Kullanıcı Kılavuzu. Geniş Format Tarayıcılar MODELLER: HD5450 HD4250 HD4230 HD3650 HD3630 HD2530 Haziran, 2008 Yayını

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kullanıcı Kılavuzu. Geniş Format Tarayıcılar MODELLER: HD5450 HD4250 HD4230 HD3650 HD3630 HD2530 Haziran, 2008 Yayını"

Transkript

1 Kullanıcı Kılavuzu Geniş Format Tarayıcılar MODELLER: HD5450 HD4250 HD4230 HD3650 HD3630 HD2530 Haziran, 2008 Yayını

2 Bu Kılavuz Hakkında 1 İçindekiler Bu Kılavuz Hakkında 2 Kurulum 3 Sistem Gereklilikleri 3 Kurulumun Adımları 3 İşletmen Panosu 14 Güç AÇIK/KAPALI Uyanık/Uyku Modları 15 Ana Gücü AÇMA/KAPAMA 15 Tarayıcının Kendini Test Yordamı 15 Tarayıcı taramaya hazır 15 Uyanık ve Uyku Modları 16 Otomatik Güç AÇIK/KAPALI İşlevleri 16 Süre Ölçer İşlevi AÇIK/KAPALI Zaman Çizelgesi 17 Boş zaman sonrası otomatik kapanış 18 Orijinallerin Tarayıcı içine Yüklenmesi 20 Tarayıcının ortasından, Yüzü aşağıya yükleme 20 Otomatik yükleme 20 El ile yükleme 20 Tarama sonrası orijinali geri çıkarma 21 Hızlı Yükleme 21 Yumuşak besleme 21 Girdi boyutu ayarı 21 Tarama 23 Tarama için yazılım uygulamaları 23 Tarayıcı panosundan yazılımları çalıştırma 23 Toplu tarama 23 WIDEsystem ile tarayıcınızı izlemek 23 Kalın Medya Tarama 25 Kalın Medya için El ile Ayarlama Sürgü Kontrolu 25 Otomatik Kalın Medya Ayarlaması 26 Kalın Medya Konumlarında Tarandığında 28 Bakım 29 Tarayıcı bakımı hakkında 29 Tarama alanını temizleme 29 Kamera Hizalama ve Kalibrasyon 42 Tarayıcı Parçalarını Değiştirmek 45 Cam-plakayı Değiştirmek 46 Beyaz Artalan Plakasını Değiştirmek 49 Tarayıcının Lamba Birimi Değiştirmek 52 Toz Filtrelerini Değiştirmek 54 Yeni Firmware Yüklemek 55 Firmware Nedir? 55 Yeni firmware ne zaman kullanılır? 55 Tarayıcının içinde çalışan firmware versiyonu nasıl tanınır? 55 Yeni firmware nasıl kurulur? 56 Firmware İlk Açılış Modunda Tarayıcının Ayarlanması 57 Sorunların Giderilmesi 58 Tarayıcı Kurulumuna İlişkin Sorunlar 58 Tarayıcının İşletiminine İlişkin Sorunlar 61 Tarama Sonuçlarına İlişkin Sorunlar 65 Ek A: İşletmen Panosuna Hızlı Genel Bir Bakış 67 Pano ve LED Göstergeleri 67 Güç Kontrolu Tuşlar ve LED Işıklı Göstergeleri 68 Medya Kontrol Tuşlar ve LED Işık Göstergeleri 71 Uygulama Yazılımı Kontrolu Tek Donunuş Tarama 76 Ek B: Önemli Güvenlik Talimatları 77 Ek C: Düzenlemeler 78 FCC Düzenlemeleri 78 CE Düzenlemeleri 78 TC Düzenlemeleri 78 Zehirli ve Zararlı Madde ve Unsurlar 80

3 Bu Kılavuz Hakkında 2 Bu Kılavuz Hakkında Bu yayın Contex A/S nin izni ile Anka Multimedya ve Grafik AS tarafından Türkçeye çevrilmiştir. Copyright, Mayıs 2008 Anka Multimedya ve Grafik Ticaret AŞ Nazmi Akbacı Ticaret Merkezi No: 157 Maslak, 34398, İstanbul, Türkiye Tel: (212) Fax: (212) bilgi@ankammg.com.tr Tarayıcı Modelinizi Tanıyın Bu işletmen kılavuzu çeşitli tarayıcı modellerini kapsar. Sadece belirli modeller için geçerli olan taraycı işlevlerini tarif eden konular ve tüm modeller için geçerli olan taraycı işlevlerini tarif eden konular vardır. Genel olarak, 54, 42 ve 36 inch modellerin işletimi aynı iken 25 inch model (HD2530) üzerindeki belirli işletimler daha geniş modellere göre farklı olabilir. Her konu Tarayıcı Modelleri: ilgili modeller başlığını içerecektir. Bu kılavuz aşağıdaki modelleri kapsar: Tarayıcı Modelleri HD5450 Açıklama 54 renkli tarayıcı Bu kılavuz, geniş format tarayıcınızın nasıl işletileceğini ve bakımının nasıl yapılacağını açıklar. Bilgisayarınız ve işletim sistemi ile ilgili temel bilgilere sahip olduğunuzu varsayar ve bu konu ile ilgili dokümanlardaki bilgileri tekrarlamaz. Aşağıdaki kaynaklara başvurduğunuzdan emin olunuz: HD4250 HD4230 HD3650 HD3630 HD renkli tarayıcı 42 renkli tarayıcı 36 renkli tarayıcı 36 renkli tarayıcı 25 renkli tarayıcı 1. Kurulum bölümü tarayıcınızın sürücülerinin doğru kurulumunu açıklar. 2. WIDEsystem TOOLS CD-ROM üzerindeki ws klasörü içindeki readme.htm dosyası en güncel kurulum ve İşletim Sistemi uyumuluğu konularını içerir. 3. WIDEsystem TOOLS Help Sürücülerinizi kurduktan sonra, WIDEsystem i açın ve F1 tuşuna basın. WIDEsystem uygulama yazılımı ve Scanner Maintenance (Tarayıcı Bakım) yazılımının kullanımı üzerine bilgiler içerir. ÖNEMLİ: tarayıcınız ile birlikte gelen ya da daha yeni bir WIDEsystem TOOLS CD-ROM kullandığınızdan emin olun. Eski versiyon WIDEsystem yazılımı tarayıcı modelinizi algılamıyabilir. NOT: Windows Uyumluluğu Tarayıcınız ve sürücüleri, en geçerli etkin Microsoft Windows İşletim Sistemleri versiyonlarını desteklemek için geliştirilmiş ve denenmiştir. Belirli Windows versiyonlarına ilişkin sürücü ve arayüz desteği Microsoft Destek yaşam Çevrimi Politikasını izleyecektir. Uyumluluk özellikleri bu yüzden uygun olarak değişebilir. En geçerli İşletim Sistemi uyumluluk özellikleri ve sürücüler üretici Contex in İnternet sitesinde mevcut olacaktır.

4 Kurulum 3 Kurulum Sistem Gereklilikleri PC ya da desteklenen iş istasyonu. Uyumlu Windows İşletim Sistemi WIDEsystem TOOLS CD-ROM içindeki ws/readmw.htm dosyasına bakınız. USB çıkışı ya da işler FireWire Çıkışı Tarayıcınız ile birlikte gelen WIDEsystem TOOLS CD si Tarama yazılımı ya da uyumlu üçüncü taraf yazılımlar. Topraklı elektrik çıkışı. Kurulumun Adımları Tarayıcınızı çalışır duruma getirmek için, aşağıdaki adımları yazıldığı sırada izleyin. 1 Tarama istasyonunu kurun Tarayıcınız ya özel olarak tasarımlanmış kendi başına bir ayak ya da sağlam bir masa üzerine yerleştirilmelidir. Medyanın arkadan çıkmasına izin verecek şekilde tarayıcının arkasında yeterli boşluk olduğundan emin olun. ÖNEMLİ: TARAYICINIZI PC ye ya da ELEKTRİK e HENÜZ BAĞLAMAYIN. Bu işletmen kılavuzunun sonudaki Güvenlik Talimatlarına da bakın.

5 Kurulum 4 2 PC nize sürücüleri ve araçları kurun ÖNEMLİ: Tarayıcının bağlantısı yapmazdan ve herhangi bir tarama yazılım uygulamasını kurmazdan önce tarayıcınızın sürücülerinin ve araçlarının kurulumunu yapmalısınız. 1. WIDEsystem TOOLS CD-ROM u PC nize yerleştirin. Normal olarak kuran programın arayüzü otomatik olarak başlayacaktır. Eğer başlamaz ise, CD içinde setup.exe dosyasının yerini bulun ve onu el ile başlatın. 2. WIDEsystem yazılımını kurun. Ekranınızdaki kurulum kılavuzunu izleyin. Diliniz ve diğer önemli system tercihleriniz istenecektir. 3. Tarayıcı Bakım (Scanner Maintenance) yazılımını kurun. Ekranınızdaki kurulum kılavuzunu izleyin. Dilinizi seçmeniz istenecektir. ve diğer önemli system tercihleriniz sorulacaktır. 4. Kurulum tamamlandığında CD-ROM u çıkartın. 3 PC yi kapatın PC niz tarayıcıya bağlanmazdan önce kapatılmalıdır.

6 Kurulum 5 4 PC nin güç kablosunu fişten çekin Uyarı: Bu adım sizin kendi güvenliğinizi güvence altına almak ve aygıtınızı potansiyel hasarlardan korumaya yardımcı olmak içindir. 5 Tarayıcının besleme yatağını temizleyin Bu yerleştirme yuvasının önündeki düz yüzeydir. Kuru bir bez ile temizleyin böylece kirler ve tozlar taranacak orijinal ile tarama alanına sürüklenmesin.

7 Kurulum 6 6 Cam plakayı temizleyin Yükleme ve paketleme sırasında birikmiş tozlar için dahili tarama alanı temizlenmelidir. 1. Tarama alanı kapağını açın. Kapağın her iki tarafındaki yerleştirme yuvasının yanıda bulunan iki kilit tuşunu aşağı doğru bastırın. 2. Tarama alanı kapağının kilitleme mekanizması şimdi artık yerinden gevşemiş olmalıdır. 3. Parmaklarınızı yerleştirme yuvasına sokun ve tarama alanı kapağını arkaya doğru döndürüp açık konuma getirin. 4. Cam plaka temizlik için şimdi ortaya çıkar. 5. Tozları ortadan kaldırmak için kuru bir bez ile cam plakayı siliniz. 6. Tarayıcının kapağını kapatın. Kilitlerin yeniden yerine oturduğundan emin olun (tık sesi). 3 ve 4. Tarama alanı kapağını arkaya doğru döndürü açık konuma getirin. 1 ve 2. İki kilit tuşunu aşağı doğru bastırın. 5.Tozdan arındırmak için cam plakayı silin.

8 Kurulum 7 8 Arayüz kablosunu tarayıcıya bağlayın Arayüz kablo bağlantıları Kablo Bağlantı Panosunda biraradadır. Mevzuat Uyarısı: Tarayıcınız EMC Standartları EN55022 ve FCC, Bölüm 15 e uygunluğu için test edilmiştir. Uygunluğu sağlamak için sadece tarayıcınız ile birlikte sağlanan arayüz kablolarını kullanın. HD2530 : Tarayıcı modelerinde arayüz bağlantısına erişimek Kablo bağlantı panosu tarayıcının alt tarafında bulunur ve tarayıcının arka tarafından erişilir. HD2520 (25 ) tarayıcı modelleri FireWire ve USB olmak üzere her iki bağlantıyı da destekler. USB bağlantısı: B-bağlantısının ucunu (kare şeklinde) bilgisayarınızda bulunan USB çıkışına bağlayın. Firewire bağlantısı: Bilgisayarınızda bulunan bir firewire çıkışına kablonuzu bağlayın. Kablonuzda Scanner End (Tarayıcı Ucu) olarak işaretlenmiş uc var ise bunu kullanmayın. HD5450, HD4250, HD4230, HD3650, HD3630: Tarayıcı modelerinde arayüz bağlantısına erişimek: Kablo bağlantı panosu tarayıcının sağ tarafındaki kapağın arkasındadır. Kabloyu bağlamak için kapağı kaldırmak zorundasınız : Kablo bağlantı panosu kapağının tepesindeki yuvaya baş parmağınızı yerleştirin. Kapağı açmak için kenetlemeyi aşağı doğru bastırın. Kapağı her iki el ile çıkartın. HD2530: Kablo bağlantı panosuna tarayıcının arka tarafından erişilir.

