HAYDİ TIRHANDİLLER YARIŞA

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HAYDİ TIRHANDİLLER YARIŞA"

Transkript

1 HAYDİ TIRHANDİLLER YARIŞA Bodrum koyunda sıklıkla rastladığımız yelkenli yarışları organizasyonlarına bir yenisi daha ekleniyor. Bodrum da başlıyor. Tırhandil tipi tekne/yatların 2017 yarışları Bodrum Cup yat yarışlarına da katılan tırhandil sahipleri ve sevenleri kendi sınıflarında yarışmak istemiş ve ilk kez geçtiğimiz yıl Bodrum Cup 2016 öncesi bir organizasyonla Tırhandil Cup 2016 da yarışmışlardı. Ayrıca Bodrum Cup ta da yarışan, yarışa ve yelkene doyamayan tırhandil âşıkları daha sıklıkla yarışmak için sözleştiler ve 2017 Kış kupası ile başlıyorlar. Yarışmak bahane yelken yapmak şahane isteğiyle katılım sağlayan Tırhandilciler Ocak ayından itibaren dört ayaktan oluşan bir yarış takvimiyle start alıyorlar. Yarışacak tırhandilleri sahilden seyretme güzelliğinin yanı sıra kış aylarına bir aktivite de kazandıracak. Türkiye de ve Dünya daki tüm tırhandillerin davetli olduğunu meraklıların dikkatine sunarız. Tırhandil Cup 1.Ayak yarışlarına BODTO Bodrum Ticaret Odası sponsor olmuştur. Yarışçılara rüzgârınız kolayınıza dileklerimizle. Tırandil Cup 2017 kış trofesi 1. Ayak ocak 2. Ayak şubat 3. Ayak mart 4. Ayak nisan Ali Dizdar pruvanız neta olsun

2 Bir tutkudur TIRHANDİL. Boyu ortalama 9 ila 20 metre arasında başı kıçı (arkası) aynı balta baş şeklinde olan tırhandil modeli tekneler, eski zamanların taşımacılıkta balıkçılıkta ve süngercilikte çok çalışan denizci tekneleri. Şimdilerde yelken tutkunlarının vazgeçilmez tekneleri Tırhandiller. Yunan adaların da balıkçılarının formunu bozmadan kullanmaya devam ettikleri tırhandil tipi balıkçı tekneleri, Bodrum ve Ege kıyı kasabalarında ise, geliştirip turizme adapte edilmiş tekneler Tırhandil tipi tekneler, başka bir yerde de bu denli şık ve konforlusu yapılmıyor. Bu nedenle Bodrum Tırhandil imalatında rakipsiz. ALİ DİZDAR DİYOR Kİ: DİNOZOR YARIŞLARI NEDİR? Bodrumun Bodrum Cup hali başlamadan önce antrenman yapılan bir yarışı zannedilse de aslı öyle değildir de katıldığım bir yarışta edindiğim izlenimlerimi anlatayım. Yelken kurslarına gönderdikleri çocuklarını gurur ve gıpta ile seyreden anne-babalar, aaah aaah bizim çocukluğumuzda böyle şeyler olsaydı ne yarışlar çıkarırdık diye, iç geçire geçire, optimiste binmeyi saplantı haline getirdiklerinden, bir cin fikirlinin Dinozor Yarışları Yapalım fikrine balıklama atladılar. Çocukları bir bota bindirip, Abi sizi gezdirsin

3 yoluyla oyalayıp optimistlerine el koydular. Çocuklar cin gibi maşallah bu zorunluluğu bir fırsata dönüştürüp, hem yelken kullanırken çektikleri sıkıntıları ebeveynleri görsünler hem de, Şimdiye kadar siz bizi yarıştırdınız simdi sıra bizde diyerek anne ve babalarını, Benim babam senin babanı geçer diye kızıştırıp yarışmaya heyecan ve hırs kattılar.

4 45 kğ.dan yukarı ağırlıkla bu yelkenlilerle yarışmanın uygun olmadığı endişelerini bertaraf etmek için brifing verip İşte asıl marifet, bu yelkenliyi normlarının dışında kullanabilme kabiliyetidir diyerek ebeveynlerin yüreğine su serptiler.

5 Hayli kalabalık olan hırçın ve kabına sığmayan yarışmacıların rüzgârsızlığa rağmen hayli kuvvetli rüzgâr esiyor görüntüsü vermekte pek ustaydılar. Bu yetersiz rüzgâr karşısındaki akıl dolu taktikleri ve yarışma heyecanı görülmeye değerdi.

6 Rüzgârın yönünü bulup kuvvetlenmesiyle çocukluk günlerine dönen yarışmacıların ne denli becerikli oldukları ortaya çıkmaya başlamıştı.

7 Yelken kullanmakta ki becerilerini her fırsatta sergileyen yarışmacılar, tiramolalarda ki atiklikleri ile de dikkat çektiler.

8 Hırsına yenik düşüp dümeni hızı artırmak amacıyla kürek gibi kullananlara dahi rastlanıyordu.

9 Yarışmacılar; zaman zaman küçük taktiksel uyarıları tamam tamam diyerek kabul etmiş göründüler ki, çocukların gücenmesini istemediler.

10 Ve hatta bu nedenledir ki, yelkenlilerindeki suyun boşaltılması gibi ufak tefek yardımları reddetmediler. Serinlemek amacıyla kendi isteğiyle suya düşen yarışmacıların hacmi, yelkenliyi batırmadan tekrar içeri girmelerine uygun olmamasına rağmen çevikliklerini göstererek çocuklarının Ben babamdan iyiyim hissetmelerini bozmak istemediler.

11

12 Yarışmada kilo fazlası olmayanlar ile doğru yerde oturanlar ilk sıraları paylaşınca heybetli görünenler doğal olarak

13 puanlamada yanlışlar yapılıyor hacim ölçüleri dikkate alınmalıdır serzenişinde bulunup seslerini yükselttikleri de oldu. Ancak bir sonraki yarışlarda vaatleriyle susturuldular. Yarışmacılar; seyircilere ve çocuklarına parmak ısırtan, gerek performansları, gerekse yarışma azimleriyle örnek olup bir dahaki yılda yarışmak üzere günü toplu bir yemek ve ödül töreniyle sonlandırdılar. Yarışma öyle zevkliydi ki yarışmada fotoğraf çektiğim esnada yarışabilme isteği içimi kemirip durdu, gelecek yıl bende katılmak isterim, çocuklara alın size fotoğraf makinesi bol bol fotoğraf çekin diyerek oyalama taktiğine katkıda bulunabilirim duygusuyla ayrılmıştım oradan. Dinozorları seyretmişliğim var, vallahi billahi gözlerimle gördüm. İnanmazsanız sizde gidip görün yakınımızda, Bodrum un İçmeler Tersanelerine varmadan sağda Yelken yapılıyor 16 Ekim Cuma günü kaçırmayın. Kulübünde Sağlıcakla kalın saygılarımla. Ali Dizdar HAYDİ TIRHANDİLLER YARIŞA. Turizm sezonunun sonuna yaklaşıyoruz festivallerimizle taçlandıracağız finali deniz

14 Bu yıl 17 Ekimde başlayacak Bodrum Cup zamanı geliyor. Bodrum; yelken yarışı organizasyonlarının her geçen gün arttığı bir merkez haline gelmektedir. Çocuklarımızın optimist yarışmaları, yaz ve kış boyu süren REGATTA lar, DRAGON yarışları, dünyada bir eşi olmayan BODRUM CUP ve bir yenisi TIRHANDİL CUP ile denizin ve rüzgarın önemine vurguyu bu denli kuvvetli yapan bu organizasyonlar için katkılarınız esirgemeyiniz. TIRHANDİLLER : Motorsuz zamanların her işe koşan cefakar yelkenlileri. Adaların balıkçılarının formunu bozmadan kullanmaya devam ettikleri balıkçı tekneleri, bizim ise geliştirip turizme adapte ettiğimiz TIRHANDİLLER Bodrum Cup yarışlarının müdavimleri. Sayıları oldukça kalabalık. Bu yıl bir ayrıcalık yapıp kendi aralarında bir yarış düzenliyorlar 8 ve 9 Ekim de iki etaplı bir yarış ile ilk festivallerini yapacaklar. Bodrum açıklarında sunacaklar. düzenlenecek yarışlarda görsel bir şölen Bir tutkudur TIRHANDİL. Eski zamanların taşımacılıkta balıkçılıkta ve süngercilikte çok çalışam denizci tekneleri şimdilerde yelken tutkunlarının vazgeçilmez tekneleri TIRHANDİLLER. Bodrum un yat yapım sanayisinde ustası boldur, başka bir yerde de bu denli şık ve konforlusu yapılmıyor. Bodrum TIRHANDİL imalatında rakipsizdir. BİRİNCİ TIRHANDİL CUP başlıyor yelken turtkunlarına hayırlı olsun. Bodrum Cup a katılan TIRHANDİLLERİN yansıttığı görselliği sizlere bir video ile aktarmaya çalıştım saygılarımla.

15 Ali Dizdar Bodrum ERA yelken kulübünün düzenleyeceği bu yarışlar için size bir mesajı var. Değerli Denizciler! Era Bodrum Yelken Kulübü çatısı altında bu yıl ilki düzenlenecek olan, yerel değerlerimizi tanıtmak amacıyla Tırhandil e özgü ne varsa gerçekleştireceğimiz geleneksel Tırhandil Cup yelken yarışını duyurmaktan onur duyuyoruz. 8-9 Ekim 2016 tarihleri arasında 2 etap olarak yapılacak olan bu organizasyonun The Bodrum Cup öncesi tüm Tırhandil severlerin güzel bir rekabet ile yarışacağı bu büyük buluşmayla ilgili tüm detaylara The Bodrum Cup Facebook sayfasından ve tirhandilcup.com adresinden ulaşabilirsiniz. Tüm destekçilerimize teşekkür eder, katılımcı denizcilere başarılar dileriz! Tırhandil Cup Organizasyon Komitesi.

