A.K.Ü. ÇAY M.Y.O. PROTOTİP MOTORLU ARAÇLAR KULUBÜ 2013 YILI (GELENEKSEL) PROTOTİP MOTORLU ARAÇLAR ŞENLİĞİ ORGANİZASYON TALİMATI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "A.K.Ü. ÇAY M.Y.O. PROTOTİP MOTORLU ARAÇLAR KULUBÜ 2013 YILI (GELENEKSEL) PROTOTİP MOTORLU ARAÇLAR ŞENLİĞİ ORGANİZASYON TALİMATI"

Transkript

1 A.K.Ü. ÇAY M.Y.O. PROTOTİP MOTORLU ARAÇLAR KULUBÜ 2013 YILI (GELENEKSEL) PROTOTİP MOTORLU ARAÇLAR ŞENLİĞİ ORGANİZASYON TALİMATI 1) ORGANİZASYON UN İÇERİĞİ Talimat da ilan edildiği şekliyle Organizasyonu a dahil, kategorisinde aldığı puan sonunda en yüksek puana (en düşük ceza puanına) sahip Pilot-Ekip-araç; ilan edilecektir. Kategoriler 2013 Yılı, Prototip Motorlu Araçlar Şenliği 1. ncisi olarak, (A1 Kategorisi) 2013 Yılı, 150 cc 3 Altı, Prototip Motorlu Araçlar Şenliği 1. ncisi. (B1 Kategorisi) 2013 Yılı, cc 3, Prototip Motorlu Araçlar Şenliği 1. ncisi. (C1 Kategorisi) 2013 Yılı, 1001 cc 3 ve Üstü, Prototip Motorlu Araçlar Şenliği 1. ncisi. Talimat da ilan edildiği şekliyle, Organizasyon dahilinde aldığı puan sonunda en yüksek puana (en düşük ceza puanına) sahip olup, Pilot u bayanlardan oluşan Takım; 2013 Yılı, Bayanlar Prototip Motorlu Araçlar Şenliği 1. ncisi ilan edilecektir. Organizasyon un bu kategorisinden değerlendirilmek için, yarışmada en az üç (3) bayan Takım ın kendi kategorisinde Start almış olması gereklidir. Şartın sağlanması durumunda; (A2 Kategorisi) 2013 Yılı, Bayanlar, 150 cc 3 Altı, Prototip Motorlu Araçlar Şenliği 1. ncisi.

2 (B2 Kategorisi) 2013 Yılı, Bayanlar, cc 3, Prototip Motorlu Araçlar Şenliği 1. ncisi. (C2 Kategorisi) 2013 Yılı, Bayanlar, 1001 cc 3 ve Üstü, Prototip Motorlu Araçlar Şenliği 1. ncisi, ilan edilecektir. Talimat da ilan edildiği şekliyle Organizasyon dahilinde, üç (3) Ekip in (farklı kategoriözellik-motor hacmine sahip olan taşıtlarda dahil olmak üzere) bir araya gelmesi şartının sağlanması durumunda, oluşturulacak bu kategoride; (D Kategorisi) 2013 Yılı, Prototip Motorlu Araçlar Şenliği, Takımlar Arası 1. ncisi, ilan edilecektir. Takımlar Arası Kategorisi nde derecelendirme yapılabilmesi için, en az üç Takım kaydı yapılmış olup, sıralama her bir Takım ı oluşturan araçların Finish derecelerinin, aritmetiksel ortalaması baz alınarak yapılacaktır. Talimat da ilan edildiği şekliyle Organizasyon a katılıp, Finish e ulaşma şartının sağlanmasıyla birlikte, kendi kategorisinde sonuncu olan Pilot-araç için, belirlenen her klasmanda ayrı ayrı oluşturulacak kategoride; (E Kategorisi) 2013 Yılı, Prototip Motorlu Araçlar Off-Road Şenliği, Her Şeye Rağmen 1. ncisi, ilan edilecektir. Bu kategorideki değerlendirmede, en az dört (4) Ekip-araç kaydı sağlanamadığında, Organizasyon Komisyonu nun değerlendirme yapıp-yapmama, ödül takdir edip-etmeme gibi tasarrufu bulunmaktadır. Organizasyon un genelinde, tüm kategoriler dahilinde ise; (F Kategorisi) 2013 Yılı, Prototip Motorlu Araçlar Şenliği, Tasarım 1. ncisi. (G Kategorisi) 2013 Yılı, Prototip Motorlu Araçlar Şenliği, Sportmenlik 1. ncisi.

3 (H Kategorisi) 2013 Yılı, Prototip Motorlu Araçlar Şenliği, Disiplinli Çalışma 1. ncisi, ilan edilecektir. Bu kategorilerdeki değerlendirmede, Organizasyon Komisyonu nun değerlendirme yapıpyapmama, farklı kategori-kategorilerde ödül alan pilot-takıma ödül takdir edip-etmeme gibi tasarrufu bulunmaktadır. 1.1) Talimat TOSFED Otomobil Sporları Yarışma Genel Kuralları 2. Madde si gereği, iş bu Talimat ve bu Talimat a ek olarak çıkarılacak Bülten ler ile Otomobil Yarışmaları nın yapılmasına izin verir. Bu Talimat ta yer verilmeyen detaylar için ilgili Kural lar geçerlidir. 1.2) 2013 Yılı, Geleneksel Prototip Motorlu Araçlar Şenliği Organizasyon Talimatı yla İlgili Değişiklikler ve Talimat ın Uygulanması Bu Talimat şartları Organizatör (A.K.Ü. Çay M.Y.O. Prototip Motorlu Araçlar Kulübü ile A.K.Ü. Çay M.Y.O. Yönetim Kurulu nun belirlediği akademik-idari Personel)-(Organizasyon Komisyonu u olarak anılacaktır) tarafından aynen uygulanacaktır. İş bu Talimat şartları üzerinde değişiklik, yorum veya açıklama sadece TOSFED Spor Kurulu tarafından yapılabilir. Bu Talimat maddelerinin yorumu ile Talimat kapsamında bulunmayan konularda karar alma hak ve yetkisi, Organizasyon sırasında Komiserler Kurulu na aittir. Organizasyon un akışı ile ilgili (parkur, zamanlama v.b.) değişiklikler Komiserler Kurulu nun onayı ile resmi ilan yerlerine (A.K.Ü. Çay M.Y.O. Eğitim Binası ndaki ilan panolarına) asılacak bültenlerle yapılır. Bültenler Organizasyon tarihini, saat ve sayı no su içereceklerdir. Bültenler tüm Pilot lara- Takım lara imza karşılığı dağıtımı-tebliği yapılacaktır. 1.3) Sorumluluk Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ile Organizasyon a resmi izinleri veren makamlar, Organizasyon u düzenleyen Organizatör Kulüp (A.K.Ü. Çay M.Y.O. Yönetim Kurulu nun denetim ve gözetimindeki, A.K.Ü. Çay M.Y.O. Prototip Motorlu Araçlar Kulübü) ve Organizasyon Lisans ına sahip üçüncü kişiler, TOSFED Otomobil Sporları Yarışma Genel Kuralları, bağlı ulusal branş yarışma Talimat ları ve diğer TOSFED Talimatları nda yer alan kurallar çerçevesinde organize edilen ve güvenlik tedbirinin alınmış olması koşulu ile Organizasyon dan önce, Organizasyon sırasında ve Organizasyon dan sonra meydana gelebilecek herhangi bir kaza halinde gerek katılımcıları, görevliler ve gerekse seyirciler yönünden, ölüm, yaralanma, zarar veya sakatlıklardan dolayı maddi ve manevi açıdan hiç bir şekilde sorumlu tutulamazlar. Katılımcı-Pilot-Ekip-Takım Organizasyon a kayıt yaptırmakla, bu Talimat ve ilgili diğer tüm kuralları okumuş, anlamış ve uygulayacaklarını kabul etmiş sayılırlar. 2) ORGANİZASYON TOSFED ndan geçerli Organizatör Lisansı na sahip Kulüpler ve üçüncü şahıslar asgari müddetlere uymak ve takvimlerini onaylatmak şartıyla, düzenleyecekleri Organizasyon un Yönetmelikleri ni TOSFED tarafından öngörülen örneğe uygun ve onaylı olarak yayınlarlar.

4 Organizatör, TOSFED onayı için başvurusu esnasında parkuru, zaman çizelgesini ve güvenlik şemasınıda onaylattıracaktır. Organizatör tarafından yayınlanacak Yönetmelik, sadece Organizasyon ile ilgili önemli bilgileri kapsayacaktır. Katılımcı-Katılımcı lar-ekip ler-takım lar Organizasyon Kuralları için sırasıyla Organizasyon Ek Yönetmeliği ne, Organizasyon Genel Kuralları na, Organizasyon Ek Düzenlemeleri ne, Ulusal Klasik Otomobil Talimatı na ve FIA Uluslararası Spor Yasası nın ilgili Maddeleri ne başvuracaklardır. 2.1) Katılabilir Araçlar, Genel Özellikler ve Kategoriler 2.1.1) Organizasyon Üniversite lerimizde Otomotiv ve Makina sektörleri başta olmak üzere, mesleki ve teknik yönden eğitim veren Birim lerinden, Birim Sorumlusu ve öğrencisi-öğrencilerince oluşturulan Ekip lerin-takım ların katılımına yöneliktir. Katılacak araçlar Kara Taşıtı sınıfında, ilgili-katılımcı Eğitim Birimleri nin; Bitirme Projesi- Proje-Sistem Analizi ve Tasarımı-Yönlendirilmiş Çalışma v.b. dersleri kapsamında, kendi eğitim atölyelerinde, kendi cesaretleri, birikimleri ve emekleriyle, Birim lerin akademisyen ve eğitim sorumluları eşliğinde öğrencileri tarafından oluşturulan çalışma gruplarınca üretilen ve yetersizliklerine rağmen (araçlarda fren sistemi, tepe lambası, emniyet kemeri ve takla demirinin olup kask, yangın söndürme tüpü ve ilk yardım çantası bulundurulması zorunludur), bir yerden bir yere hareket edebilen nitelikte üretilmiş olmalıdır. Araçların piyasada satılan, kullanılan, bilinen, üretimi yapılan vb. durumunun bulunmaması, değişiklikleri ne olursa olsun fabrika çıkış standartları ve üstündeki özelliklerde bulunmamaları gerekmektedir. Araçlar el imalatı olup, farklı markaların farklı modellerinin muhtelif yıllarda üretilmiş ve piyasada satılan-satılmayan muhtelif parçaları kullanılabilir. Organizasyon a Katılabilir Araç Örnekleri Organizasyon daki amaç, Eğitim Birimleri nin emeklerinin sergilenmesi, taşıt yapabilme cesaret ve birikiminin oluşturulması, eğitim konusunda farkındalığı yükseltmek, öğrenciler arasında iletişim, takım çalışması ve proje oluşturma kültürünü yaratmak, teorik bilgi ve birikimlerini ortak bir çalışma kapsamında ortaya koyabilmelerini özendirmek, diğer taraftan akademisyen, eğitimci, sektör çalışanları ve öğrenciler arasındaki teknolojik bilgi ve iletişimin arttırılması, öğrencilerimiz ve yöre halkımıza teknik ve sosyal bir aktivite sağlayıp, motor sporları etkinliklerine yönlendirmek, sağlıklı bir toplumun temelini oluşturarak, İlçe mizin tanıtımının yanında, toplumsal gelişmeye katkı amaçlanmaktadır.

5 Kategoriler, 1) Organizasyon un İçeriği başlığı altında sınıflandırılmış olup, tüm kategoriler için geçerli olacak şekilde: 2.1.2) Bir Kategoride İki den (2) az ekip bulunması halinde, o kategori bir üst-alt kategori ile birleştirilir. Bu kapsamda kategori atlamalarındaki değerlendirmede, Organizasyon Komisyonu nun değerlendirme-takdir tasarrufu bulunmaktadır ) Katılımcılar tarafından doldurulması zorunlu olan, Organizasyon Başvuru Formu No: 3 de belirtilen özelliklere uymayan araçlara, start verilmez. 2.2) Organizasyon a Katılabilir Pilot lar-sürücüler ve Yardımcı Pilot lar-sürücüler 2.2.1) Organizasyon a katılma başvuruları Organizasyon Komitesi tarafından değerlendirilir. Başvuru Formları nda Pilot-1. Sürücü olarak belirtilen ekip elemanının geçerli Sürücü Belgesi ve/veya TOSFED tarafından düzenlenmiş Sürücü Lisansı na sahip olması gerekir ) Organizasyon sırasında Sürücü Belgesi bulunmayan ekip elemanları araç kullanamaz. Aksinin belirlenmesi halinde Ekip Organizasyon dan ihraç edilir ) Organizasyon sırasında araçlar tek bir (1) Pilot-Sürücü tarafından kullanılacak olup, Yardımcı Sürücü taşıt kullanımına müdahil-katılımcı olamayacaktır ) Organizasyon Komitesi herhangi bir ekibin başvurusunu, ASN Onayı nı alarak reddetme hakkını saklı tutar ) Organizasyon Komitesi Üyeleri, Organizasyon a katılamazlar. 2.3) Başvuru Formları ve Kayıtlar 2.3.1) Organizasyon a katılmak isteyen Ekip-Takım lar, Başvuru Formları nı eksiksiz doldurduktan ve Ekip in tüm elemanları tarafından elektronik ortamda imzalandıktan sonra, programda belirtilen süre içinde olmak şartıyla, A.K.Ü. Çay M.Y.O. Prototip Motorlu Araçlar Kulübü Sekreterliği ne elektronik ortamda (e-posta) iletmelidir ) Başvuru Formları nı imzalayan tüm Ekip mensupları, TOSFED Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Talimatları ve T.C. Trafik Kanunu ile bu Talimat ve Ekleri hükümlerine uymayı kabul etmiş sayılırlar )

