Anet Log Collector Çözümü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Anet Log Collector. 5651 Çözümü"

Transkript

1 Anet Log Collector Çözümü

2 ALC ALC: LOG TOPLAMA VE ANALIZ PROGRAMI Log toplama programı tarihli ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönet melik in 5 inci maddesi birinci fıkrasının (e) bendine istinaden, (d) bendi gereğince, ticari amaçla internet toplu kullanım sağlayıcılarının elektronik ortamda sistemlerine kaydetmelerini sağlayan log kayıt programıdır. ALC ile 5651 Nolu yasa kapsamında sistemde alınması gereken tüm logların merkezi bir noktaya toplanmasını ve kanunda belirtilen Bilgilerin Doğruluğunu, Bütünlüğünü ve oluşacak olan verinin dosya bütünlük değeri olan HASH bilgisinin zaman damgası ile saklanmasını ve gizliliğinin temin edilmesini sağlayan bir sistemdir. Sistem : Firewall, UTM sistemler, Sunucular, Aktif cihazlar, Database ler ve kullanıcı bilgisayarlarında üretilmiş olan logların merkezi bir noktaya toplanmasını, HASH alınıp üzerine Zaman Damgası vurularak Bilgilerin Doğruluğunun ve Bütünlüğünün korunmasını sağlayan bir uygulamadır. Sistem yapısında toplanan loglar ve verilerde hiçbir değişiklik yapılmadan sistemin tanıyacağı formata çevrilir. ALC web tabanlı bir arayüze sahiptir, dolayısı ile uzak bağlantı ile yönetim ve konfigurasyon yapılabilir. Özellikler ALC marka model bağımsız SNMP, SYSLOG ve TEXTLOG özelliklerine sahip tüm cihazların loglarını toplar ve anlık olarak imzalar. DHCP raporları dashboard ekranın da kanunu gereksenimlerini yerine getiricek şekilde raporlanmaktadır. DHCP raporları haricinde eklenicek olan tüm loglar raporlar kısmında işlenmeden ham halleriyle gösterilmektedir. Veri tabanında anlık olarak imzalanarak saklanır loglarını değiştirilmediğinin en nitelikli ispatıdır KANUNU 5651 yasası internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi için 4 mayıs 2007 de kabul edilen bir yasadır. İçerik Nedir? 5651 yasası içerik olarak; Toplu internet kullanılan yerlerde internet trafiğinin kontrol ve kayıt altına alınması gerektiğini söyleyen bir yasadır.yani ofisinizden, işyerinizden yada ticarethanenizden çalışanlarınıza internet erişim imkanı sağlıyorsanız 5651 kapsamında toplu kullanım sağlayıcısı olarak değerlendirilmektesiniz. Bu nedenle DHCP loglarını ve internet erişim loglarını tutan bir yazılım kullanmakla yükümlüsünüz.

3 KURULUM AŞAMALARI 1. Aşama ALC kurulumuna başlamadan önce sistem konfigirasyonunun eksiksiz yapılandırılması için windows güvenlik duvarının ve antivirus programının kurulum esnasında geciçi olarak kapatılması gerekmektedir. 2. Aşama ALC setup dosyası indirilirken işletim sisteminiz 32 veya 64 bit ise download ediceğiniz setup dosyasının işletim sisteminize uygun olmasına dikkat ediniz! 3. Aşama İndirdiğiniz setup dosyasına aktif hale getiriniz ve karşınıza wizard şeklinde çıkan kurulum sihirbazını takip ediniz.

4 Program default C dizinine kurulmaktadır. İsteğe bağlı olarak sisteminizde mevcut olan tüm disklere kurulum yapabilirisiniz.(d:\-e:\...) Kısa yol olarak kurulum sonunda program ALC olarak görünücektir.ileridiyerek devam ediniz.

5

6 Bu menüde ALC programının servisleri kurulmaya başlanıcaktır.şıkların hepsinin seçili olması önerilmektedir. cmd ekranı kapandıktan sonra kurulum başarıyla tamamlanmıştır. 4. Aşama Başlat menüsünde oluşturulmuş olan ALC kısayoluna tıklayarak browserda açılan giriş ekranında programı konfigure etmeye ve araştırmaya başlayabilirsiniz.

7 TOOLBAR Üst seçenekler ile ana menülere ulaşabilirsiniz. Rapor sekmelerinde bulunan EXELL ve PDF butonları ile bu formatlarda raporlar çekebilirsiniz. GİRİŞ EKRANI Açılışta gelen ekrana Kullanıcı Adı admin - Şifre demo yazınız. DASHBOARD 5651 Nolu yasa kapsamında sistemde alınması gereken tüm logların merkezi bir noktaya toplanmasını ve kanunda belirtilen bilgilerin doğruluğunu, bütünlüğünü ve oluşacak olan verinin dosya bütünlük değeri olan HASH bilgisinin zaman damgası ile saklanmasını ve gizliliğinin temin edilmesini sağlar. Tarih aralıklarına veya ip aralıklarına göre rapor hazırlama imkanı

8 sağlar. Kanun gereğince tutulması gerektiği gibi beş ayrı kolonda anlık olarak imzalanarak saklanır.

9 CPU Bilgisayardaki işlemcinin (CPU) o an için ne kadar kullanıldığını gösterildiği grafiktir. DISK Programın Kurulu olduğu diskin kapasitesini gösterir. RAM Anlık RAM kullanım oranını gösterir AYARLAR GENEL AYARLAR

10 LOG AYARLARI SYSLOG AYARLARI Syslog standardında log kaydı yapabilen cihazlardan log toplayabilmek için SYSLOG ayarlarının yapılması gerekir. Log trafiği tutulucak cihaz üzerinde öncelikle log içeriğinde bulunmasını istediğiniz özellikleri ayarlamnız ve syslog yönlendirme işlemeni yazılımın kurulu olduğu IP adresine yönlendirmeniz gerekmektedir. Syslog ekranından birden fazla SYSLOG server oluşturabilirsiniz. Not: Yönlendirme yapılan cihazlar farklı marka modeler ise yönlendirilen portların herbiri için farklı girilmesi gerekmektedir. (514,515,516 ) SNMP-TRAP AYARLARI SNMP-TRAP standardında log kaydı yapabilen cihazlardan log toplayabilmek için SNMP-TRAP ayarlarının yapılması gerekir. SNMP-TRAP ekranından birden fazla server oluşturabilirsiniz.

