TEKNİK ŞARTNAME STANDART FORMU (Söz. EK:2b)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TEKNİK ŞARTNAME STANDART FORMU (Söz. EK:2b)"

Transkript

1 TEKNİK ŞARTNAME STANDART FORMU (Söz. EK:2b) Sözleşme başlığı : GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ AYAKKABI TEST LABORATUARI KURULUMU VE AKREDİTASYONU PROJESİ Yayın Referansı : TRC1/17/CMDP/ Genel Tanım: İpekyolu Kalkınma Ajansının sağladığı destek ile Gaziantep Üniversitesi Ayakkabı Test Laboratuarı Kurulumu Ve Akreditasyonu Projesi uygulaması Tedarik Edilecek Mallar, Teknik Özellikleri ve Miktarı LOT 1 Otomatik Pipet Seti (3 Adet ) Karıştırıcı (Çalkalayıcı) (3 Adet ) Ultrasonik Banyo (1 Adet ) Rotary Evaporatör (1 Adet ) Fourıer Transform Infrared Spektrofoto (Ftır Spectrometer System) (1 Adet ) UV-Vısıble Spektrofotometre (Uv-vis Spektrometre) (1 Adet ) LC-MS-MS Cihazı (1 Adet ) Gaz Kromatografi-Kütle Spektrometre (GC-MS) (1 Adet ) İndüktif Eşleşmiş Plazma Kütle Spektrometresi (ICP-MS) (1 Adet ) Enerji Dağılımlı X-Işını Floresan Spektrometre (EDX Cihazı) (1 Adet ) Mikrodalga Yakma Ünitesi ( Mikrodalga) (1 Adet ) Çekme-Basma Test Cihazı (çekme kopma cihazı ve ekipmanları) (1 Adet ) Güç Kaynağı (3 Adet ) Hassas Terazi (1 Adet ) Kaba Terazi (1 Adet )

2 OTOMATİK PİPET SETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ A. GENEL ŞARTLAR 1. Pipetlerin hacim aralıkları, hacim ayarlama değeri ve hata payları aşağıdaki gibi olmalıdır: Hacim Sistematik Hata Rasgele Hata Aralığı, µl Payı, ± µ L Payı, µl Hacim Ayarlama Değeri, µl Pipetlerin ayarlandığı hacimler dijital olarak okunabilmelidir. 3. Pipetlerin hacim ayarlama mekanizması paslanmaz çelikten yapılmış olmalı ve hacim mekanizması otomatik sürtünme ile kilitlenme mekanizmalı olmalıdır. 4. Tüm pipetaj işlemi tek bir buton ile yapılmalıdır ve bu buton ile hacim ayarı da yapılabilmelidir. 5. Pipetler kuru sistem olmalı, ayrıca yağlanmayı gerektirmemelidir. 6. Pipetlerin iç aksamı paslanmaz çelikten olmalıdır. 7. Pipetlerin sıvı ile temas eden alt kısımları 121ºC de 20 dakika otoklavlanabilmelidir. 8. Pipetler sulu çözeltiler, asitler, reaktifler, serumlar ve süspansiyonlarla çalışabilmelidir. 9. Kontaminasyona yol açılmaması amacı ile piston şaftın içinde olmalı ve pipet ucu ile temas etmemelidir. 10. Pipet uçları otoklavda steril edebilmelidir. 11. Pipetlerin uç atımı ayrı bir düğme ile sağlanmalıdır. 12. Pipetlerin uç atma mekanizması pipetleme mekanizmasından tamamiyle ayrı yapılmış olmalı ve ölçülebilen sıvı yalnızca atılabilen propilen uçla temas halinde olmalıdır.

3 13. Pipetlerin uç atma mekanizması tamamen paslanmaz çelikten yapılmış olmalıdır. 14. Her pipet test edilip kalibrasyonu yapılmış olmalıdır. 15. Pipetler ile birlikte kalibrasyon sertifikası verilmeli ve bu sertifikada pipetin test edildiği koşullar ve pipetle ilgili volumetrik bilgiler bulunmalıdır. 16. Pipetlerin orijinal ambalajı içerisinde kalibrasyon tarihi ve enspektörün ad ve soyad kodları bulunmalıdır. 17. Pipetlerin üzerinde seri numarası bulunmalı, bu numara ile ve barkod etiketi ile pipete ait üretim bilgileri takip edilebilmelidir. 18. Pipetler ISO 8655 normlarına, GLP ve GMP koşullarına uygun olarak üretilmeli ve CE belgesine sahip olmalıdır. 19. Pipetlerin bakım, onarım ve kalibrasyonu için en az 1 yıl garanti verilmelidir. 20. Teklif veren firma, temsilci firma tarafından verilen satış yetki belgesini ibraz etmelidir. 21. Tedarikçi firma tarafından en az 2 yıl sistem ve ekipman garantisine ek olarak satış sonrası en az 10 yıl yedek parça garantisi taahhüt etmelidir.

4 KARIŞTIRICI (ÇALKALAYICI) TEKNİK ŞARTNAMESİ GENEL ŞARTLAR 1. Cihaz ithal olmalıdır. 2. Cihaz orbital ve ileri-geri çalkalama yapabilmelidir. 3. Cihazın karıştırma hızı devir/dakika arasında ayarlanabilmelidir. 4. Cihaz dijital timer ı vasıtasıyla 1 dk dan 999 sa. 59 dk. ya kadar ayarlanabilmelidir. 5. Cihazın çalkalama genliği 19.1 mm olmalıdır. 6. Cihazda dijital LED gösterge olmalı ve bu göstergeden hız ve çalkalama tipi okunabilmelidir. 7. Platform boyutları 320 x 260 mm, cihaz boyutları 354 x 388 x 146 mm olmalıdır. 8. Cihazda bakım gerektirmeyen BLDC motor kullanılmış olmalıdır. 9. Cihazda çalkalama yumuşak olarak başlamalı ve sıçramaya sebep olmamalıdır. 10. Cihazın net ağırlığı 22 kg olmalıdır. 11. Cihazın platformu paslanmaz çelik ve kimyasallara karşı korumalı olmalıdır. 12. Cihazın maksimum yüklemesi 500rpm de orbital modda 10kg, 500rpm de ileri geri çalkalama modunda 8,5 kg olmalıdır. 13. Cihaz 230V 50 / 60 Hz. şehir şebeke hattı ile çalışmalıdır. 14. Cihazın akım gücü 0.3 A olmalıdır. 15. Cihazda USB ve RS 232 girişleri bulunmalıdır. 16. Cihaz istenildiğinde, test tüpü ataçmanı, erlen ataçmanı, universal ataçmanlar ile kullanılabilir olmalıdır. 17. Cihaz fabrikasyon ve montaj hatalarına karşı iki yıl garantili olacaktır. 18. Teklif veren firma, temsilci firma tarafından verilen satış yetki belgesini ibraz etmelidir. 19. Tedarikçi firma tarafından en az 2 yıl sistem ve ekipman garantisine ek olarak satış sonrası en az 10 yıl yedek parça garantisi taahhüt etmelidir.

5 ULTRASONİK BANYO TEKNİK ŞARTNAMESİ GENEL ŞARTLAR 1. Cihaz ithal olmalıdır. 2. Laboratuvar koşullarında çalışacak, masa üstü tip olmalıdır. 3. Cihaz laboratuvar araç gereçlerinin tam olarak temizlenebilmesi için kullanılmalıdır. 4. Cihazın iç yüzeylerini oluşturan malzeme 304ss paslanmaz çelik olmalı, dış yüzeyler de paslanmaya karşı korunmuş olmalıdır. 5. Cihazın iç hacmi 10 litre olmalıdır. 6. Cihazın iç ölçüleri 295x240x160 mm, dış ölçüleri 325x330x320 mm olmalıdır. 7. Kontrol ve işletme elemanları dijital pano üzerine toplanmış olmalıdır. 8. Cihazda iki adet dijital LED ekran olmalı, ekranlardan biri sıcaklığı gösterirken diğer ekran zamanı göstermelidir. 9. Cihaz ısıtmalı olmalı, oda sıcaklığından 70 C aralığında çalışabilmelidir. 10. Cihazda 1-99 dk. zamanlayıcı, LED dijital ekran ve sıcaklık monitörü olmalıdır. 11. Banyo 40 khz lik bir ultrasonik ses üreterek içindeki malzemeleri mekanik olarak temizlemelidir. 12. Cihaz kapağı ve sepeti ile birlikte set halinde verilmelidir. 13. Cihazın alt tarafında doldurulan suyu tahliye etmek amacıyla su tahliye valfi olmalıdır. 14. Cihaz 3 farklı ultrasonik güç seçeneğini durumunu görsel olarak kontrol paneli üzerinden okunabilmesine imkân sağlamalıdır. 15. Cihazda ısıtıcı ve ultrasonik güç tek tuş ile başlatılabilmeli ve görsel uyarı vermelidir. 16. Cihazda aşırı ısınmalara ve düşük sıvı seviyesine karşı elektronik koruma sistemi olmalıdır. 17. Cihazla birlikte İngilizce kullanma kitapçığı ve 2 adet yedek sigorta verilmelidir. 18. Cihazın akım gücü en az 1.3A olmalıdır. 19. Cihazın net ağırlığı en az 10 kg olmalıdır. 20. Cihaz 230 volt ve 50/60 Hz. Şehir şebeke cereyanı ile çalışmalıdır. 21. Cihaz 1 yıl süre ile fabrikasyon ve montaj hatalarına karşı garantili olmalıdır. 22. Teklif veren firma, temsilci firma tarafından verilen satış yetki belgesini ibraz etmelidir. 23. Tedarikçi firma tarafından en az 2 yıl sistem ve ekipman garantisine ek olarak satış sonrası en az 10 yıl yedek parça garantisi taahhüt etmelidir.

6 ROTARY EVAPORATOR TEKNİK ŞARTNAMESİ GENEL ŞARTLAR 1. Cihaz ithal olmalıdır. 2. Cihazın hız aralığı rpm arasında ayarlanabilir olmalıdır. 3. Cihazın dönme hız ayarı dijital olmalıdır. 4. Cihazda bütün kontroller tek bir ekran üzerinde olmalıdır. 5. Cihazın banyo sıcaklığı ºC arasında dijital olarak ayarlanabilmeli hem su hem de yağ çalışmaya uygun olmalı ve kullanıcı bu değerleri çalışma sırasında otomatik olarak seçebilmelidir. 6. Cihazın asansör sistemi el ile kontrollü olmalıdır. 7. Cihazın asansörü 155 mm yüksekliğe kadar yükselebilir olmalıdır. 8. Cihazın kondenseri (dik) tip olmalıdır. 9. Cihaz üzerinde asansörün yükseklik ve kondenserin eğim ayarı için kilit sistemi olmalı bu sayede uçurma balonunun çarpmalar yolu ile kırılmasının önüne geçilebilmelidir. 10. Cihazın ısıtma kapasitesi en az 1300 W olmalıdır. 11. Cihazın sıcaklık sapması en fazla +/-1 K olmalıdır. 12. Cihazın banyo malzemesi V4A / kaliteli paslanmaz çelik malzemeden üretilmiş olmalıdır. 13. Cihazın banyo hacmi en az 4,5 Lt. olmalı ve bu sayede tek bir banyo ile 10 ml den 5000 ml ye kadar hacimli balonlarda çalışma imkânı sağlamalıdır. 14. Cihazda tek bir banyo olmalıdır ve bunun kontrolü cihazın ana ünitesinden yapılmalıdır. 15. Cihazda kullanılan banyonun çalışma menüsünde ısıtma sıvısı olarak; su, yağ ve polietilen glikol ile çalışma seçenekleri olmalıdır. 16. Cihaz opsiyonel olarak distimatic ünitesi entegre edilerek 7/24 kesintisiz solvent ayrıştırma çalışması yapabilmelidir. 17. Cihaz bu ünite sayesinde numune besleme ürün ve solvent ayrışımlarını otomatik depolamalıdır. 18. Cihazda kullanılan buhar tüpünün etrafı darbeleri ve kırılmayı azaltacak teflon kaplı bir malzeme ile korumalı olmalıdır. 19. Cihazda banyo derinlik kilidi olmalıdır. 20. Cihazda balon açısı ayar mekanizması olmalı ve bu sayede 5 litreye kadar olan balonlar açı değişikliği ile aynı banyoda çalışılabilmelidir. 21. Cihaz sıcaklık zaman ve vakuma bağlı grafiksel veri inceleme imkânı sunmalıdır. 22. Cihazın banyo çapı en az 255 mm. olmalıdır.

