ROMANCI YI OKUMA KILAVUZU. Hazırlayan: Hakan Yaman

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ROMANCI YI OKUMA KILAVUZU. Hazırlayan: Hakan Yaman"

Transkript

1 YI OKUMA KILAVUZU

2 ROMANCI YI OKUMA KILAVUZU Hazırlayan: Hakan Yaman

3 Birinci bölüm: Korku s. 20: Okuru unutmayan bir yazarın asla büyük bir kitaba başlamaması gerektiğini söyleyen, gür saçları geriye taralı, posbıyıklı, bağa çerçeveli gözlüklerinin ardından zeki gözlerle bakan, Romancı nın daha önce sesini hiç duymadığı adam, romancı ve oyun yazarı Elias Canetti dir yılları arasında yaşayan Canetti, 1981 de Nobel Edebiyat Ödülü nü kazanmıştı. s.41: Yusuf K., Franz Kafka nın Dava adlı romanının başkişisi Josef K. ya bir gönderme. Aynı cümlede adı geçen Fehmi K., Hilmi Yavuz un Fehmi K. nın Acayip Serüvenleri adlı anlatısından, Michael K., J.M. Coetzee nin Michael K: Yaşamı ve Yaşadığı Dönem romanından, Ka, Orhan Pamuk un Kar romanının kahramanı ve son olarak Mario Puzo nun Dördüncü K adlı romanından söz ediliyor. s.46: KAKA, yani Karıda Aklı Kalan Adam la Oğuz Atay ilişkisi, Oğuz Atay ın ünlü romanı Tutunamayanlar dan geliyor. James Joyce un Ulysses, Laurence Sterne in Tristram Shandy Beyefendi nin Hayatı ve Görüşleri gibi romanlarla aynı soydan gelen ve modern Türk edebiyatının en önemli romanlarından biri kabul edilen Tutunamayanlar ın kahramanı Turgut Özben in, intihar eden arkadaşı Selim Işık tan arda kalanlar ve onu tanıyanlar üzerinden arkadaşını ölümünden sonra tanımaya çalışırken sıkça tekrar ettiği bir sözdür bu. Romanda çoğunlukla şarkısı yarıda kaldı, aklı da karıda kaldı şeklinde geçer. Şarkısı yarıda kalan ölen Selim Işık tır; aklı kaldığı kadınsa sevgilisi Günseli dir. Bu yarısında sadece ölüm acılığı kaldı. Bu nedenle şimdiye kadar söylediklerimizi kısaca özetlemek gerekirse, mezar taşına şöyle yazılması uygun düşer (yazı kabartma olmasın: uzaktan dikkati çeker): Şarkısı yarıda kaldı, aklı da karıda kaldı. Sebep olanların gözü kör olsun. (1) s.47: Burada, Göçmüş Kediler Bahçesi adlı öykü kitabında Bilge Karasu nun yaptığını yapmakla suçlandığını söylüyor Romancı. Bilge Karasu bu kitabındaki Geceden Geceye Arabayı Kaçıran Adam gibi öykülerinde iki ayrı metni iç içe örerek akıtır anlatısını. Birer paragraf atlayarak iç içe geçmiş öyküler okursunuz. Metnin birini düz akıtır, diğerini, bir ucundan bir ucuna diyerek uç uca bağlar. Bilge Karasu nun Göçmüş Kediler Bahçesi 1979 da yayımlanmıştır. Arjantinli yazar Julio Cortazar da 1963 yılında bitirdiği Seksek romanında benzer ama farklı bir teknik kullanmıştır. Seksek içi içe geçmiş iki romandan oluşur, bu iki metin sizi sayfalar arasında sektirerek bir ileri, bir geri gönderir. 47. Bölümden 110. Bölüme, oradan yine geriye, 48. Bölüme sıçrarsınız okurken. Cortazar bu seksek oyunuyla da yetinmemiş, romanın 34. Bölümünde, bir düz, bir italik olarak iki ayrı metni birer

4 satır atlamalı olarak yazmıştır. Deneysel edebiyatın, özellikle biçim arayışlarıyla şekillenmiş en özgün ve en önemli örneklerinden biridir bu roman. Benzer bir örnek de ilk Türkçe baskısı 1967 yılında yapılmış, William Faulkner in Ayı romanının 4. Bölümünde vardır. Faulkner, nispeten az bilinen bu romanının kimi bölümlerinde, birer paragraf atlayarak anlatır öyküsünü. Bilge Karasu, bir ucundan bir ucuna ile bölümleri bağlarken, William Faulkner buna gerek görmez, kestiği yerden birer paragraf atlamalı olarak öyküsünü sürdürür. Romancı da, Geçkin Karılar Pazarı adlı romanında bunlara benzer bir tekniği kullandığını söylüyor. s.50: Çiçek açmış genç kızların gölgesinde yürüyor, cinsel organ pembesi külot giydiklerini hayal ediyordum. cümlesinde, Marcel Proust un ünlü romanı Kayıp Zamanın İzinde nin ikinci kitabı, Çiçek Açmış Genç Kızların Gölgesinde romanına atıf var. s.51: Romancı nın burada Kel Çiftçi romanı için kullandığını söylediği epigraf ünlü Eylül romanının yazarı Mehmet Rauf un Zambak Hikayesi adlı öyküsünden alıntıdır. Bu öykü, Türk edebiyatının ilk erotik eserlerinden biridir. İkinci bölüm: Dedikodu s.73-74: Romancı nın takıldığı büyülü nesnelerin yer aldığı romanlar ve öyküler sırasıyla şunlar: Bazarov un ölümcül yarasına basılamayan cehennem taşı: Babalar ve Oğullar, Ivan Turgenyev. Akaki Akakiyeviç in on iki rubleye diktirdiği, yakası kedi kürklü palto: Palto, Nikolay Gogol. Acem işi hırka: Oblomov, Ivan Gonçarov. Ignatius un yeşil avcı kasketi: Alıklar Birliği, John Kennedy Toole Bayan Glass ın gece mavisi kimonosu: Franny ve Zooey, J.D. Salinger Sahte Crusoe nun iğfal ettiği Quillaja ağacı: Cuma ya da Pasifik Arafı, Michel Tournier Grenouille in insan kokulu parfümü: Koku, Patrick Süskind.

5 Tadzio nun kırmızı fiyonklu, çizgili keten elbisesi: Venedik te Ölüm, Thomas Mann. Fenella nın kuğu başlı şemsiyesi: Yolculuk, Katherine Mansfield. Quentin Campson un saati: Ses ve Öfke, William Faulkner. Aziz Antonius Tablosu: Malte Laurids Brigge nin Notları, Rainer Maria Rilke. Aziz Sebastianus tablosu: Bir Maskenin İtirafları, Yukio Mişima. Madam Swann ın, üzerinde XV. Louis buketleri bulunan yastıkları: Kayıp Zamanın İzinde, Marcel Proust. Amerikalı çiftin Barcelona trenini beklerken içtikleri Anis del Toro: Beyaz Fillere Benzeyen Tepeler, Ernest Hemingway. Mahlke nin tahta saplı tornavidası: Kedi ve Fare, Günter Grass. Melquiades in, Makedonyalı bilge simyacıların sekizinci harikası diye tanıttığı mıknatıs: Yüz Yıllık Yalnızlık, Gabriel Garcia Marquez. Üzerinde iri siyah gözlü bir kadın resmi bulunan Rey testisi: Kör Baykuş, Sadık Hidayet Tombuktu alanındaki heykelin elinde duran sarı çiçekler: Locus Solus, Raymond Roussel. Kien in kitaplığındaki merdiven: Körleşme, Elias Canetti. Gargantua nın kıçını sildiği İsviçre modası tüylü uşak külahı: Gargantua, François Rabelais. Margarita Nikolayevna nın sürdüğü sarı krem: Usta ile Margarita, Mihail Bulgakov. s.77: Romancı nın, Lautrémont un insan zulmü altında ezilen Yüce Tanrı sını yerden güçlükle kaldırıp bir kayanın üzerine oturttuğunda Tanrı nın iki yanından sarkan kollarını iki veremli taşağına benzetmesine de takıldığından söz ettiği kısım, Comte de Lautrémont un Maldoror un Şarkıları adlı şiirsel düzyazısındandır. Yazıklar olsun insana, bu hakareti için, çünkü, çamur, kan ve şarap bulamacına yatmış, savunmasız ve neredeyse cansız bir düşmana saygı göstermedi!.. O zaman, bu iğrenç hakaretler yüzünden sonunanda uyanan Yüce Tanrı, güçlükle doğruldu; sendeleyerek, bir taşın üzerine oturmaya gitti, kolları iki veremli taşağı gibi sarkmış; kendi mülkü olan doğaya, donuk ve sevgisiz gözlerle baktı. (2) s.77: William Faulkner in Bay Coldfield karakteri Absalom, Absalom! adlı romanındandır. Holden Caufield ise J.D. Salinger ın Çavdar Tarlasında Çocuklar romanının başkişisidir.

