The sw!tch newsletter

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "The sw!tch newsletter"

Transkript

1 İDARE // İngiltere: Ormazabal Eurelectric de sponsor oldu. // Amerika Birleşik Devletleri: ABD Iberdrola için anahtar teslimi trafo. // Arjantin: 33/13.2 kv 2x10 MVA Villa Flandria Trafo Merkezi / Q3 TR İlginizi Çekebilecek Linkler Fuarlar Organizasyonlar // Çin: Ormazabal, Fujian eyaletinde 4 Milyon RMB lik ihaleyi kazandı. ORTA GERİLİM KULLANICILARI RES // Arjantin: Mar del Plata Limanı. // İspanya: 12,5 MVA gücünde trafo tedariği. GENEL // Almanya: adet ga hücresi üretildi. // Latin Amerika: Primer dağıtım konferansları. // Meksika: Uluslararası Expo Eléctrica fuarına katıldık. // Stany Zjednoczone: Konferencja i wystawa IEEE PES ze specjalistami z branży T&D. // Çin: Bask Hükümeti Kunshan ı ziyaret etti. YAZARLAR L GLOM m Bir haber yazın: THE SW!TCH Bülten panelinin bir üyesi olun. Aramıza katılın!

2 İngiltere: Ormazabal Eurelectric de sponsor oldu Ormazabal, bu yıl Londra da düzenlenen Eurelectric yıllık toplantı ve konferansına bronz sponsor olarak katıldı. Yeni enerji dünyasında güven oluşturmak sloganıyla düzenlenen bu etkinlikte, E.on, Energy UK, EDP, ENA, EDF ve Accenture gibi sektörde önemli role sahip firmalar bir araya geldi. Velatia Başkanı Javier Ormazabal, Sürdürülebilir ve ekonomik enerjiye geçiş: Ne kadar uzakta? Ve maliyeti ne? başlıklı konuşmasıyla ikinci oturumda gerçekleştirilen müzakereye aktif olarak katıldı. Gelecek yıl, Eurelectric in yıllık toplantı ve konferansı, Berlin de yapılacak. Yine Eurelectric le ilgili olarak, Ormazabal, Gelecek elektrikte, adı altında düzenlenecek olan fuar ve müzakerede katılımcı olarak yer alacak. Bu etkinlik 10 ve 11 Eylül 2014 tarihlerinde Brüksel deki Avrupa Parlamentosu merkezinde gerçekleştirilecek ve elektrik endüstrisinden önemli uzmanlar da orada olacaktır. İDARE Amerika Birleşik Devletleri: ABD Iberdrola için anahtar teslimi trafo Ormazabal, Iberdrola ilk anahtar teslim trafosunu ABD Iberdrola da hizmete soktu, dolayısıyla Rochester ta (New York) gerçekleştirdiği trafo yenilemelerine devam etti. Prefabrike metal muhafazalı trafo, Iberdrola ABD standartlarına uygun olarak birincil dağıtım, koruma ve kontrol üniteleri, yangın koruması, bataryalar, klima ve otomasyon kontrol bölmeleri için IEEE standardına sahip cpg.1 tam gaz yalıtımlı hücrelerle donatılmıştır. Ormazabal ın kendi ekibi tarafından yerinde yapılan kurulum sonrasında, tüm gerekli operasyonel kabul testleri hizmete alma öncesinde gerçekleştirildi. Ekip, trafonun indirilmesini, kablo konnektörlerinin hazırlığını ve kurulumunu, şebeke bağlantısını ve trafonun hizmete alım işlemlerini gerçekleştirdi. Kurulum sonrasında Rochester tesislerimizde, ünitelerimizin operasyonel güvenilirliği, çalışma silsileleri ve trafonun tüm diğer bileşenleri hakkında, operatör personelini eğitmeyi amaçlayan eğitim oturumlarıdüzenledik.

3 Arjantin: 33/13.2 kv 2x10 MVA Villa Flandria Trafo Merkezi İDARE Buenos Aires e 60 km uzaklıkta bulunan Luján bölgesinde elektrik dağıtımından sorumlu olan ve faaliyet gösteren Luján kamu hizmeti şirketine ait olan Villa Flandria trafo merkezinin iyileştirilmesi ve genişletilmesi çalışmalarını yaptık. Villa Flandría trafo merkezi, aynı isimli şehre ve Jáuregui, Loreto, Cortinez, Olivera ile başkent Luján gibi diğer şehirlere elektrik tedarik etmektedir. Artan elektrik talebi sebebiyle trafo merkezi, görevini yerine getirmede çok ciddi sorunlar yaşamıştır. Teknik açıdan, aşağıdaki ürün ve hizmetler, Ormazabal tarafından sunulan teklife, kamu ihalesi sürecinde ihalenin verilmesi ile anahtar teslim esasına göre tedarik edilmiştir. 33 kv lık cgm.3 sistemi, besleyici giriş ve çıkışları için beş adet vakumlu şalterden, iki adet boylamsal kaplin ve yan hizmetler için sigorta korumalı bir çıkıştan oluşmaktadır. 13,2 kv lık cgmcosmos sistem kabinleri besleyici giriş ve çıkışları için on adet vakumlu şalterden, bir adet boylamsal kaplin ve iki adet toplayıcı çubuk voltaj ölçme modülünden oluşmaktadır. Bir IEC haberleşme protokolü ile ara bağlantısı yapılan her iki kabin grubu için çok fonksiyonlu, elektronik koruma birimleri. Gerekli koruma, kontrol ve bağlantı bileşenleri dahil yan hizmetler trafosu. 48 Vdc yan hizmet birimleri (redresörler, piller, şarj aletleri, koruma ve kontrol cihazları), kablo döşeme ve bağlama. MR otomatik voltaj regülatörleri ve bunların her iki trafoya bağlı kontrol sistemleri. Müşterinin ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmiş donanım ve yazılım tedariki ve veri tabanı oluşturulması ile uzaktan kumanda ve haberleşme panosu. Tüm koruma, ölçme, kontrol ve haberleşme ekipmanlarının yapılandırılması 10 MVA lık iki adet yeni trafonun 33 ve 13,2 kv lik kenarları ile kontrol odası arasına tüm güç ve uzaktan kumanda iletkenlerinin döşenmesi ve bağlanması. Yeni bir topraklama ızgarasının yapımı ve bağlanması. Yeni kabin dizilişini düzenlemek amacıyla kontrol odasının uyarlanması için inşaat işleri yenilemesi. Yeni trafo apron ve kablo kanallarının betonla kaplanması. Trafo merkezi için yeni iç ve dış aydınlatma tesisatı. Çıkış kabinlerinin kontrolü için hava hattı terminal direklerinden gelen yer altı kabloları ile yeni kablo şebekesi. Genel ara bağlantı, yapılandırma ve devreye alma. Agresif ortamdan, güç artışlarından ve giriş ve çıkış sayısından etkilenmeyen gaz yalıtımlı şalt cihazı ve üstün teknolojili işletme ekipmanı sayesinde, Kamu Hizmet Şirketi öngörülemeyen durumlarda dahi şehirlere kesintisiz elektrik tedariki sunabilecek kapasitededir.

