Cecilia Frank, Frank Etc. AB Kaigan AB Mikael Andersson/Nordic Photos Photodisc ve Linnea Frank, taşlar Jeanette Woiski Eva Köhler (Amir,

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Cecilia Frank, Frank Etc. AB Kaigan AB 40.500 Mikael Andersson/Nordic Photos Photodisc ve Linnea Frank, taşlar Jeanette Woiski Eva Köhler (Amir,"

Transkript

1

2 Cecilia Frank, Frank Etc. AB Kaigan AB Mikael Andersson/Nordic Photos Photodisc ve Linnea Frank, taşlar Jeanette Woiski Eva Köhler (Amir, Noel) ve Jeanette Woiski LindaMarieLouise Anton Wassbergs, Granbo, Granliden, Granö Gård, Lindängen ve Stugorna, LindaMarieLouise; Solvik, Patrik Ulvdal; Synsholmen, Maria Arnell/Nordic Fotoğrafları; Uddis, Mikael Andersson/Nordic Fotoğrafları; Östergården, Einar Kling-Odencrants. Kamp organizatöründen gelen diğer fotoğraflar.

3 Size yaz boyunca mutlu ve heyecan verici bir tatil sunmayı amaçlıyoruz. Bu katalogda, çocuklar için aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda yaz kampı bulunmaktadır. Kampların tamamında yüzme ve diğer su etkinlikleri, oyunlar ve spor gibi geleneksel faaliyetler bulunmaktadır. Bazı kamplar, bunların yanı sıra özel etkinlikler de sunmaktadır. Daha fazla bilgiyi bu katalogda bulabilirsiniz. Veya çevrimiçi başvuru için adresini ziyaret edebilirsiniz. Yaz için plan yapmanın zamanı geldi bile; çünkü yaz sandığınızdan çok daha çabuk geliyor! Bu yılın tatil kampı kataloğu, her türlü keyifli ve heyecanlı yaz maceralarını içeriyor. Kamp, yeni deneyimler, yeni bilgiler ve yeni arkadaşlıklar için bir fırsattır. Aralarından seçebileceğiniz çok sayıda kamp bulunmaktadır; size ve çocuklarınıza uygun olanı mutlaka bulabileceksiniz. Standart faaliyetler tüm kamplarımızda mevcuttur; yani çocuklar ve gençler yüzmenin yanı sıra diğer su etkinliklerine, yürüyüş, oyun, spor gibi çeşitli yaz faaliyetlerine katılabilirler. Bazı kamplarda özel etkinlikler de bulunmakta, ancak kamp süresinin büyük kısmı klasik etkinliklerle geçirilmektedir. Kamp süresi 7-14 gün arasında değişmektedir. Çocuğunuzun mutlu bir yaz kampı geçirmesi için, çeşitli seçenekler arasından seçim yaparken ona yardım etmeniz önemlidir. Çocuğunuzu en iyi siz tanır, neye ihtiyacı olduğunu en iyi siz bilirsiniz. Önemli sorular: Çocuğunuz daha önce evinden uzak kaldı mı? Çocuğunuz küçük bir grup içinde daha mı mutlu olur? Kampta nasıl bir yaş dağılımı olmalıdır? Eğer çocuğunuzun evden uzakta kalmaktan hoşlanacağından emin değilseniz, daha kısa bir tatil seçmek en iyisi olacaktır. Tatil kampı organizatörü, ebeveynlere bir sağlık durumu beyan formu gönderecektir. Bu, ebeveynlerin, çocukları ile ilgili bilgileri personele aktarmaları ve böylece çocukların mümkün olan en iyi tatil kampı deneyimini yaşayabilmeleri içindir. Kampların her biri programında mevcut olan etkinliklerin bir özetini sunmaktadır, böylece siz ve çocuğunuz birlikte en uygun kampı seçebilirsiniz. Kampı seçtikten ve en uygun tarihler konusunda kararınızı verdikten sonra adresine girerek çevrimiçi başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru formu ile yapılacak başvurular için, bu katalog içinde bir adet form yer almaktadır. Başvuru formunu ayrıca Semt İdare Kurumu (Stadsdelsförvaltning) veya Vatandaş Hizmet Ofislerinden (medborgarkontoret) edinebilir ya da adresinden çıktı olarak alabilirsiniz. Başvurular en geç. Bu tarihten sonra yapılan başvurular ancak açık kontenjan bulunması durumunda kabul edilebilecektir. adresinden de indirebilirsiniz.

4 Çocukların Stockholm şehrinde ikamet etmesi ve nüfus kayıtlarının burada olması, ayrıca İsveç okul yılına göre 3-9. sınıfta olmaları gerekmektedir. Kampa bir arkadaşlarıyla birlikte katılma istekleri mümkün olduğunca karşılanacaktır. Bir odada genellikle 4-6 çocuk kalır. Geceleri binada, çocuklarla birlikte bir lider kalır ve kendilerini iyi hissetmeyen ya da ev özlemi çeken çocuklar olursa onlara yardımcı olur. Bazı kamplarda su tesisatı olmayan tuvaletler haricinde başka bir tuvalet yoktur, daha fazla bilgi almak için lütfen tatil kampıyla iletişim kurun. Yemek ve temizlik gibi pratik işlere herkes yardımcı olur. Çocuklara, ara öğünlerin yanı sıra günde üç kez sıcak yemek verilmektedir: kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği. Çocuğunuzun dini nedenlere veya alerjiye bağlı olarak özel diyet gereksinimi varsa, lütfen kampı mümkün olduğunca erken bilgilendirin. Cep harçlığı veya cep telefonları gibi konularda her kampın kendi kuralları vardır. Tatil kampı organizatörü, Mayıs toplantıları sırasında her kampın kuralları hakkında bilgi verecektir. Çocuğunuzun yaz kampında özel desteğe ihtiyaç duyabileceğini düşünüyorsanız, İletişim Merkezi ile iletişim kurmalısınız. Çocuğunuza ihtiyacı olan en iyi şartların sağlanması konusunda yardımcı olacaklardır. Adres, bu kataloğun arka sayfasında yer alır.

5 Engelli çocuklar için tatil kampları ve yaz etkinlikleri, Bazı Fonksiyon Engellilere Verilen Destek ve Hizmet Hakkında Kanun (LSS) kapsamındadır ve Sosyal Hizmetler İdaresi tarafından yönetilmektedir. İletişim: Bengt Lundgren, telefon Semt İdare Kurumu (Stadsdelsförvaltning), ebeveyn veya velayet sahibini, belediye ücret oranı üzerinden ücretlendirecektir. Ücret, Belediye Meclisi tarafından saptanmıştır. Aşağıdaki tablo, çocuk başına bir günlük ücreti göstermektedir. Bir haneden birden fazla çocuğun kampa katılması halinde aile indirimi söz konusudur. Dörtten fazla çocuğun katıldığı haneler yalnızca dört çocuk ücreti öderler. Çocuğunuzun kamptan erken ayrılması veya eve gönderilmesi durumunda para iadesi yapılmamaktadır. Ancak hastalanma nedeniyle kampta kalamama durumunda, çocuğun hasta olduğu döneme ait ücret iade edilecektir. Bu durumlarda doktor raporu gereklidir. Kampa katılan çocuklar ve gençler, ERV tarafından sağlanan şehir kaza sigortası kapsamındadır. Daha fazla bilgi için S:t Erik Försäkring ile iletişime geçebilirsiniz, telefon Tatil kampı organizasyonundan Semt İdare Kurumları (Stadsdelsförvaltning) sorumludur. Kamp yerlerinin kalitesinin izlenmesi ve incelenmesi, onların sorumluluğundadır. Başvuru için İletişim Merkezi (Kontaktcenter) telefon numarası , adres için ise kataloğun arkasına bakın.

6 Çevrimiçi başvuru yapabilmek için bir dijital kimlik sahibi olmalısınız. Bu dijital kimlik, banka veya vergi dairesinden sağlanabilir. Tatil kampı başvuruları Şubat ayının ortasından itibaren çevrimiçi olarak yapılabilir. Hemen adresine girin ve başvuruyu doldurun. Web başvuruları en geç 2 Nisan Çarşamba gününe kadar ulaştırılmalıdır. Bu tarihten sonra sadece açık kontenjanlar değerlendirilebilir.

7 Kataloğa göz atın ve çocuğunuzun katılmasını istediğiniz kampların hangileri olduğuna karar verin. Bazı kamplar çok popüler olduğundan ve kontenjanları kısa sürede tükendiğinden, birden fazla seçenek belirlemenin iyi bir fikir olduğunu aklınızda bulundurun. Çocukların çoğu kamplara, yaz başı ve sonu için başvurmaktadır; bunlar yer bulmanın en zor olduğu zamanlardır.

8 Başvurunuzu göndermeden önce, sağladığınız bilgilerin bir özetini gözden geçirebilirsiniz. Devam etmeden önce tüm bilgilerin doğru olduğundan emin olun.

9 Başvurunuzu tamamlamanızın hemen ardından web sitesinden bir onay alacaksınız. Ayrıca e-posta adresinize de bir onay gönderilecektir. Nisan ayından itibaren size e-posta yoluyla bir teklif gönderilecektir. Teklifi 8 gün içinde kabul ya da reddedebilirsiniz. Bu durumda, kamptaki yer başka birisine önerilebilir. Kayıt işlemi bağlayıcı hale geldikten sonraki iptal işlemlerinin yazılı olarak yapılması gerekir ve ancak çocuğunuzun hasta olması durumunda geçerlidir. Bunun bir doktor raporuyla belgelenmesi gerekir. Mayıs ayında kamplar, çocuklara ve ebeveynlerine seçtikleri tatil kampı hakkında bilgi vereceklerdir. Aynı zamanda kampa hareket tarihi ve yeri bildirilecektir. Personelle ve tatil kampındaki arkadaşlarla tanışmak ve sorularınıza yanıt almak açısından bu toplantılara katılımınız önemlidir. Çocukların kampa ve evlerine ulaştırılmasından yaz kampları sorumludur. Yolculuk, kamptan bir temsilci veya liderin eşliğinde, örneğin SL otobüsü ya da kiralanmış bir otobüsle yapılabilir. Tatil kampı organizatörü, Mayıs ayında yolculuklar hakkında daha ayrıntılı bilgi verecektir.

10 Mart ayı süresince Kista ve Skärholmen'deki yaz kampı etkinliklerimizin sunumuna hoş geldiniz! Kamp liderleri ve kampta daha önce bulunmuş olan çocuklar ile yaz kampı hakkında sohbet edin. Ayrıca semt idare kurumları (Stadsdelsförvaltning) ve İletişim Merkezinden (Kontaktcenter) gelen çalışanlar, nasıl başvuru yapacağınız hakkında size yardımcı olmak için orada bulunacaklardır. Katılmak istemeniz halinde hemen başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca aktiviteler, programlar ve yaz kampı hakkında bilmek istediğiniz her şeyi sorabilirsiniz. Bu sayfadaki fotoğraflar, 2013 ilkbaharında Kista Alışveriş Merkezindeki yaz kampı etkinlik sunumunda çekilmiştir.

11

12

13 Evli/birlikte yaşayan çiftlerin çocuklarının başvurularında, çiftlerden her ikisinin de imzası formda yer almalıdır. Birlikte yaşayan çiftlerde ebeveyn/veli, birlikte yaşadığı kimseyi formun içeriği hakkında bilgilendirmeli ve bilgileri her ikisi de onaylamalıdır. Verilen bilgiler İsveç Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na uygun olarak kullanılacaktır. Formda yazılı olan bilgilerin doğru olduğunu onaylıyorum/onaylıyoruz. Bilgilerin İsveç Sosyal Sigorta Kurumu, İş ve İşçi Bulma Kurumu ve Vergi Dairesi tarafından kontrol edilmesini kabul ediyorum. TARİH İMZA TARİH İMZA Posta ücreti

14 Yaz kampına ilk kez katıldık, 12 gün boyunca oradaydık. Büyük annem yaz kampı hakkında çok şey anlattı ve kardeşim de daha önce katılmıştı. Kampa otobüs ile gittik, yaklaşık iki saat sürdü. Gerçekten heyecanlıydım. Oraya vardığımızda kalacağımız odayı ve kimlerle paylaşacağımızı öğrendik. Odayı başka dört arkadaşla paylaştık. Her odanın bir lideri vardı. İstediğimiz herhangi bir lider ile konuşabilirdik ama kendi liderimizi daha iyi tanıyorduk. Liderimizin adı Amanda'ydı. Harika biriydi. Gitar çalıp şarkı söyleyebiliyordu. Akşamları uyumadan önce bize şarkılar söylerdi. Bir de çok iyi dövme çizebiliyordu! Bana kalp şeklinde bir dövme çizdi ve üzerine Anneciğim ve Babacığım yazdı. Son gün yapılan açık artırma en eğlencelisiydi. Önceden kazandığımız puanları açık artırmada kullanarak, içinde birçok şey olan gizli torbalar kazanabiliyorduk. Hayalet yürüyüşüne çıktık hiç korkunç değildi, aksine eğlenceliydi. Ve sal yarışı, kendi yaptığımız sallar ile hedefe ulaşmak. Benim salım paramparça oldu, bu yüzden hedef çizgisine kadar yüzmek zorunda kaldım, ama yine de biz kazandık. Ama en eğlenceli şey kesinlikle tekne ile yüzebileceğimiz bir adaya gitmekti. Orada hem yüzülebiliyor hem de dalış kulesinden denize atlanabiliyor. Gerçekten çok harikaydı. Yemekler güzeldi, liderler tüm yemekleri kendileri yaptılar. Açık büfe yemeğin olduğu son gün en iyisiydi. Biz çocuklar yemek yapmaya yardım etmedik ama temizliğe ve buna benzer işlere yardım ettik, yani temizlik günlerimiz vardı. Önümüzdeki sene kardeşimin daha önceden katıldığı başka bir kampa gidebilirim. İyi bir kampa benziyor, bol bol yüzülüyormuş orada. Kampa katılması için ağabeyimin yaşı biraz büyük, ama belki stajyer olarak katılabilir. En iyi şey, bir süreliğine de olsa uzaklaşmak ve yeni arkadaşlar edinmekti. Hep içeride oturmanız gerekmiyor, istediğiniz kadar açık havada kalabiliyorsunuz. Kampta sürekli bir şeyler oluyor. Bence kamp süresi çok daha uzun olmalı, bir ay kadar. Bu harika olurdu. Eve döndüğümde ağladım, kalmak da istiyordum eve dönmeyi de. Garip bir histi.