6 s.77-78: Romancı kurgu dünyasındaki katil kahramanlara benzetiyor kendisini. Bunların hangi romanların kahramanları olduklarını aşağıda sırasıyla bulabilirsiniz: Joe Christmas: Ağustos Işığı, William Faulkner. Christian Moosbrugger: Niteliksiz Adam, Robert Musil. Raskolnikof: Suç ve Ceza, Fyodor Dostoyevski. Juan Pablo Castel: Tünel, Ernesto Sabato. Hermann Karloviç: Cinnet, Vladimir Nabokov Humbert Humbert: Lolita, Vladimir Nabokov Richard Hickock ve Perry Smith: Soğukkanlılıkla, Truman Capote. Pedro Vicario: Kırmızı Pazartesi, Gabriel Garcia Marquez İnce Memed: İnce Memed, Yaşar Kemal. Zebercet: Anayurt Oteli, Yusuf Atılgan. Lennie: Fareler ve İnsanlar, John Steinbeck. s.79: Mellors karakteri, D.H.Lawrence ın Lady Chatterley in Sevgilisi romanından. s.79: Sözü edilen Nabokov romanının adı, Ada ya da Arzu. s.80: Marcel Proust un Kayıp Zamanın İzinde roman dizisinin Albertine Kayıp başlıklı bölümündeki çamaşırcı kızla, Orhan Kemal in Çamaşırcının Kızı romanındaki roman kişisiyle karışmasından bahsediyor romancı. s.80: Elias Canetti nin Körleşme adlı kült romanındaki Profesör Kien karakteri edebiyatın en tanınmış karakterlerinden biridir. Evinde dev bir kitaplığı bulunan Kien, kitap fetişizminin doruklarında bir hayat yaşarken, sonunda aklını kaybeder ve kitaplıkla beraber kendisini de yakar. Modern Rus edebiyatının en önemli temsilcilerinden biri kabul edilen Griboyedov un Akıldan Bela adlı komedyasındaki Chutskey karakteri de üç yıllık bir Avrupa seyahatinden Rusya ya döndüğünde herkesin kendisini yabancı gibi görmeye başladığını ve dışlandığını görür. Her iki romanda da yalnızlaşan, toplumdan hızla uzaklaşan aydının, son kertede, gerçek yaşam ve kurmaca ikilemine düşmesi anlatılır.

7 s.80: Yorick, Olric, Ulrich. Bu üç kurmaca karakter, yazın sülalesi içinde birbirlerinin uzak akrabası sayılırlar. Yorick, William Shakespeare in Hamlet oyununda bir karakterdir. Oyundaki ünlü kafatası soytarı Yorick e aittir. Oğuz Atay ın, Tutunamayanlar romanındaki Olric ise, aslında bir roman kahramanı değildir. Bu romanın başkişisi Turgut Özben in içindeki bir tür öteki ben ya da öz ben dir. Oğuz Atay, zaman zaman ortaya çıkan bu içsel karakter Olric i, Shakespeare veya Laurence Sterne ün Trsitram Shandy romanındaki Yorick karakterinden esinlenerek yaratmıştır. Muhtemelen de Sterne ün Yorick idir asıl ilham kaynağı, zira Atay ın bu en ünlü romanı, ağır bir, Tristram Shandy romanı etkisi altında yazılmışa benzer. Ulrich karakteri, Robert Musil in Niteliksiz Adam romanının başkişisidir. Ulric in de Yorick gibi, Olric gibi soyadı yoktur. O da diğerleri gibi hem var, hem de yok kahramanlardan, modernizmin dünya edebiyatına armağanı olan tuhaf karakterlerden biridir. s.81: James Joyce, Homeros un Odysseia adlı epik anlatısının bir günde (16 Haziran 1904) geçen yeni bir temsilini yarattığı Ulyssses romanının 18. ve son bölümünde, 796. sayfadan 841. sayfaya kadar, tam 46 sayfa boyunca hiç noktalama işareti kullanmaz. (4) s.83: Alıntı, James Joyce un Sanatçının Bir Genç Adam Olarak Portresi romanının 237. sayfasından. (3) s.84: Aşağılık deyiminizdir: Tavşan yahnisi yapmak için tavşan gerekir; Tanrı ya inandırmak için de Tanrı. Bu alıntı, Dostoyevski nin Cinler romanının 255. sayfasındandır. (5) s. 87: Meksika da ateistler bile Katoliktir Don Gabriel. Alıntı, Carlos Fuentes in İnez in Sezgisi romanının 100. sayfasından. (6) s. 87: Deneysel edebiyatın, özellikle biçem arayışlarını izlemiş olan George Perec in, E harfini hiç kullanmadan yazdığı Kayboluş romanına atıfta bulunuyor burada romancı. Bu romanı Celal Yardım da önemli bir çevirmenlik becerisi göstererek Türkçeye, hiç E harfi kullanmadan çevirmişti. Romancı burada içinde Serap ın harfleri olmadan yazacağı bir romanla Serap ı tümden hayatından sileceğini söylerken bu romana da gönderme yapıyor. s. 88: Oulipo topluluğu: Fransız yazar ve matematikçilerinin oluşturduğu Oulipo topluluğu adını Fransızca Ouvroir de littérature potentielle den alıyor. Anlamı: Potansiyel edebiyat atölyesi yılında Raymond Queneau ve François Le Lionnais nin kurduğu gruba sonraları George Perec, Italo Calvino gibi yazarlar da katılmıştı. s.88: Yani önemli olan senin inanmaman değil, Tanrı nın hâlâ sana inanıyor olması. sözü Gabriel Garcia Marquez in Aşk ve Öbür Cinler romanının 71. sayfasından. (7)

8 s. 89: Alıntı, William Faulkner in Ses ve Öfke adlı romanının 81. sayfasından. (8) s.90: Aldous Huxley, The Doors grubunun adına da ilham olmuş, ünlü romanı Algı Kapıları nda, bir tür uyuşturucu olan Mescalin le algının kapılarının farklı dünyalara nasıl açıldığını anlatmaktadır. s.90: Sayfanın sonundaki alıntı, James Joyce un Sanatçının Bir Genç Adam Olarak Portresi romanının 15. sayfasından. s.91: Alıntı, Dostoyevski nin Cinler romanının 682. Sayfasından. s.92: Mucize Tanrı nın tembelliğinden olur, daha doğrusu mucizeyi uydurmakla biz ona tembel demiş oluruz. Alıntı, Fernando Pessoa nın Huzursuzluğun Kitabı romanının 347. Sayfasından. (9) s.93: Tanrı adildir ve her birimizin yaşam süresini odur belirleyen, her valsin, her fokstrotun da öyle. Alıntı, Herman Hesse nin Bozkırkurdu romanının 144. Sayfasından. (10) s.94: Size Tanrı ya yakarmanızı salık vermem gerekir, ama bu kadar az parayla O nu rahatsız etmek de ters bir etki yapar korkarım Alıntı, Boris Vian ın Günlerin Köpüğü romanının 149. Sayfasından. (11) Üçüncü bölüm: Öfke s.97: Nâzım ın, tavan süpürgesine benzettiği Liverpul Limanı ndan serdümen Harri Tomson un karısı, Nâzım Hikmet in Memleketimden İnsan Manzaraları şiirindedir. s.138: Burada, Vüsat O. Bener in, imza yerinde Laedri yazan bir telgrafla başlayan Laedri adlı öyküsünden bahsediliyor. Dördüncü bölüm: Huzursuzluk s.158: Raif Efendi, Sabahattin Ali nin Kürk Mantolu Madonna romanının kahramanıdır. Zebercet ise Yusuf Atılgan ın Anayurt Oteli romanında yer alan Türk edebiyatının unutulmaz karakterlerinden birinin adıdır.

