Haftanın Sanat Çizelgesi 19 Ekim-26 Ekim Ekim 2009 Zehra Cihat Aral Resim Sergisi PORTAL. Radikal Gazetesi Cafe Eki / 1 Ekim 2009

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Haftanın Sanat Çizelgesi 19 Ekim-26 Ekim. 1 25 Ekim 2009 Zehra Cihat Aral Resim Sergisi PORTAL. Radikal Gazetesi Cafe Eki / 1 Ekim 2009"

Transkript

1 1 25 Ekim 2009 Zehra Cihat Aral Resim Sergisi Radikal Gazetesi Cafe Eki / 1 Ekim 2009 Radikal Gazetesi Üç Eki / 16 Ekim 2009 PORTAL Haftanın Sanat Çizelgesi 19 Ekim-26 Ekim Cumhuriyet Haber Portalı Zehra-Cihat Aral resim sergisi - 25 Ekim e dek - Terakki Vakfı Banat Galerisi nde. ( )

2 Zehra Aral - Cihat Aral Terakki Vakfı Kültür Merkezi Ebulula Mardin Cad. No.12/A Levent Ekim 2009, Perşembe 25 Ekim 2009, Pazar Terakki Vakfı Sanat Galerisi, hayata ve insana dair konuları kendilerine özgü ifadeleri ile tuvale aktaran Zehra Cihat Aral çiftinin, yaklaşık 35 adet tuval üzerindeki yağlıboya eseri ile sezonunu açıyor. Zehra Aral yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi nde öğrenim gördü. Bedri Rahmi Eyüboğlu Atölyesi nden mezun oldu da DYO Resim Yarışmasında birincilik ödülü aldı. Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda kişisel sergiler açtı ve karma sergilere katıldı. Zehra Aral, 70 li yıllarda devlet tarafından burslu olarak Fransa ya gönderilen, Paris Güzel Sanatlar Akademisi nde ihtisas yapan ressamlarımızdan biridir. Türk resminin geçmişine bakıldığında hayli üretken sayılabilecek bir dönemin içinden geldiği görülür. Aral resimlerinde genellikle sosyal konular üzerinde çalışarak, figüratif soyutlama diliyle anlatımcı bir yol izler. Ressam, diğer sosyal konulu resim yapanlardan da bir özelliği ile ayrılır ki o da; resimlerinde, sanki bireysel özelliklerine kadar indiği, anlatımına aracı olan figürlerinin psikolojilerini de yansıtmaya çalışmasıdır. Bu noktada Zehra Aral, anlatımcılığını çoğunlukla tek figürlü kompozisyonlarla -bir portre ya da çeşitli devinimler içine girip çıkan insan bedenleri- gerçekleştirir ve böylece, bu yönüyle kendine özgü bir ressamlık çizgisi oluşturur. Cihat Aral 1943 yılında doğan Cihat Aral, yıllarında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü nde öğrenim gördü. İlk kişisel sergisini 1970 yılında Taksim Sanat Galerisi nde açtı. Sanat alanında ihtisas yapmak üzere devlet bursuyla 1970 yılında Fransa ya gönderildi yılında yurda dönerek İDGSA ne öğretim görevlisi olarak atandı yılları arasında Görsel Sanatçılar Derneği genel sekreterliği ve başkanlığını yaptı. Mimar Sinan Üniversitesi nde 1994 yılında doçent, 1999 yılında profesör oldu yılları arasında MSÜ Resim ve Heykel Müzesi müdürlüğü yaptı yılında aynı kurumdan istifa ederek emekli oldu. Yurt dışı ve yurt içinde birçok kişisel ve karma sergiler gerçekleştiren Aral, sanatsal çalışmalarını İstanbul da sürdürmektedir.

3 Zehra - Cihat ARAL Galerimiz, 1-25 Ekim 2009 tarihleri arasında gerçekleşecek sezonun ilk sergisinde, Zehra Cihat Aral çiftinin resimlerine ev sahipliği yapıyor. Tarih : 1-25 Ekim 2009 Yer : Terakki Sanat Şehir : İstanbul Avrupa Galerimiz, 1-25 Ekim 2009 tarihleri arasında gerçekleşecek sezonun ilk sergisinde, Zehra Cihat Aral çiftinin resimlerine ev sahipliği yapıyor. Hayata ve insana dair konuları kendilerine özgü ifadeleri ile tuvale aktaran sanatçıların, 35 adet tuval üzerine yağlıboya eseri sergileniyor. 1 Ekim 2009, Perşembe günü, saat de düzenlenecek. Zehra - Cihat Aral Resim Sergisi Terakki Vakfı Sanat Galerisi Açılış Tarihi / Perşembe Kapanış Tarihi / Pazar Mekan Terakki Vakfı Sanat Galerisi Adres Ebulula Mardin Cad. No:12 / A Levent Beşiktaş Şehir İstanbul / Türkiye Telefon

4 Cihat Aral Özgeçmiş 1943 yılında doğan Cihat Aral, yıllarında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümünde öğrenim gördü yılında ilk kişisel sergisini Taksim Sanat Galerisinde açtı yılında sanat alanında ihtisas yapmak üzere devlet burslusu olarak Fransa'ya gönderildi yılında yurda dönerek İDGSA'ne Öğretim Görevlisi olarak atandı yılları arasında Görsel Sanatçılar Derneği genel sekreterliği ve başkanlığını yaptı yılında aynı kurumdan istifa ederek emekli oldu yılında Mimar Sinan Üniversitesi nde Doçent, 1999 yılında Profesör oldu yılları arasında MSÜ Resim ve Heykel Müzesi müdürlüğü yaptı. Yurtdışı ve yurtiçinde birçok kişisel ve karma sergiler gerçekleştiren Aral, sanatsal çalışmalarını İstanbul da sürdürmektedir. C. Aral'ın tuvallerinde, gece vakti ay ışığının romantik atmosferinde, göz göze gelince yaptıkları işe ve hayat kavgasına bir süreliğine de olsa ara verip sessizliğe dalan iki aşık yada aynı sıkıntıları paylaşan ve bu doğrultuda grup olarak çalışan, sokak köpekleriyle dostça işbirliği yapan çöp insanlarının yaydığı Sinerji, koşullar ve zaman ne olursa olsun her yerde olduğunun farkına vardırıyor insanı. Serkan Azeri Özgeçmiş Zehra Aral yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi nde öğrenim gördü. Bedri Rahmi Eyüboğlu Atölyesi nden mezun oldu da DYO Resim Yarışmasında birincilik ödülü aldı. Yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda kişisel sergiler açtı ve karma sergilere katıldı. Zehra Aral, 70 li yıllarda devlet tarafından burslu olarak Fransa ya gönderilen, Paris Güzel Sanatlar Akademisi nde ihtisas yapan ressamlarımızdan biridir. Türk resminin geçmişine bakıldığında hayli üretken sayılabilecek bir dönemin içinden geldiği görülür. Aral resimlerinde genellikle sosyal konular üzerinde çalışarak, figüratif soyutlama diliyle anlatımcı bir yol izler. Ressam, diğer sosyal konulu resim yapanlardan da bir özelliği ile ayrılır ki: resimlerinde, sanki bireysel özelliklerine kadar indiği, anlatımına aracı olan figürlerinin, psikolojilerini de yansıtmaya çalışmasıdır. Bu noktada Zehra Aral, anlatımcılığını çoğunlukla tek figürlü kompozisyonlarla -bir portre yada çeşitli devinimler içine girip çıkan insan bedenleri- gerçekleştirir ve böylece, bu yönüyle kendine özgü bir ressamlık çizgisi oluşturur.

5 27 Ekim 21 Kasım 2009 Ahmet Sarı Ders-i İntibah Resim Sergisi Milliyet Gazetesi, Cumartesi Eki / 31 Ekim 2009 Radikal Gazetesi, Üç Eki / 30 Ekim 2009 Radikal Gazetesi / 11 Kasım 2009

6 Radikal Gazetesi, Üç Eki / 13 Kasım 2009 KULTURVADİSİ.ORG Terakki Vakfı Sanat Galerisi İSTANBUL - Terakki Vakfı Sanat Galerisi, 27 Ekim 21 Kasım 2009 tarihleri arasında gerçekleşecek sergisinde, Ahmet Sarı nın resimlerine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının Ders-i İntibah isimli sergisinde yağlıboya, akrilik ve zift kullanarak yaptığı 25 adet eseri yer alıyor. Terakki Sanat ta ikinci kişisel sergisini açan sanatçı, birçok karma sergiye katıldı ve ödüller aldı. Sergi, insanın kendi zihninde uyanabilmesi için tüm iradesini kurmasını ve yaşadığı coğrafya üzerine düşünmesi, kültür ve sanatı fark etmesi ve çevresine de fark ettirmesi olgusunu vurguluyor. Ders-i İntibah, Anlamı Kavrama Dersi veya Farkına Vardırma Dersi olarak da ifade ediliyor. 27 Ekim 2009, Salı günü, saat de düzenlenecek açılış kokteyline tüm sanatseverler davetli. Ahmet Sarı 1980 yılında Hatay da doğdu. İlkokulu Hatay ın Altınözü ilçesinde okudu. Antakya 23 Temmuz Merkez Lisesi ni Eğitim-Öğretim yılında tamamladı Öğretim yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Baskı sanatlarını kazanarak 2005 yılın da mezun oldu ten beri Akbank Kültür ve Sanat Merkezi nde Baskı Atölyesi yöneticiliği yapıyor. Terakki Vakfı Sanat Galerisi Ebulula Mardin Cad. 12/A Levent - İstanbul T (pbx).

7 Ahmet Sarı Terakki Vakfı Sanat Galerisi, 27 Ekim 21 Kasım 2009 tarihleri arasında Ahmet Sarı nın resimlerine ev sahipliği yapıyor. Ders-i İntibah: Anlamı Kavrama Dersi veya Farkına Vardırma Dersi olarak da ifade edebiliriz. Terakki Sanat, insanın kendi zihninde uyanabilmesi için irade külliyesini kurması, yaşadığı coğrafya üzerine düşünmesi, kültür ve sanatı fark etmesi fark ettirmesi adına hazırladığı bu konsept sergisinde, Ahmet Sarı nın yağlıboya, akrilik ve zift kullanarak yaptığı 25 adet eserine ev sahipliği yapıyor. Sergi katalog yazısında Ümit İnatçı: Ahmet Sarı nın Ders-i İntibah diye adlandırdığı bu sergiyi oluşturan resimlerinde değişik damarlardan beslenen bir temsiliyet anlayışına tanık oluyoruz. Bir yandan eleştirel düşünceye yaslanan yeni-dışavurumcu bir eğilim, diğer yandan ise transavangard plastisite ve imge alaşımına yaklaşan bir resim anlayışı. Naif portrecilik girişimi gibi görünen ancak kıvamı tartılmış bir abartıyla karikatürize edilmiş öküz portrelerindeki insani duygu aktarımı empatiye yer vermeyecek kadar nötrleştirilmiştir. Bu eğilimi doğrulayan sadece biçimsel veriler değil, aynı zamanda malzeme kullanımı da bu hissiyat sıfırlama baskısının ipuçlarını ele veriyor. Zemine vurulan renklerin üzerine serilen zift tabakasını kazıyarak yeniden bir ışık keşfine yönelmesi, ressamın derin ben(mou profond) ine her türlü bireyoluş karartmasına rağmen ulaşma çabasını gösterir. Bu tür resimlerde sadece bir alt bilinç kazıması yapmanın gerekliliği üzerinden değil, aynı zamanda uygulamanın kendisinin bir göstergeye dönüşme olanağı üzerinden de anlamın izini sürmek gerekir. Nitekim stratografiler (üst üste istiflenmiş ince yüzey tabakaları) halinde bir birinin altından yüzeye çıkma çabası gösteren renkler politik bir imgeye dönüşebilmektedirler. ifadesiyle serginin içeriğini dile getiriyor. BİYOGRAFİ 1980 yılında Hatay da doğdu. İlkokulu Hatay ın Altınözü ilçesinde okudu. Antakya 23 Temmuz Merkez Lisesi ni Eğitim-Öğretim yılında tamamladı Öğretim yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Baskı sanatlarını kazanarak 2005 yılında mezun oldu ten beri Akbank Kültür ve Sanat Merkezi nde Baskı Atölyesi yöneticiliğini yapmaktadır. Terakki Sanat ta ikinci kişisel sergisini açacak olan sanatçı, birçok karma sergiye katılmış ve ödüller almıştır. Yer:Terakki Vakfı Sanat Galerisi Ebulula Mardin Caddesi, 12 / A Levent - İstanbul T (pbx). ne var ne yok 30 Ekim 2009 Yağlıboya, akrilik ve zift Terakki Vakfı Sanat Galerisi 21 Kasım a kadar Ahmet Sarı nın Ders-i İntibah adlı sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergide sanatçının yağlıboya, akrilik ve zift kullanarak yaptığı 25 eseri yer alıyor. Tel: (0212)