15 Geçtiğimiz yaz kampta en büyük olanlar bizdik, herkes bizden daha küçüktü. Ancak bunun bir önemi yoktu, yine de çok eğlenceliydi. Bizden daha küçük olan çocukların ablalarıydık sanki. Kampta kaç yaşında olduğunun bir önemi yok, bir aile gibi herkes herkesle arkadaş. Oraya vardığınız ilk gün yolculuk yüzünden biraz ilgisiz ve yorgun olabilirsiniz. Ama ertesi gün ve sonraki günlerde hemen alışıyorsunuz. Liderlerin genç olmaları iyiydi. Ve yaşları 16 ile 18 arasında olan tatil kampı stajyerleri de vardı. Anna diyor ki, Biraz daha büyüdüğümde ben de tatil kampında çalışacağım. En az 20 yaşında olmalısınız ve daha önce çocuklar ve gençlerle çalışmış olmalısınız ama ben bunu yapacağım! Mickan ise, Gelecek sene tatil kampında stajyer olmak için başvuruda bulunacağım diyor. Tatil kampında stajyer olmak kolay değil, çünkü yazın sadece iki belediye semti stajyer kabul ediyor ve ben yanlış semtte yaşıyorum Bana kalırsa, güneşli bir hafta sonu tatilindense kampa gitmeyi tercih ederim. Kampta çok daha fazlasını bulabilirsiniz. Biz kampa her zaman yaz tatilinin son haftası gidiyoruz. Tatili bitirmek için güzel bir fikir, yaz sonunun tadını çıkartıyorsunuz. Sonra okul başlıyor ve ilk ay kendinizi çok üzgün hissediyorsunuz ve kampa geri dönmek istiyorsunuz. 10 gün boyunca arkadaşlarınızla birlikte yaşayınca onları farklı bir şekilde tanırsınız. Kampta herkes okulda olduğundan tamamen farklı bir şekilde sosyalleşir. Ve gerçekten Anne ve Babaların orada olmaması çok iyi, üzgünüm ama günlük yaşama ve tüm o azarlamalara biraz ara vermek fena değil. Evde hep aynı şeyler oluyor. Okulda ise her zaman elinizden gelenin en iyisini yapmalı ve sıkı çalışmalısınız. Kampta ise durum böyle değil. Herhangi bir zorlama asla yok. Olduğunuz kişi olarak kabul ediliyorsunuz. Kampta güvendesiniz ve bu hissettiklerinizi göstermenizi kolaylaştırıyor. Gardınızı düşürüp, olduğunuz insan haline geliyorsunuz. Kendinize. Kampta makyaj yapmak zorunda değilsiniz, nasıl giyindiğinizin bir önemi yok. Evde olduğu gibi görünüşünüz hakkında endişelenmenize gerek yok. Kimse kimsenin görünüşüyle ilgili yorum yapmıyor ya da nerede yaşadığını sormuyor. Orada herkes eşit şartlarda ve aynı şeyi amaçlıyor eğlenmek. En iyisi, çocuk kalmanızı biraz daha fazla uzatabilmeniz. Evde yapılması gereken çok şey var, okul, ödevler ve bir sürü şey, özellikle de 8. ve 9. sınıfta olanlar için. Evde oyun oynamaya fırsat kalmıyor. Kampa gitmenin nasıl bir şey olduğunu diğerlerine anlatmaya çalıştım, ama gerçekten açıklayamıyorsunuz 10 gün boyunca herkes, büyük bir aile gibi. Bunu kendiniz tecrübe etmeniz gerek. İlgi duymayan biri bunu asla anlamayacaktır. Kampa gitmeniz şart. Bir şans verin, kaybedecek hiçbir şeyiniz yok. Ve hoşunuza gitmezse, istediğiniz zaman eve dönebilirsiniz. Ev özlemi çekerseniz, liderler size yardımcı olacaktır.

16 Kamptaki en iyi anılarımdan biri gece yürüyüşü yaptığımız zamandı. Kayaların üzerine uzanıp yıldızları izledik. Böyle bir şeyi şehirde, evinizde yapabileceğinize rağmen yapmazsınız. Yapsanız bile asla aynı hissi vermeyecektir. Uyandırma şekilleri harika. Bazen kalpli şekerlerle gayet tatlı bir şekilde uyandırılıyorsunuz ve bazen de liderler muziplikler yaparak sizi uyandırıyorlar. Ve bir de gecenin ortasında disko vardı, yüksek sesle müzik çalarak bir gece yarısında bizi uyandırdılar. Muhteşem. Kampta sürekli bir hareket var. Ama her gün öğle yemeğinden sonra bir saat falan dinlenebileceğiniz sakin bir zaman da var. Duş alabilir veya rahatlatıcı bir müzik dinleyebilirsiniz. Döndüğüm zaman kendimi hep bir parça üzgün hissediyorum. Kamptan eve dönmek çok farklı bir şey, aniden yine kendi kendinize kalıyorsunuz. Eve döndüğünüzde kampın nasıl bir yer olduğunu herkese anlatmak istiyorsunuz ama kimse anlamıyor. Sabit bir program ve haftada dört veya beş aktivite ile gerçek hayata dönüyorsunuz. Her şey normale dönüyor. Arkadaşlarınızla güç bela vakit geçiriyorsunuz. Kampta, durup düşünmek için zamanınız var. Bazen dördümüz yalnızca kamptan bahsetmek için buluşuyoruz. Kampa katılmış biri ile röportaj yapmayı istediğinizi öğrendiğimizde, doğal olarak gönüllü olmak istedik. Bu yaz büyük ihtimal kampta geçirdiğimiz son yazımızdı ve bu yüzden kampın nasıl bir yer olduğunu anlatmak istiyoruz. Diğer çocukların kampa gitmelerini sağlamak, onları cesaretlendirmek, yapmış olduğumuz şeyleri bir şekilde denemelerini sağlamak gurur verici bir şey. Yalnız 10 günün sonunda herkesten ayrılmak çok üzücü, bütün bir ay kalmak isterdim. Herkesi daha henüz tanımışken istemeseniz de ayrılmak zorundasınız. Kampa hiç gitmemiş olsaydık, bugün olduğumuz kimseler olmazdık. Tatil kampı bizi olumlu anlamda değiştirdi. Yeni değerler ile farklı bir bakış açısı kazandık. Açıklaması gerçekten güç ama tatil kampı harikulade! Diğer insanlara saygı göstermeyi, onları önemsemeyi ve başka insanları önemsemenin ne kadar önemli bir şey olduğunu ve kimse üzerinde hak sahibi olmadığınızı öğreniyorsunuz. Kampa katıldıktan sonra sevgi dolu ve ılımlı bir kişi oluyorsunuz. Ve bu hep böyle devam ediyor

17 Bu yaz, tam anlamıyla bir kampa gitmedim, teknedeydim. Babam gençken birçok kez yelken yapmış ve benim de sevebileceğimi düşünüyordu. Daha önce küçük sandallarla açılmıştım, bu yüzden daha büyük bir tekne ile açılmanın eğlenceli olabileceğini düşündüm. Tatil kampı katalogunu posta kutusunda gördüğümde hemen bir göz attım. Tüm kampları okuyup resimlerine baktım, ama tekneyi gördüğümde, işte o zaman gerçekten ilgimi çekti. Yelkenli ile açılmak, tam yapmak istediğim şeydi. Bilgilendirme toplantısında nerede buluşulacağını öğrendik. Annem ve babam, beni bir iskelede bıraktılar. İlk önce hepimize can yeleği ve tişört verdiler. Daha sonra motoru çalıştırdık ve açıldık. Tekne hareket halindeyken ve güvertedeyken her zaman can yeleği giymelisiniz. Teknenin birinde 8 çocuk ve iki lider vardı, diğerinde ise daha fazla çocuk vardı. Dört çocuk pruvada, biri ortada ve üç tanesi de arka tarafta, pupada uyudu. Ve liderler de ortadaki hamaklarda uyudular, ki böylece herhangi bir durumda çabucak kalkabilirlerdi. Çocuklar ve liderlerin hem kız hem de erkeklerden oluşması iyiydi. Teknenin arkasında küçük bir sandal vardı. Bir yere geldiğimizde sandalı indirir ve kürek çekerdik. Çok eğlenceliydi. Denizde çalışmak, hayalimdeki mesleklerden bir tanesi. Büyük Åland feribotlarının hepsini görmek ise en iyi kısmıydı. Her gün nereye gideceğinize siz karar veriyorsunuz. Rüzgar karar veriyor. Rüzgar çok güçlü ise, bir yere gidemiyorsunuz. Geceleri hep demir alınır ama her dönem en az bir kez gece gezisi yapılır ve bu kesinlikle çok güzeldir, yatağa dönmeyi hiç istemez insan. Yazın sonuna doğru giderseniz yıldızların kaydığını ve daha birçok şey görebilirsiniz. 12 gün boyunca oradaydım, keşke bu süre daha uzun olsaydı. Liderler, çocukları farklı gruplara ayırdılar. Bir grup tekneyi temizliyordu, bir grup kahvaltıyı hazırlıyordu, bir grup bulaşıkları yıkıyordu ve bir grup da dinleniyordu. Gruplar sürekli farklı işler yapıyordu, böylece herkes her şeyi yapmış oluyordu. Bulaşık yıkamak çok sıkıcı. Akşamları, karaya çıktığımızda çoğu zaman barbekü yapardık. Yelken kampına gidebilmek için en az 200 metre yüzebiliyor olmak zorundasınız. Duş almak için herhangi bir yer bulunmuyor, ama herkes en az iki günde bir denizde yıkanıyor. Kamp liderimiz, kaptanımız, bir kova suyu üstüme dökerek bana nasıl çabuk bir duş alabileceğimi öğretmişti. Yani istemezseniz denizde yıkanmak zorunda değilsiniz. En eğlenceli tarafı sürekli yeni bir şeyler görüyor olmaktı, çünkü hiçbir zaman aynı yerde bulunmuyorduk. Ve tabi ki yelken yapıyor ve sürekli yeni şeyler öğreniyorsunuz. Teknede bir sürü şey öğreniyorsunuz. Kampa yelkencilik hakkında herhangi bir şey bilmeden de gidebilirsiniz. Zaten hem liderlerden hem de oradaki diğer çocuklardan öğreniyorsunuz. Herkes birbirine yardımcı oluyor, tıpkı bir aile gibi. Yelken yapamıyorsanız yalnız değilsiniz, burada herkese yer var. Bu kamp herkes için, herhangi bir sınırlama söz konusu değil. Yelken kampına kesinlikle bir kere daha gideceğim.