6 Başvuru Formları nda belirtilen Ekip-Takım elemanlarının değişikliği, Ekip in sorumluluğunu taşıyan Pilot-1. Sürücü değişmemek koşuluyla, Ek Yönetmelik lerde belirtilen tarihe kadar yazılı olarak, Yarışma Direktörü ne bildirilmelidir ) Ekip-Takımlar ın Organizasyon a katılacakları araçlar ile ilgili değişiklik talepleri, aynı kategori içinde kaldığı ve start sıralamasını etkilemediği takdirde, Teknik Kontrol e kadar kabul edilebilir. Sıralamayı etkileyen taleplerin, Ek Yönetmelik lerde belirtilen tarihe kadar yapılması gerekir. Start Listesi nin ilanından sonra ortaya çıkabilecek taleplerde, bu değişikliğin Organizasyon Komitesi tarafından kabul edilmesi halinde, kayıt yaptırılan aracın daha düşük hacimli motora sahip araç ile değişiminde sıralamada değişiklik yapılmaz. Düşük hacimli motora sahip aracın büyük hacimli motora sahip araç ile değişiminde ise, en son yarışmacıdan sonra olmak üzere, yeni numara verilir. Değişiklik nedeniyle oluşacak masraflar (yeni kapı no su, Organizasyon plakası, zaman karnesi v.b.) katılımcıdan, Organizasyon öncesinde ilan edilmek üzere-şartıyla ayrıca tahsil edilir ) Üç (3) Ekip bir araya gelerek Takım oluşturabilir. Takımlar ile ilgili başvurular, Teknik Kontrol bitimine kadar yapılmalıdır. Bir Ekip birden fazla Takım da yer alamaz. Takım Kayıt Ücreti, Ek Yönetmelik lerde belirtilecek ve Organizasyon öncesinde ödenecektir. Takımlar Arası derecelendirme yapılabilmesi için, en az üç (3) Takım kaydı yapılmış olmalıdır. 2.4) Kayıt Ücreti ve Sigorta 2.4.1) Kayıt ücretleri (belirlendiği durumda-ilanı yapılacaktır), Ekip lerin genel Organizasyon masraflarına katkı payları ile konaklama, gala yemeği, ödül töreni ve diğer sosyal etkinlik giderlerini karşılayacak düzeyde belirlenmiştir-belirlenecektir. Katılımcı niteliğinde olup, Eğitim Birim lerinin akademisyen ve eğitim sorumluları ile Birim öğrencisi-öğrencilerinin ayrı-ayrı gruplandırılmasıyla birlikte, iki (2) kişiden fazla olan gruplar için, fazla eleman sayısına göre ayrıca ödeme (ilanı yapılacaktır) yapılacaktır ) Başvuru Formları, kayıt ücretleri (belirlendiği durumda-ilanı yapılacaktır) ödendiği takdirde geçerli olacaktır. Kayıt ücretlerinin en son yatırılma tarihi, Organizasyon un başlangıç tarihidir ) Kayıt Ücretleri Madde de belirtilenlerin yanı sıra, Ekip lerin üçüncü şahısların hasarlarına yönelik T.C. Trafik Kanunu nda öngörülen limitler içinde yapılacak Sigorta Ücreti nide kapsamaktadır. Bu sigorta Organizasyon un Start ından, Ekip in Organizasyon u bitirdiği, terk ettiği veya ihraç olduğu zamana kadar geçerlidir ) (Eğer varsa) Ekip lerin-takım ların servis araçları, Organizatör tarafından dağıtımı yapılacak Servis Plakası nı taşımak zorunda olup, resmen Organizasyon a katılmış sayılamayacaklarından, sigorta kapsamı dışındadır. Bu nedenle, tüm sorumluluğu sahiplerine-katılımcıya aittir ) Kayıt ücretleri (belirlendiği durumda-ilanı yapılacaktır), Organizasyon her hangi bir nedenle yapılamazsa veya başvuru Organizatör tarafından kabul edilmez ise Ekip lere geri ödenir.

7 2.4.6) Organizasyon un gerçekleştirileceği haftanın öncesindeki haftanın son iş gününe kadar bildirilmesi şartıyla, başvuruların geri alınması durumunda, katılım bedelinin (belirlendiği durumdailanı yapılacaktır) % 50 si geri ödenir. Bu süreden sonra, başvuruların geri alınması halinde geri ödeme yapılmaz. 2.5) Reklamlar 2.5.1) Organizasyon un resmi sponsorları dışında, Ekip lerin kendi olanakları ile buldukları sponsorların çıkartma v.b. gibi reklam malzemelerinin ebatları ve konulacakları yerler ile ilgili olarak, Organizasyon Komitesi nin onayının alınması gerekir ) Araçlar üzerinde Organizatör tarafından önerilen reklamlar ve Organizasyon Sponsorları nın logoları dışında, her hangi bir reklam ve/veya logo konulması kesinlikle yasaktır ) Kullanılacak reklamlar T.C. Yasaları ve FIA/FIVA Kuralları ile getirilmiş kısıtlama ve yasaklamalar kapsamında (TOSFED Yarışma Genel Kuralları, Madde 41) olmayacaktır. Bu koşula uymayanlara Start verilmez ) Ekip ler, Organizatör tarafından önerilen reklamları kullanmayı red edemezler. Araçlarda Organizatör Reklamlarına Ayrılacak Bölümler 2.6) Sürücü Kıyafetleri Pilot-Sürücü kıyafetleri serbest olup, katılımcı tarafından temin edilecek olan kaskın takılması zorunludur. 2.7) Organizasyonla İlgili Kurallar TOSFED takvimine dahil olabilmek için, Organizatör lerin TOSFED tarafından verilmiş ve Geçerli Organizatör Lisansı na sahip olması gerekmektedir ) Kontrol Noktaları-Genel Kurallar a) Tüm Kontrol Noktaları, A.K.Ü. Çay M.Y.O. Prototip Motorlu Araçlar Kulübü Normları na uygun Tabela lar ile işaretlenecek ve bu Tabela nın öncesinde Sarı renkli, aynı figürü içerir bir uyarı tabelası bulunacaktır. Erken girişin serbest olduğu Kontrol Noktaları nda, Sarı tabela kullanılmaz b)

8 Kontrol Noktaları, 0 no lu aracın gelmesi gereken zamandan 15 dakika önce açılır ve son aracın gelmesi gereken zamandan 15 dakika sonra kapanır c) Organizasyon a dahil tüm Ekip lerin-araçların Kontrol Noktası ndan geçmiş olması koşuluyla, kapanış zamanı için 15 dakika beklenilmeyebilir d) Kontrol işlemi, araç Kontrol Sahası içinde (A.K.Ü. Çay M.Y.O. Yerleşkesi) olduğu takdirde yapılır. Ekip ler bu saha içine, en erken İdeal Kontrol Zamanları nda girebilirler ve görevli Gözetmen in talimatına uymak zorundadırlar. Aksine davranışta ceza puanı alınır e) Kontrol Noktaları, Zaman Karneleri nde belirtilen sırada geçilmelidir. Sırasında geçilmemiş Zaman ve Geçiş Kontrolü ile Sabit Hız Testi Start ve Finiş Noktaları uğranılmamış-geçilmemiş nokta sayılır f) Kontrol Noktası na uğramamak, ceza puanı alınmasına neden olur g) Bir Kontrol Noktası nda Zaman Karnesi ni işletmeyen Ekip, tekrar aynı noktaya gelip, Zaman Karnesi ni işletemez. Giriş ve çıkış yönleri belirtilen Kontrol Noktaları nda, bu güzergaha uymayanlar ile bu noktaya ters yönden giriş yapanlar 300 ceza puanı alırlar h) i) Kontrol Noktaları na ulaşma zamanı, Ekip ler tarafından hesaplanacaktır. Ekipler, Gözetmen Masası ndaki saatle kendi saatini kontrol edebilirler j) Gözetmen ler Kontrol Noktası na ulaşılması gereken zamanın hesaplanmasında, Pilot lara- Sürücü lere yardımcı olmazlar-olmayacaktır k) Ayak ve Kısım sonları ile Finiş Kontrol Noktaları gibi, zaman karnelerinde erken girişin serbest olduğu belirtilen noktalarda, erken giriş nedeniyle ceza alınmaz. Bu noktalarda, gecikmeli olarak yaptırılan kayıtlara gecikme cezası uygulanır l) Geçiş Kontrol Noktaları nda Zaman Karneleri, görevli Gözetmen tarafından geçiş zamanı yazılmadan, yalnızca imzalanarak sürücüye geri verilir m) Organizasyon Komitesi veya Organizasyon Direktörü parkur üzerinde, gerek görülen yerlerde önceden belirtilmeyen Geçiş Kontrol ü yapabilir. Bu noktalar, Geçiş Kontrol Noktası Tabelaları ile işaretlenir ) Zaman Kontrol Noktaları

9 2.7.2.a) Zaman Kontrol Noktaları nda, Pilot tarafından Gözetmen lere verilen Zaman Karneleri ne, bu noktaya varış zamanı işlenir b) Varış Zamanı, karnenin Gözetmen e verildiği andaki, Gözetmen saatinin gösterdiği saat ve dakikadır c) Bu zaman görevli Gözetmen tarafından, Zaman Karnesi nin ilgili bölümüne saat ve dakika olarak yazılıp, imzalanır ve Pilot a geri verilir. Bunun dışında Zaman Karnesi ne başka bir şey yazılmaz d) İki (2) Kontrol Noktası arasında ki mesafeyi kat etmek için verilen ideal süreler, Zaman Karneleri nde belirtilecektir e) İdeal Kayıt Zamanı, bir önceki Kontrol Noktası nda kaydedilen zamana, içinde bulunulan etabın Hedef Süresi eklenerek bulunur. Örnek: 2 no lu Zaman Karnesi nde, Kayıt Zamanı : ve 3 no lu Zaman Kontrolü için, Hedef Süre : 15 dakika => 3 no lu Zaman Karnesi için, İdeal Kayıt Zamanı: olur f) Ekip ler Zaman Karnesi ni İdeal Kayıt dakikası içinde, görevli Gözetmen e verdikleri takdirde ceza puanı almazlar. Örnek: Zaman Kontrol Noktası nda, saat 15:10 da olması gereken Ekip, Zaman Karnesi ni, görevli Gözetmen e 15:10:00 ile 15:10:59 arasında verdiği durumda, Zamanında kayıt yaptırmış sayılır ve her hangi bir zaman ceza puanı almaz g) İdeal Kayıt Zamanı ile Varış Zamanı arasındaki farklara, aşağıda verilen şekilde ceza puanı uygulanır: Geç gelinen her bir (1) dakika : 10 puan. Erken gelinen her bir (1) dakika: 20 puan h) Zaman Karnesi ne kaydedilen zaman, geçilen etabın bitiş, bir sonraki etabın başlangıç zamanıdır i) Her hangi bir Zaman Kontrolü ne, max. geç gelme zamanı 15 dakikadır j) İki (2) Kontrol Noktası arasında 15 dakikadan fazla geç kalınması halinde, o Kontrol Noktası ndan geçilmemiş sayılır k)

10 Geçilmemiş her Kontrol Noktası için, 150 ceza puanı alınır l) Her hangi bir Kontrol Noktası ndan geçmemiş duruma düşen veya isteyerek geçmeyen Ekip ler, en son kayıt ettirdikleri zamana, kayıt yaptırmadıkları Zaman Kontrolleri nde ki hedef süreleri ekleyerek, bir sonraki Kontrol Noktası na ulaşacaklardır m) Bir Zaman Kontrol Noktası nın Organizasyon tarafından, her hangi bir nedenle yapılamaması durumunda, içinde bulunulan etabın Hedef Süresi ne, bir sonraki etabın Hedef Süresi eklenerek bulunacak Yeni Hedef Süresi ne göre, bir sonraki Zaman Kontrol Noktası na ulaşılır n) Organizasyon u bitirmiş sayılmak için; - Start almış olmak, - Sabit Hız Testi ni (birden çoksa, en az bir (1) tanesini) yapmış-tamamlamış olmak, - İhraç cezası almamış olmak, - Finiş Noktası na gelmiş olmak gerekir ) Sabit Hız Testleri a) Sabit Hız Testleri km/h cinsinden, gidilmesi gerekli ortalama süratin, Start da verilen mektup ekinde belirtilerek, sonuna kadar bu sürate uyulması istenen ve Finiş noktaları Ekip ler tarafından bilinmeyen bölümlerdir. Araçlara, kategorilerine göre ayrı ortalama hız verilebilir b) Sabit Hız Testleri, normal etapların bir parçası olarak, trafiğe açık yollarda yapılır. Ekip ler tüm Organizasyon süresince olduğu gibi bu bölümlerde de, meskun yerlerdeki hız kısıtlamaları ve diğer tüm Trafik Kuralları na azami titizlikle uyacaklardır. Verilen sabit hızın altında bir hız tahdidi tabelası Hız Değişimi sayılacak ve Ekip lerin bu hızla Organizasyon a devam etmeleri beklenecektir. Hız tahdidinin sona erdiğini belirten bir tabela olması durumunda, Ekip ler bir önceki hızlarına geri döneceklerdir c) Sabit Hız Testleri içinde, karşılıklı geçişin zor olduğu dar yollarda karşıdan gelen araçlara yol vermek amacı dışında, durmak veya anormal şekilde yavaş gitmek yasaktır. Bu yasağa uymamak, her ihlal için 100 puan ile cezalandırılır d) Sabit Hız Testi Kontrol Noktaları, Start ve Finiş noktalarıdır. Sabit Hız Testi Start Noktası nın açılış saatleri, bir önceki Zaman Kontrol Noktası ideal zamanı dikkate alınarak belirlenir ve Gözetmen ler ile katılımcılara bildirilir. Sabit Hız Testi Start Sahası, Sarı Giriş Uyarı Tabelası ile ve m. sonraki Kırmızı Sabit Hız Testi Start Noktası Tabelası ile işaretlenir e) Sabit Hız Testi, Start Noktası ndan en az 3 km. ile en çok 30 km. arası bir mesafe sonunda, önceden belirtilmemiş bir noktada sona erer ve Organizasyon sırasında Kırmızı renkli Organizasyon Komisyonu Normları nda Finiş Tabelası ile işaretlenir. Finiş Zamanı nı belirleyen Gözetmen lerin görülmüş olması, Sabit Hız Testi nin bittiği anlamına gelmez. Sabit Hız Testi ile ilgili tüm

11 kısıtlamalar, Sabit Hız Testi Finiş Tabelası nın geçilmesi ile sona erer. Sabit Hız Testi Finiş Noktası nda Gözetmen bulunmayabilir f) g) Sabit Hız Testi içerisinde en az 20.0 km/h ve max km/h hız verilebilir. Zaman Kontrol Noktası na bağlı Sabit Hız Testleri g.1) Zaman Kontrol Noktası na bağlı Sabit Hız Testleri nde Zaman Kontrol Noktası, aynı zamanda Sabit Hız Testi Start Sahası Giriş Noktası dır g.2) Bu kontrol noktalarında, bir önceki etabın bitişi ile sonraki etabın başlangıç zamanları Zaman Karneleri nde ayrı-ayrı gösterilir g.3) Zaman Kontrol Noktası nda kaydını yaptıran Ekip ler, görevli Gözetmen in talimatı doğrultusunda, Zaman Kontrol Noktası nda vakit geçirmeden Sabit Hız Testi Startı na hareket ederek ilgili Madde Hükümleri ne göre Organizasyon a devam ederler g.4) Zaman Kontrol Noktası nda iki (2) veya daha fazla Ekip in, aynı zaman kaydını yaptırması halinde, görevli Gözetmen küçük no lu Ekip e öncelik tanıyacak, diğer Ekip-Ekip lere bir (1) dakika sonraki zamanı (Bu zaman, Zaman Kontrol Noktası nda aynı zamanda kayıt yaptırmış Ekip sayısına göre, bir (1) dakikadan farklı olabilir.) yazarak, Ekip ler arasındaki bir (1) dakikalık zaman aralığını korumuş olacaktır. Bu durumdaki Ekip ler aradaki zaman farkından dolayı, gecikme cezası almazlar g.5) Gözetmen tarafından zaman kaydı yapılarak, Sabit Hız Testi ne giriş izni verilen Ekip ler, ilgili Madde Hükümleri ne uymak zorunda olup, Kural ihlalleri bu Madde ye göre cezalandırılır g.6) Bu tür Sabit Hız Testleri nden geçmeyen Ekip lere, 300 ceza puanı uygulanır h) Durarak Start h.1) Start, zaman çizelgesinde belirtilen Açılış Zamanı ndan önce olmamak koşuluyla, bir (1) dakika ara ile verilir h.2) Görevli Gözetmen, Ekip Sabit Hız Testi Start Noktası na geldiğinde, Start zamanını Zaman Karnesi ve kendi föyüne yazarak, karneyi Ekip e geri verecek, ayrıca sözlü olarakta bildirecektir h.3) Start zamanına kalan son 15 ve 10 saniyeler ile son 5 saniye, Gözetmen tarafından şeklinde, yüksek sesle bildirildikten sonra, verilecek ÇIK komutuyla, araç derhal hareket edecek ve en kısa sürede ortalama hıza erişecektir.

