YILLARI Faaliyet Raporu TÜRMOB TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İSTANBUL ŞUBESİ Bütçeleri ve Gerekçeleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2010-2013 YILLARI Faaliyet Raporu TÜRMOB TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İSTANBUL ŞUBESİ. 01.01.2016 31.12.2016 Bütçeleri ve Gerekçeleri"

Transkript

1 YILLARI Faaliyet Raporu TÜRMOB TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İSTANBUL ŞUBESİ Bütçeleri ve Gerekçeleri

2

3 TÜRMOB TESMER TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İSTANBUL ŞUBESİ BÜTÇELERİ VE GEREKÇELERİ

4 1. BÜTÇE İLKELERİ 2. BÜTÇE GEREKÇESİ 3. GELİRLER 4. GİDERLER

5 YILLARI BÜTÇELERİ VE GEREKÇELERİ 1. BÜTÇE İLKELERİ , , Bütçeleri Nakit Akış, işletme Faaliyetleri ve Yatırımları dikkate alınarak hazırlanmıştır , , Bütçeleri ilgili yıllar faaliyetleri ve enflasyon artışları dikkate alınarak hazırlanmıştır. 3. İlgili Yılların Bütçelerinde Yasal Düzenlemelerin Etkisi dikkate alınmamıştır ve Yönetim Kurulu ilgili yıllarda meydana gelebilecek yasal değişikliklerin bütçeye olan etkilerini dikkate alarak gerekli düzeltmeleri yapmaya yetkilidir. 4. Sabit maliyetler faaliyet düzeyine bağlı olmayan, değişken maliyetler ise, faaliyet düzeyine bağlı olarak gösterilecek değişkenlikler dikkate alınarak hazırlanmıştır , , Bütçeleri Gelir ve Gider Grupları, uygulanmakta olan hesap planı ile aynı başlıklar altında düzenlenmiştir , , Bütçeleri, gerçekleşen durum ile bütçenin gider kalemleri, hizmet kültür binamızda, hizmet birimlerinde verilecek hizmetlere, mesleki gelişmelere ve stratejik planlamalara temel oluşturacak veriler dikkate alınarak hazırlanmıştır , , Bütçeleri, stratejik planlarda yer alan misyon, vizyon, stratejik amaç ve hedeflerle uyumlu ve kaynaklara dayalı olarak hazırlanmıştır , , Bütçelerinde Gelir ve Gider Fasıllarına ilişkin detay ve temel çalışmalar bütçe eklerinde yer almaktadır , , Bütçeleri, Öngörülen gelirlerin ve giderlerin gerçekleşme oranı göz önüne alınarak, denk bütçe esasına göre düzenlenmiştir.

6 , , Bütçelerinde, gelirler tahsilât esasına göre, giderler ise tahakkuk ve maliyet esasına göre tanzim edilmiştir. 11. Odalara verilen borç niteliğindeki yardımlara gecikme zammı işletilmez. 12. TESMER Yönetim Kurulu, iş bu bütçenin kendisini, bütün açıklamalarını, dip notlarını, ekleri ile birlikte uygulamaya yetkili olup, bu konuda yetkilerini yönetim kurulu içerisinde kurul üyelerine devretmeye yetkilidir. 13. TESMER Yönetim Kurulu TESMER adına menkul, gayrimenkul ile diğer sabit kıymetler ve gayri maddi haklar almak, satmak, ipotek etmek ve bunlar üzerinde her türlü ayni hak tesis etmek, kaldırmak gibi konularda yetkilidir. 14. Gerektiğinde TESMER Yönetim Kurulu Demirbaş defterinde kayıtlı bulunan demirbaşların satılarak bedelinin ihtiyatlarına kaydına, demirbaşlardan kullanılmayacak duruma gelenlerin, düzenlenecek tutanaklara istinaden demirbaş defterinden silinmesine, kamu kuruluşları ve hayır kurumlarına verilmesine, Yönetim Kurulu yetkilidir. 15. TESMER Yönetim Kurulu TESMER adına kısa, orta ve uzun vadeli kredilerin kullanımına ve kısa, orta ve uzun vadeli finansal kiralama yolu ile taşınır ve taşınmaz malların alımına, satımına, kiralanmasına, tüm bankalarda hesap açmaya, hesap kapatmaya, çek senet keşide etmeye, ciro etmeye, borç ve taahhütte bulunmaya, TESMER i her konuda temsil ve ilzama yetkilidir. 16. TESMER Yönetim Kurulu; fasıl açmaya, fasıllar arasında aktarma yapmaya, oluşacak gelir farkını üyelerinin yararına değerlendirmeye yetkilidir ve 2016 Yılları Bütçe döneminde öngörülebilen projeler dışında kurumsal yapı ve temel fonksiyonlar dikkate alındığında sürekli yeni proje geliştirilmesi faaliyetlerimizin doğası gereğidir. Özellikle mesleki anlamda üyelerimize, ekonomik ve sosyal çevreye katkı sağlayacak projelere odamız daima açık bulunduğundan yeni projeler gelir-gider boyutları ile proje-fon yönetimi esaslarına uygun olarak bütçelenebilir ve gerekilen revizyon genel bütçe ilkeleri ve sınırları içinde kalmak kaydı ile yönetim kurulu tarafından yapılabilir.

7 2. BÜTÇE GEREKÇESİ TÜRMOB TESMER Temel Eğitim ve Staj Merkezi İstanbul Şubesi ve 2016 Yılları GELİR ve GİDER kalemleri için denk bütçe esası uygulanmıştır. Gelirler Bütçesi için TESMER in stajyerlerden elde ettiği Staj Başvuru ve Staj Dosya gelirleri ile Diğer Faaliyetlerden elde ettiği gelirler dikkate alınarak hazırlanmıştır. Gider Bütçesi ise TÜRMOB Temel Eğitim ve Staj Merkezi İstanbul Şubesi Esas Faaliyetleri dikkate alınarak en etkin ve tasarruf ilkeleri göz önünde tutularak Geçmiş Yıllar Gider Bütçe-Gerçekleşme Göstergeleri dikkate alınarak ve Yeni Faaliyet yıllarındaki gider hedefleri göz önünde bulundurularak Gider Bütçesi hazırlanmıştır. Bu çerçevede hazırlanan Yılları Bütçemizin GELİR ve GİDER bölümleri ile fasıl ve maddeler itibariyle ayrıntılı cetvelleri ekte bilginize sunulmuştur.

8 3. GELİRLER TÜRMOB TESMER Temel Eğitim ve Staj Merkezi İstanbul Şubesi ve 2016 Yılları GELİR BÜTÇESİ TESMER 1 Gelir Kalemlerini oluşturan 3 fasıl esasına göre hazırlanmıştır. GELİRLER FASIL: 1 TESMER DEN ELDE EDİLEN GELİRLER TÜRMOB TESMER Temel Eğitim ve Staj Merkezi İstanbul Şubesinin Stajyer payı olarak elde ettiği gelirlerden oluşmaktadır. Başvuruda bulunan ortalama kişi sayısı dikkate alınarak ve 2016 yılları bütçesi belirlenmiştir. FASIL: 2 MENKUL KIYMET SATIŞ KARLARI Bankada bulunan nakit gelirlerimden elde edilen fon gelirlerinden oluşmaktadır Gerçekleşme oranı dikkate alınarak ve 2016 yılları bütçelerinde TL gerçekleşebileceği bütçelenmiştir. FASIL: 3 DİĞER OLAĞANDIŞI EĞİTİM VE KARLAR 3.1 Diğer Çeşitli Gelirler Sosyal Güvenlik Kurumu indirimlerinden elde edilen gelirlerden oluşmaktadır. 3.2 Kiralama Gelirleri Eğitim Birimlerinin kiralanması sürecinde elde edilen gelirlerden oluşmaktadır. Kişi başı maliyet dikkate alınarak bütçesi yapılmıştır. 1 TÜRMOB Temel Eğitim ve Staj Merkezi İstanbul Şubesi

9 4. GİDERLER TÜRMOB TESMER Temel Eğitim ve Staj Merkezi İstanbul Şubesi ve 2016 yılları bütçesinde GİDERLER 14 fasıldan meydana gelmektedir. Fasıllardaki Gider Tahminleri ile ilgili açıklamalar aşağıdaki gibidir; GENEL YÖNETİM GİDERLERİ FASIL: 1 YÖNETİM VE DENETLEME KURULU GİDERLERİ Madde 1 Yönetim Kurulu Giderleri TÜRMOB TESMER Temel Eğitim ve Staj Merkezi İstanbul Şubesinin 7 Yönetim Kurulu Üyesinin Huzur hakları yer almaktadır Yılı için Huzur Haklarında artış öngörülmemiş olup, 2015 ve 2016 yılları için Huzur Haklarında % 5 lik artış öngörülerek bütçesi belirlenmiştir. Madde 2 Denetleme Kurulu Giderleri TÜRMOB TESMER Temel Eğitim ve Staj Merkezi İstanbul Şubesinin Denetleme Kurulu Üyesinin Huzur hakları yer almaktadır Yılı için Huzur Haklarında artış öngörülmemiş olup, 2015 ve 2016 yılları için Huzur Haklarında % 5 lik artış öngörülerek bütçesi belirlenmiştir. FASIL: 2 FAALİYET GİDERLERİ Madde 1 Temsil ve Ağırlama Giderleri TÜRMOB TESMER Temel Eğitim ve Staj Merkezi İstanbul Şubesinin yapılacak olan temsil ve ağırlama giderlerden oluşmaktadır Yılı Gerçekleşme ve 2013 Bütçesi dikkate alınarak TEFE / TÜFE Oranında artış oranına göre ekteki alt detayda bütçesi belirlenmiştir.

