ABD'de İngilizce Eğitimi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ABD'de İngilizce Eğitimi"

Transkript

1 ABD'de İngilizce Eğitimi Yaklaşık 120,000 öğrenci İngilizce öğrenmek için her yıl ABD ye gelmektedir. Birçoğu ABD deki üniversite ve yüksekokullara giriş için hazırlanmaya; bazıları Amerikan yaşamını tecrübe ederken bir yandan da İngilizce öğrenmeye; bazıları da kendi ülkelerinde daha iyi bir iş bulabilmek için İngilizce öğrenmeye gelmektedir. Sebepleri ne olursa olsun öğrenciler, öğrenmek, kültürler arası bir deneyim yaşamak, dünyanın her yerinden gelen insanlarla tanışmak ve eğlenmek için gelirler. İngilizce öğrenmek için Amerika Birleşik Devletleri ne geliş sebebiniz ne olursa olsun, kendinize uygun olan okulu seçmeniz çok önemlidir. Bu önemli kararı verirken dikkate almanız gereken bazı şeyler: Üniversite ve Yüksekokul Programları ABD de bulunan çoğu yüksekokul ve üniversite tam zamanlı yoğun İngilizce kursu sunar. Yoğun bir İngilizce kursu programı, öğrencilerin bir öğrenci vizesine başvurabilmeleri için haftada en az 18 saat olmalıdır. Yoğun programların çoğu haftada saatlik dersten oluşur. Öğrenciler bu programlara genellikle akademik sömestrin (dönem veya çeyreğin) başında giriş yaparlar. Bu programların bir avantajı da İngilizce öğrencilerinin genellikle kampüs içinde ikamet etmeleri ve yüksekokul veya üniversitenin kütüphanesinden, dinlenme alanı ve spor tesislerinden tamamıyla faydalanabilmesidir. Yurt ve kafeteryalarda tanıştıkları diğer üniversite öğrencileriyle İngilizcelerini pratik yapabilirler. Bazı okullarda, ileri seviye İngilizce programlarındaki öğrenciler, dil eğitimlerini tamamlarken üniversiteden birkaç ders alabilirler. Üniversite temelli ESL dil sınıflarına katılmanın diğer bir avantajı da F-1 vizesi olanların haftada 20 saate kadar kampüste çalışma izinlerinin olmasıdır. Yoğun İngilizce programları genelde yüksekokulun veya üniversitedeki bir akademik derece programının bir parçası değildir. ESL kurumlarına kayıt olan öğrenciler kesin olarak o lise veya üniversiteye kabul edilecekler diye bir durum söz konusu değildir; ancak bazı üniversiteler derecenize doğru ilerlerken sayılabilecek akademik krediler verirken, çoğu yüksekokul bunu yapmaz. Devlet yüksekokulları, üniversiteler ve ikili öğrenim yapan bölge üniversitelerinin ücretleri genelde özel üniversite ve yüksekokullara göre daha uygundur. Özel İngilizce Dil Programları Bazı özel İngilizce dil okulları da öğrencileri, Amerika daki yüksekokul ve üniversitelere giriş için hazırlamaktadır. Bu özel okulların çoğu yüksekokul veya üniversite kampüsünün yakınında yer alır. Diğerleri ise merkezde bir ofis binasında, otelde veya ayrı bir okul binasında konumlandırılmıştır. Bazı okullar konaklama sağlarken, bazıları sağlamaz.

2 Özel okullarda ders programları, diğer birçok yüksekokul ve üniversiteye göre daha esnektir. Yeni dersler her birkaç haftada bir başlayabilir. Bu, iki veya üç haftalık kısa programlarla ilgilenen öğrenciler için bir avantaj olarak görülebilir. Bazı özel ESL kurumlarında, ileri seviye öğrenciler yakındaki bir yüksekokul veya üniversiteden bir veya iki akademik ders alabilirler. Özel okullar aynı zamanda, ilginç yerlere seyahat ederken veya kayak gibi aktivitelerle ilgilenirken İngilizce öğrenebileceğiniz, tatil için ESL programları sunmaktadır. Bir İngilizce Dil Okulunu Nasıl Seçebilirim? Kendiniz için doğru programı seçerken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar: Ne tür bir programa katılmak istediğinizi düşünün. Ciddi bir akademik program mı istiyorsunuz yoksa bir tatil programı mı? Gerçekten sadece İngilizce mi öğrenmek istiyorsunuz yoksa Amerikan kültürünü tecrübe etmek ve bir tatil mi yapmak istiyorsunuz? Eğitim, konaklama, yemek, aktiviteler, kitaplar vb için ne kadar para harcamak istediğinizi düşünün. Nerede okula gitmek istiyorsunuz? Büyük bir şehir, küçük bir kasaba, kırsal alan, akrabalarınızın yanında veya ülkenin belirli bir yerinde mi? İklim sizin için önemli mi? ABD değişik iklim tiplerine sahip çok büyük bir ülke. Haftada kaç saatinizi sınıfta geçireceğinizi bildiğinizden emin olun. Öğretmenlerin profesyonel anlamda iyi eğitim almış, dil konusunda tecrübeli eğitimciler olup olmadıklarını araştırın. Master dereceleri (MATESOL) veya ilgili bir alanda bir master dereceleri var mı? Ortalama sınıf büyüklüğü ne kadar? İdeal bir sınıf öğrenci arası değişir. Ne tür bir program? Öğrencileri bir Amerikan yüksekokul veya üniversitesine hazırlayan ciddi akademik bir program mı? Seyahat ve kültürel deneyim odaklı bir İngilizce dil ve tatil programı mı? İşletme veya mühendislik İngilizcesi sunan özelleşmiş bir program mı? TOEFL hazırlığı sunuyor mu? Sizin istediğiniz gibi olduğundan emin olun. Program tarihleri ne zaman? Bu tarihler sizin programınıza uyuyor mu? Program ne tür konaklama seçenekleri sunuyor? Program bütün konaklama ayarlamalarını sizin için yapıyor mu yoksa kalacak yer bulmanıza sadece yardım mı ediyor? Nerede yaşayacaksınız? Yurtta Amerikalılarla beraber mi? Evde aile yanında mı? Otelde mi? Bir apartmanda mı? Konaklamanız okulunuzdan ne kadar uzakta? Okula giderken hangi ulaşım yolunu kullanacaksınız? Ne kadar harcayacaksınız ve yolculuğunuz ne kadar sürecek?