9 Kurulum 8 Devamı sonraki sayfadadır. Tarayıcının arkasındaki açıklık boyunca arayüz kablosunub B-bağlantı ucunu (kare şeklinde) kablo bağlantı panosunun önünden ortaya çıkıncaya kadar besleyin. Sonra B-bağlantısını tarayıcınızın üzerindeki USB bağlantı yuvasına bağlayın. r. Arayüz kablosunu açıklık boyunca kablo bağlantı panosunun önünden... İTİN. ortaya çıkıncaya kadar beslersiniz Kabloyu bağlayıb ve lablo bağlantı panosunun kapağını kapatın. Tarayıcıyı AÇIK duruma getirmezden önce kapak daima kapalı konumda olmalıdır.

10 Kurulum 9 9 Arayüz kablosunun diğer ucunu PC ye bağlayın. USB bağlantı: A-bağlantı ucunu (düz ucu) bilgisayarınızdaki bir USB çıkışına bağlayın. Firewire bağlantısı: Kabloyu bilgisayarınızdaki bir Firewire çıkışına bağlayın. Kablonuzda belirli ise, Tarayıcı Ucu ( Scanner End) olarak markalanmış ucu ullanın. NOT: Firewire bağlantısı sadece HD2530 modelinde mevcuttur. 10 Güç kablosunu tarayıcıya bağlayın Tarayıcının ana güç bağlantı yuvasına tarayıcı güç kablosunu bağlayın. Ana güç bağlantı yuvası tarayıcının arka tarafındadır.

11 Kurulum Güç kablosunu duvar elektrik prizine bağlayın Tarayıcı güç kablosunun diğer ucunu elektrik girişine bağlayın. Uyarı: Tarayıcı üç uçlu topraklı tip fişi olan güç kablosu ile birlikte gelir. Fişi prizinize sokamıyorsanız, prizi yeni uyan biri ile değiştirmesi için elektrikciniz ile temasa geçin ve topraklı bir güç bağlantınız olduğundan emin olun. Topraklı tip fişin gerekliliğini boşa çıkarmaya ve göz ardı etmeye çalışmayın. 12 Tarayıcıyı açın Tarayıcının arkasında bulunan ana güç anahtarından tarayıcıyı açın.

12 Kurulum PC nizi açın ve Windows u başlatın Başlangıç sırasında Windows yeni donanımı (tarayıcıyı) algılayacak ve adım 2 de kurulumunu yaptığınız sürücüler tanınacaktır. Ekranınızda ortaya çıkan Windows donanım kurulum talimatlarını izleyin. 14 Tarayıcının doğru kurulduğunu doğrulayın. 1. Windows sistem çubuğu üzerindeki tarayıcı simgesini bulun. Bu, WIDEsystem program simgesidir. 2. WIDEsystem program simgesi üzerinde sol çift tıklayın. 3. WIDEsystem Status sekmesi iletişim kutusunda tarayıcınızın ismi belirmiş ise, tarayıcınızın kurulumu tamamlanmış ve algılanmış demektir. 4. Tarayıcı doğru olarak kurulmamış ise, tarayıcının algılanamadığını belirten bir ileti sizi bilgilendirecektir. Eğer durum böyle ise, tüm bağlı olan aygıtları kapatın ve kurulum adımlarını tekrarlayın.

13 Kurulum Kalibrasyon Yapın - Bakım programını çalıştırın Bu adım tarayıcı kameralarının hizlalı olduğunu güvence altına alacaktır. 1. WIDEsystem tarayıcı simgesi. üzerine sağ tıklayın 2. Launch Scanner Maintenance seçin 3. Ekranınıdaki talimatları izleyin. Bu kılavuzda yer alan : Kamera Hizlama ve Kalibrasyon konusuna da bakın 16 Tarama / kopyalama yazılımını kurma (seçimlik) Tarayıcı ile birlikte kullanacağınız tarama ve kopyalama yazılımını kurun. Özellikle tarayıcınız ve onun tüm özelliklerini kullanmak üzere yapılmış bir çok tarama ve kopyalama yazılım uygulaması mevcuttut. Bir çok yaygın resimleme yazılım uygulaması basit tarama işleri için TWAIN ve WIA arayüzünü desteklemektedir. Daha fazla bilgi için Tarama için yazılım uygulamaları konusunu okuyun.

14 Kurulum Ağ üzerinden tarayıcıyı paylaşma (seçimlik) Diğer PC lerin LAN (Yerel İletişim Ağı) üzerinden tarayıcıyı paylaşmalarını işler kılabilirsiniz. Bu paylaşma Sharing olarak çağrılır. WIDEsystem üzerinden tarayıcıyı paylaşılan shared scanner olarak ayarlayabilirsiniz. 4. WIDEsystem program simgesi üzerine sol çift tıklayın ve Ağa Tara Scan to Net sekmesini seçin. 5. Bu bilgisayara bağlı tarayıcı Local scanner attached to this computer seçenek grubunu bulun. 6. Ağ içinde yer alan diğerlerinin tarayıcınızı kullanmasına izin vermek için onu paylaş Share your current scanner to allow others on the network to use it seçeneğini seçin. 7. Bu ayarı kabul etmek için OK tuşuna basın. Ağ sistemlerin çoğunda yapamanız gerekenin tümü bu kadardır. Ancak, bazı sistemler belirli iletişim çıkış (port) numaraları gibi İleri Advanced ayarlar gerektirebilir. İleri ayarlara ilişkin bilgi için LAN yöneticinize başvurun. NOT: WIDEsystem i açın ve Ağa Tarama Scan to Net ayar yordamları veseçeneklerine ilişkin eksiksiz çevrim içi yardımı görüntülemek için <F1> tuşuna basın. NOT: LAN üzerinden tarayıcıyı kullanacak olan PC üzerinde WIDEsystem kurulmuş olmalı ve PC tarama/kopyalam yazılımı ile uyumlu olmalıdır.

15 İşletmen Panosu 14 İşletmen Panosu İşletmen panosu LED ışıklı göstergeler ve işletmen tuşlarını içerir. Gücü AÇMA/KAPAMA, kağıt besleme ve uygulama yazılımlarını tetiklemek (tek dokunuş) için tuşlar bulunmaktadır. Göstergelerin işlevi, kendini-test etme ve medyanın hazır olup olmadığı gibi tarayıcının temel işletimine ilişkin olarak tarayıcının durumunu göstermektir. LED ışıklı gösterge iletilerinin yorumu ve tuşların işleyişi kullanım kılavuzunun sonraki bölümlerinde Güç AÇMA/KAPAMA, Tarayıcıya yükleme, Kalın medya tarama içinde açıklanmıştır Panodaki tuşları ve LED ışıklı göstergelerin nasıl anlaşılacağına ilişkin eksizsiz açıklamalar için Ek A İşletmen Panosuna Genel Bakış a bakın. Tarayıcı Modelleri: HD2530 Güç Anahtarı Güç Işığı Diagnostik Işığı Bekle Işığı Tarayıcı Modelleri: HD5450, HD4250, HD4230, HD3650, HD3630 ATAC (Otomatik Kalınlık Ayar Kontrolu) tuşu ile birlikte Güç Anahtarı Güç Işığı Diagnostik Işığı Bekle Işığı E-posta Uygulaması E-posya Uygulama Tarama Uygulaması Kopyalama Uygulaması Tarama Uygulama Kopyalama Uygula Kağıt Hazır Işığı Kağıt İleri/Geri Tuşu Kağıt Hazır Işığı ATAC Anahtarı Kağıt İleri/Geri Tuşları

16 Güç AÇIK/KAPALI 15 Güç AÇIK/KAPALI Uyanık/Uyku Modları Tarayıcılar: HD5450, HD4250, HD4230, HD3650, HD3630, HD2530 Ana Gücü AÇMA/KAPAMA Ana güç anahtarı tarayıcının arka tarafındadır. Ana gücü AÇIK duruma getirmek için anahtarın I işaretli üst yarısına bastırın. Ana gücü KAPALI duruma getirmek için anahtarın O işaretli alt yarısına bastırın. Başlatma sırası süresince Pano LED ışıkları. 2. Kendini Ayarlama - Işık profilleri, ilmikleme ve siyah/beyaz noktaları ayarlama. Tarayıc ana güç anahtarından AÇIK duruma getirildiği zaman ya tarayıcı uyku modundan uyanık moduna geçmesinden hemen sonra başlatma sırasından sonra başlar. Pano üzerindeki LED ışıkları aşağıda gösterildiği gibi yanacaktır.: Panel LEDs during Self-Adjustment Ana güç anahtarı tarayıcının arka tarafındadır. AÇIK duruma getirmek için I ya ve KAPALI duruma getirnek için O ya basın. Tarayıcının Kendini Test Yordamı Tarayıcıyı elektrik prizine bağladığınızda ve tarayıcının arkasındaki anahtarı açtığınızda, bir kendini test yordamı ile başlar. Tarayıcının kendini-test yordamı iki ana adımdan oluşur. Tarayıcı taramaya hazır Güç Işığı yeşil ışık verdiğinde ve diğer LED ışıkları aşağıda gösterildiği gibi sönük olduğunda, kendini test yordamının tamamlanmış olduğunu ve tarayıcının taramaya hazır olduğunu bilirsiniz. : 1. Başlatma Sırası tarayıcı dahili parametreleri yükler ve test eder. Sadece tarayıcının arkasındaki güç anahtarına basmak suretiyle açıldığında harekete geçer. Paneldeki LED ışıkları aşağıda resimde gösterildiği gibi yanacaktır.:

17 Güç AÇIK/KAPALI 16 Uyanık ve Uyku Modları Ana güç anahtarı AÇIK olarak, Tarayıcı gücü Uyku Modunda ve Uyanık Modunda ayarlanabilir. Uyku modu enerji tasarruf modudur. Uyku modunda tarayıcı tarama yapamaz. Uyanık modu tarayıcı işletimi için tam güç AÇIK moddur. Bir boş zaman ayarından sonra : otomatik olarak ( Otomatik Güç İşlevleri ne bakın ). Süre Ölçer ile : otomatik olarak ( Otomatik Güç İşlevleri ne bakın ). Güç tuşunu 3 saniye basılı tutarsanız. El ile. Tarayıcı Uyanık modundan Uyku moduna geçecektir. Süre Ölçer ile : otomatik olarak ( Otomatik Güç İşlevleri ne bakın ). Tarayıcıya bir doküma beslediğinizde. Panodaki her hangi bir tuşa bastığınızda. Tarayıcı uyanık moduna geçecektir. Uyku Modu (güç KAPALI) Uyanık Modu (güç AÇIK) Otomatik Güç AÇIK/KAPALI İşlevleri Tarayıcılar: HD5450, HD4250, HD4230, HD3650, HD3630, HD2530 Otomatik güç yönetimi optimal olarak tarayıcınızın çalışma zamanını programlamanızı sağlar ve enerji tasarruf etmenize yardım eder. Tarayıcınızı otomatik KAPALI (Uyku) ve AÇIK (Uyanık) olmasına ayarlayabilirsiniz. Automatik güç yönetim işlevi WIDEsystem yazılımı aracılığı ile ayarlanır ve kontrol edilir. İki otomatik güç işlevi vardır: 1. Süre Ölçer işlevi 2. Uyku moduna otomatik giriş (boş zaman sonrası) seçeneği. Otomatik güç yönetim işlevini kullanmak için tarayıcının arkasında bulunan güç anahtarından tarayıcı AÇIK duruma getirilmiş olmak zorundadır. Tarayıcı KAPALI (Uykuda) olduğunda işletmen panosu üzerindeki güç ışığı kırmızı, tarayıcı AÇIK (Uyanık) olduğunda ise yeşil yanacaktır. Uyanık ve Uyku modlarının kullanmanın getirileri: Daha hızlı hazır: Panodaki güç tuşlarına basarak tarayıcıyı AÇIK ve KAPALI (uyku/uyanık) duruma getirin. Tarayıcı başlangıç sırasını atlar ve Ana Güçten KAPALI durumdan AÇIK duruma getirmeye oranla daha çabuk taramaya hazır duruma gelir. Uygunluk: KAPALI olduğunda (LED ışığı kırmızı), güç tuşuna basarak ya da tarama yapmak istediğinizi belirtmek üzere tarayıcıya kağıt yerleştirerek tarayıcıya kolaylıkla güç (Uyanık) verilebilir Süre ölçer işlevi: Uyanık ve Uyku modlarına sahip tarayıcı ayarlanabilir ve WIDEsystem yazılımının süre ölçer haftalık çizelge özelliği ya da bir boş zaman ayarı ile ile kontrol edilebilir. Enerji Tasarrufu: Uyku modu düşük güç değerlerinde çalışır. Uyku Modu (güç KAPALI) Uyanık Modu (güç AÇIK)