10 1.1 Yemek Giderleri 1.2 Çiçek ve Çelenk Giderleri 1.3 Konaklama Giderleri 1.4 Yakıt ve Yol Giderleri 1.5 Telefon Giderleri Madde 2 Toplantı, Seminer ve Forum Giderleri TÜRMOB TESMER Temel Eğitim ve Staj Merkezi İstanbul Şubesinin Toplantı, Seminer ve Forum giderlerden oluşmaktadır Yılı Gerçekleşme ve 2013 Bütçesi dikkate alınarak TEFE / TÜFE Oranında artış oranına göre ekteki alt detayda bütçesi belirlenmiştir. 2.1 Toplantı Giderleri 2.2 Seminer Giderleri 2.3 Forum Giderleri Madde 3 Kira Giderleri TÜRMOB TESMER Temel Eğitim ve Staj Merkezi İstanbul Şubesinin ilgili eğitim birimlerinin Kira ve Aidat giderlerinden oluşmaktadır Yılı Gerçekleşme ve 2013 Bütçesi dikkate alınarak TEFE / TÜFE Oranında artış oranına göre ekteki alt detayda bütçesi belirlenmiştir. 3.1 Gaziosmanpaşa Eğitim Birimi 3.2 Beyoğlu Eğitim Birimi 3.3 Trakya Eğitim Birimi (Beylikdüzü) 3.4 Küçükçekmece Eğitim Birimi 3.5 Gayrettepe (Akademi) FASIL: 3 PERSONEL GİDERLERİ Personel Giderleri bütçesi 19 çalışan giderlerini göstermektedir. İlgili birimlere 4 yeni personelin alınacağı göz önünde bulundurulmuştur.

11 Madde 1 Danışmanlık Giderleri FASIL: 4 EĞİTİM GİDERLERİ TÜRMOB TESMER Temel Eğitim ve Staj Merkezi İstanbul Şubesi hizmetleri için faaliyet gösteren danışman ve Mali Tabloların denetlenmesine ilişkin denetim danışmanlık giderlerinden oluşmaktadır. 1.1Danışmanlık Giderleri 1.2Denetim Giderleri Madde 2 İlçe Eğitim Giderleri Meslek Mensuplarını mesleki konularda bilgilendirmek için ilçelerde ücretsiz olarak verilen eğitim giderleridir. Yılı Gerçekleşme ve 2013 Bütçesi dikkate alınarak bütçeleri belirlenmiştir. Madde 3 Eğitim Kitap Basım Giderleri Mesleki ve sınava yönelik üye ve stajyerlere ücretsiz dağıtılan kitap basım giderlerine göre bütçesi belirlenmiştir. Madde 4 Stajyer Eğitim Giderleri Stajyerleri mesleki konularda bilgilendirmek için ilçelerde ücretsiz olarak verilen eğitim giderlerine göre bütçesi belirlenmiştir. FASIL: 5 DIŞARIDAN SAĞLANAN FAYDA VE HİZMETLER Madde 1 PTT ve Kargo Giderleri Üyeler ile iletişim için hizmet birimlerimizde bulunan telefon giderlerinden oluşmaktadır Gerçekleşme esası ve zam oranları dikkate alınarak ilgili yıllar bütçesi belirlenmiştir.

12 Madde 2 Hizmet Birimleri Giderleri Hizmet birimlerimizin aydınlatma, su, ikram vb giderlerinden oluşmaktadır Gerçekleşme esası ve zam oranları dikkate alınarak ilgili yıllar bütçesi belirlenmiştir. Madde 3 Kırtasiye ve Basılı Evrak Giderleri TÜRMOB TESMER Temel Eğitim ve Staj Merkezi İstanbul Şubesi bünyesinde kullanılan Kırtasiye ve Basılı Evrak Giderlerinden oluşmaktadır yılı fiili sarfiyat ve gider gerçekleşmeleri dikkate alınarak 2013 yılı bütçesi de göz önünde bulundurularak ve 2016 yılları bütçeleri belirlenmiştir. Madde 1 Gazete Giderleri FASIL: 6 BASIN YAYIN İLAN GİDERLERİ TÜRMOB TESMER Temel Eğitim ve Staj Merkezi İstanbul Şubesi için alınan Gazete, Dergi vb. giderlerden oluşmaktadır Yılı gerçeklemesi dikkate alınarak ve 2016 yılları bütçesi belirlenmiştir. Madde 2 İlan Giderleri TÜRMOB TESMER Temel Eğitim ve Staj Merkezi İstanbul Şubesi için verilen İlan Giderlerinden oluşmaktadır Yılı gerçeklemesi dikkate alınarak ve 2016 yılları bütçesi belirlenmiştir. FASIL: 7 ABONELİK GİDERLERİ TÜRMOB TESMER Temel Eğitim ve Staj Merkezi İstanbul Şubesi Abonelik Giderlerini oluşturmaktadır Yılı gerçeklemesi dikkate alınarak ve 2016 yılları bütçesi belirlenmiştir.

13 FASIL: 8 ULAŞIM GİDERLERİ Madde 1 Şehir içi Ulaşım Giderleri TÜRMOB TESMER Temel Eğitim ve Staj Merkezi İstanbul Şubesi Faaliyetleri için görevlendirilmiş olan kişilerin ulaşım, Nakliye vb şehir içi ulaşım giderlerinden oluşmaktadır. TEFE/TÜFE oranı dikkate alınarak bütçeleri belirlenmiştir. Madde 2 Nakliye Giderleri TÜRMOB TESMER Temel Eğitim ve Staj Merkezi İstanbul Şubesi Faaliyetleri için Nakliye vb ulaşım giderlerinden oluşmaktadır. TEFE/TÜFE oranı dikkate alınarak bütçeleri belirlenmiştir. FASIL: 9 BAKIM ONARIM GİDERLERİ Madde 1 Eğitim Birimleri Bakım Onarım Giderleri Eğitim Birimleri Bakım Onarım giderlerinden oluşmaktadır Gerçekleşme ve TEFE/TÜFE oranı dikkate alınarak bütçeleri belirlenmiştir. Madde 2 Sistem Bakım Onarım Giderleri Sistem Bakım Onarım giderlerinden oluşmaktadır Gerçekleşme ve TEFE/TÜFE oranı dikkate alınarak bütçeleri belirlenmiştir. Madde 3 Diğer Bakım Onarım Giderleri Eğitim Birimleri ve Sistem harici oluşabilecek Bakım Onarım giderlerinden oluşmaktadır Gerçekleşme ve TEFE/TÜFE oranı dikkate alınarak bütçeleri belirlenmiştir.

14 FASIL: 10 SİGORTA GİDERLERİ Madde 1 Eğitim Birimleri Sigorta Giderleri Eğitim Birimleri Sigorta giderlerinden oluşmaktadır Gerçekleşme ve TEFE/TÜFE oranı dikkate alınarak bütçeleri belirlenmiştir. Madde 2 Elektronik Cihazlar Sigorta Giderleri Elektronik Cihazlar Sigorta giderlerinden oluşmaktadır Gerçekleşme ve TEFE/TÜFE oranı dikkate alınarak bütçeleri belirlenmiştir. FASIL: 11 VERGİ, RESİM VE HARÇLAR Madde 1 Beyanname Vergi Giderleri Mevzuat gereğince tahakkuk ettirilen gider niteliğindeki vergi, resim ve harç giderlerinden oluşmaktadır Bütçesinden artış oranında göre bütçeleri belirlenmiştir. Madde 2 Noter Giderleri Noter Giderleri TÜRMOB TESMER Temel Eğitim ve Staj Merkezi İstanbul Şubesinin Resmi Defterlerini ve Sözleşme Tasdik işlemlerine ilişkin yapılan giderlerden oluşmaktadır.2012 Yılında gerçekleşen noter ve sözleşme tasdik giderleri dikkate alınarak ve 2016 yılları bütçesi belirlenmiştir.