3 Yemeklerinizi nerede yiyeceksiniz ve ne kadar harcayacaksınız? Okulun sağladığı hizmetler neler- hava alanı transferi, yabancı öğrenci danışmanları, oryantasyon, banka işlemleri, sağlık, danışmanlık? Ders dışı aktiviteler neler? Kulüpler veya spor takımları var mı? Egzersiz alanı, havuz, tenis kortu vb var mı? Bunlar sizin için önemli mi? Ortam nasıl? Büyük mü yoksa küçük bir okul mu? Kampüsün büyüklüğü/nüfusu ne kadar? Okul öğrencilere yüksekokul veya üniversitelere başvurması için yardım ediyor mu? İleri seviye öğrencilerin, bir üniversite veya yakın bir yüksekokulda ders almalarına izin veriyor mu? Okul akredite edilmiş mi? Çoğu yüksekokul ve üniversite ESL programları kendi üniversite veya yüksekokulları tarafından akredite edilmiştir. Özel ESL programları özel akredite organları tarafından akredite edilmiş olabilir. Akreditasyon ve Mesleki Kurumlar Bölgesel akreditasyon ajanslarına ek olarak, iki akreditasyon organı bulunur: Commission on English Language Program Accreditation (CEA) Amerika daki İngilizce dil programları ve kurumlarının akreditasyonu için özel bir ajanstır. CEA tarafından akredite edilmek demek, İngilizce dil programının, İngilizce Dil Programları ve Kurumları için olan CEA standartlarına uygun olduğunu gösterir. CEA tarafından akredite edilmiş okulların yanı sıra belirli standartların listesini de bu web sitesinde görebilirsiniz: Accrediting Council for Continuing Education and Training (ACCET). ACCET bir kolej veya yüksekokula bağlı olmayan eğitim programları sunan kurumları akredite ediyor. ACCET hakkında bilgi için, bakınız: Bunun yanında yüksek üyelik standartları geliştirmiş olan, ancak okulları akredite etmeyen iki önemli yoğun İngilizce dil programı kurumu daha bulunmaktadır. Akredite edilmiş yüksekokullar ve üniversiteler tarafından yönetilen Yoğun İngilizce dil programları Consortium of University and College Intensive English Programs (UCIEP) e üyelik için başvurabilirler. Ancak özenli bir kişisel çalışma ve yerinde ziyaretin ardından, bir okul üye olabilir. Organizasyonlar tarafından yapılan UCIEP konferansları, seminerleri ve düzenli program değerlendirmeleri okulların en üstün yüksekokul ve üniversite standartlarına erişmelerine yardım eder. UCIEP in yüksek standartlarına sahip okulların listesi için:

4 Üyelerini gözlemleyen ve yüksek standartlarını sürdürmelerini isteyen diğer bir kurum ise American Association of Intensive English Programs(AAIEP) tır. Bu kurum yoğun İngilizce programları için standartlar hazırlamak için kurulmuştur. Yüksekokul, üniversite ve özel okullar bu kurumun üyelerini oluşturur. AAIEP, programları akredite etmese de, üyeleri bu kurum tarafından belirlenmiş olan mükemmellik standartlarını takip etmeyi kabul eder. Bu standartlara sahip ve AAIEP tarafından kabul edilmiş okulların listesi için: itibariyle, AAIEP ye üye tüm programlar, ACCET, CEA tarafından teftiş edilecek veya bölgesel olarak görevlendirilecek bir kurumun kontrolü altında faaliyetlerini sürdüreceklerdir; böylece üye programların yüksek kalitede eğitim, hizmet ve barınma sağlamaları garanti altına alınmış olacaktır. AAIEP üyesi bir program seçmekle sadece size en uygun programı değil, aynı zamanda ABD deki en iyi İngilizce programlarından birini seçmiş olduğunuzdan emin olabilirsiniz. Program seçerken göz önünde bulundurulması gereken pek çok nokta mevcuttur... AAIEP üyesi bir program Amerika nın hemen hemen her eyaletinde bulunabilir. Gidebileceğiniz yerler... Doğu sahili, batı sahili,güney veya orta batı Okyanusun, dağların,göllerin, ovaların,veya çölün kenarı Bir üniversite yerleşkesi, küçük bir kasaba veya bir metropol AAIEP üyesi programlar pek çok farklı mekan seçeneği sunmaktadır. Çalışmayı seçebileceğiniz yerler arasında... Bağımsız bir dil okulu Bir üniversite yerleşkesi Üniversite bağlantılı bir program bulunmaktadır. Program çeşitleri: AAIEP üyesi programlar çok sayıda İngilizce kursu seçeneği sunmaktadır. Katılabileceğiz kurslar... İngilizcenin her alanında (okuma, yazma,dinleme,konuşma) yetinizi geliştirecek genel ve yoğun İngilizce programları. Sizi üniversite giriş sınavlarına (IBT veya IELTS), kariyer seçeneklerinizi artıracak sertifika veya diplomalara (Cambridge sınavları veya TOEIC) hazırlayacak. Sınavlara hazırlık programları çalışma tekniklerini (not tutma,tartışma becerisi,akademik okuma ve yazma,araştırma teknikleri) vurgulayarak ve akademik konularda İngilizcenizi geliştirerek sizi üniversite çalışmalarına hazırlayacak. Akademik İngilizce Her türlü iş alanında (toplantılar, anlaşmalar, sosyal beceriler, telefon görüşmeleri, rapor yazma) gereken İngilizceyi size kazandıracak. İş İngilizcesi programları çeşitli profesyonel mesleklerde (hukuk, pazarlama, işletme, ekonomi) gerekli olan İngilizce düzeyini geliştirecek. Sertifika programları ülkenizde İngilizce öğretmeniz için gerekli (dil, metodoloji, öğretme teknikleri) İngilizceyi öğrenmeniz veya tazelemenize yardımcı olacak Öğretmen eğitimi programları. Göz Önünde Bulundurulması Gereken Hususlar: Kendinize uygun kurs çeşitlerini seçtikten sonra ders programı ve içeriği amacınıza en uygun programı bulmanız gerekmektedir. Dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır: Kısa dönem kursları genellikle 4-8 haftalık programlarla sunulmaktadır. Bazı programlar bu kursları belirlenmiş başlama günleriyle her hafta veya ay yıl boyu sunulmaktayken, diğerleri yılın çeşitli zamanlarında sunmaktadır. Yarı dönemlik veya dönemlik kurslar genellikle üniversite tabanlı programlarla yıl içinde pek çok kez açılmaktadır. Sınıf büyüklükleri de programlara göre değişiklik göstermektedir. Bazı kurslar bir sınıfa azami 8-12 öğrenci kabul ederken; diğerleri en fazla öğrenciyi kabul etmektedir. Üye