7 23. Cihazın sıcaklık kontrolü mikroprosesör kontrollü olmalıdır. 24. Cihazın motoru elektronik hız kontrollü DC motor olmalıdır. 25. Cihazın banyosu istenildiğinde oturtulduğu sürgülü yuvadan kolaylıkla çıkartılabilmeli, böylece kullanıcıya rahat ve kolay temizleme imkânı tanımalıdır. Banyo bulunduğu yuvadan kaymaması için kilit mekanizmasına sahip olmalıdır. 26. Cihazın dönme hızı ve sıcaklığı tek bir roll ile ayarlanabilmeli ve cihaz tek bir switch ile açılıp kapatılabilmelidir. 27. Cihazın kontrol ünitesinden ayarlanan bütün değerler (vakum, sıcaklık, dönme hızı ve zaman) tek bir (Start All /Stop All) tuş ile başlatılıp sonlandırılabilmelidir. 28. Cihazda kondansör ile evaporasyon balonunu bağlayan buharlaştırma tüpünün üzeri kırılmayı önlemek ve kolay kullanım açısından plastik koruyucu ile kenetlenmiş olmalıdır. 29. Cihazın bütün değerleri sadece tek bir ekrandan kontrol edilmeli ve bu ekran kullanıcının rahat kontrol edebilmesi ve kaynama buharı ya da solvent etkileşiminden uzak olması açısından cihazın ön kısmında olmalıdır. 30. Cihaz üzerinde 4,3 Renkli Grafik Ekran bulunmalı ve bu LCD ekranda banyo sıcaklığı, hız, buharlaşma sıcaklığı, uygulanacak vakum ve süre gibi değerler görülebilmelidir. Bu değerlerden; banyo sıcaklığı, buharlaşma sıcaklığı, çalışılacak vakum ve hız değerleri dijital olarak set edilebilmelidir. 31. Cihaz ekranı tehlikeli solvent çalışmalarında yerinden çıkartılarak 1,3 mt lik kablo bağlantısı ile çalışma noktasında uzağa koyulabilmeli, çeker ocak vs. gibi alalarda çalışma durumunda bu özellik kullanıcıya kolaylık sağlamalıdır. 32. Cihazda kullanıcı ve metot tanımlaması yapılabilmelidir. 33. Cihaz ekstra bir kontrol ünitesi ya da ekrana gereksinim duymadan dijital vakum kontrolü yapabilmelidir. 34. Cihaz kendisi ile aynı marka akıllı pompalar ile herhangi bağlantı ara ataçmana gereksinim duymadan vakum kontrollü çalışabilmelidir. 35. Cihaza istenildiği takdirde buhar sıcaklığı sensöre ve Auto Accurate sensörleri aynı anda takılabilmelidir. 36. İstenildiği takdirde 3 farklı sistem tek bir pompa bağlantısı ile vakum valve vs gibi aksesuarlara gerek duymadan kontrol edilebilmelidir. 37. Cihaz istenildiği takdirde patlama ve kaza riskini önlemek amacı ile şeffaf koruyu ünite monte edilebilir olmalıdır. 38. Cihazda çoklu evaporasyon yapabilmek için istenildiği takdirde cihaz ile aynı marka 6lı,12live 20li spider tutucular takılabilmelidir.

8 39. Cihaz istenildiği takdirde kendisi ile aynı marka bir soğutmalı sirkilasyon sistemi ile entegre edilebilir olmalıdır. 40. Cihazın cam malzemeleri yüksek kalitede borosilikat malzemeden yapılmış olacaktır. 41. Cihaz komple bir setten oluşacak ve stativi ayrı olmayacaktır. 42. Cihazla birlikte standart olarak 1 Adet 1000 ml.lik evaporasyon balonu, 1 Adet 1000 ml.lik toplama balonu verilmelidir. 43. Cihaz banyosu içerisindeki sıvıyı kolay ve güvenli boşaltabilmek için Drain Port a sahip olmalıdır. 44. Cihazda 250 ºC sınırlı yüksek sıcaklık koruması bulunmalıdır. 45. Cihazın kondenserinin yüzey alanı minimum 1200 cm2 olmalıdır. 46. Cihazın en az evoprasyon değerleri aşağıdaki gibi olmalıdır; Birim: (L/h) T*20/40 C Toluen: 1,1 / 8,2 Aseton: 2,4 / 4,7 Etanol: 1,6 / 3,2 Su: 0,5 / 1,0 47. Cihaz IP 20 korumalı olmalıdır. 48. Cihaz ölçüleri 395 x 490 x 430 mm (l x w xh) olmalıdır. 49. Cihazda kondanser içindeki buharlaşma sıcaklığı opsiyonel buhar sensörü takıldığı takdirde görülebilmelidir. 50. Cihazda otomatik vakum kontrol sistemi olmalıdır ve istenilen özelliklerdeki vakum pompası bağlanıldığında vakum dijital olarak ekran üzerinde ayarlanabilir ve kontrol edilebilir olmalıdır. 51. Cihazla birlikte aşağıdaki özelliklere sahip cihazla aynı marka elektronik kontrollü 1 adet vakum pompası verilmelidir. Pompa özellikleri aşağıdaki gibi olmalıdır. Cihaz diyaframlı, kuru tipte pompa olmalıdır. Cihaz rotary sistemi ile aynı marka olmalıdır. Cihazın tüm parçaları kimyasal maddelere karşı dayanıklı olmalıdır. Cihazın vakum sırasında kimyasallara temas eden tüm parçaları PTFE den mamul olmalıdır. Cihazın akışı 0,75 m3/saat olmalıdır. Cihazın inebildiği son vakum 12mbar ve altı olmalıdır. Cihazın boyutları 145/315/169 mm olmalıdır. Cihazın ağırlığı 6 kg geçmemelidir. Taşıma kulpu sayesinde kolayca taşınmalıdır.

9 Cihaz 3 yıl üretici firma garantisine sahip olmalıdır. Cihaza istenildiği takdirde cihaz ile aynı marka manuel vakum kontrol ünitesi eklenebilmelidir. Cihaz DN8 çıkışa ve reflux başlığına ve bu başlıkta aynı şekilde DN8 özellikte olmalıdır. Cihazın bağlantı başlıkları PTFE malzemeden olmalıdır. Cihaz sarsıntıyı önlemek amacı ile plastik ayağa ve kolay taşımak için taşıma koluna sahip olmalıdır. Cihazın güç çıkışı maksimum 80w olmalıdır. Cihaz istenildiği takdirde kendisi ile aynı marka kondansör ünitesi ile entegre edilebilmelidir 52. Cihaz üzerinde USB ara yüz girişi bulunmalıdır. 53. Cihaz 220 Volt 50 Hz. ile çalışacaktır. 54. Teklif edilen cihaz için üretim ve fabrikasyon hatalarına karşı ücretsiz 2 yıl, ücreti karşılığında 10 yıl yedek parça ve servis garantisi verilmelidir. 55. Teklif veren firma, temsilci firma tarafından verilen satış yetki belgesini ibraz etmelidir.

10 FOURIER TRANSFORM INFRARED SPEKTROFOTOMETRE (FTIR) TEKNİK ŞARTNAMESİ A. GENEL ŞARTLAR 1. Cihazın çalışma dalga boyu aralığı cm -1 olmalıdır. 2. Cihazın Sinyal Gürültü oranı en az :1 ve optik sistemi tek ışık yollu olmalıdır. 3. Cihazın ışık yarıcısı KBr plaka üzerine kaplanmış Germanyum olmalıdır. 4. Cihaz yüksek hassasiyetli ve ısı kontrollü (DLATGS) dedektöre sahip olmalıdır. 5. Cihazın interferometresi Michelson tip 30 görüş açılı olmalı ve cihazda yüksek stabilite ile interferometrenin otomatik olarak ayarlanmasını sağlayan auto alignment sistemi standart olarak bulunmalıdır. Ayrıca interferometre ortam şartlarından etkilenmemesi için izole edilmiş bir bölüm içerisinde bulunmalıdır. 6. Cihazın rezülüsyonu 16, 8, 4, 2, 1 ve 0,5 cm -1 olmak üzere 6 ayrı değere ayarlanabilmelidir. 7. Cihazın ayna hızı 2.0mm/sn,2.8mm/sn, 5mm/sn, 9mm/sn hız aralığında olmak üzere 4 ayrı değere ayarlanabilmelidir. 8. Cihazda bilgi değerlendirilmesi He-Ne Laser tekniği kullanılarak yapılmalıdır. 9. Cihazın numune kompartmanı otomatik aksesuar tanıma özelliğinde olmalıdır. 10. Cihaz ana ünite, kontrol ünitesi ve bilgi işlem ünitesi olmak üzere 3 ana bölümden meydana gelmelidir. 11. Cihazın yazılımı Ms-Windows işletim sistemi altında çalışmalı ve aşağıdaki fonksiyonlar standart olarak bulunmalıdır; Aritmetik hesaplamalar %T <=> Abs dönüşümü Kubelka- Munk Dönüşümü Pürüzsüzleştirme Türev Fonksiyonu Skalalandırma İstenilen aralıklarda bilgi çıkışı Pik noktaları ile bilgi düzeltilmesi Zemin çizgisi düzeltilmesi Dinamik spektrum çıkarımı Pik alanlarının hesaplanması Su buharı ve CO2'nin Abs değerlerinin çıkarılması Fourier dönüşümü Pik oranlarının hesaplanması

11 Kramers-Kronig analizi ATR düzeltmesi Spectrum search Quantitation (tek nokta, çok nokta, multilinear regression) DIN standardına göre su içerisindeki yağ miktarı tayini B. DİĞER ŞARTLAR 1. Cihaz, firma uzmanları tarafından ilgili laboratuvara monte edilmeli, çalıştırma ve sağlamlık testleri yapılmalı ve bunun için gerekli tüm malzemeler montaj sırasında firma tarafından ücretsiz sağlanmalı ve cihaz montajdan sonra herhangi bir arıza olmadan çalışır durumda kullanıcıya teslim edilmelidir. 2. Sistem fabrikasyon, montaj ve her türlü imalat hatalarına karşı kesin kabulden itibaren 2(iki) yıl garantiye sahip olacaktır. Garanti süresinin bitiminden sonra en az 10 (on) yıl süre ile ücreti karşılığı yedek parça temini ve servis garantisi verilecektir. 3. Garanti sonrası firmaya her türlü arıza bildiriminde en geç 24 saat içerisinde müdahale edilecektir. Firma cihazların servislerine ve herhangi bir arıza olması durumunda kalifiye personel ile müdahale edebilmelidir. 4. Teklif veren firmalar; üretici firma olmalı veya üretici firmanın Türkiye yetkili temsilcisi olmalı veya Türkiye yetkili distribütörü tarafından yetkilendirilmiş olmalıdır. 5. Üretici firmanın Türkiye de kendi ofisi olmalı, gerektiğinde servis ve uygulama hizmeti üretici firmanın Türkiye ofisi tarafından verilebilmelidir. C. SİSTEM İÇERİĞİ 1. 1 adet FTIR Spektrometre Ana Ünite 2. 1 adet ATR Ataçmanı 3. 1 adet Genişletilmiş Polimer Spektrum Kütüphanesi 4. 1 adet All in One Bilgisayar. Bilgisayar özellikleri en az aşağıdaki gibi olmalıdır. All in One bilgisayar x64 tabanlı ve en az intel i5 işlemciye sahip olmalıdır. All in One bilgisayar en az 500 GB Harddiske sahip olmalıdır. All in One bilgisayar en az 21 inch Led Monitöre sahip olmalıdır. All in One bilgisayar en az 8GB DDR4 Ram Bellek e sahip olmalıdır. All in One bilgisayar en az 2GB ekran kartına sahip olmalıdır. All in One bilgisayar ekranı Full HD görüntü özelliğine sahip olmalıdır. All in One bilgisayar ekranı en az 1 adet HDMI görüntü aktarma özelliğine sahip olmalıdır. All in One bilgisayar en az 1 adet USB3.0 bağlantı özelliklerine sahip olmalıdır.

12 All in One bilgisayar kablolu ve kablosuz bağlantı özelliklerine sahip olmalıdır. All in One bilgisayar kablosuz Klavye ve kablosuz fare giriş aygıtlarına sahip olmalıdır. All in One Renk beyaz olmalıdır.

13 UV-VISIBLE SPEKTROFOTOMETRE TEKNİK ŞARTNAMESİ D. GENEL ŞARTLAR 1. Cihazın dalga boyu aralığı nm olmalıdır. 2. Cihazın fotometrik sistemi gerçek çift ışınlı optik sisteme sahip olmalıdır. 3. Cihazın spektral bant genişliği 1 nm olmalıdır. 4. Cihaz hem kendi üzerinden hem de bilgisayar üzerinden kullanılabilmelidir. 5. Cihaz kendi üzerindeki USB (Evrensel Seri Yol) çıkışı ile ölçüm datalarını USB hafıza sürücüsüne aktarabilme özelliğine sahip olmalıdır. Böylece hızlı data aktarma imkânı vermelidir. 6. Cihazın tüm özellikleri ve hassasiyeti USP(Amerikan), EP(Avrupa) ve JP(Japon) standartlarına ve FDA normlarına uygun olmalıdır. 7. Cihaz validasyonunu (ölçüm doğruluğunu) otomatik olarak yapmalı ve rapor vermelidir. 8. Cihaz açıldığı zaman ROM, RAM, filtre, slit-monokramatör-ışık dedektör-tarama motorları kontrolleri yanında, W (Halojen) lamba enerjisi ve pozisyonu ile D2 (Döteryum) lamba enerjisi ve pozisyonu kontrollerini ekranda göstermelidir. 9. Cihazın Işık Kaynakları: 20W Halojen ampul ve Döteryum lamba olmalıdır. 10. Sistemde kullanılan lambalar minimum 2000 saat ömürlü olmalı ve üretici tarafından belgelendirilmelidir. Cihaz üzerinden lambaların çalışma saatleri takip edilebilmelidir. 11. Cihaz UV bölge kullanılmadığında lamba ömründen tasarruf edilebilmesi için Döteryum lambası otomatik olarak devre dışı kalmalıdır. 12. Cihazın lamba değişim dalga boyu 295 nm ile 364 nm arasında 0.1 nm artışlarla seçilebilir olmalıdır. 13. Cihazın dalga boyu aralığı 0.1 nm aralıklarla ayarlanabilmelidir. 14. Cihazın dalga boyu tarama hızı 3000 nm/dakika olmalıdır. 15. Cihazın dalga boyu değişim hızı 6000 nm/dakika olmalıdır. 16. Cihazın dalga boyu doğruluğu ± 0.1 nm olmalıdır. 17. Cihazın dalga boyu tekrarlana bilirliği ± 0.1 nm olmalıdır. 18. Cihazın kaçak ışık değeri; 220 nm NaI ve 340 nm NaNO2 de maksimum %0.02 olmalıdır. 19. Cihaz Absorbans(Abs), Transmitans(%), Reflektans(%) ve Enerji(E) fotometrik modlarında ölçüm yapabilmelidir. 20. Cihazın fotometrik Aralığı; Absorbans: -4.0 ile 4.0 Abs Transmitans: 0.0 ile 400 %T olmalıdır. 21. Cihazın Kayıt Aralığı;