15 FASIL: 12 BANKA KOMİSYON VE MASRAFLARI Madde 1 Banka Masraf ve Komisyon Giderleri Bankalara ödenen masraf ve kredi kartı ile yapılan tahsilâtların komisyonları ve diğer banka masraflarından oluşmaktadır Gerçekleşme ve yıllarının işlem hacmi göz önünde bulundurularak bütçesi belirlenmiştir. Madde 1 Mutfak Giderleri FASIL: 13 DİĞER GİDERLER TÜRMOB TESMER Temel Eğitim ve Staj Merkezi İstanbul Şubesinin mutfak için yapılan giderlerinden oluşmaktadır bütçelenmiştir Gerçekleşme ve yıllarının işlem hacmi göz önünde bulundurularak bütçesi belirlenmiştir. Madde 2 Temizlik Giderleri TÜRMOB TESMER Temel Eğitim ve Staj Merkezi İstanbul Şubesinin ve eğitim birimlerinin Temizlik giderlerinden oluşmaktadır Gerçekleşme, Sınıfların eğitim kullanım hacmi ve TEFE / TÜFE oranı dikkate alınarak temizlik giderlerinin bütçesi belirlenmiştir. FASIL: 14 DURAN VARLIKLAR TÜRMOB TESMER Temel Eğitim ve Staj Merkezi İstanbul Şubesi Faaliyetleri için alınabilecek Duran Varlık giderlerinden oluşmaktadır Gerçekleşme ve 2013 Bütçesi dikkate alınarak bütçesi belirlenmiştir. Bilgisayarların yenilenmesi Duran Varlık bütçesinde planlanmıştır.

16 TÜRMOB TESMER TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İSTANBUL ŞUBESİ / / YILLARI GELİR BÜTÇESİ FASIL FASILLAR NO 1 Tesmer'den Elde Edilen Gelirler Menkul Kıymet Satış Karları Diğer Olağandışı Gelir ve Karlar GELİRLER TOPLAMI TÜRMOB TESMER TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İSTANBUL ŞUBESİ / / YILLARI GİDER BÜTÇESİ FASIL FASILLAR NO 1 Yönetim & Denetim Kurulu Giderleri Faaliyet Giderleri Personel Giderleri Eğitim Giderleri Dışarıdan Sağlanan Fayda ve Hizmetler Basın Yayın İlan Giderleri Abonelik Giderleri Ulaşım Giderleri Bakım Onarım Giderleri Sigorta Giderleri Vergi, Resim ve Harçlar Banka Masraf ve Komisyon Giderleri Diğer Giderler Duran Varlıklar GİDERLER TOPLAMI

17 TÜRMOB TESMER TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İSTANBUL ŞUBESİ / / YILLARI GELİR BÜTÇESİ DETAYI FASIL NO FASILLAR Tesmer'den Elde Edilen Gelirler Menkul Kıymet Satış Karları Diğer Olağandışı Gelir ve Karlar ,1 Diğer Çeşitli Gelirler ,2 Muhtelif Gelirler ,3 Kiralama Gelirleri GELİRLER TOPLAMI

18 TÜRMOB TESMER TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İSTANBUL ŞUBESİ / / YILLARI GİDER BÜTÇESİ DETAYI FASIL NO FASILLAR Yönetim & Denetim Kurulu Giderleri ,1 Yönetim Kurulu Huzur Hakkı ,2 Denetim Kurulu Huzur Hakkı Faaliyet Giderleri ,1 Temsil ve Ağırlama Giderleri ,2 Toplantı,Seminer ve Forum Giderleri ,3 Kira Giderleri Personel Giderleri ,1 Brüt Ücret Giderleri ,2 Fazla Çalışma Giderleri ,3 Çocuk Yardımı Giderleri ,4 Kasa Tazminatı Giderleri ,5 İkramiye Giderleri ,6 Yol Yardımı Giderleri ,7 Yakacak Yardımı Giderleri ,8 Erzak Yardımı Giderleri ,9 Yemek Yardımı Giderleri Giyim Yardımı Giderleri ,11 Bayram Yardımı Giderleri ,12 Eğitim Yardımı Giderleri ,13 Özel Sağlık Sigortası Giderleri ,14 Diğer Sosyal Haklar Giderleri ,15 SGK İşveren Payı Giderleri ,16 SGDP İşveren Payı Giderleri ,17 İşsizlik İşveren Payı Giderleri Eğitim Giderleri Danışmanlık Giderleri İlçe Eğitim Giderleri Eğitim Kitap Basım Giderleri Stajyer Eğitim Giderleri Dışarıdan Sağlanan Fayda ve Hizmetler PTT ve Kargo Giderleri Hizmet Birimleri Giderleri Kırtasiye ve Basılı Evrak Giderleri Basın Yayın İlan Giderleri Gazete Giderleri İlan Giderleri Abonelik Giderleri Ulaşım Giderleri Şehiriçi Ulaşım Giderleri Nakliye Giderleri Bakım Onarım Giderleri Eğitim Birimleri Bakım Onarım Giderleri Sistem Bakım Onarım Giderleri Diğer Bakım Onarım Giderleri Sigorta Giderleri Eğitim Birimleri Sigorta Giderleri Elektronik Cihazlar Sigorta Giderleri Vergi, Resim ve Harçlar Beyanname Vergi Giderleri Noter Giderleri Banka Masraf ve Komisyon Giderleri Banka Masraf ve Komisyon Giderleri Diğer Giderler Mutfak Giderleri Temizlik Giderleri Sabit Kıymet ve Taşınmazlar GİDERLER TOPLAMI

MALİ MÜŞAVİRLER ODASI AKADEMİ İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ. 01.01.2016 31.12.2016 Bütçeleri ve Gerekçeleri İKTİSADİ İŞLETMESİ

MALİ MÜŞAVİRLER ODASI AKADEMİ İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ. 01.01.2016 31.12.2016 Bütçeleri ve Gerekçeleri İKTİSADİ İŞLETMESİ 2010-2013 YILLARI Faaliyet Raporu İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI AKADEMİ İKTİSADİ İŞLETMESİ 01.01.2014 31.12.2014, 01.01.2015 31.12.2015, 01.01.2016 31.12.2016 Bütçeleri ve Gerekçeleri

Detaylı

TÜRMOB TESMER TEMEL E T M VE STAJ MERKEZ STANBUL fiubes BÜTÇES 01.05.2008-30.04.2009 DÖNEM

TÜRMOB TESMER TEMEL E T M VE STAJ MERKEZ STANBUL fiubes BÜTÇES 01.05.2008-30.04.2009 DÖNEM TÜRMOB TESMER TEMEL E T M VE STAJ MERKEZ STANBUL fiubes BÜTÇES 01.05.2008-30.04.2009 DÖNEM TÜRMOB TESMER TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İSTANBUL ŞUBESİ 01.05.2008-30.04.2009 DÖNEMİ GELİR BÜTÇESİ 1 - KURS

Detaylı

2010-2013 YILLARI. Faaliyet Raporu TÜRMOB TESMER TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İSTANBUL ŞUBESİ. 01.01.2012-31.12.2012 Dönemi.

2010-2013 YILLARI. Faaliyet Raporu TÜRMOB TESMER TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İSTANBUL ŞUBESİ. 01.01.2012-31.12.2012 Dönemi. 2010-2013 YILLARI Faaliyet Raporu TÜRMOB TESMER TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İSTANBUL ŞUBESİ 01.01.2012-31.12.2012 Dönemi Mali Tablolar TÜRMOB TESMER TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İSTANBUL ŞUBESİ 31.12.2012

Detaylı

2010-2013 YILLARI. Faaliyet Raporu TÜRMOB TESMER TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İSTANBUL ŞUBESİ. 01.01.2011-31.12.2011 Dönemi.

2010-2013 YILLARI. Faaliyet Raporu TÜRMOB TESMER TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İSTANBUL ŞUBESİ. 01.01.2011-31.12.2011 Dönemi. 2010-2013 YILLARI Faaliyet Raporu TÜRMOB TESMER TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İSTANBUL ŞUBESİ 01.01.2011-31.12.2011 Dönemi Mali Tablolar TÜRMOB TESMER TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İSTANBUL ŞUBESİ 31.12.2011

Detaylı

2010-2013 YILLARI. Faaliyet Raporu TÜRMOB TESMER TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İSTANBUL ŞUBESİ. 01.01.2010-31.12.2010 Dönemi.