11 Ekleme ekranında SNMP-TRAP üzerinden yönlendirilmiş olan port girilerek kayıt ediilir. Gelen ekrana port u 162 gibi alfanümerik bir değer girilmelidir. TEXT-LOG AYARLARI Loglarını text olarak export eden cihazlardan log toplayabilmek için TEXTLOG ayarlarının yapılması gerekir. Ayarları aşağıdaki resimde anlatıldığı gibi yapabilirsiniz. TEXTLOG ekranından birden fazla dosya yada dizinine aktarılan loglar sisteme alınır. Dosya Tipi: Takip edilecek olan dosyalar ara yüz kullanılarak sisteme tanıtılır.

12 FTP AYARLARI FTP üzerinden okutmak istediğiniz dosyalar var ise ayarlının bu tablo üzerinden yapılması gerekmektedir. Okunucak dosyları FTP alanınıza upload ettikten sonra TEXTLOG ayarlarında olduğu gibi path bilgisini tam olarak girerek yazılıma ekleyebilirsiniz. Not: FTP bilgilerinizi eksiksiz ve doğru girdiğinizden emin olunuz. IP ARALIĞI AYARLARI Sisteminizde yasa kapsamında loglanlaması gerekmeyen cihazlar (Camera,Fax cihazı,vs..) varsa buradan Tek IP panelini doldurarak veya belli IP aralığında loglanmasını istemediğiniz IP adreslerini programa bildirebilirsiniz.

13 AAAAA LİSANS AYARLARI Anet Yazılım tarafından size verilen lisans ID numarası ile birlikte kullanıcı bilgilerinizi eksiksiz girip Kaydet butonuna tıklayarak Lisanslama yapabilirsiniz. NOT: Lisans bilgileri eklerken Türkçe karakter kullanmadan ve boşluk bırakmadan kutuları doldurmanız gerekmektedir. KULLANICI AYARLARI Kullanıcı oluşturma-silme ve var olan kullanıcıların kural değişikliklerini bu menüden yapabilirsiniz. iki farklı kullanıcı tipi oluşturabilirsiniz. Administrator: Programda bütün değişiklikleri yapma, farklı konfigürasyonlar oluştura bilme ve aynı zamanda tüm raporları görme hakkında sahiptir.

14 Sınırlı Kullanıcı: Bu statüdeki kullanıcı kuralları sınırlı olup rapor takibi yapabilir ancak ayar değiştirme haklarına sahip değildir. YEDEKLEME AYARLARI Default yedi günde bir, aldığı tüm raporları yedekler. Buradaki yedekleme ayarlarından Her Ayın Son Günü ve Yedeklemeyi Şimdi Yap seçeneklerinden veri tabanının manuel olarak yedeğini alabilirsiniz. Aldığınız yedekler alt tabloda gün,ay ve tarih olarak görülücektir. Saklanma süresi geçmiş olan yedekleri databaseden drop edebilirsiniz. RAPOR AYARLARI Rapor limiti bölümüne girilicek sayı doğrultusunda raporlar kısmında göreceğimiz sonuçların satır sayısını belirlemiş olucaksınız. Rapor ayarları program da 50 olarak belirlenmiştir. Değişiklik yaparak raporlarda görmek istediğiniz satır sayısını belirleyebilisiniz.

15 Özet Raporlar Özel Raporlar Son bir saat Bugün Dün Son bir hafta Son iki hafta Son bir ay.. Şeklinde seçenekler mevcuttur istediğiniz tarih aralığını seçerek rapor sorgusu oluşturabilirsiniz. Multiple Raporlama Alınan farklı tarihli yedekleri tek rapordan takip ederek karşılaştırma yapabilirsiniz RAPORLAR ALC yazılımına yönlendirilmiş olan tüm loglar bu tabloda işlenmeden saklanmaktadır. Genel ayarlar bölümünde logları veri tabanına yaz sekmesini seçtiğimiz zaman tablonun dolduğunu görürüz. Bu tabloya ulaşan her anlamlı log gerekli tablolara ayrıştırılarak anlık olarak imlanır ve rapor sunulur.

16 LOGOUT Programda oturum açan kullanıcı bu TAB ı kullanarak oturumunu sonlandırabilir. LISANS AYARLARI (DETAYLI ANLATIM) Lisanslama Klavuzu ALCLisanslamayı 8090 portu üzerinden yapar. Dolayısıyla ALC kurulmuş olan makinenin internete çıkarken üzerinden geçtiği tüm firewall, Proxy vs güvelik sistemlerinin tamamından 8090 portuna bir kereye mahsus olmak şartıyla tam erişim yetkisi verilmesi gerekmektedir(lisanslama işlemi gerçekleştikten sonra erişim iznini kapatabilirsiniz). Networkünüzden üstte bahsi geçen erişim izinlerini açtıktan sonra Lisanslama işlemi için; ALC Ayarlar Lisans Ayarları

17 sekmesine gelerek. Firma bilgilerini Türkçe karakter kullanmadan ve boşluk bırakmadan doldurup kaydet butonuna basın. Bir müddet bekledikten sonra lisanslama işlemi gerçekleşecektir. Lisanslamanın başarılı bir şekilde gerçekleştiğini bildiren popup pencere açılacaktır.

SAFE LOG. ertugrul.akbas ANET YAZILIM 01.06.2013

SAFE LOG. ertugrul.akbas ANET YAZILIM 01.06.2013 2013 SAFE LOG ertugrul.akbas ANET YAZILIM 01.06.2013 İÇİNDEKİLER Log Toplama ve Analiz Programı... 3 Kurulum Aşamaları... 3 Toolbar... 7 GİRİŞ EKRANI... 8 DASHBOARD... 9 AYARLAR... 10 GENEL AYARLAR...

