GENEL GÖRÜNÜM. İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, Demokrat Parti lideri Matteo Renzi yi yeni hükümet kurmakla görevlendirdi.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GENEL GÖRÜNÜM. İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, Demokrat Parti lideri Matteo Renzi yi yeni hükümet kurmakla görevlendirdi."

Transkript

1 GENEL GÖRÜNÜM Bir internet sitesinde yayınlanan habere göre; BDDK nın düşük gelirli banka müşterilerinin yüksek limitli kredi kartıyla yaptığı harcamaların önüne geçmek için getirdiği taksit sınırlaması sonrasında, bankacılık sektöründen tüketici kredisi yüklenmiş banka kartı hamlesi geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül internette düzenleme içeren yasa ve HSYK nın yapısında değişiklik getiren yasalarla ilgili olarak düzenlemeleri onaylayarak tartışılmasını Anayasa Mahkemesine bırakacağı sinyali verdi. Çin de doğrudan yabancı yatırımlar Ocak ayında %16.1 artış gösterdi. Japonya Merkez Bankası Mart ayında sona erecek olan ve ticari bankalara ucuz kredi sağlayan iki özel kredi programının hem sürelerini uzattı hem de büyüklüklerini iki katına çıkarttı. Moody s yayınladığı bir raporda küresel ekonomik toparlanmanın hızlanmaya başladığını ancak gelişmiş ekonomilerde daha güçlü büyümenin bazı gelişmekte olan ekonomilerde daha fazla ekonomik düzeltme anlamına gelebileceğini belirtti. Moody's, Merkez Bankası nın faiz artırımının KOBİ'lerin borçlanmasını olumsuz şekilde etkileyeceğini ve bu durumun konut fiyatlarındaki artışları yavaşlatacağını belirtti. Türkiye de işsizlik oranı Kasım ayında % 9.9 (Ekim: % 9.7) Maliye Bakanlığı, 2014 yılı Ocak ayında bütçenin 1,9 milyar TL fazla (2013 yılı Ocak ayı 5,9 milyar TL), 6,9 milyar TL (2013 yılı Ocak ayı 11,2 milyar TL) ise faiz dışı fazla verildiğini açıkladı. İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, Demokrat Parti lideri Matteo Renzi yi yeni hükümet kurmakla görevlendirdi. Fitch, yatırımcıların Euro Bölgesi nde olan sorunlarla ilgili endişeleri olmadığını ama gelişmekte olan ülkeler konusunda tedirgin olduklarını açıkladı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye de kriz yaşanmadığı için ekonomik pakete gerek olmayacağını açıkladı. Piyasanın hareketli olduğu zamanlar yaşadığını belirten Babacan, 27 Ocak'tan bugüne kadar olan dönemde 3.9 milyar dolarlık döviz girişi yaşandığını açıklayarak döviz girişinde yaşanan artışa dikkat çekti. Mehmet Şimşek, ilk çeyrekteki yavaşlamanın vergi gelirini ve bütçeyi olumsuz etkilese bile ihtiyatlı hazırlanan maliye politikası sayesinde yıl sonu için öngörülen 33.3 milyar TL lik bütçe açığı hedefinin tutturulacağını açıkladı.

2 Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Türk bankalarının eskisine oranla ekonomide bir yavaşlamaya karşı daha çok kırılgan olduğunu ve ekonomik baskının Türk bankalarının varlık kalitesini olumsuz etkileyebileceğini açıkladı. Adalet Bakanlığı, iflas erteleme davalarına bakan Asliye Mahkemeleri nde karar kalitesinin arttırılması amacına yönelik olarak 2011 de geçilen tek hakim sisteminden tekrar üç kişilik heyet sistemine geçilmesi için çalışılma başlandığı belirtildi. JCR Eurasia Başkanı Orhan Ökmen ilk gözden geçirmeyi Mayıs ayı sonu ya da Haziran ayı başına yetiştireceklerini belirtti. Ayrıca, TL de değer kaybının sürmesi durumunda faizlerde artış beklediklerini açıkladı. Bir internet sitesi haberine göre Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, yeni havalimanı ile Atatürk Havalimanı nın yıkılmayacağını sadece tarifeli seferlere kapatılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kamuoyunda tartışılan internet ile ilgili yasayı onayladı. Gül, onayladığı yasada yer alan sakıncalı maddelerin yeni bir kanun ile düzenleneceğini açıkladı. Ukrayna da göstericiler ile polis arasında yaşanan çatışmalarda 25 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Goldman Sachs TCMB nin önümüzdeki 18 ay içerisinde 200 bp faiz artışı yapacağı yönündeki tahminini koruduğunu açıkladı. Çin in devlet yönetimindeki yatırım fonu China Investment Corp. un elinde bulundurduğu enerji ve emtia yatırımlarını satarak ABD ve Avrupa ekonomilerinde yaşanan toparlanmayı sermayeleştirmek istediği açıklandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 milyon tablet için yakında ihale yapılacağını açıkladı. CHP, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu nu yeniden şekillendirmek üzere Anayasa değişikliği teklifi hazırladığını açıkladı. Avrupa İstikrar Mekanizması, 6 ay vadeli ihalesinde 2.5 milyar Euro satış yapıldı, ortalama faiz %0.115 olurken arzın 1.8 katı talep geldi. JCR Eurasia Başkanı Orhan Ökmen, özel sektörün yüksek kur riskinin makroekonomik etkilerinin bulunduğunu ve yerel seçimlerden sonra siyasi tansiyonun yavaş yavaş düşmesini beklediklerini açıkladı. Euro Bölgesi nde MD cari işlemler dengesi Aralık ayında milyar euro (önceki: milyar euro) İtalya da global dış ticaret dengesi Aralık ayında milyar euro (önceki milyar euro)

