Yurt dışında eğitim imkanı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yurt dışında eğitim imkanı"

Transkript

1 On5yirmi5.com Yurt dışında eğitim imkanı Bugün 60 bine yakın insan yurt dışında eğitim görüyor. Peki yurt dışında eğitim nasıl alınır? İşte tüm ayrıntılarıyla yurt dışında eğitim... Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2013 Pazar (oluşturma : 8/17/2015) YAPILAN araştırmalar Türkiye'deki gençlerin hayalini yurtdışında yaşamak olduğunu gösteriyor. Tüm lise türlerinde okuyan 2 bin öğrenciyle gerçekleştiren Genç Hayat Vakfı'nın araştırmasına göre Her 100 gençten 60'ı yurtdışına gitmek istiyor. Bugün yalnızca üniversite okumak için yurtdışına giden Türk gençlerinin sayısına ilişkin kesin bir sayı yok. Tahminler sayılarının 60 bini aştığı yönünde. Üstelik de bu sayı yükseköğrenim için gidenleri ifade etmek için kullanılıyor. Bunun içinde dil kursları, kısa süreli sertifika programları için yurtdışını gidenlerin sayısı yer almıyor. Bu gençlerin ailelerinin yurtdışı eğitim için yaklaşık 2 milyar dolar harcadığı ifade ediliyor. İşte hem lisans ve lisansüstü olmak üzere yurtdışında eğitim görmek isteyen hem de istedikleri bölümlere yerleşemeyen ya da açıkta kalan gençlere de önümüzdeki yıllarda yükseköğrenim çağına ulaşacak öğrenciler için yurtdışında bu eğitimi nasıl alabileceklerini araştırdık. Çin'den ABD'ye, Finlandiya'dan Estonya'ya, Kanada'dan Avustralya'ya, Almanya'dan Fransa'ya, Güney Afrika'dan Yeni Zelanda'ya kadar tam 34 ülkede üniversitelere nasıl başvurabileceğinizi, gereken koşulları, öğrenim ücretlerini, burs olanaklarını çıkardık. Kimi zaman sorularımızı ülkelerin büyükelçilikleri yanıtladı, kimi zaman da bu ülkelere öğrenci gönderen danışmalar. Bu dizide hangi ülkelerin size uygun olduğunu ve başvuru koşullarını öğrenebileceksiniz. AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Yükseköğretim kurumu sayısı: 4937 Öğrenim ücretleri: ABD doları Öğrenci sayısı: Yabancı öğrenci sayısı: Türk öğrenci sayısı: Türkiye'ye uzaklığı:

2 Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Türk öğrencilerin yurtdışı üniversite eğitiminde ilk sırada tercih ettikleri ülke. Harvard, Princeton, MIT, Yale gibi dünyanın en gözde üniversitelerini de bulabilirsiniz, iddialı olmayanları da. Bir süre önce ABD'deki yükseköğretim konusunda görüştüğümüz ABD'nin ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Francis J. Ricciardone ülkedeki 764 bin yabancı öğrencinin 12 bin 184'ünü Türkiye'den gelen gençlerin oluşturduğunu söyleyerek, "Türkiye ABD'ye öğrenci gönderen ülkeler arasında 10., Avrupa'dan gönderenler arasında ise 1. sırada. ABD'de okuyan yabancı öğrencilerin yüzde 2'si Türkiye'den geliyor" diyerek, sayıları vermişti. Aralarında 2 yıllık eğitim veren ve öğrencilerini önlisans derecesiyle mezun eden okullarla birlikte 4 binin üzerindeki kurumda yıllık 10 ABD dolarından 50 bin dolara kadar geniş bir yelpazade eğitim alabilirsiniz. Özel üniversiteler daha pahalı ama daha çok öğrenciye burs veriyor. ABD ile ilgili sorularımızı Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Eğitim Danışmanlığı Koordinatörlüğü Eğitim Danışmanı Bahar Deniz Türkaslan yanıtladı. TÜRKİYE'DEKİ SINAV ÖNEMSİZ Başvuruda Türkiye'deki üniversite sınav sonuçları önemli değil. Öğrenci ABD üniversitelerinin istediği SAT (Scholastic Aptitude Test) veya ACT (American College Testing) sınavlarından birinin ve ek olarak TOEFL (Test of English as a Foreign Language) veya IELTS ( International English Language Testing System) sonuçlarını göstermek zorunda. Ayrıca otobiyografi ya da üniversitenin istediği bir konuda kompozisyon yazmalı. Öğrenciyi hem sosyal hem de akademik olarak tanıyan,okumak istediği alana uygun ders veren 3 öğretmeninden referans mektubu şart. Örneğin mühendislik okuyacak öğrenci referans mektuplarını fizik, matematik ve İngilizce öğretmenlerinden almalı. Başvuru formuna bunların dışında teminat mektubu, not dökümü eklenip, üniversiteye sunulmalı. Başvurular bireysel olduğu gibi Fulbright aracılığıyla da yapılıyor. Üniversiteler öğrencinin ilk yılını uyum sağlaması ve arkadaş edinmesi için kampustaki öğrenci yurtdunda geçirmesini istiyor. Bir öğrencinin aylık yaşam masrafı bin 200 dolarla 2 bin dolar arasında. Türk öğrenciler ağırlıklı olarak New York, Boston, Los Angels, Chicago'yu program olarak da mühendislik, ekonomi ve uluslararası ilişkiler alanlarını tercih ediyor. ALAN DEĞİŞTİRME ÖZGÜRLÜĞÜ TANIYOR Yükseköğretim kurumu seçeneğinin çok olması ve alan özgürlüğü vermesi avantajı. Tam olarak hangi alanda eğitim almak istediğine karar veremeyen "Liberal Arts Colleges" olarak adlandırılan ve 4 yıllık eğitim süresinin ilk 2 yılında genel dersler alıp, alanını seçebiliyor. ABD'de hukuk, tıp, eczacılık, diş hekimliği gibi alanlarda okumak isteyen önce 4 yıllık bir lisans programı tamamlar, sonra ilgili alanın sınavına girer. Araştırma olanaklarının fazla olması ve notlara odaklı sistemin olmaması, dünyanın birçok ülkesinden öğrencilerle eğitim görmek tercih nedenleri arasında.