16 BODRUM UNA SAHİP ÇIK Ali Dizdar ın son yazısı:

17 Ali Dizdar Ağzımızdan sık sık çıkan sözler vardır Sahip çıkmazsan kaparlar. Futbol maçlarında yenilgi sonrası Atamayana atarlar deriz. İşte biz Bodrumlular da bunu yaşıyoruz. Bodrum da OASİS AVM yapılırken aklı selim insanlar bas bas bağırdılar bu yapılaşma kriterlerinin yerle bir edilmesi, üstelik Bodrum esnafını da zora sokacaktır diye. Ancak Bodrum Çarşıdaki dükkan kiralarını çok yüksek bulanlar intikam hissiyle bu sese kulak vermediler. Zaten doğru söylevlere ısrarla kimse rağbet etmiyor, rant insanların gözüne perde indirmiş durumda. Bırakın Bodrum yarımadadaki 130 bin yerleşik nüfusun Bodrum a akmasını Bodrum merkezde yaşayan Bin nüfus ta çevre yörelerde, çevre deki alışveriş merkezlerinde vakit geçirmekte, eğlence, alış veriş, yeme içme gereksinimini Bodrum dışında halletmektedir. gibi her Bodrumlu bankadaki gereksinimi için ya da eyleme katılma, cenazeye katılma ve toplantı haricinde işi yoksa Bodrum merkeze inmiyor artık. NEDEN? Bu sorunu yazmaya başladığımdan beri yazar söylerim değişen bir şey olmuyor. Yeniden bir kere daha yetkililere kent sakinlerine, girişimcilere bunları hatırlatmak isterim. 1..Kent merkezinde o kadar fazla inşaat, onarım yol kazma, kaldırım yenileme, boru döşeme, dükkan yenileme, restorasyon, yapılıyor ki yürümek sorunlu, görünüm berbat, kaldırımlar işgalde, dükkanlar kapalı terk edilmiş şehirde dolaşmanın bir

18 anlamı yok. Bu durum bu yıl azalmış gibi ancak hala var ve insanları bezdirdi ve halk küskün. 2..Çevre deki her nereye giderse gitsin otopark sorunu olmuyor üstelik ücretsiz. Bodrum da otopark sorun olduğu gibi ücretlerde yüksek itici bir durum. 3..Bodrum merkezde çocukları cezbeden neredeyse hiçbir şey yok çocuklu aileler tercih edemiyor. 4..Seçkin mağazalar yok çünkü dükkan kiraları nedeniyle hepsi AVM lere kaçtı, hem kira düşük hem müşteri bol diye ve haklılar. 5..Salı pazarının merdiven altı ürünlerin satış alanı olmasına izin vermeyiniz. Yerel dokumaların el ürünü mamullerin satış pazarı haline dönüştürmelisiniz ki kayıt dışı ekonomiden de yasa dışı üretimden de kurtulalım. Bodrum esnafına da rekabet haksızlığı yapmayalım. 6..Bir tek meyhane ve gece yaşantısı için tercih edilen Bodrum Çarşı kaldı elimiz de o da sorunlu. Aklı başında bir insan sarhoş olmaya kendi arabası ile gitmez. Akşam en geç saat 22 den sonra neredeyse yarımadada toplu taşıma yok gibi. Ya içki içmeyen birini yanına alıp gitmek var ya da trafik cezası yemeyi de, trafik canavarı olmayı da göze alıp şehre inmek var. Her şeyi ayarlandın park yeri sorunun var 5-6 saatlik bir oto park ücreti akrep gibi. Lanet olsun deyip vazgeçmeyi seçiyor insanlar. Belki sizlerin de katabileceği İşte bu nedenlerle Bodrum merkez yalnızlığa itilmiş durumda. Çarşı işlevini yitirmeye devam etmekte üstelik civarında AVM ler de çoğalmakta ve cazibeleri Bodrum u katlamakta. Çözümler muhtelif bazı esnaf arkadaşlar kendince çareler önerip imza toplamakta ancak sesleri cılız çıkmaktadır. Münferit hareketler yetersiz kalıyor. Yerel yöneticiler, Odalar bu soruna beraber eğilirlerse o zaman yol alınabilir.

19 Kaymakamlık, Belediye, Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası, Esnaf Odası, Şoförler Odası, İlçe Emniyet, Turizm Dernekleri, Denizciler, toplanıp kafa yormalılar. Ben de birkaç öneride bulunacağım elbet ancak yapılabilirliği konusunda yetki ve etki sahibi olmadığımdan kamu oyu oluşturmaktan öte gidemem. Bodrum merkezde sanatsal faaliyet yok, sinema, tiyatro salonu olmalı, Bodrum un oda orkestrası var ancak konser vereceği salonu yok. Baraz otelin yıkılıp meydan kafe haline getirilen Mağfel alanı daha çok sanatsal faaliyet yapılabilen bir meydan haline getirilmelidir. Hala bir proje ışığında bir şeyler yapılabilir. Burayı ATM makineleri koyarak cazip hale getiremeyiz.

20 Meydanlar işlevli olmalıdır meydanlar yaratılmış boşluklar olmanın ötesinde karakter sergilemelidir ki buluşma yeri olsunlar, meydana kafe açmanın meydana masa koymanın meydana araç park etmenin ötesinde bir çekicilik yaratmak gerekir ki buluşma yeri olsunlar.

21 Bir hata yapıp eski kiliseyi yok ettik yeniden canlandırma çabaları sonuçsuz kalmamalı. Kültür Bakanlığına sesleniyoruz hadi artık şunu halledin, Merkezi hükümetin sözcüsü AKP ilçe Başkanlığına sesleniyoruz kültürel varlıklarımıza özen göstermeyi önceliğinize alınız.

22 Bodrum daki para sirkülasyonundan nemalanan Bankalara

23 sesleniyoruz Bodrum un en işlevsel meydanına yaptığınız bu binayı boş tutmak yerine bir sanat merkezi ya da bir sanat galerisi bir toplantı salonu haline dönüştürün de yok ettiğiniz güzelliğe bir katkıda bulunun.

24 Bodrum Çarşıdaki dükkan sahiplerine sesleniyoruz astronomik fiyatlarla kiraya vermek yerine makul fiyatlarla çarşıya fayda sağlayacak konseptlerde dükkan açmak isteyenleri seçiniz. Bodrum u incik boncuk satan imitasyon çarşısı bir halden kurtarmamız gerekli. Belediye yetkilileri de bu konuda secici olmalıdırlar.

25 Bodrum sadece turiste yönelik faaliyet yeri değildir. Yerel halkın rahat edebileceği vakit geçirebileceği eğlenip stres atabileceği bir merkez olmalıdır. Turizm sezonu haricinde de Bodrum yaşanılası bir yerdir bunu unuttuğumuzdandır ki bu haldeyiz. Yerel halkınıza işkence yapmanızdandır ki civar yörelerde açılan AVM ler tercih sebebi olup Bodrum merkezi inlerin cinlerin çift kale maç yaptığı sahaya dönüştü. Bodrum esnafı müşteri sıkıntısı çektiğinden çarşı içine araç park etmenin çarelerini aramakta ve istemektedir. Belediyenin oto parkı akşam saatlerinden sonra boşalmakta ve sabaha kadar boş durmaktadır. Gece saatlerinde ücretsiz olmasını istemeleri civar toplanma merkezlerinde otoparkların ücretsiz olmasıyla rekabet edememekten ötürüdür. Ancak çarşının bir otopark haline dönüşmesi de tercih edilebilir değildir. İşte bir dolu sorunlara kalıcı işlevsel çözümleri münferit girişimlerle sağlayamayacağımız eskiden beri süre gelen bu sorunların devam etmesiyle ortadadır. Bıçak kemiğe dayalı durmakta ve sancılar devam etmektedir. Tüm yetkililerinin birlikte eğilmesi gerekir yaşanası bir Bodrum u yeniden

26 canlandırmak için. Seyirci kişiler olmaktan vazgeçip etkin kişiler olmalıyız Sürç-ü lisan ettikse affola, Saygılarımla. Ali Dizdar 17 Aralık 2015 ELBİRLİĞİYLE HALLETTİK Aşırı yağmurla yine bilindik görüntüleri yaşadık ya da seyrettik Allah beterinden saklasın deyip dua ettik kabahati doğaya bulduk bu kadar da yağmur yağılırmış mı hiç? Neymiş? Son elli yılın en yoğun yağmuruymuş da ondan olmuş Ben bildim bileli dere kenarındaki evlere su basar bu hanelerin sayısı az olduğundan ekseriyet zarar görmez komşu yardımlarıyla zararlar düşük seviyelerde kalırdı. Azgın şehirleşme ve yapılaşma planlanmadığından ve dizginlenmediğinden şimdilerde ekseriyet zarar görmekte. Aşırı yağmurlarda nereleri su basacak, bu azgın su neleri önüne katıp sürükleyecek neredeyse herkes biliyor. Basın mensupları yağmur başlar başlamaz bu kritik noktalarda mevzilenip olanları kaydediyor ve bizlere her seferinde onlarca görüntü yansıtarak durumu gözler önüne seriyorlar. Benim fotoğraf yayınlamam abes kaçar yıllardır bu fotoğraf ve videoları seyrediyorsunuz Nakarat devam ediyor. Ne olmuş metrekareye 230 kğ yağmur düşmüş o nedenle felaket yaşanmış. Hayretler içindeyiz

27 Geçtiğimiz yıllarda Gümbet te sel sularına kapılan turist kız boğulmadı mı? Ortakent deresi taşıp etrafındaki ev ve iş yerlerini suya boğup dere yatağındaki tekneleri denize sürüklemedi mi? Bitez deresi yolunda sel sularına kapılan araçtaki insanları zor bela kurtarmadık mı? Bodrum Azmakbaşı köprüsüne dere yatağı (yolu) üzerindeki araçları sürükleyip yığmadı mı? Hatırladıklarımdan vazgeçip Google amcaya sordum. Bakın neler dedi 02 Ekim 2005.Gece başlayan sağanak yağış ve fırtına büyük hasara neden oldu Tayla isimli 17 yaşındaki İngiliz turist, sel sullarına kapılarak öldü. Sağanak yağışlar nedeniyle birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. 12 Mart Bodrumda, Sabah Saatlerinde Başlayan Yağmur Sele Dönüştü. Bazı Ana Caddelerin Araç Trafiğine Kapanmasına Neden Olan Sel Suları, Denize Döküldükleri Yerdeki Kafelerde de Hasara Yol Açtı. 26 Ekim 2009 Birkaç saatlik yağmur Bodrum u Venedik yaptı, Bodrum u dün vuran sağanak yağış, ev ve işyerlerini suya boğdu. 29 Ocak Akşam saatlerinde etkili olan yağışlı hava Bodrum merkez başta olmak üzere Ortakent-Yahşi-Bitez-GümbetTurgutreis ve Yalı beldelerinde sele neden oldu 8 saatte metrekareye yaklaşık 54 kilogram yağış düştü. Beldelerde alt yapının olmaması nedeniyle derelerden taşan yağmur suları, önüne kattığı herşeyi denize sürükledi. Etkili olan yağışta 30 a yakın araç sel sularına kapıldı. Ortakent Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz 50 yıldır böyle yağış görmedik 29 Aralık YAŞINDAYIM BÖYLE SAĞANAK GÖRMEDİM Bodrum da bir saatte 76 metreküp yağışın düştüğü Turgutreis