18

19

20

21

22

23

24 Akka Macera Kampında geçirdiğiniz 10 gün boyunca, daha önce hiç tecrübe etmediğiniz etkinliklere katılacaksınız. Värmland ın harika rotalarında kano yapmak, sal yapmak ve nehir boyunca salla yolculuk, ateşte yemek pişirmek, kanoda top oyunları ve çok daha fazlası. Akşamları beraber suya dalar ve kamp ateşinin etrafında toplanarak hikayeler anlatır ve hatta şarkı söyleriz. Geceleri çadırda veya cesaretiniz varsa yıldızların altında geçiririz Genç bir katılımcı şunları söylüyor: Bu deneyimleri yaşayacağım hiç aklıma gelmezdi. Hayatım boyunca unutmayacağım. Akka Macera Kampında bir günü planlarken sizin de görüşleriniz önemli, hayatınızın macerasını birlikte oluşturabiliriz. Daha fazla bilgi almak için web sitemizi ziyaret edin. Joel Fänge Tatil kampı telefonu

25 Sokak dansı, caz ve modern dans gibi çeşitli dans türleri için atölyelerimiz bulunmaktadır. Sokak dansı, hepsini deneme şansı bulacağınız house, hip hop, locking, popping ve break dans gibi birçok tarz içerir. Deneyimli olmanıza gerek yok, yalnızca dansa ilgili olmanız yeterli. Birlikte, dans öğretmenlerinden temel eğitim alarak, iç ve dış mekanlardaki sahnelerimizde muhteşem bir final etkinliğinde büyük bir dans gösterisi sergileyebileceğimiz farklı koreografiler oluşturacağız: büyük dans şöleni. Dansın yanı sıra güneşlenme ve yüzme, afacanlık, futbol, el işleri, macera ve disko gibi eğlenceli tatil etkinlikleri için de zaman vardır. En önemlisi birlikte eğlenmektir. Dans, ritim ve eğlencenin her türlüsü ile harika yaz günlerine hoş geldiniz! Eva Alsberg, Niklas Rubin Tatil kampı telefon hattı: (tatil kampı için 2'ye basın)

26 Spor kampı, gezmeyi ve heyecan verici yeni şeyleri denemeyi seven tüm kız ve erkek çocukları için oluşturulmuş aktivitelerle dolu bir kamptır. Jimnastik ve akrobasi, dövüş sanatları, poi çevirme, su kayağı, yelkenli, atletizm, beysbol, dağ bisikleti, frizbi, futbol ve voleybol gibi bilinen ve daha az bilinen sporları deneyebilirsiniz. Sporun yanı sıra yüzme ve kumsalda dolaşma, doğa yürüyüşü, tramplenden atlama, hazine avı, hayalet yürüyüşü, korku hikayeleri, su savaşları, balık tutma, disko ve çılgın eğlenceler ile kamp hayatının tadını çıkarmak için bolca zamanınız olacaktır. Buradaki personel, gençlere yönelik kamplarda ve farklı spor kuruluşlarında çalışmış, becerikli ve neşeli liderlerdir. Backis kampında sürekli bir hareket vardır. Önemli olan eğlenmek, birlikte zaman geçirmekten keyif almak ve en unutulmaz yaz anılarına sahip olmaktır! Sınıf 4-8 Çocuk sayısı 36 Konaklama Yurdun yemekhanesi Uddis müzik kampı ile paylaşılmaktadır (36 çocuk). Çocuklar farklı saatlerde yemek yemektedir. Dönemler 13,6-24,6 12 gün 27,6-8,7 12 gün 11,7-22,7 12 gün 25,7-5,8 12 gün 8,8-19,8 12 gün İletişim Eva Alsberg, Niklas Rubin Tatil kampı telefon hattı: (tatil kampı için 2'ye basın) Organizatör Barnens Dag vakfı Konum Backis, Stockholm'e 110 km mesafede, Barnens Ö, Väddö adasında yer alır. Kamp suya yakındır ve kendine ait bir yüzme koyu vardır.

27 Hangisi olursa olsun, harikulade bir yaz geçirecek ve şaşırtıcı bir müzik deneyimi yaşayacaksınız. Tam olarak deneyimden kastettiğimiz, beraber kararlaştırdığımız herhangi bir şey; ancak koro savaşları, punk çığlıkları, samba gösterileri, gitar riffleri ve kendi başyapıtlarımızın çılgın cover hallerinden Hajk festivalinde açık bir sahneye kadar her şeye ne dersiniz? Elbette yüzme, güneş, bolca afacanlık yapma imkanı, şekerlemeler, disko ve diğer yaz aktiviteleri de var. Björkbacken kampı; farklı enstrümanlar denemek, şarkı söylemek, müzik grubu kurmak, sahnede olmak, her türlü eğlenceyi yaşamak, arkadaşlarla tanışmak ve unutulmayacak anılara sahip olmak için herkesin gelebileceği mükemmel bir yerdir. Kuşkusuz bunu kaçırmak istemezsiniz, değil mi? Haydi o zaman, beraber yapalım! Sınıf 7-9 Çocuk sayısı 36 Konaklama Yatakhane Dönemler 14,6-27,6 14 gün 30,6-13,7 14 gün 17,7-30,7 14 gün 3,8-16,8 14 gün İletişim Eva Alsberg, Niklas Rubin Tatil kampı telefon hattı: (tatil kampı için 2'ye basın) kollo@stbd.se Organizatör Barnens Dag vakfı Konum Björkbacken, Stockholm'e 110 km mesafede, Barnens Ö, Väddö adasındadır. Kamp, bir yüzme koyuna yürüyüş mesafesindedir.

28 Djuprämmen Su Kampı büyük ve ayna gibi parlayan bir gölün kıyısındadır. Jet-ski ile çekilen lastik tekerlek ve muz botlara biniyor, kano ve rafting sporu yapıyor, yüksek irtifada savunma tekniklerimizi geliştiriyor ve su tramplenimizden suya dalıyoruz. Elbette, güneşin zevkini çıkarmak ve hamakta keyif yapmak için de zaman kalıyor. Göl kıyısındaki saunada spa, DJ okulu/müzik stüdyosu, futbol turnuvası, kano yarışı, gladyatörler, disko, afacanlık, su savaşları ve daha birçok etkinliğe ne dersiniz? Karar sizin. Birlikte heyecan verici deneyimler, yeni arkadaşlar, güzel hatıralar ve neşe dolu mükemmel bir yaz yaratalım! Genç bir katılımcı şunları söylüyor: Bir arkadaşım Djuprämmen'in nasıl olduğunu sordu. Gelecek yıl sen de gel, orada bulunman ve kendi gözlerinle görmen gerekir dedim. Hayatımızın en güzel yazını geçirdik. Daha fazla bilgi almak için web sitemizi ziyaret edin. Sınıf 6-9 Çocuk sayısı 50 Konaklama 3-6 kişilik oda Yemekhane Udden kampı (35 çocuk) ile paylaşılmaktadır. Çocuklar farklı saatlerde yemek yemektedir. Dönemler 12,6-25,6 14 gün 26,6-9,7 14 gün 10,7-23,7 14 gün 24,7-6,8 14 gün 7,8-19,8 13 gün İletişim Joel Fänge Tatil kampı telefonu Organizatör Utepedagogik Sverige AB Konum Djuprämmen gençler için Su Kampı Värmland'da, Stockholm'e yaklaşık 300 km mesafede yer almaktadır.

29 Daha önce sahnede yer almış olsanız da olmasanız da, sahnede olmayı hayal edenler veya sadece çokça eğlenmeyi isteyenler, işte Granbo tam size göre bir yer. Renkli karakterler, dans, müzik ve kahkahalarla dolu bir yapıtı birlikte oluşturacağız. En ilgi çekici kısım ebeveynlerin, akrabaların ve arkadaşların büyük çadır tiyatromuzu tamamen doldurduğu gala gecesidir. Ama Granbo'da bundan çok daha fazlası var. Yüzme, dinlenme, uydurma sporlar, kostümlü komedi gösterileri, müzik, disko etkinlikleri, futbol, şakalar ve hayat hakkında konuşmalar. En yakın arkadaşlarınızla ya da sadece kendiniz gelebilirsiniz, çünkü burada yeni arkadaşlar edinmek hiç zor değil. Granbo çalışanları çeşitli gençlik projelerinde yer almış deneyimli ve profesyonel aktör, dansçı, müzisyen ve eğitimcilerden oluşmaktadır. Birlikte bir hikaye oluşturmak için bazı temel sahne konseptlerini de gözden geçiriyoruz. Granbo Sınıf 6-9 Çocuk sayısı 36 Konaklama Yatakhane Dönemler 14,6-27,6 14 gün 30,6-13,7 14 gün 17,7-30,7 14 gün 3,8-16,8 14 gün İletişim Eva Alsberg, Niklas Rubin Tatil kampı telefon hattı: (tatil kampı için 2'ye basın) Organizatör Barnens Dag vakfı Konum Granbo, Stockholm'e 110 km mesafede, Barnens Ö, Väddö adasındadır. Kamp suya yakındır ve kendine ait bir yüzme koyu vardır.

30 Granliden'de, birçok arkadaş edinip şaşırtıcı deneyimlerin keyfini çıkaracağınız harika günler geçireceksiniz. Altına hücum ve Gladyatörler gibi heyecanlı oyunların yanı sıra el işi, T-shirt baskı ve barbekü gibi daha sakin etkinlikler de düzenliyoruz. Zamanınızı, kamptaki eğlence ve etkinliklerin yanı sıra, güneşlenerek, yüzerek, su savaşı ve kano yaparak geçirebilirsiniz. Futbol sahamızda sadece kamp futbolu değil, aynı zamanda rounders oynuyoruz ve çok çeşitli etkinliklerde bulunuyoruz. Doğa yürüyüşlerine çıkarız ve yıldızların altında veya çadırlarımızda uyur, ateşte kızartılmış çikolatalı muz yer, sosis kızartır ve balık avlarız. Tabii ki diskomuz da var, hatta cesaret edenler için bir hayalet gecesi bile düzenliyoruz. Granliden'deki personel, yıllarca tatil kamplarında ve çocuklarla çalışmış, neşeli, pozitif, yetenekli liderlerdir. Sınıf 3-6 Çocuk sayısı 40 Konaklama Yatakhane Dönemler 13,6-24,6 12 gün 27,6-8,7 12 gün 11,7-22,7 12 gün 25,7-5,8 12 gün 8,8-19,8 12 gün İletişim Eva Alsberg, Niklas Rubin Tatil kampı telefon hattı: (tatil kampı için 2'ye basın) Organizatör Barnens Dag vakfı Konum Granliden, Stockholm'e 110 km mesafede bulunan Barnens Ö, Väddö adasındadır. Kamp suya yürüyüş mesafesindedir ve kendine ait bir yüzme koyu vardır.

31 Aksiyon yüklü bir macera, romantik bir drama ya da insanın tüylerini diken diken eden bir korku filmi yapma fikri hoşunuza gidiyor mu? Granvik'de film çekmekle ilgili her şeyi öğrenebilirsiniz. Video kamera ile çekim yapabilir, senaryo üzerinde çalışabilir, filmi yönetebilir, filmin kesimini yapabilir ve tabii ki isterseniz filmde rol alabilirsiniz. Son gece, herkese ödüllerinin dağıtıldığı bir film festivali, gala yemeği ve disko var. DV kameralar kullanıyoruz ve ses, grafik işleme ve diğer efektlerden faydalanmamıza olanak tanıyan Vegas 9 yazılımı ile düzenleme yapıyoruz. Film çekimi eğlenceli olmalı ve eğlencenin adresi Granvik'tir. Deneyimli olmanız gerekmiyor. Film çekmediğimiz zamanlar kano, tenis, doğada yürüyüş, akşamüstü maceraları, disko ve bol bol yüzme gibi diğer yaz etkinliklerinin keyfini çıkarıyoruz. Bu yaz sizi görmeyi umuyoruz! Granvik Sınıf 5-8 Çocuk sayısı 40 Konaklama Yatakhane Dönemler 13,6-24,6 12 gün 27,6-8,7 12 gün 11,7-22,7 12 gün 25,7-5,8 12 gün 8,8-19,8 12 gün İletişim Eva Alsberg, Niklas Rubin Tatil kampı telefon hattı: (tatil kampı için 2'ye basın) kollo@stbd.se Organizatör Barnens Dag vakfı Konum Granvik, Stockholm'e 110 km mesafede, Barnens Ö, Väddö adasında yer alır. Kamp suya yakındır ve kendine ait bir yüzme koyu vardır.

32 O zaman Granö gård kampı sizin kampınızdır! Burada gösterilerde yer alabilir, tiyatro oynayabilir, şarkı söyleyebilir, akrobasi ve sihirbazlık öğrenebilir, dans edebilir, kendi grubunuzu kurabilir, müzik odamızda prova yapabilir veya kısa bir film çekmeyi deneyebilirsiniz. Kamp liderleri olarak bizler, yılın geri kalanında da tiyatro, dans ve müzikle uğraşmaktayız ve kampta çalışmayı çok seviyoruz! Kampın bitmesine yakın, öğrendiklerimizin en iyilerini bir araya getirir ve en eğlenceli bulduklarımızı sergilediğimiz harika bir performans sunarız. Bunların yanı sıra kampta herkesin neşeli kamp aktivitelerine katılmak, yüzme, el işi, disko, sürprizler, balık tutma ve çok daha fazlasını yapmak için bolca vakti olacaktır. Granö gård sahnesine hoş geldiniz sahne şu anda boş, yani şimdi gösteri zamanı! Granö gård Sınıf 3-6 Çocuk sayısı 40 Konaklama Yatakhane Dönemler 14,6-27,6 14 gün 30,6-13,7 14 gün 17,7-30,7 14 gün 3,8-16,8 14 gün İletişim Eva Alsberg, Niklas Rubin Tatil kampı telefon hattı: (tatil kampı için 2'ye basın) Organizatör Barnens Dag vakfı Konum Granö gård, Stockholm'e 110 km mesafede bulunan Barnens Ö, Väddö adasında yer alır. Kamp suya yakındır ve kendine ait bir yüzme koyu vardır.

