KOSOVA TÜRKIYE TICARET ODASININ FAALIYET RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KOSOVA TÜRKIYE TICARET ODASININ FAALIYET RAPORU"

Transkript

1 KOSOVA TÜRKIYE TICARET ODASININ FAALIYET RAPORU Temmuz - Aralık 2016

2 KOSOVA TÜRKIYE TICARET ODASI BAŞKANI'NIN ÖNSÖZÜ Geride bıraktığımız yıl, Kosova Türkiye Ticaret Odası için değişimin ve ilerlemenin yılıydı. Odanın yönetim yapısındaki değişikliklerin yanı sıra, Üyeler Meclisi, Odanın işleyişine ilişkin yeni bir yaklaşıma yol açan gerekli tüzük değişiklilerini de onayladı yılı Haziran ayında Oda Meclisi tara ndan seçilen Yönetim Kurulu, Kosova Türkiye Ticaret Odası'nın diğer konular dahil Üyeler Yönetmeliğini de kabul e i ve Oda personeline, faaliyetlerin ve Oda'nın görünürlüğünün a r t ı r ı l m a s ı y ö n ü n d e b e l i r l e n e n h e d e fl e r i n gerçekleştirilmesi için özenle çalışmaları konusunda talimat verdi. Sonuç olarak 2016 yılının son altı ayında, bu raporun kapsamında olan dönem içinde, Oda, Kosova ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri güçlendiren bazı önemli faaliyetleri düzenleyerek ve desktek vererek bizim temel amaçlarımızın ilerlemesine hizmet e i. Çeşitli O d a l a r d a n g e l e n h eye t l e r, Ko s ova ' n ı n ç e ş i t l i bakanlıklarına yapılan resmi heyet ziyaretleri, ilgili kurumlara ve Tü rkiye Cumhuriyeti'nin kardeş kuruluşlarına gerçekleşen resmi ziyaretler, iki ülke arası daha yakın kurumsal işbirliği ve ekonomik ilişkilerin gelişmesine yönelik yeni yolların açılmasını sağladı. Bu dönem içinde Oda'nın büyük başarılarından biri İstanbul'da düzenlenen Türkiye-Kosova İş Forumu organizasyonu esnasında Kosova Türkiye Ticaret Odası ve Türkiye Cumhuriyeti Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) arasında işbirliği anlaşmasının imzalanması oldu. Türkiye Cumhuriyeti'nin Ekonomi B a k a n ı S a y ı n N i h a t Z e y b e k ç i v e K o s o v a Cumhuriyeti'nin Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Hykmete Bajrami, ilgili hükümetlerin iki bakanının huzurunda imzalanan bu anlaşma KTTO ve DEİK arasındaki işbirliğini kurumsallaştırarak iki kuruluş arasındaki ortak faaliyetlerin organizasyonlarının ilerlemesinin bir taahhüdünü oluşturmaktadır. Odanın üst düzey yöneticileri, Kosova'daki çalışmalar bağlamında, kurumsal ziyaretler gerçekleştirip ilgili B a k a n l a r, d e ğ i ş i k d e p a r t m a n l a r v e K o s o v a kurumlarının üst düzey yöneticileri ile temaslarda bulunup, bu ülkenin kurumlarıyla Oda arasındaki işbirliğini derinleştirmeyi amaçladılar. Odanın yöneticileri, Odayı iki ülke işletmeleri arasında köprü olarak gören ve ilk temas noktası olarak kabul eden; bunun yanı sıra Kosova'da iş yapma ile yatırım ortamı hakkında Oda'dan temel bilgilendirmeleri talep eden Türkiye'den gelen onlarca ticari heyet ve şirket temsilcisinden oluşan heyetleri kabul e i.

3 Bunun yanı sıra Oda yöneticilerinin gayretleri ile Odanın faaliyetlerinin anlatılması ve görünürlüğünün artırılması amacıyla yerli şirketlerle olan temaslar da yoğunlaştırıldı. Oda, son aylarda kendi faaliyetleri açısından son derece önemli olan iki projeyi daha gerçekleştirdi. Birincisi, Odanın dışa dönük temsilinde bir değişiklik yaparak Odanın üre iği tüm tanıtım, belge ve diğer malzemelerinde kullanılacak olan brand book unu ve kullanımı daha kolay, içerik açısından daha zengin, okuyucu için daha çekici olan internet sayfasının görünümünü kabul e i. Önemli olan bir diğer proje ise, Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği ile ortak kullandığımız Odanın binasının komple tadilatının yapılması projesiydi. Bu tadilat ile bir yandan binanın tüm alanları kullanılabilir hale geldi, diğer yandan Odanın ve Ticaret Müşavirliğinin ofisleri için daha uygun ve daha temsil edici bir hal aldı. Odanın amaçlarının yerine getirilmesi için sunmuş olduğunuz katkı ve çabalarınızdan dolayı teşekkür eder, sizlere iki Meclis toplantısı arasında yapılan faaliyetlere ilişkin raporu dikkatlerinize sunuyorum. Saygılarımla. Ayhan Albeyoğlu Başkan

4 YÖNETİM ÖZETİ Bu rapor, Kosova Türkiye Ticaret Odası'nın üyelerine ve ilgili diğer okuyuculara 2016 Temmuz Aralık dönemi arasında Odanın ana faaliyetlerini ve Üyeler Meclisi Topantısına ilişkin son gelişmeleri de ekleyerek hazırlanmıştır. İlave olarak bu raporun ekinde, 2016 yılı sırasında onaylanan Kosova Türkiye Ticaret Odasının Tüzüğü, Yönetim Kurulu'nun Yönetmeliği ve Kosova Türkiye Ticaret Odası'nın Üyelik Yönetmeliliği gibi Oda'nın diğer normatif düzenlemeleri yer almaktadır. Kosova Türkiye Ticaret Odası'nın Yasal Yükümlülükleri ve KTTO'nun Meclis Üyeleri'nin kararları uyarınca raporlama dönemi sırasında Yönetim Kurulu Toplatıları 4 defa düzenlenmiştir, İcra Komitesi ise Oda'nın işlerinin ve faaliyetlerinin yönetilmesi a m a c ı y l a d ü ze n l i ko o r d i n a s y o n t o p l a n t ı l a r ı gerçekleştirmiştir. B öy l e c e ra p o r l a m a d ö n e m i s ı ra s ı n d a, K T TO, bakanlıklar ya da diğer kamu kurumları tara ndan organize edilen çalıştaylar ve konferanslar içeren ondokuz toplantıya katılmıştır. KTTO, ortak özel iş çıkarlarını korumak amaçlı, uygun bir çalışma ortamı şekillendirerek ve uygun bir mevzuat hazırlayarak, özel işletmeler ve sivil toplum kuruluşları tara ndan organize edilen yirmi üç toplantı ve etkinliklerde görüşlerini ifade etmiştir. Ayrıca 2016 yılı sırasında KTTO temas ve bilgi alışverişinde bulunmaya devam eden Türk veya Kosovalı 50 çeşitli iş heyeti ağırlamıştır. 28 Haziran - 31 Aralık 2016 dönemi esnasında Odanın temel programı niteliğindeki faaliyetler kronolojik olarak sunulmuştur, bu rapor ise raporlama dönemi esnasında yapılan Oda'nın binasının yenilenmesi ve Odanın görünürlüğünün internet ortamında yeniden biçimlendirilmesine ilişkin altyapı gelişmelerini kapsamamaktadır. 31 Ocak 2017 Priştine İcra Ofisi, Oda'nın Yetkili makamlarının kararlarını ve talimatlarını doğru şekilde yürüterek Oda'nın yeniden canlanmasını, daha yoğun ve anlamlı faaliyetler gerçekleştirmesini sağlayarak, Kosova ve Türkiye'deki kardeş kurum ve kuruluşlarla işbirliği düzeyini artırmıştır.