9 Beşinci bölüm: Oyun s.199: Burada yapılan benzetmeler, Norveçli yazar Knut Hamsun un ünlü Açlık romanının adsız kahramanı ile Victor Hugo nun Sefiller romanıyla bağlantılı. Altıncı bölüm: Şehvet s.262: John Fowles un Fransız Teğmenin Kadını romanının kahramanı Sarah Woodruff, yıllar önce bir Fransız teğmenle ilişkisi olduğu bilinen ve uzun yıllardır bekaretini verdiği sevgilisini bekleyen gizemli bir kadın olarak anlatılırken, romanın sonunda bakire olduğu ortaya çıkar. Bu haliyle bu roman, Zahide-Romancı ilişkisinin tam tersi bir durumu ifade ediyor. s.263: Buradaki Aşk ve Öbür Cinler, Gabriel Gabrcia Marquez in aynı adlı romanına bir gönderme. s.263: Gregor Samsa benzeri Çekoslovak böceği ile ünlü Çek yazar Franz Kafka ve onun Değişim romanına atıfta bulunuyor romancı. Dünya edebiyatının bu en ünlü hikayelerinden birinin kahramanı olan Gregor Samsa bir sabah kalktığında yatağında bir böceğe dönüşmüş olduğunu fark eder. s.288: Elias Canetti nin Prof. Kien karakteri en ünlü romanı Körleşme nin kahramanıdır. Zebercet, Yusuf Atılgan ın Anayurt Oteli nden, Bay Sahtegi ise Vüsat O. Bener in Bay Muannit Sahtegi nin Notları romanındandır. Sekizinci bölüm: Nefret s.345: George Perec in, içinde hiç E harfi kullanmadan yazdığı Kayboluş romanının 141. sayfasında, Jorge Louis Borges in ünlü Zahir öyküsüne göndermeler yer alır. (12) Michel Tournier nin Cuma ya da Pasifik Araf ı ise tamamen Daniel Defoe nun Robinson Crusoe romanına avantgarde bir yaklaşımdır. Cabrera Infante, Kapanda Üç Kaplan adlı romanında, Lewis Carroll un Alice Harikalar Diyarı nda yaptığı biçimsel varyetelere özenir.

10 Alıntılar: (1) Oğuz Atay, Tutunamayanlar, İletişim Yayınları, İstanbul, 2003, s (2) Comte de Lautrémont, Maldoror un Şarkıları, çev. Özdemir İnce, Kırmızı Yayınları, 2008, s.137. (3) James Joyce, Sanatçının Bir Genç Adam Olarak Portresi, çev. Murat Belge, İletişim Yayınları, İstanbul, (4) James Joyce, Ulysses, çev. Nevzat Erkmen, Yapı Kredi Yayınları, İstanbul, (5) Dostoyevksi, Cinler, çev. Ergin Altay, İletişim Yayınları, İstanbul, (6) Carlos Fuentes, İnez in Sezgisi, çev. Pınar Savaş, Can Yayınları, İstanbul, (7) Gabriel Garcia Marquez, Aşk ve Öbür Cinler, çev. İnci Kut, Can Yayınları, İstanbul, (8) William Faulkner, Ses ve Öfke, çev. Rasih Güran, Yapı Kredi Yayınları, İstanbul, (9) Fernando Pessoa, Huzursuzluğun Kitabı, çev. Saadet Özen, Can Yayınları, İstanbul, (10) Hermann Hesse, Bozkırkurdu, çev. Kâmuran Şipal, Afa Yayınları, İstanbul, (11) Boris Vian, Günlerin Köpüğü, çev. Bahir Güran, e Yayınları, İstanbul, (12) Georges Perec, Kayboluş, çev. Cemal Yardımcı, Ayrıntı Yayınları, İstanbul, 2008.

: Jean Christophe Grange

: Jean Christophe Grange Elia ile Yolculuk Zülfi Livaneli Karakarga Yayınları Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu Stefan Zweig İş Bankası Kültür Yayınları Aeden Bir Dünya Hikayesi Akilah Azra Kohen Destek Yayınları Bağırmayan Anne

Detaylı

Hatıraların Masumiyeti Hatıraların Masumiyeti Hatıraların Masumiyeti

Hatıraların Masumiyeti Hatıraların Masumiyeti Hatıraların Masumiyeti SİNOPSİS Nobel Edebiyat Ödüllü yazar Orhan Pamuk, 2012 de İstanbul da, 2008 yılında yayınladığı Masumiyet Müzesi romanı ile aynı adı taşıyan bir müze açar. Müzenin içindeki eşyalar, romana konu olan ve

Detaylı

Tanrı Herşeyi Yarattığı Zaman

Tanrı Herşeyi Yarattığı Zaman Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Tanrı Herşeyi Yarattığı Zaman Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Byron Unger ve Lazarus Uyarlayan: Bob Davies ve Tammy S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children

Detaylı

ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANADOLU LİSESİ KİTAP LİSTESİ

ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANADOLU LİSESİ KİTAP LİSTESİ 9. SINIFLAR DON KİŞOT - CERVANTES (YAPI KREDİ YAYINLARI- ROZA HAKMEN ÇEVİRİSİ) (1. DÖNEM) KÜÇÜK PRENS - ANTOINE DE SAINT EXUPERY (MAVİ BULUT YAYINCILIK) ( 2. DÖNEM) ÜÇ ANADOLU EFSANESİ- YAŞAR KEMAL (YAPI

Detaylı

Karşılaştırmalı edebi kitaplar

Karşılaştırmalı edebi kitaplar On5yirmi5.com Karşılaştırmalı edebi kitaplar Teker teker edebiyatçılara sormuşlar, en çok hangi romanları, hangi yazarları okurken zorlandınız diye ve yanıtlarını almışlar. Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2012

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Tanrı Herşeyi Yarattığı Zaman

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Tanrı Herşeyi Yarattığı Zaman Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Tanrı Herşeyi Yarattığı Zaman Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Byron Unger ve Lazarus Uyarlayan: Bob Davies ve Tammy S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children

Detaylı

ÖZEL SEYMEN DARICA EĞİTİM KURUMLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANADOLU LİSESİ KİTAP LİSTESİ

ÖZEL SEYMEN DARICA EĞİTİM KURUMLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANADOLU LİSESİ KİTAP LİSTESİ 9. SINIFLAR DON KİŞOT - CERVANTES (YAPI KREDİ YAYINLARI- ROZA HAKMEN ÇEVİRİSİ) (1. DÖNEM) KÜÇÜK PRENS - ANTOINE DE SAINT EXUPERY (MAVİ BULUT YAYINCILIK) ( 2. DÖNEM) FIRAT YAYINLARI DERS KİTABI ÜÇ ANADOLU

Detaylı

TÜRKÇE DERS KİTAPLARI

TÜRKÇE DERS KİTAPLARI 5 ALL ATAKLI Orta Atlas - Discovery Channel 8,90 5 ALL ABAKÜS SCRATCH İLE PROGRAMLAMA 30,00 5 ALL MAKEY MAKEY SET 185,00 223,90 5 ALL GÜNIŞIĞI KİTAPLIĞI AY DENİZLE BULUŞUNCA 14,00 5 ALL CAN ÇOCUK BİR ŞEFTALİ

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI:

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: Bu formun ç kt s n al p ço altarak ö rencilerinizin ücretsiz Morpa Kampüs yarıyıl tatili üyeli inden yararlanmalar n sa layabilirsiniz.! ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464! ISBN NUMARASI:

Detaylı

2015 2016 ÖĞRETİM YILI TÜRK EDEBİYATI / DİL ve ANLATIM DERSLERİNDE İNCELENECEK ESERLER. CİMRİ Moliere İş Bankası Yay.

