-VİZYONUMUZKa-Mir Adli Danışmanlık ve Bilirkişilik Danışmanlık Ltd. Şti. olarak

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "-VİZYONUMUZKa-Mir Adli Danışmanlık ve Bilirkişilik Danışmanlık Ltd. Şti. olarak"

Transkript

1

2 -VİZYONUMUZKa-Mir Adli Danışmanlık ve Bilirkişilik Danışmanlık Ltd. Şti. olarak vizyonumuz; bilgiyi, bilimi ve teknolojiyi müşterilerimiz için birleştirerek, belirlenen standartlar kapsamında kalite anlayışını daha üst seviyelere çıkarmak deney ve danışmanlık hizmetlerinde ulusal ve uluslararası sektörlerde kendini ispatlamış öncü kuruluş olarak yerini almaktır. -MİSYONUMUZKa-Mir Adli Danışmanlık ve Bilirkişilik Danışmanlık Ltd. Şti. olarak misyonumuz; bilimsel ve teknolojik açıdan hızlı ve sürekli kendini geliştiren; bağımsızlık, tarafsızlık ve gizlilik anlayışıyla hareket eden; uygun metod, cihaz ve uzman personelimizin yer aldığı, hatasız, profosyonel çalışma ile zamanında deney ve danışmanlık hizmetleri sunmaktır.

3 BELGE İNCELEME NEDİR? Belge İnceleme Nasıl Yapılır? Adli Belge Nedir? Değeri ve resmi niteliği olan, bir hakkın doğmasına neden olabilecek, bilgi veya mesaj iletecek şekilde yazı (harf ve / veya rakam) içeren herhangi bir nesnedir. Çek, senet, sözleşme, kontrat, fatura vb. maddi değerli belgelerin yanı sıra dava konusu olan tehdit mektubu, intihar notu, dilekçe, makbuz gibi sayılamayacak kadar çok sayıda evrak adli belge olarak tanımlanabilir. Belge İnceleme, araştırma ya da soruşturmaya konu olan ve adli belge olarak tanımlanabilecek her türlü belge üzerinde incelemeler yapan kriminalistik birimdir. Belge incelemedeki amaç belge özgünlüğündeki soruların cevaplarına ulaşmak ve belgenin orjinal olup olmadığını belirlemekle beraber; belgeyi kimin oluşturduğunu teyit etmeye, hazırlamada kullanılan malzemeleri tanımlamaya veya orjinal metinde yapılan değişiklikleri ortaya çıkarmaya çalışmaktır. Belgeleri, yapılan değişiklikler, silinmeler ve sayfa değiştirmelerinin kanıtlarını elde etmek için ya da belgeyi oluşturan yöntemler, malzemeler veya makineler incelenilebilir ve belgenin olası kaynaklarını belirleyebilen önemli bilgiler sağlanabilir. Belgenin üretiminde kullanılan mürekkep, kağıt, yazı araçları, şeritler, mühürler önemli ipuçlarını ortaya çıkarabilir.

4 Belge inceleme uzmanlığı; büyük bir bilgi birikimi, deneyim, zaman, dikkat, özen etik, değerlere uygunluk ve ağır sorumluluk gerektiren alandır. Yazı ve imza, ziksel delil olarak diğer delillerden farklıdır. Tahribat, tahrifat ve kasti değiştirme ihtimali hayati önem taşımaktadır. Son derece hassas ve hata payı yüksek olan belge incelemeleri ehil kişiler tarafından yapılmalıdır. Güvenilirlik (akreditasyon) sağlanabilmesi için, mutlaka bilimsel temel usullere dayalı bir çalışma yapmak ve çalışma şartları, teknik donanım ve eğitim unsurları bakımından uzman bilirkişilik niteliklerini, bütün Dünyada kabul edilmiş kriterler doğrultusunda standartlara kavuşturmak zorunlu bulunmaktadır. Laboratuvarımızda bulunan hassas ve yüksek teknoloji ürünü cihazlar başta infrared luminesans (kızılötesi aydınlatma), spot ışığı, çeşitli UV aydınlatma metodları ile çeşitli ltre bloklarının kullanımı sonucunda mürekkep, kimyasal ve ziksel tahrifatlar, fulaj izleri, mürekkepli veya lazer yazıcıdan alınan veya fotokopi ile çoğaltılan çek, senet, sözleşme, resmi ve özel belge ve dökümanlar kısacası sahteciliğe esas olan bütün belgelerin tam olarak incelenerek, gerekli ölçümlerinin yapılması, kağıt yapısı dahil diğer ibarelerin de yüksek büyütmede görüntülenmesi ve bu şekilde tanzim edilerek uluslararası standartlarda inceleme raporu olarak sunulması sağlanmaktadır. Belge İnceleme Cihazımızdan Görüntü

5 Bunun haricinde imza, mühür, damga ve kaşeler ile her türlü güvenlik özelliği bulunan belge ve dökümanların tespit ve incelenmesi, ulusal ve uluslararası standartlara uygun donanım ve yöntemlerle alanında uzman bilirkişilerimiz tarafından yapılmaktadır. Belge İnceleme Cihazımızdan Görüntü Laboratuvarımızın Belge İnceleme Alanları Nelerdir? Belge İncelemeleri çok geniş kapsamlıdır. İncelemelerimizi 4 bölümde gruplandırmaktayız. El yazısı ve İmza İncelemeleri, Belge Sahteciliği İncelemeleri, Tahrifat İncelemeleri, Makine Yazısı İncelemeleri, El yazısı ve imza İncelemeleri: İnceleme konusu belge üzerindeki el yazısı ve imzaların kaligra k incelemesini yaparak kişilere aidiyetleri hususunda kanaat bildirmek.

6 Belge Sahteciliği İncelemeleri: Güvenlik özelliği ihtiva eden belgelerin (sürücü belgesi, pasaport, nüfus cüzdanı, kimlik belgeleri, çek, banknot vb.) döküman inceleme cihazının farklı ışık kaynakları ve mikroskop altında incelenerek sahte olup olmadıkları ve / veya belgelerin üzerinde değişiklik/tahrifat yapılıp yapılmadığı hususlarında sonuç/kanaat bildirmek. Belge İnceleme Cihazımızdan Görüntü Tahrifat İncelemeleri: Her türlü adli belge üzerinde silinti, kazıntı, ilave, sürşarj, fotoğraf değişikliği vb. yöntemlerle değişiklik, oynama yapılıp yapılmadığı hususunda sonuç / kanaat bildirilmesi. Kaşe izleri, mühür izlerinin aynı olup olmadığı, kaşe izi, mühür izinin mürekkeple ya da kopya yoluyla oluşturulup oluşturulmadığı hususlarının incelenerek tespit edilmesi. Belgeler üzerinde gözle görülemeyen ancak farklı ışıktaki dalga boylarında görülebilen yazıların (GİZLİ YAZI) incelemesi ve gizli yazıların tespit edilmesi.

