GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Su Altı Teknolojisi Programı Ders İçerikleri. 1. Yarıyıl

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Su Altı Teknolojisi Programı Ders İçerikleri. 1. Yarıyıl"

Transkript

1 GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Su Altı Teknolojisi Programı Ders İçerikleri 1. Yarıyıl 1 ATA101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ TUR101 TÜRK DİLİ ING101 YABANCI DİL TMA101 TEMEL MATEMATİK TBK101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI SAT101 SU ALTI MALZEME BİLGİSİ SAT102 DALIŞ FİZİĞİ SAT103 SU KİMYASI SAT104 TEMEL DALGIÇLIK SAT105 SU ALTI TEKNİKERLİĞİNE GİRİŞ SAT106 ULUSLARARASI DENİZ HUKUKU VE DALIŞ MEVZUATI TOPLAM TUR101 TÜRK DİLİ -I (2+0) 2 AKTS (2) Dil nedir? Dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi: Dil-Kültür münasebeti. Türk Dilinin dünya dilleri arasındaki yeri. Türk dilinin gelişimi ve tarihi devreleri. Türk Dilinin bugünkü durumu ve yayılma alanları Türkçede sesler ve sınıflandırılması. Türkçenin ses özellikleri ve ses bilgisi ile ilgili kurallar. Hece bilgisi. İmla kuralları ve uygulaması. Noktalama işaretleri ve uygulaması. Türkçede yapım ekleri ve uygulaması. Türkçede isim ve fiil çekimleri. Zarfların ve edatların Türkçedeki kullanılış şekilleri. ATA101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ -I (2+0) 2 İnkılap, ihtilal, reform kavramlarının açıklanması. Osmanlı Devletinin yapısına kısa bir bakış. Osmanlı Devletini kurtarma çabaları. Tanzimat ve Meşrutiyet dönemleri. Osmanlı Devletinin çöküş nedenleri. Türk Devriminin başlaması. İzmir in işgali. Türk İhtilalinin başlaması. Mustafa Kemal Paşa nın Samsun a çıkışı. Kongreler dönemi. Amasya Genelgesi. Erzurum Kongresi, Sivas Kongresi. Misak-ı Milli ve İstanbul un işgali. T.B.M.M.nin açılışı. Ulusal Devlete karşı doğan tepkiler, Ayaklanmalar Düzenli ordunun kuruluş. Ulusal devletin iç ve dış siyaseti. Askeri cepheler ve savaşlar. Kurtuluş Savaşı nın hukuksal sonuçları. Lozan Konferansı ve Antlaşması.

2 ING101 YABANCI DİL-I (2+0) 2 Geniş zaman, iyelik, şimdiki zaman, geniş zamanla kıyaslanması, di li geçmiş zaman, rivayet bileşik zaman, gelecek zaman, miş li geçmiş zaman, şart kipi, zaman cümlecikleri, ettirgen çatı. Öğretilen yabancı dili doğru olarak anlayabilme, okuyabilme ve konuşabilme. TMA101 TEMEL MATEMATİK (3+0) 3 Kümeler. Sayı sistemleri. Cebir; Cebirsel işlemler, özdeşlik, çarpanlara ayırma (obeb, okek), üslü ifadeler, köklü ifadeler, rasyonel ifadelerde dört işlem, logaritma. Denklemler ve eşitsizlikler; birinci dereceden denklemler, birinci dereceden eşitsizlikler, birinci dereceden denklem ve eşitsizlik sistemleri. Fonksiyonlar; tanımı-özellikleri-çeşitleri, doğrunun denklemi ve analitik inceleme. Trigonometri, Açısal Ölçüm Birimlerinin Dönüşümü, Trigonometrik Oranlar, Trigonometrik Fonksiyonların Grafikleri ve Çizimi, Üçgende Alan, Kenar ve Açı Hesabı, Trigonometrik Denklem Çözümleri, Toplam ve Yarım Açı Formülleri, Trigonometrinin Mesleki Uygulamaları. Geometri, Alan ve Hacim Hesapları, Dik Üçgende Pisagor ve Öklid Bağıntıları, Daire İle İlgili Problemler, Düzgün Olmayan Alanların Hesabı. TBK101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI (1+1) 2 Bilgisayara giriş, bilgisayarın yapısı ve birimleri, klavye ve diğer çevre birimlerinin kullanılması, işletim sistemleri, dos komutları, windows işletim sistemi ve windows uygulamaları, microsoftword, excel, powerpoint ve offıce programlarının kullanılması, bu programlarla ilgili bilgisayar uygulamaları. SAT101 SU ALTI MALZEME BİLGİSİ (2+0) 2 Atomlar, bağlantılar, kristalin, moleküler, amorf yapılar. Kristal kusurları, yapı özellik ilişkileri, malzemelerin mekanik, elektriksel, magnetik, optik ve diğer fiziksel özellikleri, difüzyon, korozyon, oksidasyon, Metalurji bilim dalının tanıtımı, Metalurji sanayi, Metalurji ve malzeme bilim dalının konuları, Malzeme muayene laboratuvarı, Test yöntemleri, Mühendislik malzemeleri, Metal seramik ve polimerler, Kristal yapıları, Malzemelerin özellikleri Dalış takımlarının öğrenilmesi, bakımının yapılması, tamirleri ve metalürji konuları ele alınacaktır. Su altı ve su üstünde kullanılan makine ve echizeler tanıtılacaktır.

3 SAT102 DALIŞ FİZİĞİ (2+0) 2 Kimyasal reaksiyon örnekleri olarak yanma ve paslanma ile ilgili kimyasal işlemleri basit ifadeler ile tanıyabilme. Paslanmayı önleme yöntemlerini kavrayabilme. Düzlemsel kuvvetler sistemi. Vektörel işlemler. Vektörel ve skaler büyüklükleri kavrayabilme. Vektörün bileşenleri. Aynı düzlemdeki kuvvetleri içeren statik denge durumuyla ilgili problemleri çözebilme, basit mesnetli kirişlerle ilgili problemleri çözebilme. Bir kuvvetin momentini bulabilme ve bununla ilgili problemleri çözebilme. Ağırlık merkezini tanıyabilme ve deneylerle ağırlık merkezini bulabilme.yol, zaman, hız ve ivme arasındaki ilişkileri tanıyabilme ve basit problemleri çözebilme. Serbest düşme. Eğik atış. Ataletin etkilerini tanımlayabilme, kuvvet, kütle, ivme arasında ilişki kurabilme. Birbiriyle temas eden yüzeyler arasındaki sürtünmenin etkilerini kavrayabilme. Sürtünmeyle ilgili deneyleri yapabilme ve problemleri çözebilme. Enerji, iş ve gücü tanıyabilme. Basit problemleri çözebilme. Mekanik ve elektromanyetik dalga hareketlerini kavrayabilme. Dalga hızı ile ilgili problemleri çözebilme. Sıvılarda basınç prensibini kavrayabilme ve basınç ölçüm cihazlarını tanıyabilme. Seri ve paralel dirençli basit devrelerde akım, gerilim farkı ve dirençle ilgili basit problemleri çözebilme. Kimyasal Üreteçler. Sualtında hava/su basıncı, ses, ısı ve ısının özelliklerini, bunlarla ilgili kanunları, ayrıca yüzme (su sathında durma), batma gibi bir dalgıcın çok iyi bilmesi gereken temel fizik prensiplerini ve dalış teorilerini öğretmektir. SAT103 SU KİMYASI (2+2) 3 Temel bilgiler, su testi ve su ıslahı, korozyon, deniz boyaları, yakıtlar ve yağlar, deniz kirliliği vb. öğretilecektir. SAT104 TEMEL DALGIÇLIK I (2+2) 3 Öğrencilere; Öğrenim sürelerince veya öğrenimlerini tamamladıktan sonra yapacakları yaptıracakları dalışlarda, dekompresyon hastalığına yakalanmamaları için bilmeleri ve uygulamaları gereken derinlik ve zaman limitleri ile dekompresyon usul ve kaidelerini kullanmasını öğretilir. SAT105 SU ALTI TEKNİKERLİĞİNE GİRİŞ (2+0) 2 Açıkdevre SCUBA dalış techizatı ile yapacakları dalışlarda her türlü durumda uymaları gereken kural ve teknikleri öğretmek, kendisini ve arkadaşlarını tehlikeye düşürmeyecek şekilde uygulamalarını sağlamak ve CMAS 1 yıldız balık adam olmalarını sağlamak. SAT106 ULUSLARARASI DENİZ HUKUKU VE DALIŞ MEVZUATI (2+0) 2 Uluslararası deniz hukukunun ortaya çıkışı ve tarihçesi. İç sular, karasuları, kıta sahanlığı, münhasır ekonomik bölge ve adalar hakkındaki uluslararası kanun ve yönetmelikler. Savaş ve barış zamanında karasuları ve içsularımızda uygulanan uluslararası kanunlar.türkiye karasularında dalışla ilgili uygulanan kanun, mevzuat ve yönetmeliklerin öğrencilere aktarılması amaçlanmaktadır.

