Hava ve Uzay Gücünün Artan Değeri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Hava ve Uzay Gücünün Artan Değeri"

Transkript

1 İSTANBUL 15 Hava ve Uzay Gücünün Artan Değeri ULUSLARARASI HAVA VE UZAY GÜCÜ KONFERANSI Son Dönemdeki Kriz ve Çatışmalarda Hava ve Uzay Gücü Modern Hava ve Uzay Gücü İçin Komuta Kontrol (K2), İstihbarat, Gözetleme ve Keşif (İGK) Muharip Hava ve Uzay Gücünün Sürdürülebilirliği Geleceğin Hava ve Uzay Gücünde İnsan Faktörü HAVA HARP AKADEMİSİ NİSAN 2015 HARP AKADEMİLERİ ATATÜRK HARP OYUNU VE KÜLTÜR MERKEZİ Tel:

2 CONFERENCE Konferans Programı PROGRAM İSTANBUL Nisan 2015 Çarşamba Kayıt / Hoşgeldin Kokteyl 02 Nisan 2015 Perşembe Kayıt ve İkram Açılış Oturumu (Hoşgeldin Konuşması ve Konferans Özel Konuşması) Fotoğraf Çekimi ve Ara inci Oturum - Son Dönemdeki Kriz ve Çatışmalarda Hava ve Uzay Gücü Ara ve Soruların Toplanması inci Oturum Soru-Cevap Bölümü Öğle Yemeği nci Oturum - Modern Hava ve Uzay Gücü için Komuta Kontrol ve İGK Ara ve Soruların Toplanması nci Oturum Soru-Cevap Bölümü 03 Nisan 2015 Cuma Kayıt ve İkram üncü Oturum - Muharip Hava ve Uzay Gücünün Sürdürülebilirliği Ara ve Soruların Toplanması üncü Oturum Soru-Cevap Bölümü Öğle Yemeği üncü Oturum - Geleceğin Hava ve Uzay Gücünde İnsan Faktörü Ara ve Soruların Toplanması üncü Oturum Soru-Cevap Bölümü Kahve Arası Konferans Değerlendirmeleri Kapanış Konuşması ICAP Yemeği

3 Konferans Hakkında Uluslararası Hava ve Uzay Gücü Konferansı Hava ve Uzay Gücü 20'nci yüzyılda olduğu gibi 21'inci yüzyılda da güvenlik, caydırıcılık, barışı koruma ve krizlere müdahale gibi birçok alanda küresel güvenliğin sağlanmasında vazgeçilmez bir unsur olmaya devam etmektedir. Hava ve Uzay Gücü, küresel ve bölgesel güvenlik organizasyonlarının ihtiyaç duyduğu kabiliyet listesinin en üst sırasında yerini korumaktadır. Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Harp Akademisi tarafından düzenlenen ICAP 2015 konferansında ele alınacak konuların, bölgesel ve küresel güvenliğin tesis edilmesine akademik olarak katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir. Gelişmiş İGK (istihbarat, gözetleme ve keşif) teknolojileri sayesinde yapılan harekât alanı yönetimi, Hava ve Uzay Gücü'nün görev etkinliğini her geçen gün artırmaktadır. Son yıllarda icra edilen harekâtlar incelendiğinde, uzay sistemleri ve ağ tabanlı sistemlerin desteğiyle insanlı ve insansız uçak sistemlerinin etkisi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Algılamadan ateşlemeye kadar geçen süre (sensöricra döngüsü) gittikçe azalırken, Hava ve Uzay Gücü, küresel anlamda harekât icra etme bağımsızlığını gerçekleştirebilecek en önemli milli güç unsurlarından biri haline gelmiştir. Hava ve Uzay üstünlüğü, İGK kabiliyeti, çevik muharebe desteği ve etkin komuta kontrol kabiliyeti, Hava ve Uzay Gücü'nün en etkili kabiliyetleri olarak değerlendirilebilir. Yenilenen tehditlere karşı Hava ve Uzay Gücü yeni kabiliyetler elde etmekte ve bu özelliği ile birçok sektörde en yeni teknolojilerin gelişmesine de öncülük etmektedir. Hava Harp Akademisi tarafından düzenlenen Uluslararası Hava ve Uzay Gücü Konferansı nda son dönemdeki kriz ve çatışmalarda Hava ve Uzay Gücü, modern Hava Gücü için komuta kontrol (K2) istihbarat, gözetleme ve keşif (İGK), muharip Hava ve Uzay Gücünün sürdürülebilirliği, geleceğin Hava ve Uzay Gücünde insan faktörü konuları ele alınacaktır. Kıtaların buluştuğu şehirde gerçekleştirilecek konferansta yer alacak seçkin konuşmacı ve katılımcılar Hava ve Uzay Gücünü birlikte değerlendirme ve farklı bakış açılarını paylaşma fırsatı elde edeceklerdir. Türk Hava Kuvvetleri ve Hava Harp Akademisi olarak kıtaların birleştiği şehir İstanbul da misafirlerimizle buluşmak bizim için bir onur kaynağıdır. İnaniyoruz ki bu toplantı Hava ve Uzay Gücünün gelişimine ve geleceğine birçok yönden katkı sağlayacaktır.

4 1 inci Oturum Son Dönemdeki Kriz ve Çatışmalarda Hava ve Uzay Gücü Geçmişten günümüze hava ve uzay gücünün kullanım alanları, kabiliyetleri ve etkileri büyük bir gelişme göstermiştir. Önceleri sadece satıh kuvvetlerinin desteklenmesi için bir unsur olarak görülen hava ve uzay gücü, bugün artık tek başına harekât icra edebilen vazgeçilmez bir kuvvet durumuna gelmiştir. Bosna, Kosova, Afganistan ve Irak'ın ardından son olarak icra edilen Libya harekâtında Hava ve Uzay Gücü'nün kullanımına yönelik bu önemli değişim görülmüştür. Bu krizlerde, Hava ve Uzay Gücü taktik, operatif ve asıl olarak stratejik etki oluşturabilmesi nedeniyle ilk seçenek olarak kullanılmıştır. Günümüz krizlerinde ortaya çıkan tehdit ortamının belirsiz, karmaşık ve yüksek riskli olması çözümü zorlaştırmaktadır. Hassas angajman, en düşük can kaybı ve sivil unsurların korunmasına yönelik kabiliyetleri ile Hava ve Uzay Gücü günümüzün ve geleceğin harekat problemlerine en uygun çözümleri sunabilmektedir.

5 2 nci Oturum Modern Hava ve Uzay Gücü İçin Komuta Kontrol (K2), İstihbarat, Gözetleme ve Keşif (İGK) NATO, 2010 yılında kabul ettiği ''Aktif Angajman, Modern Savunma'' stratejisiyle artık sadece politik ve askeri seçeneklerle değil, harekât sürecinin sosyal, ekonomik ve bilgi unsurları gibi diğer boyutlarıyla da ilgilenmektedir. Çatışma ve muhtemel krizlerin karmaşıklaşması, bilgi yoğun teknojilerin düşman tarafından da kullanılması, asimetrik tehditlerin gittikçe artması geçmişe oranla çok daha iyi planlamayı gerektirmektedir. Komutanın harp karargâhı olan harekât merkezindeki (JFACC'te) komuta-kontrol faaliyetlerinin gerektiği gibi yapılabilmesinin ön şartı durumsal farkındalığın yüksek tutulmasıdır. Harekât planlama sürecinde planlayıcıların, doğru karar verebilmeleri için sürekli olarak değişen ortam hakkında güncel ve doğru bilgilere ihtiyaçları vardır. Durumsal farkındalığı yüksek olan tarafın diğer tarafa göre harekâtta ön alacağı değerlendirildiğinde, istihbarat, gözetleme ve keşif (İGK) faaliyetlerinin günümüz Hava ve Uzay Gücü'nün etkin olarak kullanılmasındaki temel süreçler olarak ön plana çıkması kaçınılmazdır. Gelecek harekâtlarda İGK kabiliyetinin kullanılması ve komuta kontrolün icrası esnasında karşılaşılabilecek sorunları daha iyi anlayabilmek için bu oturumda komuta kontrol ve İGK kabiliyeti derinlemesine tartışılacaktır.