12 2.7.3.h.4) Çık komutu verilmesinden önce yapılan çıkışlar, her bir (1) saniye için 10 puan, komut verildikten sonra Start ı 15 saniyeden fazla geciktirmek 150 puan ile cezalandırılır i) Hareketli Start i.1) Hareketli Start uygulamasında Gözetmen ler sadece denetim görevini yerine getirerek, zaman ve Kural ihlallerini belirleyecekler, Zaman Karneleri ne herhangi bir kayıt yapmayacaklardır i.2) Hareketli Start Uygulaması yapılan Sabit Hız Testleri nin başlangıcında, Kontrol Sahası nın girişini belirten Organizasyon Komisyonu Normları nda Sarı Tabela ile m ilerisinde Start zamanının (Kronometre Gözetmeni veya fotosel cihazı ile) belirleneceği aynı şekildeki Kırmızı Tabela bulunur i.3) Ekip ler, gerekli hazırlıkları yapmak amacıyla Sarı Tabela öncesinde durabilirler. Bu noktaya Sabit Hız Testi Açılış Zamanı ndan erken gelmiş Ekip ler, Açılış Zamanı nı beklemek zorundadırlar i.4) Sabit Hız Testi ne başlayacak Ekip (Sabit Hız Testi Açılış Zamanı ndan erken olmamak üzere) Sarı Tabela dan itibaren, olabildiğince ideal hızına ulaşmaya çalışacak, Kırmızı Tabela hizasındaki Start Hattı ndan geçtiği anda görevli Gözetmen kronometresini çalıştıracaktır (veya fotosel bu noktada bulunacaktır). Pilot lar, kendi kronometrelerini bu noktada çalıştırmalıdırlar i.5) Birden çok Ekip, aynı anda Start noktasında bulunduğu takdirde, öndeki Ekip Kırmızı Tabela dan geçmeden diğer Ekip ler Start sahası içine giremezler. Sabit Hız Testi Start Sahası içinde sadece bir araç bulunabilir. Arkadan gelen Ekip, öndeki Ekip Kırmızı Tabela dan geçmedikçe Sarı Tabela dan içeri giremez. Aksinin belirlenmesinde, ihlal yapan Ekip 50 puan ile cezalandırılır i.6) Start noktasına birlikte gelen Ekip ler arasında Start önceliği, küçük kapı no su taşıyan (veya Start sıralamasında daha önde yer alan) Ekip e aittir i.7) Sarı ve Kırmızı Tabelalar arasında, ideal hıza yakın sürüş gerçekleştirilmelidir. Start sahası içinde anormal düşük hızla girmek, iki (2) Tabela arasında veya Start çizgisinde (Kırmızı Tabela hizası) durmak 100 puan ile cezalandırılır j) Gözetmen siz Start j.1) Gözetmen siz Start Uygulaması nda Organizasyon Komisyonu Tabelası, Gözetmen masası, fotosel bağlantılı kronometre veya her hangi bir zaman ölçme veya gösterme cihazı bulunmayabilir j.2)

13 Start yeri yol notunda belirtilecek ve yol sathı üzerinde güzergâh yönüne dik, satıh kaplaması tamamı uzunluğunda, görülebilecek genişlikte, Sarı, Kırmızı veya Turuncu renkte çizgi bulunacaktır. Sabit Hız Testi başlangıcı, bu çizgi kabul edilecek ve Sabit Hız Testi değerlendirilmesi buna göre yapılacaktır j.3) Gözetmen siz Start uygulamasında, Sabit Hız Testi Start sahasını belirleyen Sarı Start Tabelası bulunmayabilir. Bu durumda, Sabit Hız Testi Start sahası uygulanmayacaktır j.4) Start zamanı Ekip ler tarafından, Zaman Karneleri nde verilen ideal süreye göre kendilerince hesap edilecektir. Bu zaman, Sabit Hız Testi Start Zamanı olarak kullanılacaktır j.5) Start zamanı saat:dakika:saniye cinsinden olacak, hesaplamalarda saat:dakika:saniye, 1/1000 saniye olarak kullanılacaktır. Örnek: ZK & Gözetmensiz Start Zamanı : 13:10:00 Verilen İdeal Süre : 15 dak. Start Zamanı : 13:25:00 Değerlendirmeye Esas Start Zamanı: 13:25:00: j.6) Ekip ler Durarak Start ve Hareketli Start uygulamalarından her hangi birini kullanarak start alabilirler j.7) Start yerinde kontrol ve izleme amaçlı Görevli bulunabilir j.8) Ekip lerin Start çizgisi üzerinde, Start almak maksadı dışında bekleme yapmaları, Start çizgisinin görünmesini veya diğer Ekip leri engellemeleri Sportmenliğe Aykırı Davranışlar ceza puanı ile cezalandırılır k) Sabit Hız Testi Startları nın hangi şekilde verileceği, yol notu ve/veya Zaman Karneleri nde belirtilecektir l) Sabit Hız Testi nin derecesinin belirleneceği Gizli Gözetmen Noktası, Sabit Hız Testi Finish Noktası ndan yaklaşık metre öncesinde bulunur ve Ekip in geçiş zamanı saat:dakika:saniye:1/100 saniye olarak olarak, Gizli Gözetmen tarafından Gözetmen Föyü ne yazılır. Birden çok hızın uygulandığı Sabit Hız Testleri nde, Finiş Noktası dışında hız kontrolü amacıyla bir (1) veya bir kaç Kontrol Noktası daha konulabilir. Bu noktalarda belirlenen hız ile verilen ideal hız arasındaki farklar, Madde m Hükümleri ne göre cezalandırılır m) Sabit Hız Testleri nin içlerinde, önceden belirtilmeyen gizli noktalarda kontrol yapılabilir. Gizli Kontrol Noktası esas alınarak ve verilen hıza göre hesaplanacak derece ile kontrol yapılan Sabit Hız Testi nin o noktadaki İdeal Derecesi arasındaki fark ve Hız Değişimi uygulanan Sabit Hız

14 Testleri nde, Hız Değişimi ne göre hesaplanan derece ile Pilot un o noktadaki derecesi arasındaki fark ilgili Madde lere göre cezalandırılır n) Sabit Hız Testi İdeal Derecesi ile Ekip in yapmış olduğu derece arasında, bir (1) saniye tolerans uygulanması sonrası ortaya çıkacak zaman farkları, erken geçilen ve geç kalınan her bir (1) saniye için 1 puan ile cezalandırılır. Örnek: İdeal Derece : 10 dakika 32 saniye olarak belirlenmiş ve, Ekip Derecesi : 10 dakika 31 saniye => 0 ceza puanı. 10 dakika 33 saniye => 0 ceza puanı. 10 dakika 25 saniye => 6 ceza puanı. 10 dakika 35 saniye => 2 ceza puanı. Start ve Finiş Zamanları nın 1/1000 saniye ve daha fazla küsuratıda gösteren fotosel cihazları ile belirlenmesi halinde, bir (1) saniye tolerans uygulanmaz ve ceza puanları 1/1000 saniye ve fazla küsuratı ile birlikte hesaplanır. Örnek: İdeal Derece : 17 dakika 32 saniye olarak belirlenmiş ve, Ekip Derecesi :17 dakika saniye => ceza puanı. 17 dakika saniye => ceza puanı o) Sabit Hız Testi Start veya Finiş Gizli Gözetmen Föyü nde zaman kaydı bulunmayan Ekip ler, Sabit Hız Testi nden geçmemiş sayılır. Geçilmeyen her bir (1)-(uygulaması birden çoksa, o oranda) Sabit Hız Testi için 300 ceza puanı alınır ) Hızlanma ve Fren Testi Trafiğe kapalı alanda (A.K.Ü. Çay M.Y.O. Yerleşke sinde ki doğal parkurda) yapılacaktır. Test Etabı nın Start Noktası na gelen Ekip ler, Gözetmen in bayrak işareti ile Start alacaklar ve 1. fotosel hizasından geçtiklerinde, zaman çalışmaya başlayacaktır. Etap ın Finiş Noktası yola çizilmiş, Beyaz bir çizgi ile belirlenecek ve Ekip lerin Finiş zamanları bu çizgide (2. fotosel noktası) ölçülerek, dereceleri dakika:saniye:1/1000 saniye olarak diğer Sabit Hız Testi derecelerine eklenecektir. Ekip ler Finiş Noktası nda, Finiş Çizgisi araçlarının ön ve arka tekerlekleri arasında olacak şekilde durmaya çalışacaklardır. Aracın ön veya arka tekerleklerinin Finiş Çizgisi ne değmesi veya aracın çizgiden önce veya sonra durması halinde, Ekip ler Hızlanma ve Fren Testi Etabı na katılmamış sayılırlar ve derecelendirmede 120 puan gecikme cezası alırlar. Organizasyon Komitesi tarafından, Start ve Finiş Noktaları nda ki çıkış ve duruş ölçümlerinde (1. ve 2. fotosel noktalarında) ekipman, yöntem ve Gözetmen değerlendirme-takdir tasarrufu bulunmaktadır ) Slalom Trafiğe kapalı alanda yapılacaktır. Organizasyon Komitesi tarafından, FIVA Azami Hız Kuralları dikkate alınarak düzenlenecek özel parkurda (A.K.Ü. Çay M.Y.O. Yerleşke çıkışı) yapılacak dereceler dakika:saniye:1/1000 saniye olarak belirlenir ve diğer Sabit Hız Testi derecelerine eklenir.

15 Slalomda, çarpılan her bir (1) kuka ile geçilmeyen her iki (2) kuka arası 5 puan ile cezalandırılır. Altı (6) ve daha fazla kuka hatası yapan Ekip ler, Slalom Etabı na katılmamış sayılırlar ve derecelendirmede 120 puan gecikme cezası alırlar ) a) Kuralların Uygulanması Yönetmelik te yazılı kurallar, Organizasyon Direktörü tarafından uygulanır b) Yönetmelik te bulunmayan hususlarda ve karşılığı belirtilmemiş cezalarda, Organizasyon Direktörü nün önerisi ile Komiser ler tarafından alınacak kararlar geçerlidir c) Yönetmelik uygulamaları ile ilgili tüm itirazlar yazılı olması ve itiraz harcının (belirlendiği durumda-ilanı yapılacaktır) nakit olarak ödenmesi koşuluyla, Organizasyon Direktörü aracılığı ile Ulusal Komiser lere iletilecektir. Ulusal Komiser lerin vereceği karar kesindir. Bu kararlar, FIVA Komiseri nezdinde temyiz edilebilir d) Sportmenlik dışı davranışlarda bulunmak, kurallara kasıtlı olarak uymamak veya FIVA, TOSFED ve/veya Organizasyon Komisyonu nun saygınlığına gölge düşürücü davranışlar, 1000 puan ceza alınmasına neden olur. Bu davranışların tekrarı halinde Ekip, Organizasyon dan ihraç edilir e) Organizasyon süresince Ekip lere, her hangi bir aracın yol göstermesi veya Ekip i izlemesi, Ekip e Organizasyon un gidişi hakkında bilgi vermesi yasaktır. Bu yasağa uymayanlar ihraç ile cezalandırılır. 2.8) Emniyet Tedbirleri Araçlarda; - İlk yardım çantası, - Emniyet kemeri (tüm Organizasyon sürecinde takılacak), - Yangın söndürücü tüpü, bulundurmayan Ekip lere Start verilmez. Yangın söndürücü tüpü araç içinde kolaylıkla erişilebilecek bir yerde bulunmalıdır. Organizasyon Komitesi tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yapılacak protokol kapsamı dışında, Trafiğe çıkacak araçların Trafik Kuralları na uygunluklarından Pilot ları sorumlu olacaklardır. 3) YARIŞMA KURALLARI ve YARIŞMANIN AKIŞI 3.1) Ekip ler 3.1.1) Ekip ler biri (1) Kaptan-Pilot/Kaptan/Pilot, biri (1) Pilot/Yedek Pilot olmak üzere 2, 3 veya 4 kişiden oluşur. Ekip in tüm sorumluluğu Kaptan-Pilot/Kaptan/Pilot-1. Sürücü ye aittir.