Detaylı

BONASUS. Ertuğrul AKBAS [ANET YAZILIM] 01.06.2010

BONASUS. Ertuğrul AKBAS [ANET YAZILIM] 01.06.2010 2010 BONASUS Ertuğrul AKBAS [ANET YAZILIM] 01.06.2010 2 BONASUS: Log Toplama ve Analiz Programı... 3 AYARLAR... 4 KULLANICI AYARLARI... 5 GENEL AYARLAR... 6 Network AYARLARI... 6 HTTP... 7 MSN LOGLARI...

Detaylı

5651 ve 5070 Sayılı Kanun Tanımlar Yükümlülükler ve Sorumluluklar Logix v2.3 Firewall. Rekare Bilgi Teknolojileri

5651 ve 5070 Sayılı Kanun Tanımlar Yükümlülükler ve Sorumluluklar Logix v2.3 Firewall. Rekare Bilgi Teknolojileri 5651 ve 5070 Sayılı Kanun Tanımlar Yükümlülükler ve Sorumluluklar Logix v2.3 Firewall 5651 Sayılı Kanun Kanunun Tanımı : İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen

Detaylı

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi 1 Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi Kurulum Kılavuzu Ağustos 2017 Versiyon Sürüm 2.2.5 2 İçindekiler Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi... 1 1. Sistem Gereksinimleri... 3 2. Kurulum... 3 3. Lisanslama... 7 4. Windows

Detaylı

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi 1 Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi Kurulum Kılavuzu Nisan 2016 Versiyon Sürüm 2.1.3 2 İçindekiler Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi... 1 1. Sistem Gereksinimleri... 3 2. Kurulum... 3 3. Lisanslama... 10 4. Windows

Detaylı

1. Zamanbaz Hakkında Zamanbaz Kurulumu Zamanbaz Sistem Gereksinimleri Zamanbaz Kurulumu... 3

1. Zamanbaz Hakkında Zamanbaz Kurulumu Zamanbaz Sistem Gereksinimleri Zamanbaz Kurulumu... 3 İÇİNDEKİLER 1. Zamanbaz Hakkında... 3 2. Zamanbaz Kurulumu... 3 2.1. Zamanbaz Sistem Gereksinimleri... 3 2.2. Zamanbaz Kurulumu... 3 3. Zamanbaz İlk Çalıştırma ve Kullanımı... 6 3.1. İlk Çalıştırma...

Detaylı

Firewall Log Server. Kurulum Kılavuzu

Firewall Log Server. Kurulum Kılavuzu Firewall Log Server Kurulum Kılavuzu 1 Kurulum Seri Port Adaptör Girişi OPT Port WAN Portu LAN Portu 1 Bağlantı: - Kutu içerisinden çıkan Coslat cihazınızı çalıştırdıktan sonra ilk kurulum için bilgisayarınızın

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

Kurulum Dökümanı. v

Kurulum Dökümanı. v Kurulum Dökümanı v1.0 04.02.2017 Ön Gereksinimler FortiLogger ı bilgisayarınıza kurmak için aşağıdaki ön gereksinimlere ihtiyaç duyulmaktadır: 1. Min. 8 GB Bellek, çift çekirdek işlemci, cihaz başına min.

Detaylı

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from:

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from: META MAC KURULUM ADIMLARI 1. PlayOnMac programının son versiyonunu PlayOnMac Dowload butonuna tıklayarak indiriniz. 2. İndirdiğiniz dosya otomatik olarak çalışmaz ise manuel olarak çalıştırın ve açılan

Detaylı

Kurulum Dökümanı * v * Bu döküman FortiLogger versiyonu için hazırlanmıştır.

Kurulum Dökümanı * v * Bu döküman FortiLogger versiyonu için hazırlanmıştır. Kurulum Dökümanı * v1.4.3 9.11.2017 * Bu döküman FortiLogger 3.1.7 versiyonu için hazırlanmıştır. Ön Gereksinimler FortiLogger ı bilgisayarınıza kurmak için aşağıdaki ön gereksinimlere ihtiyaç duyulmaktadır:

Detaylı

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI License manager ile lisanslamanın tamamlandığına emin olunduktan sonra son kullanıcıların makinalarına IBM SPSS Statistics 21 client kurulumu yapılabilir.

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

EFe Event Management System

EFe Event Management System EFe Event Management System Kurulum Dökümanı Efe Event Management System V.0.5 Yazan Açıklama Tarih Aykut Güven EFEM İlk Versiyon 24.01.2018 İÇİNDEKİLER Ön Gereksinimler... 3 Tavsiye edilen konfigürasyon...

Detaylı

Kılavuz içerisinde TalksPBX kurulumu anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır.

Kılavuz içerisinde TalksPBX kurulumu anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır. HAKKIMIZDA Aktiftelecom, 1994 yılından bu yana deneyimli kadrosu ile telekomünikasyon sektöründe hizmet vermektedir. Satış sonrası hizmetler konusunda uzmanlaşmış teknik destek ekibi ve yurt çapında yayılmış

Detaylı

Erişim Noktası Ayarları

Erişim Noktası Ayarları Erişim Noktası Ayarları Değerli Müşterimiz, Cihazınızı erişim noktası cihazı olarak kullanabilmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir. Statik IP Tanımlama AirTies Kablosuz Erişim Noktası

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Eternet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

NETWORK MANAGMENT SYSTEM (NMS) KULLANMA KLAVUZU

NETWORK MANAGMENT SYSTEM (NMS) KULLANMA KLAVUZU NETWORK MANAGMENT SYSTEM (NMS) KULLANMA KLAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417

Detaylı

FABREKA YAZILIM ELEKTRONİK DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ.

