Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize de Başkanlarımızla Görüştü.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize de Başkanlarımızla Görüştü."

Transkript

1 29 Ekim - 4 Kasım 2014 Kızılay Haftası Vefatının 76. Yılında Saygıyla Anıyoruz 6 Kasım 2014 Dünya Şehircilik Günü Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Kasım 2014 Yıl:1 Sayı:8 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize de Başkanlarımızla Görüştü. Sayfa Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rize deki temasları sırasında Odamız Başkanı Karamehmetoğlu ve Rize Ticaret Borsa sı Başkanı Erdoğan ile görüştü. Başkanlarımız kendilerine plaket takdim etti. Kurban Bayramında Rizelilerden Birlik Mesajı 3 te RTSO ve KOTO Mimarlar ve Mühendislerden Ortak Toplantı 4 te Belçika Büyükelçisi nden Odamıza Nezaket Ziyareti 6 da

2 2 Kasım 2014 RİZE TİCARET Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize de Başkanlarımızla Görüştü 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 11 Ekim 2014 te ilimizi ziyaret ederek temaslarda bulundu. Toplu açılış törenleri ve mülki idare ziyaretlerinin ardından Sivil Toplum Platformu temsilcileriyle görüşen Erdoğan, bu görüşmede ilimiz ve bölgemiz adına ihtiyaçlarımız ve yapılması gerekenler konusunda değerlendirmelerde bulundu. Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ile Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan a, Rizeli hemşehrilerine bu onuru yaşattıkları için Rize Sivil Toplum Platformu adına teşekkür mahiyetinde hediye takdim ettiler. Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Kasım 2014 Yıl:1 Sayı:8 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Adına Sahibi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu Yayın Kurulu Mısra Kulaksızoğlu Seher Öksüz Ahmet Tahsin Yılmaz Rize Ticaret ve Sanayi Odası Aylık Yayın Organı Adres: Atatürk Cad. No: 359 RİZE Tel: (Pbx) Faks: E-posta: Genel Yayın Sorumlusu ve Yazı İşleri Müdürü Yönetim Kurulu Bşk. Yrd. Hüseyin Kutlu Yayın Kurulu Başkanı Gafur Karali Yayın Koordinatörü Ahmet Tahsin Yılmaz Rize Ticaret Gazetesinde yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarın kendisine aittir.

3 RİZE TİCARET Kasım 2014 Rizeli Hemşehrilerimiz Bayramlaşmak için Cumhuriyet Meydanı nda Bir Araya Geldi 3 Cumhuriyet Meydanı nda kurulan Bayramlaşma Çadırında, Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Vali Ersin Yazıcı, Belediye Başkanı Reşat Kasap, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmet Cansaran, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Genel Meclisi Başkanı Muhammet Avcı, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Artan, Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Ak Parti İl Başkanı Hikmet Ayar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri vatandaşlarla bayramlaştı. Vali Yardımcısı Güney, Odamıza Veda Ziyareti Gerçekleştirdi. Sinop Boyabat Kaymakamlığına atanan Rize Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin GÜNEY, Odamıza veda ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında Yönetim Kurulu Başkanımız Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Meclis Başkanımız Ömer Faruk Ofluoğlu ve Genel Sekreter Gafur Karali ile gerçekleşen görüşmede Rize deki görev süresince uyumlu ve başarılı çalışmalarından dolayı Güney e teşekkür eden Karamehmetoğlu, yeni görevlerinde başarılar diledi.

4 4 Kasım 2014 RİZE TİCARET RTSO ve KOTO Mimarlar ve Mühendisler Meslek Komiteleri Ortak Toplantı Gerçekleştirdi Rize Ticaret ve Sanayi Odası 19. Meslek Komitesi Üyeleri Mimar ve Mühendisler ile Kocaeli Ticaret Odası 18. Meslek Komitesi Üyeleri Mimar ve Mühendisler, Odamızda ortak bir toplantı gerçekleştirdiler. Toplantıda Zümre sorunları ile çözüm önerileri ve sektörel gelişmeler değerlendirildi. Faydalı bir görüşme olduğu dile getirilen toplantıya katılan Kocaeli Ticaret Odası 18. Meslek Grubu Başkan ve üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür ederiz. Meslek Komiteleri Ekim Ayı Toplantılarını Gerçekleştirdi 2. Meslek Komitesi 10. Meslek Komitesi 14. Meslek Komitesi 18. Meslek Komitesi Odamız Meslek Komiteleri, Ekim Ayı Toplantılarını Odamız toplantı salonlarında gerçekleştirdi. Toplantılarda Komite Başkan ve üyeleri sektörel sorunları masaya yatırarak çözüm önerilerini değerlendirdiler.

