AKÇAKOCA BALIKÇI BARINAĞI AKLIMIZA GÖNLÜMÜZE YANSIMALAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AKÇAKOCA BALIKÇI BARINAĞI AKLIMIZA GÖNLÜMÜZE YANSIMALAR"

Transkript

1

2 AKÇAKOCA BALIKÇI BARINAĞI AKLIMIZA GÖNLÜMÜZE YANSIMALAR

3 Güneşin Batışı Bir Başka Güzel Güneş Batarken Limanda ve Teknede Balık avı

4 Limana Giren Tekne Limanda Balıkçı Tekneleri

5 Yelken Zevki

6 KAMU TURİZM OTORİTELERİ GÖZÜYLE AKÇAKOCA BALIKÇI BARINAĞI

7 Akçakoca Karadeniz in doğal yapısı ile ilgi çeken Akçakoca; Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Denizi, Kumu, Balıkçı Barınağı, her mevsimin özelliğine göre Balık çeşitleri, Gün batımı, Sivil ve Dini Mimarisi, Dağ Çileği, Kestane Balı, Fındığı, kilometrelerce uzanan Plajları, yemyeşil Bitki Dokusu, Piknik ve Mesire Alanları, Tarihi Anıt AğaçlarKalesi, Mağarası, Şelaleleri, güler yüzlü insanları ve Yöresel Ağız Tatları ile hayranlık uyandırıyor.

8

9 KARADENĐZ ĐN YAT TURĐZMĐNE AÇILMASI 2023 VĐZYONU ÇALIŞTAYI ZONGULDAK DEDEMAN OTEL Aralık 2011 Karadeniz in Yat Turizmine açılması projesi Kültür ve Turizm Bakanlığının 2023 Vizyon Planında yer almaktadır. Çalıştayla Karadeniz in geleceğinin önemli ekonomik ve sosyal sektörü olan deniz turizminde ortak kararların alınması ve uygulanması açısından sektör temsilcilerinin aktif olarak yer aldığı bir planlama sürecinin sektöre öncülük etmesinin yolu açılmış olacaktır.

10 BASINDA AKÇAKOCA BALIKÇI BARINAĞI

11 Karadenizin incisi olarak halk arasında bilinen Parlayan Kent Akçakoca'da Gün Batımı izleyenleri büyülüyor. Gün batımı, geçen tekneler ile birlikte tablo gibi manzara oluşturuyor. 26 Ağustos 2012 Karadeniz in incisi olarak halk arasında bilinen Parlayan Kent Akçakoca'da Gün Batımı izleyenleri büyülüyor. Akçakoca'da akşam saatlerinde özellikle gün batımını izlemek için Liman çevresinde bir araya gelen vatandaşlar gün batımının fotoğraflarını çekerek hatıralarına ekliyorlar ve gün batımı, geçen tekneler ile birlikte tablo gibi manzara oluşturuyor. Limanla birlikte gün batımında teknelerin geçişi tabloları aratmazken, ilçeye tatil için gelenler de, gün batımını büyük bir keyifle izliyorlar.

12 ANADOLU AJANSI BALıK BAHANESI Düzce nin Akçakoca ilçesinde balık tutanlar gün batımında ortaya çıkan muhteşem tablonun keyfini çıkardı. 02 Haziran :30 Milliyet.com.tr»

13 Karadeniz hızlı bir şekilde yeşeren, hareketlilik gösteren bir bölge olduğu için denizi de böyle. Denizin altında da yapay resif yapılır yapılmaz hemen yosunların oluşacağı, çok hızlı bir şekilde canlı yaşamını barındıracak bir alan olacağı görüşleri var. Karadeniz'de geçmişte 80 tür balık bulunduğu, ancak zaman içerisinde 20 türe düştüğü uzmanlar tarafından belirtiliyor. Projenin hayata geçmesiyle birlikte balık çeşitliliğinde de ciddi bir artış olacak. Küçük balıkçılara da büyük katkılar sağlanacak. Yapay resiflerle balıkların yaşayabilecekleri doğal ortamlar oluşturularak, balık türlerinin tekrar çoğalacağı, artacağı ve yörenin özellikle küçük balıkçılara çok büyük katkısı olacağı düşünülmektedir. Bu durum sadece yörenin balıkçılarına değil, turizme de çok ciddi katkıları OLACAKTIR

14 Sinop balıkçı barınağı pırıl pırıl oldu Sinop balıkçı barınağında bilinçsiz vatandaşlarca denize atılan pet şişe, poşet ve meşrubat kutuları belediye ekiplerince toplandı. 08 Mayıs 2013 Sinop Belediyesi temizlik ekiplerince Sinop balıkçı barınağında kıyı temizliği yapıldı. Sinop balıkçı barınağında bilinçsiz vatandaşlarca denize atılan pet şişe, poşet ve meşrubat kutuları belediye ekiplerince toplandı. Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop'un bir turizm beldesi olduğunu belirterek, belediye olarak bu özelliği korumak için ellerinden gelen tüm özveriyi gösterdiklerini söyledi. Belediye olarak çevre temizliğine büyük önem verdiklerini ama bu çalışmaların sadece belediyenin çabası ile kalıcı olmayacağını vurgulayan Ergül, Sinop halkının da yürütülen çalışmalara destek olmasını ve çevreyi kirletenlerin uyarılmalarını istedi.

15 TÜRKİYE KARADENİZ DE BAYRAK AÇMIŞTIR. Bir Tutkudur Karadeniz Ataköy Marina ve Ataköy Marina Yacht Club, son yıllarda düzenlediği uluslararası organizasyonlarla Karadeniz de yat turizminin ve Türkiye de yelken sporunun gelişimine katkıda bulunmaktadır. Bu etkinliklerin en önemlisi (KAYRA) Karadeniz Yat Rallisi dir yılında hazırlıklarına başlanan ve ilk kez 1997 yılında organize edilen KAYRA; KEĐ (Karadeniz Ekonomik Đşbirliği ) programına alınmıştır. Karadeniz kıyılarında henüz yat turizminin uğramamış olduğu limanları ve/veya ülkeleri bu spor dalı ile tanıştırmak, Bölge insanları ile yakınlaşmak, Yat turizmine ve dünya yatçılığına yeni bakış açıları ve hedefler kazandırmak ve aynı istekleri taşıyan amatör yatçıları bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. KAYRA Kültür ve Turizm Bakanlığı nın katkılarıyla Türkiye nin düzenlediği, Türkiye den yola çıkıp Türkiye de sona eren, bölgede Türkiye nin ağırlığını, bilgi ve becerisini sergileyen, bir taraftan uluslararası yatçılığa hizmet eden, diğer taraftan Türkiye nin ve onun önderliğinde Karadeniz de de yat turizminin varolabileceğini gösteren bir olaydır.

16 AKÇAKOCA BALIKÇI BARINAĞI NIN KAZANDIRDIKLARI

17 «Akçakoca da mı? Boğazda mı?» Bu iddialı sloganın kullanılmasındaki ana etmen: - Balıkçı Barınağında her zaman taze balık olmasıdır. «Balık yemek için Akçakoca ya» - Ekonomik katkı göz ardı edilemez. «Türkiye nin her yerine Akçakoca dan balık» - Balık sezonunda yaşanan nakliye yoğunluğu önemli bir ekonomik girdi yaratmaktadır.

18 «Akçakoca da Balıkçı Barınağı olmasa idi..» - Türkiye de turizmin başladığı yer olma özelliğimizi koruyamadık, - İnsanların Amasra gibi rotalara yönelmesine neden olmayalım.