3 İtalya da AB ile dış ticaret dengesi Aralık ayında milyar euro (önceki +0.7 milyar euro) İngiltere de TÜFE Ocak ayında aylık % -0.6 (önceki %+0.4), yıllık % +1.9 (önceki:%+2) İngiltere de çekirdek TÜFE Ocak ayında aylık %-0.9 (önceki %+0.1), yıllık %+1.6 (önceki: %+1.7) İngiltere de perakende fiyat endeksi Ocak ayında aylık %-0.3 (önceki:%+0.5), yıllık %+2.8 (önceki:%+2.7) Almanya da ZEW ekonomik güven endeksi Şubat ayında 55.7 (önceki: 61.7) Almanya da ZEW cari koşullar endeksi Şubat ayında 50 (önceki: 41.2) TCMB, faiz oranlarını değiştirmeyerek; bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını % 10 (önceki: % 10), gecelik borçlanma faiz oranını % 8 (önceki: % 8), geç likidite penceresi borçlanma faiz oranını % 0 (önceki: % 0) ve geç likidite penceresi borç verme faiz oranı % 15 (önceki: % 15) olarak belirledi. ABD'de Empire State imalat endeksi Şubat ayında 4.48 (önceki: 12.51) ABD de NAHB konut fiyatları endeksi Şubat ayında 46 (önceki:56) MİT e bakanlar Kurulunca operasyonel görev verilmesine olanak tanıyan yeni yasa teklifi TCMB Başkanlığı na sunuldu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanlığına Mustafa Yılmaz getirilirken, Ümit Kayrak 2. Başkanlığa, Zekeriya Gökşenli ve İbrahim Tan ise üyeliğe atandı. San Francisco FED Başkanı John Williams dün yaptığı açıklamada FED'in gelecek dönemlerde faiz oranlarının uzun sure artırılmayacağı yönündeki yol haritası uygulamasının kaldırılmasının ve yerine görünüm hakkında daha doğru intiba veren uygulamalara geçilmesinin zamanının geldiğini söyledi. FED Açık Piyasa Komitesi nin (FOMC) Ocak ayı toplantı tutanaklarına göre, FED politika yapıcıları işsizlik oranının faiz oranında artırıma gidilmesi planlanan seviyelere gerilemesi ile işsizlik oranı eşiğini yakın zamanda değiştirmeyi planlıyor. IMF G-20 ülkelerini deflasyon riski ve gelişen piyasalar konusunda uyarırken, gelişen piyasalardaki sermaye çıkışları, yüksek faiz oranları ve para birimlerindeki sert düzeltmelerin bir endişe kaynağı olmaya devam ettiğini belirtti. İran batılı ülkelerle nihai görüşmelerin çerçevesi konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı. Irak merkezi yönetimi ile kuzey bölgesi yönetiminin petrol satışının merkezi petrol pazarlama kuruluşu üzerinden yapılması konusunda anlaştığı açıklandı.

4 İngiltere de ILO normlarına göre işsizlik oranı Ocak ayında %7.2 (önceki: %7.1) ABD'de 14 Şubat MBA piyasa endeksi (önceki: 397.2) ABD'de Ocak ayında konut başlangıçları 880 bin (önceki: 999 bin), inşaat ruhsatları 937 bin (önceki:986 bin), ÜFE aylık % +0.2 (önceki:%+0.1) ve yıllık %+1.2 (önceki: %+1.1) CHP, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören düzenlemenin iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi ne başvurdu. Rusya Finans Bakanlığı'nın internetten yaptığı açıklamada, Ocak 2028 vadeli 10 milyar rublelik ihalenin geri çekildiğini çünkü "alım tekliflerinin yeterli ölçüde tahvillerin kredi kalitesini yansıtmadığı" belirtildi. Çin, Aralık ayında ABD hükümet tahvillerindeki pozisyonunu 47.8 milyar dolar ile toplam ABD tahvilleri varlıklarının yüzde 3.6 oranında azaltarak 1.27 trilyon dolara indirdi ve Aralık 2011'den bu yana olan en büyük azaltımı gerçekleştirdi. İtalya nın yeni başbakan adayı Renzi, parlamentodan Pazartesi günü güvenoyu isteyecek. Bir internet sitesinin haberine göre bireysel emeklilik sisteminin yaygınlaşması için emeklilik şirketleri ve Hazine nin zorunlu katılım konusunda bir pilot uygulama konusunda çalışmalar yaptığı açıklandı. Hazırlanan taslağa göre yeni işe başlayan herkesin bireysel emeklilik sistemine katılımı zorunlu olacak ancak poliçeyi devem ettirip ettirmemek gönüllü olacak. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını içeren teklif TCMB Genel Kurulu nda kabul edilerek yasalaştı. Ukrayna da yaşanan olaylarda son 3 günde 75 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken, AB dışişleri bakanları Ukrayna da şiddetten sorumlu kişilere yaptırım uygulanması konusunda prensip anlaşmasına vardı. Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Ukrayna nın kredi notunu CCC+'dan CCC seviyesine indirdi. OECD yayınladığı raporunda dünya ekonomisinin daha yavaş büyüme ve yüksek işsizlik riski ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Japon kredi derecelendirme kuruluşu R&I, Türkiye nin not görünümünü pozitif ten durağan a indirdi. Almanya da ÜFE Ocak ayında aylık % -0.1 (önceki: % +0.1) yıllık %-1.1 (önceki: %-0.5) Fransa da TÜFE Ocak ayında aylık % -0.6 (önceki: % +0.3), yıllık % +0.7(önceki: %+0.7) ve Şubat ayında hizmet sektörü PMI 46.9 (önceki:48.9), imalat sektörü PMI 48.5 (önceki: 49.3) Almanya da Şubat ayı hizmet sektörü PMI 55.4 (önceki:53.1), imalat sektörü PMI 54.7 (önceki: 56.5)