5 KOSOVA TÜRKİYE TİCARET ODASININ YENİ YÖNETİM ORGANLARI SEÇİLDİ Kosova Türkiye Ticaret Odasının 28 Haziran 2016 tarihinde düzenlenen Meclis toplantısında, Odanın faaliyetleri konusunda önemli bir dizi karar alındı. Oda Meclisi, önümüzdeki yıllar içerisinde Odanın yeniden yapılanmasını sağlamak ve reformları teşvik etmek üzere Tüzük değişikliklerini gerçekleştirdi. KTTO Başkanının istifasının ardından, Meclis seçim karakterini aldı. Yönetim Kurulu önerileri doğrultusunda Kosova Türkiye Ticaret Odası Başkanlığına Kosova'daki TEB Sh.A. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü, sayın Ayhan Albeyoğlu seçildi. Oda'nın iki Başkan Yardımcısı da seçilerek Yönetim Kurulu bileşimini tamamlandı. Odanın yeni yönetim organları iki yıl süreliğine seçilmiş oldu.

6 T.C. PRIŞTINE BÜYÜKELÇILIĞI ZIYARET EDILDI Raporlama Dönemi esnasında Kosova Türkiye Ticaret Odası ve T.C. Priştine Büyükelçiliği arasında yakın temaslar ve işbirliği devam e i. Oda'nın İcra Müdürü ve Büyükelciliğin Ticaret Müşaviri arasında düzenli olarak düzenlenen koordinasyon toplantılarının yanı sıra KTTO Başkanı Ayhan Albeyoğlu ve beraberindeki heyet KTTO'nun onursal başkanlığını yürüten T.C. Priştine Büyükelçisi Sayın Kıvılcım Kılıç ile görüştü. Toplantı sırasında İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin, Kosova'daki Türk yatırımlarının durumu ve Türkiye ile genel ticari ilişkiler, karşılaşılan meseleler ve çözüm önerileri üzerinde fikir teatisinde bulunuldu. KTTO Başkanı Ayhan Albeyoğlu ayrıca, Ekim ayında Türkiye'de düzenlenecek olan ve Kosova Türkiye Ticaret Odası tara ndan desteklenecek olan 2016 Expo Antalya kapsamında Kosova Milli Günü organizasyonu ve İstanbul'da Kosova- Türkiye İş Forumu organizasyonu, üzerinde durularak KTTO'nun yeniden yapılanması ve önümüzdeki dönemde planladığı faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

7 KOSOVA TÜRKIYE TICARET ODASI YÖNETIM KURULU, TÜRKIYE CUMHURIYETI PRIZREN BAŞKONSOLOSLUĞUNU ZIYARET ETTI Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Sayın Selen Evcit, Ayhan Albeyoğlu Başkanlığındaki Kosova Türkiye Ticaret Odası Yönetim Kurulu'ndan ve KTTO personelinden oluşan heyeti kabul e i. Toplantıda, Odanın Üyeler Meclisi tara ndan bu yaz yeni seçilen Oda yönetimi ve Odadaki yeni yapılanmalar hakkında Başkonsolosa bilgilendirmeler yapıldı. Başkan Albeyoğlu, Başkonsolosa bu yıl içinde Odanın plan ve programları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Öte yandan Başkonsolos Selen Evcit, Türkiye ile Kosova arasındaki ilişkilerin canlı olduğunu, bunu görev yaptığı Prizren'de sıkça gözlemlediğini belir i. Evcit, KTTO'nun da bu ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ve ülkenin ekonomisinin gelişmesi için uygun koşulların yaratılmasına yönelik daha sık temaslarda bulunulmasının önemine değindi. Sonuç olarak her iki taraf Kosova ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin, iki ülke arasında toplumsal ve ailevi ilişkilerde olduğu gibi yoğunlaşması gerektiği ve gelecekte daha yakın bir işbirliği taahhüdünün doğması gerektiği konusunda hemfikir olduklarını beyan e iler.

8 KOSOVA KAMU YÖNETIMI BAKANLIĞI, KTTO TARAFINDAN ZIYARET EDILDI Kosova Türkiye Ticaret Odası (KTTO) Yönetim Kurulu üyeleri, Ayhan Albeyoğlu başkanlığındaki bir heyetle Kamu Yönetimi Bakanı Sayın Mahir Yağcıları 22 Eylül 2016 tarihinde ziyaret e i. Yeni Yönetim Kurulunun seçilmesinin ardından, Oda içindeki yapılanma ve yeni döneme ilişkin faaliyet planlamalarını aktarmak üzere KTTO yönetim kurulu bu kurumsal ziyaretleri gerçekleştirdi. KTTO Başkanı Ayhan Albeyoğlu, bu çerçevede Oda tüzüğünde değişiklikler yapılarak profesyonel bir kadro olarak İcra Müdürlüğü pozisyonunun açıldığını ve Odanın kendi ilgi alanında daha aktif olacağını söyledi. Albeyoğlu, Kosova'ya gelen doğrudan yabancı yatırımlar açısından KTTO üyelerinin çok ciddi bir paya sahip olduğunu belirterek ekonomik ilişkilerin daha da gelişmesi gerektiğini vurguladı. Öte yandan Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, KTTO'nun öneminin ve etkisinin her zaman olduğunu, bundan sonra da bunun devamını dilediklerini bildirdi. İlişkilerin daha kalıcı olması için gerekli çalışmaların y a p ı l m a s ı n ı n ö n e m i n e d e ğ i n e n Ya ğ c ı l a r, i k i l i anlaşmaların imzalanması ve projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Bakan Yağcılar bu kapsamda Serbest Ticaret Anlaşmasının öneminin anlatılması, DEİK ile daha aktif çalışılması, Türkiye'nin Organize Sanayi Bölgelerinin yönetimi konusunda tecrübe paylaşımı yapılarak Kosova'da planlanan Ekonomik Bölgeler ve Teknoparkların desteklenmesi gerektiğini ifade e i. Görüşmede, Serbest Ticaret Anlaşmasının Kosova ve Türkiye açısından kazanımlarının vurgulanması, Kosova'ya kalifiyeli eleman ve danışmanlık konusunda destek sağlanması, projelerin geliştirilmesi ve takibi, ülkedeki mevzuat oluşumları süreçlerinde özel sektör görüşlerinin alınması gibi değişik konular gündeme alındı.

9 KTTO, BALIKESIR KARESI BELEDIYESINI VE IŞ HEYETINI KABUL ETTI KTTO Başkanı Ayhan Albeyoğlu, Balıkesir'in Karesi Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz ve Balıkesir milletvekili Kasım Bostan başkanlığındaki bir iş heyetini KTTO ofisinde kabul e i. KTTO Başkanı Ayhan Albeyoğlu, KTTO'nun yapısı, üyeleri ve çalışmaları hakkında heyete bilgi verdi. Albeyoğlu ayrıca Kosova ekonomisi, sektörler ve Kosova Cumhuriyeti'nin Türkiye'den gelen yatırımcılara sunduğu yatırım rsatları hakkında genel bilgilendirmelerde bulundu. Türkiye'den gelen heyet KTTO'nun heye eki işadamlarının yatırım konusunda ilgilendikleri alanlar hakkında sağlamış olduğu bu bilgilendirmelerden dolayı teşekkür ederek, Belediye başkanının daveti üzerine Balıkesir bölgesinde KTTO tara ndan koordine edilen bir heyetin yakın zamanda ziyaretinin gerçekleşmesini teklif e iklerini dile getirdi.

