İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 -"

Transkript

1 İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ

2 İnternet Explorer sayfasını açınız. Adres çubuğuna adresini yazarak klavyeden Enter tuşuna basınız. (1) Açılacak olan sayfadan provizyon başlığına tıklayınız. (2) Sayfada görünen msjavx86.exe ve RootAgency.cer dosyalarına tıklayarak Masaüstü ne kayıt ediniz. (3)

3 1 2 3

4 Başlat butonuna tıklayınız (1) ve arama alanına msconfig yazıp (2) Enter tuşuna basınız. 1 2

5 Ekranda açılacak olan Sistem Yapılandırılması başlıklı diyalog kutusunda Araçlar sekmesini tıklayınız. (1) İkinci satırda yer alan UAC Ayarlarını Değiştir başlığını seçiniz. (2) Sağ alt köşedeki Başlatma butonuna tıklayınız. (3)

6 1 2 3

7 UAC özelliği, varsayılan olarak 3. kademededir. Bu ayarı en alt kademeye kadar sürükleyiniz. (1),(2) Tamam butonuna tıkladığınız zaman karşınıza çıkacak olan uyarı ekranında Evet seçeneğini seçiniz.

8 1 2

9 Açık kalan tüm pencereleri kapatıp bilgisayarınızı yeniden başlatınız. Bilgisayarınız yeniden açılınca 3. Adımdan devam ediniz.

10 UYARI! Bilgisayar bilginiz çok iyi değilse, bu ayarı yapmak için bilgisayarcınızdan yada Bilgi İşlem Birimimizden yardım alınız. Başlat (1) butonuna tıklayınız, sırasıyla Tüm Programlar (2) ve Donatılar ı (3) tıklayınız. Listede Komut İstemi nin (4) üzerine gelip sağ tuşa basınız. Açılan menüden Yönetici olarak çalıştır ı (5) seçiniz. Karşınıza siyah bir ekran çıkacaktır. (6)

11

12 6

13 Açılan siyah ekranda (Komut İstemi) şu satırı yazınız ve klavyeden Enter tuşuna basınız. Köşeli Parantez: { için AltGr + 7 tuşlarına beraber basınız } için AltGr + 0 tuşlarına beraber basınız bcdedit.exe /set {current} nx AlwaysOff 1 boşluk 1 boşluk 1 boşluk 1 boşluk

14

15

16 İşlem başarıyla tamamlandı mesajını aldığınızda bu pencereyi sağ üst köşedeki çarpı işaretinden kapatınız.

17 Açık kalan tüm pencereleri kapatıp bilgisayarınızı yeniden başlatınız. Bilgisayarınız yeniden açılınca 4. Adımdan devam ediniz.

18 1.Adımda arsiv.ieo.org.tr internet adresinden Masaüstü ne kayıt ettiğimiz msjavx86.exe ye çift tıklayarak çalıştırınız. Ekrana gelen güvenlik uyarısı diyalog penceresinde Çalıştır (1) butonuna tıklayınız. Ekrana tekrar bir uyarı penceresi gelecektir. Bu pencerede de Programı Çalıştır (2) butonuna tıklayınız.

19 1 2

20 Microsoft VM yi yüklemek isteyip istemediğinizi soran uyarıya Evet diyerek yüklemeyi bitiriniz. (1) 1

21 Açık kalan tüm pencereleri kapatıp bilgisayarınızı yeniden başlatınız. Bilgisayarınız yeniden açılınca 5. Adımdan devam ediniz.

22 Başlat butonuna tıklayınız ve arama alanına mmc (1) yazıp klavyeden Enter tuşuna basınız.

23 1

24 Açılan konsol ekranında menüden sırasıyla Dosya (1) ve Ek Bileşen Ekle/Kaldır ı (2) tıklayınız.

25 1 2

26 Karşınıza çıkan ekranda ek bileşenlerden Sertifikalar ı (1) bulun ve Ekle > (2) butonuna tıklayınız. Sonraki ekranda Bilgisayar Hesabı nı (3) seçiniz ve İleri (4) butonuna tıklayınız. Son adımda ise Son (5) butonuna ve Tamam (6) butonuna tıklayınız.

27 1 2

28 3 4

29 5

30 6

31 Ekranda Konsol Kökü (1) başlığı altındaki Sertifikalar (Yerel Bilgisayar) (2) alt başlığını çift tıklayınız. Alt kısmında açılacak olan başlıklardan Güvenilen Kök Sertifika Yetkilileri (3) başlığına çift tıklayınız ve hemen altında açılacak olan Sertifikalar (4) başlığının üzerine gelip sağ tıklayınız.

32

33 Sertifikalar başlığına sağ tıkladığınızda açılacak olan menüden Tüm Görevler i (1) seçiniz ve sonra Al... (2) seçeneğine tıklayınız. 1 2

34 Sertifika alma sihirbazı başlayacaktır. İlk adımda İleri (1) butonuna tıklayınız. İkinci adımda Gözat... (2) butonuna tıklayarak Masaüstü ne (3) kayıt ettiğimiz RootAgency (4) dosyasını bulup Aç (5) butonuna tıklayınız.

35 1

36 2

37 3 4 5

38 Dosya Adı: (1) alanında RootAgency.cer (2) dosya isminin yazdığına emin olduktan sonra İleri (3) butonuna tıklayınız.

39 1 2 3

40 Üçüncü adımda Tüm sertifikaları aşağıdaki depolama alanına yerleştir (1) seçeneğinin seçili olduğunu kontrol edip İleri (2) butonuna tıklayınız.

41 1 2

42 Sertifika alma sihirbazının son adımında Son (1) butonuna tıkladığınızda alma işleminin başarılı olduğuna dair bir mesaj alacaksınız. Bu mesaja Tamam (2) diyerek açık olan tüm pencereleri kapatınız. Konsol ayarları için Kaydedilsin mi? sorusuna Hayır diyebilirsiniz.

43 1 2

44 Windows 7 üzerinde SGK Provizyon sisteminin çalışması için gerekli tüm ayarlar bu 5 adımda anlatılmıştır. Tüm adımları anlatıldığı şekilde uyguladığınız zaman provizyon sisteminin sorunsuz bir şekilde çalışması gerekir.

45 adresinden E-Eczane uygulamalarına giriniz. İlk kurulum olduğu için Yükle (1) butonuna tıklayınız. İnternet bağlantı hızınıza göre bir süre sonra Güvenlik Uyarısı gelecektir. Bu ekranda Yükle (2) butonuna tıklayınız. Uygulama yüklemeyi tamamladıktan sonra Eczane Sicilini ve Şifreyi soran ekran karşınıza çıkacaktır. Kurulum bitmiştir.

46 1

47 2

48

49

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS XP)

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS XP) SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS XP) İÇİNDEKİLER 1- ÖN GEREKSİNİMLER 2- BİR SEFERE MAHSUS YAPILACAK İŞLER 2.1- Kablosuz

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA)

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA) SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA) İÇİNDEKİLER 1- ÖN GEREKSİNİMLER 1.1- Vista - Klasik Başlat Menüsüne Geçiş Yapmak

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS 7)

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS 7) SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS 7) İÇİNDEKİLER 1- İSTEĞE BAĞLI YAPILACAK İŞLER 1.1- Denetim Masası Görüntüleme Ölçütü

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA SÜRÜMLERİ İÇİN)

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA SÜRÜMLERİ İÇİN) HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA SÜRÜMLERİ İÇİN) 1. Secure W2 İstemci Programını Yükleme: Bilgisayarınıza istemciyi

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz;

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Ethernet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

JOBCONTROL KURULUMU. 2 numaralı görüntüde kırmızı daire içerisine alınmış kısımda, bilgisayarınızın kaç bit olduğunu görebilirsiniz.

JOBCONTROL KURULUMU. 2 numaralı görüntüde kırmızı daire içerisine alınmış kısımda, bilgisayarınızın kaç bit olduğunu görebilirsiniz. JOBCONTROL KURULUMU JobControl kurulumu için, Windows işletim sistemi yüklü bir bilgisayara ihtiyaç vardır. Program kurulumundan önce, işletim sisteminizin 32 bit mi yoksa 64 bit mi olduğunu tespit etmeniz

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Eternet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

Araçlar > İnternet Seçenekleri > İçerik > Sertifikalar adımları takip edilerek sertifikanın yükleneceği sayfa açılır.

Araçlar > İnternet Seçenekleri > İçerik > Sertifikalar adımları takip edilerek sertifikanın yükleneceği sayfa açılır. UYAP AVUKAT PORTAL KULLANIMI HAKKINDA BİLGİ NOTU 1-Sertifika Kurulumu: Avukatların UYAP Avukat Portalına (https://avukat.uyap.gov.tr)giriş yaparak vekaleti olan dosyaları ve bu dosyalarda kayıtlı belgeleri

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ CANLI DERSLER İLE İLGİLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER 2014 1 Değerli öğretim elemanları, Aşağıda, canlı ders olarak adlandırılan sanal sınıflarınızda dikkat

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI Üniversitemiz FTP sunucusuna bağlanma, Windows 8 ve Office 2013 (Ġngilizce) kurulum dosyalarının indirilmesi ve Windows 7 ve Office 2010 un Windows

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ E-İMZA KURULUM AŞAMALARI Birimimizden almış olduğunuz e-imzanızı

Detaylı

Windows Grup İlkesi Düzenleyici

Windows Grup İlkesi Düzenleyici Windows Grup İlkesi Düzenleyici Microsoft Windows ta kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak üzere Grup İlkesi kullanılır. Grup ilkesi Microsoft Yönetim

Detaylı

2000 de Programlarla Çalışmalar

2000 de Programlarla Çalışmalar Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar 24 3 Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar Programları Başlatmak Programları başlat menüsünü kullanarak, başlatmak istediğiniz programın simgesini çift tıklayarak

Detaylı

Ecza Takip Kurulum ve Kulanım Bilgileri

Ecza Takip Kurulum ve Kulanım Bilgileri Ecza Takip Kurulum ve Kulanım Bilgileri 1- www.eczatakip.com adresinden kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapınız. 2- Kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen ekrandan R.A.M

Detaylı

www.oncuguvenlik.com.tr

www.oncuguvenlik.com.tr BİLGİSAYARDAKİ YEREL AĞ IP ADRES (LAN IP) AYARLARI Bu kitapçık; 3 farklı işletim sisteminde, bilgisayarınızın otomatik aldığı ip adresini öğrenmeyi ve bilgisayarınıza sabit ip verme işlemlerini göstermektedir.

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

EKLEME SORGUSU. 2) ornekveritabani.accdb isimli veritabanınızı çift tıklayarak açınız. Sorarsa, İçeriği Etkinleştir komutunu uygulayınız.

EKLEME SORGUSU. 2) ornekveritabani.accdb isimli veritabanınızı çift tıklayarak açınız. Sorarsa, İçeriği Etkinleştir komutunu uygulayınız. EKLEME SORGUSU 1) Web sayfasından ornekveritabani.mdb isimli dosyayı Masaüstü ne indiriniz çift tıklayarak açınız ve DOSYA > Veritabanını Farklı Kaydet komutunu uygulayarak Masaüstü ne ornekveritabani.accdb

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI 1 (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ Değişiklik Numarası: 1.8 11/04/2012 İÇİNDEKİLER 1 ŞEKİL LİSTESİ... 3 1 T.N.B. DUYURU SİSTEMİ... 4 2 T.N.B. DUYURU SİSTEMİ UYGULAMASI İÇİN GEREKLİLİKLER... 6 3 T.N.B. DUYURU SİSTEMİ

Detaylı

10 ADIMDA KR AKADEMİ DVD İZLEME PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU

10 ADIMDA KR AKADEMİ DVD İZLEME PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU 10 ADIMDA KR AKADEMİ DVD İZLEME PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU 1. Adım (Program Kurulumu Başlatma): KR Akademi KPSS DVD Setiniz içinde yer alan derslerden herhangi birinin 1. DVD sini DVD-ROM a takıp, DVD yi

Detaylı

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması MEB in e-posta hizmetine Internet sitesi üzerinden girildiğinde sistemin çok yavaş çalıştığı veya açılmadığı gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır. Bu nedenlerle

Detaylı

KAMPÜS DIŞI ERİŞİM AYARLARI

KAMPÜS DIŞI ERİŞİM AYARLARI KAMPÜS DIŞI ERİŞİM AYARLARI ADIM 1) İnternet Tarayıcınız üzerinden https://zigana.sdu.edu.tr adresine bağlanınız. NOT: Lütfen bağlantıyı el ile başında https:// koyarak yazınız. ADIM 2) Yönlendirildiğiniz

Detaylı

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız.

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Sisteme giriş yapıldıktan sonra karşımıza bu ekran gelir. Burada sol üstte bulunan

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

TALİMAT. Doküman No: PT Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: -- Revizyon No: -- Sayfa 1 / 6

TALİMAT. Doküman No: PT Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: -- Revizyon No: -- Sayfa 1 / 6 Sayfa 1 / 6 Doküman Yönetim Yazılımlarına erişilebilmesi için aşağıda belirtilmiş olan sıralama ile işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Aksi durumda yazılıma erişim, kullanılan programlar tarafından

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

Not : Tahta yazılımı yükleme aşamasında kutumuzdan çıkan mavi USB kablonun bilgisayara bağlı olmaması gerekmektedir.

Not : Tahta yazılımı yükleme aşamasında kutumuzdan çıkan mavi USB kablonun bilgisayara bağlı olmaması gerekmektedir. Not : Tahta yazılımı yükleme aşamasında kutumuzdan çıkan mavi USB kablonun bilgisayara bağlı olmaması gerekmektedir. * İlk Olarak Tahtamızın geldiği Kutunun içinden İsabet Akıllı tahta yazılım CD sini

Detaylı

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI ECDL BAŞLANGIÇ Bilgisayarı Kullanmak ve Dosyaları Yönetmek 1) Bilgisayar ı doğru şekilde kapatıp, açmak için uygun metodu uygulayınız.(bilgisayarı kapatın ve tekrar açın.)

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

AutoCAD 2011 Kurulumu

AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD Installation Wizard Kurulum için AutoCAD 2011 DVD sini sürücüye yerleştirdiğinizde, DVD-ROM un içeriğinin okunduğunu belirten Setup Initialization penceresinden sonra, karşınıza

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 8 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

Kaynak Kodlardan Derleme. Turquaz Muhasebe. Versiyon 0.2. Hüseyin Ergün. 26 Mart 2005

Kaynak Kodlardan Derleme. Turquaz Muhasebe. Versiyon 0.2. Hüseyin Ergün. 26 Mart 2005 Kaynak Kodlardan Derleme Turquaz Muhasebe Versiyon 0.2 Hüseyin Ergün 26 Mart 2005 Turquaz Muhasebe, Kaynak Kodları Derleme Sayfa 2 İçindekiler İÇİNDEKİLER 2 GEÇMİŞ DEĞİŞİKLİKLER 3 1. GİRİŞ 4 1.1 AÇIKLAMA

Detaylı

Kurum Personeli için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Kurum Personeli için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 7 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Üniversitemiz personellerinin taşınabilir

Detaylı

SIEMENS NX CAE YAZILIMLARI İÇİN COMPOSITE HOST ID VE MAC ADRESİ NASIL ÖĞRENİLİR?

SIEMENS NX CAE YAZILIMLARI İÇİN COMPOSITE HOST ID VE MAC ADRESİ NASIL ÖĞRENİLİR? SIEMENS NX CAE YAZILIMLARI İÇİN COMPOSITE HOST ID VE MAC ADRESİ NASIL ÖĞRENİLİR? HİZMETE ÖZEL Tura Akıllı Sistemler Mühendislik Enerji Elektronik Robotik ve İmalat Tic. Ltd. Şti. Sayfa:1/11 (Kapak Sayfası)

Detaylı

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI Not: Bu klavuza geçmeden önce, ürününüzün paketinden çıkan Hızlı Kullanım Klavuzu nda açıklanan adımları gerçekleştiriniz. Internet Bağlantısının

Detaylı

Mac OS İşletim Sisteminde E-imza İşlemleri

Mac OS İşletim Sisteminde E-imza İşlemleri Mac OS İşletim Sisteminde E-imza İşlemleri Mac OS işletim sisteminde e-imza işlemini gerçekleştirebilmek için, öncelikle işletim sisteminin dil ayarlarını İngilizce yapmanız ve bilgisayarınızda şifre yoksa,

Detaylı

1 OTOMASYON DÖNÜŞÜM İŞLEMLERİ

1  OTOMASYON DÖNÜŞÜM İŞLEMLERİ 1 www.mepsan.com.tr OTOMASYON DÖNÜŞÜM İŞLEMLERİ 2 www.mepsan.com.tr İÇİNDEKİLER 1. Sistem Gereksinimleri 2. Flash Bellek Sıfırlama 3. Flash Belleğe Sistem Yükleme 4. Sistemi Yükleme İşlemi 3 www.mepsan.com.tr

Detaylı

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EKRANI POLİKLİNİK RUHSAT BAŞVURUSU DEĞERLENDİRME

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EKRANI POLİKLİNİK RUHSAT BAŞVURUSU DEĞERLENDİRME 1 İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EKRANI POLİKLİNİK RUHSAT BAŞVURUSU DEĞERLENDİRME 1.Kullanıcı adınızı ve şifrenizi girerek çkys ekranınızı açınız; yeni özel sağlık kuruluşları yönetim sistemi-yeni özel sağlık kuruluşları

Detaylı

BitTorrent İstemci Kullanımı

BitTorrent İstemci Kullanımı BitTorrent İstemci Kullanımı Değerli Müşterimiz, BitTorrent internet üzerinden dosya paylaşım yazılımına ve aynı tekniği kullanan dosya takas sistemine verilen isimdir. Diğer eşten eşe (P2P) paylaşım programlarından

Detaylı

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız.

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız. USB Yazıcı Paylaşımı Windows Vista USB Yazıcı Paylaşımı 1.1 USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaştırma 1.2 Bilgisayarınıza USB portundan direkt bağlı ve aktif olarak

Detaylı

UBNT. UniFi mfi Ububntu. Ubuntu İşletim Sistemi ve UniFi/mFi Yazılımlarının Kurulumu

UBNT. UniFi mfi Ububntu. Ubuntu İşletim Sistemi ve UniFi/mFi Yazılımlarının Kurulumu UBNT UniFi mfi Ububntu Ubuntu İşletim Sistemi ve UniFi/mFi Yazılımlarının Kurulumu İlknur Duran - Net Vizyon Bilgi İşlem A.Ş. Ubiquiti Networks (UBNT) UniFi ve mfi ürün ailesinin kurulumu, konfigurasyonu

Detaylı

SHERIFF PROTEK V7.37

SHERIFF PROTEK V7.37 SHERIFF PROTEK V7.37 KURULUM: Güvenlik koruma yazılımının kurulumu çift aşamalıdır. Birincisi DOS ortamında BOOT edilebilir CD den ikinci aşama ise Windows üzerindeki programın çalıştırılması ile. A DOS

Detaylı

. K U L L A N I M T A L I M A T L A R I

. K U L L A N I M T A L I M A T L A R I . K U L L A N I M T A L I M A T L A R I İÇİNDEKİLER I. İLK YÜKLEME TALİMATI... 1 II. DERS İŞLEME TALİMATI... 7 III. SEVİYE BELİRLEME SINAVI TALİMATI... 15 İLK YÜKLEME TALİMATI BİLGİSAYARDAN İLK DEFA GİRİLDİĞİNDE

Detaylı

Blackboard Learn üzerinde oluşturulan ÖDEV, SINAV, NOT ve DEVAM DURUMUNUN ARŞİVLENMESİ

Blackboard Learn üzerinde oluşturulan ÖDEV, SINAV, NOT ve DEVAM DURUMUNUN ARŞİVLENMESİ Blackboard Learn üzerinde oluşturulan ÖDEV, SINAV, NOT ve DEVAM DURUMUNUN ARŞİVLENMESİ ÖDEVLERİN ARŞİVLENMESİ Dersinizin Course Management menüsünde önce Grade Centre sonra da Full Grade Centre sekmesine

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu nda, aşağıdaki adımlar sırası ile takip edilmelidir. 1 - MAC İçin

Detaylı

Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma

Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma Hedefler Bir düz kablo kullanarak PC yi bir yönlendiriciye bağlama. PC yi uygun bir IP adresiyle yapılandırma. PC yi bir NetBIOS

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 İÇİNDEKİLER Microsoft Office Kurulumu... 2 Kurulum Öncesİ Bİlgİsİ... 2 Microsoft Office Kurulumu... 3 Başlarken... 7 Daha Fazla Yardım mı Gerekiyor?... 7

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

Mac OS İşletim Sisteminde MetaTrader4 Kurulumu

Mac OS İşletim Sisteminde MetaTrader4 Kurulumu forex apple http://repository.playonmac.com/playonmac/playonmac_4.2.2.dmg Linkine tıklayarak ya da Playonmac.com adresinden download sekmesine tıklıyoruz. Görüntüle işaretli olan dosyayı bilgisayarımıza

Detaylı

İNTERNET EXPLORER 7.0 TÜRKÇE AYARLARI

İNTERNET EXPLORER 7.0 TÜRKÇE AYARLARI İNTERNET EXPLORER 7.0 TÜRKÇE AYARLARI GEÇİCİ DOSYALARIN TEMİZLENMESİ: Araçlar menüsü altındaki internet özellikleri seçeneğine girilir. Göz atma geçmişi başlığı altındaki Sil butonu tıklanır. GEÇİCİ DOSYALARIN

Detaylı

MATLAB KURULUM KILAVUZU

MATLAB KURULUM KILAVUZU MATLAB KURULUM KILAVUZU 1- https://www.mathworks.com sitesine girerek Log In sekmesine tıklayın. 2- Daha önceden bir Mathworks hesabı oluşturmadıysanız Create Account diyerek yeni bir hesap oluşturun.

Detaylı

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 9 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Öğrencilerimizin taşınabilir cihazlarından

Detaylı

Kablosuz 802.11N USB Adaptör

Kablosuz 802.11N USB Adaptör Kablosuz 802.11N USB Adaptör Hızlı Kurulum Kılavuzu ve Garanti Belgesi NWD-270N Kablosuz 802.11n USB Adaptör Genel Bakış NWD-270N, WPS (Kablosuz Gu venlik Yapılandırması) destekli USB arayu zu ne sahip

Detaylı

SpamTitan CD'den kurulum

SpamTitan CD'den kurulum SpamTitan CD'den kurulum Hazırlık 1. Sadece Mail Güvenlik Duvarı olarak kullanacağınız uygun bir sunucu seçin. Tavsiye edilen özellikler: o Pentium 4 işlemci, 1024MB RAM Bellek, 80GB sabit disk, 1 Ethernet

Detaylı

TEBEOS KURULUM KILAVUZU 2010 TEBEOS. Eczane İşletme Yazılımı. İlaç Takip Sistemi ( İTS ) Uyumlu TEBEOS ÇAĞRI MERKEZİ 0312 266 30 40 V.5.8.

TEBEOS KURULUM KILAVUZU 2010 TEBEOS. Eczane İşletme Yazılımı. İlaç Takip Sistemi ( İTS ) Uyumlu TEBEOS ÇAĞRI MERKEZİ 0312 266 30 40 V.5.8. TEBEOS Eczane İşletme Yazılımı İlaç Takip Sistemi ( İTS ) Uyumlu TEBEOS ÇAĞRI MERKEZİ 0312 266 30 40 V.5.8.7 TEBEOS U NASIL KURARIM? TEBEOS: Windows XP, Vista 32 ve 64, Windows 7 İşletim Sistemleri için

Detaylı

Misafirler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Misafirler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 6 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Toplantı, seminer, eğitim, çalıştay,

Detaylı

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ AĞ GEÇİDİ AYARLARI

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ AĞ GEÇİDİ AYARLARI INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ AĞ GEÇİDİ AYARLARI Uyarı:Aşağıdaki satırlarda bahsi geçen ayarlar TTnet servis sağlayıcı baz alınarak anlatılacak olup farklı ülkelerdeki farklı internet servis

Detaylı

Bu doküman, 2016 Yıl sonu geçişi öncesi alınacak FULL BACKUP işlemlerini anlatmaktadır.

Bu doküman, 2016 Yıl sonu geçişi öncesi alınacak FULL BACKUP işlemlerini anlatmaktadır. Sayın Müşterimiz, Bu doküman, 2016 Yıl sonu geçişi öncesi alınacak FULL BACKUP işlemlerini anlatmaktadır. Windows Server 2000, 2003, 2008 ve 2012 yüklü sunucular için hazırlanmıştır. Yedekleme ile ilgili

Detaylı

TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ(TKYS)KULLANMA KILAVUZU

TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ(TKYS)KULLANMA KILAVUZU TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ(TKYS)KULLANMA KILAVUZU (Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü nce hazırlanmıştır) Taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemi sayfası, en iyi Mozilla Firefox tarayıcısında

Detaylı

Makey Oz Modülünü Bilgisayardan Programlamak Uygulama Kurulumu

Makey Oz Modülünü Bilgisayardan Programlamak Uygulama Kurulumu Makey Oz Modülünü Bilgisayardan Programlamak Uygulama Kurulumu Makey Oz+ modülü Makey ailesinin programlanabilen modülüdür. Temelinde Arduino bulunan bu modül ile Makey modüllerini çok basit bir şekilde

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Uyap Sorgu Modülü

İÇİNDEKİLER. Uyap Sorgu Modülü UYAP Sorgu Modülü Uyap Sorgu Modülü İÇİNDEKİLER UYAP Sorgu Modülü... 3 Menü Yetkisinin Verilmesi... 3 1- Uyap Portalına Hukuk Partner üzerinden Bağlanmak... 3 2- Uyap Duruşma Sorgusu... 4 3- Hukuk Partner

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manual MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

C için tümleşik geliştirme ortamı (IDE) kurulumları

C için tümleşik geliştirme ortamı (IDE) kurulumları C için tümleşik geliştirme ortamı (IDE) kurulumları 1. Code::Blocks IDE 2. Eclipse IDE 3. Dev-C++ IDE 4. Code::Blocks EDU-Portable (CodeBlocks-EP) IDE ( IDE: Integrated Development Environment http://tr.wikipedia.org/wiki/t%c3%bcmle%c5%9fik_geli%c5%9ftirme_ortam%c4%b1

Detaylı

VİDEO SUNUM KAYDETME(CAM STUDIO RECORDER)

VİDEO SUNUM KAYDETME(CAM STUDIO RECORDER) VİDEO SUNUM KAYDETME(CAM STUDIO RECORDER) Sunumunu uzaktan video ile yapacak olan katılımcılar için aşağıda kullanımını verdiğimiz program yardımıyla ekranımızdaki tüm görüntüleri, video dosyası olarak

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Masaüstünüzü ya da bir programı paylaşın

Hızlı Başlangıç: Masaüstünüzü ya da bir programı paylaşın Hızlı Başlangıç: Masaüstünüzü ya da bir programı paylaşın Microsoft Lync 2010 iletişim yazılımı masaüstünüzü diğer kişilerle uzaktan paylaşmanızı kolaylaştırır. Bir Lync 2010 görüşmesi ya da bir çevrimiçi

Detaylı

Temel Bilgisayar kullanımı

Temel Bilgisayar kullanımı Temel Bilgisayar kullanımı Bu kısımda öğreneceğimiz bilgiler Bilgisayarı Açma Kapama Bilgisayarı yeniden başlatma Yanıt vermeyen programı kapatma Masaüstü ekranını tanıyalım Bilgisayarı Açma Reset Güç

Detaylı

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu Sayfa 1 / 22 Kutu Đçeriği 1-) Smartnet PRO-W Kablosuz Adsl2+ 1Port Modem 2-) Güç adaptörü 3-) Sesli görüntülü interaktif kurulum CD si 4-) Türkçe Kulanım kitapçığı ve Garanti Belgesi 5-) Ayırıcı Splitter.

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU)

UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU) UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU) Tekrarlayıcı modu var olan bir kablosuz bağlantıyı tekrarlayarak daha uzak mesafelere genişletmek ve yaymak amacıyla kullanılır. Aşağıdaki adımları takip

Detaylı

BLGM 354 DENEY 1 * GİRİŞ

BLGM 354 DENEY 1 * GİRİŞ BLGM 354 DENEY 1 * GİRİŞ Amaçlar 1. Oracle istemcisi kurulumu 2. Veritabanı bağlantısı 3. SQL geliştirme ortamında çalışma Oracle İstemcisinin Kurulumu Oracle istemcisi bölümün FTP sunucusundan (ftp://ftp.cmpe.emu.edu.tr)

Detaylı

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from:

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from: META MAC KURULUM ADIMLARI 1. PlayOnMac programının son versiyonunu PlayOnMac Dowload butonuna tıklayarak indiriniz. 2. İndirdiğiniz dosya otomatik olarak çalışmaz ise manuel olarak çalıştırın ve açılan

Detaylı

D-Link DSL-6740U KOLAY KURULUM KILAVUZU. TEKN K SERV S ve DESTEK. Kablosuz N300 ADSL/ADSL2+ VDSL/VDSL2 Router (D-Smart İnternet Kullanıcıları için)

D-Link DSL-6740U KOLAY KURULUM KILAVUZU. TEKN K SERV S ve DESTEK. Kablosuz N300 ADSL/ADSL2+ VDSL/VDSL2 Router (D-Smart İnternet Kullanıcıları için) D-Link DSL-6740U Kablosuz N300 ADSL/ADSL2+ VDSL/VDSL2 Router (D-Smart İnternet Kullanıcıları için) KOLAY KURULUM KILAVUZU TEKN K SERV S ve DESTEK 1 PAKET İÇERİĞİ * DSL-6740NRU ADSL/ADSL2+ VDSL/VDSL2 Router

Detaylı

Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler

Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler 1. Kurulum Başlangıcı 2. Kurulum Yönergeleri 3. Uygulama Çalıştırma Yönergeleri 4. Uygulama Kaldırma 5. Notlar 6. Ek: Sürüm 1.5.2 7. Logoların değiştirilmesi 8.

Detaylı

ONLINE İNGİLİZCE PLACEMENT (SEVİYE BELİRLEME) SINAV TALİMATI

ONLINE İNGİLİZCE PLACEMENT (SEVİYE BELİRLEME) SINAV TALİMATI ONLINE İNGİLİZCE PLACEMENT (SEVİYE BELİRLEME) SINAV TALİMATI BİLGİSAYARDAN İLK DEFA GİRİLDİĞİNDE BU İŞLEMLERİN SIRASIYLA YAPILMASI GEREKMEKTEDİR. AYNI BİLGİSAYARDA DAHA SONRAKİ GİRİŞLERDE BU YÜKLEMELERE

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI DERS NOTLARI Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders Notları-

Detaylı

GPSTURK SL350D Navigasyon İçin 2009/2 Güncellemesi Ve Yapılması Gerekenler!!!!!!!!

GPSTURK SL350D Navigasyon İçin 2009/2 Güncellemesi Ve Yapılması Gerekenler!!!!!!!! GPSTURK SL350D Navigasyon İçin 2009/2 Güncellemesi Ve Yapılması Gerekenler!!!!!!!! Değerli GPSTURK SL350D GPS NAVİGASYON Kullanıcıları; Yapacağımız 15 aşamalı işlem ile GPSTURK SL350D NAVİGASYON cihazlarımız

Detaylı

1.5. Başvuru formundaki bilgileri aşağıdaki şekilde doldurunuz. Kart Okuyucu Tipi: Mini Kart Okuyucu Sertifika Süresi: 3 Yıl

1.5. Başvuru formundaki bilgileri aşağıdaki şekilde doldurunuz. Kart Okuyucu Tipi: Mini Kart Okuyucu Sertifika Süresi: 3 Yıl 1. E-imza bulunmayan personelin e-imza alması gerekmektedir. 1.1. https://portal.kamusm.gov.tr/bp/ws.go internet adresine giriniz. 1.2.Girdiğiniz internet sayfasında Nitelikli Elektronik Sertifika Başvurusu

Detaylı

VMEET Kurulum Kitapçığı Birtel İletişim Teknolojileri

VMEET Kurulum Kitapçığı Birtel İletişim Teknolojileri VMEET Kurulum Kitapçığı Birtel İletişim Teknolojileri Bu belgede VMEET i bilgisayarınıza nasıl kuracağınız anlatılmaktadır. İçindekiler BİRTEL VMEET TÜRKÇE KURULUM... 2 1. Adım... 2 2. Adım... 2 3. Adım...

Detaylı

HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ

HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ Hesap Planı, önceden fiş içerisinde ve diğer alanlarda (hesap kodu tanımlanması gereken alanlar) ekranın üst tarafına otomatik geliyor veya Alt+3 tuş kombinasyonu ile görüntüleniyordu.

Detaylı

Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu

Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu Gereksinimler Windows 8 işletim sisteminizin en son güncelleştirmelerinin yapılmış olması gerekmektedir. İnternet Bağlantısı olması gerekmektedir. Windows 8.1 işletim sistemi

Detaylı

ACS434 kurulum yardımcısı. LMS14 / LMS15 için parametre ve veri dönüştürülmesi için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları

ACS434 kurulum yardımcısı. LMS14 / LMS15 için parametre ve veri dönüştürülmesi için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları ACS434 kurulum yardımcısı LMS14 / LMS15 için parametre ve veri dönüştürülmesi için PC yazılımı Kurlum ve çalıştırma talimatları 1 İçindekiler 1. ACS434 programının başlatılması.. 3 2. PAR dosyasının dönüştürülmesi..

Detaylı

1. Kurulum ve ilk kez çalıştırma

1. Kurulum ve ilk kez çalıştırma 1. Kurulum ve ilk kez çalıştırma SignArt Client Kur dosyasına çift tıklayarak kurulumu başlatın. Kurulum bitene kadar Đleri/Nextdüğmesine basarak tüm adımları takip edin. Kurulum tamamlandıktan sonra başlat

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI DERS NOTLARI Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders Notları-

Detaylı

ONLINE İNGİLİZCE DERS İŞLEME TALİMATI

ONLINE İNGİLİZCE DERS İŞLEME TALİMATI ONLINE İNGİLİZCE DERS İŞLEME TALİMATI BİLGİSAYARDAN İLK DEFA GİRİLDİĞİNDE BU İŞLEMLERİN SIRASIYLA YAPILMASI GEREKMEKTEDİR. AYNI BİLGİSAYARDA DAHA SONRAKİ GİRİŞLERDE BU YÜKLEMELERE İHTİYAÇ DUYULMAMAKTADIR.

Detaylı

Windows 8.1 Temiz Kurulum Kılavuzu. Windows 8.1. Bekir yıldırm İSMEK

Windows 8.1 Temiz Kurulum Kılavuzu. Windows 8.1. Bekir yıldırm İSMEK 03.12.2014 windows 8.1 kurulum dosyası Windows 8.1 Bekir yıldırm İSMEK yedeklemenizi öneririz. Gereksinimler Windows 8.1 Kurulum Medyası Windows 8.1 Temiz Kurulum Kılavuzu Kurulum Windows 8.1 kurmaya başlamadan

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile ilgili her türlü teknik destek için Bilgi İşlem Daire

Detaylı

Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Bölüm - 02

Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Bölüm - 02 Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Bölüm - 02 İçerik Web sunucusunun yapılandırılması için gerekli yazılımların temini Yazılımlarının sunucuya yüklenmesi Ön test Uygulama yazılımlarının yapılandırılması Son

Detaylı

Yapı Kredi Bankası Emekli Sandığı eprovizyon Sistemi Kullanma Klavuzu

Yapı Kredi Bankası Emekli Sandığı eprovizyon Sistemi Kullanma Klavuzu Yapı Kredi Bankası Emekli Sandığı eprovizyon Sistemi Kullanma Klavuzu 1. Provizyon Alınması : Programa kullanıcı ve şifre ile girildiğinde, Ana Sayfa ekranı açılacaktır. Hastanın provizyon işlemlerini

Detaylı

Pencereler Pencere Özellikleri

Pencereler Pencere Özellikleri Pencereler Pencere Özellikleri Pencereler Windows işletim sistemleri pencere yapıları üzerine inşa edilmiştir. WINDOWS 7 de tüm işlemler pencereler yardımı ile gerçekleştirilebilmektedir. Programlar ve

Detaylı

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan Harita Güncelleme Bu broşür DAİİCHİ marka Navigasyon ünitesine sahip olan Hyundai modellerimizin, Navigasyon programındaki haritanın güncelleme işleminin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirme amacıyla

Detaylı

Turquaz Windows kurulum dökümanı. ftp://ftp.mirror.ac.uk/sites/ftp.postgresql.org/binary/v7.3.1/windows/pgsql731wina1.exe

Turquaz Windows kurulum dökümanı. ftp://ftp.mirror.ac.uk/sites/ftp.postgresql.org/binary/v7.3.1/windows/pgsql731wina1.exe 1. Giriş Turquaz programını windows üzerinde çalıştırmak için öncelikle bilgisayarınızda postgresql ve Java nın kurulu olması gerekli. Aşağıdaki bilgi ve dökümanlar windows 2000 işletim sistemi üzerinde

Detaylı

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI License manager ile lisanslamanın tamamlandığına emin olunduktan sonra son kullanıcıların makinalarına IBM SPSS Statistics 21 client kurulumu yapılabilir.

Detaylı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 y Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 Bulut Depolama, genel bir terimle "dosya barındırma" hizmeti sunan bir yazılım sistemidir. Bu hizmet sayesinde önemli dosyalarınızı yedekleyebilir veya

Detaylı

Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan

Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan Lisans Sunucusu Kurulumu bahsedecektir. Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan V-Ray in bazı dağıtımlarında V-Ray License Server uygulamasını kuruludur. Yine de V- Ray

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma

Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma Uygun bir mikrofon ve hoparlörlere sahipseniz, Microsoft Lync 2010 iletişim yazılımını sesli aramalar için kullanabilirsiniz. Kurumunuzda kullanımı önerilen,

Detaylı