2010-2013 YILLARI. Faaliyet Raporu TÜRMOB TESMER TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İSTANBUL ŞUBESİ. 01.01.2010-31.12.2010 Dönemi. 2010-2013 YILLARI Faaliyet Raporu TÜRMOB TESMER TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İSTANBUL ŞUBESİ 01.01.2010-31.12.2010 Dönemi Mali Tablolar TÜRMOB TESMER TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İSTANBUL ŞUBESİ 31.12.2010

Detaylı

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI Bütçeleri ve Gerekçeleri

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI Bütçeleri ve Gerekçeleri 2010-2013 YILLARI Faaliyet Raporu İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2014 31.12.2014 01.01.2015 31.12.2015 01.01.2016 31.12.2016 Bütçeleri ve Gerekçeleri İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ

Detaylı

SAKARYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MALİ TABLOLAR VE TAHMİNİ BÜTÇE

SAKARYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MALİ TABLOLAR VE TAHMİNİ BÜTÇE SAKARYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MALİ TABLOLAR VE TAHMİNİ BÜTÇE 2014 YILI ODA VE İKTİSADİ İŞLETME BİLANÇOLAR- GELİR TABLOLARI, 2015 YILI TAHMİNİ BÜTÇE VE DİP NOTLAR 31.01.2015 SAKARYA SERBEST

Detaylı

SAKARYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MALİ TABLOLAR VE TAHMİNİ BÜTÇE 2015 YILI BİLANÇO- GELİR TABLOSU 2016 YILI TAHMİNİ BÜTÇE VE DİP NOTLAR

SAKARYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MALİ TABLOLAR VE TAHMİNİ BÜTÇE 2015 YILI BİLANÇO- GELİR TABLOSU 2016 YILI TAHMİNİ BÜTÇE VE DİP NOTLAR SAKARYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MALİ TABLOLAR VE TAHMİNİ BÜTÇE 2015 YILI BİLANÇO- GELİR TABLOSU 2016 YILI TAHMİNİ BÜTÇE VE DİP NOTLAR 31.01.2016 SAKARYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER

Detaylı

BALIKESİR SMMMO MALİ TABLOLAR

BALIKESİR SMMMO MALİ TABLOLAR BALIKESİR SMMMO MALİ TABLOLAR 2013-2014 - 2015 YILLARI AYRINTILI BİLANÇO BİLANÇO AÇIKLAMA NOTLARI AYRINTILI GELİR TABLOSU GELİR TABLOSU AÇIKLAMA NOTLARI 57 BALIKESİR SMMM ODASI KARŞILAŞTIRMALI AYRINTILI

Detaylı

ADANA TİCARET BORSASI'NIN 2017 YILI GELİR BÜTÇESİ

ADANA TİCARET BORSASI'NIN 2017 YILI GELİR BÜTÇESİ 2017 YILI GELİR BÜTÇESİ HESAP İLK İKİNCİ HESAP, FASIL VE MADDE ADI 2013 2014 2015 2017 Bütçe KODU KIRILIM KIRILIM Gerçekleşen Gerçekleşen Gerçekleşen Tahsisatı TL TL TL TL 001 01 Kayıt Ücretleri Faslı

Detaylı

SAKARYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MALİ TABLOLAR VE TAHMİNİ BÜTÇE

SAKARYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MALİ TABLOLAR VE TAHMİNİ BÜTÇE SAKARYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MALİ TABLOLAR VE TAHMİNİ BÜTÇE 2016 YILI BİLANÇO- GELİR TABLOSU 2017 YILI TAHMİNİ BÜTÇE VE DİP NOTLAR 2017 TESMER ŞUBESİ BÜTÇE VE DİP NOTLAR 25.01.2017

Detaylı

ADANA TİCARET BORSASI'NIN 2015 YILI GELİR BÜTÇESİ

ADANA TİCARET BORSASI'NIN 2015 YILI GELİR BÜTÇESİ ADANA TİCARET BORSASI'NIN 2015 YILI GELİR BÜTÇESİ HESAP İLK İKİNCİ HESAP, FASIL VE MADDE ADI 31.12.2015 2015 Bütçesine KODU KIRILIM KIRILIM Konulan TL TL 001 01 Kayıt Ücretleri Faslı 001 Fevkalade Derece

Detaylı

ADANA TİCARET BORSASI'NIN 2016 YILI GELİR BÜTÇESİ

ADANA TİCARET BORSASI'NIN 2016 YILI GELİR BÜTÇESİ ADANA TİCARET BORSASI'NIN 2016 YILI GELİR BÜTÇESİ HESAP İLK İKİNCİ HESAP, FASIL VE MADDE ADI 31.12.2016 2016 Bütçesine KODU KIRILIM KIRILIM Konulan TL TL 001 01 Kayıt Ücretleri Faslı 001 Fevkalade Derece

Detaylı

SAKARYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MALİ TABLOLAR VE TAHMİNİ BÜTÇE

SAKARYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MALİ TABLOLAR VE TAHMİNİ BÜTÇE SAKARYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MALİ TABLOLAR VE TAHMİNİ BÜTÇE 2017 YILI BİLANÇO- GELİR TABLOSU 2017 YILI TESMER ŞUBESİ BİLANÇO GELİR TABLOSU 2018 YILI TAHMİNİ BÜTÇE VE DİP NOTLAR 2018

Detaylı

MALATYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

MALATYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MALATYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.Ocak.2010-20.Mayıs.2010 DÖNEMİ MALİ TABLOLARI AKTİF MALATYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2010 20.05.2010 DÖNEMİNE AİT AYRINTILI BİLÂNÇOSU

Detaylı

Geçmiş yıllardan Nisbi Aidat Alacakları 270.000,00 TOPLAM 1.006.340,00

Geçmiş yıllardan Nisbi Aidat Alacakları 270.000,00 TOPLAM 1.006.340,00 AİDAT GELİRLERİ EK-1 GİRİŞ AİDATI GELİRLERİ 11.840,00 Memur maaş taban aylığı katsayısı x 300: 296,00 5.920,00 Bina Katkı Payı (Giriş aidatı tutarında): 296,00 5.920,00 MAKTU YILLIK AİDAT GELİRLERİ 454.000,00

Detaylı

01/07/2015-31/07/2015 Gider CETVELİ

01/07/2015-31/07/2015 Gider CETVELİ Gider CETVELİ Sayfa No: 1/ 02 02.01 02.01.001 02.01.002 02.01.003 02.02 02.02.001 02.02.002 02.03 02.03.001 02.04 02.04.001 02.04.002 02.04.003 02.04.004 02.04.00 02.04.006 02.04.007 02.04.008 02.04.009

Detaylı

01/02/2015-28/02/2015 Gider CETVELİ

01/02/2015-28/02/2015 Gider CETVELİ Gider CETVELİ Sayfa No: 1/ 02 02.01 02.01.001 02.01.002 02.01.003 02.02 02.02.001 02.02.002 02.03 02.03.001 02.04 02.04.001 02.04.002 02.04.003 02.04.004 02.04.00 02.04.006 02.04.007 02.04.008 02.04.009

Detaylı

MALATYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

MALATYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MALATYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01 Ocak 2011-31.12.2011 DÖNEMİ MALİ TABLOLARI AKTİF MALATYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2011-31.12.2011 DÖNEMİNE AİT AYRINTILI BİLÂNÇOSU

Detaylı

ANKARA TİCARET BORSASI TARİHLİ MUKAYESELİ BİLANÇOSU AKTİF 2012 YILI 2013 YILI 2014 YILI 2015 YILI DÖNEN VARLIKLAR

ANKARA TİCARET BORSASI TARİHLİ MUKAYESELİ BİLANÇOSU AKTİF 2012 YILI 2013 YILI 2014 YILI 2015 YILI DÖNEN VARLIKLAR ANKARA TİCARET BORSASI 31.12.2015 TARİHLİ MUKAYESELİ BİLANÇOSU AKTİF 2012 YILI 2013 YILI 2014 YILI 2015 YILI DÖNEN VARLIKLAR Hazır Değerler 364.385,67 258.570,96 2.210.677,06 1.740.821,72 Kasa 32.565,73

Detaylı

ANKARA YMM ODASI KESİN HESAP RAPORU

ANKARA YMM ODASI KESİN HESAP RAPORU ANKARA YMM ODASI KESİN HESAP RAPORU 1 ANKARA YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2015-31.12.2015 HESAP DÖNEMİ KESİN HESAP RAPORU 01.01.2015-31.12.2015 döneminde Bilanço ve Gelir-Gider Tablosu aşağıdaki

Detaylı

01/04/ /04/2015 Gider CETVELİ

01/04/ /04/2015 Gider CETVELİ Gider CETVELİ Sayfa No: 1/ 02 02.01 02.01.001 02.01.002 02.01.003 02.02 02.02.001 02.02.002 02.03 02.03.001 02.04 02.04.001 02.04.002 02.04.003 02.04.004 02.04.00 02.04.006 02.04.007 02.04.008 02.04.009

Detaylı

01/01/ /01/2015 Gider CETVELİ

01/01/ /01/2015 Gider CETVELİ Gider CETVELİ Sayfa No: 1/ 02 02.01 02.01.001 02.01.002 02.01.003 02.02 02.02.001 02.02.002 02.03 02.03.001 02.04 02.04.001 02.04.002 02.04.003 02.04.004 02.04.00 02.04.006 02.04.007 02.04.008 02.04.009

Detaylı

7. dönem çalışma raporu MALİ RAPOR. EMO Kocaeli Şubesi 166

7. dönem çalışma raporu MALİ RAPOR. EMO Kocaeli Şubesi 166 MALİ RAPOR 166 ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI KOCAELİ ŞUBESİ 01.01.2012-31.12.2012 TARİHLİ BİLANÇO AKTİF PASİF 1.KASA HESABI 8.504,26 Şube Kasası 1.258,21 TMS Kasaları 7.246,05 2. ALINAN ÇEKLER Takastaki

