilişkin olarak yerel gündemde enflasyon, cari işlemler dengesi ve 4. çeyrek gayri safi yurt içi hasılat verilerine bakıldığında; enflasyon açısından Ocak ayından itibaren

Detaylı

PİYASALARA GENEL BAKIŞ :

PİYASALARA GENEL BAKIŞ : PİYASALARA GENEL BAKIŞ : Haziran ayında yurt içinde GSYH, enflasyon ve cari işlemler dengesi takip edildi. Enflasyon Haziran ayı verisiyle birlikte ilk defa bu yıl içinde bir önceki yılın aynı dönemine

Detaylı

PİYASALARA GENEL BAKIŞ :

PİYASALARA GENEL BAKIŞ : PİYASALARA GENEL BAKIŞ : Temmuz ayında yurt içinde ikinci çeyrek mali tabloları, dış ticaret dengesi, TCMB değerlendirme raporu, hazine borçlanma kompozisyonu ve başbakanlık kabine değişikliği takip edildi.

Detaylı

Fon Bülteni Kasım Önce Sen

Fon Bülteni Kasım Önce Sen Fon Bülteni Kasım 217 Önce Sen Fon Bülteni Kasım 217 NN Hayat ve Emeklilik Yüksek KarşılaştırmalarıGetiri! Fonları Sektör Son 1 Yıl - 31/1/216-31/1/217 % 6 5 4 3 25 2 15 1 5 31,81 43,9 24,52 21,6 17,12

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık **

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık ** 08-12 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve bazı üye ülkelerden açıklanan İmalat PMI rakamı beklentileri karşılarken Euro da sınırlı değer

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 29 Ağustos 2016, Sayı: 34. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 29 Ağustos 2016, Sayı: 34. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 34 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

Mayıs 13. Emeklilik Fon Bülteni BNP Paribas Cardif Emeklilik NİSAN AYI PİYASA GELİŞMELERİ BNP PARIBAS CARDIF

Mayıs 13. Emeklilik Fon Bülteni BNP Paribas Cardif Emeklilik NİSAN AYI PİYASA GELİŞMELERİ BNP PARIBAS CARDIF Mayıs 13 Emeklilik Fon Bülteni BNP Paribas Cardif Emeklilik 26.04.2013 tarihli Emeklilik Gözetim Merkezi verilerine göre BNP Paribas Cardif Emeklilik katılımcı sayısı 121.469 ve fon büyüklüğü 652 milyon

Detaylı

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 05-09 Haziran 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, hafta içerisinde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

7.36% 2.9% 17.9% 9.7% % Temmuz 18 Nisan 18 Temmuz 18 Ağustos 18

7.36% 2.9% 17.9% 9.7% % Temmuz 18 Nisan 18 Temmuz 18 Ağustos 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 6.56 Altın (USD) 1,202 Ağustos 18 EUR/TRY 7.65 Petrol (Brent) 77.4 BİST - 100 92,723 Gösterge Faiz 24.5 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7.36% 2.9% 17.9% 9.7%

Detaylı

PİYASALARA GENEL BAKIŞ :

PİYASALARA GENEL BAKIŞ : PİYASALARA GENEL BAKIŞ : Eylül ayında yurt içinde enflasyon, gayrisafi yurt içi hasıla, işsizlik oranı, para politikası kararı ve orta vadeli plan izlenirken, ABD piyasalarında kasırga etkisi, FOMC ve

Detaylı

22 Mart Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi. 22 Mart 2017

22 Mart Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi. 22 Mart 2017 22 Mart 2017 22 Mart 2017 Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de TÜFE rakamları Şubat ayında yüzde 0,7 ve yıllık bazda yüzde 2,3 ile Eylül 2013

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 27 Mart 2017, Sayı: 13. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 27 Mart 2017, Sayı: 13. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 13 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