3 YÜKSEK NOT BURS ALMAYA YETMEZ Lisans eğitiminde burs bulmak kolay değil. Sadece sınav sonuçları, akademik başarı burs için yeterli değil. Öğrencinin birçok açıdan geliştirmiş ve farklı özelliklere sahip olması beklenir. Bu yüzden, öğrenciler akademik başarılarının yanı sıra okullarında öğrenci kulüplerinde aktif olmalı ve topluma duyarlılık projelerine de katılmalı. Spor burslarına başvacaklar, üniversitede profesyonel olarak yaptıkları sporun antrenörüyle görüşüp, gerekli belgeleri bu kişiye ulaştırmalı. MASTERDA BURS KOLAY Yüksek lisans ve doktora gibi lisansüstü eğitimde burs bulmak daha kolay. Üniversiteler lisanüstü öğrencilere farklı türlerde asistanlık verdiklerinden burslu olarak okuyor olurlar. Türkiye'de birçok kurum lisansüstü eğitim için burs veriyor. Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu da bunlardan biridir. Başvuru şartları için web sitesini ziyaret edebilirsiniz. 20 SAAT ÇALIŞMA Öğrenci ilk sene kampus dışında çalışamaz ve haftada 20 saat çalışma izni vardır. Mezunlar Optional Practical Training (OPT) adı verilen çalışmayı yapabilir. OPT süresi öğrencinin mezun olduğu alana göre 12 ay ile 29 ay arasında değişebilir. NASIL LİSANSÜSTÜ EĞİTİM YAPILIR? Lisansüstü eğitim yapmak isteyenlerin alanlarına göre GRE (The Graduate Record Examinations) veya genellikle MBA yapmak isteyenlerin girdiği sınav olan GMAT (Graduate Management Admission Test) ve ek olarak TOEFL veya IELTS sonuçları gerekir. Ayrıca başvurmayı düşündükleri üniversitelere yönelik bir niyet mektubu yazılmalı. Otobiyografik tarzda yazılan niyet mektuplarında doktora için başvuru yapan öğrencilerin özellikle çalışmak istedikleri alanı çok net bir şekilde anlatmaları önemli. Bu belgeler dışında akademisyen ve öğrencinin çalıştığı, staj yaptığı yerlerden referans mektupları istenir. DİL BİLMEYEN NE YAPACAK? Lisans düzeyinde bazı okullar öğrencileri şartlı olarak kabul edebilir, ancak şartlı kabul alabilmek için öğrencinin belirli düzeyde İngilizce biliyor olması, sadece SAT/ACT ve TOEFL/IELTS'den istenen skoru alamamış olması gerekir. Bu durumda kabul alan öğrenci daha sonra tekrar bu sınavlara girer ve sonucunu okula sunar. Eğer öğrenci istenilen puanı alamazsa üniversite öğrencinin kaydını slime hakkına sahiptir.

4 ALMANYA Yükseköğretim kurumu sayısı: 380 Öğrenim ücretleri: Euro Toplam öğrenci sayısı: Türk öğrenci sayısı: 6 bin 635 Türkiye'ye uzaklığı: 2348 Türkiye'de üniversiteye yerleşemeyen Almanya'ya başvuramıyor MÜHENDİSLİK eğitiminde sayılı ülkeler arasında yer alan Almanya Türk öğrencilerin en fazla üniversite eğitimi görmek için gittiği Avrupa ülkelerinden biri. 2.7 milyon Türkün yaşadığı bu ülkede 2011 verilerine göre 24 bin 170 Türk öğrenci eğitim alıyor. Bunların 6 bin 635'ini Türkiye'den gidenler. Alman üniversitelerinden kabul almanın ana şartlarının başında akademik egitim veren liseden mezuniyet ve LYS'de 4 yıllık lisans programına yerleşmek. Yerleştiğiniz program Almanya'da okumak istediğiniz bölümle aynı ya da çok benzer olmalı. LYS'de alınan puan ve yerleştirilen üniversite Münih Teknik Üniversitesi gibi ülkenin en iyi üniversitelerine başvurularda dikkate alınmaya başlandı. Örneğin Münih Teknik Üniversitesi düşük puanla yerleşen öğrencileri birçok kontenjanlı bölümüne kabul etmiyor. Almanya'da eğitimle ilgili sorularımızı Kare Eğitim Yurtdışı Eğitim Direktörü Olcay Erten yanıtladı. Almanya'daki üniversitelerin birçoğunda İngilizce programlar var. Birçok devlet üniversitesi kendi bünyesinde yabancı öğrencilerin katılabileceği Almanca Hazırlık Programları açıyor. Bunlara katılmak için en az B1 (orta) seviyede Almanca isteniyor. Ama bazı devlet üniversiteleri hiç Almanca bilmeyeni de başlangıç seviyesinden kabul ediyor. İngilizce programlar için IELTS, TOEFL sonuçları istenir. DOĞU TARAFI ÜCRETSİZ 2007'ye kadar tüm üniversitelerde ortalama yıllık hanç bedeli 300 Euro iken özellikle Batı Almanya'daki üniversiteler bu harç bedelinin üzerine bin Euro da ücret almaya başladı. Ama yine 300 Euro'ya Doğu bölgesinde üniversite bulmak mümkün. Bazı özel üniversitelerle İngilizce lisans veya master programlarının ücretleri de sömester başına 2 bin ila 6 bin Euro arasında değişiyor.