14 Absorbans: ile Abs Transmitans: ile %T olmalıdır. 22. Cihazın Fotometrik Doğruluğu; NIST930D Filtresi kullanılarak, ± Abs (0.5 Abs da) ± Abs (1.0 Abs da) ± Abs (2.0 Abs da) olmalıdır. 23. Cihazın Fotometrik Tekrarlana bilirliği; ± Abs (0.5 Abs da) ± Abs (1.0 Abs da) ± Abs (2.0 Abs da) olmalıdır. 24. Cihazın Zemin Çizgisi Kararlılığı; 700 nm de cihaz açıldıktan 1 saat sonra maksimum Abs / saat olmalıdır. 25. Cihazın Zemin Çizgisi Düzlüğü; 1100 mm ile 190 nm de cihaz açıldıktan 1 saat sonra ± Abs olmalıdır. 26. Cihazın gürültü seviyesi 700 nm de en fazla Abs olmalıdır. 27. Cihazın dedektörü Silicon Photodiode olmalıdır. 28. Cihazın monokromatör sistemi tek monokromatörlü olup, blazed holografik gratingli Czerny- Turner olmalıdır. 29. Cihaz standart yazılım olarak aşağıdaki programları içermelidir: Fotometrik Ölçüm, Spektrum Tarama Miktar Tayini, Kinetik Ölçüm, Zamana Karşı Tarama, Çoklu Bileşen Miktar Tayini, Çoklu Fotometrik Ölçüm. Protein Miktar Tayini, DNA/Protein Miktar Tayini, 30. Cihazın yazılımı WINDOWS işletim sistemi üzerinde çalışmalıdır. 31. Cihazın işletim programı aşağıdaki modları içermelidir: Tarama (Spektrum): İki dalga boyu arası ölçüm, pik tepe noktası, pik üzerinde tepe vadi seçimi ve pik alan taraması.1.dereceden 4. dereceye kadar türevlendirme, pik keskinliklerini yumuşatma, karekök alma, logaritma alma, Absorbans transmitans çevirimi, Kubelka-Munk

15 çevirimi, toplu ortalama alma, ara değer bulma, değerler üzerinden aritmetik işlem yapmaya olanak vermelidir. Fotometrik ve Miktar Tayini: Tek dalga boyunda ölçüm, çoklu dalga boyunda ölçüm, kalibrasyon eğrisi hazırlama (tek noktalı, çok noktalı, K-faktöre bağlı olarak 1., 2. veya 3. dereceden), aritmetik işlemler, logaritma, ağırlık düzeltme, seyreltme faktörü, alınan dataların ortalaması, aynı zamanlı ekranda kalibrasyon eğrilerinin görülmesine olanak vermelidir. Kinetik Ölçüm ve Zamana Karşı Tarama: İki veri arası karşılaştırma, tek ya da iki dalga boyunda ölçümler arası fark ve karşılaştırma, aynı anda ekranda ölçüm sonucu ile birlikte enzim tablosu ve grafiğinin görülmesi, enzimlerin kinetik ölçümlerinin hesaplanması, Michaelis-Menten hesaplaması ve çevirimine olanak vermelidir. DNA/Protein Miktar Tayini: DNA/Protein konsantrasyon ve absorbans oran hesabı, istenilen faktör ve dalga boyu ölçüm parametrelerinin set edilebilmesi, background düzeltme işlemlerine olanak vermelidir. Çift sarmal DNA; tek sarmal DNA, DNA 260,230 background düzeltme; DNA 260/280 background düzeltme; RNA kantitasyon metotları çalışılabilmelidir. Protein Miktar Tayini: Lowry metot, BCA metot, Biuret metot, CBB metot (Bradford metot), UV metot da çalışmaya olanak vermelidir. Rapor Oluşturma: Kullanıcının istediği biçimde rapor oluşturmaya, şablon eklemeye olanak vermelidir. 32. Cihaza istenildiği takdirde 6 lı Numune Kompartmanı, 6 lı Termoelektrik Kontrollü Küvet Tutucu, 8 veya 16 lı mikroplaka içeren 50 veya 100 µl hacme sahip küvet tutucu ve küvetler, nükleik asit erime eğrisi analizlerinde kullanılmaya uygun C arasında çalışabilen Termoelektrik Kontrollü Küvet Tutucu, Tm Analiz Yazılım Programı takılabilmelidir. 33. Cihaza istenildiği takdirde HPLC dedektörü olarak kullanılabilmesi için akış hücresi aksesuarı takılabilmelidir. 34. Cihaz 220V, 50/60Hz şehir cereyanında çalışmaya uygun olmalıdır. 35. Cihazın standardı kapsamında; Ana Ünite, güç kablosu, yedek sigorta, orijinal yazılım programı, bakım, kullanım kitapçıkları bulunmalıdır. E. DİĞER ŞARTLAR 1. Cihaz, firma uzmanları tarafından ilgili laboratuvara monte edilmeli, çalıştırma ve sağlamlık testleri yapılmalı ve bunun için gerekli tüm malzemeler montaj sırasında firma tarafından ücretsiz sağlanmalı ve cihaz montajdan sonra herhangi bir arıza olmadan çalışır durumda kullanıcıya teslim edilmelidir.

16 2. Sistem fabrikasyon, montaj ve her türlü imalat hatalarına karşı kesin kabulden itibaren 2(iki) yıl garantiye sahip olacaktır. Garanti süresinin bitiminden sonra en az 10 (on) yıl süre ile ücreti karşılığı yedek parça temini ve servis garantisi verilmelidir. 3. Teklif veren firmalar; üretici firma olmalı veya üretici firmanın Türkiye yetkili temsilcisi olmalı veya Türkiye yetkili distribütörü tarafından yetkilendirilmiş olmalıdır. F. SİSTEM İÇERİĞİ 1. 1 Adet UV-VIS Spektrofotometre Ana Ünitesi 2. 1 Adet 10mm ve 50mm Işık Yolu çalışmalarına uygun Uzun Küvet Tutucu 3. 2 Adet 10mm ışık yollu Makro Kuvars Küvet 4. 2 Adet 50mm ışık yollu Makro Kuvars Küvet

17 LC-MS/MS CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ A. GENEL ŞARTLAR 1. Sistem koordinasyonunu tam olarak sağlayabilmek için Triple Quadrupole LC-MS/MS detektörü ile HPLC Pompası, HPLC otomatik Örnekleyicisi ve HPLC Kolon Fırını aynı üretici firma tarafından üretilmiş olmalıdır. 2. Sistemle birlikte tüm bağlantılar ve montaj kitleri verilmelidir. 3. Üretici firma ISO 9001 sertifikasına sahip olmalıdır. B. TEKNİK ÖZELLİKLER B.1. TRIPLE QUADROPOLE LC-MS/MS SİSTEMİ 1. Sistem masa üstü, Tandem Quadrupole(MS/MS) tip kütle dedektörü olmalı, sıvı Kromotografisine bağlanmalıdır. 2. Kütle aralığı en az m/z olmalıdır. 3. Tarama hızı amu/sn ye kadar çıkabilmelidir. 4. Polarite geçiş hızı en çok 15 ms olmalıdır. 5. Quadrupole Rezolusyonu R<0.7 FWHM olmalıdır. 6. Dwel time 0,8 ms ye kadar ayarlanabilmelidir. 7. Pause Time 1ms kadar ayarlanabilmelidir. 8. Kütle kararlılığı 12 saat sonunda en fazla 0.05 amu olmalıdır. 9. Çok sayıda bileşiğin tarandığı Hizli analiz uygulamalarında parçalanma ürünlerinin ayni olduğu durumlarda maksimum interferans( cross talk ) en fazla % olmalıdır. 10. ESI sinyal/gürültü oranı 1 pg reserpin için MRM pozitif iyon modunda en az 30000:1 ve Negatif İyon modunda 1 pg chloramphenicol için Sinyal/Gürültü hassasiyeti en az :1 değerinde olmalıdır. Bu husus yüklenici tarafından yazılı olarak taahhüt edilmelidir. Bu değer firma orijinal kataloğunda belirtilmiş olmalıdır. 11. Sistem herhangi bir enjektör pompasına ihtiyaç duymadan otomatik kütle kalibrasyonu yapabilmelidir. Kütle kalibrasyon sıvısının sisteme otomatik olarak verilebilmesi için cihaz üzerinde en az bir kanallı rezervuar bulunmalıdır. 12. Sistemde AP-ESI iyon kaynağı bulunmalıdır. Sisteme istenildiğinde multimode APCI/ESI ve DUIS iyonizasyon kaynakları takılabilmelidir. 13. ESI mod için ayarlanabilir akış hızı aralığı ml/dk. ile 2ml/dk. arasında olmalıdır. 14. MRM geçiş hızı 1 sn de 555 bileşiği tarayabilecek hızda olmalıdır. 15. Quadrupole filtreler ile parçalama hücresi aynı düzlem üzerinde olmalıdır.

18 16. Sistemde en az 1 adet triple inlet turbomoleküler pompa ve 1 adet yardımcı rotary vakum pompası bulunmalıdır. 17. Sistem tam otomatik Autotune yapabilmelidir. 18. Sistem, metot geliştirirken MRM çiftlerinin parçalanma ve fragmantasyon voltajlarını optimize etmeye yarayan özel bir yazılıma sahip olmalıdır. 19. Parçalanma hücresi Quadrupole tip olmalıdır. B.2. YÜKSEK PERFORMANSLI SIVI KROMATOGRAFİ SİSTEMİ B.2.1. POMPA ÜNİTESİ 1. Pompa sistemi, aynı özellikli iki adet paralel pompa verilmelidir. 2. İki mobil faz pompa sonrası yüksek basınç altında mikserde karışıp sisteme gönderilmelidir. Pompa öncesi karışım olmamalıdır. 3. Akış hızı ml/dk arasında ml aralıklarla ayarlanabilmelidir. 4. Akış hızı doğruluğu ± %1 veya daha küçük olmalıdır. 5. Akis hızı keskinliği %0.06 RSD den daha düşük olmalıdır. 6. 1ml/dak akış hızında basınç 660 Bar a kadar çalışabilmelidir. 7. Gradient karışımın doğruluğu ±0.15% olmalıdır. 8. Pompa ile birlikte veya sisteme entegre bir adet vakum degazer verilmelidir. 9. Pompa sızdırmazlık ve basınç testine izin vermelidir. 10. Sistem herhangi bir sızıntı durumunda kullanıcıyı uyarmalıdır. 11. Pompa üniteleri yapılarında otomatik yıkama kitlerini içermelidir. 12. Cihazla birlikte 2 adet pompa ünitesi verilmelidir. 13. Pompa ünitesi pistonun her hareketinde 10 µl lik hacmi sisteme göndermelidir. B YOLLU MOBİL FAZ DEGAZER 1. Degazer membran tip olmalıdır. 2. Degazer 3 kanallı olmalıdır. 3. Degazer kanalların tümünü aynı anda degaze edebilmelidir. 4. Degazerin her kanalı 20 ml/dk hacme kadar degaz edebilmelidir 5. Degazer kendi kendini temizleyebilmelidir. B.2.3. OTOMATİK NUMUNE ÖRNEKLEYİCİ 1. Sisteme 0.1 ul 50 ul arasında enjeksiyon yapabilecek özellikte olmalıdır adet 1,5 ml veya 175 adet 1 ml lik kapasiteli numune şişesi kapasiteli olmalıdır. 3. Sistem yapılacak enjeksiyon kadar numune harcamalıdır. 4. Enjeksiyon Hacim Doğruluğu +/- %1 den küçük olmalıdır.

19 5. Enjeksiyonlardaki Keskinliği (Tekrarlana bilirliği) RSD %0.3 veya daha iyi olmalıdır. 6. Sistemin bir önceki enjeksiyondan bir sonraki enjeksiyona numune taşıma oranı %0.005 ten az olmalıdır. 7. Kendi üzerindeki kontrol panelinden ve bilgisayar yazılımı üzerinden kontrol edilebilmelidir. 8. Numune tablası taşınabilir olmalıdır ve sistem tablaları otomatik olarak tanımalıdır. 9. İğne Ünitesi istenildiğinde yıkanabilmelidir. 10. Otomatik örnekleyici ünitesi sıcaklığı 4 C o -35 C o arasında ayarlanabilmelidir. B.2.4 KOLON FIRINI ÜNİTESİ 1. Kolon fırını blok ısıtmalı tipte olmalıdır. 2. Cihazda sıcaklık set etme aralığı 4-80C o aralığında 1 C o lik artışlarla ayarlanabilmelidir. 3. Sıcaklık değerleri cihazın üzerindeki dokunmatik tuşlar vasıtası ile kolayca set edilebilmeli ve cihaz üzerinde LCD ekrandan set edilen sıcaklık değeri ve fırın içerisindeki sıcaklık dijital olarak gözlenebilmelidir. 4. Cihazda sıcaklık doğruluğu +/-0.1 C o olmalıdır. 5. Cihazda koruyucu sistemler olarak ayarlanabilir sıcaklık emniyet kesicisi, sıcaklık sigorta ünitesi ve mobil faz kaçak dedektörü bulunmalıdır. Herhangi bir kaçak durumunda veya sıcaklığın aşırı yüklenmesinde bu üniteler devreyi kapatmalıdır. B.3. YÜKSEK PERFORMANSLI SIVI KROMATOGRAFİ SİSTEMİ 1. Yazılım, Tarama (Scan) modunda 512 event, Seçilmiş İyonların İzlenme (SIM) modunda 512 event x 32 kanal, MRM modunda 512 event x 32 kanal çalışabilme özelliğine sahip olmalıdır. 2. Otomatik MS/MS (Senkronize Survey Scan) özelliği sayesinde tarama modları birbirleriyle ilişkilendirilebilmeli, bu sayede MRM çalışırken ayni enjeksiyonda yapısal doğrulama yapabilmek için Kütle Spektrumu (MS) alabilme özelliğinde olmalıdır. 3. Otomatik olarak Pozitif ve Negatif modda hassasiyet ve rezolusyonu optimize edebilmeli aynı zamanda otomatik olarak kütle kalibrasyonu da yapabilmelidir. 4. Kromatogramların değerlendirilmesinde tekrar hesaplama ve manuplasyon yapma imkanına sahip olmalıdır. 5. Kantitatif hesaplamalarda alan normalizasyon, düzeltilmiş alan normalizasyon, internal standart metodu, çoklu-internal standart metodu, mutlak kalibrasyon eğrisi metodu, standart ekleme metodu, eksponansiyel hesaplama metotları kullanılmalıdır. Piklerin gruplandırılması yapılabilmelidir. En küçük kareler kalibrasyon eğrisi metotları uygulanabilmelidir. Kalibrasyon eğrileri ard-arda analizlerin ortalaması değerlerle çizilebilmelidir.