FABREKA YAZILIM ELEKTRONİK DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ. FABREKA YAZILIM ELEKTRONİK DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ. VEBIAN V1.6 KURULUM DOKÜMANI 29.08.2015 İçindekiler Amaç ve Kapsam... 2 Sistem Gereksinimleri... 3 Kurulum Adımları... 4 Başlamadan Önce... 4 Kurulum

Detaylı

SGK Otomasyon Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu

SGK Otomasyon Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu SGK Otomasyon Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1.Bölüm:............................ Programın Amacı ve Size Katacakları 2.Bölüm:........................... Programın Genel Özellikleri 3.Bölüm:............................

Detaylı

MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 24 nin KURULMASI. IBM SPSS Statistics 24 Yüklemeye Başlamadan Önce Kontrol Edilmesi Gerekenler

MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 24 nin KURULMASI. IBM SPSS Statistics 24 Yüklemeye Başlamadan Önce Kontrol Edilmesi Gerekenler MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 24 nin KURULMASI IBM SPSS Statistics 24 Yüklemeye Başlamadan Önce Kontrol Edilmesi Gerekenler 1. Antivirüs programları kapalı olmalı 2. Kurulum süresince Administrator yetkisi

Detaylı

NEUTRON DDNS KURULUMU

NEUTRON DDNS KURULUMU 1. Üyelik Oluşturma www.quickddns.com Web Adresine Giriş Sağlıyoruz. NEUTRON DDNS KURULUMU Yukarıda Resimde Gördüğünüz (Not Register?) Bağlantısına Tıklıyoruz. Yukarıdaki Gördüğünüz Sayfa Açıldığında (*)

Detaylı

Kılavuz içerisinde sisteme ait tüm özellikler anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır.

Kılavuz içerisinde sisteme ait tüm özellikler anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır. 1 HAKKIMIZDA Aktiftelecom, 1994 yılından bu yana deneyimli kadrosu ile telekomünikasyon sektöründe hizmet vermektedir. Satış sonrası hizmetler konusunda uzmanlaşmış teknik destek ekibi ve yurt çapında

Detaylı

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz;

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Ethernet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

5651 Sayılı Kanun Hakkında Kanunla ilgili detay bilgiler

5651 Sayılı Kanun Hakkında Kanunla ilgili detay bilgiler 2009 5651 Sayılı Kanun Hakkında Kanunla ilgili detay bilgiler İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki 5651 sayılı kanunun

Detaylı

Useroam Kurulum Rehberi

Useroam Kurulum Rehberi Useroam Kurulum Rehberi User roaming service İndirme Useroam güncel sürümünü www.useroam adresinden indirebilirsiniz. İndirmiş olduğunuz iso dosyasını Useroam ürününü kuracağınız platforma taşıyınız. Vmware

Detaylı

"SQL Server Management Studio" yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz.

SQL Server Management Studio yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. Microsoft SQL Server 2008 R2 Kurulumu "SQL Server Management Studio" yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. http://www.microsoft.com/sqlserver/en/us/get-sql-server/try-it.aspx

Detaylı

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi XMail Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi Yüksek Kapasiteli ve Profesyonel Özellikler Sunan XMail Mail Hosting Servisi ile Kurumsal Kimliğinizi Yansıtın Hosting Hesabına Eklenen XMail Hesapları

Detaylı

NBG416N. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Kartı NBG416N

NBG416N. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Kartı NBG416N NBG416N Kullanım Kılavuzu ve Garanti Kartı NBG416N Ürün Bakım ve Muhafaza Ürünü sadece orijinal adaptörü ile çalıştırınız. Ürünün kasasını hiçbir koşulda açmayınız, herhangi bir parçasını sökmeyiniz. Arıza

Detaylı

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: 1- Demo Hesap Açılışı (Gerçek Hesap Girişi) 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı

Detaylı

Useroam Kurulum Rehberi

Useroam Kurulum Rehberi Useroam Kurulum Rehberi İndirme Güncel sürüm için www.useroam.com adresini ziyaret edebilirsiniz Useroam güncel sürümünü www.useroam adresinden indirebilirsiniz. İndirmiş olduğunuz iso dosyasını Useroam

Detaylı

TTR BİLİŞİM HİZMETLERİ MERKEZİ VERİ TABANI HİZMETİ (MTHS) KULLANIM KILAVUZU

TTR BİLİŞİM HİZMETLERİ MERKEZİ VERİ TABANI HİZMETİ (MTHS) KULLANIM KILAVUZU MERKEZİ VERİ TABANI HİZMETİ (MTHS) 1 İÇİNDEKİLER 1. Sunuş 3 2. Mths Sistemine Erişim.... 4 3. Mths Sistemi Anasayfa...... 5 4. Mths Sistemine Giriş....... 6 5. Mths Sistemi Genel.... 7 6. Firma Bilgileri

Detaylı

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu 1- Demo Hesap Açılışı 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı 7- Göstergeler

Detaylı

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI Not: Bu klavuza geçmeden önce, ürününüzün paketinden çıkan Hızlı Kullanım Klavuzu nda açıklanan adımları gerçekleştiriniz. Internet Bağlantısının

Detaylı

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP ( Voice Over IP ) Gateway Cihazları Hakkında Genel Bilgiler Bölüm 1 Tüm modellerimizde cihazların WEB arayüzlerine erişim sağlayarak konfigurasyonları

Detaylı

AKINSOFT OtoPark. Yardım Dosyası

AKINSOFT OtoPark. Yardım Dosyası Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.02 Tarih : 23.07.2012 1 1. ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ programı bütün kapalı ve açık otoparklar için geliştirdiği, araçların giriş-çıkış işlemleri, plaka tanıma

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI 1 (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x.