5 Euro Bölgesi nde Şubat ayı imalat sektörü 53 (önceki: 54.0), hizmet sektörü PMI 51.7 (önceki:51.6),bileşik PMI endeksi 52.7 (önceki:52.9) ve tüketici güven endeksi (önceki:-11.70) ABD'de Ocak ayı MD TUFE aylık % +0.1 (önceki: %+0.2), TÜFE yıllık %+1.6 (önceki: %+1.5), öncü göstergeler endeksi % +0.3 (önceki: %+0.1) ve Şubat ayı işsizlik başvuruları toplam 336 bin kişi(önceki: 339 bin), devam eden işsizlik başvuruları toplam 2 milyon 981 bin kişi( önceki:2 milyon 953 bin), imalat PMI 56.7 (önceki: 53.7) Brüksel merkezli düşünce kuruluşu Buegel in ekonomistleri yayınladıkları raporda Yunanistan ın borçlarının yüksek seviyelerde kalmaya devam etmesi halinde 40 milyar Euro tutarında yeni bir kurtarma paketine ihtiyaç olacağını ve Euro Bölgesi nin Yunanistan ın faiz ödemelerine destek vermeye hazır olması gerektiğini açıkladı. CHP Grup Başkanvekili, internet yasasını Anayasa Mahkemesi ne götüreceklerini açıkladı. IMF Başkanı Lagarde, G-20 ülkelerinin uygulayacağı politikaların küresel büyümeyi artırabileceğini ama Merkez Bankalarının FED in tahvil azaltımına karşı dikkatli olmaları gerektiğini açıkladı. AB Komisyonu, Portekiz in aşağı yönlü risklerinin ciddi olduğunu bunun daha çok yasalardan kaynaklandığını belirtti. Dünya Bankası, küresel piyasalarda ciddi bir geçiş döneminin yaşandığını ve bu yıl gelişen ülkelere fon akımının zayıflayacağını açıkladı. İngiltere de perakende satışlar Ocak ayında aylık % -1.5 (önceki: % +2.6) yıllık: %+4.3 (önceki:%+6.1) ABD de ikinci el konut satışları Ocak ayında 4.62 milyon adet (önceki: 4.87 milyon adet), %-5.1 (önceki:%+1.0) ve aylık arz endeksi 4.9 (önceki:4.6) Özel Yetkili Mahkemesini kaldıran, tutukluluk sürelerini 10 yıldan 5 yıla indiren, dinlemelere sınırlama getiren, tutukluluk ve göz altılarda somut delil aranmasını zorunlu hale getiren yargı paketi TBMM Genel Kurulu nda kabul edildiği açıklandı. FED Başkanı Ben Bernanke, Türkiye nin para politikasında yöntemini açıklayıp bu konuda şeffaf olması gerektiğini böylece diğer ülkelerin kendi politikalarına bu şekilde yön vererek uyum sağlayabileceklerini açıkladı. Ukrayna Cumhurbaşkanı, erken seçim yapılacağını ve ulusal birlik hükümetinin kurulması için çalışmaların başlayacağını açıkladı.

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Fitch, Türkiye nin kredi notu ve görünümünü korudu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu BBB- olarak korurken, kredi notunun Durağan olan görünümü de değiştirmedi.

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 5 EKİM 2015 9 EKİM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 5 EKİM 2015 9 EKİM 2015 5 EKİM 2015 9 EKİM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta piyasalarda olumlu hava hakim oldu. Amerika Tarım Dışı İstihdam verisi sonrası Amerika Merkez Bankası nın faiz artışını 2016 da gerçekleştireceği

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 07 ARALIK 2015 11 ARALIK 2015

HAFTALIK BÜLTEN 07 ARALIK 2015 11 ARALIK 2015 07 ARALIK 2015 11 ARALIK 2015 HAFTANIN ÖZETİ Çin ekonomisinin hız kestiğine işaret eden makro göstergeler ile piyasalar, dünyanın en büyük ikinci ekonomisine ilişkin endişelerini geçen haftaya da taşıdılar.