7 İmzaların, mürekkepli kalemle ya da kopya yoluyla oluşturulup oluşturulmadığını (ISLAK İMZA) tespit edilmesi. Üzeri karalanmış ya da üzeri daksille kapatılmış yazıların/ fotoğra arın altındaki ibarelerin tespit edilmesi. Makine Yazısı İncelemeleri: Printer çıktılarının makinelere aidiyeti hususunda ve belgelerin aynı yazıcıdan çıkıp çıkmadığı hususunda inceleme yaparak sonuç/kanaat bildirilmesi. Mahkemelerde Kullanılmak Üzere Adli Belge İncelemeleri Belge, yazı ve imza incelemeleri, gerek hukuk ve ceza davalarında gerekse kamu ve özel hayatın çeşitli kesimlerinde vazgeçilemez bir bilimsel uzmanlık alanıdır. Bu incelemeler, sadece sahtecilik ya da imza inkarı konularında değil; çok çeşitli alanlarda, örneğin tehdit ya da şantaj mektuplarında failin kimliğinin belirlenmesinde, adam öldürme veya ırza geçme olaylarında, yerdeki bir yazı parçasından veya duvara, hatta bazen mağdurun vücuduna yazılmış bir yazıdan suçlunun kimliğine ulaşılmasında adli birimlere yardımcı olmaktadır. Özel ve medeni hayatta da bir belgenin aidiyetinin saptanmasında, örneğin bir mektubun ya da yazının, bir çizim veya sanat eserinin gerçek sahibinin belirlenmesinde çok büyük önem taşımaktadır.

8 Özel Belge İncelemeleri Bu incelemeler kişisel merakın giderilmesi amacıyla yapılan işlemlerdir. Mahkemelerde kullanılmaz. Tamamen gizlilik ilkeleri içerisinde yapılmaktadır. İnceleme yaptıran kişiler dışında hiç kimseye bilgi ve sonuç verilmez. Belge İnceleme Cihazımızdan Görüntü BELGELER GÖNDERİLİRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ? Belgeler kapalı zarf içerisinde gönderilmeli Belgeler zarf içerisine konulmadan önce zarfın üzeri yazılmalı Belgeler gereksiz yere katlanmamalı, tel zımba ve delgeç ile zarar verilmemeli Rutubetli ve nemli ortamlardan uzak tutulup ıslanmamasına dikkat edilmelidir.

9 MUKAYESE YAZI VE İMZA ÖRNEKLERİ ALINIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR NELERDİR? 1-Yazı stili (işlek el yazısı veya ayrık el yazısı) gibi özellikler orijinal belgedeki ile benzer olmalıdır. 2-Şüpheli şahsa, inceleme konusu belgedeki yazılanları öğrenmesinde sakınca yok ise aynısı, öğrenmesinde sakınca var ise benzer kelimeleri, rakamları, tarihleri içeren yazılar yazdırılmalıdır. 3-Her şahıstan alınacak mukayese yazılar en az 6-7 sayfa dolusu olmalıdır. 4-Sözlü talimatlar veya makine yazısıyla yazılmış metin kullanılmalı, yazan kişinin şüpheli belgeyi görmesine izin verilmemeli, yazılan sayfa biter bitmez hemen önünden alınmalıdır. 5-Normal olarak heceleme veya başka bir şekilde şahsa yardım edilmemelidir. 6-Yakın akrabaların (kardeşler, anne-çocuk, baba-çocuk) yazı/imzaları benzer olabilir. Bu nedenle, olayın niteliğine göre, gerekirse bütün aile fertlerinden mukayese yazı/imza alınması gerekir. 7-Şüpheliye mukayese yazı yazdırılırken imla, noktalama işaretleri veya yazı düzeni konusunda talimat verilmemeli müdahale edilmemelidir. 8-İnceleme ve neticenin sıhhati açısından, mümkün olduğu takdirde, tetkike konu belgenin yazım tarihine yakın tarihli, şüpheli şahsa ait huzurda alınmış olmayan (samimi) yazılarını/imzalarını içeren belgelerden (ajanda, not defteri, dilekçe, mektup, form, nüfus belgeleri, banka evrakları, iptal edilmiş çek-senet, v.b.) temin edilerek gönderilmelidir. 9-Şüpheliye mukayese yazı yazdırılırken büyük ve küçük har er ile rakamları içeren örnekler alınmalıdır. 10-Mukayesenin alındığı her sayfayı, yazı/imza örneği alınan şahıs ve gözlemci isimleri belirtilerek imzalamalı ve tarih atılmalıdır. 11-Mukayese yazı ve imzalar farklı pozisyonlarda alınmalıdır. Şahsın rahat bir şekilde oturarak, ayakta ve çömelerek mukayese yazı ve imzaları alınmalı.

10 NEDEN KA-MİR İ TERCİH ETMELİYİM? Kamir Kriminal, Adalet Bakanlığı UYAP Bilirkişi Listesi kaydı bulunan ilk ve tek Özel Laboratuvardır. Kamir Kriminal gizlilik ve çalışma esasları itibari ile ulusal ve uluslararası tüm standartlara uygun olarak iş ve işlemlerini gerçekleştirmekte ve uygun görülen her durumda talep edilen alanlarda en hızlı ve doğru şekilde yanıt verebilecek durumdadır. Laboratuvarımız TS EN ISO/IEC standardı gereklerini yerine getirerek katılım sürecini tamamlamıştır. Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından inceleme ve denetleme sürecinden de başarı ile geçen KA-MİR Kriminal AB-1190-T akreditasyon numarası ile akredite edilmiştir. KA-MİR Kriminal, Türkiye' de Adli Bilirkişilik alanında duyulan büyük ihtiyacın farkında olarak kurulmuştur. En kaliteli hizmeti, en doğru ve hızlı şekilde sunmaya çalışan Ka-Mir Kriminal alanında sadece Türkiye' de değil; uluslararası platformda da iddialı laboratuvar olmayı amaçlamaktadır. Ankara'da, uluslararası standartlarda bir laboratuvar tesis eden KA-MİR Kriminal, ilk özel laboratuvar olmanın verdiği sorumluluk bilinci ile; çalışma alanlarında bir çok uluslararası serti kasyona sahip tecrübeli uzmanı kadrosuna dahil etmiştir. Ülkemizde bu alanda hizmet vermekte olan resmi kuruluşlara ait tüm laboratuvarlarda sadece ceza davalarına ait incelemeler yapılmaktadır. İdari soruşturmalarda veya özel işlemlerde bu laboratuvarlar inceleme talebi kabul etmemektedir. KA-MİR Kriminal uluslararası bir özel kurum olduğu için ilkesel ve hukuki bir aykırılığı olmayan tüm taleplere ait incelemeleri yapabilmektedir. KA-MİR Kriminal; Adli laboratuvarlar için belirlenen ve Uluslararası alanda kabul gören TS EN ISO/IEC Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar Standardı gerekleri kapsamında bilimsel usul ve ilkelerle, talebe konu belgenin üzerinde meydana gelmiş veya gelmemiş değişikliğin tespit ve ispatı konusunda teknik bir hizmet yürütür.

11

12 Basım:2017

Kriminalistik. Avukat Seyfettin ARIKAN*

Kriminalistik. Avukat Seyfettin ARIKAN* Kriminalistik Avukat Seyfettin ARIKAN* * Em.Emniyet Müdürü, Em. Polis Akademisi Kriminalistik Dersi Öğretim Üyesi, Kriminalistik (Grafoloji ve Sahtecilik) Uzmanı. Avukat Seyfettin ARIKAN KRİMİNALİSTİK

Detaylı

Laboratuvar Akreditasyonu

Laboratuvar Akreditasyonu Akreditasyon Laboratuvar, muayene ve belgelendirme kuruluşlarının ulusal ve uluslararası kabul görmüş teknik kriterlere göre değerlendirilmesi, yeterliliğin onaylanması ve düzenli aralıklarla denetlenmesi

Detaylı

YARGILAMA HUKUKUNA İLİŞKİN İLKELER ve İSPAT HUKUKUNA İLİŞKİN TEMEL KAVRAMLAR (150 DAKİKA) Giriş

YARGILAMA HUKUKUNA İLİŞKİN İLKELER ve İSPAT HUKUKUNA İLİŞKİN TEMEL KAVRAMLAR (150 DAKİKA) Giriş YARGILAMA HUKUKUNA İLİŞKİN İLKELER ve İSPAT HUKUKUNA İLİŞKİN TEMEL KAVRAMLAR (150 DAKİKA) Giriş (20 Dakika) Türk yargı teşkilatı Genel Husular Cumhuriyet Başsavcılıkları İlk Derece Mahkemeleri o Hukuk

Detaylı

Kalibrasyon/Deney Sonuçlarının Raporlanması ve Yorumlanması

Kalibrasyon/Deney Sonuçlarının Raporlanması ve Yorumlanması Kalibrasyon/Deney Sonuçlarının Raporlanması ve Yorumlanması Saliha TURHAN Kalite 13, 6. Kontrol, Metroloji, Test Ekipmanları ve Endüstriyel Yazılım Fuarı İstanbul, 16/11/2013 İçerik Sonuçların raporlanması

Detaylı

İÇİNDEKİLER İKİNCİ BÖLÜM...13 BELGE İNCELEMELERİNİN TARİHÇESİ... 13 1. GENEL BİLGİLER... 13 2. SAHTECİLİK SUÇLARININ CEZALANDIRILMASI...