5 Gideceğiniz şehire bağlı olarak değişen yaşam maliyetleri Berlin, Köln, Münich gibi bazı büyük şehirlerde ayda 800 ila 900 Euro, diğerlerinde de ortalama aylık 600 Euro. Devlet üniversitelerinin yurtlarının maliyetleri genellikle ayda 200 ila 250 Euro arasında. Ama yurtlarda yer bulamak zor. Türk öğrenciler Berlin, Köln, Minich gibi kentleri ile başta elektrik elektronik, makine, kimya, mekatronik, otomotiv, üretim, enerji mühendisliklerini tercih ediyor. İşletme, ekonomi, AB programları, uluslararası ilişkiler de tercih edilen programlardan. Yüksek lisansta işletme ilgi görüyor. Almanya'da 16 eyalet, 175 şehirde toplam 240'u devlete ait 380 yükseköğretim kurumunda yaklaşık 15 bin program var. BURSLAR LİSANSÜSTÜNE Burs genellikle master ve doktora seviyesinde veriliyor. Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) bursları en bilinen kurum. Özellikle yüksek lisans yapacak öğrencilere Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile ortak ayda 750 Euro ve yol masraflarını karşılayan burslar veriliyor. Özellikle mühendislik, işletme ve sosyal bilimler, enerji, çevre üzerine tercih edilen master programlarına ana başvuru şartı öğrencilerin lisans not ortalamalarının çok iyi olması. Not ortalaması 4 üzerinden 2.0 yada 2.3'e kadar olanların devlet üniversitelerinde sadece harç ücreti ödeyerek okuyabilecekleri programlara kabulü çok düşük. Öğrencinin lisans eğitimine uygun programlara başvurması istenir. Örneğin, mühendislik lisans eğitimi alan işletme masteri için çoğu okullardan kabul almaz. Öğrencinin örneğin, öğrencinin minimum kredi arasında İşletme, Ekonomi, İstatistik dersleri almasını ister. Lisansüstünde İngilizce programlar da çok tercih ediliyor. Bunlara başvuruda IELTS, TOEFL sonuçları istenir. Eğer Türkiye'de eğitim dili yüzde 100 İngilizce olan programdan mezunsanız, okulunuzdan belgelerseniz bu sınavlara girmezsiniz. Lisansüstü eğitim için İngilizce hazırlık yok. Almanca hazırlık için de B1 seviyesine sahip olmalısınız. Öğrencilerin haftada 20 saat çalışma izni var. Öğrenci vizesi alabilmek için 670 Euro harcayacağınız hesaplanarak, 8 bin 040 Euro banka hesabınızda olması gerekir. İNGİLTERE Üniversite sayısı:163 Öğrenim ücretleri: Pound Toplam öğrenci sayısı: Yabancı öğrenci sayısı;

6 Türk öğrenci sayısı: Türkiye'ye uzaklığı: km Motivasyon mektubu ve lise notları İngiliz üniversitelerini etkiliyor HEM yükseköğretimde hem de dil kurslarında İngiltere, ABD'den sonra öğrencilerin en çok tercih ettiği ülke. Lisans eğitiminin 3, yüksek lisanın da bir yıl sürmesi ve Türkiye'ye yakınlığı tercih nedeni. İngiltere'nin de içinde yer aldığı Birleşik Krallığı oluşturan Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'daki üniversitelere başvurunun koşulları birbirinden farklı olabildiği gibi aynı üniversitedeki bölümler arasında da farklılıklar gösterebiliyor. İskoçya'da lisans eğitimi 4, İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda'da 3 yıl. British Council Türkiye'nin İngiltere'de Eğitim Ortaklığı Müdürü Yavuz Yılmazoğlu bu ülkedeki eğitim hakkında bilgi verdi. Öğrencinin YGS ya da LYS sonucu aranan şart değil. Ama puanınız yüksekse başvurunuzu desteklemek için kullanabilirsiniz. Üniversite öğrencinin istek ve hevesini görmek için motivasyon mektubuna önem verir. LİSE DERSLERİNE BAKILIYOR Başvurularda üniversiteler öğrencinin lise notlarını dikkate alır. Bu yüzden yüksek not ortalaması ararlar. Öğrenci kabul aldığında özellikle dil yetkinliğini arttırmak ve üniversite eğitiminde ihtiyacı olan araştırma tekniklerini geliştirmek amacıyla akademik hazırlık programı alması istenir. Ancak yabancı dilde eğitim, veren bir liseden, iyi dereceli bir diplomayla mezun olanlar bu programa katılmaz. SAT (ABD), Abitur (Almanya), Fransız Bakalorya ya da Uluslararası Bakalorya kabuller için geçerlidir. ONLINE BAŞVURU VAR Öğrenciler başvurularını merkezi başvuru sistemi UCAS 'ın (Universities and Colleges Admission Service) internet sitesinden on-line olarak 5 program için yapar. Başvuru için gereken dökümanlar arasında, İngilizce yeterliliğini gösteren IELTS derecesi, lise diploması, mezun olmayanlar için not ortalamasını gösteren belge, öğretmenlerinden referanslar ve neden o alanda eğitim almak istediklerini anlatan bir motivasyon mektubu yer alır. IELTS için, Birleşik Krallık'taki üniversiteler 5 ile 6.5 skoru ister. Her üniversitenin aradığı özel koşullar Education UK websitesinden ( İngiltere'de lisans programlarına başvurular için kullanılan UCAS web sitesinden ( öğrenilebilir.

7 Üniversitede lisans ücretleri verilen eğitime göre değişiyor. Bir yıllık akademik hazırlık programlı 6 bin ile 12 bin Pound arasında değişirken, sanat programları 9 bin ile 11 bin, fen bilimleri 9 bin , laboratuvar çalışması içeren programlar 10 bin ila 25 bin Pound arasında. Londra'da bir öğrenci aylık ortalama bin, Londra dışında ortalama 800 Pound harcar. Öğrencinin yıllık ortalama 10 bin Pound'u yaşam masrafı için ayırması gerekiyor. Konaklama da haftalık ortalama 90 ile 150 Pound arasında değişiyor. Türk öğrenciler Londra, Manchester, Brighton, Bournemouth, Oxford ve Cambridge şehirlerini işletme, yönetim bilimleri, siyaset, politika, iktisat ve hukuk programlarını tercih ediyor. Son yıllarda sanat ve tasarım, psikoloji ve mühendislik programları da ilgi görmeye başladı. YÜKSEK LİSANS VE DOKTORAYA BURS Burslar genelde yıllık eğitim ücretlerinin yüzde 10 ila yüzde 40'ını ve daha çok master ve doktorayı kapsıyor. Vakıf, bilimsel araştırma kurumları ve üniversitelerden burs bulunabilir. Kriter öğrencinin akademik başarısı. Öğrenciler burslar için veritabanı bulunan Education UK web sitesini ( ziyaret edebilir. Ayrıca Türkiye'de TUBITAK ve Milli Eğitim Bakanlığı bursları da var. İNGİLİZCE BİLMEYEN NE YAPACAK? İngilizce bilmeyen başvurabilir ama şartlı kabulde bir sene içinde üniversitenin istediği seviyeye getirmek için kursa gider. Bu durumda öğrenciye 11 ay kalma hakkı tanıyan Öğrenci Ziyaretçi Vizesi (Student visitor) alır. Kursu bitiren yükseköğretime devam için TIER 4 öğrenci vizesi alır. Geçen yıl iki ülke arasında bilimsel ve akademik işbirliği destek için başlayan "Knowledge Pathway İnisiyatifi" ile akademisyenlere de ortak proje geliştirmek üzere vize alım kolaklıkları sunulmaya başlandı. 20 SAATE KADAR İZİN TIER 4 Öğrenci vizesi haftada 20 saat çalışma izni verir. Tatilde tam zamanlı çalışılır. Öğrenci eğitimi sırasında sponsor bir şirket bulduğu takdirde mezuniyet sonrasında çalışma vizesi alarak ile İngiltere'de çalışabiliyor. İngiltere'de eğitim almak isteyenler için eğitim ve yaşam konusundaki önemli kaynak Education UK web sitesi. Tüm soruların yanıtlarını adresinde bulabilirler. Habertürk Bu dökümanı orjinal adreste göster Yurt dışında eğitim imkanı