5 RİZE TİCARET Kasım 2014 Belçika Büyükelçisi Marc Trenteseau dan Rize Ticaret ve Sanayi Odası na Nezaket Ziyareti Belçika Büyükelçisi Marc Trenteseau Rize Ticaret ve Sanayi Odası na nezaket ziyaretinde bulundu. Vali Yazıcı ve Belediye Başkanı Kasap ı da ziyaret eden Büyükelçi Trenteseau, ilimizdeki misafirperverlik için teşekkür etti. Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ile gerçekleştirdikleri görüşmede bölgemiz hakkındaki fikirlerini beyan ederken, Ülkemizin Avrupa Birliği Üyeliğini destekleyen Belçika nın, Ülkemizle siyasi ve ekonomik ilişkilerini daha da güçlendirmek gerektiğini belirtti. Başkanımız Karamehmetoğlu, ziyaretlerinden dolayı onur duyduğunu belirtirken, ilimizdeki projeler hakkında bilgi vererek ilimizin önümüzdeki yıllarda uluslararası ticarette etkin rol oynayacağını ifade etti. Özellikle 2015 yılı sonunda tamamlanması planlanan Ovit Tüneli projesi ile yer tahsisleri aşamasındaki Organize Sanayi Bölgesi ve akabinde İyidere de yapılması planlanan Doğu Karadeniz Endiüstriyel Merkezi Projesi ile avrupaya ve dünyaya açılmayı hedeflediklerini belirten Karamehmetoğlu, Büyükelçi Trenteseau yu ilimizin turizm alanındaki projeleri hakkında da bilgilendirdi. Doğal güzelliklerini muhafaza ederek, gerek Denizbank Bölge Müdürü Seyfi Doğan Atakent Odamızı Ziyaret Etti. 5 turizm gerek sanayi alanında planlı bir şekilde büyümeyi hedefleyen ilimizdeki değişimi görmeleri adına ilerleyen zamanlarda tekrar misafir etmek istediklerini ifade etti. Denizbank Bölge Müdürü Seyfi Doğan Atakent ile Rize Şubesi Müdürü Özgür Devrim Güvensoy Odamızı ziyaret etti. Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, ziyaretlerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirirken ilimiz ve bölgemizdeki ekonomik gelişmeler hakkında fikir alışverişlerinde bulundular. Ticari alandaki destekleri hakkında açıklamalarda bulunan Atakent ise, bölgemizde gerçekleşen yatırımlar sayesinde Rize de ekonomik hareketliliğin artacağına duyduğu inancı paylaşırken, bu aşamada iş adamlarımıza her anlamda destek olacaklarının altını çizdi.

6 6 Kasım 2014 Ekim Ayı Organize Sanayi Bölgesi Toplantısı Gerçekleştirildi RİZE TİCARET Rize Organize Sanayi Bölgesi Yerleşim Planı PARSEL TİPİ PARSEL BOYUTU PARSEL SAYISI A TİPİ PARSEL m 2 27 B TİPİ PARSEL m 2 7 C TİPİ PARSEL m 2 1 D TİPİ PARSEL m 2 2 Rize Organize Sanayi Bölgesi büyüklüğü m² olan, A, B, C, D tipi olmak üzere 37 parselden oluşmaktadır. Ekim Ayı Organize Sanayi Bölgesi Toplantısı Vali Ersin Yazıcı Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Organize Sanayi Bölgesinin faaliyete geçirilmesi için devam eden çalışmalarda gelinen nokta değerlendirildi. Devam eden altyapı çalışmalarının yanısıra yer tahsislerine başlanması planlanan Organize Sanayi Bölgesi nde, yer taleb eden ve fizibilite çalışmalarını tamamlayarak başvuruda bulunan firmalar arasında yapılan değerlendirmeler sonucu, uygun görülenler ile görüşmeler gerçekleştirildi. Firma yetkilileri tarafından sunumların gerçekleştirildiği toplantı sonrası Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu gerçeklelştireceği değerlendirme ile yer tahsisi aşamasını tamamlamış olacak. Bilindiği üzere Rize Organize Sanayi Bölgesi 1 Etabında 37 ad. parsel bulunmaktadır yılı sonunda tamamlanması planlanan Ovit Tüneli nin bulunduğu Rize - Mardin Sevgi Yolu na 500 mt mesafede bulunan Organize Sanayi Bölgesi, İlimiz ve bölgemiz için istihdam kapısı olarak değerlendirilmekte. Odamız Yönetiminin 9 yıldır üzerinde durduğu ve çözüm için etkin rol oynadığı Organize Sanayi Bölgesi, Rize Mardin Sevgi Yolu Projesi nin yanısıra İyidere de yapılması planlanan Doğu Karadeniz Endüstri Merkezi ile ilimiz ekonomisine yön verecek sac ayaklarından biri olarak büyük önem arz ediyor.

