Izibiz E-Defter Teknik Kullanıcı Klavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Izibiz E-Defter Teknik Kullanıcı Klavuzu"

Transkript

1 İçindekiler 1. Kurulum Gereksinimleri Kurulum Konfigürasyon Organizasyon Yönetimi İşyeri Adı ERP Adres İlgili Kişi / İletişim Mali Mühür NACE Kodu Mali Dönem Başlangıç ve Mali Dönem Bitiş Şube Adı ve Şube Kodu Veritabanı Mali Müşavir Adres ve Mali Müşavir Çalışma Alanı Firma ve Kullanıcı Kimlik Azure Hesap Adı ve Azure Hesap Anahtarı Araçlar VT Görünüm Oluştur Yevmiye Numaralama CSV Araçları / Tümünü Temizle CSV Araçları / Dönem Sil Mali Mühür Servisi / Yükle / Kaldır / Güncelle Mali Mühür Servisi / Başlat/ Durdur / Durum Veritabanında Yapılacaklar View Oluşturma Aylık Güncelleme... 11

2 1. Kurulum Gereksinimleri.net Framework 4.5 (XP ve Windows 2003 işletim sistemlerinde desteklenmez), Microsoft SQL Server 2008 Express ve üstü veritabanı (ERP uygulaması için mevcut bir veritabanı varsa kullanılabilir) SQL Server a erişmeye Yetkili bir sql kullanıcısı o o o master, ERP ve E-Defter için oluşturulmuş veritabanlarına db_datareader rolü ile erişim, Kayıt numaralama uygulama üzerinden yapılacaksa ERP veritabanına db_datawriter rolü ile erişim, E-Defter veritabanına db_datawriter, db_owner rolü ile erişim 2. Kurulum 32 Bit İşletim sistemlerinde; /IzibizEdefter_x86/publish.htm adresinden setup dosyası indirilerek kurulum işlemi başlatılır. 3. Konfigürasyon Uygulama kurulumu tamamlandığında Veri tabanı bağlantısı yapılamadı uyarısı verilecektir. Bu uyarıya OK denildiğinde veritabanı bilgilerinin girileceği form açılacaktır. DBName : E-Defter verilerinin saklanacağı veritabanı adı, DBPassword : E-Defter veritabanına erişim sağlayacak kullanıcı şifresi, DBServer : E-Defter verilerinin saklanacağı veritabanı sunucu adı, DBUserId : E-Defter veritabanına erişim sağlayacak kullanıcı adı Bilgileri girilerek Tamam butonuna basılır. Tamam butonuna tıklandığında Ayarlar değişti, uygulama yeniden başlatılsınmı uyarısı gelecektir. Hayır denilerek sürece devam edilebilir.

3 Herhangi bir nedenle erişim sağlanamadığında Veri tabanı bağlantısı yapılamadı uyarısı verilerek konfigürasyon penceresi tekrar açılır. Başarılı bir şekilde bağlantı sağlandığında Uygulama konfigürasyonu bulunamadı. Konfigürasyon ayarlarını Demo olarak yapmak için Evet I, firma bilgileriniz ile yapmak için Hayır I seçin uyarısı gelecektir. Demo olarak Evet denildikten sonra tanımlanan bilgiler değiştirilebilir. Gerekli tanımlar yapıldıktan sonra giriş penceresi gelecektir. Öndeğer system kullanıcı bilgileri (Kullanıcı Adı / Şifre); SystemAdmin / IzibizEDefter_Admin demo / demo 4. Organizasyon Yönetimi Üst menüde Ayarlar sekmesi içerisinde yer alan Organizasyon Yönetimi butonuna tıklanarak Organizasyon Yönetimi sihirbazı açılır.

4 Kurulum esnasında Demo seçilmesi halinde Demo Organizasyon adında bir tanım görüntülenecektir. Sonraki butonu ile bir sonraki aşamaya geçilir. Demo Organizasyon tanımı değiştirilebilir, yeni kurulumda ise + Butonuna tıklanarak yeni organizasyon oluşturulur. Mevcut alan değiştirildiğinde ya da + butonuna tıklanarak yeni organizasyon adı verildiğinde alt bölümde bulunan onaylama ikonuna tıklanarak yapılan tanım kayıt altına alınmalıdır. Kayıt işlemi tamamlandığında Sonraki butonuna tıklanarak bir sonraki aşamaya geçilir.

5 Bu aşamada Demo seçildiyse Demo Şirket bilgisi görüntülenecek, Demo şirket bilgisi bir sonraki aşamada değiştirilebilecektir. Demo seçilmemesi halinde bu liste boş gelecek bir sonraki aşamada yeni firma kaydı yapılacaktır. Bir organizasyona bağlı birden fazla firma tanımı yapılabilmektedir. Mevcut tanımlarda bir değişiklik yapılması gerektiğin de listeden ilgili firma seçilip Sonraki butonuna tıklanır. Frirma tanım formunda mevcut tanımı değiştirmek için ilgili alanlar değiştirildikten sonra formun altında bulunan onay butonuna tıklanır. Yeni firma oluşturmak için + ikonuna tıklanarak tanımlar yapıldıktan sonra onay butonuna tıklanır. Bu aşamada Firma ile ilişkili bilgiler girilmelidir. Gerekli bilgiler girildikten sonra Sonraki butonu ile bir sonraki aşamaya geçilir.

6 Bu aşamada firma altında tanımlı şubeler listelenmektedir. Demo seçilmesi durumunda bir şube listelenecektir. Firma içerisinde şubeli defter basımı söz konusu ise birden fazla şube tanımı yapılabilmektedir. Yeni şube tanımı ve ya mevcut şube tanımlarında değişiklik için Sonraki butonuna tıklanarak bir sonraki aşamaya geçilir. Bu aşamada ilgili merkeze / şubeye ait veriler tanımlanmaktadır.