19 NELER YAPMALIYIZ? AKÇAKOCA Balıkçı Barınağı

20 Balıkçı Barınağından Turizm Amaçlı Yararlanabilmek için; - Balıkçı Barınağı Yönetmeliği ve Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmeliklerde yapılan değișiklikler uyarınca üst yapı olanaklarının artırılmasının sağlanması - Balıkçıların kullanım alanları ve zamanları dıșında daha aktif turizm faaliyetlerinin yapılması - Limanın müșterilerinin talepleri doğrultusunda yeni uygulamaların bașlatılması

21 - Sanatçı desteği ile daha görsel ve huzur veren ortamların sağlanması - Eko turizmde olduğu gibi turistlerin balıkçı ağlarının bakım ve onarımlarını yapmalarına katılımlarının sağlanması ve hatta balığa çıkarak KENDİN TUT KENDİN PİȘİR vb. sloganlarla özel ilgi turizmi kapsamında değerlendirilmesi - Yaz aylarında tekne turlarının düzenlenmesi

22 Piyasa giren her ürünün bir yașam eğrisi olduğunu unutmayalım; (Talep Görebilme) Bu bağlamda, Balıkçı Barınağının daha uzun süre Turizme ve Balıkçılığa hizmet verebilmesi için YENİYATIRIMLARLA AMACA DAHA UYGUN HALE GETİRİLMESİ

23 AKÇAKOCA BALIKÇI BARINAĞININ GENİŞLETME ÇALIŞMALARI

24 Günümüzde yatlar girdikleri barınak ve limanlarda Geleneksel Türk misafirperverliği ile karşılanıyorlar. Ancak bu karşılama bütün noksanlarımızı örtmeğe yetmiyor. Bu barınak ve limanlarda, Yat ve yatçılara çok basit ve temel hizmetleri veremiyoruz (su-elektrik). Gerçekte temel altyapı var ancak bu temelin üzerine yıllardır turizm hizmetinin ve yatçılığın vazgeçilmez ihtiyaçlarını karşılayacak üstyapı oluşumlarını yapamadık.

25 Ülkemizde 200 den fazla balıkçı barınağı vardır. Bu barınakların yaklaşık yarısı Karadeniz sahilimizdedir. Karadeniz Yat Ralli lerinden kazanılan deneyimle Yat turizminin Karadeniz de gelişmesi için amaç; balıkçı barınaklarından, özellikle yaz aylarında, yatların da yararlanmasına olanak sağlanmalıdır. Bazı balıkçı barınakları, yatlar ve balıkçı motorları birlikte yararlanarak bütün yıl boyunca işletilebilir. Bazı balıkçı barınaklarını ise sadece yat limanı olarak işletmek daha doğru olacaktır.

26 Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerden Rusya ve Ukrayna hızla kalkınmaktadır. Nüfusa oranla dünyada en çok yat satılan ülkeler sıralamasında Rusya ve Ukrayna ön sıralarda yer almaktadır. Bu ülkelerden çıkan yatların, bakım, ikmal, uzun veya kısa süreli konaklama ve gezmek için gelebilecekleri ROTA AKÇAKOCA DIR

27 Barınakta yapılacak koruma ve genişletme işleri tamamlandığında, oluşacak liman alanının bir bölümünün profesyonel balıkçılara ve diğer bölümünün ise rekreasyonel amaçlı kullanımlar için (amatör balıkçı, amatör denizci) teknelere tahsis edilmesi ve bu tahsis edilen bölümde halkın rekreasyonel amaçlı kullanımları için de olanaklar sağlanmalıdır. (Akçakoca Kent Konseyi tarafından düzenlenen Akçakoca Balıkçı Barınağı konulu çalıştay sonuç raporu,)

28 Akçakoca yerleşmesinde mevcut kent ile kıyının bütünleşmesi için kıyı ve arkasında yer alan işlevleri birbirine girdi vermesi, yerleşmenin kıyıya / suya dokunabilmesine olanak tanıyacak yaya aksları ve odakları planlanmalıdır. Bir başka deyişle; mevcut kamusal alanların korunması, açık alanların korunması (farklı bir kamusal amaçlı olsa dahi), kıyı arkasında yer alan mahallelerden kıyıya inen yaya koridorları ve denize açılan odaklar (meydanlar ve kamusal açık alanlar) planlanması son derece önemlidir. (Akçakoca Kent Konseyi tarafından düzenlenen Akçakoca Balıkçı Barınağı konulu çalıştay sonuç raporu,)

29 Yatırım ve işletme sürecinde doğrudan ve dolaylı istihdam artışı. Turizm gelirlerinde doğrudan artış. (Aşağıda sıralanan aktiviteler güneş kum deniz gibi sadece 2,5 aylık bir sezona mahsus olmayıp en az 7 aylık bir sezonu kapsamaktadır.) Akçakoca lı Tekneler dışında marinaya uzun süreli bağlama yapan, üst gelir grubundan tekne sahipleri ve misafirlerinin Akçakoca ya geliş gidişleri ve kalışları nedeni ile oluşacak ilave turizm geliri. Marina nedeni ile dış ülkelerden ve diğer şehirlerden kısa süreli gezmeye veya bakıma gelecek tekneler nedeni ile oluşacak ilave turizm geliri. Hafta içi veya hafta sonu tekne kiralayıp yelken sporu yapmak üzere, özellikle Ankara ve diğer komşu illerden gelecek gruplar nedeni ile oluşacak ilave turizm geliri. Marina çatısı altında organize edilecek Dalış ve Balık tutma turları için yine Ankara ve komşu illerden gelecek gruplar nedeni ile oluşacak ilave turizm geliri. Marina yeterince dolduktan sonra organize edilecek Uluslar arası Karadeniz Yat Yarışları nedeni ile oluşacabilecek ilave turizm geliri

30 Sosyal ve Kültürel Katkılar Marina ve çevresi; varlığı, turizme ve spora yönelik aktiviteleri personeli, Tekne sahipleri ve misafirleri ile Akçakoca sosyal yaşamına ciddi ölçüde bir canlılık getirecek, bu canlılık sadece yazın değil ilk ve sonbahar aylarında da hissedilecektir. Marina sebebi ile olmasa da Akçakoca ya gelen yerli/yabancı turistler ve Akçakocalılar için tarihin, denizin, bağlı yatların ve yeşil alanların bir bileşeni olan güzel bir rekreasyon alanı oluşacaktır. Limana, ve tekne ile gezilebilir tüm kıyı ve koylarına bir bütün olarak bakıldığında marinada konaklama imkanı bulan motor yatların ve yelkenli teknelerin buralarda oluşturacağı hareket ve görsel zenginlik Akçakoca nın ve Karadeniz in turizm merkezi imajını büyütecek ve pekiştirecektir. Marina yönetmeliği gereği, marina yönetiminin ve bu kültüre aşina tekne sahiplerinin çevre konusundaki hassasiyeti (örneğin bir tekne denizde bağlı iken gerekli önlemleri almadan zımpara yapmak bile yasaktır) ilgili kurum ve kuruluşlara, diğer tekne sahiplerine ve esnafa iyi bir örnek oluşturacak ve zamanla çevre duyarlılığının artmasına katkıda bulunacaktır.

31 Akçakoca Balıkçı Barınağı için yapılması düşünülen projelerin öncelikle sosyal sonra ticari olacağı unutulmamalıdır. Projelerin hayata geçirilmesi ile Akçakoca da kültür ve turizme bir sıçrama yaptıracaktır.

32 UNUTMAYALIM

33 Projelerin yatırımı yada işletilmesi aşamalarında kültürel ve doğal çevreye uyum ve estetik faktörler titizlikle en ön planda tutulmalıdır. Projelerin uygulanması ve işletilmesi sırasında çıkar çatışması yaşanabilecek balıkçı esnafının menfaatine aykırı hiç bir işlem yapılmayıp aksine balıkçılara ek hizmet ve destek sağlanmalıdır.