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 16 KASIM 2015 20 KASIM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 16 KASIM 2015 20 KASIM 2015 16 KASIM 2015 20 KASIM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Geçen hafta Paris'teki terörist saldırıların ardından jeopolitik riskler öne çıkarken, dönem başkanlığını Türkiye'nin yürüttüğü G20 Liderler Zirvesi'nden gelen

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:30 JPY Japonya Merkez Bankası (BoJ) Basın Konferansı YÜKSEK 09:45 EUR Fransa Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Ağu) ORTA -0,4% -0,3% 09:45

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 7 EYLÜL 2015 11 EYLÜL 2015

HAFTALIK BÜLTEN 7 EYLÜL 2015 11 EYLÜL 2015 7 EYLÜL 2015 11 EYLÜL 2015 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta piyasalarda açıklanacak önemli bir veri olmamasına rağmen piyasalar 17 Eylül de FED in yapacağı toplantıda faiz oranlarında değişiklik beklentisi

Detaylı

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ 2013-05-01 Saat Ülke Dönem Ekonomik Gösterge Önceki 02:00 G.Kore Nisan HSBC İmalat Sektörü PMI 52.0 02:00 G.Kore Nisan TÜFE(Aylık) -0.2% 05:00 G.Kore Nisan Ticaret Dengesi($) 3.36MLR 08:00 Hindistan Nisan

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:45 EUR Fransa Hükümeti Bütçe Dengesi (Ağu) AZ -79,8B 09:45 EUR Fransa Sanayi Üretimi (Aylık) (Ağu) AZ 0,5% -0,8% 11:00 EUR İtalya Sanayi Üretimi

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:30 EUR Hollanda Tüketici Harcamaları (Tem) AZ 2,2% 11:00 EUR İspanya Ticaret Dengesi AZ -2,05B 11:00 EUR Cari Hesap (Tem) AZ 21,3B 25,4B 11:00

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 30 HAZİRAN 4 TEMMUZ 2014 USD/TL

HAFTALIK BÜLTEN 30 HAZİRAN 4 TEMMUZ 2014 USD/TL 30 HAZİRAN 4 TEMMUZ 2014 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta küresel piyasalar ABD istihdam verisi ve Janet Yellen in konuşmaları sonrasında rekor tazeledi. Beklenenden iyi gelen ABD ekonomik verileri FED

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 25 Mart 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 25 Mart 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 25 Mart 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER ABD de imalat sektörü PMI beklentilerin altında kaldı ABD de imalat sektörü PMI Şubat ayındaki 57,1 seviyesinden Mart ayında 56,5 e gerileme beklentisinin de

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 CHF İsviçre Faiz Kararı YÜKSEK -0,75% -0,75% 11:30 CHF SNB Para Politikası Değerlendirmesi YÜKSEK 11:30 CHF SNB Basın Toplantısı YÜKSEK

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 27 Temmuz 2015, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 27 Temmuz 2015, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 20 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER ABD de işsizlik başvuruları ve imalat sektörü PMI beklentilerin üzerinde gelirken, ikinci el konut satışlarında 4 aylık aradan sonra ilk kez artış yaşandı

Detaylı

Teknik Bülten. 20 Temmuz 2016 Çarşamba

Teknik Bülten. 20 Temmuz 2016 Çarşamba Güne Başlarken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), Temmuz ayı toplantısında faiz koridorunun üst bandını 25 baz puan indirerek % 8.75'e çekti, banka politika faizini

Detaylı

TEMEL MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER - BÜYÜME

TEMEL MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER - BÜYÜME 1 TEMEL MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER - BÜYÜME 12.0 Türkiye GSYİH Büyüme Oranları(%) 10.0 9.4 8.4 9.2 8.8 8.0 6.0 4.0 6.8 6.2 5.3 6.9 4.7 4.0 4.0 5.0 2.0 0.7 2.1 0.0-2.0-4.0-6.0-8.0-5.7-4.8 Tahmin(%) 2014

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212)

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 CHF Tüketim Göstergesi (Haz) AZ 2,50 1,73 09:00 EUR GFK Tüketici Güven Endeksi (Ağu) ORTA 10,1 10,1 09:45 EUR Fransa Tüketici Güveni (Tem)

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Fabrika Siparişleri (Aylık) (Haz) ORTA 0,2% -0,2% 10:00 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Yıllık) (Tem) ORTA 9,6% 10:00 GBP Halifax

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 29 Haziran 2015, Sayı: 17. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 29 Haziran 2015, Sayı: 17. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 17 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER 1.KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM ABD Merkez Bankası FED, 18 Aralık tarihinde tahvil alım programında azaltıma giderek toplam tahvil alım miktarını 85 milyar dolardan 75 milyar

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik) (4. Çeyrek) YÜKSEK 0,3% 0,3% 09:00 EUR Almanya Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH)

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Ortalama Gelir Endeksi + İkramiye (Kas) YÜKSEK 2,1% 2,4% 11:30 GBP İşsizlik Hak Başvurusu Sayısındaki Değişim (Ara) YÜKSEK 2,5K 3,9K

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 02 MAYIS 06 MAYIS 2016

HAFTALIK BÜLTEN 02 MAYIS 06 MAYIS 2016 2 MAYIS 6 MAYIS 216 HAFTANIN ÖZETİ İç piyasalar veri takvimi açısından hareketli olmasa da riskli bir haftayı geride bıraktı. Artan politik riskler, TL ve TL cinsi varlıklara negatif yansıdı. Geçtiğimiz

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 9 MART 2015 13 MART 2015

HAFTALIK BÜLTEN 9 MART 2015 13 MART 2015 9 MART 2015 13 MART 2015 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta piyasalar ABD ekonomisindeki güçlü istihdam verileri ve Avrupa MB nin tahvil alımlarından yoğun olarak etkilendi. Haftaya Fed in faiz artırımı ihtimalinin