28 beldesinde incelemelerde bulunan Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk büyük şok yaşadığını belirtti. Dinçberk, 61 yaşındayım bugüne kadar böyle sağanak görmedim 12 Ocak saat yağan yağmurda sokaklar göle döndü. 23 Şubat Yaklaşık 1 saat süren yağmur bir çok bölgede su baskınlarına sebep oldu 15 Kasım 2013.Her yağmur Bodrum da kabusa dönüyor 02 Ocak Muğla nın Bodrum ilçesinde, sağanak yağış sebebiyle cadde ve sokaklar dereye döndü. Sabah saatlerinde başlayan dolu ve yağmur, günlük hayatı durma noktasına getirdi. İlçe merkezi başta olmak üzere birçok belde su altında kaldı. Metrekareye düşen yağmur miktarı 70 kğ 09 Kasım dakikası şiddetli, yaklaşık yarım saat aralıksız yağan yağmur Türkkuyusu, Atatürk, Üçkuyular ve Neyzen Tevfik Caddeleri ile bazı ara sokakların suyla dolmasına neden oldu 29 Ocak 2015.Aşırı yağmur nedeniyle istinat duvarı çöktü faciadan dönüldü Bunlar son 10 yıldakilerden ve daha öncesi durum hep aynı gelmiş geçmiş tüm yönetimler sorumludur bu durumdan hatta bizler de dahil. Yazarın dediği gibi suçlu arıyorsak herkes aynaya baksın. Eskileri ya da herkesi suçlayıp rahatlamak ta çözüm getirmiyor. Kime sorsanız söylenenler aynı: Bu Yaşıma geldim Böyle Yağmur Görmedim 30 senedir böyle yağmur yağmadı 50 yılın en yoğun yağmuru Farkeden bir şey yok metrekareye 30 kğ yağış da yağsa 230 kğ yağış da yağsa manzara hep aynı

29 Bilim adamları yıllardır uyarmadılar mı? Aşırı karbon salınımı ile Dünyanın içine ettiniz, küresel ısınma mevsim değişikliklerine neden oluyor bazen kuraklık bazen aşırı yağmurlar yaşayacağız felaketler kapımızda diye sürekli başımızın etini yiyip durmadılar mı? Ne yaptınız? Karbon salınımını azaltacak tedbirler içim parmak kıpırdatan oldu mu ya da varmı? Yoook! Kapıya dayanan felaketler için önlemler aldınız mı ya da alıyor musunuz? Haaaayıır! Dere yataklarına şehir kurgulanmayı marifet zannettik. Derelerden akacak suları yer altına alıp küçük kanallardan akmaya zorluyoruz. Sayın Dere; uslu ol sana açtığım bu kanalların dışına taşma haddini bil diye efelik taslayıp bildiğini okuyan şehir kurgulayıcılarını yağmur yağmadığı sürece baş tacı edip çok yaşa padişahım diyen bizler fırtınalar ve seller sonrası yerin yedi kat dibine sokmaya uğraşıyoruz. Hele zararın tazminini ya da felaketin izlerini silmede yardım görünce eski riyakar pozisyonumuza dönüveriyoruz. Bodrum çukuruna çeşit çeşit binalar yapıp denizi seyreder haldesiniz. Bir de denizden Bodruma bakın yarım çanak topografyasını görüp, bunca yağmur suyu Bodrum un etrafında saf tutmuş bu dağlardan aşağı seyirttiğimde neleri önüne katıp denize sürüklemez ki görüntüsü ayan beyan görünüyor. Gördünüz mü? Gören var mı? Görüp te umursayan var mı? Yoook 230 kğ yağmur yağdı nın ardına saklanıp kaderine razı vatandaş ve yönetici olmaktan vazgeçin. Birdaha ki sefere 400 kğ yağmur yağarsa ne yapacaksınız? Sadece alt katları su basmakla kalmaz bizleri de boğacaktır. Kalan sağlar bizimdir mi diyeceğiz. Önlem almakta geç kalındı yılların yanlışlıkları nedeniyle bu

30 hallerdeyiz. Ancak düşünme yetimizi kaybetmedik. Geçici önlemler değil planlanmış önlemlere alt yapının iyileştirilmesi planlamalarına ihtiyacımız var gecikmeden ve süratle. Şimdiye kadar çevrecilerin de bilim adamlarının da ikazlarına kulaklarınızı tıkadınız istemezükçü bunlar üç-beş çevreci diye küçümseyip bildiğinizi okuyup durdunuz. Özür dilemekle başlayıp dayanışmayı fikir tartıştırmayı seçin artık Kendinize mukayyet olun saygılarımla. Ali Dizdar 29 Eylül 2015 GÜLE GÜLE SADUN ABİ, 5 Haziran Dünya Çevre Gününe yeni bir anlam kazandırdı Sadun Boro 5 Haziran günü Sadun abi yaşlanmış bedeninden ayrıldı ve başka denizlere yelken açtı. Ünlü Denizci Sadun Boro vefat etti diyerek geçiştiremeyiz, böyle yapmak ta zaten bize yakışmaz, hele bir denizciye asla. Denizle kıyılarla ya da koylarla bir sorun yaşadığımızda ilk önce mikrofonu ona uzattık onun söylediklerini manşet yaptık, denizle ilgili hele hele Gökova ile ilgili ne zaman bir faaliyet yapsak onu çağırdık açılışı onunla yaptık. Onun ismini duyup gururlanmadığımız hiç olmadı. Biz onu yıllarca bekçiliğini yaptığı Gökova nın kalbine yerleştiriyoruz. Gökova yı korumaya devam edeceğine yürekten inanıyorum. Gökova da Değirmen Bükü nün göbeğinde denizkızı heykelindeki yazısını hep okuyacaksınız,

31 BU DENİZKIZI DÜŞLERİNİ BESLEYEN CENNETE ERİŞEBİLMEK İÇİN NİCE ENGİN DENİZLER UFUKLAR AŞTI. KITALAR ADALAR KOYLAR DOLAŞTI TA Kİ GÖKOVA YA ULAŞANA KADAR! SADUN BORO Deniz Kızı

32 Fotoğrafını çekmeye devam edeceksiniz. Okluk Koyuna girdiğinizde, Sadun Boro yelkenliyle dünyayı iki kere dolaştı ancak buraya yerleşmeye karar kıldı çünkü daha güzelini görememişti. İşte tam burada demirlerdi, yaz kış burada yaşardı diyeceksiniz. Okluk Koyundaki tabelada Sadun Abi nin sizlere seslenişini okuyacaksınız

33 Karış karış gezerek yazdığı VİRA DEMİR Türkiye kıyıları kitabıyla size rehberlik yaparken O sizinle beraber kıyılarda dolaşacak. Gökova deyince Sadun Boro yu hatırlayacaksınız. Hele 5 Haziran geldiğinde Sadun Abi karşınıza dikilecek ve Biliyorsunuz değilmi? Bu gün Dünya Çevre Günü. Şöyleyin bakalım neler yaptınız çevrenizi koylarınızı, denizinizi ve en önemlisi Cennet Gökova yı korumak için neler yaptınız? Diyecek! Kurtuluşunuz yok, Sadun Abi Gökovayı Korumaya devam edecek Sadun Boro ya hak ettiği bir anıt mezar yapamazsak heykelini Gökova ya koyamazsak ayıp olacak Ancak Tüm Gökova O nun Türbesi gibi olacak Güle Güle Sadun Abi dediğin gibi olsun Rüzgârın kolayına, denizin sakin, neşen daim olsun! 8 Haziran 2015 Ali Dizdar

34 Mavi Kadın Saynur Gelendost u Andık Çevre mücadelesinin en önemli öncülerinden Saynur Gelendost 12. Ölüm yıldönümünde Gündoğan Sınırsızlık Meydanında kendisi tarafından yaptırılan Sınırsızlık Anıtında dostları ve Mavi Yol Girişimi bileşenlerince anıldı. Bu yıl mezarı başında anmak yerine kendisi tarafından yaptırılan ve yok edilme tehlikesi oluşan sınırsızlık anıtında anılmasının Saynur Gelendost un emanetine sahip çıkmak adına daha manalı olacağını düşünen dostları anıta karanfiller bırakarak Saynur Gelendost u andılar. Yakın dostu Reşat Uygun yaptığı konuşmada Saynur Gelendost ölümünden 5 yıl önce 1998 yılında Muğla Merkez de ve Bodrum Gündoğan da tüm güçlükleri yenerek iki adet sınırsızlık meydanı yaptırmıştı. Saynur Gelendostu n yaptırdığı bu alanlara Belediyelerin farklı isimler koymalarına rağmen bu meydanların Sınırsızlık Meydanı olarak dillerde dolaştığını hatta resmi yazışmalara girdiğini anlatarak halkın bu meydanları sahiplendiğini anlattı. Mavi Yol Girişimi adına konuşan Peynir çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği Başkanı Sema Höcek : Saynur Gelendost un Sınırsızlık Anıtı nın da bulunduğu meydan yıllardır Gündoğan halkı tarafından kullanılan bir alandır. Ve Gündoğan ın tek meydanıdır. Saynur Gelendost un yaptırdığı anıtın bir yanına umumi tuvalet, diğer yanına da taksi durağı yapılarak adeta unutturulmak, yok edilmek istenmiştir. Yıllardır Saynur un ifade özgürlüğünü savunan anıtı amacına uygun kullanılamamıştır.

35 30 Mart yerel seçimi sonrasında Bodrum Belediyesinden, bu meydanın durumu anlatılarak, tuvalet ve taksi durağının kaldırılması, yeni düzenleme yapılması istenmiş ve olumlu yanıtlar alınmıştır. Yaklaşık 2 ay önce Bodrum Belediye Başkanı na yaptığımız ziyarette meydanımızı geri istiyoruz dileğimizi yineledik. Planlama yapıldığını meydanın yeniden düzenleneceği sözünü aldık. Ancak, bu arsanın sahibi olduğunu iddia eden kişi tarafından alanın neredeyse yarısı çember altına alınarak paralı otoparka dönüştürülmüş, bariyer konularak kontrollü ve paralı giriş başlatmıştır. Kişinin tapulu malı olduğu, Belediye tarafından otopark ruhsatı verildiği, Saynur un anıtı kaldırılmazsa yıkacakları gibi söylemler duyulmuştur. Bu nedenle tedirginiz. Meydanımızın yeniden kamu yararı gözetilerek düzenlenmesini ve Saynur Gelendost anıtına hak ettiği değeri vererek koruma altına alınmasını, anısına sahip çıkılmasını istiyoruz bu bizim vefa borcumuzdur dedi. Bugün defnedilen acı kaybımız Yaşar Kemal i saygı duruşu ile uğurlayan Mavi Yol Girişimi bileşenleri 17 yıldır yaşayan Sınırsızlık Meydanı halkın meydanıdır yok edilemez, gereken her şey yapılacaktır diyerek alandan ayrıldılar. Ali Dizdar

36 ÇÜŞ GARİ DEYİVER! Bilen var bilmeyen var bilenler bilmeyenlere anlatsın elbette, bir de ben anlatayım kısaca. Kissebükü neresidir? Kissebükü; içerisinde görsel ve kullanım bütünlüğünden ayrılmayan Adalıyalı, Narlıyalı, Haraberler isimli küçük koyları ile birlikte tarif dilen ve algılanan büyükçe bir koydur. Yönünüzü, Bodrum Merkezden doğuya doğru yani Gökova Körfezine doğru döndürdüğünüzde deniz yoluyla 13,5 mil (25 km.) kuş uçumu 19 kilometre mesafede, kara yoluyla gitmenin zor olduğu, Gökova Körfezinin nadide koyları arasında anılan ve en önemlisi Bodrum dan Kissebükü ne kadar olan kıyı şeridinin

