SC-9808 ve SC-9404 serileri Kartlar için KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SC-9808 ve SC-9404 serileri Kartlar için KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU"

Transkript

1 SC-9808 ve SC-9404 serileri Kartlar için KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU

2 ĐÇĐNDEKĐLER Giriş Pc Konfigürasyonu Sistem Gereksinimleri Donanım Kurulumu Sistem Mimarisi Sürücü ve Yazılım Kurulumu Canlı Đzleme Görüntü Ayarları Kayıt Planlama Kullanıcı Ayarları Network Ayarları Çalışma Ayarları Depolama Ayarları PTZ Ayarları Renk Ayarlama Hareket Algılama Ses Ayarları Oturum Açma PTZ Kamera Kontrol Uzak Đzleme Client yazılımı Networkden Bağlanma IE ile Uzaktan Đzleme Đnternet Üzerinden Erişim Kayıt Dosylarını Uzaktan Đzleme DVR Dosyalrını Đzleme Kayıt Kamera Seçimi DVR Programını Kaldırma

3 Dört Kanal Real Time: CPU CELERON D 1.7G Motherboard Display Card Memory GIGA845GV Intel 82845GV(Motherboard integrated) 256M Sekiz Kanal Real Time: CPU Motherboard Display Card Memory CELERON D G GIGA865PE 128MB ATI ve üzeri 512M Onaltı Kanal Real Time: CPU CELERON D 2.8G Motherboard Display Card Memory GIGA865PE 128MB ATI ve üzeri 512M DDR400 Yirmidört Kanal Real Time: CPU CELERON D 2.8G Motherboard Display Card Memory GIGA865PE 128MB ATI ve üzeri 1GB DDR400 UyarıEğer Đşlemciniz düşük kalıyorsa aşağıdaki adımları izleyin: Ayar-> Görüntü-> Görüntü Ayarları-> Çözünürlük, 640X480'den 352X288 veya 320X240'a çevirin.

4 1) Donanım Gereksinimi : * Intel's CPU önerilir * Intel Chipset Anakart önerilir. * 512MB veya daha üzeri RAM önerilir * ATI chipset 128MB veya daha üzeri Ekran Kartı önerilir. 2) Yazılım Gereksinimi: * Windows 2000 veya Windows XP ( NTFS dosya sistemi önerilir, Windows 95, 98 desteklemez) * Windows Directx9.0 gereklidir. * Ekran kartınızın en güncel sürümünü kullanınız. Aşağıdaki adımları izleyin: Adım 1: Bilgisayarı kapatın ve kasa kapağını açın.. Adım 2: DVR Kartı anakart üzerindeki boş bir PCI Slot üzerine takınız. Adım 3: DVR Kartı kasaya vidalayınız. Adım 4: Kasa kapağını kapatınız. Adım 5: Kamera bağlantı aparatını karta takınız. Adım 6: Bu şekilde donanım kurulumu tamamlayınız.

5

6 Sürücü ve Yazılım Kurulumu (Not: Eğer sisteminizde başka bir DVR kurulu ise öncelikle onu çıkarın ve yazılımını kaldırın. Kullandığınız sistemde Anakartın Chipseti INTEL, Ekran Kartınızın Chipseti ATI olmalıdır.) 1) PCnizi kapatın. PC Kapağını açın ve DVR Kartı boş bir PCI Slota takın. PC Kapağını kapatıp sistemi tekrar açın. 2) PC açıldığında Windows "Yeni Donanım Bulundu" penceresi çıkacaktır. Kullandığınız kanal sayısı kadar olan bu pencereleri iptal diyerek kapatın. Program yüklenirken öncelikle sürücülerini yükleyecektir. 3) DVR Kurulum CD'sini CD-ROM sürücüsüne takın ve setup.exe dosyasını çalıştırın. Aşağıdaki ekran karşınıza gelecektir.: Server kurulumu için "DVR System", Đstemci için ise "DVP System"i seçiniz.

7 Sürücüleri yüklemek için "Setup video device driver" seçeneğini seçin. Programın dizinini ve kayıt yapacağı yeri seçin. (Eğer birden fazla HDD varsa her birinde kayıt dizini açacaktır)

8 Görüntü formatı olarak PAL Seçin. Ekran Kartınızın testini yapınız. DirectDraw ve Direct3D olmak üzere iki farklı izleme modu vardır. Ekran kartınızın desteklediği modu buradan test edebilirsiniz. Test butonuna bastığınızda Kırmızı, Yeşil, Mavi ve Beyaz renkler geliyorsa destekliyor demektir. Eğer ikisinide destekliyorsa DirectDraw kullanın. Next butonuna basarak yüklemeyi tamamlayın.

9 "Finish" butonuna basarak kurulumu sonlandırın. Masaüstünüze ve Başlat Menüsüne program simgesini otomatik atacaktır.:

10 DVR kurulumu tamamlandıktan sonra, Program sürücülerinin doğru yüklenip yüklenmediğini kontrol etmek için

11 Başlat --- Ayarlar --- Denetim Masası --- Sistem --- Donanım --- Aygıt Yöneticisi... ne tıklayarak Aygıt Yöneticisi penceresini açın. Şekildeki gibi sürücüleri doğru yükleyip yüklemediğini kontrol edin. Herhangi bir sorun yoksa sürücüler düzgün yüklenmiş demektir.

12 Canlı Đzleme Lütfen çalıştırmadan önce erkan çözünürlüğünü 1024*768 veya 1280*1024 piksele getirin. * serisi H.264 DVR programı 4/9/16/25/36 ekranları destekler. * Büyük ekran görmek istediğiniz kanal üzerine çift tıklayın.. * Tam Ekran butonu, kontrol butonları arasında bulunmaz. Mouse ile sağ tıkladığınızda pop-up menu üzerinden Tam Ekran seçeneğini seçiniz. Geri dönmek için tekrar sağ tıklayıp Tam Ekran seçeneğine bir daha tıklayın

13 Görüntü Ayarları Program Ana Ekranında butonuna basın: Bu panel üzerinde çözünürlük, kalite, codec ayarlarını değiştirebilirsiniz. * Çözünürlük : 640 X 480 varsayılan görüntü çözünürlüğüdür ve önerilir. * Kodek: H.264 sıkıştırma algoritması varsayılandır ve önerilir. * Bit rate: Kayıtların bit hızını kendinizde ayarlayabilirsiniz tek kart için önerilir iki adet kart için önerilir üç adet kart için önerilir dört adet kart için önerilir.