6 3 üncü Oturum Muharip Hava ve Uzay Gücünün Sürdürülebilirliği Bir asırlık ömrünü geride bırakan hava ve uzay gücünün bugün ulaştığı seviyenin korunması için hava gücünün idamesi ve lojistik desteği büyük önem arz etmektedir. Harekât ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilen ve tedarik edilen sistemlerin ömür devri boyunca etkinlikle görevlerini icra edebilmesi için harekât sahasındaki pilotların titizliğine sahip lojistikçilere ihtiyaç duyulmaktadır. Harp tarihindeki başarılı hava harekâtlarının arkasında barış zamanında yapılan iyi bir lojistik hazırlık ve bu lojistik hazırlığı yapan organizasyonun etkinliği ve kabiliyetleri gelmektedir. Lojistiğin öneminin harekât, kuvvet yapısı, eğitim ve personel planlayıcıları tarafından anlaşılması ölçüsünde Hava ve Uzay Gücü'nün sürdürülebilirliğinin başarılı olacağı unutulmamalıdır. Lojistiğin sadece lojistikçilere bırakılamayacak kadar değerli olduğunu bilen profesyonel havacılar şunu söylemektedir; amatörler stratejiyi, profesyoneller lojistiği konuşur.

7 4 üncü Oturum Geleceğin Hava ve Uzay Gücünde İnsan Faktörü Hava ve Uzay Gücü'nün en değerli kaynağı insan gücüdür. Geleceğin harekât ortamında eğitilmiş, nitelikli personelin önemi artacaktır. Her geçen gün hızla gelişen havacılık teknolojisi geleceğin harekât ortamını şekillendirirken bu teknolojiyi etkin ve verimli kullanabilecek yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyulacak ve harekâtta istenen son duruma eğitilmiş personel sayesinde ulaşılacaktır. Hv.K.K.lığının en güçlü tarafı personeline çalışma enerjisi veren güçlü kurum kültürü ve görevine adanmış nitelikli insan gücü olacaktır. Profesyonel havacı; görevinin gereklerine uygun nitelikleri taşıyan, güçlü bir kurum kültürüne sahip, hazır bulunuşluğu yüksek, iyi eğitilmiş insandır. Geleceğin teknolojisini öngörebilecek, tasarlayacak ve kullanabilecektir. Uydu teknolojileri, insanlı ve insansız muharip uçak teknolojileri, hava savunma sistemleri ve siber yazılımlar nitelikli insan gücüne ihtiyaç duyarlar. İyi havacıların yetiştirilmesi için eğitimin kalitesine ve sürdürülebilir başarı için iyi tanımlanmış süreçlere odaklanmak ve aynı zamanda eğitimi bu yönde bütüncül bir şekilde inşa etmek gerekir. Personele yapılan yatırımın geleceğe yönelik en değerli yatırım olduğu unutulmamalıdır. Hava ve Uzay Gücü gelişimini sürdürerek en üst noktaya ulaşacak ve yetişmiş personel, bu sistemlerin her zaman ağırlık merkezinde olacaktır.

8 SUNUŞ Değerli Katılımcılar, Hava Harp Akademisi olarak, uluslararası düzeyde ikincisini düzenlediğimiz Uluslararası Hava ve Uzay Gücü Konferansı vesilesiyle sizleri Türkiye de ağırlamaktan onur duyuyoruz. Türk Hava Kuvvetleri nin desteği ile Hava Harp Akademisi tarafından planlanan konferansta, Hava ve Uzay Gücü konusunda yakın geçmişte meydana gelen harekâtlar incelenerek tarihin bize sunduğu gerçekler uzman değerlendirmeleri ışığında günümüz ve geleceğin kullanıcılarının istifadesine sunulacaktır. Dünyanın birçok ülkesinden gelen ve havacılık alanındaki çalışmaları ile tanınan akademisyen, uzman, üst düzey yönetici ve komutanlar, kıtaların birleştiği bu güzel şehir İstanbul da bir araya gelerek iki gün boyunca önemli katkılar sağlayacaklardır. ICAP İstanbul 2015 ile akademik bir çatı altında tartışılacak olan konular, dost ve müttefik ülkelerden gelen konuşmacıların katkılarıyla günümüz ve geleceğin hava ve uzay gücünün değişen prensiplerinin anlaşılmasını sağlayacaktır. İcra edilecek oturumlarda, katılımcılara fikirlerini özgürce tartışabilecekleri bir akademik ortam sağlanırken, bilimsel veriler sayesinde Hava ve Uzay Gücü değerlendirilerek farklı bakış açıları ile karşılıklı paylaşım ve kazanımlar gerçekleştirilecektir. ICAP İstanbul 2015 her geçen gün çatışma ve krizlerin arttığı dünyamızda bu krizlere barışçıl çözümlerin bulunması konusunda dünya çapında tanınan Hava ve Uzay Gücü uzmanları ile tüm havacılarının birleşme noktası olacaktır. Tüm katılımcıların katkıları için şimdiden teşekkürler. Saygılarımla, Hakkımızda Hava Harp Akademisi, Türk Hava Kuvvetlerinin en üst seviyedeki eğitim merkezidir. Hava Kuvvetlerindeki tüm general ve komutanların yetiştiği bu kurum, yeni fikirler üretebilme, problem çözebilme, ileri seviye düşünebilme kabiliyetlerini sağlayan eğitim felsefesini benimsemektedir. Eğitim, ağırlıklı olarak liderlik, yöneticilik, teknolojik gelişmeler ve tüm bunların askerî amaçlara, komuta kontrol ve harekâtlara yönelik olarak kullanılması üzerine inşa edilmiştir. Bunun yanında, geleceğin general ve komutanlarının niteliklerini artırmak maksadıyla, Hava Harp Akademisi, yüksek kalitedeki eğitimi doğrultusunda kendisini uluslararası bir cazibe merkezine dönüştüren çok sayıda konferans, sempozyum ve panel icra etmektedir. Bilimsel nosyon ve askerî kültürün sentezini yaparak güçlenen Hava Harp Akademisi, Hava Kuvvetlerini geleceğin dünyasına hazırlamaktadır.

Eğitimin, Hava Kuvvetlerinin Geleceğindeki Artan Önemi

Eğitimin, Hava Kuvvetlerinin Geleceğindeki Artan Önemi Eğitimin, Hava Kuvvetlerinin Geleceğindeki Artan Önemi H AVA H AR P O K U L U K O M U TAN L I Ğ I 12 Mayıs 2015 Yeşilyurt/İSTANBUL www.kartallarhaftasi.hho.edu.tr E-posta: icce2015@hho.edu.tr Telefon:+90

Detaylı

ULUSLARARASI SEMPOZYUM HAVA HARP TARİHİ. Tarihinde Derinleş, Geleceğini Aydınlat ULUSLARARASI HAVA HARP TARİHİ SEMPOZYUMU HAVA HARP AKADEMİSİ

ULUSLARARASI SEMPOZYUM HAVA HARP TARİHİ. Tarihinde Derinleş, Geleceğini Aydınlat ULUSLARARASI HAVA HARP TARİHİ SEMPOZYUMU HAVA HARP AKADEMİSİ ULUSLARARASI SEMPOZYUM 2014 HAVA HARP TARİHİ Tarihinde Derinleş, Geleceğini Aydınlat ULUSLARARASI HAVA HARP TARİHİ SEMPOZYUMU Hava Gücü Teorileri ve Uygulamaları 20 nci Yüzyıl Savaşlarında Hava ve Uzay

Detaylı

Yeni Çağın Ayırt Edici Yeteneği Kıtaların Buluştuğu Merkezde Yeniden Şekilleniyor.

