28 EYLÜL 2013 ODY 3 1. ABC

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "28 EYLÜL 2013 ODY 3 1. ABC"

Transkript

1 1. ABC stok yöntemine göre, düşük değerli olup bol miktarda bulundurulması, kontrol, sipariş ve kayıt işlemlerinin basit tutulması gereken ve stok miktarı fazla olduğundan sık sık gözden geçirme ve sipariş işlemlerine gerek duyulmayan stok kalemi aşağıdakilerden hangisidir? A) D B) C C) B D) A 2. ADR ye göre, Paketleme grubu III aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir? A) Çok tehlikeli B) Tehlikeli C) Az tehlikeli D) Tehlikesiz 3. AETR ye göre sürekli olarak 4,5 saatlik araç kullanma süresi içerisinde alınacak mola süresi kaç dakikadan az olamaz? A) 10 B) 15 C) 20 D) Antrepo veya geçici depolama yerlerindeki eşyayı gümrük idaresinin izni olmadan kısmen veya tamamen çıkarmak veya değiştirmek fiili için 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununda hangi ceza öngörülmüştür? A) Eşyanın gümrüklenmiş değerinin iki katı idari para cezası B) Eşyanın gümrüklenmiş değerinin dört katı para cezası C) Altı aydan üç yıla kadar hapis ve beşbin gün adli para cezası D) Onbin gün adli para cezası 5. Aşağıdakilerden hangisi çalışanların belirli bir dönemdeki fiili başarı durumlarını ve geleceğe yönelik gelişme potansiyellerini belirleyen çalışmalar ı tanımlamaktadır? A) Motivasyon B) Eşgüdümleme C) Kariyer planlama D) Performans değerleme 6. Aşağıdakilerden hangisi finansal yönetimin \"Yatırım Kararları\" kapsamında yer almaz? A) Stokların miktarı B) Sermaye bütçelemesi C) Kasa ve bankada tutulacak para miktarı D) Karın ne kadarının işletmede tutulacağı 7. Aşağıdakilerden hangisi harçların niteliklerinden biri değildir? A) Kamu kuruluşlarının verdiği hizmet dolayısıyla alınır B) Harç alınabilmesi için verilen hizmetin kamusal hizmet olması gerekir C) Harçlar da vergiler gibi zora dayanır D) Vergiler gibi karşılıksız olarak alınır 8. Aşağıdakilerden hangisi ihracatçının ithalatçıya gönderdiği satış şeklini gösteren belgedir? A) Proforma fatura B) Çeki listesi C) Ticari fatura D) Dolaşım belgesi

2 9. Aşağıdakilerden hangisi kamu hukukunun dallarından biri değildir? A) Ceza Hukuku B) Vergi Hukuku C) Borçlar Hukuku D) İdare Hukuku 10. Aşağıdakilerden hangisi mamulün hayat seyri dikkate alındığında, yoğun rekabetin yaşandığı, satış ve kar tutarlarının en üst noktaya ulaştığı, reklamların yeniden önem kazanmaya başladığı dönemdir? A) Gerileme dönemi B) Olgunluk dönemi C) Büyüme dönemi D) Sunuş dönemi 11. Aşağıdakilerden hangisi Müşteri İlişkileri Yönetimi\'nin (CRM) stratejik ortaklık konularından biri değildir? A) İstihbarat B) Rekabet C) Pazarlama D) Satış 12. Aşağıdakilerden hangisi raf sistemlerinden birisi değildir? A) Sırt sırta raf sistemi B) Kayar raf sistemi C) Hareketli raf sistemi D) Merkezi raf sistemi 13. Aşağıdakilerden hangisi sevk irsaliyesinin özelliklerinden değildir? A) Muhasebe kayıtlarında esas alınmaz B) Sevk irsaliyesinde birim fiyat ve tutar belirtilir C) Malın nereye ve kime gönderildiği belirtilir D) Sevk irsaliyesi 3 nüsha olarak düzenlenir 14. Aşağıdakilerden hangisi \"trafik kazasında\" asli kusur sebebi sayılır? A) Şeride tecavüz etmek B) Düşük hızla seyretmek ve gereksiz fren yapmak C) Öndeki aracı yakından takip etmek D) Öndeki aracı geçmek 15. Bacak kemiği kırıklarında atel bulunmadığında aşağıdakilerden hangisi uygulanır? A) Kırık olan ayak yukarıda kalacak şekilde, yan yatış pozisyonuna alınır B) Kazazedede oturtularak kırık bölge aşağı sarkacak şekilde bir pozisyon alınır C) Kırık olan ayak aşağıda kalacak şekilde, yarı yatış pozisyonuna alınır D) İki bacak arasına yumuşak malzeme konularak birbirine bağlanır 16. Bir hukuki işlemi kanunun ön gördüğü şekilde yapmamanın müeyyidesi (yaptırımı) aşağıdakilerden hangisidir? A) Tazminat B) Ceza C) Hükümsüzlük (butlan) D) İptal edilebilirlik

3 17. Bir işletme, özellikleri birbirinden farklı birden çok pazara girecekse sistem yaklaşımına göre nasıl bir yol izlemelidir? A) Her pazar için farklı reklam programı uygulamalıdır. B) Her pazar için farklı mal tasarımı yapmalıdır. C) Her pazar için farklı fiyat saptamalıdır. D) Her pazar için ayrı pazarlama karması oluşturmalıdır. 18. Bir konteynerin, Giriş Konteyner Kayıt ve Takip Formunun tescil tarihinden itibaren ne kadar süre içerisinde ihracı zorunludur? A) 1 ay B) 3 ay C) 6 ay D) 12 ay 19. CMR Konvansiyonuna göre, kararlaştırılan zaman limiti yoksa, yükün kaybolduğuna kesin kanıt oluşturmaması için, taşımacının yükü almasından sonra, kaç gün içinde teslim edilmiş olması gerekir? A) 30 B) 45 C) 60 D) CMR sözleşmesine göre eşyanın teslimi ile ilgili olarak mahkeme, kasdi fena hareket hükmüne varmışsa kayıp, hasar, zarar ve gecikmelerin yarattığı kayıpların tazmini için mahkemeye en geç ne kadar süre sonra başvurulabilir? A) 1 yıl B) 2 yıl C) 3 yıl D) 4 yıl 21. Denizyolu ile gelip genel antrepoya boşaltılmış, antrepo rejimi beyanında bulunulmuş eşyanın buralarda bekleme süresi ne kadardır? A) 7 gün B) 30 gün C) 45 gün D) Sınırsız 22. Geçiş Belgeleri Dağıtım Esasları Yönergesine göre, aşağıdaki hangi yetki belgesinin eki taşıt belgelerinde kayıtlı taşıtlar için geçiş belgesi tahsis edilmez? A) C1 B) C3 C) M2 D) M3 23. Gümrüklerden geçiş karnelerinin geçerlilik süreleri yoksa veya geçerlilik süreleri bitmiş ya da geçerli olmayan ülkeler arasında Türkiye\'nin ismi bulunuyorsa, aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Türkiye\'ye girişine izin verilir B) Türkiye\'ye girişine bir defalık izin verilir C) Türkiye\'ye girişine izin verilmez D) Türkiye\'ye girişine teminat vermesi durumunda izin verilir