20 6. Piklerin tanımlanmasında kesin retention zaman, relative retention zamanı, zaman bandı, zaman penceresi ve kütle spektrumu kullanılabilmelidir. 7. Bilgisayardan, program vasıtası ile analiz devam ederken ilgilendiğimiz bileşime ait pik çıktığında, analiz süresini beklemeden ilgili pik hesaplanabilmeli ve print out alınabilmelidir. 8. Bilgisayardan, program vasıtası ile ünitelerin durumlarını gösteren Sistem Kontrol raporu düzenlenebilmelidir. 9. Bilgisayar ekranından bir bakışta bağlı ünitelerin bakım durumu görülebilmelidir. 10. İsteğe bağlı olarak kolon yönetim aygıtı (CDM) sayesinde kolon ile ilgili otomatik olarak bilgi alınabilmelidir. 11. Sistem kontrol ünitesi pompa ya da otomatik örnekleyici ünitesine takılması uygun kart biçiminde olmalıdır. B.4 CİHAZI KONTROL EDEN BİLGİSAYAR SİSTEMİ VE YAZILIM 1. Cihazı kontrol eden bilgisayarın en az 3 çekirdekli işlemcisi olmalıdır. 2. Cihazı kontrol eden bilgisayar en az 4 GB RAM e sahip olmalıdır. 3. Cihazı kontrol eden bilgisayarın hard disk kapasitesi en az 500 GB olmalıdır. 4. Cihazı kontrol eden bilgisayar üzerinde CD ve DVD okuyup bunlara yazabilen sürücü olmalıdır. 5. Cihazı kontrol eden bilgisayarın ekranı LCD tip ve 19 olmalıdır. 6. Bilgisayar yazıcısı siyah-beyaz baskı yapabilen lazer tip yazıcı olmalıdır. 7. Cihazı kontrol eden yazılım en az Windows 7 tabanlı olmalıdır. 8. Yazılım cihazın tüm fonksiyonlarının kontrolüne imkân tanımalıdır. 9. Yazılım cihazdan data toplamaya imkân tanımalıdır. 10. Yazılım toplanan dataların işlenmesine imkân tanımalıdır. 11. Yazılım kütüphane oluşturulmasına ve kütüphane taraması yapılmasına imkân tanımalıdır. 12. Yazılım Microsoft Word, Excel, Powerpoint gibi programlara data transferi yapılmasına imkân tanımalıdır. B.5. GAZ JENERATÖRÜ 1. Azot jeneratörü en az 25 lt/dak kapasitede azot gazı üretebilecek düzeyde olmalıdır. 2. Sistem MS/MS ve Nebulizasyon sistemi için tekrarlanabilirliği ve kararlılığı sağlamalıdır. 3. Cihaz, firma uzmanları tarafından ilgili laboratuvara monte edilmeli, çalıştırma ve sağlamlık testleri yapılmalı ve bunun için gerekli tüm malzemeler montaj sırasında firma tarafından ücretsiz sağlanmalı ve cihaz montajdan sonra herhangi bir arıza olmadan çalışır durumda kullanıcıya teslim edilmelidir.

21 4. Sistem fabrikasyon, montaj ve her türlü imalat hatalarına karşı kesin kabulden itibaren 2(iki) yıl garantiye sahip olmalıdır. Garanti süresinin bitiminden sonra en az 10 (on) yıl süre ile ücreti karşılığı yedek parça temini ve servis garantisi verilmelidir. 5. Garanti sonrası firmaya her türlü arıza bildiriminde en geç 24 saat içerisinde müdahale edilmelidir. Firma cihazların servislerine ve herhangi bir arıza olması durumunda kalifiye personel ile müdahale edebilmelidir. 6. Teklif veren firmalar; üretici firma olmalı veya üretici firmanın Türkiye yetkili temsilcisi olmalı veya Türkiye yetkili distribütörü tarafından yetkilendirilmiş olmalıdır. 7. Üretici firmanın Türkiye de kendi ofisi olmalı, gerektiğinde servis ve uygulama hizmeti üretici firmanın Türkiye ofisi tarafından verilebilmelidir. Bu durum, değerlendirmede, o firma için avantaj sayılacaktır. C. SİSTEM İÇERİĞİ 1. 1 Ad. 3 lü Quadrupole Kütle Spektrometresi 2. 1 Ad. ESI İyonizasyon Probu 3. 1 Ad. Orijinal Sistem Yazılımı 4. 1 Ad. Azot Jeneratörü 5. 2 Ad. HPLC Pompa Ünitesi 6. 1 Ad. HPLC Semi-mikro Gradyent Mikser ve Montaj Kiti 7. 1 Ad. HPLC Rezervuar Tablası 8. 1 Ad. HPLC 3 Yollu Degazer 9. 1 Ad. HPLC Otomatik Numune Örnekleyici Ad. HPLC Kolon Fırını Ad. HPLC Sistem Kontrol Ünitesi Ad. Uygulamaya yönelik seçilmiş LC-MS-MS Kolonu Adet Vial Septum Kapak Seti Set. İstenilen Analizlere uygun Analitik Referans Standart Seti Ad Capillary Assy ad. All in One Bilgisayar Bilgisayar özellikleri en az aşağıdaki gibi olmalıdır. All in One bilgisayar x64 tabanlı ve en az intel i5 işlemciye sahip olmalıdır. All in One bilgisayar en az 500 GB Harddiske sahip olmalıdır. All in One bilgisayar en az 21 inch Led Monitöre sahip olmalıdır. All in One bilgisayar en az 8GB DDR4 Ram Bellek e sahip olmalıdır.

22 All in One bilgisayar en az 2GB ekran kartına sahip olmalıdır. All in One bilgisayar ekranı Full HD görüntü özelliğine sahip olmalıdır. All in One bilgisayar ekranı en az 1 adet HDMI görüntü aktarma özelliğine sahip olmalıdır. All in One bilgisayar en az 1 adet USB3.0 bağlantı özelliklerine sahip olmalıdır. All in One bilgisayar kablolu ve kablosuz bağlantı özelliklerine sahip olmalıdır. All in One bilgisayar kablosuz Klavye ve kablosuz fare giriş aygıtlarına sahip olmalıdır. All in One bilgisayar rengi beyaz olmalıdır. D. GARANTİ KOŞULLARI 1. Tedarikçi firma tarafından en az 2 yıl sistem ve ekipman garantisine ek olarak satış sonrası en az 10 yıl yedek parça garantisi taahhüt etmelidir.

23 GAZ KROMATOGRAFİ-KÜTLE SPEKTROMETRE CİHAZI (GC-MS) TEKNİK ŞARTNAMESİ A. GENEL ŞARTLAR 1. Gaz Kromatografi Kütle Spektrometre cihazı analiz edilen maddeyi iyonize etmeli ve kütle/ yük (m/z) oranlarına göre ayırarak teşhis ve miktar tayinini sağlamalıdır. 2. Cihaz 1 adet gaz kromatografi/kütle spektrofotometre ana ünitesi, 1 adet SPL/SPlitless Enjeksiyon Bloğu, 1 adet Otomatik Enjektör Ünitesi, 1 adet bilgisayar ünitesi, cihazın çalışması için gerekli tüm bağlantı aksesuarları, ilgili bilgisayar yazılımdan meydana gelmelidir. 3. Bir bütün olarak cihazın tüm fonksiyonları tek bir bilgisayar ünitesi tarafından programlanıp kontrol edilebilmeli ayrıca tüm veriler başka bir bilgisayar ünitesine ihtiyaç duyulmadan saklanabilmeli ve her türlü veri işlemi yapılabilmelidir. 4. Bütün sistem 220V 50Hz elektrik akımı ile çalışmalıdır. B. TEKNİK ÖZELLİKLER B.1. GAZ KROMATOGRAFİ ÜNİTESİNİN ÖZELLİKLERİ 1. Gaz kromatografi ünitesi mikroprosesör kontrollü olmalı, hem cihaz üzerinde bulunan klavye üzerinden hem de yazılım vasıtası ile bilgisayardan kontrol edilebilmelidir. 2. Self diagnostik özelliği ile her açılışta kendini test ederek, kullanıcıya bilgi vermeli ve herhangi bir arıza anında kullanıcıya uyarıcı hata mesajı vermelidir. 3. Cihaz, fırın hariç en az 6 adet bağımsız ısıtma bloğuna sahip olmalıdır. Bunlardan 2 tanesi enjektör, 3 tanesi dedektör ve diğeri ise özel konfigürasyon (Kütle spektrometresi sistemleri) için kullanılmalıdır. 4. Cihaz basınç değerleri psi, kpa ve bar olarak set edilebilmelidir. 5. Sisteme, opsiyonel olarak seçilecek enjeksiyon bloğunun tipine göre dolgulu ve kapiler kolonlar takılabilmelidir. 6. Cihaz üzerine isteğe bağlı olarak kütle dedektörü hariç en az 4 adet dedektör ve en az 3 adet enjeksiyon bloğu takılabilmelidir. 7. Gaz tüketimini min. seviyeye indirmek için cihazda Gas-Tasarruf Modu olmalıdır. 8. Taşıyıcı gazın kolondan akış hızı, kolon giriş basıncı, Split oranı ve gaz akışı ile ilgili tüm parametreler elektronik olarak (bilgisayardan klavye vasıtası ile ve/veya cihaz üzerindeki klavyeden) girilebilmelidir. Ayrıca isteğe bağlı olarak Purge gazı ayarı da elektronik olarak yapılabilmelidir.

24 9. Sıcaklık programı sırasında gazın lineer hızı sabit tutulabilmelidir. 10. Cihazda gaz kaçağı olma durumunda kolonu korumak için cihaz kullanıcıyı sesli olarak uyarmalı ve ani basınç düşmelerine karşı sürekli olarak basınç değeri bilgisayar ekranından veya cihaz üzerindeki LCD ekrandan okunabilmelidir. B.2. KOLON FIRINI ÖZELLİKLERİ 1. Kolon fırını sıcaklığı en az oda sıcaklığının 4 C üzeri ile 450 C aralığında hassas olarak ayarlanabilir olmalıdır. İsteğe bağlı olarak sıvı CO2 aksesuarı ile fırın sıcaklığı en az 50 C ye kadar inebilmelidir. 2. Kolon fırın büyüklüğü iki adet 100 metrelik kapiller kolonu alacak büyüklükte olmalıdır. 3. Kolon fırınının soğuma hızı 450 C- 50 C ye 3-4 dakikada soğutulabilmelidir. 4. Kolon Fırını sıcaklık programı 20 kademeye kadar ayarlanabilmelidir. 5. Kolon fırın ısıtma hızı en az C /dakika ile ayarlanabilmelidir. 6. Gaz akış hızı değeri ml/dak aralığında ayarlanabilmelidir. 7. Cihazın taşıyıcı gazı herhangi bir nedenle kesildiğinde (tüp bitmesi, kaçak v.s.) fırın soğumalıdır ve kolonların zarar görmesi engellenmelidir. B.3. SPLIT-SPLITLESS ENJEKSİYON BLOĞU ÖZELLİKLERİ 1. Enjeksiyon bloğu ve cihazın dedektörleri, kullanıcıların efektif çalışabilmesi için modüler yapıda olmalı ve ayrı ünite olarak dizayn edilmiş olmalıdır. 2. Her türlü kapiller kolon ile çalışmaya uygun olmalı ve 50 um mm iç çaplı kolonlar takılabilmelidir. 3. Split oranı 9999:1 oranında ayarlanabilmelidir. 4. Maksimum çalışma sıcaklığı en az 400 C olmalıdır. 5. Enjeksiyon bloğu basıncı en az kpa arasında 0,1 kpa aralıklarla ayarlanabilmelidir. 7 kademeli basınç programı yapılabilmelidir. B.4 OTOMATİK ÖRNEKLEYİCİ ÜNİTESİ ÖZELLİKLERİ 1. Oto enjektör tüm enjeksiyon bloklarına ve her tip kolonlara enjeksiyon yapabilmelidir ml lik en az 150 viali alabilecek kapasitede olmalıdır. 3. Her numune için 1-99 kez tekrar yapabilmelidir. 4. Enjeksiyon hacmi 0.1 ul artışlarla 0,1-200 ul aralığında ayarlanabilmelidir. 5. Numunenin viskozitesine bağlı olarak şırınga hareket hızı iki kademeli olarak, plunger hareket hızı ise üç kademeli olarak ayarlanabilmelidir. 6. Numune enjeksiyonundan önce şırınganın numune ile yıkanma sayısı 0-99 arasında, solvent ile yıkanma sayısı 0-99 arasında ayarlanabilmelidir. 7. Şırınganın numune şişesine dalma derinliği yukarı ve aşağı pozisyonlarda ayarlanabilmelidir.

