MİM 495 MİMARİ TASARIM VIII bahar

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MİM 495 MİMARİ TASARIM VIII bahar"

Transkript

1 GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ MİM 495 MİMARİ TASARIM VIII bahar Prf.Dr. Tülay TIKANSAK KARADAYI Prf. Dr. Semih ERYILDIZ Prf. Dr. Birgül ÇOLAKOĞLU Dç. Dr. Yasemin ALKIŞER BREGGER Dç.Dr. Murat ŞAHİN Dç. Dr. Ayla AYYILDIZ POTUR Yrd. Dç. Dr. Ferhat PAKDAMAR Mimar Figen ÇİLOĞLU Araş. Gör. Elif YÜKSEL Araş. Gör. Fazilet TUĞRUL OKBAZ Araş. Gör. Selin ÖZTÜRK

2 GTÜ Mimarlık Bölümü Bahar dönemi MİM 495 Mimari Tasarım VIII stüdysunda Yaşsız Buluşma temasından yla çıkılarak, 3-5 yaş grubu çcuklarını (tam zamanlı) ve 65 üstü yaşlılarını (gündüzlü ve yatılı) yılın 365 günü rtak ve bireysel mekanlarla aynı çatı altında tplamayı hedefleyen Kuşaklar Arası Buluşma Merkezi Tasarımı knu larak seçilmiştir. Çalışma alanı larak, knut alanı özelliği taşıyan ve kullanıcı ptansiyeli yüksek Pendik/ Kurtköy bölgesi belirlenmiştir. Prjede, huzurevlerinin mutsuz ve kimsesiz yaşlıları bir arada tutan bir yer lduğu önyargısına karşı; yaşlı ihtiyaçlarını ön planda tutan, mekansal kaliteye önem veren, çağın gereksinmelerine ayak uyduran çekici bir yaşam ve buluşma merkezi lma hedefi ön plana çıkmaktadır. Bu açılardan, yaşlıların yaşam çevresine dair yaklaşımları da üst ölçeğe alan bu prje, yaşlıların yaşam kşullarını iyileştirme, yaşlı-çcuk birlikteliğini mekansallaştırma ve karşılıklı iletişim ve öğrenmeyi hedef larak benimsemektedir. Bu yaklaşımla yaşlı yaşam evlerinin ssyal, kültürel, spr, hbi vb. faaliyetler ile desteklenmesi, çcuk ile rtak aktivitelerin planlanması ve karşılıklı öğrenmenin sağlanması prjenin önceliklerini luşturmaktadır. Prjeyle, ERİŞİLEBİLİRLİK, ULAŞILABİLİRLİK, ERGONOMİ, YAŞLI DOSTU TASARIM, YAŞLI DOSTU KENT, YAŞSIZ BULUŞMA, YAŞAM BOYU ÖĞRENME gibi anahtar kelimelere ve işlevlere cevap verecek bir tasarımın planlanması hedeflenmektedir. Bu anlamda, her geçen gün zrlaşan kent yaşamında, yaşlıların engelsiz ve erişilebilir bir şekilde ssyalleşebilecekleri, geçmişten gelen bilgi ve deneyimlerini gelecek kuşaklara aktarabilecekleri ve aynı zamanda gelecek kuşakla karşılıklı bilgi alışverişinde bulunabilecekleri bir buluşma merkezi tasarlanması beklenmektedir. Prje, kullanıcıların 3-5 yaş grubu çcuklar ve 65 yaş üstü yaşlılarla sınırlandırılmıştır. Tasarım sırasında, yaş gruplarının yanı sıra; kullanıcıların ruh ve akıl sağlığının yerinde lması, kendi gereksinimlerini karşılamalarını engelleyici bir rahatsızlıklarının bulunmaması, yeme, içme, bany, tuvalet ve bunun gibi günlük yaşam etkinliklerini bağımsız larak yapabilecek durumda lmaları göz önünde bulundurulması gereken önemli nktalardır. Prjenin çalışma alanı ve ihtiyaç prgramı genel hatlarıyla aşağıdaki gibi belirlenmiştir. Bununla birlikte, kullanıcı yaş grupları ile görüşülerek gereksinimlerinin belirlenmesi prgramın detaylandırılması açısından önem kazanmaktadır. Bu nedenle, ilk haftalarda, 65+ yaş grubuna yönelik, anket - görüşme - gözlem gibi tekniklerle beklentileri knusunda bilgi sağlanması önemlidir. Bu açıdan, prgramda %10 ranında kısmi değişiklik yapılabilecektir.

3 İHTİYAÇ PROGRAMI 65 yaş üstü yaşlılar ve 3-5 yaş arası çcuklara yönelik kuşaklar arası bir buluşma merkezi niteliğinde lması düşünülen tasarımın aşağıdaki prgram çerçevesinde gerçekleştirilmesi beklenmektedir: Tplam m2 aralığında kapalı alana sahip 65 yaş üstü ve 3-5 yaş grubu kullanıcılar için 3-5 yaş grubu için Tam zamanlı 75 çcuk kapasiteli kişilik birimler Gerektiğinde uyku, yeme-içme gereksinimlerini karşılayacak Oyun daları Wc-lavabları içeren Depları içeren Ortak etkinlik alanları Okuma alanları Spr atölyesi (bale, dans, vb) Sanat atölyesi (heykel, görsel sanatlar vb.) Müzik atölyesi vb. Gösteri salnu Sergileme alanları Karşılama alanı Öğretmenler için çeşitli birimler Diğer servis birimleri (mutfak, yemekhane vb.) 65 yaş üstü için Gündüzlü 70 ve yatılı 30 lmak üzere tplam 100 yaşlı kapasiteli 2-3 kişilik çeşitli tipte yaşama birimleri (Yatılı kalan yaşlıların kullanımı için) Ortak etkinlik alanları Okuma alanları Oyun Alanları (satranç, tavla, bulmaca vb) Atölyeler (Sanat, müzik, heykel, görsel sanatlar vb.) Gösteri salnu Sergileme alanları Görevliler için çeşitli birimler Diğer servis birimleri (mutfak, yemekhane vb.) 3-5 yaş grubu ve 65 yaş üstü için rtak birimler İdari birimler 1 yönetici 2 yardımcı yönetici Diğer çalışanlar (muhasebe, halkla ilişkiler vb.) Sağlık birimleri Revir Fizyterapi uygulama dası Çcuk gelişimi uzmanı Geriatrist Psiklg Diyetisyen Servis alanları Teknik hacimler (ısıtma/sğutma, tesisat, elektrik, jeneratör, klima-havalandırma vb.) Çamaşırhane Ütü vb.

4 Çöp dası Açık-kapalı tparklar 3-5 yaş grubu ve 65 yaş üstü için buluşma birimleri Çeşitli ölçeklerde etkinlik alanları (kuma, satranç vb.) Gösteri salnu (200 kişilik) Çeşitli ölçeklerde açık ve kapalı sergileme alanları Kuaför Kapalı yüzme havuzu Syunma-duş Kapalı Spr alanları (fitness, jakuzi, sauna, masa tenisi vb) Açık Spr Alanları (vleybl, tenis, basketbl vb) Ekim alanları (meyve ağaçları, hbi bahçeleri vb.) Ürün satışı alanları (aynı zamanda dışarıdan gelecek kullanıcılara yönelik) Kafeterya (aynı zamanda dışarıdan gelecek kullanıcılara yönelik)