7 RİZE TİCARET Kasım 2014 Çay Araştırma ve Uygulama Projesi Ekim Ayı Toplantısı Gerçekleştirildi 7 Çay Araştırma ve Uygulama Projesi Eylül Ayı Toplantısı 17 Eylül 2014 Salı Günü İnşaat alanında gerçekleştirildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İPA Uygulama Birim Şefi Haluk Hangül, Müşavir Firma dan (Politecnica) Andrea Dal Cerro, Proje Takım Lideri Kiril Gyoshev ve Hakan Özcan, Müteahhit Firma dan (Tigris) Bülent İpek, İsmet Ulusoy, Ali Yavuz ve Cüneyt Demir ile Proje Sekreteri Fatma Nur İzmirli nin katıldığı toplantıda proje ile ilgili gelişmeler değerlendirildi. Çayın verimliliğini ve ihracattaki payını arttırmayı hedefleyen proje kapsamında yapılan bu yatırım ile, yeni teknoloji ve araştırma yöntemleri uygulanarak çay işleyen işletmelerin rekabet güçleri, kalite ve ürün standartları açısından yükseltilecek, sektörde işbirliği ve koordinasyon sağlanacak. İşleme ve paketleme tesisi ile işletmelerin altyapı ve teknolojiye erişim problemleri çözülmüş olacak. Eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile çay üreticileri daha verimli üretim ve pazarlamayı öğrenecek. Farklı çay çeşitleri üzerinde araştırmalar sonu sağlanacak ürün çeşitliliği ile Rize Çayı nın dünya çay pazarında etkinliği artırılacak. Merkez aynı zamanda işletmelere AR-GE ve İnovasyon konularında katkı sağlayacak.

8 8 Kasım 2014 RİZE TİCARET 2014 Yılı Akreditasyon Çalıştayı Antalya da Gerçekleştirildi 2014 yılı Akreditasyon Çalıştayı Ekim Ayında, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Antalya da gerçekleştirildi. Akreditasyon Sistemi, Özdeğerlendirme Sistemi, Sosyal Medyayı Doğru Kullanma, Anket Uygulama ve Yorumlama Kapasitesinin Artırılması, Gösterge Geliştirme ve Kıyaslama başlıkları halinde gerçekleştirilen çalıştayda Sosyal Medya Uzmanı Onur Aladinler, Sosyal Medyanın kullanılması konusunda sunum yaparak Oda ve Borsaların sosyal medyayı kullanarak yapmış oldukları hizmet ve etkinlikleri daha fazla kitlelere duyurabileceklerini, yapmış oldukları etkinlik ve faaliyetlerinin fayda derecelerini ölçmede sosyal medyadan faydalanabileceklerini söyledi. Aladinler, Sosyal medyayı etkin kullanmanın yanı sıra sosyal medyada var olmanın sürekliliğinden bahsetti. Bu sürekliliği etkin, dinamik ve sürekli güncellenen bir web sitesiyle ve facebook, twitter gibi sosyal paylaşım ağlarından faydalanarak sağlayabileceklerini söyledi. TEPAV Eğitim Uzmanı Emre Koyuncu Anket uygulamaları ile Oda ve Borsa karşılaştırma tabloları hakkında bilgilendirmeler yaparak, karşılaştırma tabloları ile Oda ve Borsaların işleyiş sistemleri üzerinden amaç ve faaliyetlerinin karşılaştırılması gerektiğini hatırlattı. Koyuncu, Oda ve Borsaların Memnuniyet Anketleri ve diğer yapılan anketler üzerinde durarak anketlerde sorulan soru tiplerinin edinilmek istenen bilgilerin elde edilmesi maksadıyla hazırlanması gerektiğini söyledi. Fındıklı TOBB İmam Hatip Lisesi İnşaatı Devam Ediyor Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Şafak Şahinler ile Genel Sekreter Gafur Karali, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nin yapımını üstlendiği, Ağustos Ayında İnşaata Başlama Töreni gerçekleştirilmiş olan 16 derslikli Fındıklı İmam Hatip Lisesi ve 200 yataklı yurt inşaatında incelemelerde bulundular.