İÇİNDEKİLER İKİNCİ BÖLÜM...13 BELGE İNCELEMELERİNİN TARİHÇESİ... 13 1. GENEL BİLGİLER... 13 2. SAHTECİLİK SUÇLARININ CEZALANDIRILMASI... İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 BELGENİN TANIMI, ANLAMI VE GEÇERLİLİĞİ... 1 1. GENEL BİLGİLER...1 2. BELGE KAVRAMI... 1 3. HUKUKTA BELGE...5 4. RESMİ VE ÖZEL BELGELER...6 5. BELGEDE SAHTEKÂRLIK...8 5.1.

Detaylı

PROSEDÜR. 00 İlk yayındır

PROSEDÜR. 00 İlk yayındır Sayfa No : 1/5 REVİZYON İZLEME TABLOSU NO AÇIKLAMA TARİH 00 İlk yayındır. 10.08.2015 01 Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliği (97/23/AT) ve Basit Basınçlı Kaplar Yönetmeliği (2009/105/AT) bilgileri silindi.

Detaylı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Personel Akreditasyon Başkanlığı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Personel Akreditasyon Başkanlığı TÜRK AKREDİTASYON KURUMU Personel Akreditasyon Başkanlığı Personel Belgelendirme Kuruluşlarının Akreditasyonu Uygunluk Değerlendirmesi; Ürünlerin veya hizmetlerin istenilen şartlara uygunluğunu göstermek

Detaylı

Hürriyet Mah. Taşocağı Cad. No: 72/3 Kağıthane İstanbul GSM: 0554 213 51 79 E-mail: buket.turann@gmail.com

Hürriyet Mah. Taşocağı Cad. No: 72/3 Kağıthane İstanbul GSM: 0554 213 51 79 E-mail: buket.turann@gmail.com Hakkımızda Buket Turan Hukuk ve Danışmanlık Ofisi, hukukun her alanında faaliyet gösteren bir ofistir. Büromuz müvekkillerin hukuki sorunlarına en uygun, hızlı ve ekonomik çözümler üretmektedir. Tecrübeli

Detaylı

Sahte Banknotların İncelenmesi Ve Değerlendirilmesinde Uyulacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik

Sahte Banknotların İncelenmesi Ve Değerlendirilmesinde Uyulacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Sahte Banknotların İncelenmesi Ve Değerlendirilmesinde Uyulacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Adalet Bakanlığından: Resmi Gazete Tarihi : 09/08/2005 Resmi Gazete Sayısı : 25901 BİRİNCİ BÖLÜM :Amaç,

Detaylı

LOGO VE MARKA KULLANMA TALİMATI

LOGO VE MARKA KULLANMA TALİMATI 1.0. AMAÇ Bu talimatın amacı, Sealcert tarafından yürütülen sistem belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi logolarını kullanma esaslarını açıklamaktır

Detaylı

KÇK LOGO ve İŞARET KULLANMA TALİMATI

KÇK LOGO ve İŞARET KULLANMA TALİMATI 1/10 YAYIN İ REV. NO REV. İ AÇIKLAMA 7 14.03.2013 Enerji Yönetim sistemi ile ilgili logo renk ve kullanımıyla ilgili bilgilerin girilmesi. Ayrıca, logo kullanımı ile ilgi 4.1.2-4.1.3-.4.1.4-.4.1.5-4.1.6

Detaylı

KÇK LOGO ve İŞARET KULLANMA TALİMATI

KÇK LOGO ve İŞARET KULLANMA TALİMATI 1/10 YAYIN İ REV. NO REV. İ AÇIKLAMA 9 25.06.2013 89/106/EEC yerine 305/2011/EU (CPR) atıfta bulunulmuştur. 10 19.01.2015 Ürün akreditasyon işareti EK-1 de değişiklik yapılarak TS EN ISO/IEC 17065 olarak

Detaylı

KALİTE EL KİTABI PERSONEL BELGELENDİRME

KALİTE EL KİTABI PERSONEL BELGELENDİRME Sayfa Sayısı 1/5 1. KAPSAM TS EN ISO/IEC 17024 Personel belgelendirme kuruluşları için geliştirme ve sürdürebilirlik programları da dahil belirli şartlara göre personeli belgelendiren kuruluşlar için genel

Detaylı

Görevin Yerine Getirilmeme Sonucu

Görevin Yerine Getirilmeme Sonucu Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü *Bulunduğu Görevde Rektörlük adına hareket ettiği bilincinde olmak, * Harcama Yetkilisi olarak İş ve İşlemlerini Etik Kuralları çerçevesinde yapmak, * Hedeflenen Stratejik

Detaylı

STANDART KALİBRASYON HİZMET VE KALİBRASYON TAKİP DESTEK ŞARTLARI SÖZLEŞMESİ

STANDART KALİBRASYON HİZMET VE KALİBRASYON TAKİP DESTEK ŞARTLARI SÖZLEŞMESİ 1. Tanımlamalar ve Genel Şartlar 1.1 Bu dokümanda Türk Hava Yolları Teknik A. Ş. Kalibrasyon Laboratuvarı Kalibrasyon Laboratuvarı olarak, hizmet talebinde bulunan firma, kurum ve şahıslar ise MÜŞTERİ

Detaylı

Belgelerde Güvenlik Ve Sahtecilik

Belgelerde Güvenlik Ve Sahtecilik Belgelerde Güvenlik Ve Sahtecilik Programın Amacı Bu eğitimle ile sahte belge kullanımının önüne geçilmesi, görevlilerin aldatılmasının önlenmesi, şirket zararlarının en aza indirgenmesi ve kamu düzenine

Detaylı

Laboratuvar Akreditasyonu

Laboratuvar Akreditasyonu Laboratuvar Akreditasyonu Akreditasyon, Laboratuvarların, Muayene Belgelendirme ve Yeterlilik Deneyi Sağlayıcı Kuruluşlarının Ulusal ve Uluslararası Kabul Görmüş Teknik Kriterlere Göre Değerlendirilmesi,

Detaylı

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için)

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) .././ İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) Sayın: Rektörlük / Dekanlık/ Müdürlük Makamının. tarih ve.. sayılı yazısıyla konusundaki şikayetiniz ile ilgili olarak.. hakkında Yükseköğretim Kurumları Öğrenci

Detaylı

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ PROGRAMI Ekim 2017/21-22 Ekim 2017

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ PROGRAMI Ekim 2017/21-22 Ekim 2017 1.ders - - - TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ PROGRAMI 14-15 Ekim 2017/21-22 Ekim 2017 14 Ekim 2017/ 1.GÜN Giriş, Türk Yargı Teşkilatı, o Genel Hususlar o Cumhuriyet Başsavcılıkları

Detaylı

Revizyon Tarihi : BELGELENDİRME YÖNETİMİ

Revizyon Tarihi : BELGELENDİRME YÖNETİMİ Belgenin Verilmesi Belge almaya hak kazanmış adaylara belgelerinin basılması belgenin basılması ve teslim şartları maddesine göre gerçekleştirilir. Belge teslimleri adayın sınava giriş tarihinden itibaren

Detaylı

PROSİS in tüm kayıtlı ve belgeli müşterileri ve eğitim katılımcıları için geçerlidir.