Yurt dışında okumak isteyenler dikkat!

Yurt dışında okumak isteyenler dikkat! On5yirmi5.com Yurt dışında okumak isteyenler dikkat! 60 bin Türk genci yurtdışında okuyor, yaklaşık 2 milyar dolar harcanıyor Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2013 Çarşamba (oluşturma : 9/18/2015) Yapılan araştırmalar

Detaylı

İngiltere de Eğitim ve Yaşam

İngiltere de Eğitim ve Yaşam İngiltere de Eğitim ve Yaşam Semra Yalçın, Eğitim Koordinatörü Ocak 2014 İngiltere de Eğitim Neden İngiltere de Eğitim? Dünya standartlarında tanınan programlar Benzersiz eğitim ve yenilikçilik geleneği

Detaylı

Yurtdışında Üniversite Eğitimi ve Başvuru Süreci

Yurtdışında Üniversite Eğitimi ve Başvuru Süreci Yurtdışında Üniversite Eğitimi ve Başvuru Süreci Hazır, Dikkat, Başla! http://www.blogtrw.com/en/2015/05/otas-and-their-business-strategies-a-race-of-giants/ YARIŞ DEĞİL, ERKEN BİR SABAH KOŞUSU. http://bioluxia.com/gestion/wp-content/uploads/2014/09/nike-running-and-sunrise-hd-wallpaper.jpg

Detaylı

İngiltere'de Yaşam: İngiltere'de Eğitim Sistemi: İngiltere'de Üniversitelerine Başvuru:

İngiltere'de Yaşam: İngiltere'de Eğitim Sistemi: İngiltere'de Üniversitelerine Başvuru: İngiltere'de Yaşam: Zengin tarihi ve kültürünün yanı sıra büyüleyici doğası ile Birleşik Krallık, dünyanın önde gelen modern sanat, tasarım, kültür, moda ve spor merkezlerinden biridir. Birleşik Krallık'ı

Detaylı

Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak

Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak On5yirmi5.com Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak Yüksek lisans eğitiminize yurt dışında devam etmek istiyorsanız, işte bilmeniz gereken herşey... Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma (oluşturma : 8/18/2015)

Detaylı

Fulbright Eğitim Komisyonu www.fulbright.org.tr

Fulbright Eğitim Komisyonu www.fulbright.org.tr Fulbright Eğitim Komisyonu www.fulbright.org.tr Meltem Bilikmen Akademik Danışman advising@tr.net Fulbright Eğitim Komisyonu 150 den fazla ülkede Fulbright programları 1949 - ABD ve Türk hükümetleri arasında

Detaylı

Sabancı Üniversitesi

Sabancı Üniversitesi Sabancı Üniversitesi 1996 yılında kurulan Sabancı Üniversitesi araştırmaya ve bireye odaklanan disiplinler arası eğitimi, özgür akademik seçim ve performans ortamı ve tüm dünyada etkili öğretim kadrosu

Detaylı

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI TEZLİ. LİSANS Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği 2 -

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI TEZLİ. LİSANS Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği 2 - FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 2019 BAHAR DÖNEMİ YABANCI UYRUKLU TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE MÜRACAAT ŞARTLARI Lisansüstü Programlara Başvurular : 02 Ocak 2019 11 Ocak 2019 Lisansüstü

Detaylı

CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik

CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik ABD NİN TAM MERKEZİNDE EĞİTİM ALIN ABD nin merkezinde, Wisconsin in ilk üniversitesinde global eğitim alın. 1846 dan beri, Carroll

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI KONTENJAN YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES Puan Türü Tezli Tezsiz ÖZEL KOŞULLAR BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ 10-10 SAY. BİYOLOJİ 25-24 SAY. ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ 20-5 SAY. ELEKTRİK-ELEKTRONİK

Detaylı

FRANSA DA ÜNİVERSİTE SİSTEMİ

FRANSA DA ÜNİVERSİTE SİSTEMİ FRANSA DA ÜNİVERSİTE SİSTEMİ Fransa da üniversitelerin hepsi devlet üniversitesidir ve eğitim ücretsizdir. Grandes Ecoles lerin bir kısmı özel bir kısmı da devlet okuludur, devlete ait olanlar da eğitim

Detaylı

2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI

2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI 2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI Başvuru rehberinin 5. Maddesi doğrultusunda 28 Nisan 2014 e kadar gelen AÇIKLAMA TALEPLERİ No. Soru Cevap 27 Bir öğrenci şu anda yurt

Detaylı

CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI. Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı

CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI. Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI 1 Chevening Nedir? İngiltere de öğrenim görmek isteyen uluslararası lisansüstü öğrencilere finansman sağlayan prestijli bir ödül programı. Dışişleri ve Commonwealth Bakanlığı

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora programlarına aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına 2012-2013 Eğitim- Öğretim yılı Güz yarıyılında

Detaylı

T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KABUL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KABUL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç; MADDE 1-(1) Bu Yönerge nin amacı, Siirt Üniversitesinde

Detaylı

bir yıllık yüksek lisans doktora programlarının 3-9 aylık araştırma kısmı

bir yıllık yüksek lisans doktora programlarının 3-9 aylık araştırma kısmı Chevening Bursları Chevening Bursu genç profesyonellere belirtilmiş alanlarda çalışma yapmak için ideal bir ortam sağlamanın yanı sıra bu kişilere İngiltere nin benzersiz öğrenim ortamı içinde meslektaşları

Detaylı

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim

Detaylı

TOEFL Hakkında Herşey!