37 yapılaşmaya açılmış olması nedeniyle ulaşabileceğiniz en yakın bakir Koy dur. Bu nedenledir ki Mavi Yolculuğun da en önemli koylarından biridir. Bodrumdan başlayan Mavi Yolculukların ilk durağı Bodrumda biten Mavi Yolculukların da son durağı olması sebebiyle Gökova Körfezinin giriş ve çıkış kapısı olarak nitelendirilir. Binlerce yıldır insanlığın hizmetinde olan KİSSEBÜKÜ 60 yıldır da turizmin hizmetinde kullanılmakta, asıl önemlisi hiç bozulmadan kullanılmakta ve geleceğe de böylece aktarılması şart olan bir Dünya mirasıdır yılından beri bir Metropolis olarak bilinen KİSSEBÜKÜ arkeolojik kayıtlarda ALAKİLİSE BÜKÜ olarak kayıt edilmiştir. Her yerin orijinal ismini değiştirdiğimiz gibi buranın da ismini ALAKIŞLA Limanı olarak değiştirmişiz. Ancak halkın hafızasında burası KİLİSE BÜKÜ olarak kalmış ve ağzından çıkan kısa tarif KİSSEBÜKÜ olmuştur. Bizlerin de bu söylene gelen isimden hoşnut olmamızla da buraya KİSSEBÜKÜ diyoruz. KİSSEBÜKÜ Milattan Önce 2. Yüzyıldan Milattan sonra 6. Yüzyıla karar, Leleg Çağından başlayan Erken ve Orta Bizans Dönemine uzayan kesintisiz bir yerleşim yeridir. Belirlenen kalıntılardan, Bazilikal planlı 2 büyük kilise, Erken Bizans dönemine ait 2 hamam, ticaret ve savaş gemilerinin sığındığı mendirek, Erken Bizans Dönemi yapı kalıntısını içeren su deposuna sahip konutlar, biri büyük 2 hamam, Koy u kuşbakışı gören tepe üzerinde Leleg uygarlığına ait duvar ve yapı kalıntıları, tepelerden başlayarak denize ulaşan alanda yerleşimin yoğunluğunu gösteren yüzey toprağı üzerinde HELLENİSTİK, ROMA ve Geç ROMA dönemlerine ait çanak, çömlek, amphora parçaları ve birçok anıtmezarı içeren kalıntılar vardır. Ve İncelemeler devam etmektedir. Tamamı doğal ormanlarla kaplı koyun büyük bir bölümü 1. Derece Doğal SİT geri kalanı da 2. Derece Doğal SİT ilan edilmiştir. Koyun önemli bir bölümü 1. Derece Arkeolojik SİT ilan edilmiş,

38 birleşik parsellerinde 2. Derece Arkeolojik SİT ve en son ADALIYALI Koyu sırtlarında belirlenen kalıntılar ile Adalıyalı kıyısında ve yamacın üzerinde 1. Derece Arkeolojik SİT ilan edilen iki büyü parseli içine alan tamamı 3. Derece Arkeolojik Sit alanı olarak ilan edilmiştir. Kissebükü deniz alanı; tarihsel kalıntılar içerdiği tespiti ile araştırılması gerekli alan olarak nitelendirildiği için her türlü sualtı dalışlarına yasak saha ilan edilmiştir. Doğal liman olarak yatçıların değerlendirebileceği böyle bakir koyların sayısı tüm Akdeniz de sınırlıdır. Hâkim rüzgârlardan korunaklı olması ve doğal güzelliği ile tüm dünyanın gelip ziyaret ettiği, yatçılar için özel ve deniz turizmi açısından stratejik öneme sahip bir koydur. Yani kültür mirasımız, zenginliğimiz, bakir, doğal, korunaklı, cennetten bir köşe. Bu cennet köşe hakkında detaylı bilgi ve görsel sunumlar sitemizde hizmetinizdedir yılından beri, burası benim olsun çok para kazanırım egoizmi ile betona boğmak için uğraşanlar var. Her defasında engellemeyi başardık. Yine bir saldırı var, bu sefer de engelleyeceğiz. Bu saldırılardan birisi olan 2005 yılında ki Kültür ve Turizm Bakanlığının Adalıyalı bölgesinde verdiği 3 tahsisi iptal ettirdik. Tahsisi iptal edilen bu firmalardan birisi ETSGRUP ve Voyage Oteller grubu sahibi Mehmet Ersoy idi. Ne yaptı, nasıl yaptıysa buradaki alanı yani Adalıyalı Koyunu kendine tahsis ettirdi yataklı otel yapmak üzere hazırlıklarını yapıyor. İnsanın vicdanı burayı bozmaya nasıl elverir anlamak mümkün değil. Yalnızca ekonomik sebeplerle değil kaliteli yaşamak için

39 gerekli olan doğamızı kişi ya da kişilerin menfaati için hatta herhangi bir nedenle bozup kirletemeyiz. Yarımadamızda durdurulması gereken kanser gibi yayılan plansız yapılaşma KİSSEBÜKÜ ne hiç girmemelidir. ÇÜŞ GARİ demek gerekiyor. Bizim de elimiz armut toplamayacak değil herhalde, bu tahsisi iptal ettirmek için tüm girişimler yapılıyor ve yapılacak. İşte bu mücadele çerçevesinde hem bilgi vermek hem desteğinizi istemek için bir imza kampanyası başlatıldı. Islak imzanın yanı sıra internet ortamında sitemizde imza kampanyamız devam ediyor. Sesimizi duyurmak için imza istiyoruz. Bu siteye girip imza penceresini tıkladığınızda karşınıza imza sayfası çıkacaktır burada imzanızı verdikten sonra sosyal paylaşın siteniz varsa lütfen paylaşın ve arkadaşlarınızı da imzaya davet edin. İmza atmış ancak arkadaşlarınızla paylaşmamış ya da az paylaşmış iseniz bile tekrar imza kampanyası sayfasına girip daha çok arkadaşınızla paylaşınız ki sesimiz daha gür çıksın Bu uğurda hazırlattığımız aşağıda yayınlanan kısa bir videomuz var. İsterseniz İMZA SAYFASINA aşağıdaki linke tıklayarak doğrudan girebilirsiniz. C3%BC-adaliyali-destek-ol-sesi-ol-imza-ver-support-it-be-thevoice-give-yoursignature?recruiter= &utm_source=share_petition&utm_med ium=facebook&utm_campaign=autopublish&utm_term=des-mdshare_petition-no_msg SESİ OL, DESTEK OL, İMZA VER Saygılarımla. Ali Dizdar

40 YARIŞ, FESTİVAL HEPSİ BİR ARADA VE ŞÖLEN YARIŞ, FESTİVAL VE ŞÖLEN HEPSİ BİR ARADA Bodrum Cup 2014 Geleneksel Ahşap Yat Yarışları 26.kez yapıldı. Uluslararası nitelik kazanmakta hızla gelişmeler gösteren bu yarışma yarışmadan öte her zaman bir festival havasında yapılmakta ve denizcilerimizin sezonu kapattığı bir şölen havasında yaşanmaktadır. Yarışana, seyredene ve düzenleyenlere büyük hazlar veren Bodrum Cup; ortalama 100 tekneyle gerçekleştirilen, bu şölene katkı sağlayan birimlerin omuzlarında takdir edilesi bir organizasyonla gerçekleşmektedir. Zor, karmaşık, hayret edilesi bir düzenle kendiliğinden oluşmuş bir havada süre gelen sevgi, kardeşlik, dayanışma ve hoşgörünün meyvesi bir şölendir BODRUM CUP. İlk gün Bodrum-Bodrum etabında rüzgâr sıkıntısına rağmen muhteşem görüntüler sergileyen tekneler yarış sonunda Gümbet Koyuna kurulan seyyar marinada sevgi çemberi oluşturarak geceyi yarışmalar ve konserler ile eğlenerek geçirmişlerdir. İkinci gün iyi bir rüzgarla start alan tekneler güzel bir yarışla soluğu Kalimnos Adasında almışlardır. Üçüncü gün kuvvetlenen rüzgâr fırtınaya dönüşmüş ve Kalimnos-Leros etabı iptal edilmiştir. Gününü Kalimnos Adasını gezerek ve

41 dinlenerek geçiren yarışmacılar dördüncü günün KalimnosYalıkavak etabında iyi bir rüzgârla iyi bir performans sergileyerek Yalıkavak a girmişlerdir. Yarışmanın beşinci gününde Yalıkavak-Bodrum etabı ile sona eren bu görsel şölen Gümbet Koyundaki seyyar marinada kupa töreniyle noktalanmıştır. Gönül isterdi ki bu şölen Bodrum Limanında taçlandırılsın. Katılımcıları ile kapsamıyla çeşitliliği ile Dünyada bir eşi olmayan bu yarışma, bu şölen Bodrumlu denizcilerin gurur kaynağıdır. Yeterince desteklendiğinde Dünyanın ilgi kaynakları içerisinde üst sıralarda yerini alacağı kesindir. Hem Bodrumun ününe ün katacak hem de Mavi Yolculuk konseptine büyük ivme kazandıracaktır. 26 yıldır inatla bu yarışmayı devam ettiren Yarış Komitesine ve Başkanı Erman Aras a ve elini taşın altına koyan her fert ve kuruluşa sonsuz teşekkür ederiz. Bu yarış, festival ve şölen bir kişinin bir gurubun değil Tüm Bodrumlunun gururla sahiplenmesi gereken bir buluşmadır. Bu kadar kısıtlı imkânlara rağmen inatla katılan yerli, yabancı, küçük, büyük yarışmacı ve teknelere sonsuz teşekkürler. Bir sonraki şölende buluşmak üzere saygılarımla. Ali Dizdar 26 Ekim 2014

42 YAKIŞMIYOR Bodrum un çekiciliğinin, vazgeçilmez cazibesinin bir ispatı olan Halikarnas Balıkçısı unvanını almış Cevat Şakir Kabaağaçlı nın MERHABA ile başlayan kısaca Bodrum övgüsünü

43 anlattığı bu veciz sözleri ile Bodrum a gelenleri karşılayıp farkındalığı hatırlattığımız bu yazının gölgelenmesine, okunurluluğunu engelleyen her türlü girişime haklı olarak hep tepkili olduk. Şu an ki durum okunurluluğu engellemiyor ancak manidar bir durum yaratıyor. Bodrum a girerken Balıkçının MERHABA sından önce ayının selamıyla karşılanmayı, her ne kadar doğa aşığı da olsanız ister misiniz? Bu duyarlılığa yeni gelen veya acemi Bodrum luların biraz daha dikkat etmeleri gerekiyor. Bu gibi durumlarda daha tepki oluşmadan Belediyemizin engellemesini bekliyoruz. Ayrıca yokuştan hızla Bodrum a doğru akarken bu yazının okunabilirliğini de, okumaya çalışanların kaza yapma olasılığını da düşünerek daha taşınabilirliğini tartışmalıyız. okunur bir yere Mesela yine Yokuşbaşı nda hazır kırmızı ışıkta beklerken okutabiliriz. Kaş yaparken göz çıkartmamak şartıyla. Saygılarımla. Ali Dizdar. 05 Mayıs 2014

44

Bodrumlu bankadaki gereksinimi için ya da eyleme katılma, cenazeye katılma ve toplantı haricinde işi yoksa Bodrum merkeze inmiyor artık.