4 24. Haksız rekabette bir yıllık zamanaşımı ne zaman işlemeye başlar? A) Olayın meydana geldiği andan itibaren B) Fiilin sona erdiği andan itibaren C) Davaya hakkı olan tarafın bunu öğrendiği andan itibaren D) Ticaret odasının haksız rekabetin varlığını onayladığı tarihten 25. Hukuki işlemin meydana gelmesini sağlayan kurucu unsurların bulunmaması halinde aşağıdakilerden hangisi ortaya çıkar? A) Mutlak butlan B) Nispi butlan C) Eksiklik D) Yokluk 26. İş Kanununa göre, iş ilişkilerinde eşit davranma ilkesine aykırı davranma halinde iş veren ne kadarlık bir tazminat ödemek zorundadır? A) 1 aylık ücret tutarı B) 3 aylık ücret tutarı C) 4 aylık ücret tutarı D) 4 aylık ücret tutarı 27. İş Kanununa göre nitelikleri bakımından en fazla kaç iş günü süren işlere süreksiz iş denir? A) 10 B) 20 C) 30 D) İşletmenin günlük nakit gereksinimlerini karşılayabilme gücü neyi ifade etmektedir? A) Borç ödeme gücünü B) Sermaye yapısının gücünü C) Yatırımların kârlılığını D) Likidite gücünü 29. Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa göre yaptırımların konusunu oluşturan eşyanın kaim değerinden neyi anlamak gerekir? A) Eşyanın piyasa değerini B) Eşyanın gümrüklenmiş değerini C) Eşyanın sigorta değerini D) Eşyanın komisyonca tespit edilecek değerini 30. Kaçakçılıkla Mücadele Kanununda tanımlanan suçların ve kabahatlerin, bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde, verilecek cezanın uygulaması ne şekilde olur? A) Verilecek ceza yarısı oranında arttırılır B) Verilecek ceza bir kat oranında arttırılır C) Verilecek ceza iki kat oranında artırılır D) Verilecek ceza aynı kalır 31. Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre, taşıt yolunun dar olduğu yerlerde aksine bir işaret yoksa geçiş önceliği sıralaması açısından aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Otomobil kamyonete B) Kamyon arazi taşıtına C) Kamyon lastik tekerlekli traktöre D) Kamyonet minibüse

5 32. Karayolu hamule senedinde hangisinin bulunması zorunlu değildir? A) Eşyanın ambalaj cinsi B) Eşyanın kaç parça olduğu C) Eşyanın özel marka, sayı ve işaretleri D) Eşyanın sigorta edilmesi için talimat 33. Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre, aşağıdakilerden hangisi uluslararası yolcu ve eşya taşımaları kapsamında değildir? A) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre, aşağıdakilerden hangisi uluslararası yolcu ve eşya taşımaları kapsamında değildir? B) Türkiye den karayolu taşıtları ile diğer ülkelere yapılan ikili taşımaları C) Diğer ülkelerden karayolu taşıtları ile Türkiye ye yapılan ikili taşımaları D) İndirme, bindirme ve/veya yükleme boşaltma yerleri, taşımayı yapan taşıtın ait olduğu ülke taşımaları 34. Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre, aşağıdaki yetki belgesi sahiplerinden hangileri taşıt belgelerine, özmal taşıt sayısının yarısını geçmemek üzere ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş sözleşmeli taşıt kaydettirebilir? A) M1, M2 B) C2, M3 C) C2, L1 D) N2, M2 35. Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre, C2 türü yetki belgesi için aşağıdakilerden hangisi söylenemez? A) C2 yetki belgesi eki taşıt belgelerine asgari kapasitenin dışında kaydedilecek taşıtlar 20 yaşından büyük olamaz B) C2 yetki belgesi için asgari kapasite hesabında kamyonetler de dikkate alınır C) C2 yetki belgesi sahipleri özmal taşıtları ile sahibi oldukları özmal taşıt sayısının yarısını geçmemek üzere ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş aynı cins sözleşmeli taşıtları, taşıt belgelerine kaydettirerek kullanabilirler D) C2 yetki belgesi için sözleşmeli taşıt kullanım oranı hesabında kamyonetler dikkate alınmaz 36. Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre, C3 türü yetki belgesi alabilmek için aşağıdaki şartlardan hangilerini yerine getirmek gerekir? A) En az 1 adet özmal birim taşıt ile azami yüklü ağırlıkları toplamı en az 20 ton B) En az 2 adet özmal birim taşıt ile azami yüklü ağırlıkları toplamı en az 50 ton C) En az 3 adet özmal birim taşıt ile azami yüklü ağırlıkları toplamı en az 75 ton D) En az 4 adet özmal birim taşıt ile azami yüklü ağırlıkları toplamı en az 100 ton 37. Karayolu taşıtının, taşıt dizisinin veya konteynerin yükü ve bu yüke ilişkin TIR karnesi ile birlikte kontrol amacıyla varış gümrük idaresine sunulmasına ne ad verilir? A) Bir TIR işleminin başlaması B) Bir TIR işleminin sona ermesi C) Bir TIR işleminin ibrası D) Ağır ve havaleli eşya taşıması 38. Kazazedenin elektrik akımından kurtarılması sırasında aşağıdakilerden hangisinin yapılması doğrudur? A) Çıplak elle ıslak metal ve malzemelere dokunmak. B) Kuru olan plastik ve tahta malzeme ile kazazedeyi akımdan uzaklaştırmak. C) Akımı kesmeyle zaman kaybetmeden kazazedeyi çekerek kurtarmak D) Kazazedeyi bir hekim veya uzmanın müdahale etmesi için yardım beklemek

6 39. Operasyonel süreçlerin sağlıklı işleyebilmesine yardımcı olan süreçlerdir. Yukarıda tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir? A) Kritik süreç B) Yardımcı süreç C) Ara süreç D) Destek süreç 40. Verginin Tebliği\" ne demektir? A) Kanunlarca gösterilen matrah ve nispetler üzerinden hesaplanarak vergi alacağını miktar üzerinden tespit edilmesidir. B) Mükellefin vergi borcunu ödeyebilmesi için vergi dairesinin tarh ettiği vergiyi bildirmesidir. C) Tarh ve tebliğ edilen verginin ödenmesi gereken safhaya gelmesidir. D) Bütün vergilendirme süreçleri tamamlanmış verginin ilgili vergi dairesine ödenmesi işlemidir. 41. Sevk mektubunun düzenlendiği durumlarda aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Taşıma sözleşmesinin kurulduğuna karinedir. B) Malların teslim alındığına dair karinedir. C) Mülkiyeti tevsik eden bir evraktır. D) CMR konvansiyonun uygulanması için zorunlu bir unsur değildir. 42. Sigortacılar, CMR konvansiyonuna göre, tazminat ödeme miktarı belirlenirken kullandıkları 8.33 SDR hesaplamasında malın hangi özelliğini dikkate alırlar? A) Kalitesi B) Adet veya net ağırlık C) Cinsi ve ağırlığı D) Brüt ağırlığı 43. Sınır kapıları ile bu kapılardan çıkış yapılan ülke eşleşmesinde aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Yayladağı-Hatay-Suriye B) Gürbulak-Ağrı-İran C) İpsala-Kırklareli-Yunanistan D) Öncüpınar-Kilis-Suriye 44. Stokların, alacakların ve nakitlerin en üst düzeyde tutulduğu çalışma sermayesi politikası aşağıdakilerden hangisidir? A) Riskli B) Durağan C) İhtiyatlı D) Atılgan 45. Ticari işletmeyi devreden kimsenin devrin tescil ve ilanından sonraki borç ve yükümlülüklerinden dolayı devir alanla birlikte kaç yıl süreyle zincirleme sorumludur? A) 1 B) 2 C) 3 D) 5