2015 2016 ÖĞRETİM YILI TÜRK EDEBİYATI / DİL ve ANLATIM DERSLERİNDE İNCELENECEK ESERLER. CİMRİ Moliere İş Bankası Yay. 2015 2016 ÖĞRETİM YILI TÜRK EDEBİYATI / DİL ve ANLATIM DERSLERİNDE İNCELENECEK ESERLER ve BU ESERLERİN AÇILIMINA YARDIMCI OLACAK ALT BAŞLIKLAR: HAZIRLIK SINIFLARI : TÜRKÇE DERSİ : MARTI Richard Bach Epsilon

Detaylı

TLL Uygulama. Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde Hüseyin Rahmi Gürpınar a ilişkin bilgi doğru değildir?

TLL Uygulama. Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde Hüseyin Rahmi Gürpınar a ilişkin bilgi doğru değildir? TLL1004 4. Uygulama 38. Aşağıdakilerden hangisinin türü ötekilerden farklıdır? D. Ötelerin Çocuğu Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde Hüseyin Rahmi Gürpınar a ilişkin bilgi doğru değildir? E) Tekniği kusursuz

Detaylı

Genç Yazar Muhammed Akbulut Edebiyat alanında popüler olmaktan ziyade gençlere örnek olmak isterim.

Genç Yazar Muhammed Akbulut Edebiyat alanında popüler olmaktan ziyade gençlere örnek olmak isterim. Genç Yazar Muhammed Akbulut Edebiyat alanında popüler olmaktan ziyade gençlere örnek olmak isterim. SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Bugüne kadar hangi okullarda okudunuz? MUHAMMED AKBULUT-

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΙ ( 6 ) ΣΕΛΙΔΕΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΙ ( 6 ) ΣΕΛΙΔΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: 1 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

MATBAACILIK OYUNCAĞI

MATBAACILIK OYUNCAĞI Resimleyen: Özlem Isıyel Yiğit Bener MATBAACILIK OYUNCAĞI ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI Roman 1. basım Yiğit Bener MATBAACILIK OYUNCAĞI Resimleyen: Özlem Isıyel cancocuk.com cancocuk@cancocuk.com Yayın Koordinatörü:

Detaylı

Edebiyat ve Şehir (ELIT 429) Ders Detayları

Edebiyat ve Şehir (ELIT 429) Ders Detayları Edebiyat ve Şehir (ELIT 429) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Edebiyat ve Şehir ELIT 429 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili

Detaylı

Elişa, Mucizeler Adamı

Elişa, Mucizeler Adamı Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Elişa, Mucizeler Adamı Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Lazarus Uyarlayan: Ruth Klassen Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible

Detaylı

32.Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı etkinlikleri

32.Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı etkinlikleri On5yirmi5.com 32.Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı etkinlikleri 2-10 Kasım 2013 tarihleri arasında TÜYAP-Büyükçekmece de düzenlenecek olan 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda yapılacak etkinlikler

Detaylı

HİKÂYE ETME BİLİMİ 1 :

HİKÂYE ETME BİLİMİ 1 : HİKÂYE ETME BİLİMİ 1 : Temel Bilgiler Hazırlayan : Prof. Dr. Rıza FİLİZOK Bir anlatıyı (récit ), hikâyeyi yazan kişidir. YAZAR = Yazar, yaşayan yahut yaşamış olan gerçek bir şahıstır! Yazarın hitap ettiği

Detaylı

3. Yazma Becerileri Sempozyumu

3. Yazma Becerileri Sempozyumu YAZMA YOLCULUĞUNDA FARKLI YÖNTEM VE TEKNİKLER Gülsemin Ergün Kucba Türkçe Koordinatörü gulseminkucba@terakki.org.tr B.Aslı P.Şener Türkçe Öğretmeni basakpacaci@terakki.org.tr Yazar olmak istiyorsanız,

Detaylı

T.C. M.E.B ÖZEL MANİSA İNCİ TANEM ANAOKULU DENİZ İNCİLERİ SINIFI

T.C. M.E.B ÖZEL MANİSA İNCİ TANEM ANAOKULU DENİZ İNCİLERİ SINIFI BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR 4-10 Nisan: Polis Haftası 7-13 Nisan: Dünya Sağlık Günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan'ı içine alan hafta: Dünya Kitap Günü T.C. M.E.B ÖZEL MANİSA İNCİ TANEM

Detaylı

KOLEJ - FEN LİSESİ - ÇAMLICA ORTAOKULU XXVI. EDEBİYAT ve KİTAP GÜNLERİ ETKİNLİK İÇERİĞİ Okuyan insan, yaşayan insan

KOLEJ - FEN LİSESİ - ÇAMLICA ORTAOKULU XXVI. EDEBİYAT ve KİTAP GÜNLERİ ETKİNLİK İÇERİĞİ Okuyan insan, yaşayan insan KOLEJ - FEN LİSESİ - ÇAMLICA ORTAOKULU XXVI. EDEBİYAT ve KİTAP GÜNLERİ ETKİNLİK İÇERİĞİ Okuyan insan, yaşayan insan USTALARA SAYGI-ANMA SOKAK AÇILIŞI F.DOSTOYEVSKİ SÖYLEŞİ / DİNLETİ - İMZA ATAOL BEHRAMOĞLU

Detaylı

Şiir. Kategori: Şiir Cuma, 23 Nisan 2010 16:15 tarihinde yayınlandı. Gösterim: 4075. 1 / 7 Phoca PDF 1. SEN (1973) Senden, senden, hep senden,

Şiir. Kategori: Şiir Cuma, 23 Nisan 2010 16:15 tarihinde yayınlandı. Gösterim: 4075. 1 / 7 Phoca PDF 1. SEN (1973) Senden, senden, hep senden, Çemberlitaş taki dedesinin konağında büyüyen şair, Amerikan ve Fransız kolejlerinde başladığı ilk ve lise öğrenimini Deniz Lisesi nde tamamladı. İ. Ü. Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü nü 1924 te bitirince

Detaylı

ŞİİR, HİKÂYE, MAKALE. Ekim 2013 Sayı 1. Yazar; HARUN ŞEN

ŞİİR, HİKÂYE, MAKALE. Ekim 2013 Sayı 1. Yazar; HARUN ŞEN ŞİİR, HİKÂYE, MAKALE Ekim 2013 Sayı 1 Yazar; HARUN ŞEN 1 İçindekiler KALDIRIMLAR 1... 3 DİYET... 4 ÇOCUKLARINIZA ZAMAN AYIRIN... 5 2 KALDIRIMLAR I Sokaktayım, kimsesiz bir sokak ortasında; Yürüyorum, arkama

Detaylı

Kül ve Umut: Bir Öykü Adamı Necip Tosun

Kül ve Umut: Bir Öykü Adamı Necip Tosun On5yirmi5.com Kül ve Umut: Bir Öykü Adamı Necip Tosun Necip Tosun İle Türk Öykücülüğü ve Öykünün Tarihsel Serüveni Üzerine Bir Değerlendirme ve Okunulacak öykü kitapları önerisi. Yayın Tarihi : 25 Mayıs

Detaylı

Özdemir Asaf Yapıtları: Şiir: Etika: Öykü: Otokopi, Deneme: Çeviri:

Özdemir Asaf Yapıtları: Şiir: Etika: Öykü: Otokopi, Deneme: Çeviri: LAVINIA Aşk Şiirleri Özdemir Asaf (Ankara, 11 Haziran 1923 İstanbul, 28 Ocak 1981) Danıştay Üyesi Mehmet Asaf ın oğludur. Babasını kaybettiği yıl (1930) Galatasaray Lisesi nin ilk kısmına girdi. 1934 yılındaki