7 4.1. İşyeri Adı Mevcut tanım değiştirilerek onay butonuna tıklanır ya da + butonu ile yeni işyeri tanımı oluşturulur ERP Tanim : ERP tanımını ifade eden bir veri girilebilir. ERP Tipi : Kullanılan ERP Tipi seçilmelidir, CSV dosya aktarım yöntemi için CSV seçilmelidir. İşyeri No : Tablo, View ya da CSV dosyası içerisinde yer alan İşyeri numarası, Öndeğer 0 Dönem No : Tablo, View ya da CSV dosyası içerisinde yer alan Firma + Dönem numarası, Öndeğer 00101, Birden fazla firma tanımı varsa bu alan 00102, şeklinde türetilebilir. İlgili tanımlar yapıldıktan sonra Onay butonu ile yapılan tanım kayıt altına alınır Adres butonuna tıklanarak mevcut adres kaydı değiştirilebilir ya da + butonu ile yeni bir adres tanımı yapılabilir. Uygulama içerisinde biri firmanın merkez / şubesine ait biri mali müşavire ait minimum iki adres tanımı yapılmalıdır İlgili Kişi / İletişim butonuna tıklanarak mevcut iletişim kaydı değiştirilebilir ya da + butonu ile yeni bir iletişim tanımı yapılabilir. Uygulama içerisinde bir firma ilgilisine ait biri mali müşavire ait minimum iki iletişim bilgisi tanımlanmalıdır. Mali müşavir tanımlarında ilave olarak Ünvan, Sözleşme Tarihi ve Sözleşme No girilmeli, E-Defter dönemi ile MM Sözleşme Tarihi dönemi aynı olmalıdır.

8 4.5. Mali Mühür Tanım : Kurum mali mührünü ifade eden bir tanım girilmelidir. İmza Metodu : Mali mühür doğrudan uygulamanın kurulu olduğu ortamda takılı ise Mali Mühür Dongle, üzerinde mali mühür takılı uzak bir sunucuda bulunan servis aracılığı ile imzalanacaksa Mali Mühür Servisi seçeneği seçilmelidir. Servis Adresi : İmza Metodunun Mali Mühür Servisi olması durumunda imza servisi adresi yazılmalıdır. Dongle Şifre : Mali Mühür şifresi bu alana yazılmalıdır. İmza doğrulaması gerçekleştir : Canlı kullanım esnasında işaretlenmelidir. Zaman Damgası Kullan : Opsiyoneldir, kullanılması tavsiye edilir. Adres : Zaman damgası servis adresi, Kullanıcı Adı : Zaman damgası kullanıcı adı, Şifre : Zaman damgası şifresi, Port : Zaman damgası servis portu 4.6. NACE Kodu E-Defter için zorunlu olan NACE kodu bilgisi yazılmalıdır Mali Dönem Başlangıç ve Mali Dönem Bitiş Mali Dönem tanımı bu alanda yapılacaktır. Her yıl değiştirilmesi gereklidir Şube Adı ve Şube Kodu Firmada şubeli yaı yoksa Şube Adı kısmı boş, Şube kodu kısmı Öndeğer 0 olarak kalabilir. Birden fazla şube olması halinde ilki Merkez olacak şekilde 3 haneli (001,002 vb) şube kodu verilmelidir Veritabanı E-Defter verilerinin alınacağı veritabanı bilgieri bu bölümde girilmektedir.

9 4.10. Mali Müşavir Adres ve Mali Müşavir Adres ve İletişim tanımlarının aynısı Mali Müşavir içinde yapılmaktadır Çalışma Alanı Veritabanında oluşturulan e-defter dosyalarının uygulama üzerinde görüntülenmesi ve GIB e yüklenebilmesi için bu alanda tanımlı klasöre veriler aktarılmaktadır Firma ve Kullanıcı Kimlik Kurulum esnasında iletilmiş kimlik bilgileri bu alana girilmelidir Azure Hesap Adı ve Azure Hesap Anahtarı Opsiyonel Azure entegrasyonu için gerekli hesap bilgileri bu alanlara girilmektedir. 5. Araçlar 5.1. VT Görünüm Oluştur Uygulama içerisinde tanımlı ERP viewları bu bölümden oluşturulabilir Yevmiye Numaralama Uygulama içerisinde tanımlı ERP yevmiye madde numaralama işlemi bu bölümden yapılabilir CSV Araçları / Tümünü Temizle Veri alma seçeneğinin CSV olması durumunda CSV ile alınarak tabloya atılmış tüm verileri temizler CSV Araçları / Dönem Sil Veri alma seçeneğinin CSV olması durumunda CSV ile alınarak tabloya atılmış seçili dönem verilerini temizler Mali Mühür Servisi / Yükle / Kaldır / Güncelle İmza fonksiyonu mali mühür servisi aracılığıyla kullanılmak isteniyorsa bu alandan mali mühür servisi kurulabilir. Yükle / Kaldır fonksiyonları ilgili servisi kullanıcının windows servisler içerisine yükler ya da kaldırır. Güncelle fonksiyonu ile imza servisi güncellenebilir Mali Mühür Servisi / Başlat/ Durdur / Durum Mali mühür servisi ilgili butonlar aracılığıyla başlatılabilir, durdurulabilir ve durumu sorgulanabilir.

10 6. Veritabanında Yapılacaklar 6.1 View Oluşturma Yazılmış olan view scriptini veri tabanına eklenmesi gerekmektedir. create View l_entrydetail as Select CAST(e.INCKEY_NO AS INT) detailref, CAST(b.RES_YEVM_NO AS INT) entryref, a.globlineno linenumber, --e.aysira linenumber, CAST(b.RES_YEVM_NO AS INT) linenumbercounter, substring(a.hes_kod,1,3) accmainid, c.hs_adi accmainiddesc, cast(a.hes_kod as nvarchar) accsubid, cast(d.hs_adi as nvarchar) accsubdesc, cast(a.tutar as float) amount, case when a.ba = '1' then 'D' else 'C' end debitcreditcode, SUBSTRING(CONVERT(NVARCHAR,a.TARIH, 112),0,5) + '-' + SUBSTRING(CONVERT(NVARCHAR,a.TARIH, 112),5,2) + '-' + SUBSTRING(CONVERT(NVARCHAR,a.TARIH, 112),7,2) postingdate, Case e.belge_tipi When 'Fatura' Then 'invoice' When 'Cari' Then 'cari' When 'Kasa' Then 'receipt' When 'Senet' Then 'voucher' When 'M.Senet' Then 'voucher' When 'S.Ciro' Then 'voucher' When 'B.Senet' Then 'voucher' When 'Çek' Then 'check' When 'M.Çek' Then 'check' When 'Ç.Ciro' Then 'check' When 'B.Çek' Then 'check' When 'Dekont' Then 'other' When 'Müstahsil' Then 'other'