16 3.1.2) Ekip lerin iki (2) kişiden fazla olması durumunda, Ekip elemanları on altı (16) yaşından büyük, 3. Ekip üyesi için beş (5) saniye, 4. Ekip üyesi için on (10) saniye artı ceza puanı ile Start alırlar. Bu süreler, Organizasyon sonunda toplam ceza puanlarına ilave edilir ) Araçta seyir halindeyken, Ekip e dahil tüm elemanlardan sadece, aracı kullanan eleman (Kaptan-Pilot/Pilot) bulunmak zorundadır (Madde 2.2.4) ) Aracı kullanan Ekip elemanı yalnız duruşlarda, Kontrol Noktaları nda veya tehlike anında araç dışına çıkabilir ) Cep ve araç telefonu ile her türlü haberleşme amaçlı iletişim araçlarının, ilk yardım talebi dışında kullanılması yasaktır. Bu tür ekipman-ekipmanlar Başvuru Formu nda numaraları ile belirtilecek, ancak Organizasyon sırasında kapalı tutulacaktır. Görevliler tarafından Organizasyon gidişi ile ilgili bilgi almak amacıyla, bu yasağa uymadığı belirlenen Ekip ler Organizasyon dan ihraç edilir ) Araç üzerine monte edilmiş veya portatif elektronik yol ölçer ile yol ve zaman ölçmeye yarayan, ortalama hız hesaplayan veya bu hıza göre uyarıda bulunan, her türlü notebook ve ipad dahil, her türlü elektronik araç ve kronometrelerin kullanımı yasaktır. Bu yasağa uymayanlara araçta bulunan cihaz başına 1000 puan ceza verilir. Kullanımı serbest olan ve kullanılması yasaklanan cihazlar ile ilgili bilgi 9. Madde de belirtilmiştir. Ekip ler araçlarında kullanacakları ekstra yol ve zaman ölçerlerin tür ve niteliklerini, Başvuru Formları nda belirtmeleri gerekmektedir. 3.2) 3.2.1) Start Sıralaması ve Yarışma Numaraları Organizasyon Komitesi, Ekip leri takdir ettiği şekilde numaralandırabilir ) Start sıralaması genel olarak Organizasyon un ilk Start ında ve tüm ayaklarda, Organizasyon numaralarına göre yapılacaktır ) Organizasyon Komitesi, her Ekip e iki (2) adet kapı numarası ile iki (2) adet plaka verecek ve Organizasyon süresince numaralar her iki ön kapı-araç yanına, plakalar ise ön ve arka kaput-araç üzerinde taşınacaktır. Ekip ler bu numara ve plakaların tüm Organizasyon süresince, araç üzerindeki ilgili yerlerde ve okunur şekilde bulundurulmasından sorumludur ) Organizasyon dan çekilen veya ihraç edilen Ekip ler, kapı numaraları ve plakalarının üzerlerini kapatmak zorundadırlar. Organizasyon dan çekilme konusunda, mümkün olan en kısa zamanda Organizasyon Direktörü ne bilgi verilmelidir. 3.3) Zaman Karneleri

17 3.3.1) Her Ekip e Hedef Süre prensibine göre düzenlenmiş bir (1) Zaman Karnesi verilecektir ) Zaman Karneleri nin saklanmasından, görevlilere gösterilmesinden, geri alınmasından ve kontrol zamanlarının doğru şekilde yazılmasından Ekip ler sorumludur ) Zaman Karneleri ne kayıt, sadece görevli Gözetmen tarafından yapılır. Görevliler tarafından yapılan hatalar, yalnızca görevliler tarafından imza veya paraf atılarak düzeltilebilir ) 3.4) Üzerinde tahribat yapılmış Zaman Karneleri geçersizdir ve Organizasyon dan ihraç nedenidir. Bayraklar Organizasyon un Start ında Ulusal Bayrak, Eğitim Birimi nin amblemi veya Kulüp Bayrağı kullanılabilir. 3.5) Brifing Brifing, Organizasyon a katılacak Ekip elemanları ile Teknik Kontrol sonrası yapılır. Ekip ten en az bir (1) kişi bu brifinge katılmalıdır. 3.6) Trafik ve Tamirat 3.6.1) Ekip ler Organizasyon boyunca, trafiğe açık kısımlarda tüm Trafik Kuralları na uymak zorundadır ) Trafik Kuralları ihlali ihbarının yetkili kişiler tarafından ve neticelerin resmi ilanından önce Organizasyon Komitesine ulaşması halinde; 1. ihlal için: 1000 ceza puanı, 2. ihlal için: Organizasyon dan ihraç cezası verilir ) Trafik Kuralları na uymama nedeniyle ortaya çıkabilecek ve Organizasyon un tümünün gidişini tehlikeye düşürücü davranışlar, doğrudan Organizasyon dan ihraç ile cezalandırılır ) Organizasyon boyunca, araçların tamiri kendi Ekip lerine aittir. Organizasyon Komitesi nin belirlediği genel Servis Ekibi nin yanı sıra, Ekip ler kendi araçları için servis ekibi organize edebilirler. Servis Ekibi getirmek isteyen Ekip ler, Servis Ekibi Plakası ve Servis Ekibi Kartı almak üzere, en geç kayıtların kapanış tarihine kadar Organizasyon Sekreterliği ne başvurmak zorundadır )

18 Servis ekipleri Organizasyon a katılan Ekip in no sunu içeren Servis Ekibi Plakası nı taşıyacaklar ve Organizasyon içindeki davranışlarından Ekip leri sorumlu olacaktır. Servis araçları hiç bir şekilde Organizasyon a katılan araçların önünden veya arkasından gidemezler ve Organizasyon un gidişi hakkında bilgi veremezler. Aksine hareket durumunda, servis ekibinin bağlı olduğu Ekip Organizasyon dan ihraç edilir ) 3.6.7) Ekip ler, Organizasyon süresince birbirlerine yardım edebilirler. Sebepsiz olarak başka bir Ekip i geciktirenlere ceza puanı uygulanır ) Organizasyon a katılan araçlar her hangi bir Kontrol Noktası na, ayak sonuna veya Finiş ine itilerek, çekilerek veya römork üzerinde getirilemez. Bu kısıtlamalara uymayanlar Organizasyon dan ihraç edilir. 3.7) İdari ve Teknik Kontrol 3.7.1) Ekip ler Organizasyon a katıldıkları araçlarını, programda belirtilen zamanda Teknik ve İdari Kontrol e getirmek zorundadır. Teknik Kontrol den geçmemiş araçlara Start verilmez ) Teknik ve İdari Kontrol ün kapsamı: - Aracı kullanacak olan Pilot un, Sürücü Belgesi. - (Aracı kullanacak olan Pilot un, Mahalli Pist Sürücü Lisansı). - Aracın teknik özellikleri ve Organizasyon a katılmasına engel bir durum olup-olmadığı ) Teknik Kontrol de belirlenen eksiklikler, Organizasyon un Start saati öncesinde yapılacak 2. Teknik Kontrol e kadar giderilemediği takdirde, eksiği olan Ekip lere Start verilmez ve alınan Organizasyon masraflarına katılma payı (belirlendiği durumda-ilanı yapılacaktır) geri ödenmez ) Organizasyon Direktörü, gerek gördüğü takdirde her hangi bir Ekip i veya tüm Ekip leri Organizasyon un her hangi bir noktasında durdurarak, araçların Teknik Kontrol deki özelliklerini ve ekipmanını koruyup-korumadığını kontrol yetkisine sahiptir. Ortaya çıkacak kurallara aykırı durumlar, Yönetmeliğin ilgili Maddeleri ne göre cezalandırılır. 3.8) 3.8) Antrenman Organizasyona katılım yapılacak araç ile öncesinde antrenman yapılması yasaktır ) Ekip elemanlarından birinin parkurda tespit edilmesi durumunda (Organizasyon a katılacağı araç dışında, başka bir araç ile bile olsa), Ekip antrenman yasağını ihlal etmiş sayılır ve Ekip e Start verilmeme cezası uygulanır.

19 Organizasyon da ki parkurlarla-etaplarla ilgili bilgi, programda ilan edilen-edilecek olan Brifing toplantısında, Organizasyon Direktörü tarafından, toplu olarak yapılacaktır. 3.9) 3.9.1) Start Ekip ler programda belirtilen Start saatinden önce, Start yerinde hazır bulunmalıdır ) Araçlar bir (1) dakika ara ile Start alacaklardır. Start aralıkları, tüm Ekip lere aynı uygulanmak koşuluyla değiştirilebilir. Zaman Karneleri nde her Ekip in Start zamanı belirtilecektir ) Start çıkışını belirtilen zamanda almayan-alamayan Ekip e, her erken veya geç bir (1) dakika için 10 ceza puanı verilir ) Start alma zamanındaki gecikme 15 dakikayı geçtiği takdirde, Ekip Organizasyon a başlamamış sayılır ) Saat ve dakika 00:00 dan 23:59 a kadar gösterilir. Resmi saat, Gözetmen saatidir. Gözetmen saatlerinin ayarlanmasında, TRT-1 Teletext saat ayarı esas alınır. 3.10) Kapalı Park Kapalı park uygulanmaz. 4) PUANTAJ ve KLASMAN 4.1) Tüm Organizasyon boyunca alınan ceza puanları toplanarak ortaya çıkan puan, yüze bölünerek ceza puanı belirlenir. Belirlenen puan, hız göstergesi haricinde izin verilen Yol Ölçeri olan araçlar için ayrıca 1.2 katsayısı ile çarpılır. Buna göre yapılacak değerlendirme sonucu kategorisinde en az ceza puanı olan Ekip 1., onu izleyen diğer Ekip ler almış oldukları toplam puana göre 2., 3., 4. v.s. ilan edilir. 4.2) Organizasyon bitiminde veya ayak sonlarında ilan edilecek derecelendirmeler, ilanlarını izleyen 30 dakika sonunda kesinlik kazanacaktır. 4.3) Organizasyon u aynı puanla bitirmiş Ekip lerden; - Organizasyon a daha uzak bir bölgeden (İl-İlçe) katılım yapan Ekip, bir üst sırada yer alır. - Organizasyon a aynı bölgeden (İl-İlçe) katılım yapılması durumunda sırası ile; İlave yol ölçer kullanmayan Ekip, Daha düşük toplam Sabit Hız Testi cezası alan Ekip, Aracın toplam yüklü ağırlığı (Pilot dahil) daha fazla olan Ekip, Aracın motor gücü daha az olan Ekip,

20 bir üst sırada yer alır. 4.4) Takım Kupası için yapılacak derecelendirmeye girebilmek için, takımda yer alan tüm Ekip lerin Organizasyon u bitirmesi gerekir. Derecelendirmede üç (3) Ekip in toplam puanları dikkate alınacaktır. Örnek: Toplam Ceza Puanı İlave yol ölçer olanlar araçlar için katsayı : : puan x 1.2 İlave yol ölçersiz ölçerli araçlar için, klasmana esas puan : : = 352 puan = puan 4.6) Sonuçlar ve dereceye girenler, programda belirtilen yer ve saatte resmi olarak ilan edilir. 5) İTİRAZLAR ve TEMYİZ 5.1) Tüm itirazlar, yazılı olarak ve Ek Yönetmelik te belirtilen nakit itiraz harcı ile birlikte, FIVA Kuralları çerçevesinde Organizasyon Direktörü ne yapılacaktır. İtirazın haklı bulunması halinde alınan harç (belirlendiği durumda-ilanı yapılacaktır) iade edilir. 5.2) Uyuşmazlık halinde, FIA/FIVA İngilizce metinleri geçerlidir. 5.3) TOSFED Yarışma Genel Kuralları IV. Bölüm ile TOSFED 2013 Yarışma Ek Düzenlemeleri 9. Madde uygulanır. Temel harç bedeline (belirlendiği durumda-ilanı yapılacaktır) ilaveten, her hangi bir parçanın sökülmesi için gerekebilecek ilave harç bedeli (belirlendiği durumda-ilanı yapılacaktır) Organizasyon Komiserleri tarafından tespit edilir. 6) ÖDÜLLER ve ÖDÜL TÖRENİ 6.1) Organizasyon sonunda dereceye girenlere, verilecek kupa ve ödüller Ekip lerin Pilot- Sürücü lerine verilir. Ödül Töreni nin yeri ve zamanı program içinde belirtilmiştir. Organizasyon a katılan tüm Ekip ler, Ödül Töreni nde hazır bulunmalıdır.

21 GENEL 7) CEZALAR Cezalar Maddi Puan 1 Antrenman yasağını ihlal. 2 (FIVA) Kimlik Belgesi ne aykırı değişiklik. START VERİLMEME 3 Gerekli güvenlik malzemesini bulundurmamak. A - CEZALARI 4 Teknik Kontrol den geçmemek. 5 Genel Reklam Koşulları na aykırılık. 6 Start zamanından, 15 dakika fazla gecikme. B PARA CEZALARI 1 Reddedilen ihtiyari reklamlar (her bir yer için) TL 1 Kullanımı yasak ölçüm cihazlarını bulundurmak puan Organizasyon Komisyonu nun saygınlığına gölge 2 düşürücü davranışlar. 3 Sportmenliğe aykırı davranışlar. C PUAN CEZALARI 1000 puan (*) 4 Organizasyon Kuralları na kasıtlı olarak uymamak. 5 Trafik Kuralları na uymamak. 6 Başkasının geçişini engellemek için yolu kapamak. 7 Görevliler in talimatına uymamak. 300 puan (*) 1 1 (*) 2. kez aynı davranışta bulunmak. Cep, mobil telefon v.s. haberleşme aracını, Organiz- 2 asyon hakkında bilgi almak amacıyla kullanmak. 3 Sürücü Belgesi olmayanın araç kullanması. Sabit Hız Testi ve Organizasyon un gidişi hakkında 4 bilgi almak. 5 Bir başka araç tarafından yol gösterilme. 6 Bir başka araç tarafından izlenme. D İHRAÇ CEZALARI Zaman Karnesi ni kaybetmek veya üzerinde tahrifat - 7 yapmak. Organizasyon un seyrini tehlikeye düşüren davran- 8 ışlar. Servis araçlarının yasaklanmış yerlerde bulunması 9 ve Organizasyon un gidişi hakkında bilgi vermesi. 10 Bir başka araç tarafından itilmek veya çekilmek. 11 Römork üzerinde taşınmak. 12 Kapalı Park Kuralları na uymamak. - Start noktasında zamanından GEÇ ve ERKEN gelin puan en her bir (1) dakika için. 300 puan 4 Zaman Kontrol e GEÇ gelinen her bir (1) dakika. 10 puan 5 Zaman Kontrol a ERKEN gelinen her bir (1) dakika. 20 puan 6 Geçilmeyen her Zaman Kontrol Noktası. 150 puan Sabit Hız Testi içinde durmak veya çok yavaş git puan mek. 2 Gözetmen komutundan her bir (1) saniye önce Start. 10 puan Sabit Hız Testi Startı nı 15 saniyeden fazla geciktir puan me. Sabit Hız Testi Hareketli Start Noktası nda, Sarı Ta- 4 bela ile Kırmızı Tabela arasında başka bir Ekip var- 50 puan ken, Sarı Tabela yı geçerek kontrol sahasına girmek. 3 SABİT HIZ TESTLERİ Sabit Hız Testi Start Sahası içinde durmak veya çok puan yavaş gitmek. İdeal Süre den GEÇ derecelerde her bir (1) saniye 6 ve 1/100 küsuratı için. İdeal Süre den ERKEN derecelerde her bir (1) sani- 1 puan ye ve 1/100 küsuratı için. 7 (Zaman el kronometresi ile belirleniyorsa, bir (1) sn. tolerans uygulanır) 8 Sabit Hız Testi nden geçmemek. 300 puan 2 Zaman Kontrol Noktası na yanlış yönden gelmek. 2 ZAMAN KONTROL NOKTALARI 3 Zaman Kontrol Noktası ndan ikinci kez geçmek.