PROSİS in tüm kayıtlı ve belgeli müşterileri ve eğitim katılımcıları için geçerlidir. 1.0 AMAÇ Bir müşterinin veya Prosis bünyesinde gerçekleştirilen eğitim katılımcısının PROSİS kararına itiraz etmesi, şikayette bulunması ve anlaşmazlıkların ortaya çıkması halinde yapılacak faaliyetlerin

Detaylı

KYK BELGEM BELGE, MARKA VE LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ. YAYIN / DEĞİŞİKLİK DURUMU Revizyon No. Değişiklik Tarihi. Değişikliği Yapan.

KYK BELGEM BELGE, MARKA VE LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ. YAYIN / DEĞİŞİKLİK DURUMU Revizyon No. Değişiklik Tarihi. Değişikliği Yapan. BELGE, MARKA VE LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ DOKÜMAN NO : PR.09 YAYIN / DEĞİŞİKLİK DURUMU Revizyon No Değişiklik No Değişiklik Tarihi 01 01 03.04.2017 Değişikliği Yapan Yıldırım ERTÜRKAN Onaylayan Arda SÜRMELİ

Detaylı

MUAYENE FAALİYETLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI MUAYENE BAŞVURU FORMU İLE MUAYENE BAŞVURUSU BAŞVURU DEĞERLENDİRME MUAYENE ÜCRET TEKLİFİ MÜŞTERİ ONAYI

MUAYENE FAALİYETLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI MUAYENE BAŞVURU FORMU İLE MUAYENE BAŞVURUSU BAŞVURU DEĞERLENDİRME MUAYENE ÜCRET TEKLİFİ MÜŞTERİ ONAYI MUAYENE FAALİYETLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI MUAYENE BAŞVURU FORMU İLE MUAYENE BAŞVURUSU BAŞVURU DEĞERLENDİRME BAŞVURU REDDİ MUAYENE ÜCRET TEKLİFİ MÜŞTERİ REDDİ MÜŞTERİ ONAYI MUAYENE GÜNÜ TEYİDİ MÜŞTERİ REDDİ MUAYENE

Detaylı

LOGO VE BELGE KULLANIM TALİMATI

LOGO VE BELGE KULLANIM TALİMATI 1. AMAÇ INSPECCO tarafından belgelendirilen kuruluşların logo, belge, marka, CE işareti kullanım esaslarını belirtmektir. 2. KAPSAM Bu talimat INSPECCO nun logo kullanımını ve ilgili akreditasyon kurumunun

Detaylı

E Tip İdari Şartnamenin Düzenlenmesi

E Tip İdari Şartnamenin Düzenlenmesi İŞ AKIŞ ŞMASI KURUM DAİR BİRİM ŞMA ADI UŞAK ÜNİVRSİTSİ SAĞLIK KÜLTÜR V SPOR DOAİR BAŞKANLIĞI SATINALMA BİRİMİ İAL İŞLMLRİ İŞ AKIŞ ŞMASI Diğer birimlerden satınalma talebinin ilgili ekleri ile birlikte

Detaylı

Dr. Yıldırım CESARETLİ. Akreditasyon ve Yeterlilik Testleri. Biyosidal Ürün Analiz Laboratuvarlarında

Dr. Yıldırım CESARETLİ. Akreditasyon ve Yeterlilik Testleri. Biyosidal Ürün Analiz Laboratuvarlarında Dr. Yıldırım CESARETLİ 1 Akreditasyon ve Yeterlilik Testleri Biyosidal Ürün Analiz Laboratuvarlarında Mevzuat 2 Biyosidal Ürünler Yönetmeliği 31.12.2009 tarih ve 27449 sayı 4. Mükerrer Bu Yönetmeliğin

Detaylı

TAŞMAN & ŞANVER. Persembepazarı Cd. No 9 Kat: 5 / 402-404 Karaköy / İstanbul Tel: 90-212-245-4245 Fax : 90-212-245-4233 inbox@sanver.gen.

TAŞMAN & ŞANVER. Persembepazarı Cd. No 9 Kat: 5 / 402-404 Karaköy / İstanbul Tel: 90-212-245-4245 Fax : 90-212-245-4233 inbox@sanver.gen. TAŞMAN & ŞANVER Persembepazarı Cd. No 9 Kat: 5 / 402-404 Karaköy / İstanbul Tel: 90-212-245-4245 Fax : 90-212-245-4233 inbox@sanver.gen.tr BÜLTEN ELEKTRONİK İMZA Elektronik imza nedir? Başka bir elektronik

Detaylı

Birden Çok İş Deneyimini Gösteren Belge Sunulması Halinde Yapılması Gerekenler Nedir?

Birden Çok İş Deneyimini Gösteren Belge Sunulması Halinde Yapılması Gerekenler Nedir? Birden Çok İş Deneyimini Gösteren Belge Sunulması Halinde Yapılması Gerekenler Nedir? KAMU İHALE KURUL KARARI Toplantı No : 2015/028 Gündem No : 27 Karar Tarihi : 29.04.2015 Karar No : 2015/UM.I-1207 Şikayetçi:

Detaylı

17UY KAMYON ŞOFÖRÜ MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI

17UY KAMYON ŞOFÖRÜ MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI Programının Amacı Programına Başvuru Sınava Girecek Adaylarda Aranan Şartlar Adaylardan İstenilen Belgeler Değerlendirme Sürecinin Amacı Değerlendirme Sürecinin Tanımlanması Sürecinde Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için)

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) .././ İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) Sayın: Rektörlük / Dekanlık/ Müdürlük Makamının. tarih ve.. sayılı yazısıyla konusundaki şikayetiniz ile ilgili olarak.. hakkında açılan disiplin ve ceza soruşturmasında

Detaylı

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için)

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) .././ İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) Sayın: Rektörlük / Dekanlık/ Müdürlük Makamının. tarih ve.. sayılı yazısıyla konusundaki şikayetiniz ile ilgili olarak.. hakkında açılan disiplin soruşturmasında

Detaylı

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için)

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) Sayı: Tarih:.././ Konu: Ceza Soruşturması İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) Sayın: Rektörlük / Genel Sekreterlik / Dekanlık/ Müdürlük Makamının. tarih ve.. sayılı yazısıyla konusundaki şikayetiniz

Detaylı

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI SAYFA : Sayfa 1 / 4 1.AMAÇ Bu talimatın amacı TRB nin logo kullanımına ilişkin kuralları belirlemektir. Bu kurallar, markaların, belgelendirilmiş firmalardan ürün veya hizmet alan birey veya kuruluşlar

Detaylı

TMMOB JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ DERS PROGRAMI

TMMOB JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ DERS PROGRAMI TMMOB JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ DERS PROGRAMI Eğitimin Tarihleri 01-02-03-04 Mart 2018 Eğitimin Süresi Eğitmenler 18 saat teorik + 6 saat pratik = 24 DERS SAATİ (4 GÜN) (Teorik)

Detaylı

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için)