Bodrumlu bankadaki gereksinimi için ya da eyleme katılma, cenazeye katılma ve toplantı haricinde işi yoksa Bodrum merkeze inmiyor artık. BODRUM UNA SAHİP ÇIK Ali Dizdar ın son yazısı: Ali Dizdar Ağzımızdan sık sık çıkan sözler vardır Sahip çıkmazsan kaparlar. Futbol maçlarında yenilgi sonrası Atamayana atarlar deriz. İşte biz Bodrumlular

Detaylı

Bodrum dan Adriyatik e yelkenli ile 4 kadın

Bodrum dan Adriyatik e yelkenli ile 4 kadın Bodrum dan Adriyatik e yelkenli ile 4 kadın Yelken sporuna gönül vermiş 4 kadın yelkenci 70 gün sürecek seyahatlerine başlamadan önce Bodrum Belediyesini ziyaret etti. Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı

Detaylı

Mavi Kadın Saynur Gelendost u ölümünün 13 üncü yılında anıldı

Mavi Kadın Saynur Gelendost u ölümünün 13 üncü yılında anıldı Mavi Kadın Saynur Gelendost u ölümünün 13 üncü yılında anıldı 2003 yılında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle vefat eden ve Çevreci Anne olarak bilinen rölyef sanatçısı Saynur Gelendost Bodrum Gümbet Türbe

Detaylı

İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN

İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN Bodrum un beyaz perdedeki gülen yüzü İdil Dizdar, fotoğrafçılık ve oyunculuk kariyerine bir de yönetmenlik ekledi. Bodrum un yakından tanıdığı oyuncu, yönetmen ve fotoğraf

Detaylı

27.Bodrum Cup, Alondra nın birinciliği ile sona erdi

27.Bodrum Cup, Alondra nın birinciliği ile sona erdi 27.Bodrum Cup, Alondra nın birinciliği ile sona erdi Palmarina Bodrum, Bodrum Belediyesi, TAV, Technogym ve TÜRSAB ana sponsorluğunda; Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Deniz Ticaret

Detaylı

Ünlü denizci Sadun Boro, Gökova da anıldı

Ünlü denizci Sadun Boro, Gökova da anıldı Ünlü denizci Sadun Boro, Gökova da anıldı 1965 yılında Kısmet adlı 10.5 metrelik teknesi ile dünya turu yapan ünlü Türk denizcisi Sadun Boro, Gökova koyu girişinde düzenlenen bir etkinlik ile anıldı. Sadun

Detaylı

SOMALI MADENCİLERE, BODRUM TURİZM SEKTÖRÜNDE İŞ İMKANI

SOMALI MADENCİLERE, BODRUM TURİZM SEKTÖRÜNDE İŞ İMKANI SOMALI MADENCİLERE, BODRUM TURİZM SEKTÖRÜNDE İŞ İMKANI Bodrum da, Soma kömür madeni faciasında yakınlarını kaybedenlerin, turistik tesislerde iş imkanı sağlanması için çalışma başlatıldı. Konuyla ilgili

Detaylı

Bodrum Deniz Dibi Temizlik

Bodrum Deniz Dibi Temizlik Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Gümüşlük ten başladı Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un da katılımıyla Gümüşlük

Detaylı

Bodrum Cup sessiz yürüyüş ile başladı

Bodrum Cup sessiz yürüyüş ile başladı Bodrum Cup sessiz yürüyüş ile başladı c 27. The Bodrum Cup Yelken Yarışları sessiz yürüyüş ve yarış kampanasının çalması ile başladı. Bodrum Marinası önünde toplanan yelkenciler, konukları, Muğla Büyükşehir

Detaylı

Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi

Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi Denize en çok MAVİ yakışır sloganıyla Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen ve Bodrum Belediyesi Dalış Ekibinin çalışmalarıyla gerçekleştirilen Bodrum Deniz Dibi

Detaylı

MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi

MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle yaptığı 1 milyon liralık araç yatırımı kapsamında 10 adet damperli

Detaylı

Denize En Çok Mavi Yakışır

Denize En Çok Mavi Yakışır Denize En Çok Mavi Yakışır Belediyesi tarafından bu Bodrum Deniz Dibi Temizlik çalışmalarla bu yıl için İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi ödülünü de alan yakışır

Detaylı

ÇARŞI ESNAFININ BODRUM YOLCU LİMANINA TEŞEKKÜR ZİYARETİ

ÇARŞI ESNAFININ BODRUM YOLCU LİMANINA TEŞEKKÜR ZİYARETİ ÇARŞI ESNAFININ BODRUM YOLCU LİMANINA TEŞEKKÜR ZİYARETİ Bodrum Çarşı Esnaf temsilcileri, turizmine katkıları nedeniyle Global Port Bodrum yetkililerini ziyaret ederek teşekkür ettiler. Esnaf temsilcileri,

Detaylı

BODRUM INTERNATIONAL OPTIMIST REGATTA

BODRUM INTERNATIONAL OPTIMIST REGATTA BODRUM INTERNATIONAL OPTIMIST REGATTA Bodrum International Optimist Regatta ( BIOR ) Bodrum Belediyesi Bodrum Spor Yelken Şubesi tarafından, dünyanın önde gelen turizm kenti olan Bodrum'da düzenlenmektedir.

Detaylı

KİSSEBÜKÜ İÇİN KAYMAKAMI ZİYARET ETTİLER

KİSSEBÜKÜ İÇİN KAYMAKAMI ZİYARET ETTİLER KİSSEBÜKÜ İÇİN KAYMAKAMI ZİYARET ETTİLER Sabah saatlerinde Bodrum Kaymakamlığında gerçekleştirilen ziyarete Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Başkan Yardımcısı Arif Yılmaz, Deniz Ticaret

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü DENİZ TURİZMİNDE YEREL YÖNETİMLERİN ROLÜ Hazırlayan ve Sunan Kpt. Cem HODOĞLUGİL Muğla Muğla 1480 km ile Türkiye nin en uzun kıyı

Detaylı

Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği

Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği Yunanistan ın Kos Belediye Başkanı George Kritsis, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon u ziyaret ederek Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği

Detaylı

CHP Yalıkavak Temsilciliğinin düzenlediği Kahvaltıda Birlik ve Beraberlik Mesajı

CHP Yalıkavak Temsilciliğinin düzenlediği Kahvaltıda Birlik ve Beraberlik Mesajı CHP Yalıkavak Temsilciliğinin düzenlediği Kahvaltıda Birlik ve Beraberlik Mesajı Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Örgütü Yalıkavak Mahalle Temsilciliği tarafından geniş katılımlı birlik ve dayanışma

Detaylı

Bodrum-Datça Feribot Seferleri Başladı

Bodrum-Datça Feribot Seferleri Başladı Bodrum-Datça Feribot Seferleri Başladı Yasal düzenlemeler tamamlanmadığı için bir süredir aksayan Bodrum ile Datça arasındaki Feribot seferleri karşılıklı olarak başladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum-Datça

Detaylı

ALİ DİZDAR DİYOR Kİ: DİNOZOR YARIŞLARI NEDİR?

ALİ DİZDAR DİYOR Kİ: DİNOZOR YARIŞLARI NEDİR? ALİ DİZDAR DİYOR Kİ: DİNOZOR YARIŞLARI NEDİR? Bodrumun Bodrum Cup hali başlamadan önce antrenman yapılan bir yarışı zannedilse de aslı öyle değildir. 2008 de katıldığım bir yarışta edindiğim izlenimlerimi

Detaylı

MUĞLA DA ÇEVRE TALANINA TEPKİ

MUĞLA DA ÇEVRE TALANINA TEPKİ MUĞLA DA ÇEVRE TALANINA TEPKİ Muğla Çevre Platformu nun (MUÇEP) Milas buluşmasına damgayı; arka arkaya gelen çevre, imar, tarım alanları konularında çıkarılan kararlar ve Okluk Koyu nda yıkılan Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

Bodrum dan Adana ya yardım eli

Bodrum dan Adana ya yardım eli Bodrum dan Adana ya yardım eli Geçtiğimiz günlerde Adana da ortaokul öğrencilerinin kaldığı kız yurdunda meydana gelen ve 12 kişinin ölümüyle tüm ülkeyi yasa boğan yangın faciasının ardından yardım kampanyası

Detaylı

YELKEN YARIŞLARINDA KAZA İKİ AHŞAP TEKNE ÇARPIŞTI

YELKEN YARIŞLARINDA KAZA İKİ AHŞAP TEKNE ÇARPIŞTI YELKEN YARIŞLARINDA KAZA İKİ AHŞAP TEKNE ÇARPIŞTI Bodrum da bu yıl ilk kez düzenlenen tirhandil tipi ahşap yelken yarışlarında iki tekne çarpıştı. Yarışın ikinci etabında şamandırayı erken dönme çabası

Detaylı

The Bodrum Cup kortejle başladı

The Bodrum Cup kortejle başladı The Bodrum Cup kortejle başladı Era Bodrum Yelken Kulübü nün çatısı altında organize edilen 28. The Bodrum Cup Uluslararası Deniz Festivali ve Regatta düzenlenen kortej yürüyüşü ve kampana çanının çalınmasıyla

Detaylı

BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu

BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu B.B. Bodrumspor ile Ortakent Yahşi mahallesinde bulunan Bimeks Teknoloji Mağazaları arasında sponsorluk anlaşması yapıldı. B.B. Bodrumspor un Gümbet Mahallesinde

Detaylı

Kumbahçe de otel inşaatında göçük meydana geldi

Kumbahçe de otel inşaatında göçük meydana geldi Kumbahçe de otel inşaatında göçük meydana geldi Bodrum Belediyesi önlemler alınıncaya kadar inşaatı durdurdu Bodrum un en işlek yerleşim yerlerinden biri olan Kumbahçe Plajı yakınında Cumhuriyet Caddesi

Detaylı

SAĞLAM KOBİ SAHADA GÖKÇEADA. Gökçeada da Sağlam KOBİ çalışması:

SAĞLAM KOBİ SAHADA GÖKÇEADA. Gökçeada da Sağlam KOBİ çalışması: SAĞLAM KOBİ SAHADA GÖKÇEADA 2 Mayıs Pazartesi yi Salı ya bağlayan gece sel felaketine yüzünden Gökçeada sakinleri kötü bir güne başlamışlardı. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Gökçeada'da saat 00.10 başlayan

Detaylı

OTELİMİZDE ; RESTORAN, KONFERANS SALONU, ZİYAFET SALONU, OYUN SALONU VE OTOPARK BULUNMAKTADIR.