5 ÖNEMLİ NOTLAR GTÜ Mimari Tasarım VIII Dersi Uygulama Esasları Yönergesi'ne göre, Mimari Tasarım VIII prjesi, öğrencinin düzenli tashih almadan tek basına hazırladığı, belirli aralıklarla düzenlenen jüriler tarafından denetlenen bir prje-tasarım çalışmasıdır. Bu nedenle, Jüriler dışında görüşme yapılmayacaktır. Ancak, ilk haftalarda, tasarım knu başlığında çalışmış uzman kişiler davet edilerek seminerler düzenlenecektir. Öğrenci tasarımcıların, ilgili seminerlere katılım zrunluluğu bulunmaktadır. Alanın ulaşılabilir knumu nedeniyle, öğrenci tasarımcılar, prje alanını kendileri görecektir, teknik gezi düzenlenmeyecektir. Öğrenci tasarımcıların alan gezisinin yanı sıra, en az 3 adet yaşlı ya da çcuk bakım merkezini ziyaret etmeleri gerekmektedir. Öğrenci tasarımcıların knuyla ilgili gerekli kuma ve araştırmaları beklenmektedir. Yapılan geziler ve araştırmaların raprlanması istenmekte lup, bu raprların 3. haftada yapılacak lan ilk ara jüride teslimi beklenmektedir. Bununla birlikte, jüride yapılacak sunumlarda edinilen bilgilere yer verilmesine özen gösterilmelidir. İhtiyaç Prgramına ait bilgiler föyde verilmiştir. 65+ yaş grubuna yönelik, anket - görüşme - gözlem gibi tekniklerle beklentileri knusunda bilgi sağlanması önemlidir. Prgramda %10 ranında kısmi değişiklik yapılabilir. Buluşma merkezinde kapalı alanların metrekare cinsinden metrekare aralığında lmalıdır. 3. hafta gerçekleşecek lan ilk ara jüri, kritik kararların verilmesi açısından önem taşımaktadır. Bu jüriye; yer, çevre, bağlam araştırması yapılmış, knu ile ilgili uluslararası arşivler taranmış, Türkiye'den en az 3 adet yaşlı ya da çcuk bakım evi ziyareti yapılmış, değişen yaşlı ve çcuk bakım evleri üzerine kumalar yapılmış, anket - görüşme - gözlem gibi tekniklerle beklentiler knusunda bilgi sağlanmış, ihtiyaç prgramı yaklaşık metrekareler ile belirlenmiş larak gelinmelidir. Sürecin bu aşamalarının gerçekleştirildiğine dair bir rapr hazırlanmalı ve teslim edilmelidir. İlk ara jüri, analize dayalı knsept kararlarının verildiği ve sunulduğu önemli bir evredir. Alan - kent ilişkileri belirlenmiş lmalıdır. Leke çalışmaları, şemalar-diyagramlar-planlar-siluetler-arazi kesitleri ve maket larak sunulmalıdır. Vaziyet planı (1/500) kararları verilmiş, 1/500 planlar, kesitler, knsept/yaklasım eskizleri, ilk leke çalışmaları gerçekleştirilmiş lmalıdır. Prje Teslimi ve Eskiz Sınavı, dönem snu sınavları periydunda sınav takviminde ilan edilecek gün ve saatte gerçekleştirilecektir. İlan edilen teslim saatinde teslimini yapmamış öğrenciler jüriye alınmayacaktır. Bu dersin yürütülüş biçimini, GTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Mimari Tasarım VIII dersi uygulama esasları yönergesi belirler. Yönergeye, _Prjesi_Dersi_Uygulama_Esaslar_Ynergesi.pdf adresinden ulaşılabilir. Dersle ilgili güncel duyurular, ilk haftada ilan edilecek lan internet adresinden takip edilebilir.

6 DÖNEM PROGRAMI 1. ARA JÜRİ Prje Teması, Prje Alanı K e n t İlişkileri, İhtiyaç Prgramı, Knsept Kararları, Lekeler 28 ŞUBAT 2017 Salı 3. hafta 07 MART 2017 Salı 4. hafta Yaşsız buluşma / Kuşaklar Arası Buluşma Merkezi teması, Prje Teması, Yer Çevre Bağlam, Prje Alanı - Kent İlişkileri, İhtiyaç prgramı (m 2 leri detaylandırılmış), Leke çalışmaları, şemalar-diyagramlar-planlar-siluetler-arazi kesitleri ve maket Vaziyet Planı (Ulasım ve yakın çevre) (1/500, 1/1000, 1/2000 ölçeklerde psiynel ve istenilen sayıda) Siluetler (Vaziyetle uyumlu ölçekte) Knsept Kararları: 1/500 planlar, kesitler, knsept/yaklasım eskizleri, ilk leke çalışmaları, 1/1000, 1/500 maket vb. Rapr ( Yaşsız Bululma temesında knu ile ilgili uluslararası arşivlerin tarandığına, Türkiye'den en az 3 adet yer ziyareti yapıldığına, Değişen Yaşlı ve Çcuk Bakım Evi Anlayışı üzerine kumalar yapıldığına, İhtiyaç Prgramına ilişkin rapr. Raprlar, A4 çıktı alınmasının yanı sıra, prje cdsine kaydedilmelidir.) A1 dikey pafta düzeni (sığmadıgı durumda birden fazla A1 birlestirilebilir) Teslim edilen paftalara ait çizimler, üzerinde ögrenci isim, numara, ders kdu ve adı, döneminin belirtildigi CD ile teslim edilecektir. 2. ARA JÜRİ Yer bağlam ilişkileri, Ulaşım ilişkileri, Kent ölçeğinden tek mekan ölçeğine mimari tasarım hiyerarşisi, Mekan içi / mekanlar arası ilişkiler, Yapı Tasarımı Bina İlişkileri 28 MART 2017 Salı 7. hafta 04 NİSAN 2017 Salı 8. hafta Yaşsız buluşma / Kuşaklar Arası Buluşma Merkezi teması, Prje Teması, Yer Çevre Bağlam, Prje Alanı - Kent İlişkileri, Vaziyet Planı (Ulasım ve yakın çevre) (1/500, 1/1000, 1/2000 ölçeklerde psiynel ve istenilen sayıda) [Alan - yakın çevre iliskileri (planlar-siluetler-arazi kesitleri, knsept/yaklasım eskizleri, 1/1000, 1/500) Vaziyet planı, planlar, kesitler, 1/500 Siluetler(Vaziyetle uyumlu ölçekte) Planlar 1/200 Kesitler 1/200 (Planın en kritik nktasından alınacak, tüm ktlardaki baglantılar gösterilecektir) Maketler 1/1000-1/500 Prjeyi destekleyecegi düsünülen her tür eskiz, mdel, sema vb ürün Teslim edilen paftalara ait çizimler, üzerinde ögrenci isim, numara, ders kdu ve adı, döneminin belirtildigi CD ile teslim edilecektir. A1 dikey pafta düzeni (sıgmadıgı durumda birden fazla A1 birlestirilebilir)