4 2. Yarıyıl 1 ATA102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ TUR102 TÜRK DİLİ ING102 YABANCI DİL SAT201 SCUBA DALGIÇLIĞI SAT202 TEKNİK ÇİZİM SAT203 SANAYİ DALGIÇLIĞI SAT204 TEMEL DALGIÇLIK SAT205 DALIŞ SİSTEMLERİ SAT206 OŞİNOGRAFİ TOPLAM TUR102 TÜRK DİLİ II (2+0) 2 Kompozisyonla ilgili genel bilgiler. Kompozisyon yazmada kullanılacak plan ve uygulaması. Kompozisyonda anlatım şekilleri ve uygulaması. Cümlenin unsurları, cümle tahlili ve uygulaması. Edebiyat ve düşünce dünyası ile ilgili eserlerin okunup incelenmesi. Yazılı kompozisyon türleri ve uygulaması. Anlatım ve cümle bozuklukları, bunların düzeltilmesi. Bilimsel yazıların hazırlanmasında uyulacak kurallar (Makale, rapor, tebliğ vb.). Türk ve dünya edebiyatlarından ve düşünce tarihinden seçilmiş örnek metinlere dayanılarak öğrencilerde doğru ve güzel konuşma, yazma yeteneğinin geliştirilmesi ve bununla ilgili retorik uygulamalar. ATA102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ -II (2+0) 2 Siyasal Devrimin başlaması, Saltanat ın kaldırılması. Cumhuriyetin ilanı. Halifeliğin kaldırılması anayasası. Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası nın kurulması. Şeyh Sait Ayaklanması. Laiklik. Atatürk e suikast girişim. Menemen olayı. Hukuk Devrimi, Eski hukuk ile yeni hukuk sisteminin karşılaştırılması. Medeni Kanun. Eğitim Kanunu, Yeni eğitim sistemi, Harf Devrimi. Ekonomi alanındaki reformlar. Diğer alanlardaki devrimler. Atatürk dönemi dış siyaset, Musul sorunu, Hatay sorunu. İsmet İnönü dönemi iç ve dış siyaset. Demokrat Parti dönemi. 27 Mayıs ve sonrası. ING102 YABANCI DİL -II (2+0) 2 Cümle yapısı, soru kelimeleri (özneye, nesneye yönelik sorular), zorunluluk, tavsiye, yeterlilik, olasılık, edilgen çatı, amaç bildiren mastar ve isim fiiller, dolaylı anlatım, dönüşlü zamirler, belgisiz zamirler, sıfat karşılaştırmaları, zarf karşılaştırmaları, edatlar ve sıfat cümlecikleri. SAT201 SCUBA DALGIÇLIĞI- I (2+2) 3 Öğrencilere; Öğrenimleri süresince kullanacakları açık devre SCUBA dalış teçhizatı ile yapacakları dalışlarda her türlü durumda uymaları gereken kural ve teknikleri öğretmek, kendisini ve arkadaşlarını tehlikeye düşürmeyecek şekilde uygulamalarını sağlamak.

5 SAT202 TEKNİK ÇİZİM (2+2) 3 Teknik resmin önemi, resim takımları. Çizgiler, yazı, ölçekler, geometrik çizimler. izdüşüm metotları, nokta-doğru ve düzlemlerin izdüşümleri. Ara kesitler. Görünüşler, görünüş çıkarma teknikleri, kesit görünüşler. Kesit görünüş alma teknikleri, Ölçülendirme, ölçülendirme kuralları, Perspektif resimler, Perspektif çizim metotları kroki çizimler. SAT203 SANAYİ DALGIÇLIĞI I (2+2) 3 Öğrencilere; Öğrenimlerini tamamladıklarında sanayi dalgıçlığı alanında karşılaşabilecekleri her çeşit kaynak/kesme usul ve metodları ile sualtında kullanılan pinömatik ve hidrolik su altı el aletlerini bizzat tatbik ederek öğretmek ve beceri kazandırmak. Basit su altı işlerinin tatbik ederek uygulamak. SAT204 TEMEL DALGIÇLIK-II (2+2) 3 Öğrencilere; öğrenim sürelerince veya öğrenimlerini tamamladıktan sonra yapacakları/yaptıracakları dalışlarda, dekomprasyon hastalığına yakalanmamaları için bilmeleri ve uygulamaları gereken derinlik ve zaman limitleri ile dekomprasyon usul ve kaidelerini öğretmektir. SAT205 DALIŞ SİSTEMLERİ-I (2+2) 3 Öğrencilere; öğrenimleri süresince ve sonrasında kullanacakları dalış takım ve sistemlerini kullanılmasını öğreterek, yapacakları dalışlarda uygun sistemi seçme imkanını sağlamaktır. Dalış muharebe sistemlerini tanıtımı ve kullanımını öğretmektir. Derinsu hava dalışı (57 metre). SAT206 OŞİNOGRAFİ (3+0) 3 Denizin tanımı ve genel özellikleri, deniz dibinin fizyografisi, deniz suyunun kimyasal, fiziksel özellikleri ve zararlı su altı canlıları öğretilecektir.

6 3. Yarıyıl 1 SAT301 SU ALTI TURİZMİ SAT302 SU ALTI PATLAYICILARI VE SİNSİ CİSİMLER SAT303 GEMİCİLİK VE NAVİGASYON (SEYİR BİLİMİ) SAT304 KURTARMA DALGIÇLIĞI SAT305 KARIŞIM GAZ DALGIÇLIĞI SAT306 TAHRİBATSIZ MUAYENE YÖNTEMLERİ SAT307 KESME VE KAYNAK İŞLEMLERİ SAT308 DALIŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SAT309 HİPERBARİK SİSTEMLER VE TEDAVİ SEÇMELİ DERS TOPLAM YARIYIL SEÇMELİ DERSLER 1 GRS301 GİRİŞİMCİLİK SAT311 DENİZ BİYOLOJİSİ SAT312 ŞEHİR VE KÜLTÜR-İSTANBUL SAT301 SU ALTI TURİZMİ (2+0) 2 Öğrencilere, Türkiye nin turizm kapasitesi ve bu konuda dünya üzerindeki konumu, sualtı turizmi konusu anlatılacaktır. SAT302 SU ALTI PATLAYICILARI VE SİNSİ CİSİMLER (2+0) 2 Öğrencilere; sualtında patlayıcı madde kullanma ihtiyacı hasıl olduğunda, hangi tip patlayıcıyı, hangi teknikle kullanacaklarını ve bu patlayıcıların karakteristik özelliklerini ve emniyet kaidelerini öğretmek. Karadan su altı tahribi uygulamasının esasları, denizde su altı tahribi uygulamasının esasları Ayrıca sualtında karşılaşabilecekleri patlayıcı ihtiva eden sinsi cisimlerden kendilerini koruyabilmek açısından bu tip cisimlerin özelliklerini öğretmektir. Su altında patlayıcı maddelerle kesme uygulamasının esasları. SAT303 GEMİCİLİK VE NAVİGASYON (SEYİR BİLİM) (2+0) 2 Öğrencilere denizcilik terimleri, teknelerin kısımları, gemilerin havuzlanması esnasında yapılan operasyon çeşitleri ve denizde karşılaşabilecekleri olağanüstü durumlara karşı yapmaları gerekenler anlatılmaktadır. Öğrencilere; seyrin tanımı, dünyanın şekli ve koordinatları hakkında temel bilgiler seyirde kullanılan araç gereç, harita, denizde mesafe ve yön kavramı, puslala r harita neşriyatin düzenlenmesi,düzeltilmesi ve kullanılması seyir yardımcıları, fenerler ve şamandıralar öğretilecektir.