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) .././ İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) Sayın: Rektörlük / Genel Sekreterlik / Dekanlık/ Müdürlük Makamının. tarih ve.. sayılı yazısıyla konusundaki şikayetiniz ile ilgili olarak.. hakkında Yükseköğretim

Detaylı

Doküman No İlk Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi T.09 03.01.2012 02 14/11/2013

Doküman No İlk Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi T.09 03.01.2012 02 14/11/2013 YAYIN TARİHİ REV. NO REV. TARİHİ AÇIKLAMA 03.01.2012 1 03.04.2013 Ekler talimattan çıkartıldı Ek doküman olarak oluşturuldu. 03.01.2012 2 14.11.2013 Logo ve işaretlerin deney ve kalibrasyon raporlarında

Detaylı

LOGO VE BELGE KULLANMA TALİMATI

LOGO VE BELGE KULLANMA TALİMATI 1. AMAÇ Bu talimatın amacı, QSI tarafından yürütülen sistem belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi logolarını ve onaylanmış belgelerini kullanma esaslarını

Detaylı

DENEY VEYA KALİBRASYON LABORATUVARLARININ TS EN ISO/IEC 17025:2005 STANDARDINA GÖRE DENETİMİ VE AKREDİTASYONU

DENEY VEYA KALİBRASYON LABORATUVARLARININ TS EN ISO/IEC 17025:2005 STANDARDINA GÖRE DENETİMİ VE AKREDİTASYONU 583 DENEY VEYA KALİBRASYON LABORATUVARLARININ TS EN ISO/IEC 17025:2005 STANDARDINA GÖRE DENETİMİ VE AKREDİTASYONU Şahin ÖZGÜL ÖZET Deney veya kalibrasyon laboratuarları kendi sözcük dağarcıklarını özenle

Detaylı

PERSONEL BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ (GENEL ŞARTLAR)

PERSONEL BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ (GENEL ŞARTLAR) Yayın i 04.05.2009 Sayfa Sayısı 1/5 1. KAPSAM TS EN ISO/IEC 17024 Personel belgelendirme kuruluşları için geliştirme ve sürdürebilirlik programları da dahil belirli şartlara göre personeli belgelendiren

Detaylı

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI. Elektronik Yazışma ve Belge Yönetim Sistemi Yönergesi

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI. Elektronik Yazışma ve Belge Yönetim Sistemi Yönergesi T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI Elektronik Yazışma ve Belge Yönetim Sistemi Yönergesi Şubat 2015 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 Amaç, Kapsam, Tanımlar ve Hukuki Dayanak... 1 Amaç... 1 Kapsam... 1 Tanımlar...

Detaylı

GİZLİLİK VE GİZLİLİĞİN ÖNEMİ. Olgun YAZICI İstanbul Sağlık Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şube Müdürü

GİZLİLİK VE GİZLİLİĞİN ÖNEMİ. Olgun YAZICI İstanbul Sağlık Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şube Müdürü GİZLİLİK VE GİZLİLİĞİN ÖNEMİ Olgun YAZICI İstanbul Sağlık Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şube Müdürü AMAÇ: Kamu kurum ve kuruluşlarının; güvenliğini sağlamak, yürütülen işlemlerin ve muhafaza edilen her türlü

Detaylı

KÇK LOGO ve İŞARET KULLANMA TALİMATI

KÇK LOGO ve İŞARET KULLANMA TALİMATI 1/9 YAYIN REV. NO REV. İ AÇIKLAMA İ 2 11.10.2006 İşaret olarak renk tanımlaması yapıldı. 3 05.02.2007 Kapsama TS EN 45012 ve Guide 66 sistemleri kapsamında belgelendirilen kuruluşların logo kullanma kriterleri

Detaylı

Kontrol: Gökhan BİRBİL

Kontrol: Gökhan BİRBİL Doküman Adı: UYGUNLUK DEĞERLENDİRME KURULUŞLARI İÇİN AKREDİTASYONUN ASKIYA ALINMASI, GERİ ÇEKİLMESİ VE KAPSAM DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PROSEDÜR Doküman No.: P702 Revizyon No: 05 Yürürlük Tarihi: 02.01.2012

Detaylı

Yunus KISA İSG Uzmanı

Yunus KISA İSG Uzmanı ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME ENSTİTÜSÜ BAŞKANLIĞI Yunus KISA İSG Uzmanı Laboratuvar Yetkilendirme Kapsam

Detaylı

BİLİRKİŞİLİK EĞİTİMİ KASIM YER: İ-AKADEMİ EĞİTİM SALONU 1450 Sk. No:12, Alsancak Konak/İzmir (Kıbrıs Şehitleri Caddesi)

BİLİRKİŞİLİK EĞİTİMİ KASIM YER: İ-AKADEMİ EĞİTİM SALONU 1450 Sk. No:12, Alsancak Konak/İzmir (Kıbrıs Şehitleri Caddesi) TMMOB KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI EGE BÖLGE ŞUBESİ Bilirkişilik Kanunu kapsamında "Bilirkişilik Yönetmeliği" 03/08/2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanmış ve yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmelikte belirtildiği

Detaylı

Görevin Yerine Getirilmeme Sonucu

Görevin Yerine Getirilmeme Sonucu Özlük İşleri ve Yazı İşleri Yetkilisi *Bulunduğu Görevde Rektörlük adına hareket ettiği bilincinde olmak, * Harcama Yetkilisi olarak İş ve İşlemlerini Etik Kuralları çerçevesinde yapmak, * Hedeflenen Stratejik

Detaylı

ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ Compliant and Appeals Management Procedure

ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ Compliant and Appeals Management Procedure ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ Compliant and Appeals Management Procedure Doküman No KARTEPE-P6 Yayın Tarihi 10 Eyl. 2016 Revizyon No 00 Revizyon Tarihi - Revizyon No: Revizyon Tarihi: Bölüm

Detaylı

T.C. KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI

T.C. KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C. KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ASANSÖR BAKIM VE İŞLETME YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDA KÜTAHYA BELEDİYESİ SINIRLARI DÂHİLİNDE BULUNAN ASANSÖRLERİN YILLIK KONTROLLERİNİN YAPTIRILMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ KÜTAHYA

Detaylı

MERAM İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

MERAM İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU MERAM İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No Vatandaşa Sunulan Hizmetin Tamamlanma Süresi (En BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER Hizmetin Adı Geç) Nüfus Cüzdanının Kayıp Nedeniyle 1- Var ise

Detaylı

KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI BİLİRKİŞİLİK EĞİTİM PROGRAMI. - TÜRK YARGI TEŞKILATI (15 dk) CUMHURİYET BAŞSAVCILIKLARI

KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI BİLİRKİŞİLİK EĞİTİM PROGRAMI. - TÜRK YARGI TEŞKILATI (15 dk) CUMHURİYET BAŞSAVCILIKLARI 1.GÜN DERS DERS İÇERİĞİ 09.30-10.20 - DERSE GİRİŞ (20 dk) - TÜRK YARGI TEŞKILATI (15 dk) GENEL HUSUSLAR CUMHURİYET BAŞSAVCILIKLARI İLK DERECE MAHKEMELERİ * Hukuk Mahkemeleri *Ceza Mahkemeleri *İdare/vergi

Detaylı

BİLİŞİM DESTEK UZMANI ASİL KAZANAN ADAY BİLİŞİM DESTEK UZMANI YEDEK KAZANAN ADAY BİLGİ GÜVENLİĞİ UZMANI ASİL KAZANAN ADAY