7 3. ARA JÜRİ Yapı Tasarımı Bina İlişkileri 02 MAYIS 2017 Salı 12. hafta 12 MAYIS 2017 Cuma 13. hafta (MOBBİG tplantısı nedeniyle değişebilir) Yaşsız buluşma / Kuşaklar Arası Buluşma Merkezi teması, Prje Teması, Yer Çevre Bağlam, Prje Alanı - Kent İlişkileri, Alan-yakın çevre iliskileri (planlar-siluetler-arazi kesitleri, knsept/yaklasım eskizleri, 1/1000) Vaziyet Planı (Ulasım ve yakın çevre) (1/500, 1/1000, 1/2000, ölçeklerde psiynel ve istenilen sayıda) Vaziyet planı, planlar, kesitler, 1/500 Siluetler(Vaziyetle uyumlu ölçekte) Planlar, kesitler, görünüsler (1 / 200 ölçekte, tasıyıcı sistem gösterilecektir) Sistem Detayları: Plan, Kesit ve Görünüs (1/ 50) 3 Byutlu Çizim ve Görseller (Perspektifler-Mdellemeler) Maketler (1/1000, 1/500 veya 1/200) Strüktürel ve Malzemelere Yönelik Detaylar Prjeyi destekleyecegi düsünülen her tür eskiz, mdel, sema vb ürün Teslim edilen paftalara ait çizimler, üzerinde ögrenci isim, numara, ders kdu ve adı, döneminin belirtildigi CD ile teslim edilecektir. A1 dikey pafta düzeni (sıgmadıgı durumda birden fazla A1 birlestirilebilir) 4. (FİNAL) JÜRİ Malzeme Seçimleri ve Detay Çözümleri, Sistem Detayları Dönem Snu Sınavları Takviminde İlan Edilecek Gün ve Saatte Yaşsız buluşma / Kuşaklar Arası Buluşma Merkezi teması, Prje Teması, Yer Çevre Bağlam, Prje Alanı - Kent İlişkileri, Vaziyet Planı (Ulasım ve yakın çevre) (1/500, 1/1000, 1/2000, ölçeklerde psiyneldir. Birkaç adet labilir.) Vaziyet planı, planlar, kesitler, 1/500 Siluetler(Vaziyetle uyumlu ölçekte) Kat Planları (1/200-tasıyıcı sistemli) Kesitler (1/200-tasıyıcı sistemli) Görünüsler (1/200) Sistem Detayları: Plan, Kesit ve Görünüs (1/ 50) 3 Byutlu Çizim ve Görseller (Perspektifler-Mdellemeler) Maketler (1/1000, 1/500 veya 1/200) Strüktürel ve Malzemelere Yönelik Detaylar Prjeyi destekleyecegi düsünülen her tür eskiz, mdel, sema vb ürün Mimari Açıklama Rapru (A4 byutunda kagıda yazılmalıdır. Ortaya knulan tasarımda ihtiyaç prgramı ve arsa verilerinin nasıl degerlendirildigini, yrum landıgını gösteren, tasarımın simgesel byutunu lusturan düsünsel verileri açıklar nitelikteki grafik, sema ve çizimlerle desteklenen tanımlamaları içermelidir) Prje prtflysu (A3 byutunda) (100 kelimelik özet prje açıklama yazısı yer almalıdır) Knsept paftasında 100 kelimelik özet prje açıklama yazısı yer almalıdır Teslim edilen paftalara ait çizimler, üzerinde ögrenci isim, numara, ders kdu ve adı, döneminin belirtildigi CD ile teslim edilecektir.

8 MİM 495 MİMARİ TASARIM VIII ÇALIŞMASINDA ÖNEM TAŞIYAN KONULAR İhtiyaç prgramı ilişkileri Mekanda ssyal bütünleşme yrumu Ulaşım ilişkileri Farklı mekansal ölçeklerde mimari tasarım hiyerarşisi İnsan psikljisi, davranışları ergnmisinin yrumu Mekan içi / mekanlar arası ilişkiler (teknik, ssyal, psikljik, ergnmik, işlevsel... gereklilik ve ilişkiler) Disiplinler arası düşünce ve çk parametrelilik Kuram tasarım uygulama ilişkileri Disiplinler arası bilgiler ve kazanımları bütünleştirebilme, entegrasyn Dünya üzerindeki örnekleri srgulayabilme Değişen ihtiyaç ve teknljik girdiler açısından esneklik Uyum esnekliği, süreklilik, ssyal fiziksel sürdürülebilirlik Araştırma, bilgi tplama, analiz etme, çk parametreli verileri değerlendirebilme, yrumlayabilme Açık alanlar, yeşil dku ve peyzajın rganizasynu. Fnksiynel larak, açık ve yarı açık alanların mekansal kurgudaki ilişkileri Engelli erişimi, herkes için tasarım ilkeleri Isıtma, sğutma, havalandırma, aydınlatma gibi knfr gerekleri ve yapı fiziği bileşenleri için gerekli hacimlerin ve hacimsel ilişkilerin sağlanması Mimari, strüktürel mdül, aks ve benzeri sistemler luşturma. Temelden kabuğa yapı bileşenlerinin tasarım ve malzeme özelliklerine ilişkin kararlar, mimari / taşıyıcı sistem / tesisat arakesitinde yrum İç-dış sirkülasynda amaç, kullanıcı, mahremiyet/güvenlik hiyerarşisi (bina dışında yaya/t/servis yaklaşımı ve girişlere ilişkin temel kararlar, içerde ise farklı kullanıcılar ve farklı karakterdeki bölgeler için yönlendirmeye veya filtrelemeye uygun yatay/düşey sirkülasyn ve çekirdeklere ilişkin temel kararlar. Örneğin, sirkülasyn çekirdekleri için kamusal kullanıma açık lan özel veya hizmet persneli, yük taşıma, acil durum yangın için vb.) Yazılı, görsel, grafik, sözlü anlatım teknikleri ile sunum becerileri Mesleki, etik ve yasal srumluluklar hakkında bilgi ve yrum GEBZE TEKNIK ÜNIVERSITESI

9 MIMARLIK FAKÜLTESI MIMARLIK BÖLÜMÜ MIMARI TASARIM VIII DERSI UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESI Amaç: Madde 1: Bu yönergenin amacı, Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ders prgramında yer alan Mimari Tasarım VIII dersi ile ilgili ilkeleri belirlemektir. Kapsam: Madde 2: Bu yönerge Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ders prgramında yer alan (MIM495) Mimari Tasarım VIII dersi ile ilgili esasları kapsar. Tanım: Madde 3: Mimari Tasarım VIII dersi ögrencinin kayıtlı ldugu Mimarlık Bölümü nün Anabilim dallarında ve Ögretim planlarında yer alan derslerde edinilen bilgilerin sistematik bir sekilde kullanılmasını saglayan, bilimsel bir yöntemle, çesitli kaynaklardan yararlanılarak yapılan, ögrencinin tasarım yetenegini ölçen ve bu yetenegi belgeleyen, ögrencinin düzenli tashih almadan tek basına hazırladıgı, belirli aralıklarla düzenlenen jüriler tarafından denetlenen bir prje-tasarım çalısmasıdır. Mimari Tasarım VIII dersinin Alınabilme Ksulları: Madde 4: Ögrencinin Mimari Tasarım VIII dersini alabilmesi için egitim-ögretim prgramındaki ilk dört yarıyıldaki dersler ile Mimari Tasarım VIII dersinden önceki sn dönemde Mimari Tasarım VIII dersinin ön ksulu lan derslerden basarılı lması ve staj yükümlülüklerini tamamlamıs lması gerekir. Mimari Tasarım VIII dersinin Alınması Için Basvuru ve Kayıt Süresi: Madde 5: Bu yönergenin 4. madde hükmüne baglı lmak kaydıyla ögrenci Mimari Tasarım VIII dersine, alacagı diger derslerle birlikte danısmanın nayı ile kayıt yaptırır. Mimari Tasarım VIII Dersi Jürisinin Belirlenmesi: Madde 6: Mimarlık Bölüm Baskanlıgı, bölüm ögretim üyesi ve elemanlarından lusan Mimari Tasarım VIII dersi jürisini lusturarak ders görevlendirmeleri ile birlikte Dekanlıga bildirerek ilan eder. Mimarlık Bölüm Kurulu gerekli gördügü takdirde, Fakülte içindeki diger bölümlerden ve/veya Fakülte dısından ve diger üniversitelerin ilgili bölümlerinden ögretim elemanları ile meslek ve/veya uzmanlık alanındaki çalısma ve eserleriyle tanınmıs mimarlar ve/veya sehir bölge planlama uzmanlarının jüri üyesi larak görevlendirilmesi için karar alarak Mimarlık Bölüm Baskanlıgı nın nayına sunabilir. Mimari Tasarım VIII Dersi Jürisinin Görevleri: Madde 7: Mimari Tasarım VIII dersi jürisinin görevleri asagıdaki gibidir: Mimari Tasarım VIII dersinin knusunu, kapsamını, çalışma ölçütleri ile takvimini belirlemek ve derse kayıt süresinin bitiminden snra akademik ders yılının ilk haftası snunda Mimarlık Bölüm Baskanlıgı na bildirmek, Mimari Tasarım VIII dersinin sunum niteliklerini ve özelliklerini belirleyerek ilan etmek, Öğrencilerin Mimari Tasarım VIII dersinde ürettikleri prjelerini yarıyıl içinde denetleyip naylamak, Mimari Tasarım VIII dersinin istenen nitelik ve ölçülerle, prgrama uygunluğunu denetlemek, Öğrencinin Mimari Tasarım VIII dersi sürecindeki devamını denetlemek. Mimari Tasarım VIII dersinin Yürütülmesi: Madde 8: Her yarıyıl ders görevlendirmeleri sırasında Bölüm Baskanlıgı tarafından belirlenerek Fakülte Kurulu tarafından naylanan Mimari Tasarım VIII dersi jürisi, yarıyılın ilk haftası içinde Mimari Tasarım VIII dersi knu/knularını belirleyerek Dekanlıga yazılı larak bildirir ve ögrencilere ilan eder. Mimari Tasarım VIII dersi jürisi yarıyıl içinde en az 2 defa ögrencilerin Mimari Tasarım VIII dersi prjelerini denetlemek üzere ara jüri tarihlerini belirleyerek yarıyılın ilk haftası içinde ilan eder. Ögrenciler ara jürilere katılmak zrundadır. Ara jürilerin nt rtalaması ara sınav ntu larak kabul edilir. Mimari Tasarım VIII Prjesi Teslimi: Madde 9: Mimari Tasarım VIII dersi prjesi Mimarlık Bölüm Baskanlıgı tarafından yarıyılın ilk haftası içinde ilan edilen tarihte ve istenen nitelikte teslim edilir. Belirtilen gün veya saatte Mimari Tasarım VIII dersi prjesini teslim etmeyen ögrenci sınava alınmaz.