7 SAT304 KURTARMA DALGIÇLIĞI (2+0) 2 Öğrencilere; öğrenimlerini tamamladıklarında profesyonel sualtı ticaret alanında yapacakları gemi kurtarma, batık çıkarma/yüzdürme, karaya oturmuş gemileri çekme işlerinde kullanılan halatlar, zincirler, bosalar ve güvenlik faktörleri. Hareketli donanımlar, yedekleme, çekme ve kaldırma yöntemleri, gemideki yaraların kapatılması, yama uygulaması, sıvı transferi, koferdam uygulaması, krikolar, pontonlar, su altında tünel ve kanal açma, stabilite hesapları, scuba ve satıhtan takviyeli sistemler ile gece dalışlarını öğretir. SAT305 KARIŞIM GAZ DALGIÇLIĞI-I (2+2) 3 Derinsu dalışlarında kullanılan Helyum-Oksijen gazı özel karışımlarının nasıl yapıldıklarını, analizlerini ve tashihleri ile karışım gaz hazırlanmasında kullanılan yöntemleri öğretmektir. Karışım gaz dekomprasyon cetvelleri ve kullanılması. Karışım gaz dalışı(91 metre). SAT306 TAHRİBATSIZ MUAYENE YÖNTEMLERİ (2+2) 3 Tahribatsız muayene yöntemleri malzemelerin içerisinde görünmeyen süreksizliklerin veya malzeme yüzeyine açık süreksizliklerin tespitinde kullanılır. Hata ve kusur tespiti dışında kapalı bir malzemenin içinde bulunan bir diğer malzemenin miktarını ölçmede, metal yüzeylerdeki boya kalınlığı ölçmede, monteli parçaların durum tespitlerinde, radar sistemlerinde kullanılmaktadır. Ultrasonik Muayenede ve endüstriyel radyografide genel olarak incelenecek olan bölgeye ultrasonik ses dalgaları, X veya gamma ışınları gibi çok küçük dalga boyuna sahip yüksek enerjili ışınlar gönderilerek testler yapılır. SAT307 KESME ve KAYNAK İŞLEMLERİ (1+2) 2 Kaynak konstrüksiyonlarında kullanılan yaygın kesme ve ağız hazırlama proseslerinin temel prensip ve uygulamaları. Çeşitli pozisyonlarda kaynak yapabilme, çelik olmayan metallerin kaynağını yapabilme, çeşitli parçaları lehimleyebilme, kaynak sırasında iş güvenliği tedbirlerini alabilme, kaynak elemanları, kullanılan gazlar ve elde edilişleri, değişik pozisyonlarda kaynak yapma, dik konumda kenet kaynağı, dik konumda küt-ek kaynağı, dik konumda dış köşe kaynağı, yan konumda küt-ek kaynağı, tavan konumda küt-ek kaynağı. Kesme işlemleri, Oksijenli kesme. SAT308 DALIŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ (2+0) 2 Öğrencilere; anatomi ve fizyoloji hakkında bilgi vermek, dalış esnasında veya dalıştan sonra meydana gelen hastalık çeşitlerini, boğulma ve zehirlenmeleri tanıtmak ve bunlardan sakınmak için korunma yollarını, emercensi hava ve HeO 2 satıh dekomprasyonları ve ilk yardım usullerini öğretir. SAT309 HİPERBARİK SİSTEMLER VE TEDAVİ (2+2) 3 Tazyik (Basınç) odası operasyonları: Tazyik odalarının çalışma prensiplerini, işletme, usül ve kaidelerin, tedavi tabloları ile bu tabloların basınçlı ortamda uygulanmasını öğretmektir. Basınç odası operatör eğitimi. Senaryolu dalış, hastalık ve kazaları teşhis ve tedavi uygulamaları. Hiperbarik oksijen tedavisi uygulaması. Basınç odası bakım tutum test ve onarım esasları.

8 SEÇMELİ DERS (2+0) 2 SEÇMELİ DERSLER 3. YARI YIL (sadece biri seçilecektir) GRS301 GİRİŞİMCİLİK -1 (2+0) 2 Bu derste girişimcilik teorisi ve küçük ve orta boy işletmelere yönelik işletme fonksiyonlarının değerlendirilmesini içermektedir. Temel konular; girişimcilik süreci, girişimci özellikleri, fırsatların belirlenme süreci ve işletme modelinden oluşmaktadır. Ders süresince ayrıca güncel girişimci örnekleri incelenecektir. SAT311 DENİZ BİYOLOJİSİ (2+0) 2 Öğrencilere; denizlerimizdeki yaygın canlı türlerini, yaşayışlarını, birbirleriyle olan ilişkilerini ve sualtında bu canlılarla karşılaştıklarında ne yapmaları veya ne yapmamaları gerektiğini öğreterek, sualtında bu canlıları tanıyabilme yeteneği kazandırmaktır. SAT312 ŞEHİR VE KÜLTÜR-İSTANBUL (2+0) 2 Şehir ve kültür arasındaki etkileşime dayalı olarak İstanbul şehri ve çevresini tanımak, anlamak ve algılayabilmek.

9 4. Yarıyıl 1 SAT401 SU ALTI YAPILARI İNCELEME SAT402 SU ALTI ARKEOLOJİSİ SAT403 İLERİ DALIŞ TEKNİKLERİ SAT404 DALIŞ SİSTEMLERİ SAT405 KARIŞIM GAZ DALGIÇLIĞI SAT406 SCUBA DALGIÇLIĞI SAT407 SANAYİ DALGIÇLIĞI SAT408 SU ALTI FİLM VE FOTOĞRAFÇILIĞI SAT409 TEKNOLOJİK SU ALTI ARAMA KURTARMA SİSTEM SEÇMELİ DERS TOPLAM YARIYIL SEÇMELİ DERSLER 1 GRS401 GİRİŞİMCİLİK SAT411 GEMİ YÜK İSTİFİ SAT412 MESLEKİ İNGİLİZCE SAT401 SU ALTI YAPILARI İNCELEME (2+0) 2 Öğrencilere; sualtı inşaatlarının özellikleri, nasıl yapıldığı ve temel ilkeleri anlatılmaktadır. Ayrıca sualtı inşaatı yapan balıkadam ve dalgıçların dikkat etmesi gereken hususlar, sualtı kontrolörlük hizmetleri, borular, difizörler, zemin planlaması, malzeme ve yer seçimi gibi konular ile inceleme sonunda nasıl rapor yazılacağını aktarmaktır. SAT402 SU ALTI ARKEOLOJİSİ (2+0) 2 Öğrencilere; Anadolu topraklarının tarih zenginliği, tarih boyunca oynadığı rol ve bünyesinde yaşattığı medeniyetler, antik devirlerden bu yana her türlü ticaret yollarının oluşturduğu önemli merkezler, ayrıca toprak üstü zenginliğini tamamlayıcı en etkili unsur olan üç büyük denize kıyılarının oluşu, dolayısıyla deniz ticaretinin yoğun bir şekilde yaşandığı ve tarih sürecinin bu denli zengin bir şekilde izlenebildiği ülkemizin teknolojik gelişmelerinin yanı sıra sualtı tarih ve arkeoloji mirasımızın önemini anlatılmaktır.

10 SAT403 İLERİ DALIŞ TEKNİKLERİ (2+2) 3 Özel amaçlara yönelik dalış tekniklerini öğretmek ve bu teknikleri uygulamada kullanılan malzemeleri tanıtmak. Dalış teknolojisindeki yenilikler konusunda bilgi vermek. Özellikle kimyasal, biyolojik ve nükleer maddelerle kirletilmiş sulara dalış yapma teknikleri ve kullanılan malzemelerle sualtı kriminolojisi kapsamına giren ceset, araç, silah, patlatıcı madde ve diğer delillerin arama, bulma ve çıkarılmasına yönelik teknikler konusunda detaylı bilgileri aktarmaktır. SAT404 DALIŞ SİSTEMLERİ-II (2+2) 3 Öğrencilere; öğrenimleri süresince ve sonrasında kullanacakları dalış takım ve sistemlerini öğreterek, yapacakları dalışlarda uygun sistemi seçme imkanını sağlamaktır. Açık çan operasyonlarının öğretilmesi ve uygulanması. SAT405 KARIŞIM GAZ DALGIÇLIĞI-II (2+2) 3 Öğrencilere; derin su dalışlarında kullanılan Helyum Oksijen gazı özel karışımlarının nasıl yapıldıklarını, analizlerini ve tashihleri ile karışım gaz hazırlanmasında kullanılan yöntemleri öğretmektir. Karışım gaz kullanılarak yapılan dalışlardaki dekompresyon usul kaidelerini ve Helyum Oksijen dekompresyon cetvellerini örnek dalış kayıt formlarında çözerek öğretmektir. Karışım gaz dalışı(91 metre). SAT406 SCUBA DALGIÇLIĞI-II (2+2) 3 Öğrencilere; öğrenimleri süresince kullanacakları açık devre SCUBA dalış teçhizatı ile yapacakları dalışlarda her türlü durumda uymaları gereken kural ve teknikleri öğretmek, kendisini ve arkadaşlarını tehlikeye düşürmeyecek şekilde uygulamalarını sağlamaktır. SAT407 SANAYİ DALGIÇLIĞI-II (2+2) 3 Öğrencilere; öğrenimlerini tamamladıklarında sanayi dalgıçlığı alanında karşılaşabilecekleri her çeşit kaynak/kesme usul ve metotları ile sualtında kullanılan pneumatik ve hidrolik sualtı el aletlerini bizzat tatbik ederek öğretmek ve beceri kazandırmaktır. İleri su altı işlerinin tatbik ederek uygulamak. SAT408 SU ALTI FİLM VE FOTOĞRAFÇILIĞI (1+1) 2 Öğrencilere; sualtında kullanılan fotoğraf makineleri, video kameraları ve gerekli diğer aksesuarların tanıtımı, çekim teknikleri, elde edilen görüntüleri uygun bilgisayar programları ile işlenmesi, ayrıca kullanılan ekipmanın bakımı konusunda bir dalıcıdan istenebilecek temel bilgi ve becerileri kazandırmaktır. SAT409 TEKNOLOJİK SU ALTI ARAMA KURTARMA SİSTEMLERİ (1+1) 2 Öğrencilere; öğrenimlerini tamamladıklarında profesyonel sualtı alanında yapacakları gemi kurtarma, batık çıkarma/yüzdürme, karaya oturmuş gemileri çekme işlerinde kullanılan her türlü ROV SİSTEMLERİ VE OPERATİF UYGULAMALAR KONUSUNDA tanıtmak ve tekniklerini öğretir. Su altı telefonları, reproducer, manyetometre, el sonarı cihazlarının tanıtımı ve su altındaki kullanımı.