Detaylı

01/10/ /10/2014 Gider CETVELİ

01/10/ /10/2014 Gider CETVELİ Gider CETVELİ Sayfa No: 1/ 02 02.01 02.01.001 02.01.002 02.01.003 02.02 02.02.001 02.02.002 02.03 02.03.001 02.04 02.04.001 02.04.002 02.04.003 02.04.004 02.04.00 02.04.006 02.04.007 02.04.008 02.04.009

Detaylı

01/06/ /06/2014 Gider CETVELİ

01/06/ /06/2014 Gider CETVELİ Gider CETVELİ Sayfa No: 1/ 02 02.01 02.01.001 02.01.002 02.01.003 02.02 02.02.001 02.02.002 02.03 02.03.001 02.04 02.04.001 02.04.002 02.04.003 02.04.004 02.04.00 02.04.006 02.04.007 02.04.008 02.04.009

Detaylı

TÜRMOB TESMER TEMEL E T M VE STAJ MERKEZ STANBUL fiubes MAL TABLOLAR

TÜRMOB TESMER TEMEL E T M VE STAJ MERKEZ STANBUL fiubes MAL TABLOLAR TÜRMOB TESMER TEMEL E T M VE STAJ MERKEZ STANBUL fiubes MAL TABLOLAR TÜRMOB TESMER TEMEL E T M VE STAJ MERKEZ STANBUL fiubes MAL TABLOLAR 2009 YILI ODA FAAL YET RAPORU 1168 1111 AKTİF(VARLIKLAR) TÜRMOB

Detaylı

ETİK VE İTİBAR DERNEĞİ ve ETİK VE ETİK VE İTİBAR DERNEĞİ İKTİSADİ İŞLETMESİ BÜTÇE FİİLİ MUKAYESE TABLOSU

ETİK VE İTİBAR DERNEĞİ ve ETİK VE ETİK VE İTİBAR DERNEĞİ İKTİSADİ İŞLETMESİ BÜTÇE FİİLİ MUKAYESE TABLOSU ETİK VE İTİBAR DERNEĞİ ve ETİK VE ETİK VE İTİBAR DERNEĞİ İKTİSADİ İŞLETMESİ BÜTÇE FİİLİ MUKAYESE TABLOSU 2.308.651 2.315.347 6.696 DERNEK GELİRLERİ 2.232.851 2.093.699 139.152 İKTİSADİ İŞLETME GELİRLERİ

Detaylı

TABLO 1.1 BİLANÇO 2016 PASİF HESAPLAR 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR ,59 32 FAALİYET BORÇLARI , BÜTÇE EMANETLERİ HESABI 236,70

TABLO 1.1 BİLANÇO 2016 PASİF HESAPLAR 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR ,59 32 FAALİYET BORÇLARI , BÜTÇE EMANETLERİ HESABI 236,70 TABLO 1.1 BİLANÇO Yıl : 26 AKTİF HESAPLAR N Yılı 26 PASİF HESAPLAR N Yılı 26 1 DÖNEN VARLIKLAR 1.758.677,59 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR 329.357,81 10 HAZIR DEĞERLER 983.1,57 32 FAALİYET BORÇLARI 48.364,75

Detaylı

01/08/ /08/2016 Gider CETVELİ

01/08/ /08/2016 Gider CETVELİ Gider CETVELİ Sayfa No: 1/ 02 02.01 02.01.001 02.01.002 02.01.003 02.02 02.02.001 02.02.002 02.03 02.03.001 02.04 02.04.001 02.04.002 02.04.003 02.04.004 02.04.00 02.04.006 02.04.007 02.04.008 02.04.009

Detaylı

ETİK%VE%İTİBAR%DERNEĞİ%VE%TEİD%İKTİSADİ%İŞLETMESİ%BÜTÇE%PERFORMANS%RAPORU 01/01/2014%<%31/03/2014

ETİK%VE%İTİBAR%DERNEĞİ%VE%TEİD%İKTİSADİ%İŞLETMESİ%BÜTÇE%PERFORMANS%RAPORU 01/01/2014%<%31/03/2014 ETİK%VE%İTİBAR%DERNEĞİ%VE%TEİD%İKTİSADİ%İŞLETMESİ%BÜTÇE%PERFORMANS%RAPORU 01/01/2014%

Detaylı

ETİK VE İTİBAR DERNEĞİ VE TEİD İKTİSADİ İŞLETMESİ BÜTÇE PERFORMANS RAPORU 01/01/2014-30/09/2014

ETİK VE İTİBAR DERNEĞİ VE TEİD İKTİSADİ İŞLETMESİ BÜTÇE PERFORMANS RAPORU 01/01/2014-30/09/2014 ETİK VE İTİBAR DERNEĞİ VE TEİD İKTİSADİ İŞLETMESİ BÜTÇE PERFORMANS RAPORU 01/01/2014-30/09/2014 KÜMÜLATİF - - Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran GELİRLER 113.134,94 24.511,04 2.511,70 36.963,48 91.801,37

Detaylı

SUNUM BAŞLIĞI BU ALANA YAZILACAKTIR YILLAR KAYDEDİLEN SİLİNEN

SUNUM BAŞLIĞI BU ALANA YAZILACAKTIR YILLAR KAYDEDİLEN SİLİNEN 1 2015 2 285 215 123 79 80 95 98 91 102 61 2011 2012 2013 2014 2015 KAYDEDİLEN SİLİNEN SUNUM BAŞLIĞI BU ALANA YAZILACAKTIR YILLAR KAYDEDİLEN SİLİNEN 2011 79 80 2012 95 123 2013 98 61 2014 215 91 2015 285

Detaylı

Tarih : 25/09/2014 64.158,38 30.226,00 30.226,00 30.226,00 33.932,38 33.932,38 33.932,38

Tarih : 25/09/2014 64.158,38 30.226,00 30.226,00 30.226,00 33.932,38 33.932,38 33.932,38 Sayfa No : 1/9 1 10 100 100.01 102 102.0 102.0.0 102.0.0.001 102.0.0.002 108 108.0 108.0.01 108.0.01.01 108.0.02 108.0.02.01 13 131 131.0 131.0.0 131.0.0.1 131.0.0.1.22 131.0.0.1.22.0 131.0.0.1.23 131.0.0.1.23.0

Detaylı

ADANA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASININ 01.01.2015-31.12.2015 DÖNEMİ BİLANÇOSU

ADANA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASININ 01.01.2015-31.12.2015 DÖNEMİ BİLANÇOSU ADANA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASININ 01.01.2015-31.12.2015 DÖNEMİ BİLANÇOSU AKTİF 2014 2015 1. DÖNEN VARLIKLAR AKTİF Önceki 1.364.164,28 Dönem Cari 1.738.164,73 Dönem A. HAZIR DEĞERLER 284.964,97

Detaylı

YILLARI. Faaliyet Raporu Dönemi İSMMMO MALİ TABLOLAR. Mali Tablolar

YILLARI. Faaliyet Raporu Dönemi İSMMMO MALİ TABLOLAR. Mali Tablolar 2010-2013 YILLARI Faaliyet Raporu İSMMMO MALİ TABLOLAR 01.01.2013-30.04.2013 Dönemi Mali Tablolar AKTİF (VARLIKLAR) Cari Dönem Cari Dönem 30.4.2013 30.4.2013 I -DÖNEN VARLIKLAR 17.457.480,59 III-KISA

Detaylı

YILLARI. Faaliyet Raporu Dönemi İSMMMO MALİ TABLOLAR. Mali Tablolar

YILLARI. Faaliyet Raporu Dönemi İSMMMO MALİ TABLOLAR. Mali Tablolar 2010-2013 YILLARI Faaliyet Raporu İSMMMO MALİ TABLOLAR 01.01.2011-31.12.2011 Dönemi Mali Tablolar AKTİF (VARLIKLAR) Cari Dönem Cari Dönem 31.12.2011 31.12.2011 I -DÖNEN VARLIKLAR 12.100.694,04 III-KISA

Detaylı

MALATYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

MALATYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MALATYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 21 Mayıs 2010-31.12.2010 DÖNEMİ MALİ TABLOLARI AKTİF MALATYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 21.05.2010 31.12.2010 DÖNEMİNE AİT AYRINTILI BİLÂNÇOSU

Detaylı

MARENEGRO (345, 346, 348, 350 Ve 352 Parseller) SİTESİ 01.04.2010-31.03.2012 DÖNEMİ İŞLETME BÜTÇESİ 24

MARENEGRO (345, 346, 348, 350 Ve 352 Parseller) SİTESİ 01.04.2010-31.03.2012 DÖNEMİ İŞLETME BÜTÇESİ 24 MARENEGRO (345, 346, 348, 350 Ve 352 Parseller) SİTESİ 01.04.2010-31.03.2012 DÖNEMİ İŞLETME BÜTÇESİ 24 NO AÇIKLAMA AYLIK BÜTÇE YILLIK BÜTÇE EŞİT PAYLI GİDERLER 91.625 2.199.000 1 PERSONEL GİDERLERİ 91.625

Detaylı

BSMMMO VE İKTİSADİ İŞLETMEMİZİN MALİ TABLOLARI AŞAĞIDA BİLGİLERİNİZE SUNULMUŞTUR. Bursa SMMM Odası Yönetim Kurulu 2013/2. DÖNEM BSMMMO MALİ TABLOLAR