22 8) KONTROL NOKTASI İŞARETLERİ

23 KULLANIMI SERBEST CİHAZLAR KULLANIMI YASAK CİHAZLAR 9) KULLANIMI SERBEST ve YASAK OLAN EKİPMANLAR 1 New Belmogtwin 1 2 Belmogtwin MK-II Belmog İki ayrı kalibrasyon verebilen, yol ölçüm cihazı. (her çeşit) 3 Retrotrip 2 4 Aifab Gemini Ortalama hız ölçüm cihazı. (her çeşit) 5 Tripmaster B 6 Speedpilot A 3 7 Hemo Triptaeller 8 Twinmaster Elektronik yol ölçüm cihazı ve ralli bilgisayarı. (her çeşit) 9 Kronometre (her çeşit) 4 Yol ölçüm cihazına bağlı, tekerlek sensörü. (her çeşit)

OTONOMİ 1. AKOK RALLİSİ

OTONOMİ 1. AKOK RALLİSİ İÇİNDEKİLER 1. ORGANİZASYON 1.1 Tanım 1.2 Organizasyon Komitesi 1.3 Organizatör Kulüp 1.4 Yarışma Görevlileri 1.5 Sekreterlik ve Resmi İlan Yerleri 1.6 Güzergâh 2. GENEL YÜKÜMLÜLÜKLER 2.1 Katılabilir Otomobiller

Detaylı

2016 Ulusal Klasik Otomobil Kuralları

2016 Ulusal Klasik Otomobil Kuralları 2016 Ulusal Klasik Otomobil Kuralları 1- Türkiye Klasik Otomobil Şampiyonası na dahil yarışmalardan aldığı puanlarla sezon sonunda en yüksek puana sahip sürücüler; Türkiye Klasik Otomobil Şampiyonu Türkiye

Detaylı

2013 ULUSAL KLASİK OTOMOBİL TALİMATI 05.03.2013

2013 ULUSAL KLASİK OTOMOBİL TALİMATI 05.03.2013 2013 ULUSAL KLASİK OTOMOBİL TALİMATI 05.03.2013 96 Ulusal Klasik Otomobil Talimatı nda ilan edildiği şekliyle Türkiye Klasik Otomobil Şampiyonası na dahil yarışmalardan aldığı puanlarlarla sezon sonunda

Detaylı

2015 ULUSAL KLASİK OTOMOBİL TALİMATI 03.03.2015

2015 ULUSAL KLASİK OTOMOBİL TALİMATI 03.03.2015 2015 ULUSAL KLASİK OTOMOBİL TALİMATI 03.03.2015 1. Ulusal Klasik Otomobil Kurallarında ilan edildiği şekliyle Türkiye Klasik Otomobil Şampiyonası na dâhil yarışmalardan aldığı puanlarla sezon sonunda en

Detaylı

2011 ULUSAL KLASİK OTOMOBİL TALİMATI

2011 ULUSAL KLASİK OTOMOBİL TALİMATI 2011 ULUSAL KLASİK OTOMOBİL TALİMATI 11.02.2011 Ulusal Klasik Otomobil Talimatı nda ilan edildiği şekliyle Türkiye Klasik Otomobil Şampiyonası na dahil yarışmalardan aldığı puanlarlarla sezon sonunda en

Detaylı

2008 ULUSAL KLASİK OTOMOBİL TALİMATI

2008 ULUSAL KLASİK OTOMOBİL TALİMATI 2008 ULUSAL KLASİK OTOMOBİL TALİMATI Ulusal Klasik Otomobil Talimatı nda ilan edildiği şekliyle Türkiye Klasik Otomobil Şampiyonası na dahil yarışmalardan aldığı puanlarlarla sezon sonunda en yüksek puana

Detaylı

2015 Mercedes-Benz Bahar Rallisi

2015 Mercedes-Benz Bahar Rallisi İÇİNDEKİLER 1. ORGANİZASYON 1.1 Tanım 1.2 Organizasyon Komitesi 1.3 Organizatör Kulüp 1.4 Yarışma Görevlileri 1.5 Sekreterlik ve Resmi İlan Yerleri 1.6 Güzergâh 2. GENEL YÜKÜMLÜLÜKLER 2.1 Katılabilir Otomobiller

Detaylı

2017 Ulusal Klasik Otomobil Kuralları 2017 ULUSAL KLASİK OTOMOBİL KURALLARI

2017 Ulusal Klasik Otomobil Kuralları 2017 ULUSAL KLASİK OTOMOBİL KURALLARI 2017 ULUSAL KLASİK OTOMOBİL KURALLARI 1- Türkiye Klasik Otomobil Şampiyonası na dahil yarışmalardan aldığı puanlarla sezon sonunda en yüksek puana sahip sürücüler; Türkiye Klasik Otomobil Şampiyonu Türkiye

Detaylı

2018 Ulusal Klasik Otomobil Kuralları 2018 ULUSAL KLASİK OTOMOBİL KURALLARI

2018 Ulusal Klasik Otomobil Kuralları 2018 ULUSAL KLASİK OTOMOBİL KURALLARI 2018 ULUSAL KLASİK OTOMOBİL KURALLARI GENEL ŞARTLAR 1- GENEL ŞARTLAR a) Türkiye Klasik Otomobil Şampiyonası Ulusal Klasik Otomobil Kurallarında ilan edildiği şekliyle Türkiye Klasik Otomobil Şampiyonası

Detaylı

'Ulusal Klasik Otomobil Yönetmeliği'

'Ulusal Klasik Otomobil Yönetmeliği' -1- Ulusal Klasik Otomobil Yönetmeli'ğinde ilan edildiği şekliyle Klasik Otomobil Şampiyonası'na dahil yarışmalardan aldığı puanlarlarla sezon sonunda en yüksek puana sahip sürücüler; Kuzey Kıbrıs Klasik

Detaylı

2014 ANTALYA SLALOM YARIŞI

2014 ANTALYA SLALOM YARIŞI 2014 ANTALYA SLALOM YARIŞI 23.11.2014 ASN Onay No : 2014/1411-AMSY.1 Onay Tarihi :14.11.2014 Antalya Slalom Yarışı www.amk.org.tr Sayfa 1 EK KURALLAR 1. PROGRAM Kayıtların Açılması : 17/11/2014 Pazar :

Detaylı

AKSARAY 4. IHLARA RALLİSİ

AKSARAY 4. IHLARA RALLİSİ İÇİNDEKİLER 1. ORGANİZASYON 1.1 Tanım 1.2 Organizasyon Komitesi 1.3 Organizatör Kulüp 1.4 Yarışma Görevlileri 1.5 Sekreterlik ve Resmi İlan Yerleri 1.6 Güzergâh 2. GENEL YÜKÜMLÜLÜKLER 2.1 Katılabilir Otomobiller

Detaylı

2019 OTOMOBİL SPORLARI YARIŞMA GENEL KURALLARI 2019 YARIŞMA EK DÜZENLEMELERİ 2019 ULUSAL RALLİ KURALLARI 2019 ULUSAL HISTORIC RALLİ KURALLARI

2019 OTOMOBİL SPORLARI YARIŞMA GENEL KURALLARI 2019 YARIŞMA EK DÜZENLEMELERİ 2019 ULUSAL RALLİ KURALLARI 2019 ULUSAL HISTORIC RALLİ KURALLARI 2019 OTOMOBİL SPORLARI YARIŞMA GENEL KURALLARI 2019 YARIŞMA EK DÜZENLEMELERİ 2019 ULUSAL RALLİ KURALLARI 2019 ULUSAL HISTORIC RALLİ KURALLARI 2019 ULUSAL PİST KURALLARI 2019 ULUSAL OFFROAD KURALLARI 2019

Detaylı

2007 ULUSAL RALLİ KLASİK ŞAMPİYONASI

2007 ULUSAL RALLİ KLASİK ŞAMPİYONASI 2007 ULUSAL RALLİ KLASİK ŞAMPİYONASI İÇİNDEKİLER 1. ORGANİZASYON 1.1 TANIM 1.2 ORGANİZASYON KOMİTESİ 1.3 PROGRAM 1.4 GÜZERGAH 2. GENEL YÜKÜMLÜLÜKLER 2.1 KATILABİLİR OTOMOBİLLER 2.2 KATILABİLİR YARIŞMACI

Detaylı

KARADENİZ MAHALLİ OFFROAD KUPASI YÖNETMELİĞİ

KARADENİZ MAHALLİ OFFROAD KUPASI YÖNETMELİĞİ KUPANIN TANIMI KARADENİZ MAHALLİ OFFROAD KUPASI YÖNETMELİĞİ Madde 1 :Karadeniz Bölgesinde yapılacak olan organizasyon Karadeniz Mahalli Offroad Kupası adı altında yürütülecektir. KUPANIN ORGANİZATÖR KULÜPLERİ,

Detaylı

TÜRKİYE HISTORIC PİST ŞAMPİYONASI 2. AYAK YARIŞMALARI EK YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE HISTORIC PİST ŞAMPİYONASI 2. AYAK YARIŞMALARI EK YÖNETMELİĞİ TÜRKİYE HISTORIC PİST ŞAMPİYONASI 2. AYAK YARIŞMALARI EK YÖNETMELİĞİ TARİH: 01 02 Haziran 2013 YER: İZMİR ÜLKÜ YARIŞ PİSTİ ASN NO : ASN ONAY TARİHİ : ORGANİZASYON İZMİR ÜLKÜ MOTORSPORLARI KULÜBÜ 1 ) PROGRAM

Detaylı

2017 BAHAR RALLİSİ KLASİK OTOMOBİL KURALLARI

2017 BAHAR RALLİSİ KLASİK OTOMOBİL KURALLARI 2017 BAHAR RALLİSİ KLASİK OTOMOBİL KURALLARI Ralli Programı 22.03.2017 Çarşamba 10:00 Kayıtların açılış 14.04.2017 Cuma 17:00 Kayıtların kapanışı 21.04 2017 Cuma 09:00 Kayıt listesinin İlanı 22.04.2017

Detaylı

2017 BAHAR RALLİSİ KLASİK OTOMOBİL KURALLARI

2017 BAHAR RALLİSİ KLASİK OTOMOBİL KURALLARI 2017 BAHAR RALLİSİ KLASİK OTOMOBİL KURALLARI 0.1 Ralli Programı 22.03.2017 Çarşamba 10:00 Kayıtların açılış 15.04.2017 Cumartesi 17:00 Kayıtların kapanışı 21.04 2017 Cuma 09:00 Kayıt listesinin İlanı 22.04.2017

Detaylı

- Kontrol noktalarında bu zaman karnesini ibraz etmekten sorumludur.

- Kontrol noktalarında bu zaman karnesini ibraz etmekten sorumludur. 9.3 ZAMAN KARNELERİ 9.3.1 Her ekip: - Kendi zaman karnesinden ve - Kontrol noktalarında bu zaman karnesini ibraz etmekten sorumludur. Bu nedenle zaman karnelerini gözetmene doğru zamanda vermek ve doğru

Detaylı

İZMİR KIŞ KUPASI 1.YARIŞI EK YÖNETMELİĞİ. Tarih: 06 Ekim 2013 Pazar Yer: İzmir Park İzmir Ülkü Yarış Pisti

İZMİR KIŞ KUPASI 1.YARIŞI EK YÖNETMELİĞİ. Tarih: 06 Ekim 2013 Pazar Yer: İzmir Park İzmir Ülkü Yarış Pisti İZMİR KIŞ KUPASI 1.YARIŞI EK YÖNETMELİĞİ Tarih: 06 Ekim 2013 Pazar Yer: İzmir Park İzmir Ülkü Yarış Pisti ASN NO: 2013/0110-İBK1. ASN ONAY TARİHİ: 01 Ekim 2013 İÇİNDEKİLER 1-PROGRAM 1.1Kupa Takvimi 2-ORGANİZASYON

Detaylı

Türkiye Karting Şampiyonası. 6. Yarışı EKİM 2017 EK KURALLAR. ASN Onay No: ASN Onay Tarihi:

Türkiye Karting Şampiyonası. 6. Yarışı EKİM 2017 EK KURALLAR. ASN Onay No: ASN Onay Tarihi: Türkiye Karting Şampiyonası 6. Yarışı 07-08 EKİM 2017 EK KURALLAR ASN Onay No ASN Onay Tarihi 1 1) PROGRAM Ek Kuralların yayınlanması 29 Eylül 2017 Cuma 0900 Kayıtların açılması 29 Eylül 2017 Cuma 0900

Detaylı

TOSFED Gözlemcisi : Gökhan ELBİR (TOSFED) Şampiyona Direktörü : Yalçın YILMAZ (TOSFED)

TOSFED Gözlemcisi : Gökhan ELBİR (TOSFED) Şampiyona Direktörü : Yalçın YILMAZ (TOSFED) ASN Onay No : 2016/2005-TKS.3 ASN Onay Tarihi : 20/05/2016 1 1 ) PROGRAM Ek Kuralların yayınlanması 16 Mayıs 2016 Pazartesi 09:00 Kayıtların açılması 16 Mayıs 2016 Pazartesi 09:00 Kayıtların Kapanması

Detaylı

TÜRKİYE KARTİNG ŞAMPİYONASI 3.AYAK EK KURALLARI

TÜRKİYE KARTİNG ŞAMPİYONASI 3.AYAK EK KURALLARI TÜRKİYE KARTİNG ŞAMPİYONASI 3.AYAK EK KURALLARI 23 Haziran 2018 ORGANİZATÖR KULÜP: KOCAELİ KARTİNG KULÜBÜ ASN Onay No: 03TKŞ/07062018 ASN Onay Tarihi: 07/06/2018 1) ORGANİZASYON Türkiye Karting Şampiyonası

Detaylı

İZMİR PARK MAHALLİ PİST YARIŞI 1. AYAK EK KURALLAR. Tarih: 28 Aralık 2014 Pazar. Yer: İzmir Park - İzmir Ülkü Yarış Pisti ASN NO: 2014/2412-ÜİMPY-01

İZMİR PARK MAHALLİ PİST YARIŞI 1. AYAK EK KURALLAR. Tarih: 28 Aralık 2014 Pazar. Yer: İzmir Park - İzmir Ülkü Yarış Pisti ASN NO: 2014/2412-ÜİMPY-01 İZMİR PARK MAHALLİ PİST YARIŞI 1. AYAK EK KURALLAR Tarih: 28 Aralık 2014 Pazar Yer: İzmir Park - İzmir Ülkü Yarış Pisti ASN NO: 2014/2412-ÜİMPY-01 ASN ONAY TARİHİ: 28 Aralık 2014 İÇİNDEKİLER 1- PROGRAM

Detaylı

TOSFED PİST KUPASI 1. AYAK YARIŞI EK KURALLAR. Tarih: O5- Nisan 2014 C.tesi Yer: İzmir Park İzmir Ülkü Yarış Pisti

TOSFED PİST KUPASI 1. AYAK YARIŞI EK KURALLAR. Tarih: O5- Nisan 2014 C.tesi Yer: İzmir Park İzmir Ülkü Yarış Pisti TOSFED PİST KUPASI 1. AYAK YARIŞI EK KURALLAR Tarih: O5- Nisan 2014 C.tesi Yer: İzmir Park İzmir Ülkü Yarış Pisti ASN NO:2014 / 1703 TPK.01 ASN ONAY TARİHİ :21 Mart 2014 İÇİNDEKİLER 1-PROGRAM 1.1Kupa Takvimi