TOEFL Hakkında Herşey! On5yirmi5.com TOEFL Hakkında Herşey! TOEFL sınavına girmek istiyor ama ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız işte size yol gösterecek bir yazı... Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma (oluşturma : 10/27/2015)

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği

Detaylı

2010-2011 Öğretim Yılı Güz Dönemi Yüksek Lisans Programları Akademik Takvimi

2010-2011 Öğretim Yılı Güz Dönemi Yüksek Lisans Programları Akademik Takvimi FEN BĐLĐMLERĐ ENSTĐTÜSÜ 2010-2011 ÖĞRETĐM YILI GÜZ DÖNEMĐ LĐSANSÜSTÜ VE DOKTORA PROGRAMLARINA ALINACAK ÖĞRENCĐ KONTENJANLARI Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği 2. maddesi uyarınca, 2010-2011

Detaylı

FRANSA DA OKUMAK. CampusFrance, yüksek öğrenimlerine Fransa da devam etmek isteyen yabancı öğrencilere yönelik resmi bir kurumdur.

FRANSA DA OKUMAK. CampusFrance, yüksek öğrenimlerine Fransa da devam etmek isteyen yabancı öğrencilere yönelik resmi bir kurumdur. FRANSA DA OKUMAK CampusFrance CampusFrance, yüksek öğrenimlerine Fransa da devam etmek isteyen yabancı öğrencilere yönelik resmi bir kurumdur. Fransa da bir eğitim projesinin oluşturmak, kayıt olmak ve

Detaylı

İngiltere de Eğitim ve Yaşam Lisans Eğitimi

İngiltere de Eğitim ve Yaşam Lisans Eğitimi İngiltere de Eğitim ve Yaşam Lisans Eğitimi Semra Yalçın, Eğitim Koordinatörü Kasım 2013 İngiltere de Eğitim İngiltere de Eğitim Neden İngiltere? En çok tercih edilen programlar Eğitim ücretleri Kabul

Detaylı

TOBB Üniversitesini tanıyalım

TOBB Üniversitesini tanıyalım On5yirmi5.com TOBB Üniversitesini tanıyalım TOBB Üniversitesi hakkında her şey... Yayın Tarihi : 16 Nisan 2013 Salı (oluşturma : 10/6/2015) TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ya da kısaca TOBB ETÜ,

Detaylı

Kanada Dünyanın 2. Büyük Ülkesidir. Nüfusu yaklaşık

Kanada Dünyanın 2. Büyük Ülkesidir. Nüfusu yaklaşık Kanada Dünyanın 2. Büyük Ülkesidir Nüfusu yaklaşık 36 000 000 Jacques Cartier 1535 yılında ilk defa Montreal ayak basan Fransız Kaptan Kanada kelimesi Iroquois dilindeki Kanata kelimesinden türemiştir;

Detaylı

S e m r a Y a l c i n

S e m r a Y a l c i n İ N G İ L T E R E D E E Ğ İ T İ M V E Y A Ş A M S e m r a Ya l c i n İNGİLTERE DE EĞİTİM 2 Neden İngiltere? En çok tercih edilen programlar Eğitim ücretleri Kabul şartları Nasıl araştırma yapmalıyım? Başvuru

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ (ŞUBAT 2019)

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ (ŞUBAT 2019) T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ (ŞUBAT 2019) Amaç ve Kapsam Madde 1- Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim

Detaylı

Amerika da Üniversite Eğitimini Kimler Alablir?

Amerika da Üniversite Eğitimini Kimler Alablir? Amerika da Üniversite Eğitimini Kimler Alablir? Üniversite eğitimi almak için Amerika gerçekten de çok iyi bir seçimdir. Amerikan Üniversiteleri dünyaca tanınmış bir kaliteye sahip olmakla beraber dünyadaki

Detaylı

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRECİ ( EN GEÇ ) 1 2201-Ulusal

Detaylı

YURTDIŞI ÜNİVERSİTE ARAŞTIRMASI İÇİN GEREKLİ DESTEK BİLGİLER

YURTDIŞI ÜNİVERSİTE ARAŞTIRMASI İÇİN GEREKLİ DESTEK BİLGİLER YURTDIŞI ÜNİVERSİTE ARAŞTIRMASI İÇİN GEREKLİ DESTEK BİLGİLER Amerikan Üniversiteleri http://www.collegeboard.com http://www.usnews.com/sections/education/index.html http://www.princetonreview.com http://www.fiskeguide.com

Detaylı

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ BAŞVURU VE KAYIT İŞLEMLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1-(1) Bu

Detaylı

-AKADEMİK PROGRAMLAR-

-AKADEMİK PROGRAMLAR- VARNA İŞLETME ÜNİVERSİTESİ (VARNA UNIVERSITY OF MANAGEMENT VUM ) Varna İşletme Üniversitesi, Bulgaristan ın Varna, Dobrich ve Sofya şehirlerinde kampüsleri olan bir yüksek öğrenim kurumudur. 1996 yılında

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI

2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI 2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI 1. Başvuru Dönemi: 6 Temmuz 2015-7 Ağustos 2015. 2. Adaylar başvurularını aşağıdaki linkte verilen Online

Detaylı

Lütfen başvuru yapmadan önce Başvuru Kılavuzunu dikkatle okuyunuz

Lütfen başvuru yapmadan önce Başvuru Kılavuzunu dikkatle okuyunuz 2015-2016 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ - YÜKSEK LİSANS & DOKTORA PROGRAMLARI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURU KILAVUZU Lütfen başvuru yapmadan önce Başvuru Kılavuzunu dikkatle okuyunuz 1. Başvuru