11 When 'Banka' Then 'other' When 'Bordro' Then 'other' Else null End documenttype, cast(case e.belge_tipi When 'Dekont' Then 'Dekont' When 'Müstahsil' Then 'Müstahsil' When 'Banka' Then 'Banka' When 'Bordro' Then 'Personel' Else null End as nvarchar) doctypedesc, cast(e.belge_no as nvarchar) documentnumber, cast(a.fisno as nvarchar) documentreference, cast(b.res_yevm_no as INT) entrynumbercounter, SUBSTRING(CONVERT(NVARCHAR,e.TARIH, 112),0,5) + '-' + SUBSTRING(CONVERT(NVARCHAR,e.TARIH, 112),5,2) + '-' + SUBSTRING(CONVERT(NVARCHAR,e.TARIH, 112),7,2) documentdate, NULL paymentmethod, a.aciklama detailcomment, 6.2 Aylık Güncelleme Dönem sonu hesap işlemleri yapıldıktan sonra yevmiye numaralamanın ardışık sayı olarak gitmesi gerekmektedir. Numaralama için gerekli aylık güncelleme scriptti aşağıdaki gibidir. UPDATE EMF SET EMF.RES_YEVM_NO = EMF.JN + 1 FROM ( SELECT RES_YEVM_NO, ROW_NUMBER() OVER (ORDER BY FIS.TARIH) JN FROM TBLMUHMAS MUH INNER JOIN TBLMUHFIS FIS ON FIS.FISNO=MUH.MAS_FISNO AND FIS.AY_KODU=MUH.AY_KODU WHERE MONTH(FIS.TARIH) IN (1) AND YEAR(FIS.TARIH) = 2015 ) EMF

12 UPDATE EML SET EML.GLOBLINENO = EML.GN FROM ( SELECT EL.GLOBLINENO, ROW_NUMBER() OVER (ORDER BY EF.RES_YEVM_NO) GN FROM TBLMUHFIS EL INNER JOIN TBLMUHMAS EF ON EL.FISNO=EF.MAS_FISNO AND EF.AY_KODU=EL.AY_KODU WHERE MONTH(EL.TARIH) IN (1) AND YEAR(EL.TARIH) = 2015 ) EML

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü)

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü) HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu () 24.10.2011 İÇİNDEKİLER 1. Kurulum... 1 2. Uygulamayı çalıştırma... 1 3. Ayarlar... 3 3.1. Netsis Bağlantı Ayarları... 4 3.2. Şube Eşleştirme... 5

Detaylı

01 HAZİRAN 2015 İZİBİZEDEFTER SON KULLANICI KLAVUZU

01 HAZİRAN 2015 İZİBİZEDEFTER SON KULLANICI KLAVUZU 01 HAZİRAN 2015 İZİBİZEDEFTER SON KULLANICI KLAVUZU İçindekiler 1. Giriş... 2 2. Organizasyon Tanımı... 5 3. Açılış... 17 4. Defter Sihirbazı... 17 5. İmzalama... 22 6. Berat Oluşturma... 22 7. Berat İmzalama...

Detaylı

Coslat Monitor (Raporcu)

Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor, Coslat Firewall, Hotspot ve Mirror uygulamalarında oluşturulan zaman damgalı kayıtların analiz edilmesini ve raporlanmasını sağlayan uygulamadır. Coslat Monitor

Detaylı

İzibiz E-Defter Son Kullanıcı Kullanım Klavuzu

İzibiz E-Defter Son Kullanıcı Kullanım Klavuzu İçindekiler 1. Giriş... 2 2. Açılış... 2 3. Defter Sihirbazı... 3 4. İmzalama... 7 5. Berat Oluşturma... 7 6. Berat İmzalama... 8 7. GIB e Gönder... 8 8. Berat İndir... 8 9. Görüntüle... 9 10. Görüntüle...

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri LOGO PROGRAM KURULUMU VE AYARLARI Logo programlarının yüklemesi için kullanılacak,setup dosyaları ftp://download.logo.com.tr/ adresinden indirilerek yapılır. Örneğin Kobi ürünleri için; ftp://download.logo.com.tr/windows/kobi/guncel/go_plus/klasöründen

Detaylı

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace Kurulumu Öncesinde Yapılması Gereken İşlemler Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 veya daha yeni işletim sistemlerinde Programlar

Detaylı

ELEKTRONİK DEFTER HAKKINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

ELEKTRONİK DEFTER HAKKINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR ELEKTRONİK DEFTER HAKKINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Mükellef/Düzenleyen Bilgileri Ekranı Ekrandaki tüm bilgilerin eksiksiz doldurulmasının yanında, düzgün bilgilerinde girilmesi gerekmektedir.

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

Defterdar Teknik Doküman

Defterdar Teknik Doküman EYLÜL 2014 sürüm 1.0 İzibiz Bilgi Teknolojileri A.Ş. Tel: 0 850 811 11 99 satis@izibiz.com.tr www.izibiz.com.tr İçindekiler 1 GİRİŞ... 1 1.1... Kapsamı ve Amacı... 1 1.2... Genel Bakış... 1 2 DEFTERDAR

Detaylı

DESTEK DÖKÜMANI GO 3 DEMO KURULUMU VE AYARLARI

DESTEK DÖKÜMANI GO 3 DEMO KURULUMU VE AYARLARI GO 3 DEMO KURULUMU VE AYARLARI GO 3 demo setinin çalışması için öncelikle bilgisayarda veya sunucuda Microsoft Sql Server ın kurulu olması gerekmektedir.eğer mevcut değil ise aşağıdaki linklerden kurulum

Detaylı

E-Mükellef Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu

E-Mükellef Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu E-Mükellef Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu E-Mükellef Kontrol programı bir Windows Servis Uygulaması olarak çalışmaktadır. Sistem gereksinimleri; 1..Net Framework 4.6.2 veya üzeri 2. Microsoft Windows

Detaylı

E-Defter Destek Dokümanı

E-Defter Destek Dokümanı E-Defter Destek Dokümanı 1. E-Defter Uygulaması 2. Ayarların Yapılandırması a. Firma Bilgileri i. Vergi Dairesi, Nace Kodu Tanımları ii. Adres Bilgilerinin Tanımlanması iii. Mali Müşavir Bilgilerinin Tanımlanması