33 Kapı eşiğindeki denizde yüzme, yelken ve kano turları ve balık avı günlük etkinliklerimiz arasındadır. Su savaşları ve tekne ile çekilen simitlerle eğlenerek geçen bir günün ardından, akşam sandviçinden önce odun ısıtmalı saunamızda ısının. Ivars ın deneyimli kamp liderlerinden çılgın, keyifli ve heyecan verici fikirler bekleyin! Disko, Gladyatörler, çilek toplama ve Mahkumlar, Ivars etkinliklerinden bazılarıdır. Ivarsudde pasta pişirme yarışmaları, masa tenisi turnuvaları ve spa günleri de programa dahil olabilir. Her dönem, yıldızların altında yürüyüş yapmak için filikamızı takımadaların eteklerine çıkartırız. Kamp süresi bitmeden ormanda bir ya da iki hayalet görebilmeniz bile mümkün Kendinizi Ivarsudde'da yepyeni arkadaşlar ve muhteşem tecrübeler edinmek için hazırlayın! Sınıf 3-9 (1. ve 3. dönemler için 6-9) Çocuk sayısı 44 Konaklama 2-8 kişilik oda Dönemler 13,6-26,6 14 gün, sınıf ,6-9,7 12 gün 11,7-24,7 14 gün, sınıf ,7-6,8 12 gün 8,8-15,8 8 gün İletişim Oskar Norberg (Pts-Per 10-12) Susanne Guidetti kollo@birkagarden.se Organizatör Stiftelsen Birkagården Konum Ivarsudde, Norrtälje'nin kuzey doğusunda, Stockholm'e yaklaşık 90 km uzaklıktaki Vätö adasında Lidöfjärden'dedir. Kendi sahili ve iskelesinin yanı sıra odun ısıtmalı bir saunası bulunmaktadır.

34 Kimileri bir ağaç ev yaparken kimileri balık tutuyor ve bazıları da El İşi Merkezinde sessiz sinema oynuyor. Meşe ağacının altında hayalet hikayeleri anlatılırken birisi, yukarıdaki ağaca bağlı halat üzerinde ilerlemekte. Az sonra toplanacak ve birlikte bugün neler yapacağımıza karar vereceğiz. İki hafta, size hiçbir yerde Lindängen'de olduğu kadar kısa ve dolu gelmeyecek. Lindängen yaz kampı, yaz ve tatil kamplarından bekleyebileceğiniz her türlü etkinliği sunmaktadır. Biraz kano, disko, sirk numaraları, yemek pişirme, Klondike altına hücum bölgesini ziyaret, biraz drama, macera oyunları oynama, çeşitli kostümler giymek, canavar avı ve su savaşı; bütün bunlara ne dersiniz? Lindängen'de yeni arkadaşlar edinecek ve kamp yaşamından hoşlanan yetişkinlerle tanışacaksınız. Birlikte Barnens Ö'de harika bir yaz geçireceğiz. Sınıf 3-6 Çocuk sayısı 30 Konaklama Yatakhane Dönemler 14,6-27,6 14 gün 30,6-13,7 14 gün 17,7-30,7 14 gün 3,8-16,8 14 gün İletişim Eva Alsberg, Niklas Rubin Tatil kampı telefon hattı: (tatil kampı için 2'ye basın) Organizatör Barnens Dag vakfı Konum Lindängen, Stockholm'e 110 km mesafede, Barnens Ö, Väddö adasında yer alır. Kamp suya yakındır, kumsala ve yüzme alanına 250 m mesafededir.

35 Standart bir tatil kampının sunabileceği her şey bizde de var, ancak özelliğimiz yelken sporu. İster acemi ister deneyimli bir dümenci olun fark etmez, isteyen herkes katılabilir! Küçük sandallar ve büyük teknelerle yelken yapabilir ayrıca rüzgar sörfünü de deneyebilirsiniz. Tek başınıza mı yoksa en iyi arkadaşınızla birlikte mi geliyorsunuz? Birkaç gün sonra, nasıl olsa herkesi tanıyacaksınız. Bir kız şunları yazmıştı: Rånö'de tüm diğer çocuklar ve liderlerle birlikte topluluk ruhunu hissediyorsunuz. Ortamdaki birliktelik duygusu inanılmaz. Rånö'de sakin ve mutlu bir atmosferimiz var. Yeni arkadaşlarla tanışıyorsunuz ve eve döndüğünüzde artık yelkenli kullanmayı biliyorsunuz! Hayatınızın geri kalanında sahip olacağınız bir beceri! Başvurunuzu bekliyoruz Rånö'de görüşürüz! Rånö yelken kampı Sınıf 6-9 Çocuk sayısı 26 Konaklama Yatakhane Dönemler 16,6-29,6 14 gün 1,7-14,7 14 gün 17,7-30,7 14 gün 1,8-14,8 14 gün İletişim Rikard Lindholm Organizatör Arbacia AB Konum Stockholm ün güney takımadaları, Utö'nün yanında.

36 Stockholm ün harika takımadalarında yelken açıyor, yüzmek için kıyıya yaklaşıyor, teknenin baş tarafından denize dalıyor, yelken direklerine tırmanıyor, balık tutuyor ve diğer eğlenceli etkinlikler için kıyıya çıkıyoruz. Yalnızca yeni arkadaşlar edinmekle kalmayıp yelkenli bir teknede doğayı ve doğanın gücünü yaşayacak, yelken açacak ve toplayacak, dümen kıracak, rotayı tutturacak, tekne bağlayacak ve denizcilik hayatında gerekli diğer becerileri edineceksiniz. Liderler size navigasyon, denizde yol almanın kurallarını, denizci becerileri (ip, düğüm, vs.) ve denizcilik öğretirler. Daha önce katıldıysanız, 21 Temmuz - 2 Ağustos arasındaki 4. döneme başvurun! Artık sadece ufkun göründüğü açık denizlerde de yelken yapabileceksiniz. S/Y Ellen'de yelken açmak için 200 metre yüzebiliyor olmanız gereklidir. S/Y Ellen Sınıf 4-9 (aşağıya bakın) Çocuk sayısı 27 Konaklama Konaklama ve yemekler teknededir. Dönemler 12,6-18,6 7 gün, sınıf ,6-4,7 12 gün, sınıf 6-9 7,7-18,7 12 gün, sınıf * 13 gün, sınıf ,8-11,8 8 gün, sınıf ,8-19,8 7 gün, sınıf 4-6 * Biraz deniz tecrübesi olanlar için. Gece ve açık denizde yelken açıyoruz. İletişim Hans Rudeberg, hasse@syellen.se Organizatör Stiftelsen s/y Ellen Konum Stockholm takımadaları

37 Genellikle günün yarısını rüzgarın bizi götürdüğü yere yelken açarak geçirip, daha sonra da doğal bir limanda demir atarız. Yelken açmayı, gemici düğümü atmayı, dümen kullanmayı, demir atmayı ve harita okumayı öğreneceksiniz. Yelkenli ile daha önce hiç açılmamış olmanız veya pek çok kere açılmış olmanız fark etmez, bizimle çok şey öğreneceksiniz. Deniz fenerlerinin yardımı ile gece yolculuğuna ne dersiniz? Yelken direklerine tırmanabilir, teknenin ön kısmından denize atlayabilir ve bir arkadaşınızla koyda kürek çekmeye gidebilirsiniz. Ziyaret edeceğimiz adada deniz fenerleri, eski kaleler, yaban mersini çalıları, müze ve birçok ilgi çekici şey bulunmaktadır. Tabi ki de zamanımızın çoğunu yüzerek, okuyarak, oyunlar ve futbol oynayarak, su savaşları yaparak, hayalet yürüyüşlerine çıkarak, sauna ve balık tutmaya giderek geçireceğiz. Liderler ve çocuklar aynı yerde kalırlar. Eğlenceli ve güvenilir liderlerin yer aldığı küçük bir grup ile güneş, deniz ve maceradan oluşan olağanüstü günler geçireceksiniz. Skeppsholmsgården Sınıf 5-9 Çocuk sayısı 16, iki farklı tekne ile. Konaklama Elmy ve Lova adlı teknelerde konaklayacaksınız. Dönemler 12,6-23,6 12 gün 26,6-7,7 12 gün 10,7-21,7 12 gün 24,7-4,8 12 gün 7,8-18,8 12 gün İletişim Leif Franzén, Organizatör Föreningen Skeppsholmsgården Konum Stockholm takımadaları

38 Belki de bunu en iyi anlatacak olan çocukların kendileridir. Lova: Solgården'i asla unutmayacaksınız. Rahatlayabilir ve kendiniz olabilirsiniz. Hepimiz bir aradayız, asla biz ve onlar diye bir şey yok. Yılın en iyi zamanları! Awa: Liderler çok olumlu, eğlenceli, neşeli ve bütün çocukların mutlu olmasını sağlıyorlar. Issız bir sahilde denize girmeyi, doğa yürüyüşlerini, kumsal partilerini, en lezzetli yiyecekleri, kılık değiştirmeyi, kano turlarını, eğlenmeyi, spor ve el işi yapmayı seviyorsanız Solgården'e gelin! Sofia: İçinizdeki çocuğu ortaya çıkarabilirsiniz. Solgården yeni anılar ve dostluklar edinmenizi sağlıyor. Elin: Solgården, hiçbir zaman unutulmayacak bir tecrübe. Her gün bir sürü sıra dışı ve heyecan verici şey oluyor. Rebecca: Dünyanın en iyi tatil kampı! Liderler bize kendi çocukları gibi davranıyor ve burada olmak büyük bir ailenin içinde olmak gibi bir şey. Solgården daima ikinci evim olarak kalacak. Solgården Sınıf 4-7 Çocuk sayısı 48 Konaklama Yatakhane Dönemler 14,6-27,6 14 gün 30,6-13,7 14 gün 17,7-30,7 14 gün 3,8-16,8 14 gün İletişim Eva Alsberg, Niklas Rubin Tatil kampı telefon hattı: (tatil kampı için 2'ye basın) Organizatör Barnens Dag vakfı Konum Solgården, Stockholm'e 110 km mesafede bulunan Barnens Ö, Väddö adasında yer alır. Kamp suya yakındır ve kendine ait bir yüzme koyu vardır.

39 Solvik'te bir gün, keşif maceraları ve standart yaz kampı etkinlikleri ile dopdolu geçer. İlk günden itibaren birlikte sal yapımından doğa yürüyüşüne (isterseniz yıldızların altında bir gece), macera oyunlarına, ekip oyunlarına, gece labirentine, korsan hazine avına ve voleybola kadar çeşitli etkinlikler gerçekleştirilir. Bu zorlayıcı deneyimler arasında yüzmeye veya sahilde mükemmel kumlar üzerinde oyunlar oynamaya da bolca zamanınız kalacaktır. Gelin ve bizimle birlikte bir yaz macerası yaşayın. Sahillimizde yüzme ve kano yarışları gibi su etkinlikleri gerçekleştirebilirsiniz. Kumluk alan ise karnaval atmosferi ile plaj futbolu gibi oyunlar için idealdir. Ayrıca, adanın en güzel manzarasını izleyebileceğiniz bir saunamız da bulunmaktadır. Kampımızda çalışan dikkatli, bilgili, güvenilir ve deneyimli personelimiz, sizinle birlikte maceralar yaşamak için sabırsızlanıyor. Kampımıza gelin ve yazınızı en iyi şekilde geçirin! Solvik Sınıf 4-7 Çocuk sayısı 48 Konaklama Yatakhane Dönemler 13,6-24,6 12 gün 27,6-8,7 12 gün 11,7-22,7 12 gün 25,7-5,8 12 gün 8,8-19,8 12 gün İletişim Eva Alsberg, Niklas Rubin Tatil kampı telefon hattı: (tatil kampı için 2'ye basın) Organizatör Barnens Dag vakfı Konum Solvik, Stockholm'e 110 km mesafede, Barnens Ö, Väddö adasında yer alır. Kamp suya yakındır ve kendine ait kumsalı vardır.

40 Acaba ne konuşuyorlar? Belki aşktan, belki Likholmen'deki yürüyüşten belki de düzgün bir su savaşının nasıl planlanması gerektiğinden bahsediyorlar. Gerçekten gençler için özel hazırlanmış yaz kampına hoş geldiniz! Starrbäcken'de size en çok ve en iyi yaz etkinliklerini sunuyoruz. Sahilde gezebilir, futbol oynayabilir veya futbol sahasında tamamıyla değişik bir şey yapabilir, gezilere çıkabilir, etüt odasında müzik yapabilir, barbekü partileri düzenleyebilir, yeni arkadaşlarla tanışabilir, ilişkiler hakkında konuşabilir ve bir tatil kampında yapılabilecek hemen her şeyi yapma imkanı bulabilirsiniz. Hep birlikte son derece keyifli, unutulmaz iki yaz haftası yaşıyoruz! Starrbäcken'de çalışan bizler, birçok genç gibi her yıl geri dönerek Barnens Ö'de birlikte harika bir yaz geçiriyoruz. Starrbäcken Sınıf 7-9 Çocuk sayısı 34 Konaklama Yatakhane Dönemler 14,6-27,6 14 gün 30,6-13,7 14 gün 17,7-30,7 14 gün 3,8-16,8 14 gün İletişim Eva Alsberg, Niklas Rubin Tatil kampı telefon hattı: (tatil kampı için 2'ye basın) Organizatör Barnens Dag vakfı Konum Starrbäcken, Stockholm'e 110 km mesafede bulunan Barnens Ö, Väddö adasında yer alır. Kamp suya yakındır, kumsala ve yüzme alanına 250 m mesafededir.