Detaylı

İÇERİK YURTDIŞI DANIŞMANLIK OFİSİ ÇALIŞMA ESASLARI YURTDIŞINDA BİR ÜNİVERSİTEYE BAŞVURMAK İÇİN GEREKENLER 9, 10, 11 VE 12

İÇERİK YURTDIŞI DANIŞMANLIK OFİSİ ÇALIŞMA ESASLARI YURTDIŞINDA BİR ÜNİVERSİTEYE BAŞVURMAK İÇİN GEREKENLER 9, 10, 11 VE 12 İÇERİK YURTDIŞI DANIŞMANLIK OFİSİ ÇALIŞMA ESASLARI YURTDIŞINDA BİR ÜNİVERSİTEYE BAŞVURMAK İÇİN GEREKENLER 9, 10, 11 VE 12. SINIFTA YAPILMASI GEREKENLER MALİYET TOEFL, IELTS VE SAT İLETİŞİM BİLGİLERİ Suzan

Detaylı

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin

Detaylı

Önlisanstan Lisans Eğitimine; DGS

Önlisanstan Lisans Eğitimine; DGS On5yirmi5.com Önlisanstan Lisans Eğitimine; DGS Önlisans eğitiminden lisansa geçmek istiyorsanız öncelikle Dikey Geçiş Sınavı'na girmeniz gerekiyor. Peki DGS nedir? Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma (oluşturma

Detaylı

2013-2014 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ

2013-2014 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARKEOLOJİ ANABİLİM DALLARI KONTENJAN Yüksek Lisans Doktora ALES Tezli Tezsiz Klasik Arkeoloji 10-6 BASIN VE YAYIN 20-10 ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE

Detaylı

EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ PROGRAMINA BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR

EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ PROGRAMINA BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ PROGRAMINA BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR ğ EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI NA (CITE)

Detaylı

KAISERSLAUTERN ÜNIVERSITESI

KAISERSLAUTERN ÜNIVERSITESI KAISERSLAUTERN ÜNIVERSITESI Kaiserslautern Üniversitesi araştirma, lisansüstü eğitim ve sanayi ile isbirligi icinde olan teknik bir üniversitedir. Üniversite ekonominin değişik alanlarında yüksek kalitede

Detaylı

KONTENJANLAR TEZLİ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALLARI. Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 2 - -

KONTENJANLAR TEZLİ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALLARI. Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 2 - - DÜZCE ÜNİVERSİTESİ İLE DÜZCE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN İMZALANAN PROTOKOL ÇERÇEVESİNDE 2018 2019 GÜZ DÖNEMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE MÜRACAAT ŞARTLARI

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI YÜKSEK LİSANS DOKTORA ANABİLİM DALLARI T.C. Vatandaşı Yatay Geçiş Yabancı Uyruklu T.C. Vatandaşı

Detaylı

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Mersin Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsüne 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına

Detaylı

TEZLİ. LİSANS Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği lisans programı Bilgisayar Mühendisliği 10 -

TEZLİ. LİSANS Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği lisans programı Bilgisayar Mühendisliği 10 - FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 2019 BAHAR DÖNEMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE MÜRACAAT ŞARTLARI Lisansüstü Programlara Başvurular : 07 Ocak 2019 16 Ocak 2019 Lisansüstü Öğretimi

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü ne 20-2011 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına karşılarında belirtilen sayıda

Detaylı

Eğitimde en pahalı ülke ABD en ucuz Kazakistan

Eğitimde en pahalı ülke ABD en ucuz Kazakistan On5yirmi5.com Eğitimde en pahalı ülke ABD en ucuz Kazakistan Yurt dışında eğitimin en pahalı adresi yıllık 38 bin dolar ile Amerika, en ucuzu ise 4 bin 500 dolarla Kazakistan oldu. Yayın Tarihi : 12 Temmuz

Detaylı

KARLISU SOSYAL BİLİMLER LİSESİ OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ

KARLISU SOSYAL BİLİMLER LİSESİ OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ KARLISU SOSYAL BİLİMLER LİSESİ OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ DERS SEÇİMİ İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER! Sevgili öğrenciler, Ders seçimi dilekçesinde yer alan çizelgelerde ortak dersler ve seçmeli

Detaylı

2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI

2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI 2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI Başvuru rehberinin 5. Maddesi doğrultusunda 18 Nisan 2014 e kadar gelen AÇIKLAMA TALEPLERİ No. Soru Cevap 1 Bir öğrenci, bir AB ülkesinde

Detaylı

Kartal Anaokulu. Çavuşoğlu Mah. Subay Evleri Merih Cad. No:32 (216) 306 71 85

Kartal Anaokulu. Çavuşoğlu Mah. Subay Evleri Merih Cad. No:32 (216) 306 71 85 KOÇ EĞİTİM KOLEJİ ANKARA AÇILIYOR! ANAOKULU İLKÖĞRETİM OKULU LİSE ve ANADOLU LİSESİ YENi Maltepe Anaokulu Maltepe İlkögretim Maltepe Lise Cevizli, Fatih Cd. Atilla Sk No:8 Tel: (216) 441 48 48 Bahçeşehir

Detaylı

2014 / 2015 DAAD Burs Programına İlişkin Türkiye ye Özel Bilgiler

2014 / 2015 DAAD Burs Programına İlişkin Türkiye ye Özel Bilgiler 2014 / 2015 DAAD Burs Programına İlişkin Türkiye ye Özel Bilgiler Tüm DAAD burs programları için yapılacak başvuruların belgeleri, Eylül 2013 tarihinden itibaren artık Ankara Almanya Büyükelçiliği değil,

Detaylı

ANKARA ÜNİvERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEGİ

ANKARA ÜNİvERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEGİ ANKARA ÜNİvERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEGİ Karar Tarihi : 23/06/2013 Toplantı Sayısı : 365 Karar Sayısı : 3100 3100- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 2610812011 tarih ve 37298 sayılı yazısı doğrultusunda

Detaylı

İngiltere de Üniversite Eğitiminin Avantajları

İngiltere de Üniversite Eğitiminin Avantajları İngiltere de Üniversite Eğitiminin Avantajları Lisans eğitim 3 yıl! İngiltere'de lisans programları 3 yıl sürmektedir. Böylelikle Türkiye de 4 senede tamamlayacağınız üniversite eğitiminizi İngiltere'de