34 ENTEGRE ĐLETĐŞĐM ĐÇERĐSĐNDE BALIKÇILARIN TURĐZMCĐLERĐN VE NĐHAYETĐNDE AKÇAKOCALILARIN ÇIKARLARINA UYGUN BĐR MEKANĐZMA GELĐŞTĐRĐLEREK; BU ÇALIŞTAYLARLA OLUŞTURULAN ORTAK PAYDALARI BULMA KÜLTÜRÜNÜN KÖKLEŞMESĐ ĐLE ÖNYARGILARDAN UZAK ORTAKLIK, ORTAK AKIL VE TAKIM ÇALIŞMASININ EŞLĐĞĐNDE ÇÖZÜMLERĐN BULUNMASI ĐÇĐN KAMU, ÖZEL SEKTÖR VE BALIKÇILARIN KATILIMI ĐLE BĐR ÜST KURULUN BUNDAN SONRAKĐ SÜRECĐ YÜRÜTMESĐNĐN SAĞLANMASI

35 O FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI; BAŞARI SORUNLARI ÇÖZEBĐLME BAŞARISIZLIK ĐSE, ÇÖZÜMLERDE SORUN BULABĐLMEDĐR. O TEŞEKKÜR EDERİM.. O YRD. DOÇ. DR. ARİF GÜNGÖR

Dr. Müge ŞANAL. Ziraat Mühendisi Antalya

Dr. Müge ŞANAL. Ziraat Mühendisi Antalya Dr. Müge ŞANAL Ziraat Mühendisi 06.04.2017 Antalya 1 Ülkemiz binlerce yıllık kültürel birikimi ve doğal güzellikleri ile dünyanın önemli kültür ve turizm merkezleri arasında yer almaktadır. 2 Kültür ve

Detaylı

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor ADA DA ŞENLİK VARDI Bu yıl 6 ncısı düzenlenen Karaada Şenlikleri nde Bodrum un eski gelenekleri canlandırıldı. Şenliklerde, yelken, oltayla balık avlama ve çocuk oyunları gibi pek çok etkinlikte dereceye

Detaylı

BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU

BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU Bodrum da, Yunanistan ın İstanköy (Kos) Adası ve Bodrum a karşılıklı yolcu taşıyacak olan katamaran tipi feribot, sezonun ilk seferini İsrailli turistlerle

Detaylı

Fethiye Kruvaziyer Limanı Fırsat Analizi Projesi Kruvaziyer Liman Çalıştayı 30 Nisan 2014 Fethiye Kruvaziyer Limanı Fırsat Analizi Projesi

Fethiye Kruvaziyer Limanı Fırsat Analizi Projesi Kruvaziyer Liman Çalıştayı 30 Nisan 2014 Fethiye Kruvaziyer Limanı Fırsat Analizi Projesi Sayın Vali Yardımcısı, Sayın Belediye Başkanları, Deniz Ticaret Odalarının Sayın Temsilcileri; Değerli Konuklar, Kıymetli Basın mensupları, Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Fethiye Kruvaziyer

Detaylı

Bodrum dan Adriyatik e yelkenli ile 4 kadın

Bodrum dan Adriyatik e yelkenli ile 4 kadın Bodrum dan Adriyatik e yelkenli ile 4 kadın Yelken sporuna gönül vermiş 4 kadın yelkenci 70 gün sürecek seyahatlerine başlamadan önce Bodrum Belediyesini ziyaret etti. Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı

Detaylı

BODRUM INTERNATIONAL OPTIMIST REGATTA

BODRUM INTERNATIONAL OPTIMIST REGATTA BODRUM INTERNATIONAL OPTIMIST REGATTA Bodrum International Optimist Regatta ( BIOR ) Bodrum Belediyesi Bodrum Spor Yelken Şubesi tarafından, dünyanın önde gelen turizm kenti olan Bodrum'da düzenlenmektedir.

Detaylı

MÜHENDİS GÖZÜYLE AKÇAKOCA BALIKÇI BARINAĞI

MÜHENDİS GÖZÜYLE AKÇAKOCA BALIKÇI BARINAĞI MÜHENDİS GÖZÜYLE AKÇAKOCA BALIKÇI BARINAĞI YATIRIM KARAR VERME SÜRECİ İht.Analizi Etkilenenler Basın Sorunlar Saha Çalışmaları, Lab.Çalışmaları vb. Alternatifler, Fizibilite Etüdü Tespitler Siyaset Kurumu

Detaylı

ve 20 Tekne Kapasiteli Yüzer İskele

ve 20 Tekne Kapasiteli Yüzer İskele MUĞLA İLİ, FETHİYE İLÇESİ, GÖCEK MAHALLESİ, 265 ADA 1 PARSEL, 266 ADA 1 PARSEL 433 ADA 1 PARSEL ve 20 Tekne Kapasiteli Yüzer İskele 1 İÇİNDEKiLER BÖLUM -1: TAŞINMAZLARA YÖNELiK MEVCUT DURUM ANALiZi...

Detaylı

Phone Didim Marina YSR Yatching Services HABERLER

Phone Didim Marina YSR Yatching Services HABERLER Phone +90 533 704 13 07 www.didimmarina.com Didim Marina YSR Yatching Services HABERLER DOĞUŞ GRUBU NUN TÜRKİYE DEKİ İKİNCİ MARİNASI D-MARİN DİDİM RESMEN HİZMETE AÇILDI Turizm sektöründe derinleşme ve

Detaylı

DİDİM DENİZCİLERİ KALKINDIRMA DERNEĞİ

DİDİM DENİZCİLERİ KALKINDIRMA DERNEĞİ DİDİM DENİZCİLERİ KALKINDIRMA DERNEĞİ Didim Denizcileri Kalkındırma Derneği, 23.11.2012 tarihinde D-Marin Didim Marina da görevli kaptanlar tarafından kurulmuştur. Denizciler Derneği ; ana faaliyet konuları

Detaylı

Yatlarda Mavi Bayrak Uygulaması ve Yatçıların Çevresel Farkındalığına Etkisi

Yatlarda Mavi Bayrak Uygulaması ve Yatçıların Çevresel Farkındalığına Etkisi Yatlarda Mavi Bayrak Uygulaması ve Yatçıların Çevresel Farkındalığına Etkisi İçerik Çalışmanın Amacı Mavi Bayrak Ödülü Yatlar için Mavi Bayrak kriterleri Çalışma yöntemi Bulgular Sonuç ve Değerlendirme

Detaylı

YATIRIMDAN İŞLETMEYE TERMAL TURİZM

YATIRIMDAN İŞLETMEYE TERMAL TURİZM YATIRIMDAN İŞLETMEYE TERMAL TURİZM Hazırlayan: Turabi ÇELEBİ Termal Turizm Yatırımlarına yaklaşım *Termal Turizm Destinasyonları *Termal Otel Yatırımları * * Geleneksel Anlayış ( Asya Tipi ) * Modern

Detaylı

YEBKO 2013. Kocaeli İli Kandıra Kıyı Bölge Turizmi Gelişiminin Önündeki. Engeller ve Geliştirmeye Yönelik Çözüm Önerileri: Bir Alan Araştırması

YEBKO 2013. Kocaeli İli Kandıra Kıyı Bölge Turizmi Gelişiminin Önündeki. Engeller ve Geliştirmeye Yönelik Çözüm Önerileri: Bir Alan Araştırması YEBKO 2013 Kocaeli İli Kandıra Kıyı Bölge Turizmi Gelişiminin Önündeki Engeller ve Geliştirmeye Yönelik Çözüm Önerileri: Bir Alan Araştırması Dr. Nilay Kaleli Karasakal ARAŞTIRMANIN AMACI Bölge turizminin

Detaylı

Turizm, Çevre Sağlığı, Doğayı Koruma ve Altyapı Çalışma Grubu 2008 Raporu

Turizm, Çevre Sağlığı, Doğayı Koruma ve Altyapı Çalışma Grubu 2008 Raporu Turizm, Çevre Sağlığı, Doğayı Koruma ve Altyapı Çalışma Grubu 2008 Raporu ÖZEL İLGİ TURİZMİ Alanya nın Özel İlgi Turizmi konusunda potansiyelinin belirlenmesi için uzman ve yetkili kişi, kurum ve kuruluşlarla

Detaylı

MEHMET İHSAN MERMERCİ OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ COMENIUS PROJESİ A TRIP ACROSS EUROPE FAALİYET RAPORU

MEHMET İHSAN MERMERCİ OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ COMENIUS PROJESİ A TRIP ACROSS EUROPE FAALİYET RAPORU MEHMET İHSAN MERMERCİ OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ COMENIUS PROJESİ A TRIP ACROSS EUROPE FAALİYET RAPORU PROJE : A Trip Across Europe TOPLANTI NO : 4 TOPLANTI YERİ : Malaga,İSPANYA TOPLANTI TARİHİ