41 Strand'da, yaz mevsiminin sunduğu eğlence ve çılgınlıklarla dolu gerçek bir tatil kampı bulacaksınız: su aktiviteleri, kano, marangozluk, müzik enstrümanı eğitimi, balık avı, dans, poi jonglörlük ve tabii ki bir sürü afacanlık ve oyun. Eğer rahatlayarak, kitap okuyarak veya pasta pişirerek daha sakin bir kamp hayatı istiyorsanız, bunu da bulabilirsiniz. Yeni yıldızların keşfedilmesine olanak tanıyan muhteşem diskomuz ise görülmeye değerdir! Hazine avını ve hayalet yürüyüşünü de unutmayın! Strand personeli, tatil kampındaki çocukların ön plana çıkmasına büyük önem veren deneyimli liderlerdir ve herkesin ekibin bir üyesi olduğunu hissetmesini kolaylaştıran danışmanlarla birlikte aktif olarak çalışırlar. Strand kampı, kaçırmak istemeyeceğiniz benzersiz bir deneyimdir; burada hep birlikte eğleniyoruz. Strand Sınıf 3-6 Çocuk sayısı 40 Konaklama Yatakhane Dönemler 12,6-21,6 10 gün 24,6-3,7 10 gün 6,7-15,7 10 gün 18,7-26,7 9 gün 29,7-7,8 10 gün 10,8-19,8 10 gün İletişim Eva Alsberg, Niklas Rubin Tatil kampı telefon hattı: (tatil kampı için 2'ye basın) kollo@stbd.se Organizatör Barnens Dag vakfı Konum Strand, Stockholm'e 110 km mesafede, Barnens Ö, Väddö adasında yer alır. Kamp suya yakındır ve kendine ait bir yüzme koyu vardır.

42 Strandhem, yazı en iyi şekilde geçirmek isteyenlerin kampıdır. Farklı oyunlar ve eğlenceleri içeren eski bir geleneğe sahip olmanın yanı sıra birlikte müzik, marangozluk, kanoculuk yapar, poi çevirme ve tramplen öğrenir ve kendimizi yüksekliklerde veya gece labirentinde sınarız. Rahatlamak ve daha sakin bir zaman geçirmek istiyorsanız, tabi ki bunu da yapabilirsiniz. Bu yılki hazine avı daha zor, daha fazla düşündürücü ve belki hiçbir zaman olmadığı kadar korkutucu olacak. Son gecemizde harika bir akşam yemeği ile disko performanslarını izleyeceğiz. Biz liderler, burada geçirdiğiniz sürenin mümkün olduğunca keyifli ve dolu geçmesi için her şeyi yapan bir aile gibiyiz. Her odanın, herkesin kendini ekibin bir parçası olarak hissetmesine yardımcı olan bir danışmanı bulunur. Yazı heyecanla bekliyoruz, sizlerle birlikte bütün bunları ve daha fazlasını yapabiliriz. Strandhem Sınıf 3-6 Çocuk sayısı 48 Konaklama Yatakhane Dönemler 12,6-21,6 10 gün 24,6-3,7 10 gün 6,7-15,7 10 gün 18,7-26,7 9 gün 29,7-7,8 10 gün 10,8-19,8 10 gün İletişim Eva Alsberg, Niklas Rubin Tatil kampı telefon hattı: (tatil kampı için 2'ye basın) kollo@stbd.se Organizatör Barnens Dag vakfı Konum Strandhem, Stockholm'e 110 km mesafede bulunan Barnens Ö, Väddö adasında yer alır. Kamp suya yakındır ve kendine ait bir yüzme koyu vardır.

43 Her gün hayvanları beslemek ve ihtiyaçlarını gidermek için turlar düzenleriz. Bazen dürbünlerimiz alıp geziye çıkarak ve ağlarımızı alıp denize açılarak kuşları ve fok balıklarını gözler, küçük deniz yaratıkları ve böcekler toplarız. Bazen yaban mersini çalıları bulup turta yaparız. Stugorna, hayvanlar ve doğa hakkında daha fazla bilgi edinmek ve aynı zamanda da yüzmek, oyun oynamak isteyen herkes için ideal bir kamptır. Günlerinizi el işi, eğlence, etrafı keşfetme, yaratıcı bulmacalar ve heyecan verici konseptler ile dolu olarak geçireceksiniz. Tabii ki diskomuz da var, hatta cesaret edenler için bir hayalet yürüyüşü bile düzenliyoruz. Bu yaz sizinle tanışmayı dört gözle bekliyoruz! Stugorna Sınıf 3-6 Çocuk sayısı 46 Konaklama Yatakhane Dönemler 12,6-19,6 8 gün 23,6-30,6 8 gün 3,7-10,7 8 gün 13,7-20,7 8 gün 23,7-30,7 8 gün 2,8-9,8 8 gün ,8 8 gün İletişim Eva Alsberg, Niklas Rubin Tatil kampı telefon hattı: (tatil kampı için 2'ye basın) kollo@stbd.se Organizatör Barnens Dag vakfı Konum Stugorna, Stockholm'e 110 km mesafede, Barnens Ö, Väddö adasında yer alır. Kamp suya yakındır ve kendine ait bir yüzme koyu vardır.

44 Ancak tüm bunların tam tersini istiyorsanız, Synsholmen'e gelin! İster sahilde ister diskoda eğlenin. UFO'muzun (su üzerinde 8 metre uzunluğunda bir tramplen) üzerinden uçun veya sauna salında dinlenin. Synsholmen sizin tatiliniz olduğu için sizin isteklerinize kulak veriyoruz! Web sitemize göz atın. Bir anne ve bir baba şunları söylediler: Kızımız, sekiz yaşından beri kampa katılıyor. Şu anda neredeyse 13 yaşında. Onu hiçbir zaman Synsholmen kampından sonra olduğu gibi mutlu ve heyecanlı görmemiştim. En büyük etkiyi yaratan personelin yakından ilgisi, eğlence ve mizah anlayışı ve sıcaklığıydı. Bununla birlikte, gelenekleri sürdürüyor olmasına rağmen yine de sıra dışı bir tatil kampı gibi görünüyor. Sınıf 3-7 (aşağıya bakın) Çocuk sayısı 37 Konaklama Yatakhane Dönemler 15,6-28,6 14 gün, sınıf 3-5 3,7-16,7 14 gün, sınıf gün, sınıf 3-7 İletişim Eric Flyxe, kolloinfo@synsholmen.com Organizatör Synsholmens Kolloförening Konum Muhteşem St Anna takımadalarında bir ada, deniz manzaralı ve kendi yüzme ve balık tutma alanlarına sahip. Kampta bazen kürklü küçük misafirlerimiz de oluyor!

45 İskelede güneşlenebilir, suya atlayabilir, yüzebilir, su trampleninden denize atlayabilirsiniz veya bir arkadaşınızla jet ski ile çekilen simide binebilirsiniz. Elbette futbol turnuvası, kano, rafting, voleybol, açık havada uyuma, kamp ateşinin etrafında şarkı söyleme ve kızarmış muz ve çikolata yeme, el işi öğrenme, disko, çılgın yarışmalar, kostüm şovları, tramplen ve çeşitli afacanlıklar gibi etkinliklerimiz de var. Bir çocuk bizim hakkımızda şunları yazdı: Geçirdiğim yazı sözcüklerle anlatamıyorum. Çok güzel bir yaz geçirdim ve herkesi özleyeceğim. Yapılacaklar hakkında siz de görüşlerinizi belirtin ve birlikte bu yazı, şimdiye kadarki en güzel yaz haline getirelim. Macera için hazır mısınız? Liderler olarak biz, Udden Su Kampındaki bu yazı heyecanla bekliyoruz! Daha fazla bilgi almak için web sitemizi ziyaret edin. Sınıf 3-6 Çocuk sayısı 35 Konaklama 3-5 kişilik odalar. Yemekhane Djuprämmen tatil kampı (50 çocuk) ile paylaşılmaktadır. Çocuklar farklı saatlerde yemek yemektedir. Dönemler 12,6-21,6 10 gün 22,6-1,7 10 gün 2,7-11,7 10 gün 12,7-21,7 10 gün 22,7-31,7 10 gün 1,8-10,8 10 gün 11,8-19,8 9 gün İletişim Joel Fänge Tatil kampı telefonu info@kollosommar.se Organizatör Utepedagogik Sverige AB Konum Udden tatil kampı Värmland'da, Stockholm'e yaklaşık 300 km mesafededir.

46 Yaz kampımız, heyecan verici deneyimlerle eğlenceli etkinlikler ve hepsinden fazlası bolca müziği bir araya getirir. Yeni arkadaşlarınızla birlikte, bir grup oluşturabilir, şarkılar yazarken yardım alabilir, prova yapabilir ve hazırlıklarınızı tamamladıktan sonra bir performans sergileyebilirsiniz. Katılmak için herhangi bir enstrüman çalıyor olmanıza gerek yok, ihtiyacınız olan tek şey yeni şeyleri denemeye açık ve ilgili olmanızdır. Bir müzik grubu oluşturmanın haricinde, perküsyon orkestrasında çalabilecek ve müzik oyunları oynayabileceksiniz. Müzik yapmadığımız zaman, diğer tatil kamplarında yapılan birçok şeyi burada da yapabileceksiniz. Yüzer, oyunlar oynar, sosis kızartır, pasta pişirir, diskoda eğlenir ve el işi öğreniriz. Uddis Sınıf 3-6 Çocuk sayısı 36 Konaklama Yatakhane. Yemekhane Backis (36 çocuk) ile paylaşılmaktadır. Çocuklar farklı saatlerde yemek yemektedir. Dönemler 13,6-24,6 12 gün 27,6-8,7 12 gün 11,7-22,7 12 gün 25,7-5,8 12 gün 8,8-19,8 12 gün İletişim Eva Alsberg, Niklas Rubin Tatil kampı telefon hattı: (tatil kampı için 2'ye basın) Organizatör Barnens Dag vakfı Konum Uddis, Stockholm'e 110 km mesafede, Barnens Ö, Väddö adasında yer alır. Kamp suya yakındır ve kendine ait bir kumsalı vardır.

47 Östergården'de biz su ile her şeyi yapmayı sevdiğimiz için bu harika bir şanstır. Kano, su kayağı, sal inşa etme, yüzme, su savaşları, olta veya ağlarla balık avı, yelkencilik, sahilde yürüyüş, kayalardan denize atlama, dalış kulesi ve tekne hayatı gibi etkinliklerle, su etkinliklerine odaklandığımız, dopdolu günler. Tabi ki kampta başka etkinliklerimiz de bulunmaktadır. Örneğin, sohbet grupları, doğa yürüyüşleri, film akşamları, müzikli bulmacalar, disko ve bir yaz kampını, yaz kampı yapan her şey. Liderlerin amacı, hep birlikte harika bir eğlence ortamı oluşturmaktır. Östergården, yaz tatilinin en güzel günlerinin geçtiği yerdir. Çok sayıda yeni kamp arkadaşı ve unutulmaz yaz günleri konusunda size garanti veriyoruz. Östergården Sınıf 6-9 Çocuk sayısı 40 Konaklama Yatakhane Dönemler 13,6-24,6 12 gün 27,6-8,7 12 gün 11,7-22,7 12 gün 25,7-5,8 12 gün 8,8-19,8 12 gün İletişim Eva Alsberg, Niklas Rubin Tatil kampı telefon hattı: (tatil kampı için 2'ye basın) Organizatör Barnens Dag vakfı Konum Östergården, Stockholm'e 110 km mesafede bulunan Barnens Ö, Väddö adasında yer alır. Kamp suya yakındır ve kendine ait bir yüzme koyu vardır.

48 Tatil kampı hakkında herhangi bir sorunuz olduğunda başvuru adresi: Kontaktcenter Stockholm (Stockholm İletişim Merkezi) Box 6061, Kista E-posta: Telefon: , seçenek 2.

