KENDİ VÜCUDUNU EV OLARAK KULLANAN CANLILAR KAPLUMBAĞA SALYANGOZ YENİ YIL

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KENDİ VÜCUDUNU EV OLARAK KULLANAN CANLILAR KAPLUMBAĞA SALYANGOZ YENİ YIL"

Transkript

1 Aralık ayı bülteni ile yeniden merhaba! Anasınıfımızdaki yolculuk devam ediyor. Bu ayki temalarımız, GEREKLİDİR? ORMANDA YAŞAYAN HAYVANLAR NEREDE YAŞIYORUM EVLER NEDEN KENDİ VÜCUDUNU EV OLARAK KULLANAN CANLILAR KAPLUMBAĞA SALYANGOZ YENİ YIL

2 Bu ayki temamızda ormanda yaşayan hayvanları daha yakından tanıdık. Öğrencilerimizin evlerinden getirdikleri resimleri inceleyerek yepyeni bilgiler edindik. El göz koordinasyonunu desteklemek, parmak kaslarını geliştirmek ve işbirliği sağlamak amacıyla yapılan etkinliğimizde grup çalışması olarak ormanda yaşayan hayvanların posterini oluşturduk ve orman projesini kolaj tekniği ve kağıt işlerini kullanarak tamamladık. Posterimizi okul panomuzda sergiledik. Çocuklarımızın el becerilerini geliştirme, deşarj olmalarını sağlamak amacıyla hamurlarımızla ormanda yaşayan hayvan figürleri üzerine çalıştık.

3 Başkalarının duygularını fark edebilme kazanımından yola çıkarak anadili etkinliği ve drama dersimizde ormanda yaşayan hayvanların yürüyüşlerini seslerini taklit ettik. Kurt ve yedi keçi yavrusu adlı hikâyeyi canlandırırken çok eğlendik. Evden getirdiğimiz, A sesi ile başlayan nesnelerimizi sınıfta tanıttık, köşemize astık. A sesi ile başlayan başka hangi nesneler var düşündük kelime oyunu oynadık. Okuma yazmaya hazırlık çalışmasında A sesi ile başlayan nesnelerden çalışma kâğıdımızı tamamladık. Proje konuları ile ilgili çeşitli scamper çalışmaları olarak yapılan beyin fırtınasında çocukların konu hakkındaki düşünceleri, neleri öğrenmek istedikleri sorularla değerlendirilerek, alınan cevaplar panoya yazıldı ve resimleri çocuklara yaptırılarak çalışmaların ilgi çekici hale gelmesi sağlandı. GÜNDÜZLERİ NEDEN YILDIZLARI GÖREMEYİZ? YILDIZLAR NEDEN GÖKYÜZÜNDEN DÜŞMEZLER? YILDIZ DEYİNCE AKLIMIZA NE GELİYOR? GECE İLE GÜNDÜZ YER DEĞİŞTİRSEYDİ NE OLURDU? EVİMİZE YABANCI BİR İNSAN GİRDİĞİNDE NE HİSSEDERİZ? ANAHTAR, KİLİDİ NASIL AÇAR? Anadili etkinliklerimizde Uykucu Ay, Aydedeyi Saklayan Çocuk adlı hikâyeleri power-point sunumdan izledik. Mekânda konum ile ilgili yönergeleri uygulayabilme kazanımı ile ilgili okuma yazmaya hazırlık çalışma kâğıtlarımızda gece ve gündüz neler yaptığımızı resimledik.

4 Aralık ayının ikinci haftasındaki temamız evler idi. Bu projeye farklı kültürdeki evlerle ilgili slâyt gösterisini izleyerek başladık. Bilmediğimiz ne kadar ev modeli olduğunu fark ettik. Saraylar, köşkler, konaklar, yalılar çok ilgimizi çekti. Okuma yazmaya hazırlık çalışmalarımızda algıladıklarını hatırlama amacı ile ev çalışma kağıdına evin bölümlerini çizerek gösterdik. ODTÜ Anaokulu tematik müze çalışmalarına anahtar müzesi ile devam ediyor. Varlıkları çeşitli özelliklerine göre gruplayabilme kazanımıyla şekillerine ve büyüklüklerine göre anahtarlarımızla gruplandırma çalışması yaptık. Anahtar, kilidi nasıl açar? Renkli bilgiler kitabımızdan baktık öğrendik Çalışma kâğıtlarımızdaki anahtarla ilgili scamper sorularını resimleyerek yanıtladık. Etkinlik sonunda anahtarlarımızı ODTÜ anahtarının üzerinde sergileyerek ANAHTAR MÜZESİ yaptık.

5 Çocuklarımızın evden getirdikleri birbirinden farklı anahtarların yer aldığı tematik müze çalışması kapsamında anahtarlarımızla kil hamuruna baskı çalışması yaptık. El göz koordinasyonunu desteklemek ve işbirliği değerini ortaya koymak amacıyla yapılan etkinliğimizde grup çalışması olarak depreme dayanıklı evler tasarladık. Yaptığımız evleri grupça isimlendirerek reklâm sloganı hazırladık ve pazarlamasını gerçekleştirdik. Herkes kendi grubunun evini satabilmek için kıyasıya mücadele verdi. Neler mi yaptılar? Taksit kolaylığı sağladılar, indirim yaptılar, bir ev alana bir tane de bedava, dediler. Anasınıflarımızda, çocuk hakları deyince aklınıza ne geliyor? Sorusunu çocuklarımıza sorduk. Oylama yaparak, sınıfımızın çocuk hakları konulu sloganını belirledik. Çocuk hakları sınıf posterlerini oluşturduk. İstediğimiz hakları ve neler yapabileceklerimizi resmettik. Türkiye deki ve okulumuzdaki haklarımızı konuştuk. Çember oluşturduk ve bütün dünya çocuklarını tanımaya ve hissetmeye çalıştık. Yaptığımız çalışmalardan kocaman posterler oluşturduk. YAŞASIN, YENİ YIL GELİYOR! MİNİKLER ALIŞVERİŞİ ÖĞRENİYOR! Anasınıfları olarak yeni yılın gelişini heyecanla bekliyoruz. Yeni yılı çeşitli etkinliklerle karşılayacağız. Yeni yıl için ilk etkinliğimiz market alışverişi

