İstanbul Üniversitesi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İstanbul Üniversitesi"
  • Su Emre
  • 6 yıl önce
  • İzleme sayısı:

Transkript

1 Yeni Çağda Öncüydük, Bilgi Çağı nda da Öncü Olacağız te Fatih Sultan Mehmet in İstanbul u fethetmesiyle başlayan Yeni Çağ ın bir diğer önemli olayı da, nin geleceğe uzanan temellerinin atılmasıdır., Avrupa da kurulan ilk 10 üniversiteden biri olma özelliğini de gururla taşımaktadır. Geçen yüzyıllar boyunca, çağının ilerisinde pek çok değişim yaşamıştır; değişmeyen tek olgu ise, bilimsel alandaki öncülüğüdür.

2 Beyazıt-Merkez yerleşkede Hukuk Fakültesi, İktisat Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, İletişim Fakültesi, Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi yer almaktadır.

3 Avcılar yerleşkede, Veterinerlik Fakültesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İşletme Fakültesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Mühendislik Fakültesi Spor Bilimler Fakültesi Veterine Fakültesi Meslek Yüksekokulu yer almaktadır.

4 GÜVENLİK PERSONEL SERVİSLERİ KURYE SERVİSİ KÜTÜPHANE SANTRAL İÇ SERVİS TEMİZLİK TEKNOKENT MİSAFİRHANE YURT YEMEKHANE KREŞ MEDİKO KANTİNLER SPOR TESİSLERİ DİL MERKEZİ

5 PROGRAMIN AMACI Gün geçtikçe büyümekte ve gelişmekte olan sivil havacılık sektöründe görev alacak işgücünü sektörün ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak nitelikli öğrenciler yetiştirmek. Ülkemiz sivil havacılık sektörünün yanı sıra uluslar arası sivil havacılık işletmelerinde görev almaya aday öğrencileri bilimsel çalışmalarla akademik ve uygulamaya yönelik olarak geliştiren bir program olmak.

6 3.1)PROGRAMIN HEDEFLERİ Başta kabin hizmetleri olmak üzere, Sivil havacılık konularında teknik, yasal ve yönetsel bilgilerle donanmış, Sorumluluk bilincine sahip, Etkin karar verme ve stratejik düşünme yeteneğine sahip, Katma değer yaratan personellerin yetişmesini sağlamaktır.

7 3.2)MEZUNİYET KOŞULLARI 1.En az toplam 120 AKTS ders almak ve tümünden başarılı olmak, 2. Mezuniyet Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının (AGNO) en az 2.00 olması, 3. İşyeri Uygulamalı Eğitimi (Staj) etkinliğini toplam 60 iş günü yapmak ve başarılı olmak.

8 Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programının Dikey Geçiş Yapabildiği Lisans Bölümleri: *Lojistik Yönetimi *Seyahat İşletmeciliği *Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği *Turizm ve Otelcilik *Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği *Ulaştırma ve Lojistik *Uluslararası Lojistik

9 Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, öğrencilerin eğitim öğretim ile ilgili işlemlerini yürütmek ve sorunlarına çözüm getirmek amacı ile kurulmuştur.

10 5.2)Başvurular ve Yerleştirme öğrencileri Akademik takvime uygun olarak belirlenen tarihlerde Yurt Müdürlüğü ne başvurur. Öğrencilerin başvuru formlarında ki bilgiler, Yönetim Kurulunca saptanan ve Rektörlükçe onaylanan kriterlere göre puanlanır. Puanlama sonucuna göre yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin listesi ilan edilir. Ailesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları dışında ikamet eden öğrenciler öncelikli olarak değerlendirmeye alınır.

11 Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı nın görevleri arasında: Öğrenci Otomasyon Sistemi işlemleri ve yazışmalarının yapılmasını sağlamak. Çift Anadal, Yandal, Yatay Geçiş, Dikey Geçiş vb. Kontenjan İşlemleri ve yazışmalarının yapılmasını sağlamak. Yeni kayıt hazırlık işlemleri ve yazışmalarının yapılmasını sağlamak. Kayıt yenileme ile ilgili işlemler ve yazışmaların yapılmasını sağlamak. Ogrenci İşleri Daire Başkanlığı İletişim Bilgileri Posta Adresi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Esnaf Hastanesi Binası 3.Kat 34119, Beyazıt,Fatih/İSTANBUL Telefon:

12 5.1) Yurtları, öğrencilerinin eğitimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri için barınma sorunlarına titizlikle eğilmektedir. İstanbul Üniversitesi Yurtları Avcılar, Cerrahpaşa yerleşkelerinde ve Beylikdüzü nde yer almaktadır. Yurt ücretleri 180 ve 360 TL arasında değişmektedir. 5.3)Kredi ve Yurtlar Kurumu ni kazanan öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu nun yurtlarından yararlanabilir. 5.4)Diğer Barınma İmkânları Devlet yurtları dışında; kampüslere yakın olan semtlerdeki özel yurtlar ve öğrencilere kiralanan evlerden yararlanılabilir. Ücretler koşullara bağlı olarak TL; arasında değişmektedir.