7.36% 7.0% 15.8% 9.6% % Haziran 18 Mayıs 18 Haziran 18 Temmuz 18

7.36% 7.0% 15.8% 9.6% % Haziran 18 Mayıs 18 Haziran 18 Temmuz 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 4.90 Altın (USD) 1,221 Temmuz 18 EUR/TRY 5.75 Petrol (Brent) 74.3 BİST - 100 96,952 Gösterge Faiz 20.6 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7.36% 7.0% 15.8% 9.6%

Detaylı

7.26% 9.9% 10.8% 10.8% % Mart 18 Şubat 18 Mart 18 Nisan 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar

7.26% 9.9% 10.8% 10.8% % Mart 18 Şubat 18 Mart 18 Nisan 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 4.04 Altın (USD) 1,313 Nisan 18 EUR/TRY 4.90 Petrol (Brent) 75.9 BİST - 100 104,283 Gösterge Faiz 14.4 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7.26% 9.9% 10.8% 10.8%

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN (08 Mayıs 2017)

GÜNLÜK BÜLTEN (08 Mayıs 2017) GÜNLÜK - HAFTALIK BÜLTEN 08-12052017 GÜNLÜK BÜLTEN (08 Mayıs 2017) BIST100 Endeksi dünü 889 (% 088) puanlık yükseliş ile 93928 seviyesinden ve 5012 milyon TL işlem hacmiyle kapattı Endekste dalgalı seyirle

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 7 Ağustos 2017, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 7 Ağustos 2017, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 32 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Fon Bülteni Ocak Önce Sen

Fon Bülteni Ocak Önce Sen Fon Bülteni Ocak 217 Önce Sen Fon Bülteni Ocak 217 NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Yüksek Getiri! Son 1 Yıl - 31/12/215-31/12/216 % 3 25 2 15 1 5 9,2 8,28 17,74 11,43 9,94 11,43

Detaylı

Fon Bülteni Haziran Önce Sen

Fon Bülteni Haziran Önce Sen Fon Bülteni Haziran 217 Önce Sen Fon Bülteni Haziran 217 NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Son 1 Yıl - 31/5/216-31/5/217 Yüksek Getiri! 6 5 4 3 25 2 15 1 5 29,17 25,39 19,7 17,85 14,98

Detaylı

03 OCAK OCAK Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı

03 OCAK OCAK Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı 03 OCAK 2019 03 OCAK 2019 Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Çin de açıklanan Caixin İmalat PMI verisi Aralık ayında beklentilerin aksine geriledi ve 49,7

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 25 Nisan 2016, Sayı: 17. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 25 Nisan 2016, Sayı: 17. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 17 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

PİYASALARA GENEL BAKIŞ :

PİYASALARA GENEL BAKIŞ : 02.03.2017 PİYASALARA GENEL BAKIŞ : Güçlü Risk İştahının Ardından Normalleşme Süreci, Şubat ayıda yurt içinde makroekonomi veri seti olarak TÜFE, reel efektif döviz kuru, işsizlik oranı, güven endeksleri

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 8 Ağustos 2016, Sayı: 31. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 8 Ağustos 2016, Sayı: 31. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 31 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

Fon Bülteni Nisan Önce Sen

Fon Bülteni Nisan Önce Sen Fon Bülteni Nisan 217 Önce Sen Fon Bülteni Nisan 217 NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Son 1 Yıl - 31/3/216-31/3/217 Yüksek Getiri! 4 3 25 2 15 1 5 22,18 12,23 12,23 11,86 12,23 12,23

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 9 Mayıs 2016, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 9 Mayıs 2016, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 19 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK 27-03 Mart 2017 ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan PMI rakamları beklentileri

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 5 Haziran 2017, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 5 Haziran 2017, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 23 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak 19 Mayıs 2017 19 Mayıs 2017 Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Nisan ayı Perakende Satışlar beklentinin üzerinde