10 Mimari Tasarım VIII Dersi Sınavı: Madde 10: Mimari Tasarım VIII dersinin sınavı Mimarlık Bölüm Baskanlıgı tarafından yarıyılın ilk haftası içinde ilan edilen tarihte Mimari Tasarım VIII Jürisi tarafından yapılır. Jüri, Mimari Tasarım VIII dersi sınavının özelliklerini Mimarlık Bölüm Baskanlıgı na yarıyılın ilk haftası içinde bildirir. Sınav açık ya da kapalı sözlü savunma seklinde lur. Gerektiginde eskiz sınavı da yapılabilir. Ögrenci Mimari Tasarım VIII dersi prjesini belirtilen tarih ve saatte sözlü larak savunur. Savunma en çk 30 dakika sürer. Ögrencinin basarı ntu jüri tarafından Bölüm Baskanlıgı na bildirilir. Mimari Tasarım VIII dersinde Basarısızlık Durumu ve Tekrar: Madde 11: Mimari Tasarım VIII dersine ait yükümlülüklerini yukarıda yazılı ksullar çerçevesinde yerine getirmeyen ve basarısız lan ögrenciler bir snraki dönemde Mimari Tasarım VIII dersi için Bölüm Baskanlıgı tarafından görevlendirilen jüri tarafından belirlenen yeni Mimari Tasarım VIII dersi ksullarına uymak zrundadır. Mimari Tasarım VIII dersinden basarısız lan ögrencinin basarısız ldugu knu ve çalısma ile tüm ilisigi kesilir. Mimari Tasarım VIII dersinin bütünleme ve mazeret hakkı yktur. Yürürlük: Madde 12: Mimari Tasarım VIII dersi uygulama esasları yönergesi, GTÜ Senatsu tarafından kabul edildigi tarihte yürürlüge girer ve Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ndeki tüm ögrenciler için geçerli lur. Yürütme: Madde 13: Bu yönerge hükümleri GTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Baskanı tarafından yürütülür. KAYNAK ÖNERİSİ

11 Tezler: Geleceğin Yaşlıları İçin İdeal Mekan Tasarımı (2010) - Yüksek Lisans Tezi - Sennur YILMAZ - İTÜ FBE 65 Yaş Üstü Gereksinimlerine Bağlı Knut Alanı ve Çevresi Tasarım Ölçütleri İstanbul ve Viyana Örneği (2012) - Yüksek Lisans Tezi Neşe KÖSE- YTÜ FBE Yaşlılar Evinde Ssyal Etkileşim Alanlarının Bilişsel Açıdan Değerlendirilmesi (2012) - Yüksek Lisans Tezi - Selda CANPOLAT ÇAM - İTÜ FBE Kullanıcı Faktörlerinin Huzurevi Tasarımına Etkisinin İncelenmesi (2008) - Yüksek Lisans Tezi - Mine ALKAN - YTÜ FBE Türkiye deki Huzurevlerinde Mekansal Yaşam Kalitesinin İrdelenmesi (2009) - Dktra Tezi- Reyhan MİDİLLİ SARI - KTÜ FBE Diğer Okuma Önerileri: Demirkan Türel, G., 2011, Yaşlı Barınma Mekanlarında Tasarımın Gelişmesi, Yaşlı Srunları Araştırma Dergisi, 2011(1-2): Oğuz, D., Çakcı, I., Sevimli G. Ve Özgür, S., 2010, Yaşlı Bakım Evlerinde Dış Mekan Tasarımı, Yaşlı Srunları Araştırma Dergisi/ Elderly Issues Research Jurnal 2010(1): Efe, M., 2008, Kentsel Çevre ve Huzurevleri-İzmir Örneği, Yaşlı Srunları Araştırma Dergisi, 2008 (2): Seefeldt, C., 1987, The Effects f Preschlers' Visits t a Nursing Hme, The Cerntlgical Sciety f America, Vl. 27, N. 2. Diğer Kaynaklar: (yaşlıçcuk çalışmaları üzerine) (yaşlı srunları üzerine) PENDİK-KURTKÖY

12 Detaylı Parsel Bilgileri İçin: (Dural Skak Taratılabilir) İmar Durumu Plan Ntları

Mİ M 421 Mİ MARİ TASARIM VII bahar

Mİ M 421 Mİ MARİ TASARIM VII bahar GEBZE TEKNİ K ÜNİ VERSİ TESİ Mİ MARLIK FAKÜLTESİ Mİ MARLIK BÖLÜMÜ Mİ M 421 Mİ MARİ TASARIM VII 2016-2017 bahar Prof. Dr. Ayla AYYILDIZ POTUR Yrd. Doç. Dr. Cahide AYDIN İPEKÇİ Yrd. Doç. Dr. Seher GÜZELÇOBAN

Detaylı

ÇAYIROVA ŞİŞECAM TESİSLERİ ALANINDA KONGRE MERKEZİ ve OTELİ TASARIMI

ÇAYIROVA ŞİŞECAM TESİSLERİ ALANINDA KONGRE MERKEZİ ve OTELİ TASARIMI GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ MIM495-MİMARİ TASARIM VIII 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ istanbul sabiha gökçen havalimanı ÇAYIROVA ŞİŞECAM TESİSLERİ ALANINDA KONGRE MERKEZİ ve OTELİ

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ KONU: Ç.Ü. Dış İlişkiler Birim Binası YER: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ / ADANA 1. Konu Hakkında Genel

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 BAHAR YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: SANAT OKULU YER: Ç.Ü. DIŞ İLİŞKİLER BİNASI 1. Konu Hakkında Genel Aç ıklama Çukurova

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 GÜZ YARIYILI İÇM 401 402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: ADANA KENT OTELİ YER: SOSYAL TESİSLER BİNASI / ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ / ADANA

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 BAHAR YARIYILI İÇM 401 402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: SAĞLIK MERKEZİ YER: BEYSUKENT TIP MERKEZİ / ANKARA 1. Konu Hakkında Genel Açıklama

Detaylı

1. GENEL BİLGİLER. Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Güz Yarıyılı MİM Mimari Proje 3-4 ÇOCUK ADASI TASARIMI

1. GENEL BİLGİLER. Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Güz Yarıyılı MİM Mimari Proje 3-4 ÇOCUK ADASI TASARIMI Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1. GENEL BİLGİLER Proje yürütücüleri: Dr. Öğr. Üyesi Mustafa YEĞİN Dr. Öğr. Üyesi Özlem ŞENYİĞİT Öğr. Gör. Dr. Ahmet KOÇHAN Öğr. Gör. Tolga UZUN Arş. Gör. Dr. Kasım