BSMMMO VE İKTİSADİ İŞLETMEMİZİN MALİ TABLOLARI AŞAĞIDA BİLGİLERİNİZE SUNULMUŞTUR. Bursa SMMM Odası Yönetim Kurulu 2013/2. DÖNEM BSMMMO MALİ TABLOLAR BSMMMO VE İKTİSADİ İŞLETMEMİZİN MALİ TABLOLARI AŞAĞIDA BİLGİLERİNİZE SUNULMUŞTUR. Bursa SMMM Odası Yönetim Kurulu 2013/2. DÖNEM BSMMMO MALİ TABLOLAR 1 2 BSMMMO 2013 YILI MALİ TABLOLAR BURSA SERBEST MUHASEBECİ

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 5.490.036,44

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 5.490.036,44 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 23 GİDERLER HESABI 5.4.6,44 GELİRLER HESABI 24.379.724,42 PERSONEL GİDERLERİ 2.676.786,21 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 33.1,70 MEMURLAR 2.643.2,45 Mal ve Hizmet

Detaylı

KONYA-EREĞLİ TİCARET BORSASI MALİ DURUM ANALİZİ

KONYA-EREĞLİ TİCARET BORSASI MALİ DURUM ANALİZİ KONYA-EREĞLİ TİCARET BORSASI 2013-2015 MALİ DURUM ANALİZİ KONYA/EREĞLİ TİCARET BORSASI SON ÜÇ YILLIK MALİ ANALİZİ Konya/Ereğli Ticaret Borsasının mali analizi 3 bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde, borsanın

Detaylı

Bütçe Ay Dağılım Raporu

Bütçe Ay Dağılım Raporu 01 MENKUL KIYMET SATIŞ GİDER. 001 Hazine Bonosu Satış 002 Devlet Tahvili Satış 003 Dğr. Menkul Kıymet Satış 02 KAMBİYO GİDERLERİ 001 Döviz Alım Satımından Kaynak.Kamby. Gideri 002 Vadeli D.T.H. Kaynak.Kamby.

Detaylı

ISTANBUL SERBEST MUHASEBECI MALI MÜSAVIRLER ODASI 01.05.2006-30.09.2006 TARIHLI BILANÇOSU

ISTANBUL SERBEST MUHASEBECI MALI MÜSAVIRLER ODASI 01.05.2006-30.09.2006 TARIHLI BILANÇOSU ISTANBUL SERBEST MUHASEBECI MALI MÜSAVIRLER ODASI 01.05.2006-30.09.2006 TARIHLI BILANÇOSU AKTIF PASIF I- DÖNEN VARLIKLAR A-HAZIR DEGERLER III-KISA V.Y.KAYNAKLAR 485.358,28 A-BORÇLAR 909.067,28 Nakit Kasasi

Detaylı

ADANA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASININ 01.01.2014-31.12.2014 DÖNEMİ BİLANÇOSU

ADANA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASININ 01.01.2014-31.12.2014 DÖNEMİ BİLANÇOSU ADANA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASININ 01.01.2014-31.12.2014 DÖNEMİ BİLANÇOSU 2013 2014 AKTİF Önceki Dönem Cari Dönem 1. DÖNEN VARLIKLAR 932.168,26 1.364.164,28 A. HAZIR DEĞERLER 51.279,49 284.964,97

Detaylı

TEKDÜZEN HESAP PLANI LİSTESİ TESKOMB

TEKDÜZEN HESAP PLANI LİSTESİ TESKOMB Hesap Kodu 100 KASA 100.01 MERKEZ KASA 101 ALINAN ÇEKLER 101.01 PORTFÖYDEKİ ÇEKLER 101.02 BANKADA TAHSİLDEKİ ÇEKLER 101.03 KARŞILIKSIZ ÇEKLER 102 BANKALAR 102.01 HALK BANKASI 102.01.001 SERMAYE HESAPLARI

Detaylı

T.E.B. 29. BÖLGE MANİSA ECZACI ODASI 01/09/ /08/2018 GELİR TABLOSU A- BRÜT SATIŞLAR 1-BELGE VE HİZMET SATIŞ GELİRİ

T.E.B. 29. BÖLGE MANİSA ECZACI ODASI 01/09/ /08/2018 GELİR TABLOSU A- BRÜT SATIŞLAR 1-BELGE VE HİZMET SATIŞ GELİRİ T.E.B. 29. BÖLGE MANİSA ECZACI ODASI 01/09/2017-31/08/2018 GELİR TABLOSU 31.08.2017 31.08.2018 A- BRÜT SATIŞLAR 1-BELGE VE HİZMET SATIŞ GELİRİ CEZAEVİ SÖZLEŞMESİ İŞ BANKASI SÖZLEŞMESİ VAKIFBANK SÖZLEŞMESİ

Detaylı

2012 YILI MALİ TABLOLARI

2012 YILI MALİ TABLOLARI 2012 YILI MALİ TABLOLARI AYRINTILI BİLANÇO AKTİF ( VARLIKLAR ) Dönemi:31.12.2012 I- DÖNEN VARLIKLAR 871.416,40 A-HAZIR DEĞERLER 67.387,28 1-KASA 17.118,35 2-BANKALAR 1.422,77 3-DİĞER HAZIR DEĞERLER 48.846,16

Detaylı

8. Dönem Çalışma Raporu MALİ RAPOR. EMO Kocaeli Şubesi 217

8. Dönem Çalışma Raporu MALİ RAPOR. EMO Kocaeli Şubesi 217 MALİ RAPOR 217 218 AKTİF ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI KOCAELİ ŞUBESİ 01.01.2014-31.12.2014 TARİHLİ BİLANÇO PASİF 1.KASA HESABI 8.749,57 8.TİCARİ BORÇLAR 3.165,62 Şube Kasası 4.198,66 Firmalara Borçlar 3.165,62

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,06

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,06 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 22 GİDERLER HESABI 3.498.279, 6 GELİRLER HESABI 18.2.292, PERSONEL GİDERLERİ 1.732.1,62 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 9.631,60 MEMURLAR 1.732.1,62 6 Mal ve

Detaylı

01/07/ /07/2017 Gider CETVELİ

01/07/ /07/2017 Gider CETVELİ Gider CETVELİ Sayfa No: 1/ 02 02.01 02.01.001 02.01.002 02.01.003 02.02 02.02.001 02.02.002 02.03 02.03.001 02.04 02.04.001 02.04.002 02.04.003 02.04.004 02.04.00 02.04.006 02.04.007 02.04.008 02.04.009

Detaylı

SİTESİ Yılı İŞLETME PROJESİ

SİTESİ Yılı İŞLETME PROJESİ SİTESİ Yılı İŞLETME PROJESİ İçindekiler SUNUŞ...1 İŞLETME PROJESİ GEREKÇELERİ...4 Personel Giderleri...5 İşletme Giderleri... 6 Bakım Onarım ve Sosyal Tesis Giderleri...6 Çeşitli Giderler...6 Sigorta Giderleri...6

Detaylı

TEKDÜZEN HESAP PLANI LİSTESİ TESKOMB

TEKDÜZEN HESAP PLANI LİSTESİ TESKOMB Hesap Kodu 100 KASA 100.01 MERKEZ KASA 101 ALINAN ÇEKLER 101.01 PORTFÖYDEKİ ÇEKLER 101.02 BANKADA TAHSİLDEKİ ÇEKLER 101.03 KARŞILIKSIZ ÇEKLER 102 BANKALAR 102.01 HALK BANKASI 102.01.001 SERMAYE HESAPLARI

Detaylı

2014 YILI FAALİYET RAPORU

2014 YILI FAALİYET RAPORU 2014 YILI FAALİYET RAPORU Mali Tablolar 15 31.12.2014 TARİHLİ BİLANÇOSU AKTİF(VARLIKLAR) PASİF ( KAYNAKLAR) 31.12.2014 31.12.2014 I -DÖNEN VARLIKLAR 1.282.406,66 III-KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR 1.033.073,38

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,88

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,88 Kodu : 38. Yılı : GİDERLER HESABI 46.887.791,88 GELİRLER HESABI 1.286.8,76 PERSONEL GİDERLERİ 23.520.988, Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 1.4.3,50 MEMURLAR 23.270.429,63 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 831.596,50

Detaylı

TEB 3. BÖLGE İZMİR ECZACI ODASI 16.AĞUSTOS AĞUSTOS.2015 TARİHLERİ ARASI HESAP RAPORU DEĞERLENDİRMESİ GİDERLER

TEB 3. BÖLGE İZMİR ECZACI ODASI 16.AĞUSTOS AĞUSTOS.2015 TARİHLERİ ARASI HESAP RAPORU DEĞERLENDİRMESİ GİDERLER TEB 3. BÖLGE İZMİR ECZACI ODASI 16.AĞUSTOS.2014-31.AĞUSTOS.2015 TARİHLERİ ARASI HESAP RAPORU DEĞERLENDİRMESİ GİDERLER A-) ODA GENEL YÖNETİM GİDERLERİ: 960.904,03.TL Oda genel giderlerini aşağıda dökümü