5 programların seviye sayısı 6-12 arasında değişmekte olup başlangıçla ileri düzey arasını kapsamaktadır. Ücretler programlara göre farklılık göstermektedir. Bazı programlar ücrete kitap, materyal, sağlık sigortası, öğrenci aktiviteleri, laboratuar gibi masrafları da dahil ederken; diğerleri sıralananların her biri için ayrı ücret almaktadır. Sosyal faaliyetler ve spor: Çoğu AAIEP üyesi program, bölgeye ve mevsime göre değişen çok sayıda faaliyet ve spor olanağı sunmaktadır. İlgi alanlarınız veya hobileriniz her ne olursa olsun bir AAIEP programıyla onlarla uğraşma imkanı bulacaksınız. Konaklama olanakları: Yaşadığınız yer, Amerika da AAIEP programı ile edineceğiniz dil deneyiminin çok önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Çoğu program aşağıda sıralanan barınma olanaklarını sunmaktadır: Aile yanı: Bu seçenek, size Amerikalı bir ailenin yanında yaşama tecrübesini sunmaktadır. Programa göre değişmekle birlikte, kendinize ait bir odanız ya da bir aile üyesi veya bir başka öğrenciyle paylaştığınız bir odanız olabilir. Yemekler dahildir ve bazen sadece kahvaltı, bazen kahvaltı ve akşam yemeği (yarım pansiyon), ya da kahvaltı öğle ve akşam yemeği (tam pansiyon) seçebilirsiniz. Öğrenci Evleri: Üniversite kampuslarındaki kurslar, genellikle öğrenci evi barınma olanağı sunmaktadır. Programa göre değişmekle birlikte odanızı bir başka öğrenciyle paylaşabilir ve yemeklerinizi ortak alanlarda yiyebilirsiniz. Otel veya Apartman daireleri: Bazı programlar, kısa dönem konaklama arayan veya bağımsız yaşamak isteyen öğrenciler için otel veya dairelerle ilgili bilgi sunmaktadırlar. AAIEP üyesi programların listesine ve detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen adresini ziyaret ediniz. Bir AAIEP üyesi program ile İngilizce öğrenmeyi seçerek, kaliteli bir kurumla çalışacağınızdan emin olabilirsiniz. Kendiniz için Doğru Programı Ararken Bir okul seçmeden önce, ev ödevinizi yapmanız çok önemli. Bu da yukarıdaki sorular hakkında düşünmeniz ve bu sayede sizin için neyin önemli olduğunu bilmeniz anlamına gelir. Bir okul ararken, burada listelenen okullara bakın ve web sitelerini ziyaret edin. Bazılarını birkaç dilde bulabilirsiniz. Sorularınızı direk olarak okullara e-posta atın. Bulunduğunuz yerdeki eğitim danışmanlığı merkezinizi ziyaret edin. İlgi alanınıza uygun okulları bulmanız için çok fazla kaynağa sahipler. Yukarıda listelenen UCIEP ve AAIEP web sitelerini ziyaret edin. Fiyatlar da dahil olmak üzere, bütün üyeleri hakkında geçerli bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

6 Heyecanlı ve faydalı bir maceraya atılmak üzeresiniz. Dikkatli seçim yaparsanız, harika ve faydalı bir tecrübe kazanacaksınız. Amerika Birleşik Devletlerine hoş geldiniz. Kaynak: Turkish Student Derleme: Deniz Kaim

ESL programın direktörü olarak, Arkansas State Üniversitesi nin TICE uluslararası ingilizce programına hoşgeldiniz diliyorum.

ESL programın direktörü olarak, Arkansas State Üniversitesi nin TICE uluslararası ingilizce programına hoşgeldiniz diliyorum. ESL programın direktörü olarak, Arkansas State Üniversitesi nin TICE uluslararası ingilizce programına hoşgeldiniz diliyorum. Programımızın size akademik ve sosyal başarı için gerekli ingilizce dil yeteneğini

Detaylı

Kültürel Zenginliklerle Birleştirilmiş Dil Eğitimi

Kültürel Zenginliklerle Birleştirilmiş Dil Eğitimi Kültürel Zenginliklerle Birleştirilmiş Dil Eğitimi Öğrenciler, NESE'de dil öğrenmenin yanı sıra Amerikan kültürünüde öğrenmektedir. Kültürel zenginliklerle birleştirilmiş İngilizce eğitimi, maksimum dil

Detaylı

CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik

CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik ABD NİN TAM MERKEZİNDE EĞİTİM ALIN ABD nin merkezinde, Wisconsin in ilk üniversitesinde global eğitim alın. 1846 dan beri, Carroll

Detaylı

GENEL İNGİLİZCE PROGRAMI (Yetişkin Öğrenciler 16 Yaş Üzeri)

GENEL İNGİLİZCE PROGRAMI (Yetişkin Öğrenciler 16 Yaş Üzeri) Mentora Language Schools Fethiye 30.000 m2 alana yayılan kampüsü ile doğa içerisinde (en yakın yerleşime yürüme mesafesinde) alışılmışın dışında bir öğrenme deneyimi sunuyor. 8-16 yaş arası öğrencilerimiz

Detaylı

Language Testing Service) ve BEC (Business

Language Testing Service) ve BEC (Business British Side da Kurumsal Kurslar Biz Kimiz? British Side, British Council in Türkiye de kurs bölümünü kapatması sonrasında, British Council in yöneticileri ve eğitmenleri tarafından kurulan, müşteri odaklı

Detaylı

ABD'de Üniversite Eğitimi

ABD'de Üniversite Eğitimi ABD'de Üniversite Eğitimi Ana Hatlarıyla Amerikan Eğitim Sistemi: Amerikan eğitim sistemi, eğitimde yönetimi yerel yönetimlere (yani eyaletlere) devretmiş bir sistemdir. Her eyalet kendi eğitim sistemine

Detaylı

ÖZEL TEKLİF EĞİTİM GÜN VE SAATLERİ HAFTALIK OLARAK YAZILMIŞTIR. FİYATLANDIRMA IMO YA ÖZEL BAŞLANGIÇ (BEGINNER) 891,00 TL İLERİ SEVİYELER (ELM-INT-ADV)

ÖZEL TEKLİF EĞİTİM GÜN VE SAATLERİ HAFTALIK OLARAK YAZILMIŞTIR. FİYATLANDIRMA IMO YA ÖZEL BAŞLANGIÇ (BEGINNER) 891,00 TL İLERİ SEVİYELER (ELM-INT-ADV) ÖZEL TEKLİF EĞİTİM GÜN VE SAATLERİ HAFTALIK OLARAK YAZILMIŞTIR. FİYATLANDIRMA SEVİYE BAŞLANGIÇ (BEGINNER) İLERİ SEVİYELER (ELM-INT-ADV) LİSTE FİYATI 990,00 TL 1.494,00 TL IMO YA ÖZEL 891,00 TL 1344,00

Detaylı

UBC Derecenize Doğru İlk Adımınız BAŞLANGIÇ NOKTANIZ

UBC Derecenize Doğru İlk Adımınız BAŞLANGIÇ NOKTANIZ UBC Derecenize Doğru İlk Adımınız BAŞLANGIÇ NOKTANIZ Uluslararası Birinci Sınıf Öğrencileri İçin Yenilikçi, Entegre Bir Program ULUSLARARASI PROGRAM UBC lisans programınıza İngilizce dil eğitimi ile akademik

Detaylı

LEEDS LANGUAGE ACADEMY DE GENEL İNGİLİZCE KURSLARI

LEEDS LANGUAGE ACADEMY DE GENEL İNGİLİZCE KURSLARI LEEDS LANGUAGE ACADEMY DE GENEL İNGİLİZCE KURSLARI Leeds Language Academy de Genel İngilizce kursları in okuma, yazma, dinleme ve konuşma alanlarındaki becerilerini geliştirmek üzere hazırlanmıştır. Bu

Detaylı

Alberta. Kanada'nın. Eyaletinde Eğitim Alın. Sizi eyaletimizde eğitim görmeye davet ediyoruz!