BİLİŞİM DESTEK UZMANI ASİL KAZANAN ADAY BİLİŞİM DESTEK UZMANI YEDEK KAZANAN ADAY BİLGİ GÜVENLİĞİ UZMANI ASİL KAZANAN ADAY TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DAİRE BAŞKANLIĞINCA 2-3-4-5/12/2014 TARİHLERİNDE SÖZLÜ SINAVI YAPILAN SÖZLEŞMELİ BİLİŞİM PERSONELİ SINAVINDA BAŞARILI OLAN ADAYLARA AİT LİSTE

Detaylı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU R20.07 LABORATUVAR İÇ DENETİMLERİ

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU R20.07 LABORATUVAR İÇ DENETİMLERİ R20.07 LABORATUVAR İÇ DENETİMLERİ Rev.00 03-2002 1 GİRİŞ 1.1 TS EN ISO/IEC 17025 (2000) Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar standardında, bir laboratuvarın yaptığı deney

Detaylı

ŞİKAYETLER VE İTİRAZLAR PROSEDÜRÜ

ŞİKAYETLER VE İTİRAZLAR PROSEDÜRÜ Sayfa No 1/7 1.0 Amaç: Bu prosedürün amacı, müşterilerden, belgelendirme faaliyetleri veya muayene faaliyetleri konusunda diğer kesimlerden alınan şikayetler ve itirazlara yapılacak işlemlerin belirlenmesi,

Detaylı

MEMNUNİYET ANKETİ RAPOR FORMU

MEMNUNİYET ANKETİ RAPOR FORMU Uygulama Alanı Personel Memnuniyet Anketi Hizmet Memnuniyet Anketi Uygulama Tarihi: 29.12.2015 01.03.2017 Görev unvanı 1. Birimlerimizin vermiş olduğu uzmanlık hizmetleri hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz?

Detaylı

SERTİFİKALARIN ASKIYA ALINMASI, GERİ ÇEKİLMESİ VE KAPSAM DARALTMA PROSEDÜRÜ

SERTİFİKALARIN ASKIYA ALINMASI, GERİ ÇEKİLMESİ VE KAPSAM DARALTMA PROSEDÜRÜ Revizyon No Revizyon Madde No Revizyon İçeriği 01 26.11.2003 3 Sorumluluklar bölümü tamamen değiştirildi. 4.1.1 Belgenin dondurulma süresi 4 ay olarak düzeltildi. 4.1.2 b Düzeltici faaliyet süresi 60 gün

Detaylı

GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI GAZİEMİR İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI GAZİEMİR İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI GAZİEMİR İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Nüfus Cüzdanı Düzenlenmesi

Detaylı

Görevin Yerine Getirilmeme Sonucu

Görevin Yerine Getirilmeme Sonucu Özlük İşleri ve Yazı İşleri Yetkilisi *Bulunduğu Görevde Rektörlük adına hareket ettiği bilincinde olmak, * Harcama Yetkilisi olarak İş ve İşlemlerini Etik Kuralları çerçevesinde yapmak, * Hedeflenen Stratejik

Detaylı

ONAYLANMIŞ KURULUŞ NUMARASI VE LOGO KULLANIM TALİMATI

ONAYLANMIŞ KURULUŞ NUMARASI VE LOGO KULLANIM TALİMATI 1.AMAÇ VE KAPSAM 1.1.Bu talimatının amacı; Müşterilerin deney veya performansın değişmezliğinin değerlendirilmesi ve doğrulanması faaliyetleri kapsamında sunulan hizmetlerin birey veya kuruluşlar tarafından

Detaylı

T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ DEMİRÖZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ DEMİRÖZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ STAJ DOSYASI 20. - 20. EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI NUMARASI BÖLÜMÜ PROGRAMI SINIFI STAJ TARİHİ : : : : : : ZORUNLU STAJ SÜRESİ : ( )15 iş günü ( X )30 iş günü İŞ YERİNİN ADI ADRESİ

Detaylı

Logo Kullanma Talimatı

Logo Kullanma Talimatı Logo Kullanma Talimatı T-01, Revizyon 09, 06.07.2015 KALİTEST BELGELENDİRME ve EĞİTİM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. Zorlu Center, Teras Evler, Daire:11, BBN:309 Levazım-Beşiktaş/İSTANBUL www.kalitest.com.tr BU

Detaylı

ŞİRKET SAHİPLERİ ( ŞAHIS ŞİRKETİ ) ECZACILAR, SERBEST MUHASEBECİ VE MAALİ MÜŞAVIRLER İÇİN DE GEÇERLİDİR

ŞİRKET SAHİPLERİ ( ŞAHIS ŞİRKETİ ) ECZACILAR, SERBEST MUHASEBECİ VE MAALİ MÜŞAVIRLER İÇİN DE GEÇERLİDİR ŞİRKET SAHİPLERİ ( ŞAHIS ŞİRKETİ ) ECZACILAR, SERBEST MUHASEBECİ VE MAALİ MÜŞAVIRLER İÇİN DE GEÇERLİDİR ANTETLİ KAĞIDA ( ANTETLİ KAĞIDI YOK İSE A4 ÜN ÜST ORTA KISMINADA KAŞE BASARAK KULLANABİLİR ) SEYAHAT

Detaylı

ELEKTRONİK NÜSHA.BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR.

ELEKTRONİK NÜSHA.BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR. YAYIN TARİHİ REV. NO REV. TARİHİ AÇIKLAMA 03.01.2012 01 16.04.2013 Madde 2.6 CPC LOGOSUNUN, İŞARETİNİN, RAPORUNUN, BELGESİNİN VE KİMLİK NUMARASININ KULLANIMI olarak isminin, 2.6.4 Müşteri, CPC raporunu,

Detaylı

KALİTE EL KİTABI. Laboratuvar faaliyetlerinde yenilikleri takip etmeyi, bilgileri güncellemeyi, kontrol yöntemlerini işletmeyi,

KALİTE EL KİTABI. Laboratuvar faaliyetlerinde yenilikleri takip etmeyi, bilgileri güncellemeyi, kontrol yöntemlerini işletmeyi, Sayfa No 1/10 2.1. Yükümlülük Beyanı AVRASYA TTM Laboratuarı yürütme yetkisine sahip yönetimi, yaptığı işte ve ürettiği analiz sonuçlarının raporlanmasında tamamen bağımsızdır. Bu kapsamda Avrasya TTM

Detaylı

SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR SÜREÇLERİ. Sürecin Amacı

SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR SÜREÇLERİ. Sürecin Amacı 02.01.2014 Rev 01 1/15 Sürecin Tanımı Satınalma Süreci Süreç No Süreç Sahibi 3 Satınalma Müdürü 08-03-33 Sürecin Amacı İTÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı birimlerden gelen satınalma taleplerinin

Detaylı

GİZLİLİK VE GİZLİLİĞİN ÖNEMİ

GİZLİLİK VE GİZLİLİĞİN ÖNEMİ 1. Yetkili bulunmayan kişilerce hakkında bilgi sahibi olunması halinde, Devletin güvenliği, milli varlığı, bütünlüğü, anayasal düzeni ve dış ilişkilerini tehlikeye düşürebilecek her türlü bilgi ve belgelere...

