TEKNİK ŞARTNAME. Mekanik Ekipmanlar ve Tesisatın Titreşim Kontrolü ve Deprem Koruması

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TEKNİK ŞARTNAME. Mekanik Ekipmanlar ve Tesisatın Titreşim Kontrolü ve Deprem Koruması"

Transkript

1 TEKNİK ŞARTNAME Mekanik Ekipmanlar ve Tesisatın Titreşim Kontrolü ve Deprem Koruması Bu bölüm, mekanik ekipman ve tesisatın deprem esnasında hareketini sınırlama, kendisine, çevresine zarar vermesini engelleme çalışmaları ve projelendirme hizmetlerini kapsamaktadır. Hesaplamalar ve projeler Uluslarası Bina Kodlarına IBC-2003 International Building Code) ASCE 7 ve NFPA Edition a göre yapılacaktır. Sismik sınırlandırma için seçilecek tüm malzemeler bağımsız laboratuarlar (OSHPD-California Office of Statewide Health Planning and Development) tarafından onaylı olacaktır. Tüm hesaplamalar Ek-1 ve Ek-2 de verilen ivmelere göre yapılacaktır. Ayrıca bu bölüm, ekipman ve tesisatın oluşturacağı titreşimin binaya geçmesini önleyerek hem cihaz ömrünü uzatarak verimini arttırmak, hem de binaya geçerek rahatsızlık vermesini engellemek için yapılması gereken titreşim önleme çalışmalarını kapsamaktadır. Chiller - Soğutma Kuleleri (Ip=1): Eğer cihazla birlikte titreşim alıcıları mevcut ise ; Ağırlıkları, ebadı ve teknik özelliklerine göre ürün tedarikçisi tarafından sunulacak hesaplamalara göre seçilen OSHPD onaylı sismik sınırlayıcılar ile zemine monte Eğer cihazla birlikte titreşim alıcıları mevcut değil ise ; Ağırlıkları, ebadı ve teknik özelliklerine ürün tedarikçisi tarafından sunulacak hesaplamalara göre seçilen OSHPD onaylı sismik sınırlayıcılı titreşim alıcı izolatörlerle zemine monte Hesaplamalarda gerekli görülmesi durumunda, montaj esnasında sınırlayıcıların altına, Chiller ya da soğutma kulelerinin boru bağlantıları EPDM esaslı esnek genleşme parçaları (kompansatörler) ile yapılmalıdır. Bu kompansatörler en az 2 boğumlu olmalı, ortasında basınç mukavemeti (PN16) sağlayan çelik ring olmalıdır. Ayrıca montaj sonrasında titreşim ve ses iletmeyen akustik kontrol halatları kullanılmalıdır. Bu halatlar deprem esnasında kompansatörün hareketini sınırlayacaktır.

2 Klima Santralleri (Ip=1): Klima santralleri, ağırlıkları, ebadı ve teknik özelliklerine göre ürün tedarikçisi tarafından sunulacak hesaplamalara göre seçilen OSHPD onaylı sismik sınırlayıcılar ile zemine monte Klima santrallerinin titreşim sorunu üretici firma tarafından fan motorlarının altında çözüldüğü için, şasi altına cihazın ağırlığına göre seçilecek kauçuk padler yerleştirilecektir. Hesaplamalarda gerekli görülmesi durumunda,montaj esnasında sınırlayıcıların altına, Pompalar (Kaideli, zemine monte edilecek) (Ip=1): Sismik malzeme ürün tedarikçisi firma mühendisleri tarafından dizayn edilecek olan NPU ve NPI profilden oluşan, çelik kaidenin içine beton dökülerek oluşturulacak eylemsizlik kaidesine (inertia base) pompalar monte Kaide kenarları kaynatılan 10mm kalınlığında L kulaklara monte edile açık yaylarla titreşim önlemi alınacaktır. Ağırlıkları, ebadı ve teknik özelliklerine göre ürün tedarikçisi tarafından sunulacak hesaplamalara göre seçilen OSHPD onaylı sismik sınırlayıcılar ile zemine monte Hesaplamalarda gerekli görülmesi durumunda,montaj esnasında sınırlayıcıların altına, Tüm pompa boru bağlantıları EPDM esaslı esnek genleşme parçaları (kompansatörler) ile yapılmalıdır. Bu kompansatörler en az 2 boğumlu olmalı, ortasında basınç mukavemeti (PN16) sağlayan çelik ring olmalıdır. Ayrıca montaj sonrasında titreşim ve ses iletmeyen akustik kontrol halatları kullanılmalıdır. Bu halatlar deprem esnasında kompansatörün hareketini sınırlayacaktır.

3 In-line pompalar (Ip=1): In-line pompalar için sismik ve titreşim önlemi kolektör ayaklarında alınacaktır. Titreşimin önemli olmadığı mahallerde, kolektör ayaklarının altına ağırlıkları, ebadı ve teknik özelliklerine göre ürün tedarikçisi tarafından sunulacak hesaplamalara göre seçilen kauçuk pad yerleştirilip, sismik çelik saplamalar, kauçuk contadan geçirildikten sonra çakılarak önlem alınacaktır. Eğer pompalar titreşimin önemli olduğu bir mahalde ise, Ağırlıkları, ebadı ve teknik özelliklerine ürün tedarikçisi tarafından sunulacak hesaplamalara göre seçilen OSHPD onaylı sismik sınırlayıcılı titreşim alıcı izolatörlerle kolektör zemine monte Tüm pompa boru bağlantıları EPDM esaslı esnek genleşme parçaları (kompansatörler) ile yapılmalıdır. Bu kompansatörler en az 2 boğumlu olmalı, ortasında basınç mukavemeti (PN16) sağlayan çelik ring olmalıdır. Ayrıca montaj sonrasında titreşim ve ses iletmeyen akustik kontrol halatları kullanılmalıdır. Bu halatlar deprem esnasında kompansatörün hareketini sınırlayacaktır. Fanlar (Zemine monte edilecek) (Ip=1): Eğer cihazla birlikte titreşim alıcıları mevcut ise ; Ağırlıkları, ebadı ve teknik özelliklerine göre ürün tedarikçisi tarafından sunulacak hesaplamalara göre seçilen OSHPD onaylı sismik sınırlayıcılar ile zemine monte Eğer cihazla birlikte titreşim alıcıları mevcut değil ise ; Ağırlıkları, ebadı ve teknik özelliklerine ürün tedarikçisi tarafından sunulacak hesaplamalara göre seçilen OSHPD onaylı sismik sınırlayıcılı titreşim alıcı izolatörlerle zemine monte Hesaplamalarda gerekli görülmesi durumunda, montaj esnasında sınırlayıcıların altına,

4 Asılı Ekipmanlar (Ip=1): Ağırlığı 35 kg ve üzerinde olan tüm asılı ekipmalar için sismik önlem alınacaktır. Motor gücü 0,6 kw ve üzerinde olan tüm asılı ekipmanlar için titreşim önlemi alınacaktır. Ekipmanın zorlamalı frekansına bağlı olarak, kauçuk ya da yaylı askı tipi izolatörler kullanılacaktır. Titreşim önlemi askı tipi titreşim izolatörleri ile alınmış tüm asılı ekipmanlara sismik önlem de alınmalıdır. Sismik önlem gerektiren tüm asılı ekipmanlar, ağırlıkları, ebadı ve teknik özelliklerine göre ürün tedarikçisi tarafından sunulacak hesaplamalara göre seçilen OSHPD onaylı sismik askımla setleri ile asılacaktır. Sınırlayıcı hesaplamalarda belirtilen adet (Cihazın özelliklerine göre belirlenecek) ICC Evaluation Service tarafından onaylı sismik çelik dübelle zemine monte Kazanlar ve eşanjörlerin deprem koruması (Ip=1): Kazanlar, ağırlıkları, ebadı ve teknik özelliklerine göre ürün tedarikçisi tarafından sunulacak hesaplamalara göre seçilen OSHPD onaylı sismik sınırlayıcılar ile zemine monte Kazanların titreşim izolasyonu için, şasi altına cihazın ağırlığına göre seçilecek kauçuk padler yerleştirilecektir. Hesaplamalarda gerekli görülmesi durumunda,montaj esnasında sınırlayıcıların altına,