Detaylı

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 7-11 Kasım2016 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Hem veri akışının yoğun olduğu hem de Merkez Bankalarının sahnede olduğu bir hafta geride kaldı. Fed den ve BoE den faiz adımları

Detaylı

Fon Bülteni Aralık Önce Sen

Fon Bülteni Aralık Önce Sen Fon Bülteni Aralık 217 Önce Sen NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Son 1 Yıl - 3/11/216-3/11/217 % 1 9 8 7 6 Fon Bülteni Aralık 217 Yüksek Getiri! 5 4 3 2 1 6,45 4,8 42,89 33,11 2,73

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 3 Ekim 2016, Sayı: 38. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 3 Ekim 2016, Sayı: 38. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 38 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak 21 Aralık 2017 21 Aralık 2017 Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD Senatosu nda yapılan oylamada, vergi reformu yasa tasarısını 48 e karşı 51 oy

Detaylı

Teknik Bülten. 14 Haziran 2016 Salı

Teknik Bülten. 14 Haziran 2016 Salı Güne Başlarken Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılacağına dair endişelerinin derinleşmesiyle, küresel piyasalardaki düşüşleri takip ederek iki ayın düşüğüne geriledi.

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 27 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim Piyasalar Haftaya Yatay Başladı Geçtiğimiz hafta Fed in 20-21 Mart tarihinde gerçekleştirdiği toplantısına dair tutanaklar yayımlandı. Tutanaklarda, komite üyelerinin birçoğunun faiz artırımları konusunda

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 12 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Çağlar Kuzlukluoğlu 1 DenizBank Ekonomi

Detaylı

Fon Bülteni Mart Önce Sen

Fon Bülteni Mart Önce Sen Fon Bülteni Mart 217 Önce Sen Fon Bülteni Mart 217 NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Son 1 Yıl - 29/2/216-28/2/217 Yüksek Getiri! 4 3 25 2 15 1 5 8,85 8,8 18,54 18,63 14,4 16,11 13,52

Detaylı

%7.26 Aralık

%7.26 Aralık ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar (Mart 2018) USD/TRY 3.95 Altın (USD) 1,324 EUR/TRY 4.87 Petrol (Brent) 69.0 BİST - 100 114,930 Gösterge Faiz 14.07 Büyüme %7.26 Aralık 2017 Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik

Detaylı

Teknik Bülten. 14 Ekim 2016 Cuma

Teknik Bülten. 14 Ekim 2016 Cuma Güne Başlarken ABD'de işsizlik maaşı başvuruları son 2 haftada 40 yıldan fazla sürenin en düşük seviyesinde gerçekleşti. Çalışma Bakanlığı verilerine göre 8 Ekim'de biten haftada haftalık işsizlik maaşı

Detaylı

18 Temmuz Dolar Kanadında Kayıplar Genişliyor

18 Temmuz Dolar Kanadında Kayıplar Genişliyor 18 Temmuz 2017 18 Temmuz 2017 Dolar Kanadında Kayıplar Genişliyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nde açıklanan Haziran ayı TÜFE ve Çekirdek TÜFE verileri bir önceki yılın aynı ayına

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN (14 Kasım 2016)

GÜNLÜK BÜLTEN (14 Kasım 2016) GÜNLÜK - HAFTALIK BÜLTEN 14-18112016 GÜNLÜK BÜLTEN (14 Kasım 2016) BIST100 Endeksi dünü 1186 (% 155) puanlık düşüş ile 75174 seviyesinden ve 3664 milyon TL işlem hacmiyle kapattı Endekste dalgalı seyir

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 44 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA 03.08.2017 Geçtiğimiz günü tarım dışı istihdamın öncül verisi olan ADP Tarım Dışı İstihdamı takip ederek geçirdik. Görece yatay seyreden piyasada az da olsa volatilite yaratması

Detaylı

Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı

Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı 09 Ekim 2018 Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı 09 Ekim 2018 Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) açıkladığı verilere göre, bu yılın Ağustos ayında Sanayi