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS DERS TANITIM FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS DERS TANITIM FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS DERS TANITIM FORMU Dersin Adı İnsan Kaynakları Yönetimi Kdu Dönemi Zrunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS İST 373 3

Detaylı

BÖLÜM 1- KAYIT İŞLEMİ SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

BÖLÜM 1- KAYIT İŞLEMİ SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Duyuru metni ders kayıt aşamasında dikkat edilecek hususlar ve senat esaslarında yapılan güncellemeler lmak üzere iki bölümden luşmaktadır. Lütfen dsyayı snuna kadar kuyunuz. BÖLÜM 1- KAYIT İŞLEMİ SIRASINDA

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ MİMARİ TASARIM DERSLERİ UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ MİMARİ TASARIM DERSLERİ UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ MİMARİ TASARIM DERSLERİ UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç: Madde 1: Bu yönergenin amacı İstanbul Arel Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE SINAV ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE SINAV ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE SINAV ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- Bu Esasların amacı ve kapsamı; Aksaray Üniversitesi,

Detaylı

PROSteel 2016 ÇELİK YAPI TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI Semt Pazar Yeri" Tasarımı

PROSteel 2016 ÇELİK YAPI TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI Semt Pazar Yeri Tasarımı PROSteel 2016 ÇELİK YAPI TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI Semt Pazar Yeri" Tasarımı 1. Yarışmanın Amacı Çelik yapının özelliklerini vurgulayan yaratıcı çözümler geliştirmek, Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği bölümlerinde

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ARAZİ ÇALIŞMASI - 2

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ARAZİ ÇALIŞMASI - 2 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ARAZİ ÇALIŞMASI - 2 İSTANBUL, 2016 Dersin Amacı: Bu dersin amacı, ftgrametri, kartgrafya ve arazi yönetimine ilişkin uygulama becerilerinin

Detaylı

Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları

Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Anlatım Teknikleri II MMR 104 Bahar 2 2 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE VI

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE VI KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE VI KONU YER PROGRAM KAPASİTE : ÇOK AMAÇLI KAPALI SPOR SALONU KOMPLEKSİ : Rumelihisarı mahallesi, 2012 ada,

Detaylı

İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜNDE ÇAP YAPACAK TÜM BÖLÜMLERİN ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇAP DERS PLANI

İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜNDE ÇAP YAPACAK TÜM BÖLÜMLERİN ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇAP DERS PLANI TÜM BÖLÜMLER İÇİN ORTAK DERS PLANI İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜNDE ÇAP YAPACAK TÜM BÖLÜMLERİN ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇAP DERS PLANI (MİMARLIK, İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ, İLETİŞİM TASARIMI, İLETİŞİM SANATLARI,

Detaylı

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ BİTİRME PROJESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ BİTİRME PROJESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ BİTİRME PROJESİ 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI Proje Konusu: Edirne Karma Fonksiyonlu Yaşam Alanı Tasarımı Ofis Çarşı Konut

Detaylı

BİTİRME ÇALIŞMASI KILAVUZU

BİTİRME ÇALIŞMASI KILAVUZU (12 Şubat 2015 tarih, 62 sayılı Senato toplantısının 3 nolu karar ekidir.) EK: 2 T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ TEMEL TASARIM, PLANLAMA ATÖLYELERİ ve BİTİRME

Detaylı

SteelPRO 2017 ÇELİK YAPI TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI

SteelPRO 2017 ÇELİK YAPI TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI SteelPRO 2017 ÇELİK YAPI TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 1. Yarışmanın Amacı Çelik yapının özelliklerini vurgulayan yaratıcı çözümler geliştirmek, Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği bölümlerinde kuyan öğrencilerin

Detaylı

AB 7. ÇERÇEVE PROGRAMI İŞBİRLİĞİ ÖZEL PROGRAMI VE KAPASİTELER ÖZEL PROGRAMI PROJE TEKLİFİ DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ. İçindekiler:

AB 7. ÇERÇEVE PROGRAMI İŞBİRLİĞİ ÖZEL PROGRAMI VE KAPASİTELER ÖZEL PROGRAMI PROJE TEKLİFİ DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ. İçindekiler: İçindekiler: ÇP lerde Hakemlik Prje tekliflerinin değerlendirilmesi Değerlendirme Süreci Evaluatin criteria applicable t Cllabrative prject prpsals Işbirliği Prjeleri Değerlendirme Kriterleri Evaluatin

Detaylı

Dersin Amaçları Dersin İçeriği. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu

Dersin Amaçları Dersin İçeriği. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YAPI BİLGİSİNE GİRİŞ Ders No : 0010120012 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü - Seçiniz - Öğretim

Detaylı

BÜYÜKPARK SOSYAL ODAKLI KAFETERYA TASARIMI

BÜYÜKPARK SOSYAL ODAKLI KAFETERYA TASARIMI ISS EYLÜL BÜYÜKPARK SOSYAL ODAKLI KAFETERYA TASARIMI 2 YA AR Ü ERS TES M MARLIK FAKÜLTES MIMARLIK E E RE TASARIMI B LÜMÜ 3 Y M O AT LA B B B BİF (Bornova İçin Fikirler) Bir kenti tasarlamak, o kent için

Detaylı

Islak Mekan Tasarımı (ICM 304) Ders Detayları

Islak Mekan Tasarımı (ICM 304) Ders Detayları Islak Mekan Tasarımı (ICM 304) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Islak Mekan Tasarımı ICM 304 Bahar 2 2 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Mimari Tasarım VI (MMR 402) Ders Detayları

Mimari Tasarım VI (MMR 402) Ders Detayları Mimari Tasarım VI (MMR 402) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Tasarım VI MMR 402 Bahar 4 6 0 7 18 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINA İNOVATİF VE SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM EVİ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME 2017

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINA İNOVATİF VE SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM EVİ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME 2017 BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINA İNOVATİF VE SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM EVİ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME 2017 ORGANİZASYON Skak hayvanlarına invatif ve sürdürülebilir yaşam evi tasarım yarışması sırası ile;

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI TOPLAM ( Eski Kod) Dersini Başarmış Olmak

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI TOPLAM ( Eski Kod) Dersini Başarmış Olmak 1. YARIYIL T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 20182019 EĞİTİMÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI 3501151 Stüdyo I (A+B+C) [G1, G2] 4+2+0 5 _ 8 3501152 Mimari Anlatım Teknikleri (A+B+C) 2+2+0 3 4 3501153 Temel

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ PEYZAJ TASARIMI PROJESİ DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME ESASLARI

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ PEYZAJ TASARIMI PROJESİ DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME ESASLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ PEYZAJ TASARIMI PROJESİ DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME ESASLARI Amaç MADDE 1-(1) Bu esasların amacı Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi

Detaylı

Tarih Boyunca Kent, Ticaret, Mekan (MMR 446) Ders Detayları

Tarih Boyunca Kent, Ticaret, Mekan (MMR 446) Ders Detayları Tarih Boyunca Kent, Ticaret, Mekan (MMR 446) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Tarih Boyunca Kent, Ticaret, Mekan MMR 446 Seçmeli 2 0 0 2 3

Detaylı

Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları

Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Anlatım Teknikleri I MMR 103 Güz 2 2 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ A R K E O L O J İ M Ü Z E S İ T A S A R I M I

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ A R K E O L O J İ M Ü Z E S İ T A S A R I M I İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ MİM 402 TASARIM STÜDYOSU VI (BİTİRME PROJESİ) 1. JÜRİ GRUBU A R K E O L O J İ M Ü Z E S İ T A S A R

Detaylı

PROJE I DERSİ UYGULAMA VE TESLİM ASGARİ STANDARTLARI

PROJE I DERSİ UYGULAMA VE TESLİM ASGARİ STANDARTLARI PROJE I DERSİ UYGULAMA VE TESLİM ASGARİ STANDARTLARI Çalışma Konusu : Tek Konut Çevresi Peyzaj Tasarımı Ölçek : 1/100 Çalışma Alanı Büyüklüğü : 70x100 cm Çizim Tekniği : Bristol kağıdına el çizimi Devam