7 46. TIR Sözleşmesi Uygulama Esaslarına göre TIR karnelerinin (4, 6, 14, 20 yapraklı) geçerlilik süresi, TIR karnesinin veriliş tarihinden itibaren kaç gündür? A) 30 gün B) 45 gün C) 60 gün D) 90 gün 47. TIR Uygulama Tebliğine göre, onay belgesinin gerçeğe aykırı (sahte) olarak tanzim edildiğinin tespit edilmesi halinde aşağıdakilerden hangisi uygulanır? A) Aynı taşıta, 3 ay süreyle onay belgesi verilmez. B) Talep üzerine belge yenilenir. C) Onay belgesi iptal edilir. Aynı taşıta, 6 ay süreyle onay belgesi verilmez D) Taşımacılık sonuçlanıncaya kadar kullanılmasına izin verilir. 48. Toplam kalite yönetimine göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Sürekli iyileştirme B) İş kazalarının ortadan kaldırılması C) Üretkenlik,verimlilik sistemlerinin göz ardı edilmesi D) İşlerin bir defa da doğru bir şekilde yapılması 49. Türk Ticaret Kanununa göre, eşya taşımasında zamanaşımı süresi ne zaman işlemeye başlar? A) Eşyanın taşımacıya teslim tarihinden itibaren B) Eşyanın gönderilene teslim tarihten itibaren C) Eşyanın hasar gördüğü tarihten itibaren D) Eşyanın gönderilene teslim tarihinden 7 gün sonra 50. Yükün teslim yerine varışından önce taşımaya sevk mektubunda belirtilen şekilde devam etmek imkansızsa veya teslim yerine varışından sonra teslim edilemiyorsa taşımacının alabileceği önlemlerle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez? A) Taşımacı yükü onları tasarruf etme hakkına sahip olan kişi hesabına boşalttıktan sonra o kişi adına koruma altına alır B) Taşımacı yükü onları tasarruf etme hakkına sahip olan kişi hesabına boşaltması üzerine taşıma işi sona ermiş sayılır C) Taşımacı yükü onları tasarruf etme hakkına sahip olan kişi hesabına 7 gün sonra boşaltabilir D) Taşımacı yükü onları tasarruf etme hakkına sahip olan kişi adına üçüncü bir kişiye verebilir. Bu takdirde üçüncü kişinin seçiminde tedbirli davranmak dışında hiçbir sorumluluğu kalmaz

8 1 B 26 C 2 C 27 C 3 B 28 D 4 A 29 B 5 D 30 C 6 D 31 D 7 D 32 C 8 C 33 D 9 C 34 B 10 B 35 B 11 B 36 C 12 D 37 B 13 B 38 B 14 A 39 B 15 D 40 B 16 C 41 B 17 D 42 D 18 C 43 C 19 C 44 C 20 C 45 B 21 D 46 C 22 A 47 C 23 C 48 C 24 C 49 B 25 D 50 C

T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (28 EYLÜL 2013) ULUSLARARASI EġYA-KARGO TAġIMACILIĞI ORTA

Detaylı

1. Üzerinde silinti/kazıntı bulunan TIR Karneleri gümrük idarelerinde nasıl işlem görür?

1. Üzerinde silinti/kazıntı bulunan TIR Karneleri gümrük idarelerinde nasıl işlem görür? 1. Üzerinde silinti/kazıntı bulunan TIR Karneleri gümrük idarelerinde nasıl işlem görür? A) Gümrük idarelerince kabul edilmez B) Gümrük idarelerince kabul edilir C) Gümrük idarelerince yenisi verilir D)

Detaylı

28 EYLÜL 2013 ÜDY sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa göre ihraç eşyasının gümrüklenmiş değerinden ne anlaşılır?

28 EYLÜL 2013 ÜDY sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa göre ihraç eşyasının gümrüklenmiş değerinden ne anlaşılır? 1. 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa göre ihraç eşyasının gümrüklenmiş değerinden ne anlaşılır? A) Eşyanın FOB kıymeti ile gümrük vergileri toplamı B) Eşyanın FOB kıymeti C) Eşyanın CIF kıymeti

Detaylı

A) Ceza aynı kalır. B) Ceza yarı oranında azaltılır. C) Ceza yarı oranında arttırılır. D) Ceza 1 kat oranında arttırılır

A) Ceza aynı kalır. B) Ceza yarı oranında azaltılır. C) Ceza yarı oranında arttırılır. D) Ceza 1 kat oranında arttırılır 1. Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa göre kaçak eşya naklinde kullanılan taşıt sahibinin aracın değeri kadar teminatı alıkoyma tarihinden itibaren kaç gün içinde gümrük idaresine teslim etmesi halinde araç

Detaylı

YÖNETMELİK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 31 Aralık 2011 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28159 YÖNETMELİK Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 11/6/2009

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (17 EKİM 2015) ULUSLARARASI EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI ORTA

Detaylı

- Borcun Kaynakları (Sözleşme, Haksız Fiil ve Sebepsiz Zenginleşme)- Sözleşmenin Kuruluşu

- Borcun Kaynakları (Sözleşme, Haksız Fiil ve Sebepsiz Zenginleşme)- Sözleşmenin Kuruluşu GENEL OLARAK SÖZLEŞMELER HUKUKU - Borcun Kaynakları (Sözleşme, Haksız Fiil ve Sebepsiz Zenginleşme)- Sözleşmenin Kuruluşu - Sözleşmelerin Şekli - Genel İşlem Koşulları - Sözleşme Konusu Edimin İfası -

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) ULUSLARARASI EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI ORTA

Detaylı

Gümrük ile ilgili Cezalar Gümrük Kanunu, Gümrük Yönetmeliği, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu

Gümrük ile ilgili Cezalar Gümrük Kanunu, Gümrük Yönetmeliği, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu Gümrük ile ilgili Cezalar Gümrük Kanunu, Gümrük Yönetmeliği, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu Gümrük tarifesi veya vergilendirme unsurlarında aykırılık İlgili Kanun: Madde 234-1 (a) Cezası: İthalat vergilerinden

Detaylı

25 ARALIK 2010 ÜDY 3

25 ARALIK 2010 ÜDY 3 1) CMR Sözleşmesine göre, yükü teslim aldığı sırada taşımacının kontrol etmesi gerekenlerle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Teslim aldığı parça sayısı ile sevk mektubunda yazılan parça

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (17 EKİM 2015) ULUSLARARASI YOLCU TAŞIMACILIĞI ÜST DÜZEY

Detaylı

19 MART 2011 ODY 3. Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri kalp durmasının belirtilerindendir?

19 MART 2011 ODY 3. Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri kalp durmasının belirtilerindendir? 1) M ve P türü yetki belgesi sahipleri, teslim aldıkları eşyayı, teslim aldıkları günden itibaren yurtiçi taşımalarda en geç kaç gün içinde teslimat şekline uygun olarak alıcısına ulaştırmakla yükümlüdürler?