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır.  KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x. KURULUM ŞEMASI 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x ANA BİLGİSAYAR Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM SİHİRBAZI adresine girerek aktahta_kur.exe dosyasını

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

Ana Menü. Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler;

Ana Menü. Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler; Ana Menü Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler; 1- Genel 2 - Disk Yönetimi 1-1) Sistem Zamanı 3 - Kayıt Oynatma 1-2) Zaman Senkronizasyon 4 - Kayıt Modu 1-3) Tarih Formatı 4-1) Sürekli Kayıt 1-4) Dil 4-2)

Detaylı

SQL SERVER 2005 ENTEGRE SQL (VTY) VERİ TABANI YÖNETİM KURULUMU RESİMLİ ANLATIMI. Entegre SQL kurmadan önce SQLSERVER 2005,i kuralım öncelikle.

SQL SERVER 2005 ENTEGRE SQL (VTY) VERİ TABANI YÖNETİM KURULUMU RESİMLİ ANLATIMI. Entegre SQL kurmadan önce SQLSERVER 2005,i kuralım öncelikle. SQL SERVER 2005 ENTEGRE SQL (VTY) VERİ TABANI YÖNETİM KURULUMU RESİMLİ ANLATIMI Entegre SQL kurmadan önce SQLSERVER 2005,i kuralım öncelikle. Kurulumu başlattık.kutucuğu işaretledik resimdeki gibi. Ve

Detaylı

MetaTrader 4 ios. Kullanım Kılavuzu

MetaTrader 4 ios. Kullanım Kılavuzu İçerik İçerik 01 Kurulumu 02 Mevcut Hesaba Giriş (Demo / Real) 03 Çalışma Alanı Fiyatlar Grafik İşlem Tarihçe Ayarlar 04 Emir Girişi Pozisyon Açma Pozisyon Kapama 01 Kurulumu Kurulumu B urganfx setup dosyasını

Detaylı

Quedra L MON Log Yönetim ve Güvenli Kayıt Yazılımı

Quedra L MON Log Yönetim ve Güvenli Kayıt Yazılımı PC veya Server Üzerinde Quedra Kurulumu Önemli Notlar : Kurulum sırasında Quedra a vereceğiniz IP adresinin internete çıkışında bir kısıtlama olmadığından emin olunuz. Özellikle Firewall veya modem içerisindeki

Detaylı

Sürüm Notları berqos Sürüm 4.0

Sürüm Notları berqos Sürüm 4.0 berqos Sürüm 4.0 AKIŞ REHBERİ İlgili sayfaya ulaşmak için başlığa tıklamanız yeterli olacaktır. GİRİŞ DESTEKLENEN MODELLER YÜKSELEBİLECEK SÜRÜMLER VE YEDEK DOSYALARI SÜRÜMLE GELEN YENİLİKLER ÖNEMLİ NOTLAR

Detaylı

Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler

Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler 1. Kurulum Başlangıcı 2. Kurulum Yönergeleri 3. Uygulama Çalıştırma Yönergeleri 4. Uygulama Kaldırma 5. Notlar 6. Ek: Sürüm 1.5.2 7. Logoların değiştirilmesi 8.

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP ( Voice Over IP ) Gateway Cihazları Hakkında Genel Bilgiler Bölüm 2 Bu bölümde Xpeech VoIP Gateway cihazlarının kullanım alanlarıyla ilgili olarak

Detaylı

KAMPÜS DIŞI ERİŞİM AYARLARI

KAMPÜS DIŞI ERİŞİM AYARLARI KAMPÜS DIŞI ERİŞİM AYARLARI ADIM 1) İnternet Tarayıcınız üzerinden https://zigana.sdu.edu.tr adresine bağlanınız. NOT: Lütfen bağlantıyı el ile başında https:// koyarak yazınız. ADIM 2) Yönlendirildiğiniz

Detaylı

SGK BİOMETRİK VERİ DOĞRULAMA SİSTEMİ

SGK BİOMETRİK VERİ DOĞRULAMA SİSTEMİ 1 SGK BİOMETRİK VERİ DOĞRULAMA SİSTEMİ 1 Eylül 2013 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiş bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu Biometrik Kimlik Doğrulama Projesi, vatandaşların parmak damar okuma ve biometrik

Detaylı

AKINSOFT OfficeMessenger

AKINSOFT OfficeMessenger AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 20.01.2011 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Yerel ağlarda (ofis veya ev) veya internet üzerinden (E-Ofis programı entegrasyonu sayesinde)

Detaylı

18.8.2014 ANET YAZILIM LOG YÖNETİMİ. Karşılaştırma Tablosu ANET YAZILIM

18.8.2014 ANET YAZILIM LOG YÖNETİMİ. Karşılaştırma Tablosu ANET YAZILIM 18.8.2014 ANET YAZILIM LOG YÖNETİMİ Karşılaştırma Tablosu ANET YAZILIM ANET LOG COLLECTOR SAFELOG CSL SureLog/Fauna SureSec Agent Gereksinimi Yok Yok Yok Yok Yok Anlık Hash ve Zaman Damgası Evet Evet Evet

Detaylı

Coslat Monitor (Raporcu)

Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor, Coslat Firewall, Hotspot ve Mirror uygulamalarında oluşturulan zaman damgalı kayıtların analiz edilmesini ve raporlanmasını sağlayan uygulamadır. Coslat Monitor

Detaylı

18.8.2014 ANET YAZILIM LOG YÖNETİMİ. Karşılaştırma Tablosu ANET YAZILIM

18.8.2014 ANET YAZILIM LOG YÖNETİMİ. Karşılaştırma Tablosu ANET YAZILIM 18.8.2014 ANET YAZILIM LOG YÖNETİMİ Karşılaştırma Tablosu ANET YAZILIM ANET LOG COLLECTOR SAFELOG CSL SureLog SureLog(Korelasyonlu) SureSec Agent Gereksinimi Yok Yok Yok Yok Yok Yok Anlık Hash ve Zaman

Detaylı

Proticaret Exclusive v3.2.0 E-Ticaret Yazılımı Kurulum Dokümanı

Proticaret Exclusive v3.2.0 E-Ticaret Yazılımı Kurulum Dokümanı Proticaret Exclusive v3.2.0 E-Ticaret Yazılımı Kurulum Dokümanı Doküman Exclusive Ver 3.2.0 Bu belge, Webmaster düzeyindeki kullanıcılar için, Proticaret e-ticaret portalının kurulumunda izlenecek adımları