14 * Kalite: Kayıt kalitesini buradan ayarlayabilirsiniz. * Dönüşüm Aralığı (sec) : Görüntüleri 4'lü ekranlar halinde sıralı gösterir. * Kamera Listesi: Kameraların isimlerini ve kayıt hızlarını bu bölümden ayarlarsınız. Kayıt Planlama için aşağıdaki adımları izleyin: Adım 1: DVR Ana Ekranında butonuna tıklayın ve "Kayıt Planlama" sekmesine gelin. Adım 2: Kamera numarasını seçin. Adım 3: Kayıt modu ve başlangıç bitiş saatini seçin Adım 4: Günü seçin Adım 5: Yaptığınız ayarları "Uygula" butonu ile Kayıt planlama listesine ekleyin. Adım 6: Bu işlemi diğer kameralar için tekrarlayın, eğer aynı ayarların diğer kameralarada uygulanmasını istiyorsanız "Tüm Kameralara Uygula" butonuna basın Adım 7: Ayarları "Uygula" butonuna basarak kaydedin ve "Ok" butonuna basrak çıkın.

15 DVR sistemine kullanıcı adı ve şifre ile oturum açtıktan sonra: 1) butonuna basıp ayar penceresini açın. Kullanıcılar sekmesine gelin. 2 ) Kullanıcı özelliklerinde değişiklik yapmak için kullanıcıyı seçip "Düzenle" butonuna basın. Değişiklikleri yaptıktan sonra "Sakla" butonu ile yaptıklarınızı kaydedin. 3 ) Yeni kullanıcı oluşturmak için "Ekle" butonuna basın. Tanımlamaları yaptıktan sonra "Sakla" butonu ile yaptıklarınızı kaydedin. Uzaktan izleme yapabilmesi için "Uzak Đzleme" kutucuğunun aktif olması gerekir.

16 Network Ayarları Yerel ağ veya Internet üzerinden görüntü transferi yapılacak ise bazı ayarların tanımlanması gerekir. Program Ana Ekranı üzerinde "Ayar" butonuna basınız. "Network" sekmesine geliniz. "Network ayar" paneli: Not: 1) Uzaktan izlemeyi aktif hale getirmek için "Uzaktan Đzlemeye Đzin Ver" kutucuğunu işaretleyin. 2) Programın kullandığı portları değiştirmek istiyorsanız "Socket Port" ve "Http Server Port" alanlarından kullanmak istediğiniz portları girebilirsiniz. Ayar butonuna basın ve Çalışma sekmesine tıklayıp çalışma ayarları panelini açın:

17 Not: 1) Sistemin belirlenen gün ve saatlerde kendini kapatıp yeniden başlatması için gün kutucuğuna tıklayıp saat belirleyin 2) Windows açıldığında programın otomatik açılmasını istiyorsanız DVR Otomatik Başlasın kutucuğuna tıklayın 3) Program kapandığında bilgisayarında kapanmasını istiyorsanız DVR Kapanınca PC kapansın kutucuğuna tıklayın

18 "Ayar" butonuna basıp "Depolama" sekmesine girin. Depolama yapmak istediğiniz Sürücülerin başındaki kutucuğu işaretleyin.

19 Pan/Tilt/Zoom (PTZ) Ayarları Program Ana Ekranı üzerinde "Ayar" butonuna basıp "PTZ" sekmesine girerek PTZ paneli açın: Not: Bu fonksiyonun kullanılması için PTZ özellikli kamera ve RS-232/RS-485 çeviriciye ihtiyaç duyulur. 1. PreSet, noktalarını ayarlamak için aşağıdaki adımları izleyin: Adım 1: "Đzin Ver Kamera Kontrol" kutucuğunu işaretleyin. Adım 2: Kameraları seçmek için kullanılır. Adım 3: Preset noktaları için kamerayı Yukarı Aşağı Sol Sağ a yönlendirmeyi sağlar. Adım 4: Preset ID ve Preset adını tanımlamak için kullanılır. Adım 5: Tanımladığınız Preset noktasını kaydetmek için Ekle butonuna basınız. Adım 6: Uygula butonu ile ayarları kaydedin. 2. Param ayarlarından PTZ parametrelerini tanımlarsınız: Adım 1: "Đzin Ver Kamera Kontrol" kutucuğunu işaretleyin. Adım 2: Kullandığınız Protocol ü seçin (Genellikle Pelco D protokolu kullanılır).

20 Adım 3: RS-232/RS-485 çeviriciyi taktığınız seri portu belirtin. Adım 4: Baud Hızını ayarlayın. Adım 5: Uygula butonu ile ayarları kaydedin. Renk Ayarlama Ana pencere üzerinde Konfigürasyon butonuna basınız, aşağıdaki pencere açılacaktır. Renk ayarlarını değiştirmek istediğiniz kamerayı seçip Ayarlanabilir renk paneli üzerinden ayarlarınızı yapabilirsiniz. Kameranızın parlaklık, karşıklık, renk ve doygunluk ayarlarını kaydırma çubuğunu sağa sola çekerek ayarlayabilirsiniz. Standart ayarlara dönmek için "Varsayılan" butonuna basınız. Yaptığınız ayarları tüm kameralara uygulamak için "Tüm Kameralara Uygula" butonuna basınız.

21 serisi DVR hareket algılama özelliğini destekler. Seçtiğiniz alanda bir hareket olursa DVR sizi sesli oalrak uyaracaktır. DVR sisteminin varsayılan sesi (c:/dvr/warning.wav) dosyasıdır. Buraya istediğiniz bir sesi tanımlayabilirsiniz. Adım 1: Sesli uyarı olarak kullanacağınız ses dosyasını kopyalayın.. Step 2: Bu dosyayı "c:/dvr" dizinine warning.wav olarak kaydedin. 1. Hareket Algılama Ayarları Adımları: Adım 1: Program ana ekranında "Ayar" butonuna tıklayıp, Ayar penceresini açın. Adım 2: Kayıt Planlama panelini açıp hareket algılamalı kayıt tanımlayın. Step 3: Hareket Algılama paneli, aşağıdaki gibidir: 1. Hareket algılama durumunda kayıt süresini ayarlarsınız. 2. Hareket algılama alanını ayarlarsınız. Farenin sağ tuşuna basılı tutarak algılama alanı belirleyebilirsiniz. Sol tuş ile sıfırlarsınız.. 3. Hareket algılama ayarı yapacağınız kamerayı burada seçebilirsiniz.

22 4. Yaptığınız ayarı tüm kameralara uygularsınız. 5. Algılama hassasiyetini Yüksek Orta Düşük oalrak ayarlayabilirsiniz. Sesli Uyarı Ayarları 6. Sesli uyarı ver kutucuğuna tıklayarak aktif hale getirebilirsiniz.. Sesli uyası süresini ayarlayabilirsiniz. gönderme ayarları: 7. Hareket anında göndermesini istediğiniz kameranın " gönder" kutucuğunu işaretleyiniz. 8. göndereceğiniz adresi yazınız. Gönderilecek resmin kalitesini "Kalite" kısmından ayarlarsınız. Hareket algılama anında göndermesini istiyorsanız "Resmi ek oalrak gönder" kutucuğunu işaretleyin.. Bir saatte gönderilecek en fazla mesaj sayısı ve iki mesaj arası en az süreyi ayarlyınız. Gönderdiğiniz e.mailin konusunu "Konu" bölümünden girin. Olay anının zamanını mesaja eklemek için "Zamanı mesaja ekle" kutucuğunu işaretleyin. Đçerik olarak gönderilmesini istediğiniz yazıyı buraya yazın.

23 Ses Ayarı DVR tek kanal ses kaydı yapar, Çalışması için aşağıdaki adımları takip ediniz. Sisteminizdeki ses kaydı yapılacak kameranın ses çıkışını bilgisayarınızın mikrofon girişine takınız. 1) Windows ana arayüzünün sağ alt köşesindeki simgesine tıklayın, Ses Kontrol penceresi açılacaktır. 2) Menüde ki "Seçenekler" üzerine ardındanda çıkan menüden "Özellikler" seçeneğine tıklayın. Özellikler penceresi açılacaktır.

24 "Kaydetme" kutucuğuna tıklayın ve listelenen aygıtlardan "Mikrofon" a tıklayın ve "Tamam" butonuna basınız.

25 3) Program arayüzünde simgesine tıklayın ve "Ses" paneline geçin aşağıdaki pencere çıkackatır. 4) Ses kaydını aktif hale geltirmek için "Ses Kaydı" kutucuğunu işaretleyin ve mikrofondan ses için giriş yaptığınız kamerayı seçin.

26 Oturum Açma "Başlat - Programlar - DVR" a tıklayın. Aşağdaki gibi program ana ekranı gelecektir: Program ilk açıldığında kilitli vaziyettedir. Kilit getirin. butonuna basarak oturum açma penceresini ekrana * Varsayılan kullanıcı adı ve şifresi boştur. Oturum açtıktan sonra, Kullanıcı adı ve şifresini Kullanıcı Bilgisi Değiştirme penceresinden değiştirebilirsiniz.

27 PTZ Kamera Kontrol PTZ Kamera kontrol butonları program ana ekranın sağ alt köşesinde bulunur. * Kontrol edeceğiniz kamerayı seçip bu panelden kontrolünü sağlayabilirsiniz. * Ortadaki buton kameranın otomatik dönüşünü sağlar.. * Elle kontrol için Yukarı, Aşağı, Sağ, Sol, Iris, Fokus, Zoom butonlarını kullanırsınız. Bağlantı sağlandıktan sonra ekran için kameraları seçin, başlatmak veya durdurmak için kamera isimleri üzerine tıklayın.

28 Yerel Ağ veya Internet üzerinden izleme yapacağınız sistemlerde izlemenin iki farklı yönteminden biri DVP programıdır. DVP programı Windows 2000 ve Windows XP işletim sistemlerinde çalışır. Uzak izleme yapacağınız PC'de Onboard veya Harici Ethernet Kartının olması gerekmetedir. ) DVP sisteminin kurulması oldukça basittir. Kurulum CD'sindeki setup dosyasını çalıştırın. DVP seçin ve şekilde görüldüğü gibi kurulumu tamamlayın.:

29 Network Üzerinden Bağlanma Program Ana ekranında "bağlantı" simgesine tıklayın, bağlantı diyalog penceresi açılacaktır. Fujitron 9808 DVR'a Uzak Bağlanma: Adım 1: Kartın takılı olduğu PC'nin "IP adresi"ni IP combobox penceresine yazın, DVR'da tanımlı "Kullanıcı Adı" ve "Şifre"yi girin. Adım 2: Eğer farklı portları kullanıyorsanuz "Socket Port" kutucuğuna tıklayıp kullandığınız portları girin.

30 Adım 3: "Bağlan" butonuna basınız ve bağlantı sağlanmış olur. Eğer bağlantı sağlanmıyorsa, network donanımınızı ve çalışma konfigrasyonunuzu kontrol ediniz. Internet Üzerinden Bağlanma Đnternet üzerinden bağlanılması durumunda Adım 1: Eğer router özellikli modem kullanıyorsunuz modem arayüzünden programın kullandığı portları DVR kartın takılı olduğu PC'nin IP'sine yönlendiriniz. Adım 2: Modem'in Gerçek IP'sini IP satırına yazıp (Örn: ) bağlantıyı gerçekleyin. Internet Explorer Üzerinden Uzak Đzleme Not: Uzak izleme yapmadan önce, Internet Güvenlik Ayarları ve Görüntü Ayarlarını yapın. "Renk" çözünürlüğü Gerçek Renk(32 bit) ve 1024x 768 piksel olmalıdır. Aşağıdaki adımları izleyin: 1) Internet Explorer sayfası açın. Araçlar -- Internet Özellikleri -- Güvenlik -- Özel Düzey., enter the Internet Options dialog as following:

31 2) Özel Düzey... butonuna tıklayın Güvenlik Ayarları penceresindeki ActiveX kontrollerini etkinleştirin

32 3) Tamam butonuna tıklayıp Güvenlik Ayarları n tamamlayınız.. 1) Internet Explorer sayfası açın, IP] uzaktan görüntü alacağınız sistemin IP'sini yazın.

33 2) butonuna tıklayın aşağıdaki diyalog penceresi açılacaktır. Not: [Kullanıcı adı] ve [şifre] sini girin. 3) Next butonuna tıklayıp DVR sunucusuna bağlanın. 4) Đşlem tamamlandığında kullancıya yetki verilmiş tüm kameralar ekranda görüntülenecektir. 5) Uzak izleme yapacağınız kameranın sıra sumarasına tıklayın, 6) Kamera sırasının üzerine çift tıkladığınızda aşağıdaki pencere çıkacaktır.:

34 Play&Record seçeneğini seçip aynı anda izleme ve kendi bilgisayarınıza kayıt yaptırabilirsiniz. Remote File ile uzaktaki kayıtları izleyebilirsiniz.

35 Đnternet Üzerinden Erişim DVR PC taktığınız sistem eğer router ve modem üzerinden internete çıkış yapıyorsa; Internet üzerinden izleme yapmak için NAT (Network Address Translation) ayarlarından port yönlendirme yapmanız gerekir. Port Yönlendirme için aşağıda örnekler vrilmiştir. Network mimari yapınız aşağıdaki şekillerde olabilir. 1) DVR Bilgisayar Router ADSL modem Internet 2) DVR Bilgisayar Router Özellikli ADSL modem Internet Port Yönlendirme Adım 1: Kartın takılı olduğu PC'nin IP'sini eğer otomatik ise sabit yapmanız gerekir. Adım 2: Programın kullandığı portlar 80, 9000, 9001, 9002 olup protokolü TCP'dir. Modem veya Router üzerinden bu portları DVR takılı PC'nize yönlendirin. Örnek: DVR PC'nizin IP'si olsun.. Modem üzerinde port yönlendirme bölümü markalara göre farklılık gösterip NAT, Virtual Server, Port Forwarding, Sanal Sunucu başlıkları altındadır. IP'si olan bir sistem için port yönlendirme tablosu aşağıda verilmiştir. Start Ports End Ports Protocol Server IP Address TCP TCP TCP TCP

36 Uzaktan Kayıt Đzleme için DVR Playeri kullarsınız: 1) Yerel DVR dosyasını kayıttan izlemek için Adım 1: Yerel dosya radio butonuna tıklayın. Adım 2: Dosya adı butonuna basın, aşağıdaki diyalog penceresi çıkacaktır.:

37 Adım 3: Kayıttan izleyeceğiniz DVR dosyasını seçin. 2) Uzaktaki DVR Dosyalarını Kayıttan Đzleme Uzaktaki dvr dosyasını izlemek için öncelikle, DVR'a Bağlanmayı sağlamalısınız: Adım 1: Uzak Site IP ye tıkla ve DVR IP'yi seçin. Adım 2: Đzlemek istediğiniz görüntünün kamera nosu, tarih ve zamanını girin. Adım 3: "Arama Butonu"na basın. Program Ana Ekranı üzerinde butonuna basarak kayıt izleme penceresine girin.

38 Kayıt edilmiş dosyaları izlemek için aşağıdaki adımları takip edin:

39 Adım 1: Đzlemek isteidğiniz kameraları seçin. Adım 2: Đzleyeceğiniz günü seçin. Adım 3: Đzleyeceğiniz zamanı girin. Adım 4: butonuna tıkladığınızda kayıtlar otomatik ekrana gelecektir. * Kayıt izleme sırasında, alt zaman panelindeki yeşil çubuğu mouse ile sürükleyerek kayıdı ileri geri alabilirsiniz.. * Ekran üzerinde zoom yapmak için butonuna basınız, tekrar bastığınız zaman önceki boyutuna dönecektir.. * Kayıt Đzlemeyi durdurmak için, butonuna basın, tekrar bastığınızda izlemeye devam eddecektir.. * Kayıt görüntüsünden resim çekmek için butonuna basın. * Çektiğiniz resmi yazıcıdan bastırmak istediğinizde butonuna basın. * Program Ana Ekranına dönmek için sağ üst köşedeki kapat butonuna basınız. Kaydedilmiş dosyaları manuel olarak aramak istiyorsanız aşağıdaki şekilde ulaşabilirsiniz.:

40

41 DVR 4 farklı kayıt modunu destekler: 1) Manuel (varsayılan mod) -- Kayıda başlayıp durdurmak için kanallar üzerine tıklayın. 2) Otomatik -- Sürekli kayıt. Ana pencere üzerinde "Ayar" butonuna tıklayın görüntü sekmesinde Otomatik Kayıt modunu seçin.. 3) Programlanmış -- Lütfen Kayıt Programlama Ayarlarına giriniz. 4) Hareket - Algılama Kayıt modunu değiştirmek için Görüntü Ayarlarına giriniz. Bağlantı sağlandıktan sonra, kamera seçimi ayarlarına girin:

42 Uzaktan izleyeceğiniz kameraların seçimi : Adım 1: Sıraya koyacağınız kameranın IP adresi ve kamera numarasını girin Adım 2: Kamera seçimini tamamladıktan sonra "Ok" butonuna basıp çıkın.. Başlat > Programlar-> DVR, Uninstall seçeneğini seçin ve DVR programı kaldırın.

CHATEAUXP Version 5.11

CHATEAUXP Version 5.11 CHATEAUXP Version 5.11 ChateauXp Versiyon 5.11 yazılımını kullanarak Vguard VG4C-EXP ve VG8C-XP-Tv DVR Kart a takılı kameraları uzak bilgisayar (local networkte ya da internet aracılığı ile başka bir yerde)

Detaylı

Kullanıcı Ayarları. Resim 89. United Security. Kullanici Adi Seviye Etkin. No.

Kullanıcı Ayarları. Resim 89. United Security. Kullanici Adi Seviye Etkin. No. Kullanıcı Ayarları kayıt cihazınız 1 adet tam yetkili yönetici (Admin) ve buna ilaveten 6 adet kullanıcıyı desteklemektedir. Kullanıcıları görüntülemek için; Cihazınızın [Ana Menü] => [Sistem] =>[Kullanıcılar]

Detaylı

2332 NX4RT 4 KANAL TRIPLEX NETWORK DVR CİHAZI KOLAY KURULUM KILAVUZU

2332 NX4RT 4 KANAL TRIPLEX NETWORK DVR CİHAZI KOLAY KURULUM KILAVUZU 2332 NX4RT 4 KANAL TRIPLEX NETWORK DVR CİHAZI KOLAY KURULUM KILAVUZU HARDDISK BAĞLANTISININ YAPILMASI HDD MONTAJININ YAPILMASI 1. Cihaza uzaktan erişim yapmanız için mutlaka bir Harddisk bağlanması gerekmektedir.

Detaylı

www.oncuguvenlik.com.tr

www.oncuguvenlik.com.tr NETWORK YAPISINA SAHİP CCTV ÜRÜNLERİNE IP ADRESİ ATAMA KILAVUZU 1- DUNLOP IP KAMERALARA IP ADRESİ VERME AYARLARI. 2- TD-2000 VE EDVR-3000 SERİSİ DVR CİHAZLARINA IP ADRESİ VERME AYARLARI. 3- DUNLOP DVR

Detaylı

United Security. Canlı İzleme

United Security. Canlı İzleme R Canlı İzleme Yukarıda anlatılan sihirbaz ekranı kapandıktan sonra, aşağıda gösterildiği şekilde bölünmüş bir ekranla karşılaşacaksınız. Kameralardan birine çift tıklayarak o kamerayı tam ekran olarak

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

FUJITRON STANDALONE DVR SERİSİ DS-7108HI, DS-7204HI-V, DS-7204HI KOLAY KULLANIM KILAVUZU H.264 DVR

FUJITRON STANDALONE DVR SERİSİ DS-7108HI, DS-7204HI-V, DS-7204HI KOLAY KULLANIM KILAVUZU H.264 DVR FUJITRON STANDALONE SERİSİ DS-7108HI, DS-7204HI-V, DS-7204HI KOLAY KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. Kurulum 2. Kontrol Seçenekleri a) Ön Panel Kullanımı b) Uzaktan Kumanda Kullanımı c) Mouse Kullanımı

Detaylı

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler WeldEYE Kurulum Kılavuzu İçindekiler Giriş... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kurulum... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Sistem/Ortam gerekleri... 3 Yazılımın kurulması... 3 Kamera sürücüsünün kurulumu...

Detaylı

Hızlı Kullanım Kılavuzu

Hızlı Kullanım Kılavuzu GDR-1100S Serisi 4/8 Kanal H.264 DVR Hızlı Kullanım Kılavuzu Her hakkı saklıdır. 4/8 Kanal DVR Hızlı Kullanım Kılavuzu 1. Sabit Disk Kurulumu Uyarı: 1. Bir adet SATA disk destekler. Lütfen üretici firmanın

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

Hızlı Kullanım Kılavuzu

Hızlı Kullanım Kılavuzu GDR-1100E Serisi 4/8/16 Kanal H.264 DVR Hızlı Kullanım Kılavuzu Her hakkı saklıdır. 1. Sabit Disk Kurulumu Uyarı: 1. Bir adet SATA disk destekler. Lütfen üretici firmanın uyumluluk listesinde bulunan

Detaylı

Erişim Noktası Ayarları

Erişim Noktası Ayarları Erişim Noktası Ayarları Değerli Müşterimiz, Cihazınızı erişim noktası cihazı olarak kullanabilmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir. Statik IP Tanımlama AirTies Kablosuz Erişim Noktası

Detaylı

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS DS150E Kullanıcı El Kitabı 1 Ana bileşen...3 Kurulum talimatları...5 Bluetooth Ayarları...26 Arıza Teşhis Programı...39 Dosya...41 Ayarlar...43 Belgeler...51 Yardım...53 OBD İletişimi...56 Yazdır ve Kaydet...66

Detaylı

Đçindekiler. Paket Đçeriği

Đçindekiler. Paket Đçeriği SCSI Serisi Net DVR Kullanım Kılavuzu V2.1 Đçindekiler 1. HDD Kurulumu... 3 2. DVR Bağlantısı... 4 3. DVR ın Açılması... 6 4. DVR a Giriş... 6 5. Tarih Saat Ayarı... 7 6. IP Adres Ayarı... 7 7. HDDFormatlama...

Detaylı

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI Not: Bu klavuza geçmeden önce, ürününüzün paketinden çıkan Hızlı Kullanım Klavuzu nda açıklanan adımları gerçekleştiriniz. Internet Bağlantısının

Detaylı

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training DynEd Sistem Gereksinimleri DynEd yazılımlarını kullanabilmek için bilgisayarınız aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır: İşletim Sistemine göre en az bellek ve ana işlemci hızı: İşletim Sistemi Bellek

Detaylı

Access Point Mod Kurulumu

Access Point Mod Kurulumu Access Point Mod Kurulumu A. Kurulum Öncesi 1. Statik IP Tanımlama Cihazın ayarlarını yapılandırabilmeniz için cihazda varsayılan olarak tanımlı IP adresi (ör:192.168.1.254) ile aynı network bloğundan

Detaylı

VGUARD MOBİL PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU

VGUARD MOBİL PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU VGUARD MOBİL PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU 1-) UYGULAMA KURULUMU Google Play Store veya App Store girerek arama kısmına Vguard Mobil yazınız ve aşağıdaki adımları takip ediniz. Sayfa 1 / 13 2-) UYGULAMAYA

Detaylı

Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu

Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu R Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu PWR HDD Digital Video Recorder 1 İÇİNDEKİLER Mobil Cihaz Uygulaması... 3 Cihaz Ekleme... 6 Manuel Cihaz Ekleme...6 Çevirimiçi Cihaz Ekleme...15 Mobil Cihazdan Mobil Cihaza

Detaylı

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız.

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız. USB Yazıcı Paylaşımı Windows Vista USB Yazıcı Paylaşımı 1.1 USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaştırma 1.2 Bilgisayarınıza USB portundan direkt bağlı ve aktif olarak

Detaylı

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 15.11.2014 1 1. KULLANIM AMACI Personel takip sistemi kullanmak isteyen tüm işletmeler için geliştirilmiştir. WOLVOX İnsan Kaynakları programı

Detaylı

www.oncuguvenlik.com.tr

www.oncuguvenlik.com.tr BİLGİSAYARDAKİ YEREL AĞ IP ADRES (LAN IP) AYARLARI Bu kitapçık; 3 farklı işletim sisteminde, bilgisayarınızın otomatik aldığı ip adresini öğrenmeyi ve bilgisayarınıza sabit ip verme işlemlerini göstermektedir.

Detaylı

Universal Repeater Mod Kurulumu

Universal Repeater Mod Kurulumu Universal Repeater Mod Kurulumu A. Kurulum Öncesi 1. Statik IP Tanımlama Cihazın ayarlarını yapılandırabilmeniz için cihazda varsayılan olarak tanımlı IP adresi (ör:192.168.1.254) ile aynı network bloğundan

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

VMEET Kurulum Kitapçığı Birtel İletişim Teknolojileri

VMEET Kurulum Kitapçığı Birtel İletişim Teknolojileri VMEET Kurulum Kitapçığı Birtel İletişim Teknolojileri Bu belgede VMEET i bilgisayarınıza nasıl kuracağınız anlatılmaktadır. İçindekiler BİRTEL VMEET TÜRKÇE KURULUM... 2 1. Adım... 2 2. Adım... 2 3. Adım...

Detaylı

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x.

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır.  KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x. KURULUM ŞEMASI 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x ANA BİLGİSAYAR Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM SİHİRBAZI adresine girerek aktahta_kur.exe dosyasını

Detaylı

Hızlı Kullanım Kılavuzu

Hızlı Kullanım Kılavuzu GNR-2100S Serisi 4/8/16 Kanal H.264 NVR Hızlı Kullanım Kılavuzu Her hakkı saklıdır. 1. Sabit Disk Kurulumu Uyarı: 1. Bir adet SATA disk destekler. Lütfen üretici firmanın uyumluluk listesinde bulunan

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

SpamTitan CD'den kurulum

SpamTitan CD'den kurulum SpamTitan CD'den kurulum Hazırlık 1. Sadece Mail Güvenlik Duvarı olarak kullanacağınız uygun bir sunucu seçin. Tavsiye edilen özellikler: o Pentium 4 işlemci, 1024MB RAM Bellek, 80GB sabit disk, 1 Ethernet

Detaylı

TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı. Kurulum Adımları

TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı. Kurulum Adımları TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı Bu dokümanda TTEC Standalone DVR cihazının kurulum adımları ile ilgili açıklamaları bulabilirsiniz. Öncelikle cihaz ile ilgili bilinmesi gereken varsayılan bilgiler

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Eternet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları LMS PC aracı ACS420 LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı Kurlum ve çalıştırma talimatları 1 İçindekiler 1. ACS420 programının kurulumu.. 3 2. OCI430 ara yüzün sürücü kurulumu.. 7 OCI430

Detaylı

Hareket Algılama. Sesli uyarı Mesaj gösterme Tam ekran yapma Alarm Çıkışı gönderme Kayıt başlatma

Hareket Algılama. Sesli uyarı Mesaj gösterme Tam ekran yapma Alarm Çıkışı  gönderme Kayıt başlatma Hareket Algılama kayıt cihazınız, kameralardan biri hareket algıladığında, aşağıda belirtilen işlemleri başlatabilme özelliğine sahiptir. Sesli uyarı Mesaj gösterme Tam ekran yapma Alarm Çıkışı E-mail

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN.

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE yükleme Sayfa 8: INSITE kaldırma NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM YANLIŞ VERİLERE VEYA EKİPMANIN ARIZALANMASINA

Detaylı

SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri

SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik

Detaylı

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu 2016 Bahar Dönemi İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-sertifika Programı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma

Detaylı

HIZLI BAşVURU KILAVUZU

HIZLI BAşVURU KILAVUZU HIZLI BAşVURU KILAVUZU Windows Vista için İçindekiler Bölüm 1: Sistem Gereksinimleri...1 Bölüm 2:...2 Yerel Yazdırma Yazılımını Yükleme... 2 Ağdan Yazdırma Yazılımını Yükleme... 5 Bölüm 3: WIA Sürücüsünü

Detaylı

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz;

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Ethernet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ E-İMZA KURULUM AŞAMALARI Birimimizden almış olduğunuz e-imzanızı

Detaylı

Ana Menü. Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler;

Ana Menü. Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler; Ana Menü Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler; 1- Genel 2 - Disk Yönetimi 1-1) Sistem Zamanı 3 - Kayıt Oynatma 1-2) Zaman Senkronizasyon 4 - Kayıt Modu 1-3) Tarih Formatı 4-1) Sürekli Kayıt 1-4) Dil 4-2)

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler Kurulum Sunumu Ürün Kutusu Kargoyla teslim edilen ürün kutusu Ürün kutusundaki temel bileşenler Not: Kutu içerisindeki tüm bileşenlerin eksiksiz teslim edildiğinden emin olunmalıdır. Ürün Kutusundaki Bileşenler

Detaylı

Bulut Ayarları (Dropbox)

Bulut Ayarları (Dropbox) Bulut Ayarları (Dropbox) kayıt cihazınıza bağlı herhangi bir kamera hareket algıladığında, resim çekerek size ait bir Dropbox hesabına gönderebilir. Bu sayede kayıt cihazı çalınsa veya Hard Diskiniz arızalansa

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara başvuru yapma sürecini anlatan bir

Detaylı

Hızlı Kullanım Kılavuzu

Hızlı Kullanım Kılavuzu GNR-2200E Serisi 16/24/32 Kanal H.264 NVR Hızlı Kullanım Kılavuzu Her hakkı saklıdır. 16/24/32 Kanal NVR Hızlı Kullanım Kılavuzu 1. Sabit Disk & DVD Yazıcı Kurulumu 1.1 Sabit Disk Kurulumu Uyarı: 1. İki

Detaylı

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu Sayfa 1 / 22 Kutu Đçeriği 1-) Smartnet PRO-W Kablosuz Adsl2+ 1Port Modem 2-) Güç adaptörü 3-) Sesli görüntülü interaktif kurulum CD si 4-) Türkçe Kulanım kitapçığı ve Garanti Belgesi 5-) Ayırıcı Splitter.

Detaylı

GDR-1800D Serisi. 16/24/32 Kanal H.264 DVR Hızlı Kullanım Kılavuzu. Her hakkı saklıdır.

GDR-1800D Serisi. 16/24/32 Kanal H.264 DVR Hızlı Kullanım Kılavuzu. Her hakkı saklıdır. GDR-1800D Serisi 16/24/32 Kanal H.264 DVR Hızlı Kullanım Kılavuzu Her hakkı saklıdır. 1. Sabit Disk & DVD Yazıcı Kurulumu 1.1 Sabit Disk Kurulumu Uyarı: 1. Bu seri sekiz adet SATA disk destekler. Lütfen

Detaylı

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik markasıdır.

Detaylı

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler KWorld PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV Hybrid PCI Kartın Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm 2 : PlusTV

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

2MP Mini Bullet Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu

2MP Mini Bullet Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu 2MP Mini Bullet Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu 0 Hızlı Kurulum Kılavuzu 2MP Mini Bullet IP kamerayı kurmak için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Paket içerik listesini kontrol ediniz. (Sayfa 1) Fiziksel

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI License manager ile lisanslamanın tamamlandığına emin olunduktan sonra son kullanıcıların makinalarına IBM SPSS Statistics 21 client kurulumu yapılabilir.

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manual MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

KWorld PlusTV Analog USB Stick

KWorld PlusTV Analog USB Stick KWorld PlusTV Analog USB Stick PlusTV Analog USB Stick Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.5 Bölüm 1 : PlusTV Analog USB Stick Donanım Kurulumu Kurulum...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2

Detaylı

HIZLI KULLANMA KLAVUZU

HIZLI KULLANMA KLAVUZU HIZLI KULLANMA KLAVUZU 7, 10 MODELLER : HOMEPRO vivimat PRO3 HOMEPRO vivimat COMFORT HOMEPRO vivimat PRIME HOMEPRO vivimat LITE SİSTEME GİRİŞ / LOGIN Ev içerisinden kullanmak için (LAN) iç IP kutusuna

Detaylı

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ AĞ GEÇİDİ AYARLARI

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ AĞ GEÇİDİ AYARLARI INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ AĞ GEÇİDİ AYARLARI Uyarı:Aşağıdaki satırlarda bahsi geçen ayarlar TTnet servis sağlayıcı baz alınarak anlatılacak olup farklı ülkelerdeki farklı internet servis

Detaylı

Özel Uyarılar. Resim 97. United Security. Olay Tipi Etkin Mesaj Göster Gönder Alarm Cikisi Role Suresi Sesli Uyari

Özel Uyarılar. Resim 97. United Security. Olay Tipi Etkin Mesaj Göster  Gönder Alarm Cikisi Role Suresi Sesli Uyari Özel Uyarılar Cihazınız, Hard Disk in dolması, Hard Disk hatası veya kamera bağlantılarından birinin kopması durumunda ekranda mesaj göstererek, Email göndererek, sesli uyararak veya eğer cihazınız destekliyorsa

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu

Hızlı Kurulum Kılavuzu Hızlı Kurulum Kılavuzu SG-1400 ADSL2+ Router Rev:1.0.0 710903642 1. Modem i bağlama Aygıtı kurmadan önce, lütfen mevcut İnternet Servis Sağlayıcınız aracılığıyla geniş bantlı hizmetinizin sağlandığından

Detaylı

300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ

300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ 300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-7059-2 İçindekiler Paket İçeriği... Sayfa 1 Ağ Bağlantılarını Oluşturma... Sayfa 2 Ağ Kurulumu... Sayfa 3 Paket İçeriği Bu yönlendiriciyi

Detaylı

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik markasıdır.

Detaylı

Kablosuz 802.11N USB Adaptör

Kablosuz 802.11N USB Adaptör Kablosuz 802.11N USB Adaptör Hızlı Kurulum Kılavuzu ve Garanti Belgesi NWD-270N Kablosuz 802.11n USB Adaptör Genel Bakış NWD-270N, WPS (Kablosuz Gu venlik Yapılandırması) destekli USB arayu zu ne sahip

Detaylı

Türkçe. VideoCAM GE111 özellikleri. VideoCAM GE111 in Kurulumu. 1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif

Türkçe. VideoCAM GE111 özellikleri. VideoCAM GE111 in Kurulumu. 1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif VideoCAM GE111 özellikleri 1 Snapshot (Çekim) Tuşu 2 LED Göstergesi 3 Objektif VideoCAM GE111 in Kurulumu 1. Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM GE111 ı USB portuna bağlayın. 2. VideoCAM GE111 sürücüsünün

Detaylı

Kablosuz ADSL2+ Modem Router Kurulumu

Kablosuz ADSL2+ Modem Router Kurulumu Kablosuz ADSL2+ Modem Router Kurulumu A. Cihazın Fiziksel Bağlantısı Kuruluma başlamadan önce bağlantıları aşağıdaki topolojide gösterildiği gibi yapınız. B. LED Işıkları Tanımlama Sabit: Modeme elektrik

Detaylı

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan Harita Güncelleme Bu broşür DAİİCHİ marka Navigasyon ünitesine sahip olan Hyundai modellerimizin, Navigasyon programındaki haritanın güncelleme işleminin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirme amacıyla

Detaylı

YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI

YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI D-Link 500G Router Ayarları web arayüzüne ulaşmak için modemin standart IP adresi olan 10.1.1.1 yazıyoruz. o Modeminizin IP adresini web tarayıcınızın

Detaylı

HBYS üzerinden PACS a erişim ve kullanım açıklaması.

HBYS üzerinden PACS a erişim ve kullanım açıklaması. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi HBYS üzerinden PACS a erişim ve kullanım açıklaması. İZMİR 26.04.2016 hastane.ege.edu.tr adresine girip, Elektronik Hasta Dosyası linkine tıklayınız. Kullanıcı

Detaylı

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler KWorld PlusTV DVB-S USB PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV DVB-S USB Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm

Detaylı

EMG Ethernet Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu

EMG Ethernet Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu EMG Ethernet Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu Rev 2.4 10/2014 Güvenlik Şartları ve Uyarılar: Cihazı kullanmadan önce kullanma talimatının tamamını okuyunuz. EMG cihazının bağlandığı ağ üzerindeki diğer

Detaylı

Quick Installation Guide. Central Management Software

Quick Installation Guide. Central Management Software Quick Installation Guide English 繁 中 簡 中 日 本 語 Français Español Deutsch Português Italiano Türkçe Polski Русский Česky Svenska Central Management Software Ambalajın İçindekileri Kontrol Edin Yazılım CD

Detaylı

Kurulum (Windows)...3

Kurulum (Windows)...3 Kurulum (Windows)...3 1. StarBoard Software Kurulumu...4 1.1 Sistem Gereksinimleri...4 1.2 Kurulumu Başlatma...5 1.3 Windows Media Encoder Kurulumu (Yalnızca Windows XP/Vista)...6 1.4 Kurulumu Sonlandırma...6

Detaylı

NBG416N. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Kartı NBG416N

NBG416N. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Kartı NBG416N NBG416N Kullanım Kılavuzu ve Garanti Kartı NBG416N Ürün Bakım ve Muhafaza Ürünü sadece orijinal adaptörü ile çalıştırınız. Ürünün kasasını hiçbir koşulda açmayınız, herhangi bir parçasını sökmeyiniz. Arıza

Detaylı

Program Kurulum. Turquaz Muhasebe. İçindekiler

Program Kurulum. Turquaz Muhasebe. İçindekiler Program Kurulum Turquaz Muhasebe İçindekiler İÇİNDEKİLER 1 1. TEK KULLANICI 2 2. AĞ KURULUMU 4 2.1 VERİTABANI SERVER KURULUMU 4 2.2 VERİTABANI SERVER AYARLARI 11 2.3 DATALARIN YÜKLENMESİ 11 2.4 İSTEMCİ

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR. www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.D00REV01102010 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu

Detaylı

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA 1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA Mardin Artuklu Üniversitesi 2015-2016 güz yarıyıldan itibaren Senato kararı ile üniversitemiz bünyesinde bulunan ön lisans ve lisans programlarında görülmekte olan

Detaylı

BitTorrent İstemci Kullanımı

BitTorrent İstemci Kullanımı BitTorrent İstemci Kullanımı Değerli Müşterimiz, BitTorrent internet üzerinden dosya paylaşım yazılımına ve aynı tekniği kullanan dosya takas sistemine verilen isimdir. Diğer eşten eşe (P2P) paylaşım programlarından

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manuel MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

Useroam Kurulum Rehberi

Useroam Kurulum Rehberi Useroam Kurulum Rehberi User roaming service İndirme Useroam güncel sürümünü www.useroam adresinden indirebilirsiniz. İndirmiş olduğunuz iso dosyasını Useroam ürününü kuracağınız platforma taşıyınız. Vmware

Detaylı

PlaceCam Video Konferans Görüntülü Görüşme Kullanıcı Kitapçığı

PlaceCam Video Konferans Görüntülü Görüşme Kullanıcı Kitapçığı PlaceCam Video Konferans Görüntülü Görüşme Kullanıcı Kitapçığı 1 HAZIRLIK : WEBCAM ve KULAKLIKLI MİKROFON Bilgisayarınızın USB girişine web kameranızı (webcam) takın ya da var ise bilgisayarın kendi web

Detaylı

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ]

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ] 1. Kurulum Tam ekranda iken MENU tuşuna basın ve menüye girin. [ / ] tuşlarına basarak Kurulum, Kanal Düzenleme, Sistem Ayarları ve Medya Merkezi menülerine geçiş yapabilirsiniz. Kurulum menüsü altından

Detaylı

Hızlı Kurulum Rehberi. ASUS AAM6030BI ADSL 4 Port Modem

Hızlı Kurulum Rehberi. ASUS AAM6030BI ADSL 4 Port Modem Hızlı Kurulum Rehberi ASUS AAM6030BI ADSL 4 Port Modem Gerekli olduğu durumda yetkili kişilerin servis yapması uygundur. Yalnızca ürünle beraber gelen güç kaynağını kullanınız. Yalnızca ürünle beraber

Detaylı

AdverTech Dijital Tabela Yönetim Yazılımı Kullanım Klavuzu

AdverTech Dijital Tabela Yönetim Yazılımı Kullanım Klavuzu AdverTech Dijital Tabela Yönetim Yazılımı Kullanım Klavuzu 1. AdverTechDS Yönetim Paneline Giriş... 2 2. Hiyerarşi Tanımlama... 3 3. Kullanıcı Tanımlama... 4 4. Cihaz Tanımlama... 5 5. Cihaz Kurulumu...

Detaylı

: MASCOM BİLGİSAYAR AKSESUAR TİCARET LTD.ŞTİ : KEMERBURGAZ CAD. NO:39 KAĞITHANE-İST : 0212 3211700 (pbx) : teknik@mascom.com.tr

: MASCOM BİLGİSAYAR AKSESUAR TİCARET LTD.ŞTİ : KEMERBURGAZ CAD. NO:39 KAĞITHANE-İST : 0212 3211700 (pbx) : teknik@mascom.com.tr EDIMAX ADSL MODEM (AR-7024UM USB ADSL MODEM) KULLANMA ve TANITMA KILAVUZU İthalatçı Firma Bilgileri İTHALATÇI FİRMA ADRES TEL E-MAIL : MASCOM BİLGİSAYAR AKSESUAR TİCARET LTD.ŞTİ : KEMERBURGAZ CAD. NO:39

Detaylı

1.1.1 Network Konfigürasyonu

1.1.1 Network Konfigürasyonu 1.1.1 Network Konfigürasyonu Network konfigürasyonuna girmek için Şkl 0.1 Network ndaki gibi NETWORK e tıklayınız. Şkl 0.1 Network Konfigürasyonu Bu unite dual stream i destekler. Kullanıcılar network

Detaylı

Ağ Bağlantılarında Windows Kullanan Müşteriler için

Ağ Bağlantılarında Windows Kullanan Müşteriler için Ağ Bağlantılarında Windows Kullanan Müşteriler için Sunucu ve istemci için farklı işletim sistemi ve mimari kullanırken kullanım kılavuzunun Yazıcı Yazılımı kısmında anlatılan işlemler kullanılırsa bağlantı

Detaylı

Google Chrome Kullanıyorsanız; Microsoft Internet Explorer Kullanıyorsanız;

Google Chrome Kullanıyorsanız; Microsoft Internet Explorer Kullanıyorsanız; Öncelikle şöyle kısaca değinelim Proxy (Vekil sunucu) Nedir? Zaman zaman yetkili sunucu veya proxy olarak da anılan Vekil sunucu, internete erişim sırasında kullanılan bir ara sunucudur. Bu durumda, örneğin

Detaylı

MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 24 nin KURULMASI. IBM SPSS Statistics 24 Yüklemeye Başlamadan Önce Kontrol Edilmesi Gerekenler

MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 24 nin KURULMASI. IBM SPSS Statistics 24 Yüklemeye Başlamadan Önce Kontrol Edilmesi Gerekenler MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 24 nin KURULMASI IBM SPSS Statistics 24 Yüklemeye Başlamadan Önce Kontrol Edilmesi Gerekenler 1. Antivirüs programları kapalı olmalı 2. Kurulum süresince Administrator yetkisi

Detaylı

Kayıt İzleme (Playback)

Kayıt İzleme (Playback) Kayıt İzleme (Playback) Saat Aralığına Göre Kayıt İzleme Cihazın kayıt oynatma menüsüne erişmek için; 1- Ekranın altında açılan menü ikonlarından United Security Ana Menü ikonuna tıklayınız. 2- Kayıt Arama

Detaylı

Hızlı Kullanım Kılavuzu

Hızlı Kullanım Kılavuzu GNR-2800D Serisi 4/8/16/24/32 Kanal H.264 NVR Hızlı Kullanım Kılavuzu Her hakkı saklıdır. 4/8/16/24/32 Kanal NVR Hızlı Kullanım Kılavuzu 1. Sabit Disk & DVD Yazıcı Kurulumu 1.1 Sabit Disk Kurulumu Uyarı:

Detaylı

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir?

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir? BEUN VPN Hizmeti VPN Nedir? VPN, Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ ın kısaltılmasıdır. VPN, İnternet gibi halka açık telekomünikasyon altyapılarını kullanarak kullanıcılar veya uzak ofisleri

Detaylı

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanmaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereksinimlerine sahip olup olmadığını ve internet bağlantınızın kabul edilebilir

Detaylı

UBNT. UniFi mfi Ububntu. Ubuntu İşletim Sistemi ve UniFi/mFi Yazılımlarının Kurulumu

UBNT. UniFi mfi Ububntu. Ubuntu İşletim Sistemi ve UniFi/mFi Yazılımlarının Kurulumu UBNT UniFi mfi Ububntu Ubuntu İşletim Sistemi ve UniFi/mFi Yazılımlarının Kurulumu İlknur Duran - Net Vizyon Bilgi İşlem A.Ş. Ubiquiti Networks (UBNT) UniFi ve mfi ürün ailesinin kurulumu, konfigurasyonu

Detaylı

İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 -

İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 - İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 - İnternet Explorer sayfasını açınız. Adres çubuğuna http://arsiv.ieo.org.tr adresini yazarak klavyeden Enter tuşuna basınız. (1) Açılacak olan sayfadan

Detaylı