Yaz Tatilleri ve 2015 Yaz Kampı

Yaz Tatilleri ve 2015 Yaz Kampı /1/ Yaz Tatilleri ve 2015 Yaz Kampı Bu yıl ilk kez! 1. sınıftan itibaren kamp! /2/ Yaz kampına hoş geldiniz! Size yaz boyunca mutlu ve heyecan verici bir tatil sunmayı amaçlıyoruz. Bu katalogda, aralarından

Detaylı

Koç Topluluğu Spor Kulübü Yaz Programları 2015

Koç Topluluğu Spor Kulübü Yaz Programları 2015 Koç Topluluğu Spor Kulübü Yaz Programları 2015 BURSA: Uludağ Yaz Kampı İSTANBUL: Bağlarbaşı Yaz Okulu Beykoz Summer City Camp Koç Topluluğu şirketlerinin katılımı ile kurulan, çalışanların yanı sıra çalışan

Detaylı

Yaz Tatili ve Kollo [çocuklar için yaz kampı] 2017

Yaz Tatili ve Kollo [çocuklar için yaz kampı] 2017 Yaz Tatili ve Kollo [çocuklar için yaz kampı] 2017 /3/ Yaz kampına hoş geldiniz! Size yaz boyunca mutlu, keyifli ve heyecan dolu bir tatil sunmayı amaçlıyoruz. Bu katalogda, aralarından seçim yapabileceğiniz

Detaylı

Yaz Tatilleri ve 2013 Yaz Kampı

Yaz Tatilleri ve 2013 Yaz Kampı Tatil kampı hakkında herhangi bir sorunuz olduğunda baģvuru adresi: STOCKHOLM İLETİŞİM MERKEZİ (Kontaktcenter) Edvard Griegsgången 9, SE-164 32 Kista, Ġsveç, E-posta: kollo@stockholm.se Telefon: 08-508

Detaylı

VELILER IÇIN BROŞÜR. Chiro 6 ve 18 yaş arası çocuklar ve gençler içindir Önemli olan oyun, eğlence ve hareket!

VELILER IÇIN BROŞÜR. Chiro 6 ve 18 yaş arası çocuklar ve gençler içindir Önemli olan oyun, eğlence ve hareket! VELILER IÇIN BROŞÜR Chiro 6 ve 18 yaş arası çocuklar ve gençler içindir Önemli olan oyun, eğlence ve hareket! ]foto: Dominique Vankan[ Chiro, çocuklara ve gençlere yönelik en büyük Flemenkçe organizasyonudur.

Detaylı

TED Okulları Uludağ Yaz Kampı 2017

TED Okulları Uludağ Yaz Kampı 2017 İŞBİRLİĞİYLE Lise Hazırlık - 9 ve 10 Sınıflar 15-21 Ağustos 2017 TED Okulları Uludağ Yaz Kampı 2017 Spor Sanat Doğa Sosyal Sorumluluk Liderlik TED Okulları Uludağ Yaz Kampı 2017 Lise Hazırlık - 9 ve 10

Detaylı

66 Fotoğrafçı Etkinlik Listesi. 52 Haftalık Fotoğrafçılık Yetenek Sergisi

66 Fotoğrafçı Etkinlik Listesi. 52 Haftalık Fotoğrafçılık Yetenek Sergisi 66 Fotoğrafçı Etkinlik Listesi 52 Haftalık Fotoğrafçılık Yetenek Sergisi 2019 yılında kendimize daha fazla zaman ayırmak istiyoruz. Fotoğrafla olan iletişimimizi artırmak istiyoruz. Fotoğrafın bir sanat

Detaylı

Europ Organizasyon un sizlere sunduğu Hırvatistan gençlik kampı,

Europ Organizasyon un sizlere sunduğu Hırvatistan gençlik kampı, Yaz Kampı Hakkında Europ Organizasyon un sizlere sunduğu Hırvatistan gençlik kampı, gençler ve çocuklara adanmış Adriyatik in en büyük uluslararası gençlik kampıdır. 20 yıldır Dalmaçya kalbindeki Solta

Detaylı

YAZ KAMPI PROGRAMI YOĞUN İNGİLİZCE KURSLARI KAMP DIŞI ETKİNLİKLER

YAZ KAMPI PROGRAMI YOĞUN İNGİLİZCE KURSLARI KAMP DIŞI ETKİNLİKLER 9-16 Yaş Grupları için Antalya Çamyuva da 29 Haziran - 9 Ağustos tarihleri arasında YAZ KAMPI PROGRAMI YOĞUN İNGİLİZCE KURSLARI KAMP DIŞI ETKİNLİKLER katkılarıyla Türkiye nin Quality English İNGİLİZCE

Detaylı

"Nereden başlasam, nasıl anlatsam..."

Nereden başlasam, nasıl anlatsam... Bu yaz Bodrum'suz geçmez! Turgutreis Lagina Bodrum Boutique Hotel'de bir gece çift kişilik konaklama, açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği 240 TL yerine 119 TL! (15 Haziran - 27 Ağustos arasında geçerlidir.)

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ : 2014 2015 Μάθημα : Τουρκικά Επίπεδο : Ε1 Διάρκεια : 2 ώρες

Detaylı

28 Haziran -4 Temmuz 2010 KUŞADASI

28 Haziran -4 Temmuz 2010 KUŞADASI 28 Haziran -4 Temmuz 2010 KUŞADASI 3. ULUSLARARSI SERTİFİKALI İNGİLİZCE KONUŞMA KAMPI 28 Haziran -4 Temmuz 2010 -KUŞADASI İngilizce eğitimi için İngiltere ya da Amerika ya gitme imkanı olmayanlar için

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

TED OKULLARI ULUDAĞ YAZ KAMPI Spor Sanat Doğa İngilizce Liderlik

TED OKULLARI ULUDAĞ YAZ KAMPI Spor Sanat Doğa İngilizce Liderlik TED OKULLARI ULUDAĞ YAZ KAMPI 2017 Spor Sanat Doğa İngilizce Liderlik TED OKULLARI ULUDAĞ YAZ KAMPI 2017 Bir kamp çok şey değiştirir! 38 farklı kampüste dünya standartlarında nitelikli eğitim programları

Detaylı

EN EĞLENCELİ YAZ KAMPI KIDZANIA DA!

EN EĞLENCELİ YAZ KAMPI KIDZANIA DA! EN EĞLENCELİ YAZ KAMPI KIDZANIA DA! BİRBİRİNDEN EĞLENCELİ AÇIK HAVA AKTİVİTELERİ SIRA DIŞI VE KEYİFLİ ATÖLYE ÇALIŞMALARI 18 Haziraons 31 Ağust Hafta içi: 8.15-18.30 KIDZANIA HER ÇOCUĞUN HAKKI! KidZania,

Detaylı

13-18 EYLÜL 2010 - BODRUM

13-18 EYLÜL 2010 - BODRUM 13-18 EYLÜL 2010 - BODRUM 4. ULUSLARARASI SERTİFİKALI İNGİLİZCE KONUŞMA KAMPI 13-18 EYLÜL 2010 -BODRUM İngilizce eğitimi için İngiltere ya da Amerika ya gitme imkanı olmayanlar için büyük fırsat Hem eğlenin

Detaylı

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

TED Okulları Uludağ Yaz Kampı 2016

TED Okulları Uludağ Yaz Kampı 2016 işbirliği ile 3-4-5-6-7-8. sınıflar 23-30 Haziran 2016 TED Okulları Uludağ Yaz Kampı 2016 Spor Sanat İngilizce Liderlik TED Okulları Uludağ Yaz Kampı 2016 3-4-5-6-7-8. sınıflar 23-30 Haziran 2016 Senin

Detaylı

Lobi ve Resepsiyon / Lobby & Reception

Lobi ve Resepsiyon / Lobby & Reception Lobi ve Resepsiyon / Lobby & Reception Denize sıfır konumlanan Sahil Martı Otel, konforlu odaları ve deneyimli kadrosu ile 30 yıldan bu yana konuklarını ağırlıyor. Eşsiz kumsalı ve deniz manzarası ile

Detaylı

UR 2430.Bölge Ordu Rotary Kulübü Ünye Rotary Kulübü

UR 2430.Bölge Ordu Rotary Kulübü Ünye Rotary Kulübü UR 2430.Bölge Ordu Rotary Kulübü Ünye Rotary Kulübü KULAKKAYA YAYLASI Zifin Otel Ağaçbaşı Tabiat Parkı 25-27 Ağustos 2017 Sevgili Babalar, UR 2430.BÖLGE ORDU ROTARY KULÜBÜ ve ÜNYE ROTARY KULÜBÜ BABA &

Detaylı

NİÇİN KAMP. Bilgi ve becerilerin pratiğe dönüştürülmesi, Grup çalışmalarındaki başarının hissedilmesi, Sorumluluk bilincinin kazandırılması,

NİÇİN KAMP. Bilgi ve becerilerin pratiğe dönüştürülmesi, Grup çalışmalarındaki başarının hissedilmesi, Sorumluluk bilincinin kazandırılması, NİÇİN KAMP Bilgi ve becerilerin pratiğe dönüştürülmesi, Grup çalışmalarındaki başarının hissedilmesi, Sorumluluk bilincinin kazandırılması, Özgüvenin kazanılması Paylaşım ve katılımcı olmanın erdemlerine

Detaylı

TED Kolejleri Uludağ Yaz Kampı 2016

TED Kolejleri Uludağ Yaz Kampı 2016 TED Kolejleri Uludağ Yaz Kampı 2016 Spor Sanat İngilizce Liderlik TED Kolejleri Uludağ Yaz Kampı 2016 Bir yaz çok şey değiştirir! Günümüzde 35 farklı kampüste dünya standartlarında nitelikli eğitim programları

Detaylı

Yaz için plan yapmanın zamanı geldi bile; çünkü yaz sandığınızdan daha da çabuk geliyor!

Yaz için plan yapmanın zamanı geldi bile; çünkü yaz sandığınızdan daha da çabuk geliyor! /1/ Yaz Tatili ve Kollo [çocuklar için yaz kampı] 2018 /2/ Yaz kampına hoş geldiniz! Size yaz boyunca mutlu, keyifli ve heyecan dolu bir tatil sunmayı amaçlıyoruz. Bu katalogda, aralarından seçim yapabileceğiniz

Detaylı

TÜRK CHIRO. #hierbeginthet. Chiro nedir? Chiro, çocuklara ve gençlere yönelik en büyük Flemenkçe organizasyonudur.

TÜRK CHIRO. #hierbeginthet. Chiro nedir? Chiro, çocuklara ve gençlere yönelik en büyük Flemenkçe organizasyonudur. TÜRK CHIRO #hierbeginthet Chiro nedir? Chiro, çocuklara ve gençlere yönelik en büyük Flemenkçe organizasyonudur. Chiro nedir? Chiro da birlikte oynayıp güzel vakit geçiriyoruz. Yönetim eğlenceli aktiviteler

Detaylı

SPEAKING CAMP www.youth-agenda.org

SPEAKING CAMP  www.youth-agenda.org SPEAKING CAMP 1-7 ŞUBAT İSTANBUL - ŞiLE - AĞVA www.youth-agenda.org 2. ULUSLARARSI İNGİLİZCE KONUŞMA KAMPI İSTANBUL ( ŞİLE-AĞVA 1-7 ŞUBAT ) İngilizce eğitimi için İngiltere ya da Amerika ya gitme imkanı

Detaylı

Portfolyo. Sunum Dosyası

Portfolyo. Sunum Dosyası Çılgın Vikingler Dikkat edin Çılgın Vikingler size geliyor... Birbirinden farklı istasyonların olduğu, yaratıcı oyunlarla çocukların eğlenceye doyamadığı, interaktif bir etkinlik sizlerle buluşuyor. Çocuklar

Detaylı

TEST: Nasıl Daha Verimli Öğrendiğinizi Biliyor musunuz?

TEST: Nasıl Daha Verimli Öğrendiğinizi Biliyor musunuz? Nasıl öğrendiğinizi biliyor musunuz? Ve ne kadar verimli öğrendiğinizi İşte bu test ile ne kadar verimli bir öğrenmeye sahip olduğunuzu anlayacaksınız, eksikliklerinizi tespit edeceksiniz. Haydi iş başına.

Detaylı

Yapmanız gereken tek şey, kamp programımıza kayıt yaptırmak ve bir an önce yaz gelsin artık demektir.

Yapmanız gereken tek şey, kamp programımıza kayıt yaptırmak ve bir an önce yaz gelsin artık demektir. Woodlinecamp,2005 yılından bu güne 7-17 yaş arasındaki kampçılara hizmet vermekte ve bünyesinde bulundurduğu otel ile sadece çoçuk ve gençlik tatil kampı olarak Türkiye de tek olma özelliğine sahiptir.çocuk

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 5-6 YAŞ GRUBU YILDIZLAR SINIFI AYLIK PROGRAMI.,ellerim parmakları, sar makarayı tekerlemelerini

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 5-6 YAŞ GRUBU YILDIZLAR SINIFI AYLIK PROGRAMI.,ellerim parmakları, sar makarayı tekerlemelerini FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 5-6 YAŞ GRUBU YILDIZLAR SINIFI AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Aç kapa,ellerim parmakları, sar makarayı tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

TRU da Dil ve Kültür. Üniversite Yaşamına Hazırlanın!

TRU da Dil ve Kültür. Üniversite Yaşamına Hazırlanın! Dil ve Kültür TRU da Dil ve Kültür Üniversite Yaşamına Hazırlanın! Neler kazanacaksınız: > > Gelişmiş sunum becerileri > > Kültürlerarası iletişim konusunda eğitim > > Gerçek yaşam ortamlarında İngilizce

Detaylı

EN EĞLENCELİ YAZ OKULU KIDZANIA YAZ KAMPI NDA!