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 5 9 Aralık 2016 OPEC Kararı ile Güçlü Petrol, TL de ise Negatif Ayrışma Şiddetleniyor Hafta genelinde açıklanan olumlu ABD makroekonomik datalar ile Dolar daki güçlü duruşun devam ediyor. Euro Bölgesinden

Detaylı

07 OCAK OCAK Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz

07 OCAK OCAK Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz 07 OCAK 2019 Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz 07 OCAK 2019 Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Japonya da açıklanan İmalat PMI verisi Ocak ayında beklentilerin üzerinde 52,6 düzeyinde gerçekleşti.

Detaylı

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017 10 Mart 2017 10 Mart 2017 Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarında değişikliğe

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 15 Ağustos 2016, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 15 Ağustos 2016, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 32 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor. 1 Şubat 2017

Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor. 1 Şubat 2017 01 Şubat 2017 01 Şubat 2017 Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor Trump ın ABD de göçmen krizine ilişkin imzaladığı kararname piyasalarda Dolar aleyhine hareketler yaratmaya devam

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL ALTIN EURUSD GBPUSD USDTRY Referandum Tarihi Netleşiyor Yurt içi ana gündem maddesi ise anayasa değişikliği.

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 16 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor 03 Mart 2017 Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor Dün diğer günlere oranla nispeten sakin bir veri akışını takip ettik. Trump sonrası güçlenen Dolar ABD

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Dün yurt içinde açıklanan ticaret dengesi verilerinde ihracat 2018 Aralık ayında 2017 Aralık ayına göre

Detaylı

5.21% -11.0% 25.2% 10.8% % Eylül 18 Ağustos 18 Eylül 18 Ekim 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar

5.21% -11.0% 25.2% 10.8% % Eylül 18 Ağustos 18 Eylül 18 Ekim 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 5.50 Altın (USD) 1,225 Ekim 18 EUR/TRY 6.24 Petrol (Brent) 76.2 BİST - 100 90,201 Gösterge Faiz 24.4 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 5.21% -11.0% 25.2% 10.8%

Detaylı

Teknik Bülten. 15 Haziran 2016 Çarşamba

Teknik Bülten. 15 Haziran 2016 Çarşamba Güne Başlarken ABD'de perakende satışlar Mayıs'ta aylık %0,5 arttı, beklenti %0,3 artması yönündeydi. Eurostat tarafından açıklanan veriye göre 19 üyeli Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi Nisan'da %1.1 arttı.

Detaylı

1.56% -4.1% 20.3% 11.4% % Kasım 18 Ekim 18 Kasım 18 Aralık 18

1.56% -4.1% 20.3% 11.4% % Kasım 18 Ekim 18 Kasım 18 Aralık 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 5.29 Altın (USD) 1,258 Aralık 18 EUR/TRY 6.05 Petrol (Brent) 51.9 BİST - 100 91,527 Gösterge Faiz 20.9 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 1.56% -4.1% 20.3% 11.4%

Detaylı

14 Ağustos Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz. 14 Ağustos 2017

14 Ağustos Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz. 14 Ağustos 2017 14 Ağustos 2017 14 Ağustos 2017 Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Temmuz ayı TÜFE verisi beklentilere paralel aylık bazda yüzde 0,4 ve yıllık

Detaylı

Fon Bülteni Mayıs Önce Sen

Fon Bülteni Mayıs Önce Sen Fon Bülteni Mayıs 217 Önce Sen Fon Bülteni Mayıs 217 NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Son 1 Yıl - 3/4/216-3/4/217 Yüksek Getiri! 4 3 25 2 15 1 5 7,17 5,48 21,67 16,21 11,3 11,66 8,59

Detaylı

ALTIN TEMEL VE TEKNİK ANALİZİ

ALTIN TEMEL VE TEKNİK ANALİZİ ALTIN TEMEL VE TEKNİK ANALİZİ Comex (Commodity Exchange) Borsasında işlem gören Altının Ons fiyatı yıl başından beri yükseliş trendini koruyor. Genel olarak Trump kaynaklı siyasi endişeler, jeopolitik

Detaylı

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak.