10 KTTO HEYETİ, TARIM BAKANI MEMLI KRASNIQI'Yİ ZİYARET ETTİ KTTO Başkanı Ayhan Albeyoğlu ise, Kosova'da üretimin yapılabilmesinin önemine değinerek, tarım sektörünün bu anlamda ayrı bir yere sahip olduğunu belir i. KTTO'nun tarım sektöründeki ilerlemeleri memumniyetle gözlemlediğini belirten Albeyoğlu, Tarım Bakanlığının ilgi alanına giren konularda daha aktif destek vermek istediğini bildirdi. Bakan Krasniqi ve Başkan Albeyoğlu, iki ülke arası işbirliğini daha da geliştirmek üzere, iki kuruluşun Bursa'daki Tarım Fuarına beraberce katılma ve Expo Antalya 2016 çerçevesinde Kosova'nın Milli Gününü birlikte organize etmekten dolayı memnuniyet duyduklarını ifade e iler. Kosova Türkiye Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Ayhan Albeyoğlu, KTTO İcra Komitesi üyeleri eşliğinde Ko s ova Ta r ı m O r m a n c ı l ı k ve Kı r s a l Ka l kı n m a (MBPZhR) Bakanı Sayın Memli Krasniqi ile görüştü. KTTO Heyetini memnuniyetle kabul eden Tarım Bakanı Memli Krasniqi, Kosova ile Türkiye arasında sadece politik değil, ekonomik ilişkilerin de iyi d ü z e y d e o l d u ğ u n u v e i ş b i r l i ğ i i m k a n l a r ı n ı n bulunduğunu söyledi. Bakan Krasniqi, Kosova'da tarım alanında sunulan potansiyellerin değerlendirilmesi gerektiğini belir i. Krasniqi, Avrupa Birliği ile Ortaklık ve İstikrar Anlaşmasının (MSA) yürürlüğe girdikten sonra, Avrupa pazarlarını hedef alan firmalar için rsatlar d o ğ d u ğ u n u b u n u T ü r k fi r m a l a r ı n ı n d a değerlendirebileceğini söyledi.

11 KTTO, BURSA TARIM '16 FUARINA KATILDI, BTSO, BALKAN TÜRKSİAD VE RUMELİSİAD DERNEKLERİNİ ZİYARET ETTİ KTTO İcra Müdürü Arben Fetahu, KTTO'nun Kosova ile ilgilenen Türk işadamlarının gerek yatırım ortamı gerekse iş yapma durumu hakkında doğru bilgi alabilecekleri bir merkez olduğunu belirterek, Türkiye'den gelecek olan yatırımcıların Kosova'da her daim memnuniyetle karşılanacağını vurguladı. Fetahu ayrıca, Kosova'daki ekonomik gelişmeleri, ekonomik reformları ve sektörel analizleri titizlikle takip e iklerini belirterek bu bilgileri Kosova ile ilgilenen Türk işadamlarına sunmaya hazır olduklarını ifade e i. Odanın İcra Müdürü Arben Fetahu ve Genel Sekreteri Esin Muzbeg, Türkiye'nin Bursa şehrini ziyaret eden Kosova resmi heyetine katıldı. Kosova heyeti Sanayi ve Ticaret Bakanlığından Bakan yardımcısı Avni Kastrati nezdinde ve Tarım Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı Bakan yardımcısı Kurtan Kajtazi temsiliyetinden oluşmaktaydı. Ziyaretin amacı, Bursa'da 14'üncüsü düzenlenen Bursa Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarına ka t ı l ı m s a ğ l a y ı p T U YA P F u a r c ı l ı k t a ra n d a n düzenlenen ve 40 ülkeden 300 bin kişinin ziyaret etmesi öngörülen bu fuarı yerinde görmekti. Fuarda 22 ülkeden 451 firma kendi ürünlerinin sergilenmesini yapıyor. Bursa temasları sırasında KTTO, ekonomik ve iş ilişkilerini temsil eden bazı kuruluşları da ziyaret ederek Balkan Türksiad Derneğini ziyaret e i ve Başkan Yardımcısı İskender İskenderoğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyet tara ndan karşılandı. Görüşmede her iki kuruluşun programları ve ilgili çıkarları masaya yatırılarak işbirliği olanakları değerlendirildi.

12 Balkan Türksiad Başkan Yardımcısı İskender İskenderoğlu ise Bursa'da Balkan kökenli işadamlarının yoğun olduğunu ve gerek kültürel gerekse akraba ilişkileri ile bağlı oldukları bu bölgelerde de iş yapmak istediklerini ifade e i. İki kurum arası bilgi alışverişinin sağlanması için kurumsal irtibatların önemine değinen İskenderoğlu, gerek iş talepleri gerekse bilgi paylaşımlarının KTTO ve Balkan Türksiad dernekleri nezdinde toplanıp üyelerle paylaşılmasının isabetli olacağını dile getirdi. Toplantıda iki kurum arası temasların ve işbirliğinin devam e irilmesi ve 2017 yılı içinde karşılıklı ziyaretlerle ikilli ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda hemfikir oldukları kaydedildi. Diğer önemli bir ziyaret Bursa'daki RUMELİSİAD Derneğine yapılmış olup, Oda temsilcileri Rumelisiad Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kılıkçıer başkanlığındaki yönetim kurulu heyeti tara ndan kabul edidi. KTTO temsilcileriyle Kosova'da iş ve yatırım ortamı üzerinde görüşmelerde bulunuldu. KTTO bölge ülkeleriyle kıyaslandığında Kosova'nın ekonomik reformları yapmak ve teşvik politikalarını geliştirmek hususunda kısmen geç kalmasına rağmen bu yönde ilerlemelerin kaydedildiğini bildirdi ve Kosova'da özel sektöre yeni bir perspektif sunan Stratejik Yatırımlar Yasasının Kosova Parlamentosunda kabul edildiğini kayde i. KTTO İcra Müdürü Fetahu, KTTO olarak hem reform ve mevzuat değişikliklerini yakından takip e iklerini hem de Kosova ile ilgilenen Türk işadamlarına birinci elden sektörel bilgi sağlayıp gerek kamu gerekse özel sektör kurumlarıyla sağlam bir irtibat noktası olmayı hedeflediklerini bildirdi. Öte yandan Rumelisiad Başkanı Erol Kılıkçıer, Rumelisiad'taki tüm işadamlarının Balkan kökenli olduğunu belirterek doğal olarak bu bölgeler ile ilgilendiklerini ancak işadamlarının istikrarlı ekonomik ortam ve teşvik uygulamalarının geniş olduğu bölgeleri tercih e iğinin altını çizerek bu doğrultuda Kosova'nın işadamlarına ve yabancı yatırımcılara sağladığı koşullar hakkında bilgi edinmek istediklerini ifade e i. Toplantıda ayrıca Türk işadamlarının önemli altyapı ve enerji projelerinde yer aldığı ve önemli bir rol oynadığı belirtilerek ekonomik ve yatırım ilişkilerinin kalıcı olabilmesi için kurumsal işleyişlerin önemli olduğu belirtildi. Önemli bir diğer görüşme de Bursa Ticaret ve Sanayi Odasına (BTSO) yapılan ziyaretle gerçekleşti. Burada Kosova heyetini Meclis Başkanı Remzi Topuk ve Yönetim Kurulu Üyesi Fahre in Gülener karşıladı. Görüşmede Kosova heyeti ülkedeki yatırım ortamını anlatarak Kosova'daki son gelişmeler ve kaydedilen ilerlemeler hakkında bilgi verdi. Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Avni Kastrati, Kosova'da Türk firmalarının önemli altyapı ve enerji projelerini yürü üğünü belirterek Türkiye ile ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Kosova ile Türkiye arasında serbest ticaret anlaşmasının imzalandığını belirten Kastrati anlaşmanın yakın zamanda yürürlüğe girmesini beklediklerini ifade e i. Stratejik Yatırımlar yasasının da bu günlerde Kosova Parlamentosunca kabul edildiğini belirten Kastrati, yatırımcılar için önemli rsatlar sunulduğunu kayde i.