Detaylı

7.36% 2.9% 17.9% 9.7% % Temmuz 18 Nisan 18 Temmuz 18 Ağustos 18

7.36% 2.9% 17.9% 9.7% % Temmuz 18 Nisan 18 Temmuz 18 Ağustos 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 6.56 Altın (USD) 1,202 Ağustos 18 EUR/TRY 7.65 Petrol (Brent) 77.4 BİST - 100 92,723 Gösterge Faiz 24.5 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7.36% 2.9% 17.9% 9.7%

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:45 USD FOMC Üyesi Williams'ın Konuşması ORTA 11:10 EUR Perakende Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) AZ 52,0 13:00 EUR ECB den Praet in Konuşması

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Tüketici Güveni (Oca) AZ 63,4 11:00 HKD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Ara) AZ 1,20% 14:30 EUR Avrupa Merkez Bankası (ECB)

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 RUB Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Tem) ORTA 49,2 49,5 10:15 CHF Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Tem) ORTA -0,4% 0,1%

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmamış) (Eyl) ORTA 3,3% 3,2% 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmış) (Eyl) ORTA 3,4% 3,3%

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212)

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Çekirdek Perakende Fiyat Endeksi (RPI) (Aylık) (Tem) AZ -0,2% 0,2% 11:30 GBP Çekirdek Perakende Fiyat Endeksi (RPI) (Yıllık) (Tem) AZ

Detaylı

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ekonomik Analiz ve Değerlendirme Dairesi Küresel Ekonomik Görünüm Amerikan Merkez Bankası FED, tahvil alım programını 10 milyar

Detaylı

GENEL GÖRÜNÜM. AB ve Ukrayna, siyasi işbirliğini yakınlaştırmak üzere ortaklık anlaşması imzaladığını açıkladı.

GENEL GÖRÜNÜM. AB ve Ukrayna, siyasi işbirliğini yakınlaştırmak üzere ortaklık anlaşması imzaladığını açıkladı. GENEL GÖRÜNÜM Euro Bölgesi nde ödemeler dengesi Ocak ayında +6.4 milyar Euro (önceki: +33.2 milyar Euro) ve Mart ayında tüketici güven endeksi -9.3 (önceki:-12.7) AB ve Ukrayna, siyasi işbirliğini yakınlaştırmak

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR İspanya İşsizlik Değişimi ORTA 17,9K 21,7K 11:30 GBP İnşaat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Eyl) YÜKSEK 57,5 57,3 12:00 EUR Üretici

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:30 INR Gıda Toptan Satış Fiyat Endeksi (WPI) (Yıllık) (Nis) AZ 3,73% 09:30 INR Yakıt Toptan Satış Fiyat Endeksi (WPI) (Yıllık) (Nis) AZ -8,30%

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 20 Haziran 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 20 Haziran 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 20 Haziran 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Altın, Fed sonrası 3 haftanın yükseğinde ABD merkez bankası Fed'in faiz oranlarının düşük kalmaya devam edeceğini bildirmesi ile, alternatif yatırım aracı

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:35 JPY Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Kuroda'nın Konuşması ORTA 10:30 CHF İsviçre Libor YÜKSEK -0,75% -0,75% 11:00 EUR Avrupa Merkez

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmamış) (Tem) ORTA 3,1% 3,1% 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmış) (Tem) ORTA 3,3% 3,3%

Detaylı

7,36% 5,1% 15,4% 10,1% 87,1 57,1 2,7 17,75% Mayıs 18 Nisan 18 Mayıs 18 Haziran 18

7,36% 5,1% 15,4% 10,1% 87,1 57,1 2,7 17,75% Mayıs 18 Nisan 18 Mayıs 18 Haziran 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 4,56 Altın (USD) 1.250 Haziran 18 EUR/TRY 5,31 Petrol (Brent) 79,4 BİST - 100 96.520 Gösterge Faiz 19,2 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7,36% 5,1% 15,4% 10,1%

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ. 3 Aralık 2018 Pazartesi. 3 Aralık 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ. 3 Aralık 2018 Pazartesi. 3 Aralık 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 3 Aralık Pazartesi Türkiye Kasım ayı Enflasyon ve PMI Almanya, Euro ve ABD İmalat PMI ve ISM İmalat Endeksi 4 Aralık Salı Euro Bölgesi, ÜFE, Kasım 5 Aralık Çarşamba Japonya,

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 6 EKİM 10 EKİM 2014

HAFTALIK BÜLTEN 6 EKİM 10 EKİM 2014 6 EKİM 10 EKİM 2014 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta piyasalarda küresel ekonomik büyümenin yavaşladığı endişesiyle satış havası hakimdi. Euro bölgesinde özellikle Almanya tarafından açıklanan verilerin

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 14:00 USD MBA 30 Yıllık İpotek AZ 4,22% 14:00 USD MBA İpotek Başvuruları (Haftalık) AZ -1,8% 14:00 USD MBA Satın Alma Endeksi AZ 238,3 14:00 USD

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Ortalama Gelir Endeksi + İkramiye (Ara) YÜKSEK 1,9% 2,0% 11:30 GBP İşsizlik Hak Başvurusu Sayısındaki Değişim (Oca) YÜKSEK -3,0K -4,3K

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:00 CHF ZEW Beklentileri (Eyl) AZ 5,9 12:00 EUR Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Ağu) ORTA 1,0% 1,0% 12:00 EUR Çekirdek Tüketici

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 14 Aralık 2015, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