Detaylı

TÜRKİYE DE DENİZ STRATEJİSİ ÇERÇEVE DİREKTİFİ KONUSUNDA KAPASİTE GELİŞTİRME PROJESİ ( )

TÜRKİYE DE DENİZ STRATEJİSİ ÇERÇEVE DİREKTİFİ KONUSUNDA KAPASİTE GELİŞTİRME PROJESİ ( ) TÜRKİYE DE DENİZ STRATEJİSİ ÇERÇEVE DİREKTİFİ KONUSUNDA KAPASİTE GELİŞTİRME PROJESİ (06.04.2016) Saygıdeğer Büyükelçiler, Avrupa Birliği (AB) Delegasyonunun Çok Değerli Temsilcileri, Sayın Basın Mensuplarımız

Detaylı

6.15 TURİZM. 6.15.1 Ana Konular

6.15 TURİZM. 6.15.1 Ana Konular 6.15 TURİZM 6.15 TURİZM 334 6.15 TURİZM Başkent Lefkoşa çeşitli dönemlere ait tarihi, mimari, ve kültürel değerler açısından oldukça zengindir. Ayrıca Başkent olması nedeniyle ülkenin yönetsel, iş ve alışveriş

Detaylı

FAALİYET BÜLTENİ. Haziran İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

FAALİYET BÜLTENİ. Haziran İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Haziran 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ TİCARİ YATLARIN TUTULMALARININ ÖNLENMESİ FETHİYE YE ÜNİVERSİTE YAKIŞIR İMZA KAMPANYASI DİP TEMİZLİĞİ ETKİNLİĞİ YAPILDI

Detaylı

OTELİMİZDE ; RESTORAN, KONFERANS SALONU, ZİYAFET SALONU, OYUN SALONU VE OTOPARK BULUNMAKTADIR.

OTELİMİZDE ; RESTORAN, KONFERANS SALONU, ZİYAFET SALONU, OYUN SALONU VE OTOPARK BULUNMAKTADIR. OTELİMİZDE ; RESTORAN, KONFERANS SALONU, ZİYAFET SALONU, OYUN SALONU VE OTOPARK BULUNMAKTADIR. ODA SAYISI:28 (2 SUİT ODA) ODALARDA; MİNİ BAR, KLİMA VE TELEVİZYON MEVCUTTUR. OTELİMİZ PLAJA 100 MT UZAKLIKTADIR.

Detaylı

TURĠZM SEKTÖRÜ ÇALIġTAYI. 23 Haziran 2011, Zonguldak. ÇALIġTAY RAPORU

TURĠZM SEKTÖRÜ ÇALIġTAYI. 23 Haziran 2011, Zonguldak. ÇALIġTAY RAPORU TURĠZM SEKTÖRÜ ÇALIġTAYI 23 Haziran 2011, Zonguldak ÇALIġTAY RAPORU GĠRĠġ Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından organize edilen Turizm Sektörü konulu çalıştay, 23 Haziran 2011 tarihinde Batı

Detaylı

YELKEN YARIŞLARINDA KAZA İKİ AHŞAP TEKNE ÇARPIŞTI

YELKEN YARIŞLARINDA KAZA İKİ AHŞAP TEKNE ÇARPIŞTI YELKEN YARIŞLARINDA KAZA İKİ AHŞAP TEKNE ÇARPIŞTI Bodrum da bu yıl ilk kez düzenlenen tirhandil tipi ahşap yelken yarışlarında iki tekne çarpıştı. Yarışın ikinci etabında şamandırayı erken dönme çabası

Detaylı

Öncelikle işin hukuki çerçevesini çizdim ki bu konuda fikri olmayanlara barınağın işletmecisi olma hakkımızı hukuktan aldığımız belirtmek istedim.

Öncelikle işin hukuki çerçevesini çizdim ki bu konuda fikri olmayanlara barınağın işletmecisi olma hakkımızı hukuktan aldığımız belirtmek istedim. BALIKÇI ve ŞEHĐR Akçakoca bu salonda bulanan herkesin çok sevdiği memleketimiz. Balıkçı barınağı da eve ekmek götürdüğümüz yer. Bu sebeple Akçakoca Balıkçı Barınağını biz balıkçılardan fazla sevecek ve

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü DENİZ TURİZMİNDE YEREL YÖNETİMLERİN ROLÜ Hazırlayan ve Sunan Kpt. Cem HODOĞLUGİL Muğla Muğla 1480 km ile Türkiye nin en uzun kıyı

Detaylı

T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Düzce Yatırım Destek Ofisi Yatırıma Uygun Turizm Alanları Raporu Sektörel Raporlar Serisi IX

T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Düzce Yatırım Destek Ofisi Yatırıma Uygun Turizm Alanları Raporu Sektörel Raporlar Serisi IX T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Düzce Yatırım Destek Ofisi Yatırıma Uygun Turizm Alanları Raporu Sektörel Raporlar Serisi IX AĞUSTOS 2014 DÜZCE TURİZM YATIRIM ALANLARI T.C. DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :4. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar halkı Kültür Merkezi istedi Karabağlar Belediyesi nin halkın istekleri doğrultusunda bölgeye kazandıracağı

Detaylı

«MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR»

«MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR» MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI «MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR» ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI MUĞLA İLİ Muğla Muğla, 895.000 kişilik nüfusu ve 12.975 km 2

Detaylı

Kıyı turizmi. Kıyı turizminin gelişiminde etkili olan etmenler; İklim Kıyı jeomorfolojisi Bitki örtüsü Beşeri etmenler

Kıyı turizmi. Kıyı turizminin gelişiminde etkili olan etmenler; İklim Kıyı jeomorfolojisi Bitki örtüsü Beşeri etmenler Kıyı turizmi Kıyı turizmi denizden çok çeşitli rekreasyonel faaliyetlerle büyük ölçüde yararlanan ve konaklama, ağırlama gibi hizmetleri kıyıya bağlı bir turizm çeşididir. Kıyı turizminin gelişiminde etkili

Detaylı

2023 E DOĞRU TÜRKİYE TURİZMİNDE YATIRIM HAMLESİ RAPORU

2023 E DOĞRU TÜRKİYE TURİZMİNDE YATIRIM HAMLESİ RAPORU 2023 E DOĞRU TÜRKİYE TURİZMİNDE YATIRIM HAMLESİ RAPORU Dr.Turgut Gür Yönetim Kurulu Başkanı ÖNSÖZ 25 yıl önce başlayan Turizm Yatırım Hamlesi sonucunda, Türkiye Dünyanın 7.Büyük Turizm Ülkesi olmuştur.

Detaylı

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ İ Bu yılki fuarda iyi bir tanıtım gerçekleştiren Kosovalılar, ülkelerine daha fazla turist gelmesiyle ekonomilerinin daha da gelişeceğine vurgu yaptılar. Sona eren Travel Turkey İzmir fuarının bu yılki

Detaylı

BiLECiK KIRSALDA TASARIM ETKiNLiĞi KURŞUNLU KÖYÜ

BiLECiK KIRSALDA TASARIM ETKiNLiĞi KURŞUNLU KÖYÜ BiLECiK KIRSALDA TASARIM ETKiNLiĞi KURŞUNLU KÖYÜ 1 2 Kurşunlu Köyü, Eko Turizm konusundaki öncü girişimleriyle sadece Türkiye de değil dünyada da tanınan bir köy konumuna geldi. Bu gurur veren gelişmeler

Detaylı

Bu yılki fuarda iyi bir tanıtım gerçekleştiren Kosovalılar, ülkelerine daha fazla turist gelmesiyle ekonomilerinin daha da gelişeceğine vurgu

Bu yılki fuarda iyi bir tanıtım gerçekleştiren Kosovalılar, ülkelerine daha fazla turist gelmesiyle ekonomilerinin daha da gelişeceğine vurgu Bu yılki fuarda iyi bir tanıtım gerçekleştiren Kosovalılar, ülkelerine daha fazla turist gelmesiyle ekonomilerinin daha da gelişeceğine vurgu yaptılar.. Dün sona eren Travel Turkey İzmir fuarının bu yılki

Detaylı

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

BATI KARADENİZ BÖLGESİ BATI KARADENİZ BÖLGESİ AKÇAKOCA DAĞLARI BATI KARADENİZ BÖLGESİ JEOLOJİ HARİTASI Batı Karadeniz bölgesi şu ünitelere ayrılmaktadır: 1.Kıyı kuşağı 2.Çam Dağı-Akçakoca Dağları-Küre Dağları 3.Düzce-Yığılca

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Sayfa ÖNSÖZ..