Alberta. Kanada'nın. Eyaletinde Eğitim Alın. Sizi eyaletimizde eğitim görmeye davet ediyoruz! Alberta'da Eğitim Kanada'nın Alberta Eyaletinde Eğitim Alın Sizi eyaletimizde eğitim görmeye davet ediyoruz! Dünyanın en iyileri arasında yer alan bir eğitim sistemine kayıt olun. Alberta Hükümeti tarafından

Detaylı

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Sevgili Öğrencimiz, Doğu Akdeniz Üniversitesi ne hoş geldiniz. Sizi, Doğu Akdeniz Üniversitesi nde

Detaylı

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Sevgili Öğrencimiz, Doğu Akdeniz Üniversitesi ne (DAÜ e) hoş geldiniz. Sizi, DAÜ de görmekten büyük

Detaylı

12 Hafta : 1413 GBP 20 Hafta: 2610 GBP. 20 Hafta: 2070 GBP 24 Hafta : 2876 GBP

12 Hafta : 1413 GBP 20 Hafta: 2610 GBP. 20 Hafta: 2070 GBP 24 Hafta : 2876 GBP SHANE GLOBAL DİL OKULU 2012 TÜRKİYE ÖZEL İNDİRİMİ! Shane Global okulunun Londra veya Hastings merkezlerinde eğitim almak isterseniz %10 indirim kazanıyorsunuz! Ayrıca her 12 haftalık eğitim için 2 hafta

Detaylı

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR?

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? Eğitim Kaç yıldan oluşur? Eğitim 6 yaşından itibaren 16 yaşına kadar zorunlu olup, bölümlere ayrılmıştır: İlkokul 5 yıl Ortaokul 3 yıl Lise 2 yıl 6 yaşından önce

Detaylı

MALTA BİREYSEL YAZ OKULLARI

MALTA BİREYSEL YAZ OKULLARI EC English Malta http://www.ecenglish.com/younglearners/ MALTA BİREYSEL YAZ OKULLARI Malta nın en gözde okullarından Saint Martin s College da verilen eğitim öğrencilere konforlu ve de güvenli bir alternatif

Detaylı

Zoni Vancouver dil merkezinde almak isterseniz aşağıdaki indirimlerden yararlanabilirsiniz...

Zoni Vancouver dil merkezinde almak isterseniz aşağıdaki indirimlerden yararlanabilirsiniz... ZONİ DİL OKULU 2012 TÜRKİYE ÖZEL İNDİRİMİ! Zoni Vancouver dil merkezinde almak isterseniz aşağıdaki indirimlerden yararlanabilirsiniz... 4 HAFTA VE ÜZERİ KAYITLARDA TAM %10 İNDİRİM VANCOUVER Haftada 20

Detaylı

-AKADEMİK PROGRAMLAR-

-AKADEMİK PROGRAMLAR- VARNA İŞLETME ÜNİVERSİTESİ (VARNA UNIVERSITY OF MANAGEMENT VUM ) Varna İşletme Üniversitesi, Bulgaristan ın Varna, Dobrich ve Sofya şehirlerinde kampüsleri olan bir yüksek öğrenim kurumudur. 1996 yılında

Detaylı

Konaklama: Nerede kalacağım?

Konaklama: Nerede kalacağım? Alberta'da Eğitim Sıkça Sorulan Sorular Lütfen dikkat: Bu sıkça sorulan sorular Alberta'daki genel uygulamayı yansıtır; ancak, nerede eğitim almak istediğinizi seçtikten sonra lütfen sorulardan bazılarını

Detaylı

TOEFL Hakkında Herşey!

TOEFL Hakkında Herşey! On5yirmi5.com TOEFL Hakkında Herşey! TOEFL sınavına girmek istiyor ama ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız işte size yol gösterecek bir yazı... Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma (oluşturma : 10/27/2015)

Detaylı

1. Eğitim süresi ne kadar? İngilizce Hazırlık Programında eğitim süresi 2 dönem yani bir akademik yıldır.

1. Eğitim süresi ne kadar? İngilizce Hazırlık Programında eğitim süresi 2 dönem yani bir akademik yıldır. İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI Sevgili Öğrencilerimiz, Bu kitapçık, İstinye Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü İngilizce Hazırlık

Detaylı

ULUSLARARASI FOUNDATION PROGRAMLARI. Dünyanın önde gelen üniversitelerinden birinde yolculuğunuza başlayın

ULUSLARARASI FOUNDATION PROGRAMLARI. Dünyanın önde gelen üniversitelerinden birinde yolculuğunuza başlayın ULUSLARARASI FOUNDATION PROGRAMLARI Dünyanın önde gelen üniversitelerinden birinde yolculuğunuza başlayın ULUSLARARASI KING S FOUNDATION PROGRAMLARI Foundation öğrencilerimize, King's tarafından sunulan

Detaylı

2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI

2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI 2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI Başvuru rehberinin 5. Maddesi doğrultusunda 28 Nisan 2014 e kadar gelen AÇIKLAMA TALEPLERİ No. Soru Cevap 27 Bir öğrenci şu anda yurt

Detaylı

Horner School of English

Horner School of English Horner School of English 1993 yılında kurulan ve Horner ailesinin işlettiği bir İngilizce dil okuludur. Okul, Dublin şehir merkezinde yer almakta ve Dublin in ana alışveriş caddesi olan Grafton Street

Detaylı

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ÇİN HALK CUMHURİYETİ. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ÇİN HALK CUMHURİYETİ. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ÇİN HALK CUMHURİYETİ HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN ÇİN HALK CUMHURİYETİ NUFÜSÜ YÜZÖLÇÜMÜ YÖNETİMİ BAŞKENTİ KİŞİBAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİRİ KİŞİ BAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİRDE

Detaylı

12-18 Yaş Grubu İngilizce Yaz Okulu Programı

12-18 Yaş Grubu İngilizce Yaz Okulu Programı 12-18 Yaş Grubu İngilizce Yaz Okulu Programı Toronto Üniversitesi İngilizce Yaz Okulu Programı 12 ile 18 yaş arasındaki öğrencilere Temmuz ve Ağustos ayları boyunca farklı seviye ve yoğunlukta İngilizce

Detaylı

Zoni Vancouver dil merkezinde almak isterseniz aşağıdaki indirimlerden yararlanabilirsiniz...

Zoni Vancouver dil merkezinde almak isterseniz aşağıdaki indirimlerden yararlanabilirsiniz... ZONİ DİL OKULU 2012 TÜRKİYE ÖZEL İNDİRİMİ! Zoni Vancouver dil merkezinde almak isterseniz aşağıdaki indirimlerden yararlanabilirsiniz... 4 HAFTA VE ÜZERİ KAYITLARDA TAM %10 İNDİRİM VANCOUVER Haftada 20

Detaylı

İngiltere de Eğitim ve Yaşam

İngiltere de Eğitim ve Yaşam İngiltere de Eğitim ve Yaşam Semra Yalçın, Eğitim Koordinatörü Ocak 2014 İngiltere de Eğitim Neden İngiltere de Eğitim? Dünya standartlarında tanınan programlar Benzersiz eğitim ve yenilikçilik geleneği

Detaylı

Hoş geldiniz. İsmail Hakkı ŞAHİN, Dip-TEFL/MBA Managing Director

Hoş geldiniz. İsmail Hakkı ŞAHİN, Dip-TEFL/MBA Managing Director Residental Executive Programme İNGİLİZCE probleminize profesyonelce çözüm... Dile kolay, dil eğitiminde 26 yıl... KENT SCHOOL OF ENGLISH ISTANBUL www.kentenglish.com Hoş geldiniz Global bir köye dönüşen

Detaylı

ULTIMATE LANGUAGE SCHOOLS D O P İ N G D İ L. İngilizce Eğitim Merkezi WWW. DOPINGDIL. COM

ULTIMATE LANGUAGE SCHOOLS D O P İ N G D İ L. İngilizce Eğitim Merkezi WWW. DOPINGDIL. COM ULTIMATE LANGUAGE SCHOOLS D O P İ N G D İ L İngilizce Eğitim Merkezi WWW. DOPINGDIL. COM KURUMSAL DopingDil, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunu Öğretmenler Tarafından Kurulmuş İngilizce Uzmanı Dil Okuludur.