OTELİMİZDE ; RESTORAN, KONFERANS SALONU, ZİYAFET SALONU, OYUN SALONU VE OTOPARK BULUNMAKTADIR. OTELİMİZDE ; RESTORAN, KONFERANS SALONU, ZİYAFET SALONU, OYUN SALONU VE OTOPARK BULUNMAKTADIR. ODA SAYISI:28 (2 SUİT ODA) ODALARDA; MİNİ BAR, KLİMA VE TELEVİZYON MEVCUTTUR. OTELİMİZ PLAJA 100 MT UZAKLIKTADIR.

Detaylı

STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR

STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR Bodrum a 3 günlük şirket etkinliğine gelen çalışanlar deniz dibi temizliği gerçekleştirdi. Otomotiv sanayinin köklü firmalarından Farplas, çalışanları için

Detaylı

Benimle Evlenir misin?

Benimle Evlenir misin? Benimle Evlenir misin? Bodrum sokakları ilginç bir evlenme teklifine daha sahne oldu. Bodrumlu genç kaptan Ali Özbaylan 9 yıl önce tanıştığı kız arkadaşı Tuba Cihat a, Milta Marina da bulunan bir kafede

Detaylı

KOYLARIMIZ, MAVİ YOLCULUK VE DENİZ TURİZMİ NİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ

KOYLARIMIZ, MAVİ YOLCULUK VE DENİZ TURİZMİ NİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ KOYLARIMIZ, MAVİ YOLCULUK VE DENİZ TURİZMİ NİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ İMEAK DTO Yönetim Kurulu Üyesi M.Faruk OKUYUCU İMEAK DTO Deniz Turizmi & Kaynakları Birim Yetkilisi İpek BAYRAKTAR SAPMAZ 26-27 Şubat 2016

Detaylı

* * * Mevsim tatilini fırsat bilip, Cemre ile birlikte hem Yunan adaları turu yaptık, hem de Bodrum'd an Kekova 'ya kadar denizden dolaştık.

* * * Mevsim tatilini fırsat bilip, Cemre ile birlikte hem Yunan adaları turu yaptık, hem de Bodrum'd an Kekova 'ya kadar denizden dolaştık. Gazeteci, yazar ve TV yönetmeni Mehmet Ali Birand, tatilini geçirdiği Ege de gördüklerini yazdı. Bir tarafta Yunan adaları, diğer yanda Türk kıyıları.. Neler gördü, nelerden etkilendi? İki günlük yazılarında

Detaylı

Fransa ya Yelken Açtı

Fransa ya Yelken Açtı Fransa ya Yelken Açtı 2005 Yılında Fransa ya yerleşerek aldığı eğitimlerin ardından 2011 yılında 6,5 metrelik yatıyla Dünya nın önemli açık deniz yelkencilik yarışmalarından biri olan Mini Transat a katılan

Detaylı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bakım ve rehabilitasyon çalışmaları tamamlanarak dünya standartlarında bir tesis haline getirilen Bodrum Belediyesi

Detaylı

yaşam boyu bağlanırsanız.

yaşam boyu bağlanırsanız. Size nasıl tarif etsem ki... İlk görüşte âşık olmak gibi bir duygu. " İşte bu benim aradığım kadın," dersiniz ya, işte öyle bir şey. Önce teknenize âşık olacaksınız sonra satın alacaksınız. Eğer sevmeden,

Detaylı

Bodrum son yılların en şiddetli yağışının ardından yaralarını sarıyor

Bodrum son yılların en şiddetli yağışının ardından yaralarını sarıyor Bodrum son yılların en şiddetli yağışının ardından yaralarını sarıyor Bodrum bölgesinde, dere yataklarının taşması nedeniyle yaşanan sel felaketi can kaybı yaşanmamasına rağmen çok büyük zarara yol açtı.

Detaylı

MHP TURGUTREİS SEÇİM İLETİŞİM MERKEZİ AÇILDI

MHP TURGUTREİS SEÇİM İLETİŞİM MERKEZİ AÇILDI MHP TURGUTREİS SEÇİM İLETİŞİM MERKEZİ AÇILDI Tosun: Yaptıklarımız Yapacaklarımızın Teminatıdır Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Yarımada nın ikinci büyük beldesi olan Turgutreis te seçim iletişim merkezini

Detaylı

KAYIP KIZI BODRUM POLİSİ BULDU

KAYIP KIZI BODRUM POLİSİ BULDU KAYIP KIZI BODRUM POLİSİ BULDU İstanbul da bir süre önce evini terk eden genç kızı Bodrum polisi buldu. Ulusal televizyon kanallarında kızının eviden ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmediğini açıkladığını

Detaylı

BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK

BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK OLDU KOCADON: HALKIN İSTEMEDİĞİ PROJE, BODRUM DA OLMAZ BODRUM BELEDİYE BAŞKANI KOCADON, RES KONUSUNDAKİ TAVRINI KOYDU: MÜCADELEYE DEVAM KOCADON, ŞİRKETİN BELEDİYE BİZİ BAĞLAMAZ

Detaylı

BODTO, HİJYEN EĞİTİMLERİ BAŞLADI

BODTO, HİJYEN EĞİTİMLERİ BAŞLADI BODTO, HİJYEN LERİ BAŞLADI Bodrum Ticaret Odası BODTO, Yönetmenliği kapsamında, gıda hijyeni konusunda Muğla Üniversitesi ile işbirliği içerisinde verilen eğitim çalışmaları başladı. Muğla Üniversitesi

Detaylı

Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi

Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası çalışmaları kapsamında belediye personelinden oluşan Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi, bu hafta Turgutreis

Detaylı

TARSUS DA BİR GÜN...BELKİ DE İKİ... Adanalılar...Mersinliler...Gaziantep, Hatay ve Osmaniyeliler...Türkiye nin gezmeyi sever insanları...

TARSUS DA BİR GÜN...BELKİ DE İKİ... Adanalılar...Mersinliler...Gaziantep, Hatay ve Osmaniyeliler...Türkiye nin gezmeyi sever insanları... TARSUS DA BİR GÜN...BELKİ DE İKİ... Adanalılar...Mersinliler...Gaziantep, Hatay ve Osmaniyeliler...Türkiye nin gezmeyi sever insanları... Hatta Tarsuslular. Dünyanın öbür ucundan gelen Japonlar,Koreliler,Almanlar

Detaylı

2- Takside. Türk kadınla Alman kadın aynı yerden taksiye bindiler aynı mesafeyi gidip aynı yerde indiler.

2- Takside. Türk kadınla Alman kadın aynı yerden taksiye bindiler aynı mesafeyi gidip aynı yerde indiler. Alman televizyon kanalı RTL de pazartesi akşamı yayınlanan Ekstra Magazin (Extra-Das RTL-Magazin) adlı program, bir Türk ve bir Alman kadını Türkiye ye tatile gönderdi ve yaşadıklarını başından sonuna

Detaylı

Hollanda Fuarı ndaki çekilişte 9 talihli Bodrum tatili kazandı

Hollanda Fuarı ndaki çekilişte 9 talihli Bodrum tatili kazandı Hollanda Fuarı ndaki çekilişte 9 talihli Bodrum tatili kazandı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un da katıldığı Hollanda Utrecht Turizm Fuarı nda, Bodrum standında yapılan çekiliş ile 9 talihliye

Detaylı

GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI Bodrum, Global Run ile festival coşkusuna hazırlanıyor Global Yatırım Holding in, Bodrum Cruise Port ev sahipliğinde 4 üncü kez gerçekleştireceği Global Run Bodrum

Detaylı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Nejat İşler in başkanı olduğu Gümüşlükspor Kulübü Futbol Yaz Okulu nun açılışına, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yanı sıra ünlü teknik direktör Aykut Kocaman da

Detaylı

Bodru m Kupası 26 Ekim deki Bodrum etabı ile sona erecek.

Bodru m Kupası 26 Ekim deki Bodrum etabı ile sona erecek. Bodrum Kupası, 22 Ekim günü sokak şenlikleri ile başlayacak. 23-26 Ekim tarihleri arasında 4 etaptan oluşan yarışlarda iki etaba yakın zamanda kaybettiğimiz iki deniz sevdalısının adları verildi. Gümüşlük-Güllük

Detaylı

BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU

BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU Bodrum da, Yunanistan ın İstanköy (Kos) Adası ve Bodrum a karşılıklı yolcu taşıyacak olan katamaran tipi feribot, sezonun ilk seferini İsrailli turistlerle

Detaylı

TÜRKİYE ENDURO ŞAMPİYONASI 2012

TÜRKİYE ENDURO ŞAMPİYONASI 2012 TÜRKİYE ENDURO ŞAMPİYONASI 2012 4. AYAK YARIŞ PROGRAMI FETHİYE / MUĞLA 05 06 MAYIS 2012 YARIŞ BİLGİLERİ Bu yarış Türkiye Motosiklet Federasyonu nun 2012 Enduro Kural Kitabındaki yazılı kurallara uygun

Detaylı

A.Ü. de Jeofizik mühendisliği okurken aynı okulda tanışıp arkadaş olan Burak Nebioğlu ile Nezaket Yücel Bodrum da evlenerek muratlarına erdiler.

A.Ü. de Jeofizik mühendisliği okurken aynı okulda tanışıp arkadaş olan Burak Nebioğlu ile Nezaket Yücel Bodrum da evlenerek muratlarına erdiler. Nezaket günü ve Burak ın mutlu A.Ü. de Jeofizik mühendisliği okurken aynı okulda tanışıp arkadaş olan Burak Nebioğlu ile Nezaket Yücel Bodrum da evlenerek muratlarına erdiler. Bodrumlu turizmci Sema ve

Detaylı

ÇEVRE ORMANCILIK DANIŞMA ŞİRKETİ TARAFINDAN TALEP EDİLEN BİLGİLER ve MÇD NİN CEVAPLARI.

ÇEVRE ORMANCILIK DANIŞMA ŞİRKETİ TARAFINDAN TALEP EDİLEN BİLGİLER ve MÇD NİN CEVAPLARI. ÇEVRE ORMANCILIK DANIŞMA ŞİRKETİ TARAFINDAN TALEP EDİLEN BİLGİLER ve MÇD NİN CEVAPLARI. TALEP: Marmaris Çevrecileri Derneği/Marmaris Sayın Başkanım; Derneğinizin yaptığı çalışmaları ilgi ile izliyoruz.

