EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ÜMİT YÜCEL ESİN ALPER HAZİRAN 2012

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ÜMİT YÜCEL ESİN ALPER HAZİRAN 2012"

Transkript

1 EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ÜMİT YÜCEL ESİN ALPER HAZİRAN 2012

2 MAYIS AYINDA NELER YAPTIK? AYIN SORUSU HAZİRAN AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik-Orff Görsel Sanatlar Bilgisayar Beden Eğitimi Satranç Bale/Modern Dans Mind Lab KİTAP ÖNERİLERİ REHBERLİK BİRİMİ SEVGİ MENÜSÜ DOĞUM GÜNLERİMİZ

3 Yumurtadan çıkan hayvanlarla ilgili sanat çalışmaları yaptık. Ailelerimizle resim sergimizi gezdik, inceledik. 1. Sınıflarla birlikte ders yaptık. Bahçemizdeki yumurtadan çıkan hayvanları ve yumurtaları inceledik.

4 Yumurtadan çıkan hayvanların aşamalarını resimli kartlarla sıraladık. Kırılan yumurtanın içini inceldik. Evden getirdiğimiz yumurtaları süsledik. Yumurtalarla ilgili mandala çalışması yaptık.

5

6 Nisan KARAOĞLAN; adımı annem koydu, anlamı çiçek ve ilkbahar Ulaş ÇELİK; Ulaş benim ismim demek. Bora KİTAPÇI; ismimi annem koymuş, anlamı rüzgar demek. Efe KURT; adımı annem ve babam koymuş, anlamı Ege bölgesinde kahraman olan kişilere kısaca Efe denir. Baran MARANGOZ; adımı annem koymuş, anlamı yağmur. Teoman CEREDA; adımı annem ve babam bir listeden o yılda doğan çocukların ismine bakmışlar ve ikisi de Teoman adını seçmişler, anlamı Teoman ismini annemle babam çok seviyor demek. Yasemin ÖZÜT; annemle babam koymuş, ikisi de önce Deniz koyacaktı sonra vazgeçip Yasemin koydular. İsmimin anlamı bir çiçek. Zeynep AKIN; ismimi babam koymuş, mücevher ve babasının kızı demek. Deniz Ceren GÜVENÇ; Deniz ismini babam, Ceren ismini de annem koydu. Deniz i sevdiği için babam Deniz koymuş adıma, Ceren de küçük ceylan yavrusu demek. Ceren BÜTÜNER: ismimi annem koymuş, küçük ceylan yavrusu demek. Ela BAHADIR; ismimi annem koymuş, anlamı bir göz rengi demek. Melis TÜRK; ismimi annem koymuş, Melis bal arısı demek. Petra Selin ALİABET; ismimi babam koymuş, Petra demek eskiden bir Petra şehri varmış o şehrin ismini koymuşlar. Selin demek te çok akan su demek. Yiğit Emre YÖNDEN; ismimi dedem koymuş. Benim iki ismim var, Yiğit in anlamı cesur Emre nin anlamı da aşık. Alp GÜRSOY; ismimi ablam koymuş. Alp, yiğit demek Deniz AKTAN; ismimi annem ve babam koymuş, Deniz deniz demek. Annemle babam denizi çok sevdiği için ismimi Deniz koymuşlar. Kaya Can PEKER; İsmimi annem ve babam koymuş, Kaya gibi sert olduğum için bana Kaya Can ismini verdiler. Eliz HEPHIZ; ismimi annem koymuş. Eliz, ilk el izi ve göz nuru demek.

7 Melis YÜKSEK; ismim çiçek demek; ismimi annem koymuş. Efe ÇOBAN; annem ve babam ismimi koymuşlar; batı anadoluda cesur bir erkek demek. Berk BATUR; ismimi annem koymuş; ismimin anlamı; cesur, sağlam demek. Ahmet YÖRÜK; babam ismimi koymuş; ismim, dürüst, doğru demek. Aksel NASİ; adımı annem koymuş; adımın anlamı temiz ve coşan su demek. Ayşe DUMAN; ismimi babam koymuş; rahat ve huzurlu yaşayan kız anlamına geliyor. Lara KUŞÇU; annem ve babam ismimi koymuş; Damla ve su perisi demek. Nil GÜVEN; babam ismimi koymuş; İsmim Nil nehrinden gelmiş. Efe AKDAMAR; ismimi annem koymuş; İzmir kahramanlarına bu isim söyleniyor. Kerem AKSOY; ismimi annem koymuş; Herkese yardım eden, cömert demek. Selin GÖKSOY; ismimi annem koymuş; Yağmur un fazlasını bana geri ver demek. Defne FİDANCI; annem ve babam çok beğendikleri için bu ismi koymuşlar; anlamı bir hikayedeki meleğin ismi. Ahmetcan AYGEN; ismimi annem koymuş; Ahmet babamın ismi, Can ı annem koymuş. Ahmet in canı anlamında. Bir kuvvet, hayat demek anlamına geliyor. Ömer ALGIER; ismimin anlamını bilmiyorum. Sıla KATRANCI; annem, babam ismimi koymuş; anlamını bilmiyorum. Aslı ÇİÇEKDAĞI; annem, babam ismimi koymuş; bilmiyorum. Nazmi Yiğit İŞLEK; annem ismimi koymuş; bilmiyorum.

8 Çağan Efe GENÇ; Efe yi annem koymuş, Çağan ı da babam koymuş. Batuhan TAMBAY; babam koymuş, anlamı batının kralı demek. Natali VALANSİ; annem ve babam koymuş. Annem Natali, babam Nil koymak istemiş, anlaşamamışlar,torbaya koymuşlar Natali çıkmış. Natali ; yükselen, büyüyen demek. Leyla ÖZEL;annemle babam koymuş. Işıksız bir gece yani kapkara demek. Arcan DEMİRAL;annemle babam bilgisayardan bulmuş. Anlamı; temiz kalpli demek. Eyşan Elif UZUNOĞLU; annem koymuş. Anlamı tek demek. Ali KURT; annem ve babam koymuş. Yüksek, yüce demekmiş. Mert TUNA; dedem koymuş. Mert; güçlü,cesur ve hiçbir şeyden korkmaz demek. Çağan UYSAL; annem bir kitaptan benim adımı koymuş. Anlamı; bayram,şenlik, eğlence. Mehmet Özgür AĞIR; annem ve babam koymuş, anlamı özgür olmak.dedem varmış o çok akıllıymış adı Mehmet miş Ben de akıllı olayım diye Mehmet koymuşlar. Ayşe Defne ALGAN; annemle babam tatildeyken bir kız görmüşler, kızın çok güzel bir ismi varmış. Ben doğunca da o ismi vermişler. Ayşe de annemin soyadı olduğu için. Defne ; çok güzel kokan bir bitki. Pia SELEKLER; annem koymuş. Ulaşılamayan sevgi demek. Deflin ÖZİLHAN; yunus demek. Defne ŞENOL; abim koymuş. Su perisi demekmiş. Erinay ÖZKÖSE; babam koymuş. Annem hep beni erkek sanmış Erin diye sevmiş. Sonra doktor kız olduğumu söylemiş. Ay yüzlü olursam Erinay koyalım demiş. Anlamı dolunay. Sude KAYALAK; annem koymuş. Su perisi demekmiş. Elif SAVCI;annem koymuş. Arap alfabesinin ilk harfi. Can Cengiz ÇAĞLAYAN; annem koymuş. Can ; hayat demekmiş. Cengiz de kralın adıymış. Kerem Demir UÇAN; annem ve babam koymuş. Demir; bir elementmiş. Kerem de cömertlik demekmiş.