Detaylı

10-17 Yaş Grubu ICEP WORLD

10-17 Yaş Grubu ICEP WORLD ICEP WORLD Yurtdışı Eğitim ve Kariyer Merkezi 1986 dan günümüze Haziran - Eylül ayları nda 10-18 yaş çocuklarımızın ve gençlerimizin, farklı kültürden gelen öğrenci gruplarıyla birlikte hem İngilizce öğrenerek

Detaylı

İÇERİK YURTDIŞI DANIŞMANLIK OFİSİ ÇALIŞMA ESASLARI YURTDIŞINDA BİR ÜNİVERSİTEYE BAŞVURMAK İÇİN GEREKENLER 9, 10, 11 VE 12

İÇERİK YURTDIŞI DANIŞMANLIK OFİSİ ÇALIŞMA ESASLARI YURTDIŞINDA BİR ÜNİVERSİTEYE BAŞVURMAK İÇİN GEREKENLER 9, 10, 11 VE 12 İÇERİK YURTDIŞI DANIŞMANLIK OFİSİ ÇALIŞMA ESASLARI YURTDIŞINDA BİR ÜNİVERSİTEYE BAŞVURMAK İÇİN GEREKENLER 9, 10, 11 VE 12. SINIFTA YAPILMASI GEREKENLER MALİYET TOEFL, IELTS VE SAT İLETİŞİM BİLGİLERİ Suzan

Detaylı

BRIGHTON & HOVE INTERACTIVE ENGLISH LANGUAGE SCHOOL

BRIGHTON & HOVE INTERACTIVE ENGLISH LANGUAGE SCHOOL BRIGHTON & HOVE INTERACTIVE ENGLISH LANGUAGE SCHOOL Okul sahile birkaç dakika yürüyüş mesafesinde yer almaktadır. Özel bir okul olan Interactive English Language School sadece yetişkinlere yönelik eğitim

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu olarak, MEB YLSY Projesi kapsamında lisansüstü öğrenim görmek üzere

Detaylı

Vivez et Parlez Français

Vivez et Parlez Français Vivez et Parlez Français 1993 yılında kurulan HİT Uluslararası Eğitim Yayın ve Dış Ticaret A.Ş Türkiye nin en büyük kuruluşlarını yönetmiş, eğitim konusunda deneyimli yöneticileri, yönetim kurulu üyeleri

Detaylı

212 Derece Hakkında. Koçluk Modelimiz ve Koçluk İlkelerimiz. Neden 212 Derece? Koçlukta Temel Aldığımız İlkeler

212 Derece Hakkında. Koçluk Modelimiz ve Koçluk İlkelerimiz. Neden 212 Derece? Koçlukta Temel Aldığımız İlkeler Tanıtım Kataloğu Koçluk Modelimiz ve Koçluk İlkelerimiz 212 Derece Hakkında Akademimiz Can Deniz Timur tarafından profesyonel koçluk ve kişisel gelişim programları vermek üzere 2014 yılında Ankara da kuruldu.

Detaylı

kültürel değişim programıdır.

kültürel değişim programıdır. Work and Travel programı, her yıl tüm dünyadan 100.000 i aşkın üniversite öğrencisinin katıldığı, size sezonluk bir işte çalışarak Amerikan yaşamı ve kültürü başta olmak üzere bir çok değişik kültürü birebir

Detaylı

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim Dönemi Kayıt Bilgileri

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim Dönemi Kayıt Bilgileri Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim Dönemi Kayıt Bilgileri 1 Eylül 2014 1. KESİN KAYIT HAKKINDA GENEL BİLGİLER Üniversitemizde 2014 2015 eğitim-öğretim yılı kesin kayıtları,

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MİSYON İTÜ nün vizyonu; bilim, teknoloji, sosyal bilimler ve sanat alanlarında öncü çalışmaların

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI sahibi olabilirler. Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu olarak, MEB YLSY Projesi kapsamında lisansüstü öğrenim

Detaylı

Queen Mary, University of London Uluslararası Fen Bilimleri ve Mühendislik Hazırlık Programı

Queen Mary, University of London Uluslararası Fen Bilimleri ve Mühendislik Hazırlık Programı Queen Mary, University of London Uluslararası Fen Bilimleri ve Mühendislik Hazırlık Programı Sadece hazırlık ya da 4 yıllık program için kabul (Hazırlık ve 3yıl Lisans) Academic English Uluslararası Fen

Detaylı

study@ili.ca www.ili.ca

study@ili.ca www.ili.ca Halifax nerededir? Halifax sahili Halifax hakkında Büyükşehir Kuruluş: 1749 Ilıman iklim Nüfusu 400.000 35.000 üniversite öğrencisi 5 Üniversite ve kolej Atlantik Kanada'sının en büyük şehri Devlet işleri,

Detaylı

2014/15 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI

2014/15 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI 2014/15 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI Başvuru rehberinin 5. Maddesi doğrultusunda 28 Nisan 2014 e kadar gelen AÇIKLAMA TALEPLERİ No. Soru Cevap 27 Bir öğrenci şu anda yurt

Detaylı

Malta Dil Okulu. Fiyat Listesi

Malta Dil Okulu. Fiyat Listesi Malta Dil Okulu Fiyat Listesi Haftalar Genel İngilizce Kursları Haftalık Ders Saatleri 1-5 Hafta 6-16 Hafta 17 Hafta + Üzeri Entry 10 ders 20 Ders 30 Ders 20 Ders 30 Ders 20 Ders 30 Ders Başl.Seviye 10

Detaylı

İngiltere de Üniversite Eğitiminin Avantajları

İngiltere de Üniversite Eğitiminin Avantajları İngiltere de Üniversite Eğitiminin Avantajları Lisans eğitim 3 yıl! İngiltere'de lisans programları 3 yıl sürmektedir. Böylelikle Türkiye de 4 senede tamamlayacağınız üniversite eğitiminizi İngiltere'de

Detaylı

Web Tasarımı ve Geliştirme (COMPE 518) Ders Detayları

Web Tasarımı ve Geliştirme (COMPE 518) Ders Detayları Web Tasarımı ve Geliştirme (COMPE 518) Ders Detayları Ders Adı Web Tasarımı ve Geliştirme Ders Kodu COMPE 518 Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Güz 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017-2018 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI sahibi olabilirler. Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu olarak, MEB YLSY Projesi kapsamında lisansüstü