4 Çin: Ormazabal, Fujian eyaletinde 4 Milyon RMB lik ihaleyi kazandı Ormazabal Zhuhai Switchgear Limited Fujian Putian Daganshan da rüzgar enerjisi projesi ihalesini kazandı. Toplam ünite sayısı 24, toplam değeri ise 4 Mİlyon RMB (Renminbi) olan proje Fujian pazarında aldığımız ilk rüzgar enerjisi siparişi olup aynı zamanda Ormazabal ın Çin rüzgar enerjisi pazarında cgm.3-v ürününün ilk kez piyasaya sürülmesidir. Daha önce F&G China Electric Ltd olarak adlandırılan Ormazabal Zhuhai Switchgear Ltd. şirketi Çin deki tamamı Alman sermayeli ilk teşebbüs olarak 1991 yılında kurulmuştur. Merkezi Zhuhai de bulunan şirketin uzmanlık alanı, üstün kaliteli, tamamen gaz izoleli orta gerilim şalt cihazlarının üretimi ve pazarlanmasıdır. Yıllar geçtikçe şirket, Çin enerji tedarik sektöründe büyük bir deneyim kazanmıştır. Halihazırda genişlemesiz kompakt hücreye, ek olarak modüler genişlemeli RMU ve dünyanın en küçük kablo dağıtım kutusu olan Felten kutusunu sunmaktadır. Hassas Avrupa mühendisliği ve işçiliği sayesinde, Çin in güç şebekesi ile birlikte büyümeyi ve müşterilerimize yüksek değerli ürünler ve çözümler sunmayı amaçlıyoruz. RES

5 Arjantin: Mar del Plata Limanı Kamu ihalesi sürecinde başarılı bir teklif sahibi olarak, Mar de Plata Bölge Liman İdaresine gemilere ve diğer tüketim noktalarına 2 ve 3 numaralı rıhtımlarda elektik sağlanması amacıyla trafo merkezlerinin temini için ihaleyi kazandık. Buenos Aires in 400 km güneyinde bulunan Mar de Plata, Arjantin in en önemli spa tatil yeridir. Özellikle balıkçılık sektöründe olmak üzere ana limanlardan da biridir. Tedarik, ön fabrika testini kapsamış ve iki aşamaya bölünmüştür: Liman İdaresi için trafo merkezleri ve kamu hizmeti sunan yerel elektrik şirketi EDEA ya (Empresa Distribuidora de Energía Atlántica) işletme ve ölçme amacı için trafo merkezleri. ORTA GERİLİM KULLANICILARI Liman İdaresi için beş adet trafo merkezi, gerekli kontrol ve ölçme cihazlarına ve gelecekteki uzaktan kumanda için yerleşik bir kapasiteye ek olarak, cgmcosoms tamamen gaz yalıtımlı orta gerilimli şalt cihazlı ile donatılmış pfu.4 prefabrike beton duvarlar, 630 kva lık dağıtım trafoları ve ana şalterin bulunduğu düşük gerilimli ve sekiz çıkışlı panolardan oluşmaktadır. EDEA için trafo merkezleri (ayrıca sayı olarak beş), ölçümlü bir müşteri şeması oluşturan cgmcosoms tamamen gaz yalıtımlı orta gerilimli şalt cihazı ile donatılmış pfu.3 prefabrike beton duvarlardan oluşmaktadır. Bu tip bir tesiste tamamen gaz yalıtımlı şalt cihazının kullanımı, deniz tuzu seviyesi ve az bakım gerektirmesi gibi zorlu kurulum koşullarına dayanımı sayesinde önemli bir unsurdur. İspanya: 12,5 MVA gücünde trafo tedariği Lubián Orense (Galicia) yüksek hızlı tren demiryolu hattının bir bölümünü teşkil eden Campobecerros tünelinde çalışan tünel açma makinelerine elektrik sağlayacak orta gerilim şalt cihazı ve elektrik trafosu yükselticisi tarafımızca tedarik edilmiştir. Bu proje, bir adet 12,5 MVA trafonun, 20 kv dan 30 kv a yükseltici, 20 kv tarafında cgmcosoms şalt sistemi ve koruma birimleri 30 kv tarafında ise cgm.3 sisteminin kurulumundan meydana gelmektedir. Gerilim 30 kv a yükseltildiğinde, müşteri 55 kilometrelik bir alanı kapsayan bir havai hatt kurmuştur. Bu hattın sonunda 20MVA trafo teçhizatının kurulumuyla, gerilim 30 kv dan 20 kv a düşürülerek tünel makinalarının elektrik tedariği sağlanmış oldu. İspanya daki önemli elektrik kurulum şirketlerinden biri olan müşterimiz Elecnor, bizi büyük altyapılara elektrik tedariği sağlayan kaliteli bir tedarikçi olarak tanımlamaktadır bu da bu alandaki konumumuzu güçlendirmektedir.

6 Almanya: adet ga hücresi üretildi Kısa bir süre önce, Almanya Krefeld deki tesislerimizde adet ga hücresi ürettik. 24 kv a kadar sekonder dağıtım şebekesi için daha dayanıklı ve kompakt bir seçim sunan tamamen gaz yalıtımlı ilk ga hücresi, 1985 yılında Almanya da üretildi. GA24 olarak adlandırılmıştı den itibaren geliştirilmiş olan ga hücresi ile değiştirildi ve bu hücrenin gelişimi bugün de devam etmektedir. Almanya daki ve Çin deki üretim tesisleri ile en son modeller, 24 kv / 20 ka / 4 s ye kadar nominal değerlere ve - 5 ila - 25 C arasında çalışma ortamı sıcaklığı aralığına sahiptir. Hücrenin kompakt versiyonu, Almanya pazarındaki tüm hücreler içerisinde en düşük gaza, ömür boyu sızdırmazlığa ve ekranlı kablolara sahiptir. Hücrelerin tamamı rutin testlerden geçmektedir. Leipzig deki yeni ofis açılışında Velatia başkanı Javier Ormazabal, 2007 yılından bu yana Thuringia bölgesindeki elektrik şebekelerini işletmekte olan müşterimiz TEN Thüringer Energienetze ye ( bağlantısı), ga hücresini tedarik ettiği için teşekkürlerini sunmuştur. GENEL Şirketi René Senft temsil etmiştir ve kendisi, şirketin memnuniyetini şu sözlerle ifade etmiştir: Ormazabal, çok iyi bir konumda. Teknoloji konferansında, yeni konumunu biraz tanıma fırsatım oldu ve Ormazabal temsilcileri, müşterileri ve ortakları ile teknik bir müzakereyi yönetme fırsatım oldu. Latin Amerika: Primer dağıtım konferansları Temmuz ayının ilk günlerinde, Ormazabal Primer Dağıtım profesyonel teknik yönetiminin, bölgenin satış ve pazarlama müdürlerinin katılımıyla Latin Amerika da teknik konferans ve eğitimler verdik. En önemli konferans, Peru nun Lima şehrinde gerçekleştirildi. Bu ülkedeki distribütörümüz olan Manufacturas Eléctricas S.A. ile kurmuş olduğumuz çok değerli işbirliği ile etkinlik, şehrin en önemli otellerinden birinin konferans salonunda gerçekleştirildi. Burada tüm Peru daki mühendislik, inşaat ve enerji dağıtım sektörlerinden gelen 70 ten fazla profesyonel hazır bulundu. İzleyiciler, cgp.1, cpg.0 ve ormacontainer ürün serilerimiz hakkında bilgilerini artırmak için Ormazabal konuşmacıları ile birebir iletişim kurabilme imkanı buldular. Etkinlik sona erdiğinde, katılanlara dokümantasyon ve hediyeler takdim edildi. Benzer yapıdaki konferanslar, aynı hafta içinde Şili ve Uruguay da da, Enersis, Chilectra ve UTE kurumlarında gerçekleştirildi ve aynı başarıya ulaştı.