25 8. Numune ile birlikte internal standart enjeksiyonu mümkün olmalıdır. 9. Numune miktarı linearitesi ±%0,5 den küçük ve cross-kontaminasyon 104 ten az olmalıdır. B.5. KÜTLE SPEKTROMETRESİ ÜNİTESİNİN ÖZELLİKLERİ 1. Cihazın kütle analizörü ion kirlilik riskini en aza indiren pre-rod lu metal quadrupole tip olmalıdır. 2. Cihazın dedektörü ise patentli düşük gürültülü 10kv overdrive lensli elektron multiplier tipte olmalı ve dinamik aralığı 8x106 olmalıdır. 3. Kütle ölçüm aralığı en az 1, (m/z) olmalıdır. 4. Cihazın rezolüsyonu 0.5 to 2.0 u (FWHM), stabilitesi ± 0.1 u/ 48 saat olmalıdır. 5. Cihazda patentli teknolojisi ile hassasiyet kaybı ve spektral bozulma olmadan tarama hızı en az u/saniye olmalıdır. 6. Minimum data toplama aralığı 10 ms (100 scan/sn) olmalıdır. 7. Gaz kromatografi ile kütle spektrometre arasındaki ara bağlantı bölgesinin-interface sıcaklığı 1 C hassasiyetle, 50 C den 350 C'ye kadar ayarlanabilmelidir. 8. İyonlaştırma bölgesinin sıcaklığı 140 ila 300 C arasında girilebilmelidir. 9. İyonizasyon enerjisi eV arasında, iyonizasyon akımı ise kullanıcı tarafından 250µA ya kadar ayarlanabilmelidir. 10. Sistem EI iyonizasyon tekniği ile çalışmaya uygun olmalı, istenildiğinde CI, NCI iyonizasyon teknikleri ile de çalışmaya uygun hale getirilebilmelidir. 11. İstenildiğinde MS ünitesine direkt enjeksiyon yapabilen prob ilave edilebilmeli, bu probun sıcaklığı oda sıcaklığı ile 500 C arasında ayarlanabilmelidir. 12. Tüm iyonizasyon modlarında (CI, PCI,NCI) auto-tuning yapmalıdır. 13. Bu iyonizasyon teknikleri için sistemde en az iki adet filament bulunmalı; analiz sırasında bir filamentte sorun olduğunda diğer filament otomatik olarak (cihazı veya vakum sistemini kapamaya gerek kalmadan) devreye girmelidir. 14. Kütle spektrometre sisteminde vakumu sağlamak için; 360 L He/sn (170 /180 L He/sn) kapasiteli Turbo Moleküler Pompa kullanılmalıdır. Ayrıca 30 L/ dk. kapasiteli 60 Hz Rotary pompa bulunmalıdır. 15. Vakum kesilmeden insert, septum değişiminin yapılmasına imkân vermelidir. 16. Vakum sistemi; kolonda gaz akışı en az 15 ml/dak (He) da dahi analiz yapılabilecek kadar iyi olmalıdır. İstenirse taşıyıcı gaz; helyum, hidrojen veya azot olarak seçilebilmelidir. 17. EI için sistem hassasiyeti en az aşağıdaki gibi olmalıdır; 1pg octafluoronaphtalene m/z oranı 272 için signal/noise oranı 2000 EI u/sn Scan IDL;

26 1 pg octafluoronaphtalene m/z oranı 272 IDL 500 fg EI SIM IDL; 100 fg octafluoronaphtalene için m/z oranı 272 IDL 10 fg 18. İstenildiğinde opsiyonel olarak eklenebilecek CI için sistem hassasiyeti en az aşağıdaki gibi olmalıdır; 100 pg benzophenone m/z oranı 183 için signal/noise oranı 500 NCI için sistem hassasiyeti en az aşağıdaki gibi olmalıdır; 100 fg octafluoronaphtalene m/z oranı 272 için signal/noise oranı 500 B.5. YAZILIM ÖZELLİKLERİ 1. Yazılım gaz kromatografi parametrelerini, kütle spektrometre parametrelerini, otomatik enjeksiyon ve direk enjeksiyon parametrelerini, vakum sistemini ve diğer tüm üniteleri aksesuarları ile beraber kontrol edebilmelidir. 2. Scan, SIM, simultane SIM/Scan modlarında çalışabilmelidir. 3. Smart SIM özelliği ile otomatik SIM tablosu oluşturabilmeli, AART özelliği ile alıkonma zamanını otomatik olarak ayarlayabilmelidir. 4. Yazılım kolay kullanımlı olmalı, özel kütüphane oluşturulabilmeli, alıkonma indeksine göre kütüphane taraması yapabilmeli ve aynı anda 10 farklı ticari kütüphanede tarama yapabilmelidir. 5. Yazılım uygulaması en az 32-bit olmalıdır. 6. SIM modunda en az 64 kanal x 128 grup çalışabilmelidir. 7. Ölçüm doğruluğu kontrolü için QA/QC fonksiyonu, cihaz kontrolü için system check fonksiyonu ve kullanıcı denetiminin yapılabilmesi için güvenlik fonksiyonu olmalıdır. 8. Data kontrolü için GLP formatına uygun olmalıdır. 9. NIST, Wiley, Pestisit Kütüphanesi, FFNSC (Aroma ve Koku) kütüphanesi, İlaç kütüphanesi ilave edilebilmelidir. 10. EPA524, EPA525 Gıdalarda Kalıntı Pestisit metot paketi, simultane analiz veri tabanı yazılımı, EPA opsiyonu yazılımı, VOC analizi yazılımı, metabolit veri tabanı, adli toksikoloji veri tabanı, kalıntı pestisit veri tabanı, off-flavor analiz sistemi, ftalat ester analiz sistemi ilave edilebilmelidir. 11. Sonuçlarını yorumlamada ve değerlendirmede yardımcı olan, tek sayfada kromatogramları, kalibrasyon eğrilerini ve analiz sonuçlarını gösteren, benzer şekilde rapor oluşturulmasını sağlayan bir data yazılım LabSolutions Insight ilave edilmelidir. 12. Yazılım, raporlamayı kullanıcının isteğine göre düzenlemeye izin vermeli ve rapor çıktısını düzenlenen şekilde vermelidir.

27 C. DİĞER ŞARTLAR 1. Cihaz, firma uzmanları tarafından ilgili laboratuvara monte edilmeli, çalıştırma ve sağlamlık testleri yapılmalı ve bunun için gerekli tüm malzemeler montaj sırasında firma tarafından ücretsiz sağlanmalı ve cihaz montajdan sonra herhangi bir arıza olmadan çalışır durumda kullanıcıya teslim edilmelidir. 2. Sistem fabrikasyon, montaj ve her türlü imalat hatalarına karşı kesin kabulden itibaren 2(iki) yıl garantiye sahip olmalıdır. Garanti süresinin bitiminden sonra en az 10 (on) yıl süre ile ücreti karşılığı yedek parça temini ve servis garantisi verilmelidir. 3. Garanti sonrası firmaya her türlü arıza bildiriminde en geç 24 saat içerisinde müdahale edilmelidir. Firma cihazların servislerine ve herhangi bir arıza olması durumunda kalifiye personel ile müdahale edebilmelidir. 4. Teklif veren firmalar; üretici firma olmalı veya üretici firmanın Türkiye yetkili temsilcisi olmalı veya Türkiye yetkili distribütörü tarafından yetkilendirilmiş olmalıdır. 5. Üretici firmanın Türkiye de kendi ofisi olmalı, gerektiğinde servis ve uygulama hizmeti üretici firmanın Türkiye ofisi tarafından verilebilmelidir. D. SİSTEM İÇERİĞİ 1. 4 adet Analize Uygun GC Kapiler Kolon 2. 1 adet Taşıyıcı Gaz Borusu Adet 2mL hacimli Vial, Kapak ve Septum Seti 4. 1 adet C7-C30 Alkane Mix adet PTFE Şırınga Ucu Filtre 6. 1 paket Ferrule (10 Ad/Pkt) 7. 1 paket Nut (10 Ad/Pkt) 8. 2 adet Liner 9. 4 adet Mikrolitre Şırınga paket Septum (50Ad/Pkt) adet Yedek Filament adet 1 litre hacminde Rotary Pompa Yağı set Azoboyar Maddeler ve Ftalat analizi için istenilen Analitik Referans Standart Seti adet Bilgisayar Bilgisayar özellikleri en az aşağıdaki gibi olmalıdır. All in One bilgisayar x64 tabanlı ve en az intel i5 işlemciye sahip olmalıdır. All in One bilgisayar en az 500 GB Harddiske sahip olmalıdır.

28 All in One bilgisayar en az 21 inch Led Monitöre sahip olmalıdır. All in One bilgisayar en az 8GB DDR4 Ram Bellek e sahip olmalıdır. All in One bilgisayar en az 2GB ekran kartına sahip olmalıdır. All in One bilgisayar ekranı Full HD görüntü özelliğine sahip olmalıdır. All in One bilgisayar ekranı en az 1 adet HDMI görüntü aktarma özelliğine sahip olmalıdır. All in One bilgisayar en az 1 adet USB3.0 bağlantı özelliklerine sahip olmalıdır. All in One bilgisayar kablolu ve kablosuz bağlantı özelliklerine sahip olmalıdır. All in One bilgisayar kablosuz Klavye ve kablosuz fare giriş aygıtlarına sahip olmalıdır. All in One bilgisayar rengi beyaz olmalıdır. E. GARANTİ ŞARTLARI 1. Tedarikçi firma tarafından en az 2 yıl sistem ve ekipman garantisine ek olarak satış sonrası en az 10 yıl yedek parça garantisi taahhüt etmelidir.

29 İNDÜKTİF EŞLEŞMİŞ PLAZMA KÜTLE SPEKTROMETRESİ (ICP-MS) CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ A. GENEL ŞARTLAR 1. Cihaz iyon kaynağı, örnek giriş sistemi, ICP-MS ara bağlantısı, iyon odaklama sistemi ve quadrupole analizörü, vakum sistemi, dedektör sistemi, yazılımlar ve bilgisayar ünitesinden oluşmalıdır. 2. Bir bütün olarak cihazın tüm fonksiyonlarını tek bir bilgisayar ünitesi tarafından programlanıp kontrol edilebilmeli, ayrıca tüm veriler başka bir bilgisayar ünitesine ihtiyaç duyulmadan saklanabilmeli ve her türlü veri işlemi yapılabilmelidir. 3. Cihazda kullanılan ana parçalar (indüktif eşleşmiş plazma ve kütle spektrometresi) tek bir üretici firma tarafından üretilmiş olmalıdır. 4. ICP-MS sistemi tekstil, kimya, gıda, çevre, yarı iletken, toksikolojik, farmasötik uygulamaların analizinde kullanılabilir olmalıdır. 5. Bütün sistem V ± %10 / 50-60Hz elektrik akımı ile çalışmalıdır. B. TEKNİK ÖZELLİKLER 1. Cihaz, ICP-MS cihazının analizine uygun bütün elementlerin, kalitatif, kantitatif ve izotop oran ölçümlerine uygun olmalıdır. 2. Sistem Diagnosis Asistant özelliği ile Kalitatif analizlerde Poliatomik (moleküler) iyon, Oksitlenmiş iyon, isobarik iyon ve çift yüklü iyon gibi girişimleri otomatik olarak dedekte edebilmeli ve önlemelidir. Problem olması durumunda sıkıntılı kısmı işaretleyebilmelidir. Sistem bu işlemi verilen tüm numunelerdeki tüm elementler ve bütün kütlelerde oluşabilecek tüm girişimler için otomatik olarak yapabilmelidir. 3. Sistem kalitatif analizlerde her element için, hedef elementin optimum kütle numarasını ve internal standardı seçerek otomatik analitik metod oluşturabilmelidir. Aynı zamanda numuneler için otomatik olarak kalibrasyon eğrisinin konsantrasyon aralığını da belirleyebilmelidir. 4. Sistem analiz bitse dahi, analize element ve kütle numarası eklemeye izin vermelidir. Bu sayede kantitatif analiz sırasında referans olarak ölçülen tüm kütle bilgilerini (scan data) kullanarak, yarı-kantitatif bilgilerin elde edilmesine izin vermelidir. 5. Sistem endüstriyel saflıktaki Argon (%99,95) gazı ile hassasiyet kaybetmeden çalışmaya uygun olmalı; yüksek maliyet gerektiren yüksek saflıkta Argon gazına ( %99,99) ihtiyaç duymamalıdır. 6. Çarpışma hücresinin gerisinde odaklama lensi bulunmalıdır. Bu lens sayesinde iyon geçiş etkisi arttırılmalı ve plazmadan gelen ışık emisyonu elimine edilmelidir.

Tüm kimyasallar analitik saflıkta olmalıdır.

Tüm kimyasallar analitik saflıkta olmalıdır. Tüm kimyasallar analitik saflıkta olmalıdır. 0.02-0.2 ml ARASI AYARLANABİLİR 1. Pipetlerin hacim aralıkları, hacim ayarlama değeri, ve hata payları aşağıdaki gibi olmalıdır: Sistematik Rasgele Hacim Hacim

Detaylı

İlk Yayın Tarihi Revizyon Tarih/No /00 Gaz Kromatografisi Kütle Spektrofotometresi (GC/MS) Teknik Şartnamesi

İlk Yayın Tarihi Revizyon Tarih/No /00 Gaz Kromatografisi Kütle Spektrofotometresi (GC/MS) Teknik Şartnamesi 1 / 8 Gaz Kromatografi Kütle Spektrometre (GC/MS) cihazı analiz edilen maddeyi iyonize etmeli ve kütle/ yük (m/z) oranlarına göre ayırarak teşhis ve miktar tayinini sağlamalıdır. GENEL ÖZELLİKLER : 1.

Detaylı

OTOMATİK MİKROPİPET SETİ (BEŞ DEĞİŞİK HACİMLİ PİPET VE STANDIYLA) TEKNİK ŞARTNAMESİ

OTOMATİK MİKROPİPET SETİ (BEŞ DEĞİŞİK HACİMLİ PİPET VE STANDIYLA) TEKNİK ŞARTNAMESİ OTOMATİK MİKROPİPET SETİ (BEŞ DEĞİŞİK HACİMLİ PİPET VE STANDIYLA) 1 TEKNİK ŞARTNAMESİ 1.Mikropipetler sürekli piston vuruşlu ve ayarlanabilir hacimli olmalıdır. 2.Mikropipetler elektronik ve renkli ekrana

Detaylı

YARI-PREPARATİF YÜKSEK PERFORMANSLI SIVI KROMATOGRAFİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

YARI-PREPARATİF YÜKSEK PERFORMANSLI SIVI KROMATOGRAFİ TEKNİK ŞARTNAMESİ YARI-PREPARATİF YÜKSEK PERFORMANSLI SIVI KROMATOGRAFİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. GENEL ŞARTLAR : 1. Cihaz normal laboratuvar koşullarında 220V, 50Hz şebeke ceryanı ile çalışmalı ve %10'luk değişimlerden etkilenmemelidir.