Detaylı

Avustralya promosyonlu okullar. EMBASSY CES, Brisbane. EMBASSY CES, Gold Coast

Avustralya promosyonlu okullar. EMBASSY CES, Brisbane. EMBASSY CES, Gold Coast Avustralya promosyonlu okullar EMBASSY CES, Brisbane haftada 24 ders; liste fiyatı 3984 AUD, indirimli fiyatı 3187 AUD haftada 28 ders; liste fiyatı 4284 AUD, indirimli fiyatı 3427 AUD haftada 24 ders;

Detaylı

MÜHENDİSLİK KARİYERİ Mühendislik Kariyeri Mezun olduktan sonra çalışmak için seçtiğiniz şirket ne olursa olsun genelde işe basit projelerle başlayacaksınız. Mühendis olmak için üniversitede 4 yıl harcamanıza

Detaylı

1981'DEN BERİ İNGİLİZCE ÖĞRETİYORUZ

1981'DEN BERİ İNGİLİZCE ÖĞRETİYORUZ 1981'DEN BERİ İNGİLİZCE ÖĞRETİYORUZ 1 OKUL PROFİLİ 30 YILDAN FAZLA KÜÇÜK SINIFLAR VE BENZERSİZ ÇEVRE TECRÜBE WESLI'nin dünyanın her köşesinden gelen ortalama 200 öğrencisi bulunmaktadır. Genel olarak her

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

Ebeveyn Rehberinize Hoş Geldiniz

Ebeveyn Rehberinize Hoş Geldiniz Ebeveyn Rehberinize Hoş Geldiniz Çocuğunuzun başka bir ülkede üniversiteye gitmesine karar vermek büyük bir karardır. Çocuğunuzun iyi bir eği;m alacağını, köklü bir üniversitede öğrenim göreceğini ve güvende

Detaylı

www.konusmakulubu.net Neden Konuşma Kulübü? Pek çok insan İngilizce ile ilgili anlıyorum ama konuşamıyorum ifadesini çokça kullanır. Bu durum insanların eğitim hayatından, iş hayatına hatta sosyal hayatına

Detaylı

Uluslararası İzleme Kitabı

Uluslararası İzleme Kitabı esl geleceğinizi hazırlayan * kolej diploma ULUSLARARASI EĞİTİM VE ÖĞRETİM dereceleri işler Uluslararası İzleme Kitabı sonsuz olasılıklar www.georgianc.on.ca/international Neden Georgian? Sonsuz Fırsatlar!

Detaylı

Educatius BASIC Program 2016

Educatius BASIC Program 2016 1 Eksiksiz F1 Akademik Programı Süper Fiyatla! BASIC F1 Programımızın benzersiz yapısı sayesinde öğrenciler aşağıdakilere sahip olur: YENİ tercih bildirme ve 3 okul sunma özelliğiyle her zamankinden daha

Detaylı

Amerika Dil Okulları 2018 Yılı Eğitim ve Konaklama Fiyatları

Amerika Dil Okulları 2018 Yılı Eğitim ve Konaklama Fiyatları Amerika Dil Okulları 201 Yılı Eğitim ve Fiyatları İngilizce dil eğitimi almak için ilk akla gelen ülkelerden birisi olan Amerika da eğitim alabileceğiniz bir çok şehir seçeneğiniz vardır. Amerika da dil

Detaylı

Emerald Cultural Institute (ECI)

Emerald Cultural Institute (ECI) Emerald Cultural Institute (ECI) 1986 yılında Dublin de kurulmuş olan The Emerald Cultural Institute, dil okulu olarak uzman kadrosu dünya çapında üne sahiptir. ISO 9001:2000 akrediteli okul olarak hedefi

Detaylı

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU AKADEMİK YILI ORYANTASYON EĞİTİMİ SUNUMU

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU AKADEMİK YILI ORYANTASYON EĞİTİMİ SUNUMU YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2018-2019 AKADEMİK YILI ORYANTASYON EĞİTİMİ SUNUMU WELCOME TO BARTIN UNIVERSITY SCHOOL OF FOREIGN LANGUAGES Değerli Öğrencilerimiz; Üniversitemize hoş geldiniz. Üniversitemiz,

Detaylı

Diablo Valley College (DVC)

Diablo Valley College (DVC) DIABLO VALLEY COLLEGE INTERNATIONAL EDUCATION CENTER at Diablo Valley College Diablo Valley College (DVC) California eyaletinde Pleasant Hill ilçesinde 1949 yılında kurulmuş olan Diablo Valley College,

Detaylı

YAZ OKULU PROGRAMLARI

YAZ OKULU PROGRAMLARI 2017 YAZ OKULU PROGRAMLARI Farklı Renkleri Hisset İÇİNDEKİLER Önsöz İngiltere İrlanda İsviçre Kanada Toronto Üniversitesi Programı Toronto & Ottowa Programı Toronto Programı Vancouver Programı Sevgili

Detaylı

Viktorya Uygulamalı Öğrenim Sertifikası (VCAL) 11. ve 12. Sınıf öğrencileri için pratik bir seçenektir.

Viktorya Uygulamalı Öğrenim Sertifikası (VCAL) 11. ve 12. Sınıf öğrencileri için pratik bir seçenektir. VCAL NEDİR? Viktorya Uygulamalı Öğrenim Sertifikası (VCAL) 11. ve 12. Sınıf öğrencileri için pratik bir seçenektir. VCAL size okuma-yazma ve matematik becerilerinin yanı sıra işle ilgili pratik deneyim,

Detaylı

İş dünyası İngilizce konuşur.

İş dünyası İngilizce konuşur. İş dünyası İngilizce konuşur. İş dünyasına yönelik yepyeni bir ürün: Market Leader and Speakout by Wall Street English Çalışanlarınızın İngilizce seviyesi ne olursa olsun iş yaşamına yönelik İngilizcelerini

Detaylı

KAISERSLAUTERN ÜNIVERSITESI

KAISERSLAUTERN ÜNIVERSITESI KAISERSLAUTERN ÜNIVERSITESI Kaiserslautern Üniversitesi araştirma, lisansüstü eğitim ve sanayi ile isbirligi icinde olan teknik bir üniversitedir. Üniversite ekonominin değişik alanlarında yüksek kalitede

Detaylı

Akademik Amaçlı İngilizce 2015-2016 Kanada, Toronto da eğitim georgebrown.ca/eap

Akademik Amaçlı İngilizce 2015-2016 Kanada, Toronto da eğitim georgebrown.ca/eap Akademik Amaçlı İngilizce 2015-2016 Kanada, Toronto da eğitim georgebrown.ca/eap George Brown College ın tam zamanlı Akademik Amaçlı İngilizce programı size Kanada da başarılı olmanız için ihtiyacınız

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (YTÜ SEM)

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (YTÜ SEM) YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (YTÜ SEM) YENİ DÖNEM KURSLARI Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YTÜ SEM) halen Yıldız Kampüste sürdürdüğü programlarına ek olarak Davutpaşa