13 Avcılar ve Beylikdüzü nde Üniversitemize bağlı yurtlarda ise hafta sonları kahvaltı ve akşam yemeği verilmektedir. Kahvaltı menüsü 1,60 dir Öğle yemeği menüsü 1,85 dir. Akşam yemeği menüsü 2,00 dir.

14 nde her yıl çeşitli burslarla öğrenciye destek sağlanmaktadır. Bu bursların dışında resmi ve özel kuruluşlar ile kişilerin sağladığı burslar için öğrenci seçimini gerçekleştirmektedir. 7.1)nde Öğrenciye Sunulan Burs Olanakları LYS den başarılı olup ilk 200 e giren ve ni tercih öğrencilere barınma, yemek hizmetleri ve aylık 300 TL burs verilmektedir.

15 8.1) Sağlık Hizmetleri (MEDİKO) Sağlık Merkezleri; Merkez Kampusu, Avcılar Kampusu, İstanbul Tıp Fakültesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Orman Fakültesi yerleşim birimlerinde kurulu beş merkezden oluşmaktadır.

16 8.2)Sağlık Merkezlerinin Görevleri Sağlık merkezlerimiz üniversitelerimiz öğrencilerinin, emeklilerinin, çalışanlarının ve bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlıklarının korunması, geliştirilmesi ve gerektiğinde birinci basamak tedavi hizmetlerinin verilmesi, ikinci ve üçüncü basamak tedavi hizmetlerinin planlanması ve izlenmesi görevini yerine getirir. :

17 9.1)Genel Sağlık Sigortası Öğrenci Durumu Üniversitelere devam eden öğrenciler ise 25 yaşına kadar Genel Sağlık Sigortası kapsamındadır. 9.2)Uluslararası Öğrencilerin Sigorta İşlemleri Türkiye de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin SGK tarafından sigortalanması önerilir. Bu sigorta Genel Sağlık Sigortası (GSS) olarak adlandırılır. 9.3)Değişim Öğrencilerinin (Erasmus vb) Sigorta İşlemleri Tüm yabancı uyruklu değişim öğrencilerinin ne kayıt yaptırmadan önce sağlık sigortası yapmaları gerekmektedir.

18 10.1)Birimden Kimler Destek Alabilir? Birimimize aşağıdaki engel gruplarındaki tüm öğrencilerimiz web sitesindeki Kişisel Bilgi Formunu doldurarak başvurabilirler. Görme Engelliler İşitme Engelliler Fiziksel Engelliler Dil ve Konuşma Problemleri Olanlar Dikkat Eksikliği(Hiperaktif)Olanlar Psikolojik Problemleri Olanlar Zihinsel Engelliler Öğrenme Güçlüğü Olanlar Kronik Sağlık Sorunları Olanlar Geçici Yetersizliği Olanlar

19 10.2)Engelsiz Bilgi Merkezi Görme engelli öğrenci, akademik ve idari personelin yararlanabileceği Engelsiz Bilgi Merkezi, Merkez Kütüphanesi içinde yer almaktadır.

20 Birimin görevi, nde öğrenim gören öğrencilerin; Karşılaşacakları sorunlara çözüm üretmek, Aralarındaki dayanışma ve işbirliğini güçlendirmek, Gerektiğinde özel ve gönüllü kuruluşlardan destek sağlamak, Alt destek birimleri arasındaki koordinasyonu yürütmek, Rektörlüğe bağlı diğer kurumlar ile birlikte koordineli çalışarak öğrencilere yönelik çözümler ve hizmetler oluşturmaktır. İletişim Internet sitesi Telefon Dahili10752 Adres: Ayşe Kadın Hamak Sk. No: 17 Süleymaniye / Fatih / İSTANBUL

21 12.1)Kütüphane Hizmetleri Öğrenci merkezli öğretim yaklaşımını benimsemiş olan nde Türkiye deki üniversite kütüphaneleri içinde en eskisi ve en büyüğü olan Merkez Kütüphanesi kampüs içi ve kampüs dışında erişim olanaklarıyla öğrencilerimize hizmet vermektedir. Öğrencilerin uzantılı e-posta adreslerini kullanarak, yalnızca kampüs içi değil, uzaktan erişim ile de abone elektronik veri tabanları ve e-kitap arşivlerinden bilgiye erişimleri mümkündür. Çalışma mekanı açısından da konforlu bir ortam sunan Merkez Kütüphanesi Akademik Dönemde Haftaiçi 8:30-20:30 ve Cumartesi günleri 11: 00-18:00 arasında hizmet vermektedir.