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kullanıcı Doğrulama İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu başlıkta bilgisayarımızın mevcut

Detaylı

Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine)

Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine) Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine) İçindekiler Tablosu Dosyaların Bilgisayara İndirilmesi... 3 Dosyaların Bilgisayara Yüklenmesi... 5 1. İnternet Üzerinden Kurulum 5 1.1. Lisans Dosyasının

Detaylı

Google Chrome Kullanıyorsanız; Microsoft Internet Explorer Kullanıyorsanız;

Google Chrome Kullanıyorsanız; Microsoft Internet Explorer Kullanıyorsanız; Öncelikle şöyle kısaca değinelim Proxy (Vekil sunucu) Nedir? Zaman zaman yetkili sunucu veya proxy olarak da anılan Vekil sunucu, internete erişim sırasında kullanılan bir ara sunucudur. Bu durumda, örneğin

Detaylı

TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı. Kurulum Adımları

TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı. Kurulum Adımları TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı Bu dokümanda TTEC Standalone DVR cihazının kurulum adımları ile ilgili açıklamaları bulabilirsiniz. Öncelikle cihaz ile ilgili bilinmesi gereken varsayılan bilgiler

Detaylı

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 546v6 ADSL Router

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 546v6 ADSL Router BİLGİ NOTU SpeedTouch 546v6 ADSL Router SpeedTouch 546v6 Kablolu Ethernet Kurulum Adımları (MS Windows 98) 1. 2. SpeedTouch Kurulum CD sini taktıktan sonra lütfen bekleyiniz. SpeedTouch Kurulum Sihirbazı

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manual MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

MESS BULUT SİSTEMİ ÜYE PORTALI KULLANIM KILAVUZU

MESS BULUT SİSTEMİ ÜYE PORTALI KULLANIM KILAVUZU MESS BULUT SİSTEMİ ÜYE PORTALI KULLANIM KILAVUZU MESS Bulut Sistemi Üye şirketlerimizden anket yoluyla toplanmakta olan bilgilerin online bulut sistemi üzerinden hatasız, düzenli, kontrol edilebilir ve

Detaylı

4/5/2007 TARİHLİ VE 5651 SAYILI KANUN. Şinasi DEMİR-Serkan KAYA İl Bilgisayar Formatör Öğretmenleri-ANTALYA

4/5/2007 TARİHLİ VE 5651 SAYILI KANUN. Şinasi DEMİR-Serkan KAYA İl Bilgisayar Formatör Öğretmenleri-ANTALYA 4/5/2007 TARİHLİ VE 5651 SAYILI KANUN Şinasi DEMİR-Serkan KAYA İl Bilgisayar Formatör Öğretmenleri-ANTALYA AMAÇ Yönetici Öğretmen Öğrenci Veli İnternetin güvenli ve bilinçli kullanımı konusunda tavsiyelerde

Detaylı

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İçindekiler E-İmza PIN Kodunun Alınması...2 Windows İşletim Sisteminde Yapılması Gereken işlemler...8 Windows XP ve 7 için Sürücü Kurulumu...8 Microsoft.NET

Detaylı

TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI

TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI Bu programa müşterilerinizi ekleyerek müşterilerinizin listesini takip edebilirsiniz, aynı zamanda müşterilerinize sms gönderebilir ve arayan müşterilerinizin listesini

Detaylı

AntiKor Raporlama Trafik İstatistikleri Saldırı Tespit Raporları Web Erişim Raporları

AntiKor Raporlama Trafik İstatistikleri Saldırı Tespit Raporları Web Erişim Raporları AntiKor Raporlama AntiKor Güvenlik & Web Filtreleme sunucusunda, temelde 2 tip Raporlama vardır. Bunlardan ilki Trafik İstatistikleri ve Saldırı Tespit Raporları aşağıda gösterilmiştir. Bu sunucu üzerinde

Detaylı

GPSTURK SL350D Navigasyon İçin 2009/2 Güncellemesi Ve Yapılması Gerekenler!!!!!!!!

GPSTURK SL350D Navigasyon İçin 2009/2 Güncellemesi Ve Yapılması Gerekenler!!!!!!!! GPSTURK SL350D Navigasyon İçin 2009/2 Güncellemesi Ve Yapılması Gerekenler!!!!!!!! Değerli GPSTURK SL350D GPS NAVİGASYON Kullanıcıları; Yapacağımız 15 aşamalı işlem ile GPSTURK SL350D NAVİGASYON cihazlarımız

Detaylı

UYUMSOFT İ-DÖNÜŞÜM PORTALI E-DEFTER İŞLEMLERİ

UYUMSOFT İ-DÖNÜŞÜM PORTALI E-DEFTER İŞLEMLERİ UYUMSOFT İ-DÖNÜŞÜM PORTALI E-DEFTER İŞLEMLERİ İçindekiler UYUMSOFT İ-DÖNÜŞÜM PORTALI E- DEFTER... 2 A-UYUMSOFT İ-DÖNÜŞÜM PORTAL GİRİŞ:... 2 1. :... 2 1.1. E-Defter Verileri :... 4 1.2 E-Defter Listesi

Detaylı

AKINSOFT Tahsilex. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT Tahsilex. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA GENEL BİLGİ AKINSOFT programı, fatura tahsilatı yapan tüm işletmelere hitap etmektedir. Program içerisinde

Detaylı

Fibridge F9-120-xxx, F9-240-xxx, F9-480-xxx serisi PDH Multiplexer cihazlarının network yönetimi, web üzerinden olduğu