9 RİZE TİCARET Başkanımız Karamehmetoğlu Kendirli Belediyesi ni Ziyaret Etti Kasım Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Yönetim Kurulu Üyemiz Yaşar Özdoğan ile birlikte, Kendirli Belediye Başkanı Alaettin Serdar ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında bölgemizde ve ilimizdeki gelişmeler ile yapılması planlanan projeler hakkında değerlendirmeler yapılarak fikir alışverişlerinde bulunuldu. Üniversite - Sanayi İşbirliği Komisyonu ile Genişletilmiş Ar-Ge Komisyonu Ekim Ayında Ortak Toplantı Gerçekleştirdi. Üniversite - Sanayi İşbirliği Komisyonu ile Genişletilmiş Ar-Ge Komisyonu Kasım Ayı toplantılarını birlikte gerçekleştirdi. Toplantıda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi nin Fener Mahallasinde bulunan kampüs yerleşkesi ile sahil kısmının bütünleştirilerek yapılması planlanan sosyal yapı projesi hakkındaki gelişmeler değerlendirildi. Önümüzdeki günlerde sondaj çalışmaları ile zemin etüdü işlemleri gerçekleştirilmesi planlanan proje ile ilgili çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.. Rize Meydan Projesi ile ilgili çalışmaların da değerlendirildiği toplantıda, proje hakkındaki detaylar masaya yatırıldı. Çalışmaların ilimize yakışır bir meydan projesi olması yönünde titizlikle sürdürüldüğü vurgulandı.

10 10 Kasım 2014 RİZE TİCARET Aidat Borçlarına Yapılandırma 11 Eylül 2014 te yürürlüğe giren torba yasa ile bu tarihten önceki üye aidat borçlarının yapılandırma işlemi gerçekleştirilmektedir. Yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerimizin 1 Aralık 2014 e kadar Odamıza başvurmaları gerekmektedir. Rize Ticaret ve Sanayi Odası Aylık Göstergeler FAAL ÜYELERİN HUKUKİ STATÜLERİNE GÖRE DAĞILIMI 60% 50% 40% 30% 20% 10% 31 EKİM 2014 İTİBARIYLA 2014 Yılı Ekim Ayı itibarıyla Faal üye sayımız bir önceki yılın aynı ayına göre %1,9 artış gösererek 2345 e yükselmiştir. 0% Anonim Şirketi Limited Şirketi Şahıs Kollektif Şirketi Kooperatif DİĞER % 50% 32% 1% 5% 2% % 49% 30% 1% 12% 2% YENİ ÜYE KAYIT DAĞILIMI 2014 Yılı Ekim Ayında 11 üye yeni kaydı alınırken, 9 üye silme işlemi gerçekleşmiştir. 0 OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK KAYDI SİLİNEN ÜYE DAĞILIMI OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK * Üye Kayıt istatistikleri ve diğer istatistiki bilgilere web sitemizden ulaşabilirsiniz.