İÇİNDEKİLER. Sayfa ÖNSÖZ.. İÇİNDEKİLER Sayfa ÖNSÖZ.. İÇİNDEKİLER. ŞEKİLLER VE TABLOLAR LİSTESİ. GİRİŞ.. Birinci Bölüm TURİZME GİRİŞ 1.1. TURİZM KAVRAMI VE TANIMI 1.2. TURİZMİN ÖZELLİKLERİ 1.3. TURİSTİN TANIMI, ÇEŞİTLERİ VE ÖZELLİKLERİ

Detaylı

KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi

KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi TR11C1.01-02/354 3.04.2015 Turizm Platformu Toplantısı/ EDİRNE Karadeniz Havzası Sınırötesi İşbirliği Programı Text PROJE ORTAKLARI ENPI Ortakları: Orta

Detaylı

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI NIN PARTNER ÜLKESİ KOSOVA DAN TÜRK TURİSTE DAVET VAR Bu yılki fuarda iyi bir tanıtım gerçekleştiren Kosovalılar, ülkelerine daha fazla turist gelmesiyle ekonomilerinin daha da

Detaylı

"Nereden başlasam, nasıl anlatsam..."

Nereden başlasam, nasıl anlatsam... Bu yaz Bodrum'suz geçmez! Turgutreis Lagina Bodrum Boutique Hotel'de bir gece çift kişilik konaklama, açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği 240 TL yerine 119 TL! (15 Haziran - 27 Ağustos arasında geçerlidir.)

Detaylı

Ya am Ba l yor... Selçuk GÜLER LE GO n aat Yönet m Kurulu Ba kan. Hakkımızda

Ya am Ba l yor... Selçuk GÜLER LE GO n aat Yönet m Kurulu Ba kan. Hakkımızda Ya am Ba l yor... Hakkımızda Le Go İnşaat olarak kaliteli projeler üretmek hedefindeyiz. Yatırımcılarımız tarafından takdir edilen çalışmalarımız bizim için en büyük başarı. Amacımız başladığımız projeyi

Detaylı

MALİ DESTEK PROGRAMI SAMSUN

MALİ DESTEK PROGRAMI SAMSUN Yeşil Yol Güzergâhındaki Kültür-Turizm ve Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi MALİ DESTEK PROGRAMI SAMSUN (Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlar için) KAYS Üzerinden Son Başvuru: 26.03.2018 Saat 23:59

Detaylı

TÜRKİYE DE YATÇILIK FAALİYETLERİNDE MAVİ KART UYGULAMASI VE UYGULAMADA YAŞANAN SORUNLAR

TÜRKİYE DE YATÇILIK FAALİYETLERİNDE MAVİ KART UYGULAMASI VE UYGULAMADA YAŞANAN SORUNLAR TÜRKİYE DE YATÇILIK FAALİYETLERİNDE MAVİ KART UYGULAMASI VE UYGULAMADA YAŞANAN SORUNLAR Yrd. Doç. Dr. İlke KOŞAR DANIŞMAN Araş.Gör. Elif KOÇ Yrd. Doç. Dr. Alper KILIÇ 26-27 Şubat 2016 SUNUM PLANI Giriş

Detaylı

ÖSYM. Diğer sayfaya geçiniz KPSS / GYGK-CS

ÖSYM. Diğer sayfaya geçiniz KPSS / GYGK-CS 31. 32. Televizyonda hava durumunu aktaran sunucu, Türkiye kıyılarında rüzgârın karayel ve poyrazdan saatte 50-60 kilometre hızla estiğini söylemiştir. Buna göre, haritada numaralanmış rüzgârlardan hangisinin

Detaylı

23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE

23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE 23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE Hazırlayan: Nesrin SARIÇAY Şubat 2015 23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM

Detaylı

İçindekiler. Birinci Bölüm. Turizm, Turist Kavramları, Genel Anlamda Eğilim ve Beklentileri

İçindekiler. Birinci Bölüm. Turizm, Turist Kavramları, Genel Anlamda Eğilim ve Beklentileri İçindekiler Birinci Bölüm Turizm, Turist Kavramları, Genel Anlamda Eğilim ve Beklentileri 1.1. TURİZM KAVRAMLARI... 1 1.1.1. Turizmin Tanımı... 2 1.1.2. Turizm Olayının Yapısal Özellikleri... 4 1.2. TURİSTİN

Detaylı

GRUP 5 ÇANKIRI KASTAMONU ZONGULDAK

GRUP 5 ÇANKIRI KASTAMONU ZONGULDAK GRUP 5 ÇANKIRI KASTAMONU ZONGULDAK GÜÇLÜ YÖNLER Çankırı ilinde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Çankırı Belediyesi bünyesinde olan bir Yaşlı Koordinasyon birimi bulunmaktadır. Zonguldak ilinde ise 2000 yılında

Detaylı

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ULUSAL BİLDİRİMLERİNİN HAZIRLANMASI PROJESİ 6. ULUSAL BİLDİRİM TURİZM BÖLÜMÜ

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ULUSAL BİLDİRİMLERİNİN HAZIRLANMASI PROJESİ 6. ULUSAL BİLDİRİM TURİZM BÖLÜMÜ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ULUSAL BİLDİRİMLERİNİN HAZIRLANMASI PROJESİ 6. ULUSAL BİLDİRİM TURİZM BÖLÜMÜ Özgür ZEYDAN Öğr. Gör. Dr. Kasım 2014 Ankara Sunum Planı Önceki bildirimlerde Turizm bölümleri İklim Değişikliği

Detaylı

Herhangi bir yerin ya da ülkenin turist çekebilme potansiyelinin bağlı olduğu unsurlar

Herhangi bir yerin ya da ülkenin turist çekebilme potansiyelinin bağlı olduğu unsurlar TURİZMDE ARZ Herhangi bir yerin ya da ülkenin turist çekebilme potansiyelinin bağlı olduğu unsurlar Bir yerin turist çekebilme potansiyelinin bağlı olduğu unsurlar Çekicilikler (Attractions) Erişim (Accessibility)

Detaylı

ANTALYA MERKEZ RENT A CAR FİRMALARI

ANTALYA MERKEZ RENT A CAR FİRMALARI ANTALYA MERKEZ RENT A CAR FİRMALARI - ANTALYA Merkez Hakkında Genel Bilgiler - ANTALYA merkez rent a car firmaları Avrupa ve Türkiye nin gözde turizm ve tatil şehirlerinden olan Antalya, Akdeniz e paralel

Detaylı

KÜTAHYA. Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com

KÜTAHYA. Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com KÜTAHYA Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com 3.Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi nde Alternatif Turizm de Alternatif İl Kütahya sloganıyla başlattığımız çalışma Kütahya

Detaylı

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ.