Detaylı

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ Resim 1- Beton Basınç Dayanımı Test Presi Resim 2 - Eğilme Test Sistemi BETON TEST PRESİ GENEL

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAYIN FİRMA YETKİLİSİ

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAYIN FİRMA YETKİLİSİ T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAYIN FİRMA YETKİLİSİ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü laboratuarında kullanılmak üzere aşağıda belirtilen malzemelerin alımlarının yapılması

Detaylı

OT 150/150D. Yatık Tip Buharlı Sterilizatörler

OT 150/150D. Yatık Tip Buharlı Sterilizatörler OT 150/150D Yatık Tip Buharlı Sterilizatörler İŞLEM DEĞERLENDİRME VE HATA UYARI SİSTEMİ Program çalışması sırasında sterilizasyon şartlarını sorgulayan proses değerlendirme sistemi sayesinde, sterilizasyon

Detaylı

OT SERİSİ. Masa Üstü Buharlı Sterilizatörler

OT SERİSİ. Masa Üstü Buharlı Sterilizatörler OT SERİSİ Masa Üstü Buharlı Sterilizatörler İŞLEM DEĞERLENDİRME VE ARIZA TESPİT SİSTEMİ Program çalışması sırasında sterilizasyon şartlarını sorgulayan proses değerlendirme sistemi sayesinde, sterilizasyon

Detaylı

UYGULAMA NOTU. HPLC ile Gıda Ürünlerinde Fenolik Bileşen Analizi. Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografi HAZIRLAYAN

UYGULAMA NOTU. HPLC ile Gıda Ürünlerinde Fenolik Bileşen Analizi. Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografi HAZIRLAYAN UYGULAMA NOTU Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografi L018 HPLC ile Gıda Ürünlerinde Fenolik Bileşen Analizi HAZIRLAYAN Uzm. Kim. Ozan Halisçelik ve Kim. Ömer H. Turmuş Ant Teknik Cihazlar Ltd. Şti. KONU:

Detaylı

DOPPLER CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ

DOPPLER CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ DOPPLER CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Cihaz, Lazer-Doppler Akımölçme (Flowmetre) yöntemi ile çalışmalıdır. 2. Cihaz, Mikro vasküler alanda kan akımı saptanması amacına uygun tasarlanmış olmalıdır. 3. Deney

Detaylı

LABALT T80 K AŞI DOLABI PASLANMAZ TEKNİK ŞARTNAMESİ

LABALT T80 K AŞI DOLABI PASLANMAZ TEKNİK ŞARTNAMESİ LABALT T80 K AŞI DOLABI PASLANMAZ 1. Cihazın hacmi Brüt 85 lt Net 55 lt. 2. Cihazın en az 48 cm x52 cmx85 cm ölçülerinde. 3. Cihaz ideal saklama sıcaklığı olan +2/+8 C arasında çalışmalı ve +4 C ye set

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME FORMU

TEKNİK ŞARTNAME FORMU BİLGİSAYAR VE BİLGİSAYAR BİLEŞENLERİ ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 - a) Masaüstü Bilgisayar 36 Adet 1. Intel Core i5-4.nesil ve işlemci hızı 2.6 Ghz veya üzeri olmalıdır. 2. İşlemci Önbelleği en az 3Mb olmalıdır.

Detaylı

NC 150/NC 150D. Yatık Tip Buharlı Sterilizatörler

NC 150/NC 150D. Yatık Tip Buharlı Sterilizatörler NC 150/NC 150D Yatık Tip Buharlı Sterilizatörler NC 150/NC 150D YATIK TİP BUHARLI STERİLİZATÖRLER NC 150/NC 150D Yatık Tip Buharlı Sterilizatörler, hastanelerin ameliyathanelerinde, üniversitelerin tıp

Detaylı

Katalog Başlığı SU ANALİZ EKİPMANLARI. www.forbi.com.tr

Katalog Başlığı SU ANALİZ EKİPMANLARI. www.forbi.com.tr Katalog Başlığı SU ANALİZ EKİPMANLARI SU ANALİZ SPEKTROFOTOMETRESİ AQUALINE SU ANALİZ SPEKTROFOTOMETRESİ AQUALINE GENEL ÖZELLİKLERİ UV VIS ve VIS seçenekleri Diagnostik testleri yaparak analiz güvenliğini

Detaylı

LABORATUVAR MİKROMOTORU

LABORATUVAR MİKROMOTORU 3.000-35.000 LABORATUVAR MİKROMOTORU 1. Mikromotor çekirdeksiz yapıda olmalıdır. 2. Piyasemen dönme hızı 3.000-35.000 devir/dakika olmalıdır 3. Mikromotor sessiz çalışmalı ve düşük vibrasyonlu olmalıdır.

Detaylı

OTOMATİK PİPETLER (TRANSFERPETTE S) :

OTOMATİK PİPETLER (TRANSFERPETTE S) : 704708 Micropipet Sabit, 10 ul, sarı 704716 Micropipet Sabit, 20 ul, sarı 704720 Micropipet Sabit, 25 ul, sarı 704728 Micropipet Sabit, 50 ul, sarı 704738 Micropipet Sabit, 100 ul, sarı 704744 Micropipet

Detaylı

Spectroquant Prove 100

Spectroquant Prove 100 Spectroquant Prove 100 Teknik bilgi dökümanı www.merckmillipore.com/prove100 Merck Millipore is a business of Ölçüm teknolojisi Dalgaboyu aralığı Lamba tipi Ölçüm modları Spektral bant genişliği Dalgaboyu

Detaylı

ETİLEN OKSİT DÜŞÜK ISI GAZ STERİLİZASYON CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ

ETİLEN OKSİT DÜŞÜK ISI GAZ STERİLİZASYON CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ ETİLEN OKSİT DÜŞÜK ISI GAZ STERİLİZASYON CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU: Bu Teknik Şartname için yurt içinden satın alınacak Etilen Oksit Düşük Isı Gaz Sterilizasyon Cihazı nın Teknik özellik, kontrol

Detaylı

HPLC SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Sistemi oiuşturan tüm modüller herhangi bir voltaj adaptörüne ihtiyaç duymadan 220 şebeke voltajı ile çalışmalıdır.

HPLC SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Sistemi oiuşturan tüm modüller herhangi bir voltaj adaptörüne ihtiyaç duymadan 220 şebeke voltajı ile çalışmalıdır. HPLC SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Sistemi oiuşturan tüm modüller herhangi bir voltaj adaptörüne ihtiyaç duymadan 220 şebeke voltajı ile çalışmalıdır. 2. Sistemi oluşturan modüller herhangi bir kontrol

Detaylı

Precisa prepash 340 Serisi 3 kat daha verimli

Precisa prepash 340 Serisi 3 kat daha verimli NEM ANALİZİ VE KÜL TAYİN SİSTEMLERİ Precisa prepash 340 Serisi 3 kat daha verimli 3 yeni prepash 340 serisi modli yüksek kalitede termogravimetrik analiz sunar ve önemli özellikleri benzersiz bir kombine

Detaylı

YAKIT PİLİ DENEY SETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

YAKIT PİLİ DENEY SETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ YENİLENEBİLİR ENERJİ LABORATUVARINA ALINACAK DENEY SETLERİ ŞARTNAMELERİ YAKIT PİLİ DENEY SETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Genel Açıklamalar Deney setindeki tüm parçaların; en az 2(iki) yıl garantisi ve en az

Detaylı

ı. BCR-ABL Mbcr Kiti(p210) 144 test

ı. BCR-ABL Mbcr Kiti(p210) 144 test C.B.Ü. TIP FAKÜLTESi TıBBi GENETiK ANABiLiM DAlı Moleküler Genetik Hematolojik Malignensi Translokasyon Testleri ve Cihaz Teknik Şartnamesi ı. BCR-ABL Mbcr Kiti(p210) 144 test 2. BCR-ABL mbcr Kiti(p190)

Detaylı

STERİLİZASYON SİSTEMLERİ

STERİLİZASYON SİSTEMLERİ STERİLİZASYON SİSTEMLERİ Ürün kodu için seçeneklerine bakınız. 110 LT TEK KAPILI PLAZMA STERiLiZASYON CiHAZI Düşük ışılı hidrojen peroksit (H2O2) plazma sterilizasyon cihazı Diğer düşük ısılı cihazlara

Detaylı

Su ile soğutma sistemleri

Su ile soğutma sistemleri Su ile soğutma sistemleri Hava/su ısı değiştiriciler Duvara monte...300 500 W...354 Duvara monte...600 1000 W...355 Duvara monte...1250 3000 W...356 Duvara monte...3000 5000 W...357 Duvara monte...7000

Detaylı

Laboratuvardaki Gücünüz

Laboratuvardaki Gücünüz Laboratuvardaki Gücünüz Laboratuvar Cihazları Teknik Servis Kalibrasyon ANALİTİK VE YARI ANALİTİK TERAZİLER HASSAS TERAZİLER 0,01 g hassasiyete sahip, 6 kg tartım kapasitesine kadar çıkabilen hassas teraziler

Detaylı

Döküm Tarihi : Sayfa : 1. Bölüm Kodu : COCUK YENIDOGAN YOGUN BAKIM SERVISI : 24149

Döküm Tarihi : Sayfa : 1. Bölüm Kodu : COCUK YENIDOGAN YOGUN BAKIM SERVISI : 24149 Sayfa : 1 2001046 ENJEKTÖR POMPA SETİ 2.000,00 ADET : 24149 ENJEKTOR POMPA SETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Enjektörler hasta tedavisinde kullanılmak üzere perfüzyon pompalarına uyumlu olmalıdır 2. Enjektörlerin

Detaylı

İ.T.K Bülten. Özel Sayı Cilt 1, Sayı 6. 13 Kasım 2007

İ.T.K Bülten. Özel Sayı Cilt 1, Sayı 6. 13 Kasım 2007 İ.T.K Bülten Özel Sayı Cilt 1, Sayı 6 13 Kasım 2007 Su banyoları, Yağ banyoları Çalkalamalı banyolar İmmersiyon tipi ısıtıcılar İmmersiyon tip ısıtıcılar için paslanmaz çelik ve şeffaf polikarbonat banyolar

Detaylı

ONDOKUZ MAYISI İNİ Y1İRK İTESİ

ONDOKUZ MAYISI İNİ Y1İRK İTESİ ONDOKUZ MAYISI İNİ Y1İRK İTESİ P roje Y önetim O fisi B aşkan lığı Sayı : 59712486-934.01.03-E.725 09/01/2017 Konu : Yaklaşık Maliyet Fiyatı İLGİLİ MAKAMANA Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetimi

Detaylı

6. Cihazla birlikte 2 (iki) adet ilave UV lambası verilmelidir. Bu lambalara ek olarak

6. Cihazla birlikte 2 (iki) adet ilave UV lambası verilmelidir. Bu lambalara ek olarak 1 ULTRA SAF SU SİSTEMİ (Tİp-2) TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Ultra saf su sistemi, her hangi bir ekleme olmadan doğrudan çeşme suyundan RO (ters ozmoz) ile ultra saf su üretebilen kompakt tek bir cihazdan oluşmalıdır.

Detaylı

Mobil Uygulamalar İçin Hidrokarbon Analiz Cihazı SmartFID

Mobil Uygulamalar İçin Hidrokarbon Analiz Cihazı SmartFID Mobil Uygulamalar İçin Hidrokarbon Analiz Cihazı SmartFID Otomatik işlemler için mikroişlemci odaklı 5,7 "LCD dokunmatik ekran ölçüm aralığı: 0-100.000 ppm / 0-160.000 mgc, ayarlanabilir otomatik ölçüm

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ /04/010 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 0103070 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 9/04/010 TARİHİ, SAAT

Detaylı

-86 Ultra Derin dondurucular Liyofilizatörler (-55 ~ -120 C)

-86 Ultra Derin dondurucular Liyofilizatörler (-55 ~ -120 C) -86 Ultra Derin dondurucular Liyofilizatörler (-55 ~ -120 C) -156 C CRYO Çift kompresör teknolojisi RS232 bağlantır arayüzü 0.1 C hassasiyetinde soğutma Kullanıcı şifresi ile güvenlikli setpoint sistemi

Detaylı

Külfırınları. Sülfat Kül Testlerinde. Yakma Kalıntısı Testlerinde. Isıl Dayanım Testlerinde. Ambalaj Malzemesi Testlerinde

Külfırınları. Sülfat Kül Testlerinde. Yakma Kalıntısı Testlerinde. Isıl Dayanım Testlerinde. Ambalaj Malzemesi Testlerinde 24 Sülfat Kül Testlerinde Yakma Kalıntısı Testlerinde Isıl Dayanım Testlerinde Yaş Kimya Analizlerinde Hazırlık Aşamalarında Ambalaj Malzemesi Testlerinde İlaç endüstrisi Laboratuvarlarında Ar-Ge Laboratuvarlarında

Detaylı

EL300 ÇOK KANALLI SU KONTROL ÜNİTESİ TETHYS INSTRUMENTS 57, CHEMIN DU VIEUX CHÊNE, 38240 MEYLAN -FRANCE-

EL300 ÇOK KANALLI SU KONTROL ÜNİTESİ TETHYS INSTRUMENTS 57, CHEMIN DU VIEUX CHÊNE, 38240 MEYLAN -FRANCE- ÇOK KANALLI SU KONTROL ÜNİTESİ TETHYS INSTRUMENTS 57, CHEMIN DU VIEUX CHÊNE, 38240 MEYLAN -FRANCE- TEL : +33 4 76 41 86 39 - FAX : +33 4 76 41 92 27 MAIL : SALES@TETHYS-INSTRUMENTS.COM - WEB : WWW.TETHYS-INSTRUMENTS.COM

Detaylı

Bu Döküman Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'ne aittir. Başkaları tarafından kullanılamaz ve çoğaltılamaz.