5 Boruların titreşim kontrolü ve deprem koruması : Askı rodlarının arasına monte edilen 2 ya da 4 noktadan (Cihazın özelliklerine göre belirlenecek) kauçuk yada yaylı askı tipi titreşim alıcı askılarla asılacak hem düşük hem de yüksek frekanslarda titreşimin sönümlenmesi sağlanacaktır. Mekanik oda dışında, cihaz çıkışından itibaren ilk 15mt titreşim önleyici askılar kullanılacaktır. Boruların sismik önlemi ürün tedarikçisi tarafından sunulacak hesaplamalara göre seçilen OSHPD onaylı sismik askımla setleri ile asılacaktır. Sınırlayıcı hesaplamalarda belirtilen adet (Cihazın özelliklerine göre belirlenecek) ICC Evaluation Service tarafından onaylı sismik çelik dübelle zemine monte - 2 ½ ve üzeri yangın tesisatı boruları (Ip=1,5) için, tijin borunun üzerine değmesi şartı ile görünen tij boyunun 15 cm ve üzerinde olması durumunda enine ve boyuna sismik askılama yapılmalıdır. 15 cm ve altında ise yalnızca boyuna sismik askılama yapılmalıdır. Ucu boşta olan branşmanların ucuna enine sismik askılama yapılmalıdır. Enine askımla aralığı en fazla 12 metre, boyuna askımla aralığı en fazla 24 metre olmalıdır. - Tij uzunluğu 30 cm ve üzerinde, metresinin ağırlığı ise 15 kg ve üzeri olan, trapez üzerinde taşınan ısıtma soğutma boruları (Ip=1) için sismik askılama yapılmalıdır. Enine askımla aralığı en fazla 9 metre, boyuna askımla aralığı en fazla 18 metre olmalıdır. Ayrıca ekipman çıkışlarında ASHRAE de belirtildiği gibi boruların taşıyıcı askı rodlarının arasına monte edilen 2 ya da 4 noktadan (Cihazın özelliklerine göre belirlenecek) kauçuk ve yaylı titreşim alıcı askılarla asılacak hem düşük hem de yüksek frekanslarda titreşimin sönümlenmesi sağlanacaktır. Mekanik oda dışında, cihaz çıkışından itibaren ilk 15mt veya ilk 5 askıda kullanılacaktır. Titreşim önleyici askıların çökme miktarı minimun 0,75 olmalıdır. Dikey Boruların (Riser hatları) titreşim kontrolü ve deprem koruması : Isıtma tesisatının dikey borulamasında sismik koruma, titreşim kontrolü, ses yalıtımı ve genleşme problemi yaylı riser sitemi ile bir arada çözülmelidir. Dikey borunun orta noktasından ses ve titreşim iletmeyen sabit nokta monte edilmelidir. Böylelikle borunun genleşmesi yukarı ve aşağıya 2 ye bölünerek serbest bırakılmalıdır. Sonrasında genleşmeler hesaplanarak her 3 katta bir kullanılacak taşıyıcı yaylar dizayn edilmeli ve seçilmelidir. Yay kapasiteleri ve çökme miktarları uzman sismik firma tarafından tesisata göre seçilecektir. En fazla her 4 katta bir sismik korumalı (montaj ve yük dağılım hesapları yapılmış) ses ve titreşim iletmeyen çelik, neopren boru kılıfları ile tesisatın devamlı çalışması sağlanmalıdır.

6 Kanalların titreşim kontrolü ve deprem koruması : Askı rodlarının arasına monte edilen 2 ya da 4 noktadan kauçuk yada yaylı askı tipi titreşim alıcı askılarla asılacak hem düşük hem de yüksek frekanslarda titreşimin sönümlenmesi sağlanacaktır. Mekanik oda dışında, cihaz çıkışından itibaren ilk 15mt titreşim önleyici askılar kullanılacaktır. Kanlların sismik önlemi ürün tedarikçisi tarafından sunulacak hesaplamalara göre seçilen OSHPD onaylı sismik askımla setleri ile asılacaktır. Sınırlayıcı hesaplamalarda belirtilen adet (Cihazın özelliklerine göre belirlenecek) ICC Evaluation Service tarafından onaylı sismik çelik dübelle zemine monte - Tij uzunluğu 30 cm ve üzerinde, kesit alanı 0,56 m² ve üzeri olan havalandırma kanalları (Ip=1) kesit alanı 0,35 m² ve üzeri olan duman tahliye kanalları (Ip=1,5) için sismik askılama yapılmalıdır. Enine askımla aralığı en fazla 9 metre, boyuna askımla aralığı en fazla 18 metre olmalıdır. Ayrıca ekipman çıkışlarında SMACNA ya uygun olarak kanalların taşıyıcı askı rodlarının arasına monte edilen 2 ya da 4 noktadan (Cihazın özelliklerine göre belirlenecek) kauçuk ve yaylı titreşim alıcı askılarla asılacak hem düşük hem de yüksek frekanslarda titreşimin sönümlenmesi sağlanacaktır. Mekanik oda dışında, cihaz çıkışından itibaren ilk 15mt veya ilk 5 askıda kullanılacaktır. Titreşim önleyici askıların çökme miktarı minimun 0,3 olmalıdır. Dilatasyon geçişleri (boruların) deprem koruması : Bina dilatasyonlarından geçen veya dilatasyonları kesen borular üzerinde,dilatasyon geçiş noktalarında NFPA13 standartlarına uygun, sismik hareketlenmeyi karşılayacak, bu amaç için özel dizayn edilmiş V tipi esnek bağlantı elemanları bulunacaktır. Esnek boru bağlantı elemanları boru sistemi bina strüktürüne yatay çekme veya itme kuvveti uygulamayacak şekilde tasarlanmış olacaktır.esnek bağlantı elemanlarının boru sistemine bağlandığı noktalardan 4 boru çapı geride, esnek elemanın her iki tarafında dikey boru taşıyıcı askıları bulunacak ve askılar hem enine hem de boyuna doğrultuda NFPA 13 e uygun 45 deprem takviyeleri (transverse and longitunidal bracing) kuvvetlendirişmiş olacaktır.esnek boru bağlantıları +X, +Y, +Z düzlemlerinde, 3-boyutlu herhangi bir boru hareketini boru sisteminin sürekliliğini bozmadan rahatça taşıyabilir özellikte olacaktır. Dilatasyon geçişlerinde her yönde UL onaylı (Underwriter Labrotories)100mm sismik hareketi alabilen V şeklinde çift kat çelik hasır örgülü (double braided-yüksek basınç dayanımlı) flexible hortumlar kullanılmalıdır.