22 12.2)Bilişim Hizmetleri İstanbul Üniversitenin bütün yerleşkelerinde eduroam hizmeti ile Wi-Fi internet hizmeti verilmektedir. Her dönem kayıt yenileme, ders seçme işlemleri AKSİS programı üzerinden online yapabilmektedirler. Ayrıca AKSİS programı kullanılarak öğrenciler; Aldıkları derslerin öğretim üyeleri ile haberleşebilmekte, Ders içeriklerini görebilmekte, Sınav ve ders programlarına erişebilmekte ve Belge isteklerini (öğrenci belgesi, transkript vb.) sistem üzerinden yapabilmektedirler.

23 12.3)Sosyal Ağ Sosyal Ağı öğrencilerin üniversitedeki bilimsel ve sosyal her türlü etkinlikten haberdar olabilmesi, üniversite bünyesinde kurulmuş gruplara üye olabilmesi ve burs/iş/staj ilanlarına ulaşabilmesini sağlayan bir platform olarak hizmet vermektedir. 12.4) Sürekli Eğitim Merkezi Sürekli Eğitim Merkezi üniversite öğrencilerine gereksinim duydukları alanlarda danışmanlık ve eğitim hizmeti, ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim programları, kurslar, seminerler, konferanslar vb. hizmetleri sunmaktadır. 12.5) Dil Merkezi Dil Merkezi öğrencilerimize en çağdaş teknik, metot ve yaklaşımlarla yabancı dil öğrenme fırsatı sunmaktadır.

24 12.6)Araştırma Araştırma altyapısı lisans ve lisansüstü öğrencileriieri için Mevcut Araştırma Laboratuvarlarına ilişkin bilgiler.araştırma Laboratuvarı Bilgi Sitemi nden erişilebilir ve öğrenciler ilgi duydukları laboratuvarların sorumlu öğretim üyeleri ile iletişime geçerek laboratuvar ortamlarını görebilmekte ve araştırmalara katılabilmektedirler

25 Üniversitemiz uluslararası değişim programları İÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Birimi (İÜ UAİK) tarafından yürütülmektedir. İUAİK, nin uluslar arası anlaşma stratejileri ile ulusal ve uluslararası öğrenci, öğretim elemanı ve idari personel değişimlerine yönelik faaliyetlerinden sorumludur.. Adres: Beyazıt Yerleşkesi, Beyazıt/İstanbul Tel: E posta: yozer@istanbul.edu.tr Web:

26 13.1)Erasmus yılları arasında uygulanacak olan Erasmus+ Programı ile kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının arttırılması amaçlanıyor. Üniversitemizin Avrupa daki 348 üniversite ile anlaşması bulunmaktadır ve bu kapsamda öğrenci, öğretim elemanı, personel ve staj hareketliliği gerçekleştirilmektedir. Adres: Beyazıt Yerleşkesi, Beyazıt/İstanbul Tel: E-Posta: Web:

27 13.2)Ikili-Çoklu Ilişkiler İkili/Çoklu İlişkiler, İkili/Çoklu İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından nin imzalamış olduğu işbirliği protokolleri çerçevesinde yürütülür. nin 55 farklı ülkeden üniversite ile toplam 159 işbirliği anlaşması bulunmaktadır. Protokol listesi: Adres: Beyazıt Yerleşkesi, Beyazıt/İstanbul Tel: E-posta: aygulgunaltay@gmail.com Web:

28 13.3)Mevlana Değişim Programı Mevlana Değişim Programı (MED), Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından fonlanan bir öğrenci ve öğretim üyesi değişimi programıdır. Hem gelen öğrenci/öğretim üyesi, hem de giden öğrenci/öğretim üyesi için ülkelere göre belirlenmiş miktarlar çerçevesinde YÖK tarafından burs/ödenek sağlanır. (Burs ve ödenek miktarları için mevlana.yok.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.). Protokol listesi: Adres: Beyazıt Yerleşkesi, Beyazıt/İstanbul Tel: / E-posta: mevlana@istanbul.edu.tr Web:

29 13.4)Farabi Değişim Programı Kısaca Farabi Değişim Programı olarak adlandırılan Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitizm-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. İletişim Bilgileri Adres: Farabi Değişim Programı Kurum Koordinatörlüğü Merkez Kampüs Süleymaniye Mah. Besim Ömer Paşa Cad. No:2 (Eczacılık Fakültesinin Karşısı) Beyazıt/İSTANBUL E-posta: Telefon: (212) Dahili:

30 Bazı fakülte ve bölümler dışında, 'nde eğitim dili Türkçedir. Önlisans ve lisans dersleri tamamen veya kısmen Türkçe dışı bir dilde olan bölümlerde; eğitim- öğretim yılı başlamadan önce, Yabancı Diller Bölümü tarafından yeterlilik sınavları yapılır. Hazırlık sınıfı yabancı dil eğitimi Yabancı Diller Bölümü tarafından verilir. Ayrıca Dil Merkezi nde farklı dillere yönelik dil öğretimi yapılmaktadır.