11 RİZE TİCARET Kasım 2014 Ekim Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi 11 Odamız Ekim Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Ofluoğlu, açılış konuşmasında Ermenek teki maden kazasında yerin altında mahsur kalan işçiler ile ilgili iyi haberler gelmesi temennisinde bulundu. İşçilerin yakınlarına ve tüm halkımıza sabırlar diledi. Ekim Ayı Meclis Toplantısında, Eylül Ayı Meclis Toplantısı karar tutanakları ve Eylül Ayı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, okunup üyelerin görüşlerine sunulduktan sonra oylanarak karara bağlandı. Eylül Ayı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve hesapları, üyelerin oylarıyla ibra edildi. Toplantı sonunda söz alan Yönetim Kurulu Başkanımız Şaban Aziz Karamehmetoğlu, öncelikle Ermenek teki maden kazası için üzüntüsünü ve güzel haberler gelmesi temennisini dile getirdi. Karamehmetoğlu daha sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ın Rize yi ziyaretlerinde gerçekleştirdikleri görüşme hakkında Meclis Üyelerimizi bilgilendirdi. İyidere de yapılması planlanan Doğu Karadeniz Endüstriyel Merkezi Projesi son durumu hakkında bilgi veren Karamehmetoğlu B tipi proje olarak adlandırılan çalışma üzerinde karar kılındığını söyledi. Projenin 2015 yılında planlanacağını ifade eden Karamehmetoğlu, çalışmaların belirtilen yönde başlatılması talimatının DOKA ya iletildiğini de sözlerine ekledi. Endüstriyel merkezin uluslararası platformdaki örneklerinin incelenmesi yönünde DOKA ile birlikte bir çalışma gerçekleştirmeyi planladıklarını belirten Karamehmetoğlu, elde edilecek veriler üzerinden bir yol haritası çizilebileceğini ifade etti. Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi veren Karamehmetoğlu, Komisyonun 123 başvuru üzerinden gerçekleştirdiği değerlendirmeler sonucu bu rakamı 41 e kadar düşürdüklerini belirtti. Karamehmetoğlu, Başkanlığını Vali Ersin Yazıcı nın yaptığı Komisyonun bu başvuru sahipleri ile gerçekleştirdiği görüşmeler sonucu elde edilen veriler ışığında nihai kararın verileceğini ifade etti. Karamehmetoğlu 5 yıldızlı otel projesi hakkında birkaç gün içerisinde bazı konuların netleşeceği müjdesini de verdi.

12 12 Kasım Kasım Pazartesi Saat Meslek Komitesi 4 Kasım Salı Saat Meslek Komitesi 4 Kasım Salı Saat Meslek Komitesi 4 Kasım Salı Saat Meslek Komitesi 5 Kasım Çarşamba Saat Meslek Komitesi Kasım Ayı Faaliyetleri RİZE TİCARET KASIM AYI FAALİYETLERİ Meslek Komiteleri Kasım Ayı Toplantıları Genişletilmiş Ar-Ge Komisyonu Toplantısı 5 Kasım Çarşamba Saat Meslek Komitesi 5 Kasım Çarşamba Saat Meslek Komitesi 6 Kasım Perşembe Saat Meslek Komitesi 25 Kasım Kasım Perşembe Saat Meslek Komitesi 6 Kasım Perşembe Saat Meslek Komitesi 7 Kasım Cuma Saat Meslek Komitesi 7 Kasım Cuma Saat Meslek Komitesi 7 Kasım Cuma Saat Meslek Komitesi 10 Kasım Pazartesi Saat Meslek Komitesi 10 Kasım Pazartesi Saat Meslek Komitesi 10 Kasım Pazartesi Saat Meslek Komitesi 11 Kasım Salı Saat Meslek Komitesi 11 Kasım Salı Saat Meslek Komitesi 12 Kasım Çarşamba Saat Meslek Komitesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı 27 Kasım Kasım Çarşamba Saat Meslek Komitesi 12 Kasım Çarşamba Saat Meslek Komitesi Yönetim Kurulu Kasım Ayı Toplantıları 4 Kasım Salı Saat Yönetim Kurulu Toplantısı 11 Kasım Salı Saat Yönetim Kurulu Toplantısı 18 Kasım Salı Saat Yönetim Kurulu Toplantısı 25 Kasım Salı Saat Yönetim Kurulu Toplantısı Üniversite - Sanayi İşbirliği Toplantısı 28 Kasım 2014

T.C. SERHAT KALKINMA AJANSI AJANS ARA FAALİYET RAPORU

T.C. SERHAT KALKINMA AJANSI AJANS ARA FAALİYET RAPORU T.C. SERHAT KALKINMA AJANSI AJANS ARA FAALİYET RAPORU AĞUSTOS-2010 SUNUŞ Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) 25.01.2006 tarih ve 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında

Detaylı

- 1-2013 YILI ARA FAALİYET RAPORU

- 1-2013 YILI ARA FAALİYET RAPORU - 1 - İÇİNDEKİLER TABLOLAR... 4 GRAFİKLER... 5 ŞEKİLLER... 5 KISALTMALAR... 6 YÖNETİM KURULU BAŞKANI SUNUŞU... 8 GENEL SEKRETER SUNUŞU... 9 A. GENEL BİLGİLER... 11 A.1. Misyon ve Vizyon... 11 A.2. Yetki,

Detaylı

2012 Yılı Ara Faaliyet Raporu (01.01.2012 30.06.2012) Ağustos 2012

2012 Yılı Ara Faaliyet Raporu (01.01.2012 30.06.2012) Ağustos 2012 2012 Yılı Ara Faaliyet Raporu (01.01.2012 30.06.2012) Ağustos 2012 AĞUSTOS 2012 Sayfa 0 Ekonomik kalkınma, Türkiye'nin hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin belkemiğidir.