Yeni Çağın Ayırt Edici Yeteneği Kıtaların Buluştuğu Merkezde Yeniden Şekilleniyor. Yeni Çağın Ayırt Edici Yeteneği Kıtaların Buluştuğu Merkezde Yeniden Şekilleniyor. Günümüz Hava ve Uzay Gücü İnsansız Uçak Sistemlerinin (İUS) Geleceğin Hava Harekâtındaki Rolü Teknolojideki Gelişmelerin

Detaylı

24 Şubat 2016 HARP AKADEMİLERİ KOMUTANLIĞI ATATÜRK HARP OYUNU VE KÜLTÜR MERKEZİ YENİLEVENT / İSTANBUL

24 Şubat 2016 HARP AKADEMİLERİ KOMUTANLIĞI ATATÜRK HARP OYUNU VE KÜLTÜR MERKEZİ YENİLEVENT / İSTANBUL 24 Şubat 2016 HARP AKADEMİLERİ KOMUTANLIĞI ATATÜRK HARP OYUNU VE KÜLTÜR MERKEZİ YENİLEVENT / İSTANBUL Günümüzde hava ve uzay gücü alanında teknolojik gelişmeler hızla ilerlemekte ve aynı zamanda güvenlik

Detaylı

KITASINDA ETKİN BÖLGESİNDE LİDER ÖNSÖZ

KITASINDA ETKİN BÖLGESİNDE LİDER ÖNSÖZ HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI VİZYON 2035 KITASINDA ETKİN BÖLGESİNDE LİDER ÖNSÖZ Vizyon-2035 Dokümanı, Hv.K.K.lığının geleceğe yönelik hedeflerini belirlemek amacıyla; Dünya ve Türkiye de güvenlik anlayışındaki

Detaylı

Squad X Programı ve Geleceğin İndirilmiş Piyade Mangası

Squad X Programı ve Geleceğin İndirilmiş Piyade Mangası Squad X Programı ve Geleceğin İndirilmiş Piyade Mangası 16/03/2016 DARPA Modern askeri çatışmalar giderek artan oranda, düşman saldırılarının aynı anda birçok yönden geldiği karmaşık ve belirsiz muharebe

Detaylı

Dijitalleşme Sürecinde Değişen İş Hayatı ve Muhasebe Mesleğinin Yeniden Yapılanması. Yerel/Küresel Meseleler, Küresel/Yerel Çözümler PROGRAM

Dijitalleşme Sürecinde Değişen İş Hayatı ve Muhasebe Mesleğinin Yeniden Yapılanması. Yerel/Küresel Meseleler, Küresel/Yerel Çözümler PROGRAM Dijitalleşme Sürecinde Değişen İş Hayatı ve Muhasebe Mesleğinin Yeniden Yapılanması Yerel/Küresel Meseleler, Küresel/Yerel Çözümler PROGRAM Dijitalleşme Sürecinde Değişen İş Hayatı ve Muhasebe Mesleğinin

Detaylı

GENÇ KARTALLAR HAFTASI 2016 HAKKINDA BİLGİ

GENÇ KARTALLAR HAFTASI 2016 HAKKINDA BİLGİ GENÇ KARTALLAR HAFTASI 2016 HAKKINDA BİLGİ Hava Harp Okulu 2016 yılı Genç Kartallar Haftası nı 9-14 Mayıs 2016 tarihleri arasında kıtaları birleştiren muhteşem şehir İstanbul da icra edilecektir. Bu etkinliğimizde

Detaylı

Sayın Büyükelçi, Değerli Konuklar, Kıymetli Basın Mensupları,

Sayın Büyükelçi, Değerli Konuklar, Kıymetli Basın Mensupları, Sayın Büyükelçi, Değerli Konuklar, Kıymetli Basın Mensupları, Bugün, ulusal savunmamızın güvencesi ve bölge barışı için en önemli denge ve istikrâr unsuru olan Türk Silahlı Kuvvetleri nin etkinliğini ve

Detaylı

ALT BAŞLIKLAR DİPLOMASİ. -Sosyal Medya ve Diplomasi. -Kamu Diplomasisinin Gelişimi. - Diplomasinin 11 Eylülü : Wikileaks. -Önleyici Diplomasi

ALT BAŞLIKLAR DİPLOMASİ. -Sosyal Medya ve Diplomasi. -Kamu Diplomasisinin Gelişimi. - Diplomasinin 11 Eylülü : Wikileaks. -Önleyici Diplomasi Kongre Kapsamı Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Öğrenci Kongresi, uluslararası ilişkiler ve diğer ilgili bölümlerde öğrenimlerini sürdürmekte olan lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki

Detaylı

2-3 EKİM 2018 ANKARA. BİLGİLENDİRME DOSYASI DÜZENLEYEN HİMAYELERİNDE DESTEKLEYENLER

2-3 EKİM 2018 ANKARA.   BİLGİLENDİRME DOSYASI DÜZENLEYEN HİMAYELERİNDE DESTEKLEYENLER 2-3 EKİM 2018 ANKARA www.mrbsturkey.com BİLGİLENDİRME DOSYASI DÜZENLEYEN HİMAYELERİNDE DESTEKLEYENLER Terörle mücadele, malların dolaşımının kontrolü ve uluslararası sınırlardaki personelin izlenmesi gibi

Detaylı

Ateş Destek C 4 I Sistemleri.

Ateş Destek C 4 I Sistemleri. Ateş Destek C 4 I Sistemleri www.aselsan.com.tr ADOP-2000 Ateş Destek C 4 I Sistemi ATEŞ DESTEK C 4 I SİSTEMLERİ Günümüzün muharebe koşulları, daha hızlı, daha doğru, daha yüksek ateş gücü ve beka kabiliyetine

Detaylı

SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI

SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI 2017-2021 ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI ssm.gov.tr SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI 2017-2021 ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI ssm.gov.tr

Detaylı

DÜŞÜNCE KURULUŞLARI. Şubat 2018

DÜŞÜNCE KURULUŞLARI. Şubat 2018 DÜŞÜNCE KURULUŞLARI Şubat 2018 Düşünce kuruluşları nedir? Nasıl çalışır? Özellikleri nelerdir? Dünyadaki düşünce kuruluşları Türkiye deki düşünce kuruluşları DÜŞÜNCE KURULUŞLARI NEDİR? DÜŞÜNCE KURULUŞLARI

Detaylı

Komuta Kontrol Bilgisayar Haberleşme ve Bilgi Sistemleri.

Komuta Kontrol Bilgisayar Haberleşme ve Bilgi Sistemleri. Komuta Kontrol Bilgisayar Haberleşme ve Bilgi Sistemleri www.aselsan.com.tr Komuta Kontrol Bilgisayar Haberleşme ve Bilgi Sistemleri Komuta Kontrol Bİlgİsayar Haberleşme Ve Bİlgİ SİstemLERİ Bilgi hakimiyeti,

Detaylı

Saygılarımızla, Genç Barış İnisiyatifi Derneği adına, M. Emre Akkaş Genel Başkan

Saygılarımızla, Genç Barış İnisiyatifi Derneği adına, M. Emre Akkaş Genel Başkan Genç Barış İnisiyatifi Derneği tüm insanlığın ortak gayesi olan dünya barışının temin edilmesine katkı sağlamak isteyen, insanlığa din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeksizin faydalı olmayı hedeflemiş,

Detaylı

Projenin finansal desteği İngiltere Büyükelçiliği Refah Fonu tarafından sağlanmıştır.

Projenin finansal desteği İngiltere Büyükelçiliği Refah Fonu tarafından sağlanmıştır. Sayın Yetkili, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü işbirliği ile GTE Carbon olarak Havaalanları Sera Gazı Hesaplama ve Yönetimi Hakkında düzenlenen eğitime sizleri davet ediyoruz. 1-3 Ekim 2013 tarihlerinde

Detaylı

STK LAR İÇİN. Gönüllülük Kurumsallık Verimlilik Süreklilik

STK LAR İÇİN. Gönüllülük Kurumsallık Verimlilik Süreklilik STK LAR İÇİN Gönüllülük Kurumsallık Verimlilik Süreklilik Başkandan İLKE (İlim Kültür Eğitim Derneği) uzun yıllardır sivil toplum alanında gönüllü çalışmalar yapmakta ve bu tür faaliyetlere destek vermektedir.