13 Tarım Bakan Yardımcısı Kurtan Kajtazi ise Kosova'da tarımsal potansiyellerin mevcut olduğunu, oldukça yüksek düzeyde olan ithalatı tarım ürünlerindeki üretimle kısmen gidermek istediklerini belirterek bu nedenle tarım alanına sübvansiyon ve hibelerin sağlandığını kayde i. Kosova Türkiye Ticaret Odası Genel Sekreteri Esin Muzbeg de KTTO hakkında bir tanıtım yaparak Türk şirketlerinin Kosova2da yapmış olduğu yatırımlar konusunda bilgi verdi. Kosova'daki Türk yatırımlarının 300 Milyon 'ya ulaştığını kaydeden Muzbeg, finans, enerji, havacılık, sağlık, gıda gibi pek çok alanda faaliyet gösteren Türk firmalarının 10 bin kadar istihdam sağladıklarını bildirdi. KTTO'nun hem Türk hem de Kosovalı büyük şirketlerin temsil edildiği bir yapıyı oluşturduğunu ifade eden Muzbeg, KTTO'nun Kosova ile Türkiye arasındaki iş dünyasında bir köprü görevi gördüğünü bildirdi. KTTO'nun her iki taraf için doğru bilgi alma adresi olarak kullanılabileceğini belirten Muzbeg, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliğine hazır olduklarını dile getirdi. Öte yandan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Remzi Topuk, Kosova dahil Balkan ülkelerinden sıkça heyet ağırladıklarını belirterek işbirliği yönünde somut bazı adımların atılmasının önemine değindi. Kosova'nın öncelikli sektörler olarak tarımcılığı sunmasının önemli olduğunu belirten Topuk, bu konuda Kosova'nın bir hamle yapabileceğini tarım ürünlerinin üretilmesiyle gıda işlemeye geçilip kendi sanayisini yaratacağını vurguladı. BTSO Yönetim Kurulu üyesi Fahre in Gülener de aynı zamanda Kosova'nın fahri konsolosu olduğunun altını çizerek Kosova'ya yatırımcı getirmek için çok çaba sarf e iğini bildirdi. Kosova'da kalifiyeli eleman sıkıntısına değinen Gülener, BTSO bünyesinde faaliyet gösteren eğitim merkezinden bahsederek Kosova için de benzeri bir modelin kurulması konusunda çaba sarf e iklerini dile getirdi.

14 DEİK KİESA VE KTTO TARAFINDAN 2016 KOSOVA - TÜRKİYE İŞ FORUMU DÜZENLENDİ Odanın işbirliğinde Kosova - Türkiye İş ve Yatırım Forumu İstanbul'da düzenlendi. Günübirlik Foruma Kosova'dan, Ticaret ve Sanayi Bakanı Sayın Hykmete Bajrami başkanlığında bir heyet, Bakanlığa bağlı Yatırım ve İşletmeleri Destekleme Ajansı - KIESA ve Kosova Türkiye Ticaret Odası (KTTO) katıldı. Kosova - Türkiye İş ve Yatırım Forumu, Türkiye Ekonomi Bakanlığı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Kosova Yatırım ve İşletmeleri Destekleme Ajansı (KIESA) ve Kosova Türkiye Ticaret Odası (KTTO) ortaklığında düzenlendi. Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Türkiye ile Kosova arasında tarihi dostluk ve kültürel bağların olduğunu vurguladı. Zeybekçi, Türkiye olarak pasif bir dostluktan yana değil, aktif bir dostluk yana olduklarını dile getirdi. Zeybekçi, Türkiye'nin 170'den fazla ülkede 250'den fazla ticaret müşavirinin bulunduğunu ve bu müşavirlerin Kosova'nın da hizmetinde olması için destek vereceklerini söyledi. Bakan Zeybekçi Kosova'nın Avrupa Birliği ile yürürlüğe k o y d u ğ u İ s t i k r a r v e O r t a k l ı k A n l a ş m a s ı n ı memnuniyetle karşıladıklarını belir i. Zeybekçi, Kosova ile Türkiye arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşmasının da bir an önce yürürlüğe girmesinin önemli olduğunu ifade e i. Bunun yanı sıra Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) mekanizmalarına değinen Zeybekçi, iki ülke arasında ekonomik k o n u l a r ı n e l e a l ı n m a s ı i ç i n o l u ş t u r u l a n b u mekanizmaların aktif hale getirilmesini istediklerini ve kısa zamanda Kosova'da bir toplantının yapılmasını arzu e iklerini bildirdi.