Bu Döküman Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'ne aittir. Başkaları tarafından kullanılamaz ve çoğaltılamaz. 1 / 107 Malzeme Kodu : JENL1243 33893 BCR-ABL T(9;22) TRANSLOKASYON 2 SUBTIPIN BELIRLENMESI ICIN KANTITATIF PCR KITI.SUBTIPLER:P190 (MBCR), P210 (MBCR) (TEST/KUTU) SATINALMA BİLGİSİ (ŞARTNAME) (*) Düzenleme

Detaylı

LC-MSMS ile Sularda. Bromat İyonu Tayini

LC-MSMS ile Sularda. Bromat İyonu Tayini UYGULAMA NOTU Sıvı Kromatografi Kütle Spektrometre M014 LC-MSMS ile Sularda (İçme / Kullanma ve Doğal Mineralli Sular) Bromat İyonu Tayini HAZIRLAYAN Dr. Engin BAYRAM Ant Teknik Cihazlar Ltd. Şti. KONU:

Detaylı

NC 100. Dik Tip Buharli Sterilizatör

NC 100. Dik Tip Buharli Sterilizatör NC 100 Dik Tip Buharli Sterilizatör NC 100 DİK TİP BUHARLI STERİLİZATÖR NC100 Dik Tip Buharlı Sterilizatör, hastanelerin ameliyathanelerinde, üniversitelerin tıp fakültesi, diş hekimliği ve veterinerlik

Detaylı

NC SERİSİ. Masa Üstü Buharlı Sterilizatörler

NC SERİSİ. Masa Üstü Buharlı Sterilizatörler NC SERİSİ Masa Üstü Buharlı Sterilizatörler NC 23B NC 23S/NC 32S MASA ÜSTÜ BUHARLI STERİLİZATÖRLER Masa Üstü Buharlı Sterilizatörler, genel medikal uygulamalarda, diş hekimliğinde, kişisel hijyen ve güzellik

Detaylı

1/1 Adres : Fevziçakmak Sk. 11/5-6 Kızılay Ankara Tel : Faks :

1/1 Adres : Fevziçakmak Sk. 11/5-6 Kızılay Ankara Tel : Faks : Model : ARTİS PORSELEN FIRINI Toplam Sayfa : 1 1. Maksimum sıcaklık 1200 0 C 'ye kadar çıkabilmelidir. 2. Cihazın programlanması ve kullanılması kolay 3. Cihaz 100 değişken ve saklanabilir ve parametreleri

Detaylı

MODEL 1500 Tek Kanallı Askıda Katı Madde Ölçüm Sistemi

MODEL 1500 Tek Kanallı Askıda Katı Madde Ölçüm Sistemi MODEL 1500 Tek Kanallı Askıda Katı Madde Ölçüm Sistemi Optik ve Dijital Sıfıra Yakın Sensör Sapması Sarf Malzeme Yok Hareketli Parça Yok MLSS (Aktif Çamur), RAS (Geri Devir), WAS (Atık Aktif Çamur) Ölçümleri

Detaylı

OT 100V. Dik Tip Buharli Sterilizatör

OT 100V. Dik Tip Buharli Sterilizatör OT 100V Dik Tip Buharli Sterilizatör İŞLEM DEĞERLENDİRME VE HATA UYARI SİSTEMİ Program çalışması sırasında sterilizasyon şartlarını sorgulayan proses değerlendirme sistemi sayesinde, sterilizasyon işleminin

Detaylı

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5)

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5) DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5) 1. Dizüstü Bilgisayar en az Intel Core i5 2,3 GHz hızında işlemcisi olmalıdır. 2. Dizüstü bilgisayarın 4 GB DDR3 1333 MHz belleğe sahip olmalıdır. 3. Dizüstü bilgisayar ekran kartının

Detaylı

OT 40 L / 90 L. Laboratuvar Buharlı Sterilizatörleri

OT 40 L / 90 L. Laboratuvar Buharlı Sterilizatörleri OT 40 L / 90 L Laboratuvar Buharlı Sterilizatörleri STANDARTLARIN ÜZERİNDE GÜVENLİK Şifre korumalı çalışma, servis ve kalibrasyon menüleri Kapak emniyet sistemi - Hücre basınç altındayken kapak açılamaz.

Detaylı

HOSBYNEB Mobil Aspiratör Cihazı

HOSBYNEB Mobil Aspiratör Cihazı 1 2 İçerik ASPİRATÖR CİHAZLARI... 4 OKSİJEN TERAPİ CİHAZI... 5 HASTABAŞI MONİTÖRLERİ... 6-7 EKG CİHAZLARI... 8-9 HOLTERLER... 10 KÜVÖZLER... 11 RADYANT ISITICI... 12 FOTOTERAPİ CİHAZI... 12 FETAL DOPLERLER...

Detaylı

MODEL 1000 Tek Kanallı Çözünmüş Oksijen Ölçüm Sistemi

MODEL 1000 Tek Kanallı Çözünmüş Oksijen Ölçüm Sistemi MODEL 1000 Tek Kanallı Çözünmüş Oksijen Ölçüm Sistemi Optik ve Dijital Kalibrasyon Yok Değişen Optik Kapak Yok Sarf Malzeme Yok 5 Yıl Sensör Garantisi Anoksik Bölgelerde Mükemmel Hassasiyet Sıfır Akışlı

Detaylı

Enerjimiz Herseye Yeter

Enerjimiz Herseye Yeter PERSONEL GEÇİŞ CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ Parmak izi onaylama hızı 0.3 saniye veya daha az olmalıdır. Hata kabul oranı 0,00001 den daha yüksek olmamalıdır. Hatalı reddetme %0,01 veya daha az olmalıdır. Cihaz

Detaylı

DÖKÜM FIRINI (22 Lt.) ERC-01

DÖKÜM FIRINI (22 Lt.) ERC-01 Döküm Fırını Tamir ve İmalatı Sağlık Bakanlığı Onaylı Toz Maskeleri Toz ve Çapak Gözlükleri İş Güvenliği Malzemeleri Santrifüj Bakın ve Onarımı Her Türlü Kumlama Bakım ve Onarımı www.sertekniklab.com DÖKÜM

Detaylı

CONTROLS MARKA PAVELAB50 MODEL OTOMATİK KAPALI SİSTEM ASFALT ANALİZÖRÜ

CONTROLS MARKA PAVELAB50 MODEL OTOMATİK KAPALI SİSTEM ASFALT ANALİZÖRÜ CONTROLS MARKA PAVELAB50 MODEL OTOMATİK KAPALI SİSTEM ASFALT ANALİZÖRÜ (Temsilidir.) Otomatik Kapalı Sistem Asfalt Analizörü, Bağlayıcı içeriğini belirlemek veya penetrasyon, yumuşatma noktası vb. gibi

Detaylı

NC 40M / NC 90M. Laboratuvar Buharlı Sterilizatörleri

NC 40M / NC 90M. Laboratuvar Buharlı Sterilizatörleri NC 40M / NC 90M Laboratuvar Buharlı Sterilizatörleri NC 40M / NC 90M LABORATUVAR BUHARLI STERİLİZATÖRLERİ NC 40M / NC 90M Dik Tip Laboratuvar Buharlı Sterilizatörleri, araştırma merkezleri ve üniversitelerin

Detaylı

GCMS ile Ambalajda Fitalat Kalıntı Analizi

GCMS ile Ambalajda Fitalat Kalıntı Analizi UYGULAMA NOTU Gaz Kromatografi Kütle Spektrometri M036 GCMS ile Ambalajda Fitalat Kalıntı Analizi HAZIRLAYAN Yük. Kim. Müh. Hacer ÖZKAN Ant Teknik Cihazlar Ltd. Şti. KONU: Ambalajda fitalat kalıntısının

Detaylı

Ekstra Güvenlik ve Anti-Terör Sistemleri METAXDOOR SECURITY. Security Geçiş Sistemleri. Kayar Kapılar. Döner Kapılar.

Ekstra Güvenlik ve Anti-Terör Sistemleri METAXDOOR SECURITY. Security Geçiş Sistemleri. Kayar Kapılar. Döner Kapılar. Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Security Geçiş Sistemleri METAXDOOR SECURITY Ekstra Güvenlik ve Anti-Terör Sistemleri METAXDOOR RBK Road Blocker Metaxdoor RBK Road Blocker

Detaylı

MST. SERİSİ kva 1-30 kva 3:3 FAZ 1:1 FAZ STATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ. Tüm Elektrikli Cihazlar için Güvenilir Statik Dizayn

MST. SERİSİ kva 1-30 kva 3:3 FAZ 1:1 FAZ STATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ. Tüm Elektrikli Cihazlar için Güvenilir Statik Dizayn MST SERİSİ 0-000 kva -0 kva : MEDİKAL ENDÜSTRİ ULAŞIM TOWER PF= 0.8 GÜÇ FAKTÖRÜ Service SERVİS ÖZELLİKLER Mikroişlemci Kontrollü Voltaj Regülasyonu Hassas Çıkış Voltaj Kontrolü Tristör ve SMPS Teknolojisi

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.02.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL

Detaylı

DIRECT LIQUIMAX (DLM) OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ

DIRECT LIQUIMAX (DLM) OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ DIRECT LIQUIMAX (DLM) OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ Prins Otogaz Dönüşüm Kiti ile Üstün Performans Yüksek Sürüş Keyfi Kıymet bilenlerin otogaz dönüşüm kiti, Prins! Kıymet Bilenlerin Otogaz Dönüşüm Kiti, Prins! Dünyada

Detaylı

Dijital manifold serisi: Soğutma sistemleri ve ısı pompalarındaki ölçümler için ideal! testo 550, 557 ve 570

Dijital manifold serisi: Soğutma sistemleri ve ısı pompalarındaki ölçümler için ideal! testo 550, 557 ve 570 Dijital manifold serisi: Soğutma sistemleri ve ısı pompalarındaki ölçümler için ideal! testo 550, 557 ve 570 testo 550, testo 557, testo 570 testo 550 testo 557 testo 570 Dijital manifold testo 550 - Soğutma

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100FT-C SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100FT-C SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa A B C D E F Ayrıntılı teknik bilgiler sistemi Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve

Detaylı

HT 500 HT 500 01 HT 500 02 HT 500 03

HT 500 HT 500 01 HT 500 02 HT 500 03 LCD li Kablosuz Ev Otomasyon Kontrolleri Sadece ısıtma ve sadece soğutma ayarı ON/OFF Kontrol Ana Ünite 0 V (AC) A (SPDT) Oda Ünitesi V (DC) (x,v AA Alkaline pil) HT 00 HT 00 0 HT 00 0 HT 00 0 Kullanım

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) MÜHENDİSLİK EĞİTİM SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Laboratuvarı Adresi : Kayabaşı Mah. 6364. Sok. No :43 KocaSinan KAYSERİ/TÜRKİYE Tel : 0352 2244490 Faks : 0352 2244499

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.002.01.01 MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.002.04.01 MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI AKE.324.002.04.01 MİKSER

Detaylı

We measure it. testo 835 Isıtma-soğutma ve endüstri sektörleri için hızlı, güvenilir infrared ölçüm cihazı. www.testo.com.tr

We measure it. testo 835 Isıtma-soğutma ve endüstri sektörleri için hızlı, güvenilir infrared ölçüm cihazı. www.testo.com.tr İnfrared termometre testo 835 Isıtma-soğutma ve endüstri sektörleri için hızlı, güvenilir infrared ölçüm cihazı Yüksek sıcaklıklarda da güvenilir ve doğru ölçümler 4-nokta lazer işaretleme özelliği ile

Detaylı

İlk Yayın Tarihi Öğrenci Laboratuvarı Benç Sistemleri Teknik Şartnamesi

İlk Yayın Tarihi Öğrenci Laboratuvarı Benç Sistemleri Teknik Şartnamesi 1 / 7 A. Genel Özellikler: 1. Laboratuvar kurulumunda gerçekleştirilecek tüm yapım işlemleri ihale üzerinde kalan firmaya ait olmalıdır. Laboratuvara yapılacak tezgah, alt dolap, raf sistemi, çekmecelerin

Detaylı

Kalite verimlilikle buluştu. DR6000 UV-VIS Spektrofotometre

Kalite verimlilikle buluştu. DR6000 UV-VIS Spektrofotometre Kalite verimlilikle buluştu DR6000 UV-VIS Spektrofotometre Kalite ve uygun maliyetin birleşimi Yeni DR6000 UV-VIS spektrofotometre, laboratuvardaki rutin analizler ve zorlu fotometrik uygulamalar için

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100E HW-C SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100E HW-C SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa A B C D E F Ayrıntılı teknik bilgiler Sistem Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve spesifikasyonları

Detaylı

Sepacore Manuel Kontrollü FlaşKromatografisi

Sepacore Manuel Kontrollü FlaşKromatografisi Sepacore Manuel Kontrollü FlaşKromatografisi Sepacore - Modüler ve esnek genişletilmiş basınç aralığı Hızlı ve güvenilir ayrışma için ihtiyacınız olan, yüksek kaliteli bileşenler kullanarak basit bir işlemdir.

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

1. Ürün Bilgisi. Şekil 1: AVS Pano Dış Görünümü. EPC-6 Kontrol Paneli. Manuel / Otomatik / Kapalı / Seçici / Çalıştırma Butonu

1. Ürün Bilgisi. Şekil 1: AVS Pano Dış Görünümü. EPC-6 Kontrol Paneli. Manuel / Otomatik / Kapalı / Seçici / Çalıştırma Butonu AVS Kontrol Panosu 1. Ürün Bilgisi AVS; değişken hızlı kontrol sayesinde yüksek enerji tasarrufu sağlayan, 4.3 TFT dokunmatik ekrana sahip özel tasarlanmış PLC ve röle modülünden oluşan, bir pompa kontrol

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

TEKNİK ÖZELLİKLER. Giriş Beslemesi. Giriş besleme voltajı. Motor Çıkışı. Motor gerilimi. Aşırı yük ve kısa devre korumalı.