Makine Mühendisleri Odası - İzmir

Makine Mühendisleri Odası - İzmir Makine Mühendisleri Odası - İzmir Mekanik & Elektrik Sistemlerde Askı ve Support Sistemleri ile Sismik Koruma Önlemleri Ali Kemal Güney Makine Yük. Mühendisi 1 İçerik 1. Boru Askı ve Destek Sistemleri

Detaylı

Mekanik Tesisat Müteahhitleri Derneği

Mekanik Tesisat Müteahhitleri Derneği Mekanik Tesisat Müteahhitleri Derneği Mekanik Tesisat Sistemlerinde Askı ve Support Sistemleri ile Sismik Koruma Önlemleri 16 Haziran 2016 Ali Kemal Güney Makine Yük. Mühendisi 1 İçerik 1. Boru Askı ve

Detaylı

Sismik / Rüzgar Koruması ve Titreşim Yalıtımı Çözümleri. Yapısal olmayan bina sistemleri için

Sismik / Rüzgar Koruması ve Titreşim Yalıtımı Çözümleri. Yapısal olmayan bina sistemleri için Sismik / Rüzgar Koruması ve Titreşim Yalıtımı Çözümleri Yapısal olmayan bina sistemleri için Boru, Kanal, Kablo Tavası, Busbarlar dahil HVAC, Mekanik, Elektrik ve Yangın Söndürme Sistemleri www.acrefine.com

Detaylı

Mekanik Tesisatlarda Isıl Genleşmeler ve Uygulamalar

Mekanik Tesisatlarda Isıl Genleşmeler ve Uygulamalar Mekanik Tesisatlarda Isıl Genleşmeler ve Uygulamalar E.Tümay KÖSE Makine Y. Mühendisi 18.4.2013 1 1. Projelerde Isıl Genleşme 2. Isıl Genleşmeler 3. Sistem Elemanları a. Boru Askı ve Destekler b. Kompansatörler

Detaylı

İSKİD HAVA KANALI KOMİSYONU OVAL KANAL (GALVANİZ) ŞARTNAMESİ ÖRNEĞİ

İSKİD HAVA KANALI KOMİSYONU OVAL KANAL (GALVANİZ) ŞARTNAMESİ ÖRNEĞİ İSKİD HAVA KANALI KOMİSYONU OVAL KANAL (GALVANİZ) ŞARTNAMESİ ÖRNEĞİ 1. Genel Tanım ve Standartlar Bu şartname, Soğutma, Isıtma ve Havalandırma tesisatlarında kullanılan, galvanizli sacdan imal edilen,

Detaylı

HOOK-ON TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ

HOOK-ON TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ HOOK-ON TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ I. Hook-On Sistem Profil ve Aksesuarları I. Montaj Öncesi ve Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 1. Uygulama yapılacak mekanın boş ve temiz olması gereklidir.

Detaylı

GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI

GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI HÜCRELİ ASPİRATÖRLER MBS Hücreli Aspiratör MBS Hücreli Aspiratörler 500 m³/h ile 100.000 m³/h debiler arasında değişik boyutta standart

Detaylı

markalarımız Şirketimiz Modüler Askı Destek Sismtemleri Sismik Askılama Ürünleri Yivli Boru Bağlantı Elemanları Yaylı Titreşim Ürünleri

markalarımız Şirketimiz Modüler Askı Destek Sismtemleri Sismik Askılama Ürünleri Yivli Boru Bağlantı Elemanları Yaylı Titreşim Ürünleri Ürün grupları markalarımız Modüler Askı Destek Sismtemleri Şirketimiz FALKON MÜHENDİSLİK PROJE & DANIŞMANLIK firması olarak geleceğiniz güvence altına almak, insan hayatını ve yatırımlarınızı korumak için

Detaylı

Rijit Askılama. Erico Sismik Askılama Elemanları

Rijit Askılama. Erico Sismik Askılama Elemanları Rijit Askılama Yenilikçi CADDY rijit sismik askılama ürün gamı üstün performans sağlamak ve en yüksek deprem yükü gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmıştır. Ürünlerimiz, hızlı ve kolay kurulum avantajı

Detaylı

UALITY MANAGEMENT SYSTEM

UALITY MANAGEMENT SYSTEM QUALITY MANAGEMENT SYSTEM Arsen KOMPANSATÖRLER EKSENEL KOMPANSATÖRLER DIŞTAN BASINÇLI KOMPANSATÖRLER KARDAN MAFSALLI KOMPANSATÖRLER DİLATASYON KOMPANSATÖRLERİ LASTİK KOMPANSATÖRLER ISO 9001:2008 REGISTERED

Detaylı

MEKANİK SİSTEMLERDE TİTREŞİM KONTROLÜ

MEKANİK SİSTEMLERDE TİTREŞİM KONTROLÜ TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yalıtım Kongresi 23-24-25 Mart 2001 Eskişehir-Türkiye MEKANİK SİSTEMLERDE TİTREŞİM KONTROLÜ Seda BUZLUK (Mak. Müh.)' ODE, Okmeydanı Halit Ziya Türkkan S. Kaptanpaşa Malı.

Detaylı

CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ

CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ I. Clip-In Sistem Profil ve Aksesuarları I. Montaj Öncesi ve Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 1. Uygulama yapılacak mekanın boş ve temiz olması gereklidir.

Detaylı

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr.

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Selahattin ÇELİK KALORİFER TESİSATI PROJESİ Öneri projesi ve raporu Ön (Avan) proje ve

Detaylı

Dinamik. Yalıtımda Türk Tesisat Mühendisleri Derneği. Çözüm. Tesisatların Sismik Projelendirilmesi

Dinamik. Yalıtımda Türk Tesisat Mühendisleri Derneği. Çözüm. Tesisatların Sismik Projelendirilmesi Yalıtımda Türk Tesisat Mühendisleri Derneği Dinamik ANKARA Çözüm Tesisatların Sismik Projelendirilmesi Mekanik Elektrik Hacimlerinin 447, 542, 1296, 1509, 1719, 1766, 1894, 1912, 1935, 1963 1999 1419 Deprem

Detaylı

Biz Kimiz! Misyon & Vizyon

Biz Kimiz! Misyon & Vizyon DKP SİYAH KANAL Biz Kimiz! 2004 Yılında Havalandırma sektöründe siz değerli müştelerimize hizmet vermek üzere kurulan firmamız kuruluşundan itibaren dürüst kaliteli uygun fiyat politikasını prensip edinmiş

Detaylı

MAK-TES DOĞAL GAZ ISI SİSTEMLERİ HERMETİK BACA MONTAJ KILAVUZU

MAK-TES DOĞAL GAZ ISI SİSTEMLERİ HERMETİK BACA MONTAJ KILAVUZU MAK-TES DOĞAL GAZ ISI SİSTEMLERİ HERMETİK BACA MONTAJ KILAVUZU Hermetik baca montajında yanmış gazın çıkmasını ve taze havanın içeriye alınmasını sağlayan ve rüzgâra karşı (kuşluk) emniyet koruyucusu bulunan

Detaylı

ELEKTROMEKANİK SİSTEMLERİN SİSMİK KORUMASI

ELEKTROMEKANİK SİSTEMLERİN SİSMİK KORUMASI TESKON 2017 / MEKANİK TESİSAT YALITIMI SEMİNERİ Bu bir MMO yayınıdır MMO bu yayındaki ifadelerden, fikirlerden, toplantıda çıkan sonuçlardan, teknik bilgi ve basım hatalarından sorumlu değildir. ELEKTROMEKANİK

Detaylı

Tesisatlarda Sismik Koruma

Tesisatlarda Sismik Koruma Tesisatlarda Sismik Koruma Eren KALAFAT, Makine Mühendisi, MBA 1. Deprem Nedir? Depremin sözlük anlamı Yer kabuğunun derin katmanlarının kırılıp yer değiştirmesi veya yanardağların püskürme durumuna geçmesi

Detaylı

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü ISITMA TEKNİĞİ 1.Tarihsel gelişim 2.Günümüz ısıtma teknikleri Bir ısıtma tesisatının uygun olabilmesi için gerekli

Detaylı

OLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİ

OLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİ - 2014 1 SABİT FLANŞLI KOMPANSATÖRLER Dizayn Değeri : 10/16 bar, 450, 1000 cycle. Ondülasyon Malz. : AISI 304 Flanş Malzemesi : TS EN 1092-1, PN10/16 Standart Karbon Çelik 200,00 TL 225,00 TL 215,00 TL

Detaylı

Montaj Kılavuzu. Logamax plus. Kaskad Ünitesi GB162-65/80/100. Uygulayıcı için. Montajdan önce dikkatle okuyunuz. 7215 6900 (2011/02) TR

Montaj Kılavuzu. Logamax plus. Kaskad Ünitesi GB162-65/80/100. Uygulayıcı için. Montajdan önce dikkatle okuyunuz. 7215 6900 (2011/02) TR Montaj Kılavuzu Kaskad Ünitesi 7214 6000-000.1TD Logamax plus GB162-65/80/100 Uygulayıcı için Montajdan önce dikkatle okuyunuz. 7215 6900 (2011/02) TR Ürüne Genel Bakış Ürüne Genel Bakış 9 1 7 A2 5 A1

Detaylı

MÜŞAVİRLİK MÜHENDİSLİK LTD. ŞTİ.