Detaylı

TABLO 1.1 BİLANÇO 2015 PASİF HESAPLAR 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR ,81 32 FAALİYET BORÇLARI , BÜTÇE EMANETLERİ HESABI

TABLO 1.1 BİLANÇO 2015 PASİF HESAPLAR 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR ,81 32 FAALİYET BORÇLARI , BÜTÇE EMANETLERİ HESABI TABLO 1.1 BİLANÇO Yıl : 25 AKTİF HESAPLAR N Yılı 25 PASİF HESAPLAR N Yılı 25 1 DÖNEN VARLIKLAR 1.870.8,81 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR 393.5, 10 HAZIR DEĞERLER 1.193.622,44 32 FAALİYET BORÇLARI 42.687,25

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MART 2013 AYI BİLANÇOSU (TL)

İZMİR TİCARET ODASI MART 2013 AYI BİLANÇOSU (TL) İZMİR TİCARET ODASI MART 2013 AYI BİLANÇOSU (TL) AKTİF PASİF I DÖNEN VARLIKLAR 20,149,092.56 III KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR 1,812,935.19 10 HAZIR DEĞERLER 18,574,977.37 32 TİCARİ BORÇLAR 316,281.41

Detaylı

SMMMO BÜTÇES 01.05.2008-30.04.2009 DÖNEM

SMMMO BÜTÇES 01.05.2008-30.04.2009 DÖNEM SMMMO BÜTÇES 01.05.2008-30.04.2009 DÖNEM 1 01.05.2008-30.04.2009 Bütçesi nakit akış dengesine göre hazırlanmıştır. 2 01.05.2008-30.04.2009 Bütçesi % 10 enflasyon varsayımına göre hazırlanmıştır. 3 Yasal

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,45

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,45 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 78.4.6,45 GELİRLER HESABI.454.823, PERSONEL GİDERLERİ 43.623.325,73 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 5.194.839, MEMURLAR 42.1.482,33 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 4.8.6,69 Temel

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI KASIM 2012 AYI BİLANÇOSU (TL)

İZMİR TİCARET ODASI KASIM 2012 AYI BİLANÇOSU (TL) İZMİR TİCARET ODASI KASIM 2012 AYI BİLANÇOSU (TL) AKTİF PASİF I DÖNEN VARLIKLAR 23,833,985.97 III KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR 1,962,394.06 10 HAZIR DEĞERLER 22,186,230.51 32 TİCARİ BORÇLAR 555,023.53

Detaylı

01/11/ /11/2018 Gider Cetveli

01/11/ /11/2018 Gider Cetveli Sayfa 1/6 02 GİDERLER 1.125.000,00 751.896,10 51.275,08 803.171,18 321.828,82 28.61 02.01 MENKUL KIYMET SATIŞ GİDER. FASLI 300,00 0,00 0,00 0,00 300,00 100 02.01.001 Hazine Bonosu Satış i 100,00 0,00 0,00

Detaylı

01/10/ /10/2018 Gider Cetveli

01/10/ /10/2018 Gider Cetveli Sayfa 1/6 02 GİDERLER 1.125.000,00 703.871,93 48.024,17 751.896,10 373.103,90 33.16 02.01 MENKUL KIYMET SATIŞ GİDER. FASLI 300,00 0,00 0,00 0,00 300,00 100 02.01.001 Hazine Bonosu Satış i 100,00 0,00 0,00

Detaylı

01/12/ /12/2018 Gider Cetveli

01/12/ /12/2018 Gider Cetveli Sayfa 1/6 02 GİDERLER 1.125.000,00 803.171,18 80.357,12 883.528,30 241.471,70 21.46 02.01 MENKUL KIYMET SATIŞ GİDER. FASLI 300,00 0,00 0,00 0,00 300,00 100 02.01.001 Hazine Bonosu Satış i 100,00 0,00 0,00

Detaylı

2014 YILI FAALİYET RAPORU 2014 YILI FAALİYET RAPORU. Mali Tablolar İSTANBUL SMMM ODASI

2014 YILI FAALİYET RAPORU 2014 YILI FAALİYET RAPORU. Mali Tablolar İSTANBUL SMMM ODASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU İSTANBUL SMMM ODASI Mali Tablolar 2 AKTİF (VARLIKLAR) 31.12.2014 TARİHLİ BİLANÇOSU 31.12.2014 31.12.2014 I -DÖNEN VARLIKLAR 18.046.429,68 III-KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR A-Hazır

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI 2017YILI KAPANIŞ BİLANÇOSU (TL)

İZMİR TİCARET ODASI 2017YILI KAPANIŞ BİLANÇOSU (TL) İZMİR TİCARET ODASI 2017YILI KAPANIŞ BİLANÇOSU (TL) AKTİF PASİF I DÖNEN VARLIKLAR 18,030,660.74 III KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR 9,711,809.15 10 HAZIR DEĞERLER 14,315,359.17 100 KASA HESABI 4,975.55 32

Detaylı

T.C. ERZURUM TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI MİZAN ( )

T.C. ERZURUM TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI MİZAN ( ) 100 KASA HESABI 212.555,66 212.232,70 322,96 100.01 KASA HESABI 212.555,66 212.232,70 322,96 100.01.001 TL MERKEZ KASASI 212.555,66 212.232,70 322,96 102 BANKALAR 3.302.932,74 356.624,31 2.946.308,43 102.01

Detaylı

İSTANBUL YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BİLANÇOSU. Cari Dönem 2012

İSTANBUL YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BİLANÇOSU. Cari Dönem 2012 31.12. BİLANÇOSU AKTİF(ODA MALVARLIĞI) I -DÖNEN VARLIKLAR PASİF ( ODA MALVARLIĞI KAYNAĞI) 3-KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR A-Hazır Değerler 3.308.696,38 3.158.473,43 A-Kısa Süreli Borçlar 651.546,98 634.987,98

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,85

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,85 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 67.386.316,85 GELİRLER HESABI 78.9.792,21 PERSONEL GİDERLERİ 37.364.7,83 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 10.538.160,39 MEMURLAR 34.535.840,86 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 10.210.165,78

Detaylı

TEKDÜZEN HESAP PLANI LİSTESİ TESKOMB

TEKDÜZEN HESAP PLANI LİSTESİ TESKOMB Hesap Kodu 100 KASA 100.01 MERKEZ KASA 101 ALINAN ÇEKLER 101.01 PORTFÖYDEKİ ÇEKLER 101.02 BANKADA TAHSİLDEKİ ÇEKLER 101.03 KARŞILIKSIZ ÇEKLER 102 BANKALAR 102.01 HALK BANKASI 102.01.001 SERMAYE HESAPLARI

Detaylı

1 9 9 Başka Yerde Sınıflandırılmayan Diğer Vergiler 1.000,

1 9 9 Başka Yerde Sınıflandırılmayan Diğer Vergiler 1.000, Gelirin Kodu BÜTÇE GELİR KESİN HESAP CETVELİ 01-01-2010/31-12-2010 TARİHLERİ ARASI Kurumun Adı : 2010 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Bütçe Devreden Yılı Toplam Tahsilattan Gelecek Yıla Tahsil İle Gelir

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI 2010 YILI GELİR - GİDER BÜTÇELERİ VE GEREKÇELERİ

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI 2010 YILI GELİR - GİDER BÜTÇELERİ VE GEREKÇELERİ ESKİŞEHİR TİCARET ODASI 2010 YILI GELİR - GİDER BÜTÇELERİ VE GEREKÇELERİ ARALIK 2009 BÜTÇE TASLAĞI 2010 YILI BÜTÇESİ GELİR FASIL VE MADDELERİ CETVELİ FAS M.NO FASIL VE MADDE ADI 2009 YILI TAH FİİLİ(30/11/2009)

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 273.489.890,83

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 273.489.890,83 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 273.489.8,83 GELİRLER HESABI 3.441.885,88 PERSONEL GİDERLERİ 167.1.353, Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 24.888.896,80 MEMURLAR 161.981.3,51

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,58

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,58 GİDERLER HESABI 52.446.5,58 GELİRLER HESABI 74.8.8,79 PERSONEL GİDERLERİ 29.519.1,67 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 4.427.358, MEMURLAR 28.856.370, Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 4.242.8, Temel Maaşlar

Detaylı

Gelirin Kodu Başka Yerde Sınıflandırılmayan Diğer Vergiler ,

Gelirin Kodu Başka Yerde Sınıflandırılmayan Diğer Vergiler , Gelirin Kodu BÜTÇE GELİR KESİN HESAP CETVELİ 01-01-2009/31-12-2009 TARİHLERİ ARASI Kurumun Adı : 2009 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Bütçe Devreden Yılı Toplam Tahsilattan Gelecek Yıla Tahsil İle Gelir

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 8.647.365,72

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 8.647.365,72 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 8.647.365,72 GELİRLER HESABI 32.6.980,27 PERSONEL GİDERLERİ 4.0.5,62 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 110.952,54 MEMURLAR 3.935.439,42 Mal ve