18 Güç AÇIK/KAPALI 17 Süre Ölçer İşlevi AÇIK/KAPALI Zaman Çizelgesi Tarayıcılar: HD5450, HD4250, HD4230, HD3650, HD3630, HD2530 To set the Timer: 1. WIDEsystem i açın - sistem cubuğu üzerindeki tarayıcı simgesine çifttıklayın. Bütün haftalık çalışma programınızı tarayıcıya girebilirsiniz, böylece tarayıcınız kendi kendine AÇIK ve KAPALI (uaynık uyku) durumuna geçer. Programınızın uyanık ve uyku zamanlarını WIDEsystem in Timer (Süre Ölçer) sekmesine aşağıdaki örnekte gösterildiği gibi girersiniz. 2. Timer Sekmesini seçin. 3. Otomatik Uyanma ve Uykuya dalma hareketini istediğiniz her gün için kontrol işareti alanlarını tıklayın. 4. Uyanma (Wake-up) kolonu altında - Günleri düzenleme içindeki 2 hanelik saat üzerine tıklayın. Saat değerini artırmak ya da azaltmak için ok kutularını kullanın ya da değeri alanına yazmak için klavyenizi kullanın. 5. Aynı gün için Uyanma (wake-up) kolunu dakika hanelerine geçmek için - Işıklandırmak için Uyanık kolonu altındaki günleri düzenleme içindeki 2 hanelik dakika üzerine tıklayın. Dakika değerini artırmak ya da azaltmak için ok kutularını kullanın ya da değeri alanına yazmak için klavyenizi kullanın. 6. Haftanın aynı günü için Uyku (Sleep) kolonu içinden bu işlemi tekrarlayın. 7. Haftanın diğer günleri için aynı şekilde ayarlar yapmaya devam edin ya da Pazartesi için yaptığınız ayarların haftanın diğer bütün çalışma günleri için uygulanması için Pazartesiyi Cumaya Bağla (Link Monday to Friday) seçeneğini kullanabilirsiniz.

19 Güç AÇIK/KAPALI NOT Uyku zamanından önceki boş zaman ayarının hala uygulandığını ve Süre Ölçer ayarlarınız ile çelişebileceğinin farkında olun. Çelişki var ise, Uyku zamanından önceki boş zaman ayarını değiştirin. 10. İletişim kutusunu doldurduktan sonra, yaptığınız ayarların tarayıcının belleği içine yüklenmesi için Apply a basın. Süre Ölçer etkin olduğunda: PC nizi kapatmanızdan ve böylece WIDEsystem yazılımının da kapanmasından sonra dahi tarayıcınız ayarlarınızı depolayacak ve hatırlayacaktır. WIDEsystem Timer sekmesinde görüntülenen ayarlar, WIDEsystem i yeniden başlattığınızda, Tarayıcıda depolanan geçerli değerleri Timer sekmesi görüntüleyecektir. Tarayıcı kullanımda ise, o zaman tarayıcı Uyku moduna geçişini geciktirecektir. Süre Ölçerden meydana gelen Uyku moduna girmezden hemen once, Panodaki güç ışığı yanıp sönmeye başlar. Güç düğmesine basarak Uyku moduna girişi iptal edebilirsiniz. Boş zaman sonrası otomatik kapanış Tarayıcılar: HD5450, HD4250, HD4230, HD3650, HD3630, HD2530 Teslimatta, tarayıcını önceden ayarlanmış bir boş zaman (tarayıcını etkin olmadığı zaman miktarı) durduktan sonra uyku moduna girmesi için ayarlanmıştır. Normal iş akışınıza uyması için boş zaman değerlerini uzatıp kısaltabilirsiniz. Uyku modu seçeneklerini değiştirmek/ayarlamak için: 1. WIDEsystem i açın - sistem cubuğu üzerindeki tarayıcı simgesine çift-tıklayın. 2. Timer Sekmesini seçin. 3. Timer sekmesin içindeki Uyku Moduna Otomatik Gir (Enter Sleep mode automatically) seçeneğini seçin ya da Seçimi kaldırın. 4. Uyku Moduna Otomatik Gir (Enter Sleep mode automatically) seçeneğini seçmez iseniz, uyku moduna geçmek için güç tuşunu 3 saniye süresince basılı tutarak el ile yöntemi kullanmak ihtiyacınız olacaktır. 5. Timer sekmesin içindeki Uyku Moduna Otomatik Gir (Enter Sleep mode automatically) seçeneğini seçerseniz, boş zaman değerini ayarlamak için sonraki adıma ilerleyin. 6. Uykuya girmeden önce boş zaman (Idle time before entering sleep ) değerini ayarlayın. Bu, tarayıcının kendiliğinden uyku moduna girmeden önceki boş durma dakika miktarıdır. 7. Yaptığınız ayarların tarayıcının belleği içine yüklenmesi için Apply a basın. WIDEsystem programı Timer sekmesinde Uyku Modu seçenekleri

20 Güç AÇIK/KAPALI 19 NOT: Tarayıcının ana güç anahtarı AÇIK durumda da Enter sleep mode automatically seçeneği seçili iken dahi Uyanma ve Uyku modlarına el ile geçirilebilir. Uyanma panodaki herhangi bir tuşa basarak ya da tarayıcıya bir dokümanı taramak için yerleştirerek. Uyku Güç tuşunu 3 saniye süre ile basılı tutarak. Uyku modunun sadece el ile etkinleştirilmesini istiyorsanız, Uyku moduna otomatik girişi tümü ile işlemez hale getirmeyi tercih edebilir, ya da işler bırakır ve her iki el ile ve otomatik işlevlerinin kalmasını sağlayabilirsiniz.

21 Yükleme 20 Orijinallerin Tarayıcı içine Yüklenmesi Tarayıcılar: HD5450, HD4250, HD4230, HD3650, HD3630, HD2530 Tarayıcının ortasından, Yüzü aşağıya yükleme Dokümanınızı resimli tarafının yüzü aşağıya bakar şekilde yükleyin. Dokümanın merkezini tarayıcı yatağı üzerindeki merkez ok işaretine hizalayın. Düz bir tarama hattı için dokümanı hizalamaya yardımcı olması için standart boyut işaretlerini kullanın. Orijinali tarayıcının ortasından besleyin Kağıt hazır LED ışıkları kağıt alındığında yeşil yanar. Kağıdı yüzü aşağıya doğru yükleyin. Her iki el ile tutun ve tarayıcının orta işaretine dokümanın ortasını hizalayın. El ile yükleme ya da otomatik yükleme kullanabilirsiniz. Bu 2 yükleme seçeneği PC niz üzerindeki tarama/kopyalama uygulama yazılımı içinde seçilir. Otomatik ve El ile yükleme hakkında talimatları sonraki bölümlerden okuyun. NOT: Otomatik ve el ile yükleme seçeneklerinin varlığı kullanmakta olduğunuz tarama/kopyalama yazılımı ve onun tarayıcı modeliniz ile uyumluluk düzeyine bağlıdır. NOT: Kalın medya orijinallerin yüklenmesi üzerine talimatlar için bu kılavuzun Kalın Medya Tarama bölümüne de bakın. Otomatik yükleme Otomatik yükleme ile, siz orijinali yuvaya yerleştirir yerleştirmez tarayıcı onu alır. Otomatik yükleme işlerin çoğunluğu için güvenilir ve özellikle toplu tarama işleri için faydalıdır. 1. Tarama yazılım uygulamasında kağıt yükleme seçeneğinin Auto load (otomatik yükle) ye ayarlı olduğundan emin olun. 2. Dokümanın ortası ile tarayıcı yatağı üzerinde orta ok işareti ile hizalayın. 3. Orijinalin yuvarlara temas ettiğini hissedinceye kadar onu yerleştirme yuvasına itin ve Kağıt Hazır Göstergesi yeşil yanar (kalın medya için yeşil yanar). 4. Tarayıcı orijinali otomatik olarak kavrayacaktır ve onu tarama başlangıç konumuna doğru hareket ettirecektir. 5. Tarama uygulama yazılımı içinden bir gecikme katsayısı ayarı yapılabilir. Tarayıcı orijinali çok çabuk kavraması durumları için gecikme düzgün konumlandırmayı kontrol etmeniz için size zaman tanıyacaktır. El ile yükleme 1. Tarama yazılım uygulamasında kağıt yükleme seçeneğinin Manuel (el ile yükle) ye ayarlı olduğundan emin olun. 2. Dokümanın ortası ile tarayıcı yatağı üzerinde orta ok işareti ile hizalayın. 3. Orijinalin yuvarlara temas ettiğini hissedinceye kadar onu yerleştirme yuvasına itin ve Kağıt Hazır Göstergesi yeşil yanar (kalın medya için yeşil yanar). 4. Bir eliniz ile orijinali yerinde tutar iken, tarayıcıdaki Kağıt İleri tuşuna basmak ve basılı tutmak için diğer elinizi kullanın. 5. Orijinal tarama başlangıç konumuna doğru hareket eder. Press paper forward button