MÜŞAVİRLİK MÜHENDİSLİK LTD. ŞTİ. Sayın İşletme İdari ve Teknik Yönetimleri, Mühendislik hizmetlerinde proje ve uygulama alanlarında geçmişten bugüne yürütmüş olduğumuz çalışmalardan edindiğimiz tecrübelere paralel olarak, bu hizmetlerin

Detaylı

OLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİ FİYAT LİSTESİ

OLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİ FİYAT LİSTESİ OLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİ ÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİT TAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL

Detaylı

İZMİR MMO MEKANİK TESİSATLARDA ENERJİ TASARRUFU. Nurettin KÜÇÜKÇALI

İZMİR MMO MEKANİK TESİSATLARDA ENERJİ TASARRUFU. Nurettin KÜÇÜKÇALI İZMİR MMO MEKANİK TESİSATLARDA ENERJİ TASARRUFU Nurettin KÜÇÜKÇALI 1 POMPALAR 2 3 4 5 Sirkülasyon Pompalarını Kim Kontrol Edecek 6 7 8 9 10 11 12 13 Nominal çap 6" mm. 150 İç çap mm. 150 R basınç kaybı

Detaylı

Yangın Pompa İstasyonlarında Uygulama Hataları Sıtkı ENGİN Makine Mühendisi

Yangın Pompa İstasyonlarında Uygulama Hataları Sıtkı ENGİN Makine Mühendisi Yangın Pompa İstasyonlarında Uygulama Hataları Sıtkı ENGİN Makine Mühendisi Yararlanılan Kaynaklar Giriş Pompa emiş / basma hatları, Vakum kırıcı (Anti-Vorteks) plaka, Basınç rahatlatma vanası (relief)

Detaylı

GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI

GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI GENEL ÜRÜN KATALOĞU ... HAKKIMIZDA MBS Klima Isıtma Soğutma Havalandırma Ekipmanları 2008 yılında Dudullu / Ümraniye İstanbul da Faaliyete

Detaylı

HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU ISI POMPALI ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI VHR DX SERİLERİ

HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU ISI POMPALI ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI VHR DX SERİLERİ HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU ISI POMPALI ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI SERİLERİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZUNU www.venco.com.tr ADRESİNDEN İNDİREREK OKUYUN ve SERVİS ELEMANININ KOLAYLIKLA

Detaylı

Özlenen serinlik, keyif veren konfor...

Özlenen serinlik, keyif veren konfor... Özlenen serinlik, keyif veren konfor... Genel Katalog Kaset Tipi Klimalar Kapasite Aralığı Soğutma Kapasitesi : 18.000 48.000 Btu/h Isıtma Kapasitesi : 20.000 52.000 Btu/h İç ünite Dış ünite Özellikleri

Detaylı

EŞ EKSENLİ (IN-LINE) SİRKÜLASYON POMPALARI MONTAJ KILAVUZU

EŞ EKSENLİ (IN-LINE) SİRKÜLASYON POMPALARI MONTAJ KILAVUZU EŞ EKSENLİ (IN-LINE) SİRKÜLASYON POMPALARI MONTAJ KILAVUZU EŞ EKSENLİ (IN-LINE) KURU ROTORLU SİRKÜLASYON POMPALARI Değerli Müşterimiz, Tebrikler, Lowara yı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. 150 den fazla

Detaylı

YATAY TEK KADEMELİ SANTRİFÜJ POMPALAR MONTAJ KILAVUZU

YATAY TEK KADEMELİ SANTRİFÜJ POMPALAR MONTAJ KILAVUZU YATAY TEK KADEMELİ SANTRİFÜJ POMPALAR MONTAJ KILAVUZU YATAY TEK KADEMELİ SANTRİFÜJ POMPALAR YATAY TEK KADEMELİ SANTRİFÜJ POMPALAR EA serisi norm pompalar; su transferi, ısıtma ve chiller sistemleri, yangınla

Detaylı

DİYAFRAMLI EMNİYET VENTİLİ (DEV)

DİYAFRAMLI EMNİYET VENTİLİ (DEV) DİYAFRAMLI EMNİYET VENTİLİ (DEV) SABİT AYARLI Aralık 01 TANITIM Diyaframlı emniyet ventilleri kapalı devre ısıtma sistemlerinde oluşan basıncı tahliye ederek, önceden belirlenmiş bir değere sınırlamak

Detaylı

Ürettiğimiz ve satışını yaptığımız ürünler CE, ISO 9001 ve TSE belgelerine sahiptir.

Ürettiğimiz ve satışını yaptığımız ürünler CE, ISO 9001 ve TSE belgelerine sahiptir. Masvent, gelişen teknolojiye uyum sağlayarak, uzmanlaşmış kadrosu ve modern makina parkuruyla yürüttüğü imalatlarıyla havalandırma sektöründe başarıyla hizmet vermektedir. Firmamız; Klima Santralleri,

Detaylı

KONDENSER ÜNİTESİ KATALOĞU

KONDENSER ÜNİTESİ KATALOĞU En Direk Soğutma!! İklimlendirme ve soğutma alanında hızla gelişen teknoloji bu alanda arge faaliyetleri yapılmasının önünü açmıştır. Kondanser ve evaparatör sistemlerinin daha efektif hale gelmesi ve

Detaylı

TESĐSATTA KOMPANSATOR ve ESNEK BAĞLANTI ELEMANLARI*

TESĐSATTA KOMPANSATOR ve ESNEK BAĞLANTI ELEMANLARI* TESĐSAT KONGRESĐNDEN TESĐSATTA KOMPANSATOR ve ESNEK BAĞLANTI ELEMANLARI* *Bu yazı J. Tesisat Mühendisliği Kongresi bildidiler kitabından alınmıştır. Tesisat Mühendisliği Dergisi, Kasım Davut BOLU Yıldız

Detaylı

EŞ EKSENLİ (IN-LINE) SİRKÜLASYON POMPALARI MONTAJ KILAVUZU

EŞ EKSENLİ (IN-LINE) SİRKÜLASYON POMPALARI MONTAJ KILAVUZU EŞ EKSENLİ (IN-LINE) SİRKÜLASYON POMPALARI MONTAJ KILAVUZU EŞ EKSENLİ (IN-LINE) KURU ROTORLU SİRKÜLASYON POMPALARI Değerli Müşterimiz, Firmamız ETNA markası altında; soğuk ve sıcak suyun evsel ve endüstriyel

Detaylı

Malzeme Yapısı: Gövde: GG25 Pik Döküm Disk: AISI 316 Paslanmaz Çelik (ÇV-20) GGG 40 Nikel Kaplı (ÇV-25) Nominal Çap: DN50 (2 ) DN600 (24 )

Malzeme Yapısı: Gövde: GG25 Pik Döküm Disk: AISI 316 Paslanmaz Çelik (ÇV-20) GGG 40 Nikel Kaplı (ÇV-25) Nominal Çap: DN50 (2 ) DN600 (24 ) GENEL ÖZELLİKLER ÇV-20/25 ÇEKVALF / ÇİFT PLAKALI Ayvaz ÇV20-25 Çift Plakalı Çek Valfler, minimum akış sınırlaması ile çalışmaya uygun olarak dizayn edilmişlerdir. Çift yaylı yarım disklerin boru hattında