EN EĞLENCELİ YAZ OKULU KIDZANIA YAZ KAMPI NDA! EN EĞLENCELİ YAZ OKULU KIDZANIA YAZ KAMPI NDA! iran 12 Hazylül 8E içi: Hafta 8.30 8.30-1 ırsatı! Ön kazyirıtanf a kadar 1 Ha 550 TL 470 TL World e özel 9 taksit 0 850 200 5439 kidzania.com.tr kidzaniabilet.com

Detaylı

Minti Monti. Tilki Tilki Baksana. Bana bak! Hayır, bana bak! Yavru Tilki Neyin Peşindesin? Okula Hazırlık İçin 5 Öneri TİLKİ OKULU

Minti Monti. Tilki Tilki Baksana. Bana bak! Hayır, bana bak! Yavru Tilki Neyin Peşindesin? Okula Hazırlık İçin 5 Öneri TİLKİ OKULU Minti Monti Çocuklar için eğlenceli poster dergi Ücretsizdir Sonbahar 2012 Sayı:7 ISNN: 2146-281X Tilki Tilki Baksana Bana bak! Hayır, bana bak! Yavru Tilki Neyin Peşindesin? Okula Hazırlık İçin 5 Öneri

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

Minti Monti. Yaz 2013 Sayı:10 Ücretsizdir. Yelkenli Tekneler. Nasıl Yüzer, Bilir misin?

Minti Monti. Yaz 2013 Sayı:10 Ücretsizdir. Yelkenli Tekneler. Nasıl Yüzer, Bilir misin? Minti Monti Çocuklar için eğlenceli poster dergi Yaz 2013 Sayı:10 Ücretsizdir ISSN: 2146-281X Yelkenli Tekneler Nasıl Yüzer, Bilir misin? Yelkenli teknelerle ilgili bilmeniz gereken 5 şey Dev gemiler nasıl

Detaylı

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU AYLIK BÜLTENLER SERİSİ EKİM, 2008 SAYI: 2 KONU: Çocuğunuzun Beceri ve Yeteneklerini Nasıl Geliştirebilirsiniz? Aileler çocuklarının mutlu bireyler olmalarını ve en yüksek

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Şubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum.

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum. FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler: Beyin fırtınası tekniği ile telefon,

Detaylı

Yaz için plan yapmanın zamanı geldi bile! Tatil umulmadık bir hızla geliyor!

Yaz için plan yapmanın zamanı geldi bile! Tatil umulmadık bir hızla geliyor! /1/ Yaz Tatili ve Kollo [çocuklar için yaz kampı] 2019 /2/ Yaz kampına hoş geldiniz! Size yaz boyunca mutlu, keyifli ve heyecan dolu bir tatil sunmayı amaçlıyoruz. Bu katalogda, aralarından seçim yapabileceğiniz

Detaylı

Jamie Foxx J

Jamie Foxx J Jamie Foxx J - - - - - - - - - - - - - 62 Corinne Foxx 63 Biz müzik ve sinemayı bir araya getiren bir aileyiz. Babam hem eğitimli bir müzisyen hem de bir oyuncu. Gerçekten çok şanslıyım! Corinne Foxx Jamie

Detaylı

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz.

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz. ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Aralık 2014-23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi.

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. ANKET SONUÇLARI Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. Bu anket, çoğunluğu Ankara Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Meslek Lisesi öğrencisi olmak üzere toplam 130 öğrenci üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmaya

Detaylı

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Devlet Dil Sertifikası DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM

Detaylı

Yoga Kampı. Artvin, Maçahel de. Yüz Yogası & Hatha. 1. KAMP - Yazın Coşkusu 21 Temmuz 2018 Cumartesi'den 25 Temmuz Çarşamba ya

Yoga Kampı. Artvin, Maçahel de. Yüz Yogası & Hatha. 1. KAMP - Yazın Coşkusu 21 Temmuz 2018 Cumartesi'den 25 Temmuz Çarşamba ya Borçka dan Karadeniz e Bakış, H. Sinan Şensoy @yogadayoga Zeynep Şensoy tarafından Artvin, Maçahel de Yüz Yogası & Hatha Yoga Kampı 1. KAMP - Yazın Coşkusu 21 Temmuz 2018 Cumartesi'den 25 Temmuz Çarşamba

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI 23 TEMMUZ PAZARTESİ 24 TEMMUZ SALI 25 TEMMUZ ÇARŞAMBA 26 TEMMUZ PERŞEMBE 27 TEMMUZ CUMA *Deniz mavisi, çimen yeşili Hayatımızda renklerin yerini araştırıyoruz. Renk tonlarının ne olduğunu öğreniyoruz.

Detaylı

PHUKET EĞLENCE & DİNLENCE & DENİZ GÜNEŞ KUM HER GÜN HAREKET İMKANI

PHUKET EĞLENCE & DİNLENCE & DENİZ GÜNEŞ KUM HER GÜN HAREKET İMKANI PHUKET EĞLENCE & DİNLENCE & DENİZ GÜNEŞ KUM HER GÜN HAREKET İMKANI 1.Gün : İstanbul Phuket Tayland a bağlı Phuket adası sizlere çok yönlü bir tatilin fırsatlarını sunan eğlenceli bir ada Her sokağı hareketli,

Detaylı

Güzel Bir Bahar ve İstanbul

Güzel Bir Bahar ve İstanbul Güzel Bir Bahar ve İstanbul Bundan iki yıl önce 2013 Mayıs ayında yolculuğum böyle başladı. Dostlarım, sınıf arkadaşlarım ve birkaç öğretmenim ile bildiğimiz İstanbul, bizim İstanbul a doğru yol aldık.

Detaylı

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 Issue #: [Date] MAVİSEL YENER İLE RÖPOTAJ 1. Diş hekimliği fakültesinden mezunsunuz. Bu iş alanından sonra çocuk edebiyatına yönelmeye nasıl karar verdiniz?

Detaylı

Q-BREAKS SİZE TÜRKİYE DE FANTASTİK TATIL SEÇENEKLERI SUNUYOR!

Q-BREAKS SİZE TÜRKİYE DE FANTASTİK TATIL SEÇENEKLERI SUNUYOR! Q-BREAKS SİZE TÜRKİYE DE FANTASTİK TATIL SEÇENEKLERI SUNUYOR! Q-breaks in sunduğu bu fantastik tatil fırsatlarıyla yolunuz plajlara düs ecek! Tatilinizi Q-breaks ayrıcalığı ve enfes deniz kenarı konaklaması

Detaylı

ÖZEL VEGA ANAOKULU Öğretim Yılı 3 YAŞ KELEBEKLER SINIFI

ÖZEL VEGA ANAOKULU Öğretim Yılı 3 YAŞ KELEBEKLER SINIFI ÖZEL VEGA ANAOKULU 2015 2016 Öğretim Yılı 3 YAŞ KELEBEKLER SINIFI Kendini İfade Etme Biçimimiz KONU BAŞLIĞI: Oyun ve Ben ANA FİKİR : Oyunlarla hem eğlenirim hem de duygularımı paylaşırım TARİH: 15.02-15.04.

Detaylı

TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ

TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ Bu ayki yaşayan değerimiz Sevgi.

Detaylı

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor.

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor. OKUMA - ANLAMA: ÖĞRENCİLER HER GÜN NELER YAPIYORLAR? 1 Türkçe dersleri başladı. Öğrenciler her gün okula gidiyorlar, yeni şeyler öğreniyorlar. Öğretmenleri, Nazlı Hanım, her Salı ve her Cuma günü sınav

Detaylı

İ T A L Y A Yaz Okulu yaş L I G N A N O Güzel bir tatil eşliğinde İtalyancanızı geliştirmenin en keyifli yolu ; Lignano Yaz Okulu.

İ T A L Y A Yaz Okulu yaş L I G N A N O Güzel bir tatil eşliğinde İtalyancanızı geliştirmenin en keyifli yolu ; Lignano Yaz Okulu. İ T A L Y A Yaz Okulu 12-18 yaş L I G N A N O 2019 Güzel bir tatil eşliğinde İtalyancanızı geliştirmenin en keyifli yolu ; Lignano Yaz Okulu. Okulumuz Adriatik sahillerinin en gözde turizm mekanı olan

Detaylı

15 günlük kısa dönem Avrupa gönüllü hizmeti projemi bitirdikten sonra Türkiye ye döndüm ve sizinle oradaki anılarımı bir raporda paylaşmak istedim.

15 günlük kısa dönem Avrupa gönüllü hizmeti projemi bitirdikten sonra Türkiye ye döndüm ve sizinle oradaki anılarımı bir raporda paylaşmak istedim. Yazan: Ümmü Nur Günlü Ülke: SIRBİSTAN Kuruluş: Bird Protection Study Society Başlama Tarihi: 01.07.2018 Bitiş Tarihi: 15.07.2018 E-posta: mmnrgnl@yandex.com Herkese selamlar, 15 günlük kısa dönem Avrupa

Detaylı

UPÖY 2. YAZ KAMPI RAPORU

UPÖY 2. YAZ KAMPI RAPORU UPÖY 2. YAZ KAMPI RAPORU ANTALYA OLYMPOS AĞUSTOS 2017 YAZI İŞLERİ VE BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR BİRİMİ Meslek alanımızın değerli tüm öğrencilerine merhaba; Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleştirilen 14. Ulusal

Detaylı

Turizm Seyahat Acentası Kemer-Kaş-Kemer Dalışlı Mavi Yolculuk 04-11 Temmuz 15

Turizm Seyahat Acentası Kemer-Kaş-Kemer Dalışlı Mavi Yolculuk 04-11 Temmuz 15 Turizm Seyahat Acentası Kemer-Kaş-Kemer Dalışlı Mavi Yolculuk 04-11 Temmuz 15 Kemer-Kaş- Kemer Dalışlı Mavi Yolculuk 04-11 Temmuz 15 Akdeniz in masmavi sularıyla buluşmak, hem mavi yolculuk hem de dalış

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

BAŞARIYA GİDEN 20 ADIM

BAŞARIYA GİDEN 20 ADIM BAŞARIYA GİDEN 20 ADIM 1. Herbalife Başvurunuzu Tamamlayın Herbalife Üye Paketi (HMP) Üye Başvuru Formu Kullanılacak Ürünler Basılı Malzeme & DVD %25 Başlangıç İndirimi* 2. Ürün Broşürünü İnceleyin Herbalife

Detaylı

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir?

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Hayatımızın en değerli varlığıdır anneler. O halde onlara verdiğimiz hediyelerinde manevi bir değeri olmalıdır. Anneler için hediyenin maddi değeri değil

Detaylı

ALTIN BALIK. 1. Genç balıkçı neden altın balığı tekrar suya bırakmayı düşünmüş olabilir?

ALTIN BALIK. 1. Genç balıkçı neden altın balığı tekrar suya bırakmayı düşünmüş olabilir? ALTIN BALIK Bir zamanlar iki balıkçı varmış. Biri yaşlı, diğeriyse gençmiş. İki balıkçı avladıkları balıkları satarak geçinirlermiş. Bir gün yine denize açılmışlar. Ağı denize atıp beklemeye başlamışlar.

Detaylı

İstanbul da, Bursa da, Çanakkale de, Sakarya da. Ve şimdi Konya da.

İstanbul da, Bursa da, Çanakkale de, Sakarya da. Ve şimdi Konya da. İstanbul da, Bursa da, Çanakkale de, Sakarya da Ve şimdi Konya da. 23 Bursa Prestij Modern 23 yıllık İstanbul Prestij Park Bakyapı Uzmanlığıyla Prestijli Bir Hayat Sakarya Çamlıca Apart Evleri Çanakkale

Detaylı

Motelimiz, 7 iki kişilik oda, 2 üç kişilik oda ve 3 bungalowdan oluşuyor. Bungalowlarda 2 yatak odası ve 4 yatak var.çocuklu Aileler için çok ideal

Motelimiz, 7 iki kişilik oda, 2 üç kişilik oda ve 3 bungalowdan oluşuyor. Bungalowlarda 2 yatak odası ve 4 yatak var.çocuklu Aileler için çok ideal Adres : Çıralı - Olimpos - Kemer - Antalya - Türkiye Tel : 0090 242 825 73 27-825 73 28 Fax : 0090 242 825 71 28 Web : www.orangemotel.net E-mail : info@orangemotel.net Motelimiz, 7 iki kişilik oda, 2

Detaylı

27 Subat 2015-04 Mart 2015

27 Subat 2015-04 Mart 2015 KUZEY IŞIKLARINA YOLCULUK VAR 27 Subat 2015-04 Mart 2015 1. GÜN :Lapland a HOSGELDİNİZ 27 SUBAT 2015 THY yolları ile sabah saat05:40 daankara dan Istanbul a gidiş. 08.40 da Helsinki ye uçuyoruz. Üç saatlik

Detaylı

manzaraadalar.com.tr

manzaraadalar.com.tr manzaraadalar.com.tr 444 74 96 EVDE VAR EXTRA HAYAT! Manzara Adalar, HomeExtra konseptiyle dünyanızı genişletiyor. Eviniz bir evden çok daha fazlası oluyor, odalar dolusu extra yaşam sizi bekliyor. HOMEEXTRA

Detaylı

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un davetiyle Bodrum a gelen Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor. Van Mustafa Cengiz Ortaokulu Mor Menekşeler

Detaylı

TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ

TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ Bu ayki yaşayan değerimiz Sevgi.

