TESCİL BİRLEŞME İŞLEMLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TESCİL BİRLEŞME İŞLEMLERİ"

Transkript

1 TESCİL BİRLEŞME İŞLEMLERİ

2 TESCİL BİRLEŞME İŞLEMLERİ 1. FİRMA (DEVİR OLAN OLARAK BAŞLATAN) Birleşmeye katılacak herhangi bir firma devir aldığı veya devir olduğu fark etmeksizin işlem akışına dahil olabilir. Aşağıdaki örnek firma devir olan olarak birleşmeye katılacaktır. Birleşme işlemini bu firma tetikliyecektir. Yetkili kişi kendi firmasının üzerine işlem yapmak için girdikten sonra birleşme başlat butonunu seçmelidir.

3 Kullanıcının karşısına aşağıdakinin benzeri bir ekran gelecektir. Birleşme işlemini devir olan ve devir alan olarak işleme nasıl dahil olacaksa ilgili olanı seçerek başlatabilirler. Devir olan olarak işlem başlatıldıktan sonra devir alacak olan firmanın sisteme eklenmesi için kullanıcının karşısına bir arama ekranı gelecektir. Çeşitli kriterlere göre birleşmeye katılacak olan firmayı aratınız.

4 Arama sonucunda gelen ilgili firmayı devir alacak firma seç butonu ile seçiniz böylelikle devir alacak olan firma sisteme yüklenmiş olacaktır. Birleşme işleminde birden fazla firma devir olan olarak seçilebileceği için, devir olan firmalar alanında daha fazla firmanın eklenmesine olanak sağlayan devir olan firma ekle butonu aktif olarak gelmektedir.

5 Örneğin bu firmada birden fazla devir olan firma mevcut onu da sorgulayarak sisteme yüklenmesi sağlanmaktadır. İlgili firmalar seçilirken firmanın birleşmeye katılmasıyla ilgili gerekli uyarılar kullanıcılar karşısına gelmektedir. (Örneğin tasfiyede olan bir firma eklendiğinde tasfiyede olan firmaların eklenmesi için

6 kullanıcıların dikkat etmesi gereken hususlar konusunda kullanıcıla uyarılır. Ya da başka firmalarla birleşme bölünmeye katılmış mı bunların uyarıları gelmektedir. ) Devir alan ve devir olan firmalar seçildikten sonra birleşmeye katılan taraflar tarafından oluşturulan birleşme sözleşmesinin bir benzeri sisteme yazılmalıdır. Gerekli sözleşme bilgileri yazıldıktan sonra sözleşme kaydet ile girilmiş olan bilgiler ilan edilmek üzere kaydedilecektir. Gerekli bilgi girişleri sağlandıktan sonra başvuru hazırla ile karar bilgilerinin girileceği diğer ekranlara yönlendirilmektedir.

7 Girilmiş olan birleşme sözleşmesini ve ilan metinlerinin incelemesi gerçekleştirilebilinir. Kararlar tabının yanında bulunan ünlemden henüz bir karar bilgisi girilmediği anlaşılabilinir. Karar ekle butonu ile birleşmeye katılma kararının bilgileri sisteme yüklenmektedir. Hangi sebeple devir olunduğunun kararı aşağıdaki ekranlardaki alanalrdan doldurularak sağlanmaktadır. Kaydet kapat butonu ile gerekli bilgiler sisteme yüklenmektedir.

8 Onaya gönder butonu ile hazırlanan başvuru bağlı olunan ilgili TSM nin önüne değerlendirilmesi için düşecektir. 2. FİRMA (DEVİR OLAN OLARAK BAŞLATAN) Bir firma başka bir firmanın birleşme işlemine dahil olduysa kendisi işlem yapmak için yetkili olduğu firmasının işlem yapılacak arayüzü aşağıdaki gibi görünmektedir. Başka firmaların birleşmesinde adı geçmiş olan firma birleşme işlemi başlatabilmesi için üzerinde birleşme kontrolü gelmektedir.

9 Bir önceki firmada olduğu gibi birleşme işlemi başlatıldıktan sonra aynı arayüz kullanıcının karşısına gelecektir.

10 Birleşme işlemine bu firma bir önceki başvuruda da devir olan olarak seçilmişti. Bu firma da devir olan olarak birleşme başlatacak. Birleşme başlat butonu seçildikten sonra karşımıza devir alacak olan firmanın seçileceği arama ekranı gelmektedir. İlgili ekrandan devir alacak olan firma çeşitli kriterlere göre sorgulanarak seçilmektedir. Devir alan firma seçildikten sonra aşağıdaki gibi ilgili alana eklenmektedir.

11 Birleşmede devir olacak diğer firmaları devir olan firma ekle butonu seçilerek ve karşımıza gelen arama ekranı ile sorgulanarak seçilmektedir. (Bu birleşme işleminde biz bir önceki başvuruyu yapan ve onaya yollayan diğer devir olan firmayı sorgulayıp eklemeliyiz.) Gerekli devir olan devir alan firmalar birleşmeye katıldıktan sonra kullanıcılara firmalarla ilgili uyarılar da gösterilmektedir.

12 Devir alan ve devir olan firmalar seçildikten sonra birleşme sözleşmesi sisteme girildikten sonra sözleşme kaydet butonu ile kayıt altına alınmaktadır. Başvurunun başındaki başvuru hazırla butonu ile ilgili başvuru derlenerek başvuruya hazır hale gelmektedir. Birleşme tescili için alınan kararlar da ilgili alanlardan girilmektedir.

13 Karar ekle butonu ile alınmış olan ilgili başvuru için karar bilgileri girilmektedir. Aşağıdaki ilgili alanlar doldurulmaktadır. Gerekli bilgiler girildikten sonra onaya gönder butonu ile birleşme başvurusu ilgili tsm ye gönderilmektedir.

14 3. FİRMA (DEVİR ALAN OLARAK BAŞLATAN) Devir alan olarak firmanın birleşme başlataması da diğer firmalar gibi gerçekleşmektedir. İlgili firma aranıp bulunmaktadır. Firma birleşme işlemine dahil olduğu için ilgili firma üzerinde birleşme başlatması için kısıtlama mevcut olacaktır. Birleşme başlatıldıktan sonra standart aşağıdaki ekran kullanıcının karşısına gelecektir.

15 Bu firma devir alacak olan firma olduğu için devir alan firma alanı seçilerek birleşme başlat butonu seçilmektedir. Sonrasında devir olan firmalar diğer birleşme işlemlerinde olduğu gibi sisteme devir olan ekle butonu ile eklenmektedir. Devir olan firmalar sorgulanarak seçilmektedir.

16 Devir olan olarak birleşmeye katılan firmalar eklendikten ve gerekli uyarılar incelendikten sonra birleşme sözleşmesi belirlenmektedir. Birleşme sözleşmesi sisteme girildikten sonra kaydedilmelidir.

17 Birleşme başvurusu için gerekli bilgileri doldurulduktan sonra başvuru hazırla butonu ile ilgili başvuru onaya gönderilmek için hazırlanmaktadır. Birleşme başvurusu için ilgili kararlar sisteme aşağıdaki alanlardan eklenmektedir.

18 Karar ekle butonu seçildikten sonra karşımıza aşağıdaki gibi ekran gelmektedir. İlgili alanlar doldurularak kaydet-kapat seçilmektedir. Bütün bilgiler toplandıktan sonra onaya gönder butonu ile tsm onayına gönderilmektedir.

19 DEVİR OLAN FİRMALAR TERKİN İŞLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRİR 1.FİRMA Devir olan firmaların birleşme başvuruları tescil edildikten sonra bu firmaların üzerinde terkin işlemi yapmaları için ilgili kontroller gelmektedir. Aşağıdaki firmada birleşme işlemine devir olan olarak katıldığı için üzerinde terkin başvurusunun kontrolü bulunmaktadır. Terkin başlat butonu seçildikten sonra aşağıdaki ekran kullanıcının önüne gelmektedir. Terkin nedeni girmek için Gir/Düzelt butonu kullanılmaktadır.

20 Karşımıza gelen popup içinde terkin türü, terkinin nedeni ve ilan edilecek hususlar alanları doldurulmaktadır. Kaydet butonu ile ilgili bilgiler sisteme yüklenmektedir. Başvuru hazırla butonunun seçilmesiyle aşağıdaki ekran gelmektedir. Terkin işlemiyle ilgili gerekli ilan metni aşağıdaki gibi incelene bilinir.

21 Terkin işlemine giriş için alınan kararlar sisteme girilmektedir. Karar ekle butonu seçilerek bilgi girişi sağlanılır. Kararla ilgili aşağıdaki gibi gerekli bilgiler doldurulmaktadır. Onaya gönder butonu ile terkin başvurusu tsm onayına gönderilmektedir.

22 TSM ye gönderilen başvuru diğer tescil işlemleri gibi önkontrol- tsm onayı gibi bir akış içerisinde değerlendirilmeye alınacaktır. 2.FİRMA Devir olan diğer firmaların da üzerinde terkin olması için gerekli kontroller mevcuttur. Bu firmalar da terkin başvurusunu aynı şekilde başlatmaktadır. Terkin işlemi başlat butonu seçildikten sonra terkin iş akışındaki aşağıdaki ekranlar gelmektedir.

23 Terkin bilgileri girilip, başvuru hazırla seçildikten sonra aşağıdaki gibi terkin sonucu ilan edilecek metin incelenebilinmekte ve kararlar girilmektedir. Karar bilgileri de girildikten sonra onaya gönder butonu ile ilgili başvuru bağlı olunan tsm ye tescil olması için gönderilmektedir. DEVİR ALAN FİRMAYA SERMAYE ARTIRIMI YAPILIR. Devir alan firma üzerinde yapabileceği işlemlerle ilgili herhangi bir kontrol olmadan aşağıdaki gibi gelmektedir. Birleşme işlemiyle ilgili sermaye artırımı değişiklik işlemiyle başlatılır.değişiklik başlat butonu seçilmektedir.

24 Sermaye değişikliği başlat butonu ile işlem başlatılır. Gerekli sermaye bilgileri, ortak bilgileri ve açıklamaları girilerek doldurulmaktadır.

25 Gerekli sermaye bilgileri girildikten sonra başvuru hazırla ilgili birleşme sonucu oluşan sermaye değişikliği sisteme girilmiş olunmaktadır. İlgili sermaye işlemiyle ilgili karar bilgileri de karar ekle buton ile seçilmek için girilmektedir. Karşımıza gelen karar alanlarındaki ilgili bilgiler doldurulduktan sonra kaydet kapdat ile sisteme yüklenmektedir.

26 Onaya gönder butonu ile birleşmede devir alan firma sermaye değişikliğini onaya göndermektedir.

TESCİL BÖLÜNME İŞLEMLERİ

TESCİL BÖLÜNME İŞLEMLERİ TESCİL BÖLÜNME İŞLEMLERİ TESCİL BÖLÜNME İŞLEMLERİ 1. FİRMA (DEVİR OLAN OLARAK BAŞLATAN) Bölünme işlemi bölünemeye katılan devir olan veya devir alan firmalardan herhangi biri tarafından başlatılabilinir.

Detaylı

TESCİL HİSSE DEVRİ İŞLEMLERİ

TESCİL HİSSE DEVRİ İŞLEMLERİ TESCİL HİSSE DEVRİ İŞLEMLERİ HİSSE DEVRİ NASIL YAPILIR? Mersis Uygulaması üzerinde şirketinizin bütün tescil işlemleri gerçekleştirilebilinir. Bunlardan biri olan hisse devri işleminin yapılması için işlem

Detaylı

İlgili linki kullanarak portal üzerinden ulaşılan Mersis uygulamasına vatandaşlar giriş yaptıklarında aşağıdaki ekran ile karşılaşacaklardır.

İlgili linki kullanarak portal üzerinden ulaşılan Mersis uygulamasına vatandaşlar giriş yaptıklarında aşağıdaki ekran ile karşılaşacaklardır. 1 Mersis Uygulaması üzerinden firmaların ticari işlemlerini gerçekleştirilmesi güvenli elektronik imza ile aşağıdaki adımlarda gösterildiği şekilde gerçekleştirilmektedir. İlgili linki kullanarak portal

Detaylı

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir.

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/ adresinden gerçekleştirilir. İşlem yapabilmek

Detaylı

Halil CEYLAN Uyumsoft Kamu Projeleri Danışmanı

Halil CEYLAN Uyumsoft Kamu Projeleri Danışmanı Halil CEYLAN Uyumsoft Kamu Projeleri Danışmanı MERSİS sayesinde şirket değişiklik başvuruları, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. İşlem yapabilmek için siteme e-imza ile giriş yapmak

Detaylı

MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS) FİRMA DEĞİŞİKLİK BAŞVURU İŞLEMLERİ İŞ AKIŞLARI. İ s t a n b u l

MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS) FİRMA DEĞİŞİKLİK BAŞVURU İŞLEMLERİ İŞ AKIŞLARI. İ s t a n b u l MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS) FİRMA DEĞİŞİKLİK BAŞVURU İŞLEMLERİ İŞ AKIŞLARI İ s t a n b u l TİCARET SİCİLİ 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanununun 24 üncü maddesi, Bakanlığımız Kuruluş ve Görevleri

Detaylı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/

Detaylı

MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS) E-İMZA KULLANIMI VE AKTİVASYON İŞLEMLERİ İÇ TİCARET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS) E-İMZA KULLANIMI VE AKTİVASYON İŞLEMLERİ İÇ TİCARET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS) E-İMZA KULLANIMI VE AKTİVASYON İŞLEMLERİ Mersis Uygulaması üzerinden firmaların ticari işlemlerini gerçekleştirilmesi güvenli elektronik imza ile aşağıdaki adımlarda

Detaylı

Sisteme giriş için bilgiler doldurulur ve «Login» butonu ile giriş yapılır.

Sisteme giriş için bilgiler doldurulur ve «Login» butonu ile giriş yapılır. Sisteme giriş için bilgiler doldurulur ve «Login» butonu ile giriş yapılır. Sisteme giriş ana ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir Yeni Şirket Başvuru İşlemleri : Mersis Modülü => Tescil Başvuru alt sekmesi

Detaylı

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ DİĞER DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ DİĞER DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ DİĞER DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ 1. TASFİYE İŞLEMLERİ: DİĞER DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ Mersis Uygulama Kullanıcısı yetkilisi olduğu aktif durumdaki bir

Detaylı

1- Mezuniyet İşlemleri:

1- Mezuniyet İşlemleri: UBYS üzerinden elektronik ortamda yürütülecek olan online ilişik kesme yapım süreci tamamlanmıştır. Bundan sonra ki süreçte mezuniyet işlemlerinin ve ilişik kesme işlemlerinin tamamlanması online ilişik

Detaylı

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Sistemi Uygulaması (Mersis) üzerinden Sistem kullanıcıları; Değişiklik Başvurusu üzerinden

Detaylı

MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS) ÖRNEK ANONİM ŞİRKET KURULUŞU İÇ TİCARET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS) ÖRNEK ANONİM ŞİRKET KURULUŞU İÇ TİCARET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS) ÖRNEK ANONİM ŞİRKET KURULUŞU Uygulamaya Kullanıcı adı+ Şifre veya E-İmza Giriş Yapılır. Tescil İşlemi Linkine Basılır. Anonim Şirket Kurmak için Tıklayınız Linkine

Detaylı

BÜTÜN YÖNLERİYLE MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS) UYGULAMALARI. 08 OCAK 2019 İ s t a n b u l

BÜTÜN YÖNLERİYLE MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS) UYGULAMALARI. 08 OCAK 2019 İ s t a n b u l BÜTÜN YÖNLERİYLE MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS) UYGULAMALARI 08 OCAK 2019 İ s t a n b u l TİCARET SİCİLİ 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanununun 24 üncü maddesi, Bakanlığımız Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki

Detaylı

ANONİM ŞİRKET KURULUŞ İŞLEMLERİ

ANONİM ŞİRKET KURULUŞ İŞLEMLERİ ANONİM ŞİRKET KURULUŞ İŞLEMLERİ 1. KURULUŞ İŞLEMLERİ 1.1. Anonim Şirket Kuruluşu : ADIM 1 TÜR SEÇİMİ : Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde Mersis butonuna tıklandığında aşağıda şirketinizle ilgili yapabileceğiniz

Detaylı

BANKA & HOLDİNG & SİGORTACILIK KURULUŞ İŞLEMLERİ

BANKA & HOLDİNG & SİGORTACILIK KURULUŞ İŞLEMLERİ BANKA & HOLDİNG & SİGORTACILIK KURULUŞ İŞLEMLERİ BANKA HOLDİNG - SİGORTACILIK KURULUŞ İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde Mersis butonuna tıklandığında aşağıda şirketinizle ilgili yapabileceğiniz

Detaylı

HAKSIZ REKABET MODÜLÜ MESLEK MENSUBU KULLANICI KILAVUZU

HAKSIZ REKABET MODÜLÜ MESLEK MENSUBU KULLANICI KILAVUZU HAKSIZ REKABET MODÜLÜ MESLEK MENSUBU KULLANICI KILAVUZU Sözleşme İşlemleri A- Asgari Ücret Tarifesi B- Yeni Sözleşme C- Sözleşme Listesi D- Devir Teslim Başvuruları A-Asgari Ücret Tarifesi; İlgili yıla

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi KASIM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FİHRİST 1. Bölüm : Vekalet İşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi

Detaylı

GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU

GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU 1 GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Gümrüklerde İthal Araç İncelemesi başvurusu yapabilmek için TSE 360 sistemine kayıt olunması ve başvuruda

Detaylı

1.2.ANONİM ŞİRKETLERİNDE TESCİL İŞLEMLERİ.. 17 1.3. KOOPERATİF ŞİRKETLERİNDE TESCİL İŞLEMLERİ... 32 1.4.LİMİTED ŞİRKETLERİNDE TESCİL İŞLEMLERİ...

1.2.ANONİM ŞİRKETLERİNDE TESCİL İŞLEMLERİ.. 17 1.3. KOOPERATİF ŞİRKETLERİNDE TESCİL İŞLEMLERİ... 32 1.4.LİMİTED ŞİRKETLERİNDE TESCİL İŞLEMLERİ... 1.FİRMA TESCİL İŞLEMLERİ.2 1.1.ŞAHIS ŞİRKETLERİNDE TESCİL İŞLEMLERİ........4 1.2.ANONİM ŞİRKETLERİNDE TESCİL İŞLEMLERİ.. 17 1.3. KOOPERATİF ŞİRKETLERİNDE TESCİL İŞLEMLERİ... 32 1.4.LİMİTED ŞİRKETLERİNDE

Detaylı

TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURU

TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURU TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURU 1 TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURUSU Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması ve kullanıcı adı ve şifre ile giriş

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden

Detaylı

DEPO KURULUŞ İŞLEMLERİ

DEPO KURULUŞ İŞLEMLERİ DEPO KURULUŞ İŞLEMLERİ DEPO KURULUS Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde Mersis butonuna tıklandığında aşağıda şirketinizle ilgili yapabileceğiniz işlemler listelenir. Şirket kuruluşu yapmak için Tescil Başvuru

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI. SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI. SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı Versiyon : 1 Tarih : 27.11.2016 İçindekiler 1. Sipariş Portali... 1 2. Sevk Bekleyen Siparişler... 2 2.1. Sevk Bekleyen Siparişin Revize

Detaylı

ADİ ORTAKLIK KURULUŞ İŞLEMLERİ

ADİ ORTAKLIK KURULUŞ İŞLEMLERİ ADİ ORTAKLIK KURULUŞ İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde Mersis butonuna tıklandığında aşağıda şirketinizle ilgili yapabileceğiniz işlemler listelenir. Şirket kuruluşu yapmak için Tescil Başvuru linkine

Detaylı

IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU

IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU Revizyon numarası: 0 Revizyon tarihi: 03.04.2013 Sistek Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık San. Tic. Ltd. Şti. REVİZYON TAKİBİ Revizyon No Tarih Açıklama veya

Detaylı

KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ)

KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ) KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ) UYGULAMA KILAVUZU (VERSİYON-2) PERSONEL YAZILIM VE

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması ve

Detaylı

Excel Uygulaması Kullanım Kılavuzu

Excel Uygulaması Kullanım Kılavuzu Excel Uygulaması Kullanım Kılavuzu 1- Biotekno Hakkında... 2 2- Kullanıcı Bilgileri... 3 3- Uygulamanın İndirilmesi... 3 4- Ayarlar... 5 5- SMS Gönderimi... 5 6- Raporlar... 10 7- SMS Kişiselleştirme...

Detaylı

İKRAZATÇI KURULUŞ İŞLEMLERİ

İKRAZATÇI KURULUŞ İŞLEMLERİ İKRAZATÇI KURULUŞ İŞLEMLERİ İKRAZATÇI KURULUŞ İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde Mersis butonuna tıklandığında aşağıda isletmenizle ilgili yapabileceğiniz işlemler listelenir. İsletme kuruluşu yapmak

Detaylı

ŞUBE KURULUŞ İŞLEMLERİ

ŞUBE KURULUŞ İŞLEMLERİ ŞUBE KURULUŞ İŞLEMLERİ ŞUBE KURULUŞ İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde Mersis butonuna tıklandığında aşağıda Subeinizle ilgili yapabileceğiniz işlemler listelenir. Sube kuruluşu yapmak için Tescil

Detaylı

İZİN FORMLARI. Evrak -> Formlar -> Yıllık İzin Talep Formu -> Ekle seçeneği ile oluşturulmaktadır.

İZİN FORMLARI. Evrak -> Formlar -> Yıllık İzin Talep Formu -> Ekle seçeneği ile oluşturulmaktadır. İZİN FORMLARI Yıllık izin Talep Formu Evrak -> Formlar -> Yıllık İzin Talep Formu -> Ekle seçeneği ile oluşturulmaktadır. Formda Oluşturan Kullanıcı bilgileri ile Dosya bilgileri otomatik olarak gelmektedir.

Detaylı

Soru 1: Kullanıcı girişinde Kullanıcınız bloke olmuştur hatası vermektedir. Soru 3: Giri ekranında Kullanıcını Bloke olmuştur hatasını alıyorum.

Soru 1: Kullanıcı girişinde Kullanıcınız bloke olmuştur hatası vermektedir. Soru 3: Giri ekranında Kullanıcını Bloke olmuştur hatasını alıyorum. SIK SORULAN SORULAR Soru 1: Kullanıcı girişinde Kullanıcınız bloke olmuştur hatası vermektedir.... 2 Soru 2: Şifremi nasıl değiştirebilirim?... 2 Soru 3: Giri ekranında Kullanıcını Bloke olmuştur hatasını

Detaylı

Ortak Alım İhale İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu-Taraf İdare

Ortak Alım İhale İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu-Taraf İdare 8 Ortak Alım İhale İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu-Taraf İdare 1 Taraf idareler, Sözleşme Öncesi->Taraf İdare İhale İşlemleri bağlantı sekmesi ile taraf oldukları ortak alım ihalesinde bulunan kısımların

Detaylı

e-fatura Başvuru Açıklamalar

e-fatura Başvuru Açıklamalar e-fatura Başvuru Açıklamalar Ocak 2014 e-fatura Başvuru Açıklamalar Versiyon: 11 ANKARA Ocak 2014 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı e-fatura Başvuru Açıklamalar (I) Ocak

Detaylı

HARCAMA YÖNETİM SİSTEMİ TAŞINIR UYGULAMASI

HARCAMA YÖNETİM SİSTEMİ TAŞINIR UYGULAMASI HARCAMA YÖNETİM SİSTEMİ TAŞINIR UYGULAMASI ARALIK 2011 0 Genel İşleyiş HARCAMA YETKİLİSİ/GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİSİNCE YAPILACAK İŞLEMLER Kullanıcı, http://www.kbs.gov.tr internet adresinden Kamu Harcama

Detaylı

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx Enstitüye kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kayıt işlemlerini yapabilecekleri link aşağıdadır. İnternet sitenizde öğrencilere online kayıt

Detaylı

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır.

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır. Bakanlığımız web sayfasından https://uygulama.gtb.gov.tr/tekpencere linki kullanılarak Tek Pencere Sistemi ne girilir ve açılan giriş ekranındaki bilgiler doldurularak sisteme giriş gerçekleştirilir. Sisteme

Detaylı

PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU

PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU Tesisler için Kullanım Kılavuzu 1. Çevre Bilgi Sistemi için sahip olduğunuz ya da Đl Müdürlüğü nden yeni aldığınız kullanıcı kodu ve parolayı kullanarak

Detaylı

BOLOGNA SÜRECİ PROGRAM TANITIM İŞLEMLERİ FAKÜLTE/BÖLÜM/PROGRAM TANITIM

BOLOGNA SÜRECİ PROGRAM TANITIM İŞLEMLERİ FAKÜLTE/BÖLÜM/PROGRAM TANITIM BOLOGNA SÜRECİ PROGRAM TANITIM İŞLEMLERİ FAKÜLTE/BÖLÜM/PROGRAM TANITIM Fakülte/Bölüm/Program tanıtım ekranı Üniversite de var olan programların tanıtım bilgileri girişinin yapıldığı ekrandır. Herhangi

Detaylı

E-DEVLET TMGD KAZA RAPORU BİLDİRİMİ TMGD SORGULAMA

E-DEVLET TMGD KAZA RAPORU BİLDİRİMİ TMGD SORGULAMA E-DEVLET TMGD KAZA RAPORU BİLDİRİMİ TMGD SORGULAMA 1 1. TMGD KAZA RAPORLARI BİLDİRİMİ TMFB firmalarında Yetkilendirilmiş TMGD ler TMGD Kaza Raporları e- devlet sistemi üzerinden bildirim yapabilirler.

Detaylı

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU Enstitüye kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kayıt işlemlerini yapabilecekleri link aşağıdadır. İnternet sitenizde öğrencilere online kayıt yapabilecekleri linkin duyurusunu yapmanız

Detaylı

DONATMA İŞTİRAKİ KURULUŞ İŞLEMLERİ

DONATMA İŞTİRAKİ KURULUŞ İŞLEMLERİ DONATMA İŞTİRAKİ KURULUŞ İŞLEMLERİ DONATMA İŞTİRAKİ KURULUŞ İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde Mersis butonuna tıklandığında aşağıda şirketinizle ilgili yapabileceğiniz işlemler listelenir. Şirket

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

UYUMSOFT E - DEFTER İMZALAMA UYGULAMASI

UYUMSOFT E - DEFTER İMZALAMA UYGULAMASI UYUMSOFT E - DEFTER İMZALAMA UYGULAMASI İçindekiler UYUMSOFT E-DEFTER... 2 1. UYGULAMANIN İNDİRİLMESİ... 2 2. UYGULAMA EKRANINA GİRİŞ... 4 3. UYGULAMA AYARLARININ YAPILMASI... 4 4. PORTALDAKİ DEFTERLERİNİZİ

Detaylı

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KURULUŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KURULUŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KURULUŞ İŞLEMLERİ KURULUŞ BAŞVURUSU İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Sistemi Uygulaması (Mersis) üzerinden Sistem kullanıcıları; Kuruluş Başvurusu Değişiklik Başvurusu

Detaylı

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU Sürüm 0.0.1 İçindekiler Firma İşlemleri :. 1. Firmalar Firma Kayıt Firma Bilgisi Değiştirme 2. Tesisler Tesis Ekle Tesis Düzenle 3. Bölümler Bölüm Ekle Bölüm Düzenle 4. Birimler

Detaylı

YENİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLARDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN SATIŞLARA İLİŞKİN MALİ BİLGİLERİN İNTERNET VERGİ DAİRESİ ÜZERİNDEN BİLDİRİM

YENİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLARDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN SATIŞLARA İLİŞKİN MALİ BİLGİLERİN İNTERNET VERGİ DAİRESİ ÜZERİNDEN BİLDİRİM YENİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLARDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN SATIŞLARA İLİŞKİN MALİ BİLGİLERİN İNTERNET VERGİ DAİRESİ ÜZERİNDEN BİLDİRİM (BİLGİ GİRİŞİ/ GÜNCELLEME VE GÖRÜNTÜLEME) KILAVUZU YENİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ

Detaylı

HARCAMA YÖNETĠM SĠSTEMĠ KULLANICI KILAVUZU

HARCAMA YÖNETĠM SĠSTEMĠ KULLANICI KILAVUZU 07 / 09 / 2017 T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Devlet Mahallesi, Dikmen Caddesi, No: 12 06420 Yenişehir - Çankaya / ANKARA Tel: 0(312) 415 29 00 http://www.maliye.gov.tr DEĞĠġĠKLĠK TARĠHÇESĠ Versiyon Yayın Tarihi

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ İHALE VE TEDARİK MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ İHALE VE TEDARİK MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ İHALE VE TEDARİK MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU 2016 1 İÇİNDEKİLER SATINALMA TALEP GİRİŞİ... 3 TALEPTEN TEKLİF OLUŞTURMA... 11 TALEPTEN SİPARİŞ OLUŞTURMA... 16 2 SATINALMA TALEP

Detaylı

E-BELEDİYECİLİK İŞLEMLERİ YARDIM DÖKÜMÜ AnaSayfa. A-Genel

E-BELEDİYECİLİK İŞLEMLERİ YARDIM DÖKÜMÜ AnaSayfa. A-Genel E-belediye sistemimizi kullanırken internet sitemiz ile olan tüm etkileşim 128 bit SSL şifreleme sistemi ile korunmaktadır. Kredi kartı ile yapılan ödemelerde kart bilgileri sistemimiz üzerinde tutulmamakta,

Detaylı

MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS) DEĞİŞİKLİK BAŞVURU İŞLEMLERİ SIK KARŞILAŞILAN SORUNLAR. 08 OCAK 2019 İ s t a n b u l

MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS) DEĞİŞİKLİK BAŞVURU İŞLEMLERİ SIK KARŞILAŞILAN SORUNLAR. 08 OCAK 2019 İ s t a n b u l MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS) DEĞİŞİKLİK BAŞVURU İŞLEMLERİ SIK KARŞILAŞILAN SORUNLAR 08 OCAK 2019 İ s t a n b u l DEĞİŞİKLİK İŞLEMLERİ Gelen ekrandaki firma için değişiklik işlemi yapılabilecek

Detaylı

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.2.1.1.4.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1/28

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.2.1.1.4.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1/28 Başvuru Fişleri ekranında talep edilen İcrai Haciz Terkini işlemi için başvuru oluşturulurken, (Ekle) butonuna basılarak ilgili bölümlere girişler yapılır. Başvuruya Ait Taşınmaz Mal (Zemin Tanım) bölümüne

Detaylı

İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITI TİCARETİ BİLGİ SİSTEMİ (İETTS) UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ

İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITI TİCARETİ BİLGİ SİSTEMİ (İETTS) UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITI TİCARETİ BİLGİ SİSTEMİ (İETTS) UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ 1.1. YENİ ÜYELİK: Yeni bir kullanıcının sisteme kayıt olma aşamaları aşağıda belirtilmiştir:

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ. 1.GİRİŞ 1 2.BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ 1 2.1 Proje İşlemlerim 2 2.1.1. Projelerim Ekranı 3 2.1.1.1. Yeni Proje Tanımlama 3 2.1.1.1.1. Proje Bilgileri 4 2.1.1.1.2.Proje Çalışanı Bilgileri 5 2.1.1.1.3.Özet

Detaylı

KOOPERATİF KURULUŞ İŞLEMLERİ

KOOPERATİF KURULUŞ İŞLEMLERİ KOOPERATİF KURULUŞ İŞLEMLERİ KOOPERATiF KURULUSU Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde Mersis butonuna tıklandığında yapabileceğiniz işlemler listelenir. Kooperatif kuruluşu yapmak için Tescil Başvuru linkine

Detaylı

HARCAMA YÖNETİM SİSTEMİ TAŞINIR UYGULAMASI

HARCAMA YÖNETİM SİSTEMİ TAŞINIR UYGULAMASI HARCAMA YÖNETİM SİSTEMİ TAŞINIR UYGULAMASI ARALIK 2011 0 GİRİŞ Bilindiği üzere, Taşınır Mal Yönetmeliğinin 30 uncu maddesinde yer alan Taşınır kayıt ve kontrol yetkilileri tarafından, kamu idarelerinin

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı Versiyon : 2 Tarih : 28.09.2017 1 1 SİPARİŞ PORTALİ... 3 2. SEVK BEKLEYEN SİPARİŞLER... 4 2.1. Sevk Bekleyen Siparişin Revize Edilmesi...

Detaylı

HYS TEMİNAT MEKTUBU İŞLEMLERİ MODÜLÜ KILAVUZU

HYS TEMİNAT MEKTUBU İŞLEMLERİ MODÜLÜ KILAVUZU HYS TEMİNAT MEKTUBU İŞLEMLERİ MODÜLÜ KILAVUZU MART-2016 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi VERSİYON AÇIKLAMA TARİH 1.0. Teminat Mektubu Teyit İşlemi Modülü Uygulamaya Açılmıştır. 21.04.2015 2.0. Uygulamaya

Detaylı

Tıbbi Malzeme Sözleşmesi Yapan Eczaneler İçin ÜRÜN TAKİP SİSTEMİNE (ÜTS) YE KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Tıbbi Malzeme Sözleşmesi Yapan Eczaneler İçin ÜRÜN TAKİP SİSTEMİNE (ÜTS) YE KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR? Tıbbi Malzeme Sözleşmesi Yapan Eczaneler İçin ÜRÜN TAKİP SİSTEMİNE (ÜTS) YE KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR? Tıbbi malzeme reçetesi karşılayacak olan meslektaşlarımızın reçete arkasına eklenmesi gereken

Detaylı

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek muayeneye başlanır. Anamnez Toplu Metin sekmesinde kullanıcı

Detaylı

KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU

KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi EKİM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FĠHRĠST 1. Bölüm : Vekalet Ġşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi Giriş Formu 1.2. Personel

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri sistemi

Detaylı

ÜSİMP İNOVASYON KARNESİ ÜYELİK GİRİŞİ VE KULLANIMI-1

ÜSİMP İNOVASYON KARNESİ ÜYELİK GİRİŞİ VE KULLANIMI-1 ÜSİMP İNOVASYON KARNESİ ÜYELİK GİRİŞİ VE KULLANIMI-1 Bu aşamada ilk defa kayıt olacak firmanızı kayıt ol linkine tıklayarak kayıt işlemini başlatınız Başlarken Önemli Not: Eğer firma türünüz tüzel kişiliği

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ

TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ 2016 TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ YÜKÜMLÜ RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KILAVUZU TPS-910-GEÇİCİ İTHALAT İZNİ BELGESİ Versiyon 1.1 Bakanlığımız web sayfasından https://uygulama.gtb.gov.tr/tekpencere

Detaylı

TOBB SİGORTACILIK MÜDÜRLÜĞÜ

TOBB SİGORTACILIK MÜDÜRLÜĞÜ TOBB SİGORTACILIK MÜDÜRLÜĞÜ ACENTE VE EKSPERLER KAYIT SİSTEMİ ACENTE UYGUNLUK BELGESİ OTOMASYONU TOBB-AEKS PROGRAMI ACENTE UYGUNLUK BELGESİ ÖN BAŞVURU KULLANIM KILAVUZU ANKARA (2008) İçindekiler 1. GİRİŞ...

Detaylı

BELGELENDİRME BAŞVURUSU YOL HARİTASI. Türk Standardları Enstitüsü Ürün Belgelendirme Merkezi Başkanlığı Gıda Sektörü Belgelendirme Müdürlüğü

BELGELENDİRME BAŞVURUSU YOL HARİTASI. Türk Standardları Enstitüsü Ürün Belgelendirme Merkezi Başkanlığı Gıda Sektörü Belgelendirme Müdürlüğü BELGELENDİRME BAŞVURUSU YOL HARİTASI Türk Standardları Enstitüsü Ürün Belgelendirme Merkezi Başkanlığı Gıda Sektörü Belgelendirme Müdürlüğü GENEL AÇIKLAMALAR Türk Standardı bulunan konularda ( Örneğin:

Detaylı

BAPSİS DIŞ KAYNAKLI PROJELER EKRANI

BAPSİS DIŞ KAYNAKLI PROJELER EKRANI BAPSİS DIŞ KAYNAKLI PROJELER EKRANI Sayfa Hakkında Bu ekran; akademik personelin Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü dışında TÜBİTAK, T.C. Kalkınma Bakanlığı, İZKA, AB

Detaylı

ZS-SU-4500 SDI-12 USB ÇEVİRİCİ KULLANIM KILAVUZU

ZS-SU-4500 SDI-12 USB ÇEVİRİCİ KULLANIM KILAVUZU ZS-SU-4500 SDI-12 USB ÇEVİRİCİ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Şekiller... 2 Tablolar... 2 Giriş... 3 Ayarlar ve Çalışma... 4 Temel SDI-12 Komutları... 11 SDI-12 Komut Açıklamaları... 11 Adres Onayı (a!)...

Detaylı

Klinik veya poliklinik defterinde ilgili hasta bilgileri ekrandayken alt butonlardan Reçete butonuna basarak reçete formuna erişin.

Klinik veya poliklinik defterinde ilgili hasta bilgileri ekrandayken alt butonlardan Reçete butonuna basarak reçete formuna erişin. Klinik Poliklinik E-Reçete Modülüne Giriş Klinik veya poliklinik defterinde ilgili hasta bilgileri ekrandayken alt butonlardan Reçete butonuna basarak reçete formuna erişin. Klinik ve poliklinik reçete

Detaylı

1 Çevre ve Orman Bakanlığı Seveso Bildirim Sistemi Kılavuzu

1 Çevre ve Orman Bakanlığı Seveso Bildirim Sistemi Kılavuzu 1 Çevre ve Orman Bakanlığı Seveso Bildirim Sistemi Kılavuzu İçindekiler 1.Seveso Menüsü:... 2 2.Seveso Ana Sayfa:... 2 3.Bildirim Sayfası:... 4 4.Bildirime Madde Ekleme Sihirbazı:... 7 a)tehlikeli Madde

Detaylı

HASTA ORDER İŞLEMLERİ

HASTA ORDER İŞLEMLERİ Hasta Order İşlemleri ekranı ayaktan ve yatan hastaların tedavilerinde kullanılacak ilaçların ve hizmetlerin sistem üzerinden kaydedilmesi ve hemşireler tarafından uygulanması amacı ile kullanılmaktadır.

Detaylı

1. TMGD KAZA RAPORLARI BİLDİRİMİ TMFB firmalarında Yetkilendirilmiş TMGD ler TMGD Kaza Raporları e- devlet sistemi üzerinden bildirim yapabilirler. TM

1. TMGD KAZA RAPORLARI BİLDİRİMİ TMFB firmalarında Yetkilendirilmiş TMGD ler TMGD Kaza Raporları e- devlet sistemi üzerinden bildirim yapabilirler. TM E-DEVLET TMGD KAZA RAPORU BİLDİRİMİ TMGD SORGULAMA 1 1. TMGD KAZA RAPORLARI BİLDİRİMİ TMFB firmalarında Yetkilendirilmiş TMGD ler TMGD Kaza Raporları e- devlet sistemi üzerinden bildirim yapabilirler.

Detaylı

EĞİTİMDE YENİDEN YAPILANMA VE KALİTE SÜRECİ

EĞİTİMDE YENİDEN YAPILANMA VE KALİTE SÜRECİ EĞİTİMDE YENİDEN YAPILANMA VE KALİTE SÜRECİ DERS AÇMA İŞLEMLERİ: 2010/2011 ders listesinden önceki ders listelerine tabii olan öğrenciler için ders açma işlemleri (İdari Personel Girişi Bölüm İşlemleri)

Detaylı

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu YETKİ VE KAYIT İŞLEMİ Kayıt yapacak kullanıcıya yetki verilmesi Kayıt yapacak kullanıcı yetkilendirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanıcının

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.!

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! ADAY BAŞVURU SÜRECİ 1 1.ÖSYM ÖN KAYIT BAŞVURU BİLGİLERİNİN ADIM ADIM GİRİLMESİ 2 1.1.KİMLİK BİLGİLERİ 3 1.2.AİLE BİLGİLERİ 4 1.3. İŞ BİLGİLERİ 6 1.4. ADRES BİLGİLERİ 7 1.5. İLETİŞİM BİLGİLERİ 8 1.6.EĞİTİM

Detaylı

TÜMOSAN SATIŞ SONRASI HİZMETLER PORTALI

TÜMOSAN SATIŞ SONRASI HİZMETLER PORTALI 29.05.2015 TÜMOSAN SATIŞ SONRASI HİZMETLER PORTALI Kullanım Kılavuzu 1 İçindekiler 1. Giriş ve Genel Özellikler... 3 1.1. Giriş Ekranı... 3 1.2. Genel Özellikler... 5 2. İş Emirleri Menüsü... 6 2.1. İş

Detaylı

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ 1-)Kullanıcı,tarayıcının adres çubuğuna, bağlı bulunduğu ilin sytp linkini yazdığı zaman karşısına ilk olarak sağ taraftaki gibi bir ekran gelir. 2-)Sisteme üye olacak olan eczane kullanıcısı sağ taraftaki

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri sistemi

Detaylı

TESCİL EDİLEMEYEN ÖZEL KULLANIM AMAÇLI ARAÇLARA ÖZEL İZİN VERİLMESİNE ESAS OLMAK ÜZERE ARAÇ TEKNİK ÖZELLİK TESPİT RAPORU BAŞVURUSU

TESCİL EDİLEMEYEN ÖZEL KULLANIM AMAÇLI ARAÇLARA ÖZEL İZİN VERİLMESİNE ESAS OLMAK ÜZERE ARAÇ TEKNİK ÖZELLİK TESPİT RAPORU BAŞVURUSU TESCİL EDİLEMEYEN ÖZEL KULLANIM AMAÇLI ARAÇLARA ÖZEL İZİN VERİLMESİNE ESAS OLMAK ÜZERE ARAÇ TEKNİK ÖZELLİK TESPİT RAPORU BAŞVURUSU BAŞVURU İŞLEMİNE BAŞLAMADAN ÖNCE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Türk

Detaylı

Medisoft E-Reçete Bildirimleri Kullanım Kılavuzu

Medisoft E-Reçete Bildirimleri Kullanım Kılavuzu www.talyabilisim.net Sayfa 1 Ayarlar: E-Reçete için ilk önce sistemimizdeki tanımlı olan ilaç rehberini güncellememiz gerekmektedir. Güncelleme için gerekli olan ilaç rehberini; http://www.iegm.gov.tr/default.aspx?sayfa=fiyat_listesi

Detaylı

ATIK TAŞIMA ARACI UYGUNLUK BELGESİ FİRMA BAŞVURUSU

ATIK TAŞIMA ARACI UYGUNLUK BELGESİ FİRMA BAŞVURUSU ATIK TAŞIMA ARACI UYGUNLUK BELGESİ FİRMA BAŞVURUSU 1 ATIK TAŞIMA ARACI UYGUNLUK BELGESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Atık Taşıma Aracı Uygunluk Belgesi başvurusu yapabilmek için TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri

Detaylı

ESKİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLARDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN SATIŞLARA İLİŞKİN MALİ BİLGİLERİN İNTERNET VERGİ DAİRESİ ÜZERİNDEN BİLDİRİM

ESKİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLARDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN SATIŞLARA İLİŞKİN MALİ BİLGİLERİN İNTERNET VERGİ DAİRESİ ÜZERİNDEN BİLDİRİM ESKİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLARDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN SATIŞLARA İLİŞKİN MALİ BİLGİLERİN İNTERNET VERGİ DAİRESİ ÜZERİNDEN BİLDİRİM (BİLGİ GİRİŞİ/ GÜNCELLEME VE GÖRÜNTÜLEME) KILAVUZU ESKİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ

Detaylı

DÖNER SERMAYE KATKI PAYI GİRİŞİ UYGULAMA KILAVUZU

DÖNER SERMAYE KATKI PAYI GİRİŞİ UYGULAMA KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE KATKI PAYI GİRİŞİ UYGULAMA KILAVUZU HAZİRAN-2009 BİM PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA DESTEK ŞUBESİ MUTEMETLER TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER; 1-

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ

KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ E-Beyannameler başlığı altında yer alan katma değer vergisi beyannamesinin oluşturulması için öncelikle ilgili butona basılarak tanımlama ekranına ulaşılır. Katma değer

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine

Detaylı

BelgeNET. Ürün Belgelendirme

BelgeNET. Ürün Belgelendirme BelgeNET Ürün Belgelendirme Temmuz 2010 İçindekiler 1 Firma İşlemleri 1.1 Yetkili Kişi...3 1.1.1 Firma Yetkisi Tanımlama...3 1.1.2 Firma Yetkilisi Bilgilerini Güncelleme...4 1.2.2 Firma Bilgilerini Güncelleme...4

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı. Renkli Reçete Uygulaması Hekim Kullanım Kılavuzu

T.C. Sağlık Bakanlığı. Renkli Reçete Uygulaması Hekim Kullanım Kılavuzu T.C. Sağlık Bakanlığı Renkli Reçete Uygulaması Hekim Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1.Amaç... 2 2.Renkli Reçete Kullanım Bilgileri... 2 2.1 Kullanıcı Giriş Ekranı... 2 2.2 Doktor Reçete Yazma Modülü...

Detaylı

ÜNİVERSİTE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KULLANIM KILAVUZU

ÜNİVERSİTE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KULLANIM KILAVUZU ÜNİVERSİTE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Tablosu 1.GİRİŞ...4 2.BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ...4 2.1.Proje İşlemlerim...4 2.1.1.Projelerim Ekranı...4 2.1.1.1.

Detaylı

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi İçindekiler Tablosu GİRİŞ...2 I. BÖLÜM...3 HARCAMA BİRİMİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER...3 A. Kanıtlayıcı Belge Ekleme...3

Detaylı

ÖN İNCELEME İŞLEMLERİ

ÖN İNCELEME İŞLEMLERİ KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ ÖN İNCELEME İŞLEMLERİ TÜBİTAK BİLGEM UEKAE Yazılım ve Veri Mühendisliği Bölümü (G222) TÜBİTAK-BİLGEM-UEKAE / Yazılım ve Veri Mühendisliği Bölümü (G222) 0 Ağustos

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU EBYS birim sorumluları, kendi birimlerinde görev yapan ve EBYS sistemine kayıtlı

Detaylı

Cep T Para Ekranları. Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları

Cep T Para Ekranları. Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları Cep T Para Ekranları Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları Cep T Para ya Erişim Cep T Para, SIM kartlar üzerinde çalışan bir uygulama olduğu için, uygulamaya erişim için, müşterilerimizin kullandıkları telefonun

Detaylı

MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ?

MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ? MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ? 1- www.myvisionlink.com Adresi size tanımlı olan Kullanıcı Adı ve Şifre ile ziyaret edilir. 2- Ana sayfadaki Filo sekmesinden istenilen makinanın satırına çift

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.!

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! ADAY BAŞVURU SÜRECİ 1 1.ÖSYM ÖN KAYIT BAŞVURU BİLGİLERİNİN ADIM ADIM GİRİLMESİ 2 1.1.KİMLİK BİLGİLERİ 3 1.2.AİLE BİLGİLERİ 4 1.3. İŞ BİLGİLERİ 6 1.4. ADRES BİLGİLERİ 7 1.5. İLETİŞİM BİLGİLERİ 8 1.6.EĞİTİM

Detaylı

Başvuru Süreci Özet Akış

Başvuru Süreci Özet Akış Başvuru Süreci Özet Akış a) KAYS Üzerinden Doldurulması Gereken Dokümanlar: EK A: Başvuru Formu EK B: Bütçe EK C: Mantıksal Çerçeve EK D: Projede yer alan kilit personelin özgeçmişleri b) Taratılarak KAYS

Detaylı