Detaylı

YATAY TEK KADEMELİ SANTRİFUJ POMPALAR MONTAJ KILAVUZU

YATAY TEK KADEMELİ SANTRİFUJ POMPALAR MONTAJ KILAVUZU YATAY TEK KADEMELİ SANTRİFUJ POMPALAR MONTAJ KILAVUZU Değerli Müşterimiz, Tebrikler, Lowara yı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. 150 den fazla ülkede Lowara kullanan müşterilerimizin arasına katılmanızdan

Detaylı

ALAT 70 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ ALAT. Asma Tavan Sistemleri. Aypan Giydirme Duvar Sistemleri. Aypan Şaft Duvarı Sistemleri. Aypan Bölme Duvar Sistemleri

ALAT 70 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ ALAT. Asma Tavan Sistemleri. Aypan Giydirme Duvar Sistemleri. Aypan Şaft Duvarı Sistemleri. Aypan Bölme Duvar Sistemleri İÇ MEKAN SİSTEMLERİ Asma Tavan Sistemleri Aypan Giydirme Duvar Sistemleri Aypan Şaft Duvarı Sistemleri Aypan Bölme Duvar Sistemleri ALAT Asma Tavan 70 Tek Profil Agraflı Bandı Çiftli Yay Akustik Levha

Detaylı

CEPHE KAPLAMA KILAVUZU

CEPHE KAPLAMA KILAVUZU CEPHE KAPLAMA KILAVUZU STONITE TERASTONE STONITE Terastone yüzey kaplamaları yapısına giren materyallerin estetik ve mekanik özelliklerini öne çıkaran doğal bir üründür. Üretiminde kullanılan İtalyan Breton

Detaylı

DİLATASYON DERZİ. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

DİLATASYON DERZİ. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DİLATASYON DERZİ Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DİLATASYON DERZİ Yapının kendi ağırlığından ya da oturduğu zeminden

Detaylı

PERFORMANSA DAYALI BİNA TASARIMINDA YAPISAL OLMAYAN BİLEŞENLER

PERFORMANSA DAYALI BİNA TASARIMINDA YAPISAL OLMAYAN BİLEŞENLER ÖZET: PERFORMANSA DAYALI BİNA TASARIMINDA YAPISAL OLMAYAN BİLEŞENLER Deniz Hadzikurteş 1, Ömer Okan Sever 2 ve Eren Kalafat 3 1 Teknik Müdür, Ulus Yapı Tesisat Malz. San. ve Tic. A.Ş., İstanbul 2 Genel

Detaylı

MEKANİK TESİSATLARDA SİSMİK KORUMA

MEKANİK TESİSATLARDA SİSMİK KORUMA MEKANİK TESİSATLARDA SİSMİK KORUMA OKAN SEVER Makine Yüksek Mühendisi EREN KALAFAT Makine Mühendisi, MBA BU SEMİNERİN SONUNDA Depremlerin nasıl oluştuğu hakkında kısa ve öz, tesisatlar üzerindeki etkileri

Detaylı

Arsen ÖRGÜLÜ-ÖRGÜSÜZ FAN COIL HORTUMLARI EN ISO 10380 PRODUCED AND TESTED ISO 9001:2008 OHSAS 18001

Arsen ÖRGÜLÜ-ÖRGÜSÜZ FAN COIL HORTUMLARI EN ISO 10380 PRODUCED AND TESTED ISO 9001:2008 OHSAS 18001 QUALITY MANAGEMENT SYSTEM CERTIFIED HEALTH & SAFETY MANAGEMENT SYSTEM Arsen ÖRGÜLÜ-ÖRGÜSÜZ FAN COIL HORTUMLARI ISO 9001:2008 REGISTERED COMPANY EN ISO 10380 PRODUCED AND TESTED OHSAS 18001 İÇİNDEKİLER

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi POLİETİLEN KÖPÜK Etilen ve propilen maddelerinden

Detaylı

EI 90 SINIFI CAMLI YANGIN KAPISI VE SABİT BÖLME DOĞRAMASI TEKNİK ŞARTNAME

EI 90 SINIFI CAMLI YANGIN KAPISI VE SABİT BÖLME DOĞRAMASI TEKNİK ŞARTNAME EI 90 SINIFI CAMLI YANGIN KAPISI VE SABİT BÖLME DOĞRAMASI TEKNİK ŞARTNAME 1. MALZEME 1.1. Doğrama (Çerçeve) EN 1364-1 veya EN 1634-1 veya BS 476-22 standartlarına göre yangına dayanım testleri sonucunda,

Detaylı

Arsen. fiyat LİSTESİ -2015- C U R L LISTED EN ISO 10380 PRODUCED AND TESTED ISO 9001:2008 OHSAS 18001

Arsen. fiyat LİSTESİ -2015- C U R L LISTED EN ISO 10380 PRODUCED AND TESTED ISO 9001:2008 OHSAS 18001 QUALITY MANAGEMENT SYSTEM CERTIFIED HEALTH & SAFETY MANAGEMENT SYSTEM fiyat LİSTESİ -- ISO 9001:2008 REGISTERED COMPANY C U R L LISTED US EN ISO 10380 PRODUCED AND TESTED OHSAS 18001 HAKKIMIZDA Şirket

Detaylı

MEKANİK TESİSATIN SİSMİK KORUNMASI

MEKANİK TESİSATIN SİSMİK KORUNMASI _ 3 MEKANİK TESİSATIN SİSMİK KORUNMASI Ahmet ARISOY ÖZET Bu seminer notunda mekanik tesisatın deprem koruması verilmektedir. Öncelikle deprem ve geçerli olan kuvvetler tanımlanmaktadır. Kısaca deprem kuvvetlerinin

Detaylı

3.1. Proje Okuma Bilgisi 3.1.1. Tek Etkili Silindirin Kumandası

3.1. Proje Okuma Bilgisi 3.1.1. Tek Etkili Silindirin Kumandası HİDROLİK SİSTEM KURMAK VE ÇALIŞTIRMAK 3.1. Proje Okuma Bilgisi 3.1.1. Tek Etkili Silindirin Kumandası Basınç hattından gelen hidrolik akışkan, 3/2 yön kontrol valfine basılınca valften geçer. Silindiri

Detaylı

K u r a l ı n a G ö r e M e k a n i k M E K A N O R M M Ü H E N D İ S L İ K S A N. T İ C. L T D. Ş T İ.

K u r a l ı n a G ö r e M e k a n i k M E K A N O R M M Ü H E N D İ S L İ K S A N. T İ C. L T D. Ş T İ. K u r a l ı n a G ö r e M e k a n i k Faaliyet Konularımız Soğutma tesisatları Isıtma tesisatları Sıhhi tesisat Yangından Korunma tesisatları Havalandırma tesisatları Enerji verimliliği Buhar tesisatları

Detaylı

EMNİYET VENTİLİ (EV)

EMNİYET VENTİLİ (EV) EMNİYET VENTİLİ (EV) SABİT AYARLI Ağustos 018 TANITIM Sabit ayarlı emniyet ventilleri kapalı devre ısıtma sistemlerinde oluşan basıncı tahliye ederek, önceden belirlenmiş bir değere sınırlamak amacıyla

Detaylı

S.D.E. DEMONTAJ PARÇALARI

S.D.E. DEMONTAJ PARÇALARI DEMONTAJ PARÇALARI Boru hatları ağır ve sabittir. Bir vana ya da benzeri bir donanımın montaj veya demontajı için, yerlerinden hareket ettirilemezler. Bu nedenle sökme takma parçası (demontaj parçası)

Detaylı

Sunum Ana Başlıkları:

Sunum Ana Başlıkları: Sunum Ana Başlıkları: 1. Solar Montaj Sistemleri Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 2. Solar Montaj Sistemlerinin Kurulumunda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 3. Bakım Ve Onarım 1. Solar Montaj

Detaylı

SİSTEM PROJELENDİRME

SİSTEM PROJELENDİRME SİSTEM PROJELENDİRME Mekaniğin (Pnömatik sistem Tasarımı ) temellerini öğreneceksiniz. PNÖMATİK SİSTEM TASARIMI Herhangi bir sistem tasarımı üç aşamada gerçekleştirilir. Bu aşamalar Senaryo çalışması Tasarım

Detaylı

YATAY TEK KADEMELİ SANTRİFÜJ POMPALAR MONTAJ KILAVUZU

YATAY TEK KADEMELİ SANTRİFÜJ POMPALAR MONTAJ KILAVUZU YATAY TEK KADEMELİ SANTRİFÜJ POMPALAR MONTAJ KILAVUZU YATAY TEK KADEMELİ SANTRİFÜJ POMPALAR Değerli Müşterimiz, Firmamız ETNA markası altında; soğuk ve sıcak suyun evsel ve endüstriyel ısıtma, soğutma,

Detaylı

VL414110. 400 Serisi Vario Gömme aspiratör. Paslanmaz çelik Tezgah havalandırma elemanı

VL414110. 400 Serisi Vario Gömme aspiratör. Paslanmaz çelik Tezgah havalandırma elemanı Mevcut renk seçenekleri Setüstü ocaklarda yüksek verimli havalandırma sistemi Bir emme motoruna 4 adet cihaz bağlanabilir ve bir adet AA 490 kumanda düğmesi ile kontrol edilebilir. Esnek emiş yönlendirmesi,

Detaylı

S.D.E. DEMONTAJ PARÇALARI

S.D.E. DEMONTAJ PARÇALARI DEMONTAJ PARÇALARI Boru hatları ağır ve sabittir. Bir vana ya da benzeri bir donanımın montaj veya demontajı için, yerlerinden hareket ettirilemezler. Bu nedenle sökme takma parçası (demontaj parçası)

Detaylı

MEKANİK DESTEK SETİ MEKANİK DESTEKLER TAHTA DESTEKLER VİDALI DESTEK BARLARI

MEKANİK DESTEK SETİ MEKANİK DESTEKLER TAHTA DESTEKLER VİDALI DESTEK BARLARI MEKANİK DESTEK SETİ MEKANİK DESTEKLER Mekanik desteklerin boy ve uzunlukları desteklenecek yerin özelliklerine göre değişir. Uygun uzunlukta dayanaklar seçilmelidir. Bu tip desteklerin yerleştirilmeleri

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI KONU VE KAPSAM: Alçak gerilim dağıtım panoları, bina içinde kullanılan, zemine montajlı, serbest dikili tip olarak prefabrik standart fonksiyonel

Detaylı

SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU

SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU GİRİŞ ÜNMAK ÜGS/ÜSG tip kazanlar, silindirik gövde ve yanma hazneli, sıvı ve/veya gaz yakıtlı çelik kazanlardır. Standart işletme sıcaklığı

Detaylı

S.D.E. DEMONTAJ PARÇALARI

S.D.E. DEMONTAJ PARÇALARI DEMONTAJ PARÇALARI Boru hatları ağır ve sabittir. Bir vana ya da benzeri bir donanımın montaj veya demontajı için, yerlerinden hareket ettirilemezler. Bu nedenle sökme takma parçası (demontaj parçası)

Detaylı

PEFLEX LEVHA. Uygulama

PEFLEX LEVHA. Uygulama PEFLEX LEVHA Isı Yalıtımı Yoğuşma Kontrolü İzocam Peflex, iklimlendirme, soğutma, güneş enerjisi sistemlerinde ısı yalıtımı ve yoğuşma kontrolü sağlamak üzere üretilen kapalı gözenekli hücre yapısına sahip

Detaylı

2016 YILI İKİ KATLI OFİS KONTEYNER TASLAK ŞARTNAMESİ

2016 YILI İKİ KATLI OFİS KONTEYNER TASLAK ŞARTNAMESİ 2016 YILI İKİ KATLI OFİS KONTEYNER TASLAK ŞARTNAMESİ 1 - AMAÇ Zonguldak Limanında ofis olarak kullanılmak üzere bir adet iki katlı ofis konteyneri satın alınacaktır. 2 - TEKNİK ÖZELLİKLER 2.1 - İki Katlı

Detaylı

ÇELİK KONSTRÜKSYON PRİZMATİK DEPO YAPILARI

ÇELİK KONSTRÜKSYON PRİZMATİK DEPO YAPILARI ÇELİK KONSTRÜKSYON PRİZMATİK DEPO YAPILARI ÇELİK KONSTRÜKSYON PRİZMATİK DEPO YAPILARI ŞARTNAMELER PREFİ PREFABRİK YAPI ENDÜSTRİ BİLİŞİM VE TİCARET LTD.ŞTİ. 27/200 FORMLU TRAPEZOİDAL

Detaylı

Basınç düşürme damperi

Basınç düşürme damperi ,2 X X testregistrierung asınç düşürme damperi Tipi Kapalı kanat Odalarda ve iklimlendirme sistemlerin fazla basıncın giderilmesi için asınç düşürme damperleri; basınçlandırma sistemleri, gazlı yangın

Detaylı

MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ BAġIBÜYÜK EĞĠTĠM VE ARAġTIRMA HASTANESĠ GÜÇLENDĠRME VE ONARIM ĠNġAATI SÖZLEġME PAKETĠ EIB-WB2-GUCL-ONAR-01 ZEYĠLNAME NO.

MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ BAġIBÜYÜK EĞĠTĠM VE ARAġTIRMA HASTANESĠ GÜÇLENDĠRME VE ONARIM ĠNġAATI SÖZLEġME PAKETĠ EIB-WB2-GUCL-ONAR-01 ZEYĠLNAME NO. TÜRKĠYE CUMHURĠYETĠ ĠSTANBUL ĠL ÖZEL ĠDARESĠ ĠSTANBUL PROJE KOORDĠNASYON BĠRĠMĠ (ĠPKB) ĠSTANBUL SĠSMĠK RĠSKĠN AZALTILMASI VE ACĠL DURUM HAZIRLIK PROJESĠ (ISMEP) Kredi No: 24383-TU MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ

Detaylı

Kauçuk kompansatörler. Kumaş kompansatörler. Yangından koruma duvarları

Kauçuk kompansatörler. Kumaş kompansatörler. Yangından koruma duvarları 1 Kauçuk kompansatörler Kumaş kompansatörler Yangından koruma duvarları 2 3 ditec kompansatörler "MADE IN GERMANY" kalitesi Kompansatörler, boru hatları, armatürler ve pompolarda sıcaklık değişimi nedeniyle

Detaylı

YATAY SANTRIFUJ POMPALARIN MONTAJI VE DEVREYE ALINMALARI. exit

YATAY SANTRIFUJ POMPALARIN MONTAJI VE DEVREYE ALINMALARI. exit YATAY SANTRIFUJ POMPALARIN MONTAJI VE DEVREYE ALINMALARI YATAY SANTRİFÜJ POMPALARA KAİDE YAPIMI * Her pompa için ayrı bir BETON kaide düşünülmelidir. * Kaide konulacak yerin ve pompanın su terazisi ile

Detaylı

ESNEK METAL HORTUMLAR

ESNEK METAL HORTUMLAR ESNEK METAL HORTUMLAR 03.2018 info@ayvaz.com www.ayvaz.com 2 ESNEK METAL HORTUM ESNEK METAL HORTUM SOLAR PANEL SİSTEMLERİ İÇİN İZOLELİ ÇİFTLİ HORTUM 2 IN 1 / ÖRGÜLÜ / 13 MM İZOLASYONLU İzole Kablo Pirinç