Fibridge F9-120-xxx, F9-240-xxx, F9-480-xxx serisi PDH Multiplexer cihazlarının network yönetimi, web üzerinden olduğu K&K Fi-View-MP, PDH Multiplexer Yönetim yazılımı Fi-View-MP PDH Multiplexer Network Management 1. GENEL Fibridge F9-120-xxx, F9-240-xxx, F9-480-xxx serisi PDH Multiplexer cihazlarının network yönetimi,

Detaylı

Başlangıç Ayarları. www.trippersoft.com

Başlangıç Ayarları. www.trippersoft.com Başlangıç Ayarları www.trippersoft.com Tripper > Kullanıcı Ayarları 1 LOGO Sys de TRİPPER kullanacaklar için birer kullanıcı açıyoruz. (Bu kullanıcıların her biri için LOGO programı içinde SATIŞ ELEMANI

Detaylı

Ata Foreks Trader. Kullanım Kılavuzu

Ata Foreks Trader. Kullanım Kılavuzu Ata Foreks Trader Kullanım Kılavuzu 1 İçindekiler 1. Program Kurulumu 2. Hesabınızın Tanımlanması 3. Meta Trader 4 Ekran Kullanım Özellikleri 4. Emir Gönderilmesi 2 1. Programın Bilgisayarımıza Kurulumu

Detaylı

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI Kurulum Aşamaları: 1. Java Kurulumu 2. E-imza Sürücülerinin İndirilmesi 3. Kart Okuyucu Kurulumu 4. Akıllı Kart Kurulumu 5. Sertifikayı Kullanıma Açma Bilgisayarların

Detaylı

www.oncuguvenlik.com.tr

www.oncuguvenlik.com.tr BİLGİSAYARDAKİ YEREL AĞ IP ADRES (LAN IP) AYARLARI Bu kitapçık; 3 farklı işletim sisteminde, bilgisayarınızın otomatik aldığı ip adresini öğrenmeyi ve bilgisayarınıza sabit ip verme işlemlerini göstermektedir.

Detaylı

WINDOWS SERVER 2008 R2-SERVER 2012 DE IP SANALLAŞTIRMA

WINDOWS SERVER 2008 R2-SERVER 2012 DE IP SANALLAŞTIRMA WINDOWS SERVER 2008 R2-SERVER 2012 DE IP SANALLAŞTIRMA IP Sanallaştırma Nedir? Windows Server işletim sistemlerinde Remote Desktop Host Services (önceki ismi Terminal Services) teknolojisini kullanarak

Detaylı

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 9 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Öğrencilerimizin taşınabilir cihazlarından

Detaylı

ORSOFT 5.22 AMERİKAN KÜLTÜR DERNEĞİ DİL OKULLARI YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ KURULUMU

ORSOFT 5.22 AMERİKAN KÜLTÜR DERNEĞİ DİL OKULLARI YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ KURULUMU ORSOFT 5.22 AMERİKAN KÜLTÜR DERNEĞİ DİL OKULLARI YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ KURULUMU UDİSA Bilgisayar Limited Şirketi tarafından yazımı tamamlanan ve sizler için özel olarak geliştirilen bilgisayar programımızın,

Detaylı

I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU

I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU Öncelikle itunes ya da Apple Store da arama kısmına Meta Trader 4 yazılır. Arama sonuçlarında aşağıdaki gibi programın logosu ve adı görünecektir. İlgili sayfaya

Detaylı

AntiKor Güvenlik Sunucumu nereye yerleştirmeliyim?

AntiKor Güvenlik Sunucumu nereye yerleştirmeliyim? AntiKor Güvenlik Sunucumu nereye yerleştirmeliyim? AntiKor Güvenlik sunucusu, yerel ağ ile interneti sağlayan DSL modem veya Router arasına girerek bütün İnternet trafiğinin üzerinden geçmesini sağlar

Detaylı

Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Bölüm - 02

Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Bölüm - 02 Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Bölüm - 02 İçerik Web sunucusunun yapılandırılması için gerekli yazılımların temini Yazılımlarının sunucuya yüklenmesi Ön test Uygulama yazılımlarının yapılandırılması Son

Detaylı

OTURUM AÇMA ADLARI. Tavsiye Edilen Önhazırlık Enterprise Manager'i kullanabilmek.

OTURUM AÇMA ADLARI. Tavsiye Edilen Önhazırlık Enterprise Manager'i kullanabilmek. Ms SQL Sunucu Düzeyinde Güvenlik Bölüm Veritabanı Yönetimi Yazar Mustafa ÖZEN Yayın Tarihi 04.03.2004 Okunma Sayısı 805 Tavsiye Edilen Önhazırlık Enterprise Manager'i kullanabilmek. Hedefler Kimlik denetemini

Detaylı

Kullanıcı Ayarları. Resim 89. United Security. Kullanici Adi Seviye Etkin. No.

Kullanıcı Ayarları. Resim 89. United Security. Kullanici Adi Seviye Etkin. No. Kullanıcı Ayarları kayıt cihazınız 1 adet tam yetkili yönetici (Admin) ve buna ilaveten 6 adet kullanıcıyı desteklemektedir. Kullanıcıları görüntülemek için; Cihazınızın [Ana Menü] => [Sistem] =>[Kullanıcılar]

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

Yandex mail ve disk kullanım rehberi

Yandex mail ve disk kullanım rehberi Yandex mail ve disk kullanım rehberi Tüm personelin ortak bir platformda uyumlu çalışmasını destekleyecek bilgi teknolojisi ücretsiz bir şekilde kurumunuz için hayata geçirildi. Sistem ve sunucu yatırımı

Detaylı

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router BİLGİ NOTU SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router SpeedTouch 585 Kablolu Ethernet Kurulumu (MS Windows 98) 1. 2. SpeedTouch Kurulum CD sini taktıktan sonra lütfen bekleyiniz. SpeedTouch Kurulum Sihirbazı

Detaylı

İŞLEM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK VE EĞİTİM LTD. ŞTİ. ArcGIS 10.1 Desktop Ücretsiz Deneme Lisanslaması

İŞLEM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK VE EĞİTİM LTD. ŞTİ. ArcGIS 10.1 Desktop Ücretsiz Deneme Lisanslaması İŞLEM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK VE EĞİTİM LTD. ŞTİ. ArcGIS 10.1 Desktop Ücretsiz Deneme Lisanslaması 2012 İçerik Sayfa 1. Sistem Gereksinimleri...1 2. Esri Hesabı Oluşturma 3 3. Esri Hesabınız

Detaylı

VMEET Kurulum Kitapçığı Birtel İletişim Teknolojileri

VMEET Kurulum Kitapçığı Birtel İletişim Teknolojileri VMEET Kurulum Kitapçığı Birtel İletişim Teknolojileri Bu belgede VMEET i bilgisayarınıza nasıl kuracağınız anlatılmaktadır. İçindekiler BİRTEL VMEET TÜRKÇE KURULUM... 2 1. Adım... 2 2. Adım... 2 3. Adım...