6 idi. Teras Park Courfoursa ya gezi düzenledik. ODTÜ ANASINIFLARI Yeni Yıl Haftası kapsamında, alışveriş yaparak parayı tasarruflu bir şekilde kullanmaları gerektiğini öğrendik. Alışveriş sırasında toplumsal kurallara uymayı, duygu ve düşüncelerini doğru olarak ifade edebilmeyi de öğrenen 6 yaş grubu öğrencileri; gelecek yıl birinci sınıfa bilinçli tüketiciler olarak başlamayı hedefliyor. Yapılan etkinliğin sonunda ODTÜ Koleji öğrencilerimizin okulumuzu dışarıda da son derece düzgün bir şekilde temsil etmelerinden dolayı onlarla gurur duyuyoruz ve kutluyoruz. Gezimizde sınıfımızda hazırlayacağımız süsleri kendi ellerimizle seçip satın aldık. Gezi dönüşünde yılbaşı ağacımızı süsledik. Anasınıflarının Aralık haftasında kendi vücudunu ev olarak kullanan canlılar temasında Kaplumbağalar ve Salyangozlar vardı. Sınıfımızda power-point sunumla çeşitli kaplumbağa resimlerini inceleyerek ve

7 sohbet ederek kaplumbağa ve salyangozu tanıdık, yeni bilgiler öğrendik. Salyangozun 25 bin dişi olduğunu duyunca çok şaşırdık. Kolaj çalışması ile caretta kaplumbağamızı ve salyangozumuzu oluşturduk. Grup olarak yaptığımız bu çalışmada eğlenerek, projemizi tamamladık. Çocuklarımızın el becerilerini geliştirmek, deşarj olmalarını sağlamak amacıyla kil hamurlarımızla salyangoz ve kaplumbağa formları çalıştık. Bu ayki renk temamızda beyaz rengimiz bizimle oldu. Evden getirdiğimiz beyaz renkli nesnelerle beyaz köşemizi oluşturduk. Anadili

8 etkinliğimizde sadece beyaz olan nesnelerin isimlerini saydık. O gün hepimiz bembeyaz giyindik. Sınıfımızda beyazları yarıştırdık. Sandalye kapmacayla dikkatimizi, dans kralı oyunumuzla birlikte hareket edebilmeyi başardık. Beyaz rengi pekiştirdik. Partimiz hiç bitmesin istedik. ODTÜ lü öğrencilerimiz, yapılan etkinlikte beyaz renginin insan yaşamında ve doğada ne kadar vazgeçilmez olduğunu yaşayarak ve yaparak öğrendiler. Estetik özellikler taşıyan ürünler oluşturabilme, görsel sanat etkinliklerinde özgün ürün yapabilme ve eski yeni kavramını pekiştirmek amacı ile evden getirdiğimiz eski ayakkabılarımızı yeniden tasarladık. Yeni haliyle daha çok beğendik, yaptığımız desenler gözlerimizi kamaştırdı. Okulumuzun bahçesinde bulunan ağaçlarımıza yeni bir elbise giydirdik onları kırmızı beyaz tüllerle kapladık. Eski ayakkabılarımızın yenilenmiş modellerini kavram ağacımızda sergiledik. YENİ YIL HAFTASI OLARAK BİR DİLEK TUT ETKİNLİĞİMİZDE KOCAMAN BİR DİLEK AĞACI YAPTIK. İŞBİRLİKÇİ - BİRLİKTE ÖĞRENME TEKNİĞİNİ KULLANARAK AĞACIMIZI BOYADIK. DİLEK KARTLARIMIZI SEÇTİK, KESTİK VE DİLEK AĞACIMIZA ASTIK.

9 YILLAR İLERİYE DOĞRU DEĞİL DE GERİYE DOĞRU GİTSEYDİ NE OLURDU? diye sorduk, scamper çalışmasıyla beyin fırtınası yaptık. Akrostiş tekniğini kullanarak yeni yıl şarkısı besteledik Yeni yıl hoş geldin En güzel günler geldi Nasıl da geçti 2011 İyiliklerle sevgiyle Yeni yıl hoş geldi Isındı içimiz sevgiyle LAY LAY LAYL LA MUTLU YILLAR BEDEN EĞİTİMİ Beden eğitimi dersinde bu ay yürüme, sekme, sıçrama, atlamalar konusu işlendi. Serbest atlamalar, kas kuvveti ve esnekliğini geliştiren çalışmalar yapıldı. Tavşan kaç oyunu ve don ateş oyunu öğrenildi. Alttan üstten geçmeli aşamalı oyunlar oynandı.

10 Deterjanın yağları nasıl temizlediğini deneyerek gördük. El ele tutuşmuş yağ parçacıkları deterjanı görünce nasıl da kaçıyorlarmış meğer.

11 Dora ya alfabedeki kayıp hayvanları bulmasında yardım ettik ve hayvanların İngilizce isimlerini de tekrar ederek saklandıkları yerleri bulduk. Hayvan dostlarımızın neleri yemekten hoşlandıklarını da artık biliyoruz.

12 Balondan roket yaptık. Balonlarımızı şişirdik. Pipetin içinden ipliği geçirerek,balona yapıştırdık artık balonlarımız roket gibi hızlı gidecek; yarışa hazırız. Havanın itme gücünü, balonlarımızı yarıştırırken gözlemledik.

13 Gece ve gündüzün nasıl oluştuğunu maket üzerinde gözlemledik. Güneş, Dünya ve Ay ın kütlelerini karşılaştırdık. Geceleyin gökyüzünde neler olur, gündüz neler olur öğrendik, boyadık, kestik ve yapıştırdık.

14 Mısır Piramitlerini öğrendiğimiz hafta, Bilime Yolculuk dersinde de elmayı mumyaladık.

15

16 MÜZİK Bu ay Müzik dersinde yeni şarkılar öğrendik. Müzik eşliğinde yeni oyunlar oynadık. Bunları öğrenirken dramalar yaptık. Önceki öğrendiğimiz şarkıları tekrar ettik. En güzel yaş, matematik ve yeni yıl adlı şarkıları öğrendik. Ara ara heykel oyununu oynadık. Matematik haftasında da yeni yıl ve matematik şarkısını hareketlerle doldurarak seslendirdik.

17 GÖRSEL SANATLAR Bu ay resim dersimizde dönem sonu sergisi için gurup çalışmalarına başladık. Büyük boy kartonları birleştirerek oluşturduğumuz zemine hayvanların konu olduğu resimler yaptık, bir arkadaşımız çizim yaparken diğer arkadaşımız boyadı. Böylece hepimiz güçlerimizi (yeteneklerimizi) birleştirip birbirinden güzel çalışmalar ortaya çıkarmış olduk. Bu çalışma sayesinde birlikte çalışabilmeyi öğrendik. Umarım düzenleyeceğimiz sergimizde siz de bizlerdeki gelişmeleri ilerlemeleri fark edeceksiniz. SATRANÇ Satranç taşlarından fil ve kale çalışması yapıldı. Artık satranç taşlarının uzun gidebilen taşlarına geçildi.

18 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Aralık ayı içerisinde klavye ve fare kullanımını geliştirici çalışmalara devam ettik. Hayvanlar ile ilgili boyamalar yaptık ve oyun oynadık. Yılbaşı temalı boyamalar yaptık. YOGA Aralık ayında her ay olduğu gibi öğrencilerimizle yogayı hikâyelerle işledik. Zihinsel ve bedensel gelişimini destekleyerek yogayı eğlenceli ve öğretici bir hale getirdik. Öyküleyici anlatım tekniği sayesinde hem eğlendik hem de öğrendik, doğru ve sistemli biçimde yoga yapabilmelerini sağlamaya çalıştık.

19 PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK Bu ay rehberlik saatinde öğrencilerimizle Arkadaşına Yardım Et etkinliğini uyguladık. Oynadığımız oyunla yardımlaşmanın önemini, yardıma gereksinim duyan bireylere yardım etmeyi, gereksinim duyduklarında yardım istemeyi ve yardımsever bir kişinin nasıl davranışlar gösterdiğini anlamaya çalıştık. Öğrencilerimizden daha önce başkalarına yardım ettikleri bir davranış ve yardım istedikleri bir durum varsa sınıfta paylaşmalarını istedik. Yaşadıkları deneyimleri anlatırken ne hissettiklerini de konuşarak çalışmamızı tamamladık.

20 REHBERLİKLE EL ELE Anneciğim Babacığım Son Kararınız mı? Anne ve babalar çocuklarına Evet ya da Hayır derlerken çok iyi düşünmeliler. Anne babadan biri çocuğun isteklerine Evet derken, aynı anda diğeri Hayır diyorsa, bu durum çocuğun kişilik gelişiminde zedelenmeye neden olabilir. Çocuk, anne ve babasından daima aynı mesajları almalıdır. Anne ve babasından farklı mesajlar alan çocuklar, ilerideki yaşantılarında kendi doğruları olmayan yetişkinler olarak karşımıza çıkarlar. Her anne ve baba çocuğunun tüm isteklerini yerine getirmek ister. Çocuğunun gerek duygusal, gerekse maddi gereksinmelerine yanıt veremeyen ebeveynler suçluluk duygusu yaşarlar. Çocuğun olur olmaz isteklerini yerine getirmek için çaba harcamak onun kişilik gelişimi açısından sakıncalı olabilir. Anne babaların çocuklarının isteklerine farklı yaklaşımlarda bulunmaları da son derece sakıncalıdır. Çocuklar anne babalarından ve çevrelerindeki yakınlarından sürekli isteklerde bulunurlar. Annesi çocuğun çikolata yemesine izin vermezken, büyükanne torununa dayanamayıp, gizlice çikolata verebilir ya da baba çocuğun herhangi bir isteğine Hayır derken, annesi Evet diyebilir. Böyle yaklaşımlarla sık sık karşılaşan çocuklar, kendileri için neyin doğru, neyin yanlış olduğunu kavrayamadıkları gibi, çevrelerindeki yetişkinleri de kendi istekleri doğrultusunda kullanmaya başlarlar. Çocuklar kimden neyi isteyeceklerini ve alabileceklerini öğrendikleri zaman, aile içindeki çatışmalar başlar, anne baba birbirini suçlar. Bu çocuğu sen bu hale getirdin! şeklindeki tepkiler, eşler arasında da sorun yaratmaya başlar. Çocuğun Yanında Tartışmayın Aile içinde en sık yaşanan tartışma konularının başında yemek ve uyku saatleri gelir. Çocuk yemek yemeği istemediğinde ya da az yediğinde, annesi onu yemesi için yönlendirir ya da zorlar. Anne çocuğa Yemeğini bitirmelisin! derken, baba aynı anda Bitirmese de olur bırak yemesin. der. Aynı durum uyku saati için de geçerlidir. Anne babadan biri, çocuğa uyku saatinin geldiğini söylerken, diğeri Birazdan yatar, zorlama çocuğu. diye tamamen tersini söyleyebilir. Bu durumda çocuk, kendi isteği doğrultusunda olan yönergeye uymak ister. Ancak eşlerin bu farklı yaklaşımları, onların anne baba olarak çocuklarının yanında tartışma yaşamalarına neden olur. Çocuklar için anne ve babalarının kararları çok önemlidir. Çocuğun gözünde anne babası mükemmel insanlardır. Her şeyin en iyisini ve en doğrusunu onun anne ve babası bilir. Anne ve babasından farklı doğrular duyan çocuk önce şaşırır, sonra da bu durumu kendi lehine kullanmaya başlar. Anne ve babaların Çocuğum benim sözümü hiç dinlemiyor çünkü ne desem, eşim tam tersini söylüyor. diye yakındıkları çok duyulur. Çocuklar istemedikleri kuralları koyan ebeveyni dinlemez çünkü diğer ebeveyn onu özgür bırakıyordur.

21 Anne ve babalar çocuklarının yanında, onların yapması ya da yapmaması gerekenler hakkında tartışmamalıdır. Diğer eşin çocuklara söyledikleri onaylanmasa bile o an için müdahale edilmemelidir. Eşler çocukların olmadıkları bir ortamda konuşmalıdır. Anne ve babalar çocuklarının davranış biçimlerine ilişkin kuralları birlikte belirlemeli ve bu kurallara uymaya özen göstermelidirler. Farklı Mesajlar Kişiliği Zedeler Yapılan araştırmalar, anne ve babalarından farklı bildirimler ve yönergeler alarak büyüyen çocukların yetişkin olduklarında kendi doğrularını geliştiremediklerini ortaya koymaktadır. Çünkü çocuklar farklı mesajlar alarak büyümektedirler. Örneğin Kışın dondurma yersen hasta olursun. ve Kışın dondurma yiyebilirsin hiçbir şey olmaz. bu iki farklı mesajı alan çocuk, hangi yönergenin doğru olduğunu bilemez, zihni karışır. Mesajın biri annesinden, diğeri de babasından gelmiştir. O zaman her ikisi de doğru söylemektedir. Çocuk her iki yönergeyi de doğru kabul eder ama sadece kendi isteğine uygun olanını seçer. Dondurma yiyeceğim. Anne ve babanın günlük yaşamda fark edemediği pek çok görüş farklılığını çocuklar hemen fark eder. Aile bireyleri çocuklarının kişilik gelişimini olumsuz etkilememek için aynı doğruları benimsemeye çalışmalıdırlar. Aynı doğrular benimsenmediğinde ise, bu çocukların yanında tartışılmamalıdır. Kararsız insanlar, çok çabuk etki altında kalan kişilerdir. Doğru olduğuna inandıkları bir konuda çok kısa sürede görüş değiştirebilirler. Kendi yaşamları ile ilgili kararları almakta çok zorlanırlar. Sürekli başkalarına danışırlar ama yine de bir adım atamazlar. Devamlı şikayet ederler ama şikayet ettikleri konuları değiştirmek için küçük de olsa bir adım atmazlar. Bu insanlar yaşamdan korkan, cesaretsiz kişilerdir. Onlara göre pek çok doğru vardır ama aslında hiçbir doğruları da yoktur. Kendilerine güvenleri çok azdır. Her zaman güvenecekleri birini ya da birilerini yanlarında isterler. Çocuklarının ileride böyle kişilik özelliklerine sahip olmasını istemeyen anne babalar davranış biçimlerini düzeltme yoluna gitmelidirler. Koyduğunuz Kurallara Uyun Her evin disiplin kuralları vardır. Ancak bu disiplin kuralları genellikle sadece evdeki çocuklar için geçerlidir. yemek yerken televizyon izlenmez kuralı çocuk için geçerliyken, anne ve baba için geçerli değildir. Bunun gibi pek çok kural, çocuklar için uygulanırken, anne baba farkında olmadan kendi koydukları kuralları çiğnerler. Evdeki disiplin kurallarına sadece çocuklar değil, anne babalar da uymalıdır. Anne ve babalar çocuklarına rol modeli oluşturmaktadırlar. Çocukların kurallara uyması için anne ve babalar da koydukları kurallara uymalıdır. Çocuklarla paylaşılan her şey, ailelere mutluluk olarak geri dönecektir, kurallar da buna dahil. KAYNAK: ÇOLUK ÇOCUK DERGİSİ

22 OD ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL DENİZLİ İLKÖĞRETİM OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI İNGİLİZCE DERSİ ETKİNLİKLERİ Sayın velimiz, Aralık ayında Zoo Animals teması tamamlanmıştır. Bu tema boyunca öğrencilerimiz vahşi hayvanları tanımış, hızlı ve yavaş zıtlığı ile kare şeklini öğrenmişlerdir. Sayılardan da 1-6 arası rakamları pekiştirici çalışmalar yapmışlardır. ÖĞRENDİĞİMİZ KELİMELER: SNAKE HIPPO TORTOISE MONKEY ELEPHANT TIGER GIRAFFE HARE LION CAT BIRD CROCODILE RHINO BEAR SEAL DOG

23 COLOUR: GREEN SHAPE: SQUARE NUMBERS: ONE-TWO-THREE-FOUR-FIVE-SIX OPPOSITE: FAST x SLOW NOISY X QUIET OYUN GÜNÜNDE NELER YAPTIK? * Pazartesi günleri yaptığımız games day (oyun gününde) öğretilecek kelimeler çok çeşitli oyunlarla öğretilmektedir. Öğrencilerimiz haftanın ilk günü ve ilk dersinde eğlenerek ve yaparak öğrenmektedirler. Öncelikle Rhythmic repetition oyunu eşliğinde temanın hedef kelimeleri belli ritimlerle tekrar edilmiştir. Daha sonra Whiteboard Draw Relay oyunu ile öğrenciler iki takım halinde sıraya geçerek tahtadaki hayvan kelimelerine dokunmaya çalışmışlardır. Zoo Game oyunu ile de öğrencilerimiz belli hayvanları tekrar edip seslerini taklit etmişlerdir. Guessing game oyunu ile öğrenciler onlara dinletilen hayvan seslerinden hangi hayvan olduğunu tahmin etmeye çalışmışlardır. Yine aynı oyunun başka versiyonunda da öğretmen tarafından az miktarda gösterilen resimlerden hangisi olduğunu tahmin etmeye çalışmışlardır.

24 Number group game oyunu ile öğrenciler, öğretmenin söylediği sayıları grup şeklinde bir araya gelerek oluşturmaya çalışmışlardır. Floor Board Game ile de yerdeki oyun halısında şekileri tekrar etmişlerdir. Miming animals oyunu ile öğrenciler, hayvanları taklit ettiler. Ayrıca hızlı ve yavaş şarkılar eşliğinde hayvanların taklitlerini o hızda yaptılar.

25 Give me Game ve Touching game ile öğrendikleri kelimeleri öğretmenin yönergelerini dinleyerek bulup getirdiler ve oldukça eğlendiler. * Bean Bag Throw oyunu ile attıkları fasulye torbası hangi kelimenin ( hayvanlar, şekiller, renkler) üzerine geldiyse onu söylemeye çalıştılar. Fast x slow oyunu ile de söylenilen hayvanlara hızlı ve yavaş olarak dokunmaya çalıştılar.

26 HİKAYE GÜNÜNDE NELER YAPTIK? *Salı günleri yaptığımız hikaye gününde, öğrencilerimiz bu tema içerisinde dört tane hikaye dinlemişler ve ona bağlı olarak birçok etkinlik yaptılar. Bu hikayelerden ilki I looked through my window adlı orijinal bir hikayedir. Öğrencilerimiz bilgisayar sunumu ile dinleyip görselleri takip ettikten sonra; resimli kartlarla da hikayeyi birçok kez dinlediler. İçerisinde geçen hedef kelimeleri ve yapıları çeşitli etkinliklerle tekrar ettiler. Ü ç ü n c ü *İkinci orijinal hikayemiz ise yine Noisy Bird tür. Bu hikayede de öğrencilerimiz bilgisayar hsunumu ile hikayeyi dinleyip görselleri takip ettiler. İçerisinde geçen hedef kelimeleri ve iyapıları çeşitli etkinliklerle tekrar ettiler. Özellikle sesli, sessiz hayvanlar konusunda pratik kyaptılar. a * * Ü ç ü n c ü *Üçüncü hikayemiz ise okulumuz öğretmenleri tarafından uyarlanan The Hare and The Tortoise dur. Bu hikayemiz herkes tarafından bilinen tavşan ve kaplunbağanın hikayesidir. Daha önce de bahsedilen yöntemlerle işlendi ve hedef kelimeler pekiştirildi. Öğrenciler hızlı ve yavaş zıtlığının yanı sıra asla başladığın işi yarım bırakmamak ve vazgeçmemek konusunda da dersler çıkardılar.

27 *Dördüncü hikayemiz de orijinal bir hikaye olan The Jungle Story dir. Burada öğrenciler balta girmemiş ormanlarda yaşayan birtakım hayvanları eğlenceli bir çizgi kahramanla dinleyip öğrendiklerini tekrar ettiler. DRAMA GÜNÜNDE NELER YAPTIK? *Çarşamba günleri drama günümüzde öğrencilerimizle çeşitli drama çalışmaları yapıldı. Öğrencilerimiz dinledikleri dört hikayeyi de canlandırdılar. Ayrıca bazı kelimeler ve zıtlıklar demonstrasyonlarla gösterilerek tekrar edildi. Öğrendiği kalıplar: Watch out, Be careful, Listen, Good night!, let s race, run, Come on, I am scared DIGITAL GÜNÜNDE NELER YAPTIK? *Perşembe günleri yaptığımız digital günümüzde, öğrencilerimiz ilk hafta bilgisayar sunumları ile orijinal hayvan fotoğrafları ve seslerini telaffuzları ile öğrenir. Daha sonra yine orijinal bir program ile tahmin oyunu oynadılar. Ayrıca zoo song hayvanat bahçesi şarkısını söyleyerek gruplar halinde şarkıda geçen hayvanları taklit ettiler, çok sevdiler.

28 *İkinci haftada ise okulumuz öğretmenleri tarafından hazırlanan bilgisayar destekli çalışmalar ya da çeşitli teknolojik araç gereçlerle desteklenen etkinlikler yapıldı. Aynı tema ve işlenen tüm hikayelere bağlı olarak öğrenilen tüm kelimeler bilgisayar oyunları ile pekiştirildi. Ayrıca on my little zoo train şarkısını öğrendiler, demonstrasyonlarla söylediler. *Üçüncü hafta yine öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan, bilgisayar tabanlı jungle missing game oyunu oynandı; şekiller ile ilgili olan bir sunum izletilerek şarkısı söylendi. Yine aynı derste colour song (renk şarkısı) eşliğinde, öğrenciler öğrendikleri renklerdeki balonlarla şarkıyı söylediler.

29 *Dördüncü hafta tüm öğrendiklerini tekrar etmek için yine öğretmenler tarafından hazırlanan hidden picture game oynatılmıştır. Ayrıca Monkey see, monkey do şarkısı söylenmiş ve oyun halinde grupça yapılanlar taklit edilmiştir. *Yeni bir yıla girdiğimiz için öğrencilerle son hafta yeni yıl şarkısı söylendi, yılbaşı ağacı etkinliği ile bazı kelimelerin ( star-yıldız, tree-ağaç, bells-zil) İngilizceleri öğretildi. Yeni yıl kartı hazırlandı, sınıf öğretmenleri ile birlikte yeni yıl mesajı etkinliği yapıldı. ART AND CRAFTS VE PORTFOLYO GÜNÜNDE NELER YAPTIK? *Her Cuma yaptığımız art and crafts ve portfolyo günümüzde öğrencilerimiz, o temada öğrendikleri tüm kelimeleri çalışma kağıtlarındaki boyama, eşleştirme, çizme, kesme ve yapıştırma gibi etkinliklerle pekiştirdiler. Bu çalışmalarımız sene sonunda ailelerimizle paylaşmak üzere özenle dosyalandı..

30 *İngilizce snapdragon ( bizdeki bilinen adı tuzluk) oluşturdular ve içerisine hayvan resimleri yapıştırıp her birine numara vererek arkadaşları ile oyun oynadılar ve öğrendiklerini eğlenerek pekiştirdiler. Yaptıklarımızdan örnekler:

Ocak ayı bülteni ile yeniden MERHABA! Anasınıfımızdaki yolculuk başlıyor. Bu ayki temalarımız: - Masal Kahramanlarım. - Benim Güzel Kıyafetlerim

Ocak ayı bülteni ile yeniden MERHABA! Anasınıfımızdaki yolculuk başlıyor. Bu ayki temalarımız: - Masal Kahramanlarım. - Benim Güzel Kıyafetlerim Ocak ayı bülteni ile yeniden MERHABA! Anasınıfımızdaki yolculuk başlıyor. Bu ayki temalarımız: - Masal Kahramanlarım - Benim Güzel Kıyafetlerim - Çevre Bilinci- Geri Dönüşüm En Sevdiğim Masal Kahramanı

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni Mart 7. Sayı 2016 Nisan 2017 UZAY SINIFI İsim tanıma çalışmaları yaptık. İsimlerimizdeki harf sayısını öğrendik, artırma çalışması gerçekleştirdik.

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Bu ay mevsimler temamızı işledik. Dört mevsime ait sunumumuzu izleyerek çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Kıyafet

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Bu ay mevsimler temamızı işledik. Kış mevsimine ait sunumumuzu izleyerek çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Kıyafet

Detaylı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şekli ile oyun etkinliklerine yer verdik. 1-10 arası rakamları tanıma ve 1-5 arası sayıları

Detaylı

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015 DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015 NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Çiçekleri tanıdık. Çiçekleri gözlemledik. Çiçek türlerini isimlendirdik. Çiçeklerin birer canlı olduğunu öğrendik. Farklı çiçeklerin

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Öğrencilerimiz kendilerini tanıtan oyuncaklar, giysiler, sevdiği eşyalarını anlatarak paylaşımlarda bulundular. Öğrenciler

Detaylı

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN.

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN. YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN. ÖZEL EFDAL ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU ARALIK AYI ARALIK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Gökyüzünde neler gördüğümüzü ifade ettik. Gökyüzünde gördüklerimizi resimledik. Havada duran nesneleri

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Mart ayına Hayvanlar teması ile giriş yaptık. Hayvanlar ile ilgili çeşitli sunumlar izleyerek, videolarla hayvanların

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? OCAK AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ TİYATRO ETKİNLİĞİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ SINIF İÇİ ETKİNLİKLERİMİZ MASAL KAHRAMANLARI

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okul bahçemizde yürüyüş yaptık. Hayvanlar sergisini oluşturduk ve inceledik.

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI 23NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin

Detaylı

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT Ekim 2016 Anahtarların kenarından kalemle çizdik ve anahtarların şeklini çıkardık. Her anahtarın girinti ve çıkıntılarının farklı olduğunu gördük. Aile bireylerimizi

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2015 MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtlar konusunda neler bildiğimizi akıl haritasında resimledik. Trafik kurallarını ve işaretlerini öğrendik.

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ARILAR OKULDA! REHBERLİK Oryantasyon haftasında anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak:

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? MART AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ PORTFOLYO SUNUMUMUZ SİNEMA ETKİNLİĞİMİZ TİYATRO ETKİNLİĞİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİMİZ MART AYI ECO

Detaylı

ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ

ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ Ocak Ayında Temamız MASALLAR Şubat Ayında Temamız TAŞITLAR Ocak ayında masallar, Şubat ayında taşıtlar temalarımızı işledik. Çeşitli masallar sunumlarımızı

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU. NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER YAPTIK?

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU. NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER SERBEST ZAMAN YAPTIK? Çocuklara sporun önemi anlatıldı ve her sabah spor yaptırıldı. Çocuklar ilgi köşelerinde öğretmen rehberliğinde serbest

Detaylı

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN!

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN! YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN! ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DENİZYILDIZI GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ ARALIK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Besin nedir? Sağlıklı beslenme nedir? Sağlıklı beslenmenin

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Nisan ayına Tohumlar teması ile giriş yaptık. Birçok bitkinin tohumunu inceledik. Tohumunu yediğimiz bitkileri öğrendik.

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (10 Eylül-19 Ekim 2018)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (10 Eylül-19 Ekim 2018) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ TEMALARIMIZ KALELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI Kale

Detaylı

Dünyanın hareketlerinin yaşam üzerine etkisi vardır.

Dünyanın hareketlerinin yaşam üzerine etkisi vardır. 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (12 Şubat - 23 Mart 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk ün kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatına ait resimleri inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Mart 3. Sayı 2016 Aralık 2016

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Mart 3. Sayı 2016 Aralık 2016 ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni Mart 3. Sayı 2016 Aralık 2016 UZAY SINIFI Hayatımızı kolaylaştıran nesnelerle ilgili tema çalışmasına öncelikle İcatlar sunumunu izledik. Birer

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (14 Mart- 22 Nisan 2016 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (14 Mart- 22 Nisan 2016 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (14 Mart- 22 Nisan 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ

ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ TİYATRO 100.GÜN ETKİNLİKLERİMİZ 100.GÜN PARTİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ ECO SCHOOLS ÇALIŞMALARIMIZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ AİLE KATILIMIMIZ

Detaylı

KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDAN HERKESE MERHABA;

KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDAN HERKESE MERHABA; 04.12.2015 KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDAN HERKESE MERHABA; Bu haftaya Uzay ve Gökyüzü konumuza giriş yaparak başladık. Konularımız ve eğitim hedeflerimiz doğrultusunda çeşitli aktiviteler yaptık, oyunlar

Detaylı

TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL

TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL 2013-2014 EĞİTİM YILI KELEBEK GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL Uzay ve gökyüzü panosu hazırlama

Detaylı

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON ETKİNLİKLERİMİZ BAHÇE ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ FEN

Detaylı

UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM, BEN VE ARKADAŞLARIM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme

Detaylı

PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? ANNELER GÜNÜ TRAFİK VE TAŞITLAR DÜNYA SÜT GÜNÜ MÜZELER HAFTASI 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI Taşıtların özelliklerini, benzerlik ve farklılıklarını

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Gösterimizi ailelerimize sunduk. *Gösteri sonrasında harika çocuklar Partisi

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (28 EKİM -13 ARALIK 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz ikinci temamıza ait bilgiler,

Detaylı

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI KELEBEK GRUBU BÜLTENİ TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ Kule nedir? Kule resimlerini inceleme

Detaylı

YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ

YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ MART AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Hayvanlar hakkında neler bildiğimizi ifade ettik. Hayvanları isimlendirdik. Suda yaşayan hayvanları gösterdik. Ormanda yaşayan hayvanlara

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ

KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu

Detaylı

ARALIK AYINDA NELER YAPTIK?

ARALIK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: YASEMİN YILDIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;23.03.2015-27.03.2015 tarihleri arasında uyguladığımız etkinliklerimizin özetini siz değerli

Detaylı

ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ

ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz,

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz, Sevgili Velilerimiz, Bizler çocuklarımızla birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nı okulumuzda coşkuyla kutladık. Onlara vatan, millet sevgisini birliği, bütünlüğü yaşlarının alabildiği ölçüde aktarmaya

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ NİSAN AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ AİLE KATILIMI ETKİNLİKLERİMİZ ECO ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ Çubukların ucuna

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (30 Mart 15 Mayıs 2015 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (30 Mart 15 Mayıs 2015 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (30 Mart 15 Mayıs 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Hediyelerimizi ailelerimize sunduk. Annelerimizin bizim için neler yaptığını tartıştık. Annemize

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında

Detaylı

ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. öze

ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. öze KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. özelliklerine göre saydık,

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Eylül-27 Ekim 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Eylül-27 Ekim 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül-27 Ekim 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okul bahçemizde yürüyüş yaptık. Hayvanlar sergisini inceledik. Hayvanlar için evler

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ARALIK 2014 Sevgili Veliler; Bizler Aralık ayını da dolu dolu yaşadık. Önemli gün ve haftaları büyük bir coşku, sevinçle yaşadık. Sınıf içi etkinliklerimize tüm çocuklarımız keyifle katıldılar. Etkinliklerimizle

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI EKİM AYI BÜLTENİMİZ

KELEBEKLER SINIFI EKİM AYI BÜLTENİMİZ KELEBEKLER SINIFI EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ DUVARI YÜZME ETKİNLİĞİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ TİYATRO ETKİNLİĞİMİZ EKİM

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. VELİ BÜLTENİ REHBERLİK Öğrencilerimizin bireysel ve akademik özelliklerini tanımaya yönelik uygulama ve gözlemler

Detaylı

KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDANHERKESE MERHABA;

KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDANHERKESE MERHABA; 08.01.2016 KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDANHERKESE MERHABA; Haftaya kar oynayarak başladık. Bahçemize bir kardan adam yaptık ve çook eğlendik. Tasarruf ve Geri Dönüşüm konumuz ve eğitim hedeflerimiz doğrultusunda

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Ebru BAHADIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 11.05.2015-15.05.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:TUĞBA BAŞER AVCI ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 15.12.2014-19.12.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım.

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ ECO ETKİNLİKLERİMİZ

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ ECO ETKİNLİKLERİMİZ MART AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ ECO ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ Öğretmenlerimizin hazırlamış olduğu desenli yapraklarımı

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ. Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord.

HAYAT BİLGİSİ. Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık. Pankartlarımızla okul turu yaparak ortaokul ve Liseli

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 1 Yaş Grubu : 5-6 EYLÜL 2014 İÇİNDEKİLER Merhaba, KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Bu ay mevsimler temamızı işledik. Dört Mevsime ait sunumlar izleyerek çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Evden getirdiğimiz

Detaylı

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ayın Kitabı: KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ayın Kitabı: KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 2014-2015 DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Nisan sayfa. sayfa. sayfa. 15 de. 16 da. 14 de BEDEN EĞİTİMİ MÜZİK PDR

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Nisan sayfa. sayfa. sayfa. 15 de. 16 da. 14 de BEDEN EĞİTİMİ MÜZİK PDR ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu Nisan 2016 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni sayfa 15 de BEDEN EĞİTİMİ sayfa 14 de MÜZİK sayfa 16 da PDR Öğrencilerimizle birlikte güzel bir bahar ayını tamamladık. Pek çok çalışmayı

Detaylı

HAZIRLIK GRUPLARI EKİM AYI BÜLTENİ

HAZIRLIK GRUPLARI EKİM AYI BÜLTENİ HAZIRLIK GRUPLARI EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ EVİMİZ-AİLEMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI Ev nedir? Evin bölümlerini söyleme Ev adresini öğrenme Evimizde kimler

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (02 Mayıs -17 Haziran 2016 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (02 Mayıs -17 Haziran 2016 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (02 Mayıs -17 Haziran 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde ilk bir haftalık süreçte;

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİ PARTİ TİYATRO GEZİ SİNEMA SINIF ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

YUNUS GRUBU MART AYI BÜLTENİ

YUNUS GRUBU MART AYI BÜLTENİ YUNUS GRUBU MART AYI BÜLTENİ MART AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin birer canlı olduğunu öğrendik. Farklı bitkilerin bakımını üstlendik.

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 02 Mayıs- 17 Haziran 2016 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 02 Mayıs- 17 Haziran 2016 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 02 Mayıs- 17 Haziran 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

/pirireisokullari MAYIS 2017 MİNİK RESSAMLAR SİHİRLİ BOYA

/pirireisokullari MAYIS 2017 MİNİK RESSAMLAR SİHİRLİ BOYA MAYIS 2017 MİNİK RESSAMLAR SİHİRLİ BOYA 3 yaş sınıfı öğrencilerimiz mum tekniği ile sihirli boya yaparak çiçek oluşturdular. Devamı.. 3 yaş sınıfı öğrencilerimiz bu ay ressam Van Gogh u tanıdılar ve ayçiçeği

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Mayıs ayında Duyularımla Hissediyorum, Haziran ayında Açık Hava Oyunları temalarımızı işledik.elif Öğreniyor

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül- 28 Ekim 2017)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül- 28 Ekim 2017) ( 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül- 28 Ekim 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ HAZIRLIK B SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ HAZIRLIK B SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ HAZIRLIK B SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Havanın varlığını hissetmek için katlama tekniği ile yelpaze oluşturduk. Yelpazemizi sallayarak, neyi hissettiğimizi,

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Ebru BAHADIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 18.05.2015-22.05.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI A. Ekim Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık.

AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI A. Ekim Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık. ANA SINIFI A AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT Ekim 2016 29 Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık. Cumhuriyet yıldızı hazırladık. Kesme yapıştırma tekniği ile kurbağa yaptık. Makarnalarımızı

Detaylı

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ ARI-ÇİÇEK-TAVŞAN GRUPLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ BÜLTENİ VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ Sınıfta kız,erkek çocuğuna ait pano hazırlama Vücudun bölümlerini resimlerle göstererek isimlerini söyleme İskelet üzerinde vücudun

Detaylı

ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ

ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ ŞUBAT AYI DOĞUM GÜNLERİMİZ SİNEMA ETKİNLİĞİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİMİZ ŞUBAT AYI ECO SCHOOL SINIF

Detaylı

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık.

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık. Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

PENGUENLER GRUBU MART AYI BÜLTENİ

PENGUENLER GRUBU MART AYI BÜLTENİ PENGUENLER GRUBU MART AYI BÜLTENİ HAYVANLAR TEMASI PENGUEN DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ Penguenleri tanıdık. Penguenleri gözlemledik. Penguen türlerini isimlendirdik.

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (13 Şubat-24 Mart 2017 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (13 Şubat-24 Mart 2017 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat-24 Mart 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Sayma, sayı kadar nesne bulma ve sıralama çalışmalarına yer verdik. OYUN ve HAREKET

Detaylı

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ EVİMİZ-AİLEMİZ Adını, soyadını, yaşını, cinsiyetini söyleme Apar

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ EVİMİZ-AİLEMİZ Adını, soyadını, yaşını, cinsiyetini söyleme Apar ÖZEL EFDAL ANAOKULU ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ EVİMİZ-AİLEMİZ Adını, soyadını, yaşını, cinsiyetini söyleme Apartmanın

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ Kasım ayı temamız; Benim Hakkımda Her şey TÜRKÇE DİL Haftanın Alışkanlığı ; Paylaşıyorum Mutluyum, Lütfen, teşekkür ederim diyorum

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Şubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÖZEL GÖKYÜZÜ İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 ÖĞRETİM YILI

ÖZEL GÖKYÜZÜ İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 ÖĞRETİM YILI ÖZEL GÖKYÜZÜ İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 ÖĞRETİM YILI 1/B SINIFI KASIM AYI E-BÜLTENİ 1 İÇİNDEKİLER 1. Mihver Dersler 2.Branş Dersler 3.Kulüpler 2 TÜRKÇE Kasım ayında Türkçe dersinden harfleri öğrenmeye

Detaylı

KASIM AYI BÜLTENİMİZ

KASIM AYI BÜLTENİMİZ KASIM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ KASIM AYI DOĞUM GÜNLERİMİZ 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA TÖRENİMİZ SİNEMA ETKİNLİĞİMİZ ECO SCHOOL SINIF

Detaylı

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE Anlama Akıcı Okuma Söz Varlığı Dilbilgisi Kütüphane MATEMATİK

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE Anlama Akıcı Okuma Söz Varlığı Dilbilgisi Kütüphane MATEMATİK Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık. Pankartlarımızla okul turu yaparak ortaokul ve Liseli

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT ANA SINIFI A. Kasım Atatürk ağacını buruşturma tekniği kullanarak tamamladık.

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT ANA SINIFI A. Kasım Atatürk ağacını buruşturma tekniği kullanarak tamamladık. ANA SINIFI A AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT Kasım 2016 Atatürk ağacını buruşturma tekniği kullanarak tamamladık. Kızılay ın önemini konuşarak ambulans ve hemşire yaptık. Yaprak baskısı yaparken bütün renkleri

Detaylı