Detaylı

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN TEMA: TRAFİK HAFTASI-ANNELER GÜNÜ-19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI-MÜZELER HAFTASI ÖĞRENME TAKVİMİ 02.05.2017 -Helikopter resmi sulu boya ile boyanır. -Trafik haftası hakkında sohbet

Detaylı

ÖZ GEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Oğuzhan KARABURGU 2. Doğum Tarihi: 1975 3. Unvanı: Yrd.Doç.Dr. 4. Öğrenim Durumu:

ÖZ GEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Oğuzhan KARABURGU 2. Doğum Tarihi: 1975 3. Unvanı: Yrd.Doç.Dr. 4. Öğrenim Durumu: ÖZ GEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Oğuzhan KARABURGU 2. Doğum Tarihi: 1975 3. Unvanı: Yrd.Doç.Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Türk Dili ve Edebiyatı Erciyes Üniversitesi 1998 Y. Lisans Yeni

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: H. Şebnem Atakan 2. Doğum Tarihi: 28.04.1965 3. Unvanı: Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: H. Şebnem Atakan 2. Doğum Tarihi: 28.04.1965 3. Unvanı: Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: H. Şebnem Atakan 2. Doğum Tarihi: 28.0.1965 3. Unvanı: Doç. Dr.. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Batı Dilleri ve Edebiyatları, İspanyolDili ve Edebiyatı A.B.D

Detaylı

Bunu herkes yapıyor! -Gerçekten herkes mi? Nasıl korunmam gerektiğini biliyorum! -Kalbini, gönlünü nasıl koruyacaksın? www.gerçeksevgibekler.

Bunu herkes yapıyor! -Gerçekten herkes mi? Nasıl korunmam gerektiğini biliyorum! -Kalbini, gönlünü nasıl koruyacaksın? www.gerçeksevgibekler. Bunu herkes yapıyor! -Gerçekten herkes mi? Nasıl korunmam gerektiğini biliyorum! -Kalbini, gönlünü nasıl koruyacaksın? www.gerçeksevgibekler.de www.wahreliebewartet.de Avrupa ülkelerindeki gençlik denilince

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 2016-2017 ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar

Detaylı

www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi

www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi OKUMA GELİŞİM DOSYASI 204 OKUMA ALIŞKANLIĞININ KAZANDIRILMASI Okuma; kelimeleri, cümleleri veya bir yazıyı bütün unsurlarıyla görme, algılama, kavrama

Detaylı

FECRİ-ATİ EDEBİYATI SANATÇILARI

FECRİ-ATİ EDEBİYATI SANATÇILARI FECRİ-ATİ EDEBİYATI SANATÇILARI AHMET HAŞİM ( 1884 1933 ) Fecriati topluluğunun en önemli şairi olup modern Türk şiirinin kurucularından biridir. Türk edebiyatında akşam şairi olarak da tanınır. Sanat

Detaylı

Hazırlayan: Tuğba Can Resimleyen: Pınar Büyükgüral Grafik Tasarım: Ayşegül Doğan Bircan

Hazırlayan: Tuğba Can Resimleyen: Pınar Büyükgüral Grafik Tasarım: Ayşegül Doğan Bircan Hazırlayan: Tuğba Can Resimleyen: Pınar Büyükgüral Grafik Tasarım: Ayşegül Doğan Bircan Mart 2009 Kendi Yaşam Öykünüzü Yazın Diyelim ki edebiyatla uğraşmak, yazı yazmak, bir yazar olmak istiyorsunuz. Bu

Detaylı

OKULA GETİRECEKLERİMİZ OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR

OKULA GETİRECEKLERİMİZ OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR OCAK 2017 BÜLTENİ 02 06 OCAK OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR PAZARTESİ OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR Günler tekerlemesini söyleyelim. İpin altından geçelim. Oyun hamurundan balık yapalım. Yeni yıl geldi

Detaylı

TEKİR NOKTALAMA İŞARETLERİNİ ÖĞRETİYOR

TEKİR NOKTALAMA İŞARETLERİNİ ÖĞRETİYOR TEKİR NOKTALAMA İŞARETLERİNİ ÖĞRETİYOR Yalvaç Ural (1945, Konya) Kitaplarının sayısı 100 ü aşan yazarın yurtiçinde ve yurtdışında pek çok ödülü bulunmaktadır. Kitapları Almanca, İngilizce, Sırpça, Hırvatça,

Detaylı

Gen haritasının ne kadarı tamamlandı DNA'nın şimdiye kadar yüzde 99'u deşifre edildi.

Gen haritasının ne kadarı tamamlandı DNA'nın şimdiye kadar yüzde 99'u deşifre edildi. Bilim dünyası, yaşamı alt üst edecek yeni bir gelişmeye daha imza atarak insan DNA'sının şifresini çözmeyi başardı. Çıkarılan 'gen haritası' sayesinde kalp ve kanser hastalığı tarihe karışacak ve insan

Detaylı

Bilim,Sevgi,Hoşgörü.

Bilim,Sevgi,Hoşgörü. Bilim,Sevgi,Hoşgörü. Mehmet Akif Ersoy 20 Aralık 1873 27 Aralık 1936 Mehmet Akif Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti nin ulusal marşı olan İstiklal Marşı nın yazarıdır. Vatan Şairi olarak anılır. Yahya Kemal Beyatlı

Detaylı

Grimm Kardeşler Kâmuran Şipal Öykü Roman İnceleme Seçil Çokan

Grimm Kardeşler Kâmuran Şipal Öykü Roman İnceleme Seçil Çokan Grimm Kardeşler Jacob Grimm (Hanau, 1785 - Berlin, 1863) ve Wilhelm Grimm (Hanau, 1786 - Berlin, 1859) kardeşler Marburg Üniversitesi nde hukuk öğrenimi gördükten sonra, 1829 a kadar Kassel de yaşadılar.

Detaylı

IX. HAFTA HİN 412 KLASİK SANSKRİT EDEBİYATINDAN SEÇMELER

IX. HAFTA HİN 412 KLASİK SANSKRİT EDEBİYATINDAN SEÇMELER IX. HAFTA HİN 412 KLASİK SANSKRİT EDEBİYATINDAN SEÇMELER Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Hindoloji Anabilim Dalı Doç. Dr. H. Derya Can Kaynakça Çağdaş, K. (1964). Kalidasa nın Gençlik

Detaylı

Babamın Sihirli Küresi AYTÜL AKAL

Babamın Sihirli Küresi AYTÜL AKAL Babamın Sihirli Küresi AYTÜL AKAL Babamın Sihirli Küresi 2011, Tudem Eğitim Hizmetleri San. Tic. A.Ş. 1476/1 Sok. No:10/51 Alsancak-Konak/İZMİR YAZAR: Aytül Akal RESimleYen: Mustafa Delioğlu KAPAK TASarımı:

Detaylı

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN MUTLU HAFTALAR Emrah&Elvan PEKŞEN ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok BÜYÜK HARFLERIN KULLANIMI Emir Defne Özel isimlerin ilk harfleri

Detaylı

Yeşaya Geleceği Görüyor

Yeşaya Geleceği Görüyor Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Yeşaya Geleceği Görüyor Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Jonathan Hay Uyarlayan: Mary-Anne S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2010

Detaylı

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN MUTLU HAFTALAR Emrah&Elvan PEKŞEN ilkok BÜYÜK HARFLERIN KULLANIMI Emir Defne Özel isimlerin ilk harfleri büyük yazılır. Cesur Yumak Nevşehir Japon Azerbaycan Ağrı Dağı Anıtkabir Cümleler her zaman büyük

Detaylı

SÜPER ÇOCUKLAR-3 KOKU DELİSİ

SÜPER ÇOCUKLAR-3 KOKU DELİSİ SÜPER ÇOCUKLAR-3 KOKU DELİSİ 2017, Tudem Eğitim Hizmetleri San. Tic. A.Ş. 1476/1 Sok. No:10/51 Alsancak-Konak/İZMİR YAZAR: Aytül Akal RESİMLER: Yusuf Tansu Özel EDİTÖR: Hülya Dayan SON OKUMA: Canan Topaloğlu

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ PİAZZA DA AYDİLGE RÜZGARI ESTİ

KAHRAMANMARAŞ PİAZZA DA AYDİLGE RÜZGARI ESTİ KAHRAMANMARAŞ PİAZZA DA AYDİLGE RÜZGARI ESTİ Türk pop ve rock müziğinin sevilen ismi Aydilge,mini konseri ve imza günü etkinliği ile Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi nde hayranlarıyla buluştu.

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KOLEJ - FEN LİSESİ - ÇAMLICA ORTAOKULU 27. EDEBİYAT VE KİTAP GÜNLERİ EDEBİYATTA GENÇ OLMAK CAK 2018

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KOLEJ - FEN LİSESİ - ÇAMLICA ORTAOKULU 27. EDEBİYAT VE KİTAP GÜNLERİ EDEBİYATTA GENÇ OLMAK CAK 2018 EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KOLEJ - FEN LİSESİ - ÇAMLICA ORTAOKULU 27. EDEBİYAT VE KİTAP GÜNLERİ EDEBİYATTA GENÇ OLMAK 9-10 0CAK 2018 ETKİNLİK İÇERİKLERİ SÖYLEŞİ - İMZA / 9 OCAK 2018, SALI ONUR CAYMAZ ANLATI

Detaylı

tarih ve 06 sayılı Akademik Kurul tutanağının I nolu ekidir. İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU

tarih ve 06 sayılı Akademik Kurul tutanağının I nolu ekidir. İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU İSTANBUL 2017 1 GİRİŞ İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ne teslim edilecek Yüksek Lisans ve Doktora tezleri

Detaylı

ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE / TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI DERSLERİNDE İNCELENECEK ESERLER. DÜŞÜNCELER SÖZLEŞİNCE Derleyen: Osman Torun Kelime Yay.

ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE / TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI DERSLERİNDE İNCELENECEK ESERLER. DÜŞÜNCELER SÖZLEŞİNCE Derleyen: Osman Torun Kelime Yay. 2018-2019 ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE / TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI DERSLERİNDE İNCELENECEK ESERLER HAZIRLIK SINIFLARI : TÜRKÇE DERSİ : DÜŞÜNCELER SÖZLEŞİNCE Derleyen: Osman Torun Kelime Yay. BEYAZ GEMİ Cengiz Aytmatov

Detaylı

HALİKARNAS THE CLUB BODRUM EĞLENCE HAYATINA VEDA EDİYOR

HALİKARNAS THE CLUB BODRUM EĞLENCE HAYATINA VEDA EDİYOR HALİKARNAS THE CLUB BODRUM EĞLENCE HAYATINA VEDA EDİYOR EĞLENCE SEKTÖRÜNDE BİR SAYFA KAPANIYOR Açıldığı günden bugüne değin kapısında kuyruklar olan ve Bodrum un simgesi haline gelen Halikarnas The Club

Detaylı

Rut: Bir Aşk Hikayesi

Rut: Bir Aşk Hikayesi Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Rut: Bir Aşk Hikayesi Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Uyarlayan: Lyn Doerksen Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible

Detaylı

Kitabı mı Çıkmış, Dizisi mi?

Kitabı mı Çıkmış, Dizisi mi? On5yirmi5.com Kitabı mı Çıkmış, Dizisi mi? Romanlardan uyarlanan dizilerin son dönemde popüler olduğunu düşünenlerdenseniz, yanılıyorsunuz... Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı (oluşturma : 1/31/2017) Hazırlayan:

Detaylı

KÜLTÜREL BELLEK KASIM 2016 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BEYTEPE YERLEŞKESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TUĞRUL İNAL SALONU 1 KASIM 2016 SALI

KÜLTÜREL BELLEK KASIM 2016 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BEYTEPE YERLEŞKESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TUĞRUL İNAL SALONU 1 KASIM 2016 SALI KÜLTÜREL BELLEK 1-2-3 KASIM 2016 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BEYTEPE YERLEŞKESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TUĞRUL İNAL SALONU 1 KASIM 2016 SALI 10.00 AÇILIŞ Doç.Dr. Pelin Şahin Tekinalp HÜTKAM Müdürü Prof. Dr. Sema

Detaylı

İÇİNDEKİLER GİRİŞ BİRİNCİ KİTAP

İÇİNDEKİLER GİRİŞ BİRİNCİ KİTAP İÇİNDEKİLER GİRİŞ Afrika ve Afrikalılar 13 BİRİNCİ KİTAP Bir Yuruba Efsanesi: Dünyanın Yaratılışı 23 Küçük Tanrı Obatala, Beş Parmaklı Beyaz Horoz ve Kara Kaplan 23 Kara Kaplan'la Beş Parmaklı Beyaz Horoz

Detaylı

Dünyayı Değiştiren İnsanlar

Dünyayı Değiştiren İnsanlar Dünyayı Değiştiren İnsanlar Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim,

Detaylı

DELİ KIZIN TÜRKÜSÜ Seçme Şiirler. Gülten Akın

DELİ KIZIN TÜRKÜSÜ Seçme Şiirler. Gülten Akın DELİ KIZIN TÜRKÜSÜ Seçme Şiirler Gülten Akın Gül ten Akın ın YKY de ki ki tap la rı: Sonra İşte Yaşlandım (1995) Toplu Şiirler 1956-1991 (1996) Şiiri Düzde Kuşatmak (1996) Şiir Üzerine Notlar (1996) Sessiz

Detaylı

BİZE KATILIR MISINIZ?

BİZE KATILIR MISINIZ? BİZE KATILIR MISINIZ? ŞARKILAR 23 NİSAN Sanki her tarafta var bir düğün, Çünkü en şerefli en mutlu gün. Bugün 23 Nisan, Hep neşeyle doluyor insan. Bugün büyük bir meclis kuruldu, Sonra hemen padişah kovuldu.

Detaylı

NE OKUYALIM? itapkitapkitapkitapkitapkitapkitapkitapkitapkitapkita KLASİKLER, MODERN KLASİKLER VE DİĞER TÜRLER

NE OKUYALIM? itapkitapkitapkitapkitapkitapkitapkitapkitapkitapkita KLASİKLER, MODERN KLASİKLER VE DİĞER TÜRLER kitapkitapkitapkitapkitapkitapkitapkitapkitapkitapki tapkitapkitapkitapkitapkitapkitapkitapkitapkitapkita pkitapkitapkitapkitapkitapkitapkitapkitapkitapkitapk itapkitapkitapkitapkitapkitapkitapkitapkitapkitapkita

Detaylı

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AY EKİM KASIM HAFTA DERS SAATİ 1 2 2 2 3 2 4 2 1 2 2 2 3 2 4 2 KONU ADI KAZANIMLAR 1. İletişim sürecini oluşturan ögeleri ve iletişimde dilin işlevini belirler. 2. Dil ve kültür arasındaki ilişkiyi 1.