22 Yükleme 21 Tarama sonrası orijinali geri çıkarma 1. Tarayıcı besleme yatağına doğru orijinali geri çıkartmak için Kağıt Geri tuşuna basın. 2. Orijinalin tarayıcının arkasından çıkartılmasını istiyorsanız, Kağıt İleri tuşuna basın. başlangıç konumuna geri döner. Hızlı yükleme seçili olduğunda, orijinal sadece yuvarların ilk miline çekilir ve tarama buradan başlar. Kolaylıkla beslenen sağlıklı kenarlara sahip orijinallerin toplu taraması için Hızlı yükleme seçeneği elverişlidir. Normal olarak, toplu taramalarda otomatik yükleme ile birlikte Hızlı yükleme seçeneğini kullanacaksınız, fakat orijinali tarama başlangıç konumuna beslemek için el ile yüklemeyi de kullanabilirsiniz. Yumuşak besleme Yumuşak-besleme seçeneği tarama uygulama yazılımı içinden seçilir. Yumuşak besleme besleme ve taramanın hızının düşürülmesi anlamına gelir. Bu seçeneği her iki otomatik ve el ile yükleme ile kullanabilirsiniz. NOT: Yumuşak besleme seçeneğinin varlığı kullanmakta olduğunuz tarama/kopyalama yazılımı ve onun tarayıcı modeliniz ile uyumluluk düzeyine bağlıdır. Yumuşak beslemeyi aşağıdaki durumlarda kullanın: 1. Kağıt sıkışmasını tetikleyen eski, kıvrılmış ya da kırışık orijinallerde. Kağıt sıkışma hatasını düzeltmek için Sorun Giderme Kağıt Sıkıştı hatası na bakın. 2. Sürücü sistem içinden nazikce geçmesini istediğiniz narin orijinallerde. Hızlı Yükleme Hızlı yükleme, toplu tarama için tasarımlanmış zaman kazandıran bir yükleme seçeneğidir. Hızlı yükleme seçeneği tarama uygulama yazılımı içinden seçilebilir. NOT: Hızlı yükleme seçeneğinin varlığı kullanmakta olduğunuz tarama/kopyalama yazılımı ve onun tarayıcı modeliniz ile uyumluluk düzeyine bağlıdır. Hızlı yükleme nedir? Normal (önayarlı) yükleme ile, örneğin Hızlı yükleme seçeneği seçilmeden, orijinal iyi bir şekilde sürücü sistemi içine çekilir, yuvarların her iki milinden geçer ve sonra orijinalin tarayıcı içinde yerleşmesinin hassas algılamasını garantilemek için orijinal tarama Girdi boyutu ayarı Girdi boyutu tarama alanını tanımlar. Uygulama yazılımınızın girdi ayarı iletişim kutusuna girdi boyutunu girersiniz. NOT: Aşağıda tarif edilen girdi boyutu seçeneklerinin varlığı kullanmakta olduğunuz tarama/kopyalama yazılımı ve onun tarayıcı modeliniz ile uyumluluk düzeyine bağlıdır. Girdi boyutunu bulamanın ve ayarlamanın 3 yolu: 1. Otomatik boyut algılamayı kullanın Tarayıcı dokümanın kenarlarını algılayacak ve girdi boyutunu sizin için hesaplayacaktır. 2. Standart boyuta ayarlayın Yaygın standart boyutlar tarayıcı yatağı üzerinde işaretlenmiştir. Orijinale hangi standart boyutun uyduğunu belirlemek için bu işaretleri kullanın ve sonra uygulama yazılımının girdi boyutu iletişim kutusundan bu boyutu seçin. 3. Boyutu el ile ayarlayın standart dışı boyutlardaki dokümanın boyutunu ölçmek için yerleştirme yuvasının hemen üstündeki tarayıcı

23 Yükleme 22 cetvelini kullanın. Genişlik ölçümünü, uygulama yazılımının girdi boyutu iletişim kutusundaki genişlik ayarı alanına girin. Bir uzunluk ölçebilir ve uzunluk değerini girebilir ya da otomatik uzunluk algılamayı tercih edebilirsiniz.

24 Tarama 23 Tarama Tarama için yazılım uygulamaları Tarayıcınız PC nize kurulmuş olan tarama, kopyalama ya da imaj yazılımı içinden kontrol edilir. En iyi tam özelliklere sahip tarama işlevi özellikle tarayıcı modeliniz ile uyumlu olmak üzere geliştirilmiş tarama ve kopyalama yazılımı üzerinden sağlanabilir. Tarayıcı yazılımlarına ve uyumlu üçüncü taraf yazılım uygulamalarına ilişkin bilgi için imalatcının web sitesine bakın. Basit tarama işlevi Bir çok yaygın imaj yazılımları TWAIN ve WIA arayüzünü destekler ve bu yüzden, sınırlı bir aralıkta ayarlar ve kontrol seçenekleri üzerinden basit tarama görevlerini destekleyecektir. Tarayıcı panosundan yazılımları çalıştırma Normal olarak tarayıcıyı PC nizden tarama yazılımı kullanıcı arayüzü içinden kontrol edersiniz. Ancak, tarayıcınız yazılımınızı tarayıcı panosundan tetiklemenizi mümkün kılan tek dokunuş tuşlarını da destekler. Bir tuş basıldığında, bir tarama başlatılır ve sonucu tetiklenen uygulama yazılımı içine yüklenir. Tek dokunuş tuşlarını WIDEsystem ve uyumlu tarama yazılımı üzerinden yapılandırırsınız. Talimatlar için bu yazılım uygulamalarının çevrim içi yardımlarına başvurunuz. Toplu tarama Eşit tarama ayarları gerektiren bir küme orijinalin bütünü ile besleyip taramak istediğiniz işleri toplu tarama kapsar. Temel adımlar aşağıdadır: 1. Toplu tarama için tarama ayarlarınızı ayarlayın (boyut, tip, resim ayarlamaları... ). Ayarlarınız toplu taramada yer alacak tüm dokümanlara uygulanacaktır. 2. Tarama yazılımını Toplu Moda ayarlayın. Bu tarayıcıya, doküman beslemesi yapılır yapılmaz taramaya başlamasını anlatacaktır, böylece taramayı tetiklemeniz gerekmeyecektir. 3. Hızlı ve etkin yükleme için - Otomatik yükleme yi (isteğe bağlı) seçin. Toplu taramaya ilişkin belirli bilgiler için tarama yazılımınızın çevrim içi yardım sayfalarını okuyun. NOT: Toplu tarama seçeneklerinin varlığı kullanmakta olduğunuz tarama/kopyalama yazılımı ve onun tarayıcı modeliniz ile uyumluluk düzeyine bağlıdır. WIDEsystem ile tarayıcınızı izlemek Tarayıcı sürücüleri ile WIDEsystem in kurulumunu yaptınız. WIDEsystem, tarayıcıyı izleyen ve onun işlevlerini rapor eden bir uygulama yazılımıdır. WIDEsystem in kontrol arayüzünü açmak için sistem çubuğu üzerindeki tarayıcı simgesine çift sol tıklayınr. NOT: İlave bilgiler için Ek A İşletmen Panosuna Genel Bakış Uygulama Kontrol Tek Dokunuş Tarama ya bakın. Eposta Uygulama Tuşu Tarama Uygulama Tuşu Tek dokunuş tuşları Kopyalama Uygulama Tuşu

25 Tarama 24 WIDEsystem ile aşağıdakileri yapabilirsiniz: Tarayıcının durumuna bakmak. Sistem çubuğu üzerindeki tarayıcı simgesi üzerine doğru fareyi hareket ettirin. Durum iletileri, tarayıcının algılanıp algılanmadığını, bağlantının olup olmadığını, çalışma zamanı hatalarını ve tarama için hazır olunup olunmadığını içerir. Ready Launch Scanner Maintenance (Tarayıcı bakım programını başlat) seçin. WIDEsystem çevrim içi yardımı başlat. Sorun giderme ve tarayıcınız ile WIDEsystem i kullanma üzerine talimatları bulmak için WIDEsystem i açın ve F1 tuşuna basın. Windows system çubuğu üzerindeki tarayıcı durum iletileri Hata iletilerini ve günlüklerine bakmak. Çalışma zamanı hataları hemen ekranınızda rapor edilir. Hata iletilerine bakmak için Status sekmesi ve Log sekmesini de açabilirsiniz. Tarayıcı aygıtı hakkında bilgilere bakmak firmware ve donanım revizyonlarına ilgili bilgiler için Info sekmesini açın. Yeni firmware kurmak makinanızda bir klasör içine yeni firmware indirirsiniz. Sonra tarayıcı simgesine sağ tıklayın, tarayıcınıza onu kurmak için Advanced Options > Update Scanner Firmware (İleri Seçenekler >Tarayıcı Firmware Güncelle) seçin. Sistemin donanım yollarını taramayı başlatmak Arayüzü yeniden tesis etmek için, tarayıcı simgesi üzerine sağ tıklayın, Advanced Options > Rescan Hardware Bus (İleri Seçwenekler > Donanım Yolunu Yeniden Tara) seçin. Tarayıcının tek dokunuş tuşlarına uygulamaları atamak/yeniden atamak, ya da tek dokunuş tarama tuşlarının tümünün işlemez duruma getirmek. Ayarları yapmak için One-Touch sekmesini açın. Otomatik Güç işlevlerini ayarlamak. Süre Ölçer ve Uyku moduna otomatik giriş (boş zamanadan sonra) Ağ üzerindeki kullanıcı PC ler tarafından tarayıcının paylaşılması için tarayıcınızı ayarlamak. Ayarları yapmak için Scan to Net sekmesini açın. Ağ üzerindeki paylaşılan tarayıcılara erişimi için tarama yazılımınızı ayarlamak. Ayarları yapmak için Scan to Net sekmesini açın. Kurulum Ağ üzerinden tarayıcıyı paylaşmak konusuna da bakın. Tarayıcı bakım programını başlatmak. Tarayıcı simgesine sağ tıklayın, WIDEsystem program kontrol arayüzü

26 Kalın Medya Tarama 25 Kalın Medya Tarama Karton, fotoblok, mukavva gibi daha kalın medyalara basılmış ya da yapıştırılmış dokümanları ve çizimleri tarama ihtiyacı duyabilirsiniz. Bunu yapmak için, yerleştirme yuvasını orijinalinizin kalınlığına uydurmak gereğini duyacaksınız. Bu baskı plakasının tam doğru yüksekliğe yükseltilmesi ile yapılır. Kalın Medya için El ile Ayarlama Sürgü Kontrolu 3. Kalınlık ayarlama sürgüleri, baskı plakasının sağ ve sol kenarlarında bulunmaktadır. Sürgüler Tarayıcı Modelleri: HD2530 Bu tarayıcılarda yerleştirme yuvasının boyunu (baskı plakası yüksekliğini) el ile değiştirebilirsiniz. Ayarlamalar 2 mm den 15 mm aralığında yapılabilir böylece yuvayı orijinalinizin kalınlığına uydurabilirsiniz. 2mm kalınlığa kadar orijinaller Normal (2mm) ayarlar ile taranmalıdır. Daha kalın orijinaller, kalın medya için ayarlama gerektirecektir. Kalın medya için el ile ayarlamanın 2 yöntemi vardır.: 1. Tüm kalın orijinal türleri için normal yöntem. 2. Sadece bükülmeyen kalın orijinaller içinçabuk yöntem. Normal Yöntem Tüm orijinal türleri için: 1. Doğru ayarı bulmak için orijinalin kalınlığını ölçün 2. Yerleştirme yuvasına parmaklarınızı sokun ve tarama alanı kapağını açmak için kaldırın 4. Sürgü Normal konum ve Genişletilmiş konum olarak bölünmüştür. 5. Genişletilmiş ayarlar inch ve milimetre cinsinden işaretlenmiştir. Her adım bir aralığı işaret eder, örneğin 4 ayarı 2mm den 4mm ye 6 ayarı 4 mm den 6 mm ye dokümanlar anlamına gelir. 6. Yuvarlak metal düğme geçerli ayarları gösterir (Sonraki sayfadaki Kalınlık Ayarlama Sürgüleri isimli şekile bakın). Kağıt inceliğindeki orijinaller için bu 2mm (0.08 ) ayarında olacaktır Aynı zamanda Normal ayar da denir. 7. Kalınlık ayarını düzeltmek için sağ sürgünün üzerine aşağı doğru bastırın. Parmaklarınızı yeşil yuvaların içine yerleştirin ve doğru kalınlık ayarlarına tarayıcının ortasına doğru içeri doğru hareket ettirin. 8. Sol sürgünün üzerine aşağı doğru bastırın. Parmaklarınızı yeşil yuvaların içine yerleştirin ve aynı kalınlık ayarlarına tarayıcının ortasına doğru içeri doğru hareket ettirin ve yukarıdaki aynı kalınlık