Detaylı

İstanbul İli Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanlığı Eğitim ve Staj Birimi

İstanbul İli Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanlığı Eğitim ve Staj Birimi İstanbul İli Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanlığı Eğitim ve Staj Birimi AKADEMİK EĞİTİM BAŞVURU PROSEDÜRÜ 1.Amaç Genel Sekreterliğimiz ile Özel Üniversiteler

Detaylı

2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJAN ANABİLİM DALI YÜKSEK LISANS DOKTORA ALES Puan Türü Tezli Tezsiz ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ ÖZEL KOŞULLAR Endüstri İlişkileri

Detaylı

ÜNİVERSİTELERİN IB DİPLOMASINA YAKLAŞIMLARI ( )

ÜNİVERSİTELERİN IB DİPLOMASINA YAKLAŞIMLARI ( ) ÜNİVERSİTELERİN IB DİPLOMASINA YAKLAŞIMLARI (2016-2017) BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (IB) Mezunları Madde 7- Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (IB) uygulayan ortaöğretim

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ Başvuru ve Ön Kayıt : 30 Mayıs - 10 Haziran 2016 Adaylar başvuru linki; http://oys.msgsu.edu.tr/fenbilimleri/basvuru/olustur üzerinden yapacakları

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü nün aşağıda isimleri yazılı anabilim dallarına 17-18 Akademik Yılı GÜZ yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi alınacaktır.

Detaylı

İstediği üniversiteye giremeyenlere 4 farklı öneri

İstediği üniversiteye giremeyenlere 4 farklı öneri On5yirmi5.com İstediği üniversiteye giremeyenlere 4 farklı öneri İstediği üniversite ve bölüme yerleşemeyen adaylar yatay geçiş, dikey geçiş, çift anadal ya da yurtdışından Türkiye'deki üniversitelere

Detaylı

TOEFL PDS ÜDS IELTS CBT IBT PBT

TOEFL PDS ÜDS IELTS CBT IBT PBT 2012-2013 Eğitim - Öğretim Güz Yarıyılı Material Science and Mechanical Engineering (Malzeme Bilimi ve Makine Mühendisliği) Doktora (ingilizce) programının başvuruları başlamıştır. HANGİ PROGRAMLARDAN

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora programlarına aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına 2013-2014 Eğitim- Öğretim yılı Güz yarıyılında

Detaylı

ULUSLARARASI FOUNDATION PROGRAMLARI. Dünyanın önde gelen üniversitelerinden birinde yolculuğunuza başlayın

ULUSLARARASI FOUNDATION PROGRAMLARI. Dünyanın önde gelen üniversitelerinden birinde yolculuğunuza başlayın ULUSLARARASI FOUNDATION PROGRAMLARI Dünyanın önde gelen üniversitelerinden birinde yolculuğunuza başlayın ULUSLARARASI KING S FOUNDATION PROGRAMLARI Foundation öğrencilerimize, King's tarafından sunulan

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

BATMAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ BATMAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ Dayanak MADDE 1- Bu yönerge Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın konuya ilişkin 27.01.2010

Detaylı

2016-2017 AKADEMİK YILI LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI

2016-2017 AKADEMİK YILI LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI 2016-2017 AKADEMİK YILI LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI Başvuru dönemi: 11 Temmuz 2016-16 Ağustos 2015 Burslu Başvuru Dönemi: 11 Temmuz 2016 22 Temmuz 2016 1. Adaylar başvuru döneminde,

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, TED Üniversitesi lisans programlarında kayıtlı öğrencilere verilecek burslarla ilgili esasları düzenlemektir.

Detaylı

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HALİÇ ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Haliç Üniversitesi bünyesindeki birimlerin

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Tezli Yüksek Lisans. Yük. Yabancı Dil Puan Şartı. Çevre Mühendisliği 12 1 40* -

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Tezli Yüksek Lisans. Yük. Yabancı Dil Puan Şartı. Çevre Mühendisliği 12 1 40* - HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Güz Yarıyılında Fen ve Sosyal Bilimleri Enstitülerinin Anabilim Dallarına Yüksek ve Doktora programlarına öğrenci alınacaktır. Anabilim Dalı Tezli

Detaylı

2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALI KONTENJAN YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES Puan Türü Tezli Tezsiz ÖZEL KOŞULLAR ANALİTİK KİMYA 6 6 SAY. FARMAKOGNOZİ 10 10 5 SAY.

Detaylı

T.C KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsüne 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Yarıyılında aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına Doktora, Tezli Yüksek Lisans

Detaylı

ÖZYEĞĠN ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCĠ KABULÜ YÖNERGESĠ

ÖZYEĞĠN ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCĠ KABULÜ YÖNERGESĠ ÖZYEĞĠN ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCĠ KABULÜ YÖNERGESĠ (Senato Tarihi: 21.12.2010; Senato Sayısı: 2010-08) Amaç MADDE - 1 Bu Yönergenin amacı; Özyeğin Üniversitesi enstitüleri bünyesinde

Detaylı

Lisansüstü Eğitim Sınavı ALES-GRE-GMAT GRE* (Sayısal Yeni) TOEFL IBT 2 GMAT ALES 1

Lisansüstü Eğitim Sınavı ALES-GRE-GMAT GRE* (Sayısal Yeni) TOEFL IBT 2 GMAT ALES 1 Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı Bilgisayar Mühendisliği Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bilişim Sistemleri Mühendisliği (İ.Ö.) Biyoloji Biyomedikal Mühendisliği Biyomedikal Mühendisliği (İ.Ö.) Çevre

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 16 ARALIK 2016 TOPLANTI SAYISI : 13 KARAR 15: Trakya Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği nin 5. maddesinde değişiklik yapılmasına

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2012 2013 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

AKADEMİK YILI ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ İŞLETME ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI EXECUTIVE MBA PROGRAMI

AKADEMİK YILI ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ İŞLETME ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI EXECUTIVE MBA PROGRAMI 2018 2019 AKADEMİK YILI EXECUTIVE MBA PROGRAMI Modüler bir yapıya ve zengin bir içeriğe sahip olup, 8 haftalık (toplamda 15 ay süren) altı modülden oluşan programımız, farklı sektörlerden genellikle 8