Detaylı

YAZ KAMPI PROGRAMI YOĞUN İNGİLİZCE KURSLARI KAMP DIŞI ETKİNLİKLER

YAZ KAMPI PROGRAMI YOĞUN İNGİLİZCE KURSLARI KAMP DIŞI ETKİNLİKLER 9-16 Yaş Grupları için Antalya Çamyuva da 29 Haziran - 9 Ağustos tarihleri arasında YAZ KAMPI PROGRAMI YOĞUN İNGİLİZCE KURSLARI KAMP DIŞI ETKİNLİKLER katkılarıyla Türkiye nin Quality English İNGİLİZCE

Detaylı

İRLANDA DİL OKULLARI

İRLANDA DİL OKULLARI İRLANDA DİL OKULLARI Düşük maliyetle profesyonel öğretmenler ile küçük gruplar halinde İngilizce öğrenin. Bizim yetişkin programlarımız,öğrencilerle bireysel gruplar ve bire-bir kurslar eşliğinde tüm yıl

Detaylı

Little Britain. Ölüdeniz Fethiye

Little Britain. Ölüdeniz Fethiye Little Britain in Ölüdeniz Fethiye INTERNATIONAL MEDITERRANEAN ACADEMY Turizm cenneti olan Ölüdeniz - Fethiye de yeşil ve mavilikler içerisinde kurulu 33000m2 lik kampüste, İngilizceyi İngilizlerden öğrenmek

Detaylı

25 KASIM 2017 / ANTALYA 11:00 / AKADEMİK LİSE DEĞİŞİM PROGRAMI SEVİYE TESPİT SINAVI OKUL BİLGİLENDİRME

25 KASIM 2017 / ANTALYA 11:00 / AKADEMİK LİSE DEĞİŞİM PROGRAMI SEVİYE TESPİT SINAVI OKUL BİLGİLENDİRME 25 KASIM 2017 / ANTALYA 11:00 / AKADEMİK LİSE DEĞİŞİM PROGRAMI SEVİYE TESPİT SINAVI OKUL BİLGİLENDİRME Sayın Hocam Merhaba, NCA ( National Cultural Association ) Amerika, Kanada, Avrupa, Arjantin Devlet

Detaylı

Öğrenci değişim programları

Öğrenci değişim programları İN YABANCI D İNGİLİZCE Doğu Akdeniz Üniversitesi nin Öğrencilerine Sunduğu Ayrıcalıklı Olanaklar 11 Fakülte ve 5 Yüksekokul da 95 programda lisans ve önlisans, 77 programda lisansüstü eğitim Öğrenci değişim

Detaylı

RSI Yaz Okulu İzlenimleri (Bilge Zeren Aksu)

RSI Yaz Okulu İzlenimleri (Bilge Zeren Aksu) 20.06.09-02.08.09 tarihleri arasında MIT ile CEE sponsorluğunda RSI tarafından organize edilen araştırma programına Türkiye yi temsilen katılan, Ankara Fen Lisesi son sınıf öğrencisi Bilge Zeren Aksu'nun

Detaylı

SFL HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİMİZİN SIKÇA SORDUKLARI SORULAR & CEVAPLARI

SFL HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİMİZİN SIKÇA SORDUKLARI SORULAR & CEVAPLARI SFL HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİMİZİN SIKÇA SORDUKLARI SORULAR & CEVAPLARI 1. Exit (Hazırlık Programı Çıkış) Sınavı nedir? Hazırlık Atlama Sınavı olarak da bilinen Exit (Hazırlık Programı Çıkış) Sınavı

Detaylı

Uluslararası İzleme Kitabı

Uluslararası İzleme Kitabı esl geleceğinizi hazırlayan * kolej diploma ULUSLARARASI EĞİTİM VE ÖĞRETİM dereceleri işler Uluslararası İzleme Kitabı sonsuz olasılıklar www.georgianc.on.ca/international Neden Georgian? Georgian College

Detaylı

BiG-Eğitimi Gastronomi Meslekleri

BiG-Eğitimi Gastronomi Meslekleri BiG-Eğitimi Gastronomi Meslekleri... Senin Yeteneklerin, Senin Geleceğin! Ebeveyn Bilgilendirmesi Gastronomi Alanında Meslek Eğitimi Hakkında Senin Yeteneklerin, Senin Geleceğin! > 6 En İyi Fırsatları

Detaylı

EULC Board of directors The European Language Center Your possibilities. Avrupa Dil Merkezi

EULC Board of directors The European Language Center Your possibilities. Avrupa Dil Merkezi Avrupa Dil Merkezi Özel dil okulu Avrupa Birliği nin başkenti Brüksel in en uluslararası bölgelerinden biri olan Sint Joost ten Noorden bölgesinde yer alıyoruz Dil eğitim programları ve danışmanlık hizmetleri

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE İKTİSAT BÖLÜMÜ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE İKTİSAT BÖLÜMÜ MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE İKTİSAT BÖLÜMÜ Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü Anadoluhisarı Kampüsü 34810 Beykoz İstanbul Tel: (+90) 216 308 22 26 pbx

Detaylı

MALEZYADA DĠL EĞĠTĠMĠ

MALEZYADA DĠL EĞĠTĠMĠ MALEZYADA DĠL EĞĠTĠMĠ Üniversite, 1993 yılında kurulmuş olup Malezya nın hatta Uzak Doğunun en prestijli üniversiteleri arasındadır. Sunduğu çeşitli akademik programları, yenilikçi ve yaratıcı öğretim

Detaylı

11 Fakülte ve 5 Yüksekokul da 91 programda lisans ve önlisans, 73 programda lisansüstü eğitim veren Doğu Akdeniz Üniversitesi nin;

11 Fakülte ve 5 Yüksekokul da 91 programda lisans ve önlisans, 73 programda lisansüstü eğitim veren Doğu Akdeniz Üniversitesi nin; 11 Fakülte ve 5 Yüksekokul da 91 programda lisans ve önlisans, 73 programda lisansüstü eğitim veren Doğu Akdeniz Üniversitesi nin; 85 ülkeden öğrenci ve 35 ülkeden öğretim elemanı ile uluslararası ortam

Detaylı

Fulbright Eğitim Komisyonu www.fulbright.org.tr

Fulbright Eğitim Komisyonu www.fulbright.org.tr Fulbright Eğitim Komisyonu www.fulbright.org.tr Meltem Bilikmen Akademik Danışman advising@tr.net Fulbright Eğitim Komisyonu 150 den fazla ülkede Fulbright programları 1949 - ABD ve Türk hükümetleri arasında

Detaylı

Burada Geleceği İnşa Ediyoruz

Burada Geleceği İnşa Ediyoruz State University of New York un Bölge Üniversitesi Burada Geleceği İnşa Ediyoruz www.fmcc.suny.edu Hoş Geldiniz FM, öğrencilere başarıyı destekleyen bir ortamda, kaliteli bir eğitim sunmayı amaçlamaktadır.