Detaylı

25 ARALIK 2010 ÜDY 1

25 ARALIK 2010 ÜDY 1 1) D2 yetki belgesi için başvuranların, ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş özmal otobüslerle toplam kaç adet koltuk kapasitesine sahip olmaları şarttır? A) 75 B) 90 C) 100 D) 150 2) Aşağıdakilerden

Detaylı

19 MART 2011 ODY 2. 4) Bacak kemiği kırıklarında atel bulunmadığında aşağıdakilerden hangisi uygulanır?

19 MART 2011 ODY 2. 4) Bacak kemiği kırıklarında atel bulunmadığında aşağıdakilerden hangisi uygulanır? 1) D1 ve D2 yetki belgeleri için asgari kapasiteyi sağlayacak sayıda özmal otobüsün ilk başvuru ve faaliyet süresince kaç yaşından büyük olmaması şarttır? A) 10 B) 12 C) 19 D) 20 2) Trafik zabıtası, trafik

Detaylı

25 EYLÜL 2010 ÜDY 3. 2) Hangi taşıtlar Türkiye sınırları dahilinde iki nokta arasında taşıma yapamazlar?

25 EYLÜL 2010 ÜDY 3. 2) Hangi taşıtlar Türkiye sınırları dahilinde iki nokta arasında taşıma yapamazlar? 1) C2, C3 ve L2 yetki belgeleri için taşıt belgesinde kayıtlı bulunan özmal taşıtlardan hangileri asgari kapasite hesabında dikkate alınmaz? A) Kamyonetler B) 3,5 tonun üzerindeki taşıtlar C) 10 tonun

Detaylı

IĞDIR SRC ODY ÜDY MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

IĞDIR SRC ODY ÜDY MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ IĞDIR SRC ODY ÜDY MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 0 541 446 4446 0 476 227 6052 0 476 226 1602 YETKİ BELGELERİ İLE İLGİLİ AKLA GELEBİLECEK HERŞEY Yetki belgesi almanın veya yenilemenin genel şartları KARAYOLU TAŞIMA

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) ULUSLARARASI EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI ÜST

Detaylı

1. Aşağıdaki eşyalardan hangisi TIR Karnesi kapsamında taşınabilir?

1. Aşağıdaki eşyalardan hangisi TIR Karnesi kapsamında taşınabilir? 1. Aşağıdaki eşyalardan hangisi TIR Karnesi kapsamında taşınabilir? A) Purolar B) Sigaralar C) Ham tütün D) Rakı 2. Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa göre, kaçak eşya naklinde kullanılan taşıtlara Ceza Muhakemesi

Detaylı

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ TANIMLAR

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ TANIMLAR KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ TANIMLAR a) Ambar m) İliçi: bb) Motorlu taşıt: ll) Şube: aaa) Ücret tarifesi: b) Antrepo c) Ara durak n) Kamu hizmeti sözleşmesi: o) Kamu hizmeti yükümlülüğü: ç) Atıl kapasite

Detaylı

1. Aşağıdakilerden hangisi motor rölanti devrinin yüksek olmasına bağlı olarak meydana gelir?

1. Aşağıdakilerden hangisi motor rölanti devrinin yüksek olmasına bağlı olarak meydana gelir? 1. Aşağıdakilerden hangisi motor rölanti devrinin yüksek olmasına bağlı olarak meydana gelir? A) Yakıt tüketiminin artması B) Yakıt tüketiminin düşmesi C) Motorun sarsıntılı çalışması D) Motorda yağlamanın

Detaylı

TRANSİT REJİMİ. Erdem Can KARABULUT Gümrük Uzmanı Gümrük Müsteşarlığı

TRANSİT REJİMİ. Erdem Can KARABULUT Gümrük Uzmanı Gümrük Müsteşarlığı TRANSİT REJİMİ Erdem Can KARABULUT Gümrük Uzmanı Gümrük Müsteşarlığı 1 Transit Rejimi Rejim tanımı Mevzuat Transit rejiminde kullanılan belgeler Rejimin unsurları Rejim hak sahibi Hareket ve varış gümrük

Detaylı

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü. Sayı : 21902444-010.06.01/ 69668 23/12/2014 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü. Sayı : 21902444-010.06.01/ 69668 23/12/2014 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Sayı : 21902444-010.06.01/ 69668 23/12/2014 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması GENELGE (2014/KDGM- 10/GENEL) 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu nun 26 ncı maddesinde

Detaylı

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Sayı : 21902444-010.06.02-81364 04/12/2015 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Sayı : 21902444-010.06.02-81364 04/12/2015 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Sayı : 21902444-010.06.02-81364 04/12/2015 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması GENELGE (2015/KDGM- 06/GENEL) 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu nun 26 ncı maddesinde

Detaylı

GEÇİCİ İTHALAT REJİMİ

GEÇİCİ İTHALAT REJİMİ GEÇİCİ İTHALAT REJİMİ MEVZUAT: 4458 sayılı Gümrük Kanunu (5911 ile değişik) 128 ila 134 üncü maddeleri. 21.10.2004 tarihli ve 2004/7905 sayılı BKK eki Geçici İthalat Sözleşmesi 07.10.2009 tarihli 2009/15481

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (06 ŞUBAT 2016) ULUSLARARASI EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI ORTA

Detaylı

YENİ YÖNETMELİĞE GÖRE YENİ ÜDY SORULARI

YENİ YÖNETMELİĞE GÖRE YENİ ÜDY SORULARI YENİ YÖNETMELİĞE GÖRE YENİ ÜDY SORULARI C2 yetki belgesi için başvuranların, ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş A) 1 B) 3 C) 11 D) 12 C3 yetki belgesi için başvuranların, ticari olarak kayıt ve tescil

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (06 ŞUBAT 2016) ULUSLARARASI EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI ÜST

Detaylı

ODY-4 17 EKİM 2015 SINAV SORULARI

ODY-4 17 EKİM 2015 SINAV SORULARI 1 1. Cumhurbaşkanı yayımlanmasını uygun bulmadığı kanunları bir daha görüşülmek üzere gösterdiği gerekçeleri ile birlikte ne kadar süre içerisinde TBMM ye geri gönderir? A. 10 gün B. 15 gün C. 30 gün D.

Detaylı

NAKLİYE SİGORTALARI DAHİLDE İŞLEME REJİMİ HARİÇTE İŞLEME REJİMİ

NAKLİYE SİGORTALARI DAHİLDE İŞLEME REJİMİ HARİÇTE İŞLEME REJİMİ Öğr. Gör. Fırat GÜLTEKİN İhraç veya ithal edilen eşyanın taşınması esnasında meydana gelebilecek risklerin sigortalanmasına ilişkin esasları içerir. Teslim şekilleri çerçevesinde hangi tarafın sigorta

Detaylı

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY Transit Rejimi 2014 AB Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık A.Ş Uzmanları Tarafından Hazırlanmıştır Tüm Hakları Saklıdır. https://www.abcustoms.eu SUNUŞ Dış ticaret mevzuatı sıklıkla revizyona tabi tutulması

Detaylı

K TÜRÜ YETKI BELGELERI IÇIN; KARAYOLLARI TAŞIMA YÖNETMELİĞİ NİN ESKİ VE YENİ HALİ

K TÜRÜ YETKI BELGELERI IÇIN; KARAYOLLARI TAŞIMA YÖNETMELİĞİ NİN ESKİ VE YENİ HALİ K TÜRÜ YETKI BELGELERI IÇIN; KARAYOLLARI TAŞIMA YÖNETMELİĞİ NİN ESKİ VE YENİ HALİ ESKİ HALİ YENİ HALİ MADDE 1 11/06/2009 tarihli ve 27255 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği nin

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) ULUSLARARASI YOLCU TAŞIMACILIĞI ÜST DÜZEY

Detaylı

V. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ADANA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

V. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ADANA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU V. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ADANA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLA NMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 C1 YETKİ BELGE 1-Temsil ilzama yetkili kişilerce imzalanmış

Detaylı

VI.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANTALYA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

VI.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANTALYA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU VI.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANTALYA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRAN O HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) sözleşmeler bölümünde mevcut olan başvuru formuna; taşımacı

Detaylı

XI. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (TRABZON) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

XI. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (TRABZON) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU XI. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (TRABZON) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 C1 YETKİ BELGESİ 2-Temsil ve ilzama yetkili kişilerce imzalanmış

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (25 ARALIK 2010) ODY 1

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (25 ARALIK 2010) ODY 1 T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (25 ARALIK 2010) ODY 1 SINAV SORULARI Bu kitapçık 50 (elli) soru ve 12 (on iki) sayfadan

Detaylı

SRC 3 1. Debriyaj balatasının sıyrılarak aşınmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir? A. Aracı hızlı kullanmak B. Aracı hızlı kullanmamak C.