31 14.1)Yabancı Diller Bölümü Yabancı Diller Bölümünün yabancı dil hazırlık eğitiminin hedefi öğrencilerimize kendilerini bir yabancı dilde yazılı ve sözlü olarak ifade edebilecekleri ve bu dildeki yayınları izleyerek bilimsel ve teknik gelişmeleri takip edebilecekleri bilgi ve becerilerin kazandırılmasıdır. Hazırlık sınıfları zorunlu hazırlık ve isteğe bağlı hazırlık sınıfları olmak üzere ikiye ayrılır Web Sitesi: E-posta Adresi:

32 14.2) Dil Merkezi Dil Merkezi, çağdaş ve yenilikçi eğitim anlayışıyla başta yabancı dil olarak Türkçe olmak üzere, Almanca, Fransızca, İngilizce, Rusça, Arapça, Farsça, Korece, Yunanca gibi diğer yabancı dillerin de öğretimine hizmet eden bir dil eğitim araştırma ve uygulama merkezidir. Tophane, Süleymaniye ve Avcılar olmak üzere üç şubede hizmet vermektedir. İngilizce kurslarımıza katılan öğrencilerimiz, dil düzeylerini geliştirmeleri ve konuşma pratiği yapmaları için, yurt dışındaki anlaşmalı olduğumuz eğitim kurumları ile işbirliği yapılarak yaz okulu için başta İngiltere olmak üzere çeşitli yabancı ülkelere gönderilmektedir. Web Sitesi:

33 Staj ve Kariyer hizmetleri 1 Nisan 2010 tarihinde kurulan Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından verilmektedir. Merkezimiz Kariyer Günleri Organizasyonları kapsamında her yıl 3 etkinlik düzenlemektedir. Bunları; Farklı sektörlerden temsilciler ile öğrencilerimizi buluşturan, öğrencilerimize; kariyer planlaması yöntemlerini öğrenme, staj, iş başvurusu gibi konularda görüş alışverişinde bulunma imkânı sağlayan "Kariyer Günleri" etkinliğidir. İstanbul ve Cerrahpaşa Tıp Fakülteleri işbirliğiyle düzenlenen tıp fakültelerimizde öğrenim gören öğrencilerimize yönelik Tıp Kariyer Günleri dir. Yurt içi ve yurt dışından gelen katılımcılar ile öğrencilerimizi buluşturarak yurt dışı eğitim konusunda bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirilen Yurt Dışı Eğitim ve Kariyer Günleri dir.

34 Kişisel Gelişim Eğitimleri kapsamında; "CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri", "Stres Yönetimi", "Takım Çalışması", "Duygu Yönetimi" gibi eğitimler düzenlenmektedir.

35 Merkezin en önemli hizmetlerimizden biri de kariyerini planlamak ve bu konuda danışmanlık hizmeti almak isteyen İÜ öğrenci, mezun ve mensuplarına yönelik sunulan bireysel kariyer danışmanlığı hizmetidir.

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55 20) WEB SAYFASI

56 Teşekkür ederim.

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı Tarih ve Sayı: 15/01/2015-12581 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı *BEL937UHY* Sayı :37567810-109.07- Konu :Diğer (109.99) 2015-2016 Erasmus Staj Başvurusu

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı Tarih ve Sayı: 15/01/2015-12584 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı *BE5U3F46U* Sayı :37567810-203.99- Konu :2015/2016 Erasmus başvurusu hk. İLETİŞİM

Detaylı

ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2017 0 ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 4 1. ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ İSTATİSTİKLERİ... 6 2.

Detaylı

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Başvuru Tarihi 01 15 Ocak 2018 Yabancı Dil Sınavı Başvuru

Detaylı

Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı

Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı I. Başvuru Şartları, (Kimler Başvurabilir?) A: ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Tüm adaylar, Trakya Üniversitesi bünyesinde bulunan eğitim kademelerinin (Ön Lisans, Lisans,

Detaylı

ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2016 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ TAKDİM 2006 yılında kurulan ve değer üreten üniversite sloganıyla yeni kurulan üniversiteler arasında

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi, 2011-2012

Detaylı

ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2015 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ TAKDİM 2006 yılında kurulan ve değer üreten üniversite sloganıyla yeni kurulan üniversiteler arasında

Detaylı

2019/2020 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/VEYA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

2019/2020 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/VEYA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI /2020 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/VEYA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI -2020 Dönemi Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları 11 Şubat -9 Mart tarihleri

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Birimi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Birimi Tarih ve Sayı: 10/08/2017-303354 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Birimi *BENF8CR1Z* Sayı :37567810-774.09.03- Konu :Duyuru-Fulbright İki Farklı Burs Programı FEN BİLİMLERİ

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın başlatmış olduğu Mevlana Değişim

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı Tarih ve Sayı: 03/02/2016-42542 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı *BENF55C2K* Sayı :37567810-199- Konu :2016-2017 Erasmus Başvuru İlanı İKTİSAT FAKÜLTESİ