27 Kalın Medya Tarama 26 ayarına doğru itin. Her iki sürgünün de aynı değere ayarlanmış olması önemlidir. Çabuk Yöntem sadece bükülmeyen ve kalın orijinaller içinf: Bükülmeyen ve sert yüzeyli orijinaller için aşağıdaki Çabuk yöntemi kullanabilirsiniz. Aşırı sıkı bir genişleme yuvası yarattığı ve orijinalde hasara neden olduğu için, bu yöntem fotobloklar üzerine yapıştırılmış orijinaller gibi yumuşak ya da esnek medya için önerilmez. 9. Tarama alanı kapağını kapatın 10. Kalın orijinalizini besleyin. Baskı plakası doğru konumlandırıldığı ve orijinalinizi taramaya hazır olduğunda Kağıt Hazır Göstergesi (yanıp sönmeyi durdurup) sarı ışığa dönecektir. Kalınlık Ayarlama Sürgüleri Bu örnekte, düğmenin konumu, 6mm (0.24 ) kalınlığındaki bir orijinal için sürgünün ayarlandığını gösteriyor. 1. Yerleştirme yuvasına parmaklarınızı sokun ve tarama alanı kapağını açmak için kaldırın. 2. Sağ sürgünün üzerine aşağı doğru bastırın ve en yüksek ayar 16 mm (0.63 ) işaretli kalınlık ayarına içeri doğru hareket ettirin (tarayıcının ortasına doğru). 3. Sol sürgüler ile aynısını tekrarlayın. Baskı plakanız şimdi maksimum yüksekliğe tam olarak yükseltilmiştir. 4. Orijinali yerleştirme yuvasının içine ve baskı plakasının altına kaydırın. 5. Her iki el ile, baskı plakasının alt tarafının orijinale temas ettiğini ve sürgülerin kendini doğru yüksekliğe ayarladığını hissedinceye kadar, baskı plakasının her iki tarafı üzerine aşağıya doğru yavaşca bastırın. 6. Sürgüler hareket edecek ve kendilerini uygun gelen yüksekliğe ayarlayacaktır. 7. Her iki sürgünün (her iki tarafta) aynı kalınlık değerine ayarlı olduğunu kontrol edin. Değil ise, değerler aynı olacak şekilde ayarlamayı yapın. 8. Baskı plakası doğru konumlandırıldığı ve kalın orijinalinizi taramaya hazır olduğu zaman Kağıt Hazır Göstergesi (yanıp sönmeyi durdurup) sarı ışığa dönecektir. Yanıp sönmeye devam eder ise, kalın orijinalin geri çıkış için beslemek üzere kağıt geri tuşuna basın ve sonra tarama için onu yeniden yuvaya yerleştirin. Otomatik Kalın Medya Ayarlaması

28 Kalın Medya Tarama 27 Tarayıcı Modelleri: HD5450, HD4250, HD4230, HD3650, HD Tarayıcıyı ATAC moduna ayarlamak için işletmen panonuzun ATAC tuşuna basın.. Otomatik Kalınlık Ayar Kontrolu na (ATAC) sahip tarayıcıların işletmen panosu üzerinde ATAC tuşu vardır. Baskı plakasını yükseltmek ve alçaltmak için bu tuşu kullanabilirsiniz. Tarayıcınızdaki yerleştirme yuvasının boyunu (baskı plakası yüksekliğini) 0 dan 15 mm ye (0 dan 6 e) değiştirebilirsiniz. 2 mm kalınlığa kadar orijinaller iyice düşük (normal konum) baskı ile taranmalıdır. Daha kalın orijinaller, kalın medya için ayarlamak üzere ATAC tuşunu kullanmanızı gerektirecektir. İşletmenn panosu üzerindeki ATAC tuşu. ATAC ile kalın medya için yerleştirme yuvasını ayarlamak: 2. Baskı plakasını yükseltmek için Kağıt İleri tuşuna (ok yukarı) basın ve basılı tutun. 1. Tarayıcıyı ATAC modunda ayarlamak için işletmen panosu üzerindeki ATAC tuşuna basın. 2. Kağıt Hazır Göstergesi tarayıcının ATAC modunda fakat henüz hazır olmadığını gösteren sarı renkte yanıp söner, örneğin baskı plakası kalın medya üstünde daha henüz konumlandırılmadığında. 3. Kalın orijinali yerleştirmek üzere boşluk oluncaya kadar kılavuz plakasını yükseltmek için Kağıt İleri tuşuna (ok yukarı) basın ve basılı tutun. 4. Doğru bir tarama yolu için orijinali düzgün olarak yerleştirin. 5. Baskı plakası kendisi duruncaya kadar baskı plakasını alçaltmak için Kağıt Geri (Ok aşağı) tuşuna basın ve basılı tutun. 6. Baskı plakası doğru olarak konumlandığı ve kalın medya tarama için hazır olduğu zaman, Kağıt Hazır gösterge ışığı tarayıcının kalın medya taramaya hazır olduğunu gösteren sarı renge döner ve yanıp sönmeyi durdurur. 7. Tarayıcı otomatik olarak ATAC modundan çıkar, bu Kağıt İleri ve Kağıt Geri tuşlarının orijinali ileri ve geri hareket ettirmek için kendi normal işlevlerine döndüğü anlamına gelir.

29 Kalın Medya Tarama 28 Kalın Medya Konumlarında Tarandığında Tüm Tarayıcılarda: HD5450, HD4250, HD4230, HD3650, HD3630, HD2530 Kalın orijinalleri taramaya ilişkin bazı ilave yönlendirmeler ve gerçekler aşağıdadır. Normal konuma döndürmeyi unutmayın böylece tarayıcı kendini otomatik ayarlamayı çalıştırsın. Tarayıcı sadece Normal konumda olduğu zaman otomatik harekete geçebilen bir kendini-ayarlama yordamı (ışık profili, ilmikleme vb) barındırır. Genişletilmiş kalınlık ayarları ile yapılan uzun süreli taramalarda, Tarayıcının kendini-ayarlama yapması için onu zaman zaman Normal konumuna döndürmelisiniz. Bu, kendini-ayarlamanın tazelenmesini ve tarayıcınzın en uygun performasını güvence altına alacaktır. Tarayıcıyı kapatırken onun daima Normal konuma ayarlamayı alışkanlık haline getirin, böylece gelecek defa onu AÇIK duruma getirdiğinizde otomatik-ayarlama yapabilsin. Kalın orijinalleri destekleme Bükmekten kaçınmak kararlı bir taramayı güven altına alır. Tarama sırasında orijinal desteklemeye yardım etmek de önemlidir. Orijinalin ucundan tutun ve besleme sırasında altından destekleyin. Kalın orijinaller taranırken tarama hızı düşürülür Tarayıcı Normal konumda en uygun hızında çalışır. Kararlı bir sürüş için, tarayıcı genişletilmiş kalınlık konumlarında olduğu zaman tarayıcı hızı otomatik olarak düşürülür. Bükülmeyen kalın orijinaller, tarayıcının merdanelerinin üstünde durur ve bu yüzden cam plakanın üstünde ek küçük bir mesafe kadar yükselir. Bu ise, kameralar arasında kalan noktalardaki görüntünün (örtüşen pikseller) ilmiklemesinde düzensizliğe yol açabilir. Böyle durumlarda, ilmikleme parametrelerini değiştirmek gerekli olacaktır. İlmikleme parametrelerini tarama uygulama yazılımınız aracılığı ile aşağıdaki yoldan değiştirebilirsiniz.t: 1. İlmiklemeyi değiştirmek için; tarayıcıya kalın orijinalinizi yerleştirin ve tarama uygulama yazılımınızı kullanarak orijinali tarayın. 2. Kamera geçiş alanlarındaki örtüşen ya da kayıp pikseller için, sonuçları görüntüleyicide kontrol edin. 3. Değeri, tarama uygulama yazılımı iletişim kutularından ayarlayın. 4. Etki en aza inene kadar tarama ve ayarı tekrarlayın. Kenar Çarpıklıklarının Dikkate Alınması Orijinalin ön kenarının tarayıcının çıkış merdaneleri ile karşılaştığı ya da orijinalin arka kenarının giriş merdanelerinden çıktığı bölgelerde, kalın orijinallerin taranmasında çarpıklıklar oluşabilir. Bundan kurtulmak için; genişletilmiş medya kalınlık konumlarının herhangi birindeyken, orijinalin ön ve arka kenarları taranmadan atlanır. Ön/arka kenarların atlanması, tarama uygulama yazılımının Tarayıcı Ayarı İletişim kutusu aracılığı ile kapalı duruma getirilebilir. İlmikleme Parametrelerini Değiştirme

30 Bakım 29 Bakım Tarayıcı bakımı hakkında Tarayıcı bakımı tarayıcınızın en iyi performansını güven altına alır. Üç temel bakım görevi vardır. 1. Temizlik Tarayıcınızı temiz tutun sonraki bölüm dahili tarama alanını nasıl baştan sona temizleneceğini tarif eder. Tarayıcıyı hangi sıklıkta temizleme ihtiyacınız olduğu hangi sıklıkta tarama yaptığınıza ve taradığınız medya türlerine bağlı olacaktır. Esas olarak işiniz gazete ve eski ozalitleri taramayı içeriyor ise, sadece broşür ve yeni çizimleri tarayan kullanıcılara göre daha sık temizlik yapma gereğiniz olabilir. Sonuçlar en uygun olmadığı zamanlarda tarayıcıyı temizlemekten emin olun. Tarama alanındaki toz tanecikleri sonuç taramada sıklıkla iz şeklinde çizgilere neden olabilir. Tarama alanını temizleme bölümü altında daha fazlasına bakın. 2. Kalibrasyon ve Kamera hizalama Tarayıcı kalibrasyonu başarmak kolaydır ve bir çoğu tümü ile otomatiktir. Tarayıcı kalibrasyonu kamera hizlamasını ve S/B ve Renk değişgenlerinin kalibrasyonunu içerir. Çalıştırmak için, kalibrasyon çizelgesini yerleştirir ve Tarayıcı Bakım programını başlatırsınız. Çıktının kalitesi uygun değil ise kalibrasyon yapmaktan emin olun. Kalibrasyon yapmazdan önce tarayıcının temiz olduğundan emin olun. Kamera hizalama ve Kalibrasyon bölümü altında daha fazlasına bakın. 3. Aşınan parçaların değiştirilmesi Bu, ekrandan böyle bir uyarı aldığınız zaman ya da aşınan bir parça sonuçlarını etkilediği zaman yapılmadır. Değiştirilen parçalar aşağıdadır.: a. Cam plaka b. Lamba c. Beyaz artalan plakası d. Toz filtreleri Tarama alanını temizleme Tarayıcı ve tarama alanını baştan başa temizliği için aşağıdaki adımları izleyin. Sonuçlar en uygun olmadığı zamanlarda tarayıcıyı temizlemekten emin olun. Tarama alanındaki toz taneciklerinden ötürü bunlar taranan resimde iz şeklinde çizgilere neden olabilir. Aşağıdaki tarayıcı parçalarını/alanlarını temizlemelisiniz.: 1. Tarayıcı yatağı 2. Cam Plaka 3. Beyaz Artalan Plakası 4. Taşıma yuvarları Uyarı: Aşındırı, aseton, benzen ya da bu kimyasalları içeren sıvıları kullanmayın. Tarayıcının cam plakasının üstüne ya da tarayıcının başka bir yerine sıvıları doğrudan püskürtmeyin. Uyarı: Tarama alanını temizlemeden önce, tarayıcıyı kapattığınızdan ve fişini çektiğinizden emin olun. Tarama alanını temizleme üzerine talimatlar sonraki sayfada devam etmektedir. Tarayıcı parçalarını değiştirme bölümü altında daha fazlasına bakın. NOT:HD2530 modellerinde parçalar değiştirilebilir değildir.

31 Bakım 30 Tarama Alanı Temizliği Tarayıcı Modelleri: HD modellerin temizlenmesi için tarama alanına erişmek için baskı plakasını yerinden çıkartmak durumundasınız. Aşağıdaki talimatları izleyin. 1 Tarayıcının gücünü kapatın Ana güç anahtarını (tarayıcının arkasındaki) KAPALI duruma getirin ve fişini çekin. 2 Tarayıcı kapağını açın Parmaklarınızı yerleştirme yuvasına sokun ve tarama alanı kapağını döndürüp açın.