9 Can ACAR;canlı demek,annem ve babam koymuş Miray GİRAY;ay gibi parlayan demek.annemle babam Işık Eda PEHLİVAN;nazlı demek.babam ve annem. Eylül Turan;mutlu haber getiren bir ay,üzüm demek.annem ve babam İsak Aksel ŞALOM;beyaz renkte taşkın su demek.annem Melis DURGUN;bal arısı,bal gibi tatlı ve bir çiçeğin adı demek.annemle babam Ece ÇELİKGÜN;Kraliçe, demek annem ve babam. Oliver Efe AVŞAR;zeytin sapı ve barış demek.annem ve babam Kerem OVADYA;bilgin kişi,annem ve babam Elif Ece ÖZER:kraliçe demek.adımı abim koymuş Ada ALEMDAR;dört tarafı denizlerle kaplı yer demek.annem Teoman KARABEL;eski imparatorluk demek.babam İrem Deniz KAYNAK;İrem cennet bahçesi demek,deniz insanların içinde yüzdüğü ve sevdiği bir şeydir. İrem i babam denizi annem koymuş. Kerem KUZGUN;Büyüklük demek.annem koymuş Eliz GENÇAL;yabancı demek.annemle babam Deniz ARSLAN;dünyadaki büyük su kütlesi demek.annem Efe Bican ORTAÇ;sokakta dolaşan herkesi koruyan adamlar demek.

10 Deniz ŞENGEÇ; ismimi babam koymuş. Denizi çok sevdiği ve denizaltı yaptığı için bu ismi koymak istemiş. Ozan Tibet DİŞLİ; ismimi babam koydu. Naz GÜNDOĞDU; annem ve babam koymuş. Mızmızlanan çocuk demektir. Kerem KULABER; ismimi annem koymuş. Çok sağlıklı biri demektir. Ali Bora AKIN; ismimi babam koymuş. Ali, çok düşünceli ve bilgili demektir. Bora bir rüzgar ismidir. Can Sarp TUZCU; babam koymuş. Can, canlı olan insan canı demektir. Ali Arhan TAŞKINSOY; ismimi annem ve babam koymuş. İsmimin anlamı her şeyi bilen, kral demektir. İsmim konana kadar bana bebek Taşkınsoy demişler. Annem isim kitabı almış. Babannem Ali olsun demiş, annem de Arhan ismini koymuş. Defne TOPCUOĞLU; annem koymuş. Güzel kız demektir. Derin GÜRDAL; annem bir kızım olursa ismini Derin koyacağım, demiş. Derin deniz demek. Bartu GÜZEL; annem isim kitabından bulmuş. İsmimin anlamı güzel demek. Tan Taylan YAMANEL; ismimi annem koymuş. Tan, güneşin doğmadığı hali demek. Taylan, uzun yakışıklı kimse demektir. Maya Deniz DEMİR; annem ve babam koymuş. Elif YANARDAĞ; annem ve babam birlikte koymuşlar. İki anlamı var. Işık saçan güzel kız ve Arapça da alfabenin ilk harfi. Mustafa Mete YALÇINKAYA; annem ve babam koymuş. Anlamı tek demektir

11 Arda VURAL; ismimi annem ve babam koymuş. İsmimin anlamı Avrupa daki bir göletin adıymış. Nilsu CANDAN; ismimi annem ve babam koymuş. İsmimin anlamı su demek. Ali Ekber BASRİ; ismimi babam koymuş. İsmimin anlamı büyük Ali. Işıl ASLAN; ismimi babam koymuş. İsmimin anlamı parlak ve ışık demek. Yiğit PEKER; ismimi annem ve babam koymuş. İsmimin anlamı çok güçlü demek. Derin ÜRETEN; ismimi babam koymuş. İsmimin anlamı denizin derinlikleri demek. Mert Arda KORKMAZ; ismimi annem ve babam koymuş. İsmimin anlamı bir nehir adıymış. Pelin Su YAVUZ; ismimi annem koymuş. İsmimin anlamı şifalı bir bitki demek. Ali Berke KAYACIK; ismimi babam koymuş. İsmimin anlamı kapçı demek. Ada DİNLER; ismimi annem ve babam koymuş. Anne ve babamın isimleri de A ile başlıyor. Soyadımızda D ile başlıyor.o yüzden benim adımı Ada koymuşlar.ismimin anlamı ise denizin ortasında olan kara parçası demek. Arda ÖZTÜRK; ismimi babam koymuş. Babam Galatasaraylı. Galatasaraylı futbolcu Arda TURAN ın adıymış.ismimin anlamı askerlerin ellerindeki çubuğa Arda deniliyormuş. İrem KARAHALLI; ismimi babam koymuş. İsmimin anlamı cennet bahçesi demek. Yavuz KARABULUT; ismimi annem ve babam koymuş. İsmimin anlamı güçlü ve dayanıklı demek. Asya KAHRAMAN; ismimi annem koymuş. İsmimin anlamı Asya Kıtası nın adı. Toprak Yankı KULAK; ismimi annem koymuş. İsmimin anlamı toprak demek. Asya YETER; ismimi babam koymuş. İsmimin anlamı Asya Kıtası nın adı. Kaan DOĞDAŞ; ismimi ablam koymuş. İsmimin anlamı Sultan demek. Defne ALGIM; ismimi babam koymuş. İsmimin anlamı Defne ağacı demekmiş.(babam hep bu kızın adını ne koysak ne koysak diyormuş. Bir gün işten gelirken bahçemizdeki Defne ağacını görmüş.sonra koşa koşa annemin yanına gitmiş.bu kızın adını Defne olsun demiş:)) Ufuk Tan DOĞAN; ismimi annem koymuş. İsmimin anlamı; Ufuk yukarıdaki gökyüzü mavisi demek. Tan gökyüzünün sabahları gökyüzü demek.

12 Efe Babek ÇETİNEL; Efe yiğit demek. Babek de İran ın çok eski herkesi yenmiş savaşçısı. Selim ARDAÇ; sadece uslu. Mustafa Kerem BAL; Kerem asil, soylu kişi. Mustafa ise seçilmiş kişi Emre SÜMER; Emre demek kardeş demek, kardeş demek arkadaş demektir. Efe SEZGİN; yiğit, zeybek. Ekin ÇANAK; Ekin in anlamı kültür. Zeynep CEYLAN; değerli taş, mücevher. Bir de tarihte geçmişte Arap bir kadının adı. Bir de Babasının süsü Cerensu ÖZCAN; Su, dere demek. Defne KILIÇ; Yaprak ve ağaç. Eytan HODARA; Güçlü, sağlam ve kuvvetli. Ela TABANLI; Bilmiyorum. Elanur MUTLU; amcam ela gözlü olduğum için koymuş. Ela bir renk. Erim GÖK; ne kadar uzağa yetişmek. Yani ulaşabildiğin en uzak mesafe demektir. Tahsin Efe SAN; Tahsin babamın adı. Efe yi bilmiyorum. Ata Erdal YAZGAN; Eskiden yaşamış büyüklerin adı. Bir dedemin adı Ata bir dedemin adı Erdal. Ada ATAKAN; bilmiyorum. Mina ÇAĞANLAR; Gökyüzü demektir.