SRC 3 1. Debriyaj balatasının sıyrılarak aşınmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir? A. Aracı hızlı kullanmak B. Aracı hızlı kullanmamak C. SRC 3 1. Debriyaj balatasının sıyrılarak aşınmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir? A. Aracı hızlı kullanmak B. Aracı hızlı kullanmamak C. Yağ seviyesini kontrol etmemek D. Ani ve sert kalkış yapmak

Detaylı

T.C. GÜMRÜK ve TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE ( 2012/2)

T.C. GÜMRÜK ve TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE ( 2012/2) T.C. GÜMRÜK ve TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı : B.21.0.GGM.0.17.01.00-10.06.01 Konu : Özet Beyan Uygulaması 24/01/2012 GENELGE ( 2012/2) 4458 sayılı Gümrük Kanunu ve buna bağlı Gümrük

Detaylı

IV. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (BURSA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

IV. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (BURSA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU IV. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (BURSA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 C1 YETKİ BELGESİ 2-Temsil ve ilzama yetkili kişilerce imzalanmış

Detaylı

1. ADR ye göre Paketleme Grubu III aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir?

1. ADR ye göre Paketleme Grubu III aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir? 1. ADR ye göre Paketleme Grubu III aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir? A) Yüksek derecede risk B) Orta derecede risk C) Düşük derecede risk D) Tehlikesiz PAKETLEME GRUBU (bir) I- Yüksek Tehlikeli!!!

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR (2008-83)

SİRKÜLER RAPOR (2008-83) DMF SİSTEM ULUSLARARASI BAĞIMSIZ DENETİM DANIŞMANLIK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. www.dmf.com.tr & dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara : Farabi Sokak 12/11 06680 Çankaya Tel: 0.312.428

Detaylı

1) Düzenleyen kimsenin imzası (Taşıyan veya onun yetkili kıldığı kişi)

1) Düzenleyen kimsenin imzası (Taşıyan veya onun yetkili kıldığı kişi) İhracatta Kullanılan Uluslararası Dokümanlar (Kaynak: İGEME Yayınları) Sevk Belgesi: Konşimento (CMR- BİLL OF LOADİNG) Sigorta Belgesi Ticari Faturalar Diğer Belgeler MESLEK KURULUŞLARINCA TASDİK EDİLEN

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI. Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü SAYI :98694136 22691.12.2012 GENELGE (2013/KDGM- 01/GENEL)

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI. Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü SAYI :98694136 22691.12.2012 GENELGE (2013/KDGM- 01/GENEL) T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü SAYI :98694136 22691.12.2012 KONU :Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması GENELGE (2013/KDGM- 01/GENEL) 4925 sayılı

Detaylı

I.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (İSTANBUL) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

I.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (İSTANBUL) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU I.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (İSTANBUL) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 C1 YETKİ BELGESİ YENİLEN MESİ 1-Temsil ve ilzama yetkili

Detaylı

10 Mart 2013 ve 9 Haziran 2013 tarihli SRC Sınavlarında sorulan sorular

10 Mart 2013 ve 9 Haziran 2013 tarihli SRC Sınavlarında sorulan sorular Bölüm 1. ULAŞTIRMA MEVZUATI 1) Aşağıdakilerden hangisi Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamındadır? a) Özel otomobillerle ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar. b) Resmi taşıtlarla ve bunların römorklarıyla

Detaylı

7 ARALIK ÜDY 3. 1. ADR ye göre, aşağıdakilerden hangisi yanıcı sıvı maddeler içerir? A) Sınıf 4.1 B) Sınıf 3 C) Sınıf 1 D) Sınıf 5

7 ARALIK ÜDY 3. 1. ADR ye göre, aşağıdakilerden hangisi yanıcı sıvı maddeler içerir? A) Sınıf 4.1 B) Sınıf 3 C) Sınıf 1 D) Sınıf 5 1. ADR ye göre, aşağıdakilerden hangisi yanıcı sıvı maddeler içerir? A) Sınıf 4.1 B) Sınıf 3 C) Sınıf 1 D) Sınıf 5 2. AETR Sözleşmesine göre, Dinlenme sürelerinden biri haftalık dinlenmeye eklenerek kesintisiz

Detaylı

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/03/20130322-14.htm

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/03/20130322-14.htm Sayfa 1 / 3 22 Mart 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28595 Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ İTHALATTA GÖZETİM UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2013/3) Kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğ; aşağıda gümrük tarife

Detaylı

B) Direksiyon hakimiyeti zorlaşır yakıt sarfiyatı artar D) Karayoluna daha fazla basınç uygulayacağı için yolun bozulmasına neden olur

B) Direksiyon hakimiyeti zorlaşır yakıt sarfiyatı artar D) Karayoluna daha fazla basınç uygulayacağı için yolun bozulmasına neden olur 17 Ekim 2015 Src 3 belgesi sınavı 1. sorunun doğru cevabı A şıkkıdır. 1. ADR ye göre aşağıdakilerden hangisi gazların sınıf numarasıdır? A) Sınıf 2 B) Sınıf 4.1 C) Sınıf 5.2 D) Sınıf 6.1 2. sorunun doğru

Detaylı

C ) Alternatör yatakları bozulur. D ) Bujiler ateşleme yapamaz. 3 ) Marş motoru aşağıdaki parçalardan hangisine hareket iletir?

C ) Alternatör yatakları bozulur. D ) Bujiler ateşleme yapamaz. 3 ) Marş motoru aşağıdaki parçalardan hangisine hareket iletir? 09 HAZİRAN 2013 SRC3 ÇIKMIŞ SORULAR 1 ) Aşağıdakilerden hangisi şaftın görevidir? A ) Diferansiyelin hareketini tekerlere iletmek B ) Vites kutusunun hareketini diferansiyele iletmek C ) Motorun hareketini

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (25 ARALIK 2010) ÜDY 3

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (25 ARALIK 2010) ÜDY 3 T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (25 ARALIK 2010) ÜDY 3 SINAV SORULARI Bu kitapçık 50 (elli) soru ve 12 (on iki) sayfadan

Detaylı

HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ)

HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) IV.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (BURSA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 B2 YETKİ 9- Varsa şube ile ilgili bilgilerin (adres, sorumlu)

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (17 EKİM 2015) ULUSLARARASI EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı

Dış Kaynaklı Doküman Listesi

Dış Kaynaklı Doküman Listesi SIRA NO DOKÜMANIN ADI YAY TAR. GÜNCELLİĞİ TAKİP ŞEKLİ SORUMLUSU BULUNDUĞU BİRİM ADET 1 ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemleri-Temel Kavramlar, Terimler ve Tarifler 19.03.2009 TSE KYT Genel Sekreterlik 1 2

Detaylı

2. Şekildeki karayolu bölümünde, yan yana çizilmiş kesik ve devamlı yol çizgileri sürücülere aşağıdakilerden hangisini bildirir?

2. Şekildeki karayolu bölümünde, yan yana çizilmiş kesik ve devamlı yol çizgileri sürücülere aşağıdakilerden hangisini bildirir? 1. Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, yetki belgesi sahibi gerçek kişilerin ölümü halinde kanuni mirasçıları veya onlar adına yetkili olanlar, bu durumu kaç gün içinde Bakanlığa bildirmek zorundadırlar?

Detaylı

Anılan rejimde ekonomik değeri olmayan atıklar ise fire olarak tanımlandığından bu atıklar dahilde işleme rejiminin konusunu oluşturmamaktadır.

Anılan rejimde ekonomik değeri olmayan atıklar ise fire olarak tanımlandığından bu atıklar dahilde işleme rejiminin konusunu oluşturmamaktadır. GÜMRÜK İŞLEMLERİNE TABİ TUTULMAKSIZIN SERBEST DOLAŞIMA SOKULAN İKİNCİL İŞLEM GÖRMÜŞ ÜRÜNE İLİŞKİN GÜMRÜK VERGİLERİ VE İDARİ PARA CEZALARINI ORTADAN KALDIRAN SÜRE (ZAMANAŞIMI) Bilindiği üzere Dahilde İşleme

Detaylı

YÖNETMELİK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 23 Ekim 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28450 YÖNETMELİK Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 11/6/2009 tarihli

Detaylı

(10/04/2014 tarih ve 15341 sayılı Bakanlık Makam Onayı ile Yürürlüğe girmiştir.)

(10/04/2014 tarih ve 15341 sayılı Bakanlık Makam Onayı ile Yürürlüğe girmiştir.) (10/04/2014 tarih ve 15341 sayılı Bakanlık Makam Onayı ile Yürürlüğe girmiştir.) TEHLİKELİ MADDE FAALİYET BELGESİ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

25 EYLÜL 2010 ÜDY 4. 4) Ticari amaçla ev ve büro eşyası taşımacılığı yapacakların alması gereken yetki belgesi türü hangisidir?

25 EYLÜL 2010 ÜDY 4. 4) Ticari amaçla ev ve büro eşyası taşımacılığı yapacakların alması gereken yetki belgesi türü hangisidir? 1) Bir taşıtın yalnız bir yetki belgesinde kayıtlı olduğunu ve bu yetki belgesi altında çalıştırılabileceğini gösteren belgeye ne denir? A) Taşıt belgesi B) Taşıt kartı C) Yetki belgesi D) Taşıt katarı

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, 05.01.2011 Sayı: 2011/18 Ref: 4/18

SĐRKÜLER Đstanbul, 05.01.2011 Sayı: 2011/18 Ref: 4/18 SĐRKÜLER Đstanbul, 05.01.2011 Sayı: 2011/18 Ref: 4/18 Konu: KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELĐĞĐNDE DEĞĐŞĐKLĐK YAPILMASINA DAĐR YAYINLANAN YÖNETMELĐK ĐLE (K) TÜRÜ YETKĐ BELGELERĐNĐN 2011 YILI ÜCRETLERĐNDE DEĞĐŞĐKLĐK

Detaylı

14 Beyan Sahibi/Temsilcisi 15 Sevkiyat/Gönderilen Yer. 100 (Dahili kullanım için) 103 Yazı ile net miktar (kg, lt, vs)

14 Beyan Sahibi/Temsilcisi 15 Sevkiyat/Gönderilen Yer. 100 (Dahili kullanım için) 103 Yazı ile net miktar (kg, lt, vs) Formu doldurmadan önce notları okuyunuz KONTROL BELGESİ ASLI EK 32 TÜRKİYE CUMHURİYETİ 2 Gönderen/İhracatçı No 8 Teslim Alan No T 5 3Formlar 4 Yük Listeleri 5 Kalemler 6Kapların Toplamı A HAREKET GÜMRÜK

Detaylı

Marka tescil. Ertan Yıldız tarafından yazıldı. Pazartesi, 13 Haziran :39 - Son Güncelleme Çarşamba, 01 Şubat :39 1 / 21

Marka tescil. Ertan Yıldız tarafından yazıldı. Pazartesi, 13 Haziran :39 - Son Güncelleme Çarşamba, 01 Şubat :39 1 / 21 1 / 21 2 / 21 3 / 21 4 / 21 Örnek Marka Tescil Belgeleri 5 / 21 6 / 21 7 / 21 8 / 21 Marka Tescil başvurusunun toplam maliyetini hesap etmeden önce marka başvurusunu kaç 9 / 21 sınıfta yapacağımızı belirlememiz

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 21/04/2015 Sayı: 2015/24 Ref : 6/24. Konu: GÜMRÜKLENMİŞ DEĞER ÜZERİNDEN HESAPLANAN CEZALAR

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 21/04/2015 Sayı: 2015/24 Ref : 6/24. Konu: GÜMRÜKLENMİŞ DEĞER ÜZERİNDEN HESAPLANAN CEZALAR GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 21/04/2015 Sayı: 2015/24 Ref : 6/24 Konu: GÜMRÜKLENMİŞ DEĞER ÜZERİNDEN HESAPLANAN CEZALAR 1. Giriş Gümrük mevzuatının öngördüğü oransal para cezalarından bazıları gümrüklenmiş değer

Detaylı

(08 ARALIK 2012) SRC 3 1. Römork takılmış bir araçta uygulanacak hız ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. Römorku çeken araç kendi

(08 ARALIK 2012) SRC 3 1. Römork takılmış bir araçta uygulanacak hız ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. Römorku çeken araç kendi (08 ARALIK 2012) SRC 3 1. Römork takılmış bir araçta uygulanacak hız ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. Römorku çeken araç kendi sınıfının hız limitlerinde kullanılabilir B. Römorku çeken

Detaylı

3. DAVAYA KONU ÖZEL USULSÜZLÜK CEZALARININ: Türü DönemiTutarı(TL) Kat Tutarı Özel Usulsüzlük Cezası 01/2003-12/2003 84.000.000.-10 840.000.000.

3. DAVAYA KONU ÖZEL USULSÜZLÜK CEZALARININ: Türü DönemiTutarı(TL) Kat Tutarı Özel Usulsüzlük Cezası 01/2003-12/2003 84.000.000.-10 840.000.000. Örnek dava dilekçesini güncelleyip kullanabilirsiniz. Vergi Mahkemesi Başkanlığı na ANTALYA 1. DAVACI...:X Gıda Dağıtım Paz.Tic.ve San.Ltd.Şti. Adres : Yeni Toptancı Hali Vakıfbank Arkası NO: 865 ANTALYA

Detaylı

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Etik Kurallar

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Etik Kurallar 1. Belli miktarda bir mal veya kıymetin ve bunların karşılığı olan paranın işlemin ardından el değiştirmesini sağlayan piyasalara ne ad verilir? A) Swap B) Talep piyasası C) Spot piyasa D) Vadeli piyasa

Detaylı

XIII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (BOLU) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

XIII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (BOLU) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU XIII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (BOLU) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANM A SÜRESİ (EN GEÇ) 1 C TÜRÜ YETKİ BELGESİ İPTALİ 2-Yetki Belgesi aslı 3-Taşıt

Detaylı

17 Ekim 2015 SRC1 SORULARI

17 Ekim 2015 SRC1 SORULARI 17 Ekim 2015 SRC1 SORULARI 1. sorunun doğru cevabı D şıkkıdır. Yolcular adına yolcu bileti tarifeli taşımalarda düzenlenir. 1. 1618 sayılı Seyahat Acenteleri Yasasına göre transfer araçlarında aşağıdakilerden

Detaylı

4857 SAYILI İŞ KANUNU'NA GÖRE UYGULANACAK PARA CEZALARI

4857 SAYILI İŞ KANUNU'NA GÖRE UYGULANACAK PARA CEZALARI 4857 SAYILI İŞ KANUNU'NA GÖRE UYGULANACAK PARA CEZALARI 4857 SAYILI İŞ KANUNU'NA GÖRE UYGULANACAK PARA CEZALAR (01.01.2012 tarihinden itibaren) Kanun Mad. Ceza Mad. Cezayı Gerektiren Fiil 1 OCAK-25 OCAK

Detaylı

07 ARALIK 2013 Ü DY 3 SINAV SORÜLARI VE AÇIKLAMALI CEVAPLARI

07 ARALIK 2013 Ü DY 3 SINAV SORÜLARI VE AÇIKLAMALI CEVAPLARI 07 ARALIK 2013 Ü DY 3 SINAV SORÜLARI VE AÇIKLAMALI CEVAPLARI 1) ADR ye göre, aşağıdakilerden hangisi yanıcı sıvı maddeler içerir? A) Sınıf 4.1 B) Sınıf 3 C) Sınıf 1 D) Sınıf 5 2) AETR Sözleşmesine göre,

Detaylı

GÜMRÜK İDARELERİNCE HANGİ DURMLARDA KDV PARA CEZASI UYGULANMALI?

GÜMRÜK İDARELERİNCE HANGİ DURMLARDA KDV PARA CEZASI UYGULANMALI? GÜMRÜK İDARELERİNCE HANGİ DURMLARDA KDV PARA CEZASI UYGULANMALI? Nevzat BOZKURT * I-Giriş: Türkiye Cumhuriyetinin bütçesi toplanan vergilerden oluşmaktadır. Bu vergilerden önemli bir kısmını da dış ticaretten

Detaylı

7 ARALIK 2013 SRC 3. 1. ADR ye göre aşağıdakilerden hangisi yanıcı sıvı maddelerin sınıf numarasıdır? A) Sınıf 4.1 B) Sınıf 3. D) Sınıf 6.

7 ARALIK 2013 SRC 3. 1. ADR ye göre aşağıdakilerden hangisi yanıcı sıvı maddelerin sınıf numarasıdır? A) Sınıf 4.1 B) Sınıf 3. D) Sınıf 6. 1. ADR ye göre aşağıdakilerden hangisi yanıcı sıvı maddelerin sınıf numarasıdır? A) Sınıf 4.1 B) Sınıf 3 C) Sınıf 2.1 D) Sınıf 6.1 2. AETR ye göre, Dinlenme sürelerinden biri haftalık dinlenmeye eklenerek

Detaylı

taraflara verilen yetki ve görevler ile sorumluluk ve yükümlülükleri, mali konuları, sözleşmenin

taraflara verilen yetki ve görevler ile sorumluluk ve yükümlülükleri, mali konuları, sözleşmenin SĐRKÜLER ĐZMĐR 27/02/2008 SAYI 2008/33 REFERANS 4/33 Ulaştırma Bakanlığından: Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (19 Kasım 2006 Tarihli ve 26351 Sayılı Resmî Gazete)

Detaylı

Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Kanun No. 5194 Kabul Tarihi : 22.6.2004

Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Kanun No. 5194 Kabul Tarihi : 22.6.2004 Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Kanun No. 5194 Kabul Tarihi : 22.6.2004 MADDE 1. 24.6.1995 tarihli ve 551 sayılı Patent Haklarının Korunması Hakkında Kanun Hükmünde

Detaylı

GÜMRÜK EŞYA TAKİP VE ANALİTİK PERFORMANS PROGRAMI (GET-APP) KULLANICI KILAVUZU

GÜMRÜK EŞYA TAKİP VE ANALİTİK PERFORMANS PROGRAMI (GET-APP) KULLANICI KILAVUZU GÜMRÜK EŞYA TAKİP VE ANALİTİK PERFORMANS PROGRAMI (GET-APP) KULLANICI KILAVUZU Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü 01.11.2017 İçindekiler KISALTMALAR VE TANIMLAR... 3 A. İTHALAT İŞLEMLERİ... 6 1.

Detaylı

EK-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU TRABZON ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRMLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

EK-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU TRABZON ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRMLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA 1 C1 YETKİ BELGESİ ALMAK İÇİN (Kendi iştigali ile ilgili Uluslararası ve Yurtiçi Eşya 2- Ticaret Odası Oda Sicil Kayıt Sureti, 3- Temsil ve ilzama yetkili olanların noter onaylı imza sirküleri,

Detaylı

XI. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (TRABZON) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

XI. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (TRABZON) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU XI. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (TRABZON) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLA NMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 C1 YETKİ BELGESİ (Kendi iştigali ile ilgili Uluslararası

Detaylı

LOJİSTİK SEKTÖRÜ YATIRIM REHBERİ

LOJİSTİK SEKTÖRÜ YATIRIM REHBERİ çi LOJİSTİK SEKTÖRÜ YATIRIM REHBERİ AHİLER KALKINMA AJANSI AKSARAY - 2014 2014 1 KURULUŞ İŞLEMLERİNDEN ÖNCE YAPILACAK İŞLEMLER 2 LOJİSTİK ŞAHIS ŞİRKETİ KURMA REHBERİ 3 ŞAHIS FİRMASI KURMA PROSEDÜRÜ VE

Detaylı

TÜRK HUKUK DÜZENİNDE MEVCUT YAPTIRIM TÜRLERİ. Dr.Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi

TÜRK HUKUK DÜZENİNDE MEVCUT YAPTIRIM TÜRLERİ. Dr.Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi TÜRK HUKUK DÜZENİNDE MEVCUT YAPTIRIM TÜRLERİ Dr.Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi 1) CEZA VE GÜVENLİK TEDBİRLERİ Hukuka aykırılıklar çok çeşitli biçimde gerçekleşebilir. Her hukuka aykırılık

Detaylı

I.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (İSTANBUL) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

I.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (İSTANBUL) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU I.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (İSTANBUL) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIR A NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 C1 YETKİ BELGESİ 1-Temsil ve ilzama yetkili kişilerce imzalanmış

Detaylı

19 MART 2011 ODY 4. 3) Tehlikeli madde ambalajları üzerinde bulunan X-Y-Z kodları ne anlama gelmektedir?

19 MART 2011 ODY 4. 3) Tehlikeli madde ambalajları üzerinde bulunan X-Y-Z kodları ne anlama gelmektedir? 1) Trafik zabıtası, trafik işaret levhası veya ışıklı işaret cihazları bulunmayan kavşaklarda geçiş hakkı ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Doğru geçen tramvay hattı bulunan karayoluna

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (06 ŞUBAT 2016) YURTİÇİ EŞYA KARGO TAŞIMACILIĞI ORTA DÜZEY

Detaylı

A MUHASEBE KPSS-AB-PS/2007. 1. İşletmede satılan ticari mallar maliyeti tutarı kaç YTL dir? 1. - 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ.

A MUHASEBE KPSS-AB-PS/2007. 1. İşletmede satılan ticari mallar maliyeti tutarı kaç YTL dir? 1. - 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ. 1. - 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE Bir işletmenin 2006 yılı genel geçici mizanında yer alan bilgilerden bazıları aşağıdadır: Borç Tutarı (Bin YTL) A MUHASEBE Alacak Tutarı Kasa 6.770 6.762 Ticari Mallar

Detaylı

(17 EYLÜL 2011) (SRC 3) 1) Kuru havada kullanılan aracın iki saniyede kat edeceği yol uzunluğu aşağıdakilerden hangisinin kontrolü için kullanılır?

(17 EYLÜL 2011) (SRC 3) 1) Kuru havada kullanılan aracın iki saniyede kat edeceği yol uzunluğu aşağıdakilerden hangisinin kontrolü için kullanılır? (17 EYLÜL 2011) (SRC 3) 1) Kuru havada kullanılan aracın iki saniyede kat edeceği yol uzunluğu aşağıdakilerden hangisinin kontrolü için kullanılır? A) Fren mesafesi B) Duruş mesafesi C) Takip mesafesi

Detaylı

VERGİ USUL KANUNU NDA YER ALAN MAKTU HADLER ARTTIRILMIŞTIR

VERGİ USUL KANUNU NDA YER ALAN MAKTU HADLER ARTTIRILMIŞTIR 29.12.2016/150-1 VERGİ USUL KANUNU NDA YER ALAN MAKTU HADLER ARTTIRILMIŞTIR ÖZET : Vergi Usul Kanunu nda yer alan ve 2017 Yılında uygulanacak hadlerin belirlendiği 476 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel

Detaylı

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY Özet Beyan 2013 AB Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık A.Ş Uzmanları Tarafından Hazırlanmıştır Tüm Hakları Saklıdır. https://www.abcustoms.eu SUNUŞ Dış ticaret mevzuatı sıklıkla revizyona tabi tutulması

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (17 EKİM 2015) ULUSLARARASI YOLCU TAŞIMACILIĞI ORTA DÜZEY

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (19 MART 2011)

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (19 MART 2011) T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (19 MART 2011) ULUSLARARASI EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SINAV SORULARI

Detaylı

ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ

ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ 1. Ticari amaçla yolcu ve yük taşıyan motorlu araç sürücüleri sürekli en fazla kaç saat araç kullanabilirler? a) 4 saat b) 6 saat c) 4.5 saat d) 3 saat 2. Tek şoför 24 saatlik

Detaylı

A)- Bazı Alacakların Yapılandırılması Kapsamında Yapılandırılan Borçlar

A)- Bazı Alacakların Yapılandırılması Kapsamında Yapılandırılan Borçlar 30.05.2017 / 15 7020 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Yayınlandı. 27.05.2017 tarihli Resmi Gazete

Detaylı

Dış Ticaret İşlemlerinde Kullanılan Belgeler - Ticari Doküman

Dış Ticaret İşlemlerinde Kullanılan Belgeler - Ticari Doküman Dış Ticaret İşlemlerinde Kullanılan Belgeler - Ticari Doküman Ticari Fatura: Dış ticaret işlemlerinde en önemli belgelerden biri ticari faturalardır. Faturalar malların gümrüklerden çekilebilmesi için

Detaylı

Önsöz... iii BİRİNCİ BÖLÜM: KARAYOLU TAŞIMACILIĞINA GİRİŞ

Önsöz... iii BİRİNCİ BÖLÜM: KARAYOLU TAŞIMACILIĞINA GİRİŞ ix İÇİNDEKİLER Önsöz... iii İkinci Baskıya Önsöz... v İçindekiler... ix BİRİNCİ BÖLÜM: KARAYOLU TAŞIMACILIĞINA GİRİŞ 1.1. Karayolu Altyapı Unsurları... 3 1.2. Karayolu Üstyapı Elemanları... 3 1.2.1. Karayolu

Detaylı

Kabul Tarihi : 22.6.2004

Kabul Tarihi : 22.6.2004 RESMİ GAZETEDE 26.06.2004 TARİH VE 25504 SAYI İLE YAYIMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİR. BAZI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun 5194 No. Kabul Tarihi : 22.6.2004 MADDE 1.

Detaylı

III.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (İZMİR) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

III.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (İZMİR) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER III.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (İZMİR) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIR AN O HİZMETİN ADI 1 B2 YETKİ BELGESİ BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 9- Varsa şube ile ilgili bilgilerin (adres, sorumlu) Ticaret Sicil Gazetesinde

Detaylı

Resmî Gazete TEBLİĞ TEBLİĞ NO: (2011/9)

Resmî Gazete TEBLİĞ TEBLİĞ NO: (2011/9) 29 Aralık 2010 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27800 (5. Mükerrer) TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON

Detaylı

Madde 1'de belirtilen ürünler, bir gümrük beyannamesi kapsamında, 25 kg veya daha az miktarda ithal edilecek ise gözetim uygulamasına tabi değildir.

Madde 1'de belirtilen ürünler, bir gümrük beyannamesi kapsamında, 25 kg veya daha az miktarda ithal edilecek ise gözetim uygulamasına tabi değildir. ''VİETNAM, ÖZBEKİSTAN VE TÜRKMENİSTAN MENŞELİ TEKSTİL ÜRÜNLERİNE GÖZETİM'' İTHALATTA G İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2004/21 ) Kapsam Madde 1-Bu Tebliğ; İthalatta Gözetim Uygulanması

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (10 MART 2013) ULUSLARARASI EġYA-KARGO TAġIMACILIĞI ORTA

Detaylı

Plastik Sektörüne Profesyonel Bakış Açısı

Plastik Sektörüne Profesyonel Bakış Açısı Plastik Sektörüne Profesyonel Bakış Açısı HİZMETLERİMİZ ve Hızlı Çözümler Gümrük Müşavirliği İthalat İşlemleri, İhracat İşlemleri, Transit İşlemleri, Antrepo İşlemleri, Devir İşlemleri, Serbest Bölge İşlemleri

Detaylı

(24 ARALIK 2011) SRC 3 1) TIR karnesi giriş-çıkış yaprakları veya veri bilgilerinin Gümrük İdaresince karşılaştırılarak, çakıştırılmasına ne ad

(24 ARALIK 2011) SRC 3 1) TIR karnesi giriş-çıkış yaprakları veya veri bilgilerinin Gümrük İdaresince karşılaştırılarak, çakıştırılmasına ne ad (24 ARALIK 2011) SRC 3 1) TIR karnesi giriş-çıkış yaprakları veya veri bilgilerinin Gümrük İdaresince karşılaştırılarak, çakıştırılmasına ne ad verilir? A) TIR işleminin sona ermesi B) TIR işleminin başlaması

Detaylı

Bedelsiz mal teslimi belge düzeni ve Form Ba-Bs Hk.

Bedelsiz mal teslimi belge düzeni ve Form Ba-Bs Hk. Bedelsiz mal teslimi belge düzeni ve Form Ba-Bs Hk. T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İZMİR VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü Sayı : 67854564-1741-51 30/01/2015 Konu : Bedelsiz

Detaylı

ŞARTLI MUAFİYET REJİMLERİNE GENEL BİR BAKIŞ (İDARENİN BİR UYGULAMASINA FARKLI YAKLAŞIM) 1

ŞARTLI MUAFİYET REJİMLERİNE GENEL BİR BAKIŞ (İDARENİN BİR UYGULAMASINA FARKLI YAKLAŞIM) 1 ŞARTLI MUAFİYET REJİMLERİNE GENEL BİR BAKIŞ (İDARENİN BİR UYGULAMASINA FARKLI YAKLAŞIM) 1 Cahit YERCİ 2 ÖZ Gümrük Kanunu (GK) nın öngördüğü sekiz gümrük rejiminden beşi şartlı muafiyet rejimi (düzenlemesi)

Detaylı