Detaylı

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR: PLANLARI TAMAMLADIK

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR: PLANLARI TAMAMLADIK MUĞLA BÜYÜKŞEHİR: PLANLARI TAMAMLADIK Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum muhtarlarıyla buluştu. Bitez deki Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında

Detaylı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Muğla Büyükşehir Belediyesi nin il genelinde sürdürdüğü Ulaşımda Dönüşüm Projesi ne Fethiye İlçesinde faaliyet gösteren 7 kooperatif daha katıldı. Muğla

Detaylı

Hürriyet yazarı Gila Benmayor,bugünkü yazısını TURMEPA nın bir araştırmasından yola çıkarak kaleme almış.

Hürriyet yazarı Gila Benmayor,bugünkü yazısını TURMEPA nın bir araştırmasından yola çıkarak kaleme almış. İçinden deniz geçen sohbetlerin ana konusudur denizciliğimiz ve denize bakışımız. Yelkene ilgi yok. Basın yelken haberlerine yer vermiyor diye yakınırız. Peki deniz bu ilgiden payına düşeni alıyor mu?

Detaylı

parkresidencescadde.com

parkresidencescadde.com parkresidencescadde.com SİZE ÖZEL AYRICALIKLI BİR YAŞAM... Moderni, klasiği, özel hissetmeyi, hayatın merkezinde olmayı, kendini şımartmayı, modayı, sanatı, güneşi, gökyüzünü, ayrıcalıklı yaşamayı

Detaylı

Göl, gökyüzü ve deniz... Eşsiz bir huzur içindesiniz...

Göl, gökyüzü ve deniz... Eşsiz bir huzur içindesiniz... www.oncuteras.com Göl, gökyüzü ve deniz... Eşsiz bir huzur içindesiniz... İstanbul un güzellikleri sarmış dört bir yanınızı Bir yanınızda sakinliğiyle içinize huzur veren Küçük Çekmece Gölü, diğer yanınızda

Detaylı

Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti

Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti Türkiye Sutopu Federasyonu na bağlı Bodrum Yarımada Su Sporları Kulübü sporcuları, elde ettikleri başarının ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon

Detaylı

Naptorun Pansiyon İzleyiciden Tam Not Aldı

Naptorun Pansiyon İzleyiciden Tam Not Aldı Naptorun Pansiyon İzleyiciden Tam Not Aldı Sahne Gari organizasyonu olarak Naptorun Pansiyon adlı tiyatro oyunu Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi gösteri salonunda sahnelendi. Bodrum da yaşayan

Detaylı

B.B Bodrumspor 0 1 Türk Metal Kırıkkale spor

B.B Bodrumspor 0 1 Türk Metal Kırıkkale spor B.B Bodrumspor 0 1 Türk Metal Kırıkkale spor B.B Bodrumspor, Spor Toto 3. Lig 2. Grup 5. Haftasına kendi sahasında Türk Metal Kırıkkale Spor ile karşılaştı. Karşılaşmayı aralarında Bodrum Belediye Başkanı

Detaylı

SEDAŞ LI ÇOCUKLAR İŞGÜVENLİĞİ VİDEO YARIŞMASI ÖDÜLLERİNİ ALDILAR

SEDAŞ LI ÇOCUKLAR İŞGÜVENLİĞİ VİDEO YARIŞMASI ÖDÜLLERİNİ ALDILAR SEDAŞ LI ÇOCUKLAR İŞGÜVENLİĞİ VİDEO YARIŞMASI ÖDÜLLERİNİ ALDILAR SEDAŞ ın düzenlediği ve SEDAŞ Ailelerinin desteği ile gerçekleşen SEDAŞ lı Çocuklar İş Güvenliği İçin Ebeveynlerine Sesleniyor isimli yarışma

Detaylı

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali Karnaval Havasında Uçurtma Festivali Bodrum da bu yıl 6 ıncısı gerçekleştirilen Ver elini Bodrum, Çocuklar Ölmesin Uçurtma Uçursun festivali renkli görüntülere sahne oldu. Sabah erken saatlerden akşama

Detaylı

Bodrumspor 2 Denizli Sarayköyspor 1

Bodrumspor 2 Denizli Sarayköyspor 1 Bodrumspor 2 Denizli Sarayköyspor 1 Bal ligi 7. Gurupta mücadele eden B.B Bodrumspor Sarayköy spor karşısında zorlu geçen maç sonunda 2-1 galip geldi. Bu galibiyet ile Bodrumspor şampiyonluk yolunda iddiasın

Detaylı

Size Meydan Ardıçlı Projesi ve Özyurtlar AŞ & Bahaş Holding Gelişim Ortaklığı hakkında detaylı bilgi sahibi olmanız için bu sunumu gönderiyorum.

Size Meydan Ardıçlı Projesi ve Özyurtlar AŞ & Bahaş Holding Gelişim Ortaklığı hakkında detaylı bilgi sahibi olmanız için bu sunumu gönderiyorum. Merhaba; Size Meydan Ardıçlı Projesi ve Özyurtlar AŞ & Bahaş Holding Gelişim Ortaklığı hakkında detaylı bilgi sahibi olmanız için bu sunumu gönderiyorum. Özyurtlar yaklaşık 25 yıldır bu bölgede birçok

Detaylı

ENGELSİZ İŞYERİ KILAVUZU

ENGELSİZ İŞYERİ KILAVUZU ENGELSİZ İŞYERİ KILAVUZU ENGELSİZ İŞYERİ 1 ÇANKAYA BELEDİYESİ ENGELSİZ İŞYERİ KILAVUZU SUNUŞ Dünyanın pek çok ülkesinde marketlerde alış-veriş yapmak, istediği sinema ve tiyatroya gitmek, eğlence yerlerinde

Detaylı

BODRUM BELEDİYESİ EKİPLERİ TÜM YARIMADA

BODRUM BELEDİYESİ EKİPLERİ TÜM YARIMADA BODRUM BELEDİYESİ EKİPLERİ TÜM YARIMADA Bodrum Belediyesi nin tüm birimleri Bodrum Merkez ve mahallelerdeki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü

Detaylı

Dubai de yükselen Selenium Yaşam Kalitesi Midtown Selenium

Dubai de yükselen Selenium Yaşam Kalitesi Midtown Selenium Dubai de yükselen Selenium Yaşam Kalitesi Midtown Selenium Dubai nin Jeostratejik Konumu Doğu ile Batı arasında bir köprü görevi gören Dubai, Basra Körfezi'nin güneydoğu kıyılarında bulunmaktadır. Eski

Detaylı

ACIBADEM BODRUM A ONKOLOJİ MERKEZİ AÇTI

ACIBADEM BODRUM A ONKOLOJİ MERKEZİ AÇTI ACIBADEM BODRUM A ONKOLOJİ MERKEZİ AÇTI SAĞLIK TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLMASI BEKLENİYOR Muğla ve Ege Bölgesi için büyük önem taşıyan Onkoloji Merkezi, Acıbadem Bodrum Hastanesi bünyesinde hizmete

Detaylı

ENGELSİZ İŞYERİ KILAVUZU

ENGELSİZ İŞYERİ KILAVUZU ENGELSİZ İŞYERİ KILAVUZU ENGELSİZ İŞYERİ 1 ÇANKAYA BELEDİYESİ ENGELSİZ İŞYERİ KILAVUZU SUNUŞ Dünyanın pek çok ülkesinde marketlerde alış-veriş yapmak, istediği sinema ve tiyatroya gitmek, eğlence yerlerinde

Detaylı

DÜNYA NIN EN BÜYÜK SUALTI HAZİNESİ..!

DÜNYA NIN EN BÜYÜK SUALTI HAZİNESİ..! BİR ÇALIŞTAY IN ARDINDAN (2) DÜNYA NIN EN BÜYÜK SUALTI HAZİNESİ..! Bir şöleni andıran öğle yemeği sonrası devam eden çalıştayda ilk konuşmacı; Ege Üniversitesi nden Yrd. Doç. Dr. Harun Özdaş oldu Türkiye

Detaylı

Sayın yetkili, saygı değer turizmcilerimiz, sevgili meslektaşlarımız, kıymetli dostlarımız, değerli basın mensuplarımız;

Sayın yetkili, saygı değer turizmcilerimiz, sevgili meslektaşlarımız, kıymetli dostlarımız, değerli basın mensuplarımız; HOTED ALANYA ULUSLARARASI 4. HOUSEKEEPING OLİMPİYATLARI Sayın yetkili, saygı değer turizmcilerimiz, sevgili meslektaşlarımız, kıymetli dostlarımız, değerli basın mensuplarımız; Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi

Detaylı

Antik Medeniyetlerin İzinde GAP Turu

Antik Medeniyetlerin İzinde GAP Turu Dünya Mirası Gezginleri Derneği ve Sultan Tur Organizasyonu (TÜRSAB A-752) ile 1 Kabul edilen 3 Aday olarak önerilen UNESCO Dünya Miraslarının görüleceği Antik Medeniyetlerin İzinde GAP Turu 17 Mayıs 2013

Detaylı

Dünyadaki yelken tutkunlarının gözü yarın İstanbul da olacak. Zira Vendee Globe ile dünya çevresini dolaşan yarış makineleri

Dünyadaki yelken tutkunlarının gözü yarın İstanbul da olacak. Zira Vendee Globe ile dünya çevresini dolaşan yarış makineleri Dünyadaki yelken tutkunlarının gözü yarın İstanbul da olacak. Zira Vendee Globe ile dünya çevresini dolaşan yarış makineleri yarın İstanbul da bir gösteri yarışı yapacak. Cumartesi günü ise İstanbul Europa

Detaylı

İSTANBUL DA, İSTANBUL UN ÜSTÜNDE BİR YAŞAM!

İSTANBUL DA, İSTANBUL UN ÜSTÜNDE BİR YAŞAM! ADI BİZİM İSTANBUL DA, İSTANBUL UN ÜSTÜNDE BİR YAŞAM! ADI BİZİM. GERİ KALAN HER ŞEY SİZİN. İhlas Yapı nın Ispartakule de Bizim Evler 1 le başlayan ve Bizim Evler 6 ile 5.000 konutu bulan masalsı yolculuğu,

Detaylı

YENİ ŞEHİR ARNAVUTKÖY / 2. İSTANBUL. Daha İyi Bir Gelecek İçin Bugün`den Harekete Geçin

YENİ ŞEHİR ARNAVUTKÖY / 2. İSTANBUL. Daha İyi Bir Gelecek İçin Bugün`den Harekete Geçin Daha İyi Bir Gelecek İçin Bugün`den Harekete Geçin İstanbul'dan yeni bir şehir doğuyor. Proje alanı büyüklügü 453 milyon metrelik bölgeye 7 milyonluk nüfusun yaşayacağı Yeni Şehir, 2. İstanbul planlanıyor.