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 016-017 Eğitim- Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için kurum içi ve kurum

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Başvurular, https://bys.akdeniz.edu.tr/enstitu adresinden ONLINE olarak yapılacaktır. Başvuru Adresi Tel: 0242 227 78 57, 0 242 310 19 18 Fax: 0242 227 78 56 GENEL AÇIKLAMALAR 1 İlan kadrosuzdur. 2 Lisansüstü

Detaylı

SİNEMA ve TELEVİZYON ANABİLİM DALI ALES

SİNEMA ve TELEVİZYON ANABİLİM DALI ALES T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI SİNEMA ve TELEVİZYON ANABİLİM DALI

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Güz Yarıyılı Yeni Öğrencilerin Kesin Kayıtları ve Yeterlilik Sınavları Bahar Yarıyılı 03-05 Eylül 2018

Detaylı

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞANLARI GÖREV TANIMLARI

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞANLARI GÖREV TANIMLARI ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞANLARI GÖREV TANIMLARI Erasmus Kurum Koordinatörü Üniversite ile Ulusal Ajans arasındaki iletişimin ve koordinasyonun sağlanması İkili Anlaşmalar: AB Programları çerçevesinde

Detaylı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 2016-2017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR,

Detaylı

Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir.

Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir. SAYFA NO : 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir. 2.UYGULAMA ALANI Bölüm Başkanı, Dekanlık

Detaylı

Arkeoloji, Sanat Tarihi, Eskiçağ Tarihi, Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri, Mimarlık, Restorasyon bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak.

Arkeoloji, Sanat Tarihi, Eskiçağ Tarihi, Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri, Mimarlık, Restorasyon bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak. İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 015016 EğitimÖğretim Yılı GÜZ Yarıyılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına karşılarında belirtilen sayıda Lisansüstü

Detaylı

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Yüksek Öğretim Kurulu tarafından belirlenen öncelikli alanlarda devlet üniversitelerinde doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacı karşılamak

Detaylı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 20162017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR, TASARIM

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ***Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsüne aşağıda isimleri yazılı anabilim dalları programlarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI PROGRAM KONTENJAN BAŞVURU KOŞULLARI VE AÇIKLAMALAR Sınıf Öğretmenliği

Detaylı

2017/2018 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/YA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

2017/2018 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/YA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI 2017/2018 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/YA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI 2017-2018 Dönemi Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları 3 Şubat 20 Şubat 2017

Detaylı

-T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

-T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ -T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı nda aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26453

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26453 Resmi Gazete Tarihi: 05.03.2007 Resmi Gazete Sayısı: 26453 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ HEDEF YÖNETİM TABLOSU

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ HEDEF YÖNETİM TABLOSU T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 HEDEF YÖNETİM TABLOSU STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Süreçlerini Evrensel Bilim Anlayışına Uygun Olarak Geliştirmek HEDEF 1.1. Öğrenci Niteliğini Geliştirmek

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PAYDAŞ ANALİZİ ANKETİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PAYDAŞ ANALİZİ ANKETİ Hiç yeterli değil Yeterli değil Kararsızım Oldukça yeterli Tamamen yeterli KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PAYDAŞ ANALİZİ ANKETİ AKADEMİK PERSONEL Aşağıdaki ifadeler

Detaylı

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Lisansüstü Başvuru Tarihleri: Yatay Geçiş Başvuru Tarihleri: İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 2018-2019

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Birimi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Birimi Tarih ve Sayı: 25/01/2017-33386 T.C. Sayı :37567810-199- Konu :2016/2017 Akademik Yılı Erasmus+ Eğitim Alma Hareketliliği başvuruları hk. FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE 2016-2017 akademik yılında

Detaylı

AKADEMİK TAKVİM

AKADEMİK TAKVİM Mayıs 2017 05.05.2017-05.09.2017 Güz Yarıyılı Özel Öğrenci Başvurusu için Son Gün Ağustos 2017 21.08.2017-18.09.2017 Güz Yarıyılı Öğrenci Katkı Payının Yatırılması 31.08.2017-31.08.2017 Arefe Eylül 2017

Detaylı

AKADEMİK TAKVİM

AKADEMİK TAKVİM Mayıs 2017 05.05.2017-05.09.2017 Güz Yarıyılı Özel Öğrenci Başvurusu için Son Gün Temmuz 2017 01.07.2017-29.12.2017 Lisansüstü Güz Dönemi Doktora Yeterlik Sınavları Ağustos 2017 21.08.2017-18.09.2017 Güz

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ÖĞRENCİ İŞLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ Ders Geçme Bütünleme Sınavı Yaz Okulu Lisansüstü Programlar HAZİRAN 18 SAYI: 3 AKŞAM KAHVESİ Transkript Kariyer ve Gelişim Ofisi Duyurular Merhaba, Haziran 2018 aylık bülteni hazır. Kahveni alıp okumaya