13 Selen JAKOP ; adımı abim koymuş; anlamı bilgi ve haber demek. Lal Yasmin YAMANEL ; adımı annem koymuş; Lal in anlamı koyu kırmızı taş, Yasmin in anlamı güzel kokulu çiçek Ege ÖZGÜN ; adımı annem ve babam koymuş ; anlamı ege bölgesi Zeynep İleri ; adımı annem ve babam koymuş ; anlamı değerli, kıymetli bir taş Umay ÖZGÜNER ; adımı annem ve teyzem koymuş ; anlamı anneleri ve yeni doğan bebekleri koruyan tanrıça ve üstünde uçtuğu ülkeye bereket ve mutluluk getiren kuş. Lal Duru İNANÇ ; annem Lal i, babam da Duru yu koymuş ; Lal sessizlik, Duru da temizlik demek. Maya KOSOVA ; adımı babam koymuş ; anlamı Orta Amerika da çok çok eskiden yaşayan halkın ismi Sarp UĞURLUOĞLU ; adımı babam koymuş; anlamı güçlü demek. Vatan SEZGİN ; adımı babam koymuş ; anlamı birisinin doğduğu yer Ali PEKKOÇ ; adımı annem ve babam koymuş ; anlamı güçlü ve zengin demek. Yiğit ATAKAN ; adımı babam koymuş; anlamı aslan demek. Defne Deniz DURLANIK ; Defne yi annem, Deniz i de babam koymuş ; Defne güzel kokan bir ağaç, Deniz de tuzlu su demek. Menevşe Ceren METİN ; adımı annem, babam ve abim koymuş ; anlamı ceylan demek. Ege GENÇER ; adımı annem ve babam koymuş; anlamı büyük demek. Beril İKİZLER ; adımı annem koymuş ; anlamı çok değerli bir kristal demek. Michael Cem FEENEY ; adımı annem koymuş; anlamı hükümdar demek. Zeynep ALTINTAŞ ; adımı babam ve annem koymuş. Mehmed Eren ÇAVUŞOĞLU ; adımı annem ve babam koymuş ; anlamı her şeyi bilen ve her şeyi yapabilen demek. Dersu ERGÜT ; adımı babam koymuş; anlamı suya yön veren demek.

14

15 KAVRAMLAR *Renk kavramı *Şekil kavramı *Sayı kavramı *Önünde-Arkasında *Alt-Üst *Sert-yumuşak *Alçak- yüksek *Şişman-Zayıf *Güzel-Çirkin *Kavramların Tekrarı SOSYAL BECERİLER *Çizgi üzerinde su taşıma oyunlarının oynanması *Baloncuk oluşturma deneyi *İçme suyumu temiz tutuyorum *İçmek için uygun içecekler seçiyorum *Sular evimize nasıl geliyor? *Su döngüsünü öğreniyorum *Çeşitli şekillerde su taşıma yarışması (avuç, kaşık vb.) *Yaz Şenliği

16 FEN VE MATEMATİK *Çeşitli materyallerle sıvı aktarma çalışmaları (şırınga, damlalık, sünger vb.) *Yağmurun oluşumu deneyi *Dökülmeyen su deneyi *Suyun kaldırma kuvveti *Hacimler (farklı kaplarla aynı miktarı ölçme) OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK *F-Ğ-J-V Ses ve görsel tanıma çalışmaları. *Baştaki sesi tanıma çalışmaları. *1 er, 2 şer, 5 er, 10 ar ritmik sayma. *Geri doğru sayma *Çıkartma Banka Oyunu *Eksiltme çalışmalarının yapılması *Geometrik şekillerin çalışılması *Frostig Çalışmaları: Kitap + Üç boyutlu çalışmalarla destekleme. *Çizgi- Kavram-Sayı kitapları ile çalışmalar.

17 YAŞAYAN DEĞERLER *Huzur ve Barış Kutlaması (Dansı) GELENEKSEL TÜRK ÇOCUK OYUNLARI *Öğrenilen Oyunların Tekrar Edilmesi: *Çan Çan Çikolata, *Körebe, *Kulaktan Kulağa, *Mendil Kapmaca, *Ebe-Tura 1-2-3, *Tilki Tilki Saat Kaç?, *Kabakçı Başı, *Aç Kapıyı Bezirgan Başı, *Kol Kola Gir Kurtul, *Eller Yukarı-Eller Aşağı. GELİŞİMSEL ARŞİV (PORTFOLYO) *En ler Kitapçığı *Etkinlik CD si Oluşturma EĞİTİM RUTİNLERİ *Duygu Panoları *Haftanın Günleri ve Yoklama

18 AYIN PARTİSİ *Islak Partisi MUTFAK ETKİNLİĞİ *Limonata Yapımı GEZİ GÖZLEM ETKİNLİKLERİ *Havacılık Sergisi Etiler (6 yaş)

19

20 BEDEN EĞİTİMİ *İstasyon çalışmaları ve kompleks becerileri geliştirme (Sene başından bu yana öğrendiğimiz etkinlikleri kapsayan değişik şekillerde parkurlar hazırlanır. Her öğrencinin parkura katılımı sağlanır.) *Yakan top ve istop oyunları GÖRSEL SANATLAR *Renkli çalışmalar (Denizler) *Renkli çalışmalar (Tatilde ne yapmak isterdiniz) *Renkli çalışmalar BALE VE MODERN DANS *Salon danslarının ritim farklılıklarının incelenmesi *Partnerli açık ve kapalı tutuş tekrarı *Serbest çalışmalar MÜZİK-ORFF *Porte Şatosu adlı öykü ile nota çalışmaları *Genel tekrar MIND LAB *Chicken Cha Cha Cha oyunu ile öğrencilerin hafıza ve işitsel becerilerinin geliştirilmesi *Nesnelerin özelliklerini algılama ve benzerliklerifarklılıkları belirleme ve karşılaştırma BİLGİSAYAR *Kavramsal zekalarını geliştirmeye yönelik, yap boz, eşleştirme gibi bilgisayar oyunlarını oynama SATRANÇ *Öğrenilmiş tüm kurallar ile ilgili pekiştirici örneklerin çalışılması ve pratiğinin yapılması

21 İNGİLİZCE This month the children really enjoyed learning the following songs and story. (Çocuklar bu şarkıları öğrenirken çok eğlendiler.) LITTLE ELEPHANT IS LATE STORY: Little Elephant is going to school. Hurry up! Hurry up! It s late,little Elephant.It s time for school! Goodbye Mummy! Goodbye Daddy! Goodbye little sister! Goodbye baby brother! (Mummy) Little Elephant have you got your bag? (Little Elephant) Oh My bag! My bag! My bag! (Mummy) Look, it s under the table! Hurry up! (Little Elephant) Oh, yes. Thank you, mummy! Goodbye! (Daddy) Stop little Elephant. Have you got your book? (Little Elephant) Oh! My book! My book! My book! (Daddy) Look, it s on the chair! Hurry up! (Little Elephant) Oh, yes! Thank you, daddy! Goodbye! STORY:MY CAT LIKES TO HIDE IN BOXES The cat from France likes to sing and dance. The cat from Spain flew an aeroplane. The cat from Norway got stuck in the doorway. The cat from Brazil caught a chill. The cat from Berlin plays the violin. The cat from Japan waved a big fan. The cat from Greece joined the police. But my cat like s to hide in boxes. (Sister) Stop, little Elephant. Have you got your pen? (Little Elephant) Oh! My pen! My pen! My pen! (Sister) Look, it s in the cupboard! Hurry up! (Little Elephant) Oh, yes. Thank you sister! Goodbye! (Baby Brother) Stop, little Elephant. Have you got your glasses? Oh, no! My glasses! My glasses! My truck! my trunk!