Detaylı

T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL YÖNERGESİ (Üniversite Senatosunun 27/12/2017 tarih ve 2017/14 sayılı kararı ile kabul

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2016-2017 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için kurum içi ve kurum

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

2015-2016 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2015-2016 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Yatay Geçiş (Y. Lisans) T.C T.C Makine Mühendisliği Ortak Yüksek Lisans Programı (İKÇÜ-CBÜ) Malzeme Bilimi ve Mühendisliği A.B.D Mekanik BD 3 Mekatronik ve Kontrol BD

Detaylı

EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI NA (CITE) BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR

EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI NA (CITE) BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR ğ EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI NA (CITE) BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI NA (CITE)

Detaylı

Yurtdışında üniversite yerleştirme işlemi öğrencinin akademik ve dil bilgisi düzeyine göre üç farklı şekilde gerçekleştirilir:

Yurtdışında üniversite yerleştirme işlemi öğrencinin akademik ve dil bilgisi düzeyine göre üç farklı şekilde gerçekleştirilir: ÜNİVERSİTE Yurtdışında üniversite yerleştirme işlemi öğrencinin akademik ve dil bilgisi düzeyine göre üç farklı şekilde gerçekleştirilir: 1. Doğrudan yerleştirme: Akademik ortalaması istenilen düzeyde

Detaylı

2213-YURT DIŞI LİSANSÜSTÜ BURS PROGRAMI (2015)

2213-YURT DIŞI LİSANSÜSTÜ BURS PROGRAMI (2015) 2213-YURT DIŞI LİSANSÜSTÜ BURS PROGRAMI (2015) TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından belirlenmiş olan aşağıdaki alanlarda, yurt dışında doktora eğitimi almak isteyenlere eğitim bursu sağlanmaktadır. (Bu program

Detaylı

BAHAR YARIYILI

BAHAR YARIYILI 2016-2017 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitülerine aşağıda isimleri yazılı anabilim dallarında 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılında Yüksek Lisans ve

Detaylı

KONTENJANLAR TEZLİ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALLARI. Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 5 - -

KONTENJANLAR TEZLİ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALLARI. Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 5 - - FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 2019 GÜZ DÖNEMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE MÜRACAAT ŞARTLARI Lisansüstü Programlara Başvurular : 16 Temmuz 2018-22 Temmuz 2018 Lisansüstü Öğretimi

Detaylı

T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler (12.12.2012 Tarih ve 2012 / 23 Sayılı Senato Kararı) (17.12.2012 Tarih ve 2012 /25 Sayılı Mütevelli Heyeti Kararı) Amaç MADDE 1 1.

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2009 2010 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

Yatay Geçiş. T.C Uyruklu Başvuru Koşulları SAĞLIK BİLİMLERİ PROGRAMLARI

Yatay Geçiş. T.C Uyruklu Başvuru Koşulları SAĞLIK BİLİMLERİ PROGRAMLARI İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI (EK İLAN) Anabilim Dalı T.C

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI Enstitü Yönetim Kurulu, Enstitü Müdürü Doç. Dr. Cevdet KIRPIK ın başkanlığında 20/04/2017 Perşembe günü saat:16.00 da toplanmış

Detaylı

ABD'de İngilizce Eğitimi

ABD'de İngilizce Eğitimi ABD'de İngilizce Eğitimi Yaklaşık 120,000 öğrenci İngilizce öğrenmek için her yıl ABD ye gelmektedir. Birçoğu ABD deki üniversite ve yüksekokullara giriş için hazırlanmaya; bazıları Amerikan yaşamını tecrübe

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2017-2018 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

UBC Derecenize Doğru İlk Adımınız BAŞLANGIÇ NOKTANIZ

UBC Derecenize Doğru İlk Adımınız BAŞLANGIÇ NOKTANIZ UBC Derecenize Doğru İlk Adımınız BAŞLANGIÇ NOKTANIZ Uluslararası Birinci Sınıf Öğrencileri İçin Yenilikçi, Entegre Bir Program ULUSLARARASI PROGRAM UBC lisans programınıza İngilizce dil eğitimi ile akademik

Detaylı

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ ) PROGRAM İLANI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 06-10 Temmuz 2015 tarihleri arasında

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013 2014 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLAR VE KOŞULLARI

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönerge Maltepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği uyarınca, Maltepe Üniversitesi Enstitülerinde

Detaylı

Yüksek Lisans ve Doktora Programları

Yüksek Lisans ve Doktora Programları Yüksek Lisans ve Doktora Programları dogus.edu.tr Yüksek Lisans Programları SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Finansal İktisat Yüksek Lisans Programı (Tezli/Tezsiz) İletişim Bilimleri

Detaylı

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Başvuru Tarihi 01 15 Ocak 2018 Yabancı Dil Sınavı Başvuru

Detaylı

AVRUPA DA HİBE DESTEKLİ STAJ DUYURUSU

AVRUPA DA HİBE DESTEKLİ STAJ DUYURUSU AVRUPA DA HİBE DESTEKLİ STAJ DUYURUSU Erasmus+ Programı dâhilinde, Ankara Ticaret Odası Koordinatörlüğünde 12 Üniversitenin katılımıyla oluşan Yeni İş Tecrübeleri için Ankara Konsorsiyumu (YİTAK) Projesi,

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ***Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsüne aşağıda isimleri yazılı anabilim dalları programlarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans

Detaylı

LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ İlk Yayın 20.12.2017 Sayfa 1/8 Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 20.12.2017 İlk yayın. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi Bu yönerge

Detaylı

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MÜDÜRLÜĞÜ Mersin Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsüne 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Aşağıda Belirtilen Anabilim Dallarına Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencisi Alınacaktır. Anabilim/Bilim

Detaylı

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular Sıkça Sorulan Sorular EBS Online Başvuru Sistemi 1. EBS on-line başvuru sisteminde yeni bir hesap nasıl açabilirim? Öncelikle dili seçin. (İngilizce ya da Türkçe) Yeni Kullanıcı Oluştur seçeneğini tıklayın

Detaylı