Detaylı

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI KONTENJANLAR, BAŞVURU ŞARTLARI, BAŞVURUYA ESAS TEŞKİL EDEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR Lisansüstü Programlara Başvuru

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012 2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Başvuruya Esas Teşkil Eden Lisans Programları Lisansüstü

Detaylı

T Ü R K İ Y E B U R S L A R I

T Ü R K İ Y E B U R S L A R I TÜRKİYE BURSLARI TÜRKİYE BURSLARINA İLİŞKİN GENEL BİLGİLER Hâlihazırda 16 binin üzerinde kişiye burs verilmektedir. Her yıl yaklaşık 5 bin yeni burs verilmektedir. Yandakilerin hepsi verilen bursa dahildir:

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı Giden Öğrenci Başvuru Duyurusu

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı Giden Öğrenci Başvuru Duyurusu ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 2018-2019 Akademik Yılı Giden Öğrenci Başvuru Duyurusu Farabi Değişim Programı kapsamında, 2018-2019 Akademik

Detaylı

Akademik Yılı Erasmus+ Duyuru ve Etkinlik Takvimi

Akademik Yılı Erasmus+ Duyuru ve Etkinlik Takvimi T.C. KARATAY ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü 2016 2017 Akademik Yılı Erasmus+ Duyuru ve Etkinlik Takvimi ERASMUS+ İngilizce Sınavı 01-21 Ekim 2016 Erasmus+ İngilizce Sınavı Başvuruları 27 Ekim

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 14/06/2017-79163 T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BELCBASCU* Sayı : 61939645-103-E.79163 14/06/2017 Konu : 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Akademik

Detaylı

T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Lisansüstü Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Bilgi Rehberi

T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Lisansüstü Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Bilgi Rehberi T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 Lisansüstü Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Bilgi Rehberi 1. KONTENJANLAR: Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 2018-2019 Akademik

Detaylı

AKADEMİK TAKVİM

AKADEMİK TAKVİM Mayıs 2017 05.05.2017-05.09.2017 Güz Yarıyılı Özel Öğrenci Başvurusu için Son Gün Temmuz 2017 01.07.2017-29.12.2017 Lisansüstü Güz Dönemi Doktora Yeterlik Sınavları Ağustos 2017 21.08.2017-18.09.2017 Güz

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Kalitesini Arttırmak HEDEF 1.1. Lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin niteliklerini artırmak. HEDEF 1.2. Öğretim

Detaylı

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Güz Yarıyılı için Anabilim Dallarınca öğrenci alınacak olan programlar, kontenjanlar, adaylarda

Detaylı

İKTİSAT TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI* TC Uyruklu (Alan içi) TC Uyruklu (Alan dışı)

İKTİSAT TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI* TC Uyruklu (Alan içi) TC Uyruklu (Alan dışı) T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI İLANI Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2016-2017

Detaylı

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK AMAÇ MADDE 1- Bu yönergenin amacı; Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi nde öğrenim gören

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELSĠZ ÜNĠVERSĠTE BĠRĠMĠ

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELSĠZ ÜNĠVERSĠTE BĠRĠMĠ HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELSĠZ ÜNĠVERSĠTE BĠRĠMĠ EYLÜL 2010 RAPORU ENGELLĠ ÖĞRENCĠLERE YÖNELĠK YAPILAN FAALĠYETLER Engelli Öğrencilere Yönelik Yapılan Fiziki Ortamlar Mühendislik Fakültesi bina girişinde

Detaylı

BAHAR YARIYILI

BAHAR YARIYILI 2016-2017 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitülerine aşağıda isimleri yazılı anabilim dallarında 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılında Yüksek Lisans ve

Detaylı

Bi ş kek, Kırgızistan

Bi ş kek, Kırgızistan Bişkek, Kırgızistan AKADEMİK TAKVİM LİSANS - ÖNLİSANS PROGRAMLARI AKADEMİK TAKVİM Güz Yarıyılı Faaliyet Bahar Yarıyılı 15-19 Temmuz 2013 Manas ÖSS ile Asıl Listeden Yerleşen Öğrencilerin Kayıtları 25-26

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sağlık, Kültür

Detaylı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğünden: Genel Kadro ve Usulü Hakkında 2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğünden: Genel Kadro ve Usulü Hakkında 2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğünden: Genel Kadro ve Usulü Hakkında 2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına

Detaylı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU Birim/Altbirim Üst Yöneticiler Astları Görev Devri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Şube Müdürü Daire Başkanı-Genel Sekreter Şef ve ilgili memurlar İzinli veya görevli olduğu durumlarda yerine Şube Müdürü

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ALES Puan Türü Özel Öğrenci (Yüksek Lisans) Yatay Geçiş (Tezsiz Yüksek Lisans) Yatay Geçiş (Tezli Yüksek Lisans) Yatay Geçiş (Doktora) Doktora Yüksek Lisans (Tezsiz II.Öğretim) Yüksek Lisans (Tezsiz) Yüksek