Detaylı

METOD ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA HİZMETLERİ TİC.LTD ŞTİ ŞİRKETİ KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA AYDINLATMA METNİ

METOD ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA HİZMETLERİ TİC.LTD ŞTİ ŞİRKETİ KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA AYDINLATMA METNİ METOD ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA HİZMETLERİ TİC.LTD ŞTİ ŞİRKETİ KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA AYDINLATMA METNİ 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK), kişisel verilerin işlenmesi sırasında

Detaylı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU R10.09 AKREDİTASYON DENETİMLERİ İÇİN DENETİM SÜRELERİNİN (ADAMGÜN) HESAPLANMASI REHBERİ Rev.01 01-2008 Genel Bu Rehber, uygunluk değerlendirme kuruluşlarının akreditasyon denetimleri için görevlendirilen

Detaylı

Sizin İçin Yapabileceklerimiz

Sizin İçin Yapabileceklerimiz Patrol Matbaacılık, 2000 yılından bu yana ofset baskı sektöründe hızlı büyümesini sağlayan, yaşanan tüm gelişmeleri ve teknolojik yenilikleri takip eden köklü bir Türk ofset baskı firmasıdır. 75 personel

Detaylı

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ MÜFREDATI

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ MÜFREDATI İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ MÜFREDATI Ücret: 1.250 TL Grup İndirimi Mevcut. Eğitim Yeri: Cevizlibağ-Topkapı Üniversite Kampusu Eğitim Süresi 4 gün

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü Sayı : B.10.0.SEG.0.07.00.01-010.06/8229 Konu : Tıpta Uzmanlık Belgeleri Tescil İşlemleri 07.07.2009 DOSYA GENELGE 2009/43 Bilindiği üzere, Ülkemizde

Detaylı

BASINÇ ALANINDA LABORATUVARLARASI 35 Bar PNÖMATİK (GAZ) KARŞILAŞTIRMASI TEKNİK PROTOKOLÜ

BASINÇ ALANINDA LABORATUVARLARASI 35 Bar PNÖMATİK (GAZ) KARŞILAŞTIRMASI TEKNİK PROTOKOLÜ BASINÇ ALANINDA LABORATUVARLARASI 35 Bar PNÖMATİK (GAZ) KARŞILAŞTIRMASI TEKNİK PROTOKOLÜ TÜBİTAK UME BASINÇ LABORATUVARLARI Ocak 2013 TÜBİTAK UME BASINÇ LABORATUVARLARI Page 1 İÇİNDEKİLER 1. Amaç... 3

Detaylı

PROSEDÜR. Tarafsızlığın Korunması. REVİZYON İZLEME TABLOSU Revizyon Revizyon Açıklaması Tarih. 00 İlk yayındır

PROSEDÜR. Tarafsızlığın Korunması. REVİZYON İZLEME TABLOSU Revizyon Revizyon Açıklaması Tarih. 00 İlk yayındır Sayfa No : 1 / 5 REVİZYON İZLEME TABLOSU Revizyon Revizyon Açıklaması Tarih 00 İlk yayındır. 15.10.2012 01 Çıkar Çatışması Risk Değerlendirme puanlaması çıkarıldı. Tarafsızlığı etkileyebilecek personellerin,

Detaylı

Başka Bir İş İçin Düzenlenen Banka Referans Mektubu Kabul Edilir mi?

Başka Bir İş İçin Düzenlenen Banka Referans Mektubu Kabul Edilir mi? Başka Bir İş İçin Düzenlenen Banka Referans Mektubu Kabul Edilir mi? KAMU İHALE KURULU KARARI Toplantı No : 2007/047 Gündem No : 59 Karar Tarihi : 13.08.2007 Karar No : 2007/UY.Z-2748 Şikayetçi : Yağışan

Detaylı

12UY GENEL ALAN SORUMLUSU MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI

12UY GENEL ALAN SORUMLUSU MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI Programının Amacı Programına Başvuru Sınava Girecek Adaylarda Aranan Şartlar Adaylardan İstenilen Belgeler Değerlendirme Sürecinin Amacı Değerlendirme Sürecinin Tanımlanması Sürecinde Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi nde bulunan gizlilik

Detaylı

www.eurolab.org/cookbooks.aspx EUROLAB kısa haberler bülteni 3 ayda bir yayınlanmaktadır. Bunlarda TURKLAB haberleri de yer almaktadır.

www.eurolab.org/cookbooks.aspx EUROLAB kısa haberler bülteni 3 ayda bir yayınlanmaktadır. Bunlarda TURKLAB haberleri de yer almaktadır. Modern Laboratuvarlar izole olarak çalışmamalıdırlar. Çalışmalarına yön verecek bilgi erişimi ve paylaşımı için bir çatı örgütü altında buluşmalıdırlar. Türkiye'de özel ve kamu sektörüne hizmet sunan tüm

Detaylı

Revizyon Tarihi :

Revizyon Tarihi : 1.0 AMAÇ Talep edilen belgelerin verilmesi, belge kapsamı ve geçerliliğinin sürdürülmesi, yenilenmesi, kapsamının genişletilmesi, daraltılması, askıya alınması veya iptal edilmesi ile ilgili sistem ve

Detaylı

Kişisel Koruyucu Donanımlarla İlgili Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesine Dair Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar

Kişisel Koruyucu Donanımlarla İlgili Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesine Dair Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Kişisel Koruyucu Donanımlarla İlgili Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesine Dair Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Tebliğin amacı, 09.02.2004 tarih ve 25368

Detaylı

TALİMAT BELGE, MARKA VE LOGO KULLANIM REVİZYON İZLEME TABLOSU. NO AÇIKLAMA TARİH 00 İlk yayındır. 15.10.2011 HAZIRLAYAN YÖNETİM TEMSİLCİSİ

TALİMAT BELGE, MARKA VE LOGO KULLANIM REVİZYON İZLEME TABLOSU. NO AÇIKLAMA TARİH 00 İlk yayındır. 15.10.2011 HAZIRLAYAN YÖNETİM TEMSİLCİSİ REVİZYON İZLEME TABLOSU Sayfa No : 1/6 NO AÇIKLAMA TARİH 00 İlk yayındır. 15.10.2011 01 Genel bir düzenleme yapılmıştır. 25.07.2012 HAZIRLAYAN YÖNETİM TEMSİLCİSİ ONAYLAYAN GENEL MÜDÜR Sayfa No : 2/6 1.

Detaylı

İSMES İSTANBUL MESLEKİ EĞİTİM ÇEVRE DAN. ve HİZM. A.Ş. KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ

İSMES İSTANBUL MESLEKİ EĞİTİM ÇEVRE DAN. ve HİZM. A.Ş. KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ PRS.22 23.02.2017 13.07.2018/02 1 / 5 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı, personel belgelendirme hizmetlerinin TS EN ISO / IEC 17024 personel belgelendirme standart şartlarına göre değerlendirilerek

Detaylı

LİSANS, BELGELER VE UYGUNLUK İŞARETLERİNİN KULLANIMI KURALLARI UBK-02 TS EN ISO/IEC 17065 ÜRÜN, PROSES VE HİZMET BELGELENDİRME AKREDİTASYON SİSTEMİ

LİSANS, BELGELER VE UYGUNLUK İŞARETLERİNİN KULLANIMI KURALLARI UBK-02 TS EN ISO/IEC 17065 ÜRÜN, PROSES VE HİZMET BELGELENDİRME AKREDİTASYON SİSTEMİ SAYFA 1/5 DEĞİŞİKLİKLER TABLOSU No Konusu Tarih Talep Eden Kişi/Birim Bölüm/ Sayfa DAĞITIM LİSTESİ: GENEL MÜDÜR KALİTE YÖNETİM TEMSİLCİSİ BELGELENDİRME KOMİTESİ DEĞERLENDİRME KOMİTESİ TEKNOLOJİK HİZMETLER

Detaylı

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇED Hizmetleri ve Çevre İzinleri Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇED Hizmetleri ve Çevre İzinleri Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 2 ÇED Muafiyet (ÇED) Yönetmeliği Ek-I Uygulanacak Projeler Listesi ve Ek-2 Seçme Eleme Kriterleri

Detaylı

LOGO VE BELGE KULLANMA TALİMATI

LOGO VE BELGE KULLANMA TALİMATI REVİZYON TAKİP TABLOSU Rev. No Revizyon Gerekçesi Tarih 01 Madde 3.3 revize edildi. 18.06.2013 02 Logolar Revize edildi 06.09.2013 03 Logolar Revize Edildi 10.10.2014 04 Logolar Revize edildi 19.04.2016

Detaylı

TALİMAT. Medikal Logo Kullanım Talimatı. Departman İsim Tarih İmza. Yön. Temsilcisi Eren İŞMAN 01.06.2011 Sistem Belgelendirme Md.