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ. Faaliyet Raporu Ocak 2016 FAALİYETLER AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. TEKNE İMALATINDAN KAYNAKLANAN ÖTV SORUNUNA ÇÖZÜM ARANDI UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ ODAMIZDA

Detaylı

T.C. ALANYA BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ALANYA BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ALANYA BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ALANYA BELEDİYESİ FAALİYET RAPORU 2013 İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ İtfaiye hizmetlerimiz, günün 24 saati kesintisiz olarak etkin bir şekilde yürütülerek halkın canını-

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :5. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :İnternet Sitesi SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar Belediyesi Farkındalık Yaratacak

Detaylı

Akdeniz in İncisi Antalya

Akdeniz in İncisi Antalya Akdeniz in İncisi Antalya Turizm zenginlikleri ve sahip olduğu birbirinden kaliteli tesisleriyle Türk turizminin başkenti kabul edilen Antalya, her sene milyonlarca turiste ev sahipliği yapmakta. Yüksek

Detaylı

OTEL SATIN ALMA MÜDÜRLERİ BULUŞTU

OTEL SATIN ALMA MÜDÜRLERİ BULUŞTU OTEL SATIN ALMA MÜDÜRLERİ BULUŞTU OSMED, BODRUM DA SEKTÖRÜ BULUŞTURDU Merkezi Antalya da bulunan Otel Satın Alma Müdürleri ve Eğitimi Derneği (OSMED), Bodrum da sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

Detaylı

KEMER KEMER. 352 Dünden Bugüne Antalya

KEMER KEMER. 352 Dünden Bugüne Antalya A L T I N C I B Ö L Ü M KEMER KEMER 352 K E M E R 353 354 12. KEMER* 1. Tarihçe A L T I N C I Kemer ilçesi tarihinin M.Ö. 690 yılına kadar uzandığı bilinmektedir. Kemer merkezine 15 km mesafede bulunan

Detaylı

MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi

MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle yaptığı 1 milyon liralık araç yatırımı kapsamında 10 adet damperli

Detaylı

3. ANA POLİTİKALAR 3.1 EKONOMİK POLİTİKALAR

3. ANA POLİTİKALAR 3.1 EKONOMİK POLİTİKALAR 1. BAŞLA NGIÇ 2. VİZYON, AMAÇ VE STRATEJİLER 3. ANA POLİTİKALAR 3.1 EKONOMİK POLİTİKALAR 1. Turizm Gelişim Yasası madde 13(5)(C) uyarınca, sosyal, ekonomik ve fiziksel taşıma kapasiteleri dikkate alınarak

Detaylı

Fransa ya Yelken Açtı

Fransa ya Yelken Açtı Fransa ya Yelken Açtı 2005 Yılında Fransa ya yerleşerek aldığı eğitimlerin ardından 2011 yılında 6,5 metrelik yatıyla Dünya nın önemli açık deniz yelkencilik yarışmalarından biri olan Mini Transat a katılan

Detaylı

ÖĞRENCİLERE ENGELLİLER İLE İLGİLİ TOPLUMSAL BİLİNÇ OLUŞTURULMASI

ÖĞRENCİLERE ENGELLİLER İLE İLGİLİ TOPLUMSAL BİLİNÇ OLUŞTURULMASI Faaliyet Ve Proje Bilgileri Özürlülük sadece belli bir kesimin çalışma konusu değildir, tüm toplumun her alanını ilgilendiren sosyal bir konudur. Özürlü bireyleri ihtiyaç sahibi olarak değil, eşit haklara

Detaylı

DESTİNASYON MARKA YÖNETİMİ

DESTİNASYON MARKA YÖNETİMİ DESTİNASYON MARKA YÖNETİMİ MUĞLA, YENİ KURUMSAL KİMLİĞİYLE DÜNYA TURİZM DESTİNASYONLARI ARASINDA DAHA DA GÜÇLENİYOR! Muğla... Türkiye nin en önemli turizm destinasyonlarından biri. Ülkemizin gözbebeği.

Detaylı

KORUNAN ALANLARIN PLANLANMASI

KORUNAN ALANLARIN PLANLANMASI KORUNAN ALANLARIN PLANLANMASI IV. Hafta Yrd. Doç. Uzay KARAHALİL İşletme Amaçları Biyolojik çeşitliliği korumak, Rekreasyon ve estetik değerleri topluma sunabilmek, Yangın riskini azaltmak, Net karbon

Detaylı

BOLU KENT VİZYONU HEDEF 2023

BOLU KENT VİZYONU HEDEF 2023 BOLU KENT VİZYONU HEDEF 2023 VİZYONUMUZU OLUŞTURDUK BOLU ÜNİVERSİTE, TURİZM,SPOR VE SAĞLIK KENTİ OLACAK BOLU nun GELECEĞİNİ PLANLADIK Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile Bolu Belediyesi arasında imzalanan

Detaylı

YARIŞ İLANI. 26.04.2013 Cuma gününe kadar: TAYK Ataköy Marina Sahil Yolu 34158 Ataköy Tel : 0 212 560 56 55-560 56 95 Fax: 0 212 560 56 16

YARIŞ İLANI. 26.04.2013 Cuma gününe kadar: TAYK Ataköy Marina Sahil Yolu 34158 Ataköy Tel : 0 212 560 56 55-560 56 95 Fax: 0 212 560 56 16 YARIŞ İLANI 1.YARIŞIN ADI: TAYK SPORTBOATS KUPASI 2. TARİH: 28.04.2013 - Pazar 3. EV SAHİBİ: TAYK 4. SEKRETERLİK: Kalamış Yelken Kulübü dersanesi 26.04.2013 Cuma gününe kadar: TAYK Ataköy Marina Sahil

Detaylı

Çizelge 5. Edremit Körfezi su ürünleri kooperatifleri ve üye sayıları (Ceyhan ve diğ. 2006) S.S. Altınoluk Su Ür. Koop.

Çizelge 5. Edremit Körfezi su ürünleri kooperatifleri ve üye sayıları (Ceyhan ve diğ. 2006) S.S. Altınoluk Su Ür. Koop. Kış aylarında da hedef türler sardalye, hamsi, istavrit, tekir, barbun, ahtapot, sübye ve kalamar, tesadüfî türler ise çipura, mercan ve akyadır. Tüm türlerin para etmeyecek küçük bireyleri de ıskarta

Detaylı

SOSYAL AKTİVİTELER RAPORU / SOCIAL ACTIVITY REPORT

SOSYAL AKTİVİTELER RAPORU / SOCIAL ACTIVITY REPORT AQUA FANTASY YEREL TOPLULUK İLE İLİŞKİLER İLERLEME RAPORU 27.11.2017 1. UYGULAMA: Yerel toplum ile saygılı ve karşılıklı desteğe dayalı ilişkiler kurarak, sürdürülebilir kalkınmayı faaliyetlerin her aşamasında

Detaylı

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KONYAALTI HALK PLAJLARI İÇİN YÖNETİM MODELİ UYGULAMALARI VE DENEYİMLERİ

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KONYAALTI HALK PLAJLARI İÇİN YÖNETİM MODELİ UYGULAMALARI VE DENEYİMLERİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KONYAALTI HALK PLAJLARI İÇİN YÖNETİM MODELİ UYGULAMALARI VE DENEYİMLERİ Kemal ÖZGÜN Yerel Mavi Bayrak Sorumlusu ÇEVRE KORUMA VE

Detaylı

Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi

Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi Denize en çok MAVİ yakışır sloganıyla Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen ve Bodrum Belediyesi Dalış Ekibinin çalışmalarıyla gerçekleştirilen Bodrum Deniz Dibi

Detaylı

Ilıca da, Kültür ve Turizm Platformu Oluşturuldu

Ilıca da, Kültür ve Turizm Platformu Oluşturuldu Ilıca da, Kültür ve Turizm Platformu Oluşturuldu Ilıca da, Ilıca Merkez de görev yapan okul idarecilerinin öncülüğünde, çevre mahalle muhtarları ve esnafların da katılımları ile Ilıca Bölgesi Kültür ve

Detaylı

Turistik Ürün, Turistik Ürün Çeşitlendirmesi ve Alternatif Turizm 1.Hafta Öğr. Gör. Özer Yılmaz

Turistik Ürün, Turistik Ürün Çeşitlendirmesi ve Alternatif Turizm 1.Hafta Öğr. Gör. Özer Yılmaz Turistik Ürün, Turistik Ürün Çeşitlendirmesi ve Alternatif Turizm 1.Hafta Öğr. Gör. Özer Yılmaz Turistik Ürün; turistin seyahati boyunca yararlandığı konaklama, yeme-içme, ulaştırma, eğlence ve diğer birçok

Detaylı

RAFLI TEKNE DEPOLAMA SİSTEMLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Bener TAHMAZ Yrd. Doç.Dr. Oğuz ATİK ŞUBAT 2016 İZMİR