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

RPMNET WOLVOX REPORTER

RPMNET WOLVOX REPORTER RPMNET WOLVOX REPORTER TANITIM : EFAR YAZILIM LTD.STI Tarafından Geliştirilen EFAR Wolvox Reporter AKINSOFT Wolvox Kullanıcılarının Android İşletim Sistemi Yüklü Cep Telefonlarından Online Olarak Kullandıkları

Detaylı

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI İŞYERİ HEKİMLERİNİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER E-REÇETE YAZABİLMELERİ İÇİN - E-imza sahibi olmak, Elektronik imza (e-imza) usb dongle cihazınızın bilgisayarınıza tanıtılması

Detaylı

10.2 VERİYONUNUN KURULABİLMESİ İÇİN EĞER VARSA ÖNCEKİ. ArcGIS SÜRÜMLERİNİN PROGRAM EKLE-KALDIR SEÇENEĞİYLE

10.2 VERİYONUNUN KURULABİLMESİ İÇİN EĞER VARSA ÖNCEKİ. ArcGIS SÜRÜMLERİNİN PROGRAM EKLE-KALDIR SEÇENEĞİYLE 10.2 VERİYONUNUN KURULABİLMESİ İÇİN EĞER VARSA ÖNCEKİ ArcGIS SÜRÜMLERİNİN PROGRAM EKLE-KALDIR SEÇENEĞİYLE YADA BİR PROGRAM SİLME ARACIYLA SİLİNMESİ GEREKMEKTEDİR. PROGRAMIN İNDİRİLMESİ İki aylık deneme

Detaylı

Dava Dosya Takibi Kullanım Kılavuzu

Dava Dosya Takibi Kullanım Kılavuzu Dava Dosya Takibi Kullanım Kılavuzu Dava Dosya Takibi Kullanım Klavuzu İÇİNDEKİLER HAZIRLIK... 3 Kapak... 3 KİŞİLER... 3 Dava... 4 Karşı Taraf... 4 Duruşmalar... 4 Ön Duruşma... 4 Süreli İş... 5 Duruşma...

Detaylı

BitTorrent İstemci Kullanımı

BitTorrent İstemci Kullanımı BitTorrent İstemci Kullanımı Değerli Müşterimiz, BitTorrent internet üzerinden dosya paylaşım yazılımına ve aynı tekniği kullanan dosya takas sistemine verilen isimdir. Diğer eşten eşe (P2P) paylaşım programlarından

Detaylı

Zoru Kolay Yapmak İçin...

Zoru Kolay Yapmak İçin... Zoru Kolay Yapmak İçin... 3308 Mesleki Eğitim Okullarında Öğrenci Takip Programı KURULUM Programı http://www.cetasey.com/userfiles/file/setup.exe adresinden bilgisayarınıza indirip kurun. Daha sonra programın

Detaylı

ÇOK ÖNEMLİ GÜVENLİK VE YEDEKLEME UYARISI

ÇOK ÖNEMLİ GÜVENLİK VE YEDEKLEME UYARISI ÇOK ÖNEMLİ GÜVENLİK VE YEDEKLEME UYARISI Bir müşterimizin server sistemine kötü niyetli bir "hacker" girerek kayıtları şifrelemiş ve "3500 $ para öderseniz bilgilerinizi kurtarırız" şeklinde bir mail göndermiş.

Detaylı

-Floating, Wan ve Lan arayüzleri için ayrı kural yazma alanı vardır.

-Floating, Wan ve Lan arayüzleri için ayrı kural yazma alanı vardır. PfSense, FreeBSD tabanlı bir dağıtım olarak, BSD sağlamlığını taşıyan, son zamanlarda adından sıkça söz ettiren oldukça gelişmiş ve yetenekli bir güvenlik duvarı dağıtımıdır. Psense kullanılmaya başlandığı

Detaylı

FUJITRON STANDALONE DVR SERİSİ DS-7108HI, DS-7204HI-V, DS-7204HI KOLAY KULLANIM KILAVUZU H.264 DVR

FUJITRON STANDALONE DVR SERİSİ DS-7108HI, DS-7204HI-V, DS-7204HI KOLAY KULLANIM KILAVUZU H.264 DVR FUJITRON STANDALONE SERİSİ DS-7108HI, DS-7204HI-V, DS-7204HI KOLAY KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. Kurulum 2. Kontrol Seçenekleri a) Ön Panel Kullanımı b) Uzaktan Kumanda Kullanımı c) Mouse Kullanımı

Detaylı

Proticaret Exclusive Versiyon Yükseltme Dokümanı(v.3.0'dan v3.1.0'a)

Proticaret Exclusive Versiyon Yükseltme Dokümanı(v.3.0'dan v3.1.0'a) Proticaret Exclusive Versiyon Yükseltme Dokümanı(v.3.0'dan v3.1.0'a) Bu belge, Webmaster düzeyindeki kullanıcıların kurulu olan Proticaret Exclusive portalının versiyon v3.0'dan versiyon 3.1.0'a yükseltirken

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile ilgili her türlü teknik destek için Bilgi İşlem Daire

Detaylı