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İstanbul Üniversitesi bünyesindeki tüm diploma programlarının

Detaylı

-T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

-T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ -T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı nda aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ***Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsüne aşağıda isimleri yazılı anabilim dalları programlarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans

Detaylı

w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r

w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r Dünden Bugüne... Yıl 1843 Osmanlı Padişahı II.Mahmut un eşi ve Padişah Abdülmecit in annesi Bezmiâlem Valide Sultan, bir rüya görecek ve bu rüyadan sonra, İncelikler

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2016-2017 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için kurum içi ve kurum

Detaylı

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı nda aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına

Detaylı

AKÇAKOCA TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULUNUN FONKSİYONEL GÖREV TANIMLARI

AKÇAKOCA TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULUNUN FONKSİYONEL GÖREV TANIMLARI T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU AKÇAKOCA TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULUNUN FONKSİYONEL GÖREV TANIMLARI Hazırlayan İç Kontrol ve Stratejik Planlama

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 23/02/2015-9123 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı *BELMRPYA* Sayı :99174368 /310.02.01.1/ Konu :Farabi Programı Başvuru Materyalleri FİZİK BÖLÜM

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ENSTİTÜMÜZ 2017-2018 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2017-2018 Öğretim yılı Güz yarıyılında Enstitümüze alınacak lisansüstü öğrenci kontenjanları, kayıt-kabul şartları,

Detaylı

FARABİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI

FARABİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI FARABİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI Kısaca "Farabi Programı" olarak adlandırılan Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Programı, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön

Detaylı

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı Güz Yarıyılı için Anabilim Dallarınca öğrenci alınacak olan programlar, kontenjanlar, adaylarda

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI EL KİTABI

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI EL KİTABI ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI EL KİTABI İçindekiler I BİRİMİN FAALİYET ALANI... 1 II BİRİMDE YAPILAN İŞLERİN ÖZET TANIMI... 1 III ORGANİZASYON ŞEMASI... 2 IV GÖREV TANIMLARI... 3 Daire Başkanı... 3 Daire

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 20162017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Tarihçe Yabancı Diller Bölümü, 1976 yılında kurulan Kocaeli Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi bünyesinde İngilizce, Almanca ve Fransızca olmak üzere

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI. Kontenjanlar.

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI. Kontenjanlar. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI Kontenjanlar Programı Tezli YL Tezsiz YL Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş Özel Koşullar Yönetim ve Organizasyon

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR STRATEJİK HEDEFLER STRATEJİLER

STRATEJİK AMAÇLAR STRATEJİK HEDEFLER STRATEJİLER STRATEJİK AMAÇLAR 1 BİLİMSEL GİRİŞİMCİ VE YENİLİKÇİ BİR ÜNİVERSİTE OLMAK STRATEJİK HEDEF 1.1 İnsan kaynağının akademik beceri, nitelik ve etkin araştırma yapabilme kapasitesinin arttırılması STRATEJİK

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI, BAŞVURU ŞARTLARI, BAŞVURUYA ESAS TEŞKİL EDEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR Lisansüstü Programlara

Detaylı

20* 20** - 12* 3** 30 - Eğitim Fakültesi mezunu olmak. (Programa kesin kayıt yaptıran 12 SÖZ 5 SÖZ 20* 5**

20* 20** - 12* 3** 30 - Eğitim Fakültesi mezunu olmak. (Programa kesin kayıt yaptıran 12 SÖZ 5 SÖZ 20* 5** - Kontenjan ALES Puan TC UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü 2015-2016 öğretim yılı güz yarıyılında lisansüstü programlara alınacak öğrenci kabul koşulları, kontenjanları,

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Misyon ve Vizyon

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Misyon ve Vizyon T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Misyon ve Vizyon Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Bartın Üniversitesi nin yükseköğretim

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Karadeniz Teknik Üniversitesi, Yan Dal ve Yaz Dönemi Yönetmeliği uyarınca 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında ve Yan Dal eğitim-öğretimine başvuru şartları, gerekli

Detaylı

TC ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

TC ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ TC ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Enstitümüz ElektrikElektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik ana bilim dalı yüksek

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı kurum içi ve kurum dışı

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO YENİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTEMİZDE Bu yıl 12 Mayıs 2018 tarihinde

Detaylı

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU BİLGİLERİ VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU BİLGİLERİ VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU BİLGİLERİ VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Üniversitemiz lisansüstü programlarına 2016-2017 Eğitim-Öğretim

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 2015-2016 ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? Farabi Değişim Programı, öğrenci/öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumları dışında

Detaylı

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesindeki lisansüstü

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi Engelli Öğrenci

Detaylı

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2015 2016 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Takvimi

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2015 2016 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Takvimi T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2015 2016 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Takvimi 2015 ÖSYM Kayıtları ile Yerleşim Başlangıç Bitiş Üniversitemize 2015 ÖSYM ce Yerleştirilenlerin Kayıtlarının 03.08.2015 07.08.2015