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 15.321.473,94

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 15.321.473,94 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 25 GİDERLER HESABI 15.321.473,94 GELİRLER HESABI 31.6.870,52 PERSONEL GİDERLERİ 6.277.936,41 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 180.5,86 MEMURLAR 5.823.456,92 Mal

Detaylı

1 9 9 Başka Yerde Sınıflandırılmayan Diğer Vergiler 1.000, , , , ,

1 9 9 Başka Yerde Sınıflandırılmayan Diğer Vergiler 1.000, , , , , Gelirin Kodu BÜTÇE GELİR KESİN HESAP CETVELİ 01-01-2011/31-12-2011 TARİHLERİ ARASI Kurumun Adı : 2011 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Bütçe Devreden Yılı Toplam Tahsilattan Gelecek Yıla Tahsil İle Gelir

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,57

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,57 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 26 GİDERLER HESABI 48.836.972,57 GELİRLER HESABI 2.173.478,22 PERSONEL GİDERLERİ 31.586.7,96 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 1.291.757,87 MEMURLAR 31.193.860,52

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,59

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,59 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 15.7.572,59 6 GELİRLER HESABI 37.743.358,96 PERSONEL GİDERLERİ 8.550.786,61 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 57.747,26 MEMURLAR 8.219.8,82

Detaylı

SULTANLAR KARAT İSTANBUL SİTESİ YÖNETİMİ 23.02.2013 19.01.2014 DÖNEMİNE AİT DENETİM KURULU RAPORU

SULTANLAR KARAT İSTANBUL SİTESİ YÖNETİMİ 23.02.2013 19.01.2014 DÖNEMİNE AİT DENETİM KURULU RAPORU SULTANLAR KARAT İSTANBUL SİTESİ YÖNETİMİ 23.02.2013 DÖNEMİNE AİT DENETİM KURULU RAPORU Sultanlar Karat İstanbul Sitesinin tarihi itibariyle oluşan Bilanço, Gelir Tablosu ve Nakit Akış finansal tabloları,

Detaylı

2012-2013 YILI MALİ RAPORU

2012-2013 YILI MALİ RAPORU 2012-2013 YILI MALİ RAPORU Önceki yıllarda gerçekleşen bütçeler de dikkate alınarak 43. Genel Kurulumuzca kabul edilen 2012 ve 2013 bütçelerinin uygulanması konusunda yetkilendirilen Yönetim Kurulumuz

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,18

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,18 Yılı : 25 GİDERLER HESABI 521.528.212,18 GELİRLER HESABI 739.9.743,17 PERSONEL GİDERLERİ 125.744.473,97 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 16.7.459,41 MEMURLAR 120.297.4,92 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri.512.227,48

Detaylı

TÜRKİYE YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI BAŞKANLIĞI 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

TÜRKİYE YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI BAŞKANLIĞI 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU TÜRKİYE YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI BAŞKANLIĞI 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2014 İÇİNDEKİLER KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 DENETLENEN KAMU İDARESİ

Detaylı

DENETLEME KURULU RAPORUDUR

DENETLEME KURULU RAPORUDUR DENETLEME KURULU RAPORUDUR RAPOR TARİHİ : 04.01.2010 RAPOR NO : 2009/6 Denetleme Kurulumuz Ankara Barosu' nun mali işlerini denetlemek üzere 04.01.2010 tarihinde toplanarak Avukatlık Yasasının Yönetmeliğinin

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,09

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,09 Yılı : 24 GİDERLER HESABI 628.326.718, GELİRLER HESABI 671.171.244,77 PERSONEL GİDERLERİ 358.6.615,34 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 81.467.4,53 MEMURLAR 336.8.825, Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 21.989.2,83

Detaylı

DENETLEME KURULU RAPORUDUR

DENETLEME KURULU RAPORUDUR DENETLEME KURULU RAPORUDUR RAPOR TARİHİ : 01.07.2009 RAPOR NO : 2009/3 Denetleme Kurulumuz Ankara Barosu' nun mali işlerini denetlemek üzere 01.07.2009 tarihinde toplanarak Avukatlık Yasasının Yönetmeliğinin

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 213.673.947,88

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 213.673.947,88 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 2.673.947,88 GELİRLER HESABI 192.726.482,23 PERSONEL GİDERLERİ 86.447.235,27 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri.278.474,82 MEMURLAR 83.368.572,95

Detaylı

3. HARCAMA YETKİSİNİN DEVRİNE İLİŞKİN ESASLAR VE PARASAL LİMİTLER SONUÇ... 10

3. HARCAMA YETKİSİNİN DEVRİNE İLİŞKİN ESASLAR VE PARASAL LİMİTLER SONUÇ... 10 2018 YILI BÜTÇESİ İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 2. BÜTÇE... 3 2.1. GELİR BÜTÇESİ... 3 MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇESİNDEN AKTARILAN PAYLAR... 3 İL ÖZEL İDARELERİNDEN AKTARILAN PAYLAR... 3 BELEDİYELERDEN AKTARILAN

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,20

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,20 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 4.551.686, GELİRLER HESABI 510.497.1,28 PERSONEL GİDERLERİ 274.748.5,53 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 21.473.6, MEMURLAR 250.9.677,37 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 18.579.538,81

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,06

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,06 Yılı : 27 GİDERLER HESABI 1.5.789.665, GELİRLER HESABI 824.273.918,20 PERSONEL GİDERLERİ 8.298.885,92 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri.379.1,38 MEMURLAR 4.476.455,77 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri.364.487,71

Detaylı

DENETLEME KURULU RAPORUDUR

DENETLEME KURULU RAPORUDUR DENETLEME KURULU RAPORUDUR RAPOR TARİHİ : 02.11.2009 RAPOR NO : 2009/5 Denetleme Kurulumuz Ankara Barosu' nun mali işlerini denetlemek üzere 02.11.2009 tarihinde toplanarak Avukatlık Yasasının Yönetmeliğinin

Detaylı

01.01.2013-31.12.2013 DÖNEMİ GELİR TABLOSU

01.01.2013-31.12.2013 DÖNEMİ GELİR TABLOSU Şirket Unvanı HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu 1060 Yıl 2013 Tablo Kodu 100401 Frekans Q4 Versiyon 2 Tablo TAMAM Uyarı TAMAM Açıklama 01.01.2013-31.12.2013 DÖNEMİ GELİR TABLOSU HESAP KODU HESAP ADI TUTAR (TL)

Detaylı

T.C. ERZURUM TİCARET BORSASI YILLIK BORSA MİZANI

T.C. ERZURUM TİCARET BORSASI YILLIK BORSA MİZANI 100 KASA HESABI 175.152,90 174.228,56 924,34 100.01 Kasa Hesabı 175.152,90 174.228,56 924,34 100.01.001 TL Merkez Kasası 175.152,90 174.228,56 924,34 102 BANKALAR 3.418.565,13 167.459,79 3.251.105,34 102.01

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,38

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,38 Yılı : 25 GİDERLER HESABI 365.182.150,38 GELİRLER HESABI 4.7.5,40 PERSONEL GİDERLERİ 241.462.510,23 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 22.7.348,78 MEMURLAR 218.218.281,35 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 18.266.773,34

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,55

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,55 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 25 GİDERLER HESABI 42.652.357,55 GELİRLER HESABI 59.398.9,97 PERSONEL GİDERLERİ 24.4.577, Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 1.848.540,26 MEMURLAR 23.526.7,41 Mal

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,92

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,92 Yılı : GİDERLER HESABI 1.198.394,92 GELİRLER HESABI 2.6.198, PERSONEL GİDERLERİ 1.5.9,18 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 17.2.8,19 MEMURLAR 1.549.6,86 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri.538.785, Temel Maaşlar

Detaylı

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU Hesap Kodu Ekonomik Kod Hesap Adı Borç Alacak Borç Kalan Alacak Kalan 102 0.0.0.0 BANKA HESABI 3.661.647,96 3.661.647,46,50,00 103 0.0.0.0 VERİLEN ÇEKLER VE GÖNDERME EMİRLERİ HESABI ( - ) 3.661.647,46

Detaylı

GELİRİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N)

GELİRİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N) FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 01.01.2017-30.06.2017 46.35.13.00 ÇİĞLİ BELEDİYESİ (TL) Hesap Yardımcı Hesap Hesap Yardımcı Hesap GİDERİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N) Kodu I II III IV Kodu I II III IV

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası 45. Dönem Çalışma Raporu 45. DÖNEM MALİ RAPOR

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası 45. Dönem Çalışma Raporu 45. DÖNEM MALİ RAPOR 45. DÖNEM MALİ RAPOR 451 452 ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ AYRINTILI BİLANÇO 01.01.2016/31.12.2017 TARİHLERİ ARASI AKTİF (VARLIKLAR) ÖNCEKİ DÖNEM (2016 YILI) CARİ DÖNEM (2017 YILI) I -DÖNEN

Detaylı