Detaylı

T. Ü. MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ MİMARİ PROJE DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ

T. Ü. MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ MİMARİ PROJE DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ T. Ü. MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ MİMARİ PROJE DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ Amaç: Madde 1- Bu Yönergenin amacı T.Ü. Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü nde yürütülmekte olan Mimari

Detaylı

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI Günümüz kütüphaneleri, toplumun hemen her yaştan bütün kesimlerine hitap ederek;

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ARAZİ ÇALIŞMASI - 2

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ARAZİ ÇALIŞMASI - 2 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ARAZİ ÇALIŞMASI - 2 İSTANBUL, 2017 Dersin Amacı: Bu dersin amacı, ftgrametri, kartgrafya ve arazi yönetimine ilişkin uygulama becerilerinin

Detaylı

OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİNİN TANITIMI

OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİNİN TANITIMI OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİNİN A. AMACIMIZ: TANITIMI Öğrenci yaşamında bilgi ve başarının yanı sıra düşünce ve davranış hazırlığının da önemli bir etken lduğumdan hareketle yla çıkan

Detaylı

Mimari Tasarım III (MMR 301) Ders Detayları

Mimari Tasarım III (MMR 301) Ders Detayları Mimari Tasarım III (MMR 301) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Tasarım III MMR 301 Güz 4 8 0 8 10 Ön Koşul Ders(ler)i MMR 202 Mimari

Detaylı

Enerji Etkin Yapı Tasarımı I (MMR 371) Ders Detayları

Enerji Etkin Yapı Tasarımı I (MMR 371) Ders Detayları Enerji Etkin Yapı Tasarımı I (MMR 371) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Enerji Etkin Yapı Tasarımı I MMR 371 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI VE YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER

FIRAT ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI VE YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER FIRAT ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI VE YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER GENEL ESASLAR MADDE 1 : Amaç MADDE 2 : Kapsam 2.1. Staj Yapılabilecek Alanlar 2.2. Staj Süresi ve İçeriği

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI [04 Haziran 2018]

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI [04 Haziran 2018] ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI [ Haziran 1] 1. YIL. YIL. YIL 1.YARIYIL.YARIYIL MIM 11 MIM 1 MIM 1 MAT 17 YDI 11 Temel Tasar Mimari Anlatım Teknikleri I Mimarlık

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME PROJESİ HAZIRLIK (MMM 4709) ve BİTİRME PROJESİ (MMM 4098) DERSLERİ YÜRÜTME YÖNERGESİ 1. AMAÇ ve KAPSAM Madde 1: Bu yönerge (MMM4709) Bitirme Projesi Hazırlık ve (MMM 4098) Bitirme Projesi derslerinin

Detaylı

Salon Yapıları (MMR 315) Ders Detayları

Salon Yapıları (MMR 315) Ders Detayları Salon Yapıları (MMR 315) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Salon Yapıları MMR 315 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNDE TASARIM I/II DERSLERİ UYGULAMA ESASLARI

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNDE TASARIM I/II DERSLERİ UYGULAMA ESASLARI MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNDE TASARIM I/II DERSLERİ UYGULAMA ESASLARI Amaç Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü müfredatında yer alan Makine

Detaylı

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV ÜÇ YILDIZLI OTEL TASARIMI (80 YATAKLI)

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV ÜÇ YILDIZLI OTEL TASARIMI (80 YATAKLI) KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV ÜÇ YILDIZLI OTEL TASARIMI (80 YATAKLI) Otel yapıları; Türkiye gibi turizm potansiyeli çok olan bir ülkede

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM FİNAL PROJE ÖDEVİ

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM FİNAL PROJE ÖDEVİ BİLGİSAYA DESTEKLİ TASAIM FİNAL POJE ÖDEVİ Teslim Tarihi 22 Ocak 2014 (Saat 17:00) Ödev rapru elden teslim edilecektir. İlgili MATLAB dsyaları ise sduehmcad@gmail.cm adresine gönderilecektir. Elden teslimler

Detaylı

Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölüm Tanıtımı

Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölüm Tanıtımı Gazi Üniversitesi Teknlji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölüm Tanıtımı Sunum İçeriği 1. Bölümün Amacı 2. Tarihçesi ve Genel Yeri 3. Eğitim Durumu a. Akademik Kadr b. Fiziki İmkanlar c. Ders

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 015016 EĞİTİMÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI 1. YARIYIL 3501151 Stüdyo-I (A+B+C) [G1, G] 4+4+0 6 _ 8 350115 Mimari Anlatım Teknikleri (A+B+C) ++0 3 4 3501153 Temel Tasar

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ TASARIM STÜDYOSU YER: ESKİ BAHÇE KAFE YERLEŞKESİ /KAMPÜS 1.

Detaylı

BAHAR YARIYILI BİTİRME PROJESİ SORULARI VE CEVAPLARI

BAHAR YARIYILI BİTİRME PROJESİ SORULARI VE CEVAPLARI 2017-2018 BAHAR YARIYILI BİTİRME PROJESİ SORULARI VE CEVAPLARI Trabzon Kent Kütüphanesi SORU 1.Hali hazır planda çizili durumda olan Avni Aker Stadı şu an yıkım aşamasındadır ve büyük bölümü yıkılmıştır.

Detaylı

TOPLUM SAĞLIĞI ve YAŞAM MERKEZİ

TOPLUM SAĞLIĞI ve YAŞAM MERKEZİ İKÜ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2014-15 Bahar Dönemi İÇM0812 BİTİRME PROJESİ TOPLUM SAĞLIĞI ve YAŞAM MERKEZİ JÜRİ ÜYELERİ Prof. Dr. Gülay Usta Doç. Dr. Banu Manav Doç.

Detaylı

MİM IS 101 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ I NORMAL MİM 211 MİMARİ TASARIM II * MİM 111 ÖZEL ÖZEL

MİM IS 101 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ I NORMAL MİM 211 MİMARİ TASARIM II * MİM 111 ÖZEL ÖZEL T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI I.SINIF BÖLÜM YARIYIL ANABİLİM DALI DERS SIRASI M İ M O O O (0) GENEL (1) BİNA BİLGİSİ (2)

Detaylı

KONU ARSA KAPSAM. Hobi bahçeleri. edir. kamplar için. dikkate. aşağıda. ihtiyaç programına. eklenecektir. Danışma

KONU ARSA KAPSAM. Hobi bahçeleri. edir. kamplar için. dikkate. aşağıda. ihtiyaç programına. eklenecektir. Danışma KONU Özellikle sosyo ekonomik açıdan dezavantajlı çocukların yararlanabileceği bir sosyal merkez tasarımı proje konusunu oluşturmaktadır. Söz konusu merkezin çocukların gelişimsel ihtiyaçları dikkate alınarak

Detaylı

Çağdaş Yapı Malzemeleri (MMR 353) Ders Detayları

Çağdaş Yapı Malzemeleri (MMR 353) Ders Detayları Çağdaş Yapı Malzemeleri (MMR 353) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Çağdaş Yapı Malzemeleri MMR 353 Seçmeli 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü

Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü BİTİRME PROJESİ YÜRÜTME YÖNERGESİ 1. AMAÇ ve KAPSAM Madde 1: Bitirme projesi dersinde öğrencilerin önceki derslerde edindikleri bilgi ve becerileri kullanarak karmaşık bir sistemi, sistem bileşenini veya

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ PROJE DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME İLKELERİ BİRİNCİ BÖLÜM

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ PROJE DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME İLKELERİ BİRİNCİ BÖLÜM AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ PROJE DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME İLKELERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Mimarlık Fakültesi Proje Dersleri Uygulama ve

Detaylı

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ KALİTE KOMİSYONU TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ KALİTE KOMİSYONU TOPLANTI TUTANAĞI T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ KALİTE KOMİSYONU TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı No: 2018/03 Toplantı tarihi: 24.10.2018 Toplantı Yeri: İKÜ Toplantıya katılanlar: Prof.