Günlük Bülten 25 Temmuz 2013

Günlük Bülten 25 Temmuz 2013 Bülten Temmuz 13 PİYASALAR Döviz Piyasası Çarşamba günü USD, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değer kazanırken yurtiçinde kurumsal döviz talebinin de USD/TL kurunun yükselişine destek vermesiyle

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Kas) ORTA 7,88% 7,58% 10:00 TRY Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Kas) ORTA 0,46% 1,55%

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 12 EKİM 2015 16 EKİM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 12 EKİM 2015 16 EKİM 2015 12 EKİM 2015 16 EKİM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Küresel piyasalarda bu hafta ABD den gelen olumsuz veriler sonucu Fed faiz artırımı beklentisinin ötelenmesi ile Çin verileri etkili oldu. Fed in uzun süredir piyasada

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 29 Ağustos 2016, Sayı: 34. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 29 Ağustos 2016, Sayı: 34. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 34 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 01 HAZİRAN 2015 05 HAZİRAN 2015

HAFTALIK BÜLTEN 01 HAZİRAN 2015 05 HAZİRAN 2015 01 HAZİRAN 2015 05 HAZİRAN 2015 HAFTANIN ÖZETİ Küresel piyasalarda geçtiğimiz hafta enflasyon ve istihdam başta olmak üzere açıklanan veriler etkili oldu. ABD de büyüme ve satın alma yöneticileri beklenti

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ. 12 Kasım 2018 Pazartesi. 12 Kasım 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ. 12 Kasım 2018 Pazartesi. 12 Kasım 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 12 Kasım Pazartesi Türkiye Cari İşlemler Dengesi, Eylül 13 Kasım Salı Almanya TÜFE, Ekim ve ZEW Anketi İtalya nın 2019 bütçesini AB ye vermesi için son gün 14 Kasım Çarşamba

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:30 EUR Almanya Bileşik Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Kas) AZ 54,2 10:30 EUR Almanya İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Kas) YÜKSEK

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 16 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

31/12/2011-31/03/2012 tarihleri arasında fon getirisi %2,11 olarak gerçekleşirken, yönetici benchmarkının getirisi %2,49 olarak gerçekleşmiştir.

31/12/2011-31/03/2012 tarihleri arasında fon getirisi %2,11 olarak gerçekleşirken, yönetici benchmarkının getirisi %2,49 olarak gerçekleşmiştir. GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. LİKİT-KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2012 YILI 3 AYLIK FAALİYET RAPORU 1.- Ekonominin Genel durumu Dünya ekonomisi genel olarak 2011 yılını bir önceki yıldan devraldığı Euro

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ. 14 Ağustos Salı Çin Temmuz ayı Sanayi Üretimi. Almanya ve Euro Bölgesi 2Ç18 Büyüme

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ. 14 Ağustos Salı Çin Temmuz ayı Sanayi Üretimi. Almanya ve Euro Bölgesi 2Ç18 Büyüme HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 14 Ağustos Salı Çin Temmuz ayı Sanayi Üretimi Almanya ve Euro Bölgesi 2Ç18 Büyüme 15 Ağustos Çarşamba Türkiye İşsizlik ve Bütçe Dengesi ABD Temmuz ayı Sanayi Üretimi 16

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Cari Hesap (USD) (May) AZ -2,81B -2,96B 10:00 TRY Sanayi Üretimi (Yıllık) (May) AZ 1,0% 0,7% 10:15 CHF Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Aylık)

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 19 EKİM 2015 23 EKİM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 19 EKİM 2015 23 EKİM 2015 19 EKİM 2015 23 EKİM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Küresel piyasalar geçtiğimiz haftanın başında Çin den gelen veriler ışığında yön buldu. Çin de açıklanan büyüme, perakende satışlar ve sanayi üretimi verileri beklenildiği

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR Almanya Fabrika Siparişleri (Aylık) (Kas) ORTA -2,3% 4,9% 10:00 EUR Almanya Perakende Satışları (Aylık) (Kas) ORTA -0,6% 2,4% 10:00

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 28 ARALIK 2015 01 OCAK 2016

HAFTALIK BÜLTEN 28 ARALIK 2015 01 OCAK 2016 28 ARALIK 2015 01 OCAK 2016 HAFTANIN ÖZETİ ABD'de Noel tatilinin sonrasında geçtiğimiz hafta da yılsonu işlemleri nedeniyle yatay bantta dalgalı bir seyir izlendi. Avrupa piyasalarının, Noel tatilini yılbaşı

Detaylı

2012 SINAVLARI İÇİN GÜNCEL EKONOMİ ÇALIŞMA SORULARI. (40 Test Sorusu)

2012 SINAVLARI İÇİN GÜNCEL EKONOMİ ÇALIŞMA SORULARI. (40 Test Sorusu) ZİRAAT BANKASI 2012 SINAVLARI İÇİN GÜNCEL EKONOMİ ÇALIŞMA SORULARI (40 Test Sorusu) 1 ) Aşağıdakilerden hangisi bir kredi derecelendirme kuruluşudur? A ) FED B ) IMF C ) World Bank D ) Moody's E ) Bank

Detaylı

5.21% -11.0% 25.2% 10.8% % Eylül 18 Ağustos 18 Eylül 18 Ekim 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar

5.21% -11.0% 25.2% 10.8% % Eylül 18 Ağustos 18 Eylül 18 Ekim 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 5.50 Altın (USD) 1,225 Ekim 18 EUR/TRY 6.24 Petrol (Brent) 76.2 BİST - 100 90,201 Gösterge Faiz 24.4 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 5.21% -11.0% 25.2% 10.8%