32 Bakım 31 3 Tarama alanına erişim Baskı plakasını çıkartın 1. Baskı plakalarını yerinden kurtarmak için sürgülerini hareket ettirin. Sürgüler tarayıcının her iki tarafındadır.. 2. Bir sürgü üzerine her iki elinizi de yerleştirin metal düğme ortaya çıkıncaya kadar basılı tutarak aşağı bastırın ve sürgüyü tarayıcının ortasına (çıkış konumu) doğru hareket ettirin. 3. Baskı plakasını serbest bırakmak için sağ ve sol her iki kenar sürgüleri üzerinde bunu tekrar edin. Çıkış konumu : Sürgü tarayıcının ortasına doğru itilir. Metal düğme ortaya çıkar

33 Bakım 32 4 Baskı plakasını çıkartın Baskı plakasının üst tarafında menteşeli bir tutamak bulacaksınız. 1. Tutamağı yukarı döndürün 2. Tutamağı kavrayın ve baskı plakasını kaldırıp çıkartın. 5 Cam plakayı temizleyin Baskı plakası çıkartılmış olduğunda, cam plaka temizlik için ortaya çıkacaktır. 1. Camı, tüysüz bez ve yumuşak, tortusuz bir cam temizleyici ile temizleyin. Temizleyiciyi beze sürün ve sonra camı silin. 2. Camı, bakım takımı ile birlikte gelen beze benzer, temiz, kuru ve tüysüz ayrı bir bez kullanarak tamamen kurulayın. Uyarı: Tarayıcının cam plakasına sıvıyı doğrudan püskürtmeyin.

34 Bakım 33 6 Beyaz artalan plakasını ve yuvarları temizleyin Beyaz artalan plakası, adım 4 içinde çıkartmış olduğunuz baskı plakasının arka tarafındadır. 1. Beyaz artalanı temizlemek için baskı plakasını tersine döndürün. 2. Beyaz alanı ve taşıyıcı yuvarları tüysüz bez ve yumuşak, tortusuz bir cam temizleyici ile temizleyin. Temizleyiciyi beze sürün ve sonra plakanın beyaz alanını ve sonra taşıma yuvarların yüzeyini temizleyin. 3. Plaka ve yuvarları, bakım takımı ile birlikte gelen beze benzer, temiz, kuru ve tüysüz ayrı bir bez kullanarak tamamen kurulayın.

35 Bakım 34 7 Baskı plakasını geri yerleştirin ve kapağı kapatın 1. Tutamağından baskı plakasını kaldırın ve tarayıcı içine geri yerleştirin. 2. Her iki uçta metal düğmeyi bir eliniz ile aşağıya doğru bastırmak ve diğer eliniz ile sürgüleri Çıkış konumundan Normal konumuna doğru geriye hareket ettirmek gereği duyacaksınız. 3. Sürgüleri tarayıcının ortasından kenarlara erişinceye kadar itin (Normal konum) 1.Baskı plakasını geri yerleştirin 2. ve 3. Düğmeyi aşağı bastırın böylece sürgü normal konumuna geri hareket edebilsin Normal konumuna geri dönmüş sürgü

36 Bakım 35 8 Tarama alanı kapağını kapatın Kapağın kenarlarından kavrayın ve onu aşağı doğru basöylece kapak kapansın. 9 Tarayıcı besleme alan yüzeyini temizleyin Tarayıcı yüzeyini de temizleyin böylece kirler ve tozlar taranacak orijinal ile tarama alanına sürüklenmesin.

37 Bakım Kullanımda olmadığı zaman örtün 1. Kullanımda olmadığı zamanlar tarayıcıyı platik toz örtüsü ile örtün. 2. Uyarı: Toz örtüsünü kullanırken tarayıcı gücünün KAPALI durumda olduğundan emin olun.

38 Bakım 37 Tarama Alanı Temizliği Tarayıcı Modelleri: HD5450, HD4250, HD4230, HD3650, HD3630 Bu modelleri temizleyeceğiniz zaman tarama alanına erişmek için sadece kapağı açmak gerek duyacaksınız. Aşağıdaki talimatları izleyin. 1 Tarayıcının gücünü kapatın Ana güç anahtarını (tarayıcının arkasındaki) KAPALI duruma getirin ve fişini çekin.

39 Bakım 38 2 Tarayıcı kapağını açın 1. Tarama alanı kapağını açın - Kapağın her iki tarafındaki yerleştirme yuvasının yanında bulunan iki kaldıraç düğmelerini aşağıya doğru bastırın. 2. Tarama alanı kapağının kilitleme mekanizması şimdi ayrılmış olmalıdır. 3. Parmaklarınızı yerleştirme yuvası içine yerleştirin ve tarama alanı kapağını arkaya döndürüp açık konuma getirin. 1 ve 2 İki kaldıraç düğmesini aşağı doğru bastırın 3.Tarama alanı kapağını arkaya döndürüp açık konuma getirin.

40 Bakım 39 3 Cam plakayı temizleyin Baskı plakası çıkartılmış olduğunda, cam plaka temizlik için ortaya çıkacaktır. 4. Camı, tüysüz bez ve yumuşak, tortusuz bir cam temizleyici ile temizleyin. Temizleyiciyi beze sürün ve sonra camı silin. 5. Camı, bakım takımı ile birlikte gelen beze benzer, temiz, kuru ve tüysüz ayrı bir bez kullanarak tamamen kurulayın. Uyarı: Tarayıcının cam plakasına sıvıyı doğrudan püskürtmeyin. 4 Beyaz artalan plakayı ve üst yuvarları temizleyin Baskı plakası ile beyaz artalan plakası (beyaz metal alan) tarama alanı kapağına sabitlenmiştir. Üst yuvarlar beyaz artalan plakasının her iki tarafında 2 sıra şeklinde hizalanmıştır. 1. Temizlerken destek olması için kapağı açık konumunda tutun/destekleyin. 2. Tüysüz bez ve yumuşak, tortusuz bir cam temizleyici kullanın. Temizleyiciyi beze sürün ve sonra beyaz artalan plakasını silin. 3. Beyaz artalan plakasını bütünü ile silip temizledikten sonra, her iki sıradaki alt yuvarları silin. 4. Plakayı ve yuvarları, temiz, kuru ve tüysüz ayrı bir bez kullanarak tamamen kurulayın Beyaz artalan plakası Üst Yuvarlar Uyarı: Tarama alanına temizleme sıvısını doğrudan püskürtmeyin.

41 Bakım 40 5 Alt yuvarları temizleyin Alt yuvarlar cam plakanın her iki tarafına iki sıra halinde hizalanmış siyah lastik tekerlerdir. 1. Tüysüz bez ve yumuşak, tortusuz bir cam temizleyici kullanın. Temizleyiciyi beze sürün ve sonra her iki sıaradaki yuvarları silin. 2. Alt yuvarları, temiz, kuru ve tüysüz ayrı bir bez kullanarak tamamen kurulayın Alt Yuvarlar Uyarı: Tarama alanına temizleme sıvısını doğrudan püskürtmeyin. 6 Tarama alanı kapağını kapatın 1. Aşağı doğru bastırın ve tarama Pull down and close the scanning area lid when finished. 2. Kilitlerin kenetlendiğinden emin olmak için kapağın tepesine hafifce aşağı bastırın.(tık sesi).

42 Bakım 41 7 Tarayıcı besleme alan yüzeyini temizleyin Tarayıcı yüzeyini de temizleyin böylece kirler ve tozlar taranacak orijinal ile tarama alanına sürüklenmesin. 8 Kullanımda olmadığı zaman örtün 1. Kullanımda olmadığı zamanlar tarayıcıyı platik toz örtüsü ile örtün. 2. Uyarı: Toz örtüsünü kullanırken tarayıcı gücünün KAPALI durumda olduğundan emin olun.

43 Bakım 42 Kamera Hizalama ve Kalibrasyon Tarayıcılar: HD5450, HD4250, HD4230, HD3650, HD3630, HD2530 Tarayıcı kalibrasyonu, sürücüleriniz ile kurulumnu yaptığınız Tarayıcı Bakım - Scanner Maintenance programı ile başarmak çok kolaydır. Tarama alanını el ile temizledikten sonra, siz sadece kalibrasyon çizelgesini yerleştirir ve Tarayıcı Bakım - Scanner Maintenance programını çalıştırırsınız ve gerisini sihirbaz devir alacaktır. NOT: Temizlik ve kalibrasyon birbirine bağlıdır. Tarayıcıyı temizlemek kalibrasyonun yenilenmesi gereğini yaratır ve doğru bir kalibrasyon her zaman temiz bir tarama alanı gerektirir. 1 Tarayıcı gücünü AÇIK duruma getirin Tarayıcının kalibrasyon ve kamera hizalamadan en az 5 dakika önce AÇIK duruma getirildiğinden emin olun. Kısa ısınma süresi ışık koşullarının ve kamera yüksekliklerinin kararlı duruma gelmesini garantileyecektir. 2 Tarayıcı bakım probramını çalıştırın, 1. PC niz üzerinde WIDEsystem tarayıcı simgesi üzerine sağ tıklayın. 2. Programın Hoşgeldizi iletişim kutusunu açmak için Launch Scanner Maintenance- Tarayıcı Bakımını Başlat ı seçin.

Kullanıcı Kılavuzu. Geniş Format Tarayıcılar MODELLER: SD4410 SD4420 SD4430 SD4450 SD4490. Haziran, 2008 Yayını

Kullanıcı Kılavuzu. Geniş Format Tarayıcılar MODELLER: SD4410 SD4420 SD4430 SD4450 SD4490. Haziran, 2008 Yayını Kullanıcı Kılavuzu Geniş Format Tarayıcılar MODELLER: SD4410 SD4420 SD4430 SD4450 SD4490 Haziran, 2008 Yayını Bu Kılavuz Hakkında 2 İçindekiler İçindekiler...2 Bu Kılavuz Hakkında...3 Tarayıcının Genel

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu Geniş Format Tarayıcılar. Model: XD2490

Kullanıcı Kılavuzu Geniş Format Tarayıcılar. Model: XD2490 Kullanıcı Kılavuzu Geniş Format Tarayıcılar Model: XD2490 Eylül 2009 Bu Kılavuz Hakkında 2 İçindekiler İçindekiler...2 Bu Kılavuz Hakkında...3 Tarayıcının Genel Görünümü...4 Tarayıcının önden görünümü:...

Detaylı

Tanıtım ve Kullanma Kılavuzu Geniş Format Tarayıcılar

Tanıtım ve Kullanma Kılavuzu Geniş Format Tarayıcılar Tanıtım ve Kullanma Kılavuzu Geniş Format Tarayıcılar Mayıs 2006 Yayını İçindekiler 1. Bu Kılavuz Hakkında 1-1 2. Tarayıcı Sistem Gereklilikleri 2-1 3. Kurulum 3-1 3.1 Kurulumun Adımları 3-1 3.2 Sürücülerin

Detaylı

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr Capture Pro Yazılımı Başvuru Kılavuzu A-61640_tr Kodak Capture Pro Yazılımı'na Başlarken Bu kılavuz, kısa sürede başlamak için, Kodak Capture Pro Yazılımı'nın yüklenmesi ve başlatılmasına yönelik basit

Detaylı

AV320E2+ Doküman Tarayıcı

AV320E2+ Doküman Tarayıcı Türkçe AV320E2+ Doküman Tarayıcı Avision Inc. 1. Giriş Aşağıdaki şekil, paketin içinde bulunan malzemeleri göstermektedir. Lütfen kontrol listenizdeki tüm parçaları kontrol ediniz. Tüm parçalar paketin

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu

Hızlı Kurulum Kılavuzu Hızlı Kurulum Kılavuzu SG-1400 ADSL2+ Router Rev:1.0.0 710903642 1. Modem i bağlama Aygıtı kurmadan önce, lütfen mevcut İnternet Servis Sağlayıcınız aracılığıyla geniş bantlı hizmetinizin sağlandığından

Detaylı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı 2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı Kullanım Kılavuzu DS-11900 Sürüm 1.0 İçindekiler 1 GİRİŞ... 3 1.1 ÖZELLİKLER... 3 1.2 FİZİKSEL ÇİZİMİ... 3 1.3 PAKET İÇİNDEKİLER... 4 2 TEKNİK ÖZELLİKLER...