11 SEÇMELİ DERS (2+0) 2 SEÇMELİ DERSLER 4. YARI YIL (sadece biri seçilecektir.) GRS401 GİRİŞİMCİLİK II (2+0) 2 Girişimcilik-I dersi devamında bu derste girişimcilik teorisi ve küçük ve orta boy işletmelere yönelik işletme fonksiyonlarının değerlendirilmesi konuları ayrıntılı olarak ele alınacak, Temel konular olan girişimcilik süreci, girişimci özellikleri, fırsatların belirlenme süreci ve işletme modeli hakkında güncel örneklere ağırlık verilecektir. SAT411 GEMİ YÜK İSTİFİ (2+0) 2 Yüklerin gemi dengesi üzerindeki etkileri, yük taşımanın ve yükleme-boşaltmanın ilkeleri, gemi yük hesaplamaları, yük tipleri, konteynerler, farklı yüklerin depolanması, silolar, gemilere hareket ve varış limanlarındaki işlemler, çevre etkileşimleri. SAT412 MESLEKİ İNGİLİZCE (2+0) 2 Öğrencilere İngilizce temel düzey gramer, okuma, yazma, dinleme, konuşma becerileri, mesleki terimler ve mesleki makale, kitap ve haber çevirileri yapılarak temel düzeyde Mesleki İngilizce yabancı dil becerisi kazandırmak.

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ URLA DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU SUALTI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI. DERSLER ve İÇERİKLERİ URLA, İZMİR

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ URLA DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU SUALTI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI. DERSLER ve İÇERİKLERİ URLA, İZMİR T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ URLA DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU SUALTI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERSLER ve İÇERİKLERİ URLA, İZMİR Dersin Adı Kredisi MATEMATİK (2+0) Zaman ve açı hesapları, derece, dakika ve saniye

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi MESLEKİ MATEMATİK (0860260102) Zorunlu Meslek i Seçmeli (Proje, Ödev, 4 28 22 50 Kredisi 3+1 4 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. Matematiğin

Detaylı

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı Ders İçerikleri

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı Ders İçerikleri GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2017-2018 Öğretim Yılı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı Ders İçerikleri I. YARIYIL 1.YARIYIL DERS KODU DERS ADI T U K AKTS ISL101 GENEL İŞLETME 3 0 3 4 IKG101

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi MATEMATİK 2 (0860120182-0860170092) VE ENERJİ Zorunlu Meslek i Seçmeli (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri ) 4 56 19 75 Kredisi 3+1 3 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin kazandırılması

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi SÜRE VE ÖĞRENME ÇIKTILARI VE MATEMATİK 1 (0860120170-0860170080) lık Okul Eğitimi (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri Eğitimi) Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin kazandırılması

Detaylı

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Halkla İlişkiler ve Tanıtımı Programı Ders İçerikleri

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Halkla İlişkiler ve Tanıtımı Programı Ders İçerikleri GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2017-2018 Öğretim Yılı Halkla İlişkiler ve Tanıtımı Programı Ders İçerikleri I.YARIYIL 1.YARIYIL DERS KODU DERS ADI T U K AKTS ISL101 GENEL İŞLETME 3 0 3 4 GMU101

Detaylı

2: MALZEME ÖZELLİKLERİ

2: MALZEME ÖZELLİKLERİ İÇİNDEKİLER Önsöz III Bölüm 1: TEMEL KAVRAMLAR 11 1.1.Mekanik, Tanımlar 12 1.1.1.Madde ve Özellikleri 12 1.2.Sayılar, Çevirmeler 13 1.2.1.Üslü Sayılarla İşlemler 13 1.2.2.Köklü Sayılarla İşlemler 16 1.2.3.İkinci

Detaylı

Öğretim Yılı Bilgisayar Programcılığı Programı Ders İçerikleri

Öğretim Yılı Bilgisayar Programcılığı Programı Ders İçerikleri GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2017-2018 Öğretim Yılı Bilgisayar Programcılığı Programı Ders İçerikleri I. YARIYIL 1.YARIYIL KODU ADI T U K AKTS ATA101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNK. TARİHİ-I 2 0 2 2

Detaylı

2014 / 2015 YGSH HAFTA İÇİ KURS TAKVİMİ (YGSH) DAF NO DERS 2

2014 / 2015 YGSH HAFTA İÇİ KURS TAKVİMİ (YGSH) DAF NO DERS 2 EKİM 2014 TÜRKÇE 425 60 MATEMATİK GEOMETRİ FİZİK KİMYA BİYOLOJİ 80 50 45 30 50 ARİFE 1 Çarşamba 2 Perşembe 3 Cuma TATİL COĞRAFYA TARİH FELSEFE 45 45 20 KURBAN BAYR. 4 Cumartesi TATİL 1.GÜN KURBAN BAYR.

Detaylı

ELETRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ MEKATRONİK PROĞRAMI DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

ELETRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ MEKATRONİK PROĞRAMI DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi ELETRONİK VE OTOMASYON Ü PROĞRAMI DERS BİLGİ FORMU ) MATEMATİK (0860260093) lık (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri 4 56 44 100 3+1 4 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin kazandırılması

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU MATEMATİK 2 ( ) ELEKTRONİK VE OTOMASYON ELEKTRONİK HABERLEŞME. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU MATEMATİK 2 ( ) ELEKTRONİK VE OTOMASYON ELEKTRONİK HABERLEŞME. Okul Eğitimi Süresi SÜRE VE ) MATEMATİK 2 (0860210080-0860300063) Zorunlu Meslek i Seçmeli lık (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri ) 4 56 19 75 Kredisi 3+1 3 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin

Detaylı

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Eğitim Öğretim Yılı Bankacılık ve Sigortacılık Programı Ders İçerikleri

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Eğitim Öğretim Yılı Bankacılık ve Sigortacılık Programı Ders İçerikleri GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Bankacılık ve Sigortacılık Programı Ders İçerikleri I. YARIYIL 1.YARIYIL DERS KODU DERS ADI T U K AKTS ISL101 GENEL İŞLETME 3 0 3 4 GMU101

Detaylı

İÇİNDEKİLER SÖZEL BÖLÜM... 1

İÇİNDEKİLER SÖZEL BÖLÜM... 1 İÇİNDEKİLER SÖZEL BÖLÜM... 1 TÜRKÇE Test 1 Sözcükte Anlam... 3 Test 2 Sözcükler Arası Anlam İlişkileri ve Mecaza Dayalı Söz Sanatları... 6 Test 3 Deyimler Atasözleri İkilemeler... 9 Test 4 Söz ve Sözcük

Detaylı

ABDULKADİR KONUKOĞLU FEN LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BİRİMİ

ABDULKADİR KONUKOĞLU FEN LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BİRİMİ HAZİRAN AYI 1. TÜRKÇE Sözcük Anlamı-Söz Yorumu FEN İ Trigonometri-yönlü açılar 10. sınıf matematik Sıralama Ve Ölçme -Basit Olayların Olasılıkları Fizik Bilimine Giriş- Madde 9.fizik Ve Özellikleri 9.biyoloji

Detaylı

2014 / 2015 LYS HAFTA İÇİ KURS TAKVİMİ (TM) DAF NO DERS 2

2014 / 2015 LYS HAFTA İÇİ KURS TAKVİMİ (TM) DAF NO DERS 2 TÜRKÇE EDEBİYAT MATEMATİK 1 MATEMATİK 2 GEOMETRİ COĞRAFYA EKİM 2014 540 68 55 75 100 90 92 1 Çarşamba ARİFE 2 Perşembe TARİH FELSEFE 3 Cuma TATİL 45 15 KURBAN BAYR. 4 Cumartesi TATİL 1.GÜN KURBAN BAYR.

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL. AİT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 (2+0) AKTS- 2

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL. AİT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 (2+0) AKTS- 2 T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İnşaat Bölümü İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL AİT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 (2+0) AKTS-

Detaylı

2014 / 2015 LYS HAFTA SONU KURS TAKVİMİ (TM)

2014 / 2015 LYS HAFTA SONU KURS TAKVİMİ (TM) TÜRKÇE EDEBİYAT MATEMATİK 1 MATEMATİK 2 GEOMETRİ COĞRAFYA TARİH 540 68 55 75 100 90 92 45 FELSEFE 15 1 Cuma Ağustos 2014 2 Cumartesi 3 Pazar 4 Pazartesi SINAVLAR DERSLER DAĞILIMLARI 5 Salı 1. Hafta 2.

Detaylı

2018 TYT TÜRKÇE KONU LİSTESİ - KAYNAK BİTİRME PLANI BİTİRİLEN KAYNAKLAR

2018 TYT TÜRKÇE KONU LİSTESİ - KAYNAK BİTİRME PLANI BİTİRİLEN KAYNAKLAR 2018 TYT TÜRKÇE KONU LİSTESİ - KAYNAK BİTİRME PLANI 1. Sözcük Anlamı 2. Söz Yorumu 3. Deyim ve Atasözü 4. Cümle Anlamı 5. Cümle Yorumu 6. Paragrafta Anlatım Teknikleri 7. Paragrafta Konu - Ana Düşünce

Detaylı

2018 TYT TÜRKÇE KONU LİSTESİ - KAYNAK BİTİRME PLANI BİTİRİLEN KAYNAKLAR

2018 TYT TÜRKÇE KONU LİSTESİ - KAYNAK BİTİRME PLANI BİTİRİLEN KAYNAKLAR 2018 TYT TÜRKÇE KONU LİSTESİ - KAYNAK BİTİRME PLANI 1. Sözcük Anlamı 2. Söz Yorumu 3. Deyim ve Atasözü 4. Cümle Anlamı 5. Cümle Yorumu 6. Paragrafta Anlatım Teknikleri 7. Paragrafta Konu - Ana Düşünce

Detaylı

MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİK VE KREDİLERİ 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ TÜRK DİLİ -I

MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİK VE KREDİLERİ 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ TÜRK DİLİ -I MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİK VE KREDİLERİ 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ Dersin Adı T U K. AKTS TÜRK DİLİ -I Dil nedir? Dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi: Dil-Kültür münasebeti.

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ ALT ÖĞRENME. Örüntü ve Süslemeler

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ ALT ÖĞRENME. Örüntü ve Süslemeler 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE ÖĞRENME Ay Hafta D.Saati ALANI EYLÜL 2 Geometri 2 3 Geometri 2 Geometri 2 Olasılıkve ALT

Detaylı

2018 YGS Konuları. Türkçe Konuları

2018 YGS Konuları. Türkçe Konuları 2018 YGS Konuları Türkçe Konuları 1. Sözcük Anlamı 2. Söz Yorumu 3. Deyim ve Atasözü 4. Cümle Anlamı 5. Cümle Yorumu 6. Paragrafta Anlatım Teknikleri 7. Paragrafta Konu-Ana Düşünce 8. Paragrafta Yapı 9.

Detaylı

ANALİZ YAYINLARI 8. SINIF LGS KONU BAŞLIKLARI

ANALİZ YAYINLARI 8. SINIF LGS KONU BAŞLIKLARI ANALİZ YAYINLARI 8. SINIF LGS KONU BAŞLIKLARI (20 ADET TÜRKÇE LGS, 20 ADET MATEMATİK LGS, 20 ADET FEN BİLİMLERİ LGS, 20 ADET T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK LGS) TÜRKÇE 1. DENEME 2 Cümlede Anlam (Cümle

Detaylı

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL 1.YARIYIL ATA101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 2 0 2 2 TBK101 TEMEL

Detaylı

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Grafik Tasarımı Programı Ders İçerikleri

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Grafik Tasarımı Programı Ders İçerikleri GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2017-2018 Öğretim Yılı Grafik Tasarımı Programı Ders İçerikleri I. YARIYIL 1.YARIYIL KODU ADI T U K AKTS ATA 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I 2 0 2 2 TUR 101

Detaylı

Genel Matematik (MATH 103) Ders Detayları

Genel Matematik (MATH 103) Ders Detayları Genel Matematik (MATH 103) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Genel Matematik MATH 103 Güz 3 2 0 4 6 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin

Detaylı

8. SINIF EV ÇALIŞMALARI LİSTESİ / TÜRKÇE

8. SINIF EV ÇALIŞMALARI LİSTESİ / TÜRKÇE TÜRKÇE 01 Kelimelerde ve Kelime Gruplarında Anlam - I 02 Kelimelerde ve Kelime Gruplarında Anlam - II 03 Kelimelerde ve Kelime Gruplarında Anlam - III 04 Cümlenin Anlam Özellikleri - I 05 Cümlenin Anlam

Detaylı

NİSAN -10 NİSAN 10 NİSAN -17 NİSAN 17 NİSAN-24 NİSAN 24 NİSAN -1MAYIS MATEMATİK: Sayılar (80 soru) BİYOLOJİ: biyoloji bilimi (konu çalış)

NİSAN -10 NİSAN 10 NİSAN -17 NİSAN 17 NİSAN-24 NİSAN 24 NİSAN -1MAYIS MATEMATİK: Sayılar (80 soru) BİYOLOJİ: biyoloji bilimi (konu çalış) ÖNEMLİ Plan MF_3 puan türü baz alınarak 11 lere yöneliktir.tm öğrencileri dağılımda Matematik ve Türkçe soru sayılarını arttırarak fen bilimleri yerine sosyale ağırlık vermelidirler. Yaz dönemi sosyal

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Temel Matematik 1 TEM

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Temel Matematik 1 TEM DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Temel Matematik 1 TEM425 7 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin

Detaylı

ELEKTRONİK HABERLEŞME PROĞRAMI (NÖ-İÖ)

ELEKTRONİK HABERLEŞME PROĞRAMI (NÖ-İÖ) PROĞRAMI (NÖ-İÖ) DERS BİLGİ FORMU HAFTALARA GÖRE ) MATEMATİK 1 (0860210069-0860300052) lık Bireysel Öğrenme (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri Eğitimi) 4 56 44 100 3+1 4 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle

Detaylı

DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Statik MKM-212 2/I (3+0+0) 3 4

DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Statik MKM-212 2/I (3+0+0) 3 4 DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Statik MKM-212 2/I (3+0+0) 3 4 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin

Detaylı

2010 / 2011 YGS BAŞARI İZLEME SINAVI FORMATI

2010 / 2011 YGS BAŞARI İZLEME SINAVI FORMATI YGS BAŞARI İZLEME SINAVI FORMATI TÜRKÇE (BİS) (YGS) Soru dağılımı Türkçe 30 Türkçe 30 Tek kitapçık olarak hazırlanır. 30 Sorudan oluşur. Sınav uygulama süresi 30 dakikadır. Cevap anahtarı dershanelere

Detaylı

DERS KONU SORU DERS KONU SORU

DERS KONU SORU DERS KONU SORU SAYISAL (FM) 1. HAFTA 2. HAFTA MATEMATİK Temel kavramlar MATEMATİK Bölünebilme EBOB-EKOK GEOMETRİ Temel kavramlar- GEOMETRİ Doğruda Açı Doğruda Açı FİZİK Optik (gölge- renk) FİZİK Optik (aynalar Kırılma)

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Matematik Ders No : 0690230018 Teorik : 4 Pratik : 0 Kredi : 4 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

2 MALZEME ÖZELLİKLERİ

2 MALZEME ÖZELLİKLERİ ÖNSÖZ İÇİNDEKİLER III Bölüm 1 TEMEL KAVRAMLAR 11 1.1. Fizik 12 1.2. Fiziksel Büyüklükler 12 1.3. Ölçme ve Birim Sistemleri 13 1.4. Çevirmeler 15 1.5. Üstel İfadeler ve İşlemler 18 1.6. Boyut Denklemleri

Detaylı

T.C. İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GEDİK MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Adalet Programı Ders İçerikleri

T.C. İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GEDİK MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Adalet Programı Ders İçerikleri T.C. İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GEDİK MESLEK YÜKSEKOKULU 2017-2018 Öğretim Yılı Adalet Programı Ders İçerikleri I. YARIYIL 1.YARIYIL DERS KODU DERS ADI T U K AKTS ATA101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ

Detaylı

2014 / 2015 LYS HAFTA İÇİ KURS TAKVİMİ (MF) DAF NO DERS 2. T 1 Sözcük Anlamı M1 1 Temel Kavramlar M2 1 Çarpanlara Ayırma F2 1 Vektör - Kuvvet B 1

2014 / 2015 LYS HAFTA İÇİ KURS TAKVİMİ (MF) DAF NO DERS 2. T 1 Sözcük Anlamı M1 1 Temel Kavramlar M2 1 Çarpanlara Ayırma F2 1 Vektör - Kuvvet B 1 TÜRKÇE MATEMATİK 1 MATEMATİK 2 GEOMETRİ FİZİK 1 FİZİK 2 EKİM 2014 545 60 60 90 78 45 50 1 Çarşamba ARİFE 2 Perşembe KİMYA BİYOLOJİ REHBERLİK 3 Cuma TATİL 85 72 5 KURBAN BAYR. 4 Cumartesi TATİL 1.GÜN KURBAN

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS İÇERİKLERİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM I. SINIF I. YARIYIL 101 TÜRK DİLİ-I 2 0 2 2 Dil nedir, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri, Türk dilinin gelişmesi ve tarihi devreleri,

Detaylı

2010 / 2011 YGS HAFTA İÇİ KURS TAKVİMİ REHBERLİK FELSEFE

2010 / 2011 YGS HAFTA İÇİ KURS TAKVİMİ REHBERLİK FELSEFE 200 / 20 TÜRKÇE MATEMATİK GEOMETRİ FİZİK KİMYA BİYOLOJİ TARİH COĞRAFYA FELSEFE REHBERLİK 45 65 45 45 45 45 35 45 20 6 EKİM 200 Cuma 2 Cumartesi 3 Pazar 4 Pazartesi.Hafta 5 Salı YGS 2 HAFTALIK DERS PROGRAMI

Detaylı

4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder.

4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder. LENDİRME ŞEMASI ÜNİTE Üslü 1. Bir tam sayının negatif kuvvetini belirler ve rasyonel sayı olarak ifade eder.. Ondalık kesirlerin veya rasyonel sayıların kendileriyle tekrarlı çarpımını üslü sayı olarak

Detaylı

12. SINIF / ÜNİVERSİTE HAZIRLIK YGS DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TESTİ

12. SINIF / ÜNİVERSİTE HAZIRLIK YGS DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TESTİ YGS DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TESTİ 01 Sözcükte ve Söz Öbeklerinde Anlam 02 Cümlede Anlam İlişkileri / Kavramlar 03 Cümle Yorumu 04 Anlatım ve Özellikleri 05 Anlatım Türleri 06 Sözlü Anlatım 07

Detaylı

2014 / 2015 LYS HAFTA SONU KURS TAKVİMİ (MF) 545 T 1 Sözcük Anlamı M1 1 Temel Kavramlar G 1 Doğruda Açılar K 1 Kimyanın Gelişimi B 1

2014 / 2015 LYS HAFTA SONU KURS TAKVİMİ (MF) 545 T 1 Sözcük Anlamı M1 1 Temel Kavramlar G 1 Doğruda Açılar K 1 Kimyanın Gelişimi B 1 TÜRKÇE MATEMATİK 1 MATEMATİK 2 GEOMETRİ FİZİK 1 FİZİK 2 KİMYA 545 60 60 90 78 45 50 85 BİYOLOJİ REHBERLİK 72 5 1 Cuma Ağustos 2014 2 Cumartesi 3 Pazar 4 Pazartesi SINAVLAR DERSLER DAĞILIMLARI 5 Salı 1.

Detaylı

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI KONU BAŞLIKLARI

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI KONU BAŞLIKLARI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI KONU BAŞLIKLARI 1. BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ Bilgisayar Organizasyonu ve Mimarisi Veri İletişimi ve Bilgisayar Ağları Programlama Dilleri Veri Yapıları Veritabanı

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KAZANIMLAR

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KAZANIMLAR KASIM EKİM EYLÜL Ay Hafta D.Saat i 0 04 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE SÜRE ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI Örüntü Süslemeler si KAZANIMLAR.Doğru, çokgen

Detaylı

KE YT 10. SINIF MÜFREDATI, YAPRAK TEST ve BDS L STELER

KE YT 10. SINIF MÜFREDATI, YAPRAK TEST ve BDS L STELER Ürün Detaylar 0-0 KE00-0.YT 0. SINIF YAPRAK TEST ve Bu müfredatlar Yaprak Test ve lerin yan s ra anlat m kitaplar n ve soru kitaplar n da kapsar. Ürün Detaylar 0-0 // 0. S n f Program - Dil Ve Anlat m

Detaylı

BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ YGS - LYS YAZ TATİLİ ÇALIŞMA PROGRAMI

BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ YGS - LYS YAZ TATİLİ ÇALIŞMA PROGRAMI SABAH BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ YGS - LYS YAZ TATİLİ ÇALIŞMA PROGRAMI ÖĞLE AKŞAM TARİH KONULAR SINIF SINIF KONULAR SINIF 05.06.2016 KUVVET VE HAREKET 11 Mantık 11 Modüler Aritmetik 11 06.06.2016

Detaylı

CK MTP21 AYRINTILAR. 5. Sınıf Matematik. Konu Tarama No

CK MTP21 AYRINTILAR. 5. Sınıf Matematik. Konu Tarama No 5. Sınıf 01 Milyonlar 02 Örüntüler Adı 03 Doğal Sayılarla Toplama ve Çıkarma İşlemleri 04 Doğal Sayılarla Çarpma ve Bölme İşlemleri 05 Zihinden İşlemler, Bölme İşleminde Kalanı Yorumlama, Çarpma ve Bölme

Detaylı

İÇİNDEKİLER SÖZEL BÖLÜM

İÇİNDEKİLER SÖZEL BÖLÜM İÇİNDEKİLER SÖZEL BÖLÜM 1. SÖZCÜKTE ANLAM... 3 A. Sözcükte Anlam Özellikleri... 3 B. Sözcükler Arası Anlam İlişkileri... 5 C. Sözcüklerde Anlam Olayları... 12 D. Kalıplaşmış Söz Grupları... 14 2. CÜMLENİN

Detaylı

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Elektrik Programı Ders İçerikleri

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Elektrik Programı Ders İçerikleri GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2017-2018 Öğretim Yılı Elektrik Programı Ders İçerikleri I. YARIYIL 1.YARIYIL KODU ADI T U K AKTS ELK101 ANALOG ELEKTRONİK 2 2 3 5 ELK102 DOĞRU AKIM DEVRE ANALİZİ

Detaylı

2010 / 2011 YGS HAFTA SONU KURS TAKVİMİ REHBERLİK

2010 / 2011 YGS HAFTA SONU KURS TAKVİMİ REHBERLİK TÜRKÇE MATEMATİK GEOMETRİ FİZİK KİMYA BİYOLOJİ TARİH COĞRAFYA FELSEFE REHBERLİK 45 65 45 45 45 45 35 45 20 6 Ağustos 2010 1 Pazar 2 Pazartesi 3 Salı 4 Çarşamba 5 Perşembe 6 Cuma 7 Cumartesi 8 Pazar 9 Pazartesi

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ 241311011 ACİL YARDIM (sosyal seçmeli) 1+0 0 KRD 1 AKTS İlkyardımın tanımı, ilkyardımın

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Termodinamik, Malzeme Bilimi, Akışkanlar Mekaniği, Isı Transferi, Cisimlerin Mukavemeti

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Termodinamik, Malzeme Bilimi, Akışkanlar Mekaniği, Isı Transferi, Cisimlerin Mukavemeti MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Makine Mühendisliğinde Deneysel Yöntemler Dersin Dili : Türkçe Dersin Seviyesi : Lisans, Zorunlu Dersin Önkoşulu

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Mesleki Matematik-II Ders No : 0690040050 Teorik : 4 Pratik : 0 Kredi : 4 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

10. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM

10. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM 10. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM Sunum - Tartışma - Panel Sunum - Tartışma - Panel (Etkinlik) Anlatıma Hazırlık 04 Anlatımda Konu ve Tema - I 05 Anlatımda Konu ve Tema - II 06 Anlatıma

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL AİT101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ (2+0) AKTS- 2

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL AİT101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ (2+0) AKTS- 2 T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İnşaat Bölümü İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL AİT101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ (2+0) AKTS- 2

Detaylı

8. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE

8. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE TÜRKÇE Ünite Ünite 01 Kelime Gruplarında Anlam - I 29 Cümlenin Öğeleri - I (Cümlenin Temel Ögeleri) 02 Kelime Gruplarında Anlam - II 03 Kelime Gruplarında Anlam - III 04 Kelime Gruplarında Anlam - IV 05

Detaylı

YGSH. Bireysel Gelişim Sistemi. Yayın Planı

YGSH. Bireysel Gelişim Sistemi. Yayın Planı 2014-2015 YGSH Bireysel Gelişim Sistemi Yayın Planı 2014-2015 İÇİNDEKİLER YGSH 1- Bireysel Gelişim Sistemi Çalışma Föyleri 2- Gelişim Serisi Soru Bankaları 3- Sınavlar Düzey Belirleme Sınavları (DBS) Düzey

Detaylı

Polinomlar, Temel Kavramlar, Polinomlar Kümesinde Toplama, Çıkarma, Çarpma TEST D 9. E 10. C 11. B 14. D 16. D 12. C 12. A 13. B 14.

Polinomlar, Temel Kavramlar, Polinomlar Kümesinde Toplama, Çıkarma, Çarpma TEST D 9. E 10. C 11. B 14. D 16. D 12. C 12. A 13. B 14. 1. Ünite: Polinomlar Polinomlar, Temel Kavramlar, Polinomlar Kümesinde Toplama, Çıkarma, Çarpma 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Polinomlarda Bölme, Bölüm ve Kalan Bulma 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Detaylı

9. SINIF BURSLULUK SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI

9. SINIF BURSLULUK SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI Bursluluk Sınavı Konuları 01 Edebiyat Nedir? Edebiyatın Güzel Sanatlarla ve Bilimlerle İlişkisi 02 Metinlerin Sınıflandırılması 03 Niçin Yazıyoruz? Nasıl Yazmalıyız? 04 İletişim

Detaylı

T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU İÇ MEKÂN TASARIMI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU İÇ MEKÂN TASARIMI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU İÇ MEKÂN TASARIMI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL Atatürk İlkeleri ve İnkılâpları Tarihi I Türk İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük" dersini okumanın

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİĞİ

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİĞİ T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİĞİ I. YARIYIL Atatürk İlkeleri ve İnkılâpları Tarihi I Türk İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük" dersini okumanın amacı ve inkılap

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Teknik Resim MK-121 1/Bahar (1+1+0) 1,5 3

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Teknik Resim MK-121 1/Bahar (1+1+0) 1,5 3 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders saati (T+U+L) Kredi AKTS Teknik Resim MK-121 1/Bahar (1+1+0) 1,5 3 Dersin Dili : Türkçe Dersin Seviyesi : Lisans,

Detaylı

MART UKS MATEMATİK KONULARI

MART UKS MATEMATİK KONULARI 2017-18 MART UKS MATEMATİK KONULARI 9. SINIF 10. SINIF 11. SINIF (MF-TM) 11. Sınıf (TS-ML) Mantık Kümeler Sıralama Kümeler Kümeler Kartezyen Çarpım Seçme Gerçek Sayılar Gerçek Sayılar Gerçek Sayılar Binom

Detaylı

11. SINIF DENEME KİTAPÇIĞI

11. SINIF DENEME KİTAPÇIĞI 11. SINIF DENEME SINAVI FORMATI 11. SINIF DENEME KİTAPÇIĞI Soru dağılımı 1.test Dil ve Anlatım 40 Dil ve Anlatım 40 MF Dil ve Anlatım, Matematik, Fen Bilimleri 2.test Sosyal Bilimler 40 Tarih 18 Cografya

Detaylı

Murat Kaya / Rehber Öğretmen www.psikorehberim.com 1

Murat Kaya / Rehber Öğretmen www.psikorehberim.com 1 MATEMATİK Sayılar 9 6 7 6 9 8 9 7 8 6 8 9 6 4 5 Üslü-Köklü İfadeler 4 5 4 2 2 1 1 3 2 4 2 4 2 4 2 Oran ve Orantı 1-3 1 1 1 2-1 2 1 1-1 1 Çarpanlara Ayırma 3 3 2 3 1 3-3 1 1 4 4 4 4 1 Denklemler-Problem

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEK OKULU MAKİNE PROGRAMI DERS İÇERİK FORMU. Kredisi AKTS

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEK OKULU MAKİNE PROGRAMI DERS İÇERİK FORMU. Kredisi AKTS I. YARIYIL Dersin Kodu: TBMY1019 Dersin Adı: BİLGİSAYAR 1 1 1 0 1,5 3 Türkçe Zorunlu Bilgisayar donanımı ve çevre birimleri,windows işletim sisteminde temel işlevleri, ofis programlarının temel düzeyde

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ BÖLÜM: Makine ve Metal Teknolojileri PROGRAM: Makine I. Yarıyıl T.C. 121 Matematik (3 1 4): Sayılar, Cebir, Denklemler ve Eşitsizlikler, Fonksiyonlar, Logaritma, rigonometri, Geometri 123 Fizik (3 1 4):

Detaylı

Bilgisayar Destekli Teknik Resim MKM-121 1/II (1+1+0) 1,5 3

Bilgisayar Destekli Teknik Resim MKM-121 1/II (1+1+0) 1,5 3 DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders saati (T+U+L) Kredi AKTS Bilgisayar Destekli Teknik Resim MKM-121 1/II (1+1+0) 1,5 3 Dersin

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ I: Haftalık ders 1 saattir (T-0 ) (U-l) (K-0).

BEDEN EĞİTİMİ I: Haftalık ders 1 saattir (T-0 ) (U-l) (K-0). I.SINIF-1.YARIYIL TÜRK DİLİ I : Haftalık ders 2 saattir (T-2 ) (U-0) (K-2). Ders İçeriği; % 10 Dil, Diller ve Türk Dili, % 15 Dil Bilgisi, Sözcük ve Cümle % 25 Kelime Türleri % 25 Anlatım Öğeleri ve Anlatım

Detaylı

12. SINIF / ÜNİVERSİTE HAZIRLIK YGS DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TESTİ

12. SINIF / ÜNİVERSİTE HAZIRLIK YGS DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TESTİ YGS DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TESTİ 01 Sözcükte ve Söz Öbeklerinde Anlam 02 Cümlede Anlam İlişkileri / Kavramlar 03 Cümle Yorumu 04 Anlatım ve Özellikleri 05 Anlatım Türleri 06 Sözlü Anlatım 07

Detaylı

9. SINIF. NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 10.12.2009 TARİHLİ GENEL DEĞERLENDİRME SINAVI - 03 (GDS - 03) KONU DAĞILIMLARI

9. SINIF. NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 10.12.2009 TARİHLİ GENEL DEĞERLENDİRME SINAVI - 03 (GDS - 03) KONU DAĞILIMLARI Paragraf 4 Sözcükte Anlam 3 Edebi Türler 1 Noktalama 2 Dillerin Sınıflandırılması 1 Şiir Bilgisi 9 İletişim 1 Dilin İşlevleri 2 Ses Olayları 1 Dil Dışı Göstergeler 1 TÜRKÇE Yazım Kuralları 2 Dil ve Kültür

Detaylı

Genel Matematik (MATH 103) Ders Detayları

Genel Matematik (MATH 103) Ders Detayları Genel Matematik (MATH 103) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Genel Matematik MATH 103 Güz 3 2 0 4 6 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I Ders No : 0020040023 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

Ürün Detayları 2015-2016 EGO0-11.06DS 11. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI. Eğitim doğamızda var

Ürün Detayları 2015-2016 EGO0-11.06DS 11. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI. Eğitim doğamızda var . 99 // 11. Sınıf Programı - Dil ve Anlatım // 01 Metinlerin Sınıflandırılması 02 Anlatım Türleri 03 Öğretici Metinler (Mektup) 04 Öğretici Metinler (Günlük) DİL ve ANLATIM DİL ve ANLATIM 05 Ses Bilgisi

Detaylı

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Çocuk Gelişimi Programı Ders İçerikleri

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Çocuk Gelişimi Programı Ders İçerikleri GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2017-2018 Öğretim Yılı Çocuk Gelişimi Programı Ders İçerikleri I. YARIYIL 1.YARIYIL DERS KODU DERS ADI T U K AKTS ATA101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I 2 0 2

Detaylı

Bucal Rehberlik Servisi

Bucal Rehberlik Servisi BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 12. SINIFLAR YAZ DÖNEMİ ÇALIŞMA PROGRAMI ( TM) SIRA TARİH KONULAR KONULAR KONULAR 1 12.06.2017 2 13.06.2017 3 14.06.2017 4 15.06.2017 5 16.06.2017 6 17.06.2017 7 18.06.2017

Detaylı

İÇİNDEKİLER İLKSÖZ... 1

İÇİNDEKİLER İLKSÖZ... 1 İÇİNDEKİLER İLKSÖZ... 1 BÖLÜM 1: SEÇİLMİŞ KAVRAMLAR BÖLÜM 2: BÜYÜK DÖNÜŞÜM VE OSMANLILAR BÜYÜK DÖNÜŞÜMÜN İZLERİ...11 DEVRİMLER ÇAĞI VE OSMANLILAR...14 a) Sanayi Devrimi... 14 b) Fransız Devrimi... 17 c)

Detaylı

11. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM

11. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM * Metinlerin Sınıflandırılması Anlatım Türleri Mektup Anı (Hatıra) Biyografi (Hayat Hikayesi) Otobiyografi Gezi Yazısı Ses Bilgisi Zarf (Belirteç) Anlatım Bozuklukları

Detaylı

DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Gaz Türbinleri MKM-423 4/II (3+0+0) 3 4

DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Gaz Türbinleri MKM-423 4/II (3+0+0) 3 4 DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Gaz Türbinleri MKM-423 4/II (3+0+0) 3 4 Dersin Dili : Türkçe Dersin

Detaylı

ECF108 ANALİTİK KİMYA

ECF108 ANALİTİK KİMYA ECF106 FİZYOLOJİ I İnsan vücudunun moleküler düzeyden hücre, doku, organ, sistem ve organizma düzeyine kadar fonksiyonunu ve bu fonksiyonun altında yatan mekanizmaları açıklamaktır. Hücre-doku Fizyolojisi,

Detaylı

SINIF KARNESİ. YGS-1 YGS-2 YGS-3 YGS-4 YGS-5 YGS-6 Sınıf Ort. Okul Ort. İlçe Ort. İl Ort. Türkiye Ort.