22 İNGİLİZCE SONG:LET S GO TO THE BEACH Let s go to the beach, beach, beach. Let s go for a swim,swim,swim. Let s go to the beach, beach, beach. For a swim, swim, swim. Red flag! We can t! Let s play football,let s play football Let s fly a kite, let s fly a kite, Let s go to the beach,beach,beach Let s go for a swim swim,swim. Let s go to the beach, beach, beach. For a swim, swim, swim. Let s eat ice ceam,let s eat ice cream, Let s make a sandcastle,let s make a sandcastle. Let s go to the beach,beach,beach Let s go for a swim swim,swim. Let s go to the beach, beach, beach. For a swim, swim, swim. We have learned lots of new vocabulary: (Çok yeni kelimeler öğrendik.) SUMMER VOCABULARY: Hat Sunglasses Sand Sea Sun Ocean Windy Dangerous Kite Football Ice cream Swim Splash Red flag Green flag Towel Sandcastle COUNTRIES: Japan Brazil Norway Spain France England America Canada Germany REVIEW PREPOSITIONS: In On Under Behind In front Right Left Down Up Around

23 İNGİLİZCE In June, we will be: Continuing with summer vocabulary, activities and safety at the beach. Review prepositions of place Review countries Review numbers Finishing Mini Magic course book You can enjoy listening to your child singing Mr. Sun, Sun, Mr. Golden Sun by searching for this song on

24

25 KAHVE KIRK YILLIK HATIRIN KİTABI Kâtip Çelebi "Keyf erbabının keyiflerini artırır, cana can katar" diye nitelediği kahvenin mekânı, telvesi, fincanı, kutusu, coğrafyası, müziği, kısacası gündelik hayatımızdaki yeri bu kitapta." Bir rivayete göre kahve ilk defa 8. yüzyılın ortalarında Kaffa'da yaşayan Khaldi adındaki bir çoban tarafından, bir ağacın "kızıl" meyvelerinin kaynatılması suretiyle, bir başka rivayete göreyse 14. yüzyılın sonlarına doğru Habeşistan'da Şeyh Şâzili tarafından içilmiştir. Dönemin Osmanlı coğrafyasında önce Kahire, Şam, Halep'e ve nihayet 1543 yılında, Kanuni Sultan Süleyman döneminde, İstanbul'a getirilen kahve, o tarihten itibaren Türk halkının olmazsa olmazlarından biri olmuştur. Kültür tarihi üstüne yaptığı çalışmalarla tanıdığımız Prof. Emine Gürsoy Naskali'nin hazırladığı, Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Kahve: Kırk Yıllık Hatırın Kitabı, 16. yüzyılın ikinci yarısından itibaren yaşadığımız coğrafyada içilmeye başlayan ve bugün olmazsa olmazımız haline gelen kahveyi pek çok yönden ele alan önemli bir çalışma. Kahvenin mekânı olan kahvehaneler, kahvenin coğrafi yayılımı, halkın bilincinde yer ettiği folklorik yer, Osmanlı saray çevresinde kullanılan fincan formları, Bach'ın kahve için yazdığı kantat, Osmanlı nüfus kayıtlarında kahveci kayıtları, telvenin etimolojisi gibi konularda; tarihçi, sanat tarihçisi, müzikolog, halkbilimci vb. araştırmacıların yazılarının yer aldığı Kahve: Kırk Yıllık Hatırın Kitabı, gerek işlediği konular gerek zengin görsel kullanımıyla diğer kahve kitaplarından ayrılıyor.

26 AY I KİM ÇALDI? Berk, geceleri gökyüzünü pırıl pırıl aydınlatan Ay'a hayrandır. Ay'a bakarak uykuya dalarken güzel hayaller kurar. En büyük hayali de astronot olmaktır. Ama bir gece, bir de bakar ki, gökyüzü bomboş, Ay'ın yerinde yeller esiyor. Büyük bir üzüntüye kapılan Berk, Ay'ı birilerinin çaldığını düşünüp aramaya koyulur.

27 Sayın Velimiz; Haziran ayı bülteni ile sizlere gönderdiğimiz Rehberlik yazısı Prof. Dr. Erdal Atabek e aittir. Yazının içeriğinde gördüğünüz Ergen sözcüğü, bu yazının Okulöncesi dönem çocukları ile ilgisi olmadığını, hatta yanlışlık olduğunu sizlere düşündürebilir. Ancak yazının tamamını okuduğunuzda fikrinizin değişebileceğine inanıyoruz. Bu yazı, ergen dünyası ndan yola çıkarak, ilerde karşılaşmak istemeyeceğimiz sorunların temellerinin, aslında Okulöncesi yaşlarda atıldığı ve bununla ilgili yapabileceğimiz bir şeyler olduğu ile ilgili olarak bizlere ışık tutuyor. Hayatınızda özellikle çocuğunuzun yetiştirilmesi konusunda Keşke lerinizin olmaması dileğiyle FMV Özel Ayazağa Işık Anaokulu Rehberlik Birimi

28 HAYATIN ORTAĞI OLMAK Günümüzün ergen dünyası nı, bu dünyada geçerli olan ergen kültürü nü anlamaya çalışıyoruz. Çünkü bu yeni oluşumu anlayamazsak günümüz ergenleri ile erişkinler arasındaki uzaklık daha da artacak. Yeni ergen kültürü nün özellikleri içindeki; *Hedef seçememe *Geleceğini planlayamama *Sorumluluk almak istememe *Kendini hiçbir şeye zorunlu saymadan, çevresini her şeye zorunlu sayma *Çaba harcamadan elde etmek isteme gibi özellikleri nasıl açıklamalıyız? En önemli etkenler arasında sahip olma, elde etme ve kullanma ile bunları yapabilmek için çalışmak ve kazanmak gereği arasındaki bağ kopartan tüketim toplumu ideolojisi dir. Bu ideoloji henüz çalışmayan ve kazanmayan gençlere kredi kartı vermekte, cep telefonları olması nın normal olduğunu söylemekte, otomobil kullanarak özgürleşme yi önermektedir. Gençler de bütün bunlar için yıllarca beklemek yerine, bütün bunları sağlamanın anne babalarının görevi olduğunu düşünmekte, bunların kendi hakları olduğunu öne sürmektedirler.

29 Bizim yaşam kültürümüzün iki özelliği de tüketim toplumu ideolojisi ile buluşmaktadır. Çocukların aşırı korunmasının ailenin görevi olduğu na ilişkin yaygın tutum ile çocuklarla gurur duyma isteği. Bu iki özellik de çocukların yaşam standartları na, ailelerin ( kimi zaman ) ekonomilerinin üstüne çıksa da destek vermelerini sağlayan bir tutum yaratmaktadır. Anne Babaların şu sözlerini çok sık duyuyoruz : *Biz (ya da ben) çocuklarımız için yaşıyoruz. *Ne yapıyorsak onlar için yapıyoruz. *Biz çok sıkıntı çektik, onlar bu sıkıntıları çekmesin istiyoruz. *İlerde hayatın bir çok haliyle karşılaşacaklar, bari şimdi mutlu olsunlar. *Mutlu bir çocukluk dönemleri olsun. *Biz gençliğimizi yaşamadık, onlar doya doya yaşasınlar. *Bizim yapamadıklarımızı, onların yapması bizi memnun ediyor. *Her şeyleri var, neden çalışmadıklarını anlayamıyorum. *Hiç sıkıntıya gelemiyorlar, istedikleri hemen olsun istiyorlar. *Her istediğini yapıyoruz ama o bizim ne istediğimize aldırmıyor bile. *Çok iyi çocuktur ama arkadaşlarına uyuyor. *Aklına hiç kötülük getirmez, ne söylense inanır. *Böyle giderse nasıl yapacak bilmiyorum.

30 Bu sözlerin hepsi de birbiriyle bağlantılıdır. Bu sözlerin oluşturduğu merdiven basamak basamak çıkılmaktadır. Sonuçta ulaşılan yer de hiç kimsenin düşünmediği, hiç kimsenin istemediği bir yer olmaktadır. Neden? Çocuklarımızı hayatımızın ortağı değil, refahımızın ortağı yapıyoruz da ondan *Neden hayatlarınızı çocuklarınıza adıyorsunuz? *Neden çocuklarınız için yaşıyorsunuz? *Neden çocuklarınıza istemedikleri şeyleri vermek için bunca çaba harcıyorsunuz? *Neden çocuklarınıza hak etmedikleri şeyleri elde etmeleri için yükümlülük duyuyorsunuz? *Neden çocuklarınıza sorumluluk vermiyorsunuz?

31 Şimdi almıyorlar, çünkü sorumluluk vermekte çok geç kaldınız. Neden çocuklarınızı yaptıkları yanlışların sonuçlarıyla karşılaştırmıyorsunuz? Bu durumda, çocuklar ve gençler ailelerin onları her koşulda koruyacağını biliyor. Çocuklar ve gençler, kendileri hiçbir şey yapmasa da, ailelerin onlar için her şeyi yapacaklarını öğreniyor. Çocuklar ve gençler, geleceklerinin aileleri tarafından hazırlanacağına güveniyor. Onun için de kendine güvenmiyor, sorumluluk almıyor, kendisini hiçbir şey için zorlama gereği duymuyor. Yapılması gerekenler yapılmaz, yapılmaması gerekenler yapılırsa sonuçlara neden şaşmalı? Lütfen biraz düşünür müsünüz? Prof. Dr. Erdal ATABEK

32 BİZ BİRBİRİNİN HAKLARINA SAYGI GÖSTEREN AİLESİYİZ Çocuğunuza EVET yada HAYIR demeden önce iyice düşünün, kararlılığınız sizi güvenilir kılacaktır. Unutmayın, çocuklar ebeveynlerini ikna etme konusunda güçlü psikolojik silahlarla donatılmışlardır. Çocuğunuza kendi çocukluğunuzu ve çocukluk anılarınızı anlatın. Aile büyükleriniz hayatta ise onlardan yararlanın. Eğer tüm aile evde ise yemek saatlerinde mutlaka beraberce yemek yiyin. Bir meyvenin suyu, püresi, salatası, rendesi vb. arasındaki farkı vurgulamak için çocuğunuzla bu mutfak deneyimini yaşayın. Doğa canlandı. Ağaçlardaki değişikliklere dikkat çekin. Okula geliş yolunuzdan kendiniz için bir ağaç seçin. O sizin ağacınız olsun. Her gün ona ulaşmak, onu bulmak hedefiniz olsun, gözlemlediğiniz değişiklikleri konuşun. İsterseniz önünde fotoğraf bile çektirebilirsiniz. Çocuğunuzun yanında eşinize Bugün neler yaptın? Merak ediyorum deyin ve birbirinizi dinleyin. Çocuğunuzun günü hakkında da merakınızı dile getirin. Bu birbirinize duyarlılığınızı geliştirir. Başkalarının yanında çocuğunuzu ve eşinizi övün, güzel yaptığı şeylerden bahsedin. Bu özgüveni geliştirmeye destek sağlar ve sosyal prestij kazandırır. Çocuğunuz size bir teklifte bulunduğu zaman (size göre makul ise) buna sadece Olur demekle yetinmeyin. Tamam olur, bence harika bir fikir, çok güzel düşündün diyerek önemli bir şey yaptığını hissettirin. Taneli yiyecekleri bir bana bir sana şeklinde birebir eşleyerek paylaştırın. Sonra aynısını çocuğunuz aile üyeleri arasında yapsın Çocuğunuzdan sizin için bir şey yapmasını isteyin. Bu çocuğun başkalarının ihtiyaçlarını anlamasını güçlendirir. Alışverişe çıktığınızda yiyeceklerin paketlenmesine dikkat çekin. Farklı özelliklerdeki yiyecek ve içeceklerin paketlenmesindeki farklılıklar, yiyeceklerin özelliklerini keşfetmesi açısından önemlidir. Çocuğunuzu, eşinizi planınızdan haberdar edin. Gününüzü özellikle tatil günlerinizi beraber planlayın. Ailece dışarı çıkmak her zaman yeterli değildir. Çocukların sokağa çıkarken nereye gidileceğini, ne yapılacağını bilmeye ihtiyaçları vardır. Aile Etkileşim Programı Prof. Dr. Belma TUĞRUL

33 TEMMUZ AYINDA DOĞANLAR ARDA VURAL HAZİRAN AYINDA DOĞANLAR IŞIK EDA PEHLİVAN MELİS YÜKSEK NİL GÜVEN ALİ KURT EFE ÇOBAN MELİS TÜRK DEFNE ŞENOL BARAN MARANGOZ DENİZ AKTAN DERİN GÜRDAL MUSTAFA METE YALÇINKAYA BARTU GÜZEL TAN TAYLAN YAMANEL ADA ATAKAN ELİF YANARDAĞ EGE GENÇER LAL YASMİN YAMANEL, MAYA KOSOVA BERİL İKİZLER, YİĞİT ATAKAN, VATAN SEZGİN CERENSU ÖZCAN EFE SEZGİN AĞUSTOS AYINDA DOĞANLAR ASYA KAHRAMAN UFUK TAN DOĞAN ECE ÇELİKGÜN KEREM OVADYA KEREM AKSOY BERK BATUR ARCAN DEMİRAL ELİF SAVCI YİĞİT EMRE YÖNDEN ŞAFAK SANDIKÇI ZEYNEP ALTINTAŞ

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ESİN ALPER AMELİTA AKYAR HAZİRAN 2012

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ESİN ALPER AMELİTA AKYAR HAZİRAN 2012 EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ESİN ALPER AMELİTA AKYAR HAZİRAN 2012 MONTESSORI FELSEFESİ MAYIS AYINDA ÇALIŞTIĞIMIZ MONTESSORI MATERYALLERİNDEN ÖRNEKLER Pratik Yaşam Materyalleri Duyusal

Detaylı

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN EBRU SÖYÜK ESİN ALPER HAZİRAN 2012

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN EBRU SÖYÜK ESİN ALPER HAZİRAN 2012 EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN EBRU SÖYÜK ESİN ALPER HAZİRAN 2012 MAYIS AYINDA NELER YAPTIK? AYIN SORUSU HAZİRAN AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik-Orff Bilgisayar

Detaylı

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN NURÇİN DOĞAN ESİN ALPER HAZİRAN 2012

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN NURÇİN DOĞAN ESİN ALPER HAZİRAN 2012 EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN NURÇİN DOĞAN ESİN ALPER HAZİRAN 2012 MAYIS AYINDA NELER YAPTIK? AYIN SORUSU HAZİRAN AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik-Orff Bilgisayar

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2015 2016 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2014 2015 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade ettik. Atatürk ün

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade ettik. Atatürk ün 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ATAM SENİ ÖZLÜYORUZ. BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ YUNUS GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç ve gereçleri kullanıldığını

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI A. Ekim Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık.

AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI A. Ekim Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık. ANA SINIFI A AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT Ekim 2016 29 Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık. Cumhuriyet yıldızı hazırladık. Kesme yapıştırma tekniği ile kurbağa yaptık. Makarnalarımızı

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ SU- BİTKİLER Su ile ilgili bildiklerimiz kavram haritası oluşturduk. Su çeşitlerini listeledik. Suyu kullandığımız yerlere göre grupladık.

Detaylı

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2012-2013 DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU 2013-2014 HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 2016-2017 ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni Mart 7. Sayı 2016 Nisan 2017 UZAY SINIFI İsim tanıma çalışmaları yaptık. İsimlerimizdeki harf sayısını öğrendik, artırma çalışması gerçekleştirdik.

Detaylı

2011-2012 GÖKYÜZÜ EĞİTİM KURUMLARI

2011-2012 GÖKYÜZÜ EĞİTİM KURUMLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÖKYÜZÜ EĞİTİM KURUMLARI Şubat Ayı E-Bülteni 1 İÇİNDEKİLER 1. Doğum günü Olan Yıldızlarımız 2. Mihver Dersler 3. Branş Dersler 4. Kulüpler 2 DOĞUM GÜNÜ OLAN YILDIZLARIMIZ

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik Sonbahar

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU MART AYI BÜLTENİ

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU MART AYI BÜLTENİ 2012 2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU MART AYI BÜLTENİ MART AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin birer canlı olduğunu

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI 23NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik. Rüzgâr

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2015 MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtlar konusunda neler bildiğimizi akıl haritasında resimledik. Trafik kurallarını ve işaretlerini öğrendik.

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okul bahçemizde yürüyüş yaptık. Hayvanlar sergisini oluşturduk ve inceledik.

Detaylı

ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014

ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014 ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014 SEVGİ GÜLEN DİŞLER SÜT Sevgi nedir? Sevgini nasıl gösterirsin? Birinin seni sevdiğini nasıl anlarsın? Kendimde en çok sevdiğim şeyler. Arı grubu neleri seviyor? Arkadaşına

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI KONULARIMIZ: *Babalar Gününü Niçin Kutluyoruz? Baba Sevgisi Babamızın

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU. NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER YAPTIK?

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU. NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER SERBEST ZAMAN YAPTIK? Çocuklara sporun önemi anlatıldı ve her sabah spor yaptırıldı. Çocuklar ilgi köşelerinde öğretmen rehberliğinde serbest

Detaylı

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI DIL BECERILERIM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Skinner tekniği ile okulum,tik tak,her sabah,çocuklar adli tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT Ekim 2016 Anahtarların kenarından kalemle çizdik ve anahtarların şeklini çıkardık. Her anahtarın girinti ve çıkıntılarının farklı olduğunu gördük. Aile bireylerimizi

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 00.GÜN SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER TAŞITLAR-MESLEKLER Okulumuzun 00. Günü için ailemizle 00 parçalı ürünler hazırladık. Okulumuzda 00.gün sergimizi

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR RENKLER Ben bir küçük ressamım Pembe sarı boyarım Yeşil yeşil ormanlar Mavi mavi denizler Turuncudur portakal Gökte sarı güneş var Fırça kalem ve kağıt Olmazsa resim olmaz Reklerle oynamaktan Hiç bir çocuk

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI HAZİRAN AYI BÜLTENİ HAZİRAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Babalar günü hediyelerimizi ailelerimize sunduk. Babalarımızın bizim için neler yaptığını tartıştık.

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum.

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum. FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler: Beyin fırtınası tekniği ile telefon,

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel

Detaylı

PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ

PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ HAYVANLAR TEMASI BALIK DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ Balıkları tanıdık. Balıkları gözlemledik. Balık türlerini isimlendirdik. Balıkların

Detaylı

YUNUS GRUBU MART AYI BÜLTENİ

YUNUS GRUBU MART AYI BÜLTENİ YUNUS GRUBU MART AYI BÜLTENİ MART AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin birer canlı olduğunu öğrendik. Farklı bitkilerin bakımını üstlendik.

Detaylı

2017 MART / 1. HAFTA İNGİLİZCE EĞİTİMİ (TİJEN ÖĞRT.) SATRANÇ EĞİTİMİ (NİLAY ÖĞRT.)

2017 MART / 1. HAFTA İNGİLİZCE EĞİTİMİ (TİJEN ÖĞRT.) SATRANÇ EĞİTİMİ (NİLAY ÖĞRT.) YEŞİLAY HAFTASI 2017 MART / 1. HAFTA KONU 01.03.2017 02.03.2017 03.03.2017 SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI Yapabildiklerimiz neler? İlerde büyüdüğümüz zaman yapabilecek olduklarımız

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM, BEN VE ARKADAŞLARIM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme

Detaylı

TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL

TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL 2013-2014 EĞİTİM YILI KELEBEK GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL Uzay ve gökyüzü panosu hazırlama

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk ün kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatına ait resimleri inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 2014-2015 DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ UMUTLAR NEREDE BÜYÜRSE MUCİZELER ORADA ÇİÇEK AÇAR OKULUM BENİM HAKKIMDA HERŞEY EVİMİZ-AİLEMİZ İLKÖĞRETİM HAFTASI Okulunu tanıma Okulunun

Detaylı

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim Sohbetler *Tatilde neler yaptık? *Hava nedir? Hangi duyu organımızla hissederiz? *Tatildeyken hava nasıl değişimler oldu? *Müzik dendiğinde

Detaylı

HAZIRLIK GRUPLARI EKİM AYI BÜLTENİ

HAZIRLIK GRUPLARI EKİM AYI BÜLTENİ HAZIRLIK GRUPLARI EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ EVİMİZ-AİLEMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI Ev nedir? Evin bölümlerini söyleme Ev adresini öğrenme Evimizde kimler

Detaylı

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON ETKİNLİKLERİMİZ BAHÇE ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ FEN

Detaylı

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okul bahçemizde yürüyüş yaptık. Hayvanlar sergisini inceledik. Hayvanlar için evler

Detaylı

PENGUENLER GRUBU MART AYI BÜLTENİ

PENGUENLER GRUBU MART AYI BÜLTENİ PENGUENLER GRUBU MART AYI BÜLTENİ HAYVANLAR TEMASI PENGUEN DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ Penguenleri tanıdık. Penguenleri gözlemledik. Penguen türlerini isimlendirdik.

Detaylı

PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ SİNCAPLAR TEMASI DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ

PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ SİNCAPLAR TEMASI DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ SİNCAPLAR TEMASI DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ Sincapları tanıdık. Sincapları gözlemledik. Hayvan türlerini isimlendirdik. Hayvanların

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ TEMALARIMIZ KALELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI Kale

Detaylı

ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ KAVRAMLARIMIZ -Sayılar(14-15) -Renkler Şekiller(Daire-Üçgen-Kare-Dikdörtgen) -Alt-Üst Hızlı-Yavaş -Düz-Eğri -Sağında-Solunda Başlangıç-Bitiş Ters-Düz -Parça-Bütün

Detaylı

İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ

İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL - VEDALAŞMA Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 1 Yaş Grubu : 5-6 EYLÜL 2014 İÇİNDEKİLER Merhaba, KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı

Detaylı

YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ

YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ MART AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Hayvanlar hakkında neler bildiğimizi ifade ettik. Hayvanları isimlendirdik. Suda yaşayan hayvanları gösterdik. Ormanda yaşayan hayvanlara

Detaylı

ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ARALIK AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ ARALIK AYI DOĞUM GÜNLERİMİZ SİNEMA ETKİNLİĞİMİZ TİYATRO ETKİNLİĞİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ ARALIK

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU 1.HAFTA BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU Kasım Ayı Bülteni (5+Yaş) DEĞERLER EĞİTİMİ: TOPLUMSAL DUYARLILIK- PAYLAŞIM (02.11.2015) KIZILAY DİL, SANAT, DRAMA BÜYÜK (03.11.2015) BALONLAR NEREYE GİDİYOR?

Detaylı

EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI DÜNYA ÇOCUK HAKLARI HAFTASI DÜNYA SİNEMA GÜNÜ SONBAHAR MEVSİMİ YAPRAKLAR Atatürk ün kim olduğunu hatırladık. Atatürk

Detaylı

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015 DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015 NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Çiçekleri tanıdık. Çiçekleri gözlemledik. Çiçek türlerini isimlendirdik. Çiçeklerin birer canlı olduğunu öğrendik. Farklı çiçeklerin

Detaylı

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014 2015 ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ ARKADAŞLIK HAFTASI CUMHURİYET BAYRAMI BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Kale nedir? Kaleler ne için yapılır?

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme Sınıfını

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şekli ile oyun etkinliklerine yer verdik. 1-10 arası rakamları tanıma ve 1-5 arası sayıları

Detaylı

EĞİTİM SEVGİYLE BAŞLAR...

EĞİTİM SEVGİYLE BAŞLAR... EĞİTİM SEVGİYLE BAŞLAR... Bütün insanlığı sevgiyle kucaklayabilecek hoşgörüye sahip, geleceğin dünyasına şekil verecek, çalışkan, ufku geniş, sahip olduğu değerleri paylaşabilen, huzurun ve güvenin teminatı

Detaylı

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN.

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN. YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN. ÖZEL EFDAL ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU ARALIK AYI ARALIK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Gökyüzünde neler gördüğümüzü ifade ettik. Gökyüzünde gördüklerimizi resimledik. Havada duran nesneleri

Detaylı

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 1 BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Okulumuzun 100. Günü için ailemizle 100 parçalı ürünler hazırladık. Okulumuzda 100.gün sergimizi hazırladık. Okulumuzda

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Hediyelerimizi ailelerimize sunduk. Annelerimizin bizim için neler yaptığını tartıştık. Annemize

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI 23 TEMMUZ PAZARTESİ 24 TEMMUZ SALI 25 TEMMUZ ÇARŞAMBA 26 TEMMUZ PERŞEMBE 27 TEMMUZ CUMA *Deniz mavisi, çimen yeşili Hayatımızda renklerin yerini araştırıyoruz. Renk tonlarının ne olduğunu öğreniyoruz.

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ ATAM SENİ ÖZLÜYORUZ. BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU 1.HAFTA BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU Kasım Ayı Bülteni (5Yaş) DEĞERLER EĞİTİMİ: TOPLUMSAL DUYARLILIK- PAYLAŞIM (02.11.2015) ARKADAŞLARIMI ÇOK SEVİYORUM TÜRKÇE-MÜZİK-SANAT ETK. (03.11.2015)

Detaylı

ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA KOLEJİ ARALIK AYI BÜLTENİ

ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA KOLEJİ ARALIK AYI BÜLTENİ ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA KOLEJİ ARALIK AYI BÜLTENİ -Sayılar (4-5-6) KAVRAMLARIMIZ -Sıcak-Soğuk -Şekiller: Üçgen -Önce-Sonra -Sıcak-Soğuk-Ilık -Sabah-Öğle-Akşam -Gece-Gündüz -Karanlık-Aydınlık -İç-Dış -Uzak-Yakın

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

KELEBEKLER SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ KELEBEKLER SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ DUVARI SİNEMA GÜNÜMÜZ YENİ YIL PARTİMİZ ARALIK AYI DOĞUM GÜNLERİMİZ

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ Gaziemir Özel Rota Ortaokulu Müdürlüğü I. Dönem 8. SINIF ORTAK SINAVLAR İÇİN SALON ÖĞRENCİ LİSTELERİ SALON NO: 1

T.C. İZMİR VALİLİĞİ Gaziemir Özel Rota Ortaokulu Müdürlüğü I. Dönem 8. SINIF ORTAK SINAVLAR İÇİN SALON ÖĞRENCİ LİSTELERİ SALON NO: 1 0-0 I. Dönem. SINIF ORTAK SINAVLAR İÇİN SALON ÖĞRENCİ LİSTELERİ SALON NO: KASIM ÇARŞAMBA Sıra No 0 BERKE İÇEN 0 EMRE UZGAN 000 BATUHAN KARA 0 MUTLU DENİZ TURGUT 00 EGEMEN KABAK 0 ÖYKÜ SILA ERDOĞAN 0 MEHMET

Detaylı

ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. öze

ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. öze KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. özelliklerine göre saydık,

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU CİVCİVLER SINIFI AYLIK PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU CİVCİVLER SINIFI AYLIK PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU CİVCİVLER SINIFI DİL BECERİLERİM VE BEN AYLIK PROGRAMI Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler:Tümevarım tekniği ile "piti piti, iğne battı ve portakalı soydum" tekerlemelerini

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler:Tümevarım tekniği ile "piti piti, iğne battı ve portakalı soydum"

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler:Tümevarım tekniği ile piti piti, iğne battı ve portakalı soydum FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler:Tümevarım tekniği ile "piti piti, iğne battı ve portakalı soydum" tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 1 100.GÜN SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER TAŞITLAR-MESLEKLER Okulumuzun 100. Günü için ailemizle 100 parçalı ürünler hazırladık. Okulumuzda 100.gün sergimizi

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ KIŞ MEVSİMİ ENERJİ TASARRUFU HAFTASI Kış resimlerini inceleyerek mevsimler ve özellikleri hakkında konuştuk. Neler öğrenmek istediğimizi ifade

Detaylı

5 YAŞ VE HAZIRLIK SINIFI EKİM BÜLTENİ

5 YAŞ VE HAZIRLIK SINIFI EKİM BÜLTENİ 5 YAŞ VE HAZIRLIK SINIFI EKİM BÜLTENİ HAZIRLIK SINIFI EKİM AYI ŞARKILARIMIZ OKULUMA BAŞLADIM BİR DÜNYA BIRAKIN SONBAHARIN SESLERİ SEVİMLİDİR HAYVANLAR HOŞ GELİŞLER OLA Her gün erken kalkarım Önce yüzümü

Detaylı

ÖZEL GÖKYÜZÜ İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 ÖĞRETİM YILI

ÖZEL GÖKYÜZÜ İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 ÖĞRETİM YILI ÖZEL GÖKYÜZÜ İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 ÖĞRETİM YILI 1/B SINIFI KASIM AYI E-BÜLTENİ 1 İÇİNDEKİLER 1. Mihver Dersler 2.Branş Dersler 3.Kulüpler 2 TÜRKÇE Kasım ayında Türkçe dersinden harfleri öğrenmeye

Detaylı

EĞİTİM YILI HAZIRLIK SINIFI HAZİRAN AYI EĞİTİM BÜLTENİ

EĞİTİM YILI HAZIRLIK SINIFI HAZİRAN AYI EĞİTİM BÜLTENİ 2017-2018 EĞİTİM YILI HAZIRLIK SINIFI HAZİRAN AYI EĞİTİM BÜLTENİ KONULARIMIZ: SORGULAMA MADDELERİMİZ: 1. Yaz Mevsimi *yaz mevsiminde doğada olan değişiklikler *yaz mevsiminde yediklerimize nasıl dikkat

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU ŞUBAT BÜLTENİ SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER SÜT Sevgi nedir? Sevgimizi nasıl ifade ederiz? İnsan sevgisi Doğa sevgisini tanımlama Diş sağlığı Neden diş fırçalanmalı? Doğru diş fırçalama Süt nedir?

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2013 Sayın Velilerimiz, 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında, ilk öğrencilerimizle olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz.

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM BENİM HAKKIMDA HERŞEY EVİMİZ-AİLEMİZ İLKÖĞRETİM HAFTASI Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları

Detaylı

UĞURBÖCEĞİ GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ

UĞURBÖCEĞİ GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ UĞURBÖCEĞİ GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ OCAK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? KIŞ MEVSİMİ Kış resimlerini inceleyerek mevsimler ve özellikleri hakkında konuştuk. Neler öğrenmek istediğimizi ifade ettik. Sınıfımızda bir

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: HATİCE DEVECİ ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;28.11.2016-02.12.2016 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİ PARTİ TİYATRO GEZİ SİNEMA SINIF ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ

ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ TİYATRO 100.GÜN ETKİNLİKLERİMİZ 100.GÜN PARTİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ ECO SCHOOLS ÇALIŞMALARIMIZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ AİLE KATILIMIMIZ

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU SINIFI ŞİRİNLER SINIFI MAYIS AYI AYLIK EĞİTİM PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU SINIFI ŞİRİNLER SINIFI MAYIS AYI AYLIK EĞİTİM PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU SINIFI ŞİRİNLER SINIFI MAYIS AYI DİL BECERİLERİM VE BEN AYLIK EĞİTİM PROGRAMI Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Tümevarım tekniği ile "Arabam" ve "Trafik" tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 5-6 YAŞ GRUBU YILDIZLAR SINIFI AYLIK PROGRAMI.,ellerim parmakları, sar makarayı tekerlemelerini

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 5-6 YAŞ GRUBU YILDIZLAR SINIFI AYLIK PROGRAMI.,ellerim parmakları, sar makarayı tekerlemelerini FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 5-6 YAŞ GRUBU YILDIZLAR SINIFI AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Aç kapa,ellerim parmakları, sar makarayı tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

MAYIS AYI VELİ BÜLTENİ

MAYIS AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 MAYIS AYI VELİ BÜLTENİ İlkbaharın son ayı bize yazı hatırlatır. Mayıs bültenine çocuklar bakın neleri sığdırır. Enerji, hareket, sağlık var bu ayda, Coşkumuz hiç bitmesin, koşalım yarınlara Mayısta

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ

TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ ŞİİR Gördün mü anneciğim Yatağımı düzelttim Sen bana öğrettikçe Çok işler yapacağım PARMAK OYUNLARI Sar sar sar makarayı Çöz çöz çöz makarayı On kilo pekmez Yala yala bitmez Ayşe,Fatma,boncuk

Detaylı

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK?

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK? ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK? TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ Atatürk, Sonbahar, Dünya Çocuk Kitapları Haftası ve Sağlıklı Beslenme konularıyla ilgili sohbet ettik.

Detaylı

YUNUS GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ

YUNUS GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ YUNUS GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ OCAK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? KIŞ MEVSİMİ Kış resimlerini inceleyerek mevsimler ve özellikleri hakkında konuştuk. Neler öğrenmek istediğimizi ifade ettik. Kış mevsiminde kullandığımız

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ AYI BÜLTENİ Hazırlayan: İnci Değer YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ ANA SINIFI C. Aralık Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık.

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ ANA SINIFI C. Aralık Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık. ANA SINIFI C AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT Aralık 2016 Çocuklar ne ister afişini hazırladık ve çok mutlu olduk. Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık. Atatürk çalışmamızı yuvarlama tekniğini kullanarak tamamladık.

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DENİZYILDIZI GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DENİZYILDIZI GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DENİZYILDIZI GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ OCAK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? KIŞ MEVSİMİ Kış resimlerini inceleyerek mevsimler ve özellikleri hakkında konuştuk. Neler öğrenmek istediğimizi

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Ocak ayında kış mevsimi, Şubat ayında taşıtlar temalarımızı işledik.hava, deniz ve kara taşıtlarıyla ilgili

Detaylı

4-8 NİSAN 2016 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 3 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN

4-8 NİSAN 2016 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 3 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN 4-8 NİSAN 2016 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 3 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *İlkbahar ın gelişiyle oluşan değişiklikler hakkında sohbet ettik fikir alışverişi yaptık. *Bencillik kavramı hakkında

Detaylı

ÖĞRETİM YILI PENGUEN GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ

ÖĞRETİM YILI PENGUEN GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ 2015 2016 ÖĞRETİM YILI PENGUEN GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ KIŞ MEVSİMİ ENERJİ TASARRUFU HAFTASI Kış resimlerini inceleyerek mevsimler ve özellikleri hakkında konuştuk. Neler öğrenmek istediğimizi ifade ettik.

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Mayıs ayında Duyularımla Hissediyorum, Haziran ayında Açık Hava Oyunları temalarımızı işledik.elif Öğreniyor

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Zeynep TEKİN ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA:14.10.2016-18.11.2016 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ ARI-ÇİÇEK-TAVŞAN GRUPLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ BÜLTENİ VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ Sınıfta kız,erkek çocuğuna ait pano hazırlama Vücudun bölümlerini resimlerle göstererek isimlerini söyleme İskelet üzerinde vücudun

Detaylı