15 Öte yandan Kosova Ticaret ve Sanayi Bakanı Hykmete Bajrami, Kosova'nın Türkiye ile olan ilişkilerini geliştirmek ve çeşitli sektörlerde işbirliği olanaklarını değerlendirmek istediğini ifade e i. Kosova hükümetinin, yatırımlar için uygun bir ortam geliştirmek istediğini kaydeden Bajrami, siyasi ve ekonomik istikrarın yanı sıra yatırım ortamı için uygun bir hukuksal çerçeve oluşturduklarını ifade e i. Bakan Bajrami, Kosova'nın genç ve dinamik nüfusu, rekabetçi ve eğitimli iş gücü sayesinde gerek Türkiye gerekse diğer yabancı yatırımlar için üretim alanında uygun rsatlar sunduğunu belir i. Bajrami, Kosova'da üretilen ürünlerin hem bölge ülkelerine hem de Avrupa Birliği pazarlarına engelsiz ulaştırılabileceğini bildirdi. Kosova - Türkiye İş ve Yatırım Forumunun açılışında bir konuşma yapan KTTO Başkanı Ayhan Albeyoğlu ise, 2008 yılında kurulan Odanın iki ülke arası yakın olan ilişkilerin ekonomik alanında daha da güçlendirilmesi için çaba sarf e iğini bildirdi. Albeyoğlu, kuruluşundan b u y a n a Ko s o va ' d a e t ki n ve e t ki l i o l a n Tü r k işletmelerini biraraya getiren Odanın başarılı yatırımlar ve başarılı kamu-özel sektör işbirliği örneklerini sunduğunu belir i. Albeyoğlu, Türk girişimcilerinin Kosova'yı Balkan otoyolları ağına bağlayan otoyol inşaatında, Priştine havalimanının modernizasyonu projelerinde başarıyla yer aldıklarını bildirdi. Albeyoğlu Kosova'da ayrıca Türk firmalarının bankacılık, gıda dağıtımı, sigortacılık, inşaat, sağlık, ulaştırma gibi pek çok sektörde faaliyet gösterdiğini bildirdi. Kosova - Türkiye İş ve Yatırım Forumu'nun açılış bölümünden sonra program Kosova'daki başarı örnekleri ile devam e i. Newko Balkan'ın temsilcisi ve aynı zamanda DEIK Türkiye Kosova İş konseyi B a ş k a n Ya r d ı m c ı s ı M e r v e Ö z e r Y ı l m a z moderatörlüğünde yapılan oturumda, TEB Kosova Genel Müdürü ve KTTO Başkanı Ayhan Albeyoğlu Kosova'da bankacılık sistemi ve TEB, Limak Kosova CEO'su ve Limak Yönetim Kurulu üyesi Haldun Köktürk Uluslararası Priştine Havalimanı projesi, Kosova'nın kazanımları ve Limak'ın uluslarararası projeleri, KEDS Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Direktörü Serhat Dinç de Kosova'da enerji sektörü ve işletme deneyimleri hakkında birer sunum yaptılar. Kosova - Türkiye İş ve Yatırım Forumuna Türkiye'den 70 kadar firma temsilcisi katılıp Kosova'dan gelen firma temsilcilerinin yanı sıra hükümet yetkilileri ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdiler. Forum karşılıklı işbirliği taahhütleri ve iki ülke arası ilişkileri ve ilgili ku r u l u ş l a r a ra s ı i l i ş ki l e r i g e l i ş t i r e c e k o l a n M e m o r a n d u m a n l a ş m a l a r ı i l e s o n r a e r d i. Memorandum Anlaşmaları Kosova Türkiye Ticaret Odası (KTTO) ve DEIK arasında ve KIESA ile DEIK arasında imzalandı.

16 KTTO DESTEĞİ İLE EXPO ANTALYA 2016'DA KOSOVA MİLLİ GÜNÜ DÜZENLENDİ Kosova Türkiye Ticaret Odası, Tarım, Ormancılık ve Kırsal Kalkınma Bakanlığıyla işbirliği içinde Antalya'da 6 ay boyunca düzenlenen Expo 2016'da Kosova Milli Gününün organizatörü oldu. Tarım Ormancılık ve Kırsal Kalkınma Bakan Yardımcısı Vezir Januzi, Kosova'nın Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu ve Kosova Türkiye Ticaret Odası İcra Müdürü Arben Fetahu'dan oluşan Kosova heyetini EXPO Antalya 2016 Temsilcisi Erdoğan Kök ağırladı. Ziyaretçi de erinin imzalanmasının ardından, eden heyet 6 ay boyunca milyon kadar ziyaretçi kabul Kosova bahçesine transfer edildi ve dünyanın pek çok yerinden gelen katılımcılara bir kokteyl düzenlenerek yukarıda bahsedilen program uygulandı. Daha sonra resmi heyet, davetliler ve misafirler anfi tiyatro s a l o n u n a g e ç e r e k K T TO ve Ta r ı m B a ka n l ı ğ ı organizasyonunda düzenlenen kültürel ve sanatsal programın izlenmesine geçti. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen ve dünyanın her yerinden milyonlarca kişinin katıldığı bu etkinlik çerçevesinde Kosova Milli Günü 21 Ekim 2016 tarihinde tertip edilerek, törene katılanlara Kosova'ya özgü melodilerden oluşan bir kuartet, Kosova'nın kültürel mirasını yansıtan bir fotoğraf sergisi, Bursa'dan gelen bir kültür derneği tara ndan folklor oyunları ve Oscar'a aday gösterilen Shok kısa filminin gösterimi sunuldu.

17 KTTO, BAKLAVA VE TATLI ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ BAKTAD'DAN GELEN GENİŞ BİR HEYETİ KABUL ETTİ Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği Genel Başkanı Mehmet Yıldırım ve beraberindeki heyet Kosova'yı ziyaret e i. Heyet, KTTO Başkan Yardımcısı Ayhan Demirkıran tara ndan kabul edildi. Dernek başkanı Mehmet Yıldırım, tatlı üretimi sektörü ve derneğin faaliyetleri konusunda Odayı bilgilendirerek, Kosova'da ilk etapta ticaret ile başlanıp daha sonra üretim atölyelerini de açmak suretiyle yatırım girişimciliğinde bulunabileceklerini ifade e iler. KTTO Başkan Yardımcısı Ayhan Demirkıran ise Kosova ile Türkiye arasındaki kültürel yakınlığın ortak t a d l a r d a d a ke n d i n i g ö s t e r d i ğ i n i b e l i r t e r e k Kosovalıların Türk tatlarına aşina olduklarını belirtip i ki ku r u l u ş a ra s ı n d a i l e r i y e y ö n e l i k i ş b i r l i ğ i ihtimallerinin değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu

8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu 8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu 29-30 Mayıs 2016, Kudüs, Ramallah, Nablus Türkiye-Filistin İş Forumu Ramallah Toplantısı 1 29-30 Mayıs 2016, Kudüs, Ramallah, Nablus Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)

Detaylı

1 2 Eylül 2018, Bişkek

1 2 Eylül 2018, Bişkek T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın Kırgızistan a Resmi Ziyareti Vesilesiyle Özel Sektör Heyet Programı ve 1 2 Eylül 2018, Bişkek 2 T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın 1 2 Eylül

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ Doç. Dr. Mustafa Türkmen ERÜ Mühendislik Fak. 20 Mayıs 2016 KAYSO Sunum Planı KÜSİ Çalışma Grubu KÜSİ İl Planlama

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU

2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU 2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU 04 Mart 2014 VII. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası VII. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası, 4 Mart 2014 tarihinde TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde ve

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Haziran/2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

BENİN İNCELEME GEZİSİ SONUÇ RAPORU

BENİN İNCELEME GEZİSİ SONUÇ RAPORU 3.10.16 BENİN İNCELEME GEZİSİ SONUÇ RAPORU 18-22 Eylül 2016, Kotonu Benin İnceleme Gezisi, 18-22 Eylül 2016, Kotonu Türkiye-Benin iş Konseyi Başkanı Adnan Bostan, 18-22 Eylül 2016 tarihleri arasında Benin

Detaylı

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI (İİT) GENEL SEKRETERİ SAYIN YOUSEF BIN AHMAD AL-OTHAIMEEN İN İİT. EKONOMİK ve TİCARİ İŞBİRLİĞİ DAİMİ KOMİTESİ (İSEDAK)

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI (İİT) GENEL SEKRETERİ SAYIN YOUSEF BIN AHMAD AL-OTHAIMEEN İN İİT. EKONOMİK ve TİCARİ İŞBİRLİĞİ DAİMİ KOMİTESİ (İSEDAK) İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI (İİT) GENEL SEKRETERİ SAYIN YOUSEF BIN AHMAD AL-OTHAIMEEN İN İİT EKONOMİK ve TİCARİ İŞBİRLİĞİ DAİMİ KOMİTESİ (İSEDAK) 33. OTURUMUNDA YAPACAĞI KONUŞMANIN TASLAK METNİ İstanbul,

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr ANKARA KALKINMA AJANSI www.ankaraka.org.tr TÜRKİYE'NİN En Genç Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, bölgenin rekabet gücünü artırmak ve gelişimini hızlandırmak

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 16.03.2010 20.04.2010 BAŞIMIZ SAĞ OLSUN.. 1 46.CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU YÜZAKIMIZ OLDU 46. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURNUVASI FİNALLERİNE ALANYA OLARAK YİNE BAŞARI

Detaylı

ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU. (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI

ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU. (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI Sayın Âli Meclis Başkanı, Sayın Bakan, Sayın Oda Başkanları, Değerli İş Adamları,

Detaylı

TÜRKİYE-KOSOVA İŞ VE YATIRIM FORUMU SONUÇ RAPORU. 18 Ekim 2016 / İstanbul

TÜRKİYE-KOSOVA İŞ VE YATIRIM FORUMU SONUÇ RAPORU. 18 Ekim 2016 / İstanbul TÜRKİYE-KOSOVA İŞ VE YATIRIM FORUMU SONUÇ RAPORU 18 Ekim 2016 / İstanbul TÜRKİYE-KOSOVA İŞ ve YATIRIM FORUMU Sonuç Raporu 18 Ekim 2016 / İstanbul DEİK/Türkiye-Kosova İş Konseyi tarafından, Kosova Yatırım

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ Sayın Cumhurbaşkanımızın 2014 yılı Kasım ayında yapmış oldukları Cezayir gezisi sırasında, Cezayir le ticaret hacminin arttırılmasına yönelik yapmış oldukları irade beyanının

Detaylı

MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI HAZİRAN AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 13 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri 2017

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU KOMİTE ÜYELERİ SEKTÖREL

Detaylı

DİASPORA - 13 Mayıs

DİASPORA - 13 Mayıs DİASPORA - 13 Mayıs 2015 - Sayın Başkonsoloslar, Daimi Temsilciliklerimizin değerli mensupları, ABD de yerleşik Diasporalarımızın kıymetli temsilcileri, Bugün burada ilk kez ABD de yaşayan diaspora temsilcilerimizle

Detaylı

TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU Ülkemiz ile Tayvan ve Filipinler arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 03 Mayıs - 11 Mayıs 2014 tarihleri

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı Değerli Basın Mensupları, 03.06.2014 Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk günlerinde, size, Türk insanının aklından,

Detaylı

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu HEYET ZİYARETLERİ. ASO I.Organize Sanayi Bölgesi

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu HEYET ZİYARETLERİ. ASO I.Organize Sanayi Bölgesi 13 HEYET ZİYARETLERİ 13.1. Cibuti Cumhurbaşkanı Ziyareti: Cibuti Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı üst düzey yetkililerinden oluşan 100 kişilik heyet Başkan Vekilimiz Sn.Fahrettin KÜRKLÜ nün evsahipliğinde

Detaylı

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ S.NO TARİH KONU İLETİŞİME GEÇİLEN/GÖRÜŞ BİLDİRİLEN MAKAM SONUÇ GÖZDEN GEÇİRMEYE YÖNELİK DEĞERLENDİRME 1 10/01/2017 6802 Sayılı Gider Vergisi Kanunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hukuk Müşavirliğimiz

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 580 22/02/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013 / 63 Sayın Üyemiz, 1. Macaristan 7. Tarım

Detaylı

ROMANYA KÖSTENCE TİCARET ODASI İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

ROMANYA KÖSTENCE TİCARET ODASI İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ ROMANYA KÖSTENCE TİCARET ODASI İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ Eskişehir Ticaret Odası nın küresel vizyonuna güç katmak kentimizdeki iş adamlarına yeni hedef pazarlar sağlamak amacıyla 24 Mart Perşembe günü Romanya

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞUBAT 2012 ADANA SAĞLIK TURĠZMĠ DERNEĞĠ ġubat AYI FAALĠYET RAPORU 1. Sektörel Brifingler, GerçekleĢtirilen Toplantılar ve Bilgilendirmeler Göreve yeni gelmiş olan Çukurova

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI ESKİŞEHİR TİCARET ODASI A.B.D. / BOSTON - NEW YORK - WASHINGTON - MIAMI ABX ARCHITECTURE BOSTON MİMARİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR YAPILAR FUARI VE İNCELEME GEZİSİ SONUÇ RAPORU (15-26 Kasım 2012 ) Eskişehir Ticaret

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2017 GÜNDEM - TOBB 73. Genel Kuruluna katıldık. -İstanbul Yapı Fuarı na katıldık. - KOSGEB Kredisini en çok kullandıran ilçe olduk. - 666 aileye Ramazan

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN OCAK 2016 YIL 1 SAYI 10 03.02.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:10 5 MAYIS 2015 Trakya Kalkınma Ajansı ndan Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası

Detaylı

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR Kasım 09, 2006-12:00:00 ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: ''BAŞBAKAN'IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT,

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı

SIRA SAYISI: 587 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel

SIRA SAYISI: 587 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 4 SIRA SAYISI: 587 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Alanında İşbirliği Anlaşmasının

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 17.09.2013 22.10.2013 4.GELENEKSEL VE YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI(YÖREX) 19-22 EYLÜL 2013 19-22 EYLÜL TARİHLERİNDE ANTALYA EXPO CENTER DA DÜZENLENEN 4.GELENEKSEL VE YÖRESEL ÜRÜNLER

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2015 Yılı İçinde Gerçekleşen Faaliyetlerden fotoğraflar 74 Slayt 16.01.2015 Saadet Partisi Yetkililerinden Odamıza

Detaylı

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Tarafından Hazırlanacak) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI İRAN STH İŞ GEZİSİ RAPOR ŞABLONU: GİRİŞ:

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN MART AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 13-16 NİSAN

Detaylı

MTO E- BÜLTEN. Tarih: Sayı:

MTO E- BÜLTEN. Tarih: Sayı: Ertuğrul Cad. No:15 35660 Menemen/İZMİR Tel : 0(232) 832 1021 Fax : 0(232) 832 1634 AMERİKAN KÜLTÜR YABANCI DİL KURSLARI MENEMEN TEMSİLCİLİĞİNDEN ZİYARET Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları Menemen Temsilciliği

Detaylı

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU OCAK 2013 FAALİYET RAPORU 03 Ocak 2013 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı 2012 Yılının İstanbul Turizmi açısından değerlendirilmesinin yapıldığı, İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu nun teşrifleri

Detaylı

MART AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

MART AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI MART AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NİSAN AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN NİSAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Akdeniz Belediyeler Birliği, üyelerine üst düzey hizmet sunan, yerel ölçekteki Reform süreçlerine ve Ülkemizin AB ile bütünleşme sürecine destek

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 27-30 Nisan tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açtı. Üreticinin yeni teknolojilerle buluştuğu fuarı ilk gün

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ARALIK AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 15 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI CEZAYİR FAS OTOMOTİV SEKTÖREL TİCARET HEYETİ

İZMİR TİCARET ODASI CEZAYİR FAS OTOMOTİV SEKTÖREL TİCARET HEYETİ İZMİR TİCARET ODASI Hazırlayan: Ahmet TOPRAK CEZAYİR FAS OTOMOTİV SEKTÖREL TİCARET HEYETİ 16 21 Kasım 2015 tarihleri arasında tarafından, Odamız 53. (Otomotiv ve Diğer Ulaşım Araçları Parçalarının İmalatı,