Detaylı

REHBERLİK POSTASI -1

REHBERLİK POSTASI -1 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI -1 TARİH: 02.11.2012 Sayın Velimiz, Anaokullarımızda, öğrencilerimizin katılımlarıyla renklenen, çeşitli branş dersleri,

Detaylı

18 19 Kasım 2017 (Zeytin Hasadı Zamanı)

18 19 Kasım 2017 (Zeytin Hasadı Zamanı) Kadim İznik Broşürü 18 19 Kasım 2017 (Zeytin Hasadı Zamanı) Hergün yediğiniz zeytinler nasıl toplanıyor, nasıl sofralık zeytin haline geliyor biliyor musunuz? Tam da zeytin hasadı zamanı Türkiye nin en

Detaylı

KÜLTÜREL YAPILANMA GRUBUNUN (KYG) DEĞERLENDİRME ANKETİ

KÜLTÜREL YAPILANMA GRUBUNUN (KYG) DEĞERLENDİRME ANKETİ KÜLTÜREL YAPILANMA GRUBUNUN (KYG) DEĞERLENDİRME ANKETİ Kasım, 2006 Değerli Arkadaşlar, Bildiğiniz gibi 7 Temmuz, 2006 da başlayan ve 27 Ağustos 2006 da tamamlanan Kültürel Yapılanma Grubumuzu ve Etkinliklerini

Detaylı

ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ

ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ ΣΕΛΙΚΕ ΕΝΙΑΙΕ ΓΡΑΠΣΕ ΕΞΕΣΑΕΙ ΥΟΛΙΚΗ ΥΡΟΝΙΑ: 2012-2013 Μάθημα: Σοσρκικά

Detaylı

07-17 Ağustos 2009 - Rusya " 2009 - Trust The World" Rusya

07-17 Ağustos 2009 - Rusya  2009 - Trust The World Rusya 07-17 Ağustos 2009 - Rusya " 2009 - Trust The World" Rusya 16 Ağustos 27 Ağustos tarihleri arasında Rusya nın Karalia Bölgesinde yapılan Uluslar Arası Gençlik Ödülü kampına Türkiye den altı kişilik bir

Detaylı

TENORS MÜZİK SHOW. Tenors Müzik Show (Flash Mob)

TENORS MÜZİK SHOW. Tenors Müzik Show (Flash Mob) TENORS MÜZİK SHOW Tenors Müzik Show (Flash Mob) Yaşamın hızlı temposu içinde çalışmak kadar artık eğlenmekte hızlı olmak zorunda. Eski tarihlerde müzik dinlemek için aylar öncesinde bilet alınır ve bir

Detaylı

FORESTCAMP YAZ KAMPI (5-11 Yaş)

FORESTCAMP YAZ KAMPI (5-11 Yaş) FORESTCAMP - 2018 YAZ KAMPI (5-11 Yaş) Turkcell Platinum Offroad Park - Ayazağa WEF* 21. Yüzyılda çocuklarda olması gereken 16 beceri dosyası yayınlamıştır. ForestCamp olarak bu becerileri dikkate alarak

Detaylı

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI DIL BECERILERIM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Skinner tekniği ile okulum,tik tak,her sabah,çocuklar adli tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

Tarihi ajandanıza not eder misiniz?

Tarihi ajandanıza not eder misiniz? Tarihi ajandanıza not eder misiniz? TÜRK TORAKS DERNEĞİ YAZ KAMPI KOAH & İNSAN SEMPOZYUMU 26-28 Haziran 2015 Seferihisar/İzmir Bugünlerde herkes gitmek istiyor Küçük bir sahil kasabasına Bir başka ülkeye,

Detaylı

UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan

Detaylı

ÇANKIRI-ILGAZ (19-20 Şubat 2011)

ÇANKIRI-ILGAZ (19-20 Şubat 2011) ÇANKIRI-ILGAZ (19-20 Şubat 2011) 19 Şubat cumartesi sabah saat 07.30 da FSK Başkanı Ahmet Bozkurt un öncülüğünde Çankırı ve Ilgaz a gitmek için yola çıkıyoruz. Hava biraz kapalı, hafiften yağmur çiseliyor.

Detaylı

UBC Derecenize Doğru İlk Adımınız BAŞLANGIÇ NOKTANIZ

UBC Derecenize Doğru İlk Adımınız BAŞLANGIÇ NOKTANIZ UBC Derecenize Doğru İlk Adımınız BAŞLANGIÇ NOKTANIZ Uluslararası Birinci Sınıf Öğrencileri İçin Yenilikçi, Entegre Bir Program ULUSLARARASI PROGRAM UBC lisans programınıza İngilizce dil eğitimi ile akademik

Detaylı

www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 /elaresort

www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 /elaresort +90 444 1 352 www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort /elaresort Zarafet ve kaliteyle zenginleşen kusursuz bir dünya... L U X U R I S M Luxurism, sadece bir kelime değil; mükemmelliğin heyecan

Detaylı

Tatil ve Yöre Rehberi

Tatil ve Yöre Rehberi Tatil ve Yöre Rehberi Kalkan, Antalya ya bağlı olan çok şirin bir sahil kasabasıdır ancak bu ilin merkezinden 200 km. kadar uzaktadır. Özellikle İngiliz turistlerin ilgi gösterdiği Kalkan son yıllarda

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3 YAŞ DENİZYILDIZLARI SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3 YAŞ DENİZYILDIZLARI SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3 YAŞ DENİZYILDIZLARI SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal: Yardımlaşalım adlı hikayemizi biz hazırladık. Tekerlemeler:

Detaylı

Özel gereksinimli çocuklar

Özel gereksinimli çocuklar Özel gereksinimli çocuklar Spor becerileri yolu ile toplumsal yaşama uyum ve katılımlarını sağlamak Mutlu ve üretken bireyler olmalarına yardımcı olmak. Programımıza yaklaşık 70 sporcu devam etmektedir.

Detaylı

Çocuklar Tatilde! Plansız tatil olmaz! Spor ve oyun iç içe Kitaplar her zaman en iyi dostlarımız!

Çocuklar Tatilde! Plansız tatil olmaz! Spor ve oyun iç içe Kitaplar her zaman en iyi dostlarımız! Çocuklar Tatilde! Biten ders yılının ardından, çocukların sabırsızlıkla ve özlemle beklediği yaz tatili başlıyor. Tatil dönemleri çocuklara dinlenmek, eğlenmek ve yeni deneyimler kazanmak için harika fırsatlar

Detaylı

GÖNÜLLÜ OL! SAPANCA Yaşamla Bütünleşme Kampları 22. yılını dolduruyor!

GÖNÜLLÜ OL! SAPANCA Yaşamla Bütünleşme Kampları 22. yılını dolduruyor! GÖNÜLLÜ OL! SAPANCA 2017 Yaşamla Bütünleşme Kampları 22. yılını dolduruyor! 22 yıllık deneyimiyle farklı gelişenlerin toplumla bütünleşmesi ve bağımsız yaşama yakınlaşması adına çalışmalar yürüten Otistikler

Detaylı

II U L U S L A R A R A S I

II U L U S L A R A R A S I MEDITERANIAN ORGANIZATION Adres: Balkanska 14, 11000 Beograd PIB: 107929227 Matični br. 20899026 Br. licence: 37/2013 Br. telefona: +381114076490 e-mail: office@mediteranian-folklore-festivals.org www.mediteranian-folklore-festivals.org

Detaylı

TÜRKİYE- ALMANYA EĞİTMEN DEĞİŞİM PROGRAMI KATILIMCI ÇAĞRISI

TÜRKİYE- ALMANYA EĞİTMEN DEĞİŞİM PROGRAMI KATILIMCI ÇAĞRISI TÜRKİYE- ALMANYA EĞİTMEN DEĞİŞİM PROGRAMI KATILIMCI ÇAĞRISI Program Hakkında YFU-Youth For Understanding 1951 yılında kurulmuş, kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluştur. YFU, dünya çapında 50 den

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Serbest Yazma Konuları. Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar

Serbest Yazma Konuları. Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar Serbest Yazma Konuları Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar Biletinize piyango çıksaydı ne(ler) yapardınız? Favoriniz olan film nedir ya da favoriniz olan film karakteri kimdir? Neden? Hayalimdeki ev. Kendini

Detaylı

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE KUZEY MACERASI - LAPONYA

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE KUZEY MACERASI - LAPONYA SAFFET EMRE TONGUÇ İLE KUZEY MACERASI - LAPONYA A15-19 Ocak 2018 Kuzey in büyülü dünyasını Saffet Emre Tonguç danışmanlığında gezmek, dünyanın en etkileyici görsel şovu olan Aurora Borealis- Kuzey Işıkları

Detaylı

Deniz Kantarcıoğlu Anaokulu Rehber Öğretmeni. «Okula Uyum»

Deniz Kantarcıoğlu Anaokulu Rehber Öğretmeni. «Okula Uyum» Deniz Kantarcıoğlu Anaokulu Rehber Öğretmeni «Okula Uyum» Hayatımızda yeni bir sayfa daha açılıyor. Bu başlangıç hem çocuğunuzun hem de sizlerin hayatında yepyeni bir dönemin başlangıcı... Çocuklar, okula

Detaylı

PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT

PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT 2018 PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT 2018 29 Ocak 2018 Pazartesi 13:25 Gidiş - 05 Şubat 2018 Pazartesi 17:50 İstanbul Varış QATAR HAVAYOLLARI BOEING 787 DREAMLINER ile uçuş PHUKET PATONG

Detaylı

TAKIM RUHU VOLEYBOL TURNUVASI

TAKIM RUHU VOLEYBOL TURNUVASI TAKIM RUHU VOLEYBOL TURNUVASI TURNUVAYA KATILMAK İÇİN TAKIM OLMAN YETERLİ 29 OCAK - 3 ŞUBAT 2017 www.apsportif.com TEAM SPIRIT OF VOLLEYBALL TOURNAMENT JUST BE THE TEAM TO PARTICIPATE IN TOURNAMENT! VOLEYBOL

Detaylı

Denize Sıfır Konum Denizi Sığ Otel Özel Plaj SPA Oteli Su Kaydıraklı Otel Balayı Oteli - Çocuk Dostu Otel - Aile Oteli - Genç Dostu Otel

Denize Sıfır Konum Denizi Sığ Otel Özel Plaj SPA Oteli Su Kaydıraklı Otel Balayı Oteli - Çocuk Dostu Otel - Aile Oteli - Genç Dostu Otel Sherwood Club Kemer Denize sıfır konumlanmış ve ormanların içinde bulunan Sherwood Club Kemer, doğası ile size cennetin kapıları açıyor, dilerseniz arkadaşlarınızla tesisin geniş voleybol, tenis sahalarında

Detaylı

MİRKET NİNELER. Parti Veriyor

MİRKET NİNELER. Parti Veriyor MİRKET NİNELER Tanıdığım en farklı iki kadın olan anneannem ve babaannem için... Çünkü onlar hep ayakta kalırlar. N. T. SEV Yayıncılık Eğitim ve Ticaret A.Ş. Nuhkuyusu Cad., No. 197 Üsküdar İş Merkezi,

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

Yoga Kampı KAMP TARİHİ 9 Eylül 2018 Pazar'dan 12 Eylül Çarşamba ya

Yoga Kampı KAMP TARİHİ 9 Eylül 2018 Pazar'dan 12 Eylül Çarşamba ya Borçka dan Karadeniz e Bakış, H. Sinan Şensoy @yogadayoga Zeynep Şensoy tarafından Artvin, Maçahel de Yüz Yogası & Hatha Yoga Kampı KAMP TARİHİ 9 Eylül 2018 Pazar'dan 12 Eylül Çarşamba ya Maçahel'de Muhteşem

Detaylı

MERHABA ARKADAŞLAR BEN YEŞİLCAN!

MERHABA ARKADAŞLAR BEN YEŞİLCAN! MERHABA ARKADAŞLAR BEN YEŞİLCAN! Sağlıklı ve faydalı olan ne varsa yaparım. Zararlı olan her şeyle savaşırım. Kötülerin düşmanı, iyilerin dostuyum. Zor durumda kaldığınızda İmdaat! diye beni çağırabilirsiniz.

Detaylı

Elvan & Emrah PEKŞEN

Elvan & Emrah PEKŞEN Bu hafta için 5 güne 5 değerlendirme hazırlıyoruz. İlk üçünü paylaşıyoruz. 2 Tanesi de çarşamba sitemizde! Puanlama Aşağıda... 1. Sınav Test Soruları 5 puan 6x5=30 Harf,hece tablo 1 puan 45x1=45 Sayı okuma

Detaylı

Çocuk Gündüz Bakımevi Evangelisch-lutherische Petrigemeinde

Çocuk Gündüz Bakımevi Evangelisch-lutherische Petrigemeinde - PDF Flyer - Çocuk Gündüz Bakımevi Evangelisch-lutherische Petrigemeinde Çocuk Gündüz Bakımevimiz, Hannover-Kleefeld Evangelisch-lutherische Petrigemeinde ye aittir ve Aşağı Saksonya nın en eski kuruluşlarından

Detaylı