Detaylı

Faks alma/gönderme. Kontrol panelini kullanarak. Bilgisayarı kullanarak

Faks alma/gönderme. Kontrol panelini kullanarak. Bilgisayarı kullanarak Hızlı Başvuru Kopyalama Fotokopi çekme 1 Özgün bir belgeyi ADF'e veya tarayıcı camının üzerine yerleştirin. Notlar: Görüntünün kırpılmasını önlemek için özgün belgenin boyutu ile fotokopi çıkış boyutunun

Detaylı

TÜRKÇE AC-172N-1790 KURULUM KILAVUZU

TÜRKÇE AC-172N-1790 KURULUM KILAVUZU TÜRKÇE AC-7N-790 KURULUM KILAVUZU . ÖN AYARLI PANEL VE YARDIMCI TUTUCUNUN TUTUCU PLAKASININ DOĞRULANMASI Dikiş makinesini tesisinizde kurduktan sonra, ayarlayıcıları mutlaka ayarlayın ve dikiş makinesinin

Detaylı

HASTA KILAVUZU. Hasta adı-soyadı:

HASTA KILAVUZU. Hasta adı-soyadı: HASTA KILAVUZU Hasta adı-soyadı: Icare HOME (Model: TA022) HASTA KILAVUZU TA022-035 TR-3.1 3 Giriş Bu kılavuz, Icare HOME tonometrenin nasıl kullanılması gerektiği konusunda size yol gösterecektir. Tonometreyi

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Hızlı Başvuru Kılavuzu M276

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Hızlı Başvuru Kılavuzu M276 LASERJET PRO 200 COLOR MFP Hızlı Başvuru Kılavuzu M276 Kopya kalitesini en iyi duruma getirme Aşağıdaki renk kalitesi ayarları kullanılabilir. Otomatik Seç: Kopyalama kalitesi sizin için önemli olmadığında

Detaylı

Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_

Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_ Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_20100518 GÜVENLİK TALİMATLARI Lütfen kullanım öncesinde bu güvenlik talimatlarını dikkatle okuyun ve ilerde başvurmak üzere güvenli bir yerde saklayın. Doğrudan güneş ışığından

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu MODELLER: Geniş Format ijet Tarayıcılar. FLEX50i HD4230i. Mart 2008 Yayını

Kullanıcı Kılavuzu MODELLER: Geniş Format ijet Tarayıcılar. FLEX50i HD4230i. Mart 2008 Yayını Kullanıcı Kılavuzu Geniş Format ijet Tarayıcılar MODELLER: FLEX50i HD4230i Mart 2008 Yayını İçindekiler 1. Bu Kılavuz Hakkında 1-1 1.1 Kapsam 1-1 1.2 Tarayıcınızı modelini tanıyın 1-1 1.3 Kılavuzdaki Ek

Detaylı

LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP SERIES. Hızlı Başvuru Kılavuzu

LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP SERIES. Hızlı Başvuru Kılavuzu LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP SERIES Hızlı Başvuru Kılavuzu Windows ile özel kağıtlara, etiketlere veya asetatlara yazdırma 1. Yazılım programının Dosya menüsünde Yazdır'ı tıklatın. 2. Ürünü seçin

Detaylı

Pirinç Beyazlık Ölçer. Kullanma Kılavuzu

Pirinç Beyazlık Ölçer. Kullanma Kılavuzu Pirinç Beyazlık Ölçer Kullanma Kılavuzu 2 Özellikler Ölçme Metodu : Yansıtmalı ölçüm Ölçülebilen Ürünler : Glütensiz Parlatılmış Pirinç, Glütensiz Esmer Pirinç, Glütensiz Yıkanmış pirinç, Glütenli Parlatılmış

Detaylı

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Cihazınızın kurulumunu tamamlamak için bu ilave talimatları kullanın. Disc Publisher cihazınızdaki Blu- ray sürücü (leri) bilgisayara bağlamak için esata kullanılır.

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI!

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Fisheye IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Doküman camı seçeneği

Doküman camı seçeneği Xerox WorkCentre 8/8/8/87/890 Kopyalama Yapma Hizmetler Ana Sayfası İş Durumu Dokunmatik Ekran Başlat Tümünü Temizle Dur. Dokümanlarınızı doküman besleyici giriş kasetine yüzleri yukarı bakacak şekilde

Detaylı

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız.

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız. USB Yazıcı Paylaşımı Windows Vista USB Yazıcı Paylaşımı 1.1 USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaştırma 1.2 Bilgisayarınıza USB portundan direkt bağlı ve aktif olarak

Detaylı

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları LMS PC aracı ACS420 LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı Kurlum ve çalıştırma talimatları 1 İçindekiler 1. ACS420 programının kurulumu.. 3 2. OCI430 ara yüzün sürücü kurulumu.. 7 OCI430

Detaylı

Türkçe. Güvenlik bilgileri. Türkçe

Türkçe. Güvenlik bilgileri. Türkçe Bu kılavuzda ele alınan konular: "Güvenlik bilgileri" sayfa 53. "Kurulum sorunlarını giderme" sayfa 54. "Daha fazla bilgi alma" sayfa 58. Güvenlik bilgileri Sadece bu ürünle birlikte sağlanan güç kaynağı

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış Özelliklere Genel Bakış Giriş 7-inç TFT LCD Görüntü çözünürlüğü: 480(En) x 234(Boy) Görüntü modu: 4:3 ve 16:9 Desteklenen dosya biçimleri: JPEG & Hareketli-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.)

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir. Buradan Başlayın Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin

Detaylı

TÜ RKÇ E. Macro Key Manager Kullanıcı Kılavuzu

TÜ RKÇ E. Macro Key Manager Kullanıcı Kılavuzu TÜ RKÇ E Macro Key Manager Kullanıcı Kılavuzu Giriş Macro Key Manager özel bir tablet uygulama yazılımıdır. Macro Key Manager'ı kullanarak, en fazla kullandığınız klavye işlevlerini (Copy= Ctrl+C ) veya

Detaylı

HIZLI BAşVURU KILAVUZU

HIZLI BAşVURU KILAVUZU HIZLI BAşVURU KILAVUZU Windows Vista için İçindekiler Bölüm 1: Sistem Gereksinimleri...1 Bölüm 2:...2 Yerel Yazdırma Yazılımını Yükleme... 2 Ağdan Yazdırma Yazılımını Yükleme... 5 Bölüm 3: WIA Sürücüsünü

Detaylı

Kablosuz 802.11N USB Adaptör

Kablosuz 802.11N USB Adaptör Kablosuz 802.11N USB Adaptör Hızlı Kurulum Kılavuzu ve Garanti Belgesi NWD-270N Kablosuz 802.11n USB Adaptör Genel Bakış NWD-270N, WPS (Kablosuz Gu venlik Yapılandırması) destekli USB arayu zu ne sahip

Detaylı

300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ

300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ 300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-7059-2 İçindekiler Paket İçeriği... Sayfa 1 Ağ Bağlantılarını Oluşturma... Sayfa 2 Ağ Kurulumu... Sayfa 3 Paket İçeriği Bu yönlendiriciyi

Detaylı

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu

COOL-US Kullanma Kılavuzu COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Nem ve Sıcaklık ölçer Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İçindekiler 1. Güvenlik... 1 2. Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler WeldEYE Kurulum Kılavuzu İçindekiler Giriş... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kurulum... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Sistem/Ortam gerekleri... 3 Yazılımın kurulması... 3 Kamera sürücüsünün kurulumu...

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 8.1 Windows Server 2012 R2 Windows 7 SP1 Windows

Detaylı

MODELLER D6330, D6530

MODELLER D6330, D6530 IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D6330, D6530 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

Tek veya Çalışma Grubu İş İstasyonu için WorldShip Yükseltmesi

Tek veya Çalışma Grubu İş İstasyonu için WorldShip Yükseltmesi KURULUM ÖNCESİ TALİMATLARI: Bu belgede, WorldShip i yükseltmek için WorldShip DVD sinin nasıl kullanılacağı anlatılmaktadır. WorldShip i web den de yükleyebilirsiniz. Aşağıdaki web sayfasına gidin ve uygun

Detaylı

Xerox WorkCentre 3655 Çok İşlevli Yazıcı Kontrol Paneli

Xerox WorkCentre 3655 Çok İşlevli Yazıcı Kontrol Paneli Kontrol Paneli Kullanabileceğiniz hizmetler yazıcınızın ayarlarına bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında ayrıntılı bilgi için Kullanım Kılavuzu'na bakın. 3 4 5 Dokunmatik ekran Menüler

Detaylı

Tarayıcı camını kullanarak kopyalama. 1 Orijinal belgeyi ön yüzü aşağıya bakacak şekilde tarayıcı camının sol üst köşesine yerleştirin.

Tarayıcı camını kullanarak kopyalama. 1 Orijinal belgeyi ön yüzü aşağıya bakacak şekilde tarayıcı camının sol üst köşesine yerleştirin. MFP Lazer Hızlı Başvuru Kopyalama Hızlı kopya oluşturma 3 Yazıcı kontrol panelinde düğmesine basın. 4 Belgeyi tarayıcı camına yerleştirdiyseniz, ana ekrana geri dönmek için Finish the Job (İşi Bitir) öğesine

Detaylı

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU Prestigio GeoVision 150 Kontrollerin yerleşimi 1. Açma/kapama düğmesi 2. SD Kart Yuvası 3. Dokunma Paneli 4. Menü Butonu 5. Işıklı Gösterge (Şarj olurken kırmızı

Detaylı

K I F D G E L H C J. Pilleri takın Hareket algılayıcısı (G) ışıkları

K I F D G E L H C J. Pilleri takın Hareket algılayıcısı (G) ışıkları MI-4500X Wireless Optical Mouse Ürün bilgileri A B K I F D G E L H C J Fare A: Kaydırma ruleti ve üçüncü düğme Düşük pil LED göstergesi (yanıp söner) B: Sağ düğme C: Sol düğme D: Tarayıcı geri düğmesi

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not Bu

Detaylı

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU Ürünümüzü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen cihazı çalıştırmadan önce bu kullanım klavuzunu dikkatlice okuyunuz. İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda tanıtımı

Detaylı

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP, kablolu bağlantıya ihtiyaç duymadan, normal bir çalışma ortamında termostatla verici arasında 30 m.ye kadar radyofrekans iletişimi sağlayarak

Detaylı

ZEBEX 107X EL TERMİNALLERİNE FIRMWARE YÜKLEME

ZEBEX 107X EL TERMİNALLERİNE FIRMWARE YÜKLEME ZEBEX 107X EL TERMİNALLERİNE FIRMWARE YÜKLEME Firmware Nedir. En basit tanımlama ile elektronik bir cihazın herhangi bir yongasında (chip) bulunan yazılımlara (programlara) firmware denilir. Firmware,

Detaylı

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 1 KURULUM VE SISTEM GEREKLILIKLERI...2 1.1 DONANIM VE YAZILIM GEREKLILIKLERI...2 1.2 KURULUM...3 1.3 LIFTDESIGNER 5 UYGULAMASINI İLK DEFA BAŞLATMA...6 1.4 DIGIPARA SUITE

Detaylı

Disk Station DS209, DS209+II

Disk Station DS209, DS209+II Disk Station DS209, DS209+II Hızlı Yükleme Kılavuzu Doküman ID: Synology_QIG_2BayCL_20090901 GÜVENLiİK TALiİMATLARI Lütfen kullanım öncesinde bu güvenlik talimatlarını dikkatle okuyun ve ilerde başvurmak

Detaylı

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe HDD Password Tool Kullanıcı Elkitabı Türkçe 1 İçindekiler Bölüm 1: Giriş... 3 Ticâri markalar... 4 Bölüm 2: Gereken İşletim Sistemi... 5 - HDD Password Tool for Windows... 5 - HDD Password Tool for Mac...