7 Meksika: Uluslararası Expo Eléctrica fuarına katıldık Haziran ayında, her yıl düzenlenen Meksika Expo Eléctrica Internacional fuarında katılımcı olarak yeralarak elektrik dağıtım şirketleri, yenilenebilir enerji proje geliştiricileri, müteahhitler, kurulum işleri yapanlar ve özel müşteriler de dahil olmak üzere pazarın tüm kesimleri için tasarlanmış teknolojilerimizi, ürünlerimizi ve hizmetlerimizi sunma fırsatı bulmuş olduk. Böylece Ormazabal için 1999 dan beri önemli bir ülke olan Meksika daki mevcudiyetimizi sağlamlaştırmış olduk ki Meksika pazarına girdiğimiz o yıl, sunduğumuz tamamen gaz yalıtımlı orta gerilimli şalt teknolojisi henüz ülkede mevcut değildi. Hızlı bir şekilde çeşitli rüzgar santrali projelerinde ve elektrik dağıtım şirketi Valle de México nun projelerinde yeraldık ve böylece i bu teknolojide en önde gelen tedarikçi haline geldik. Bu yüzden 2012 yılında Ormazabal Meksika şirketini z kurduk ve Mexico City deki merkez ofisimizden ürün ve hizmetlerimizi daha yakın ve hızlı bir şekilde sunma imkanına eriştik. GENEL Deneyimlerimizin neticesinde, Meksika da 5000 den fazla orta gerilim kurulumu gerçekleştirdik. Ana ürünlerimizin Comisión Federal de Electricidad Federal Elektrik Kurumu (CFE) ve bölgedeki büyük kurumlar tarafından onaylanması, hem dağıtım şebekelerinde hem de yüksek gerilimli / orta gerilimli merkezlerde çok sayıda projede yer almamıza olanak tanımıştır. Bugün kurulu rüzgar gücü kapasitesinin % 50 sinden fazlasına koruma ve kontrol birimlerinin yanı sıra şalt cihazları da tedarik ettiğimiz yenilenebilir üretim projelerinde büyük bir rol oynamaktayız. Amerika Birleşik Devletleri: IEEE PES T&D Konferansı ve Fuarı Chicago da gerçekleştirilen IEEE PES T&D Conference & Exposition 2014 te katılımcı olarak yeraldık. Bu etkinlikte Ormazabal, Yeni IEC/TS standartına göre orta gerilim primer şalt cihazlarının Yeni Sanal Sismik Değerlendirmesi başlıklı bir afiş sundu, burada Ormazabal ın Sanal Test Laboratuvar ekibi tarafından yeni Teknik Şartnameyi dünyada ilk uygulayan şirket olarak geliştirilen proje açıklandı. Müşterilerimize yakın olmak, onları yerel pazarların ihtiyaçlarına ve özelliklerine göre uyarlanmış teknolojiler ve çözümlerle desteklemek istiyoruz. Bu, ABD gibi çeşitli ülkelerde her geçen gün daha fazla var olabilmemizi sağlamaktadır.

8 Çin: Bask Hükümeti Kunshan ı ziyaret etti Bask Hükümetinin Ekonomik Gelişim ve Rekabetçilik meclis üyesi, Arantza Tapia Kunshan daki tesislerimizi ziyaret etti. Bu ziyaretin amacı, Bask Hükumetinin Bask ve Çin şirketleri arasındaki işbirliğini koruma ve geliştirmeye yönelik r ilgisi olmuştur. Çin deki mevcudiyetimizin 25 yıllık bir geçmişi bulunmaktadır : 80 li yılların sonlarında ilk ünitelerimizi yerli ortaklar aracılığıyla tedarik ettikten sonra, daha önce F&G China Electric Ltd. adıyla bilinen Ormazabal Zhuhai Switchgear Co.Ltd., 1991 yılında kurulmuştur ve Çin topraklarında tamamen Alman sermayesi ile kurulan ilk şirkettir. Ormazabal NRG (Pekin) Switchgear Company Limited 1994 yılında Pekin Kamu Güvenliği Bürosu ile birlikte bir şirket olarak kurulmuştur yılında, Kunshan da en son teknolojilerle donatılmış fabrikamızı hizmete açılmıştır. Burası, tamamen gaz yalıtımlı ga - gae hücrelerin üretimini yaptığımız en son teknolojiye sahip fabrikalarımızdan biri olup hem Çin pazarına hem de güney batı Asya nın diğer bölgelerine ürün tedarik etmektedir. GENEL Yıllar boyunca bu ülkenin elektrik sektöründe önemli bir tecrübe edindik ve böylece Çin deki müşterilerimizle uzun süreli ilişkiler kurma imkanına sahip olduk. Bu deneyim aynı zamanda uzmanlaşmış olduğumuz farklı segmentlerdeki (kamu hizmetleri, yenilenebilir enerjiler, altyapılar, endüstri ve üçüncül) çeşitli projelerde yeralma olanağı da tanımıştır.

The sw!tch newsletter

The sw!tch newsletter 2014 / Q1 TR links İDARE // Türkiye: Başkent için 37 cpg.0 kabinler // Çin: CSG ye yenilikçi teknoloji // Amerika Birleşik Devletleri: cpg hücreleri olan ilk trafo merkezi // Çin: Devlet Şebekesinden İhale

Detaylı

OG Anahtarlama Sistemi Primer Dağıtım

OG Anahtarlama Sistemi Primer Dağıtım OG Anahtarlama Sistemi Primer Dağıtım CPG.1 Tek ve Çift Baralı, Gaz Yalıtımlı Hücre Dizisi 36 kv kadar CPG Sistemi AÇIKLAMA Ormazabal CPG sistemi, CPG.1 tek ve çift baralı SF 6 gazı yalıtımlı GIS tipi

Detaylı

LBSG 36 KOMPLE SF6 GAZ YALITIMLI METAL MAHVAZALI MODÜLER HÜCRELER (RMU)

LBSG 36 KOMPLE SF6 GAZ YALITIMLI METAL MAHVAZALI MODÜLER HÜCRELER (RMU) LBSG 36 KOMPLE SF6 GAZ YALITIMLI METAL MAHVAZALI MODÜLER HÜCRELER (RMU) DİNAMİZM / SÜREKLİLİK / PERFORMANS / TECRÜBE ULUSOY ELEKTRİK A.Ş. 1985 yılında bir mühendislik şirketi olarak kurulmuştur. Ulusoy

Detaylı

The sw!tch newsletter

The sw!tch newsletter İDARE // Meksika: CFE-LAPEM Onayı // İsviçre: Akilli ağ konferansi // İspanya: İspanya nın Iberdrola ile imzaladığı 19M Euro tutarındaki yeni sözleşmesi // Avustralya: ENA Etkinliği 2014 / Q2 TR İlginizi

Detaylı

biz kimiz. Simtes / Ostim

biz kimiz. Simtes / Ostim biz kimiz. Simtes Elektrik olarak bizler; enerji iletimi, dağıtımı ve kontrolu konularında şirketinizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak üzere hizmet vermekteyiz. 1975 yılından günümüze kadar Simtes,

Detaylı

ABB YAĞLI TİP DAĞITIM TRANSFORMATÖRLERİ

ABB YAĞLI TİP DAĞITIM TRANSFORMATÖRLERİ ABB YAĞLI TİP TRAFO (28,5-36/0,4kV) ELİT A ABB KURU TİP TRAFO (33/0,4kV) 50 kva 5.200,00 USD 400 kva 12.500,00 EUR 100 kva 6.150,00 USD 630 kva 14.000,00 EUR 160 kva 8.000,00 USD 800 kva 14.750,00 EUR

Detaylı

CPG.0 Tek Baralı Gaz Izoleli Hücre Dizisi 36 kv a kadar CPG Sistemi

CPG.0 Tek Baralı Gaz Izoleli Hücre Dizisi 36 kv a kadar CPG Sistemi OG Anahtarlama Sistemi Primer Dağıtım CPG.0 Tek Baralı Gaz Izoleli Hücre Dizisi 36 kv a kadar CPG Sistemi AÇIKLAMA Ormazabal CPG sistemi dahilindeki CPG.0, 36 kv a kadar Orta Gerilim şebekelerinde birbirinden

Detaylı

AG DAĞITIM PANO VE MALZEMELERİ

AG DAĞITIM PANO VE MALZEMELERİ AG DAĞITIM PANO VE MALZEMELERİ Ana dağıtım panosu ile tesisin enerjisi tek bir panodan kontrol edilebilir. Fabrika, atölye ve iş yerlerinde elektrik enerjisinin ana dağıtımının yapıldığı panolardır. Trafosuz

Detaylı

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için, güvenilir koruma ürünleri.

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için, güvenilir koruma ürünleri. Alçak gerilim tesisatı için, güvenilir koruma ürünleri. Easy9 un kalitesi ve güvenilirliği daha üretken olmamı sağladı. Güvendiğiniz markadan yeni, sağlam bir ser... Yeni Easy9 serisi, bir elektrikçi olarak

Detaylı

OG Anahtarlama Cihazı Sekonder Dağıtım Şebekeleri

OG Anahtarlama Cihazı Sekonder Dağıtım Şebekeleri OG Anahtarlama Cihazı Sekonder Dağıtım Şebekeleri CGM.3 Komple Gaz Yalıtımlı Modüler ve Kompakt (RMU) Sistem 36 kv a kadar TANIM Ormazabal CGM.3 sistemi 36kV a kadar Orta Gerilim Sekonder Dağıtım şebekelerinde

Detaylı

www.ozgen.com info@ozgen.com

www.ozgen.com info@ozgen.com Şirketimiz bugüne kadar tamamlamış olduğu Elektrik Santrallarında kaliteli, emniyetli ve hızlı iş üretimi ile işverenlerin takdirini kazanmıştır. Bu broşürde Elektrik Santralları ile ilgili yapmış olduğumuz

Detaylı

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri.