Detaylı

LOGO Uygulamalarında E-Defter

LOGO Uygulamalarında E-Defter LOGO Uygulamalarında E-Defter E-Defter e-defter, Vergi Usul Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu hükümleri gereğince tutulması zorunlu olan defterlerin http://www.edefter.gov.tr/web/guest web sitesinde duyurulan

Detaylı

VIO ERP12 Muhasebe Kurulum

VIO ERP12 Muhasebe Kurulum VIO ERP12 Muhasebe Kurulum VIOERP12 kurulumu başlatılmadan önce windows güvenlik duvarı, antivirus, firewall vb. kurulum esnasında muhtemel engelleme teşkil edebilecek olan araçlar geçici olarak devre

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

DESTEK DÖKÜMANI START DEMO KURULUMU VE AYARLARI

DESTEK DÖKÜMANI START DEMO KURULUMU VE AYARLARI START DEMO KURULUMU VE AYARLARI START demo setinin çalışması için öncelikle bilgisayarda Microsoft Sql Server ın kurulu olması gerekmektedir.eğer mevcut değil ise aşağıdaki linklerden kurulum dosyası ve

Detaylı

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır.

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. BA&BS MUTABAKAT PROGRAMI Kurulumu 1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. 3. Server ayarlarının yapılacağı pencere açılır. 3.1 Server Adı\instance

Detaylı

SysMondPOS Kurulum ve Kullanım Klavuzu

SysMondPOS Kurulum ve Kullanım Klavuzu SysMondPOS Kurulum ve Kullanım Klavuzu Murat YALÇINSOY Ayhan UYSAL www.sysmond.com.tr [30.11.2012] Revizyon No: 0 İçindekiler SYSPCPOS KURULUM KLAVUZU... 3 SysPCPOS Ayarları... 3 SysMOND Ayarları ve Tanımlamaları...

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. LogoConnect e-fatura Kurulumu Ve Ayarları:

DESTEK DOKÜMANI. LogoConnect e-fatura Kurulumu Ve Ayarları: : 1- e-fatura modülü yüklendikten sonra ticari üründe lisans yenileme yapılmalı. (Go Plus, Tiger Plus ve Tiger Enterprise ürünlerinde kullanılmaktadır.) 2- e-fatura kullanılacak firma için Sistem işletmeni

Detaylı

Miron Yazılım Entegre Uygulamalar (Mironist.NET Yılsonu Devir)

Miron Yazılım Entegre Uygulamalar (Mironist.NET Yılsonu Devir) Önemli Uyarı: Devir uygulamasının çalıştırılabilmesi için Hitit uygulamasının asgari 2.14.06_16088 versiyonu kurulu olması gerekmektedir. Ayarlar-Kur Bilgileri menüsünden görüntülenen para birimlerinin

Detaylı

İLERİ VERİTABANI SİSTEMLERİ SUAT ÜSTKAN

İLERİ VERİTABANI SİSTEMLERİ SUAT ÜSTKAN 1 AHMET YESEVİ ÜNİVERSİTESİ İLERİ VERİTABANI SİSTEMLERİ ORACLE VERİTABANI KURULUMU VE PL/SQL DEYİMLERİ SUAT ÜSTKAN 102173019 BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS ARALIK 2010 2 İçindekiler 1. Oracle Database

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu Yeni Nesil e-defter 1.00.00 Kullanıcı Kılavuzu Kasım - 2013 e-defter 14.2.2012 tarihli 421 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre e-defter kullanmak zorunda olan ve Yeni Nesil Programını kullananan

Detaylı

Waseem Ishaq tarafından yazıldı. Çarşamba, 01 Haziran :58 - Son Güncelleme Pazartesi, 06 Haziran :56

Waseem Ishaq tarafından yazıldı. Çarşamba, 01 Haziran :58 - Son Güncelleme Pazartesi, 06 Haziran :56 GO 3 demo setinin çalışması için öncelikle bilgisayarda veya sunucuda Microsoft Sql Server ın kurulu olması gerekmektedir.eğer mevcut değil ise aşağıdaki linklerden kurulum dosyası ve dökümanını indirerek

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

01 HAZİRAN 2015 İZİBİZEDEFTER SON KULLANICI KLAVUZU

01 HAZİRAN 2015 İZİBİZEDEFTER SON KULLANICI KLAVUZU 01 HAZİRAN 2015 İZİBİZEDEFTER SON KULLANICI KLAVUZU İçindekiler 1. Giriş... 2 2. Organizasyon Tanımı... 5 3. Açılış... 11 5. Defter Sihirbazı... 13 6. İmzalama... 18 7. Berat Oluşturma... 19 8. Berat İmzalama...

Detaylı

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu LOGO Windows Ürünleri için Online Mutabakat LOGO Java Ürünleri için Online Mutabakat Microsoft Excel veri kaynağı için Online Mutabakat Microsoft SQL Server

Detaylı

Asist Satış Yönetim Sistemi. Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı

Asist Satış Yönetim Sistemi. Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı 1. Muhasebe Hesap Tanımları Asistte muhasebe kullanımını kolaylaştırmak amacıyla, Servisler/Servis Çalıştır/Muhasebe bölümüne Muhasebe Hesap Tanımları servisi eklenmiştir.