Detaylı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI AKADEMĠK TAKVĠM. Güz Yarıyılı Yeni Öğrencilerin Kesin Kayıtları ve Yeterlik Sınavları Bahar Yarıyılı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI AKADEMĠK TAKVĠM. Güz Yarıyılı Yeni Öğrencilerin Kesin Kayıtları ve Yeterlik Sınavları Bahar Yarıyılı 2015- EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI AKADEMĠK TAKVĠM Güz Yarıyılı Yeni Öğrencilerin Kesin Kayıtları ve Yeterlik Sınavları Bahar Yarıyılı 3-7 Ağustos 2015 Yeni Öğrencilerin Kayıtlarının Yapılması 24-28 Ağustos 2015

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? Yurt içinde eğitim veren Yükseköğretim Kurumları ile yurt dışında eğitim veren Yükseköğretim Kurumları arasında öğretim elemanı ve öğrenci değişimini

Detaylı

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI. Kontenjan Alan içi Alan dışı 10 -

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI. Kontenjan Alan içi Alan dışı 10 - KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsüne Bağlı İlgili Anabilim Dallarına, 017-018 Akademik Yılı Güz Yarıyılı İçin Tezli Yüksek Lisans Programlarına Öğrenci alınacaktır.

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Güz Yarıyılı Yeni Öğrencilerin Kesin Kayıtları ve Yeterlilik Sınavları Bahar Yarıyılı 11-16 Ağustos

Detaylı

: 1554 kişi ( tarihleri arasında) Taban ve Tavan Puanları : Taban Puan 175,556 Tavan Puan 283,916 ( ) :---

: 1554 kişi ( tarihleri arasında) Taban ve Tavan Puanları : Taban Puan 175,556 Tavan Puan 283,916 ( ) :--- İnşaat Teknolojisi Programı Kuruluş Yılı : 1976 Eğitime Başlama Yılı : 1976 Mezun Sayımız : 1554 kişi (2006-2017 tarihleri arasında) Yer : Burdur Eğitim Süresi : 2 Yıl Puan Türü : YGS-1 Kontenjan : 130

Detaylı

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 05-06 Eğitim Öğretim yılı Bahar Yarıyılı için Anabilim Dallarınca öğrenci alınacak olan programlar, kontenjanlar, adaylarda

Detaylı

Uluslararası Öğrenci Oryantasyonu MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ

Uluslararası Öğrenci Oryantasyonu MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 Uluslararası Öğrenci Oryantasyonu MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ Gündem Türkiye ve Manisa nın Kısa Tanıtımı Manisa Celal Bayar Üniversitesi nin Tanıtımı Göç Müdürlüğü Sağlık Sigortası Öğrenci

Detaylı

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü Program Direktörü Hasan USLU Programın Türü Önlisans Programı Derecenin Seviyesi

Detaylı

Yabancı Diller Bölümü

Yabancı Diller Bölümü İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Öğrenci El Kitabı 2015-2016 yabancidiller.istanbul.edu.tr Değerli öğrencimiz,, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında yabancı dil eğitiminizi alacağınız Yabancı Diller

Detaylı

Enstitümüz İktisat, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalları Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına Öğrenci Alınacaktır.

Enstitümüz İktisat, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalları Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına Öğrenci Alınacaktır. İktisat Anabilim Dalı Enstitümüz İktisat, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalları ve Doktora Programlarına Öğrenci Alınacaktır. BAŞVURU TAKVİMİ Başvuru Başlangıcı 02 Temmuz 2018 Başvuru Sonu 20

Detaylı

T.C DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI

T.C DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI T.C DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 2020 STRATEJİK PLANI YILI PERFORMANS HEDEF LERİ VE GERÇEKLEŞME DÜZEYLERİ GEREKÇELER VE GENEL DEĞERLENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN : STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI STRATEJİK

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Karadeniz Teknik Üniversitesi, Yan Dal ve Yaz Dönemi Yönetmeliği uyarınca 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında ve Yan Dal eğitim-öğretimine başvuru şartları, gerekli

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ

EĞİTİM-ÖĞRETİM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 10 1. AMAÇ Bu Prosedürün amacı, Abant İzzet Baysal Üniversitesinde eğitim-öğretim hizmetlerinin etkin ve kaliteli bir şekilde gerçekleştirilmesidir. 2. KAPSAM Bu Prosedür, Abant İzzet Baysal

Detaylı

Erasmus+ Erasmus Öğrenci Değişim Programı

Erasmus+ Erasmus Öğrenci Değişim Programı AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Erasmus+ Erasmus Öğrenci Değişim Programı 06.01.2014 Bugün ne konuşacağız Erasmus+ ( Öğrenim ve Staj) Nedir? Erasmus + Öğrenme Hareketliliğindeki değişiklikler

Detaylı