Detaylı

ULUSLARARASI İSTİHBARAT VE GÖZETİM TEKNOLOJİLERİ KONFERANSI VE SERGİSİ

ULUSLARARASI İSTİHBARAT VE GÖZETİM TEKNOLOJİLERİ KONFERANSI VE SERGİSİ ULUSLARARASI İSTİHBARAT VE GÖZETİM TEKNOLOJİLERİ KONFERANSI VE SERGİSİ 10-12 Mart 2011 Harbiyet Askeri Müze Kültür Komutanlığı Konferans Merkezi, Istanbul KATILIMCI BROŞÜRÜ www.emea-intelligence.com İçindekiler:

Detaylı

GELECE TÜRK SAVUNMA SANAY N N. Sürdürülebilirlik ve Güçlü İhracat İçin Strateji Raporu - 1. Stratejik Rapor No: 71, 2015

GELECE TÜRK SAVUNMA SANAY N N. Sürdürülebilirlik ve Güçlü İhracat İçin Strateji Raporu - 1. Stratejik Rapor No: 71, 2015 Stratejik Rapor No: 71, 2015 TÜRK SAVUNMA SANAY N N GELECE Sürdürülebilirlik ve Güçlü İhracat İçin Strateji Raporu - 1 MİLLÎ SAVUNMA VE GÜVENLİK ENSTİTÜSÜ millisavunmaveguvenlik.org SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE

Detaylı

Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi. TÜRKİYE DE SİBER GÜVENLİK VE NÜKLEER ENERJİ Editör: Sinan Ülgen, EDAM Yardımcı Editör: Grace Kim, EDAM

Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi. TÜRKİYE DE SİBER GÜVENLİK VE NÜKLEER ENERJİ Editör: Sinan Ülgen, EDAM Yardımcı Editör: Grace Kim, EDAM Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi TÜRKİYE DE SİBER GÜVENLİK VE NÜKLEER ENERJİ Editör: Sinan Ülgen, EDAM Yardımcı Editör: Grace Kim, EDAM Araştırmacılar: Doç. Dr. Salih Bıçakcı, Kadir Has Üniversitesi

Detaylı

DENİZ HARP OKULU SOSYAL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

DENİZ HARP OKULU SOSYAL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ DENİZ HARP OKULU SOSYAL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS ASKERİ STRATEJİ VE GÜVENLİK SO-421 4/II 2+0+0 2 2 Dersin Dili Dersin Seviyesi

Detaylı

FL2018 YÜRÜTME KURULUNDAN

FL2018 YÜRÜTME KURULUNDAN FL2018 YÜRÜTME KURULUNDAN Doç. Dr. Mustafa Hilmi ÇOLAKOĞLU MEB Müsteşar Yardımcısı Gelişen teknoloji, yeni bilgi ve beceriler elde etmek için insanları sürekli öğrenmeye mecbur kılmakta, yarınını da bugünden

Detaylı

VI. Ulusal Polimer Bilim ve Teknolojisi Kongresi 4-7 Eylül 2016 Ankara DESTEK DOSYASI

VI. Ulusal Polimer Bilim ve Teknolojisi Kongresi 4-7 Eylül 2016 Ankara DESTEK DOSYASI VI. Ulusal Polimer Bilim ve Teknolojisi Kongresi 4-7 Eylül 2016 Ankara DESTEK DOSYASI Sayın İlgili, Ülkemizde her iki yılda bir düzenlenen ve ilki 2006 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi nde gerçekleştirilen

Detaylı

STİK K KURULTAYI YAZILIM LOJİST STİĞİ

STİK K KURULTAYI YAZILIM LOJİST STİĞİ LOJİST STİK K KURULTAYI YAZILIM LOJİST STİĞİ ISO/IEC 12207 Yazılım Yaşam Döngü Süreçleri Yazılım Lojistiği Yazılım desteği; yazılımın orijinal isterlerini ve daha sonradan gelebilecek değişiklik isteklerini

Detaylı

11 EYLÜL SALDIRISI VE YENİ DÜNYA: SOĞUK BARIŞ DÖNEMİ

11 EYLÜL SALDIRISI VE YENİ DÜNYA: SOĞUK BARIŞ DÖNEMİ INSTITUTE FOR STRATEGIC STUDIES S A E STRATEJİK ARAŞTIRMALAR ENSTİTÜSÜ KASIM, 2003 11 EYLÜL SALDIRISI VE YENİ DÜNYA: SOĞUK BARIŞ DÖNEMİ 11 EYLÜL SALDIRISI SONUÇ DEĞERLENDİRMESİ FİZİKİ SONUÇ % 100 YIKIM

Detaylı

- İş dünyası ve akademik dünyayı çevreleyen oluşumlarımız ile 600 ün üzerinde Profesyonel Konuşmacı ve Akademisyen ile işbirliği içindeyiz.

- İş dünyası ve akademik dünyayı çevreleyen oluşumlarımız ile 600 ün üzerinde Profesyonel Konuşmacı ve Akademisyen ile işbirliği içindeyiz. Hakkımızda BMI Conferences, 2004 yılından bu yana eğitim danışmanlık sektörünün vizyoner markası olan Business Management Institute organizasyonudur. Ulusal ve uluslararası uzmanların katılımıyla gerçekleştirdiği

Detaylı

Malzeme Şenliği' Mart 2018

Malzeme Şenliği' Mart 2018 Malzeme Şenliği'18 8-9-10-11 Mart 2018 YAPIT Nedir? Kilis 7 Aralık Üniversitesi Yapı Topluluğu, kısa adıyla YAPIT, 2013 yılında kurulmuş bir öğrenci topluluğudur. Kurulduğundan bu yana seminerler, belgesel

Detaylı

ANKARA ATÖLYE. 26-27 Kasım 2015

ANKARA ATÖLYE. 26-27 Kasım 2015 ANKARA ATÖLYE 26-27 Kasım 2015 Atölye Nedir?... Atölye; Bilişim Teknolojileri Eğitimcilerinin bir zümre etkinliğidir. Bu çalışma kapsamında eğitimciler deneyimlerini paylaşma, fikir alışverişinde bulunma,

Detaylı

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ULUSLARARASI GÜVENLİK VE TERÖRİZM YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE DAĞILIMLARI

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ULUSLARARASI GÜVENLİK VE TERÖRİZM YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE DAĞILIMLARI JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ULUSLARARASI GÜVENLİK VE TERÖRİZM YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE DAĞILIMLARI 1. ve Terörizm (UGT) Yüksek Lisans (YL) Programında sekiz

Detaylı

Sayı: 2000/01 FAALİYET TEKNİK RAPORU

Sayı: 2000/01 FAALİYET TEKNİK RAPORU Sayı: 2000/01 FAALİYET TEKNİK RAPORU 2000 Sayfa No: İÇERİK Kapak 2 İçerik 3 1. AKEV Hakkında 4 2. Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu 5 3. Özet 6 4. Faaliyetler ve Çıktılar 8 5. Genel Başarı Göstergeleri

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İŞLETME ALMANCASI II MAN 104 2 3 + 0 2 2. Program Öğrenme Çıktıları 5, 12

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İŞLETME ALMANCASI II MAN 104 2 3 + 0 2 2. Program Öğrenme Çıktıları 5, 12 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İŞLETME ALMANCASI II MAN 104 2 3 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi

Detaylı

HAVELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı nın bir iştirakidir.

HAVELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı nın bir iştirakidir. HAVELSAN FAALİYET ALANLARI Eğitim, Simülasyon, Test ve Değerlendirme Bilişim ve Güvenlik Sistemleri Komuta Kontrol Mühendislik Çözümleri TESİD YENİLİKÇİLİK YARATICILIK ÖDÜLLERİ 2012/ GVDS İLE YENİLİKÇİLİĞİN

Detaylı

5. ULUSLARARASI %100 YENİLENEBİLİR ENERJİ KONFERANSI SPONSORLUK DOSYASI

5. ULUSLARARASI %100 YENİLENEBİLİR ENERJİ KONFERANSI SPONSORLUK DOSYASI 2 8-3 0 M A Y I S 2 0 1 5 SPONSORLUK DOSYASI IRENEC 2015, 5.ULUSLARARASI Endüstriyel, yaşamsal ve sosyal, yeryüzündeki neredeyse tüm insan faaliyetlerinin, fosil ve nükleer yakıt kaynaklı enerjilere bağımlı

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

İÇİNDEKİLER... SAYFA NUMARASI 1. Genelkurmay Başkanlığının Afyon ve Kocaeli mıntıkalarındaki duruma dair 3 Ekim 1921 tarihli Harp BELGELER

İÇİNDEKİLER... SAYFA NUMARASI 1. Genelkurmay Başkanlığının Afyon ve Kocaeli mıntıkalarındaki duruma dair 3 Ekim 1921 tarihli Harp BELGELER İÇİNDEKİLER SUNUŞ İÇİNDEKİLER... BELGELER III SAYFA NUMARASI 1. Genelkurmay Başkanlığının Afyon ve Kocaeli mıntıkalarındaki duruma dair 3 Ekim 1921 tarihli Harp Raporu... 1 2. Ali İhsan Paşa nın Güney

Detaylı

Hava Savunma Ateşİdare Cihazı Görücüye Çıkıyor

Hava Savunma Ateşİdare Cihazı Görücüye Çıkıyor Hava Savunma Ateşİdare Cihazı Görücüye Çıkıyor K.K.K.lığının alçak irtifa hava savunma ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirme çalışmalarına ASELSAN tarafından 2010 yılında başlanan Hava Savunma Ateşİdare

Detaylı

İtibar Yönetimi Zirvesi

İtibar Yönetimi Zirvesi SPONSORLUK DOSYASI İtibar Yönetimi Zirvesi Sayın Yetkili, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak, 3 Aralık 2015 tarihinde üniversitemizde Kurumsal İletişim ve İtibar Yönetimi

Detaylı

SİVİL HAVACILIKTA TOPLUMSAL CİNSİYET DENGESİ GELİŞTİRME TALİMATI (SHT-TCD) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SİVİL HAVACILIKTA TOPLUMSAL CİNSİYET DENGESİ GELİŞTİRME TALİMATI (SHT-TCD) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SİVİL HAVACILIKTA TOPLUMSAL CİNSİYET DENGESİ GELİŞTİRME TALİMATI (SHT-TCD) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Talimatın amacı, Türk sivil havacılık sektöründe, toplumsal

Detaylı

PLANLANAN TARİH. 16-17 Mayıs 2013 DÜZENLEYEN ULUSLARARASI UYGUNLUK DEĞERLENDİRME CEMİYETİ

PLANLANAN TARİH. 16-17 Mayıs 2013 DÜZENLEYEN ULUSLARARASI UYGUNLUK DEĞERLENDİRME CEMİYETİ PLANLANAN TARİH 16-17 Mayıs 2013 DÜZENLEYEN ULUSLARARASI UYGUNLUK DEĞERLENDİRME CEMİYETİ 1.PERSONEL BELGELENDİRME KONFERANSI HAZIRLIK ÇALIŞMASI PLANI Amaç : Şirketlerin temel varlık gücü olan rekabeti

Detaylı

Venatron Enterprise Security Services W: P: M:

Venatron Enterprise Security Services W:  P: M: VENATRON Enterprise Security Services Ltd. Şti. Danger is a click away. (Tehlike bir tık ötede ) sloganı ile 2011 de Siber Güvenlik sektöründe yerini alan Venatron Security güvenlik ihlallerini önlemek

Detaylı

JEOPOLĠTĠK ANALĠZ KURULUġU STRATFOR KOORDĠNASYONUNDA KÜRESEL ENERJĠ STRATEJĠLERĠ SĠMÜLASYONU: TÜRKĠYE NĠN GELECEK ON YILI

JEOPOLĠTĠK ANALĠZ KURULUġU STRATFOR KOORDĠNASYONUNDA KÜRESEL ENERJĠ STRATEJĠLERĠ SĠMÜLASYONU: TÜRKĠYE NĠN GELECEK ON YILI 4 Ekim 2011 TS/BAS-BÜL/11-82 JEOPOLĠTĠK ANALĠZ KURULUġU STRATFOR KOORDĠNASYONUNDA KÜRESEL ENERJĠ STRATEJĠLERĠ SĠMÜLASYONU: TÜRKĠYE NĠN GELECEK ON YILI TÜSİAD, 40. yılında Türkiye nin geçmiş 40 yılının

Detaylı

TürkiyeEnerjiForumu. Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! ANTALYA. 15-19 Nisan 2014. Club Med Palmiye, Kemer

TürkiyeEnerjiForumu. Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! ANTALYA. 15-19 Nisan 2014. Club Med Palmiye, Kemer Uluslararası 06 TürkiyeEnerjiForumu 12. Yıl Club Med Palmiye, Kemer 2014 ANTALYA 15-19 Nisan 2014 Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! Antalya da unutulmuz tarihi zirve için geriye

Detaylı

Hava Harp Okulunun İlk Öğrencileri And İçme Töreni (1 Ekim 1951)

Hava Harp Okulunun İlk Öğrencileri And İçme Töreni (1 Ekim 1951) TARİHÇE 1 Hava Harp Okulunun İlk Öğrencileri And İçme Töreni (1 Ekim 1951) 2 3 1aTürk ordusunda havacılığın gelişmesi için her şeyden önce bir Hava Okulunun kurulmasına ihtiyaç duyulmuştur. Bu çerçevede

Detaylı

KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİ SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AKADEMİ ÖDÜLLERİ 30 KASIM 2O17 İSTANBUL

KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİ SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AKADEMİ ÖDÜLLERİ 30 KASIM 2O17 İSTANBUL 9. KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK PAZARYERİ KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİ SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AKADEMİ ÖDÜLLERİ 30 KASIM 2O17 İSTANBUL Gelecek on yılda dünyayı bekleyen

Detaylı

Bu bağlamda katılımcı bir demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları alanındaki çalışmalarımız, hız kesmeden devam etmektedir.

Bu bağlamda katılımcı bir demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları alanındaki çalışmalarımız, hız kesmeden devam etmektedir. İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN nin Entegre Sınır Yönetimi Eylem Planı Aşama 1 Eşleştirme projesi kapanış konuşması: Değerli Meslektaşım Sayın Macaristan İçişleri Bakanı, Sayın Büyükelçiler, Macaristan

Detaylı

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU YÖNETİMİ (YÖNETİM VE LİDERLİK) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE DAĞILIMLARI

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU YÖNETİMİ (YÖNETİM VE LİDERLİK) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE DAĞILIMLARI JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU YÖNETİMİ (YÖNETİM VE LİDERLİK) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE DAĞILIMLARI 1. ve ) Yüksek Lisans Programında sekiz kredili ve bir

Detaylı

Dijitalleşme Sürecinde Değişen İş Hayatı ve Muhasebe Mesleğinin Yeniden Yapılanması Yerel/Küresel Meseleler, Küresel/Yerel Çözümler.