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Ortalama Gelir Endeksi + İkramiye (May) YÜKSEK 2,3% 2,0% 11:30 GBP İşsizlik Hak Başvurusu Sayısındaki Değişim (Haz) YÜKSEK 3,5K -0,4K

Detaylı

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2010 YILI 9 AYLIK FAALİYET RAPORU

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2010 YILI 9 AYLIK FAALİYET RAPORU GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2010 YILI 9 AYLIK FAALİYET RAPORU 1.- Ekonominin Genel durumu ABD ekonomisindeki büyümenin ikinci çeyrekte %1.7 olarak

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 30 KASIM ARALIK 2015

HAFTALIK BÜLTEN 30 KASIM ARALIK 2015 30 KASIM 2015 04 ARALIK 2015 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta yurt içi piyasalar Türkiye ve Rusya arasında yaşanan uçak krizine bağlı olarak her iki ülkenin yetkilileri tarafından yapılan karşılıklı açıklamalar

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 8 Mayıs 2017, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 8 Mayıs 2017, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 19 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR Fransa İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Ağu) ORTA 49,7 49,6 10:00 EUR Fransa Markit Bileşik Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI)

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 7 TEMMUZ 11 TEMMUZ 2014

HAFTALIK BÜLTEN 7 TEMMUZ 11 TEMMUZ 2014 7 TEMMUZ 11 TEMMUZ 2014 HAFTANIN ÖZETİ Hafta başında ABD ekonomisine ilişkin iyimserlik ve petrol fiyatlarındaki gerileme ile küresel piyasalar yatay seyir izlerken gelişmekte olan ülke para birimleri

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:30 GBP Çekirdek Perakende Satışlar (Yıllık) (Eki) ORTA 5,4% 4,0% 12:30 GBP Çekirdek Perakende Satışlar (Aylık) (Eki) ORTA 0,4% 0,0% 12:30 GBP

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:45 EUR Fransa Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik) ORTA 0,0% 0,0% 10:00 EUR Fransa İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Eyl)

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ. 26 Kasım 2018 Pazartesi. 26 Kasım 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ. 26 Kasım 2018 Pazartesi. 26 Kasım 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 26 Kasım Pazartesi Türkiye, Reel Kesim Güven Endeksi, ABD Dallas Fed İmalat Endeksi 27 Kasım Salı Çin, Sanayi Üretimi 28 Kasım Çarşamba ABD 3Ç18 GYSH, Konut Verileri 29

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 27 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ 2012-04-02 Saat Ülke Dönem Ekonomik Gösterge Önceki 02:00 G.Kore Mart TÜFE +0.4% 02:50 Japonya 1.Çeyrek Tankan Büyük İmalat Endeksi -4 04:00 Çin Mart İmalat Sektörü PMI (CFLP) 51.0 05:00 Çin Mart HSBC

Detaylı

Bugün, Euro Bölgesi ZEW Güven Endeksi ve FOMC Üyesi Braniard ın Açıklamaları Ön Planda

Bugün, Euro Bölgesi ZEW Güven Endeksi ve FOMC Üyesi Braniard ın Açıklamaları Ön Planda 13 Kasım 2018 Bugün, Euro Bölgesi ZEW Güven Endeksi ve FOMC Üyesi Braniard ın Açıklamaları Ön Planda 13 Kasım 2018 Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Japonya da açıklanan Sermaye Malları Fiyat Endeksi

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 02 2018 Salı HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 02 Salı Türkiye, Almanya, Euro Bölgesi ve ABD Aralık ayı İmalat PMI ları, Japon piyasaları kapalı 03 Çarşamba Japon piyasaları kapalı Türkiye Aralık ayı Enflasyon

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Enflasyon Beklentileri AZ 2,2% 13:30 RUB Faiz Kararı (Eyl) YÜKSEK 11,00% 11,00% 14:00 EUR Eurogroup toplantısı ORTA 15:30 USD Çekirdek

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Aylık) ORTA 0,1% 2,6% 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Yıllık) ORTA 9,6% 10,1% 11:00 EUR Avrupa Merkez

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 24 Ağustos 2015, Sayı: 24. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 24 Ağustos 2015, Sayı: 24. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 24 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

7.26% 9.9% 10.8% 10.8% % Mart 18 Şubat 18 Mart 18 Nisan 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar

7.26% 9.9% 10.8% 10.8% % Mart 18 Şubat 18 Mart 18 Nisan 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 4.04 Altın (USD) 1,313 Nisan 18 EUR/TRY 4.90 Petrol (Brent) 75.9 BİST - 100 104,283 Gösterge Faiz 14.4 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7.26% 9.9% 10.8% 10.8%

Detaylı

Esentepe Mah.Ali Kaya Sok.Polat Plaza A Blok No:1A/52 Kat:4 Şişli İstanbul Tel : +90 (212)

Esentepe Mah.Ali Kaya Sok.Polat Plaza A Blok No:1A/52 Kat:4 Şişli İstanbul Tel : +90 (212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP İkramiyeler Hariç Ortalama Gelirler (Haz) AZ 2,3% 2,2% 11:30 GBP Ortalama Gelir Endeksi + İkramiye (Haz) YÜKSEK 2,4% 2,3% 11:30 GBP

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 44 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR İspanya İşsizlik Değişimi ORTA -52,6K -27,1K 10:55 EUR Almanya İşsizlik Değişimi (Ara) YÜKSEK -6K -13K 10:55 EUR Almanya İşsizlik (Ara)