Detaylı

TÜRKİYE PİST ŞAMPİYONASI 1. AYAK YARIŞMALARI EK YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE PİST ŞAMPİYONASI 1. AYAK YARIŞMALARI EK YÖNETMELİĞİ TÜRKİYE PİST ŞAMPİYONASI 1. AYAK YARIŞMALARI EK YÖNETMELİĞİ TARİH: 12-13-14 NİSAN 2013 YER: İZMİR ÜLKÜ YARIŞ PİSTİ ASN NO ; 2013/0204-TPŞ.1 ASN ONAY TARİHİ : 02/ 04 / 2013 ORGANİZASYON İZMİR ÜLKÜ MOTORSPORLARI

Detaylı

TÜRKİYE PİST ŞAMPİYONASI INTERCITY İSTANBUL PARK 4. AYAK YARIŞMALARI EK YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE PİST ŞAMPİYONASI INTERCITY İSTANBUL PARK 4. AYAK YARIŞMALARI EK YÖNETMELİĞİ TÜRKİYE PİST ŞAMPİYONASI INTERCITY İSTANBUL PARK 4. AYAK YARIŞMALARI EK YÖNETMELİĞİ TARİH: 31 AĞUSTOS 01 EYLÜL 2013 YER: İSTANBULPARK ASN NO 2013 / 2907-TPS.4 ASN ONAY TARİHİ 29 Temmuz 2013 ORGANİZASYON

Detaylı

KÖRFEZ PİST KUPASI 2.AYAK EK YÖNETMELİĞİ

KÖRFEZ PİST KUPASI 2.AYAK EK YÖNETMELİĞİ KÖRFEZ PİST KUPASI 2.AYAK EK YÖNETMELİĞİ TARİH: 18 ŞUBAT 2012 YER: KÖRFEZ YARIŞ PİSTİ ASN NO 2012 / 2401 KPK.2 ASN ONAY TARİHİ 24 OCAK 2012 ORGANİZASYON TOSFED 1 1 ) PROGRAM Kayıtların açılması : 06 Şubat

Detaylı

Mercedes-Benz Bahar Rallisi ek kuralları: Ralli Programı

Mercedes-Benz Bahar Rallisi ek kuralları: Ralli Programı 2018 MERCEDES-BENZ BAHAR KLASİK OTOMOBİL RALLİSİ EK KURALLARI 1. 2018 Mercedes-Benz Bahar Rallisi ek kuralları: 1.1 Ralli Programı 19.03.2018 Pazartesi 10:00 Kayıtların açılış 15.04.2018 Çarşamba 17:00

Detaylı

2017 CUMHURİYET RALLİSİ KLASİK OTOMOBİL KURALLARI

2017 CUMHURİYET RALLİSİ KLASİK OTOMOBİL KURALLARI 2017 CUMHURİYET RALLİSİ KLASİK OTOMOBİL KURALLARI 1.1. Ralli Programı 20.09.2017 Çarşamba 10:00-11:00 Kayıtların açılışı 25.10.2017 Çarşamba 17:00 Kayıtların kapanışı 26.10.2017 Perşembe 10:00 Kayıt listesinin

Detaylı

08-09 Ağustos 2015 Karamürsel/Kocaeli

08-09 Ağustos 2015 Karamürsel/Kocaeli 2015 TÜRKİYE PİRAT LİGİ 5.Etap Karamürsel Yelken Kulübü Pirat Kupası 08-09 Ağustos 2015 Karamürsel/Kocaeli Yarış İlanı 2015 Türkiye Pirat Ligi 5.Etap Karamürsel YK Pirat Kupası, Türkiye Yelken Federasyonu

Detaylı

TOSFED PİST KUPASI 2. AYAK YARIŞI EK KURALLAR. Tarih: 04 Mayıs 2014 Pazar Yer: İzmir Park İzmir Ülkü Yarış Pisti

TOSFED PİST KUPASI 2. AYAK YARIŞI EK KURALLAR. Tarih: 04 Mayıs 2014 Pazar Yer: İzmir Park İzmir Ülkü Yarış Pisti TOSFED PİST KUPASI 2. AYAK YARIŞI EK KURALLAR Tarih: 04 Mayıs 2014 Pazar Yer: İzmir Park İzmir Ülkü Yarış Pisti ASN NO:2014/ 2504/ -TPK.02 ASN ONAY TARİHİ :25 Nisan 2014 İÇİNDEKİLER 1-PROGRAM 1.1Kupa Takvimi

Detaylı

Ankara Gözetmen Kurulu Eğitim Sunumları. Otokros. AGK 2012 Eğitim Sunumları

Ankara Gözetmen Kurulu Eğitim Sunumları. Otokros. AGK 2012 Eğitim Sunumları Ankara Gözetmen Kurulu Eğitim Sunumları Otokros AGK 2012 Eğitim Sunumları 1 Otokros Nedir? Her aracın start çizgisinden, 5 farklı kategoride, teker teker başlayarak 600-1200 metrelik bir parkurda antrenman

Detaylı

TYF Pirat Sınıf Komitesi 2013 Türkiye Pirat Ligi Yarış İlanı

TYF Pirat Sınıf Komitesi 2013 Türkiye Pirat Ligi Yarış İlanı TYF Pirat Sınıf Komitesi 2013 Türkiye Pirat Ligi Yarış İlanı Türkiye Yelken Federasyonu nun 2013 yılı Faaliyet Programı nda yer alan 2013 TYF Türkiye Pirat Ligi 5 etaptan oluşan bir şampiyona olarak gerçekleştirilecek

Detaylı

ASN 13 / 709 ASN ONAY TARİHİ:

ASN 13 / 709 ASN ONAY TARİHİ: EK YÖNETMELİK ASN Onay No: 13 / 709 ASN ONAY TARİHİ: 01.10.2013 1. PROGRAM 2. ORGANİZASYON 2.1 TARİF 2.2 ORGANİZASYON KOMİTESİ 2.3 YARIŞMA GÖREVLİLERİ 3. GENEL HÜKÜMLER 3.1 GEÇERLİLİK 3.2 TANIM 3.3 KATILABİLİR

Detaylı

SAYGILI RULMAN KIŞ KUPASI 3.YARIŞI EK YÖNETMELİĞİ. Tarih: 19 Ocak 2014 Pazar Yer: İzmir Park İzmir Ülkü Yarış Pisti

SAYGILI RULMAN KIŞ KUPASI 3.YARIŞI EK YÖNETMELİĞİ. Tarih: 19 Ocak 2014 Pazar Yer: İzmir Park İzmir Ülkü Yarış Pisti SAYGILI RULMAN KIŞ KUPASI 3.YARIŞI EK YÖNETMELİĞİ Tarih: 19 Ocak 2014 Pazar Yer: İzmir Park İzmir Ülkü Yarış Pisti ASN NO: 2014 / 1401 İKP.1 ASN ONAY TARİHİ: 16 OCAK 2014 İÇİNDEKİLER 1-PROGRAM 1.1Kupa

Detaylı

2017 TÜRKİYE TRIAL ŞAMPİYONASI 5. YARIŞ BEYOFF 30 EYLÜL - 01 EKİM 2017 EK KURALLAR ASN ONAY TARİHİ : İÇİNDEKİLER 1

2017 TÜRKİYE TRIAL ŞAMPİYONASI 5. YARIŞ BEYOFF 30 EYLÜL - 01 EKİM 2017 EK KURALLAR ASN ONAY TARİHİ : İÇİNDEKİLER 1 2017 TÜRKİYE TRIAL ŞAMPİYONASI 5. YARIŞ BEYOFF 30 EYLÜL - 01 EKİM 2017 EK KURALLAR ASN ONAY NO : 2017/1808-TTRŞ.05 ASN ONAY TARİHİ : 18.08.2017 İÇİNDEKİLER 1 1) PROGRAM 2) ORGANİZASYON 2.1 ORGANİZASYON

Detaylı

İZMİR KIŞ KUPASI 1.YARIŞI EK YÖNETMELİĞİ. Tarih: 06 Ekim 2013 Pazar Yer: İzmir Park İzmir Ülkü Yarış Pisti

İZMİR KIŞ KUPASI 1.YARIŞI EK YÖNETMELİĞİ. Tarih: 06 Ekim 2013 Pazar Yer: İzmir Park İzmir Ülkü Yarış Pisti İZMİR KIŞ KUPASI 1.YARIŞI EK YÖNETMELİĞİ Tarih: 06 Ekim 2013 Pazar Yer: İzmir Park İzmir Ülkü Yarış Pisti ASN NO: 2013/0110-İBK1. ASN ONAY TARİHİ: 01 Ekim 2013 İÇİNDEKİLER 1-PROGRAM 1.1Kupa Takvimi 2-ORGANİZASYON

Detaylı

TÜRKİYE YELKEN FEDERASYONU PİRAT SINIF KOMİTESİ 2014 TYF TÜRKİYE PİRAT TROFESİ

TÜRKİYE YELKEN FEDERASYONU PİRAT SINIF KOMİTESİ 2014 TYF TÜRKİYE PİRAT TROFESİ TÜRKİYE YELKEN FEDERASYONU PİRAT SINIF KOMİTESİ 2014 TYF TÜRKİYE PİRAT TROFESİ Genel Yarış İlanı Türkiye Yelken Federasyonu nun 2014 yılı Faaliyet Programı nda yer alan 2014 TYF Türkiye Pirat Trofesi 5

Detaylı

2015 TOSFED PİST KUPASI KURALLARI 03.03.2015

2015 TOSFED PİST KUPASI KURALLARI 03.03.2015 2015 TOSFED PİST KUPASI KURALLARI 03.03.2015 İşbu kurallar TOSFED tarafından hazırlanmış olup, 01 Ocak 2015-31 Aralık 2015 tarihleri arasında geçerlidir. Bu kurallar, Ulusal Pist Kurallar Kitabı göz önünde

Detaylı

BURSA TRIAL KUPASI 15 ARALIK 2013. ASN Onay No:13-971

BURSA TRIAL KUPASI 15 ARALIK 2013. ASN Onay No:13-971 BURSA TRIAL KUPASI 15 ARALIK 2013 ASN Onay No:13-971 ASN ONAY TARİHİ: 05 Aralık 2013 İÇİNDEKİLER 1. PROGRAM 2. ORGANİZASYON 2.1 TARİF 2.2 ORGANİZASYON KOMİTESİ 2.3 YARIŞMA GÖREVLİLERİ 3. GENEL HÜKÜMLER

Detaylı

2015 TÜRKİYE PİRAT LİGİ 2.Etap AltınBalta Yarışı. 27 Haziran 2015

2015 TÜRKİYE PİRAT LİGİ 2.Etap AltınBalta Yarışı. 27 Haziran 2015 2015 TÜRKİYE PİRAT LİGİ 2.Etap AltınBalta Yarışı 27 Haziran 2015 Yarış İlanı 2015 Türkiye Pirat Ligi 2.Etap AltınBalta Yarışı, Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) himayesinde TYF Pirat Sınıf Komitesi ve İstanbul

Detaylı

TOSFED TRIAL KUPASI 1.YARIŞI

TOSFED TRIAL KUPASI 1.YARIŞI TOSFED TRIAL KUPASI 1.YARIŞI 08-09 MART 2014 ASN Onay No : 2014 / 0403 TTKBS.1 ASN ONAY TARİHİ : 04.03.2014 İÇİNDEKİLER 1. PROGRAM 2. ORGANİZASYON 2.1 TARİF 2.2 ORGANİZASYON KOMİTESİ 2.3 YARIŞMA GÖREVLİLERİ

Detaylı

Ankara Gözetmen Kurulu Eğitim Sunumları

Ankara Gözetmen Kurulu Eğitim Sunumları Ankara Gözetmen Kurulu Eğitim Sunumları Tırmanma AGK 2012 Eğitim Sunumları 1 Tırmanma Nedir? Her aracın start çizgisinden, teker teker başlayarak aynı parkurda Start tan daha yüksekte olan bitiş çizgisini

Detaylı

TÜRKİYE KARTİNG ŞAMPİYONASI 7.AYAK EK KURALLARI Kasım 2018 ORGANİZATÖR : TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU

TÜRKİYE KARTİNG ŞAMPİYONASI 7.AYAK EK KURALLARI Kasım 2018 ORGANİZATÖR : TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU TÜRKİYE KARTİNG ŞAMPİYONASI 7.AYAK EK KURALLARI 10 11 Kasım 2018 ORGANİZATÖR : TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU ASN Onay No: 07TKŞ/311018 ASN Onay Tarihi: 31/10/2018 1) ORGANİZASYON Türkiye Karting

Detaylı

İSTANBUL KARTİNG DAYANIKLILIK BİRİNCİLİĞİ 2. AYAK YARIŞMASI TARİH: 09 AĞUSTOS 2015 YER: KENAN SOFUOĞLU PİSTİ, AKYAZI-SAKARYA

İSTANBUL KARTİNG DAYANIKLILIK BİRİNCİLİĞİ 2. AYAK YARIŞMASI TARİH: 09 AĞUSTOS 2015 YER: KENAN SOFUOĞLU PİSTİ, AKYAZI-SAKARYA İSTANBUL KARTİNG DAYANIKLILIK BİRİNCİLİĞİ 2. AYAK YARIŞMASI TARİH: 09 AĞUSTOS 2015 YER: KENAN SOFUOĞLU PİSTİ, AKYAZI-SAKARYA EK KURALLAR ASN Onay No: 2015 / 2207 İKDBMY.2 ASN Onay Tarihi: 04 / 08 /2015

Detaylı

TARİH: 20 EYLÜL 2015 PAZAR

TARİH: 20 EYLÜL 2015 PAZAR İSTANBUL KARTİNG DAYANIKLILIK BİRİNCİLİĞİ 4. AYAK YARIŞMASI TARİH: 20 EYLÜL 2015 PAZAR YER: KENAN SOFUOĞLU PİSTİ, AKYAZI-SAKARYA EK KURALLAR ASN Onay No: 2015 /0209 İKDBMY.04 ASN Onay Tarihi: 14 / 09 /2015

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08.2011 28.07.2013 Doğu_Takım_Şmp_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası Takım

Detaylı

Denizli Aquatlonu Küçükler Türkiye Finali Ve Yıldızlar, Gençler, Elitler Yarış Talimatı

Denizli Aquatlonu Küçükler Türkiye Finali Ve Yıldızlar, Gençler, Elitler Yarış Talimatı Denizli Aquatlonu Küçükler Türkiye Finali Ve Yıldızlar, Gençler, Elitler Yarış Talimatı Federasyonumuzun faaliyet programında yer alan Denizli Aquatlon yarışları 01-02 Kasım 2014 tarihinde Denizli Pamukkale