Dijitalleşme Sürecinde Değişen İş Hayatı ve Muhasebe Mesleğinin Yeniden Yapılanması Yerel/Küresel Meseleler, Küresel/Yerel Çözümler. Dijitalleşme Sürecinde Değişen İş Hayatı ve Muhasebe Mesleğinin Yeniden Yapılanması Yerel/Küresel Meseleler, Küresel/Yerel Çözümler S P O N S O R LU K BiLGiLERi Dijitalleşme Sürecinde Değişen İş Hayatı

Detaylı

MilSOFT TASNİF DIŞI 1/6

MilSOFT TASNİF DIŞI 1/6 MilSOFT TASNİF DIŞI 1/6 MilSOFT Firma Tanıtımı Kuruluş Tarihi : 1998 Paydaşlar : 100% Özel Türk Şirketi Tesis : 7,000m 2 (ODTÜ Teknokent) : 600m 2 (TÜBİTAK MAM TEKSEB) Faaliyet Alanı : Sistem Entegrasyonu

Detaylı

KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ

KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ Ekim 2013 KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ Ekim 2013 E-mail:cluster@konyacluster.com Konya Kümelenme Merkezi Konya da kümelenme faaliyetleri 2006-2007 yılında Konya

Detaylı

GİRİŞ Mazisi şanlı zaferlerle dolu Türk Bahriyesine kahraman denizciler yetiştiren, her dönemde çağın gerekleri doğrultusunda en seçkin eğitim ve

GİRİŞ Mazisi şanlı zaferlerle dolu Türk Bahriyesine kahraman denizciler yetiştiren, her dönemde çağın gerekleri doğrultusunda en seçkin eğitim ve GİRİŞ Mazisi şanlı zaferlerle dolu Türk Bahriyesine kahraman denizciler yetiştiren, her dönemde çağın gerekleri doğrultusunda en seçkin eğitim ve öğretimi veren Deniz Harp Okulu, Türk Deniz Kuvvetlerinin

Detaylı

19. Esri Kullanıcılar Konferansı,2014. 22-23 Ekim 2014 ODTÜ, Ankara. Savunma Çözümleri. Ümit Rıfat ERDEM- Mert Gökay SOYUER

19. Esri Kullanıcılar Konferansı,2014. 22-23 Ekim 2014 ODTÜ, Ankara. Savunma Çözümleri. Ümit Rıfat ERDEM- Mert Gökay SOYUER 19. Esri Kullanıcıları Konferansı 22-23 Ekim 2014 ODTÜ, Ankara Savunma Çözümleri Ümit Rıfat ERDEM- Mert Gökay SOYUER 19. Esri Kullanıcılar Konferansı,2014 Savunma Çözümleri Takdim Planı Coğrafi Bilgi Sistemleri

Detaylı

Türk Savunma ve Havacılık Sanayii 2012 Yılı Performans Özeti

Türk Savunma ve Havacılık Sanayii 2012 Yılı Performans Özeti 1 Türk Savunma ve Havacılık Sanayii 2012 Yılı Performans Özeti Genel Her yıl olduğu gibi Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD) Üye firma ve kurum ve kuruluşlardan topladığı veriler ile

Detaylı

İLERİ TEKNOLOJİLER AKILLI TEKNOLOJİLER ENTEGRE ÇÖZÜMLER

İLERİ TEKNOLOJİLER AKILLI TEKNOLOJİLER ENTEGRE ÇÖZÜMLER İLERİ TEKNOLOJİLER AKILLI TEKNOLOJİLER ÇÖZÜMLER ENTEGRE ÇÖZÜMLER GELECEĞİN DÜNYASINDA SAVUNMA SİSTEMLERİ LİDER BİLİŞİM Ahmet Hamdi ve ATALAY- SİSTEM Genel ENTEGRATÖRÜ Müdür 04 Mayıs 2018 SAVUNMA, GÜVENLİK

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı : BİLGİN ORHAN ÖRGÜN Doğum Tarihi : 13 AĞUSTOS 1969 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans İŞLETME Kara Harp Okulu 1989 Y. Lisans 1 İKTİSADİ

Detaylı

Prof. Dr. Zerrin TOPRAK Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Prof. Dr. Zerrin TOPRAK Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Zerrin TOPRAK Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Stratejik Temalar Stratejik Amaç Stratejik Alan Performans Hedefi Faaliyetler/ Projeler Stratejik

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS KÜLTÜRLERARASI YÖNETİM MAN 338 6 3 + 5 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS KÜLTÜRLERARASI YÖNETİM MAN 338 6 3 + 5 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS KÜLTÜRLERARASI YÖNETİM MAN 338 6 3 + 5 3 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI MAYIS Ankara Ünİversİtesİ. Tıp Fakültesİ Morfolojİ Yerleşkesİ

SPONSORLUK DOSYASI MAYIS Ankara Ünİversİtesİ. Tıp Fakültesİ Morfolojİ Yerleşkesİ SPONSORLUK DOSYASI 24-27 Ankara Ünİversİtesİ MAYIS 18 Tıp Fakültesİ Morfolojİ Yerleşkesİ 1. uluslararası gıda ve tıp kongresi 24-27 Mayıs 2018 7 2 n A 4 2 8 1 S I Y A M İ s e t İ s r e esi İv k ş n e Ü

Detaylı

Ülkelerin Siber Savaş Kabiliyetleri. SG 507 Siber Savaşlar Güz 2014 Yrd. Doç. Dr. Ferhat Dikbıyık

Ülkelerin Siber Savaş Kabiliyetleri. SG 507 Siber Savaşlar Güz 2014 Yrd. Doç. Dr. Ferhat Dikbıyık Ülkelerin Siber Savaş Kabiliyetleri SG 507 Siber Savaşlar Güz 2014 Siber Savaş Kabiliyeti Nasıl Ölçülür? Cyber War The Next Threat to National Security and What to Do about it, Richard Clarke, 2010. Siber

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Yönetim Kara Harp Okulu 1985 Yüksek Lisans Uluslararası ilişkiler Beykent Üniversitesi 2005

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Yönetim Kara Harp Okulu 1985 Yüksek Lisans Uluslararası ilişkiler Beykent Üniversitesi 2005 ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı : Atahan Birol KARTAL Doğum Tarihi: 14.04.1967 Unvanı : Yrd.Doç.Dr. Mail : atahankartal@beykent.edu.tr Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Yönetim Kara Harp Okulu

Detaylı

Aday ve Potansiyel Aday Ülkeler için İkinci Kamu İç Mali Kontrol Bölgesel Konferansı. Program

Aday ve Potansiyel Aday Ülkeler için İkinci Kamu İç Mali Kontrol Bölgesel Konferansı. Program Support for Improvement in Governance and Management A joint initiative of the OECD and the EU, principally financed by the EU - Aday ve Potansiyel Aday Ülkeler için İkinci Kamu İç Mali Kontrol Bölgesel

Detaylı

AFET VE ACİL DURUMLARDA EMNİYET HAVACILIK

AFET VE ACİL DURUMLARDA EMNİYET HAVACILIK AFET VE ACİL DURUMLARDA EMNİYET HAVACILIK İÇERİK 1- EMNİYET HAVACILIK DAİRE BAŞKANLIĞI 2- HAVA ARAÇLARININ TABİİ AFETLERDEKİ ROLÜ 3- EMNİYET HAVA ARAÇLARININ TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİ POLİS HAVACILIK 1940-

Detaylı

Tez Danışmanım Doç Dr.Sevinç Üreten Jüri Prof.Dr.Tevfik Tatar Doç.Dr.Erhan Ada Doç Dr.Sevinç Üreten LİSANS Haziran 1988

Tez Danışmanım Doç Dr.Sevinç Üreten Jüri Prof.Dr.Tevfik Tatar Doç.Dr.Erhan Ada Doç Dr.Sevinç Üreten LİSANS Haziran 1988 ÖZGEÇMİŞ (AKADEMİK) Adı Soyadı : Ahmet KOVANCI Unvanı : Yardımcı Doçent Doktor (/Yönetim Organizasyon ve işletme politikası) (Hava Harp Okulu Dekanlığı Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ndan Emekli

Detaylı

GÜVENLİK FUARI VE KONFERANSI 2017 KAPANIŞ RAPORU

GÜVENLİK FUARI VE KONFERANSI 2017 KAPANIŞ RAPORU GÜVENLİK FUARI VE KONFERANSI 2017 KAPANIŞ RAPORU ISAF EXCLUSIVE İLK YILINI MUHTEŞEM BİR BAŞARI İLE TAMAMLADI 2017 Marmara Fuarcılık, uzun yıllardır güvenlik sektöründe köklü bir yer edinmiş ve dünyanın

Detaylı

Mühendislik Günleri. Makine Mühendisliği Öğrenci Topluluğu

Mühendislik Günleri. Makine Mühendisliği Öğrenci Topluluğu Mühendislik Günleri Makine Mühendisliği Öğrenci Topluluğu İÇİNDEKİLER: 1) Neden Mühendislik Günleri ve Nedir Mühendislik Günleri? Vizyon & Misyon 2) Mühendislik Günleri Program İçeriği 1. Neden MÜHENDİSLİK

Detaylı

Merkez Strateji Enstitüsü. Türkiye-Rusya İlişkileri Mevcut Durumu ve Geleceği

Merkez Strateji Enstitüsü. Türkiye-Rusya İlişkileri Mevcut Durumu ve Geleceği Merkez Strateji nstitüsü Türkiye-Rusya İlişkileri Mevcut Durumu ve Geleceği 1 Türkiye-Rusya İlişkilerinin Tarihsel Seyri: Savaş-Kriz-İşbirliği Savaş Kriz İşbirliği 16. yy 1917 1940 1990 2011 2015 2 Türkiye-Rusya

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Lojistik MAN 317 5 3 + 0 3 5. Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili. Türkçe.