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. 22 Aralık 2016 22 Aralık 2016 ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. Yurtdışı gelişmeler, Euro Bölgesinde beklentilerin üzerinde açıklanan Tüketici Güven Endeksi Euro tarafına olumlu yansıdığı

Detaylı

5.21% 4.6% 21.6% 11.1% % Ekim 18 Eylül 18 Ekim 18 Kasım 18

5.21% 4.6% 21.6% 11.1% % Ekim 18 Eylül 18 Ekim 18 Kasım 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 5.16 Altın (USD) 1,218 Kasım 18 EUR/TRY 5.87 Petrol (Brent) 58.7 BİST - 100 95,416 Gösterge Faiz 20.3 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 5.21% 4.6% 21.6% 11.1%

Detaylı

24 Nisan Haftalık Ekonomik Takvim TCMB, BOJ VE ECB KARARLARI KÜRESEL PİYASALARDA YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

24 Nisan Haftalık Ekonomik Takvim TCMB, BOJ VE ECB KARARLARI KÜRESEL PİYASALARDA YAKINDAN TAKİP EDİLECEK 24-28 Nisan 2017 TCMB, BOJ VE ECB KARARLARI KÜRESEL PİYASALARDA YAKINDAN TAKİP EDİLECEK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD de açıklanan veriler karmaşık bir tablo çizerken dolar endeksinin hafta

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 17 Ekim 2016, Sayı: 40. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 17 Ekim 2016, Sayı: 40. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 40 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

-2.98% -10.0% 19.7% 13.5% % Ocak 19 Ocak 19 Şubat 19 Şubat 19 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER.

-2.98% -10.0% 19.7% 13.5% % Ocak 19 Ocak 19 Şubat 19 Şubat 19 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 5,32 Altın (USD) 1.319 Şubat 19 EUR/TRY 6,06 Petrol (Brent) 66,0 BİST - 100 104.530 Gösterge Faiz 18,8 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik -2.98% -10.0% 19.7% 13.5%

Detaylı

Fon Bülteni Ekim Önce Sen

Fon Bülteni Ekim Önce Sen Fon Bülteni Ekim 217 Önce Sen Fon Bülteni Ekim 217 NN Hayat ve Emeklilik Yüksek KarşılaştırmalarıGetiri! Fonları Sektör Son 1 Yıl - 29/9/216-29/9/217 % 6 5 4 3 25 2 15 1 5 6,81 5,37 37,72 3,37 21,96 21,43

Detaylı

Ekonomik Gündem. İmalat sanayi dışı endeks ise Haziran ayındaki seviyesi olan 53.7'den 53.9 seviyesine çıktı.

Ekonomik Gündem. İmalat sanayi dışı endeks ise Haziran ayındaki seviyesi olan 53.7'den 53.9 seviyesine çıktı. Ekonomik Gündem Asya hisse senetleri, Çin verisi öncesi, güçlü yene bağlı olarak Japonya hisse sentelerinin geri çekilmesi ve yatırımcıların dikkatlerini beklenenden daha düşük çıkan ABD ekonomik üretimine

Detaylı

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017 02 Mart 2017 02 Mart 2017 Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi Dün ABD Başkanı Donald Trump ın kongrede yaptığı açıklamalar sonrası Dolar endeksi kazançlarını genişletti.