Detaylı

TÜRKİYE PİST ŞAMPİYONASI 1. AYAK YARIŞMASI EK KURALLAR

TÜRKİYE PİST ŞAMPİYONASI 1. AYAK YARIŞMASI EK KURALLAR TÜRKİYE PİST ŞAMPİYONASI 1. AYAK YARIŞMASI EK KURALLAR Tarih: 05-06 Nisan 2014 Yer: İzmir Ülkü Yarış Pisti ASN NO:2014 / 1703 TPŞ.01 ASN ONAY TARİHİ :21 Mart 2014 ORGANİZASYON İZMİR ÜLKÜ MOTORSPORLARI

Detaylı

TÜRKİYE PİST ŞAMPİYONASI INTERCITY İSTANBUL PARK 3. AYAK YARIŞMALARI EK KURALLARI

TÜRKİYE PİST ŞAMPİYONASI INTERCITY İSTANBUL PARK 3. AYAK YARIŞMALARI EK KURALLARI TÜRKİYE PİST ŞAMPİYONASI INTERCITY İSTANBUL PARK 3. AYAK YARIŞMALARI EK KURALLARI TARİH: 05-06 TEMMUZ 2014 YER: İSTANBULPARK ASN NO 2014 / 2706 TPŞ.03 ASN ONAY TARİHİ 27.06.2014 ORGANİZASYON TOSFED 1 1

Detaylı

GÖZLEMCİ RAPORU. Cumhuriyet Rallisi 2012 TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU KATSAYI:

GÖZLEMCİ RAPORU. Cumhuriyet Rallisi 2012 TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU KATSAYI: TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU GÖZLEMCİ RAPORU Cumhuriyet Rallisi 01 KLÂSİK OTOMOBİL 06-07 Ekim 01 ORGANİZATOR: KATSAYI: KLÂSİK OTOMOBİL KULÜBÜ GÖZLEMCİ: ŞEVKİ GÖKERMAN ATAMA NO: 01 / 1709 - CMR.3

Detaylı

TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU KAYAKLI KOŞU VE TEKERLEKLİ KAYAK YARIŞMA TALİMATI

TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU KAYAKLI KOŞU VE TEKERLEKLİ KAYAK YARIŞMA TALİMATI TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU KAYAKLI KOŞU VE TEKERLEKLİ KAYAK YARIŞMA TALİMATI Kayaklı Koşu - Tekerlekli Kayak Yarışmaları Temel Kuralları Kayaklı Koşu Yarışmaları; 1. Kayaklı Koşu yarışmaları; erkekler ve

Detaylı

Ankara Gözetmen Kurulu Eğitim Sunumları

Ankara Gözetmen Kurulu Eğitim Sunumları Ankara Gözetmen Kurulu Eğitim Sunumları Ralli-Ek Bilgiler AGK 2011 Eğitim Sunumları 1 Servis Alanı Organizatörün bilgisi dışında servis alanında benzin doldurma veya boşaltma işlemi yapılamaz. Organizatör,

Detaylı

TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU ORGANİZATÖR EĞİTİMİ 2012

TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU ORGANİZATÖR EĞİTİMİ 2012 TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU ORGANİZATÖR EĞİTİMİ 2012 2012 OTOMOBĠL SPORLARI ORGANĠZATÖR TALĠMATLARINDAKĠ DEĞĠġĠKLĠKLER 2012 FARKLILIKLARI Genel Müdürlük: Genel Müdür: Gençlik ve Spor Bakanlığı

Detaylı

İSTANBUL KARTİNG DAYANIKLILIK BİRİNCİLİĞİ 1. AYAK YARIŞMASI TARİH: 24 MAYIS 2015 YER: KENAN SOFUOĞLU PİSTİ, AKYAZI-SAKARYA

İSTANBUL KARTİNG DAYANIKLILIK BİRİNCİLİĞİ 1. AYAK YARIŞMASI TARİH: 24 MAYIS 2015 YER: KENAN SOFUOĞLU PİSTİ, AKYAZI-SAKARYA İSTANBUL KARTİNG DAYANIKLILIK BİRİNCİLİĞİ 1. AYAK YARIŞMASI TARİH: 24 MAYIS 2015 YER: KENAN SOFUOĞLU PİSTİ, AKYAZI-SAKARYA EK KURALLAR ASN Onay No: 2015/0605-İKDBMY.01 ASN Onay Tarihi: 15/ 05 /2015 ORGANİZATÖR:

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, can ve mal güvenliği yönünden; Yüzüncü Yıl Üniversitesinin yönetimi altındaki alanlar içinde trafik düzeninin sağlanması

Detaylı

KAPAK TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU GÖZLEMCİ RAPORU 2014 TOSFED TRIAL KUPASI 3, YARIŞI (DOSOD) OFFROAD 02-03 / 08 /2014

KAPAK TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU GÖZLEMCİ RAPORU 2014 TOSFED TRIAL KUPASI 3, YARIŞI (DOSOD) OFFROAD 02-03 / 08 /2014 KAPAK TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU GÖZLEMCİ RAPORU 2014 TOSFED TRIAL KUPASI 3, YARIŞI (DOSOD) OFFROAD 02-03 / 08 /2014 ORGANİZATOR:Düzce Otomobil Sporları Off-Road Kl. (DO KATSAYI: 1 GÖZLEMCİ:

Detaylı

2013 Türkiye Tırmanma Şampiyonası GÜRSU TIRMANMA YARIŞI

2013 Türkiye Tırmanma Şampiyonası GÜRSU TIRMANMA YARIŞI İÇİNDEKİLER 1. PROGRAM 2. ORGANİZASYON 2.1 TARİF 2.2 ORGANİZASYON KOMİTESİ 2.3 YARIŞMA GÖREVLİLERİ 2013 Türkiye Tırmanma Şampiyonası GÜRSU TIRMANMA YARIŞI 21 Nisan 2013 EK YÖNETMELİK 3. GENEL HÜKÜMLER

Detaylı

Türkiye Karting Şampiyonası

Türkiye Karting Şampiyonası Türkiye Karting Şampiyonası 2. Yarışı 27-28 Mayıs 2017 EK KURALLAR ASN Onay No: 2017/2205 TKŞ2 1) PROGRAM ASN Onay Tarihi: 22/05/2017 Ek Kuralların yayınlanması Kayıtların açılması Kayıtların Kapanması

Detaylı

KAPAK TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU GÖZLEMCİ RAPORU 2014 TÜRKİYE OFF-ROAD ŞAMPİYONASI 7. YARIŞI (SOSDER) OFF-ROAD 29-30/ 11 /2014

KAPAK TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU GÖZLEMCİ RAPORU 2014 TÜRKİYE OFF-ROAD ŞAMPİYONASI 7. YARIŞI (SOSDER) OFF-ROAD 29-30/ 11 /2014 KAPAK TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU GÖZLEMCİ RAPORU 2014 TÜRKİYE OFF-ROAD ŞAMPİYONASI 7. YARIŞI (SOSDER) OFF-ROAD 29-30/ 11 /2014 ORGANİZATOR: SAKARYA OTOM. SPORLARI KULÜBÜ KATSAYI: 0,8 GÖZLEMCİ:

Detaylı

TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU GÖZLEMCİ RAPORU 2014 TÜRKİYE OFF-ROAD ŞAMPİYONASI 1

TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU GÖZLEMCİ RAPORU 2014 TÜRKİYE OFF-ROAD ŞAMPİYONASI 1 KAPAK TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU GÖZLEMCİ RAPORU 2014 TÜRKİYE OFF-ROAD ŞAMPİYONASI 1. YARIŞI (ANDOFF) OFF-ROAD 01-02/ 03 /2014 ORGANİZATOR: ANKARA OFF-ROAD KULÜBÜ KATSAYI: 1 GÖZLEMCİ: KEMAL

Detaylı

İ.Ü. 39. SPOR ŞÖLENİ RAFTİNG YARIŞLARI YARIŞMA YÖNERGESİ

İ.Ü. 39. SPOR ŞÖLENİ RAFTİNG YARIŞLARI YARIŞMA YÖNERGESİ İ.Ü. 39. SPOR ŞÖLENİ RAFTİNG YARIŞLARI YARIŞMA YÖNERGESİ Yarışmalar, Uluslararası Rafting Federasyonu (IRF) standartlarına uygun ekipmanlarla ve IRF nin belirlediği puanlama sistemine uygun olarak gerçekleşir.

Detaylı

TÜRKİYE PİST ŞAMPİYONASI 6. AYAK YARIŞMASI EK YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE PİST ŞAMPİYONASI 6. AYAK YARIŞMASI EK YÖNETMELİĞİ TÜRKİYE PİST ŞAMPİYONASI 6. AYAK YARIŞMASI EK YÖNETMELİĞİ Tarih: 09 10 Kasım 2013 Yer: İzmir Ülkü Yarış Pisti ASN NO: 2013 / 0511 TPŞ.6 ASN ONAY TARİHİ: 08 Kasım 2013 ORGANİZASYON İZMİR ÜLKÜ MOTORSPORLARI

Detaylı

GÜNEY MARMARA TRİAL KUPASI YÖNETMELİĞİ

GÜNEY MARMARA TRİAL KUPASI YÖNETMELİĞİ GÜNEY MARMARA TRİAL KUPASI YÖNETMELİĞİ 1.YARIŞ: 28 NİSAN 2013 2. YARIŞ ASN ONAY NO : 2013/2409 GMTK-2 ASN ONAY TARİHİ : MAHALLİ KUPA YÖNETMELİK BAŞLIKLARI 1- GENEL HÜKÜMLER 1.1 Kural Kitaplarının yorumu

Detaylı

TÜRKİYE PİST ŞAMPİYONASI 1. AYAK YARIŞMASI EK KURALLAR

TÜRKİYE PİST ŞAMPİYONASI 1. AYAK YARIŞMASI EK KURALLAR TÜRKİYE PİST ŞAMPİYONASI 1. AYAK YARIŞMASI EK KURALLAR Tarih: 18-19 Nisan 2015 Yer: İzmir Ülkü Yarış Pisti TOSFED ONAY NO:2015/1004-TPŞ.01 TOSFED ONAY TARİHİ:14 NİSAN 2015 ORGANİZASYON İZMİR ÜLKÜ MOTORSPORLARI

Detaylı

TOSFED TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU

TOSFED TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU 2012 KÖRFEZ KARTİNG KUPASI 1. AYAK YARIŞMA EK YÖNETMELİĞİ 25-26 ŞUBAT 2012 KÖRFEZ KARTİNG PİSTİ TOSFED TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU ASN ONAY NO: 2012 / 2401 - KKK.1 ASN ONAY TARİHİ: 24 OCAK 2012

Detaylı

KAPAK TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU GÖZLEMCİ RAPORU 2014 TOSFED TRIAL KUPASI 2, YARIŞI (BEYOFF) OFFROAD 17-18 / 05 /2014

KAPAK TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU GÖZLEMCİ RAPORU 2014 TOSFED TRIAL KUPASI 2, YARIŞI (BEYOFF) OFFROAD 17-18 / 05 /2014 KAPAK TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU GÖZLEMCİ RAPORU 2014 TOSFED TRIAL KUPASI 2, YARIŞI (BEYOFF) OFFROAD 17-18 / 05 /2014 ORGANİZATOR:Beykoz Off-Road Kulübü (BEYOFF) KATSAYI: 1 GÖZLEMCİ: Kemal Kurtagiç

Detaylı

2015 SEFERİHİSAR RALLİSİ MAHALLİ 26-27 ARALIK 2015 EK KURALLARI

2015 SEFERİHİSAR RALLİSİ MAHALLİ 26-27 ARALIK 2015 EK KURALLARI 2015 SEFERİHİSAR RALLİSİ MAHALLİ 26-27 ARALIK 2015 EK KURALLARI TOSFED onay numarası : 15 / 1211 TOSFED onay Tarihi : 30 Kasım 2015 1. PROGRAM 2. ORGANİZASYON 2.1 Tarif 2.2 Adresler ve Resmi İlan Yerleri

Detaylı

TÜRKİYE ATV ENDURO ŞAMPİYONASI

TÜRKİYE ATV ENDURO ŞAMPİYONASI TÜRKİYE ATV ENDURO ŞAMPİYONASI YARIŞ YÖNERGESİ 3. AYAK SARIYER / İSTANBUL 28 29 Mayıs 2016 AYAZAĞA BİRLİK SPOR KULÜBÜ YARIŞ BİLGİLERİ Bu Yarış Türkiye Motosiklet Federasyonu nun 2016 Enduro Kural Kitabındaki

Detaylı

YARIŞ KURALLARI YARIŞMAYA KATILAN VE KAYIT FORMUNU DOLDURAN TÜM KATILIMCILAR; AŞAĞIDAKİ KURALLARI OKUMAK VE BU KURALLARA UYMAK ZORUNDADIR.