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Lojistik MAN 317 5 3 + 0 3 5. Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili. Türkçe. DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Lojistik MAN 317 5 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Türkçe Lisans Zorunlu Bülent

Detaylı

4. ULUSLARARASI ORTA DOĞU KONGRESİ

4. ULUSLARARASI ORTA DOĞU KONGRESİ ( STRATEJİK VİZYON BELGESİ ) 4. ULUSLARARASI ORTA DOĞU KONGRESİ ( 27-29 Nisan 2016, Hatay ) Türkiye nin Arap halklarıyla tarihî, kültürel, sosyal yakınlığı ve bu gelişmelerin doğrudan veya dolaylı etkileri

Detaylı

Daha Güçlü Türkiye için Etkin SOME ler Nasıl Olmalı?

Daha Güçlü Türkiye için Etkin SOME ler Nasıl Olmalı? Mustafa AFYONLUOĞLU Siber Güvenlik, e-yönetişim ve e-devlet Kıdemli Uzmanı 2017 DE SİBER DÜNYA Casusluk, Sabotaj Casusluk Casusluk Casusluk Casusluk, Sabotaj Casusluk Casusluk Casusluk Casusluk Casusluk

Detaylı

2-3 EKİM 2018, ANKARA

2-3 EKİM 2018, ANKARA DESTEKLERİYLE ORGANİZATÖR 2-3 EKİM 2018, ANKARA S O N U Ç R A P O R U OPERASYON ve İÇERİK PARTNERİ www.inpps.com ZİRVE HAKKINDA Terörle mücadele, malların dolaşımının kontrolü ve uluslararası sınırlardaki

Detaylı

: 4. Öğrenim Durumu :İ.Ü.İşletme Fak.Yönetim Organizasyon ve İşletme Politikası Doktora

: 4. Öğrenim Durumu :İ.Ü.İşletme Fak.Yönetim Organizasyon ve İşletme Politikası Doktora ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : İletişim Bilgileri Mail : ahmetkovanci@beykent.edu.tr 2. Doğum Tarihi :08 Mayıs 1962 3. Unvanı :Yrd.Doç.Dr. 4. Öğrenim Durumu :İ.Ü.İşletme Fak.Yönetim Organizasyon ve İşletme Politikası

Detaylı

2013/101 (Y) BTYK nın 25. Toplantısı. Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] KARAR

2013/101 (Y) BTYK nın 25. Toplantısı. Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] KARAR 2013/101 (Y) Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] BTYK nın 2009/102 no.lu kararı kapsamında hazırlanan ve 25. toplantısında onaylanan Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin koordinasyonunun

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ FAHRİ ERENEL

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ FAHRİ ERENEL ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı : FAHRİ ERENEL Doğum Tarihi : 27.08.1959 Öğrenim Durumu 2003-2005 Doktora 2002-2006 1988-1991 Lisans 1976-1980 BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/EĞİTİM

Detaylı

YÖNETMELİK. Gazi Üniversitesinden: GAZİ ÜNİVERSİTESİ ŞİDDET VE SUÇLA MÜCADELE UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Gazi Üniversitesinden: GAZİ ÜNİVERSİTESİ ŞİDDET VE SUÇLA MÜCADELE UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 19 Aralık 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28856 Gazi Üniversitesinden: YÖNETMELİK GAZİ ÜNİVERSİTESİ ŞİDDET VE SUÇLA MÜCADELE UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

ABD'nin Fransa'ya Reaper İnsansız Uçak Satışı ve Türkiye'nin Durumu 1

ABD'nin Fransa'ya Reaper İnsansız Uçak Satışı ve Türkiye'nin Durumu 1 ABD'nin Fransa'ya Reaper İnsansız Uçak Satışı ve Türkiye'nin Durumu 1 Pentagon yetkilileri Fransa'nın talep ettiği Reaper tipi insansız hava aracı (İHA) veya dronların satışına yönelik olarak Kongre'de

Detaylı

NE OLDU? NE OLACAK? Kasım 2011-Ocak 2012. Ocak 2012. Oturum ve Sunum Kayıtları, İnfeksiyon Dünyası, Online TV ve Sunu Merkezi nde

NE OLDU? NE OLACAK? Kasım 2011-Ocak 2012. Ocak 2012. Oturum ve Sunum Kayıtları, İnfeksiyon Dünyası, Online TV ve Sunu Merkezi nde Kasım 2011-Ocak 2012 Oturum ve Sunum Kayıtları, İnfeksiyon Dünyası, Online TV ve Sunu Merkezi nde 26-27 Kasım 2011 de, Hatay da yapılan Klinik HIV/AIDS Sempozyumu 2011, 10 Ocak 2012 de, Ankara da yapılan

Detaylı

NATO Zirvesi'nde Gündem Suriye ve Rusya

NATO Zirvesi'nde Gündem Suriye ve Rusya NATO Zirvesi'nde Gündem Suriye ve Rusya Zirveye, aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama nın da bulunduğu 28 ülkenin devlet ve hükümet başkanı katılıyor. 09.07.2016 / 10:21 Türkiye'yi Cumhurbaşkanı

Detaylı

TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI

TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI Sektörlerindeki ürünlerin, en son teknolojik gelişmelerin, dünyadaki trendlerin ve son uygulamaların sergilendiği, 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında

Detaylı

2018 YILI GENEL KURULU PAPILLON ZEUGMA RELAXURY OTEL NİSAN 2018 BELEK/ANTALYA SPONSORLUK DOSYASI.

2018 YILI GENEL KURULU PAPILLON ZEUGMA RELAXURY OTEL NİSAN 2018 BELEK/ANTALYA SPONSORLUK DOSYASI. SPONSORLUK DOSYASI Değerli İş Dünyası Temsilcileri, Tüm Kuruyemiş Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜKSİAD) Türk kuruyemiş sanayinin rekabet gücünü artırmak, sektör içi işbirliklerini geliştirmek ve

Detaylı

SATINALMA PROFESYONELLERİ ve YÖNETİCİLERİ DERNEĞİ SPONSORLUK DOSYASI

SATINALMA PROFESYONELLERİ ve YÖNETİCİLERİ DERNEĞİ SPONSORLUK DOSYASI SATINALMA PROFESYONELLERİ ve YÖNETİCİLERİ DERNEĞİ SPONSORLUK DOSYASI 2017 Derneğin Amacı SÜRDÜRÜLEBİLİR SATINALMA Satınalma Mesleğini Türkiye de ve Uluslararası Alanda Geliştirmek 2 Mesleki Değerlerimiz

Detaylı

ÜRÜN KATALOĞU. nurolmakina.com.tr

ÜRÜN KATALOĞU. nurolmakina.com.tr ÜRÜN KATALOĞU nurolmakina.com.tr NURETTİN ÇARMIKLI Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurol Şirketler Topluluğu ülkemizin kalkınmasına, etik değerlere, insana ve çevreye önem veren evrensel ilkelerinden

Detaylı

TÇMB DEN HABERLER. SEDEFED Krizden Çıkış Yollarını Tartışıyor ULUSAL KONFERANSLAR & FUARLAR. Başlarken