Detaylı

2014 Yılı Ara Faaliyet Raporu. Interim Report Summary page 155. Ajansa ilişkin Bilgiler Kurumsal Kabiliyet ve Kapasite Mali Tablolar

2014 Yılı Ara Faaliyet Raporu. Interim Report Summary page 155. Ajansa ilişkin Bilgiler Kurumsal Kabiliyet ve Kapasite Mali Tablolar Ajansa ilişkin Bilgiler Kurumsal Kabiliyet ve Kapasite Mali Tablolar Performans Göstergeleri İstatistikler 2014 Yılı Ara Faaliyet Raporu Interim Report Summary page 155 2014 Yılı Ara Faaliyet Raporu Doküman

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI İŞ KADINLARI KONSEYİ

İZMİR TİCARET ODASI İŞ KADINLARI KONSEYİ İZMİR TİCARET ODASI İŞ KADINLARI KONSEYİ EKREM DEMİRTAŞ İZMİR TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI İZMİR TİCARET ODASI İŞ KADINLARI KONSEYİ BAŞKANI 21.01.2011 TARİHLİ İŞ KADINLARI KONSEYİNİN İLK TOPLANTISI

Detaylı

2014 te büyüme için ihracat artışı kritik öneme sahip. Rusya, Türk yatırımcıları heyecanlandırıyor. Tarihi başkent Bursa da geçmişe yolculuk zamanı

2014 te büyüme için ihracat artışı kritik öneme sahip. Rusya, Türk yatırımcıları heyecanlandırıyor. Tarihi başkent Bursa da geçmişe yolculuk zamanı MESS TÜRKİYE METAL SANAYİCİLERİ SENDİKASI YAYINIDIR YIL: 51 SAYI: 885 MAYIS-HAZİRAN 2014 2014 te büyüme için ihracat artışı kritik öneme sahip Rusya, Türk yatırımcıları heyecanlandırıyor Tarihi başkent

Detaylı

ebülten Bülend Engin: ÇTSO olarak ilklere imza atan oda olduk ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI ORTAK KOMİTE VE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ebülten Bülend Engin: ÇTSO olarak ilklere imza atan oda olduk ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI ORTAK KOMİTE VE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI ETKİNLİKLER... 1 DUYURULAR... 8 İHALELER.... 10 FUARLAR... 11 DIŞ TİCARET TALEPLERİ. İŞBİRLİĞİ TEKLİFLERİ. MEVZUAT... 11 ORTAK KOMİTE VE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI Bülend Engin: ÇTSO olarak ilklere imza

Detaylı

Şehit Fethi Bey Cad. No: 49/1 Birlik Plaza K:3 35210 Gümrük İZMİR T (0232) 489 81 81 F: (0232) 489 85 05 www.izka.org.tr info@izka.org.

Şehit Fethi Bey Cad. No: 49/1 Birlik Plaza K:3 35210 Gümrük İZMİR T (0232) 489 81 81 F: (0232) 489 85 05 www.izka.org.tr info@izka.org. Şehit Fethi Bey Cad. No: 49/1 Birlik Plaza K:3 35210 Gümrük İZMİR T (0232) 489 81 81 F: (0232) 489 85 05 www.izka.org.tr info@izka.org.tr İzmir Kalkınma Ajansı 2011 Faaliyet Raporu Mart 2012 Baskı Tarihi

Detaylı

MÜKEMMELLİK YOLUNDA 20 YIL...

MÜKEMMELLİK YOLUNDA 20 YIL... MÜKEMMELLİK YOLUNDA 20 YIL... 2010 Çalışma Raporu i MÜKEMMELLİK YOLUNDA 20 YIL... KalDer Çalışma Raporu-2010 İşbirliklerimiz: ii İÇİNDEKİLER MİSYON-VİZYON ii 2010 YILI DEĞERLENDİRMESİ 1 MÜKEMMELLİK YOLCULUĞU

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ 2009-2013 STRATEJİK PLAN 3 COUNTRY İÇİNDEKİLER CONTEXT 1- BAKAN SUNUŞU...5 2- GENEL SEKRETER SUNUŞU...7 3- STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ SUNUŞU...9 4- STRATEJİK PLAN ÇALIŞMALARINDA