Detaylı

SATRANÇ EĞİTİM & BOYAMA KİTABI. Dr. Olgun Kulaç

SATRANÇ EĞİTİM & BOYAMA KİTABI. Dr. Olgun Kulaç SATRANÇ EĞİTİM & BOYAMA KİTABI Dr. Olgun Kulaç 2 SATRANÇ OYUNUNUN KURALLARI Madde 1: Satrancın Esasları Satranç oyunu, kare şeklindeki, Satranç Tahtası üzerinde, iki rakip arasında taşların sıra ile oynatılması

Detaylı

İçindekiler Kısım 1 Sınıfta Yaratıcı Drama Yaratıcı Drama: Bir Sanat, Bir Sosyalleştirme Etkinliği ve Bir Öğrenme Yolu 3 2. Hayal Başlangıçtır 22

İçindekiler Kısım 1 Sınıfta Yaratıcı Drama Yaratıcı Drama: Bir Sanat, Bir Sosyalleştirme Etkinliği ve Bir Öğrenme Yolu 3 2. Hayal Başlangıçtır 22 Çeviri Editörünün Ön Sözü xiv Ön Söz xvi Doç. Dr. Ömer Adıgüzel'in Ön Sözü Giriş xx xviii Kısım 1 Sınıfta Yaratıcı Drama 1. Yaratıcı Drama: Bir Sanat, Bir Sosyalleştirme Etkinliği ve Bir Öğrenme Yolu 3

Detaylı

DERİNSU ANAOKULU Haziran Ayı Eğitim Bülteni

DERİNSU ANAOKULU Haziran Ayı Eğitim Bülteni DERİNSU ANAOKULU 2016-2017 Haziran Ayı Eğitim Bülteni GÜZEL BİR YILI DAHA GERİDE BIRAKTIK.. BİZLERE GÜVENDİĞİNİZ VE DESTEKÇİMİZ OLDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ. YAZOKULUMUZDA GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE DERİNSU

Detaylı

Cennet, Tanrı nın Harika Evi

Cennet, Tanrı nın Harika Evi Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Cennet, Tanrı nın Harika Evi Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Lazarus Uyarlayan: Sarah S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible

Detaylı

Çilek Ağacı Anaokulu Bülten Sayı : 1 Eylül

Çilek Ağacı Anaokulu Bülten Sayı : 1 Eylül Çilek Ağacı Anaokulu Bülten Sayı : 1 Eylül Günlük Rutinler *Özel günler *100.gün *Sabah sporu/beden eğitimi *Sınıf Yoklamaları *Duygularım Önemli Gün Ve Kutlamalar *Dünya barış günü (1 Eylül ) *Okulun

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Kartal ve tırtıl, kuş, kelebek tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Refik Durbaş. Şiir BEZ BEBEKLE KUKLASI. 2. basım. Resimleyen: Burcu Yılmaz

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Refik Durbaş. Şiir BEZ BEBEKLE KUKLASI. 2. basım. Resimleyen: Burcu Yılmaz Refik Durbaş BEZ BEBEKLE KUKLASI ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI Şiir Resimleyen: Burcu Yılmaz 2. basım Refik Durbaş BEZ BEBEKLE KUKLASI Resimleyen: Burcu Yılmaz Yayın Koordinatörü: İpek Şoran Editör: Ebru Akkaş

Detaylı

Özlemle Anıyoruz. Robot Kulübü * Ahşap Boyama * Ebru Sanatı * Hayat Güzeldir * Gizli Gelen Davetiye. Bu Hafta Neler Oldu?

Özlemle Anıyoruz. Robot Kulübü * Ahşap Boyama * Ebru Sanatı * Hayat Güzeldir * Gizli Gelen Davetiye. Bu Hafta Neler Oldu? Haftalık Bülten Cilt 1 Sayı 8 9 Kasım 2018 Bu Hafta Neler Oldu? Özlemle Anıyoruz Robot Kulübü Ahşap Boyama Ebru Sanatı Hayat Güzeldir Gizli Gelen Davetiye #OkulumPakkan dan Merhaba... Kasım ayında birdenbire

Detaylı

Gelin şimdi bu harflerle ilgili örnekler verelim.

Gelin şimdi bu harflerle ilgili örnekler verelim. Merhaba çocuklar, www.ingilizcemiyi.com sitemize hoş geldiniz.. İngilizceyi öğrenmeye ilk başladığınızda önce alfabesinin farklılığını görürsünüz. Sonrada içinizden şunları sessizce mırıldanırsınız. Türkçede

Detaylı

Adım-Soyadım:... Oku ve renklendir.

Adım-Soyadım:... Oku ve renklendir. Adım-Soyadım:... Oku ve renklendir. Gemiyle bir yolculuğa çıkmaya hazır mısın? O zaman geminin üzerindeki çiçeklerden 2 tanesini yeşile, bir tanesini pembe renge boyamalısın. Geminin pencereleri açık mavi

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/YENİ TÜRK EDEBİYATI (DR)

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/YENİ TÜRK EDEBİYATI (DR) MACİT BALIK E-Posta Adresi macitbalik@gmail.com Telefon (İş) Telefon (Cep) Faks Adres 3782235227- Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrenim Bilgisi Doktora 2006 1/Nisan/2011

Detaylı

AKŞEHİR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRETİM YILI DİL VE ANLATIM DERSİ 11. SINIFLAR 1.DÖNEM 1.YAZILI YOKLAMASI

AKŞEHİR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRETİM YILI DİL VE ANLATIM DERSİ 11. SINIFLAR 1.DÖNEM 1.YAZILI YOKLAMASI AKŞEHİR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI DİL VE ANLATIM DERSİ 11. SINIFLAR 1.DÖNEM 1.YAZILI YOKLAMASI SORU-1) Gazete çevresinde gelişen öğretici metin türleri nelerdir? Yazınız.(10 Puan)

Detaylı

MAYIS AYI EĞİTİM PLANI

MAYIS AYI EĞİTİM PLANI 2016 2017 MAYIS AYI EĞİTİM PLANI MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ? 1.HAFTA: RENKLER VE GÖRGÜ KURALLARI Ana renkleri tanıyalım. Ara renkleri tanıyalım Renklerin oluşumu Elde edilen renkler Renklerin dünyasını

Detaylı

İnci Hoca YEDİ MEŞALECİLER

İnci Hoca YEDİ MEŞALECİLER YEDİ MEŞALECİLER Cumhuriyet döneminde ortaya çıkan ilk edebi topluluktur. 1928 de Yedi Meşale adıyla ortaklaşa bir kitap çıkarıp bu kitabın ön sözünde şiirle ilgili görüşlerini açıklamışlardır. Beş Hececiler

Detaylı

PROJE ADI Annemle Okuyoruz, Yarışıyoruz, Kazanıyoruz. PROJENİN KAPSAMI Tüm Resmi Ortaokul ve Ortaöğretim Okulları HEDEF KİTLE

PROJE ADI Annemle Okuyoruz, Yarışıyoruz, Kazanıyoruz. PROJENİN KAPSAMI Tüm Resmi Ortaokul ve Ortaöğretim Okulları HEDEF KİTLE T.C. GÖLCÜK KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANNEMLE OKUYORUZ, YARIŞIYORUZ, KAZANIYORUZ PROJESİ PROJE ADI Annemle Okuyoruz, Yarışıyoruz, Kazanıyoruz PROJENİN KAPSAMI

Detaylı

YÖNETMEN, SENARİST, YAPIMCI DERVİŞ ZAİM İN ÖZGEÇMİŞİ

YÖNETMEN, SENARİST, YAPIMCI DERVİŞ ZAİM İN ÖZGEÇMİŞİ YÖNETMEN, SENARİST, YAPIMCI DERVİŞ ZAİM İN ÖZGEÇMİŞİ EĞİTİM 1982-1988 Boğaziçi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Böl. 1994-1995 - University of Warwick Kültürel Çalışmalar (Master)

Detaylı

Sevilen Oğul bir Köle Oluyor

Sevilen Oğul bir Köle Oluyor Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Sevilen Oğul bir Köle Oluyor Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Byron Unger ve Lazarus Uyarlayan: M. Kerr ve Sarah S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children

Detaylı

Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, Yıl: 5, Sayı: 41, Mart 2017, s

Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, Yıl: 5, Sayı: 41, Mart 2017, s Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, Yıl: 5, Sayı: 41, Mart 2017, s. 392-399 Yayın Geliş Tarihi / Article Arrival Date Yayınlanma Tarihi / The Publication Date 16.01.2017 02.03.2017 Arş. Gör. Merve Esra

Detaylı

Fotoğraf: Privat. Wolfgang Korn

Fotoğraf: Privat. Wolfgang Korn Fotoğraf: Privat Wolfgang Korn Yazarın yayınevimizden çıkan diğer kitabı: NORMAL NEDİR? Bilim muhabiri ve yazar olarak Hannover de çalışıyor. GEO, Die Zeit gibi gazete ve dergiler için yazılar yazıyor.