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri. Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri. Easy9 un kalitesi ve güvenilirliği daha üretken olmamı sağladı. Güvendiğiniz markadan yeni ve sağlam bir seri... Yeni Easy9 serisi, bir elektrikçi

Detaylı

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri Easy 9 katalog.indd 1 1/17/14 2:33 PM

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri Easy 9 katalog.indd 1 1/17/14 2:33 PM Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri. 00205 Easy 9 katalog.indd 1 1/17/14 2:33 PM Easy9 un kalitesi ve güvenilirliği daha üretken olmamı sağladı. Güvendiğiniz markadan yeni ve sağlam bir

Detaylı

500+ Proje. Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK MECİDİYEKÖY MEYDAN TÜNELİ

500+ Proje. Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK MECİDİYEKÖY MEYDAN TÜNELİ 500+ Proje Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK Güçlü teknik kadromuz ve alt yapımız ile güç santralleri, enerji iletim hatları, orta gerilim

Detaylı

RES ELEKTRIK PROJELENDIRME SÜREÇLERI O Z A N B A S K A N O Z A N. B A S K A N @ K E S I R. C O M. T R + 9 0 ( 5 3 9 ) 7 8 5 9 7 1 4

RES ELEKTRIK PROJELENDIRME SÜREÇLERI O Z A N B A S K A N O Z A N. B A S K A N @ K E S I R. C O M. T R + 9 0 ( 5 3 9 ) 7 8 5 9 7 1 4 RES ELEKTRIK PROJELENDIRME SÜREÇLERI O Z A N B A S K A N O Z A N. B A S K A N @ K E S I R. C O M. T R + 9 0 ( 5 3 9 ) 7 8 5 9 7 1 4 ÖZET Önbilgi Projelendirmeye Bakış Elektriksel Tasarım Ön-Hazırlık Enterkonnekte

Detaylı

Çok yönlü güvenilir bir sistem

Çok yönlü güvenilir bir sistem Totally Integrated Power Çok yönlü güvenilir bir sistem Gaz ile yalıtılmış orta gerilim panosu 8DJH 36 www.siemens.com/8djh36 Totally Integrated Power (TIP) Enerji dağıtımında son noktayı koyduk Sol: İstanbul,

Detaylı

Rüzgârın elektriğe dönüşümü

Rüzgârın elektriğe dönüşümü Rüzgârın elektriğe dönüşümü Rüzgâr enerjisi sektörünü küresel ölçekte destekleyen uzmanlık ve çözümler TÜV SÜD Türkiye Daha temiz bir gelecek için rüzgâr enerjisi çözümleri Nüfus artışı, enerji güvenliği

Detaylı

Genişletme modülleri EM-TRF-USV. EASYLAB'in 230 V şebekeye bağlantısı ve kesintisiz güç kaynağı için K /2012 DE/tr

Genişletme modülleri EM-TRF-USV. EASYLAB'in 230 V şebekeye bağlantısı ve kesintisiz güç kaynağı için K /2012 DE/tr .3 X X testregistrierung Genişletme modülleri TAM EASYLAB adaptör modülü EASYLAB'in 30 V şebekeye bağlantısı ve kesintisiz güç kaynağı için TCU3 Tipi EASYLAB kontrolörlerinin ve TAM Tipi adaptör modüllerinin

Detaylı

Otomatik Tekrar Kapamalı Kesici. (Recloser)

Otomatik Tekrar Kapamalı Kesici. (Recloser) Otomatik Tekrar Kapamalı Kesici (Recloser) Üç kutuplu iki konumlu (açık - kapalı) Anahtarlama (kesme - kapama) vakum ortamında (vacuum interrupter) da hızlı tekrar kapamaya uygun tasarlanmıştır. Kesiciye

Detaylı

SALİKS ENERJİ & TEKNOLOJİ SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

SALİKS ENERJİ & TEKNOLOJİ SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ SALİKS ENERJİ & TEKNOLOJİ SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ Saliks Teknoloji Sistemleri A.Ş. olarak müşterilerimizin istek ve beklentileri doğrultusunda proseslerimizi ve buna bağlı çözümlerimizi

Detaylı

Profesyonel, verimli, yenilikçi çözümler...

Profesyonel, verimli, yenilikçi çözümler... www.mekatromuhendislik.com.tr Profesyonel, verimli, yenilikçi çözümler... www.mekatromuhendislik.com.tr çözüm üretiyoruz... Hakkımızda 2012 yılında endüstriyel otomasyon sektöründe yenilikçi ve kaliteli

Detaylı

Otomatik Yük Ayırıcı

Otomatik Yük Ayırıcı Otomatik Yük Ayırıcı Teknik Özellikler: IEC standartlarına göre - E3 M2 Anma gerilimi (kv rms) 36 Anma akımı (A) 630 Anma kısa devre akım (ka) 12,5 Anma yalıtım düzeyi kv rms, 50Hz/1 dak. faz - toprak

Detaylı

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME Akıllı şebekeleri ve akıllı sayaç okumaları hayata geçirebilmek için anahtar nitelikteki enerji değerlerini gerçek zamanlı olarak transfer edilebilecek bir haberleşme

Detaylı

THE SW!TCH newsletter

THE SW!TCH newsletter KAMUSAL DAĞITIM // Fransa: Helikopterle taşınan ilk ctc.r // Polonya: 650 adet trafo ihalesini kazandık. 2014 / Q4 TR İLGINIZI ÇEKEBILECEK LINKLER FUARLAR ORGANIZASYONLAR // ÇİN: Ormazabal NRG nin 20.

Detaylı

Güneş Enerjisi nde Lider

Güneş Enerjisi nde Lider Güneş Enerjisi nde Lider GO Enerji, 2003 yılından itibaren, Güneş enerjisinden elektrik üretimi teknolojilerinde uzmanlaşmış ekibiyle faaliyet göstermektedir. Kendi markaları ile ABD den Avustralya ya

Detaylı

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME DAĞITIM ŞİRKETİ Kontrol Odası Yönetimi IP Altyapısı MV Akıllı şebekeleri ve akıllı sayaç okumaları hayata geçirebilmek için anahtar nitelikteki enerji değerlerini gerçek zamanlı olarak transfer edilebilecek

Detaylı

Genişletme modülleri EM-TRF. EASYLAB'in 230 V şebekeye bağlantısına yönelik. 08/2012 DE/tr K

Genişletme modülleri EM-TRF. EASYLAB'in 230 V şebekeye bağlantısına yönelik. 08/2012 DE/tr K .3 X X testregistrierung Genişletme modülleri EASYLAB'in 30 V şebekeye bağlantısına yönelik TCU3 Tipi EASYLAB kontrolörlerinin ve TAM Tipi adaptör modüllerinin 30 V şebekeye doğrudan bağlantısına yönelik

Detaylı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SİSTEM SALONU YENİLEME DENEYİMİNİN PAYLAŞILMASI

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SİSTEM SALONU YENİLEME DENEYİMİNİN PAYLAŞILMASI ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SİSTEM SALONU YENİLEME DENEYİMİNİN PAYLAŞILMASI Giriş Sunum hakkında genel bilgi Yenileme çalışmasının kapsamı i. Süresi ii. Elektrik, data, KGK, yangın söndürme, bölümlendirme,

Detaylı

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018 18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI 2-5 Kasım 2018 Fuar Hakkında 2-5 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan 18. İran Uluslararası Elektrik Fuarı, yerli ve yabancı çok sayıda firmanın katılımıyla alanındaki

Detaylı

VSI-2.0 OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ

VSI-2.0 OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ VSI-2.0 OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ Prins Otogaz Dönüşüm Kiti ile Üstün Performans Yüksek Sürüş Keyfi Kıymet bilenlerin otogaz dönüşüm kiti, Prins! Kıymet Bilenlerin Otogaz Dönüşüm Kiti, Prins! Dünyada sıralı

Detaylı

Çok yönlü güvenilir bir sistem

Çok yönlü güvenilir bir sistem Gaz ile yalıtılmış 36 kv a kadar orta gerilim panosu Çok yönlü güvenilir bir sistem 8DJH 36: Tüm gereksinimler için tasarlanmıştır www.siemens.com/infrastructure-cities Şehirler için geleceğin enerji dağıtımını

Detaylı

ÇETİNKAYA PANO ÇETİNKAYA PANO

ÇETİNKAYA PANO ÇETİNKAYA PANO 2017 Fiyat Listesi 1979 yılında elektrik sektöründe faaliyetine başlamış olan ÇETİNKAYA PANO, 38 yıllık sektör tecrübesiyle imalat sahasını geliştirerek ve pazar payını günden güne arttırarak iç ve dış

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

EK-1 (REVİZE-2) ED/101-21/028 Hesaplamaya Konu Uygulama Dönemi: 2011-2015. Lisans No:

EK-1 (REVİZE-2) ED/101-21/028 Hesaplamaya Konu Uygulama Dönemi: 2011-2015. Lisans No: EK-1 (REVİZE-2) Lisans Sahibi Tüzel Kişi: BAŞKENT ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. Lisans No: ED/101-21/028 Düzenlemeye Esas Net Yatırım Harcamasına İlişkin Veriler Tablolarda yer alan planlanan tutarlar ise Kasım

Detaylı

MOBİL TRAFO MERKEZLERİ. Mayıs 2016, EKOS GROUP. All rights reserved.

MOBİL TRAFO MERKEZLERİ. Mayıs 2016, EKOS GROUP. All rights reserved. MOBİL TRAFO MERKEZLERİ TA K & Ç A L I Ş T I R Ç ÖZ Ü M L E R Mayıs 2016, EKOS GROUP. All rights reserved. Bölüm 1 Mobil Trafo Merkezi Giriş İhtiyaçlarınız için Hızlı, Güvenli&Güvenilir Çözümler Küçük Alan

Detaylı

Elektrik Dağıtım. Sayaç Çözümleri

Elektrik Dağıtım. Sayaç Çözümleri Elektrik Dağıtım Şirketleri için Elektrik Dağıtım Sayaç Çözümleri Şirketleri için KÖHLER ÖZELLEŞEN ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİNİN ARADIĞI TÜM SAYAÇ ÇÖZÜMLERİNİ SAĞLIYOR Elektrik Dağıtım Şirketleri nin

Detaylı

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile kontrolörler, güneş enerjisi, Özellikler katı yakıt, doğalgaz ve fuel-oil kazanları, n Birden fazla

Detaylı

Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ

Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ 10.05.2013 EnerjiSA & Başkent Elektrik Dağıtım AŞ Türkiye nin en büyük sanayi ve finans topluluklarından

Detaylı

1 Mart https://twitter.com/schneider_tr

1 Mart https://twitter.com/schneider_tr http://www.facebook.com/schneiderelectrictr https://twitter.com/schneider_tr n n n n n 3 4 5 6 B: Sepam 10 B serisi, aflırı yüklere, faz-faz hatalarına ve toprak hatalarına karfl koruma sa lar A: Sepam

Detaylı

SİVİL DENİZCİLİK İÇİN ENERJİ ÇÖZÜMLERİ

SİVİL DENİZCİLİK İÇİN ENERJİ ÇÖZÜMLERİ SİVİL DENİZCİLİK İÇİN ENERJİ ÇÖZÜMLERİ Çevre dostu, düşük maliyetli ve güvenli! Bugün, denizcilik endüstrisinin pil için gereksinimleri bunlar. Sıkı düzenlemeler ve artan performans beklentileri, üreticileri

Detaylı

2013 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2013 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Bilindiği üzere, elektrik enerjisi tüketimi gelişmişliğin göstergesidir. Bir ülkedeki kişi başına düşen

Detaylı

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile kontrolörler, güneş enerjisi, katı yakıt, doğalgaz ve fuel-oil kazanları, ısı pompaları ve bölgesel

Detaylı

ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ

ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ 28.02.2017 1 ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ İçerik 1-TS EN 62446 Genel Bakış 2-TS EN 62446 Kapsamı ve Yardımcı

Detaylı

Ticari araçlarda yüklerin korunması ve muhafazasına yönelik ekipman www.vanycare.com

Ticari araçlarda yüklerin korunması ve muhafazasına yönelik ekipman www.vanycare.com Ticari araçlarda yüklerin korunması ve muhafazasına yönelik ekipman www.vanycare.com Bir Blomberger Holzindustrie B. Hausmann GmbH & Co. KG markasıdır 1 2 3 4 5 Imalatçi DELIGNIT teknik özel kontrplağı

Detaylı

ALTYAPI ADAPTASYON ÇALIŞMALARI PANO/KABLO KODLAMA TABLOLARI KLEMENS PİN NUMARALARI ŞEMASI

ALTYAPI ADAPTASYON ÇALIŞMALARI PANO/KABLO KODLAMA TABLOLARI KLEMENS PİN NUMARALARI ŞEMASI ALTYAPI ADAPTASYON ÇALIŞMALARI PANO/KABLO KODLAMA TABLOLARI VE KLEMENS PİN NUMARALARI ŞEMASI Tarih: 17.10.2016 1) GİRİŞ 1.1. Pano Kodları Sahada kablo çekim ve bağlantı işleri sırasında kullanılması düşünülen,

Detaylı

MIKRONIKA :06:01

MIKRONIKA :06:01 MIKRONIKA 2012-02-29 15:06:01 2 üretmek suretiyle tedarik ettikleri endüstriyel otomasyon sistem çözümleri ile Polonya nın bu alanda önde gelen üretmek suretiyle tedarik ettikleri endüstriyel otomasyon

Detaylı

2012 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2012 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Bilindiği üzere, elektrik enerjisi tüketimi gelişmişliğin göstergesidir. Bir ülkedeki kişi başına düşen

Detaylı

Bir Dünya Grubu hizmetinizde

Bir Dünya Grubu hizmetinizde Bir Dünya Grubu hizmetinizde 10.000 çalışanı ile Leroy-Somer, tüm Dünya da haftada 7 gün günde 24 saat, ihtiyacınız olan ticarî ve teknik desteği size sunma kapasitesine sahip 470 ekspertiz ve servis merkezinden

Detaylı

ELEKTRİK TESİSATI VE SİSTEMLERİ

ELEKTRİK TESİSATI VE SİSTEMLERİ ELEKTRİK TESİSATI VE SİSTEMLERİ Elektrik tesisatının, kaçış yolları aydınlatmasının, acil durum aydınlatma ve yönlendirmesinin ve yangın algılama ve uyarı sistemlerinin, ilgili tesisat yönetmeliklerine

Detaylı

Elektrik Dağıtım Şebekesi: İletim hattından gelen ve şalt merkezlerinde gerilim seviyesi düşürülen elektriği, ev ve işyerlerine getiren şebekedir.

Elektrik Dağıtım Şebekesi: İletim hattından gelen ve şalt merkezlerinde gerilim seviyesi düşürülen elektriği, ev ve işyerlerine getiren şebekedir. DAĞITIM TRAFOLARI Genel Tanımlar Elektrik Dağıtım Şebekesi: İletim hattından gelen ve şalt merkezlerinde gerilim seviyesi düşürülen elektriği, ev ve işyerlerine getiren şebekedir. EEM13423 ELEKTRİK ENERJİSİ

Detaylı

HMH SERİSİ METAL MAHFAZALI MODÜLER HÜCRELER

HMH SERİSİ METAL MAHFAZALI MODÜLER HÜCRELER HMH SERİSİ METAL MAHFAZALI MODÜLER HÜCRELER HMH Serisi Metal Mahfazalı Modüler Hücreler; 36 kv a kadar sekonder dağıtım sistemlerinde, kompakt köşk tipi trafo binalarında ve endüstriyel tesislerde, dahili

Detaylı

AEP ELEKTRİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

AEP ELEKTRİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ AEP ELEKTRİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 30 Yıla yaklaşan deneyim ve tecrübemizi siz değerli müşterilerimizle paylaşıyoruz. Bugüne kadar geçen süreçte birçok projeye çözüm ortağı olduk. Projelendirme

Detaylı

DİNAMİZM / SÜREKLİLİK / PERFORMANS / TECRÜBE

DİNAMİZM / SÜREKLİLİK / PERFORMANS / TECRÜBE METAL CLAD HÜCRELER DİNAMİZM / SÜREKLİLİK / PERFORMANS / TECRÜBE ULUSOY ELEKTRİK A.Ş. 1985 yılında bir mühendislik şirketi olarak kurulmuştur. Ulusoy Elektrik A.Ş. 1985 yılında bir mühendislik şirketi

Detaylı

TÜV SÜD. İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Danışmanlık Çözümleri TÜV SÜD

TÜV SÜD. İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Danışmanlık Çözümleri TÜV SÜD İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Danışmanlık Çözümleri 149 yıllık uzmanlık ile gelen başarı 1866 21 teknisyen ve buhar kazanı sahibi tarafından Mannheim da, teknolojinin bilinmeyen formundan

Detaylı

YURT DIŞI YATIRIMLAR POLAT YETER

YURT DIŞI YATIRIMLAR POLAT YETER YURT DIŞI YATIRIMLAR POLAT YETER ENERJİ SEKTÖRÜ GW Büyüme Oranı Hidroelektrik & Marin Rüzgar Güneş Biyoenerji Jeotermal IRENA,Rethinking Energy,2017 2 AB ÜLKELERİ 2020 HEDEFLERİ AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİNDE

Detaylı

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ Türkiye milli katılım organizasyonunun, T.C. Ekonomi Bakanlığı'na izin başvurusu yapılmış olup, Türkel

Detaylı

Ticaret Merkezi Referanslarımız

Ticaret Merkezi Referanslarımız Proje Adı Şehri CNR Fuar Alanı (Hall 2-3-4-5-6-7-8 ) İstanbul STANDALONE/EY2400 32 900 CNR Fuar Alanı (Hall 9/10) İstanbul STANDALONE/EY2400 22 750 Kayseri Dünya Ticaret Merkezi Kayseri STANDALONE/EY3600

Detaylı

Tanıtım Kataloğu. www.tuncelektrik.com.tr

Tanıtım Kataloğu. www.tuncelektrik.com.tr Tanıtım Kataloğu www.tuncelektrik.com.tr www.tuncelektrik.com.tr hakkımızda Tunç Elektrik 1985 ten beri gerçekleştirdiği tasarım, mühendislik ve taahhüt hizmetleriyle elektrik taahhüt sektöründe kendine

Detaylı

Rüzgar Enerjisi Çalıştayı (Dağıtım Sistemine RES Bağlantıları)

Rüzgar Enerjisi Çalıştayı (Dağıtım Sistemine RES Bağlantıları) TÜRKİYE ELEKTRİK K DAĞITIM A.Ş. GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ Rüzgar Enerjisi Çalıştayı (Dağıtım Sistemine RES Bağlantıları) 26 Kasım 2008 - ANKARA Olgun SAKARYA Elektrik MühendisiM 1 Dağıtım : Elektrik enerjisinin

Detaylı

Dikkat! Her Solar (PV) Kablo Aynı Değildir... Çatılarda Doğru Solar Kablo ve Konnektör Kullanımı

Dikkat! Her Solar (PV) Kablo Aynı Değildir... Çatılarda Doğru Solar Kablo ve Konnektör Kullanımı Dikkat! Her Solar (PV) Kablo Aynı Değildir... Çatılarda Doğru Solar Kablo ve Konnektör Kullanımı Canberk Belibağlı Endüstiyel Kablolar Satış Yetkilisi Dünyada Prysmian Group 135 YILLIK TECRÜBE ~ 8 MİLYAR

Detaylı

Hızlı montaj le tasarruf sağlayın. Hızlı kurulum Kolay ve hatasız montaj. www.entes.com.tr

Hızlı montaj le tasarruf sağlayın. Hızlı kurulum Kolay ve hatasız montaj. www.entes.com.tr Hızlı montaj le tasarruf sağlayın Hızlı kurulum Kolay ve hatasız montaj www.entes.com.tr MPR- 3 fazlı akım trafosu ın Avantajları Kolay Pano Kurulumu Tek kablo ile tornavida kullanmadan kolay bağlantı

Detaylı

SAFARi. M ü h e n d i s I i k. Elektrik İşleriniz SAFARİ Güvencesi Altında.

SAFARi. M ü h e n d i s I i k. Elektrik İşleriniz SAFARİ Güvencesi Altında. SAFARi M ü h e n d i s I i k Elektrik İşleriniz SAFARİ Güvencesi Altında. SAFARİ KURUMSAL PROFİL İÇİNDEKİLER GENEL BİLGİ Hakkımızda Vizyon & Misyon FAALİYET VE YETENEKLER FAALİYET ALANLARI REFERANSLAR

Detaylı

MERAM ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ M. SALİH İŞERİ KONYA İŞLETME MÜDÜRÜ 11/02/09

MERAM ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ M. SALİH İŞERİ KONYA İŞLETME MÜDÜRÜ 11/02/09 MERAM ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ M. SALİH İŞERİ KONYA İŞLETME MÜDÜRÜ MERAM ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KONYA İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ 1 Genel Müdürlüğümüz 17 Ağustos 1995 yılından bu yana

Detaylı

BİNGÖL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

BİNGÖL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ BİNGÖL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ BİNGÖL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İşin Niteliği Toplam Alan Parsel Sayısı Parsellerin Arsa Bedeli Parsel Yüzölçümleri Tahsisi Yapılan Parsel Sayısı Tahsisi Yapılan;Faaliyete

Detaylı

Sayfa Sayfa İKİ KUTUPLU IEC anma akımı Ith: 20A (AC1) IEC çalışma gücü: 1.3kW (AC3 230V) Evsel uygulamalar için ideal.

Sayfa Sayfa İKİ KUTUPLU IEC anma akımı Ith: 20A (AC1) IEC çalışma gücü: 1.3kW (AC3 230V) Evsel uygulamalar için ideal. Sayfa -2 İKİ KUTUPLU IEC anma akımı Ith: 20A (AC1) IEC çalışma gücü: 1.3kW (AC3 230V) Evsel uygulamalar için ideal. Sayfa -2 ÜÇ VE DÖRT KUTUPLU IEC anma akımı Ith: 25A, 40A ve 63A (AC1) IEC çalışma gücü:

Detaylı

FOTOVOLTAİK (PV) GÜÇ SİSTEMLERİ ELEKTRİK TESİSATI İLE İLGİLİ STANDARDLAR

FOTOVOLTAİK (PV) GÜÇ SİSTEMLERİ ELEKTRİK TESİSATI İLE İLGİLİ STANDARDLAR FOTOVOLTAİK (PV) GÜÇ SİSTEMLERİ ELEKTRİK TESİSATI İLE İLGİLİ STANDARDLAR Sabri GÜNAYDIN H.Avni GÜNDÜZ Nur GÜLEÇ sabrigunaydin@hbteknik.com.tr, havni.gunduz@emo.org.tr, nurgulec@gmail.com 1. GİRİŞ Fotovoltaik

Detaylı

ELEKTRİKLİ MAKİNELER VE KABLOLAR SEKTÖR RAPORU

ELEKTRİKLİ MAKİNELER VE KABLOLAR SEKTÖR RAPORU ELEKTRİKLİ MAKİNELER VE KABLOLAR SEKTÖR RAPORU Hazırlayan Sinan YÜZAL 2010 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi ELEKTRİKLİ MAKİNELER VE KABLOLAR ARMONİZE NO: 8501

Detaylı

Türkiye'den Dünya'ya PARAFUDR KULLANMA KILAVUZU

Türkiye'den Dünya'ya PARAFUDR KULLANMA KILAVUZU Türkiye'den Dünya'ya PARAFUDR KULLAMA KILAVUZU Yıl içerisinde yıldırım düşme olasılığı sıklığına, yıldırımın nasıl meydana geldiğine, binanızın bulunduğu yere ve korunmasını istediğiniz teçhizatınızın

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ TEMEL SEVİYE TEKNİK ÖZELLİKLER

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ TEMEL SEVİYE TEKNİK ÖZELLİKLER YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ TEMEL SEVİYE TEKNİK ÖZELLİKLER Yenilenebilir enerji sistemleri eğitim seti temel olarak rüzgar türbini ve güneş panelleri ile elektrik üretimini uygulamalı eğitime taşımak

Detaylı

VİNÇLER VE KALDIRMA MAKİNALARI

VİNÇLER VE KALDIRMA MAKİNALARI VİNÇLER VE KALDIRMA MAKİNALARI 1991 yılında İstanbul'da kurulan şirketimiz özellikle elektromekanik techizatlar, vinçler, kaldırma ve basınçlı hava sistemleri konusunda uzmanlaşmıştır. ERA, ağır endüstrinin

Detaylı

RiMatrix S. RiMatrix S. Avantajlarınız. RiMatrix S App

RiMatrix S. RiMatrix S. Avantajlarınız. RiMatrix S App RiMatrix S RiMatrix S RiMatrix S'e genel bakış...398 Standart oda...400 Standart güvenlik odası...401 Standart konteyner...402 Avantajlarınız Veri merkezi modüllerini baz alan standartlaştırılmış veri

Detaylı

Santrifüj Teknolojisi Yenilikler bizden faydalanmak sizden

Santrifüj Teknolojisi Yenilikler bizden faydalanmak sizden C e n t r i f u g e Te c h n o l o g y Santrifüj Teknolojisi Yenilikler bizden faydalanmak sizden Made in Switzerland Temel kimyasallar İtici tip santrifüjler Sürekli işletim Yüksek ürün yıkama verimi,

Detaylı

İÇERİK 1. HAKKIMIZDA 2. GRUP ŞİRKETLERİ 3. FAALİYET ALANLARI 4. ÇÖZÜM ORTAKLARI. Bir Dünya Enerji

İÇERİK 1. HAKKIMIZDA 2. GRUP ŞİRKETLERİ 3. FAALİYET ALANLARI 4. ÇÖZÜM ORTAKLARI. Bir Dünya Enerji İÇERİK Bir Dünya Enerji 1. HAKKIMIZDA 1.1. VİZYON & MİSYON 1.2. KALİTE POLİTİKASI - ÇEVRE VE TOPLUM 2. GRUP ŞİRKETLERİ 3. FAALİYET ALANLARI 3.1. ÜRETİM 3.2. PROJE GELİŞTİRME - KURULUM 3.3. AR-GE 4. ÇÖZÜM

Detaylı

Genel Bakış. Dünyanın yalnızca 30 dakika boyunca aldığı güneş ışınımı, dünya üzerinde harcanan toplam yıllık enerjinin tamamını karşılayabilir.

Genel Bakış. Dünyanın yalnızca 30 dakika boyunca aldığı güneş ışınımı, dünya üzerinde harcanan toplam yıllık enerjinin tamamını karşılayabilir. Genel Bakış Dünyanın yalnızca 30 dakika boyunca aldığı güneş ışınımı, dünya üzerinde harcanan toplam yıllık enerjinin tamamını karşılayabilir. Giriş Fotovoltaik Güç Sistemleri Tasarımı kolay Kurulumu kolay

Detaylı

Proje aşamasından başlayarak; yatırım ve uygulama aşamasını kapsayan elektrik tesisat uygulamalarını kapsamaktadır.

Proje aşamasından başlayarak; yatırım ve uygulama aşamasını kapsayan elektrik tesisat uygulamalarını kapsamaktadır. TAAHHÜT ve PROJE YÖNETİMİ Proje aşamasından başlayarak; yatırım ve uygulama aşamasını kapsayan elektrik tesisat uygulamalarını kapsamaktadır. Mühendislik desteği sağlayarak yatırımların ve uygulamaların

Detaylı

Türkiye de ABB Genel bir bakış

Türkiye de ABB Genel bir bakış Türkiye de ABB Genel bir bakış ABB Grubu Güç ve otomasyon teknolojilerinde global lider ~150,000 Çalışan sayısı $ 42 milyar gelirler (2013) Faaliyet gösterdiği +100 ülkeler Kuruluş 1988 İsviçre (BBC, 1891)

Detaylı

YAKIT PİLİ DENEY SETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

YAKIT PİLİ DENEY SETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ YENİLENEBİLİR ENERJİ LABORATUVARINA ALINACAK DENEY SETLERİ ŞARTNAMELERİ YAKIT PİLİ DENEY SETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Genel Açıklamalar Deney setindeki tüm parçaların; en az 2(iki) yıl garantisi ve en az

Detaylı

Mücahitler Mah Nolu Sok. ŞEHİTKAMİL/GAZİANTEP

Mücahitler Mah Nolu Sok. ŞEHİTKAMİL/GAZİANTEP Mücahitler Mah. 52023 Nolu Sok. WWW.NADEL.COM.TR ŞEHİTKAMİL/GAZİANTEP GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ KURULUM İŞLEMLERİ KONSTRÜKSİYON İŞLEMİ 1 KONSTRÜKSİYON İŞLEMİ Güneş Enerjisi tesisinizin uzun ömürlü olması için,

Detaylı

Esis Enerji ISO 14001 Sertifikasıyla Bir adım Öne Geçti

Esis Enerji ISO 14001 Sertifikasıyla Bir adım Öne Geçti Sayfa 1 / 6 ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE İLETİŞİM 01 Mart 2011 Salı 13:57:29 Energy Fair 2011 Linkler Solar Fair 2011 Turkey Solar 11:20 - Esis Enerji ISO 14001 Sertifikasıyla

Detaylı

BER TELEKOMÜNİKASYON VE MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ LTD. ŞTİ.

BER TELEKOMÜNİKASYON VE MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. BER TELEKOMÜNİKASYON VE MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. Ber Telekomünikasyon ve Mühendislik Hizmetleri Ltd. Şti, bir mühendislik firmasi olup temel olarak Telekomünikasyon Sektöründe, Proje Operasyon

Detaylı

OSMAN AĞA KÜLTÜR EVİ

OSMAN AĞA KÜLTÜR EVİ OSMAN AĞA KÜLTÜR EVİ TEKLİF KABUL EDİLİR İLAN NUMARASI: KKTC-12-TCKB-01/004 Osman Ağa Kültür Evi Projesi 1.Genel Tanım: Osman Ağa Kültür Evi Restorantı, Bahçesi, Mutfağı, Büfe ve havuzu için döşenecek

Detaylı

Profesyonel, verimli, yenilikçi sistemler...

Profesyonel, verimli, yenilikçi sistemler... ARKE Otomasyon Bil. Mak. San. ve Tic. Ltd. Şti. Atilla KARAÇAY Ramazan EKİN Proje & Yazılım 0.533 430 19 45 Üretim & Satış 0.533 223 13 46 atilla.karacay@arkeotomasyon.com ramazan.ekin@arkeotomasyon.com

Detaylı

LİBERTY SİGORTA TÜRKİYE DE BİRLİKTE BÜYÜYELİM

LİBERTY SİGORTA TÜRKİYE DE BİRLİKTE BÜYÜYELİM TÜRKİYE DE BİRLİKTE BÜYÜYELİM Liberty Mutual Insurance Group Amerika Boston merkezli Liberty Mutual Insurance Group, kurulduğu 1912 yılından bu yana insanların daha güvenli ve daha emniyetli hayatlar

Detaylı

ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ SAHA DENETİM STANDARDLARI

ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ SAHA DENETİM STANDARDLARI ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ SAHA DENETİM STANDARDLARI CAN CAMCI ZENİT ENERJİ GENEL MÜDÜR 7 NİSAN 2016 İçerik 1-TS EN 62446 Tanımı 2-TS EN 62446 Kapsamı ve Yardımcı Standardları 3-Denetim

Detaylı

NO DIG EXPO TURKEY. 4 th. in conjunction with eş zamanlı olarak

NO DIG EXPO TURKEY. 4 th. in conjunction with eş zamanlı olarak NO DIG EXPO TURKEY ALTYAPI VE KAZISIZ TEKNOLOJILER FUARI 29-31 MART 2018, İSTANBUL FUAR MERKEZI in conjunction with eş zamanlı olarak WATER LOSS FORUM TURKEY 4 th www.waterlossforum.org BU FUAR 5174 SAYILI

Detaylı

Geleceğe hazır. Verimlilikteki iş ortağınız

Geleceğe hazır. Verimlilikteki iş ortağınız Geleceğe hazır Verimlilikteki iş ortağınız Epiroc a hoş geldiniz Epiroc; madencilik, altyapı ve doğal kaynaklar endüstrileri için dünyanın önde gelen verimlilik tedarikçilerinden biridir. En gelişmiş teknolojileri

Detaylı

Resmi Gazete; 01 Aralık 1988; sayı 20006

Resmi Gazete; 01 Aralık 1988; sayı 20006 Resmi Gazete; 01 Aralık 1988; sayı 20006 TEBLİĞLER Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ndan: 16/2/1983 tarihli ve 17961 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmış olan Bakanlığı mız tebliği aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Detaylı

MST. SERİSİ kva 1-30 kva 3:3 FAZ 1:1 FAZ STATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ. Tüm Elektrikli Cihazlar için Güvenilir Statik Dizayn

MST. SERİSİ kva 1-30 kva 3:3 FAZ 1:1 FAZ STATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ. Tüm Elektrikli Cihazlar için Güvenilir Statik Dizayn MST SERİSİ 0-000 kva -0 kva : MEDİKAL ENDÜSTRİ ULAŞIM TOWER PF= 0.8 GÜÇ FAKTÖRÜ Service SERVİS ÖZELLİKLER Mikroişlemci Kontrollü Voltaj Regülasyonu Hassas Çıkış Voltaj Kontrolü Tristör ve SMPS Teknolojisi

Detaylı

MP4 Danışmanlık Hizmetleri Tesisinize ışık tutun

MP4 Danışmanlık Hizmetleri Tesisinize ışık tutun Elektrik Yönetim Hizmetleri MP4 Danışmanlık Hizmetleri Tesisinize ışık tutun 444 30 30 www.schneider-electric.com.tr Tesis çapında elektriksel değerlendirme Üretim seviyenizi maksimuma çıkarın Tesisin

Detaylı

2023 VİZYONU MEGA PROJELERDEN GEÇİYOR MEGA PROJELER KAHRAMANLARINI ÇAĞIRIYOR.

2023 VİZYONU MEGA PROJELERDEN GEÇİYOR MEGA PROJELER KAHRAMANLARINI ÇAĞIRIYOR. Himayelerinde 3. ULUSLARARASI KARAYOLLARI KÖPRÜLER VE TÜNELLER İHTISAS FUARI 3 rd INTERNATIONAL ROADS, BRIDGES AND TUNNELS FAIR 2023 VİZYONU MEGA PROJELERDEN GEÇİYOR MEGA PROJELER KAHRAMANLARINI ÇAĞIRIYOR

Detaylı

Genişletme modülleri EM-AUTOZERO. EASYLAB için otomatik sıfır noktası kalibrasyonu. 08/2012 DE/tr K

Genişletme modülleri EM-AUTOZERO. EASYLAB için otomatik sıfır noktası kalibrasyonu. 08/2012 DE/tr K .3 X X testregistrierung Genişletme modülleri EASYLAB için otomatik Sağlam, uzun vadeli hava debisi ölçümü ve az bakım gerektiren otomatik sıfır noktası kalibrasyonu sunan EASYLAB kontrolörlerine yönelik

Detaylı

GEÇERLİ DOKÜMAN LİSTESİ

GEÇERLİ DOKÜMAN LİSTESİ Doküman LS 01 GEÇERLİ DOKÜMAN LİSTESİ Yayın Tarihi 01.02.2001 (FORMLAR) Rev. 3 Rev. Tarihi 26.01.2012 Doküman İsmi Doküman Yayın Tarihi Tarihi Nedeni Dağıtım Şekli Dağıtım Yeri Düzeltici Önleyici Faaliyet

Detaylı

İGABİS. İGDAŞ Altyapı Bilgi Sistemi

İGABİS. İGDAŞ Altyapı Bilgi Sistemi İGABİS İGDAŞ Altyapı Bilgi Sistemi İGDAŞ * 12 milyonluk bir Mega Kent te * 1,7 milyonu bulan abonesiyle * İstanbul un %55 ine ulaşan * Hızla büyüyen ve gelişen bir DOĞALGAZ DAĞITIM kuruluşudur. İGDAŞ IN

Detaylı

BİLEŞENLER. Güç kontaktörü Tip BMS09.08 / 18.08

BİLEŞENLER. Güç kontaktörü Tip BMS09.08 / 18.08 BİLEŞENLER Güç kontaktörü Tip 09.08 / 18.08 Genel bilgi Dünyanın dört bir yanında yüz binleri aşan sayıda kullanılan kontaktör, güçlü performansı ve son derece yüksek güvenilirlik seviyesi ile otomobil

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ELEKTRİK TESİSATI TEMEL GEREKSİNİMLER

SAĞLIK BAKANLIĞI ELEKTRİK TESİSATI TEMEL GEREKSİNİMLER SAĞLIK BAKANLIĞI ELEKTRİK TESİSATI TEMEL GEREKSİNİMLER KISIM 1 - GENEL A. Bu Kısım, elektrik tesisatları ile ilgili genel idari, prosedürel ve teknik şartları kapsar. B. İşlerin Kapsamı 1. Aksi belirtilmedikçe,

Detaylı

Elektrikte Güç Faktörünün Düzeltilmesi Esasları. Önerge No: 2227/2010

Elektrikte Güç Faktörünün Düzeltilmesi Esasları. Önerge No: 2227/2010 Bireysel (teke tek) Kompanzasyon: Elektrikte Güç Faktörünün Düzeltilmesi Esasları Önerge No: 2227/2010 Devamlı olarak işletmede bulunan büyük güçlü tüketicilerin reaktif güç ihtiyacını temin etmek için

Detaylı

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİNDE RÜZGÂR ENERJİ SANTRALLERİ TEİAŞ

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİNDE RÜZGÂR ENERJİ SANTRALLERİ TEİAŞ TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİNDE RÜZGÂR ENERJİ SANTRALLERİ TEİAŞ Kemal YILDIR Genel Müdür Yönetim Kurulu Başkanı TÜREK, İstanbul Kasım 2013 ANA FAALİYET KONULARI Türkiye Elektrik Sistemini yönetmek Türkiye

Detaylı

Vakum otomasyonu. Ürün grupları

Vakum otomasyonu. Ürün grupları Vakum otomasyonu Ürün grupları WWW.SCHMALZ.COM.TR/OTOMASYON Schmalz: Vakum teknolojisiyle akıllı otomasyon ve ergonomik taşıma sistemleri 1300 çalışan her gün müşterilerimiz için görev başında. 19 merkez

Detaylı

TEKNİK BÜLTEN. Alttan Üflemeli / Soğuk Su Beslemeli X Tipi Hassas Kontrollü Klimalar

TEKNİK BÜLTEN. Alttan Üflemeli / Soğuk Su Beslemeli X Tipi Hassas Kontrollü Klimalar Hava Koşullandırma Haber Bülteni / Sayı 91 Aralık 2015 / Sayı 79 TEKNİK BÜLTEN Alttan Üflemeli / Soğuk Su Beslemeli X Tipi Hassas Kontrollü Klimalar Yeni nesil veri merkezlieri için özel olarak tasarlanmış,

Detaylı

Isı ile emk elde etmek

Isı ile emk elde etmek ELEKTRİK ÜRETİMİ Isı ile emk elde etmek İki farklı iletkenin birer uçları birbirine kaynak edilir ya da sıkıca birbirine bağlanır. boşta kalan uçlarına hassas bir voltmetre bağlanır ve birleştirdiğimiz

Detaylı