Detaylı

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ 2013-07-01 Saat Ülke Dönem Ekonomik Gösterge Önceki 02:00 G.Kore Haziran Konut Fiyatları(Aylık) -0.01% 02:00 G.Kore Haziran TÜFE(Aylık) 0.0% 02:00 G.Kore Haziran Çekirdek TÜFE(Aylık) 0.4% 02:30 Avustralya

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ. 10 Aralık 2018 Pazartesi. 10 Aralık 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ. 10 Aralık 2018 Pazartesi. 10 Aralık 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 10 Aralık Pazartesi Türkiye 3Ç18 GSYH 11 Aralık Salı ABD ÜFE, Euro Bölgesi ZEW Anketi İngiltere Brexit oylaması 12 Aralık Çarşamba Euro Bölgesi Sanayi Üretimi ABD TÜFE

Detaylı

Teknik Bülten 05 Ocak 2017 Perşembe

Teknik Bülten 05 Ocak 2017 Perşembe Güne Başlarken Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Aralık ayı toplantı tutanakları yayınlandı. Tutanaklara göre, Fed yetkilileri Aralık ayında düzenledikleri toplantıda kademeli faiz artırımlarının

Detaylı

%7.26 Aralık

%7.26 Aralık ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar (Mart 2018) USD/TRY 3.95 Altın (USD) 1,324 EUR/TRY 4.87 Petrol (Brent) 69.0 BİST - 100 114,930 Gösterge Faiz 14.07 Büyüme %7.26 Aralık 2017 Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 21 Kasım 2016, Sayı: 45. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 21 Kasım 2016, Sayı: 45. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 45 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Ticaret Açığı (Nis) AZ -4,49B 10:20 EUR ECB den Coeure nin Konuşması ORTA 10:55 EUR Almanya İşsizlik Değişimi (May) YÜKSEK -15K -15K

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 13:00 GBP İngiliz Sanayi Birliği (CBI) Dağıtım İşi Anketi (Tem) AZ 10 12 14:00 TRY Bir Hafta Vadeli Repo Faiz (Tem) YÜKSEK 8,00% 8,00% 14:00 TRY

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 20 Şubat 2017, Sayı: 8. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 20 Şubat 2017, Sayı: 8. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 8 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Teknik Bülten 16 Mart 2017 Perşembe

Teknik Bülten 16 Mart 2017 Perşembe Güne Başlarken Fed, Çarşamba günü düzenlediği toplantıda, faizleri 25 baz puan artırırken, 2017 yılı içerisinde 2 kez daha faiz artışına gidileceği tahmininde bulundu. Minneapolis Fed Başkanı Kashkari,

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR Bu rapor ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. Gelir Amaçlı Esnek Emeklilik Yatırım Fonu nun 01.01.2008-31.12.2008 dönemine ilişkin

Detaylı

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER 1.KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM 2013 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 2,8 oranında büyüyen ABD ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,6 oranında büyümüştür. ABD de 6 Aralık 2013 te

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:45 EUR Fransa Tüketici Giderleri (Aylık) (Nis) ORTA 0,1% 0,2% 09:45 EUR Fransa Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik) (1. Çeyrek) ORTA

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Haz) ORTA 0,2% 0,2% 11:30 GBP Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Yıllık) (Haz) YÜKSEK 0,4% 0,3% 11:30

Detaylı

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:00 TRY Bütçe Dengesi (Ara) ORTA 0,80B 11:00 EUR Avrupa Maliye Bakanları Toplantısı ORTA 12:00 EUR Ticaret Dengesi (Kas) ORTA 24,1B 15:01 RUB

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Oca) ORTA -0,8% -0,8% 09:00 EUR Almanya Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Oca)

Detaylı

GENEL GÖRÜNÜM. TÜİK in açıkladığı verilere göre Mayıs ayında işsizlik oranı %8.8 seviyesinde gerçekleşti.

GENEL GÖRÜNÜM. TÜİK in açıkladığı verilere göre Mayıs ayında işsizlik oranı %8.8 seviyesinde gerçekleşti. GENEL GÖRÜNÜM TÜİK in açıkladığı verilere göre Mayıs ayında işsizlik oranı %8.8 seviyesinde gerçekleşti. İngiltere de ikinci çeyrek revize GSYİH çeyreklik bazda %0.8 (önceki: %+0.8); yıllık bazda ise %3.2

Detaylı

TÜRKİYE EKONOMİSİNDE YAŞANAN GELİŞMELER VE 2011 YILI EKONOMİK BEKLENTİLERİ. Dr.Süleyman Yaşar. 17 Nisan 2011

TÜRKİYE EKONOMİSİNDE YAŞANAN GELİŞMELER VE 2011 YILI EKONOMİK BEKLENTİLERİ. Dr.Süleyman Yaşar. 17 Nisan 2011 TÜRKİYE EKONOMİSİNDE YAŞANAN GELİŞMELER VE 2011 YILI EKONOMİK BEKLENTİLERİ Dr.Süleyman Yaşar 17 Nisan 2011 AMERİKAN MALİ KRİZİNİN Düşük faiz politikası (2002-5) NEDENLERİ Risklerin önemsenmemesi Hesap

Detaylı

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ekonomik Analiz ve Değerlendirme Dairesi Küresel Ekonomik Görünüm OECD 6 Mayıs ta yaptığı değerlendirmede 2014 yılı için yaptığı

Detaylı