RAFLI TEKNE DEPOLAMA SİSTEMLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Bener TAHMAZ Yrd. Doç.Dr. Oğuz ATİK ŞUBAT 2016 İZMİR RAFLI TEKNE DEPOLAMA SİSTEMLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Bener TAHMAZ Yrd. Doç.Dr. Oğuz ATİK 26-27 ŞUBAT 2016 İZMİR ARAŞTIRMANIN AMACI Bu çalışmanın amacı Dünya genelinde kullanılmakta olan, rafta tekne depolama

Detaylı

KORUNAN ALANLARIN PLANLANMASI

KORUNAN ALANLARIN PLANLANMASI KORUNAN ALANLARIN PLANLANMASI V. Hafta Yrd. Doç. Uzay KARAHALİL Uzun Devreli Gelişme Planı-Uludağ MP Uludağ, 6831 sayılı Orman Kanunu nun 25. maddesi gereğince, 20.09.1961 tarih ve 6119-5 sayılı Bakanlık

Detaylı

TURİZM VE YEREL YÖNETİMLER

TURİZM VE YEREL YÖNETİMLER TURİZM VE YEREL YÖNETİMLER ÖĞR. GÖR. NURAY TÜRKOĞLU SİNOP ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEK OKULU TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI Sinop Turizmine Akademik BakIS 15-22 Nisan Turizm HaftasI Turizm sektörü

Detaylı

Göcek`te Kiralık Yazlik Villa, Göcek Kiralık Lüks Yazlık Villa, Portville Super Lüks Ev Villa NYLA

Göcek`te Kiralık Yazlik Villa, Göcek Kiralık Lüks Yazlık Villa, Portville Super Lüks Ev Villa NYLA Göcek`te Kiralık Yazlik Villa, Göcek Kiralık Lüks Yazlık Villa, Portville Super Lüks Ev Villa NYLA Özet Villa ANYA; D Marin Göçeğin hemen yanıbaşında kurulmuş, kanal sistemi sayesinde denizle bağlantısı

Detaylı

ENDÜSTRİYEL DALIŞLAR LİMAN DALIŞLARI DERİN DENİZ DEŞARJI SUALTI YAPILARI KIYI DÜZENLEMELERİ DENİZ İSKELELERİ GENEL DALGIÇLIK HİZMETLERİ

ENDÜSTRİYEL DALIŞLAR LİMAN DALIŞLARI DERİN DENİZ DEŞARJI SUALTI YAPILARI KIYI DÜZENLEMELERİ DENİZ İSKELELERİ GENEL DALGIÇLIK HİZMETLERİ ENDÜSTRİYEL DALIŞLAR LİMAN DALIŞLARI DERİN DENİZ DEŞARJI SUALTI YAPILARI KIYI DÜZENLEMELERİ DENİZ İSKELELERİ GENEL DALGIÇLIK HİZMETLERİ SUALTI KAYNAK KESİM İŞLERİ SUALTI EPOKSİ BOYA UYGULAMALARI BARAJ

Detaylı

GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013

GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013 GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013 SUNUM AKIŞI Bölge Planı Hazırlık Süreci Paydaş Analizi Atölye Çalışmalarının Gerçekleştirilmesi Mevcut Durum Analizi Yerleşim Yapısı ve Yerleşmeler Arası İlişki Analizi

Detaylı

Samsun-Kavkaz Tren Feri Hattı faaliyette

Samsun-Kavkaz Tren Feri Hattı faaliyette Samsun-Kavkaz Tren Feri Hattı faaliyette Şubat 19, 2013-2:34:27 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Samsun-Kavkaz Tren Feri Hattı'na ilişkin, ''Buradan çıkan vagonlar Anadolu'ya,

Detaylı

İstanbul Boğaz Turları

İstanbul Boğaz Turları İstanbul Boğaz Turları İstanbul'un ayrılmaz parçası boğazın mis gibi havasını içinize çekin, mavisiyle huzur bulun ve Boğaziçi'nin tarihine tanıklık edin. Sizi, İstanbul'u ve boğazı doyasıya yaşamaya davet

Detaylı

Yaşanabilir Bir Şehir için İzmir Bölge Planı Hedefleri. H.İ.Murat ÇELİK, PMP Birim Başkanı

Yaşanabilir Bir Şehir için İzmir Bölge Planı Hedefleri. H.İ.Murat ÇELİK, PMP Birim Başkanı Yaşanabilir Bir Şehir için İzmir Bölge Planı Hedefleri H.İ.Murat ÇELİK, PMP Birim Başkanı Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu 1. İZKA 2. İzmir Bölge Planı 3. Yaşanabilir Şehir Hedefleri İçerik 1.

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :593 KARAR 593: Meclis üyesi Zeki ALDI nın mazeretinin kabulüne işaret oylamayla oy birliğiyle karar verildi. Karar No :594 KARAR 594: Yelaltı Mahallesi 650 ada, 4 parsel kısmen Az Yoğunlukta

Detaylı

T.C. SİNOP VALİLİĞİ Sinop Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI SİNOP BİLSEM ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. SİNOP VALİLİĞİ Sinop Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI SİNOP BİLSEM ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. SİNOP VALİLİĞİ Sinop Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI SİNOP BİLSEM ÇALIŞMA TAKVİMİ SİNOP BİLSEM 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ No Konu Tarih 1 Sinop

Detaylı

KENT KONSEYİ

KENT KONSEYİ 2009-2011 KENT KONSEYİ 1. Olağan Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı 29.09.2011 Salı Toplantıda Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Kent Konseyi Başkanı, Gençlik Meclisi, Kadın Meclisi ve 15 adet Çalışma Gurubunun

Detaylı

1.Turizm Coğrafyası ve Planlama. 2.Doğal Coğrafi Kaynaklar ve Turizm Türleri. 3.Beşeri Kaynaklar ve Turizm Türleri

1.Turizm Coğrafyası ve Planlama. 2.Doğal Coğrafi Kaynaklar ve Turizm Türleri. 3.Beşeri Kaynaklar ve Turizm Türleri 1.Turizm Coğrafyası ve Planlama 2.Doğal Coğrafi Kaynaklar ve Turizm Türleri 3.Beşeri Kaynaklar ve Turizm Türleri 4.Uluslararası Turizm Ulaştırması ve Turist Akışı 5.Dünya Turizm Bölgeleri 6.Türkiye nin

Detaylı

Cari: 5393 Sayılı. Belediye Kanunu

Cari: 5393 Sayılı. Belediye Kanunu Cari: 5393 Sayılı Belediye Kanunu a) Belediye: Belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idarî ve

Detaylı

Sektör paydaşı seçkin bir davetli grubu ile gerçekleştirilen Çalıştayda, aşağıdaki soruların yanıtları aranmıştır:

Sektör paydaşı seçkin bir davetli grubu ile gerçekleştirilen Çalıştayda, aşağıdaki soruların yanıtları aranmıştır: Likya Yolunun Turizme Kazandırılması Projesi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 2015 Yılı Proje Teklif Çağrısı Alternatif Turizmin Desteklenmesi Mali Destek Programı kapsamında, TR61/15/TRZMK/0022 sözleşme

Detaylı

İlgi Grupları ve Yerel Organizasyon. Samsun İli Doğa Turizmi Değerleri

İlgi Grupları ve Yerel Organizasyon. Samsun İli Doğa Turizmi Değerleri 1 Sürdürülebilir Doğa Turizmi İlgi Grupları ve Yerel Organizasyon Samsun İli Genel Özellikleri Samsun İli Doğa Turizmi Değerleri Doğa Turizmi Stratejileri Sonuç ve Öneriler 2 Nispeten bozulmamış, dokunulmamış

Detaylı

İçindekiler. İçindekiler

İçindekiler. İçindekiler İçindekiler v İçindekiler 17. Baskıya Önsöz...iii İçindekiler...v Tablolar Listesi...xiii Şekiller Listesi...xiv Haritalar Listesi...xiv Kısaltmalar Listesi...xv 1. BÖLÜM: TURİZM VE TURİST KAVRAMLARI TURİZMİN