Detaylı

23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI. 23 Şubat 2017

23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI. 23 Şubat 2017 23 Şubat 2017 23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI Yurtdışı gelişmeler; İtalya da Ocak ayında TÜFE aylık bazda yüzde 0,3 yıllık bazda yüzde 1 artış gösterdi. Almanya da açıklanan

Detaylı

Teknik Bülten 09 Şubat 2017 Perşembe

Teknik Bülten 09 Şubat 2017 Perşembe Güne Başlarken Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, yaptığı açıklamada Türkiye'deki bankaların ülkenin ekonomik zayıflığına karşın dirençli olmaya devam ettiğini bildirdi. Standard & Poor's,

Detaylı

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Ağustos ayı toplantısı sonrasında faiz

Detaylı

7,36% 5,1% 15,4% 10,1% 87,1 57,1 2,7 17,75% Mayıs 18 Nisan 18 Mayıs 18 Haziran 18

7,36% 5,1% 15,4% 10,1% 87,1 57,1 2,7 17,75% Mayıs 18 Nisan 18 Mayıs 18 Haziran 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 4,56 Altın (USD) 1.250 Haziran 18 EUR/TRY 5,31 Petrol (Brent) 79,4 BİST - 100 96.520 Gösterge Faiz 19,2 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7,36% 5,1% 15,4% 10,1%

Detaylı

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısından Etkili Olabilir. 11 Ağustos 2017

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısından Etkili Olabilir. 11 Ağustos 2017 11 Ağustos 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısından Etkili Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Haziran ayı Sanayi Üretimi verisinde, aylık

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 08 Haziran 2015, Sayı: 14. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 08 Haziran 2015, Sayı: 14. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 14 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Çağlar Kuzlukluoğlu 1

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER ABD de işsizlik başvuruları ve imalat sektörü PMI beklentilerin üzerinde gelirken, ikinci el konut satışlarında 4 aylık aradan sonra ilk kez artış yaşandı

Detaylı

Fon Bülteni Temmuz Önce Sen

Fon Bülteni Temmuz Önce Sen Fon Bülteni Temmuz 217 Önce Sen Fon Bülteni Temmuz 217 NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Son 1 Yıl - 3/6/216-3/6/217 Yüksek Getiri! 6 5 4 3 25 2 15 1 5 33,74 29,77 22,34 2,32 18,73

Detaylı

Fon Bülteni Ağustos Önce Sen

Fon Bülteni Ağustos Önce Sen Fon Bülteni Ağustos 217 Önce Sen Fon Bülteni Ağustos 217 NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Son 1 Yıl - 31/7/216-31/7/217 Yüksek Getiri! % 6 5 4 3 25 2 15 1 5 42,13 45,44 25,81 23,94

Detaylı

İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI. 24 Şubat 2016 Ankara

İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI. 24 Şubat 2016 Ankara İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI 24 Şubat 2016 Ankara Özet: Makroekonomik Görünüm ve Para Politikası Dış ticaret hadlerindeki olumlu gelişmeler ve tüketici kredilerinin ılımlı seyri cari dengedeki iyileşmeyi

Detaylı

12 Aralık Aralık Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor

12 Aralık Aralık Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor 12 Aralık 2017 12 Aralık 2017 Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD de açıklanan Ekim ayı İş imkanları ve personel değişim oranı

Detaylı

09 Kasım Piyasalardaki Vergi Reformu Belirsizliği Sürüyor. 09 Kasım 2017

09 Kasım Piyasalardaki Vergi Reformu Belirsizliği Sürüyor. 09 Kasım 2017 09 Kasım 2017 09 Kasım 2017 Piyasalardaki Vergi Reformu Belirsizliği Sürüyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD de vergi yasa tasarısının ötelenebileceği yönünde resmi olmayan haber akışları ile

Detaylı

Fon Bülteni Temmuz Önce Sen

Fon Bülteni Temmuz Önce Sen Fon Bülteni Temmuz 218 Önce Sen NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Yılbaşından Bugüne - 29/12/217-29/6/218 Fon Bülteni Temmuz 218 Yüksek Getiri! % 2 13,94,42,77 1 - -1 - -2-1,64-3,9-4,2-11,7-1,8