Detaylı

1 ) Yazıcım Kartuş Bitti Hatası Veriyor ve paneldeki " C " ile " B " ışığı yanıyor ne yapmalıım?

1 ) Yazıcım Kartuş Bitti Hatası Veriyor ve paneldeki  C  ile  B  ışığı yanıyor ne yapmalıım? 1 ) Yazıcım Kartuş Bitti Hatası Veriyor ve paneldeki " C " ile " B " ışığı yanıyor ne yapmalıım? Çözüm : Canon MP250 MP252 MP 280 MP 282 MX300 MX 320 MX 360 MG 2150 MP 495 Marka ve model yazıcılar için

Detaylı

Türkçe. VideoCAM GE111 özellikleri. VideoCAM GE111 in Kurulumu. 1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif

Türkçe. VideoCAM GE111 özellikleri. VideoCAM GE111 in Kurulumu. 1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif VideoCAM GE111 özellikleri 1 Snapshot (Çekim) Tuşu 2 LED Göstergesi 3 Objektif VideoCAM GE111 in Kurulumu 1. Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM GE111 ı USB portuna bağlayın. 2. VideoCAM GE111 sürücüsünün

Detaylı

WAE Music uygulamasını indirin

WAE Music uygulamasını indirin TÜRKÇE 3 1. Açma/Kapama düğmesi 2. FM/Bluetooth modu 3. 4. 3+4. 5. Pil göstergesi 6. FM/Bluetooth göstergesi 7. USB Girişi 8. Giriş Hattı 9. Koruyucu kapak 10. ¼" montaj için vida deliği 11. Bilek askısı

Detaylı

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 ROKAY Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 1 İÇİNDEKİLER SAYFA Cihazın Genel Özellikleri... 3 Programın Kurulumu... 4 Windows-7 Sürücülerin Yüklenmesi... 5 Windows-Vista Sürücülerin Yüklenmesi...

Detaylı

BoomP!ll. Bluetooth Hoparlör. Kullanma Kılavuzu 33033

BoomP!ll. Bluetooth Hoparlör. Kullanma Kılavuzu 33033 BoomP!ll Bluetooth Hoparlör Kullanma Kılavuzu 33033 Ednet 33033 Boom P!ll Bluetooth hoparlörü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Cihazı ilk kez kullanmadan önce lütfen aşağıdaki talimatı okuyun. ÖZELLİKLER

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Mikroskop PCE-MM 200 UV

KULLANIM KILAVUZU Mikroskop PCE-MM 200 UV KULLANIM KILAVUZU Mikroskop PCE-MM 200 UV Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 14/04/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 1.1 Teslimat İçeriği:... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 2.1 Uyarı Sembolü... 3 2.2 Önlemler... 3

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

MODELLER D8210, D8220, D8520

MODELLER D8210, D8220, D8520 IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D8210, D8220, D8520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

1. IRISCard tarayıcının kullanılması

1. IRISCard tarayıcının kullanılması Bu Hızlı Kullanım Kılavuzu IRISCard Anywhere 5 ve IRISCard Corporate 5 tarayıcıları kurmanıza ve başlamanıza yardımcı olmak içindir. Bu tarayıcı ile verilen yazılım: - Cardiris Pro 5 ve Cardiris Corporate

Detaylı

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Temel Bilgi Teknlolojileri 1 Ders notları 5 Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Windows işletim sistemi Kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, yazılımları çalıştırmak, komut vermek

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Kamerasının elektrik bağlantısını kesin. Network Kamerayı televizyon ya da fırın gibi ısı kaynaklarının

Detaylı

Mini IR Dome IP Kamera

Mini IR Dome IP Kamera Mini IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D4211, D4320, D4520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

Exper Style Kolay Kullanım Kılavuzu

Exper Style Kolay Kullanım Kılavuzu Kolay Kullanım Kılavuzu Hakkında Bu kolay kullanım kılavuzu, sisteminizi başlatmak için kullanacağınız bir referans niteliğindedir. Daha detaylı bilgiyi cihaz kutusundan çıkan Device Drivers & Utilities

Detaylı

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM SlimClip>Uninstall VideoCAM SlimClip yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin.

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM SlimClip>Uninstall VideoCAM SlimClip yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin. Önemli Not: Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM SlimClip ı USB portuna bağlayın. Lütfen kurulumdan önce bu önemli notu okuyun. 1. VideoCAM SlimClip yazılımının kurulması 1. VideoCAM SlimClip yazılım

Detaylı

A. İşlem Kontrol Paneli

A. İşlem Kontrol Paneli A. İşlem Kontrol Paneli EN TR Timer Zamanlayıcı Memory/Screen lock (unlock) Hafıza/Ekran kilidi (kilit açma) Downward movement Aşağı hareket Upward movement Yukarı hareket Memory 1/2/3 Hafıza 1/2/3 Display

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR. www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.D00REV01102010 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili

Detaylı

Bellek Modülleri. Kullanıcı Kılavuzu

Bellek Modülleri. Kullanıcı Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Wi-Fi Ayarlama Rehberi

Wi-Fi Ayarlama Rehberi Wi-Fi Ayarlama Rehberi Yazıcı ile Wi-F- Bağlantıları Wi-Fi Yönlendirici üzerinden Bilgisayarla Bağlama Bilgisayarla Doğrudan Bağlanma Wi-Fi Yönlendirici üzerinden Akıllı Cihazla Bağlama Akıllı Cihazla

Detaylı

Önemli Tedbirler Değer Müşterimiz, UMA, Casa Bugatti'den elektronik tartıyı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Her ev tipi cihaz gibi, bu tartıda dikkatli bir şekilde kullanılmalı ve tartının zarar görmesi

Detaylı

Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S

Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 23/09/2016 İçindekiler 1 Güvenlik notları... 3 2 Özellikler... 3 3 Sistem açıklaması... 4 3.1 Yapıt... 4 3.2 Teslimat içeriği...

Detaylı

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır.

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır. Bellek Modülleri Belge Parça Numarası: 393521-142 Aralik 2005 Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır. İçindekiler 1 Bellek modülleri ekleme veya değiştirme

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS DS150E Kullanıcı El Kitabı 1 Ana bileşen...3 Kurulum talimatları...5 Bluetooth Ayarları...26 Arıza Teşhis Programı...39 Dosya...41 Ayarlar...43 Belgeler...51 Yardım...53 OBD İletişimi...56 Yazdır ve Kaydet...66

Detaylı

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme Wi-Fi Direct Rehberi Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum Sorun Giderme İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname... 2 1. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum SSID'yi

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation şirketinin tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer

Detaylı

WaveLight FS200 Hızlı Başlangıç Kılavuzu

WaveLight FS200 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu, ayrıntılı Kullanma Kılavuzunun yerini almamaktadır. WaveLight FS200 Kullanıcı Kılavuzunu Adım 1 Ana Şalter Acil-Laser - Emisyonu-Durdurma - Şalteri Şalter Lazerin Çalıştırılması Ana ünitenin sağ tarafındaki

Detaylı

Rack Station RS409, RS409+, RS409RP+ Hızlı Yükleme Kılavuzu

Rack Station RS409, RS409+, RS409RP+ Hızlı Yükleme Kılavuzu Rack Station RS409, RS409+, RS409RP+ Hızlı Yükleme Kılavuzu GÜVENLİK TALİMATLARI Lütfen kullanım öncesinde bu güvenlik talimatlarını dikkatle okuyun ve ilerde başvurmak üzere güvenli bir yerde saklayın.

Detaylı

Duo Installation Guide

Duo Installation Guide Duo Installation Guide All contents of this publication are subject to change. 2011.06 1 INDEX 1. Paketin İçindekiler ---- 3 2. İstasyonu Diz üstü bilgisayara yerleştirmek ---- 3 3. Kalemi kullanıma hazırlamak

Detaylı

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR"

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH SOUNDBAR DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR" Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-10295 Hoş Geldiniz Digitus Derin Bas Hoparlörlü Bluetooth Soundbar cihazını satın aldığınız için teşekkür ederiz! İster çoklu ortam yürütme

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için DataPage+ 2012 için Son Güncelleme: 29 Ağustos 2012 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım 2: Lisans

Detaylı

USB 2.0 External HDD Enclosure 3.5" (8,89cm)

USB 2.0 External HDD Enclosure 3.5 (8,89cm) USB 2.0 External HDD Enclosure 3.5" (8,89cm) Kullanım Kılavuzu DA-71051 Önsöz Ürünümüzü satın aldığınız için tebrik ederiz! Güvenilir ve sağlam yeni depolama konseptini göstereceğiz. HDD kapasitenizi artırmak

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu kullanıcı

Detaylı

robotsan idea Kontrol Kartı (idea Board) Kurulum

robotsan idea Kontrol Kartı (idea Board) Kurulum robotsan idea Kontrol Kartı (idea Board) 1 Genel Bakış Bu dokümanda, robotsan tarafından geliştirilmiş olan idea Kontrol Kartları nın programlanabilmesi için işletim sistemine tanıtılması sırasında yapılması

Detaylı

Donanım Bağımsız Kurtarma

Donanım Bağımsız Kurtarma Donanım Bağımsız Kurtarma Bu belgenin amacı, bir sistemden başka bir sisteme donanım bağımsız kurtarma gerçekleştirmenize adım adım yardımcı olmaktır. Bu belgeyi okumaya başlamadan önce ShadowProtect için

Detaylı

OTOsuite. Kurulum Kılavuzu. Türk

OTOsuite. Kurulum Kılavuzu. Türk OTOsuite Kurulum Kılavuzu Türk Bu belgede, DVD'den, flaş diskten veya sıkıştırılmış dosyadan OTOsuite yazılımını nasıl kuracağınızı açıklanır. Sistem gereksinimleri 1,5 GHz işlemci veya üzeri (2 GHz önerilir)

Detaylı

GIGABYTE Slate PC'yi ilk kez kullanmak

GIGABYTE Slate PC'yi ilk kez kullanmak GIGABYTE Slate PC satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size Slate PC kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır. GIGABYTE,

Detaylı

USB 2.0 Harici Disk Koruncağı 2.5"

USB 2.0 Harici Disk Koruncağı 2.5 USB 2.0 Harici Disk Koruncağı 2.5" Kullanım Kılavuzu DA-71001 DA-71002 Önsöz Ürünümüzü satın aldığınız için tebrik ederiz! Güvenilir ve sağlam yeni depolama konseptini göstereceğiz. HDD kapasitenizi artırmak

Detaylı

USB kablosu kullanıcıları: A2 adımına kadar USB kablosunu bağlamayın. Bantların tamamını çıkarın ve ekranı kaldırın

USB kablosu kullanıcıları: A2 adımına kadar USB kablosunu bağlamayın. Bantların tamamını çıkarın ve ekranı kaldırın Buradan Başlayın 1 Önemli kurulum bilgileri Kablosuz veya kablolu ağ kullanıcıları: HP All-in-One ürününü ağınıza başarıyla eklemek için bu kurulum kılavuzundaki yönergeleri izlemeniz gerekir. USB kablosu

Detaylı

HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de kayıtlı

Detaylı

9001D MUSLUK TİPİ KONTROL ÜNİTESİ Montaj & Çalıştırma Talimatları

9001D MUSLUK TİPİ KONTROL ÜNİTESİ Montaj & Çalıştırma Talimatları 9001D MUSLUK TİPİ KONTROL ÜNİTESİ Montaj & Çalıştırma Talimatları 1 PARÇALARIN TANIMLANMASI MUSLUK TİPİ KONTROL ÜNİTESİ 1. Dişi tip dönebilir hortum vana/musluk adaptörü 2. İç filtre 3. Üst kapak 4. Kontrolör

Detaylı

Bellek Modülleri. Kullanıcı Kılavuzu

Bellek Modülleri. Kullanıcı Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı