IDP Istanbul Beşiktaş, Gümüşsuyu ve IRMAK OKULLARINDA IELTS testi uyguluyor.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "IDP Istanbul Beşiktaş, Gümüşsuyu ve IRMAK OKULLARINDA IELTS testi uyguluyor."

Transkript

1 IDP IELTS Test Merkezleri- Istanbul IDP Istanbul Beşiktaş, Gümüşsuyu ve IRMAK OKULLARINDA IELTS testi uyguluyor. İngilizce dil yeterlilikte nitelik kazanmakta amacınız ister yurt içi ya da yurtdışında okumak ya da çalışmak olsun, IDP IELTS ekibi size yardımcı olmaya hazır. Sizin için en rahat olacak şekilde IELTS testinin dört bölümünün de tümünü aynı gün içinde tamamlayabileceksiniz. Testler,önceden belirlenmiş tarihlerde Cumartesi günleri uygulanmakta. IELTS testi hakkında bilgi IELTS (the International English Language Testing System) Uluslararası İngiliz Dili Testlendirme Sistemi, konuşma dilinin İngilizce olduğu ülkelerde okumak ya da çalışmak isteyenlerin dil becerisini ölçmek amacıyla tasarlanmıştır. IELTS dünyadaki en popüler İngilizce dil testidir ve dünyanın dört bir köşesinde bu teste girenlerin sayısı senede 1.5 milyonu aşmaktadır. Dünyanın neresinde olursanız olun, nereye gitmeyi planlıyor olursanız olun IELTS test sonucu size türlü kapılar açacaktır. Birçok ülkedeki üniversite ve şirket IELTS skorunu talep etmektedir. İçlerinde Amerika,Kanada,İngiltere,Avustralya,Yeni Zelanda ve İrlanda da bulunmak üzere birçok profesyonel kuruluş, göçmenlik bürosu ve dünyanın birçok yerindeki devlet organlarınca da test sonuçları talep edilmektedir. IELTS testinin formatı nasıldır? IELTS dil yeterlilik ölçümünde mevcut olan en yüksek ululararası standartlara uymaktadır. Dil becerisinin dört bölümünü de içine alır dinleme,okuma,yazma ve konuşma. IELTS testinin hem akademik amaçlı, hem de akademik amaçlı olmayan iki versiyonunu bulunmaktadır, Hangi versiyonu ve skoru almanız gerektiği okumayı ya da çalışmayı düşündüğünüz kuruma, göçmenlik konularında ise vize koşullarına bağlıdır. Akademik versiyonu ve Genel Eğitim versiyonu hakkında ayrıntılı bilgi edinin. IELTS sonuçlarını elde etmek için dört bölüm tamamlayacaksınız- Dinleme, Okuma, Konuşma ve Yazma.. Testin ilk üç modülü (Dinleme,Konuşma ve Yazma) Cumartesi sabahı tamamlanır. Bu üç bölüm arasında tenefüs verilmez. Daha sonra ise bir ara verilerek öğleden sonra konuşma modülü tamamlanır. Testi alan herkese aynı Dinleme ve Konuşma bölümleri uygulanır. Akademik versiyonunun okuma ve yazı bölümleri Genel Eğitim versiyonununkinden farklılık gösterir.

2 Test tarihleri Testler sıklıkla olmak üzere Cumartesi günleri ve nadiren de ayda biri geçmemek üzere Perşembe günleri yapılmaktadır. Test tarihlerini gösteren takvim ve gün seçimi için adresinden ya da Ingilizce Bolum Baskanimiz Didem Erten ile irtibata gecebilirsiniz. Test ücretleri Testin iki versiyonu için de (Akademik ve Genel Eğitim) ücret aynıdır. Test ücreti 345 TLdır. ve IELTS başvuru formunu tesim ettiğinizde ücretin ödenmesi koşulu vardır

3 Başvuru Formu Başvuru formunu indirin Aşağıda verilen önemli bilgiler IELTS başvuru formunu doldurmanıza yardımcı olacaktır. Kaydınızı tamamlamak için lütfen aşağıdaki noktalara dikkat edin: - IELTS Dubai Test Centre Numarası TR100 dır. - Başvurunuzla birlikte iki tane pasaport fotoğrafı da vermenniz gerekmektedir. Daha çok bilgi için fotoğraf koşulları sayfasına tıklayınız. - Teste gireceklerin kimlik gösterme zorunluluğu bulunmaktadır. Bunun için, geçerli tarihleri bulunan, fotoğrafınızı, pasaport numaranızı, ve imzanızı gösteren pasaportunuzun aslı kabul edilmektedir. Testi alacak kişinin doğum tarihinin ve isminin aynen ve latin alfabesinde pasaportta kayıtlı olması zorunluluğu vardır. - DİKKAT: Türk vatandaşları kimlik olarak YANLIZCA nüfus cüzdanlarınıya DA pasaportlarını kullanabilirler. Türk ehliyeti ya da sağlık kartı gibi belgeler kimlik olarak KABUL EDİLMEMEKTEDİR. Bu belgeler sadece kimlik saptamasında ek belge olarak kullanılabilir. Yabancı uyruklu kişiler yanlızca geçerli tarihleri olan orjinal pasaportlarını kimlik olarak gösterebilirler. - Pasaportunuzun resminizi,pasaport numaranızı, doğum tarihinizi ve imzanızı gösteren sayfa ve sayfalarının fotokopisini çekip veriniz. Unutmayın ki test gününde pasaportunuzu da beraberinizde getirmeniz gerekmektedir. - Eğer pasaportunuz eğitim danışmanınızda, göçmenlik memurunda,avukatınızda ya da başka bir yerde ise unutmayın ki teste katılabilmeniz için pasaportunuzu almış olmanız gerekmektedir, ve ancak test bittikten sonar, ve yine bu kişi ve kurumlara iade edebilirsiniz. Pasaportun fotokopisi ile başvuru yapabilmeniz mümkün olsa da testi alabilmeniz için elinizde pasaportunuzun olması şartı bulunmaktadır. - Ödeme nakit olarak ya da bankanızdan EFT olarak ve Türk Lirası biriminde yapılmalıdır. Testin şu anki ücreti 345 TL dır. - IELTS başvuru formunuzu doldurduğunuzda, ya şahsen bize getirebilirsiniz ya da posta veya kuriye yoluyla bize gönderebilirsiniz: IDP Eğitim İnönü Caddesi Teknik Han No 38 / 1, Gümüşsuyu Taksim Istanbul - DİKKAT: Eksik kalmış başvurular tamamlamanız için size geri gönderilir, ve bu durumda test tarihinizi kaçırma riskiniz ortaya cıkar. Lütfen postaya vermeden once başvurunuzu dikkatle kontrol ediniz. - Faks yoluyla gönderilen başvurular kabul edilmemektedir.

4 Başvuru Teslim Tarihleri Test merkezleri tamamen dolmadığı taktide testten iki hafta öncesine kadar başvuruları kabul etmekteyiz. Testten öncesindeki İki haftadan da az bir süre içinde teslim edilen başvurulara 60 TL gecikme ceza ücreti alınmaktadır. Eğer test kontenjanı dolmuş ise bunu burada belirtiriz Kayıtlarda önce gelen kişilere öncelik tanınmaktadır. Dilediğiniz teste arzu ettiğiniz tarih ve zamanda girebilmenizi için IELT başvuru formuyla test ücretinin İstanbul daki IELTS Test Merkezine test tarihinden en az 5 hafta önce yollanmış olması gerekmekedir. Teste girmek istediğiniz tarihdeki kontenjan dolmuş ise başvurunuz ikinci tercihiniz olan tarih değerlendirilecektir. Eğer birinci ve ikinci tercihleriniz dolmuşsa alternatif tarihler önermeniz için sizinle temasa geçilecektir. Test ücretinizi ve başvurunuzu mümkün olan en yakın zamanda bize belirtmenizi tavsiye ederiz.