Detaylı

PİYASALARDAKİ GELİŞMELER VE FON PİYASASINA YANSIMASI ALTERNATIF YATIRIM ARAÇLARININ GETİRİLERİ YATIRIM FONLARININ GETİRİLERİ

PİYASALARDAKİ GELİŞMELER VE FON PİYASASINA YANSIMASI ALTERNATIF YATIRIM ARAÇLARININ GETİRİLERİ YATIRIM FONLARININ GETİRİLERİ Sevgili Okuyucularımız, Bu sayımızda küresel ve yerel piyasalardaki gelişmelerin fon piyasasına yansımalarını Piyasalardaki Gelişmeler ve Fon Piyasasına Yansıması kısmında bulabilirsiniz. Bültenimizde

Detaylı

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim 06-10 Mart 2017 Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu ABD Başkanı Trump ın ilk kongrede gerçekleştirdiği açıklamalar vergi reformları ve alt yapı harcamalarının destekleneceği yönünde

Detaylı

Teknik Bülten. 21 Temmuz 2016 Perşembe

Teknik Bülten. 21 Temmuz 2016 Perşembe Güne Başlarken 15 Temmuz gecesi başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından MGK ve Bakanları Kurulu toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de 3 ay süreyle Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilmesi

Detaylı

AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU DÖNEMİ FAALİYET RAPORU (AVE)

AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU DÖNEMİ FAALİYET RAPORU (AVE) AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 01.01.2017 30.06.2017 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU (AVE) Genel Bilgiler Fon, Sermaye Piyasası Kurulu nun 10.12.2003 tarih KYD-591 sayılı izni doğrultusunda

Detaylı

02 Aralık ABD de Veri Akışı Güçlü Seyrini Korurken, Dolar/TL 3,5 i Test Ediyor. 2 Aralık 2016

02 Aralık ABD de Veri Akışı Güçlü Seyrini Korurken, Dolar/TL 3,5 i Test Ediyor. 2 Aralık 2016 2 Aralık 2016 02 Aralık 2016 ABD de Veri Akışı Güçlü Seyrini Korurken, Dolar/TL 3,5 i Test Ediyor Brexit Sekreteri D. Davis in hükümet Avrupa pazarına erişmek için gerekirse AB bütçesine katkı yapmaya

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 7 Kasım 2016, Sayı: 43. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 7 Kasım 2016, Sayı: 43. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 43 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Fon Bülteni Aralık Önce Sen

Fon Bülteni Aralık Önce Sen Fon Bülteni Aralık 216 Önce Sen Fon Bülteni Aralık 216 NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Yüksek Getiri! Son 1 Yıl - 3/11/215-3/11/216 3 25 2 15 1 5 9,12 7,97 16,14 8,52 8,52 9,5 9,63

Detaylı

FONLAR GETİRİ KIYASLAMASI

FONLAR GETİRİ KIYASLAMASI ŞUBAT 15 FON BÜLTENİ Güncel Ekonomik Veriler Büyüme Oranı(Yıllık) Cari Açık/GSYİH 6,61% İşsizlik oranı(yıllık) 10,10% Enflasyon(TÜFE/Yıllık) 7,24% GSMH(milyar USD) 819,9 Kişi Başı Milli Gelir (USD) 10.800

Detaylı

Piyasalar Yoğun Bir Haftaya Giriş Yaptı

Piyasalar Yoğun Bir Haftaya Giriş Yaptı 12 Haziran 2017 12 Haziran 2017 Piyasalar Yoğun Bir Haftaya Giriş Yaptı Geçtiğimiz haftayı oldukça yoğun bir gündem ile bitiren piyasalara İngiltere seçimleri damgasını vurmuştu. May in genel seçimlerde

Detaylı

Trump ın Anketlerde Öne Geçmesi Güvenli Limanlara Olan Talebi Yükseltiyor

Trump ın Anketlerde Öne Geçmesi Güvenli Limanlara Olan Talebi Yükseltiyor 02 Kasım 2016 02 Kasım 2016 Trump ın Anketlerde Öne Geçmesi Güvenli Limanlara Olan Talebi Yükseltiyor Clinton ile FBI arasındaki gerilim sonrası anketlerde Trump ın öne geçmesi küresel piyasalarda risk

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Dün Türkiye de işsizlik oranı Ekim ayında % 11.6 seviyesine yükseldi. İş gücüne katılımın artmasının yanında

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 06 Temmuz 2015, Sayı: 18. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 06 Temmuz 2015, Sayı: 18. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 18 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

-2.98% -7.3% 19.7% 13.5% % Şubat 19 Ocak 19 Şubat 19 Mart 19

-2.98% -7.3% 19.7% 13.5% % Şubat 19 Ocak 19 Şubat 19 Mart 19 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 5.63 Altın (USD) 1,295 Mart 19 EUR/TRY 6.32 Petrol (Brent) 68.4 BİST - 100 93,784 Gösterge Faiz 22.8 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik -2.98% -7.3% 19.7% 13.5%

Detaylı

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor 14 Haziran 2017 14 Haziran 2017 FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor Dün piyasalara baktığımızda öncelikli olarak İngiltere enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde artış kaydettiğini gördük.

Detaylı

Çin de Tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) beklentilerin üzerinde Ağustos ayında hızlanarak yıllık %2 ye yükseldi.

Çin de Tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) beklentilerin üzerinde Ağustos ayında hızlanarak yıllık %2 ye yükseldi. Ekonomik Gündem DOLAR/TL, dünkü kuvvetli alımlarını bugüne taşıyarak Asya seansında en yüksek 3.0653 seviyesinin test ederek tarihi zirvesini yeniledi. Gelişmekte olan ülke para birimlerinde ise değer

Detaylı

Teknik Bülten. 29 Temmuz 2016 Cuma

Teknik Bülten. 29 Temmuz 2016 Cuma Güne Başlarken Japonya Merkez Bankası (BOJ), bugünkü politika toplantısında, exchange traded fonları (ETF) alımlarını 6 trilyon yene yükseltirken, devlet tahvili alımları için hedefini değiştirmedi ve

Detaylı

Teknik Bülten. 22 Temmuz 2016 Cuma

Teknik Bülten. 22 Temmuz 2016 Cuma Güne Başlarken Avrupa Merkez Bankası mevduat faizlerini eksi yüzde 0.40 seviyesinde, varlık alım programını da 80 milyar Euro düzeyinde bıraktı. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi faiz kararı

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 20-24 Şubat 2017 Haftaya dikkatler FOMC Toplantı Tutanaklarında olacak Hafta genelinde ABD de tarafında Yellen ve Fischer tarafından yapılan açıklamaları takip ettik. Yellen 2017 yılında faiz artırım miktarının

Detaylı

Fon Performans Bülteni Aralık Önce Sen

Fon Performans Bülteni Aralık Önce Sen Fon Performans Bülteni Aralık 215 Önce Sen ING Portföy den Piyasalara Bakış Tahvil-Bono Piyasası Seçim sonuçlarının etkisi olarak, kısa dönem faizlerde %,8 düşüş ve Türk Lirası nda Euro ve Dolar sepet

Detaylı

Bugün Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatiliteyi Artırabilir

Bugün Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatiliteyi Artırabilir 05 Nisan 2017 05 Nisan 2017 Bugün Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatiliteyi Artırabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avustralya Merkez Bankası politika faiz oranını değişikliğe

Detaylı

Fon Bülteni Ocak Önce Sen

Fon Bülteni Ocak Önce Sen Fon Bülteni Ocak 219 Önce Sen NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Fon Bülteni Ocak 219 Yüksek Getiri! Son 1 Yıl - 29/12/217-31/12/218 % 1 9 8 7 6 5 4 3 2 1-1 -2 7,22 4,45 31,29 8,28-4,84-2,4-16,11-14,37

Detaylı