Detaylı

ARMONİ YAT CLUB ARMONİ YAT CLUB ÜYELERİNE, TEKNELERİNİ KULLANACAKLARI SÜRE KADARKİ KISMINA SAHİP OLMA ŞANSI

ARMONİ YAT CLUB ARMONİ YAT CLUB ÜYELERİNE, TEKNELERİNİ KULLANACAKLARI SÜRE KADARKİ KISMINA SAHİP OLMA ŞANSI ARMONİ YAT CLUB ARMONİ YAT CLUB ÜYELERİNE, TEKNELERİNİ KULLANACAKLARI SÜRE KADARKİ KISMINA SAHİP OLMA ŞANSI ÜSTELİK YELKEN KEYFİNİN SON NOKTASI KONFORLU BİR KATAMARAN İLE www.armonitersanesi.com info@armonitersanesi.com

Detaylı

HAZİRAN 2016 AYI KOMİSYONLARA HAVALE EDİLEN TOPLANTI GÜNDEM MADDELERİ-SONUÇLARI

HAZİRAN 2016 AYI KOMİSYONLARA HAVALE EDİLEN TOPLANTI GÜNDEM MADDELERİ-SONUÇLARI HAZİRAN 2016 AYI KOMİSYONLARA HAVALE EDİLEN TOPLANTI GÜNDEM MADDELERİ-SONUÇLARI 1.GÜNDEM MADDESİ: 5393 SAYILI Belediye kanununun 76.maddesi gereğince İçişleri - Darıca lı Gençlerin genç yaşta tecrübe edinmeleri

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KARŞIYAKA SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KARŞIYAKA SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KARŞIYAKA SONUÇ RAPORU Tarih: 8 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 40 Katılımcı listesindeki Sayı: 36 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan

Detaylı

Yeryüzündeki Cennet Maldivler

Yeryüzündeki Cennet Maldivler l Yeryüzündeki Cennet Maldivler Türk Hava Yolları ile 07 11 Ağustos 2013 Maldivler 4 gece 5 gün Keyif, tembellik, ve romantizm için yaratılmış izlenimi veren bir ada-devlet. Hint Okyanusu nun ortasında

Detaylı

Amasya Kent Konseyi Ulusal Yaşlanma Şurası 22-23 Ekim 2011

Amasya Kent Konseyi Ulusal Yaşlanma Şurası 22-23 Ekim 2011 Amasya Kent Konseyi Ulusal Yaşlanma Şurası 22-23 Ekim 2011 Moderatör:Prof. Dr. Füsun Yarış Raportör:Dr. Ayşenur Alper Gürz Sekreter:Ögr. Gör. Emine Saatcı 1-YAŞLANMA SÜRECİNDE SİZCE YEREL YÖNETİMLERİN

Detaylı

İL: Yalova İLÇE: Merkez KÖY/MAH: Bahçelievler MEVKİİ: Baltacı Çiftliği

İL: Yalova İLÇE: Merkez KÖY/MAH: Bahçelievler MEVKİİ: Baltacı Çiftliği İL: Yalova İLÇE: Merkez KÖY/MAH: Bahçelievler MEVKİİ: Baltacı Çiftliği K KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ - 81 - İL: Yalova İLÇE: Merkez KÖY/MAH: Bahçelievler MEVKİİ: Baltacı

Detaylı

WWW.KAYNASLİKONAKLARİ.COM PROJE HAKKINDA Şaheser Grup Güvencesiyle inşaa edilen Kaynaşlı konakları Bölgenin Turizm cenneti yakın Karadeniz Kaynaşlı sloganıyla çıtayı her geçen gün yükselen Düzce kaynaşlıda

Detaylı

T.C. GĠRESUN VALĠLĠĞĠ Ġl Çevre ve Orman Müdürlüğü ĠL MAHALLĠ ÇEVRE KURULU KARARI

T.C. GĠRESUN VALĠLĠĞĠ Ġl Çevre ve Orman Müdürlüğü ĠL MAHALLĠ ÇEVRE KURULU KARARI BULANCAK MERKEZ ĠLÇE KARAR NO :07 KARAR TARĠHĠ :25/08/2010 Giresun İli Mahalli Çevre Kurulu 25/08/2010 Çarşamba günü saat 14:00 de Valilik Toplantı Salonunda Vali Yardımcısı Ahmet YILMAZ Başkanlığında

Detaylı

Mavi bayraklı plajları, pırıl pırıl denizi, yemyeşil doğası ile Ege'nin cennet köşesi Özdere Orta mahalle... zmir'in Menderes ilçesine bağlı şirin bir turizm beldesi olan Özdere orta mahalle batısında

Detaylı

Gevaş Belediye Başkanı Sn. Sinan HAKAN makamında ziyaret edildi. 2 2 M a r t

Gevaş Belediye Başkanı Sn. Sinan HAKAN makamında ziyaret edildi. 2 2 M a r t Gevaş Belediyesinin organizasyonu ile katılım sağladığımız Gevaş ın Ticari Hayatı, Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı 22.03.2016 tarihinde Gevaş Öğretmen Evinde gerçekleştirildi. İstişare toplantısına

Detaylı

Markalaşma ve Sürdürülebilirlik Projesi KAGÜM

Markalaşma ve Sürdürülebilirlik Projesi KAGÜM Markalaşma ve Sürdürülebilirlik Projesi KAGÜM YOL HARİTAMIZ MARKALAŞMA İşletme bazında Faaliyetler Bölgesel Faaliyetler SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK Neden MARKALAŞMA? Markalaşma sürecinde, yerli ve yabancı turistin

Detaylı

Dünyada en çok bilinen ve güvenilen eko-etiket: MAVİ BAYRAK. Murat YİĞİTOL TÜRÇEV Genel Müdürü

Dünyada en çok bilinen ve güvenilen eko-etiket: MAVİ BAYRAK. Murat YİĞİTOL TÜRÇEV Genel Müdürü Dünyada en çok bilinen ve güvenilen eko-etiket: MAVİ BAYRAK Murat YİĞİTOL TÜRÇEV Genel Müdürü TÜRKİYE ÇEVRE EĞİTİM VAKFI 1993 YILINDA KURULDU ULUSLARARASI ÇEVRE EĞİTİM VAKFI NDA(FEE) ÜLKEMİZİ TEMSİL EDİYOR

Detaylı

TÜRKİYE DE DENİZ TURİZMİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ VE LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİNDEKİ YERİ. Yrd. Doç. Dr. Çiğdem ÖZKAN Yrd. Doç. Dr.

TÜRKİYE DE DENİZ TURİZMİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ VE LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİNDEKİ YERİ. Yrd. Doç. Dr. Çiğdem ÖZKAN Yrd. Doç. Dr. TÜRKİYE DE DENİZ TURİZMİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ VE LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİNDEKİ YERİ Yrd. Doç. Dr. Çiğdem ÖZKAN Yrd. Doç. Dr. Yasin KARADENİZ Sunum İçeriği GİRİŞ Çalışmanın Amacı ve Önemi Araştırmanın Kapsamı

Detaylı

AVRUPA TOPLULUĞU PEGASO PROJESİ

AVRUPA TOPLULUĞU PEGASO PROJESİ AVRUPA TOPLULUĞU PEGASO PROJESİ 20 Şubat 2013 KÖYCEĞİZ - DALYAN ÖZEL ÇEVRE KORUMA BÖLGESİ ALAN ÇALIŞMALARI AKDENİZ KIYI VAKFI Tanım BARSELONA SÖZLEŞMESİ 16 Şubat 1976 da, Barselona da Akdeniz ülkeleri

Detaylı

TÜRÇEV 20 YAŞINDA! ÜÇ AYLIK TÜRÇEV E-BÜLTENİ 30 Eylül 2013. www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr. Çevrenin Genç Sözcüleri

TÜRÇEV 20 YAŞINDA! ÜÇ AYLIK TÜRÇEV E-BÜLTENİ 30 Eylül 2013. www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr. Çevrenin Genç Sözcüleri TÜRÇEV 20 YAŞINDA! www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr İÇİNDEKİLER 2014 Yılı Mavi Bayrak Başvuruları- Son Gün 15 Kasım 2013! Plajlarda Çevre Bilinçlendirme Projesi'nin Dördüncüsü

Detaylı

Bodrum Deniz Dibi Temizlik

Bodrum Deniz Dibi Temizlik Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Gümüşlük ten başladı Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un da katılımıyla Gümüşlük

Detaylı