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ 2013-2014 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME EL KİTABI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ 2013-2014 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME EL KİTABI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ 2013-2014 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME EL KİTABI 1. YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2013-2014 AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI

Detaylı

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR Modelleme ve Tasarım %20 PUANLAMA - Mimarı modelleme ve tasarım kararları - Yapısal modelleme, yapısal modelleme kararları ve yapısal analizler - MEP modelleme

Detaylı

BLM 426 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BAHAR Yrd. Doç. Dr. Nesrin AYDIN ATASOY

BLM 426 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BAHAR Yrd. Doç. Dr. Nesrin AYDIN ATASOY BLM 426 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BAHAR 2016 Yrd. Dç. Dr. Nesrin AYDIN ATASOY 3. HAFTA: PLANLAMA Yazılım geliştirme sürecinin ilk aşaması, planlama aşamasıdır. Başarılı bir prje geliştirebilmek için prjenin

Detaylı

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Uluslararası Rekabetçi Olmak Uluslararası rekabetçi endüstriler, rekabetçi üstünlük yaratmak ve sürdürülebilir kılmak için firmalarının yeterli

Detaylı

PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2012 2013 JURİ RAPORU

PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2012 2013 JURİ RAPORU PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2012 2013 JURİ RAPORU PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI I.TUTANAK 2012 2013 JURİ RAPORU 1-Yarışma kapsamında 33

Detaylı

Değerlendirme erlendirme Süreci: S

Değerlendirme erlendirme Süreci: S Değerlendirme erlendirme Süreci: S Değerlendirici erlendirici Bilgileri MÜDEK Prgram Değerlendiricileri erlendiricileri Eğitim E Sunum İçeriği Değerlendiricilerin Yükümlülükleri Değerlendirme Süreci Evreleri

Detaylı

İklimsel Konfor ve Tesisat (İÇM 252) Ders Detayları

İklimsel Konfor ve Tesisat (İÇM 252) Ders Detayları İklimsel Konfor ve Tesisat (İÇM 252) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İklimsel Konfor ve Tesisat İÇM 252 Bahar 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

1.2.4 Fayda-Maliyet Analizi & ilgili analiz yöntemleri

1.2.4 Fayda-Maliyet Analizi & ilgili analiz yöntemleri AB eşleştirme Prjesi Türkiye Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Perfrmans Yönetimi KURS PROGRAMI 1.2.4 Fayda-Maliyet Analizi & ilgili analiz yöntemleri TARİH : Kursun 1. kısmı: 30.5 17.6.2011 2. kısmı 04.07

Detaylı

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK HİZMETLERİ PROGRAMI. 2013-14 Yılı Bahar Yarıyılı

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK HİZMETLERİ PROGRAMI. 2013-14 Yılı Bahar Yarıyılı T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK HİZMETLERİ PROGRAMI 2013-14 Yılı Bahar Yarıyılı Dersin Adı: CİLT VE VÜCUT BAKIM KOZMETİKLERİ Dersin Kdu: SBG 101 Dersin Şubesi: TB-Z01 AKTS Kredisi:

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Meslek Etiği Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi MIM 478

Detaylı

Üniversite Senatosunun 263 Sayılı Toplantısında görüşülerek kabul edilmiştir.

Üniversite Senatosunun 263 Sayılı Toplantısında görüşülerek kabul edilmiştir. Üniversite Senatosunun 263 Sayılı Toplantısında görüşülerek kabul edilmiştir. Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesindeki bütün programlarda okutulan

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Enerji Etkin Yapı Tasarımı Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi

Detaylı

- Tasarım konularının seçimi ve stüdyo üyelerineöğrencilere sunumu (problem seçimi/ sunuş biçimi/ sürelendirme),

- Tasarım konularının seçimi ve stüdyo üyelerineöğrencilere sunumu (problem seçimi/ sunuş biçimi/ sürelendirme), Tasarım Eğitiminin çalışma, üretim ve paylaşım ortamı «tasarım stüdyoları»dır. Bu yaklaşımdan hareket ederek, tasarım eğitiminin yürütülmesi ve değerlendirilmesi aşağıdaki başlıklarda incelenecektir: -

Detaylı

Rapor Yazımı MÜDEK Öğrenci Değerlendiriciler Eğitim Çalıştayı 22 Kasım 2014, MÜDEK Ofisi, İstanbul

Rapor Yazımı MÜDEK Öğrenci Değerlendiriciler Eğitim Çalıştayı 22 Kasım 2014, MÜDEK Ofisi, İstanbul Rapr Yazımı MÜDEK Öğrenci Değerlendiriciler erlendiriciler Eğitim E Çalıştayı 22 Kasım 2014, MÜDEK M Ofisi, İstanbul İçerik MÜDEK Raprları Raprlamada Dikkat Edilmesi Gerekenler Frmat Üslup Terminlji Derinlik/Ayrıntı

Detaylı

Kentsel Planlama ve Kentsel Altyapı İlişkisinde Yeni bir Dönem; Kentsel Dönüşüm

Kentsel Planlama ve Kentsel Altyapı İlişkisinde Yeni bir Dönem; Kentsel Dönüşüm Kentsel Planlama ve Kentsel ltyapı İlişkisinde Yeni bir Dönem; Kentsel Dönüşüm.Faruk GÖKSU Kentsel Strateji td.şti. nahtar Kelimeler: Kentsel Planlama, Kentsel ltyapı, kıllı Büyüme (smart grwth), Kentsel

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK TASARIMI & BİTİRME PROJESİ DERSLERİ UYGULAMA YÖNERGESİ Fakülte Kurulu nun 01.07.2015 gün ve 40 Sayılı Toplantısında görüşülerek kabul edilmiştir.

Detaylı

Ön Koşul Dersleri Mimari Projeye Giriş ve Anlatım Teknikleri 1

Ön Koşul Dersleri Mimari Projeye Giriş ve Anlatım Teknikleri 1 Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : MİMARİ PROJEYE GİRİŞ II & İLERİ ANLATIM TEKNİKLERİ Ders No : 0010120009 Teorik : 4 Pratik : 8 Kredi : 8 ECTS : 11 Ders Bilgileri

Detaylı

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ T U R İ Z M O D A Ğ I. T u r i z m v e R e k r e a s y o n M e r k e z i

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ T U R İ Z M O D A Ğ I. T u r i z m v e R e k r e a s y o n M e r k e z i İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 BAHAR DÖNEMİ MİM 402 TASARIM STÜDYOSU VI (BİTİRME PROJESİ) II.JÜRİ GRUBU T U R İ Z M O D A Ğ I T u r i z m v e

Detaylı

KTÜ - Of Teknoloji Fakültesi Tasarım Projesi ve Bitirme Çalışması Uygulama Yönergesi

KTÜ - Of Teknoloji Fakültesi Tasarım Projesi ve Bitirme Çalışması Uygulama Yönergesi KTÜ - Of Teknoloji Fakültesi Tasarım Projesi ve Bitirme Çalışması Uygulama Yönergesi BİRNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı Karadeniz Teknik Üniversitesi, Of Teknoloji

Detaylı

İç Mimariye Giriş (ICM 121) Ders Detayları

İç Mimariye Giriş (ICM 121) Ders Detayları İç Mimariye Giriş (ICM 121) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İç Mimariye Giriş ICM 121 Güz 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili Dersin

Detaylı

BİTİRME PROJELERİ UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ

BİTİRME PROJELERİ UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ GAZI ÜNI VERSI TESI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BI LGI SAYAR MÜHENDI SLI G I BÖLÜMÜ BİTİRME PROJELERİ UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS

Detaylı

IŞIK UNIVERSITESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ

IŞIK UNIVERSITESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ IŞIK UNIVERSITESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS PROFİLİ (SYLLABUS) Ders adı Kod Yarıyıl Ders Yükü Kredi ECTS YAPI BİLGİSİ 1 ARCH 102T 2 (2+0+2) 3 5 Ön koşul dersler ARCH105 Eğitim

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU Sayın Paydaşımız; T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU Bu anketin amacı, Mezunlarımızın Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden

Detaylı

Endüstri Ürünleri Tasarımında Mezuniyet Projesi (EUT402) Ders Detayları

Endüstri Ürünleri Tasarımında Mezuniyet Projesi (EUT402) Ders Detayları Endüstri Ürünleri Tasarımında Mezuniyet Projesi (EUT402) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Endüstri Ürünleri Tasarımında Mezuniyet Projesi EUT402

Detaylı

BAHAR DÖNEMİ BİTİRME PROJESİ BEYOĞLU KÜLTÜR [+] İKÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ JÜRİ ÜYELERİ

BAHAR DÖNEMİ BİTİRME PROJESİ BEYOĞLU KÜLTÜR [+] İKÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ JÜRİ ÜYELERİ İKÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2018 2019 BAHAR DÖNEMİ BEYOĞLU KÜLTÜR [+] BİTİRME PROJESİ JÜRİ ÜYELERİ A Jürisi Prof. Dr. Gülay Usta Dr. Öğr. Üyesi Arzu Erçetin [Genel koordinatör]

Detaylı

KAMU İÇ DENETİM PLANI ve PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ

KAMU İÇ DENETİM PLANI ve PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ KAMU İÇ DENETİM PLANI ve PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ I. GİRİŞ Bu rehber, iç denetim birimlerince hazırlanacak iç denetim planı ve prgramının temel esaslarını belirlemek üzere, İç Denetçilerin Çalışma Usul

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMI

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMI DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMI 1.YARIYIL GÜZ DÖNEMİ MİM 1501 TEMEL TASARIM (*)(+) 4 4 6 10 MİM 1601 YAPIM BİLGİSİNE GİRİŞ I (+) 2 2 3 5 MİM 1503

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ GEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ GEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ GEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencilerinin bilimsel, sosyal ve kültürel

Detaylı

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ Ö Ğ R E N C İ O D A Ğ I. Ö ğ r e n c i K ü l t ü r v e S a n a t M e r k e z i

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ Ö Ğ R E N C İ O D A Ğ I. Ö ğ r e n c i K ü l t ü r v e S a n a t M e r k e z i İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 BAHAR DÖNEMİ MİM 402 TASARIM STÜDYOSU VI (BİTİRME PROJESİ) I.JÜRİ GRUBU Ö Ğ R E N C İ O D A Ğ I Ö ğ r e n c i

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ GEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ GEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ GEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencilerinin bilimsel, sosyal ve kültürel

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 9.08.013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi: 9.08.013 Eğitim Komisyon Karar No: 41 Bologna çerçevesinde hazırlanan ve karar ekindeki listede belirtilen programlar oy birliği ile

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1

Detaylı

Peyzaj Tasarımına Giriş (MMR 215) Ders Detayları

Peyzaj Tasarımına Giriş (MMR 215) Ders Detayları Peyzaj Tasarımına Giriş (MMR 215) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Peyzaj Tasarımına Giriş MMR 215 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

PAZARTESİ SALI

PAZARTESİ SALI ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI VE BÜTÜNLEME SINAV HAKKI OLMAYAN DERSLER İÇİN DÖNEM SONU

Detaylı

2015-2016 Erasmus+ Konsorsiyumu Staj Hareketliliği Başvuru İlanı

2015-2016 Erasmus+ Konsorsiyumu Staj Hareketliliği Başvuru İlanı 2015-2016 Erasmus+ Knsrsiyumu Staj Hareketliliği Başvuru İlanı Değerli Öğrencilerimiz, Erasmus+ Prgramı kapsamında, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Krdinatörlüğü nde TÜMSİAD, Hitit Üniversitesi ve Kastamnu

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. 1: Anlatım, 2: Soru-Cevap, 3:Tartışma, 4:Seminer, 5: Proje, 6: Grup Çalışması, 7) Teknik Gezi;

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. 1: Anlatım, 2: Soru-Cevap, 3:Tartışma, 4:Seminer, 5: Proje, 6: Grup Çalışması, 7) Teknik Gezi; DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Yöresel Mimari ARCH 593-3+0 3 7 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler İngilizce Yuksek Lisans

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Mimari Presentasyon Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi

Detaylı

İÇMİMARİ PROJEDE FİKRİN SUNUM PAFTASINA YANSIMASI

İÇMİMARİ PROJEDE FİKRİN SUNUM PAFTASINA YANSIMASI İ ç M i m a r l ı k E ğ i t i m i 3. U l u s a l K o n g r e s i / A t ö l y e İÇMİMARİ PROJEDE FİKRİN SUNUM PAFTASINA YANSIMASI KAVRAMLAR Araş. Gör. Merve Buldaç, Araş. Gör. Tuğba Levent Anadolu Üniversitesi,

Detaylı

Sahne Tasarımı (ICM 354) Ders Detayları

Sahne Tasarımı (ICM 354) Ders Detayları Sahne Tasarımı (ICM 354) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sahne Tasarımı ICM 354 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU ÖĞRETİM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU (30.01.2010)

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU ÖĞRETİM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU (30.01.2010) ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU ÖĞRETİM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU (30.01.2010) Değerli Öğretim Elemanları, Üniversitemizin yeni Öğrenci İşleri Otmasyn sistemi, eğitim-öğretim faaliyetleri,

Detaylı

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK HİZMETLERİ PROGRAMI. 2013-14 Yılı Bahar Yarıyılı

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK HİZMETLERİ PROGRAMI. 2013-14 Yılı Bahar Yarıyılı T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK HİZMETLERİ PROGRAMI 2013-14 Yılı Bahar Yarıyılı Dersin Adı: UZAKTAN EĞİTİM SGB 108 VÜCUT BAKIM TEKNİKLERİ Dersin Kdu: SBG 108 Dersin Şubesi: TB Z01

Detaylı

İSTİHDAMI UZMANLARI İÇİN ARAÇLAR. Destekli iş istihdamı uzmanlarının yetkinlik profilii için kalite ve eğitici araçlar tasarlama

İSTİHDAMI UZMANLARI İÇİN ARAÇLAR. Destekli iş istihdamı uzmanlarının yetkinlik profilii için kalite ve eğitici araçlar tasarlama DESTEKLİ İŞ İSTİHDAMI UZMANLARI İÇİN ARAÇLAR Destekli iş istihdamı uzmanlarının yetkinlik prfilii için kalite ve eğitici araçlar tasarlama BİRLEŞTİRİLMİŞ ANKET BULGULARI RAPORU ÖZET GİRİŞ Destekli iş istihdamı;

Detaylı

HAFTALIK ÇALIŞMA KONULARI

HAFTALIK ÇALIŞMA KONULARI IŞIK UNIVERSITESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS PROFİLİ (SYLLABUS) Ders adı Kod Yarıyıl Ders Yükü Kredi ECTS MİMARİ TASARIM STÜDYOSU I ARCH 201T 3 (0+8) 4 7 Ön Koşul Dersler ARCH103,ARCH105,ARCH102,ARCH104

Detaylı

FAKÜLTE TANITIM TOPLANTISI

FAKÜLTE TANITIM TOPLANTISI FAKÜLTE TANITIM TOPLANTISI PROGRAM 1. FAKÜLTE HAKKINDA GENEL BİLGİLER a) Fiziki altyapı b) Akademik ve idari persnel envanteri 2. EĞİTİM ve ÖĞRETİM a) Prgramların tasarımı ve nayı b) Öğrenci merkezli öğrenme,

Detaylı

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR İTÜ Bilim Merkezi ve Müzesi TEKNİK ŞARTNAME Proje, Ayazağa Kampüsü içerisinde verilen alanda halka açık bir bilim merkezi ve müzesinin tasarımını içermektedir.

Detaylı