TÇMB DEN HABERLER. SEDEFED Krizden Çıkış Yollarını Tartışıyor ULUSAL KONFERANSLAR & FUARLAR. Başlarken 22.0 1.2 009 S a yı XX VI TÇMB DEN HABERLER Başlarken Bu Sayıda TÇMB den Haberler Bülteni nin XXVI.sayısında gerçekleşecek olan ulusal ve uluslararası konferanslar ve fuarlar ile ilgili bilgiler var. Başlarken

Detaylı

KAMU DİPLOMASİSİ ARACI OLARAK ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI VE TÜRKİYE UYGULAMALARI. M. Musa BUDAK 11 Mayıs 2014

KAMU DİPLOMASİSİ ARACI OLARAK ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI VE TÜRKİYE UYGULAMALARI. M. Musa BUDAK 11 Mayıs 2014 KAMU DİPLOMASİSİ ARACI OLARAK ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI VE TÜRKİYE UYGULAMALARI M. Musa BUDAK 11 Mayıs 2014 İNCE GÜÇ VE KAMU DİPLOMASİSİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI TÜRKİYE NİN ULUSLARARASI ÖĞRENCİ PROGRAMLARI

Detaylı

UFI EUROPEAN CONFERENCE 2017 FUAR ENDÜSTRİSİ KÜRESEL BİRLİĞİ AVRUPA FUARCILIK KONFERANSI MAYIS 2017 KÖLN ALMANYA

UFI EUROPEAN CONFERENCE 2017 FUAR ENDÜSTRİSİ KÜRESEL BİRLİĞİ AVRUPA FUARCILIK KONFERANSI MAYIS 2017 KÖLN ALMANYA UFI EUROPEAN CONFERENCE 2017 FUAR ENDÜSTRİSİ KÜRESEL BİRLİĞİ AVRUPA FUARCILIK KONFERANSI 2017 10 12 MAYIS 2017 KÖLN ALMANYA Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi UFI EUROPEAN

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM, SANAYİ VE YÜKSEK TEKNOLOJİ

MESLEKİ EĞİTİM, SANAYİ VE YÜKSEK TEKNOLOJİ VİZYON BELGESİ (TASLAK) Türkiye 2053 Stratejik Lokomotif Sektörler MESLEKİ EĞİTİM, SANAYİ VE YÜKSEK TEKNOLOJİ Millet Hafızası ve Devlet Aklının bize bıraktığı miras ve tarihî misyon, İstanbul un Fethinin

Detaylı

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS 345000000000506 Çokuluslu Şirket Stratejileri Dersin amacı, katılımcılarla çokuluslu şirketlerin küresel YÖNETİM 3+0+3 6 rekabetlerle üstünlük sağlayabilecekleri

Detaylı

TUSAŞ PROJELERİNDEKİ AR-GE İÇERİĞİNİN BELİRLENMESİ

TUSAŞ PROJELERİNDEKİ AR-GE İÇERİĞİNİN BELİRLENMESİ AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞIM TOPLANTISI AR-GE YÖNETİMİ TUSAŞ PROJELERİNDEKİ AR-GE İÇERİĞİNİN BELİRLENMESİ TUSAŞ TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİİ A.Ş SUNUM PLANI 1. UYGULAMANIN KISA AÇIKLAMASI

Detaylı

KOÇ SAVUNMA SANAYİ GRUBU ŞİRKETLERİ IDEF 2011 DE GÖVDE GÖSTERİSİ YAPACAK

KOÇ SAVUNMA SANAYİ GRUBU ŞİRKETLERİ IDEF 2011 DE GÖVDE GÖSTERİSİ YAPACAK KOÇ SAVUNMA SANAYİ GRUBU ŞİRKETLERİ IDEF 2011 DE GÖVDE GÖSTERİSİ YAPACAK Koç Savunma Sanayii Grubu şirketleri Otokar, RMK Marine, Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri ve KaTron; İstanbul'da düzenlenecek

Detaylı

Ercan ÇELİK. İş Geliştirme ve Projeler Müdürü GÖKBİL

Ercan ÇELİK. İş Geliştirme ve Projeler Müdürü GÖKBİL Ercan ÇELİK İş Geliştirme ve Projeler Müdürü GÖKBİL GÖKBİL Bilişim Güvenlik Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Türk Hava Kurumu(THK) bağlısı olarak 2011 yılında kuruldu. Hosting, Telekomünikasyon,

Detaylı

MerSis. Bilgi Teknolojileri Yönetimi Danışmanlık Hizmetleri

MerSis. Bilgi Teknolojileri Yönetimi Danışmanlık Hizmetleri MerSis Bilgi Teknolojileri Yönetimi Danışmanlık Hizmetleri Bilgi Teknolojileri risklerinize karşı aldığınız önlemler yeterli mi? Bilgi Teknolojileri Yönetimi danışmanlık hizmetlerimiz, Kuruluşunuzun Bilgi

Detaylı

HAVACILIK VE UZAY TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

HAVACILIK VE UZAY TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞU Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü, 1 Kasım 2011 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında 655 Sayılı Kanun

Detaylı

ArcGIS Platformunda Savunma Çözümleri

ArcGIS Platformunda Savunma Çözümleri 18. Esri Kullanıcıları Konferansı 7-8 Ekim 2013 ODTÜ, Ankara Teknik Atölye ArcGIS Platformunda Savunma Çözümleri Hakan Çaycı, Kürşad Demirer ArcGIS Platformu ürün ve çözümleriyle Karargah Subayları Komutanlar

Detaylı

Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri.

Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri. Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri www.aselsan.com.tr UZAKTAN KOMUTALI SILAH SISTEMLERI (UKSS) ASELSAN, Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri alanında dünyadaki lider firmalardan biridir. Kara ve deniz platformlarına

Detaylı

İÇİNDEKİLER... SUNUŞ III

İÇİNDEKİLER... SUNUŞ III SUNUŞ İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... III BİRİNCİ BÖLÜM SİYASİ, COĞRAFİ DURUM VE ASKERÎ GÜÇLER 1. Siyasi Durum... 1 a. Dış Siyasi Durum... 1 b. İç Siyasi Durum... 2 (1) Birinci Dünya Savaşı Öncesi Osmanlı Devleti

Detaylı

CC-Air Ramstein NATO Karargâh Gezisi 28 Mayıs-02 Haziran 2014

CC-Air Ramstein NATO Karargâh Gezisi 28 Mayıs-02 Haziran 2014 CC-Air Ramstein NATO Karargâh Gezisi 28 Mayıs-02 Haziran 2014 CC-Air Ramstein NATO Karargâh Gezisi ALMANYA 28 Mayıs-02 Haziran 2014 Almanya CC-Air Ramstein NATO Karargâhında görev yapan Hava Kuvvetleri

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 26.10.2015 Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 38 üyeye Kapasite Raporu, 3 üyemize Ekspertiz Raporu ve 3

Detaylı

1. ELEKTRONİK KOMPONENT, GÜÇ KAYNAKLARI VE GÖMÜLÜ SİSTEMLER FUARI

1. ELEKTRONİK KOMPONENT, GÜÇ KAYNAKLARI VE GÖMÜLÜ SİSTEMLER FUARI 1. ELEKTRONİK KOMPONENT, GÜÇ KAYNAKLARI VE GÖMÜLÜ SİSTEMLER FUARI 27-30 Eylül 2012 tarihleri arasında ilk defa bu yıl organize edilen ELECTRONIST Fuarı bölgede önemli bir fuar olma yolunda ilk adımını

Detaylı

ABD Küresel Güvenlik Stratejisinin Değişmeyen Aktörleri: Kıtasal Askeri Komutanlıklar

ABD Küresel Güvenlik Stratejisinin Değişmeyen Aktörleri: Kıtasal Askeri Komutanlıklar 12.03.2015 Yazar: (E)Tuğg.Dr.Oktay Bingöl ABD Küresel Güvenlik Stratejisinin Değişmeyen Aktörleri: Kıtasal Askeri Komutanlıklar Günümüzde ABD nin küresel hegemonyasının büyük oranda; zengin doğal kaynaklarına,

Detaylı