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ERA Danışmanlık. Ataşehir Soyak Yolu Şehit Burak Kurtuluş Cad. Uğurlu Sok No 140/5 Ümraniye İSTANBUL TÜRKİYE

İÇİNDEKİLER. ERA Danışmanlık. Ataşehir Soyak Yolu Şehit Burak Kurtuluş Cad. Uğurlu Sok No 140/5 Ümraniye İSTANBUL TÜRKİYE ERA e-defter KULLANIM KILAVUZU ERA Danışmanlık Ataşehir Soyak Yolu Şehit Burak Kurtuluş Cad. Uğurlu Sok No 140/5 Ümraniye İSTANBUL TÜRKİYE www.eracs-tr.com İÇİNDEKİLER MİKRONOM MASTER BİLGİSAYAR İncilipınar

Detaylı

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI İŞYERİ HEKİMLERİNİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER E-REÇETE YAZABİLMELERİ İÇİN - E-imza sahibi olmak, Elektronik imza (e-imza) usb dongle cihazınızın bilgisayarınıza tanıtılması

Detaylı

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI 1. Faks Tanımlama 1.1. Uygulamalar Santral Yönetimi Faxlar Fax Ayarları Ekranı açılır. 1.2. Yeni bir faks tanımlamak için Navigasyon Çubuğundaki Ekle düğmesi tıklanarak yeni

Detaylı

MYLOGO ÜYELİK VE KUR İŞLEMLERİ

MYLOGO ÜYELİK VE KUR İŞLEMLERİ Bölüm MYLOGO ÜYELİK VE KUR İŞLEMLERİ MYLOGO HESAP AÇMA İŞLEMİ www.mylogo.com.tr sayfasına ulaşılarak ana sayfada bulunan kullanıcı bilgileri girişinin yapıldığı menünün altında "Yeni Hesap" butonu ile

Detaylı

DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA

DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA 1. Microsoft SQL Server 2008 R2 Express Edition Kurulum Rehberi SQL Server 2008 R2 Express Edition Limitleri Desteklenen CPU sayısı 1 Desteklenen en fazla bellek

Detaylı

Programa girişte veritabanının otomatik güncellenmesi ETAUTLALTER uygulaması ile veritabanlarının tekli ve topla güncellenmesi

Programa girişte veritabanının otomatik güncellenmesi ETAUTLALTER uygulaması ile veritabanlarının tekli ve topla güncellenmesi 30 Ocak 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL, ETA:SB İlgili Modül/ler : Genel VERİTABANI GÜNCELLEME İŞLEMİ (ETAUTLALTER) Programlarımızda yapılan geliştirmeler sonucunda, veritabanlarına ilave

Detaylı

ETA:MOBİL KURULUM TALİMATI

ETA:MOBİL KURULUM TALİMATI ETA:MOBİL KURULUM TALİMATI ETA:Mobil Kurulum Adımları Kuruluma başlamadan önce ana bilgisayarınızda kontrol etmeniz gereken minimum gereksinimler aşağıda belirtilmiştir. 1. Microsoft Windows Versiyon Kurulum

Detaylı

6 Ocak 2014. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : E-Fatura

6 Ocak 2014. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : E-Fatura 6 Ocak 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Özel Entegratör ile e-fatura Uygulaması e-fatura uygulama yöntemlerinden biriside; firmaların özel entegratörler vasıtası

Detaylı

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN;

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN; KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN; 1. İnternet Explorer açılır. ARAÇLAR > İNTERNET SEÇENEKLERİ iletişim

Detaylı

E-FATURA LOGO ENTEGRATÖRLÜK UYGULAMASI

E-FATURA LOGO ENTEGRATÖRLÜK UYGULAMASI E-FATURA LOGO ENTEGRATÖRLÜK UYGULAMASI Bu doküman E-Fatura Logo Özel Entegratörlük sipariş ve satış aşamaları tamamlandıktan sonra yapılması gerekelenleri kapsar(özel Entegratörlük Satış İşlemleri için

Detaylı

PalmaAGENT CARİ HESAPLAR

PalmaAGENT CARİ HESAPLAR PalmaAGENT Programa giriş için önceden belirlenen kullanıcı adı ve şifreyi girdikten sonra firma seçilip tamam a tıklanması gerekmektedir. Program kullanırken menülerden yararlanılmaktadır. CARİ HESAPLAR

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

AKINSOFT WOLVOX e-defter. Yardım Dosyası

AKINSOFT WOLVOX e-defter. Yardım Dosyası AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 27.05.2014 1 İçindekiler: 1- e-defter Hakkında... 3 1.1. e-defter Nedir?... 3 1.2. Hangi defterler e-defter olarak tutulabilir?... 3 1.3. Defter

Detaylı

İçindekiler. Sayfa 2 / 22

İçindekiler. Sayfa 2 / 22 Sayfa 1 / 22 İçindekiler 1. Kendi Adına Başvuru... 3 1.1. Kullanıcı Kodu Şifre Bilgisi Girme... 4 1.2. Kimin Adına Başvuru Yapılacağının Seçilmesi... 6 1.3. Defter-Beyan Sistemi Başvuru Dilekçesi... 7

Detaylı

LogoConnect e-fatura Kurulumu ve Ayarları:

LogoConnect e-fatura Kurulumu ve Ayarları: LogoConnect e-fatura Kurulumu ve Ayarları: 1. e-fatura kullanılacak firma için Admin Panel / Firma detaylarında / Genel tab ında ; e - Fatura Kullanıcısı Organizasyonel Birim Bazında veya Kurum Bazında.

Detaylı

Dış Veri Alma ÜNİTE 6. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Veri Menüsü Dış Veri Al Bağlantılar Sırala ve Filtre Uygula Veri Araçları Anahat

Dış Veri Alma ÜNİTE 6. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Veri Menüsü Dış Veri Al Bağlantılar Sırala ve Filtre Uygula Veri Araçları Anahat Dış Veri Alma ÜNİTE 6 Veri Menüsü Dış Veri Al Bağlantılar Sırala ve Filtre Uygula Veri Araçları Anahat Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Excel hakkında temel işlemler öğrenildikten sonra veri alma

Detaylı

1. Defter detaylarına ait bilgilerin, örneğin yevmiye kayıtlarının olduğu dosya 2. Bir nevi kapak sayfası diyebileceğimiz Berat dosyası

1. Defter detaylarına ait bilgilerin, örneğin yevmiye kayıtlarının olduğu dosya 2. Bir nevi kapak sayfası diyebileceğimiz Berat dosyası 12 Kasım 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Defter e-defter Hazırlama Uygulaması E-Defter, şekil hükümlerinden bağımsız olarak Vergi Usul Kanununa ve/veya Türk Ticaret

Detaylı

Logo da Buluta Online Veri Yedekleme

Logo da Buluta Online Veri Yedekleme Logo da Buluta Online Veri Yedekleme 2014 İçindekiler Logo da Buluta Online Veri Yedekleme... 3 Web Portali Kullanım Kılavuzu... 4 Kullanıcı Oluşturma ve Kullanıcı Girişi... 4 Ana Sayfa... 7 Raporlar...

Detaylı

Dolayısıyla fatura düzenlemek veya fatura almak isteyen mükelleflerin karşılıklı olarak sistemde tanımlı olmaları gerekmektedir.

Dolayısıyla fatura düzenlemek veya fatura almak isteyen mükelleflerin karşılıklı olarak sistemde tanımlı olmaları gerekmektedir. 24 Ekim 2013 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura e-fatura Hazırlama Uygulaması (GİB Portal Yöntemine Göre) Elektronik Fatura Uygulaması, önceden tanımlanmış kullanıcıların

Detaylı

Yeni Nesil e-fatura 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu

Yeni Nesil e-fatura 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu Yeni Nesil e-fatura 1.00.00 Kullanıcı Kılavuzu Kasım - 2013 Yeni Nesil e-fatura Programı Program açıldığında ilk olarak kullanıcı ve veritabanı bilgilerinin girildiği sisteme giriş ekranı gelmektedir.

Detaylı

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU ŞUBAT - 2014 PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA GELİŞTİRME VE DESTEK ŞUBESİ 1 İçindekiler GİRİŞ......3 1. HARCAMA BİRİMLERİNCE YAPILACAK İŞLEMLER..3 1.1.

Detaylı

Microsoft SQL Server 2008 Oracle Mysql (Ücretsiz) (Uygulamalarımızda bunu kullanacağız) Access

Microsoft SQL Server 2008 Oracle Mysql (Ücretsiz) (Uygulamalarımızda bunu kullanacağız) Access Programlamaya Giriş VERİ TABANI UYGULAMASI ÖN BİLGİ Veritabanları, verilere sistematik bir şekilde erişilebilmesine, depolanmasına ve güncellenmesine izin veren, yüksek boyutlu veriler için çeşitli optimizasyon

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu Yeni Nesil e-defter 1.00.00 Kullanıcı Kılavuzu Mart - 2014 e-defter 14.2.2012 tarihli 421 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre e-defter kullanmak zorunda olan ve Yeni Nesil Programını kullananan

Detaylı

GO3 Kullanım Dökümanı

GO3 Kullanım Dökümanı Ürün Bölüm GO3 Kullanım Dökümanı GO3 kısayolu tıklanarak programa giriş penceresi açılır. Çarpı işaretine basılarak giriş ekranından çıkılabilir. Kullanıcı kodu, şifresi,firma seçimi yapıldıktan sonra

Detaylı

Fiyat Farkı Faturası

Fiyat Farkı Faturası Fiyat Farkı Faturası Ürün Grubu [X] Redcode Enterprise [X] Redcode Standart [X] Entegre.NET Kategori [X] Yeni Fonksiyon Versiyon Önkoşulu Uygulama 5.0.10 (Onaylı sürüm) Fiyat Farkı Faturası, kaydedilmiş

Detaylı

Lisanslama Sistemi ve Set Yükleme İşlemleri

Lisanslama Sistemi ve Set Yükleme İşlemleri Lisanslama Sistemi ve Set Yükleme İşlemleri Yeni lisanslama sistemine geçiş sonrasında karşılaşılan aksaklıkları gidermek amacı ile yükleme işlemlerinde bazı değişiklikler yapılmasına karar verildi. Yapılan

Detaylı

SysPOS KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU. www.sysmond.com.tr MERT YAZILIM LTD. ŞTİ. Erkan GÖZEN [10.09.2015] Revizyon No: 0

SysPOS KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU. www.sysmond.com.tr MERT YAZILIM LTD. ŞTİ. Erkan GÖZEN [10.09.2015] Revizyon No: 0 SysPOS KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU MERT YAZILIM LTD. ŞTİ. Erkan GÖZEN www.sysmond.com.tr [10.09.2015] 1 Revizyon No: 0 İçindekiler SysPOS Kurulumu Ve Kullanımı... Kurulum Kılavuzu... SysPOS Ayarları...

Detaylı

Bu dökümanda Eğitim seti kurulumu için yapılması gerek işlemler konusunda hangi sıralamanın izleneceğine yönelik detaylar yer almaktadır.

Bu dökümanda Eğitim seti kurulumu için yapılması gerek işlemler konusunda hangi sıralamanın izleneceğine yönelik detaylar yer almaktadır. MİKRO YAZILIMEVİ EĞİTİM CD Sİ KURULUMU Bu dökümanda Eğitim seti kurulumu için yapılması gerek işlemler konusunda hangi sıralamanın izleneceğine yönelik detaylar yer almaktadır. Programlarımızın verimli

Detaylı

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU S İS O F T S AĞ L I K BİL G İ S İS T E ML E R İ 2019 - ANK AR A 1. SUNUM 1.1. Genel Hususlar İlaç Muafiyet Raporu, hastanın muayenesi sonrasında uzun süreli ilaç kullanımına karar verildiği durumlarda

Detaylı

E-defte Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar İçin Uygulama Kılavuzu Yayımlanmıştır. DUYURU NO:2015/13

E-defte Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar İçin Uygulama Kılavuzu Yayımlanmıştır. DUYURU NO:2015/13 İstanbul, 09.03.2015 E-defte Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar İçin Uygulama Kılavuzu Yayımlanmıştır. DUYURU NO:2015/13 www.edefter.gov.tr internet sitesinde e-defter uygulamasında dikkat

Detaylı

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.2.1.1.4.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1/28

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.2.1.1.4.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1/28 Başvuru Fişleri ekranında talep edilen İcrai Haciz Terkini işlemi için başvuru oluşturulurken, (Ekle) butonuna basılarak ilgili bölümlere girişler yapılır. Başvuruya Ait Taşınmaz Mal (Zemin Tanım) bölümüne

Detaylı

E-REÇETE KARŞILAŞILABİLECEK SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

E-REÇETE KARŞILAŞILABİLECEK SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ E-REÇETE KARŞILAŞILABİLECEK SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ LOGO YAZILIM 12/01/2018 İÇINDEKILER E-REÇETE KURULUM DETAYLARI... 3 Kurulum Yapilan Dizin... 4 Test Uygulamasi/Canlidaki Uygulama Farki... 4 E-Reçete Gönderiminin

Detaylı

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu LOGO Windows Ürünleri için Online Mutabakat LOGO Java Ürünleri için Online Mutabakat Microsoft Excel veri kaynağı için Online Mutabakat Microsoft SQL Server

Detaylı

FİNDEKS E BİREYSEL ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU

FİNDEKS E BİREYSEL ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU FİNDEKS E BİREYSEL ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU FİNDEKS E BİREYSEL ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU Konu Başlıkları GENEL BİLGİ FİNDEKS BİREYSEL

Detaylı

e-defter Müşteri Web Servisi Dokümanı

e-defter Müşteri Web Servisi Dokümanı e-defter Müşteri Web Servisi Dokümanı Bu Doküman Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri Ticaret Anonim Şirketinin malıdır. Bu dokümanın İçeriğiyle ilgili tüm yasal haklar sadece Uyumsoft Bilgi Sistemleri

Detaylı

Taşınmaz sahibi veya yetkili temsilcilerinin Kimlik belgeleri. alınmış

Taşınmaz sahibi veya yetkili temsilcilerinin Kimlik belgeleri. alınmış PAYLAŞMA (TAKSİM), tapuda hisseli olarak tescilli taşınmazdaki ortaklığın sona erdirilmesi amacıyla, her hissedara en azından bir mal düşecek şekilde paylaştırılması işlemidir. GEREKLİ BELGELER AÇIKLAMALAR

Detaylı

1. Hafta MS SQL Server 2008 Kurulum ve Tanıtımı BPR255 Veritabanı. Bu Derste Öğrenecekleriniz: Kurulum:

1. Hafta MS SQL Server 2008 Kurulum ve Tanıtımı BPR255 Veritabanı. Bu Derste Öğrenecekleriniz: Kurulum: Bu Derste Öğrenecekleriniz: 1- MS SQL Server 2008 Kurulumu ve Tanıtımı 2- Komut Kullanarak Veritabanı Oluşturma ve Silme 3- SQL Yazım Kuralları Kurulum: Sistem gereksinimleri: Desteklenen işletim sistemleri:

Detaylı

Güncel Versiyon İle E-Defter Oluşturulması ve Gönderilmesi

Güncel Versiyon İle E-Defter Oluşturulması ve Gönderilmesi 27 Nisan 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Defter E-DEFTER OLUŞTURMA VE GÖNDERİMİNDE ÖNEMLİ NOKTALAR E-Defter oluşturma ve gönderiminde oluşabilecek hataların önüne geçilmesi,

Detaylı

Chronos Çalışan Kullanım Kılavuzu

Chronos Çalışan Kullanım Kılavuzu Chronos Çalışan Kullanım Kılavuzu Döküman Bilgisi Hazırlayan: Beste Öztamur Ünvan: Proje Yön Döküman versiyonu: 2.2 Versiyon Geçmişi Ver. No. Ver. Tarihi Revize Eden Açıklama 1.0 15.11.2013 Beste Öztamur

Detaylı

BELGENET. ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (Zaman Damgası Kurulum Dokümanı) Hazırlayan: Fatih AYDOĞAN

BELGENET. ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (Zaman Damgası Kurulum Dokümanı) Hazırlayan: Fatih AYDOĞAN BELGENET ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (Zaman Damgası Kurulum Dokümanı) Hazırlayan: Fatih AYDOĞAN 2 İçindekiler ÖZET... 3 TÜBİTAK GEREKSİNİMLERİ... 3 Zaman Damgası Servisi Kurulum Adımları... 4 Adım

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU ARMONİ PAZARLAMA PLASTİK SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU A- TERMİNAL SİPARİŞ SİSTEMİ B- TERMİNAL ELEKTRONİK POSTA GÖNDERME VE ALMA C- TERMİNAL APN BAĞLANTISI SİPARİŞ SİSTEMİ

Detaylı

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu LOGO Windows Ürünleri için Online Mutabakat LOGO Java Ürünleri için Online Mutabakat Microsoft Excel veri kaynağı için Online Mutabakat Microsoft SQL Server

Detaylı

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu SQL Bağlantı Bilgileri Server : Kullanıcısı : Şifre : Veri Tabanı : LOGO ürünü veri tabanının barındırıldığı MS SQL sunucu adı. LOGO ürünü veri tabanına bağlantı

Detaylı

Bu sisteme uygun veri girişi ve veri entegrasyonu İşletme Defter modülünden yapılabilmektedir.

Bu sisteme uygun veri girişi ve veri entegrasyonu İşletme Defter modülünden yapılabilmektedir. 26 Mart 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : İşletme Defteri DEFTER-BEYAN SİSTEMİ ENTEGRASYONU Defter-Beyan Sistemi, serbest meslek erbabı, işletme hesabı esasına göre defter

Detaylı

IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu

IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu E-Ticaret siteniz ile Logo Yazılımınız (GO, GO Plus, Tiger2, Tiger Plus, Tiger Enterprise) arasında veri aktarımını sağlayan bir

Detaylı

UYUMSOFT E - DEFTER İMZALAMA UYGULAMASI

UYUMSOFT E - DEFTER İMZALAMA UYGULAMASI UYUMSOFT E - DEFTER İMZALAMA UYGULAMASI İçindekiler UYUMSOFT E-DEFTER... 2 1. UYGULAMANIN İNDİRİLMESİ... 2 2. UYGULAMA EKRANINA GİRİŞ... 4 3. UYGULAMA AYARLARININ YAPILMASI... 4 4. PORTALDAKİ DEFTERLERİNİZİ

Detaylı

ALMS KOKPİT (YÖNETİCİ)

ALMS KOKPİT (YÖNETİCİ) ALMS KOKPİT (YÖNETİCİ) KULLANICI KILAVUZU Kokpit yöneticinin (veya sistem yöneticisinin) ALMS sisteminde yapı (kurum veya üniversite) oluşturmak veya mevcut yapıya eklemeler, yapıda değişiklikler yapmak

Detaylı

Zirve e-fatura Portal Paketi V. 1.0.xx

Zirve e-fatura Portal Paketi V. 1.0.xx Zirve e-fatura Portal Paketi V. 1.0.xx Zirve Yazılım paket programlarından, e-fatura gönderim ve alım işlemlerinin yapılabilmesi için iki farklı e-fatura paketi mevcuttur. 1- Zirve e-fatura Entegratör

Detaylı

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU Sayfa 1 / 18 KURULUMA BAŞLANMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER : Sistem Özelliklerinden işletim sisteminin 32-bit mi yoksa 64-bit mi olduğu kontrol

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Doğrudan Temin Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi: 01.01.2016 444 0 545 2014 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ Değişiklik Numarası: 1.0 02/05/2014 1. İŞLEM METNİ Gelir İdaresi Başkanlığı na bildirimi yapılmış defterlerde hatalı bilgi olması durumunda, doğru olan bilgi ile değiştirilmesi için elektronik ortamda

Detaylı

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir.

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/ adresinden gerçekleştirilir. İşlem yapabilmek

Detaylı

meware GuardWare 3G Kullanım Kılavuzu

meware GuardWare 3G Kullanım Kılavuzu meware GuardWare3G meware GuardWare 3G Kullanım Kılavuzu MeWare ( Meyer Yazılım ) Bir MEYER A.Ş kuruluşudur. KURULUM Meware Guardware 3G programının çalışması için öncelikle bilgisayarınızda - Windows

Detaylı

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI Logo Turkcell Akıllı Faks Entegrasyonu Logo Turkcell Akıllı Faks entegrasyonu ile, faks cihazına ihtiyaç duymadan, GO Plus, GO 3, Tiger Plus ve Tiger

Detaylı

Erişim Makina. IFS Admin Kullanım Klavuzu. Umut Aytaç Mutlu

Erişim Makina. IFS Admin Kullanım Klavuzu. Umut Aytaç Mutlu Erişim Makina Umut Aytaç Mutlu 15 Aralık 2010 2 İÇİNDEKİLER 1. Rol Tanımlama... 3 2. Yetki Tanımlama... 3 3. Kullanıcı Tanımlama... 4 3.1. Kullanıcı Adı... 4 3.2. Kullanıcı Bilgileri... 4 4. Kullanıcıya

Detaylı

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşlemleri YÖNETİCİ MODÜLÜ Bölüm - 01

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşlemleri YÖNETİCİ MODÜLÜ Bölüm - 01 0 İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşlemleri YÖNETİCİ MODÜLÜ Bölüm - 0 9 0 İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşlemleri Kullanıcı Girişi 2 3. Güvenlik Kodu örn;5622 alt tarafta bulunan kutuya yazılır.

Detaylı

Sisteme giriş için Personel Daire Başkanlığı web adresinde ( bulunan Personel Bilgi Sistemi butonuna basılır.

Sisteme giriş için Personel Daire Başkanlığı web adresinde (  bulunan Personel Bilgi Sistemi butonuna basılır. 1. SİSTEME GİRİŞ Personel Bilgi Sistemi doğrudan erişim linki: http://app-personel.cbu.edu.tr/ Sisteme giriş için Personel Daire Başkanlığı web adresinde (http://personel.cbu.edu.tr/) bulunan Personel

Detaylı

Kurulum Dökümanı. v

Kurulum Dökümanı. v Kurulum Dökümanı v1.0 04.02.2017 Ön Gereksinimler FortiLogger ı bilgisayarınıza kurmak için aşağıdaki ön gereksinimlere ihtiyaç duyulmaktadır: 1. Min. 8 GB Bellek, çift çekirdek işlemci, cihaz başına min.

Detaylı

e-defter Yönetim Panelinde Yer Alacak Bilgilere Ait Program Veri Alanları

e-defter Yönetim Panelinde Yer Alacak Bilgilere Ait Program Veri Alanları e-defter Yönetim Panelinde Yer Alacak Bilgilere Ait Program Veri Alanları Servise ulaşacak olan Mükellefin Defter Verilerinin okunacağı Mikro Programındaki tanımlama alanları aşağıdaki gibidir ; *Genel

Detaylı

MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ

MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ Ürün Grubu Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Entegre@6 (Muhasebeci Paketi) [X] Yeni Fonksiyon @6 4.0.12 Seti ve 4.0.10 Onaylı Sürüm Uygulama 6 Şubat 2008

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI GO WEB MASTER

DESTEK DOKÜMANI GO WEB MASTER GO WEB MASTER Firmaların kendi içerisinde web sayfası tasarımını yapabilmesi amacıyla programda web sayfası tasarımı özelliği geliştirilmiştir. Go sistem yönetiminde (GOSYS), Yönetim menüsünde yer alan

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ. 1 - GİRİŞ 1 2 - PORTAL / ANA SAYFA 1 2.1 Sisteme Giriş Yapılması 2 İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! SİSTEM YÖNETİMİ 1 - GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Sistem Yönetiminin

Detaylı

Programın Tanıtımı 2-4- 1-3- 8-9- 10-11- 12- 13-

Programın Tanıtımı 2-4- 1-3- 8-9- 10-11- 12- 13- ISIS VERİ YÖNETİMİ Programın Tanıtımı 1-3- 2-4- 6-7- 5-8- 9-10- 11-12- 13-1- Bu bölüme aranacak sorgu için 2 tarih arası bilgi gün / ay / yıl / saat / dakika cinsinden girilir. 2- Arama kriterlerinden

Detaylı

V14xx Güncelleme İşlemleri

V14xx Güncelleme İşlemleri V14xx Güncelleme İşlemleri İnternet tarayıcınızdan www.mikro.com.tr web adresine giriş yapınız. Mikro web sayfasında arşivleri (exe) indirmek için MİKROCRM ikonunu mouse ise seçiniz. Açılan sayfada Kullanıcı

Detaylı

Link: ftp://download.logo.com.tr/windows/tools/sql_kurulum/sql_2012_express/

Link: ftp://download.logo.com.tr/windows/tools/sql_kurulum/sql_2012_express/ START DEMO KURULUMU VE AYARLARI START demo setinin çalışması için öncelikle bilgisayarda Microsoft Sql Server ın kurulu olması gerekmektedir.eğer mevcut değil ise aşağıdaki linklerden kurulum dosyası ve

Detaylı

LOGO TIGER WINGS KURULUMU VE AYARLARI

LOGO TIGER WINGS KURULUMU VE AYARLARI Bölüm LOGO TIGER WINGS KURULUMU VE AYARLARI Tiger Wings rol bazlı kişiselleştirilebilir masaüstü, ürün içi arama motoru gibi özellikler ile birlikte appin-app teknolojisini, estetik yepyeni bir tasarım

Detaylı