Detaylı

T.C. MERSİN VALİLİĞİ TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TOROSLAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TOROSLARDA OKU MAK

T.C. MERSİN VALİLİĞİ TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TOROSLAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TOROSLARDA OKU MAK T.C. MERSİN VALİLİĞİ TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TOROSLAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ LİSELER ARASI KİTAP OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ TOROSLARDA OKU MAK KONU: Toroslar Kaymakamı Sayın Kaya ÇITAK ın himayelerinde

Detaylı

ÖZEL GÜRÇAĞ ANAOKULU 4 YAŞ KASIM 2017 AYLIK BÜLTEN

ÖZEL GÜRÇAĞ ANAOKULU 4 YAŞ KASIM 2017 AYLIK BÜLTEN ÖZEL GÜRÇAĞ ANAOKULU 4 YAŞ KASIM 2017 AYLIK BÜLTEN 01.11.2017 02.11.2017 03.11.2017 06.11.2017 07.11.2017 Mikroplardan nasıl kurtuluruz? deneyini Bay mikrop parmak öğreniyoruz birleştirerek ambulansı ilkyardım

Detaylı

Yaratıcı Okuma Atö lyeleri

Yaratıcı Okuma Atö lyeleri Yaratıcı Okuma Atö lyeleri Kitapla Oyun Olur Mu Hiç? 1 Şubat Cumartesi Bekçi Amos'un Hastalandığı Gün Hayvanat Bahçesi nde çalışan Amos MCGee, sevgili dostları fil, kaplumbağa, penguen, gergedan ve baykuşa

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Tanrı İbrahim in Sevgisini Deniyor

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Tanrı İbrahim in Sevgisini Deniyor Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Tanrı İbrahim in Sevgisini Deniyor Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Byron Unger ve Lazarus Uyarlayan: M. Maillot ve Tammy S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for

Detaylı

Aytül Akal dan miniklere iki ayrı fil hikayesi...

Aytül Akal dan miniklere iki ayrı fil hikayesi... SEMESTR TATİLİ İÇİN MEDYATEKTE YENİLİKLER.. Çocuklar semestr tatilini iyi değerlendirmeniz için kütüphanede sizin için yepyeni kitaplar var...haydi bir göz atalım... MİNİKLERE MİNİ MİNNACIK HİKAYELER...

Detaylı

Seç Bakalım. ... / 24 Puan. Aşağıdaki sözcüklerin doğru hecelenmiş biçimlerini yuvarlak içine alın.

Seç Bakalım. ... / 24 Puan. Aşağıdaki sözcüklerin doğru hecelenmiş biçimlerini yuvarlak içine alın. TÜRKÇE Adı - Soyadı :... Sınıfı / Şubesi:...Tarih:... /... /... Konuşma Kuralları, Hece Bilgisi, Okuduğunu Anlama, Öykü Oluşturma 1 A oğru mu Yanlış mı?... / 10 Puan B Ne emeli?... / 6 Puan 1. Konuşmalarımızda

Detaylı

edersin sen! diye ciyaklamış cadı. Bunun hesabını vereceksin! Kadının kocası kendisini affetmesi için yarvarmış cadıya. Karısının bahçedeki marulları

edersin sen! diye ciyaklamış cadı. Bunun hesabını vereceksin! Kadının kocası kendisini affetmesi için yarvarmış cadıya. Karısının bahçedeki marulları RAPUNZEL Bir zamanlar bir kadınla kocasının çocukları yokmuş ve çocuk sahibi olmayı çok istiyorlarmış. Gel zaman git zaman kadın sonunda bir bebek beklediğini fark etmiş. Bir gün pncereden komşu evin bahçesindeki

Detaylı

*Tüm hakları saklıdır. İzin alınmadan içerik kullanılamaz. Dergideki yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir. Haberler

*Tüm hakları saklıdır. İzin alınmadan içerik kullanılamaz. Dergideki yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir. Haberler 3 8 9 12 16 Haberler Şiir Ah Be Orhan Veli Ah mert öztürk Öykü Gül İle Bülbül oscar wilde (gülden eryılmaz) İnceleme Seni Unutmadım fatma kahraman Dosya Sait Faik in Denizi sima ay 18 20 22 23 24 Dosya

Detaylı

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı. Büskivili pasta yapıyoruz.

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı. Büskivili pasta yapıyoruz. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Mutfak Etkinliği Sohbetler Yaşayan değerlerimizden Doğruluk ile ilgili sohbet ediyorum. Sağlığımızı korumak için neler yapmalıyız konulu sohbet

Detaylı

SAGALASSOS TA BİR GÜN

SAGALASSOS TA BİR GÜN SAGALASSOS TA BİR GÜN Çoğu zaman hepimizin bir düşüncesi vardır tarihi kentlerle ilgili. Baktığımız zaman taş yığını der geçeriz. Fakat ben kente girdiğim andan itibaren orayı yaşamaya, o atmosferi solumaya

Detaylı

Dile Gelen Metin Türk Edebiyatına Dilbilimsel Bir Yaklaşım Murat Lüleci ISBN: Baskı Kasım, 2018 / Ankara 500 Adet

Dile Gelen Metin Türk Edebiyatına Dilbilimsel Bir Yaklaşım Murat Lüleci ISBN: Baskı Kasım, 2018 / Ankara 500 Adet Dile Gelen Metin Türk Edebiyatına Dilbilimsel Bir Yaklaşım Murat Lüleci ISBN: 978-605-2233-20-7 1. Baskı Kasım, 2018 / Ankara 500 Adet Yayınları Yayın No: 285 Web: grafikeryayin.com Kapak, Sayfa Tasarımı,

Detaylı

İÇİNDEKİLER GİRİŞ...III

İÇİNDEKİLER GİRİŞ...III İÇİNDEKİLER GİRİŞ...III Bölüm I Çocuk Edebiyatı ve Gelişimle İlgili Temel Kavramlar 15 Fiziksel (Bedensel)Gelişim 20 İlk Çocukluk Döneminde(2-6)Fiziksel Gelişim 21 6-12 Yaş Arası Fiziksel Gelişim 23 12-18

Detaylı

1989 2014 lü Yıllarda Hazar Dünya Edebiyatı Dergisinin ve Yol Edebi Gazetesinin Yayınları:

1989 2014 lü Yıllarda Hazar Dünya Edebiyatı Dergisinin ve Yol Edebi Gazetesinin Yayınları: 1989 2014 lü Yıllarda Hazar Dünya Edebiyatı Dergisinin ve Yol Edebi Gazetesinin Yayınları: 2 Abasıyanık, Sait Faik (Türkiye): Kırlangıç Yuvasındaki Kadın; Hazar dergisi No. 2, 2012 Adıvar, Halide E. (Türkiye):

Detaylı

Akıl Fikir yayınlarından yeni kitaplar

Akıl Fikir yayınlarından yeni kitaplar On5yirmi5.com Akıl Fikir yayınlarından yeni kitaplar Akıl Fikir Yayınlarından çocuk kitapları ve hikaye kitapları. Yayın Tarihi : 24 Şubat 2016 Çarşamba (oluşturma : 1/5/2017) Akıl Fikir yayınları yeni

Detaylı

Oyunun Adı: BARIS TOPU. Plastik top, Ek 1

Oyunun Adı: BARIS TOPU. Plastik top, Ek 1 Oyunun Adı: BARIS TOPU Uygulanacak Tarih: 03.04.2017 Katılan Öğretmen Sayısı: Katılan Öğrenci Sayısı: Oyunun Tamamlandığı Süre: Oyunun Uygulandığı Yer: Uygulanacak Yaş Grubu: 48 Ay ve üzeri Malzemeler:

Detaylı

2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI. Hazırlayan Engin GÜNEY İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni

2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI. Hazırlayan Engin GÜNEY İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni 2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI Hazırlayan İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni 1 Saçları hangisi tarar? o A) Bıçak o B) Tarak o C) Eldiven o D) Makas 2 Hangisi okul eşyası değil?

Detaylı