Detaylı

Facebook. 1. Grup ve Sayfalar. Facebook ta birçok grup ve sayfa üzerinden İngilizce öğrenen kişilerle iletişime geçebilir ve

Facebook. 1. Grup ve Sayfalar. Facebook ta birçok grup ve sayfa üzerinden İngilizce öğrenen kişilerle iletişime geçebilir ve Hayatın hemen hemen her alanında bir şekilde karşımıza çıkan Facebook ve Twitter, İngilizce öğrenmek için iyi bir araç olabilir mi? İngilizce eğitimi uzun ve önemli bir süreçtir. Genelde ilkokul çağlarında

Detaylı

Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak

Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak On5yirmi5.com Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak Yüksek lisans eğitiminize yurt dışında devam etmek istiyorsanız, işte bilmeniz gereken herşey... Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma (oluşturma : 8/18/2015)

Detaylı

Green River Community College

Green River Community College GELİN ABD DE EĞİTİM ALIN Green River Community College Seattle Bölgesi Green River Community College a Hoş Geldiniz GELİN ABD DE EĞİTİM ALIN Hemen Başvurun Hemen Bilgi Alın Bizi Takip Edin GREEN RIVER

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU (ELS) EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ (Senato: 2016/9 14/07/2016) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU (ELS) EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ (Senato: 2016/9 14/07/2016) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU (ELS) EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ (Senato: 2016/9 14/07/2016) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, TED Üniversitesi nin

Detaylı

bilgi@ua.gov.tr EĞİTİM, HAYATBOYU SÜREN BİR ETKİLEŞİMDİR! Sorularınız İçin www.ua.gov.tr Ülke Merkezli Faaliyetler http://ua.gov.

bilgi@ua.gov.tr EĞİTİM, HAYATBOYU SÜREN BİR ETKİLEŞİMDİR! Sorularınız İçin www.ua.gov.tr Ülke Merkezli Faaliyetler http://ua.gov. TC AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI TC AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Ülke Merkezli Faaliyetler http://uagovtr

Detaylı

BRÜKSEL DEKİ ÖZEL DİL OKULUNUZ. İletişim için:

BRÜKSEL DEKİ ÖZEL DİL OKULUNUZ. İletişim için: 3 BRÜKSEL DEKİ ÖZEL DİL OKULUNUZ İletişim için: YAZ OKULUNDA BAŞLANGIÇ SEVİYESİNDE - İŞ İNGİLİZCESİ Business English Beginners dil programımız temel seviyede bir İngilizceye sahip olan herkesi kapsayan

Detaylı

İ T A L Y A Yaz Okulu yaş L I G N A N O Güzel bir tatil eşliğinde İtalyancanızı geliştirmenin en keyifli yolu ; Lignano Yaz Okulu.

İ T A L Y A Yaz Okulu yaş L I G N A N O Güzel bir tatil eşliğinde İtalyancanızı geliştirmenin en keyifli yolu ; Lignano Yaz Okulu. İ T A L Y A Yaz Okulu 12-18 yaş L I G N A N O 2019 Güzel bir tatil eşliğinde İtalyancanızı geliştirmenin en keyifli yolu ; Lignano Yaz Okulu. Okulumuz Adriatik sahillerinin en gözde turizm mekanı olan

Detaylı

Sky olarak bizim limitimizi gökyüzü kabul eder ve her bir müşterilerimize istekleri ve hedefleri çerçevesinde özel programlar sunarız.

Sky olarak bizim limitimizi gökyüzü kabul eder ve her bir müşterilerimize istekleri ve hedefleri çerçevesinde özel programlar sunarız. Sky Management olarak ilk amacımız Londra nın merkezinde House of Parliment, London Eye, Big Ben, Victoria gibi noktalara sadece 5 dakika yürüme mesafesinde bulunan Millbank Tower daki ofisimizden müşterilerimize

Detaylı

student complaints procedure (Turkish)

student complaints procedure (Turkish) student complaints procedure (Turkish) English UK üyesi dil merkezleri ile ilgili şikâyetler Bu belgede, English UK in üye dil merkezleriyle ilgili şikâyetleri nasıl ele aldığı özetlenmektedir. Arka plan

Detaylı

YÖNETMELİK. Adıyaman Üniversitesinden: ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Adıyaman Üniversitesinden: ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 27 Mayıs 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 29012 Adıyaman Üniversitesinden: YÖNETMELİK ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

Göçmenler için hangi Danca dil kurslarının 1 mevcut olduğunu inceleyin

Göçmenler için hangi Danca dil kurslarının 1 mevcut olduğunu inceleyin Göçmenler için hangi Danca dil kurslarının 1 mevcut olduğunu inceleyin Önsöz Günlük yaşamımızda karşılaştığımız insanlar ile iletişim kurabilmenin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Danimarka

Detaylı

2016-2017 www.bilecik.edu.tr Genel Bilgiler Üniversitemiz, 104.057 m 2 kapalı alan, 24.212 m 2 açık alanda spor tesisleri olmak üzere toplam 741.248 m 2 kampüs alanına sahiptir. 485 Akademik Personelimizle

Detaylı

Sevgili Okutmanlar, YDYO Müdürlüğü

Sevgili Okutmanlar, YDYO Müdürlüğü Sevgili Okutmanlar, Yabancı Diller Yüksekokulunda önemle üzerinde durduğumuz konu, etkin öğretim ve öğrenmeyi desteklemektir, bu yüzden siz okutmanlarımız tarafından kullanılmak üzere bir el kitabı hazırladık.

Detaylı

Eğitim ve İletişim Danışmanlık Servisi

Eğitim ve İletişim Danışmanlık Servisi Eğitim ve İletişim Danışmanlık Servisi Eğitim Kariyerinizde Bambaşka Bir Sayfa Açmaya Hazır mısınız? Ingilterenin en gozde okullarindan biri olan LSBF okulunda cesitli egitim programlari bulabilirsiniz.

Detaylı

Amerika da Üniversite Eğitimini Kimler Alablir?

Amerika da Üniversite Eğitimini Kimler Alablir? Amerika da Üniversite Eğitimini Kimler Alablir? Üniversite eğitimi almak için Amerika gerçekten de çok iyi bir seçimdir. Amerikan Üniversiteleri dünyaca tanınmış bir kaliteye sahip olmakla beraber dünyadaki

Detaylı

dünyanın ihtiyaç duyduğu sosyal sorumluluk bakış açısına sahip liderler

dünyanın ihtiyaç duyduğu sosyal sorumluluk bakış açısına sahip liderler Global Talent S AIESEC Nedir? S Dünya da 1948 yılından bu yana yaklaşık 124 ülkede faaliyet gösteren ve tamamen öğrenciler tarafından yürütülen, geliştirdiği programlar aracılığıyla dünyanın ihtiyaç duyduğu

Detaylı

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı; Abdullah Gül

Detaylı

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere GIDA MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS DERECESİ verilecektir.

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere GIDA MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS DERECESİ verilecektir. Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Ömer Halisdemir Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 2013-2014 eğitim-öğretim yılında lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi alarak eğitim-öğretime

Detaylı

Öğrenci Memnuniyet Anketi

Öğrenci Memnuniyet Anketi 1 / 13 15.12.2018 13:20 Sevgili Öğrenciler; Bu çalışmanın amacı, Kalite Değerlendirme Raporu kapsamında, meslek yüksek okulumuzda öğrenim gören öğrencilerin genel memnuniyet düzeylerinin belirlenmesidir.

Detaylı