5 IDP IELTSin Istanbul daki Test Tarihleri Tıklayınız

6

7 IELTS a Hazırlanın 1. ADIM: İngilizcenizi her gün kullanmaya özen gösterin. İngilizcenizi her gün kullanın. İngilizcenizi geliştirmeniz ve dolayısıyla da IELTS skorunuzu yükseltebilmeniz için fırsat buldukça İngilizce okuyun, dinleyin ve yazın. Arkadaşlarınızla ve ailenizle İngilizce konuşun. İngilizce radyo dinleyin, televizyon ve film izleyin, çeşitlilik sağlamak için de Amerikan,Avustralya,İngiliz ve Kanada aksanlarının hepsine yer vermeye özen gösterin. İngilizce gazete,dergi ve web sitesi içerikleri okuyun. Yazınızı geliştirmek için mektuplarınızı, lerinizi ve notlarınızı İngilizce olarak yazın. Dil öğrenmek zaman alan bir süreç gerektirir ve öğrenimde en iyi yollardan biri İngilizce dil kursuna devam etmektir. Öğretmeninizden alacağınız değerli geribildirim, İngilizce konuşma,dinleme, okuma ve yazma konusundaki becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olur. 2. ADIM: Test hakkında genel bilgi edinin. Test formatı hakkında bilgi sahibi olun. Adaylar için Bilgi Kitapçığını İndirin Unutmayın ki IELTS ın iki versiyonu mevcuttur. IELTS Akademik ve IELTS Genel Eğitim. Testinin Dinleme ve Konuşma bolümleri her iki versiyonda da aynı olmakla beraber Okuma ve Yazma bölümleri farklılık göstermektedir.test formatı burada daha detaylı olarak açıklanmıştır. Testteki her bölüme nasıl doğru olarak yanıtlayacağınız hakkında önemli bilgiler içeren Adaylar İçin Bilgi Kitapçığı nı okuyun. Dilerseniz bu kitapçığı IDP Eğtim merkezinden de alabilirsiniz: İnönü Caddesi Teknik Han No 38 / 1, Gümüşsuyu Taksim Istanbul Adaylara Bildiri bölümünü okuyun. İngilizce dil becerinizle ilgili IELTS skor tablosunda her seviyenin ne anlama geldiğini öğrenin. Test uzmanlarının Konuşma ve Yazma testlerinde nelere önem verdiğini ve değerlendirme kriterlerini öğrenin. Bilgi toplayın. Test hakkında kulaktan dolma ve yanlış bilgilerin size sadece zararı olacaktır. 3.ADIM: Örnek sorulara çalışın Bedava IELTS örnek sorularından faydalanarak testte size verilecek olan soru çeşitlerini çalışın. Resmi IELTS Allıştırma Materyalleri kitaplarını kullanın. Test formatına ve IELTS daki değişik soru çeşitlerine hazırlanmanıza yardımcı olması için eski testlerdeki IELTS sorularını içeren iki kitap mevcuttur. Bu kitaplar: 1. Cilt, Resmi IELTS Alıştırma Materyalleri (Dinleme testinden örnekler içeren bir CD ile berabler) 2. Cilt, Resmi IELTS Alıştırma Materyalleri (Konuşma testini alan kişileri gösteren bir DVD ile beraber) Alıştırma materyallerinin her iki cildinde de eski Okuma, Dinleme,Yazma ve Konuşma sorularına yer verilmiştir. Örnek cevapları okuyabilir ve bu cevaplar hakkında IELTS test uzmanlarının yorumlarını okuyabilirsiniz.

8 Pratik yapmak için materyallerinizi burada online ısmarlayabilir ya da İnönü Caddesi Teknik Han No:38 / 1, Gümüşsuyu, Taksim, İstanbul adresine uğrayarak satın alabilirsiniz. Örnek sorulara çalışmak dışında IELTS hazırlık kursuna da katılabilirsiniz. Hazırlık kursunun size sağlayacağı faydalar şöyle sıralanabilir: IELTS testinde karşınıza çıkacak konulara çalışmak (Örneğin yazı testi için kısa kompozisyon yazımı) Alıştırma sorularına verdiğiniz cevaplara geri bildirim almak Test yapabilme yetenekleriniz konusunda daha güvenli olmak IELTS testine girmeye hazır olup olmadığınızı görmek Hazırlık kursları ile ilgili daha çok bilgi almak için IDP IELTS Türkiye merkezine danışınız. 4. ADIM: Testten önceki gün gerginlikten uzak durmaya çalışın. Testten önceki birkaç gün yoğun çalışmak doğru değildir, ama bu zamanı test tekniklerini ve becerilerinizi gözden geçirmek için kullanabilirsiniz. Teste gireceğiniz hafta beslenmenize, uykunuza dikkat etmeniz ve egzersiz yapmanız büyük önem taşır. Testten önceki günü test kuralları, test formatı ve lokasyon için hafızanızı tazeleyerek geçirin, böylece mümkün olduğu kadar rahatlamış hissedersiniz. Adaylar için başvuru kitapçığını yeniden okuyun burada en iyi sonucu almanıza yardımcı olacak temel bilgileri bulacaksınız. Test kurallarını bildiğinizden emin olun Adaylara bildiri kısmını okuyun. Testten önceki gece bol bol dinlenin. Gideceğiniz yolu planlayın testin yapılacağı lokasyon hakkında fikir edinin ve oraya zamanında en rahat nasıl ulaşacağınızı araştırın. 5. ADIM: Test günü sizi nelerin beklediğini önceden bilin. Size sunduğumuz Test Günü Önerileri, test gününde kendinizi rahat ve hazır hissetmenize yardımcı olur. Testten önceki gece yanınızda götüreceğiniz herşeyi, pasaport ve kimlik gibi belgelerinizi hazırlayın ki sabah kolayca beraberinizde götürebilin. Gece çalar saatinizi kurun veya mevcutsa uyandırma servisinden yararlanın.

9 Test günü için Öneriler Test günü sabahı İyi bir kahvaltı yapın. Sınav saatlerinde uzun süre boyunca konsantrasyonunuzu korumanız gerekeceği için sabah yiyip içtikleriniz büyük önem taşır. Dilerseniz testten sonra yemek için de yanınızda atıştıracak bir şeyler götürebilirsiniz, eğer konuşma testiniz aynı gün daha geç bir saatte yapılacaksa getirdiklerinizi ondan önce de yiyebilirsiniz. Testin yapılacağı odaya yiyecek ve içecek götürmeniz yasaktır. Her ne kadar sınıfta duvar saati bulunacaksa da kol saati kullanmanızı salık veririz. Test sırasında zamanı iyi ayarlamanız ve kullanmanız büyük önem taşır. Test günü yapmanız gereken şeyler: Yol için kendinize yeterinden fazla zaman verin. Sınava girmeden kayıt olmanız ve pasaportunuzu göstermeniz gerekeceği için; Sabah de varırsanız kayıt ve güvenlik prosedürleri için yeterli zamanınız olur Çok erken varırsanız biraz yürüyüş yapabilir ya da bir kahve içebilirsiniz. Geç kalırsanız teste girmenize izin verilmeyecektir. Gecikmenin doğuracağı telaş ve stresten kaçının. Pasaportunuzu yanınızda getirin. IELTS Başvuru Formunu sunarken belirttiğiniz kimliklerin aynılarını getirme şartı vardır. Yanınızda doğru kimlik yoksa, teste girmeniz mümkün olmayacaktır. - Yabancı uyruklu kişiler geçerli tarihteki orjinal pasaportlarını kimlik olarak kullanabilirler. Aksi halde teste katılmaları mümkün olamaz. - Türk vatandaşları beraberlerinde teste başvuruda kullandıkları nüfus cüzdanlarını kimlik olarak getirmelidirler. Aksi halde teste katılmaları mümkün olamaz. Testte elinizden gelenin en iyisini yapabilmeniz için sakin kalmaya çalışın. Test uzmanının talimatlarını dikkatle dinleyin. Duymadığınız ya da anlamadığınız birşey olursa elinizi kaldırın ki uzman size yardımcı olabilsin. Herhangibir probleminiz olursa uzmana iletmek için elinizi kaldırıp söz isteyin. Örneğin herhangi bir rahatsızlık ya da durumun testinizi etkileyeceğini düşünüyorsanız elinizi kaldırıp bunu söylemeniz gerekir. Unutmayın ki; Hiçbir şekilde kopya çekmemeli ve testin akışını bölmemelisiniz. Sözlük, pager, kayıt cihazı, cep telefonu gibi aletlerin kullanımı yasaktır. Elektronik aletler (cep telefonu, MP3, ipod, vb.) test sırasında yasaktır. Bunları evde ya da arabanızda bırakarak teste gelin. Kurşun kalem ya da kağıt getirmeyin, bunlar size sağlanacaktır. Yanınızda şeffaf pet şişede su getirebilirsiniz. Test sırasında yanınızda bulundurmanıza izin verilmeyecek eşyalarınız test esnasında güvenli bir odada tutulacaktır. Kimlik dışında her şeyinizi evde ya da arabanızda bulundurun. Test odasına girdikten sonra birisinden bir şey ödünç almanız ya da vermeniz yasaktır. Test uzmanı hiçbir soruyla ilgili size yardımda bulunamaz. Test başladıktan sonra konuşmanız, etrafınızdakilere rahatsızlık vermeniz yasaktır. Testin verildiği yerde yemek yemek ve sigara içmek yasaktır. Testin herhangi bir bölümünün reprodüksiyonunu yapmaya teşebbüs ettiğiniz takdirde test sonuçlarınıza el konulur ve bu konuda kanunen cezalandırılırsınız. Test merkezinden hiçbir malzemeyi alıp yanınızda götürmeyiniz. Buna kağıt, kalem, cevap anahtarı,

10 müsvedde kağıtlar, vb. dahildir. Testin verildiği odadan çıkmak için test uzmanından izin almanız gerekmektedir. Bu kurallara uymadığınız takdirde test sonucunuza el konulacak ve bağlı olduğunuz kuruma bu durum bildirilecektir. Test esnasında Test esnasında birçok öğrencinin kendisini gergin hissetmesi normaldir. Aslında bu durum motivasyonunuz açısından yardımcı bir faktör olarak görülebilir. Çünkü konsantrasyonunuzu artırır ve odaklanmanıza yardımcı olur. Amacınız en yüksek performansla testi tamamlamaya çalışmak olmalıdır. Tabii bunun aksine gerilimin fazla olması öğrencinin performansını olumsuz yönde etkileyebilir, ama olası gerginlik teste iyi hazırlanmakla, testin detayları hakkında genel bilgi edinmekle ve pozitif bir tavır içinde olmakla büyük ölçüde giderilebilir. Test odasının ışıklandırması, havalandırması ve sıcaklık derecesi testi rahat koşullarda yapmanıza uygun olacak şekilde ayarlanmaktadır. Eğer bu faktörlerden herhangi biriyle ilgili bir rahatsızlığınız olursa, ya da diğer bir problemle karşılaşırsanız, örneğin testin dinleme bölümünde kullanılan kaydı duymakta zorlanırsanız bunu derhal test uzmanına bildiriniz, ve bunu test sırasında ya da sonrasında değil testin başında yapınız. Testle ilgili daha çok bilgi edinmek için da sıklıkla sorulan sorular bölümünden faydalanınız.

11 IELTS Test gününde uygulanan Güvenlik Prosedürü Test gününde kimlik kontrolü prosedürü üç bölümden oluşur: - IELTS Test Raporu Formu için bir fotoğrafınızı çekeceğiz. Bu fotoğraf çekilirken yapmanız gereken: o Yüzünüzü örten herhangi birşey varsa geçici olarak çıkarmak o Şapka ve gözlük takıyorsanız çıkarmaktır. - Sizden bir imza örneği alacağız - Parmak izinizi alacağız. Fotoğrafının çekilmesini reddeden adayların teste girmesine ve para iadesi almalarına izin verilmez. Merkez tarafından kayıt sırasında ya da test günü kimlik tespit için toplanan kişisel bilgiler değerlendirilip IELTS testi için kullanılmak üzere güvenli olarak saklanacaktır. Çekilen fotoğrafla başvurunuz, test sonuçlarını doğrulamalarını ve yalan bilgi beyanını önlemelerini sağlamak amacıyla başvurunuzu yaptığınız kuruma gönderilecektir. Parmak izi için toplanan bilgiler IELTS test ortakları dışında hiçbir mevki ile paylaşılmayacaktır.

12 IELTS Akademik Versiyon IELTS Akademik, akademik ve yüksek öğrenim için gereken İngilizce dil yeterliliğini ölçer. Yazılar ve alıştırmalar her branş konusu için uygun ve geçerlidir. Genel olarak ele alındığında Akademik format Lisans ve Lisans-üstü düzeyde İngilizce eğitim veren üniversitelere ya da yüksek eğitim kurumlarına gitmek isteyenler için uygundur. Ayrıca birçok meslek için (tıp, hemşirelik, muhasebe, mühendislik gibi) de çoğu ülkede kayıt için IELTS Akademik test sonuçları istenmektedir. Akademik ya da genel Eğitim modülünü seçmek size kalmış bir karardır, ama bu kararı verirken her zaman başvurduğunuz kuruma danışıp onların koşullarına uygun seçim yapmanızı öneririz. Her kurum hangi versiyonu kabul edeceğine ve en az hangi skoru geçerli göreceğine kendi karar vermektedir. IELTS testi dil becerisinde hiç bilgisi olmayandan uzman şekilde kullanana kadar geniş bir yelpazeyi içine alacak şekilde tasarlanmıştır. IELTS test sonuçları ve 9 düzey hakkında bilgi edinin.

13 Akademik Modül IELTS Akademik modülü, yüksek öğrenim için gereken İngilizce dil yeterliliğini ölçer. Yazılar ve alıştırmalar her branş konusu için uygun ve geçerlidir. - Dinleme (30 dakika): Dört kayıtlı monolog ve konuşma - Okuma (60 dakika): Alıştırma içeren üç uzun okuma pasajı Betimsel ve gerçeklere dayanan ya da analitik metinler Diyagramlar, grafikler ve illüstrasyonlar gibi sözcük dışı materyaller içerir. Metinler otantiktir (Kitaplardan, günlüklerden ve gazetelerden alıntı). - Yazma (60 dakika) En az 150 kelimelik, adayın tablo, grafik, plan ya da diyagramı özetlemesi, tanımlaması,veya açıklaması gereken yazı alıştırması En az 250 kelimeden oluşan kısa makale alıştırması - Konuşma (11 14 dakika arasında) Yüz yüze görüşme Kısa sorular, ailevi bir başlıkla ilgili uzun bir konuşma ve düzenlenmiş bir tartışma içerir. Genel Eğitim Modülü IELTS genel Eğitim modülü, günlük pratik kullanım için İngilizce dil yeterliliğini ölçer. Yazılar ve alıştırmalar hem iş hayatını hem sosyal hayatı yansıtacak şekildedir. - Dinleme (30 dakika): - Dört kayııtlı monolog ve konuşma Okuma (60 dakika): Alıştırma içeren üç okuma pasajı Bölüm 1 iki ya da üç adet gerçeklere dayanan kısa metni içerir. Bölüm 2 iki adet işle alakalı, gerçeklere dayanan kısa metni içerir. Bölüm 3 genel ilgi başlığında bir adet uzun metin içerir. Metinler otantiktir (Şirket kitapçıklarından, resmi belgelerden, kitaplardan ve gazetelerden alıntı) Yazma (60 dakika) En az 150 kelimelden oluşan mektup yazma alıştırması En az 250 kelimeden oluşan kısa makale alıştırması - Konuşma (11 14 dakika arasında) Yüz yüze görüşme Kısa sorular, ailevi bir başlıkla ilgili uzun bir konuşma ve düzenlenmiş bir tartışma içerir. * Dinleme ve konuşma bölümleri her iki modül için aynıdır. Testi öğrenme hazırlığı Aday kitapçığı için bilgi indirin.

14 IELTS Genel Eğitim IELTS Genel Eğitim, günlük, pratik kullanımı için İngilizce dil yeterliliğini ölçer. Yazılar ve alıştırmalar hem iş hayatını hem sosyal hayatı yansıtacak şekildedir. IELTS testinin genel eğitim versiyonu İngilizce konuşulan ülkelerden birine orta eğitim almak, çalışmak ya da mesleki eğitim almak için gidecek olanlara yönelik hazırlanmıştır. IELTS Genel Eğitim versiyonu olarak Avustralya, İngiltere, Kanada ve Yeni Zelanda gibi İngilizce konuşulan ülkelerden birine göç edenlere bir vize koşulu ve zorunluluğudur. Akademik ya da genel Eğitim modülünü seçmek size kalmış bir karardır ama bu kararı verirken her zaman başvurduğunuz kuruma danışıp onların koşullarına uygun seçim yapmanızı öneririz. Her kurum hangi versiyonu kabul edeceğine ve en az hangi skoru geçerli göreceğine kendi karar verir. IELTS testi dil becerisinde dili hiç kullanmayandan uzman şekilde kullanana kadar geniş bir yelpazeyi içine alacak şekilde tasarlanmıştır. IELTS test sonuçları ve 9 düzey hakkında okuyun. Test hakkında bilgi edinimi Adaylar için Bilgi Kitapçığını indirin IELTS General Training IELTS General Training measures English language proficiency in a practical, everyday context. The tasks and texts reflect both workplace and social situations. The General Training version of the IELTS test is typically for those who are going to English-speaking countries to complete secondary education, or work experience or vocational training. The General Training version of IELTS is also often a visa requirement if you are migrating to English speaking countries including Australia, the UK, Canada and New Zealand. It is your responsibility to choose the General Training or Academic module and we strongly recommend you check with the organisation to which you are applying to ensure that you follow their requirements. Each organisation determines the IELTS version and the minimum IELTS result they will accept. The IELTS test is designed to cover the full range of English language ability from non-user to expert user. Read about IELTS results and the 9-band scale. Get to know the test Download the Information for Candidates booklet

15 Special Circumstances Özel Durumlar İşitme, görme ve öğrenme zorluğu gibi özel koşulları olan IELTS test adayları için türlü düzenlemeler yapmak mümkündür. Bunlara örnek olarak: Eğer özel gereksinimleriniz varsa lütfen bu konuları en kısa zamanda bizlere bildiriniz. Her özel durum ayrı olarak değerlendirilecektir ve durumu açıklayan tıbbi bir raporla birlikte sunulmalıdır. Test alanında değişiklikler yapılmasını gerektiren durumlar en az 6 hafta önce bildirilmelidir. Eğer testte bir değişiklik yapılması gerekiyorsa en az 3 ay önce bildirilmelidir. A variety of arrangements can be made for IELTS test takers with special requirements including hearing, visual or learning difficulties. These include: Modife edilmiş ya da büyütülmüş baskımodified and enlarged print papers Görme engelliler alfabesiyle yazılmış yazılarbraille papers Konuşma bölümünün görme engelliler alfabesi ve genişletilmiş baskı versiyonlarıbraille and enlarged print versions of the Speaking component Dinleme bölümünün dudak hareketlerinden okunan versiyonulip reading version of the Listening component Okuma ve yazma bölümleri için ekstra zamana ya da bilgisayar kullanımına izin verilmesi (disleksik adaylar için)extra time for the Reading and Writing component and/or use of a computer (e.g. for test takers with dyslexia) Testi alan kişi adına cevapları yazacak birinin sağlanmasıa scribe to write answers on a test taker s behalf İşitme güçlüğü çekenler için ses yükselten cihazlarla hazırlanmış ya da dudak hareketlerini okuma versiyonuyla sağlanan özel olarak tasarlanmış dinleme bölümlerispecial Listening component using amplification equipment and/or lip-reading version of the Listening component for those with hearing difficulties, Türkçe, Türkçe Biçimlendirilmiş: Madde İşaretleri ve Numaralandırma Eğer özel gereksinimleriniz varsa lütfen bu konuları en kısa zamanda bizlere bildiriniz. Her özel durum ayrı olarak değerlendirilecektir ve durumu açıklayan tıbbi bir raporla birlikte sunulmalıdır. If you require special arrangements, please discuss your needs with us as soon as possible. Each case is considered individually and will need to be accompanied by a medical certificate. Test alanında değişiklikler yapılmasını gerektiren durumlar en az 6 hafta önce bildirilmelidir.changes to the testing environment require up to six weeks notice. Testte değişiklik yapılması gerekiyorsa en az 3 ay önce bildirilmelidir.changes to the test paper can require up to three months notice. Tıbbi durumların kanıtlanması Özel durumlar için yapılan bütün başvuruların bir kanıtla birlikte sunulması gerekmektedir. Bunun için belirlenmiş kriterler: Medical Evidence All applications for Special Circumstances should be supported by medical evidence, which should meet the following criteria: - Tıbbi raporun IELTS görevlisi tarafından kabul edilebilir formatta ve anlaşılabilecek dilde olması gereklidir.the medical evidence should be accessible to the IELTS Administrator in terms of language and legibility - Tıbbi raporun orijinal olması, antetli kağıda basılmış olması ve raporu veren ilgili doktorun ismi, bilgileri ve imzasını açık bir şekilde gösteriyor olması zorunludur.the medical evidence should be an original document on headed paper, and bearing the name, relevant qualification(s) and signature of a recognized practitioner

16 - Raporun testi alacak kişinin engelini açıkça ifade ediyor olması gereklidir.the medical evidence should give a clear statement of the candidate s disability - Tıbbi raporun, kişinin engelinin neden özel düzenlemeler gerektirdiğini açıklıyor olması gerekir.the medical evidence should make it clear how the disability justifies special arrangements Belli öğrenme engelleri bulunan adaylar için özel düzenlemeler yapılmasını talep eden başvurularda bazı ek kriterler geçerlidir (Örneğin: Disleksik): Additional criteria apply in the case of applications for special arrangements for candidates with specific learning disabilities (e.g. dyslexia): - Rapor tarihinin testten 2 sene öncesinden eski olmaması gerekir.the medical evidence must be in the form of a report prepared no more than two years prior to the date of the examination - Rapor adayın engel derecesi hakkında detaylı bilgi verilmelidir.the report must include details of the degree of disability - Engelin tespit edilmesinde geçerli ve uygun test veya tahlillerden yararlanılmış olması gerekir.the report must include an assurance that the evidence of specific difficulties was obtained through the results of appropriate and recognized tests - Raporun eğitim, klinik ve görev açısından kalifiye bir doktor tarafından hazırlanmış olması zorunludur.the report must be provided by a fully qualified educational, clinical or chartered physician - Yukarıda belirtilen belgelerin IELTS Başvuru Formu ile birlikte sunulması gereklidir.the above documentation must accompany the IELTS Application - Belge İngilizce yazılmış olmalı ve eğer değilse İngilizceye resmi tercümesinin birlikte verilmesi zorunludur.the documentation must either be in English or be accompanied by an official translation into English

17 IELTS Test Sonuçları [insert the content relating to 9 band scale here] İndir IELTS 9-band scale Türkiye deki IDP IELTS merkezinde teste girenler testten 13 takvim günü sonrasında sonuçlarını görebilirler.

18 Sıklıkla Sorulan Sorular IDP: IELTS Avustralya tarafından ilaveten sağlanmış olan sıklıkla sorulan sorular listesi için Frequently Asked Questions (FAQs) See more frequently asked questions provided by IDP: IELTS Australia.

19 Testi tekrarlamak IELTS testini dilediğiniz zaman tekrarlayabilirisiniz. Başvurusunu yaptığınız kurumca şart koşulan skora erişemediyseniz, teste tekrar yazılmadan once öncelikle skorunuzu nasıl çoğaltabileceğinizi düşünmelisiniz. Tekrar tekrar testi almak skorunuzu yükseltmez. Belki öğretmen desteği ve geri bildiriminden yararlanabileceğiniz bir İngilizce dil kursuna katılmayı düşünebilirsiniz. Ayrıca daha fazla örnek soru çözmeniz fayda sağlayabilir. Biçimlendirilmiş: Madde İşaretleri ve Numaralandırma IELTS Başvuru Formunu indirin. Sitting the test again You may repeat the IELTS test at any time. If you did not achieve the score you need to meet the requirements set by the organisation to which you are applying, then you should not book another test date without considering how to improve your result. Taking the test again and again will not improve your result. Perhaps you could consider taking an English language course where the teacher will be able to support you and provide individual feedback to you. Also consider whether you practising more sample questions. Download the IELTS Application form

20 Fotoğraf Koşulları IELTS Başvuru Formuna iliştireceğiniz 2 adet pasaport fotoğrafının aynı olması gerekir. Fotoğrafın kabul edilmesi için standartlar Photograph requirements Two identical passport-sized photographs are required to be attached to the IELTS Application Form. Fotoğrafın kabul edilmesi için standartlarstandards for Acceptable Photographs Hem siyah-beyaz hem renkli fotoğraflar kabul edilmektedir. Fotoğrafın son altı ay içinde çekilmiş olması zorunluluğu vardır. Fotoğrafların orijinal olması, başka bir fotoğraftan alınmış olmaması gerekir. Fotoğrafların arka fonunun beyaz veya açık gri renkte ve gölgesiz olması gerekir. Yüzün doğal ifade taşıması ve ağzın kapalı olması gerekir. Gözlük ya da şapka takılmamalıdır. Fotoğrafı çekilen kişinin yüzünün ve omuzlarının yukarı kısmının tamamen görünmesi gerekir. Her iki fotoğrafın da arkasını imzalamış olmanız gereklidir. Biçimlendirilmiş: Yazı tipi: Kalın Değil Biçimlendirilmiş: Girinti: Sol: -0,63 cm, Madde İşaretli + Düzey: 1 + Hizalandığı yer: 0,63 cm + Sekme başlangıcı: 1,27 cm + Girinti yeri: 1,27 cm Biçimlendirilmiş: Girinti: Sol: 0,63 cm Biçimlendirilmiş: Madde İşaretleri ve Numaralandırma Either black and white or colour photographs are acceptable - Your photograph must have been taken within the last six months to ensure an up-to-date likeness - Photographs must be originals, not taken from an existing photo - Photographs must be taken against a plain white or light grey background without shadows - The face must be square to the camera with a neutral expression and with the mouth closed - You must not be wearing glasses or a hat - A full front view of the subject s head and top of the shoulders is required - You must sign the back of both photographs Biçimlendirilmiş: Girinti: Sol: 0,63 cm

21 Test ücreti IELTS test ücreti 345 TL dir. Test ücreti nakit olarak ya da EFT yoluyla ödenebilir. Dilediğiniz takdirde fiş talep edebilirsiniz. İptal, transfer ve ücret poliçesi Sonuçların bildirimi ücreti Test Fee The IELTS test fee is 345 TL. The test fee must be paid by cash or EFT. A receipt will be issued to you upon request. Cancellations, transfers and refunds policy Fee for enquiry on results

22 Kayıdın Teyidi Başvurunuz işlemden geçtikten sonra kaydınızın teyidi le tarafınıza bildirilecektir. Teyit mektubunuzda kayıt zamanınız, testin başlama saati, test lokasyonu, yön bilgileri ve diğer şehirlerden seyahat edenler için otel bilgileri belirtilecektir. Önemli: İlk tercih ettiğiniz test tarihinin öncesi teyit mektubu / mesajı almadıysanız teyitle ilgili bir yollayarak durumu takip etmek sizin sorumluluğunuzdadır. Dikkat: Junk ve Spam dosyalarınızı kontrol etmeyi unutmayın. Birçok konuyla ilgili olarak önce bu websitesi sonra sıklıkla sorulan sorular a bakınız ve cevapsız kalan sorularınızı ielts.turkey@idp.com a ile yollayınız. Confirmation of Registration Once your application has been processed, confirmation of registration will be sent in the form of a confirmation . Your Confirmation Letter will state the registration time, test start time, the test location and driving directions, as well as information on hotels in the area for those test takers travelling from another city. Important: If you have not received a Confirmation or Letter prior to your first choice of test date it is your responsibility to follow up by for confirmation. Note: Please be sure to check your junk or spam mail For inquiries on most topics please check this website first and FAQs and if you still have questions ielts.turkey@idp.com

ÖRNEKTİR - SAMPLE. RCSummer Ön Kayıt Formu Örneği - Sample Pre-Registration Form

ÖRNEKTİR - SAMPLE. RCSummer Ön Kayıt Formu Örneği - Sample Pre-Registration Form RCSummer 2019 - Ön Kayıt Formu Örneği - Sample Pre-Registration Form BU FORM SADECE ÖN KAYIT FORMUDUR. Ön kaydınızın geçerli olması için formda verilen bilgilerin doğru olması gerekmektedir. Kontenjanımız

Detaylı

BAŞVURU ŞİFRE EDİNME EKRANI/APPLICATION PASSWORD ACQUISITION SCREEN

BAŞVURU ŞİFRE EDİNME EKRANI/APPLICATION PASSWORD ACQUISITION SCREEN BAŞVURU ŞİFRE EDİNME EKRANI/APPLICATION PASSWORD ACQUISITION SCREEN 1) http://obs.karatay.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_yabanci_login.aspx Linkinden E-Mail adresini kullanarak şifrenizi oluşturunuz. Create

Detaylı

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU (İDMYO)

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU (İDMYO) BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU (İDMYO) İNGİLİZCE YETERLİK VE SEVİYE TESPİT SINAVI (COPE) I. ve II. AŞAMA KILAVUZU EYLÜL, 2014 İngiliz Dili Meslek Yüksekokulu (İDMYO) tarafından verilen

Detaylı

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU (İDMYO)

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU (İDMYO) BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU (İDMYO) İNGİLİZCE YETERLİK VE SEVİYE TESPİT SINAVI PROFICIENY IN ACADEMIC ENGLISH (PAE) 1. ve 2. AŞAMA KILAVUZU http:// engprepstudent.bilkent.edu.tr

Detaylı

IELTS sınavına kayıt kılavuzu

IELTS sınavına kayıt kılavuzu IELTS sınavına kayıt kılavuzu Bu kılavuzda, British Council'ın yeni ve gelişmiş kayıt portalını kullanarak IELTS sınavına nasıl kaydolacağınızı adım adım anlatacağız. 1. Adım: Girmek istediğiniz IELTS

Detaylı

Welcome. Hos Geldiniz. Summer Schools Presentation. Yaz Okulları Sunumu. Sandi Engler Overseas College Counselor Yurtdışı Üniversiteler Danışmanı

Welcome. Hos Geldiniz. Summer Schools Presentation. Yaz Okulları Sunumu. Sandi Engler Overseas College Counselor Yurtdışı Üniversiteler Danışmanı Summer Schools Presentation Welcome Yaz Okulları Sunumu Hos Geldiniz Sandi Engler Overseas College Counselor Yurtdışı Üniversiteler Danışmanı Güniz Gücükoğlu Durmuş Assistant Counselor & Summer School

Detaylı

TÜM ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI (ERASMUS-MEVLANA-FARABİ) BAŞVURU AŞAMALARI AYNI SÜRECİ TAKİP ETMEKTEDİR.

TÜM ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI (ERASMUS-MEVLANA-FARABİ) BAŞVURU AŞAMALARI AYNI SÜRECİ TAKİP ETMEKTEDİR. TÜM ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI (ERASMUS-MEVLANA-FARABİ) BAŞVURU AŞAMALARI AYNI SÜRECİ TAKİP ETMEKTEDİR. ELİNİZDEKİ KLAVUZDA ÖRNEK OLARAK ERASMUS+ BAŞVURU SÜRECİ BELİRTİLMİŞTİR. ALL STUDENT WHO WILL APPLY

Detaylı

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research 2013 2014 ÖNEMLİ TARİHLER/ IMPORTANT DATES Ağustos August - Ekim - October Ekim October GÜZ DÖNEMİ / FALL SEMESTER

Detaylı

IELTS sınavına kayıt kılavuzu

IELTS sınavına kayıt kılavuzu IELTS sınavına kayıt kılavuzu Bu kılavuz, ebeveyn ve velilerin çocuklarını British Council'ın düzenlediği IELTS sınavına kaydetmelerine yardımcı olur. Çocuk koruma politikamız uyarınca 18 yaşın altındaki

Detaylı

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE SEVİYE TESPİT SINAVI KILAVUZU. www.idmyo.bilkent.edu.tr

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE SEVİYE TESPİT SINAVI KILAVUZU. www.idmyo.bilkent.edu.tr BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE SEVİYE TESPİT SINAVI KILAVUZU Kasım, 2010 İngiliz Dili Meslek Yüksekokulu (İDMYO) tarafından verilen İngilizce Seviye Tespit Sınavı iki aşamalı

Detaylı

Teknoloji Servisleri; (Technology Services)

Teknoloji Servisleri; (Technology Services) Antalya International University Teknoloji Servisleri; (Technology Services) Microsoft Ofis Yazılımları (Microsoft Office Software), How to Update Office 365 User Details How to forward email in Office

Detaylı

Mezun ( ) Sınav Salon Numarası GENEL AÇIKLAMA (GENERAL INSTRUCTIONS) In the test,

Mezun ( ) Sınav Salon Numarası GENEL AÇIKLAMA (GENERAL INSTRUCTIONS) In the test, Karadeniz Teknik Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (KTÜYÖS) Karadeniz Technical University The Examination for Foreign Students A TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ / THE BASIC LEARNING SKILLS TEST

Detaylı

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE YETERLİK VE SEVİYE TESPİT SINAVI KILAVUZU EYLÜL, 2012 İngiliz Dili Meslek Yüksekokulu (İDMYO) tarafından verilen İngilizce Yeterlik ve Seviye

Detaylı

Erasmus+ ICM Personel Hareketliliği Süreci Staff Mobility Procedures

Erasmus+ ICM Personel Hareketliliği Süreci Staff Mobility Procedures Erasmus+ ICM Personel Hareketliliği Süreci Staff Mobility Procedures Ders Verme ve Eğitim Alma Faaliyeti Teaching and Training Mobility Yıldız Technical University European Union Office 1 İkili anlaşma

Detaylı

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ 1. Staj yapmak istenilen tarihten en az üç ay önce bölümlerin onayladığı alanlarda uygun bir işletmeye / kuruluşa başvurulur.

Detaylı

Uygulama, bir öğrencinin dersi bırakıp aynı anda bir arkadaşının dersi almasına engel olacak şekilde kurgulanmıştır. Buna göre:

Uygulama, bir öğrencinin dersi bırakıp aynı anda bir arkadaşının dersi almasına engel olacak şekilde kurgulanmıştır. Buna göre: YAZ OKULUNDA AÇILAN MATEMATİK SERVİS DERSLERİNE KAYIT Matematik Bölümü tarafından verilen servis derslerinde kontenjanlar sınırlıdır. Taleplerin tümünün karşılanması mümkün olmayacaktır. Belirtilen derslerde

Detaylı

Yaz okulunda (2014 3) açılacak olan 2360120 (Calculus of Fun. of Sev. Var.) dersine kayıtlar aşağıdaki kurallara göre yapılacaktır:

Yaz okulunda (2014 3) açılacak olan 2360120 (Calculus of Fun. of Sev. Var.) dersine kayıtlar aşağıdaki kurallara göre yapılacaktır: Yaz okulunda (2014 3) açılacak olan 2360120 (Calculus of Fun. of Sev. Var.) dersine kayıtlar aşağıdaki kurallara göre yapılacaktır: Her bir sınıf kontenjanı YALNIZCA aşağıdaki koşullara uyan öğrenciler

Detaylı

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE YETERLİK VE SEVİYE TESPİT SINAVI KILAVUZU EYLÜL, 2013 İngiliz Dili Meslek Yüksekokulu (İDMYO) tarafından verilen İngilizce Yeterlik ve Seviye

Detaylı

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *9844633740* FIRST LANGUAGE TURKISH 0513/02 Paper 2 Writing May/June 2017 2 hours Candidates answer

Detaylı

LEARNING AGREEMENT FOR TRAINEESHIPS

LEARNING AGREEMENT FOR TRAINEESHIPS İsminizi yazınız. LEARNING AGREEMENT FOR TRAINEESHIPS The Trainee Last name (s) Soyadınız First name (s) adınız Date of birth Doğum tarihiniz Nationality uyruğunuz Sex [M/F] cinsiyetiniz Academic year

Detaylı

Yangın Güvenliği Kursları Eğitim Kayıt Formu

Yangın Güvenliği Kursları Eğitim Kayıt Formu Yangın Güvenliği Kursları Eğitim Kayıt Formu Aon Global Risk Consulting Yangın Güvenliği Kursları için belirlenmiş tarihler, lokasyon, ücret bilgileri ve iletişim bilgileri bu kayıt formunda bulunmaktadır.

Detaylı

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE SEVİYE TESPİT SINAVI KILAVUZU. www.idmyo.bilkent.edu.tr

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE SEVİYE TESPİT SINAVI KILAVUZU. www.idmyo.bilkent.edu.tr BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE SEVİYE TESPİT SINAVI KILAVUZU Eylül, 2010 İngiliz Dili Meslek Yüksekokulu (İDMYO) tarafından verilen İngilizce Seviye Tespit Sınavı iki aşamalı

Detaylı

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE SEVİYE TESPİT SINAVI KILAVUZU.

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE SEVİYE TESPİT SINAVI KILAVUZU. BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE SEVİYE TESPİT SINAVI KILAVUZU EYLÜL, 2011 İngiliz Dili Meslek Yüksekokulu (İDMYO) tarafından verilen İngilizce Seviye Tespit Sınavı iki aşamalı

Detaylı

FATĠH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNĠVERSĠTESĠ ULUSLARARASI ĠLĠġKĠLER OFĠSĠ. YABANCI ÖĞRENCĠ BAġVURU FORMU *

FATĠH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNĠVERSĠTESĠ ULUSLARARASI ĠLĠġKĠLER OFĠSĠ. YABANCI ÖĞRENCĠ BAġVURU FORMU * FATĠH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNĠVERSĠTESĠ ULUSLARARASI ĠLĠġKĠLER OFĠSĠ PHOTO 34083 Fatih, İstanbul TÜRKİYE Telefon : +90 212 521 81 00 Faks : +90 212 521 84 84 E-posta : intoffice@fatihsultan.edu.tr Web:

Detaylı

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Sevgili Öğrencimiz, Doğu Akdeniz Üniversitesi ne hoş geldiniz. Sizi, Doğu Akdeniz Üniversitesi nde

Detaylı

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE YETERLİK VE SEVİYE TESPİT SINAVI KILAVUZU KASIM, 2013 İngiliz Dili Meslek Yüksekokulu (İDMYO) tarafından verilen İngilizce Yeterlik ve Seviye

Detaylı

Yangın Güvenliği Kursları Eğitim Kayıt Formu

Yangın Güvenliği Kursları Eğitim Kayıt Formu Yangın Güvenliği Kursları Eğitim Kayıt Formu Aon Global Risk Consulting Yangın Güvenliği Kursları için belirlenmiş tarihler, lokasyon, ücret bilgileri ve iletişim bilgileri bu kayıt formunda bulunmaktadır.

Detaylı

2 0 15-2016 Eğitim-Öğretim Yılında

2 0 15-2016 Eğitim-Öğretim Yılında 2 0 15-2016 Eğitim-Öğretim Yılında TÜRKİYE'DEKİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI İÇİN YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Yükseköğretim Genel Kurulunun 19.03.2015 tarihli toplantısında kabul edilen;

Detaylı

TOEFL Hakkında Herşey!

TOEFL Hakkında Herşey! On5yirmi5.com TOEFL Hakkında Herşey! TOEFL sınavına girmek istiyor ama ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız işte size yol gösterecek bir yazı... Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma (oluşturma : 10/27/2015)

Detaylı

CHANGE GUIDE BSP Turkey

CHANGE GUIDE BSP Turkey IATA TRAVEL AGENT CHANGE GUIDE BSP Turkey CHECKLIST - IATA TRAVEL AGENT CHECK LIST Please note that as of 4 th of October 2016 all Change requests should only be submitted via IATA customer portal at www.iata.org/cs.

Detaylı

Türkiye BurslarıAraştırmaBaşvuruFormu Türkiye ScholarshipsResearchApplication Form

Türkiye BurslarıAraştırmaBaşvuruFormu Türkiye ScholarshipsResearchApplication Form Türkiye BurslarıAraştırmaBaşvuruFormu Türkiye ScholarshipsResearchApplication Form ÖNEMLİ: Başvuru formunun tümü eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Aksi takdirde, başvurunuz değerlendirilemeyecektir. IMPORTANT:

Detaylı

Do not open the exam until you are told that you may begin.

Do not open the exam until you are told that you may begin. ÖRNEKTİR ÖRNEKTİR ÖRNEKTİR ÖRNEKTİR ÖRNEKTİR OKAN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ 03.11.2011 MAT 461 Fonksiyonel Analiz I Ara Sınav N. Course ADI SOYADI ÖĞRENCİ NO İMZA Do not open

Detaylı

TURKEY SPECIAL OFFER Q1 JANUARY MARCH 2017

TURKEY SPECIAL OFFER Q1 JANUARY MARCH 2017 TURKEY SPECIAL OFFER Q1 JANUARY MARCH 2017 A special discount for this promotion! School Destination USA Canada Offer 20% discount for courses of 4+ weeks at New York Empire State, LA Westwood, San Francisco

Detaylı

Çalışma gelirinizi beyan etmeyi kolaylaştırıyoruz

Çalışma gelirinizi beyan etmeyi kolaylaştırıyoruz TURKISH Çalışma gelirinizi beyan etmeyi kolaylaştırıyoruz Çalışma gelirinizi beyan etmenizi ve durumunuzdaki değişiklikleri bildirmenizi kolaylaştıracak iyileştirmeler yapıyoruz. Kendi kendine beyan yöntemi

Detaylı

Argumentative Essay Nasıl Yazılır?

Argumentative Essay Nasıl Yazılır? Argumentative Essay Nasıl Yazılır? Hüseyin Demirtaş Dersimiz: o Argumentative Essay o Format o Thesis o Örnek yazı Military service Outline Many countries have a professional army yet there is compulsory

Detaylı

PROFESSIONAL DEVELOPMENT POLICY OPTIONS

PROFESSIONAL DEVELOPMENT POLICY OPTIONS PROFESSIONAL DEVELOPMENT POLICY OPTIONS INTRODUCTION AND POLICY EXPLORATION IN RELATION TO PROFESSIONAL DEVELOPMENT FOR VET TEACHERS AND TRAINERS IN TURKEY JULIAN STANLEY, ETF ISTANBUL, FEBRUARY 2016 INTRODUCE

Detaylı

LEEDS LANGUAGE ACADEMY DE GENEL İNGİLİZCE KURSLARI

LEEDS LANGUAGE ACADEMY DE GENEL İNGİLİZCE KURSLARI LEEDS LANGUAGE ACADEMY DE GENEL İNGİLİZCE KURSLARI Leeds Language Academy de Genel İngilizce kursları in okuma, yazma, dinleme ve konuşma alanlarındaki becerilerini geliştirmek üzere hazırlanmıştır. Bu

Detaylı

Erasmus+ ICM Personel Hareketliliği Süreci Staff Mobility Procedures

Erasmus+ ICM Personel Hareketliliği Süreci Staff Mobility Procedures Erasmus+ ICM Personel Hareketliliği Süreci Staff Mobility Procedures Ders Verme ve Eğitim Alma Faaliyeti Teaching and Training Mobility "Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir.

Detaylı

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research 2016-17 AKADEMİK YILI ÖNEMLİ TARİHLER 2016-17 ACADEMIC YEAR IMPORTANT DATES Temmuz July Ağustos August, Ekim,

Detaylı

ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURU SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU USERS GUIDE FOR THE ERASMUS+ STUDENT EXCHANGE PROGRAM APPLICATION SYSTEM

ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURU SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU USERS GUIDE FOR THE ERASMUS+ STUDENT EXCHANGE PROGRAM APPLICATION SYSTEM ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURU SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU USERS GUIDE FOR THE ERASMUS+ STUDENT EXCHANGE PROGRAM APPLICATION SYSTEM GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN ÜYE OLMALISINIZ! / YOU HAVE TO FIRST

Detaylı

TURKEY SPECIAL OFFER Q4 OCTOBER DECEMBER 2016

TURKEY SPECIAL OFFER Q4 OCTOBER DECEMBER 2016 TURKEY SPECIAL OFFER Q4 OCTOBER DECEMBER 2016 A special discount for this promotion! Destination USA Canada Offer 20% discount for courses of 4+ weeks at New York Empire State, LA Westwood, San Francisco

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE AÇILACAK YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI, KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI DOKTORA PROGRAMLARI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE AÇILACAK YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI, KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI DOKTORA PROGRAMLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE AÇILACAK YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI, KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI Program Orta Doğu Yönetim Organizasyon Siyaset Bilimi Uluslararası İlişkiler

Detaylı

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Sevgili Öğrencimiz, Doğu Akdeniz Üniversitesi ne (DAÜ e) hoş geldiniz. Sizi, DAÜ de görmekten büyük

Detaylı

Immigration Studying. Studying - University. Stating that you want to enroll. Stating that you want to apply for a course.

Immigration Studying. Studying - University. Stating that you want to enroll. Stating that you want to apply for a course. - University I would like to enroll at a university. Stating that you want to enroll I want to apply for course. Stating that you want to apply for a course an undergraduate a postgraduate a PhD a full-time

Detaylı

ENG ACADEMIC YEAR SPRING SEMESTER FRESHMAN PROGRAM EXEMPTION EXAM

ENG ACADEMIC YEAR SPRING SEMESTER FRESHMAN PROGRAM EXEMPTION EXAM ENG111 2016-2017 ACADEMIC YEAR SPRING SEMESTER FRESHMAN PROGRAM EXEMPTION EXAM Exam Type Date / Classes / Time Written Thursday, September 22 nd, 2016 Classes & Time to be announced on September 20th.

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES AND RESEARCH

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES AND RESEARCH LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES AND RESEARCH 2017 18 AKADEMİK YILI ENSTİTÜ TAKVİMİ 2017 18 ACADEMIC YEAR INSTITUTE CALENDAR Temmuz July Ağustos August, Ekim,

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KONTENJAN ANABİLİM DALLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES Puan Türü ÖZEL KOŞULLAR YABANCI YABANCI BİLGİSAYAR VE

Detaylı

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *4513746050* FIRST LANGUAGE TURKISH 0513/02 Paper 2 Writing May/June 2015 2 hours Candidates answer

Detaylı

AKTS Başvurumuz. Bologna Süreci Uzmanlarının Değerlendirmesi

AKTS Başvurumuz. Bologna Süreci Uzmanlarının Değerlendirmesi AKTS Başvurumuz Bologna Süreci Uzmanlarının Değerlendirmesi Bologna Süreci Uzmanlarının Değerlendirme Sistemi Her bir bölüm için verilen skorlar Kabul edilebilir: 3 Çok iyi : 4 Örnek çalışma : 5 Part 1.

Detaylı

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *3113065274* FIRST LANGUAGE TURKISH 0513/01 Paper 1 Reading May/June 2017 Candidates answer on the

Detaylı

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *6468430870* FIRST LANGUAGE TURKISH 0513/01 Paper 1 Reading May/June 2015 Candidates answer on the

Detaylı

BBC English in Daily Life

BBC English in Daily Life İçindekiler Lesson one - Ders 1:... 2... 2 Lesson Two - Ders 2:... 2... 3 Lesson Three - Ders 3:... 3... 3 Lesson Four - Ders 4:... 4... 4 Lesson Five - Ders 5:... 4... 4 Lesson Six - Ders 6:... 5... 5

Detaylı

.. ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITY ÖĞRENCİ NİHAİ RAPORU STUDENT FINAL REPORT

.. ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITY ÖĞRENCİ NİHAİ RAPORU STUDENT FINAL REPORT .. ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITY... /... AKADEMİK YILI... DÖNEMİ... /... ACADEMIC YEAR... TERM ÖĞRENCİ NİHAİ RAPORU STUDENT FINAL REPORT Deneyimleriniz hakkındaki bu rapor, Mevlana Değişim Programı nın amacına

Detaylı

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *2754405912* FIRST LANGUAGE TURKISH 0513/02 Paper 2 Writing May/June 2018 2 hours Candidates answer

Detaylı

Akademik Yıla Başlangıç. Öğrenci El Kitabı

Akademik Yıla Başlangıç. Öğrenci El Kitabı Akademik Yıla Başlangıç - Öğrenci El Kitabı Akademik Yıl Programları 1 Öğrenci Vize Şartları 2 Banka Hesabı Nasıl Açılır 3 Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır 4 Tatil Yönetmeliği 4 Kurs Sonu Sınavı (Öğrenci Vize

Detaylı

Sayfa 1 KİŞİSEL BİLGİLER. Başvuru Sahibinin Adı Soyadı: *Çalıştığı Kurum: Yazışma Adresi

Sayfa 1 KİŞİSEL BİLGİLER. Başvuru Sahibinin Adı Soyadı: *Çalıştığı Kurum: Yazışma Adresi Sayfa 1 TÜRK ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON DERNEĞİ YURT DIŞI EĞİTİM BURSU BAŞVURU FORMU İnönü Caddesi Zambak Ap. 7/4 Taksim İstanbul 34437 Tel:0212 251 75 55 - Faks:0212 251 75 56 E- Posta:merkez@tard.org.tr

Detaylı

Çocuk bakımı için yardım

Çocuk bakımı için yardım TURKISH Çocuk bakımı için yardım Avustralya Hükümeti, ailelere çocuk bakımı giderlerinde yardımcı olmak için, şunlar dahil bir dizi hizmet ve yardım sunmaktadır: Onaylı ve ruhsatlı çocuk bakımı için Child

Detaylı

JAPONCA VE JAPON KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMALARI BURSU (NİKKENSEİ) BAŞVURU DOSYASI HAZIRLAMA REHBERİ

JAPONCA VE JAPON KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMALARI BURSU (NİKKENSEİ) BAŞVURU DOSYASI HAZIRLAMA REHBERİ JAPONCA VE JAPON KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMALARI BURSU (NİKKENSEİ) BAŞVURU DOSYASI HAZIRLAMA REHBERİ NOTLAR 1- Tüm açıklamaları lütfen dikkatle okuyunuz. 2- Aşağıdaki durumlarda başvuru dosyanız kabul edilmeyecektir:

Detaylı

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular Sıkça Sorulan Sorular EBS Online Başvuru Sistemi 1. EBS on-line başvuru sisteminde yeni bir hesap nasıl açabilirim? Öncelikle dili seçin. (İngilizce ya da Türkçe) Yeni Kullanıcı Oluştur seçeneğini tıklayın

Detaylı

THE SKILLS TRAINING RAN IN ENTERPRISES

THE SKILLS TRAINING RAN IN ENTERPRISES THE SKILLS TRAINING RAN IN ENTERPRISES Türkiye de işletmelerde beceri eğitimi uygulaması 3308 sayılı Mesleki ve Teknik Eğitim Kanunu ile yapılmaktadır. The skills training program offered in turkey are

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

IMDS KURULUM KILAVUZU (AIOS TEDARİKÇİLERİ İÇİN HAZIRLANMIŞTIR)

IMDS KURULUM KILAVUZU (AIOS TEDARİKÇİLERİ İÇİN HAZIRLANMIŞTIR) IMDS KURULUM KILAVUZU (AIOS TEDARİKÇİLERİ İÇİN HAZIRLANMIŞTIR) Internet tarayıcınızın adres kutucuğuna; http://www.mdsystem.com/ yazdıktan sonra, klavyenizden «ENTER» düğmesine basınız. Yukarıdaki, kırmızı

Detaylı

THE IMPACT OF AUTONOMOUS LEARNING ON GRADUATE STUDENTS PROFICIENCY LEVEL IN FOREIGN LANGUAGE LEARNING ABSTRACT

THE IMPACT OF AUTONOMOUS LEARNING ON GRADUATE STUDENTS PROFICIENCY LEVEL IN FOREIGN LANGUAGE LEARNING ABSTRACT THE IMPACT OF AUTONOMOUS LEARNING ON GRADUATE STUDENTS PROFICIENCY LEVEL IN FOREIGN LANGUAGE LEARNING ABSTRACT The purpose of the study is to investigate the impact of autonomous learning on graduate students

Detaylı

Bazı göçmenlerin, kendilerine Avustralya da yaşama vizeleri verilebilmesi için önce bir Assurance of Support (AoS) almaları gerekir.

Bazı göçmenlerin, kendilerine Avustralya da yaşama vizeleri verilebilmesi için önce bir Assurance of Support (AoS) almaları gerekir. Assurance of Support Bazı göçmenlerin, kendilerine Avustralya da yaşama vizeleri verilebilmesi için önce bir Assurance of Support (AoS) almaları gerekir. Hangi vize başvurularının bir Aos ye ihtiyacı olduğuna

Detaylı

KIRGIZ CUMHURİYETİ JEOLOJİ VE MADENCİLİK DEVLET AJANSI NIN ALMALYK LİNYİT KÖMÜR HAVZALARINA İŞLETME LİSANSININ VERİLMESİ İHALESİ HK BİLGİ NOTU

KIRGIZ CUMHURİYETİ JEOLOJİ VE MADENCİLİK DEVLET AJANSI NIN ALMALYK LİNYİT KÖMÜR HAVZALARINA İŞLETME LİSANSININ VERİLMESİ İHALESİ HK BİLGİ NOTU KIRGIZ CUMHURİYETİ JEOLOJİ VE MADENCİLİK DEVLET AJANSI NIN ALMALYK LİNYİT KÖMÜR HAVZALARINA İŞLETME LİSANSININ VERİLMESİ İHALESİ HK BİLGİ NOTU İlgi: T.C. Dışişleri Bakanlığı nın 21.01.2015 tarih ve 26835889-621

Detaylı

Lesson 20: Where, when. Ders 20: Nerede, ne zaman

Lesson 20: Where, when. Ders 20: Nerede, ne zaman Lesson 20: Where, when Ders 20: Nerede, ne zaman Reading (Okuma) Where is the City Hall? (Belediye binası nerede?) Where are you now? (Şu an neredesin?) Where is he working? (Nerede çalışıyor?) Where did

Detaylı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 5-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Exercise 2 Dialogue(Diyalog)

Exercise 2 Dialogue(Diyalog) Going Home 02: At a Duty-free Shop Hi! How are you today? Today s lesson is about At a Duty-free Shop. Let s make learning English fun! Eve Dönüş 02: Duty-free Satış Mağazasında Exercise 1 Vocabulary and

Detaylı

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR Seçim öncesi başvuru işlemleri 1. Erasmus yabancı dil sınavının başvuru tarihlerini takip etmek. 2. Yabancı dil sınavına girmek.

Detaylı

Do not open the exam until you are told that you may begin.

Do not open the exam until you are told that you may begin. OKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK TEMEL BİLİMLERİ BÖLÜMÜ 2015.11.10 MAT461 Fonksiyonel Analiz I Arasınav N. Course Adi: Soyadi: Öğrenc i No: İmza: Ö R N E K T İ R S A M P L E

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KONTENJAN*, ** BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi EĞİTİMDE DRAMA 3 3 E.A. SAY. Lisansa

Detaylı

ISE 1. Sınıf öğrencilerin dikkatine:

ISE 1. Sınıf öğrencilerin dikkatine: ISE 1. Sınıf öğrencilerin dikkatine: Binghamton Üniversitesinden 15 Şubat 2008 tarihine kadar istenen belgeler şunlardır. 1. Admission Form (Başvuru formu): Bu form ekte verilmiştir. Bu formu Oktay Bey

Detaylı

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *5071475631* FIRST LANGUAGE TURKISH 0513/01 Paper 1 Reading May/June 2016 Candidates answer on the

Detaylı

Islington da Pratisyen Hekimliğinizi ziyaret ettiğinizde bir tercüman istemek. Getting an interpreter when you visit your GP practice in Islington

Islington da Pratisyen Hekimliğinizi ziyaret ettiğinizde bir tercüman istemek. Getting an interpreter when you visit your GP practice in Islington Islington da Pratisyen Hekimliğinizi ziyaret ettiğinizde bir tercüman istemek Getting an interpreter when you visit your GP practice in Islington Islington daki tüm Pratisyen Hekimlikler (GP) tercümanlık

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik. Sayı : / /E /06/2018 Konu :Burs Duyurusu

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik. Sayı : / /E /06/2018 Konu :Burs Duyurusu Evrak Tarih ve Sayısı: 05/06/2018-E.55367 T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik *BE6P5CZZS* Sayı :96493450/010.07.02/E. 55367 05/06/2018 Konu :Burs Duyurusu MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

Detaylı

FAKÜLTE FACULTY BÖLÜM DEPARTMENT YEDEK ADAYLAR SUBSTITUTE CANDIDATES. Bilgisayar Mühendisliği. Computer Engineering. Malzeme Bilimi ve Mühendisliği

FAKÜLTE FACULTY BÖLÜM DEPARTMENT YEDEK ADAYLAR SUBSTITUTE CANDIDATES. Bilgisayar Mühendisliği. Computer Engineering. Malzeme Bilimi ve Mühendisliği FAKÜLTE FACULTY BÖLÜM DEPARTMENT YEDEK ADAYLAR SUBSTITUTE CANDIDATES Mühendislik Fakültesi Faculty of Bilgisayar Mühendisliği Computer Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Materials Science and Elektronik Mühendisliği

Detaylı

4. Bu bölümde iletişim adresi bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir.

4. Bu bölümde iletişim adresi bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. 1. www.avispreferred.eu adresine girin. 2. Açılan sayfada yer alan Join Avis Preferred bölümünde ilgili kısımları aşağıdaki gibi doldurun ve Continue butonuna tıklayın. a. Email address: Kullandığınız

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM SİSTEMİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVINA ONLİNE BAŞVURU REHBERİ

AÇIK ÖĞRETİM SİSTEMİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVINA ONLİNE BAŞVURU REHBERİ AÇIK ÖĞRETİM SİSTEMİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVINA ONLİNE BAŞVURU REHBERİ Başvuru Tarihleri 14 Nisan 26 Mayıs 2017 Üniversitemizin Açıköğretim Sistemine bağlı Batı

Detaylı

2014/15 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI

2014/15 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI 2014/15 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI Başvuru rehberinin 5. Maddesi doğrultusunda 28 Nisan 2014 e kadar gelen AÇIKLAMA TALEPLERİ No. Soru Cevap 27 Bir öğrenci şu anda yurt

Detaylı

1. İngilizce dil yeterlik belgesi (Boğaziçi Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilen bir dil sınavı ile kanıtlamaları gereklidir.

1. İngilizce dil yeterlik belgesi (Boğaziçi Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilen bir dil sınavı ile kanıtlamaları gereklidir. Başvuru Belgeleri 1. İngilizce dil yeterlik belgesi (Boğaziçi Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilen bir dil sınavı ile kanıtlamaları gereklidir.) 2. Lisansüstü eğitim giriş sınav sonuçları (ALES/GRE/GMAT)

Detaylı

2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI

2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI 2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI Başvuru rehberinin 5. Maddesi doğrultusunda 28 Nisan 2014 e kadar gelen AÇIKLAMA TALEPLERİ No. Soru Cevap 27 Bir öğrenci şu anda yurt

Detaylı

Seviye 2 Ünite 3 Çalışma Planı

Seviye 2 Ünite 3 Çalışma Planı Seviye 2 Ünite 3 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 6-7 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

TRANSPORTATION ENVIRONMENTAL (TAŞIMA ÇEVRE RİSKİ SORU FORMU)

TRANSPORTATION ENVIRONMENTAL (TAŞIMA ÇEVRE RİSKİ SORU FORMU) TRANSPORTATION ENVIRONMENTAL (TAŞIMA ÇEVRE RİSKİ SORU FORMU) Account: Müşteri: Date: Tarih: MATERIAL TRANSPORTED TAŞINAN MADDELER Amount per Year Yıllık Miktar Trips per Year Yıllık Sefer Sayısı Distance

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES AND RESEARCH

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES AND RESEARCH Temmuz Ağustos August 17-21, 24-28, 1-5 Ekim 17-21, 24-28, 1-5 17-18, 24-25, 1-2, 8-9 Ekim 17-18, 24-25, 1-2, 8-9 LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES AND RESEARCH

Detaylı

IDENTITY MANAGEMENT FOR EXTERNAL USERS

IDENTITY MANAGEMENT FOR EXTERNAL USERS 1/11 Sürüm Numarası Değişiklik Tarihi Değişikliği Yapan Erman Ulusoy Açıklama İlk Sürüm IDENTITY MANAGEMENT FOR EXTERNAL USERS You can connect EXTERNAL Identity Management System (IDM) with https://selfservice.tai.com.tr/

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ STAJ DEFTERİ TRAINING DIARY Adı, Soyadı Name, Lastname : ÖĞRENCİ NİN STUDENT S No ID Bölümü Department : : Fotoğraf Photo Öğretim Yılı Academic Year : Academic Honesty

Detaylı

ÇANKAYA UNIVERSITY Faculty of Architecture

ÇANKAYA UNIVERSITY Faculty of Architecture ÇANKAYA UNIVERSITY Faculty of Architecture Summer Practice Evaluation Form Bölüm I. Staj Hakkında / Basic Course Information Bölüm Adı Department Name ARCHITECTURE Bölüm Kodu Dept. Numeric Code 1 8 Ders

Detaylı

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research 2014 15 ÖNEMLİ TARİHLER/ IMPORTANT DATES GÜZ DÖNEMİ / FALL SEMESTER 2014-15 Güz döneminde açılacak lisansüstü

Detaylı

Virtualmin'e Yeni Web Sitesi Host Etmek - Domain Eklemek

Virtualmin'e Yeni Web Sitesi Host Etmek - Domain Eklemek Yeni bir web sitesi tanımlamak, FTP ve Email ayarlarını ayarlamak için yapılması gerekenler Öncelikle Sol Menüden Create Virtual Server(Burdaki Virtual server ifadesi sizi yanıltmasın Reseller gibi düşünün

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ NİN STUDENT S YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STAJ DEFTERİ TRAINING DIARY Adı, Soyadı Name, Lastname : No ID Bölümü Department : : Fotoğraf Photo Öğretim Yılı Academic Year : Academic Honesty Pledge I pledge

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KONTENJAN*, ** BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi EĞİTİMDE DRAMA 3 3 E.A. SAY. Lisansa

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü ne 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Doktora, Tezli Yüksek Lisans ve Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına öğrenci

Detaylı

a, ı ı o, u u e, i i ö, ü ü

a, ı ı o, u u e, i i ö, ü ü Possessive Endings In English, the possession of an object is described by adding an s at the end of the possessor word separated by an apostrophe. If we are talking about a pen belonging to Hakan we would

Detaylı

THE ENGLISH SCHOOL OF KYRENIA an exceptional school

THE ENGLISH SCHOOL OF KYRENIA an exceptional school EQUIPMENT LIST 2010-2011 This is a list of items that your child needs to bring with them on the first day of school except where specified that the item does not need to be purchased until advised by

Detaylı

Lesson 29: "It" in Various Usages. Ders 29: "It" Zamirinin Farklı Kullanımları

Lesson 29: It in Various Usages. Ders 29: It Zamirinin Farklı Kullanımları Lesson 29: "It" in Various Usages Ders 29: "It" Zamirinin Farklı Kullanımları Reading (Okuma) What time is it now? It s eight thirty. (Şu an saat kaç? Sekiz buçuk.) What day of the week is it today? It

Detaylı

Lesson 42: have to, don t have to. Ders 42: -meli/-malı, zorunda olmamak

Lesson 42: have to, don t have to. Ders 42: -meli/-malı, zorunda olmamak Lesson 42: have to, don t have to Ders 42: -meli/-malı, zorunda olmamak Reading (Okuma) We have to go to school tomorrow. ( Yarın okula gitmeliyiz. ) I have to get up at 5 am tomorrow. ( Yarın sabah 5

Detaylı

Düzce Üniversitesi Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Rehberi

Düzce Üniversitesi Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Rehberi Düzce Üniversitesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Rehberi Sevgili Adaylar, 2017-2018 eğitim-öğretim bahar yarıyılında üniversitemizde lisansüstü eğitim başvuruları

Detaylı

BELGELENDİRME BAŞVURU FORMU Application Form for Certification

BELGELENDİRME BAŞVURU FORMU Application Form for Certification 1. Firma Bilgileri / Firm Information Firma Firm Firma Adresi Firm Address Yönetim Temsilcisi Management Representative Telefon Phone Faks Fax e-mail e-mail Web-Sitesi Web-site Denetim Tipi Audit Type

Detaylı

Lesson 66: Indirect questions. Ders 66: Dolaylı sorular

Lesson 66: Indirect questions. Ders 66: Dolaylı sorular Lesson 66: Indirect questions Ders 66: Dolaylı sorular Reading (Okuma) Could you tell me where she went? (Bana nereye gittiğini söyler misiniz?) Do you know how I can get to the hospital? (Hastaneye nasıl

Detaylı