8 istanbullife.com.tr İstanbul' u yaşayanların adresi Ahmet Sarı Terakki Vakfı Sanat Galerisi, 27 Ekim 21 Kasım 2009 tarihleri arasında Ahmet Sarı nın resimlerine ev sahipliği yapıyor. Ders-i İntibah: Anlamı Kavrama Dersi veya Farkına Vardırma Dersi olarak da ifade edebiliriz. Terakki Sanat, insanın kendi zihninde uyanabilmesi için irade külliyesini kurması, yaşadığı coğrafya üzerine düşünmesi, kültür ve sanatı fark etmesi fark ettirmesi adına hazırladığı bu konsept sergisinde, Ahmet Sarı nın yağlıboya, akrilik ve zift kullanarak yaptığı 25 adet eserine ev sahipliği yapıyor. Sergi katalog yazısında Ümit İnatçı: Ahmet Sarı nın Ders-i İntibah diye adlandırdığı bu sergiyi oluşturan resimlerinde değişik damarlardan beslenen bir temsiliyet anlayışına tanık oluyoruz. Bir yandan eleştirel düşünceye yaslanan yeni-dışavurumcu bir eğilim, diğer yandan ise transavangard plastisite ve imge alaşımına yaklaşan bir resim anlayışı. Naif portrecilik girişimi gibi görünen ancak kıvamı tartılmış bir abartıyla karikatürize edilmiş öküz portrelerindeki insani duygu aktarımı empatiye yer vermeyecek kadar nötrleştirilmiştir. Bu eğilimi doğrulayan sadece biçimsel veriler değil, aynı zamanda malzeme kullanımı da bu hissiyat sıfırlama baskısının ipuçlarını ele veriyor. Zemine vurulan renklerin üzerine serilen zift tabakasını kazıyarak yeniden bir ışık keşfine yönelmesi, ressamın derin ben(mou profond) ine her türlü bireyoluş karartmasına rağmen ulaşma çabasını gösterir. Bu tür resimlerde sadece bir alt bilinç kazıması yapmanın gerekliliği üzerinden değil, aynı zamanda uygulamanın kendisinin bir göstergeye dönüşme olanağı üzerinden de anlamın izini sürmek gerekir. Nitekim stratografiler (üst üste istiflenmiş ince yüzey tabakaları) halinde bir birinin altından yüzeye çıkma çabası gösteren renkler politik bir imgeye dönüşebilmektedirler. ifadesiyle serginin içeriğini dile getiriyor. S A N A T K O P sanat dünyasını yakınlaştırır Ahmet Sarı Resim Sergisi Terakki Vakfı Sanat Galerisi, 27 Ekim 21 Kasım 2009 tarihleri arasında Ahmet Sarı nın resimlerine ev sahipliği yapıyor. Ders-i İntibah: Anlamı Kavrama Dersi veya Farkına Vardırma Dersi olarak da ifade edebiliriz. Terakki Sanat, insanın kendi zihninde uyanabilmesi için irade külliyesini kurması, yaşadığı coğrafya üzerine düşünmesi, kültür ve sanatı fark etmesi fark ettirmesi adına hazırladığı bu konsept sergisinde, Ahmet Sarı nın yağlıboya, akrilik ve zift kullanarak yaptığı 25 adet eserine ev sahipliği yapıyor. BİYOGRAFİ 1980 yılında Hatay da doğdu. İlkokulu Hatay ın Altınözü ilçesinde okudu. Antakya 23 Temmuz Merkez Lisesi ni Eğitim-Öğretim yılında tamamladı Öğretim yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Baskı sanatlarını kazanarak 2005 yılında mezun oldu ten beri Akbank Kültür ve Sanat Merkezi nde Baskı Atölyesi yöneticiliğini yapmaktadır. İkinci kişisel sergisini Terakki Sanat ta açacak olan sanatçı, birçok karma sergiye katılmış ve ödüller almıştır. Terakki Vakfı Sanat Galerisi Ebulula Mardin Caddesi, 12 / A Levent İstanbul T (pbx)

9 Ahmet Sarı nın Ders-i İntibah Sergisi Ahmet Sarı nın yağlıboya, akrilik ve zift kullanarak yaptığı 25 adet eserine ev sahipliği yapıyor. Tarih : 27 Ekim - 21 Kasım 2009 Yer : Terakki Sanat Şehir : İstanbul Avrupa Ders-i İntibah: Anlamı Kavrama Dersi veya Farkına Vardırma Dersi olarak da ifade edebiliriz. Terakki Sanat, insanın kendi zihninde uyanabilmesi için irade külliyesini kurması, yaşadığı coğrafya üzerine düşünmesi, kültür ve sanatı fark etmesi fark ettirmesi adına hazırladığı bu konsept sergisinde, Ahmet Sarı nın yağlıboya, akrilik ve zift kullanarak yaptığı 25 adet eserine ev sahipliği yapıyor. Sergi katalog yazısında Ümit İnatçı: Ahmet Sarı nın Ders-i İntibah diye adlandırdığı bu sergiyi oluşturan resimlerinde değişik damarlardan beslenen bir temsiliyet anlayışına tanık oluyoruz. Bir yandan eleştirel düşünceye yaslanan yeni-dışavurumcu bir eğilim, diğer yandan ise transavangard plastisite ve imge alaşımına yaklaşan bir resim anlayışı. Naif portrecilik girişimi gibi görünen ancak kıvamı tartılmış bir abartıyla karikatürize edilmiş öküz portrelerindeki insani duygu aktarımı empatiye yer vermeyecek kadar nötrleştirilmiştir. Bu eğilimi doğrulayan sadece biçimsel veriler değil, aynı zamanda malzeme kullanımı da bu hissiyat sıfırlama baskısının ipuçlarını ele veriyor. Zemine vurulan renklerin üzerine serilen zift tabakasını kazıyarak yeniden bir ışık keşfine yönelmesi, ressamın derin ben(mou profond) ine her türlü bireyoluş karartmasına rağmen ulaşma çabasını gösterir. Bu tür resimlerde sadece bir alt bilinç kazıması yapmanın gerekliliği üzerinden değil, aynı zamanda uygulamanın kendisinin bir göstergeye dönüşme olanağı üzerinden de anlamın izini sürmek gerekir. Nitekim stratografiler (üst üste istiflenmiş ince yüzey tabakaları) halinde bir birinin altından yüzeye çıkma çabası gösteren renkler politik bir imgeye dönüşebilmektedirler. ifadesiyle serginin içeriğini dile getiriyor. BİYOGRAFİ 1980 yılında Hatay da doğdu. İlkokulu Hatay ın Altınözü ilçesinde okudu. Antakya 23 Temmuz Merkez Lisesi ni Eğitim-Öğretim yılında tamamladı Öğretim yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Baskı sanatlarını kazanarak 2005 yılında mezun oldu ten beri Akbank Kültür ve Sanat Merkezi nde Baskı Atölyesi yöneticiliğini yapmaktadır. İkinci kişisel sergisini Terakki Sanat ta açacak olan sanatçı, birçok karma sergiye katılmış ve ödüller almıştır. Ebulula Mardin Caddesi, 12/A Levent - İSTANBUL T pbx F terakkisanat@terakki.org.tr

10 27 Ekim - 21 Kasım 2009 tarihleri arasında, Ahmet Sarı nın resimlerine Terakki Vakfı Sanat Galerisi ev sahipliği yapıyor. AHMET SARI "Ders-i İntibah" Terakki Vakfı Sanat Galerisi 27 Ekim 21 Kasım 2009 AHMET SARI SARISARI Ders-i İntibah 27 Ekim 21 Kasım 2009 Ders-i İntibah Terakki Vakfı Sanat Galerisi, 27 Ekim 21 Kasım 2009 tarihleri arasında Ahmet Sarı nın resimlerine ev sahipliği yapıyor. Ders-i İntibah: Anlamı Kavrama Dersi veya Farkına Vardırma Dersi olarak da ifade edebiliriz. Terakki Sanat, insanın kendi zihninde uyanabilmesi için irade külliyesini kurması, yaşadığı coğrafya üzerine düşünmesi, kültür ve sanatı fark etmesi fark ettirmesi adına hazırladığı bu konsept sergisinde, Ahmet Sarı nın yağlıboya, akrilik ve zift kullanarak yaptığı 25 adet eserine ev sahipliği yapıyor. 3 6 Aralık 2009 Contemporary İstanbul Sanat Fuarı / Zeynep Dilek Çetiner Engel Resim Sergisi Radikal Gazetesi / 2 Aralık 2009

11 Terakki Sanat Galeri Contemporary İstanbul Fuarında 3-6 Aralık 2009 tarihleri arasında Contemporary İstanbul Fuarında Terakki Sanat Galeri, insanın yaşamı boyunca karşılaştığı sayısız engellerin, özellikle dış etkenlerden kaynaklanan engellerden ziyade, insanın kendi yapısı ve zihnine koyduğu En gel lerin / sansürlerin / tel örgülerin ifade edildiği resim sergisine, ressam Zeynep Dilek Çetiner ile katılıyor. Türkiye nin uluslararası en önemli çağdaş ve modern sanat fuarı olan Contemporary İstanbul un Ön İzleme daveti 2 Aralık 2009, Çarşamba Adres Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı / Rumeli Salonu / Üst Kat B-304 Ziyaret Saatleri 3 Aralık 2009 / (uzun gece) 4, 5, 6 Aralık 2009 / Zeynep Dilek Çetiner Engel Contemporary İstanbul 2009

12 9 Aralık Ocak 2010 Zeynep Dilek Çetiner Engel Resim Sergisi Zeynep Dilek Çetiner :: Engel 09 Aralık 2009, Çarşamba 02 Ocak 2010, Cumartesi Zeynep Dilek Çetiner'in Engel isimli kişisel sergisi 9 Aralık - 2 Ocak tarihlerinde Terakki Sanat Galerisi'nde görülebilir. 7 Ocak - 6 Şubat 2011 Esra Sirman Resim Sergisi Habertürk Gazetesi / 8 Ocak 2010

13 Rh+Sanart Dergisi 67. Sayısı / Ocak Şubat 2010 Terakki Vakfı Sanat Galerisi Esra Sirman'ı Ağırlıyor Esra Sirman'ın 8. kişisel resim sergisi 7 Ocak - 6 Şubat 2010 tarihleri arasında Terakki Vakfı Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşuyor. Kökeni Latince "Nativus" olan Naif sözcüğü saf, doğal ve yapmacıksız anlamına gelir. Naif resim konularını genellikle güncel olaylardan, doğadan ve resmi yapan kişinin hayatındaki etkileşimlerinden alır. Sergi, naif resim sanatının en iyi temsilcilerinden olan sanatçının 40 adet presstuval üzerine akrilik eserlerinden oluşuyor. Sanatçının resimlerinin en belirleyici özellikleri naif olgusunun gereksinim duyduğu samimi bir coşku ve bir o kadar da fantezilerle örülü atmosferdir. Kültürel birikimi ve gözlemlediği her şey resimlerinde yer almakta ve seçtiği konular çoğunlukla anlatımcı bir dille fantastik ve masalsı tatlar içerecek şekilde bir araya gelmektedir. Titiz bir çalışmanın ürünü olan resimleri kendi iç dünyasının dışa vurumu olarak nitelendirilebilir. Rengarenk doğa, hayvanlar, özellikle kediler, egzotik bitkiler kadar arkeolojinin önüne serdiği farklı ve gizemli dünyayı da resimlerine taşımaktadır. Adres : Ebulula Mardin Cd. No: 127/A 34335

14 Terakki Vakfı Sanat Galerisi Ebulula Mardin Caddesi, 12 / A Levent İstanbul T (pbx) F Esra Sirman Sergisi Terakki Sanat Galerisi'nde. 7 Ocak - 6 Şubat 2010 Terakki Sanat Galerisi 7 Ocak 6 Şubat 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek sergisinde, Naif resim sanatının en iyi temsilcilerinden biri olan ressam Esra Sirman ın eserlerine ev sahipliği yapıyor. Sanatçı kültürel birikimini ve gözlemlerini; çoğunlukla anlatımcı bir dille fantastik ve masalsı tadlar içerecek şekilde resimlerine aktarmaktadır. 7 Ocak 2010, Perşembe günü, saat de düzenlenecek Açılış Kokteylinde birlikte olmak dileğiyle Naif Resmin öncülerinden Esrâ Sirman Resim Sergisi 7 Ocak 6 Şubat 2010 Terakki Vakfı Sanat Galerisi Kökeni Latince NATİVUS olan Naif sözcüğü saf, doğal ve yapmacıksız anlamına gelir. Naif resimlerde, sanat tarihi boyunca gelişmiş olan betimleme ve biçim kurallarının ya da çağdaş sanat kuramlarının izine pek rastlanmaz. Resmi uygulayan kimse, nesneleri en tanıtıcı özelliklerini vurgulayarak anlatır. Bu bakımdan yapıtlar kolaylıkla anlaşılabilecek evrensel niteliklere sahiptir, eğitim görmüş sanatçıların yapıtlarına kıyasla bu tür resimlerde çarpıcı renklerin ve kolaylıkla fark edilebilen biçim niteliklerinin abartıldığı ve ince renk geçişlerine, çizgi ve biçim ilişkilerine betimlemenin gerektirdiğinin ötesinde girilmediği görülür. Ağaç yapraklarının tek tek boyanması gibi, nesnelerin kişiliklerini belirleyen özellikler vurgulanır, portrelerde yine en tanıtıcı özellikler olarak gözler, kaşlar, saçlar, bıyıklar abartılır. Hatta bu tür abartmalar birçok naif resimde mizahi bazen karikatüre kadar varabilen bir nitelik yarattığı gibi sanatçı için öznel anlam taşıyan özellikler vurgulandığı için naif resme anlatımcı bir espri dahi kazandırır. Naif resim konularını genellikle güncel olaylardan, doğadan ve resmi yapan kişinin yakın çevresinden alır. Dış gerçekliği akademikleşmiş yanılsama teknikleriyle değil de, adeta masum bir gözle algılayıp betimlemeleri açısından sanatsal değer taşırlar.

15 Naifler üzerine değişik yorumlar ve tartışmalar yapılmaktadır. En önemli tartışma konularından birisi de naif ressamın sanat eğitimi almış almasıdır. Kimileri de sanat eğitimi alan birisinin naif olmayacağını, hatta genel bir eğitim bile sanatçının naif özelliklerini bozduğunu savunmuşlardır. Naif olabilmek için hiçbir eğitim almamış olmayı, saf yürekle içgüdüsel olarak resim yapmak gerektiğini savunmuşlardır. Fahir Aksoy da Naif Sanat ve Türk Naifleri kitabında sanatçıları eğitimli-eğitimsiz olarak ayırmıştır. XX. yy ın başında Avrupa da büyük sükse yapan naif resim, Türkiye de ancak 1960 sonrasında etkisini göstermiştir. Türkiye de naif resmin, çağdaş Türk resminde yöreselleşme ve hatta ulusallaşma süreçleriyle yakından ilgili olduğunu göz önünde bulundurmak gerekir. Naif resim uzun süre, batı etkilerinden uzaklaşmanın, kendi kaynaklarına dönmenin temel koşullarından biri olarak görülmüştür. Hüseyin Yüce, Fahir Aksoy ve İbrahim Balaban ı naif resim sanatının öncülerinden sayılırlar. İstanbul da doğan Esra Sirman,1980 de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Klasik Arkeoloji ve Prehistoria bölümünden mezun oldu yılında Fahir Aksoy'un kendisini naif olarak değerlendirmesinden sonra Türk Naifleri gurubuna dahil oldu ve onlarla beraber pek çok karma sergiye katıldı. 8. kişisel sergisini açacak olan Sirman, naif resim sanatının en iyi temsilcilerindendir. Resimlerinin belirleyici özelliklerinden biri de naif olgusunun gereksinim duyduğu samimi bir coşku ve bir o kadar da fantazilerle örülü atmosferdir. Kültürel birikimi ve gözlemlediği her sey, resimlerinde yer almakta ve seçtiği konular çoğunlukla anlatımcı bir dille fantastik ve masalsı tadlar içerecek şekilde bir araya gelmektedir. Esra Sirman Kişisel Resim Sergisi Terakki Vakfı Kültür Merkezi Ebulula Mardin Cad. No.12/A Levent Ocak 2010, Perşembe 06 Şubat 2010, Cumartesi Galerimiz 7 Ocak 6 Şubat 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek sergisinde, Naif resim sanatının en iyi temsilcilerinden biri olan ressam Esra Sirman ın eserlerine ev sahipliği yapıyor. Sanatçı kültürel birikimini ve gözlemlerini; çoğunlukla anlatımcı bir dille fantastik ve masalsı tadlar içerecek şekilde resimlerine aktarmaktadır. 7 Ocak 2010, Perşembe günü, saat de düzenlenecek açılış Kokteylinde birlikte olmak dileğiyle

16 ESRA SİRMAN Mekan : Terakki Vakfı Sanat Galerisi Tarih/Saat : 7 Ocak - 6 Şubat 2010 Türü : Resim Sergisi Terakki Vakfı Sanat Galerisi 7 Ocak - 6 Şubat 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek sergisinde, Naif resim sanatının en iyi temsilcilerinden biri olan ressam Esra Sirman ın eserlerine ev sahipliği yapıyor. "Esra Sirman Resim Sergisi" Terakki Vakfı Sanat Galerisi Açılış Tarihi Kapanış Tarihi Mekan Adres Şehir Telefon / Perşembe / Cumartesi Terakki Vakfı Sanat Galerisi Akatlar, Ebulula Mardin Cad. No: 12/A Levent Beşiktaş İstanbul / Türkiye

17 07 Ocak - 06 Şubat 2010 Sergi adı : Esra SİRMAN Resim Sergisi Adresi : TERAKKİ VAKFI SANAT GALERİSİ, Akatlar Ebulula Mardin Cad. No: 12/A, Levent/İSTANBUL Telefon : Faks : Eposta : galeri@terakki.org.tr Açılış: 7 Ocak 2010 Saat: (Galeri Pazar ve Pazartesi günleri dışında her gün arası açıktır) Esrâ Sirman Resim Sergisi Esrâ Sirman Resim Sergisi Terakki Sanat Galerisinde! Tarih : 7 Ocak 6 Şubat 2009 Yer : Terakki Sanat Şehir : İstanbul Avrupa

18 Kökeni Latince NATİVUS olan Naif sözcüğü saf, doğal ve yapmacıksız anlamına gelir. Naif resimlerde, sanat tarihi boyunca gelişmiş olan betimleme ve biçim kurallarının ya da çağdaş sanat kuramlarının izine pek rastlanmaz. Resmi uygulayan kimse, nesneleri en tanıtıcı özelliklerini vurgulayarak anlatır. Bu bakımdan yapıtlar kolaylıkla anlaşılabilecek evrensel niteliklere sahiptir, eğitim görmüş sanatçıların yapıtlarına kıyasla bu tür resimlerde çarpıcı renklerin ve kolaylıkla fark edilebilen biçim niteliklerinin abartıldığı ve ince renk geçişlerine, çizgi ve biçim ilişkilerine betimlemenin gerektirdiğinin ötesinde girilmediği görülür. Ağaç yapraklarının tek tek boyanması gibi, nesnelerin kişiliklerini belirleyen özellikler vurgulanır, portrelerde yine en tanıtıcı özellikler olarak gözler, kaşlar, saçlar, bıyıklar abartılır. Hatta bu tür abartmalar birçok naif resimde mizahi bazen karikatüre kadar varabilen bir nitelik yarattığı gibi sanatçı için öznel anlam taşıyan özellikler vurgulandığı için naif resme anlatımcı bir espri dahi kazandırır. Naif resim konularını genellikle güncel olaylardan, doğadan ve resmi yapan kişinin yakın çevresinden alır. Dış gerçekliği akademikleşmiş yanılsama teknikleriyle değil de, adeta masum bir gözle algılayıp betimlemeleri açısından sanatsal değer taşırlar. Naifler üzerine değişik yorumlar ve tartışmalar yapılmaktadır. En önemli tartışma konularından birisi de naif ressamın sanat eğitimi almış almasıdır. Kimileri de sanat eğitimi alan birisinin naif olmayacağını, hatta genel bir eğitim bile sanatçının naif özelliklerini bozduğunu savunmuşlardır. Naif olabilmek için hiçbir eğitim almamış olmayı, saf yürekle içgüdüsel olarak resim yapmak gerektiğini savunmuşlardır. Fahir Aksoy da Naif Sanat ve Türk Naifleri kitabında sanatçıları eğitimli-eğitimsiz olarak ayırmıştır. XX. yy ın başında Avrupa da büyük sükse yapan naif resim, Türkiye de ancak 1960 sonrasında etkisini göstermiştir. Türkiye de naif resmin, çağdaş Türk resminde yöreselleşme ve hatta ulusallaşma süreçleriyle yakından ilgili olduğunu göz önünde bulundurmak gerekir. Naif resim uzun süre, batı etkilerinden uzaklaşmanın, kendi kaynaklarına dönmenin temel koşullarından biri olarak görülmüştür. Hüseyin Yüce, Fahir Aksoy ve İbrahim Balaban ı naif resim sanatının öncülerinden sayılırlar. Esra Sirman Resim Sergisi Terakki Vakfı Sanat Galerisi 07 Ocak Perşembe ile 06 Şubat 2010 Cumartesi arasında

19 11 Şubat - 13 Mart 2010 Pelin Özgöçen Sınırlar ve Ötesi Resim Sergisi Cumhuriyet Gazetesi, 8 Şubat 2010 S A N A T K O P sanat dünyasını yakınlaştırır Pelin Özgöçen Sınırlar ve Ötesi resim sergisi Terakki Vakfı Sanat Galerisi, 11 Şubat 13 Mart 2010 tarihleri arasında genç sanatçı Pelin Özgöçen in resimlerine ev sahipliği yapıyor.

20 Terakki Sanat, 11 Şubat tan itibaren Pelin Özgöçen in Sınırlar ve Ötesi isimli sergisine ev sahipliği yapıyor. 30 adet yağlıboya eserden oluşan sergide sanatçı, yaşamımızı çevreleyen, saran ve sarsan sınırların, bireyin çevresiyle kurduğu istemli ve istemsiz ilişkilerle bağlantısını irdeliyor yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü, Mehmet Mahir Atölyesi ve Asım İşler Gravür Atölyesi nden mezun olan Özgöçen, halen aynı üniversitede doktora programına devam ediyor ve üniversitenin Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü nde Uzman olarak çalışıyor. Çağdaş şehir hayatının karmaşasında hızla akıp giden gündelik yaşamda, birbirinden kopuk sağlıksız yaşanan insan ilişkilerindeki yüzeysel diyaloglarla iç içe olan bireyin; eleştirdiği bu ortamın bir parçası olarak yaşamını sürdürmeye devam etmesi, bunu yaparken de kendini belli bir ölçüde saklayarak gizlemesi ve sakınması ve yine bunun sonucunda yaşanan ilişkilerdeki kopukluklar, Pelin Özgöçen in resimlerinde, dansın sanatsal ifadesi olarak gölge ve kapı sembolleri üzerinden hissettiriliyor. Sanatçı için Kapı, iç dünyaya açılan bir bakıştır Gölge ise, içsel bir aldanmadır Bir başka deyişle; dış gerçekliklerle, duyusal dünyanın karşıtlığıdır. Kapılar ve gölgelerin anlatımında, Pelin Özgöçen in Sınırlar ve Ötesi sergisini kaçırmayın. Terakki Vakfı Sanat Galerisi Ebulula Mardin Caddesi, 12 / A Levent İstanbul T (pbx) Sınırlar ve Ötesi / Pelin Özgöçen / Terakki Sanat / 11 Şubat 13 Mart Çağdaş şehir yaşamının karmaşasında ve hızla akan gündelik yaşamda kopuk ve sağlıksız yaşanan insan ilişkileriyle ve yüzeysel diyaloglar ile iç içe olan birey eleştirdiği bu ortamın bir parçası olarak yaşamını sürdürmeye devam eder. Ancak kendini belli bir ölçüde saklar, sakınır ve gizler. Günümüz insanının ilişkilerindeki bu aksama ve kopukluk, resimlerimde dansın sanatsal ifadesi, gölge ve kapı sembolleri üzerinden verilmektedir. PELİN ÖZGÖÇEN Sanatçı 1979 yılında İstanbul da doğdu yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü Mehmet Mahir Atölyesi ve Asım İşler Gravür Atölyesi nden mezun oldu. Yine aynı üniversitede yüksek lisansını 2006 yılında tamamlayan Özgöçen, aynı yıl halen devam etmekte olan doktora programına başladı. Şu an Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü nde Uzman olarak görev yapmakta olan Özgöçen, Moda daki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Akatlar, Ebulula Mardin Caddesi, 12/A, Levent

21 Sınırlar Ve Ötesi - Pelin Özgöçen Terakki Vakfı Sanat Galerisi 11 Şubat Perşembe ile 13 Mart 2010 Cumartesi arasında Sınırlar ve Ötesi... Terakki Vakfı Sanat Galerisi, 11 Şubat - 13 Mart 2010 tarihleri arasında Pelin Özgöçen in resimlerine ev sahipliği yapıyor. Pelin Özgöçen Sınırlar ve Ötesi 11 Şubat - 13 Mart 2010 Terakki Vakfı Sanat Galerisi Terakki Sanat, 11 Şubat tan itibaren Pelin Özgöçen in Sınırlar ve Ötesi isimli sergisine ev sahipliği yapıyor. 30 adet yağlıboya eserden oluşan sergide sanatçı, yaşamımızı çevreleyen, saran ve sarsan sınırların, bireyin çevresiyle kurduğu istemli ve istemsiz ilişkilerle bağlantısını irdeliyor.

22 Çağdaş şehir hayatının karmaşasında hızla akıp giden gündelik yaşamda, birbirinden kopuk sağlıksız yaşanan insan ilişkilerindeki yüzeysel diyaloglarla iç içe olan bireyin; eleştirdiği bu ortamın bir parçası olarak yaşamını sürdürmeye devam etmesi, bunu yaparken de kendini belli bir ölçüde saklayarak gizlemesi ve sakınması ve yine bunun sonucunda yaşanan ilişkilerdeki kopukluklar, Pelin Özgöçen in resimlerinde, dansın sanatsal ifadesi olarak gölge ve kapı sembolleri üzerinden hissettiriliyor. Sanatçı için Kapı, iç dünyaya açılan bir bakıştır Gölge ise, içsel bir aldanmadır Bir başka deyişle; dış gerçekliklerle, duyusal dünyanın karşıtlığıdır. Kapılar ve gölgelerin anlatımında, Pelin Özgöçen in Sınırlar ve Ötesi sergisini kaçırmayın. Pelin Özgöçen Sanatçı 1979 yılında İstanbul da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Mehmet Mahir Atölyesi ve Asım İşler Gravür Atölyesi nden 2003 yılında mezun oldu. Yine aynı üniversitede yüksek lisansını 2006 yılında tamamlayan Özgöçen, aynı yıl halen devam etmekte olan doktora programına başladı. Mimar Sinan Üniversitesi Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Bölü münde uzamn olarak görev yapmakta olan Pelin Özgöçen, Moda daki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir. 2.Kişisel sergisini açacak olan sanatçı, birçok karma sergiye katılmış ve ödüller almıştır.

23 Pelin Özgöçen :: Sınırlar ve Ötesi 11 Şubat 2010, Perşembe 13 Mart 2010, Cumartesi Terakki Sanat, 11 Şubat tan itibaren Pelin Özgöçen in Sınırlar ve Ötesi isimli sergisine ev sahipliği yapıyor. 30 adet yağlıboya eserden oluşan sergide sanatçı, yaşamımızı çevreleyen, saran ve sarsan sınırların, bireyin çevresiyle kurduğu istemli ve istemsiz ilişkilerle bağlantısını irdeliyor yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü, Mehmet Mahir Atölyesi ve Asım İşler Gravür Atölyesi nden mezun olan Özgöçen, halen aynı üniversitede doktora programına devam ediyor ve üniversitenin Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü nde Uzman olarak çalışıyor. Çağdaş şehir hayatının karmaşasında hızla akıp giden gündelik yaşamda, birbirinden kopuk sağlıksız yaşanan insan ilişkilerindeki yüzeysel diyaloglarla iç içe olan bireyin; eleştirdiği bu ortamın bir parçası olarak yaşamını sürdürmeye devam etmesi, bunu yaparken de kendini belli bir ölçüde saklayarak gizlemesi ve sakınması ve yine bunun sonucunda yaşanan ilişkilerdeki kopukluklar, Pelin Özgöçen in resimlerinde, dansın sanatsal ifadesi olarak gölge ve kapı sembolleri üzerinden hissettiriliyor. Sanatçı için Kapı, iç dünyaya açılan bir bakıştır Gölge ise, içsel bir aldanmadır Bir başka deyişle; dış gerçekliklerle, duyusal dünyanın karşıtlığıdır. Kapılar ve gölgelerin anlatımında, Pelin Özgöçen in Sınırlar ve Ötesi sergisini kaçırmayın. Pelin Özgöçen "Sınırlar ve Ötesi"... Terakki Sanat'ta "Sınırlar ve Ötesi" sergisinde Pelin Özgöçen ile yaptığımız sohbet sizlerle... ( Sergi videosu Terakki TV de yayınlanmıştır. )

24 Sınırlar ve Ötesi Terakki Sanat, 11 Şubat tan itibaren Pelin Özgöçen in Sınırlar ve Ötesi isimli sergisine ev sahipliği yapıyor. 30 adet yağlıboya eserden oluşan sergide sanatçı, yaşamımızı çevreleyen, saran ve sarsan sınırların, bireyin çevresiyle kurduğu istemli ve istemsiz ilişkilerle bağlantısını irdeliyor , Cuma 2003 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü, Mehmet Mahir Atölyesi ve Asım İşler Gravür Atölyesi nden mezun olan Özgöçen, halen aynı üniversitede doktora programına devam ediyor ve üniversitenin Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü nde Uzman olarak çalışıyor. Çağdaş şehir hayatının karmaşasında hızla akıp giden gündelik yaşamda, birbirinden kopuk sağlıksız yaşanan insan ilişkilerindeki yüzeysel diyaloglarla iç içe olan bireyin; eleştirdiği bu ortamın bir parçası olarak yaşamını sürdürmeye devam etmesi, bunu yaparken de kendini belli bir ölçüde saklayarak gizlemesi ve sakınması ve yine bunun sonucunda yaşanan ilişkilerdeki kopukluklar, Pelin Özgöçen in resimlerinde, dansın sanatsal ifadesi olarak gölge ve kapı sembolleri üzerinden hissettiriliyor. Sanatçı için Kapı, iç dünyaya açılan bir bakıştır Gölge ise, içsel bir aldanmadır Bir başka deyişle; dış gerçekliklerle, duyusal dünyanın karşıtlığıdır. Kapılar ve gölgelerin anlatımında, Pelin Özgöçen in Sınırlar ve Ötesi sergisini kaçırmayın. Pelin Özgöçen "Sınırlar ve Ötesi" Resim Sergisi. Terakki Sanat. 13 Mart'a kadar 2010 Değerli Sanatseverler, Galerimiz 11 Şubat 13 Mart 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek sergisinde, genç ressam Pelin Özgöçen in eserlerine ev sahipliği yapıyor. Yaşamımızı çevreleyen, saran ve sarsan sınırların, bireyin çevresiyle kurduğu istemli ve istemsiz ilişkilerle bağlantısını irdeleyen Sınırlar ve Ötesi sergisinde, sanatçının 30 adet yağlıboya eseri sergileniyor. 11 Şubat 2010, Perşembe günü, saat de düzenlenecek Açılış Kokteylinde birlikte olmak dileğiyle

25 18 Mart - 17 Nisan 2010 Burhan Temel Resimlerle Elli Yıl Resim Sergisi Bosphorus Sanat Gazetesi Mart 2010 Cumhuriyet Gazetesi 1 Nisan 2010

26 Burhan Temel Resim Sergisi Terakki Vakfı Sanat Galerisi, 18 Mart 17 Nisan 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek sergisinde, 50. sanat yılını kutlayan bir usta bir hoca Burhan Temel in resimlerine ev sahipliği yapıyor. Tarih : 18 Mart-17 Nisan 2010 Yer : Terakki Vakfı Sanat Galerisi Şehir : İstanbul Avrupa Terakki Vakfı Sanat Galerisi, 18 Mart 17 Nisan 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek sergisinde, 50. sanat yılını kutlayan bir usta bir hoca Burhan Temel in resimlerine ev sahipliği yapıyor. Akademi Mezuniyet Resmi nden günümüze kadar 50 adet seçme eserin yer aldığı Retrospektif nitelikte bir sergiyle izleyicinin karşısına çıkıyor. İyi bir doğa ressamı olarak bilinen Temel, doğanın en yalın halini figürsüz ama hislerini, gözlemlerini ve beklentilerini de katarak, içten bir sıcaklıkla ve gerçek bir samimiyetle tuvale aktarıyor. Terakki Vakfı Sanat Galerisi Ebulula Mardin Caddesi, 12 / A Levent - İstanbul T (pbx). Burhan Temel Terakki Vakfı Sanat Galerisi, 18 Mart 17 Nisan 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek sergisinde, 50. sanat yılını kutlayan bir usta bir hoca Burhan Temel in resimlerine ev sahipliği yapıyor. Akademi Mezuniyet Resmi nden günümüze kadar 50 adet seçme eserin yer aldığı Retrospektif nitelikte bir sergiyle izleyicinin karşısına çıkıyor. İyi bir doğa ressamı olarak bilinen Temel, doğanın en yalın halini figürsüz ama hislerini, gözlemlerini ve beklentilerini de katarak, içten bir sıcaklıkla ve gerçek bir samimiyetle tuvale aktarıyor. Terakki Vakfı Sanat Galerisi Ebulula Mardin Caddesi, 12 / A Levent - İstanbul T (pbx). Tarih : 18 Mart-17 Nisan 2010

27 S A N A T K O P sanat dünyasını yakınlaştırır Terakki Vakfı Sanat Galerisi, 18 Mart 17 Nisan 2010 tarihleri arasında bir usta, bir hoca Burhan Temel in resimlerine ev sahipliği yapıyor. Terakki Sanat, 50. sanat yılını kutlayan Burhan Temel in, Akademi Mezuniyet Resmi nden günümüze kadar 50 adet seçme eserin yer aldığı Retrospektif nitelikte bir sergiyle izleyicinin karşısına çıkıyor yılında Görele de doğan sanatçı, 1959 yılında Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Cemal Tollu nun öğrencisi olarak Akademi den mezun oldu yılında uzun yıllardır yaptığı resim öğretmenliğinden emekli olan Temel, resim çalışmalarına halen Görele ve İstanbul da devam etmektedir. Çok sayıda kişisel sergi yaptı ve karma sergilere katılan Burhan Temel, Terakki Vakfı Sanat Galerisi ndeki Mart 2010 sergisi 25. kişisel sergisidir. Akademi yıllarına kadar Karadeniz de yaşamış olan sanatçı, yörenin doğal güzelliklerini de resimlerine yansıtmaktan çekinmiyor. Sanatçı çoğunluğu peyzaj resimlerinden oluşan çalışmalarının arasına, natürmortları ve portreleri de serpiştirerek aldığı eğitimin hakkını fazlasıyla veriyor. Sanatçı resimlerinde canlı renklerden kaçınarak, yoğun fırça darbeleriyle zenginleştirdiği pastel renkleri tercih ediyor. Doğanın en yalın halini figürsüz ama hislerini, gözlemlerini ve beklentilerini de katarak, içten bir sıcaklıkla ve gerçek bir samimiyetle tuvale aktarıyor. Bir söyleşisinde sanatçı; Doğayı yorumlamaya çalıştım; doğa ile dost olmaya gayret ettim. İzmlere takılmadım, görülenin ötesini arayıp görmek için çalıştım. Ancak bunu yaparken yöresel fiziki yapıyı, biçimselliği ihmal etmemeye özen gösterdim. Uysal, duygusal, naif renk, armoni ve biçimlerle kavgalaşırken, bazen ekspresyonist taşkınlıklar da görülür tuvallerimde. Çünkü çoluk-çocuk demeden, bir damla petrol ya da yeni bir silah denemek için insanlar öldürülüyorsa, duyarsız kalamazdım. Çığırtkanlığı da sevmedim, başka göz ve duygular da yaptıklarıma ortak olsun istedim. Taşkın olmak yerine sınırı tercih ettim. Ne aşırı duygusal, ne de akli oldum. Ölçüyü, oranı, geometriyi, fiziksel yapı ve karakterle gizlice birleştirmeye çalıştım. Kontrast yapılaşmayı soğuk tonların birbiri ile mücadelesinde aradığım da doğrudur. Ben gösterişi değil, onun ötesindeki özü, sadeliği, güzelliği aradım. Bazen bir çocuk oldum. Her zaman amatör bir ruhla çalıştım. diyerek hem kendisini hem de resmini çok güzel ifade ediyor. Terakki Vakfı Sanat Galerisi Ebulula Mardin Caddesi, 12/A Levent İSTANBUL T pbx F terakkisanat@terakki.org.tr

28 Burhan Temel :: Resimlerle Elli Yıl 18 Mart 2010, Perşembe 17 Nisan 2010, Cumartesi Galerimiz, 18 Mart - 17 Nisan 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek sergisinde, 50. sanat yılını kutlayan bir usta - bir hoca Burhan Temel in resimlerine ev sahipliği yapıyor. Akademi Mezuniyet Resmi nden günümüze kadar 50 adet seçme eserin yer aldığı Retrospektif nitelikte bir sergiyle izleyicinin karşısına çıkıyor. İyi bir doğa ressamı olarak bilinen Temel, doğanın en yalın halini figürsüz ama hislerini, gözlemlerini ve beklentilerini de katarak, içten bir sıcaklıkla ve gerçek bir samimiyetle tuvale aktarıyor. city guide Burhan Temel: Resimlerle Elli Yıl Akademi Mezuniyet Resmi nden günümüze kadar 50 adet seçme eserin yer aldığı Retrospektif nitelikte bir sergiyle izleyicinin karşısına çıkıyor. İyi bir doğa ressamı olarak bilinen Temel, doğanın en yalın halini figürsüz ama hislerini, gözlemlerini ve beklentilerini de katarak, içten bir sıcaklıkla ve gerçek bir samimiyetle tuvale aktarıyor.

29 Resimlerle Elli Yıl Burhan Temel : Terakki Vakfı Sanat Galerisi, 18 Mart - 17 Nisan 2010 Terakki Sanat, 50. sanat yılını kutlayan Burhan Temel in, Akademi Mezuniyet Resmi nden günümüze kadar 50 adet seçme eserin yer aldığı Retrospektif nitelikte bir sergiyle izleyicinin karşısına çıkıyor yılında Görele de doğan sanatçı, 1959 yılında Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Cemal Tollu nun öğrencisi olarak Akademi den mezun oldu yılında resim öğretmenliğinden emekli olan Temel, çalışmalarını Görele ve İstanbul da sürdürmektedir. Resimlerle Elli Yıl Burhan Temel Terakki Vakfı Sanat Galerisi, 18 Mart 17 Nisan 2010 tarihleri arasında bir usta, bir hoca Burhan Temel in resimlerine ev sahipliği yapıyor. Terakki Sanat, 50. sanat yılını kutlayan Burhan Temel in, Akademi Mezuniyet Resmi nden günümüze kadar 50 adet seçme eserin yer aldığı Retrospektif nitelikte bir sergiyle izleyicinin karşısına çıkıyor. BURHAN TEMEL

30 1935 yılında Görele de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Görele de okudu. Lise öğrenimini İstanbul Atatürk Erkek Lisesi nde tamamladı yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümüne girdi. Akademide Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Cemal Tollunun öğrencisi oldu yılında Akademiden mezun oldu. Aynı yıl Uluslar arası Paris Bienali ne dört Türk ressamından birisi olarak katıldı yılında Görele Orta Okulu nda resim öğretmeni olarak göreve başladı. Görele ve İstanbul da sürdürdüğü resim öğretmenliği görevinden, 1990 yılında emekli oldu. Çok sayıda kişisel sergi yaptı ve karma sergilere katıldı. Terakki Vakfı Sanat Galerisi ndeki Mart 2010 sergisi 25. kişisel sergisidir. Burhan Temel in Ankara Resim Heykel Müzesi, İş Bankası, Milli Kütüphane, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Terakki Vakfı ve daha bir çok özel koleksiyonda resimleri bulunmaktadır Mayıs 2010 Kerem Ağralıgil Saklı Düzen Heykel ve Resim Sergisi Art Show İstanbul :: Terakki Vakfı Sanat Galerisi 07 Mayıs 2010, Cuma 16 Mayıs 2010, Pazar MKM Mustafa Kemal Merkezi, Uğur Mumcu Cad. No.8 Akatlar Sanat Galerimiz, 8-16 Mayıs 2010 tarihleri arasında düzenlenen Art Show 10 İstanbul Sanat Buluşması V e, genç Heykeltıraş-Ressam Kerem Ağralıgil in Saklı Düzen isimli sergisi ile katılıyor. Saklı Düzen; çok eski tarihlerde ortaya atılan ve bilim dünyası tarafından kabul gören günümüz gerçekliğinin aslında çok daha öz bir gerçeklikten yayılan sinyallerin donuk görüntüleri olduğuna dair bir teoridir. Bu gerçeklik; bazen bir nota, ilham, sezgi, müzik olarak ortaya çıkar. Eserlerini bu teori ile bağdaştıran Ağralıgil; serginin kendi saklı düzeninden çıkan sezgisel geçmişin dışavurumu olarak yorumluyor.

31 27 Nisan - 22 Mayıs 2010 Serdar Leblebici Gövdeler Serisi Resim Sergisi Rh+Sanart Dergisi Mayıs 2010 Antik Dekor / Global Art Dergisi Nisan-Mayıs 2010

32 Serdar Leblebici Resim Sergisi: GÖVDELER serisi 27 Nisan - 22 Mayıs 2010, Terakki Vakfı Sanat Galerisi Yurtiçinin yanı sıra, Newyork, Viyana, Paris gibi evrensel kültür merkezlerinde düzenlediği sergilerde de, beğeni toplayan sanatçı, tüm resimlerinde ortak kullandığı ve aslında kendisi olan balık imgesiyle, iç dünyasının yansımalarını tuvale aktarıyor. SERDAR LEBLEBİCİ GÖVDELER serisi Resim Sergisi Terakki Vakfı Sanat Galerisi 27 Nisan 22 Mayıs 2010

33 Terakki Sanat, iki sene aradan sonra İstanbul'lu sanatseverlerle yeniden buluşacak olan sanatçının, Gövdeler serisinde henüz sergilenmemiş, yaklaşık 30 adet tuval üzerine yağlıboya eserine ev sahipliği yapıyor. Yurtiçinin yanı sıra, Newyork, Viyana, Paris gibi evrensel kültür merkezlerinde düzenlediği sergilerde de, beğeni toplayan sanatçı, tüm resimlerinde ortak kullandığı ve aslında kendisi olan balık imgesiyle, iç dünyasının yansımalarını tuvale aktarıp izleyiciyle bağ kurmayı başarıyor yılında İzmir de doğan Leblebici, 1984 de Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarımı ana sanat dalından mezun olan sanatçı, halen İzmir deki atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir. Fransız, "Sociate National Des Beaux- Arts" Ulusal Güzel Sanatlar kurumunun her yıl Paris Louvre Müzesi "Carrousel Du Louvre, Salle Le Notre Salonu"nda düzenlediği, "Uluslararası Geleneksel Plastik Sanatlar" sergisine katılan 12 Türk sanatçıdan birisi olan Leblebici, 2006 yılında gerçekleşen sergide BRONZ MADALYA ile ödüllendirilmiştir. Ebulula Mardin Caddesi, 12/A Levent - İSTANBUL T pbx F terakkisanat@terakki.org.tr Terakki Vakfı Sanat Galerisi, 27 Mayıs 22 Nisan 2010 tarihleri arasında Serdar Leblebeci'nin resim sergisine ev sahipliği yapacak. SERDAR LEBLEBİCİ Yer: Terakki Vakfı Sanat Galerisi Tarih / Saat: 27 Nisan - 22 Mayıs 2010 Türü: Resim Sergisi

34 Serdar Leblebici Terakki Vakfı Sanat Galerisi, 27 Nisan 22 Mayıs 2010 tarihleri arasında Serdar Leblebici nin resimlerine ev sahipliği yapıyor. Terakki Sanat, iki sene aradan sonra İstanbul'lu sanatseverlerle yeniden buluşacak olan sanatçının, Gövdeler serisinde henüz sergilenmemiş, yaklaşık 30 adet tuval üzerine yağlıboya eserine ev sahipliği yapıyor. Yurtiçinin yanı sıra, Newyork, Viyana, Paris gibi evrensel kültür merkezlerinde düzenlediği sergilerde de, beğeni toplayan sanatçı, tüm resimlerinde ortak kullandığı ve aslında kendisi olan balık imgesiyle, iç dünyasının yansımalarını tuvale aktarıp izleyiciyle bağ kurmayı başarıyor. Eleştirmen Sezer Aykan, 2006 yılında sanatçı için kaleme aldığı yazısında; Serdar Leblebici nin namlı Gövdeler serisinden birkaçını algılamam mümkün oldu; bu resimlerde gök, yer ve deniz bir bütün haline getirilmiş; soyut ile somut, bu gerilimli ortamda, çeşitli sentezlerle görüntüleniyor. Zaman açısından di li ve miş li geçmişi, geniş ve şimdiki demleri ve geleceği bir arada yaşamamız temin edilmiş; zaman, hem durağan hem de akıyor. Ağaç gövdeleri sanki El Greco zarafetiyle boy gösteriyor; genelde siluet halinde görüntülenmeleri onları daha gizemli kılmış. Yapraklar, çiçekler ve meyveler gidici oldukları halde, kökler ve gövdeler kalıcı dır. İşte bu resimlerde, gövdelerde bu gücü hissediyorsunuz. Bu gövdeler, sanki yerle gök arasında bir bağlantı oluşturuyor ve tüm mevsimleri aynı zamanda ama değişik mekanlarda yaşıyor. Onlar arasında bazen bir insan gövdesinin yine siluet halinde yer aldığına ve onlarla kıyaslandığına tanık olunuyor. Çok eski zamanlardan kalma tapınak, konak ve köprü kalıntıları, onurlu hayaletler gibi, resimlerin derinlerinden varlıklarını fısıldıyor serinin içeriğini ve güzelliğini çok güzel ifade ediyor yılında İzmir de doğan Leblebici, 1984 de Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarımı ana sanat dalından mezun olan sanatçı, halen İzmir deki atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir. Fransız, "Sociate National Des Beaux- Arts" Ulusal Güzel Sanatlar kurumunun her yıl Paris Louvre Müzesi "Carrousel Du Louvre, Salle Le Notre Salonu"nda düzenlediği, "Uluslararası Geleneksel Plastik Sanatlar" sergisine katılan 12 Türk sanatçıdan birisi olan Leblebici, 2006 yılında gerçekleşen sergide BRONZ MADALYA ile ödüllendirilmiştir. Terakki Sanat Ebulula Mardin Caddesi, 12 / A Levent - İstanbul T (pbx). Tarih : 27 Nisan-22 Mayıs 2010 Serdar Leblebici Gövdeler resim sergisi Galerimiz, 27 Nisan 22 Mayıs 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek sergisinde, iki sene aradan sonra İstanbullu sanatseverlerle yeniden buluşacak olan Serdar Leblebici nin, tamamı yağlıboya tekniği ile üretilmiş 30 eserinin yer alacağı Gövdeler serisine ev sahipliği yapıyor.

35 Serdar Leblebici :: Gövdeler Serisi Terakki Vakfı Sanat Galerisi Ebulula Mardin Cad. No.12/A Levent Sergi, pazar ve pazartesi günleri dışında 11:00-19:00 arası gezilebilir. Galerimiz, 27 Nisan - 22 Mayıs 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek sergisinde, iki sene aradan sonra İstanbul'lu sanatseverlerle yeniden buluşacak olan Serdar Leblebici nin, tamamı yağlıboya tekniği ile üretilmiş 30 eserin yer aldığı Gövdeler serisine ev sahipliği yapıyor. Yurtiçinin yanı sıra, Newyork, Viyana, Paris gibi evrensel kültür merkezlerinde düzenlenen sergilerde de beğeni toplayan sanatçının resimlerinde; gök, yer ve deniz bir bütün haline getirilmiş; soyut ile somut; gizemi, kalıcılığı, gücü ortaya koyan çeşitli sentezlerle görüntülenmiş olarak karşımıza çıkıyor. Tüm resimlerinin ortak noktası balık yani evren gezgini yani kendisi olan sanatçı, kendi iç dünyasının yansımalarını tuvale aktarıp izleyiciyle bağ kurmayı başarıyor. Serdar Leblebici'den "Gövdeler" Kişisel Resim Sergisi Adres : Ebulula Mardin Cd. 12/A Levent - İSTANBUL. Tel : Serdar Leblebici'nin "Gövdeler" adlı kişisel resim sergisi 27 Nisan - 22 Mayıs 2010 tarihleri arasında Terakki Vakfı Sanat Galerisi'nde sanatseverleri bekliyor. Sergide sanatçının henüz sergilenmemiş yaklaşık 30 adet tuval üzerine yağlıboya eseri yer alıyor. Halen İzmir'deki atöl-yesinde çalışmalarına devam eden sanatçı tüm resimlerinde ortak kullandığı ve aslında kendisi olan 'balık' imgesiyle iç dünyasının yansımalarını tuvale aktarıp izleyiciyle bağ kurmayı başarıyor. Fransız, Sociate National Des Beaux- Arts Ulusal Güzel Sanatlar kurumunun her yıl Paris Louvre Müzesi Carrousel Du Louvre, Salle Le Notre Salonu nda düzenlediği, Uluslararası Geleneksel Plastik Sanatlar sergisine katılan 12 Türk sanatçıdan birisi olan Leblebici, 2006 yılında gerçekleşen sergide BRONZ MADALYA ile ödüllendirilmiştir. Sergi 27 Nisan 2010 da sanatseverlerin ve basın mensuplarının katılımı ile açıldı. (28 Nisan 2010)

36 "Gövdeler" Serdar Leblebici Resim Sergisi Terakki Vakfı Sanat Galerisi Basın Bülteni Galerimiz, 27 Nisan 22 Mayıs 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek sergisinde, iki sene aradan sonra İstanbul'lu sanatseverlerle yeniden buluşacak olan Serdar Leblebici nin, tamamı yağlıboya tekniği ile üretilmiş 30 eserin yer aldığı Gövdeler serisine ev sahipliği yapıyor. Yurtiçinin yanı sıra, Newyork, Viyana, Paris gibi evrensel kültür merkezlerinde düzenlenen sergilerde de beğeni toplayan sanatçının resimlerinde; gök, yer ve deniz bir bütün haline getirilmiş; soyut ile somut; gizemi, kalıcılığı, gücü ortaya koyan çeşitli sentezlerle görüntülenmiş olarak karşımıza çıkıyor. Tüm resimlerinin ortak noktası balık yani evren gezgini yani kendisi olan sanatçı, kendi iç dünyasının yansımalarını tuvale aktarıp izleyiciyle bağ kurmayı başarıyor. 27 Nisan 2010, Salı günü, saat de düzenlenecek Açılış Kokteylinde birlikte olmak dileğiyle... Terakki Sanat Ebulula Mardin Caddesi, 12 / A Levent - İstanbul T KULTURVADİSİ.ORG Serdar Leblebici Gövdeler Serisi İSTANBUL Ressam Serdar Leblebici nin Gövdeler Serisi temalı kişisel sergisi, Terakki Vakfı Sanat Galerisi nde ziyarete açıldı.

30 Eylül - 23 Ekim 2010 Asım İşler Anısına Resim Sergisi

30 Eylül - 23 Ekim 2010 Asım İşler Anısına Resim Sergisi 30 Eylül - 23 Ekim 2010 Asım İşler Anısına Resim Sergisi Milliyet - Cadde Eki / 21 Eylül 2010 Habertürk - İstanbul Eki / 2 Ekim 2010 Radikal İki / 3 Ekim 2010 Hürriyet Daily News / 15 Ekim 2010 Asım İşler

Detaylı

Devrim Erbil Ressam, Profesör, Devlet Sanatçısı

Devrim Erbil Ressam, Profesör, Devlet Sanatçısı Devrim Erbil 1 Devrim Erbil 2 1 Devrim Erbil Ressam, Profesör, Devlet Sanatçısı 1937 Uşak ta doğdu. 1955 İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü ne girdi. Galeride, Halil Dikmen in atölyesinde,

Detaylı

BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU

BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU Sergi açılış kokteylini onurlandırmanızı dileriz. Tarih: 26 Eylül 2014 Cuma Saat: 18.00 Birlik Mahallesi Doğukent Bulvarı 450. Cadde Vadi İkizleri Sitesi No: 3/A Çankaya ANKARA BEDRİ

Detaylı

NESLİHAN AYDINLIOĞLU EŞİN BİRİKİMLERİM VE BİRİKTİRDİKLERİM

NESLİHAN AYDINLIOĞLU EŞİN BİRİKİMLERİM VE BİRİKTİRDİKLERİM NESLİHAN AYDINLIOĞLU EŞİN BİRİKİMLERİM VE BİRİKTİRDİKLERİM DETAYLARDAKİ ETKİLEŞİMLER Değerli hoca Şeref Akdik in yaktığı ışık ile sanatla tanışan ve lise çağlarında ressam olmaya karar veren Neslihan

Detaylı

CİHAT ARAL 22 MART - 09 NİSAN Açılış: 22 Mart Perşembe Kokteyl: 18:00-20:30

CİHAT ARAL 22 MART - 09 NİSAN Açılış: 22 Mart Perşembe Kokteyl: 18:00-20:30 CİHAT ARAL 22 MART - 09 NİSAN 2018 Açılış: 22 Mart Perşembe Kokteyl: 18:00-20:30 1 MEHMET ERGÜVEN CİHAT ARAL Cihat Aral 1943 doğumlu.1964-1969 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatla Akademisi Y.Resim

Detaylı

KARŞILAŞMA. Sergi Kataloğu. Peker Sanat Yayını 16 Ankara, Haziran Sanat Danışmanı İbrahim Karaoğlu. Fotoğraflar Sanatçıların arşivinden

KARŞILAŞMA. Sergi Kataloğu. Peker Sanat Yayını 16 Ankara, Haziran Sanat Danışmanı İbrahim Karaoğlu. Fotoğraflar Sanatçıların arşivinden KARŞILAŞMA KARŞILAŞMA Sergi Kataloğu Peker Sanat Yayını 16 Ankara, Haziran 2014 Sanat Danışmanı İbrahim Karaoğlu Fotoğraflar Sanatçıların arşivinden Grafik Tasarım Hüseyin Ayışıt Renk Ayrımı ve Baskı Desen

Detaylı

22 Ekim - 22 Kasım 2008 Tamer Aydın Resim Sergisi / Contemporary İstanbul. Sabah Gazetesi / 17 Ekim 2008

22 Ekim - 22 Kasım 2008 Tamer Aydın Resim Sergisi / Contemporary İstanbul. Sabah Gazetesi / 17 Ekim 2008 22 Ekim - 22 Kasım 2008 Tamer Aydın Resim Sergisi / Contemporary İstanbul Sabah Gazetesi / 17 Ekim 2008 Radikal / 26 Ekim 2009 Turkish Daily News / 20 Ekim 2008 Hürriyet Keyif / 25 Ekim 2008 Maxihaber.net

Detaylı

17- S Q T 3 9. Tuval -yağlıboya, 130x100 cm. özgün dokuma. 80x90 cm. »I GARANTİ

17- S Q T 3 9. Tuval -yağlıboya, 130x100 cm. özgün dokuma. 80x90 cm. »I GARANTİ 17- S Q T 3 9 Tuval -yağlıboya, 130x100 cm. özgün dokuma. 80x90 cm. FİKRET OTYAM FİLİZ OTYAM»I GARANTİ SANAT GALERİSİ İstiklal Caddesi 141 Beyoğlu-İstanbul Resim / Özgün Dokuma Sergisi 23 Kasım - 7 Aralık

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 07 Kasım-08 Aralık SERGİ Renklerin Hikayesi Resim Sergisi Necla Coşkun Sergi Açılışı: 07 Kasım, Salı, 17:30 Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Necla Çoşkun

Detaylı

ZAFER MALKOÇ 22 KASIM- 14 ARALIK Açılış: 22 KASIM PERŞEMBE Kokteyl: 18:00-20:30

ZAFER MALKOÇ 22 KASIM- 14 ARALIK Açılış: 22 KASIM PERŞEMBE Kokteyl: 18:00-20:30 ZAFER MALKOÇ 1 ZAFER MALKOÇ 2 1 22 KASIM- 14 ARALIK 2018 Açılış: 22 KASIM PERŞEMBE Kokteyl: 18:00-20:30 B 12 ZAFER MALKOÇ 1989 tarihinde doğdu. 2013 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

Detaylı

2013 23.ULUSLARARASI SANAT FUARI 2-1 0 K A S I M 2 0 1 3 TÜYAP FUAR ve KONGRE MERKEZİ

2013 23.ULUSLARARASI SANAT FUARI 2-1 0 K A S I M 2 0 1 3 TÜYAP FUAR ve KONGRE MERKEZİ 2013 23.ULUSLARARASI SANAT FUARI 2-1 0 K A S I M 2 0 1 3 TÜYAP FUAR ve KONGRE MERKEZİ E-5 Karayolu Üzeri,Gürpınar Kavşağı 34500 Büyükçekmece İSTANBUL Tel: 90 (212) 867 11 00 - Faks: 90 (212) 886 93 99

Detaylı

Fotograf Geçidi : İstanbul 2010 Etkinlikleri Bülent ÖZGÖREN in Yüzümüzü Ağartanlar Sergisi ile Devam Ediyor!

Fotograf Geçidi : İstanbul 2010 Etkinlikleri Bülent ÖZGÖREN in Yüzümüzü Ağartanlar Sergisi ile Devam Ediyor! Fotograf Geçidi : İstanbul 2010 Etkinlikleri Bülent ÖZGÖREN in Yüzümüzü Ağartanlar Sergisi ile Devam Ediyor! İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projeleri kapsamında, sanat yönetmenliğini ve küratörlüğünü

Detaylı

Ekrem Kahraman ÖDÜLLER. 1983. IX. Akdeniz Festival Resim Yarışması Ödülü. 17. DYO Resim Yarışması Ödülü. Ev-Ofis Dergisi Başarı Ödülü

Ekrem Kahraman ÖDÜLLER. 1983. IX. Akdeniz Festival Resim Yarışması Ödülü. 17. DYO Resim Yarışması Ödülü. Ev-Ofis Dergisi Başarı Ödülü Ekrem Kahraman 1948 yılında Tarsus ta doğdu. 1971 yılında İstanbul Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünden mezun oldu. Çeşitli Ortaöğretim kurumlarında öğretmenlik yaptı. 1989 yılında öğretmenlikten ayrılarak

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ ÖĞRENIM DURUMU: LİSANS: PLASTİK SANATLAR BÖLÜMÜ, V. T. ÜNİVERSİTESİ, GÜZEL Y. LİSANS: PLASTİK SANATLAR BÖLÜMÜ, V. T. ÜNİVERSİTESİ, GÜZEL

ÖZGEÇMİŞ ÖĞRENIM DURUMU: LİSANS: PLASTİK SANATLAR BÖLÜMÜ, V. T. ÜNİVERSİTESİ, GÜZEL Y. LİSANS: PLASTİK SANATLAR BÖLÜMÜ, V. T. ÜNİVERSİTESİ, GÜZEL ÖZGEÇMİŞ YRD. DOÇ. DR. NEDRET YAŞAR 1970, RUSE, BULGARİSTAN ÖĞRENIM DURUMU: LİSANS: PLASTİK SANATLAR BÖLÜMÜ, V. T. ÜNİVERSİTESİ, GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ, BULGARİSTAN, 1996 Y. LİSANS: PLASTİK SANATLAR

Detaylı

SODA Sunar. Meriç Kara. SODA, tasarımcı Meriç Kara nın ilk kişisel sergisi A Domestic Schizophrenic Project e ev sahipliği yapıyor!

SODA Sunar. Meriç Kara. SODA, tasarımcı Meriç Kara nın ilk kişisel sergisi A Domestic Schizophrenic Project e ev sahipliği yapıyor! BASIN BÜLTENİ SODA Sunar Meriç Kara: A Domestic Schizophrenic Project 26 Mayıs 2010 3 Temmuz 2010 Açılış: 26 Mayıs 2010 Çarşamba / 18:30-21:00 (Basın Toplantısı: 17:00) SODA, tasarımcı Meriç Kara nın ilk

Detaylı

Sergi açılış kokteylini onurlandırmanızı dileriz.

Sergi açılış kokteylini onurlandırmanızı dileriz. ABİDİN ELDEROĞLU Sergi açılış kokteylini onurlandırmanızı dileriz. Tarih: 26 Eylül 2014 Cuma Saat: 18.00 Birlik Mahallesi Doğukent Bulvarı 450. Cadde Vadi İkizleri Sitesi No: 3/A Çankaya ANKARA ABİDİN

Detaylı

HALE OZANSOY RESİM SERGİSİ DEFNE SANAT GALERİSİNDE AÇILDI

HALE OZANSOY RESİM SERGİSİ DEFNE SANAT GALERİSİNDE AÇILDI HALE OZANSOY RESİM SERGİSİ DEFNE SANAT GALERİSİNDE AÇILDI Hale Ozansoy un Babam İçin adlı resim sergisi Defne Sanat Galerisinde açıldı. Açılışa katılanların oldukça ilgisini çeken Hale Ozansoy resimleri

Detaylı

H.CAHİT DERMAN 18. KİŞİSEL RESİM SERGİSİ 30 MART-13 NİSAN

H.CAHİT DERMAN 18. KİŞİSEL RESİM SERGİSİ 30 MART-13 NİSAN H.CAHİT DERMAN 18. KİŞİSEL RESİM SERGİSİ 30 MART-13 NİSAN 1987 Açılış: 17.00-19.00 Çiçek gönderilmemesi rica olunur. AZMİN ZAFERİ 1966 yılınınbireylül günü. Besim Usta'nm atölyesinde resim çalışıyordum.

Detaylı

KASIM-OCAK ATÖLYE PROGRAMI

KASIM-OCAK ATÖLYE PROGRAMI KASIM-OCAK ATÖLYE PROGRAMI 2016-2017 1 Önemli Bilgiler *Atölye programında, belirtilen tarihlerde değişiklikler olabilir. 6 haftalık süre içersinde I. Dönem atölye çalışması tamamlanacaktır. *Atölye çalışmalarında

Detaylı

1979 Nihat Sümeralp ile birlikte Koleksiyon Sanat Galerisi ni kurdu, 1989 a kadar yönetti.

1979 Nihat Sümeralp ile birlikte Koleksiyon Sanat Galerisi ni kurdu, 1989 a kadar yönetti. BUBİ İstanbul da doğdu. Psikoloji öğrenimi gördü. 1979 Nihat Sümeralp ile birlikte Koleksiyon Sanat Galerisi ni kurdu, 1989 a kadar yönetti. 1989 Hüsamettin KüLte ile birlikte Lâmi Sanat Galerisi ni kurdu

Detaylı

Doktora Tezi/S.Yeterlik Çalışması/Tıpta Uzmanlık Tezi Başlığı ve Danışman(lar)ı :

Doktora Tezi/S.Yeterlik Çalışması/Tıpta Uzmanlık Tezi Başlığı ve Danışman(lar)ı : ÖZGEÇMİŞ Adı ve Soyadı: Erol ÖZDEN Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Tarih Lisans Resim_İş Bl. Resim-İş Öğr. Marmara Üniversitesi 1984 Yüksek Lisans (2809 Sayılı Kanunun Geçici Marmara Üniversitesi

Detaylı

Oktay Anılanmert 5 1 0... rt 2 e a stç isi M e rg 1 e S 3 rb ~ e sim 5 S er 0

Oktay Anılanmert 5 1 0... rt 2 e a stç isi M e rg 1 e S 3 rb ~ e sim 5 S er 0 Oktay Anılanmert Serbestçe... Resim Sergisi 05~31 Mart 2015 Kedi Kültür Sanat Merkezi kapılarını Oktay Anılanmert in Serbestçe sergisi ile ziyaretçilerine açmaktan gurur duyuyor Türk Resim Sanatı nın ustalarından

Detaylı

çocukların çok ilgisini çekti. Turdan sonra çocuklar müzedeki atölyede

çocukların çok ilgisini çekti. Turdan sonra çocuklar müzedeki atölyede Yaz Sanat Kulübü 2010 Mavi Kalem Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Fener-Balat bölgesinde yaşayan çocuklar ve kadınlar için eğitim, kişisel gelişim ve sağlık gibi konularda projeler yürütüp kültürel

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Nihat KEMANKAŞLI 2. Doğum tarihi : 23.11.1971 3. Unvanı : Öğr. Gör. 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Resim Hacettepe Üniversitesi 1999 Lisansüstü Sinema-TV

Detaylı

HÜLYA ERSEZGİN DOĞA VE KADIN RESİM SERGİSİ 14 HAZİRAN ÇARŞAMBA 18:00 DE AÇILIYOR

HÜLYA ERSEZGİN DOĞA VE KADIN RESİM SERGİSİ 14 HAZİRAN ÇARŞAMBA 18:00 DE AÇILIYOR HÜLYA ERSEZGİN DOĞA VE KADIN RESİM SERGİSİ 14 HAZİRAN ÇARŞAMBA 18:00 DE AÇILIYOR Bodrum Dereköy HGC Art Gallery, 14 Haziranda Pastel ve Akrilik teknikleri ile Mitoloji, Anadolu ve Kadın, Doğa ve Kadın,

Detaylı

TEKNİK GEZİ RAPORU. Ders: MİM 121 MİMARİ TASARIM I. Tarih: 07.10.2011 Gezi alanı: Antrepo 3 & 5

TEKNİK GEZİ RAPORU. Ders: MİM 121 MİMARİ TASARIM I. Tarih: 07.10.2011 Gezi alanı: Antrepo 3 & 5 TEKNİK GEZİ RAPORU Ders: MİM 121 MİMARİ TASARIM I. Tarih: 07.10.2011 Gezi alanı: Antrepo 3 & 5 Meclis-i Mebusan Caddesi - Liman İşletmeleri Sahası - Tophane Konumu: Bienal alanının konumunu gösteren harita

Detaylı

ARKAS KOLEKSİYONU NDA POST-EMPRESYONİZM

ARKAS KOLEKSİYONU NDA POST-EMPRESYONİZM ARKAS KOLEKSİYONU NDA POST-EMPRESYONİZM POST-EMPRESYONİZM 19. Yüzyılın sonlarında Fransa'da Empresyonizm in kurallarına tepki olarak ortaya çıkmış bir sanat akımıdır. Empresyonizm ile yakınlıklarına rağmen

Detaylı

Batılılaşma Döneminden Günümüze Türk Sanatı. Öğr.Gör. Elif Dastarlı

Batılılaşma Döneminden Günümüze Türk Sanatı. Öğr.Gör. Elif Dastarlı Batılılaşma Döneminden Günümüze Türk Sanatı Öğr.Gör. Elif Dastarlı Atatürk Ankara da sergi gezerken, 1934. SAÜ GSF İsmet İnönü, Akademi ziyaretinde. SAÜ GSF Şeref Kâmil Akdik, Millet Mektebi, tuval üzeri

Detaylı

İnsanlar yazdıkları eserler, besteledikleri müzikler, yaptıkları buluşlar ve yarattıkları sanat eserleri ile tarihe mal olur, takdirle anılırlar.

İnsanlar yazdıkları eserler, besteledikleri müzikler, yaptıkları buluşlar ve yarattıkları sanat eserleri ile tarihe mal olur, takdirle anılırlar. İnsanlar yazdıkları eserler, besteledikleri müzikler, yaptıkları buluşlar ve yarattıkları sanat eserleri ile tarihe mal olur, takdirle anılırlar. Tüm bu olumlu ve kalıcı var oluşların ortak duygusu yaratıcılıktır.

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl. Sanatlar Fakültesi Y. Lisans Fotoğraf Mimar Sinan Güzel Sanatlar 2011- Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora

Derece Alan Üniversite Yıl. Sanatlar Fakültesi Y. Lisans Fotoğraf Mimar Sinan Güzel Sanatlar 2011- Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Nevzat Yıldırım 2. Doğum Tarihi: 02.12.1987 3. Unvanı: Öğretim Görevlisi 4. Öğrenim Durumu: Yüksek Lisans Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Fotoğraf ve Grafik Kocaeli Üniversitesi

Detaylı

Dersin Amaçları. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Dersin Amaçları. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ANASANAT ATÖLYE III (RESİM) Ders No : 0310380091 Teorik : 2 Pratik : 4 Kredi : 4 ECTS : 10 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Pınar Partanaz 2. İletişim: partanazpinar@gmail.com 3. Unvanı: Öğretim Görevlisi 4. Öğrenim Durumu: Yüksek Lisans Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Resim Marmara Üniversitesi Güzel

Detaylı

Esra Sirman - Naif Bir Sergi

Esra Sirman - Naif Bir Sergi 11 Ekim - 3 Kasım 2012 Esra Sirman Resim Sergisi Haftanın Sanat Çizelgesi 29 Ekim - 4 Kasım PORTAL Esrâ Sirman ın sergisi 3 Kasıma kadar nde. (0212 351 00 60) 11 Ekim 2012-3 Kasım 2012 Esra Sirman - Naif

Detaylı

TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ

TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ Klasik Türk süsleme sanatçısı Gülşah İkbal Özkeskin Cesur un, Bodrum Kalesi nde 13 üncü kişisel sergisini açtı. Sergi açılışında sanatçının 9 yaşındaki kızı Neslişah

Detaylı

TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ

TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ Klasik Türk süsleme sanatçısı Gülşah İkbal Özkeskin Cesur un, Bodrum Kalesi nde 13 üncü kişisel sergisini açtı. Sergi açılışında sanatçının 9 yaşındaki kızı Neslişah

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 02 Ekim, Pazartesi, 10:00 TÖREN Ege Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni Ege Üniversitesi Rektörlüğü 03-15 Ekim İpek Yolu Sakinleri Fotoğraf

Detaylı

Çağdaş Sanatımızda Son Osmanlı OSMAN HAMDİ KAYA ÖZSEZGİN

Çağdaş Sanatımızda Son Osmanlı OSMAN HAMDİ KAYA ÖZSEZGİN Çağdaş Sanatımızda Son Osmanlı OSMAN HAMDİ KAYA ÖZSEZGİN İÇİNDEKİLER İlk Söz /9 Hayatı ve Sanatı /17 Paris'te Resim Dersleri /19 İstanbul'a Dönüş /20 "Doğululuk" Eğilimi /23 Kadın Figürleri /25 Bilimsel

Detaylı

OSMAN HAMDİ BEY ŞEKER AHMET PAŞA HAZIRLAYAN: MEHMET KURTBOĞAN

OSMAN HAMDİ BEY ŞEKER AHMET PAŞA HAZIRLAYAN: MEHMET KURTBOĞAN OSMAN HAMDİ BEY ŞEKER AHMET PAŞA HAZIRLAYAN: MEHMET KURTBOĞAN OSMAN HAMDİ BEY 1842 yılında İstanbul'da doğdu. 1860'da hukuk öğrenimi için Paris'e gitti. Hukuk öğreniminin yanı sıra o dönemim ünlü ressamlarının

Detaylı

Günlük Kent Gazetesi

Günlük Kent Gazetesi 22 NİSAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Panel düzenleniyor Kent Konseyi Kadın Meclisi, kuruluşlarının 73. yıldönümü nedeni ile "Anadolu Aydınlanmasının Öncüsü Köy Enstitüleri"

Detaylı

RESSAM. TANIM Doğanın, eşyanın veya insanın resimlerini kendi algıladığı şekli ile soyut veya somut bir yaklaşımla yansıtan kişidir.

RESSAM. TANIM Doğanın, eşyanın veya insanın resimlerini kendi algıladığı şekli ile soyut veya somut bir yaklaşımla yansıtan kişidir. TANIM Doğanın, eşyanın veya insanın resimlerini kendi algıladığı şekli ile soyut veya somut bir yaklaşımla yansıtan kişidir. A- GÖREVLER - Yapacağı resmin konusu ve niteliğine uygun araç ve gereçleri hazırlar,

Detaylı

Mustafa Kemal ATATÜRK

Mustafa Kemal ATATÜRK Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ışığısınız. Ülkemizi aydınlığa sizler kavuşturacaksınız. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek ona göre çalışınız.

Detaylı

Mustafa Sönmez. Berobana Şarkısı. 28 Ocak 23 Şubat 2017

Mustafa Sönmez. Berobana Şarkısı. 28 Ocak 23 Şubat 2017 Mustafa Sönmez Berobana Şarkısı 28 Ocak 23 Şubat 2017 Mustafa Sönmez Berobana Şarkısı Ankara, Ocak 2017 Fotoğraflar Sanatçı arşivinden Grafik Tasarım Hüseyin Ayışıt Baskı Desen Ofset A.Ş. Birlik Mah. 448.

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 06-28 Şubat SERGİ Ege Üniversitesi Levanten Köşkleri Fotoğraf Sergisi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Levanten evleri İzmir in mimarlık tarihinin önemli

Detaylı

06-26 EKiM 2016 YER: BARIŞ MAH. EĞİTİM VADİSİ BULV. ZABITA MD. HİZMET BİNASI YANI. Sandra Lopez. Ayla Turan Bahadır Çolak Kadriye İnal SelçukYılmaz

06-26 EKiM 2016 YER: BARIŞ MAH. EĞİTİM VADİSİ BULV. ZABITA MD. HİZMET BİNASI YANI. Sandra Lopez. Ayla Turan Bahadır Çolak Kadriye İnal SelçukYılmaz 06-26 EKiM 2016 YER: BARIŞ MAH. EĞİTİM VADİSİ BULV. ZABITA MD. HİZMET BİNASI YANI Ayla Turan Bahadır Çolak Kadriye İnal SelçukYılmaz Sandra Lopez Kolombiya Tamas Baraz Macaristan Aldo Shiroma Uza Peru

Detaylı

Litografi, 50x65cm. Yolu Trabzon dan Geçen Sanatç lar 77

Litografi, 50x65cm. Yolu Trabzon dan Geçen Sanatç lar 77 Litografi, 50x65cm Yolu Trabzon dan Geçen Sanatç lar 77 HAYDAR DURMUŞ 1942 ylında Trabzon da doğdu. 1962 de Trabzon Lisesi ni, 1965 te Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü nü bitirdi. Aynı yıl Kastamonu

Detaylı

PROF. İSMAİL AVCI Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi - Görsel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi ismail.avci@isikun.edu.tr

PROF. İSMAİL AVCI Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi - Görsel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi ismail.avci@isikun.edu.tr PROF. İSMAİL AVCI Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi - Görsel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi ismail.avci@isikun.edu.tr 1. Adı Soyadı : İsmail Avcı. Doğum Tarihi : 19 Mayıs 1939 3. Ünvanı : Profesör

Detaylı

hanedandan bir ressam Abdülm ecid y Efendi ^ 60yı] YAPI KREDİ m N A T IO N A L P A L A C E S T B M M M İLLİ S A R A Y L A R

hanedandan bir ressam Abdülm ecid y Efendi ^ 60yı] YAPI KREDİ m N A T IO N A L P A L A C E S T B M M M İLLİ S A R A Y L A R hanedandan bir ressam Abdülm ecid y Efendi ^ 60yı] YAPI KREDİ m N A T IO N A L P A L A C E S T B M M M İLLİ S A R A Y L A R HANEDANDAN BİR RESSAM ABDÜLMECİD EFENDİ Prof. Dr. Günsel Renda Arnavutköy Amerikan

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 03.11.2012 Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Belediyesi'nde belgesel film gösterimleri tüm hızıyla devam ediyor. Levent Kültür Merkezi'nde sinema gösterimleri için de Salkım

Detaylı

8 ÜLKE USTA... 8 GÜN... BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ 3. ULUSLARARASI KASIM 2016 BEYLICIUM AVM 4. KAT

8 ÜLKE USTA... 8 GÜN... BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ 3. ULUSLARARASI KASIM 2016 BEYLICIUM AVM 4. KAT 8 ÜLKE... 18 USTA... 8 GÜN... BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ 3. ULUSLARARASI 11-19 KASIM 2016 BEYLICIUM AVM 4. KAT EKREM İMAMOĞLU Beylikdüzü Belediye Başkanı Dostlarım, İnanıyoruz ki dünya, bizim onu düşlediğimiz

Detaylı

OTOMOBİL YOLDA YANDI

OTOMOBİL YOLDA YANDI OTOMOBİL YOLDA YANDI Bodrum da hususi otomobil yolda giderken yandı. Bodrum a bağlı Güvercinlik Mahallesi nde meydana gelen kazada, Semra Kaya yönetimindeki 06 ZSH 64 plakalı otomobil bilinmeyen nedenle

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 03 Aralık, Pazartesi, 13:30 TÖREN Minik Sporcular Projesi Ödül Töreni ve Dünya Engelliler Günü Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 06 Aralık, Perşembe,

Detaylı

BİN YILLAR BOYU AZİZ İSTANBUL

BİN YILLAR BOYU AZİZ İSTANBUL BİN YILLAR BOYU AZİZ İSTANBUL Sana dün bir tepeden baktım Aziz İstanbul Görmedim gezmediğim, sevmediğim hiçbir yer Ömrüm oldukça gönül tahtıma keyfinle kurul Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer

Detaylı

Derece Alan Üniversite Mezuniyet Yılı RESİM / SANAT Anadolu Üniversitesi Lisans. GÜZEL Anadolu Üniversitesi Doktora (Bütünleşik 2014 Program) EĞİTİMİ

Derece Alan Üniversite Mezuniyet Yılı RESİM / SANAT Anadolu Üniversitesi Lisans. GÜZEL Anadolu Üniversitesi Doktora (Bütünleşik 2014 Program) EĞİTİMİ 1. Adı Soyadı : Evrim ÇAĞLAYAN 2. Doğum Tarihi : 04.02.1984 3. Unvanı : Yardımcı Doçent Doktor 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Mezuniyet Yılı RESİM / SANAT Anadolu Üniversitesi Lisans 2006 EĞİTİMİ

Detaylı

BiLECiK KIRSALDA TASARIM ETKiNLiĞi KURŞUNLU KÖYÜ

BiLECiK KIRSALDA TASARIM ETKiNLiĞi KURŞUNLU KÖYÜ BiLECiK KIRSALDA TASARIM ETKiNLiĞi KURŞUNLU KÖYÜ 1 2 Kurşunlu Köyü, Eko Turizm konusundaki öncü girişimleriyle sadece Türkiye de değil dünyada da tanınan bir köy konumuna geldi. Bu gurur veren gelişmeler

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl

Derece Alan Üniversite Yıl 1.Adı:Ümran Özbalcı Aria 2.Doğum Yeri:İzmir 3.Unvanı:Yrd.Doç 4.Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl LİSANS RESİM DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 1985 YÜKSEK LİSANS SANATTA YETERLİK (DOKTORA) RESİM MARMARA

Detaylı

Sanatın adresi Fulya!..

Sanatın adresi Fulya!.. Sanatın adresi Fulya!.. Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat 2012-2013 sezonunu açtı. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile İstanbul Devlet Opera ve Balesi yine Beşiktaş'ta! Dünya kalitesinde tasarlanan Beşiktaş

Detaylı

Mustafa Tunçalp Seramikler Sergisi 21 Ekim 10 Kasım tarihlerinde Rezan Has Müzesi nde ziyaret edilebilir.

Mustafa Tunçalp Seramikler Sergisi 21 Ekim 10 Kasım tarihlerinde Rezan Has Müzesi nde ziyaret edilebilir. MUSTAFA TUNÇALP SERAMİKLER Mustafa Tunçalp Seramikler Sergisi 21 Ekim 10 Kasım tarihlerinde Rezan Has Müzesi nde ziyaret edilebilir. Günümüz seramik sanatçılarından Mustafa Tunçalp, köklerinden yola çıkarak

Detaylı

MERT YAVAŞCA RESILIENCE

MERT YAVAŞCA RESILIENCE MERT YAVAŞCA RESILIENCE Sergi Sponsorları MERT YAVAŞCA RESILIENCE 17.03-11.04.2015 Hafızasında Gerisi Gelmeyen Birkaç Hayal Vardı. A. Hamdi Tanpınar, Huzur Benim gibi insanlar der Hans Bellmer, hafızaya

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YARDIMCI DOÇENT 12.02.2015 : AKSARAY ÜNİVERSİTESİ/EĞİTİM FAKÜLTESİ/GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ/RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI/

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YARDIMCI DOÇENT 12.02.2015 : AKSARAY ÜNİVERSİTESİ/EĞİTİM FAKÜLTESİ/GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ/RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI/ MUSTAFA DİĞLER ÖZGEÇMİŞ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YARDIMCI DOÇENT 12.02.2015 Adres : AKSARAY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ RESİM- İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 6800 AKSARAY Telefon

Detaylı

Canan Güldal 12. sergisinde masal ülkesine yolculuğu anlatıyor

Canan Güldal 12. sergisinde masal ülkesine yolculuğu anlatıyor Canan Güldal 12. sergisinde masal ülkesine yolculuğu Ressam Canan Güldal ın yağlıboya tablolarından oluşan resim sergisi Gündoğan ın tek sanat galerisi Galeri Costa da açıldı. Sergi 28 Temmuz 2016 tarihine

Detaylı

HEYKEL ve RESİM SERGİSİ

HEYKEL ve RESİM SERGİSİ ABDULKADİR ÖZTÜRK Vişnezade Mah. Hüsrev Gerede Cad. No:17/1, Nişantaşı - İstanbul +90 212 909 35 61 - info@nevaartgallery.com / nevaartgallery HEYKEL ve RESİM SERGİSİ İç Dünyamızdan Geçmek, 37 x 48 x 48

Detaylı

05-21 ARALIK DECEMBER 2015 AÇILIŞ / OPENING: 05 ARALIK DECEMBER SAAT TIME

05-21 ARALIK DECEMBER 2015 AÇILIŞ / OPENING: 05 ARALIK DECEMBER SAAT TIME Doğu Gündoğdu BİR RULO Atölye / Workshop: Özgün Fotoğraf Baskısı / 12 Aralık 2015 / Saat: 14:00 3, Van Dyke Brown, 05-21 ARALIK DECEMBER 2015 AÇILIŞ / OPENING: 05 ARALIK DECEMBER SAAT TIME 18:00 Doğu Gündoğdu

Detaylı

İLETİŞİM BİLGİLERİ. BARTIN ÜNİVERSİTESİ, Bartın Meslek Yüksekokulu 74100 BARTIN ÖĞRENİM DURUMU

İLETİŞİM BİLGİLERİ. BARTIN ÜNİVERSİTESİ, Bartın Meslek Yüksekokulu 74100 BARTIN ÖĞRENİM DURUMU Öğr. Gör. Murat SARI Tasarım Bölümü, Grafik Tasarımı Programı İLETİŞİM BİLGİLERİ Yazışma Adresi BARTIN ÜNİVERSİTESİ, Bartın Meslek Yüksekokulu 74100 BARTIN Telefon 0 378 227 99 39 Dahili 143 Faks 0 378

Detaylı

Bir Sergi 'T199A I U I

Bir Sergi 'T199A I U I İ b r a h i m s a f I B R A H İ M S A F İ 'T199A I U I EYLÜLSARMAŞIĞI İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde 3 Mayıs-18 Mayıs 1990 tarihleri arasında İbrahim Safi'nin (1898-1983) şimdiye kadar sergilenmemiş

Detaylı

Staj Yeri 01.10.1997-01.06.1998 Poyraz Reklam Ajansı

Staj Yeri 01.10.1997-01.06.1998 Poyraz Reklam Ajansı ARMAĞAN GÖKÇEARSLAN Kişisel Bilgi Medeni Hali :Bekar Milliyeti :TC Doğum Tarihi :20.08.1977 Eğitimi 2010 : Londra da İngilizce Dil Eğitimine katıldı (Avalon School) 2003-2007 :Hacettepe Üniversitesi Güzel

Detaylı

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen ve İBB Kültür A.Ş. nin katkılarıyla düzenlenen

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen ve İBB Kültür A.Ş. nin katkılarıyla düzenlenen Bu yıl Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde yapılacak olan Beyazıt Ramazan Sohbetleri, kültür tarihçisi Dursun Gürlek sohbetiyle Ramazan'ı karşılıyor. Program 28 Haziran Cumartesi günü saat 18.00'de başlayacak.

Detaylı

2. ART ANKARA / ÇAĞDAŞ SANAT

2. ART ANKARA / ÇAĞDAŞ SANAT 9-13 Mart 2016 tarihlerinde uluslararası 2. ART ANKARA / ÇAĞDAŞ SANAT Fuarı ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayı nda Atis Fuarcılık tarafından gerçekleştirilecektir. Ankara'da bu boyutta ikinci defa düzenlenecek

Detaylı

CUMHURİYET ORTAOKULU 7. SINIF GÖRSEL SANATLAR GÜNLÜK DERS PLANI

CUMHURİYET ORTAOKULU 7. SINIF GÖRSEL SANATLAR GÜNLÜK DERS PLANI CUMHURİYET ORTAOKULU 7. SINIF GÜNLÜK PLANI Süre 40 dakika Görsel Sanatlarda Biçimlendirme (G.S.B.) ALT LERİ KONU: Ders Araç Gereçlerinin Tanıtımı Görsel sanatlar kavramı, bazen bir amaca yönelik olarak

Detaylı

1.Estetik Bakış, Sanat ve Görsel Sanatlar. 2.Sanat ve Teknoloji. 3.Fotoğraf, Gerçeklik ve Gerçeğin Temsili. 4.Görsel Algı ve Görsel Estetik Öğeler

1.Estetik Bakış, Sanat ve Görsel Sanatlar. 2.Sanat ve Teknoloji. 3.Fotoğraf, Gerçeklik ve Gerçeğin Temsili. 4.Görsel Algı ve Görsel Estetik Öğeler 1.Estetik Bakış, Sanat ve Görsel Sanatlar 2.Sanat ve Teknoloji 3.Fotoğraf, Gerçeklik ve Gerçeğin Temsili 4.Görsel Algı ve Görsel Estetik Öğeler 5.Işık ve Renk 6.Yüzey ve Kompozisyon 1 7.Görüntü Boyutu

Detaylı

Devrim Erbil: Ritmin Resmi

Devrim Erbil: Ritmin Resmi Devrim Erbil 2 Devrim Erbil: Ritmin Resmi Tuvalden baskıya, ahşaba, seramiğe, vitraya, mozaiğe, halıya kadar çok çeşitli malzeme üzerinde çalışan Devrim Erbil, hangi tema üzerine yoğunlaşırsa yoğunlaşsın,

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Psikoloji Hacettepe 1986 Y. Lisans P.D.R Hacettepe 1990 Doktora Sanat Eğitimi Ankara Üniversitesi 2001

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Psikoloji Hacettepe 1986 Y. Lisans P.D.R Hacettepe 1990 Doktora Sanat Eğitimi Ankara Üniversitesi 2001 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Hakkı Engin GİDERER 2. Doğum Tarihi: 1959 3. Unvanı: Doç.Dr. 4. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Psikoloji Hacettepe 1986 Y. Lisans P.D.R Hacettepe 1990

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 07-09 Kasım KONGRE 1. Uluslararası Ebelikte Eğitim Araştırma Geliştirme Kongresi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü ve Ebelikte Eğitim Araştırma Geliştirme

Detaylı

Benim en büyük şansım Adnan Turani gibi hem iyi bir sanatçı hem de iyi bir eğitimci atölye hocamın olmasıydı.

Benim en büyük şansım Adnan Turani gibi hem iyi bir sanatçı hem de iyi bir eğitimci atölye hocamın olmasıydı. Mehmet Güler Türkiye de yetişen resim sanatının önemli isimlerinden Mehmet Güler ile Malatya dan Almanya ya uzanan yolculuğunu, resim kariyerinde rol oynayan isimleri, Almanya yı tercih etmesinde etkili

Detaylı

Resim-İş Öğretmenliği -Grafik A.S.D. Anadolu Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, 2000-2004

Resim-İş Öğretmenliği -Grafik A.S.D. Anadolu Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, 2000-2004 Lisans Resim-İş Öğretmenliği -Grafik A.S.D. Anadolu Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, 2000-2004 Yüksek Lisans Baskı Sanatları A.S.D., Anadolu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2004-2007 Geçmişten

Detaylı

Prof. Dr. FARUK TAŞKALE

Prof. Dr. FARUK TAŞKALE Prof. Dr. FARUK TAŞKALE EĞİTİM Nevşehir de doğdu. 1967 1972 Beşiktaş Anafartalar İlkokulu 1972 1975 Beyoğlu Fındıklı Ortaokulu 1975 1978 Beyoğlu Fındıklı Lisesi 1981 1986 İstanbul Üniversitesi Edebiyat

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 01 Nisan, Pazartesi, 10:00 SUNUM Topluma Hizmet Uygulamaları Kapsamında Gerçekleştirilmiş Sosyal Sorumluluk Projeleri Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Detaylı

4.Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ. 1.İsim : Turgut. 2.Soyadı: Yüksel. 3.Ünvanı: Öğretim Görevlisi. Derece Alan Üniversite Yıl

4.Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ. 1.İsim : Turgut. 2.Soyadı: Yüksel. 3.Ünvanı: Öğretim Görevlisi. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1.İsim : Turgut 2.Soyadı: Yüksel 3.Ünvanı: Öğretim Görevlisi 4.Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İşletme Anadolu Üniversitesi 1998 Yüksek Lisans Doktora 5.Akademik Unvanlar Arts

Detaylı

Prof. Tamer Başoğlu Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi / Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü tamer.basoglu@isikun.edu.tr

Prof. Tamer Başoğlu Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi / Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü tamer.basoglu@isikun.edu.tr Prof. Tamer Başoğlu Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi / Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü tamer.basoglu@isikun.edu.tr 1. Adı Soyadı : Tamer Başoğlu 2. Doğum Tarihi : 07.04.1938 3. Unvanı : Profesör

Detaylı

"Gerçek tasarımcı elinde firca ile doğar" iç mimar Anna Malyakina'yı tam anlamıyla tanımlayan bir ifade. Anna çizim yapmaya konuşmayı öğrenmeden

Gerçek tasarımcı elinde firca ile doğar iç mimar Anna Malyakina'yı tam anlamıyla tanımlayan bir ifade. Anna çizim yapmaya konuşmayı öğrenmeden O O LY F RT L Kİ Ş E İS PO "Gerçek tasarımcı elinde firca ile doğar" iç mimar Anna Malyakina'yı tam anlamıyla tanımlayan bir ifade. Anna çizim yapmaya konuşmayı öğrenmeden başlamıştır. Çocukluk döneminde,

Detaylı

T.C. KASTAMONU VALİLİĞİ MİMAR VEDAT TEK KÜLTÜR ve SANAT MERKEZi

T.C. KASTAMONU VALİLİĞİ MİMAR VEDAT TEK KÜLTÜR ve SANAT MERKEZi T.C. KASTAMONU VALİLİĞİ MİMAR VEDAT TEK KÜLTÜR ve SANAT MERKEZi Efendiler, Gördüklerimin en kıymetli kısmı bu güzel bölgenin samimi halkının çok aydın ve çok genis ve yüksek zihniyet sahibi olmalarıdır.

Detaylı

Devrim Erbil Contemporary Istanbul 2013

Devrim Erbil Contemporary Istanbul 2013 Devrim Erbil Contemporary Istanbul 2013 Devrim Erbil Contemporary Istanbul 2013 1 2 Devrim Erbil 1937 de Uşak ta doğdu. 1955 de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü ne girdi. Galeride

Detaylı

Çalışkanlığı ve alçak gönüllülüğü ile bilinen Serpil Şahin tüm hocalarımız ve öğrencilerimiz tarafından sevilen ve takdir edilen biridir.

Çalışkanlığı ve alçak gönüllülüğü ile bilinen Serpil Şahin tüm hocalarımız ve öğrencilerimiz tarafından sevilen ve takdir edilen biridir. SERPİL ŞAHİN Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 1997-1998 akademik yılında Arslanbey Yerleşkesi nde eğitime başlamış ve Ağustos 1999 da İzmit ve çevresinde yaşanan büyük deprem felaketinden

Detaylı

BODRUM DA Geleneksel Türk El Sanatları sergisi

BODRUM DA Geleneksel Türk El Sanatları sergisi BODRUM DA Geleneksel Türk El Sanatları sergisi İki usta sanatçının Bodrum-Trafo Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi nde Geleneksel Türk El Sanatları sergisi büyük beğeni topladı. Serginin açılışının ardından

Detaylı

Detaylı bilgiler için buraya tıklayın

Detaylı bilgiler için buraya tıklayın Detaylı bilgiler için buraya tıklayın SANATÇILARA SUNDUKLARIMIZ Uluslararası Açılım: Büyük ödül, Paris teki Cité Internationale des Arts da, 3 Temmuz 2015 ve 27 Ağustos 2015 tarihleri arasında bir sanatçı

Detaylı

Contemporary Istanbul 2014

Contemporary Istanbul 2014 Contemporary Istanbul 2014 Olcay Art Adnan Çoker Şadan Bezeyiş Adem Genç Murat İrtem Buket Savcı Evrim Kılıç Metin / Text Olcay Art Fotoğraf / Photography Mesut Güvenli Grafik Tasarım / Graphic Design

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Cihat Aral 2. Doğum tarihi : 02/10/1943 3. Unvanı : Pofesör 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Yüksek Resim Bölümü I stanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Lisansüstü

Detaylı

1. Adı Soyadı : MEHMET ÖZET 2. Doğum tarihi : 01.03.1939 3. Unvanı : Prof.Dr 4. Öğrenim Durumu: Üniversite Derece Alan Üniversite Yıl

1. Adı Soyadı : MEHMET ÖZET 2. Doğum tarihi : 01.03.1939 3. Unvanı : Prof.Dr 4. Öğrenim Durumu: Üniversite Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : MEHMET ÖZET 2. Doğum tarihi : 01.03.1939 3. Unvanı : Prof.Dr 4. Öğrenim Durumu: Üniversite Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Resim ASD - Seçmeli Ek Branş Grafik İngilizce Bölümü

Detaylı

Saim Dursun. Paletimden Yansıyanlar

Saim Dursun. Paletimden Yansıyanlar 4 Ekim - 4 Kasım 2011 Saim Dursun Paletimden Yansıyanlar Resim Sergisi Saim Dursun Paletimden Yansıyanlar, 4 Ekim 4 Kasım 2011 tarihleri arasında, Saim Dursun un kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.,

Detaylı

Mehmet Duran FERGÖKÇE

Mehmet Duran FERGÖKÇE Mehmet Duran FERGÖKÇE Nazifbey Sokak Günü Aydın Apt. No: 29/1 Kadıköy 34722 / İstanbul e-mail: m.fergokce@gmail.com Adana Seyhan Anadolu güzel Sanatlar Lisesi, 2000-2004, Seyhan / Adana Marmara Üniversitesi,

Detaylı

ÖZ GEÇMİŞ FORMU. ouslu@cu.edu.tr ozlemuslu00@yahoo.com. Bekar. Tarihler(Başlangıç-Bitiş) İşverenin Adı-Adresi Sahip Olunan Pozisyon

ÖZ GEÇMİŞ FORMU. ouslu@cu.edu.tr ozlemuslu00@yahoo.com. Bekar. Tarihler(Başlangıç-Bitiş) İşverenin Adı-Adresi Sahip Olunan Pozisyon ÖZ GEÇMİŞ FORMU Kişisel Bilgiler Adı-Soyadı Özlem Uslu Adresi Atatürk Caddesi Gülbahçesi Sitesi A blok Kat:12 D:24 Seyhan/ ADANA Telefon 0 505 319 09 58 0 542 512 28 82 E-Posta ouslu@cu.edu.tr ozlemuslu00@yahoo.com

Detaylı

İKRAMETTİN KARAMAN ÇALIŞMALARINDAN ÖRNEKLER

İKRAMETTİN KARAMAN ÇALIŞMALARINDAN ÖRNEKLER İKRAMETTİN KARAMAN Erzurum doğumlu. İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim iş Bölümü mezunu. Eskişehir Anadolu üniversitesinde Lisans tamamladı. 1985-1993 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli

Detaylı

: Mehmet Ertuğrul Tuna : Ressam : Doç. Dr. : Güzel Sanatlar Fakültesi : Resim : Resim. Eğitim Durumu Bilgileri

: Mehmet Ertuğrul Tuna : Ressam : Doç. Dr. : Güzel Sanatlar Fakültesi : Resim : Resim. Eğitim Durumu Bilgileri Adı Soyadı Bilim Sanat Dalı Ünvan Enstitü Fakülte Yüksekokul MYO Bölüm Birim Anabilimdalı (ABD) : Mehmet Ertuğrul Tuna : Ressam : Doç. Dr. : Sanatlar : : E-posta : ertugrul.tuna@kocaeli.edu.tr Web : www.ertugrultuna.com

Detaylı

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ OKULLAR HAYAT OLSUN OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ Okullarımız halka açıldı Okullar eğitim-öğretim saatleri dışında; akşam saatleri, hafta sonları ve yaz aylarında halkımızın hizmetine açıldı. Derslikler,

Detaylı

Derece Alan Üniversite Bitirme Yılı

Derece Alan Üniversite Bitirme Yılı ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Emrah UYSAL Doğum Tarihi: 14.02.1975 Ünvanı: Yrd.Doç.Dr. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Bitirme Yılı Lisans Y. Lisans Doktora/S.Yeterlik Resim-İş Eğitimi Bölümü Resim Anasanat

Detaylı

(1942-2007) FOTO 1: Cezmi SEVGİ hocamız, bölümümüzün değerli hocaları, Asaf KOÇMAN, İbrahim ATALAY ve Erkan ŞEN

(1942-2007) FOTO 1: Cezmi SEVGİ hocamız, bölümümüzün değerli hocaları, Asaf KOÇMAN, İbrahim ATALAY ve Erkan ŞEN (1942-2007) Prof. Dr. Cezmi SEVGİ 1.9.1942 tarihinde Adana ilinin Kozan ilçesinde doğdu. 15.5.1954 te Kozan Kuyuluk Köyü İlkokulu nu bitirdi. Kozan Ortaokulu ndan 26.10.195 de, Adana Erkek Lisesi nden

Detaylı

Mehmet Yıldırım. istanbul Ticaret Odası olarak bir yandan ekonomik alanda sorumluluklarımızı yerine

Mehmet Yıldırım. istanbul Ticaret Odası olarak bir yandan ekonomik alanda sorumluluklarımızı yerine istanbul Ticaret Odası olarak bir yandan ekonomik alanda sorumluluklarımızı yerine getirirken diğer yandan kurumsal sorumluluk bilinciyle eğitim, kültür sanat gibi konularda da toplumsal yaşama katkıda

Detaylı

GÜNCEL, MUHALİF VE ÇOŞKULU

GÜNCEL, MUHALİF VE ÇOŞKULU R E S U L A Y T E M Ü R GÜNCEL, MUHALİF VE ÇOŞKULU ACTUAL, RENEGADE AND VIBRANT Güncel, Muhalif ve Çoşkulu Actual, Renegade and Vibrant Yayımlayan / Published by Galeri Soyut, Ankara Tel: +90 (312) 438

Detaylı

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun olduktan (1972) sonra bir süre aynı bölümde kütüphane memurluğu yaptı (1974-1978). 1976 da Türk

Detaylı

ALİ İLHAMİ BİLGİN İN ÖZGEÇMİŞİ

ALİ İLHAMİ BİLGİN İN ÖZGEÇMİŞİ ALİ İLHAMİ BİLGİN İN ÖZGEÇMİŞİ İlhami Bilgin, 1944 yılında Ümmü-İbrahim Bilgin çiftinin üçüncü çocuğu olarak Merzifon da doğmuş, ilkokulu Samsun da, orta ve lise öğretimini Ankara Yenimahalle Lisesi nde

Detaylı

C. AKADEMİK ÜNVANLARI ( Alan, Üniversite, Fakülte ve Tarih) (Japon Baskıresim Sanatına Genel Bakış ve Soyut Eğilimler)

C. AKADEMİK ÜNVANLARI ( Alan, Üniversite, Fakülte ve Tarih) (Japon Baskıresim Sanatına Genel Bakış ve Soyut Eğilimler) ÖĞR. GÖR. DR. SELVİHAN KILIÇ ATEŞ Yabancı Dili : İngilizce Uzmanlık Alanı : Baskı Sanatları B. İLETİŞİM E- mail : selvihan@balikesir.edu.tr selvihankilic@gmail.com C. AKADEMİK ÜNVANLARI ( Alan, Üniversite,

Detaylı