Detaylı

Karakaya: İnanmayanlar ile Bizim İşimiz Yok

Karakaya: İnanmayanlar ile Bizim İşimiz Yok Karakaya: İnanmayanlar ile Bizim İşimiz Yok Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulüp binasında, futbol şubesinde yapılan değişikler ile ilgili bir basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen basın açıklamasına Bodrumspor

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Cumhuriyet Halk Partisi Belediyelerin Engelliler Hakkındaki Yükümlülükleri Tarih : 07.09.2011 Birleşmiş Milletler Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme Sözleşme nin 1 inci maddesinde amaç özürlülerin

Detaylı

ROTARYENLER, ETRİM KÖYÜ İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

ROTARYENLER, ETRİM KÖYÜ İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER ROTARYENLER, ETRİM KÖYÜ İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER ÖRNEK BİR TOPLUM PROJESİ Bodrum Rotary Kulübü Toplum Birliği projeleri kapsamında Etrim Köyüne dikkatleri çekmek ve bu etkinlik sonucunda elde edilecek sponsorluk

Detaylı

OLİMPA PARK PLUS TA. 488 23 61 www.olimpapark.com. plus 0212

OLİMPA PARK PLUS TA. 488 23 61 www.olimpapark.com. plus 0212 Başakşehir in gözdesi Olimpa Park ın zengin sosyal olanaklarla donatılmış yeni etabı Olimpa Park Plus, Başakşehir in ünlü mimarı Fuzul Yapı güvencesiyle Kat Kat Yaşam, Kat Kat Kazanç sunuyor. OLİMPA PARK

Detaylı

Minti Monti. Yaz 2013 Sayı:10 Ücretsizdir. Yelkenli Tekneler. Nasıl Yüzer, Bilir misin?

Minti Monti. Yaz 2013 Sayı:10 Ücretsizdir. Yelkenli Tekneler. Nasıl Yüzer, Bilir misin? Minti Monti Çocuklar için eğlenceli poster dergi Yaz 2013 Sayı:10 Ücretsizdir ISSN: 2146-281X Yelkenli Tekneler Nasıl Yüzer, Bilir misin? Yelkenli teknelerle ilgili bilmeniz gereken 5 şey Dev gemiler nasıl

Detaylı

Tatil ve Yöre Rehberi

Tatil ve Yöre Rehberi Tatil ve Yöre Rehberi Kalkan, Antalya ya bağlı olan çok şirin bir sahil kasabasıdır ancak bu ilin merkezinden 200 km. kadar uzaktadır. Özellikle İngiliz turistlerin ilgi gösterdiği Kalkan son yıllarda

Detaylı

KOS ADASI DİYE KARAADA YA ÇIKTILAR

KOS ADASI DİYE KARAADA YA ÇIKTILAR KOS ADASI DİYE KARAADA YA ÇIKTILAR SURİYE UYRUKLU TEKNE KAPTANININDA ARALARINDA OLDUĞU 12 KİŞİ YUNAİSTAN A KAÇMAK İSTERKEN KARAADA DA YAKLANDI 11 Suriyeliyi Yunanistan ın Kos Adasına götürmek için tekneye

Detaylı

TÜRK FİLİMLERİ HAFTASI EMEK ÖDÜLLERİ İLE SONA ERDİ

TÜRK FİLİMLERİ HAFTASI EMEK ÖDÜLLERİ İLE SONA ERDİ TÜRK FİLİMLERİ HAFTASI EMEK ÖDÜLLERİ İLE SONA ERDİ 6. Bodrum Türk Filmleri Haftası, sinema sektörüne emek vermiş usta isimler için düzenlenen ödül töreniyle devam etti. Bodrumda, bu yıl 6 ncısı düzenlenen

Detaylı

Bodrum Yarımadası nın Başkanı Mehmet Kocadon

Bodrum Yarımadası nın Başkanı Mehmet Kocadon Bodrum Yarımadası nın Başkanı Mehmet Kocadon Seçim sonuçlarını CHP Bodrum Merkez Seçim Ofisi Yağhane de takip eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, rakamların belli olmaya başlamasının ardından

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

"Nereden başlasam, nasıl anlatsam..."

Nereden başlasam, nasıl anlatsam... Bu yaz Bodrum'suz geçmez! Turgutreis Lagina Bodrum Boutique Hotel'de bir gece çift kişilik konaklama, açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği 240 TL yerine 119 TL! (15 Haziran - 27 Ağustos arasında geçerlidir.)

Detaylı

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali Karnaval Havasında Uçurtma Festivali Bodrum da bu yıl 6 ıncısı gerçekleştirilen Ver elini Bodrum, Çocuklar Ölmesin Uçurtma Uçursun festivali renkli görüntülere sahne oldu. Sabah erken saatlerden akşama

Detaylı

BODRUM ÇARŞISI VE GELECEĞİ

BODRUM ÇARŞISI VE GELECEĞİ BODRUM ÇARŞISI VE GELECEĞİ 30.07.201 5 BODRUM Üyelerimizden gelen taleplerle Bodrum Merkez Çarşısının eski cazibesinin yeniden canlandırılması için Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Esnaf Odası ve BODTO 3 Nolu

Detaylı

Stillistanbul. Sabiha gökçen Hava Limanı. Neomarin AVM. Pendik Marina. Divan Otel. Modern istanbul un Kalbindeyiz

Stillistanbul. Sabiha gökçen Hava Limanı. Neomarin AVM. Pendik Marina. Divan Otel. Modern istanbul un Kalbindeyiz Stillistanbul Sabiha gökçen Hava Limanı Neomarin AVM Pendik Marina Divan Otel Modern istanbul un Kalbindeyiz Okan üniversitesi Via Port Alışveriş Merkezi istanbul Park F1 Pisti Koç Lisesi Teknopark Sabancı

Detaylı

Bağlıca nın En Kapsamlı Projesi

Bağlıca nın En Kapsamlı Projesi Bağlıca nın En Kapsamlı Projesi YAZICI GRUP / YAZICI İNŞAAT Yazıcı İnşaat, Hasan Yazıcı nın 1954 yılında Trabzon dan iş hayatına atılmak üzere yaptığı göçle başlamıştır. Başlangıçta taşeron olarak çalıştığı

Detaylı

Pazar yerlerinde temizlik ve hijyen çalışmaları

Pazar yerlerinde temizlik ve hijyen çalışmaları Pazar yerlerinde temizlik ve hijyen çalışmaları Bodrum Belediyesi ekipleri tarafından ilçe genelinde düzenli olarak gerçekleştirilen temizlik çalışmaları kapsamında Bodrum Pazar Yeri ve çevresi yıkanıp

Detaylı

saltbodrum Camel Beach Residences

saltbodrum Camel Beach Residences saltbodrum Camel Beach Residences Yeni bir hayata açılan kapı saltbodrum saltbodrum Bodrum yarımadasına girdiğinizde, aracın camını aralayacaksınız. Önce bir Ege havası çarpacak yüzünüze, hafiften sarhoş

Detaylı

Bodrum dan 88 yaşında bir Cumhuriyet aşığı

Bodrum dan 88 yaşında bir Cumhuriyet aşığı Bodrum dan 88 yaşında bir Cumhuriyet aşığı 60 yıldan fazla Cumhuriyet Halk Partisine üye olan 88 yaşındaki Bodrumlu Rıfat Güneri, elindeki bastonuyla yorgunluk nedir bilmeden neredeyse haftanın her günü

Detaylı

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 2014 YILI FAALİYET RAPORU

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 2014 YILI FAALİYET RAPORU ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 2014 YILI FAALİYET RAPORU Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü olarak Atletizm, Hentbol (Kız Erkek), Dragon, Kano, Yelken, Yüzme, Basketbol ve Atıcılık

Detaylı

DESTİNASYON MARKA YÖNETİMİ

DESTİNASYON MARKA YÖNETİMİ DESTİNASYON MARKA YÖNETİMİ MUĞLA, YENİ KURUMSAL KİMLİĞİYLE DÜNYA TURİZM DESTİNASYONLARI ARASINDA DAHA DA GÜÇLENİYOR! Muğla... Türkiye nin en önemli turizm destinasyonlarından biri. Ülkemizin gözbebeği.

Detaylı

Bodrum a gönül veren ünlüler Trafo da buluştu

Bodrum a gönül veren ünlüler Trafo da buluştu Bodrum a gönül veren ünlüler Trafo da buluştu Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ve Bodrum Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen organizasyon ile yaşamının bir bölümünü Bodrum da geçirmiş ve Bodrum a gönül

Detaylı

Değerli Dostlar, başlık olarak önce Ankara nın Denizi diyecektim, ama yüzlerce farklı cins kuştan bahsetmek isteyince Kuş Cennetlerimizden Biri

Değerli Dostlar, başlık olarak önce Ankara nın Denizi diyecektim, ama yüzlerce farklı cins kuştan bahsetmek isteyince Kuş Cennetlerimizden Biri Değerli Dostlar, başlık olarak önce Ankara nın Denizi diyecektim, ama yüzlerce farklı cins kuştan bahsetmek isteyince Kuş Cennetlerimizden Biri ÇAYIRHAN KUŞ CENNETİ ni tercih ettim. Biliyorsunuz ÇAYIRHAN,

Detaylı

Şerif Kocadon için mevlit

Şerif Kocadon için mevlit Şerif Kocadon için mevlit 85 yaşında aramızdan ayrılan Bekir Şerif Kocadon için evinde mevlit okundu. Bodrum eşrafından merhum Mehmet Kocadon un oğlu, Fatma Kocadon un eşi; Bodrum Belediye Başkanı Mehmet

Detaylı

Tur teknesi demirli bulunduğu yerde battı

Tur teknesi demirli bulunduğu yerde battı Tur teknesi demirli bulunduğu yerde battı Bodrum da, 150 bin lira değerindeki günlük tur teknesi demirli bulunduğu yerde battı. Bodrum Torba Mahallesi ndeki balıkçı barınağında demirli 20 metre uzunluğundaki

Detaylı

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET S. ESKİCİ GÖREVİNDEN AYRILDI. ÜYELERİMİZİ İLGİLENDİREN MEVZUAT DEĞİŞİKLİKLEİNİN DUYURULARI YAPILDI

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET S. ESKİCİ GÖREVİNDEN AYRILDI. ÜYELERİMİZİ İLGİLENDİREN MEVZUAT DEĞİŞİKLİKLEİNİN DUYURULARI YAPILDI Faaliyet Bülteni Nisan 2016 FAALİYETLER YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET S. ESKİCİ GÖREVİNDEN AYRILDI. ÜYELERİMİZİ İLGİLENDİREN MEVZUAT DEĞİŞİKLİKLEİNİN DUYURULARI YAPILDI. TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Detaylı

ŞANLIURFA YI GEZELİM

ŞANLIURFA YI GEZELİM ŞANLIURFA YI GEZELİM 3. Gün: URFA NIN KALBİNDEN GÜNEŞİN BATIŞINA GEZİ TÜRKİYE NİN GURURU ATATÜRK BARAJI Türkiye de ki elektrik üretimini artırmak ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ndeki 9 ili kapsayan tarım

Detaylı