YARIŞ KURALLARI YARIŞMAYA KATILAN VE KAYIT FORMUNU DOLDURAN TÜM KATILIMCILAR; AŞAĞIDAKİ KURALLARI OKUMAK VE BU KURALLARA UYMAK ZORUNDADIR. YARIŞ KURALLARI YARIŞMAYA KATILAN VE KAYIT FORMUNU DOLDURAN TÜM KATILIMCILAR; AŞAĞIDAKİ KURALLARI OKUMAK VE BU KURALLARA UYMAK ZORUNDADIR. GÜVENLİK: 1. Bir yarış ya da antrenman sırasında hasar gören herhangi

Detaylı

1. TOSFED Dokümanları / Off-Road GÖZLEMCİ RAPORU 29 41

1. TOSFED Dokümanları / Off-Road GÖZLEMCİ RAPORU 29 41 Yarış No: Onay No: Gözlemci: 6.Yarış 009/1009- TOŞ.6 Serhat Tolan 1. TOSFED Dokümanları / Off-Road GÖZLEMCİ RAPORU 9 41 1.1 Yol Notu 4 5 1.1.1 Genel sunum 1 1 1.1. Plan, içerik, standart gereklere uygunluğu

Detaylı

TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU ESKRİM TEKNİK TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU ESKRİM TEKNİK TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanlığından: TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU ESKRİM TEKNİK TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu Talimatın amacı; eskrim müsabakalarının

Detaylı

MAHALLİ SPRINT TIRMANMA ANA KURALLAR

MAHALLİ SPRINT TIRMANMA ANA KURALLAR 1. MAHALLİ SPRINT TIRMANMA MAHALLİ SPRINT TIRMANMA ANA KURALLAR Kategori Birincileri Mahalli Sprint Tırmanma Yarışına katılan sürücüler kategorilerinde elde ettikleri puana göre yarış sonunda; Sprint Tırmanma

Detaylı

Türkiye Yelken Federasyonu Pirat Sınıf Komitesi 2013 Türkiye Pirat Şampiyonası Temmuz 2013, Karamürsel-Kocaeli

Türkiye Yelken Federasyonu Pirat Sınıf Komitesi 2013 Türkiye Pirat Şampiyonası Temmuz 2013, Karamürsel-Kocaeli Türkiye Yelken Federasyonu Pirat Sınıf Komitesi 2013 Türkiye Pirat Şampiyonası 06-07 Temmuz 2013, Karamürsel-Kocaeli Yarış İlanı Türkiye Yelken Federasyonu nun 2013 yılı Faaliyet Programı nda yer alan

Detaylı

ROTAX MAX CHALLENGE TÜRKİYE 2. AYAK YARIŞMASI TARİH : 19-20 MAYIS 2012 YER: KÖRFEZ KARTİNG PİSTİ

ROTAX MAX CHALLENGE TÜRKİYE 2. AYAK YARIŞMASI TARİH : 19-20 MAYIS 2012 YER: KÖRFEZ KARTİNG PİSTİ ROTAX MAX CHALLENGE TÜRKİYE 2. AYAK YARIŞMASI TARİH : 19-20 MAYIS 2012 YER: KÖRFEZ KARTİNG PİSTİ EK YÖNETMELİK ASN Onay No: 2012 /1405 RMC2 ASN Onay Tarihi: 14 / 05 /2012 ORGANİZATÖR: 1 1. YARIŞMA PROGRAMI

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU KULÜPLER ARASI YILDIZLAR TENİS LİGİ TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU KULÜPLER ARASI YILDIZLAR TENİS LİGİ TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU KULÜPLER ARASI YILDIZLAR TENİS LİGİ TALİMATI Kapsam Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu talimat, kulüpler arası Yıldızlar tenis liglerinin düzenlenmesini, idari

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZ ADINA ŞEHİT POLİS FETHİ SEKİN YOL KOŞUSU 01 MART 2018 / İZMİR

EGE ÜNİVERSİTESİ KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZ ADINA ŞEHİT POLİS FETHİ SEKİN YOL KOŞUSU 01 MART 2018 / İZMİR EGE ÜNİVERSİTESİ KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZ ADINA ŞEHİT POLİS FETHİ SEKİN YOL KOŞUSU 01 MART 2018 / İZMİR YARIŞMA STATÜSÜ 10 km lik Kahraman Şehitlerimiz Adına Şehit Polis Fethi SEKİN Yol Koşusu 01 Mart 2018

Detaylı

OVGOROZ RALLİSİ 07 ARALIK 2014

OVGOROZ RALLİSİ 07 ARALIK 2014 OVGOROZ RALLİSİ 07 ARALIK 2014 ~ 1 ~ İÇİNDEKİLER 1. PROGRAM 2. ORGANİZASYON 2.1 TARİF 2.2 ORGANİZASYON KOMİTESİ 2.3 YARIŞMA GÖREVLİLERİ 3. GENEL HÜKÜMLER 3.1 GEÇERLİLİK 3.2 TANIM 3.3 KATILABİLİR ARAÇLAR

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08.2011 20.07.2012 Doğu_Lig_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası Tenis Ligi Talimatı

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZ ADINA ŞEHİT POLİS FETHİ SEKİN YOL KOŞUSU 01 MART 2017 / İZMİR

EGE ÜNİVERSİTESİ KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZ ADINA ŞEHİT POLİS FETHİ SEKİN YOL KOŞUSU 01 MART 2017 / İZMİR EGE ÜNİVERSİTESİ KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZ ADINA ŞEHİT POLİS FETHİ SEKİN YOL KOŞUSU 01 MART 2017 / İZMİR YARIŞMA STATÜSÜ 11 km lik Kahraman Şehitlerimiz Adına Şehit Polis Fethi SEKİN Yol Koşusu 01 Mart 2017

Detaylı

2015 TOSFED PİST KUPASI KURALLARI ) Bir yıl içinde en az adet üretim şartı aranır.

2015 TOSFED PİST KUPASI KURALLARI ) Bir yıl içinde en az adet üretim şartı aranır. 2015 TOSFED PİST KUPASI KURALLARI 02.02.2015 İş bu kurallar TOSFED tarafından hazırlanmış olup, 01 Ocak 2015-31 Aralık 2015 tarihleri arasında geçerlidir. Bu kurallar, Ulusal Pist Kurallar Kitabı göz önünde

Detaylı

İZMİR MAHALLİ OTOKROS KUPASI ANA KURALLAR

İZMİR MAHALLİ OTOKROS KUPASI ANA KURALLAR İZMİR MAHALLİ OTOKROS KUPASI ANA KURALLAR 1. İZMİR MAHALLİ OTOKROS KUPASI Kategori Birincileri İzmir Otokros Kupasına na dahil yarışmalardan aldığı puanlarla kategorilerinde sezon sonunda en yüksek puana

Detaylı

TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU GÖZLEMCİ RAPORU 2014 TÜRKİYE OFF-ROAD ŞAMPİYONASI 3

TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU GÖZLEMCİ RAPORU 2014 TÜRKİYE OFF-ROAD ŞAMPİYONASI 3 KAPAK TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU GÖZLEMCİ RAPORU 2014 TÜRKİYE OFF-ROAD ŞAMPİYONASI 3. YARIŞI (DOSOD) OFF-ROAD 26-27/ 04 /2014 ORGANİZATOR: DÜZCE OTOMOBİL SP. OFF-ROAD KULÜBÜ KATSAYI: 1 GÖZLEMCİ:

Detaylı

Bursa Alternatif Sporlar Kulübü Türkiye Trial Şampiyonası 2, Ayak Bursa Yarışı Ek Kuralları Mayıs 2017

Bursa Alternatif Sporlar Kulübü Türkiye Trial Şampiyonası 2, Ayak Bursa Yarışı Ek Kuralları Mayıs 2017 2017 TÜRKİYE TRIAL ŞAMPİYONASI 2.YARIŞ NİLÜFER/BURSA 20-21 MAYIS 2017 EK KURALLAR ASN ONAY NO : 2017/2704-TTRŞ.02 ASN ONAY TARİHİ : 27.04.2017 İÇİNDEKİLER 1 1) PROGRAM 2) ORGANİZASYON 2.1 ORGANİZASYON

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU TÜRKİYE YAMAÇ PARAŞÜTÜ HEDEF LİGİ ETAP BÜLTENİ (AÇIK) 12-14 HAZİRAN /2015. NİLÜFER / BURSA (5. Etap) BÜLTEN NO : 5.

TÜRK HAVA KURUMU TÜRKİYE YAMAÇ PARAŞÜTÜ HEDEF LİGİ ETAP BÜLTENİ (AÇIK) 12-14 HAZİRAN /2015. NİLÜFER / BURSA (5. Etap) BÜLTEN NO : 5. TÜRK HAVA KURUMU TÜRKİYE YAMAÇ PARAŞÜTÜ HEDEF LİGİ ETAP BÜLTENİ (AÇIK) 12-14 HAZİRAN /2015 NİLÜFER / BURSA (5. Etap) BÜLTEN NO : 5 Ankara 2015 1. ŞAMPİYONANIN MAKSADI Türk ve diğer ülkelerden yamaç paraşütü

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI VE BİREYSEL TENİS LİGİ TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI VE BİREYSEL TENİS LİGİ TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI VE BİREYSEL TENİS LİGİ TALİMATI İLK YAYIN TARİHİ DEĞİŞİKLİK TARİHİ TALİMAT SERİ NUMARASI 18.08.2011 20.06.2017 Doğu_Lig_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası ve Bireysel

Detaylı

KULÜPLER ARASI ÇOCUKLAR, YILDIZLAR VE GENÇLER TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KULÜPLER ARASI ÇOCUKLAR, YILDIZLAR VE GENÇLER TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 1 KULÜPLER ARASI ÇOCUKLAR, YILDIZLAR VE GENÇLER TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI Kapsam Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu talimat, kulüpler arası Çocuklar, Yıldızlar ve Gençler Takım Şampiyonasının

Detaylı

GÜNEY DOĞU AVRUPA BÖLGE KUPASI ŞAMPİYONASI (SEEKZ) 2. YARIŞ

GÜNEY DOĞU AVRUPA BÖLGE KUPASI ŞAMPİYONASI (SEEKZ) 2. YARIŞ GÜNEY DOĞU AVRUPA BÖLGE KUPASI ŞAMPİYONASI (SEEKZ) 2. YARIŞ GÜNEY DOĞU AVRUPA BÖLGE KUPASI ŞAMPİYONASI (SEEKZ) MINI 60 - KF3 KF2 and KZ2 sınıflarının 2009 daki 2. yarışı. EK YÖNETMELİK Madde 1 Yarışmanın

Detaylı

2016 TÜRKİYE PİRAT LİGİ 1.ETAP FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ PİRAT KUPASI Nisan 2016

2016 TÜRKİYE PİRAT LİGİ 1.ETAP FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ PİRAT KUPASI Nisan 2016 2016 TÜRKİYE PİRAT LİGİ 1.ETAP FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ PİRAT KUPASI 09-10 Nisan 2016 Yarış İlanı 2016 Türkiye Pirat Ligi 1.Etap Fenerbahçe S.K. Pirat Kupası, Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) himayesinde

Detaylı

TÜRKİYE PİST ŞAMPİYONASI INTERCITY İSTANBUL PARK 5. AYAK YARIŞI EK KURALLAR

TÜRKİYE PİST ŞAMPİYONASI INTERCITY İSTANBUL PARK 5. AYAK YARIŞI EK KURALLAR TÜRKİYE PİST ŞAMPİYONASI INTERCITY İSTANBUL PARK 5. AYAK YARIŞI EK KURALLAR TARİH: 01-02 KASIM 2014 YER: İSTANBUL PARK ASN NO : 2014 / 1010 TPŞ.05 ASN ONAY TARİHİ : 10.10.2014 ORGANİZASYON TOSFED TÜRKİYE

Detaylı

2015 TÜRKİYE TRIAL ŞAMPİYONASI 2.YARIŞI DOSOD 18-19 NİSAN 2015

2015 TÜRKİYE TRIAL ŞAMPİYONASI 2.YARIŞI DOSOD 18-19 NİSAN 2015 2015 TÜRKİYE TRIAL ŞAMPİYONASI 2.YARIŞI DOSOD 18-19 NİSAN 2015 ASN Onay No : 2015/3103 TTRLŞ.02 ASN ONAY TARİHİ : 02/NİSAN/2015 İÇİNDEKİLER 1. PROGRAM 2. ORGANİZASYON 2.1 TARİF 2.2 ORGANİZASYON KOMİTESİ

Detaylı

İZMİR ÜLKÜ KARTİNG PİSTİ

İZMİR ÜLKÜ KARTİNG PİSTİ TÜRKİYE KARTİNG ŞAMPİYONASI 8. AYAK YARIŞMA EK YÖNETMELİĞİ 06 Kasım 2010 İZMİR ÜLKÜ KARTİNG PİSTİ TOSFED TURKIYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU ASN ONAY NO: 2010/0111 - TKŞ.8 ASN ONAY TARİHİ: 01 Kasım 2010

Detaylı

2. 3. Ve 4. Ayak Yarışları EK KURALLAR. TARİH : Ekim 2018 YER : Körfez Yarış Pisti. ORGANİZASYON TOSFED Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu

2. 3. Ve 4. Ayak Yarışları EK KURALLAR. TARİH : Ekim 2018 YER : Körfez Yarış Pisti. ORGANİZASYON TOSFED Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu 2. 3. Ve 4. Ayak Yarışları EK KURALLAR TARİH : 27-28 Ekim 2018 YER : Körfez Yarış Pisti ORGANİZASYON TOSFED Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu 1. PROGRAM TOSFED YILDIZINI ARIYOR Final Yarışları 27 Ekim

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU TÜRKİYE YAMAÇPARAŞÜT HEDEF LİGİ ETAP BÜLTENİ (AÇIK)../.../2016. Yer Belirtilecek (. Etap) BÜLTEN NO :..

TÜRK HAVA KURUMU TÜRKİYE YAMAÇPARAŞÜT HEDEF LİGİ ETAP BÜLTENİ (AÇIK)../.../2016. Yer Belirtilecek (. Etap) BÜLTEN NO :.. TÜRK HAVA KURUMU TÜRKİYE YAMAÇPARAŞÜT HEDEF LİGİ ETAP BÜLTENİ (AÇIK)../.../2016 Yer Belirtilecek (. Etap) BÜLTEN NO :.. Ankara 2016 1. ŞAMPİYONANIN MAKSADI Türk ve diğer ülke yamaçparaşüt pilotlarını bir

Detaylı

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI 1) Amaç Çizgi izleyen robotlar beyaz zemin üzerindeki siyah çizgiyi ya da siyah zemin üzerindeki beyaz çizgiyi otonom takip etmek amacıyla tasarlanırlar.

Detaylı

TYF HALİT NARİN KUPASI OPTIMIST OPTIMIST JUNIOR - LASER STANDART LASER RADIAL LASER 4.7 18 24 MAYIS 2015 ORHANİYE MUĞLA YARIŞ İLANI

TYF HALİT NARİN KUPASI OPTIMIST OPTIMIST JUNIOR - LASER STANDART LASER RADIAL LASER 4.7 18 24 MAYIS 2015 ORHANİYE MUĞLA YARIŞ İLANI TYF HALİT NARİN KUPASI OPTIMIST OPTIMIST JUNIOR - LASER STANDART LASER RADIAL LASER 4.7 18 24 MAYIS 2015 ORHANİYE MUĞLA YARIŞ İLANI Türkiye Yelken Federasyonu nun 2015 yılı Faaliyet Programı nda yer alan

Detaylı

1 - PROGRAM 2 ORGANİZASYON

1 - PROGRAM 2 ORGANİZASYON 1 Ek Yönetmelik 1 - PROGRAM 2 ORGANİZASYON 2.1 Tarif 2.2 Organizasyon Komitesi 2.3 Yarışma Görevlileri 3 GENEL HÜKÜMLER 3.1 Geçerlilik 3.2 Tanım 3.3 Katılabilir Araçlar 3.4 Katılabilir Yarışmacı ve Sürücüler

Detaylı

2013 İSABEYLİ MAHALLİ OTO KROS YARIŞI Ek Yönetmelik 26 Ekim 2013

2013 İSABEYLİ MAHALLİ OTO KROS YARIŞI Ek Yönetmelik 26 Ekim 2013 2013 İSABEYLİ MAHALLİ OTO KROS YARIŞI Ek Yönetmelik 26 Ekim 2013 TOSFED Onay numarası: 2013/0910-İMOK.1 TOSFED Onay Tarihi: 09 Ekim 2013 1.PROGRAM 2.ORGANİZASYON 2.1 Tarif 2.2 Adresler ve resmi ilan yerleri

Detaylı

COLLEGE CUP YARIŞ İLANI

COLLEGE CUP YARIŞ İLANI COLLEGE CUP YARIŞ İLANI 26 29 Nisan 2018 Karacasöğüt / Marmaris / Muğla College Cup Liselerarası Yelken Yarışları 26-29 Nisan 2018 tarihleri arasında, Global Sailing Academy ev sahipliğinde Karacasöğüt

Detaylı