TEKNİK ÖZELLİKLER. Giriş Beslemesi. Giriş besleme voltajı. Motor Çıkışı. Motor gerilimi. Aşırı yük ve kısa devre korumalı. 1 TEKNİK ÖZELLİKLER Giriş besleme voltajı Maks. güç harcaması Besleme koruması Motor gerilimi Motor çıkış akımı Motor kontrol şekli Motor koruması Encoder tipi Encoder çözünürlüğü Encoder voltajı Kumanda

Detaylı

Stabinger Viscometer SVM 3001

Stabinger Viscometer SVM 3001 Stabinger Viscometer SVM 3001 Daha Fazlasını Bekleyin Yeni Viskometriye Hoş Geldiniz Yağların ve yakıtların viskozitesinin ölçülmesi kesinlik ve uyum için gereklidir. Bu alanda iki yaklaşım bulunmaktadır:

Detaylı

İlk Yayın Tarihi 29.04.2015 Ultra Derin Dondurucu Teknik Şartnamesi

İlk Yayın Tarihi 29.04.2015 Ultra Derin Dondurucu Teknik Şartnamesi ŞRT.04 29.04.2015 Ultra Derin Dondurucu Teknik Şartnamesi /01 1. Cihaz -86 C sıcaklıkta çalışabilmelidir. 2. Cihazın kabinin yan duvarları en az 1 inç kalınlığında vakum panel ve köpük dolgu ile izole

Detaylı

AKE GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.03 GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.03 GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 AKE.370.502.01.03

Detaylı

24/30-28/35-32/40 kw Premix Sistemli Yoğuşmalı Kombiler

24/30-28/35-32/40 kw Premix Sistemli Yoğuşmalı Kombiler 24/30-28/35-32/40 kw Premix Sistemli Yoğuşmalı Kombiler Yoğuşmalı Premix Sistem Kombiler 24/30-28/35-32/40 kw Parametre ayarları Priwa Beyaz dijitli koyu mavi aydınlatmalı LCD ekran Basma butonlu MODE

Detaylı

Dolum miktarı optimizasyonu

Dolum miktarı optimizasyonu RS232C Otomatik Kontrol Terazileri %100 kontrol ve veri toplama BAYKON,25 yıllık deneyime sahip mühendislik alt yapısı ile, Otomatik Kontrol Terazileri ve dinamik tartım çözümleri konusunda sağlıklı çözümler

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

90 kw kw YENİ SERİ EKO PLUS

90 kw kw YENİ SERİ EKO PLUS 90 kw - 315 kw YENİ SERİ EKO PLUS www.ekomak.com.tr _2 3_ 90-160 Üstün vida elementi maksimum serbest hava dağıtımı ve düşük enerji tüketiminin optimum kombinasyonunu sağlamaktadır. En son teknolojiye

Detaylı

Amasya Üniversitesi Merkezi Araştırma Uygulama Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi 2017 Yılı Analiz Fiyat Listesi

Amasya Üniversitesi Merkezi Araştırma Uygulama Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi 2017 Yılı Analiz Fiyat Listesi Amasya Üniversitesi Merkezi Araştırma Uygulama Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi 2017 Yılı Analiz Fiyat Listesi GAZ KROMATOGRAFİSİ ANALİZLERİ (GC/FID) GC Kalitatif 50 TL 75 TL 100 TL GC Kantitatif

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE.207.001.04.01 MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE.207.001.04.01 MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ

Detaylı

OTG-130 BİLGİSAYAR KONTROLLÜ ISI DEĞİTİRİCİ EĞİTİM SETİ. www.ogendidactic.com

OTG-130 BİLGİSAYAR KONTROLLÜ ISI DEĞİTİRİCİ EĞİTİM SETİ. www.ogendidactic.com 2012 OTG-130 BİLGİSAYAR KONTROLLÜ ISI DEĞİTİRİCİ EĞİTİM SETİ www.ogendidactic.com GİRİŞ 2 Eşanjör ya da ısı değiştirici, değişik sıcaklıklardaki iki ya da daha çok akışkanın, ısılarını, birbirine karışmadan

Detaylı

REAL TİME PCR SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

REAL TİME PCR SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ REAL TİME PCR SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1- Cihaz kalitatif ve kantitatif PCR yapabilmelidir. 2- Cihaz melting curve analizi yapabilmelidir. 3- Cihaz hızlı PCR yapabilecek altyapıya sahip 4- Cihaz hem 96

Detaylı

KAMARA FIRINLAR. PLF Serisi MoS Serisi PAS Serisi Asfalt Fırını Serisi

KAMARA FIRINLAR. PLF Serisi MoS Serisi PAS Serisi Asfalt Fırını Serisi KAMARA FIRINLAR PLF Serisi MoS Serisi PAS Serisi Asfalt Fırını Serisi Kamara Fırınlar PLF Serisi PLF 160/30 PLF serisi uzun yıllardır güvenilir bir şekilde profesyonel kamara fırını olarak labaratuvarlarda

Detaylı

24-28 kw Konvansiyonel Kombi. Lawa / LawaPlus

24-28 kw Konvansiyonel Kombi. Lawa / LawaPlus 24-28 kw Konvansiyonel Kombi Lawa / LawaPlus LawaPlus Çift Eşanjörlü Konvansiyonel Kombiler 288 mm derinliği ile kompakt boyutlara sahip Lawa ve LawaPlus; kısıtlı alanlara dahi kolayca monte edilebilir

Detaylı

İnfrared sıcaklık ölçüm

İnfrared sıcaklık ölçüm İnfrared sıcaklık ölçüm cihazı testo 830 Hızlı, temassız yüzey sıcaklık ölçümü Maks./min. değer gösterimi, temassız yüzey sıcaklığı ölçümü C Lazer ölçüm noktası işaretleyicisi ve daha uzun mesafelerde

Detaylı

MEDİKAL LAMBALAR. En zorlu tedavilere ışık tutuyoruz. Birlikte daha iyiyiz. MEDİKAL LAMBALAR

MEDİKAL LAMBALAR. En zorlu tedavilere ışık tutuyoruz. Birlikte daha iyiyiz. MEDİKAL LAMBALAR MEDİKAL LAMBALAR MEDİKAL LAMBALAR Birlikte daha iyiyiz. En zorlu tedavilere ışık tutuyoruz. AMELİYATHANE TAVAN LAMBALARI IP 5 4 < DUO LED CC DUO LED X1 DUO LED X2 DUO LED X3 S.K.: 22.1001 S.K.: 22.1002

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Proje Yönetim Ofisi Başkanlığı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Proje Yönetim Ofisi Başkanlığı T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Proje Yönetim Ofisi Başkanlığı Sayı : 59712486-934.01.03-E.24468 Konu : Yaklaşık Maliyet Fiyatı 28/12/2015 İLGİLİ MAKAMA Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetimi

Detaylı

MELAquick 12+ Kompakt. Hızlı. Güçlü. MELAG Medical Technology Product Management Product Presentation Version: April 2011

MELAquick 12+ Kompakt. Hızlı. Güçlü. MELAG Medical Technology Product Management Product Presentation Version: April 2011 Kompakt. Hızlı. Güçlü. MELAG Medical Technology Product Management Product Presentation Version: April 2011 Dental enstrümanların hazırlanmasında karşılanması gereken ihtiyaçlar giderek artmaktadır. Sterilizasyon

Detaylı

Dijital manifold serisi: testo 550, 557 ve 570

Dijital manifold serisi: testo 550, 557 ve 570 01_08 5/31/11 2:45 PM Page 1 Gelecek için hazırız Tüm soğutma sistemleri ve ısı pompalarındaki ölçümleriniz için ideal! Dijital manifold serisi: testo 550, 557 ve 570 01_08 5/31/11 2:46 PM Page 2 Dijital

Detaylı

kw Konvansiyonel Hermetik Kombiler

kw Konvansiyonel Hermetik Kombiler 24-28-31 kw Konvansiyonel Hermetik Kombiler Konvansiyonel Hermetik Kombiler 24-28-31 kw Parametre ayarları Lawa Beyaz dijitli koyu mavi aydınlatmalı LCD ekran Basma butonlu MODE ve RESET Çevirme düğmeli

Detaylı

% l l l. 3 Verim* * DiN Normuna göre; 40/30 C norm sıcaklıklarında, kısmi yükte G20 gazı ile test sonuçlarıdır.

% l l l. 3 Verim* * DiN Normuna göre; 40/30 C norm sıcaklıklarında, kısmi yükte G20 gazı ile test sonuçlarıdır. % l l l. 3 Verim* Yeterli kapasitede seçen yoğuşmalı kazan, her boyuttaki yapıyı rahatlıkla ve yüksek verimle ısıtabmektedir. ( Ev, bina, site, fabrika vs. ) Cihazlar; hafif, kompakt ve küçük olması sayesinde

Detaylı

Kaynatma kazanları - Promix

Kaynatma kazanları - Promix Electrolux elektrikli kaynatma kazanları farklı ihtiyaçlara göre çok değişik özelliklere sahiptir. Bu özellikler yüksek kapasite, yüksek güç, hız ayarlı mikser, motorlu devirme tertibatı, konforlu elektronik

Detaylı

RS232C. Otomatik Kontrol Terazileri %100 Kontrol ve Veri Toplama

RS232C. Otomatik Kontrol Terazileri %100 Kontrol ve Veri Toplama RS232C Otomatik Kontrol Terazileri %100 Kontrol ve Veri Toplama Güvenilirlik İleri teknoloji ürünü BAYKON Otomatik Kontrol Terazileri, en zorlu koşullarda yıllarca sorunsuz hizmet verecek şekilde tasarlanmış,

Detaylı

GÖRÜNTÜLÜ İNTERKOM SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ (4,3" DAİRE CİHAZLI)

GÖRÜNTÜLÜ İNTERKOM SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ (4,3 DAİRE CİHAZLI) GÖRÜNTÜLÜ İNTERKOM SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ (4,3" DAİRE CİHAZLI) 1. SİSTEM ÖZELLİKLERİ - Sistem Daire-kapı-kapıcı ve/varsa Güvenlik kombinasyonun da çalışacaktır. - Sistemin kablo yapısı CAT5/CAT6/ DT8

Detaylı

ENDÜSTRİYEL TİP GAZ DEDEKTÖRLERİ. powered by

ENDÜSTRİYEL TİP GAZ DEDEKTÖRLERİ. powered by ENDÜSTRİYEL TİP GAZ DEDEKTÖRLERİ IPACK ENDÜSTRİYEL GAZ ÖLÇÜMLEME VE KONTROL SİSTEMLERİ Endüstriyel işletmelerde kullanılan yanıcı parlayıcı patlayıcı ve/veya toksik gazların anlık veya sürekli olarak tespiti

Detaylı

PLAZMA YÜZEY TEKNOLOJİSİ. made in GERMANY

PLAZMA YÜZEY TEKNOLOJİSİ. made in GERMANY PLAZMA YÜZEY TEKNOLOJİSİ made in GERMANY UYGULAMA ALANLARI Analitik (REM, TEM) Arkeoloji Otomotiv Sanayi AR-GE Departmanları Yarıiletken Teknolojisi Medikal Teknolojisi Plastik Sanayi Küçük Ölçekli Üretim

Detaylı

Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE okuyun!!..

Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE okuyun!!.. TOU 01 KULLANMA KLAVUZU EPC (Teknolojik deðiþiklikler nedeniyle deðiþiklik hakký saklýdýr. Üretici Firma deðiþiklikleri önceden haber verilmeksizin yapabilir.) Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE

Detaylı

Portatif Ölçüm Cihazları ile Gaz Kirleticilerin Ölçümleri

Portatif Ölçüm Cihazları ile Gaz Kirleticilerin Ölçümleri Portatif Ölçüm Cihazları ile Gaz Kirleticilerin Ölçümleri Prof.Dr.Abdurrahman BAYRAM Dokuz Eylül Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümü Tınaztepe Yerleşkesi 35160 Buca-İzmir Tel: 0232 3017113 Faks: 0232

Detaylı

Ankastre Kış Fırsatları

Ankastre Kış Fırsatları Ankastre Kış Fırsatları Ankastre Setler 3.769 7060 Multi Turbo Fırın 1.361 3904 Vitroseramik Ocak 972 8743 Davlumbaz 1.436 0+15 Fonksiyon Dijital programlanabilir dokunmatik kontrol paneli Fırın içi sökülebilir

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100FT SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100FT SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa MCS100FT A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T 15267 14181 certified certified Sipariş bilgileri Tip MCS100FT Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İÇ ve DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. Laboratuvarı Adresi : 23 Nisan Mah. 40 Nolu Sok. No:10 ŞAHİNBEY 27010 GAZİANTEP/TÜRKİYE Tel : 0342 360 80 91 Faks

Detaylı

Bant Üzerinden Gerçek Zamanlı Ölçüm. Kömürünüzün Kalitesini Anlık Olarak Öğrenin

Bant Üzerinden Gerçek Zamanlı Ölçüm. Kömürünüzün Kalitesini Anlık Olarak Öğrenin Kalori Ölçümü Kükürt Yüzdesi Kül İçeriği Nem Miktarı Elementel Dağılım Özel Unix Tabanlı Yazılım Bant Üzerinden Gerçek Zamanlı Ölçüm Kömürünüzün Kalitesini Anlık Olarak Öğrenin Mükemmel Performans Hareketli

Detaylı

OKG-110 SÜREKLİ KARIŞTIRMALI TANK REAKTÖR EĞİTİM SETİ

OKG-110 SÜREKLİ KARIŞTIRMALI TANK REAKTÖR EĞİTİM SETİ 2014 OKG-110 SÜREKLİ KARIŞTIRMALI TANK REAKTÖR EĞİTİM SETİ www.ogendidactic.com 1 1. Reaktan tankları, 2. Ön ısıtıcı, 3. Karıştırıcılı reaktör, 4. Diyaframlı pompalar, 5. Acil stop, 6. Ana şalter, 7. Faz

Detaylı