Detaylı

Yıl : 3 Sayı : 31 01 Ağustos- 01 Eylül 2014. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası nın yayın organıdır

Yıl : 3 Sayı : 31 01 Ağustos- 01 Eylül 2014. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası nın yayın organıdır Daha önce uygulamaya konan Sigortacılık Kanununda yer alan acentelere ilişkin hükümler değişti. Bu kapsamda acentelerin 22 Ekim 2014 tarihine kadar uygulamaya giren yeni Sigorta Acenteleri Yönetmeliğine

Detaylı

Her Alanda Değer Üreten Bursagaz, Ekonomiye de Değer Katıyor

Her Alanda Değer Üreten Bursagaz, Ekonomiye de Değer Katıyor ARALIK 2013 SAYI: 31 Her Alanda Değer Üreten Bursagaz, Ekonomiye de Değer Katıyor Bursagaz Çalışanları Geleneksel Bowling Turnuvası nda Stres Attı Bursagaz Doğalgazcıları Buluşturdu Bursagaz Basın Dostluk

Detaylı

Birlik beraberlik bozulmadı

Birlik beraberlik bozulmadı ATIKLARDAN ELEKTRİK ÜRETİMİ BAŞLADI Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, TÜBİTAK destekli Zeytin Atıklarından Elektrik Enerjisi Üretme Ar-Ge Projesi nde enerji üretiminin başladığını açıkladı.

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (01.01.2014 31.12.2014)

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (01.01.2014 31.12.2014) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (01.01.2014 31.12.2014) A) YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI VE ODA SEKRETERLİĞİ İŞLEMLERİ Yönetim Kurulumuz 01.01.2014 31.12.2014 tarihleri arasında haftalık olağan toplantılarını

Detaylı

İSTANBUL KALKINMA AJANSI 2014 YILI ARA FAALİYET RAPORU

İSTANBUL KALKINMA AJANSI 2014 YILI ARA FAALİYET RAPORU İSTANBUL KALKINMA AJANSI 2014 YILI ARA FAALİYET RAPORU 2 SUNUŞ YÖNETİM KURULU BAŞKANI SUNUŞU 2008 yılının ikinci yarısında Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan ve 2009 yılı ikinci yarısından itibaren aktif

Detaylı

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Makine, Metal ve Döküm Kümesi Yol Haritası

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Makine, Metal ve Döküm Kümesi Yol Haritası İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Makine, Metal ve Döküm Kümesi Yol Haritası İçerik Takdim ve Teşekkür... 1 1. Giriş... 3 2. Küme Analizi... 7 2.1. Sektörel Analiz... 7 2.2. Yerel Ekonomi...

Detaylı

2014 Yılı Ara Faaliyet Raporu

2014 Yılı Ara Faaliyet Raporu ii 2014 Yılı Ara Faaliyet Raporu iii Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Ara Faaliyet Raporu (Ocak Haziran) iv 2014 Yılı Ara Faaliyet Raporu SunuĢ 2009 yılından itibaren sorumluluk bölgesi olan Hatay,

Detaylı

GMKA Çalışma Programı

GMKA Çalışma Programı 2015 GMKA Çalışma Programı 0 1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİLLER... 3 TABLOLAR... 3 1 Giriş... 4 2 2015 Yılı Öncelikleri... 13 3 2015 Yılı Faaliyetleri... 18 3.1 Kurumsal Gelişim ve Yönetim Faaliyetleri...

Detaylı

GüNDeM SAYI 117 MAYIS 2012 ISSN 1304-8155

GüNDeM SAYI 117 MAYIS 2012 ISSN 1304-8155 sermaye piyasasında GüNDeM SAYI 117 MAYIS 2012 ISSN 1304-8155 Yatırımcı Seferberliği Arama Konferansı Sonuç Raporu (sayfa 7) Altyapı Yatırımlarının Finansmanı (sayfa 15) TSPAKB TSPAKB Adına İmtiyaz Sahibi

Detaylı

Hedefimiz daha çok katılımın sağlanması, daha çok görüş ve önerinin gündeme alınmasıdır.