SINIF KARNESİ. YGS-1 YGS-2 YGS-3 YGS-4 YGS-5 YGS-6 Sınıf Ort. Okul Ort. İlçe Ort. İl Ort. Türkiye Ort. KAHRAMANMARAŞ ONİKİŞUBAT İBRAHİM ÇALIK ANADOLU LİSESİ 12 ML 3. DENEME SINAVI Türkçe Tarih Coğrafya Felsefe Matematik Geometri Fizik Kimya Biyoloji 22, 9, 19,75 9,5 2,5 8,88 6,, 6, 4,5 1,5 4,13 8, 4, 7,,,,

Detaylı

DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Dinamik MKM-223 2/II (3+0+0) 3 4

DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Dinamik MKM-223 2/II (3+0+0) 3 4 DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Dinamik MKM-223 2/II (3+0+0) 3 4 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin

Detaylı

2018 YKS Türkçe Sınavında Ne Tür Sorular Olacak (2018 TYT YKS Sabah Oturumu Öğleden Önceki Eski YGS Olan Bölüm) 1. Sözcük Anlamı 2. Söz Yorumu 3.

2018 YKS Türkçe Sınavında Ne Tür Sorular Olacak (2018 TYT YKS Sabah Oturumu Öğleden Önceki Eski YGS Olan Bölüm) 1. Sözcük Anlamı 2. Söz Yorumu 3. 2018 YKS Türkçe Sınavında Ne Tür Sorular Olacak (2018 TYT YKS Sabah Oturumu Öğleden Önceki Eski YGS Olan Bölüm) 1. Sözcük Anlamı 2. Söz Yorumu 3. Deyim ve Atasözü 4. Cümle Anlamı 5. Cümle Yorumu 6. Paragrafta

Detaylı

EDEBİYAT 9. SINIF 10. SINIF

EDEBİYAT 9. SINIF 10. SINIF EDEBİYAT EDEBİYAT NEDİR? EDEBİYATIN BİLİMLE VE GÜZEL SANATLARLA İLİŞKİSİ METİNLERİN SINIFLANDIRILMASI DİLİN KULLANIMINDAN DOĞAN TÜRLERİ: DİL, AĞIZ, ŞİVE, LEHÇE, ARGO, JARGON. İLETİŞİM ÖGELERİ DİLİN İŞLEVLERİ

Detaylı

AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 DERS İÇERİĞİ

AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 DERS İÇERİĞİ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 Muhasebe kavramı (Tanımı, Gelişimi, Bölümleri ve Muhasebe Bilgi Sistemi),

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 1.AŞAMA KONU KAPSAMI

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 1.AŞAMA KONU KAPSAMI ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 1.AŞAMA KONU KAPSAMI 6. SINIF 5. SINIF TÜM KONULARI 1.ÜNİTE: Geometrik Şekiller 1) Verileri Düzenleme, Çokgenler ve Süsleme 2) Dörtgenler 3)

Detaylı

Mühendislik Mekaniği I (ENE 207) Ders Detayları

Mühendislik Mekaniği I (ENE 207) Ders Detayları Mühendislik Mekaniği I (ENE 207) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mühendislik Mekaniği I ENE 207 Güz 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i PHYS 101,

Detaylı

8. SINIF TATİL PROGRAMI

8. SINIF TATİL PROGRAMI 25 Ocak 2016 - Pazartesi OKUMA KÜLTÜRÜ / Okuma Kitaplarım / Metnin Bağlamına Göre Kelimeler DOĞA VE EVREN / Sevgili Bahar Ağacı / Deyim OKUMA KÜLTÜRÜ / Kitap Hastanesi / Nokta SAYILAR / Üslü Sayılar /

Detaylı

Ders Planı (2013) FIZ1001 Fizik MDB1031 İleri İngilizce I MAT1071 Matematik KIM1170 Genel Kimya GIM1011

Ders Planı (2013) FIZ1001 Fizik MDB1031 İleri İngilizce I MAT1071 Matematik KIM1170 Genel Kimya GIM1011 1.Yıl - Güz Yarıyılı Ders Planı (2013) FIZ1001 Fizik 1 3 0 2 4 5 MDB1031 İleri İngilizce I 3 0 0 3 3 MAT1071 Matematik 1 3 2 0 4 6 KIM1170 Genel Kimya 3 0 2 4 5 GIM1011 Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri

Detaylı

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ-I Dersin Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-I Dersin Kodu 630909 Dersin Türü Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi Haftalık Ders Saati Zorunlu Önlisans 2 AKTS 2 (Kuramsal)

Detaylı

8. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Keşfetme Alanı (Föy No) Ünite Değerlendirme Fiilimsi Türleri Fiilimsi Türleri - 1 2

8. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Keşfetme Alanı (Föy No) Ünite Değerlendirme Fiilimsi Türleri Fiilimsi Türleri - 1 2 Kelime ve Kelime Guruplarında Anlam 2 Fiilimsiler Cümle Bilgisi Cümlede Anlam Metin Yorumu Fiil Çatısı Cümle Çeşitleri 8 Cümlede Anlam 9 Metinde Yorum 0 Yazım Kuralları 2 ktalama İşaretleri Anlatım Bozuklukları

Detaylı

12.SINIF A VE B GRUBU MATEMATİK-GEOMETRİ DERSİ KURS KONULARI VE TESTLERİ

12.SINIF A VE B GRUBU MATEMATİK-GEOMETRİ DERSİ KURS KONULARI VE TESTLERİ .SINIF A VE B GRUBU MATEMATİK-GEOMETRİ DERSİ KURS KONULARI VE TESTLERİ A-TEST SAYILAR- TEMEL KAVRAMLAR A-TEST SAYILAR- POLİNOMLAR B-TEST POLİNOMLAR- PARALEL DOĞRULARDA VE ÜÇGENDE AÇILAR A- B TEST PARALEL

Detaylı

I. YARIYIL. Atatürk İlkeleri ve İnkılâpları Tarihi I. Türk Dili I. Yabancı Dil I (İngilizce) Genel Matematik. Doğru Akım Devre Analizi.

I. YARIYIL. Atatürk İlkeleri ve İnkılâpları Tarihi I. Türk Dili I. Yabancı Dil I (İngilizce) Genel Matematik. Doğru Akım Devre Analizi. I. YARIYIL Atatürk İlkeleri ve İnkılâpları Tarihi I Türk İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük" dersini okumanın amacı ve inkılap kavramı, Osmanlı Devleti'nin yıkılışını ve Türk inkılabını hazırlayan sebeplere

Detaylı

2010 / SINIF SEVİYE BELİRLEME SINAVI FORMATI 8. SINIF SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI)

2010 / SINIF SEVİYE BELİRLEME SINAVI FORMATI 8. SINIF SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) SEVİYE BELİRLEME SINAVI FORMATI SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) Türkçe 23 Türkçe 23 Matematik 20 Matematik 20 Fen ve Teknoloji 20 Fen ve Teknoloji 20 Sosyal Bilgiler 20 İnkılap Tarihi 20 Yabancı Dil 17 İngilizce

Detaylı

EHO2-SS.16DES / EH01-SS.15DES

EHO2-SS.16DES / EH01-SS.15DES 41 Üniversite Hazırlık Programı - Türkçe TÜRKÇE 01 Sözcükte ve Söz Öbeklerinde Anlam 5 5 4 4 3 4 02 Cümlede Anlam (Kavramlar) 4 4 4 4 4 4 03 Cümle Yorumu 6 6 4 4 4 4 04 Anlatım Türleri 2 2 2 2 2 2 05 Paragrafta

Detaylı

ÖDÜLLÜ & ÜCRETSİZ 3-4 - 5 OCAK 2014. Yazım Kuralları, Noktalama Işaretleri, Deyim, Atasözü, Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam,

ÖDÜLLÜ & ÜCRETSİZ 3-4 - 5 OCAK 2014. Yazım Kuralları, Noktalama Işaretleri, Deyim, Atasözü, Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam, STS ye k m 5. - 6. - 7 n tü ıt la a Hediye! 5. Toplam 60 soru / 75 dakika Yazım Kuralları, Noktalama Işaretleri, Deyim, Atasözü, Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam, Doğal Sayılar, Örüntüler, Doğal Sayılarda

Detaylı

Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi MERSİN İLİNDE MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI OKULLARDA 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM LERİN YÜZDELERİ VE BİR ÖNCEKİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ 1. DÖNEMİNE GÖRE Atatürk Teknik ve Endüstri

Detaylı

8. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE

8. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE Gerçek, Mecaz, Yan, Terim Anlam Eş Anlam, Zıt ve Olumsuz Anlam Eş Seslilik, Ortak Kök Kelime Grupları ve Deyim Anlamı İkilemeler ve Yansıma Kelimeler Ad Aktarması, Dolaylama

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ BÖLÜM: Makine ve Metal Teknolojileri PROGRAM: Makine 1.Dönem 14ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (2 0 2): Temel Kavramlar, Türk İnkılâbı Öncesinde Osmanlı Devletinin Yaptığı Islahatlar, Türk

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I HIST 101 Güz 2 0 0 2

Detaylı