Detaylı

KLİMA SANTRAL TOPLU DRANAJ SİFONU KLİMA SANTRAL TOPLU SİFON

KLİMA SANTRAL TOPLU DRANAJ SİFONU KLİMA SANTRAL TOPLU SİFON KLİMA SANTRAL TOPLU DRANAJ SİFONU girmemesini sağlamak ve sisteme su sürüklenmesini engellemek için yoğuşma ve diğer bütün çıkışlarda klimasifonkullanılmalıdır. * klimasifon negatif basınçlı drenaj bölgeleri

Detaylı

MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK

MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK HAKKIMIZDA Mühendislik hizmetlerinde proje ve uygulama alanlarında geçmişten bugüne yürütmüş olduğumuz çalışmalardan edindiğimiz tecrübelere paralel olarak, bu hizmetlerin kontrolü,

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR KOMBİ VE KAZANLAR Sayfa No : 1 RESMİ NOMİNAL KAPASİTE (kw - 50/30 C) CSZ YOĞUŞMALI BOYLERLİ SOLAR KOMBİLER 10.01.004.3010 CSZ 20/300 Yoğuşmalı Boylerli Solar Kombi* 6,1-20,5 3.225 3.306 3.346 3.467 10.01.004.3011

Detaylı

TEBLİĞ YAPI İŞLERİ İNŞAAT, MAKİNE VE ELEKTRİK TESİSATI GENEL TEKNİK ŞARTNAMELERİNE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: YFK-2007/1) DE

TEBLİĞ YAPI İŞLERİ İNŞAAT, MAKİNE VE ELEKTRİK TESİSATI GENEL TEKNİK ŞARTNAMELERİNE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: YFK-2007/1) DE 31 Ocak 2019 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30672 TEBLİĞ Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YAPI İŞLERİ İNŞAAT, MAKİNE VE ELEKTRİK TESİSATI GENEL TEKNİK ŞARTNAMELERİNE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: YFK-2007/1)

Detaylı

BÖLÜM 9 Boru Askı ve Destek Sistemleri

BÖLÜM 9 Boru Askı ve Destek Sistemleri 9.1 Yerüstü Borulama BÖLÜM 9 Boru Askı ve Destek Sistemleri 9.1.1 Sprinkler sistemlerinde, genellikle dikişli veya dikişsiz, siyah veya galvanizli çelik boru kullanılır. Sprinkler sistemi tipine bağlı

Detaylı

Susturucular. Susturucu AKSESUARLAR. sunulurken, aksiyal fanların hem önüne hem de arkasına kolaylıkla monte edilebilmektedir.

Susturucular. Susturucu AKSESUARLAR. sunulurken, aksiyal fanların hem önüne hem de arkasına kolaylıkla monte edilebilmektedir. Aksesuarlar Aksesuarlar İçindekiler Susturucu 50 mm 2 Susturucu 100 mm 4 Podlu Susturucu 50 mm 6 Podlu Susturucu 100 mm 7 Karşı Flanş 8 Tel Kafes 8 Emiş Konisi 9 Redüksiyon 9 Yaylı İzolatör 10 Yanmaz Esnek

Detaylı

BÖLÜM 9 BORU ASKI VE DESTEK SİSTEMLERİ

BÖLÜM 9 BORU ASKI VE DESTEK SİSTEMLERİ BÖLÜM 9 BORU ASKI VE DESTEK SİSTEMLERİ 9.1 Yerüstü Borulama 9.1.1 Sprinkler sistemlerinde, genellikle dikişli veya dikişsiz, siyah veya galvanizli çelik boru kullanılır. Sprinkler sistemi tipine bağlı

Detaylı

yapılmış ve test edilmiştir. Böylece çabuk ve kolay montaj imkanı sağlanmaktadır. * Uzaktan izlemeli alarm panosu sesli ve görsel ikazlıdır.

yapılmış ve test edilmiştir. Böylece çabuk ve kolay montaj imkanı sağlanmaktadır. * Uzaktan izlemeli alarm panosu sesli ve görsel ikazlıdır. EN 12845 standardı Avrupa topluluğu ülkelerinin tamamında hayat koruma önlemleri ve sistemleri için belirli kuralları ve binalar ile endüstride kullanılan yangını önlemeye yönelik sabit sprinkler sistemlerinin

Detaylı

>>> 2015 FİYAT LİSTESİ METAL KOMPANSATÖRLER. Arsenflex. Metal Körüklü Kompansatörler - (Döner Flanşlı) 30mm Genleşmeli Laynersiz

>>> 2015 FİYAT LİSTESİ METAL KOMPANSATÖRLER. Arsenflex. Metal Körüklü Kompansatörler - (Döner Flanşlı) 30mm Genleşmeli Laynersiz Layner: AISI 304 Paslanmaz Çelik Basınç: PN16, PN2,5-...-PN64 (Opsiyonel) Layner: AISI 304 Paslanmaz Çelik Basınç: PN16, PN2,5-...-PN64 (Opsiyonel) Layner: AISI 304 Paslanmaz Çelik Basınç: PN16, PN2,5-...-PN64

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. Sayfa 1 / 5 YAPI GENEL

TEKNİK ŞARTNAME. Sayfa 1 / 5 YAPI GENEL TEKNİK ŞARTNAME YAPI GENEL Binada uygulanacak standartlar ve tasarım bileşenleri İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Master Plan El Kitabı nda belirlenen standartlara göre oluşturulacaktır. Ayrıca aşağıdaki

Detaylı

AKSİYEL FAN HIZ KONTROL ÜNİTESİ

AKSİYEL FAN HIZ KONTROL ÜNİTESİ AKSİYEL FAN & HIZ KONTROL ÜNİTESİ SFW0S 300 BROŞÜR TEKNİK ÖZELLİKLER SALİKS SFW0S 300 Fan yaygın olarak pano ve server odaları, elekrik panoları gibi endüstriyel makine soğutmalarında, aynı zamanda yaşamsal

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KAZANLAR KAZANLAR Sayfa No : 1 RESMİ ÜRÜN NOMİNAL KAPASİTE (kw - 50/30 C) FİYATLAR ( AVRO ) 1 1 1 CGB YOĞUŞMALI KAT KALORİFERİ VE KAZANLAR CGB 50 Yoğuşmalı Kat 10.02.007.3005 12,2-49,9 2.321 Kaloriferi 2.414 2.460

Detaylı

Sinerji Mühendislik Müşavirlik İnşaat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.

Sinerji Mühendislik Müşavirlik İnşaat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. GENEL Yapılarda bugüne kadar yağmur suyunun drenajı ile ilgili olarak konvansiyonel sistemler kullanılmıştır. Konvansiyonel yağmur drenajı, yatay hatta %2-3 derece eğim verilmesi ile suyun hava ile yer

Detaylı

DUVAR VE PENCERE TİPİ FANLAR. Her ortama uyum sağlayan şık tasarım. Tabi Havalandırma Pozisyonu. Çift Yön. Panjur

DUVAR VE PENCERE TİPİ FANLAR. Her ortama uyum sağlayan şık tasarım. Tabi Havalandırma Pozisyonu. Çift Yön. Panjur DUVAR VE PENCERE TİPİ FANLAR HV-STYLVENT Serisi Duvar veya pencere montaj uygulamaları için geliştirilmiş aksiyal fanlardır. Tüm fanlar ABS plastik ızgaralı, panjurludur. Fan motorları, monofaze 230V-50Hz,