Hedefimiz daha çok katılımın sağlanması, daha çok görüş ve önerinin gündeme alınmasıdır. Sayın Milletvekillerim, Saygıdeğer Belediye Başkanlarım, Kayseri Protokolünün Kıymetli Üyeleri, Değerli Üyelerimiz, Ödül Alacak Kıymetli Konuklarımız, Basınımızın Güzide Temsilcileri; Gelecek Kayseri de

Detaylı

BECERI 10. UzmanlaşmışMeslekEdindirmeMerkezleriProjesi. UzmanlasmisMeslekEdindirmeMerkezleriProjesi. Her beceri bir altın bilezik...

BECERI 10. UzmanlaşmışMeslekEdindirmeMerkezleriProjesi. UzmanlasmisMeslekEdindirmeMerkezleriProjesi. Her beceri bir altın bilezik... BECERI 10 Beceri Beceri kazandirma kazandırma ve ve meslek ve iş edindirme seferberligi... seferberliği... UzmanlaşmışMeslekEdindirmeMerkezleriProjesi UzmanlasmisMeslekEdindirmeMerkezleriProjesi Her beceri

Detaylı

HABER. 2010 YILINDA BEKLENTiLERiMiZ. Hisarcıklıoğlu'ndan birlik çağrısı

HABER. 2010 YILINDA BEKLENTiLERiMiZ. Hisarcıklıoğlu'ndan birlik çağrısı Hisarcıklıoğlu'ndan birlik çağrısı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye nin ve Türk iş adamlarının geleceklerinin parlak olduğunu, ihtiyaç duydukları tek şeyin

Detaylı

GRUBU. te birlik, birlikte güçlü

GRUBU. te birlik, birlikte güçlü BİRLİK GRUBU AHEF TE BİRLİK SEÇİM GRUBU GÜÇLENEREK GELİYORUZ * Aile Hekimliğinin geleceğine yön verecek, tecrübeli * Zor durumlarla, kaçmadan mücadele edecek, sorumluluk sahibi * Aile Hekimlerinin haklarını

Detaylı

KURUCAŞİLE AHŞAP TEKNE VE YAT İMALATÇILARI STRATEJİK YOL HARİTASI

KURUCAŞİLE AHŞAP TEKNE VE YAT İMALATÇILARI STRATEJİK YOL HARİTASI KURUCAŞİLE AHŞAP TEKNE VE YAT İMALATÇILARI STRATEJİK YOL HARİTASI HAZİRAN 2013 Bu proje Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı nın 2012 yılı Doğrudan Faliyet Desteği kapsamında desteklenmektedir. Batı Karadeniz

Detaylı

Odamız Kurum İçi Eğitim düzenliyor

Odamız Kurum İçi Eğitim düzenliyor sayı 238 / 1 haziran 2014 TMMOB 43. Olağan Genel Kurul 1 Haziran 2014 1 Sonuç Bildirisi...4 te TMMOB 43. Dönem Kurulları... 6 da TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI YAYIN ORGANIDIR Denetleme Kurulu ilk toplan

Detaylı

BÖLÜM I - KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM BEYANI

BÖLÜM I - KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM BEYANI BÖLÜM I - KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM BEYANI 1 Ocak - 31 Aralık 2014 faaliyet dönemini kapsayan Kurumsal Yönetim İlkeleri Uyum Raporu, Sermaye Piyasası Kurulu ( SPK ) nun 3 Ocak 2014 tarih, 28871

Detaylı

Bizler sadece geleceğin liderleri değil, bugünün de ortaklarıyız

Bizler sadece geleceğin liderleri değil, bugünün de ortaklarıyız Bizler sadece geleceğin liderleri değil, bugünün de ortaklarıyız 3 Sevgili Dostlar, Uzun bir aradan sonra yeni faaliyet raporu ile yapılan çalışmaların toplumla paylaşılması heyecanını yaşıyoruz. Gelinen

Detaylı

SHELLDERGİ BU SAYIDA. KURUMSAL Shell, 2011 Sürdürülebilirlik Raporu nu yayımladı. GÜNDEM Shell CEO su Voser, Başbakan Erdoğan la görüştü

SHELLDERGİ BU SAYIDA. KURUMSAL Shell, 2011 Sürdürülebilirlik Raporu nu yayımladı. GÜNDEM Shell CEO su Voser, Başbakan Erdoğan la görüştü SAYI 18 SONBAHAR 2012 SHELLDERGİ BU SAYIDA KURUMSAL Shell, 2011 Sürdürülebilirlik Raporu nu yayımladı GÜNDEM Shell CEO su Voser, Başbakan Erdoğan la görüştü TEKNOLOJİ Enerji endüstrisi güçlerini birleştirdi

Detaylı