TALİMAT. Medikal Logo Kullanım Talimatı. Departman İsim Tarih İmza. Yön. Temsilcisi Eren İŞMAN 01.06.2011 Sistem Belgelendirme Md. TALİMAT Medikal Logo Kullanım Talimatı Doküman No MD-T-080/02 Yayın Tarihi 01.06.2011 Revizyon No 0 Son Rev.Tarihi - Departman İsim Tarih İmza Hazırlayan Gözden Geçiren Onaylayan Yön. Temsilcisi Eren İŞMAN

Detaylı

FİNİKE İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

FİNİKE İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI FİNİKE İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) *ÇOCUK YURT İÇİNDE DOĞMUŞSA 1- Kanunla bildirimde bulunmak için yetkili

Detaylı

Görevin Yerine Getirilmeme Sonucu

Görevin Yerine Getirilmeme Sonucu Özlük ĠĢleri ve Yazı ĠĢleri Yetkilisi *Bulunduğu Görevde Rektörlük adına hareket ettiği bilincinde olmak, * Harcama Yetkilisi olarak İş ve İşlemlerini Etik Kuralları çerçevesinde yapmak, * Hedeflenen Stratejik

Detaylı

KURUMSAL. İlkelerine dayanmaktadır.

KURUMSAL. İlkelerine dayanmaktadır. KURUMSAL ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti., on altı yılı aşkın bir süredir Hesap Uzmanlığı ve Baş Hesap Uzmanlığı görevlerinin yanı sıra Maliye Bakanlığında Daire Başkanlığı görevlerinde

Detaylı

LOGO KULLANMA TALİMATI

LOGO KULLANMA TALİMATI 1.0. AMAÇ Bu talimatın amacı, QA Technic tarafından yürütülen sistem belgelendirme, ürün belgelendirme ve muayene belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi

Detaylı

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI Sayfa No 1 / 6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı NETSERT in logo kullanımına ilişkin kuralları belirlemektir. Bu kurallar, markaların, belgelendirilmiş firmalardan ürün veya hizmet alan birey veya kuruluşlar

Detaylı

Revizyon Tarihi :

Revizyon Tarihi : Tarihi : Rev. Sayfa Rev. Tar. Açıklama No No 00 İlk Yayın - 01 01.05.2017 02 05.06.2017 Belgelendirme Asistanının sorumluluğu ile ilgili ifade netleştirildi Tanımlar ile ilgili başlık içeriği güncellendi

Detaylı

ELEKTRONİK NÜSHA.BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR.

ELEKTRONİK NÜSHA.BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR. YAYIN TARİHİ CPC BELGELENDİRME MUAYENE VE DENEY HİZMETLERİ TİC. LTD. ŞTİ. REV. NO REV. TARİHİ AÇIKLAMA 03.01.2012 01 04.03.2013 Prosedürde yer alan Uygunluk belgesi performans değişmezlik belgesi olarak

Detaylı

MEMNUNİYET ANKETİ RAPOR FORMU

MEMNUNİYET ANKETİ RAPOR FORMU Uygulama Alanı Personel Memnuniyet Anketi Hizmet Memnuniyet Anketi Uygulama Tarihi: 01.06.2016 01.07.2016 Görev unvanı 1. Birimlerimizin vermiş olduğu uzmanlık hizmetleri hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz?

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı HATA BİLDİRİM FORMU (Usulsüzlük, Yolsuzluk, Etik Kural İhlali)

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı HATA BİLDİRİM FORMU (Usulsüzlük, Yolsuzluk, Etik Kural İhlali) Hata adı: Hata türü: (yönetim/operasyonel/stratejik/bilgi Teknolojileri/izleme ve raporlama) Hatanın gerçekleşme tarihi: Hatanın sebepleri/olası sebepleri: Hatanın etkilediği faaliyet/süreç adı: Sorumlu

Detaylı

Türk Psikologlar Derneği Psikoloji Programları Akreditasyon Birimi (PAB) Bilgilendirme Toplantısı. 10 Aralık 2016 TPD Genel Merkez, Ankara

Türk Psikologlar Derneği Psikoloji Programları Akreditasyon Birimi (PAB) Bilgilendirme Toplantısı. 10 Aralık 2016 TPD Genel Merkez, Ankara Türk Psikologlar Derneği Psikoloji Programları Akreditasyon Birimi (PAB) Bilgilendirme Toplantısı 10 Aralık 2016 TPD Genel Merkez, Ankara İÇERİK: Akreditasyon: Tanım, Amaç ve Tarihçe TPD PAB Akreditasyon

Detaylı

DANIŞMANLIK HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK. R.G.Tarihi: 26.02.2006 R.G.

DANIŞMANLIK HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK. R.G.Tarihi: 26.02.2006 R.G. DANIŞMANLIK HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK R.G.Tarihi: 26.02.2006 R.G.Sayısı: 26092 MADDE 1-11/9/2003 tarihli ve 25226 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

BELGE, MARKA ve LOGO KULLANIMI PROSEDÜRÜ

BELGE, MARKA ve LOGO KULLANIMI PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 5 1. REFERANSLAR TS EN ISO/IEC 17024:2012 Uygunluk değerlendirmesi - Personel belgelendiren kuruluşlar için genel şartlar standardı Madde 9.1. Mesleki Yeterlilik Kurumu Markasının Kullanımına

Detaylı

Çek Kanunu neleri getiriyor? Gönderen : abana - 21/03/2010 15:39

Çek Kanunu neleri getiriyor? Gönderen : abana - 21/03/2010 15:39 Çek Kanunu neleri getiriyor? Gönderen : abana - 21/03/2010 15:39 Çek Kanunu'nun hangi yenilikleri getirdiðini biliyormuyuz 1- KANUNUN AMAÇ VE KAPSAM Çek kanununun amaç ve kapsamý 1. maddesinde Bu Kanunun

Detaylı

17UY SORUMLU EMLAK DANIŞMANI SEVİYE - 5 BELGELENDİRME PROGRAMI

17UY SORUMLU EMLAK DANIŞMANI SEVİYE - 5 BELGELENDİRME PROGRAMI Programının Amacı Programına Başvuru Sınava Girecek Adaylarda Aranan Şartlar Adaylardan İstenilen Belgeler Değerlendirme Sürecinin Amacı Değerlendirme Sürecinin Tanımlanması Sürecinde Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU KAPSAMINDA BİLGİ TALEP FORMU

6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU KAPSAMINDA BİLGİ TALEP FORMU 6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU KAPSAMINDA BİLGİ TALEP FORMU GENEL AÇIKLAMALAR 7 Nisan 2016 tarihli ve 29677 sayılı Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren 6698 Sayılı Kişisel Verilerin

Detaylı

Çizgi Film Animasyon Bölümü

Çizgi Film Animasyon Bölümü Çizgi Film Animasyon Bölümü T.C KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÇİZGİ FİLM ANİMASYON BÖLÜMÜ STAJ KOMİSYONU UYGUNDUR UYGUN DEĞİLDİR BAŞKAN ---------------------------- ÜYE ÜYE ÜYE

Detaylı