Detaylı

ELEKTRİK TESİSATLARINDA SİSMİK KORUMA UYGULAMALARI

ELEKTRİK TESİSATLARINDA SİSMİK KORUMA UYGULAMALARI ELEKTRİK TESİSATLARINDA SİSMİK KORUMA UYGULAMALARI Ö. Okan SEVER Ulus Yapı Tesisat Malzemeleri Sanayi Ticaret A.Ş. okan.sever@ulusyapi.com.tr ÖZET Depremler öngörülemeyen doğal afetlerdir. Hiçbir insan

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR Sayfa No : 1 RESMİ NOMİNAL KAPASİTE (kw - 50/30 C) FGB-K YOĞUŞMALI KOMBİLER 10.01.004.3012 FGB-K 28 Yoğuşmalı Kombi 27,3 938 961 973 1.008 10.01.004.3013 FGB-K 35 Yoğuşmalı

Detaylı

ÇELİK YAPILAR. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe

ÇELİK YAPILAR. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe ÇELİK YAPILAR Cephe elemanı yatay ve düşey elemanların oluşturduğu forma bağlı olarak rüzgar yüklerini iki yada tek doğrultuda aktarır. Bu, döşemenin düşey yükler altındaki davranışına benzer. 8 1 Çelik

Detaylı

KSB Yangın Setleri NFPA 20

KSB Yangın Setleri NFPA 20 KSB Yangın Setleri NFPA 20 National Fire Protection Association (N.F.P.A.) (Ulusal Yangın Önleme Derneği) NFPA, yangın pompaları ve otomatik sprinkler sistemlerini içeren, 1896 da yayınlanan bir Amerikan

Detaylı

DİLATASYON SU YALITIMI

DİLATASYON SU YALITIMI DİLATASYON SU YALITIMI 1. Genel Farklı yapısal hareketlerin karşılanabilmesi için yapılar arasında bırakılan dilatasyon derzlerinin su yalıtımı büyük önem taşımaktadır. Yapılarda meydana gelen kaçakların

Detaylı

Montaj ve Bakım Kılavuzu

Montaj ve Bakım Kılavuzu 6302 0489 06/97 TR Montaj ve Bakım Kılavuzu SU 160 300 serisi Boylerler Lütfen saklayınız İçindekiler 1 Genel..................................................... 3 2 Boyutlar ve Bağlantılar.......................................

Detaylı

Reaktörler CTP (fiberglass) malzemeden, AISI 304 paslanmaz çelikten veya içi epoksi kaplı St-37 malzemeden üretilmelidir.

Reaktörler CTP (fiberglass) malzemeden, AISI 304 paslanmaz çelikten veya içi epoksi kaplı St-37 malzemeden üretilmelidir. Item Çiftlik Tipi Biyogaz Sistemi Unit Total quantity of units required Country Turkey TECHNICAL SPECIFICATIONS REQUIRED Description and purpose of the item Biyogaz sistemi, oksijensiz ortamda organik

Detaylı

ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ

ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ Acil durum asansörü nedir? Acil durum asansörü; bir yapı içinde yangına müdahale ekiplerinin ve bunların kullandıkları ekipmanın

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR Sayfa No : 1 WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR TİPİ NOMİNAL KAPASİTE (kw - 50/30 C) CSZ YOĞUŞMALI BOYLERLİ SOLAR KOMBİLER 10.01.004.3010 CSZ 20/300 6,1-20,5 3.035 3.110 3.150 3.263 10.01.004.3011 CSZ 24/300

Detaylı

PRİZMATİK VE SİLİNDİRİK KANAL TİPİ ELEKTRİKLİ ISITICI DTIK-01-02

PRİZMATİK VE SİLİNDİRİK KANAL TİPİ ELEKTRİKLİ ISITICI DTIK-01-02 PRİZMATİK VE SİLİNDİRİK KANAL TİPİ ELEKTRİKLİ ISITICI DTIK-01-02 DTIK-01 DTIK-02 MALZEME : Kasa 1 mm. Kalınlıkta galvaniz veya paslanmaz malzemeden ısıtıcı rezistanslar paslanmaz malzemeden imal edilir.

Detaylı

TGT Serisi Kanat Açısı Ayarlanabilir

TGT Serisi Kanat Açısı Ayarlanabilir TGT - A4_EN 146-155 TGT 06.07.2011 12:13 Page 246 KANAL TİPİ AKSİYAL FANLAR TGT Serisi Kanat Açısı Ayarlanabilir TGT Serisi ayarlanabilir kanat açılı kanal tipi aksiyal fanların gövdesi çelik sacdan mamuldür.

Detaylı

EŞ EKSENLİ (IN-LINE) SİRKÜLASYON POMPALARI MONTAJ KILAVUZU

EŞ EKSENLİ (IN-LINE) SİRKÜLASYON POMPALARI MONTAJ KILAVUZU EŞ EKSENLİ (IN-LINE) SİRKÜLASYON POMPALARI MONTAJ KILAVUZU EŞ EKSENLİ (IN-LINE) KURU ROTORLU SİRKÜLASYON POMPALARI EŞ EKSENLİ (IN-LINE) KURU ROTORLU SİRKÜLASYON POMPALARI Bina tekniğinin en önemli ürün

Detaylı

ELEKTRİK TESİSAT ve EKİPMANLARININ DEPREM KORUMASI ve TİTREŞİM YALITIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

ELEKTRİK TESİSAT ve EKİPMANLARININ DEPREM KORUMASI ve TİTREŞİM YALITIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ ELEKTRİK TESİSAT ve EKİPMANLARININ DEPREM KORUMASI ve TİTREŞİM YALITIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 DKM İnşaat & Danışmanlık Bölüm 1 - GENEL 1.01 Tanım A. Amaç 1. Bütün mekanik ekipmanlar, titreşimin ve mekanik

Detaylı

Yüksek kw 1.7 (1) Düşük kw 1.5 (1) Duyulur kapasite Süper kw 1.5 (1)

Yüksek kw 1.7 (1) Düşük kw 1.5 (1) Duyulur kapasite Süper kw 1.5 (1) FWF02B7TV1B KASETLİ TAVAN TİPİ FAN COİL Productname FWF02B7TV1B Soğutma Toplam kapasite Süper kw 2.0 (1) Yüksek kw 1.7 (1) Düşük kw 1.5 (1) Duyulur kapasite Süper kw 1.5 (1) Yüksek kw 1.3 (1) Düşük kw

Detaylı

C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KAPSAM Projede belirtilen yerlerde aşağıda teknik özellikleri verilen Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri kullanılacaktır. 2. GENEL ÖZELLİKLER

Detaylı

SULU MODEL MONTAJ KLAVUZU

SULU MODEL MONTAJ KLAVUZU SULU MODEL MONTAJ KLAVUZU ARKİTERMO PARÇALARI RESİM KOD AÇIKLAMA BTR-01 SICAK SU BATARYASI (1 BOY 2,5 MT.) APK-01 ALUMİNYUM PANEL KAPAK (1 BOY 2,5 MT.) BBE-DR 90 DİRSEK BBE-SN 180 SONLANDIRMA BBE-PS 180

Detaylı

BUZON BC SERİSİ DIŞ MEKAN YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME AYAKLARI

BUZON BC SERİSİ DIŞ MEKAN YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME AYAKLARI BUZON BC SERİSİ DIŞ MEKAN YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME AYAKLARI 1 MALZEMELER 1.1 ANA ELEMANLAR Kullanılacak olan sistemin tüm parçaları UV ışınlarına, hava koşullarına, kimyasala ve çürümeye karşı dayanımlı, geri

Detaylı

PERFORMANS ALANI n= 2900 1/dak

PERFORMANS ALANI n= 2900 1/dak PERFORMANS ALANI n= 2900 1/dak 700 600 500 400 300 200 100 50 40 30 20 10 5 1 1 5 10 20 30 50 100 200 300 500 Debi Q AÇIKLAMA Kuyu genişliği inç Seri Maksimum debisi m 3 /s Monofaze motor Kademe sayısı

Detaylı