Detaylı

BALKANLARDA TÜRKÇE RADYO YAYINCILIĞI ÇALIŞTAYI HABER METNİ VE SONUÇ BİLDİRGESİ Perşembe, 22 Aralık :56

BALKANLARDA TÜRKÇE RADYO YAYINCILIĞI ÇALIŞTAYI HABER METNİ VE SONUÇ BİLDİRGESİ Perşembe, 22 Aralık :56 Balkanlarda Türkçe yayıncılık yapan radyolar, Kosova'nın başkenti Priştine'de düzenlenen "Balkanlarda Türkçe Radyo Yayıncılığı ve Türkiye'nin Etkin Tanıtımı" adlı, yoğun ilgi gören bir çalıştayla bir araya

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 17 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri sektörel

Detaylı

T.C. DİCLE KALKINMA AJANSI (Tigris Development Agency) KALKINMA KURULU TOPLANTISI KARAR TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 02/07/2013 TOPLANTI NO : 2013/1

T.C. DİCLE KALKINMA AJANSI (Tigris Development Agency) KALKINMA KURULU TOPLANTISI KARAR TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 02/07/2013 TOPLANTI NO : 2013/1 KALKINMA KURULU TOPLANTISI KARAR TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 02/07/2013 TOPLANTI NO : 2013/1 Dicle Kalkınma Ajansı 2013 yılı 1 inci Olağan Kalkınma Kurulu, 25.01.2006 tarih ve 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ. Doç.Dr. Yunus KOÇ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ. Doç.Dr. Yunus KOÇ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ Doç.Dr. Yunus KOÇ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ÖĞRETİM ÜYESİ SAYILARI/İSTATİSTİKLER Görevlendirme: 1 profesör (yabancı

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq

qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq İZMİR TİCARET ODASI UR-GE KUYUMCULUK PROJESİ ST.PETERSBURG JUNWEX FUAR ZİYARETİ VE SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ORGANİZASYONU RAPORU 5-8 ŞUBAT 2014 PROJE KOORDİNATÖRÜ: PINAR

Detaylı

KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ

KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ BASINDAN EKONOMİ HABERLERİ 24 MAYIS 2016 SALI KIBRIS GENÇ TV (23.05.2016) KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ Kalkınma Bankası'nın Türkiye Kalkınma Bankası ile yürüttüğü Teknik İşbirliği Programı kapsamında;

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 27.10.2014 25.11.2014 LETONYA-RİGA İŞ GEZİSİ 28-31 EKİM 2014 ÜYELERİMİZE YENİ UFUKLAR AÇMAK, ULUSAL VE ULUSLARARASI PAZARALARA AÇILMALARINA YARDIMCI OLMAK AMACIYLA GERÇEKLEŞTİREN

Detaylı

MTO E- BÜLTEN. Ertuğrul Cad. No: Menemen/İZMİR Tel : 0(232) Fax : 0(232)

MTO E- BÜLTEN. Ertuğrul Cad. No: Menemen/İZMİR Tel : 0(232) Fax : 0(232) İRAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI MENEMEN'DE YAPILDI İran Bilgilendirme Toplantısı Menemen Ticaret Odasında yapıldı. Toplantıya İran Ankara Büyükelçisi Mohammad Ebrahim Taherian Fard, İran Ankara Büyükelçiliği

Detaylı

YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI. 11 Mayıs 2012

YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI. 11 Mayıs 2012 YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI 11 Mayıs 2012 1 Sunum Planı 16/01/2012 tarihli Bakanlar Kurulu Prensip Kararı çerçevesinde YOİKK yapısı TOBB YOİKK Çalışma Grupları

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry EYLÜL 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II-İLİMİZİN İHRACAT RAKAMI 2016 EYLÜL / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: Görkem Şavluğ Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü 10-14 MART 2015 IDS KÖLN 2015 ULUSLARARASI

Detaylı

MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ

MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ Mayıs 2013 Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü AB ve Uluslararası Organizasyonlar Masası 1. GENEL BİLGİLER Resmi adı : Macaristan Cumhuriyeti Başkenti

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 24.04.2012 22.05.2012 TAPU KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI BÖLGEMİZ EKONOMİSİNİ YAKINDAN İLGİLENDİRECEK BİR KONUDA GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE ÖNEMLİ BİR MESAFE ALINMIŞ

Detaylı

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 08 Ocak 2014 - (A. Murat Ersoy - Hande Tibuk) 2014 CATHIC organizasyonu PR hazırlıklarını yürüten Alkaş firmasından Esra Dalgıç ile Dernek Başkanımız Sayın Murat Ersoy ve

Detaylı

KALKINMA AJANSLARI YATIRIM DESTEK OFİSLERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler. Amaç ve kapsam

KALKINMA AJANSLARI YATIRIM DESTEK OFİSLERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler. Amaç ve kapsam KALKINMA AJANSLARI YATIRIM DESTEK OFİSLERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kalkınma ajansları bünyesinde kurulan yatırım destek ofislerinin görev

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa Kuzey Kıbrıs ta Bir Çay Molası Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması 19-24 Kasım 2012 Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa FAALİYET RAPORU K.K.T.C. NİN 29. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE KUZEY KIBRIS

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI 2010 Faaliyet Programı İçindekiler 1- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu 2010 Yılı Faaliyet 1-2 Programı 2- EBSO Üyelerine Yönelik Faaliyetler 3-4 3- EBSO Dışı Kuruluşlarla

Detaylı

Türkiye, Afganistan ve Pakistan arasında Ekonomik İşbirliği için İSTANBUL FORUMU

Türkiye, Afganistan ve Pakistan arasında Ekonomik İşbirliği için İSTANBUL FORUMU Kuruluşu: Türkiye, Afganistan ve Pakistan arasında Ekonomik İşbirliği için İSTANBUL FORUMU - 2007 yılı Nisan ayında, Türkiye-Afganistan ve Pakistan Devlet Başkanları Zirvesi esnasında TOBB a yapılan çağrı

Detaylı

AESK ve Türkiye REX. Dış İlişkiler. Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi

AESK ve Türkiye REX. Dış İlişkiler. Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi AESK ve Türkiye REX Dış İlişkiler Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi (KİK) 16 Kasım 1995 te AESK, Ankara Anlaşmasında bulunan: Ortaklık Konseyi; Avrupa Parlamentosu,

Detaylı

AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EYLÜL AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN EYLÜL AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 13 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100.

İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100. İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100. yıldönümü kapsamında Çanakkale Valiliği öncülüğünde, 2015 Koordinasyon

Detaylı

LİTVANYA- LETONYA-ESTONYA-FİNLANDİYA ÇALIŞMA ZİYARETİ. 06-13 Eylül 2014

LİTVANYA- LETONYA-ESTONYA-FİNLANDİYA ÇALIŞMA ZİYARETİ. 06-13 Eylül 2014 LİTVANYA- LETONYA-ESTONYA-FİNLANDİYA ÇALIŞMA ZİYARETİ 06-13 Eylül 2014 Ziyarete Katılanlar Adı Soyadı : Cevdet CAN, Yönetim Kurulu Başkanı, Tokat Valisi İbrahim Halil ÇOMAKTEKİN, Amasya Valisi Sabri BAŞKÖY,

Detaylı

Hollanda Türkevi Topluluğu nun Ankara Ziyareti

Hollanda Türkevi Topluluğu nun Ankara Ziyareti H A B E R B Ü L T E N İ Hollanda Türkevi Topluluğu nun Ankara Ziyareti Hollanda Türkevi Topluluğu, geçtiğimiz hafta Ankara da hem yeni görevleri dolayısıyla dostları tebrik etmek, hem de gerek mevcut işbirliğinin

Detaylı

ENDONEZYA MALEZYA TİCARET HEYETİ (27 Mayıs 1 Haziran 2012)

ENDONEZYA MALEZYA TİCARET HEYETİ (27 Mayıs 1 Haziran 2012) ENDONEZYA MALEZYA TİCARET HEYETİ (27 Mayıs 1 Haziran 2012) Ülkemiz ile Endonezya ve Malezya arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 27 Mayıs - Haziran 2012 tarihleri arasında Ekonomi Bakanlığı

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 23.02.2016 22.03.2016 ALTSO İLE İŞKUR ARASINDA UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ PROTOKOLÜ İMZALANDI 01.03.2016 ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI VE İŞKUR ALANYA HİZMET MERKEZ

Detaylı

Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU

Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU 7-10 Nisan 2017 1 Konu: Riyad Turizm Fuarı 2017 Katılımı Görev Yeri : Riyad RAPOR ÖZETİ: Bölgemizin iş ve yatırım imkânlarının,

Detaylı

Sağlık Turizmi Sektörüne Yönelik Devlet Destekleri

Sağlık Turizmi Sektörüne Yönelik Devlet Destekleri Sağlık Turizmi Sektörüne Yönelik Devlet Destekleri 27.12.1994 tarihli ve 94/6401 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kararı na dayanılarak hazırlanan

Detaylı

KAZAKİSTAN - AZERBAYCAN ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

KAZAKİSTAN - AZERBAYCAN ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU KAZAKİSTAN - AZERBAYCAN ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU Ülkemiz ile Kazakistan ve Azerbaycan arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 25 Ekim - 31 Ekim 2014 tarihleri

Detaylı

05-10 Ekim 2015. Bakanlığımız Teknik Heyetinin Azerbaycan Ziyareti

05-10 Ekim 2015. Bakanlığımız Teknik Heyetinin Azerbaycan Ziyareti 05-10 Ekim 2015 Bakanlığımız Teknik Heyetinin Azerbaycan Ziyareti Ülkemiz ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasında idarenin ve kamu personel yönetiminin geliştirilmesi, desteklenmesi ve bu alanlarda işbirliğinin

Detaylı

İKİLİ İŞBİRLİĞİ. çevre ve ormancılık alanında otuz üç (33) Ülke ile toplam otuz yedi (38) tane,

İKİLİ İŞBİRLİĞİ. çevre ve ormancılık alanında otuz üç (33) Ülke ile toplam otuz yedi (38) tane, İKİLİ İŞBİRLİĞİ 1. İkili İşbirliği Türkiye tarafından; çevre, iklim değişikliği, meteoroloji, ormancılık ve su alanında sürdürülen uluslararası ilişkilerin temelinde: karşılıklı dostluğun geliştirilmesi

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 Bu Yönerge, Cumhuriyet Üniversitesi nin ulusal ve uluslararası akademik

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 25.03.2014 22.04.2014 ALANYA BELEDİYE BAŞKANI ADEM MURAT YÜCEL E HAYIRLI OLSUN TİCARETİ-09 OCAK 2014 30 MART 2014 TARİHİNDE GERÇEKLEŞEN SEÇİMLER SONUCUNDA HİZMET BAYRAĞINI

Detaylı

ÇALIŞMA TOPLANTILARI ETKİNLİKLER

ÇALIŞMA TOPLANTILARI ETKİNLİKLER ÇALIŞMA TOPLANTILARI & ETKİNLİKLER İzmir Tarih Projesi nde kamu, özel sivil toplum kuruluşlarının işbirliğini sağlamak, proje alanı içinde yapılması tasarlanan uygulamaları bütüncül bir yaklaşım içerisinde

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.09.2017-26.10.2017) Oda Meclisimizin 26 Ekim 2017 tarih ve 56 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 29.09.2017-26.10.2017

Detaylı

MADDELER T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ YÖNETMELİĞİ

MADDELER T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ YÖNETMELİĞİ MADDELER T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ YÖNETMELİĞİ AMAÇ Madde 1 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Yönetmeliği nin amacı; gençlerimizin demokratik katılımını sağlayarak

Detaylı

Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi. Avrupa Ekonomik ve Sosyal

Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi. Avrupa Ekonomik ve Sosyal Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi ve y Uzun bir ortak tarih Türkiye, Avrupa Ekonomik Topluluğu na (EEC) katılmak için ilk kez Temmuz 1959'da başvuru yaptı. EEC yanıt

Detaylı

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU. Mali Yardımlar ve IPA N. Alp EKİN/Uzman

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU. Mali Yardımlar ve IPA N. Alp EKİN/Uzman TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU Mali Yardımlar ve IPA N. Alp EKİN/Uzman 2 AB MALİ YARDIMLARI Ekonomik ve sosyal gelişmişlik farklılıklarını gidermek 3 AB MALİ YARDIMLARI AB Üyeliğine hazırlanmaları

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (8 14 Mart 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (8 14 Mart 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (8 14 Mart 2010) 8 MART 2010, PAZARTESİ 09:00-17:00 Avrupa Birliği Genel Sekreterliği

Detaylı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile ortak basın toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile ortak basın toplantısında konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile ortak basın toplantısında konuştu Ekim 06, 2017-6:44:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

Güney Kore Ziyaretinden Düşen Notlar

Güney Kore Ziyaretinden Düşen Notlar Güney Kore Ziyaretinden Düşen Notlar Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Hatay Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç.Dr. Zafer Yönden, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Erzin

Detaylı

Gücünüzle güçlüyüz, Gücümüzle güç katıyoruz..

Gücünüzle güçlüyüz, Gücümüzle güç katıyoruz.. Gücünüzle güçlüyüz, Gücümüzle güç katıyoruz.. 2014 YILINI BÜYÜK ORANDA KURUMSAL ALT ve ÜST YAPI ÇALIŞMALARINA AYIRDIK KURUMSAL ALT YAPI ÇALIŞMALARI İş süreci yönetiminde Dünyaca ünlü firmaların (Mercedes,

Detaylı

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YURTDIġI GÖREV RAPORU. BOSNA-HERSEK ZĠYARETĠ GÖREV RAPORU 1. Konunun Evveliyatı

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YURTDIġI GÖREV RAPORU. BOSNA-HERSEK ZĠYARETĠ GÖREV RAPORU 1. Konunun Evveliyatı BOSNA-HERSEK ZĠYARETĠ GÖREV RAPORU 1. Konunun Evveliyatı Ormancılık alanında Bosna-Hersek ile işbirliğini geliştirmek amacıyla Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı aracılığıyla iki

Detaylı

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/mesleki-egitim-tanitim-ve-isbirligi-protokolu-balikesir- 1685591/ Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü Meslek lisesi Organize Sanayi Bölgesi ile İl Milli

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 27.12.2011 24.01.2012 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE SINIRLARININ GENİŞLETİLMESİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MÜCAVİR ALANLARININ İL SINIRLARINA GENİŞLETMESİ İLE İLGİLİ YAPILMAKTA OLAN YASAL

Detaylı